PDA

View Full Version : Meh Modified Kreta


ruhaz
11-01-2006, 02:38 AM
saje nk tgk kt sini ado ko car enthusiast..
kalo ado meh ler orak2 pasal kreta...

webite yg aku slalu lepak
www.protonmania.com
www.zerotohundred.com

un2liqoz
20-01-2006, 01:02 AM
maleh da men keta
layan HYIP lagi baguih :D

yeeradhi
20-01-2006, 01:45 AM
ghahahahahha sian kat ko tak ada orang yg minat keta ke sini arr :-D

bono79
14-02-2006, 08:34 PM
saje nk tgk kt sini ado ko car enthusiast..
kalo ado meh ler orak2 pasal kreta...

webite yg aku slalu lepak
www.protonmania.com
www.zerotohundred.com

huhuhu...ruhaz...u got friend here...buleh jer nak borak...pasal ape? hehehe...ko pakai kete ape? nak modi ke? ko cube g sini :
http://jannahautoparts.vstore.ca/
ni site salah sorang trader otai kat kl...ada banyak lagi...ko lepak protonmania eh? ko pakai wira ke ape...huhuhhu...

iisnain
14-02-2006, 09:56 PM
aku nya keta standard je..layan tingok je kalau ada keta canggih maggih ni...tumpang seronok..hhehehe

bono79
14-02-2006, 10:05 PM
aku nya keta standard je..layan tingok je kalau ada keta canggih maggih ni...tumpang seronok..hhehehe

huhu...ok aa tu brader...ada jugak la minat kan...jangan tak minat langsung brader...tak cukup lelaki la cenggitu kan...hehehehe....cagheeeee.....
aku pon kete stended gak, mekup sket2 jerk....ikot terdaya dek poket...huhuhu...yg lelain, takde yg minat auto moded ni ke? meh la sapot thread nihhhh....huhuhu....

AE86, the mean machine !!!!!

iisnain
15-02-2006, 10:23 AM
aku nya keta standard je..layan tingok je kalau ada keta canggih maggih ni...tumpang seronok..hhehehe

huhu...ok aa tu brader...ada jugak la minat kan...jangan tak minat langsung brader...tak cukup lelaki la cenggitu kan...hehehehe....cagheeeee.....
aku pon kete stended gak, mekup sket2 jerk....ikot terdaya dek poket...huhuhu...yg lelain, takde yg minat auto moded ni ke? meh la sapot thread nihhhh....huhuhu....

AE86, the mean machine !!!!!

betul tu bro bono..hehehe..siuk tengok keta canggih manggih ni...aku yg penting jaga enjin je la...maintain service..kalau ada rosak kecik2 tu but segera...tau lah keta ni kenderaan harian..nak cari makan...hehehe..tapi kalau aku ada rezeki lebeh nak juga tukar yg canggih skit..yg ada vrooommm power....huhuhu :lol:

bono79
15-02-2006, 11:34 AM
huhuhu iisnain...

seb baik la ko liverpool nyer supporter...kalo tak nak jerk aku bg hadiah knob gear RAZO aku yg dah tak pakai ni....heheheheh...

abie
15-02-2006, 06:43 PM
cerita2 gak.. meh la kasi tau kete standard ape yang korang pakai..at least bole gak bagi idea accessory ape yang cantek..macam.. kete jenis ni skirt ape yang cantek..sport rim ape yang sesuai..body kit ke..spoiler ke..aku pun pakai kete standard gak...(kete murah aje..waja :-D )..

MyOne
15-02-2006, 06:46 PM
Aku pakai JUARA jer...

Hampeh tul, ramai cakap keta aku cam roti... Ingat bulan depan nak tuko pakai MyVi plak... ok ker tu ??

abie
15-02-2006, 07:31 PM
Aku pakai JUARA jer...

Hampeh tul, ramai cakap keta aku cam roti... Ingat bulan depan nak tuko pakai MyVi plak... ok ker tu ??

diaorang tu silapp..bukan roti..tapi Transformer..more then meet the eyes... :-D

p/s-tapi aku suka ciri2 pada tingkap kereta ko tuhh..anak aku dah banyak kali tersepit sebab aku tak perasan masa tutup tingkap kete aku.

bono79
15-02-2006, 08:42 PM
cerita2 gak.. meh la kasi tau kete standard ape yang korang pakai..at least bole gak bagi idea accessory ape yang cantek..macam.. kete jenis ni skirt ape yang cantek..sport rim ape yang sesuai..body kit ke..spoiler ke..aku pun pakai kete standard gak...(kete murah aje..waja :-D )..

huhuhu...kete murah waja? i dun think so...wakakaka...
aku pakai iswara stock standard 1.3...enjin nak konvert cantik VR4 la...huhuhu...kalo waja la kan, pakai 2 piece volk, 16...huhuhu...pakai lak exhaust tanabe g medallion...huhuhu...mekap jek dah cukup menggerunkan...huhuhu...kasi plak sarung recaro full bucket SR3 ke....walawe....abie the grengggg....

gto_jones
16-02-2006, 03:05 AM
wah...

keta2 korang besh ar..
aku pkai keta proton tiara..
tp 280 hp..
xtau la..
aku beli ngan proton edar camtu dah..
ramai yg heran..
ishh..peliks..peliks..

:shock: :shock: :shock:

abie
16-02-2006, 01:46 PM
huhuhu...kete murah waja? i dun think so...wakakaka...
aku pakai iswara stock standard 1.3...enjin nak konvert cantik VR4 la...huhuhu...kalo waja la kan, pakai 2 piece volk, 16...huhuhu...pakai lak exhaust tanabe g medallion...huhuhu...mekap jek dah cukup menggerunkan...huhuhu...kasi plak sarung recaro full bucket SR3 ke....walawe....abie the grengggg....

Muaahhahahahaha...perghh...bagus tuu..err...berapa rega semua nye tue bono..?? :D

iisnain
16-02-2006, 03:28 PM
huhuhu iisnain...

seb baik la ko liverpool nyer supporter...kalo tak nak jerk aku bg hadiah knob gear RAZO aku yg dah tak pakai ni....heheheheh...

huhuhu bro bono....kecik tapak tangan stadium likas aku tadah kan.. :D :D
risau ga aku..kalau ada keta vroommm..vroommm ni..tkaut rata jalan KK ni aku radu...hehehe..anyway..aku masuk jak kalu bab-bab keta mod ni..walaupun aku tak leh nak mod keta aku tuh...ekekeke..cari makan beb...

bono79
16-02-2006, 03:51 PM
huhuhu...kete murah waja? i dun think so...wakakaka...
aku pakai iswara stock standard 1.3...enjin nak konvert cantik VR4 la...huhuhu...kalo waja la kan, pakai 2 piece volk, 16...huhuhu...pakai lak exhaust tanabe g medallion...huhuhu...mekap jek dah cukup menggerunkan...huhuhu...kasi plak sarung recaro full bucket SR3 ke....walawe....abie the grengggg....

