PDA

View Full Version : Celcom Broadband RM98/RM68 (*Rebet RM27)


luhur81
01-08-2008, 11:49 PM
Salam...

UPDATED (21/10/2008)
Promosi Rebet RM27 telah tamat


UPDATED (11/10/2