Muaahhahahahaha...perghh...bagus tuu..err...berapa rega semua nye tue bono..?? :D

hehhe...meh aku jadik consultant koreng ehh...
VOLK RACING 2 PIECE ori baru : RM 8500
VOLK RACING 2 PIECE ori seken : RM 3500
VOLK RACING 2 PIECE taiwan : RM 1600
MUFFLER TANABE GMEDALLION seken : RM 450
FULL BUCKET SR3 FRONT SEAT : RM 1500
* VR 2 PIECE adalah 16"

huhuhhu...berasap poket nak bayo ni....hehehehe....
tapi insyaallah kalo kite pandai nyimpan dan main autosurf yg bagus, pasti boleh nyer...hehehe...sesame kite doakan....amin...........

bono79
16-02-2006, 03:55 PM
huhuhu bro bono....kecik tapak tangan stadium likas aku tadah kan.. :D :D
risau ga aku..kalau ada keta vroommm..vroommm ni..tkaut rata jalan KK ni aku radu...hehehe..anyway..aku masuk jak kalu bab-bab keta mod ni..walaupun aku tak leh nak mod keta aku tuh...ekekeke..cari makan beb...

huhuhhu...stadium likas? wakakakaka....jom lepak sana...tiket MAS pon tgh murah ni...huhuhuhu.....

flywings
16-02-2006, 04:24 PM
Cam mana punnnnn aku masih syg Nissan Sunny 130Y aku
dah byk jasa ni.... pasal dia aku dpt bini weeyyyy :badgrin: :badgrin: :badgrin:

bono79
16-02-2006, 05:56 PM
Cam mana punnnnn aku masih syg Nissan Sunny 130Y aku
dah byk jasa ni.... pasal dia aku dpt bini weeyyyy :badgrin: :badgrin: :badgrin:

huhhh...kete buatan Jepun tu...aku ada gak...Nissan Langley 1.0...selamba jerk g perlis...huhuhu...
Nissan Langley 1.0 DX
4 Transmission
Aeroback - 4 Door
Top Speed - 140 KM/H
Nissan - Shift The Future

abie
16-02-2006, 07:01 PM
hehhe...meh aku jadik consultant koreng ehh...
VOLK RACING 2 PIECE ori baru : RM 8500
VOLK RACING 2 PIECE ori seken : RM 3500
VOLK RACING 2 PIECE taiwan : RM 1600
MUFFLER TANABE GMEDALLION seken : RM 450
FULL BUCKET SR3 FRONT SEAT : RM 1500
* VR 2 PIECE adalah 16"

huhuhhu...berasap poket nak bayo ni....hehehehe....
tapi insyaallah kalo kite pandai nyimpan dan main autosurf yg bagus, pasti boleh nyer...hehehe...sesame kite doakan....amin...........


PEERRGGHHH...ni kalu di kumpul duit autosuf aku ni pun tak terbayar lagi nihh...bukan berasap lagi nihh...bole jadi RENTUNG nih..kakakakaka.. :smt005

bono79
16-02-2006, 08:57 PM
PEERRGGHHH...ni kalu di kumpul duit autosuf aku ni pun tak terbayar lagi nihh...bukan berasap lagi nihh...bole jadi RENTUNG nih..kakakakaka.. :smt005

hahahaha...RENTUNG eehh...ko dok jb apa susah...kedai potong besepah...sehari berjalan pon tak abis pusing...singgah tangki air jap beb...sana banyak seat...kalo nak cantik lagik, ko g kedai panjang kat kempas...wakakaka...nak cantik lagi, g mount austin...hahahaha..nih aku dh bg tips ni...biase org bayo nak dengo ni....wakakaka...kalo dok kl, g klang jerk...takpon bolton....huhuhu....

felixtimber
16-02-2006, 09:16 PM
wah...

keta2 korang besh ar..
aku pkai keta proton tiara..
tp 280 hp..
xtau la..
aku beli ngan proton edar camtu dah..
ramai yg heran..
ishh..peliks..peliks..

:shock: :shock: :shock:

uissh...280 ttuuhh...nih mesti 4-E nih...
selambe titik deto...uhhuuh
aku pakai daihatsu aspri jerk..bodykit dah tuko, enjin pun dah tuko..
bulan depan ape plak nak tuko??haaa ape lagi..roadtax laa..bulan depan mati..uhuhuhuhuhuhuhu
18dailypro cash out boleh la buat roadtax..uhuhuhuhu

bono79
16-02-2006, 10:30 PM
uhh...espri...detomaso...da bomb tu beb...mekap detomaso jerk dah cukup cun...huhuhu...sape ade pakai espri? aku suggest masuk deto bodykit...kos murah dan tak menyalahi JPJ...

baller
17-02-2006, 01:01 PM
kalo pasal beskal,bleh post dkt thread ni tak?!?..aaahh aku tak pedulik!..wey kengkawan!..paddle beskal aku longgar sket walaupun diketatkan berkali2..ade sape2 bleh tolong bagi tips tak?!

iisnain
17-02-2006, 02:08 PM
kalo pasal beskal,bleh post dkt thread ni tak?!?..aaahh aku tak pedulik!..wey kengkawan!..paddle beskal aku longgar sket walaupun diketatkan berkali2..ade sape2 bleh tolong bagi tips tak?!

baller..mebe bleh guna tape putih yg dorang besa guna untuk piping tuh...enko ilit kat thread tuh..then ketatakn semula..mana tau jadi..tak cuba tak tau..hehehe

flywings
17-02-2006, 03:16 PM
kalo pasal beskal,bleh post dkt thread ni tak?!?..aaahh aku tak pedulik!..wey kengkawan!..paddle beskal aku longgar sket walaupun diketatkan berkali2..ade sape2 bleh tolong bagi tips tak?!

baller..mebe bleh guna tape putih yg dorang besa guna untuk piping tuh...enko ilit kat thread tuh..then ketatakn semula..mana tau jadi..tak cuba tak tau..hehehe

Takpun angkat jak pi workshop..minta welding mati. :badgrin: :badgrin:

bono79
17-02-2006, 04:10 PM
kalo pasal beskal,bleh post dkt thread ni tak?!?..aaahh aku tak pedulik!..wey kengkawan!..paddle beskal aku longgar sket walaupun diketatkan berkali2..ade sape2 bleh tolong bagi tips tak?!

ko cube ikat pakai tali kasut skolah kau....mesti bole...huhuhu....

pervert
17-02-2006, 04:38 PM
best ke modified kete?....aku pakai kete wira standard gaban aje...atas highway 150 ++ kmh gak aku rempit...tak meletup pun enjin....siap dapat saman lagi...heheheheh

abie
17-02-2006, 06:49 PM
kat malaysia ni ade tak traffic user yang modified kete diaorang dan gunakan NOS...??? any info...

bono79
17-02-2006, 10:06 PM
best ke modified kete?....aku pakai kete wira standard gaban aje...atas highway 150 ++ kmh gak aku rempit...tak meletup pun enjin....siap dapat saman lagi...heheheheh

auto moded ni salah satu hobi yg ok gak...asalkan tak berlebihan dan membawa kepada bahaya sudahlah...untuk kepuasan dan kenikmatan...ada org suka mancing...ada orang suka nonton DVD...huhuhu...ada yg suka mancing dan modified kete...huhuhu...

iisnain
18-02-2006, 08:47 AM
best ke modified kete?....aku pakai kete wira standard gaban aje...atas highway 150 ++ kmh gak aku rempit...tak meletup pun enjin....siap dapat saman lagi...heheheheh

dah lari 150...mesti pak trafik jeles beb...sbb bleh race CBR dorang..hehehe mesti bagi surat cinta... :lol:

strash_x
18-02-2006, 02:48 PM
Kalau korang nak main game kereta online. Main drag~

Boleh tune up, modified, beli tu beli ni, lowerd kan kereta, tukar tayar. Tukar minyak hitam, tune gear, Set Noss. Peh macam2 ar..

Masuk http://www.nitto1320.com/

Download pastu register. Free jerk beb~ takyah bayar. Lawan online atau lawan computer. Biasanya aku lawan computer untuk kumpul duit. Nak tune up kereta aku. Dah masyuk carila pencabar.. Mat salleh kot biasanya aku lawan..

abie
18-02-2006, 07:34 PM
Kalau korang nak main game kereta online. Main drag~

Boleh tune up, modified, beli tu beli ni, lowerd kan kereta, tukar tayar. Tukar minyak hitam, tune gear, Set Noss. Peh macam2 ar..

Masuk http://www.nitto1320.com/

Download pastu register. Free jerk beb~ takyah bayar. Lawan online atau lawan computer. Biasanya aku lawan computer untuk kumpul duit. Nak tune up kereta aku. Dah masyuk carila pencabar.. Mat salleh kot biasanya aku lawan..

uihh...minat gak ko kat game nih ek...aku ade gak NFS most wanted..ok takde hal boleh layan... :-D

baller
19-02-2006, 03:39 PM
aisey geng..skrg ni mudguard beskal aku plak dah yang bunyi..cemana aaaa?!

bono79
19-02-2006, 11:13 PM
huhhuhu...sape yg ada beli kete gunakan duit keuntungan dari bisnes ni? kasi cete aa sket...kongsi pengalaman anda...kalo kat forum ST tu, ade yg dah angkat wire SE la, kancil la...best aa dude...aku lom bole lagik la...huhuhu...

flywings
19-02-2006, 11:25 PM
aisey geng..skrg ni mudguard beskal aku plak dah yang bunyi..cemana aaaa?!

Masa aku layan beskal dulu
siap modified "sepit udang" dia lagi
ganti dgn besi..bagi tinggi..mcm scrambler ohh
brek..kita ganti pakai kaki...abis tapak kasut haus..hehehe
then kita lari lumba naik turun bukit
sekarang bukit tu dah takde...dah ditebusguna bina UMS
.... pasal mudguard bunyi tu, jgn ckp arrr
sbb kita tak pasang langsung...lagi hujan
lagi best main...wakakakaa :badgrin: :badgrin:

Aikss... aku dah lari tajukk....sorrryy :cry: :cry:

iisnain
20-02-2006, 10:04 PM
aisey geng..skrg ni mudguard beskal aku plak dah yang bunyi..cemana aaaa?!

Masa aku layan beskal dulu
siap modified "sepit udang" dia lagi
ganti dgn besi..bagi tinggi..mcm scrambler ohh
brek..kita ganti pakai kaki...abis tapak kasut haus..hehehe
then kita lari lumba naik turun bukit
sekarang bukit tu dah takde...dah ditebusguna bina UMS
.... pasal mudguard bunyi tu, jgn ckp arrr
sbb kita tak pasang langsung...lagi hujan
lagi best main...wakakakaa :badgrin: :badgrin:

Aikss... aku dah lari tajukk....sorrryy :cry: :cry:


woiiitt fly..nnt kena cantas u punya msg ni....huhuhu..layan je beb

baller
21-02-2006, 05:00 PM
okeh..aku dah puas naik beskal dah..meh borak psl keta plak..keta aku nih kalo bawak pasir banyak sangat..taya dia tak berapa stabil sket..skru sumer aku tengok dah ketat dah..ade sape2 bleh komen sket?

12daily_pro
21-02-2006, 05:26 PM
abis ko pkai keter tayar satu mmg arr goyang, hehehe..kasi tukar 4wd arr..baru x goyang tolak pasir , pkai enjin evo kasi letak belakang dekat stering biase ko pegang tuh... , jgn lupe sangkut blow off sekali.. :-D

iisnain
21-02-2006, 06:36 PM
okeh..aku dah puas naik beskal dah..meh borak psl keta plak..keta aku nih kalo bawak pasir banyak sangat..taya dia tak berapa stabil sket..skru sumer aku tengok dah ketat dah..ade sape2 bleh komen sket?

ko try timbang semula rim + tayar..kalu goyang rim bengkok kot?..pas timbang bagi stabil skit...kedai-kedai tukar tayar and allignment compom bleh buat lah..kecuali rim bengkok abis...

tang bab pasir tu..mebe bunga tayar ko kot? hehehe aku pun tak sure...

baller
21-02-2006, 09:51 PM
abis ko pkai keter tayar satu mmg arr goyang, hehehe..kasi tukar 4wd arr..baru x goyang tolak pasir , pkai enjin evo kasi letak belakang dekat stering biase ko pegang tuh... , jgn lupe sangkut blow off sekali.. :-D

tu la pasaaaaal..aku tengah pikir nak taruk blow off tuh tang mana skang nih...enjin evo tu plak,aku pikir2 nak tarok kat tempat pasir tu..tp kang mana nak tarok pasir nanti?!?..hmmmm

lagi satu aku pikir nak pakai rim 15 aaaah...

baller
21-02-2006, 09:55 PM
ko try timbang semula rim + tayar..kalu goyang rim bengkok kot?..pas timbang bagi stabil skit...kedai-kedai tukar tayar and allignment compom bleh buat lah..kecuali rim bengkok abis...

tang bab pasir tu..mebe bunga tayar ko kot? hehehe aku pun tak sure...

haaa..tang bunga taya tuh ko memang betol..tadi baru aku check masa nak angkut pasir buat paga umah aku..memang taya dia dah bengkak dah..benang2 pun sumer dah kuar..tunggu masa nak meletup je!

tp susah laa nak carik tempat bleh alignment keta tolak..aku rasa mcm takde aa dkt malaysia nih!

abie
21-02-2006, 10:57 PM
hang ni betul besar punya loyar buruk la ballerzindabiz...muahahahahahaaaa... :lol:

flywings
22-02-2006, 09:48 AM
Perghhhh.... keter surung kah ?? :badgrin: :badgrin:
ni pasang turbo ada jln kah ??
tayar ganti ngan tayar big foot
baru ada ummphhhh

12daily_pro
22-02-2006, 12:24 PM
boleh tuh buat alignment, ko pegi kat kedai hujung kampung ko...boleh buat tuh, ader dia kasi pakej kalo pasang rim 15 alignment free jer.. ttg enjin x tau nk letak mn tuh aku suggest letak jer blkg,ekzos kasi bengkok sket, nanti kena kaki ko plak....heheheh,, :lol:

abie
01-03-2006, 09:46 AM
meh modify kete...minyak dah naik nihh..30sen lagi naik...(1.92/l)
kita modify dari gune petrol ke LPG..amacam??
senang cerita gini...
korang pasang ape2 aje la...
Air Booster..
Surbo..
Stormberg..
Cyclone..
Mini compressor..dsb..dsb..
asal boleh jimat minyak atau tambah power..hehehehe..
tapi kalau nak lagi jimat..guna LPG..kalau tak silap aku ...full tank lebih kurang 8 hingit aje..100Km..
member2 yang ade experience tentang penggunaan LPG..sila betulkan kalau aku tersilap.. :-D

bono79
10-03-2006, 04:01 PM
sape ada pakai charade espri sini? korang tau tak espri kalo moded mode dia cun gile? dipanggil espri detomaso...check it out !!!

http://i40.photobucket.com/albums/e236/bono79/P2060529.jpg

bono79
10-03-2006, 04:07 PM
detomaso espri G200...mmg compack...seswai utk remaja sama ada lelaki atau pompuan...huhuhu...body kit dia agak mudah dijumpai satu masa dahulu...tp skang agak sukar dan mahal kerana permintaan yg tinggi dan rare spec yg dicari ramai...biasa bebudak konvet ke 1.6 dan memakai body kit jdm yg datang dari jepun...

Vspec2
10-03-2006, 04:23 PM
wei aku pun nak enter frame gak ni..
aku buka thread takde yg layan..
aku nak jual motec utk 6 cylinder lah tapi...
ishk ader yg pakai turbo kat sini ker, nak turbine aku nak jual?
T51R - RM 6,000 baru service(ball bearing turbine)

sape nyer detomaso tu?

bono79
10-03-2006, 04:51 PM
huhuhu...deto member gua, si felixtimber...ko pakai kete ape skang? bebudak ni dah tak layan turbo lagik...tp market kat luar ok lagi...ko cube iklankan kat zerotohundred vspec2...aku raser ada buyer tu...ko ada lobang brg deto?

Vspec2
10-03-2006, 04:57 PM
dah aku dah post pun kat zerotwohundred.. brg deto aku kene tanya member aku lah.. ko nak aper? aku pakai kete aper? tu kat nick aku tu jwpn dia.

bono79
10-03-2006, 05:45 PM
arm rest ade? tolong tanye eh...deto punye...takmo lain...kalo bole, carpet skalik....5 pieces...thanks dude

Vspec2
11-03-2006, 07:51 PM
benda yg ko suruh aku cari tu aku dah bagitau member aku..katnyer bleh cari but sendiri paham lah pasal condition nyer.. kalu ada nanti aku bgtau..

felixtimber
12-03-2006, 11:40 AM
caya lah VspecR..

akan ku tunggu..hehehhehehe
bulan depan ade konboi gi pahang..ade ramai gak yang pegi..ni kire 2st konboi aku aa..hehhehe

Vspec2
12-03-2006, 03:06 PM
byk kete ke pegi... byk kete aper? aku leh pegi?

felixtimber
13-03-2006, 03:02 PM
alamak..sori vspec..lupe nak bagitau..kete charade ajek..aura dan aspri..
mira dan move wanabe tak termasuk aa....

Vspec2
13-03-2006, 07:12 PM
alamak..sori vspec..lupe nak bagitau..kete charade ajek..aura dan aspri..
mira dan move wanabe tak termasuk aa....

it's ok.. janji ko ader ajak? lagi pun kete aku kat workshop ni tak tau bile siap.. ko dak maner.. senang YM aku ami_s202.. ;)

gto_jones
20-03-2006, 01:42 AM
jgn la korang beli kereta buat waktu skrg..
kita tggu minyak turun, baru beli keta..
smentara ni..pkai beskal dlu..
aku ada beskal yg murah2..
rim aloi..

Vspec2
20-03-2006, 12:44 PM
jgn la korang beli kereta buat waktu skrg..
kita tggu minyak turun, baru beli keta..
smentara ni..pkai beskal dlu..
aku ada beskal yg murah2..
rim aloi..


TAK LEH GTO_JONES..AKU BANYAK OUTSTATION KENE ADE KETE.. CAM ATUK AKU KATA PANDAI BELI PANDAI TANGGUNG..JGN MARAH AHH. :-D

gto_jones
20-03-2006, 03:12 PM
outstation eh..
aku cadangkan ko tumpang je mana2 keta..
contohnya..dari kl nk ke perlis..
tmpang la org yg nk g perlis..
kalu naik flight..kalu nk free, jadi pramugara..
pastu cari pnerbangan yg ko mau ikut..
cam nak ke papua new guinea..ikut skali la..
dpt duit gaji lagi..

dimana ada masalah disitu ada jalan..
:roll: :roll: :roll: :roll:

Vspec2
20-03-2006, 04:33 PM
bagus gak cadangan ko tu..aper kata ko try dulu..pas tu bagi tau aku...senang citer cam ni la.. naik turun minyak tu tak leh buat pe. cuma yg bleh ko sanggup ngan tak jer..ni thread citer barang kete.. thread minyak ade kat free talk.. :evil:

frozentribe
26-03-2006, 03:47 PM
dah aku dah post pun kat zerotwohundred.. brg deto aku kene tanya member aku lah.. ko nak aper? aku pakai kete aper? tu kat nick aku tu jwpn dia.

ko pakai skyline ker bro.. hehe.. :-D hebat tuh.. :!: aku peminat skyline.. tapi tak mampu lagi nak pakai... :( dah lama ker ko pakai keta tuh..??
apa problem sampai hantaq kat workshop tak siap2...??? cita la sikit.. boleh belaja dari pengalaman... kekeke :) :)

bono79
26-03-2006, 05:38 PM
vspec...pesal masuk bengkel??? leaking ke ape...hwa hwa hwa....ke sumbat garret sebijik???? huhuhuhu....layan sehhh naik skyline....gerenti R34 ni....kalo ko nak tempah plet singapore tu leh la bg tau aku...korang tempah la beramai2, leh aku bagi murah....hehehe....

Vspec2
26-03-2006, 06:31 PM
tak lah.. tukar stoker kit 2.9ltr.. tukar valve retainer ngan valve, valve seal le.. tak bleh tahan kene tapau ngan ngan charade(RB26 engine, JB) tu..power to weight rasor la ni punya pasal.. drive traine semua buat sekali(400m basis)..hehehe

TO>> frozentribe>> takde hal nyer..u will one day..dimana ada usaha disitu ade jalan..
:-D :-D :-D

flyyayy
27-03-2006, 05:17 PM
stroker kit ape??? valve seal?? valve retainer?? garrett?? ape sume ni?? aja aa aku 8)

Vspec2
27-03-2006, 06:24 PM
stroker kit ape??? valve seal?? valve retainer?? garrett?? ape sume ni?? aja aa aku 8)

wei, aku terajang ko kang.. cam buat ***** lak ko kan.. :evil: :evil:
ishk tak elok..tak elok... amacam VTEC turbo ..mau test kah?

bono79
27-03-2006, 11:00 PM
tak lah.. tukar stoker kit 2.9ltr.. tukar valve retainer ngan valve, valve seal le.. tak bleh tahan kene tapau ngan ngan charade(RB26 engine, JB) tu..power to weight rasor la ni punya pasal.. drive traine semua buat sekali(400m basis)..hehehe

TO>> frozentribe>> takde hal nyer..u will one day..dimana ada usaha disitu ade jalan..
:-D :-D :-D

pehhh...kasi sumbat lagi kuasa2 kuda belang dan kuda kepang Vspec...kekeke....serius ke dude? charade RB26???? mak aiii...dia pakai body apa....G11 ke apa....????

Vspec2
28-03-2006, 01:19 PM
entah lah bono79.. yg charade hatchback thn 87-90 kot aku pun tak sure..ala yang tapau semua org dalam sepang drag battle tu le.. budak johor nyer kete..aku pun tak tau cam ner dia bleh masukkan engine RB tu kat dalam charade.. SIC pun aku tak tau cam ner bleh benarkan..pening gak pikir.. kene tapau tak leh ti do hooo..rasa cam kene scam dgn otosop... :lol:

Vspec2
28-03-2006, 01:20 PM
entah lah bono79.. yg charade hatchback thn 87-90 kot aku pun tak sure..ala yang tapau semua org dalam sepang drag battle tu le.. budak johor nyer kete..aku pun tak tau cam ner dia bleh masukkan engine RB26 tu kat dalam charade.. SIC pun aku tak tau cam ner bleh benarkan..pening gak pikir.. kene tapau tak leh ti do hooo..rasa cam kene scam dgn otosop... :lol:

flyyayy
28-03-2006, 02:22 PM
hammmmm... hammmmmmmm bunyi iswara kete kebal. oi vspec ko ckp fcon vpro tu piggyback. and piggyback tak bagus.. kalau tak bagus knape org pakai???? race car pon pakai weh.... kete jun pon sume pakai fcon deeeee....

Vspec2
29-03-2006, 04:53 PM
hammmmm... hammmmmmmm bunyi iswara kete kebal. oi vspec ko ckp fcon vpro tu piggyback. and piggyback tak bagus.. kalau tak bagus knape org pakai???? race car pon pakai weh.... kete jun pon sume pakai fcon deeeee....

piggy back digunakan untuk beberape kete yg khas jek..jkalau takde modal pon ye gak.. cam Vtec dia pakai Hondata..cuma byk kelemahan dkt hondata ni..piggy back/vpro yg dipakai tu sebenar untuk enhance jer pasal Bseries ngan Kseries tak perlu pakai management kerana system ECU dia dah disetkan pada performance dah..kire piggy beg nak bg fuel management dia untuk ke acurate yg betul..der... :-D

felixtimber
31-03-2006, 11:05 AM
tak lah.. tukar stoker kit 2.9ltr.. tukar valve retainer ngan valve, valve seal le.. tak bleh tahan kene tapau ngan ngan charade(RB26 engine, JB) tu..power to weight rasor la ni punya pasal.. drive traine semua buat sekali(400m basis)..hehehe

TO>> frozentribe>> takde hal nyer..u will one day..dimana ada usaha disitu ade jalan..
:-D :-D :-D
aiseymen...macam penah dengar jerk charede RB26 tuh...kaler merah kan?
bodykit dah komplete deto kan?kaler merah kan?
hehehehehehehhehehehehe
kalau betol ler ape yang di maksudkan,makne nye betol ler tu kawan aku..budak JB ke KL? kalau KL bukan ler..kalau JB betol ler.die bukan pakai enjen RB26....aku ade mase die masukkan bende tuh..
baleeeeee....5bulan baru siap..rem yang aku pakai tuh,rem lame kete merah tu la..hhehehehhehe
gile lame nak siapkan kete mamat tuh..dari aku belom pakai kete,sampai dah pakai kete, sampai dah tuko enjen, sampai dah sampai s'ban nih baru siap..tapi aku tak penah test plak..takooott....
uhuhuhuhuhuh :shock: :shock:

felixtimber
31-03-2006, 11:08 AM
alamak..sori vspec..lupe nak bagitau..kete charade ajek..aura dan aspri..
mira dan move wanabe tak termasuk aa....

it's ok.. janji ko ader ajak? lagi pun kete aku kat workshop ni tak tau bile siap.. ko dak maner.. senang YM aku ami_s202.. ;)

kalau nak ikut bleh gak..tapi naik kete aku ler v-spec..hehehehehehh
tak pon jadi patrol kat belakang..kat depan tak leh..nanti susah plak bebudak nih nak carik ko..tau 2 ko dah sampai 2 jam lebih awal...uhhuhuhuuh
aku dak jb..tapi skang nih dah kat seromban..:-p

Vspec2
31-03-2006, 07:51 PM
flextimber.. kawan ke..dia budak Jb..VITz ke aper ntah workshop dia.. tak aci engine besar masu kete kecik.. kalau aku nak ikut bleh..ikut belakang jd marshall.. aku leh ajak member2 aku jd marshall.. takde hal.. motorsport semua member tak hal nyer.. aku biasa g johor dulu lepak ngan RMD nyer bebudak..masa tu aku main VTEC.. silap2 kite kenal? :-D

felixtimber
31-03-2006, 09:33 PM
uhuhuhhuhuuhuh
betol la tuh..tu enjen masih asal deto...maunting sume tak usik..
barang2 deto maseh ade dalam tuh cume die masuk Trotle RB26..
mule2 cam hampeh..GTTi pon kene tapau..tak tau plak smpai kete2 besa die makan..
o0oo RMD..wa takde main kete dulu..wa baru jerk tau hal2 kete nih..kalau stakat tengok2 tuh tau la..cam Super90 tu wa tau aa.dulu ade satu VTEC kaler kunig no plat die J??6688..budak kulai pye..anak adun kulai pakai..laju nak mampos..sume yang datang dari s'pore die tapau..pastu jap lagi ade satu mamat dari s'pore yang slalu sgt ajak die main..last2 die mengalah jerk.
eh..ape wa merepek nih..lu nak jadik marshal eh..nnti wa tanyekan kat alan..uhuhuhuhuhuh 8) :-D :D

vspec, kasi YM kalau ade mase..felix_timber aka kucing ajaib..hik hik hik..segak plak nak sebut..
tadi wa ym takde jawab..senyaap jerk.
:-D

bono79
31-03-2006, 11:41 PM
hahaha felixtimber...ko kan ade gamba kete si eddie tu kan? gambo kete die kat bengkel...ko dah lupe ke, bukan spot rim 2-keping dia jek ko amek, break cakera belakang???? akekekekeke....buat2 lupo plak....hua hua hua

remy82
03-10-2006, 08:45 PM
wei nak tnya skit
kat mana aku bleh dapat murah bodykit waja
-R3 zerokit bodykit
-R3 HID dark titanium headlamps
-R3 performance exhaust

bono79
03-10-2006, 09:14 PM
utk waja mmg ada R3 spec ke remy??? custom or produk proton???

jacksmith
03-10-2006, 09:40 PM
tak silap aku mmg ada R3 punya body kit untuk waja & gen2
tapi last time dia buat untuk promo merdeka millenium race daaa

bono79
03-10-2006, 09:42 PM
kalo gitu, leh la dpt parts dia kat genuine dealer proton...kat glenmarie ada la tu kot...aku rasa, kat brothers pon mesti ada...tp cam biasa la, made in china...

aunpower
03-10-2006, 11:14 PM
wei nak tnya skit
kat mana aku bleh dapat murah bodykit waja
-R3 zerokit bodykit
-R3 HID dark titanium headlamps
-R3 performance exhaust

aku memang minat nengok waja R3 ni... lawa... kalau ikot kepale gile aku... dah pakai dah sekarang ni.. 200 unit je klua mase merdeka aritu...

remy82
07-10-2006, 08:16 AM
tak silap aku mmg ada R3 punya body kit untuk waja & gen2
tapi last time dia buat untuk promo merdeka millenium race daaa

a'ah memang adapun tu yg aku cari...
minat betul aku tgk waja MME edition tu...

felixtimber
07-10-2006, 10:25 AM
aku macam tak penah nampak la waja MME...
camne aa bentuk die?
ape beze?

pcboy
07-10-2006, 10:57 AM
wei nak tnya skit
kat mana aku bleh dapat murah bodykit waja
-R3 zerokit bodykit
-R3 HID dark titanium headlamps
-R3 performance exhaust

Bleh aku tau R3 performance exhaust mcm mana? extractor 4-2-1 ke? atau sama 4-1 mcm dulu? ..tq

stuffx
07-10-2006, 04:49 PM
[img:718:94:da63d06ac9]http://www.moestly.com/g2c/r3prices/bodykit.gif[/img:da63d06ac9]

pricelist utk bodykit gen2 r3

aunpower
07-10-2006, 06:27 PM
[img:718:94:2e94b4b947]http://www.moestly.com/g2c/r3prices/bodykit.gif[/img:2e94b4b947]

pricelist utk bodykit gen2 r3

waja punye pricelist utk r3 ak de ke??? :)

stuffx
07-10-2006, 06:34 PM
[img:1229:167:cc2c529c91]http://img153.imageshack.us/img153/1576/wajago9.jpg[/img:cc2c529c91]

ni waja punye :D

harga yg dlm column oren tu harga malaysia.. column ijau harga export

matamin
07-10-2006, 08:36 PM
weii...

tanye skitt...skarang aku pakai absorber monroe reflex sama sport sring improve...keras nak mampus...asik melantun-lantun je..cam naik kuda plak...

korang ade cadangan utk combination yg best tak??

bono79
07-10-2006, 08:51 PM
weii...

tanye skitt...skarang aku pakai absorber monroe reflex sama sport sring improve...keras nak mampus...asik melantun-lantun je..cam naik kuda plak...

korang ade cadangan utk combination yg best tak??
ada sen, masuk GAB adjustable shocks and an Eibach Pro Kit set of springs... ;)

stuffx
07-10-2006, 10:47 PM
weii...

tanye skitt...skarang aku pakai absorber monroe reflex sama sport sring improve...keras nak mampus...asik melantun-lantun je..cam naik kuda plak...

korang ade cadangan utk combination yg best tak??

eibach pro-kit + koni fsd

mie8500
07-10-2006, 11:30 PM
sapa penah beli pintu depan untuk wira hah.. keta aku eksiden hari tuh.. abis tekoyak.. belubang pintuh.. ingat nak g cari kat kedai potong.. rega dalam brapa hah? lari budget lak kang..

gsx_srad
08-10-2006, 12:30 AM
wei nak tnya skit
kat mana aku bleh dapat murah bodykit waja
-R3 zerokit bodykit
-R3 HID dark titanium headlamps
-R3 performance exhaust

ko duk penang kan? buleh order kat Proton Edar Juru Autocity....
aku dah tgk Gen2 ngan Waja MME edition kat situ...cun siot

gsx_srad
08-10-2006, 12:33 AM
wei nak tnya skit
kat mana aku bleh dapat murah bodykit waja
-R3 zerokit bodykit
-R3 HID dark titanium headlamps
-R3 performance exhaust

Bleh aku tau R3 performance exhaust mcm mana? extractor 4-2-1 ke? atau sama 4-1 mcm dulu? ..tq

aku rasa 4-2-1...sb yg MME edition pakai yg tu.

onetarmizi
08-10-2006, 12:34 AM
Berapa kos nak wat bodykit waja..sideskirt,front n rear bumper?

remy82
08-10-2006, 08:48 AM
[img:1229:167:30bc05e8fd]http://img153.imageshack.us/img153/1576/wajago9.jpg[/img:30bc05e8fd]

ni waja punye :D

harga yg dlm column oren tu harga malaysia.. column ijau harga export

perh!! bleh tahan jugak erk satu set bodykit ni
tapi tuk harge ni kat mana leh dapat..
ke standard harge camni kat mana2pun sama

Tokera
08-10-2006, 09:47 AM
Aku keter standard jerk...
kelas iswara aeroback jerk....
x leh la nak make up lebih-lebih.. nak beli keter lain x mampu. :D :D :D

Tapi nak tanya sapa ade member nak jual brek disc depan belakang untuk model iswara.. kalo ade pm aku..

aku modified brek disc kete cukup la. Just For Safety.
Hehehehehe.

tokmat™
08-10-2006, 09:49 AM
Kereta aku pun standard sejak beli....
Cuma tukar ekzos je 2 tahun lepas.......

remy82
08-10-2006, 10:28 AM
wei nak tnya skit
kat mana aku bleh dapat murah bodykit waja
-R3 zerokit bodykit
-R3 HID dark titanium headlamps
-R3 performance exhaust

ko duk penang kan? buleh order kat Proton Edar Juru Autocity....
aku dah tgk Gen2 ngan Waja MME edition kat situ...cun siot

hu..hu..
memang la cun sampai angkat satu
bila kluar, no plate?
Gen2 R3 tu

pcboy
08-10-2006, 11:13 AM
weii...

tanye skitt...skarang aku pakai absorber monroe reflex sama sport sring improve...keras nak mampus...asik melantun-lantun je..cam naik kuda plak...

korang ade cadangan utk combination yg best tak??

aku pakai monroe reflex gak..aku pakai lowered spring tanabe RM750 ..dah 2tahun lebih guna..still comfortable..cornering paling best :D

pcboy
08-10-2006, 11:16 AM
Berapa kos nak wat bodykit waja..sideskirt,front n rear bumper?

bumper dpn approx. RM300 ..bumper belakang RM200..side skirt RM120(PU) ..tu tak campur harga cat lagi :D total cost maybe dlm RM1200

aunpower
08-10-2006, 12:04 PM
Gen2 R3 ngan Waja R3
[img:497:500:9400df22d2]http://img139.imageshack.us/img139/6408/20651528507de2b0e18as6.jpg[/img:9400df22d2]

[img:500:447:9400df22d2]http://img212.imageshack.us/img212/4701/wajamme1128rs4.jpg[/img:9400df22d2]

[img:500:481:9400df22d2]http://img138.imageshack.us/img138/2096/gen2mme111ng5.jpg[/img:9400df22d2]

aunpower
08-10-2006, 12:09 PM
[img:670:308:9258bfa0a8]http://www.racerallyresearch.com/mme_edition/images/mme_p8.jpg[/img:9258bfa0a8]

SedBen
08-10-2006, 01:22 PM
Aku keter standard jerk...
kelas iswara aeroback jerk....
x leh la nak make up lebih-lebih.. nak beli keter lain x mampu. :D :D :D

Tapi nak tanya sapa ade member nak jual brek disc depan belakang untuk model iswara.. kalo ade pm aku..

aku modified brek disc kete cukup la. Just For Safety.
Hehehehehe.

1set disk brek depan 1.8GSR untuk iswara RM300..
PM/YM aku sementara stok masih ade :)

remy82
08-10-2006, 04:45 PM
ha..ha.
ko gi petik lak aun
ni nak terbakar ni
geram gile tgk
klau ikut pricelist tu mau tiga bulan keja
baru bleh dapat....

p/s: set bodykit evo tuk waja plak brapa kos erk tgh duk survey ni

stuffx
08-10-2006, 04:53 PM
[img:1229:167:4d710f6f21]http://img153.imageshack.us/img153/1576/wajago9.jpg[/img:4d710f6f21]

ni waja punye :D

harga yg dlm column oren tu harga malaysia.. column ijau harga export

perh!! bleh tahan jugak erk satu set bodykit ni
tapi tuk harge ni kat mana leh dapat..
ke standard harge camni kat mana2pun sama

barang2 merchandise dan bodykit R3 hanya boleh dibeli dgn certified dealer R3. barang2 tu takkan dijual di mana2 kedai biase. harga buat masa skrg mmg sama mcm tertulis dlm pricelist tu. mahal gile kan?

remy82
08-10-2006, 05:00 PM
[img:1229:167:39623cbed7]http://img153.imageshack.us/img153/1576/wajago9.jpg[/img:39623cbed7]

ni waja punye :D

harga yg dlm column oren tu harga malaysia.. column ijau harga export

perh!! bleh tahan jugak erk satu set bodykit ni
tapi tuk harge ni kat mana leh dapat..
ke standard harge camni kat mana2pun sama

barang2 merchandise dan bodykit R3 hanya boleh dibeli dgn certified dealer R3. barang2 tu takkan dijual di mana2 kedai biase. harga buat masa skrg mmg sama mcm tertulis dlm pricelist tu. mahal gile kan?

tu ar! mana nak cat lagi
fuhh makan modal
apa2pun thanks stuffx

stuffx
08-10-2006, 06:13 PM
lupe nak cakap.. harga dlm pricelist tu termasuk cat sekali.. tapi warna OEM kereta asal je

aunpower
08-10-2006, 07:54 PM
stuffx.. kat mane nak dapat mende ni???

stuffx
08-10-2006, 08:02 PM
stuffx.. kat mane nak dapat mende ni???

kena pegi opis R3 kat shah alam.. tapi utk bodykit gen2 atau waja R3 kena order seminggu awal..

contact Amin Ashaari (016 2298717).. die ni jurucakap R3

macam aku ni aku dah join gen2club.. so kat gen2club mmg ade org R3 yg tolong uruskan order barang2 R3 ni.. kalo utk waja aku tak sure sgt

kiraringgit
08-10-2006, 08:10 PM
stuffx.. kat mane nak dapat mende ni???

kena pegi opis R3 kat shah alam.. tapi utk bodykit gen2 atau waja R3 kena order seminggu awal..

contact Amin Ashaari (016 2298717).. die ni jurucakap R3

macam aku ni aku dah join gen2club.. so kat gen2club mmg ade org R3 yg tolong uruskan order barang2 R3 ni.. kalo utk waja aku tak sure sgt
apasal mahal sangat ek bodykit R3 ni? ada contoh gambar tak? nak gak tgk hasil pelaburan yang mahal ni ... hehe

stuffx
08-10-2006, 08:22 PM
mahal sbb quality die.. setau aku bodykit R3 ni bukan PU atau fibre biase.. lagipun R3 ni brand tuner.. kalo mcm honda ngan Mugen nye.. barang2 brand tuner mmg mahal

gambar dah ade org upload page seblah

gsx_srad
08-10-2006, 08:37 PM
mahal sbb quality die.. setau aku bodykit R3 ni bukan PU atau fibre biase.. lagipun R3 ni brand tuner.. kalo mcm honda ngan Mugen nye.. barang2 brand tuner mmg mahal

gambar dah ade org upload page seblah

Bodykit buat dari bahan ni,Fibre Reinforced Plastic (FRP).Digunakan dlm industri aerospace.Mmg tahan lasak dan ringan dan mcm2 lagi.....patutla mahal

zuljaalaa
08-10-2006, 09:15 PM
sape sini pakai Satria GTi?

psylord
08-10-2006, 10:09 PM
aku ade plan nak pkai Gti nnt zul...awat???

the_vangardx
08-10-2006, 11:19 PM
hm..aku skang dah pening..nak amek waja ke nak amek myvi :D

zasrul1978
08-10-2006, 11:45 PM
hm..aku skang dah pening..nak amek waja ke nak amek myvi :D

alang2 amik waja je. besar, luas. bukan nak cakap myvi tak bagus tapi spare part sama dgn spare part toyota wooo...

walau apa pon, duit ko nyer. terpulang yg mana berkenan... ehehehe

the_vangardx
08-10-2006, 11:47 PM
hm..dua2 bekenan..tapi plan nak pakai keta tahun 2007/08 nanti..sebab skang kat tempat aku takleh bawak keta lagi..harap2 time tu..ade la model yg besesuaian dgn jiwa raga dan finance aku :D

lazman
09-10-2006, 12:14 AM
pancit bulan ni,ansuran keta,road tax keta dan insuran keta..
baru ingat nak modified sblm blk kg raya..nak pecut laju laju sampai kemera polis tak dpt detect laju sngt..

the_vangardx
09-10-2006, 12:16 AM
hm..okla tu..at least ade keta dah..nie aku nie..takde ape2..tumpang jadi driver keta ayah je :p

freelance
15-10-2006, 06:06 PM
sebut pasal modified keta ni aku dah berabis berpuluh ribu 6 enjin aku dah cuba paling best sr20 4 trottle...bila turbo buka rpm3 ditambah pula pada rm 4500 4trottle buka fuhh tuhan jer tahu betapa best force induction waktu tu...tapi bila dah settle down ni hobby aku kena hold dulu...bnyak sangat nak pakai duit hi hi hi dpt tgk member2 jer la main...sedih siot :(

the_vangardx
15-10-2006, 09:13 PM
hm..bnyk investment tu..semuanya bahan2 itu disumbat pada keta ape ?

freelance
15-10-2006, 11:33 PM
hm..bnyk investment tu..semuanya bahan2 itu disumbat pada keta ape ?
sebab dah tahap sengkek sgt main keta aku joint HYIP ni...
aku bermula dgn saga enjin standard bikin abis x puas sampai pecah aku kerjakan...pastu aku convert 4g91 carburator pastu kena kencing surat kastam..aku beli halfcut 4g92 lepas siap saga tu ada org nak aku lego..aku ambik mirage 1.6 turbo ori twin sunroof..puas main dgn enjin 1.6 turbo tu aku tukar pakai vr4 rs..siap keta tu n dah puas enjoy aku jual..aku ambik bluebird u12 masuk sr20 altessa...x cukup power aku beli halfcut sr20 4 throttle tu...lupa dah keta apa...siap bikin n dah enjoy dgn keta tu ada member nak aku lego...pastu aku gila dgn keta tarik belakang nak beli ae86 mahal..s13 ker s15 lagi lah x mampu pakai aku beli lancer jer 1.8 turbo...x sempat nak bikin coz aku memilih utk stop main keta...aku kahwin...skrg nii dah gatal nak usik lancer tu tgh berangan nak masul s15...halfcut dah usha dlm 8k...kalau dpt duit ps tu mmg ada can sambar halfcut s15 plak

the_vangardx
15-10-2006, 11:53 PM
hm..bnyk betul plaburan tu..untung ke kalau letgo..sebab harga keta modified memang jatuh kan? lainla kalau tolak kat member2..ape2 pun sah kau bnyk pglaman dlm modifikasi nie..leh jd sumber rujukan dimasa akan dtg

freelance
16-10-2006, 07:08 PM
hm..bnyk betul plaburan tu..untung ke kalau letgo..sebab harga keta modified memang jatuh kan? lainla kalau tolak kat member2..ape2 pun sah kau bnyk pglaman dlm modifikasi nie..leh jd sumber rujukan dimasa akan dtg
kalau berkaitan dgn enjin yg aku main bley ler jawab..kalu enjin aku x pernah cuba x tau ler hi hi hi....pada aku kalau btul2 nak modified keta mulalah dari menukar enjin baru makeup...sbb buat per makeup garang2 tapi bila keta buruk yg dah berusia lebih 20 tahun pun bley nganjing kita...x ker panas...tmbah pula member bakar2 lagi sakit hati...aku dah lalui semua tu...tapi ikhlas aku cakap...mmg x berbaloi tapi enjoy so fikir ler masak2 :D

the_vangardx
16-10-2006, 07:24 PM
hm..takpe..dieorng laju2 biarla..aku nak biasa2 je..janji cantik :D

SedBen
18-10-2006, 12:06 AM
manelah tahan di cucuk angin hari2 ye tak..
hehe

freelance
18-10-2006, 12:41 PM
manelah tahan di cucuk angin hari2 ye tak..
hehe
tau x per...hi hi hi yg sakit hati tu 1.3 yg baru buat ekzoz bising pun nak kejar hi hi hi

sNarFy
18-10-2006, 12:55 PM
hehhehe... aku penggemar ekzoz berapi api.. mana tempat paling murah nak buat ekzoz berapi? :D sila beri cadangan...

Tokera
18-10-2006, 01:10 PM
Biar Buruk Asal Power..

the_vangardx
18-10-2006, 04:22 PM
la snarfy kat area sunway kat bnyk port

SedBen
19-10-2006, 01:01 AM
Biar Buruk Asal Power..

ade makne cakapan anda itu :-D

SedBen
19-10-2006, 01:03 AM
sape longkai mrr2?
aku tiap2 mlm ulang alik situ..
jarang tgk geng melayu lepak tepi..

Jijan
07-05-2007, 12:35 PM
sapa tau website yg jual sport rim?? selain dari lelong & ebay... aku nak survey dulu...

abir
07-05-2007, 01:39 PM
sape tau kat mana ada web waja yg dah siap modified? aku try carik tak jumpa plak...minat nih..

kampung_boy
07-05-2007, 04:28 PM
halooo,

ada sesiapa tak loweredkan myvi yang keselesaannya macam standard. tolong bagi tips yer.. hari tu aku pegi kedai kreta katanya kalu nak lowered tp rasa macam standard kena kos dalam RM6000....mahal wooooo....tolong....

abir
07-05-2007, 04:36 PM
halooo,

ada sesiapa tak loweredkan myvi yang keselesaannya macam standard. tolong bagi tips yer.. hari tu aku pegi kedai kreta katanya kalu nak lowered tp rasa macam standard kena kos dalam RM6000....mahal wooooo....tolong....

hahaha 6000 tu pakai absorber ape? spring apa?...senang cerita klu ko nak lowered rasa mcm standard..tukar aje spring sport...pastu tukar sport rims besar sikit...mcm aku buat..spring tu amik la yg bagus sikit...dlm 4-5 ratus aje...sportrims kasi besar sikit...klu skrg pakai 13...pakai 15inch...baru cunn...kat bumper jalan pon tak leh cecah punya...


p/s: kalau ko dah lowered...tapi s.rims still standard..alamatnya mmg tak best la...naik 4 org dewasa dah cecah..hehehe:D

kampung_boy
07-05-2007, 04:43 PM
hahaha 6000 tu pakai absorber ape? spring apa?...senang cerita klu ko nak lowered rasa mcm standard..tukar aje spring sport...pastu tukar sport rims besar sikit...mcm aku buat..spring tu amik la yg bagus sikit...dlm 4-5 ratus aje...sportrims kasi besar sikit...klu skrg pakai 13...pakai 15inch...baru cunn...kat bumper jalan pon tak leh cecah punya...


p/s: kalau ko dah lowered...tapi s.rims still standard..alamatnya mmg tak best la...naik 4 org dewasa dah cecah..hehehe:D

oooo camtu... absorber yg direkemen Mugen adjustable.. Geng, betul ke lowered tu cam standard...tak sabar ni... Ko guna spring jenama apa ye?

abir
07-05-2007, 04:53 PM
oooo camtu... absorber yg direkemen Mugen adjustable.. Geng, betul ke lowered tu cam standard...tak sabar ni... Ko guna spring jenama apa ye?

absorber mugen tu mmg la mahal...aku guna monza ajer...dlm rm400...ko pegi la survey dulu..pastu carik sport rim yg cun..jgn main redah aje..nanti kena tipuu...

kampung_boy
07-05-2007, 04:56 PM
absorber mugen tu mmg la mahal...aku guna monza ajer...dlm rm400...ko pegi la survey dulu..pastu carik sport rim yg cun..jgn main redah aje..nanti kena tipuu...

Sport rim jepun ok kot... ramai kata ringan. myvi boleh ke tarik sport rim 16'.... tak ganggu sistem enjin ker?

abir
07-05-2007, 04:58 PM
yg jepun punya ok..mmg ringan ko nak buh 16 pon ok...tapi myvi skrg ni pakai standard dia berapa inchi?

kampung_boy
07-05-2007, 05:03 PM
yg jepun punya ok..mmg ringan ko nak buh 16 pon ok...tapi myvi skrg ni pakai standard dia berapa inchi?

standard rim 14'. nak tanya..ko naik keta apa? Ada member nak jual rim ker?

abir
07-05-2007, 05:07 PM
standard rim 14'. nak tanya..ko naik keta apa? Ada member nak jual rim ker?

aku pakai waja aje...ko nak s/rims japan murah..carik kat kedai potong...klu kat kedai lain mahal la sikit..ari tu aku tanya kedai potong..rim 16inchi rm1000 gak la...tak masuk tayar..tapi apa brand aku lupo...ringan giler punya..ko budjet brp??

kampung_boy
09-05-2007, 08:47 AM
aku pakai waja aje...ko nak s/rims japan murah..carik kat kedai potong...klu kat kedai lain mahal la sikit..ari tu aku tanya kedai potong..rim 16inchi rm1000 gak la...tak masuk tayar..tapi apa brand aku lupo...ringan giler punya..ko budjet brp??

aku budget dalam Rm900 jer utk sport rim. Ko leh tak rekomen kedai mana2 yg murah?

abir
09-05-2007, 09:03 AM
aku budget dalam Rm900 jer utk sport rim. Ko leh tak rekomen kedai mana2 yg murah?

kalau budget rm900 buleh la dpt second hand punya sekali tayar...yg baru tak dpt la bro...aku beli baru 17inch pon 2 ribu lebih sekali tayar...tempat ..byk bro..ko kat area mana?? klu nak murah gi survey kat port klang sana...byk kedai s/rims..

Jijan
09-05-2007, 09:32 AM
nak tanya sikit kalau sport rim yg lebih kurang rm1500 tu ok ke?? bagus ke??

aku sedang cari sport rim 16".....

elmyda
30-08-2007, 10:05 PM
gambar 1st car aku lepas modified...

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic01.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic02.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic03.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic04.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic05.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic06.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic07.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic08.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic09.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic10.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic11.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic12.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Civic13.jpg

elmyda
30-08-2007, 10:06 PM
3rd car aku lepas make-up.. 2nd car Gen2 pakai standard je utk keje.

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image1.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image2.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image3.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image4.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image5.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image6.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image7.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image8.jpg

http://i45.photobucket.com/albums/f53/elmyda/Modified/Image9.jpg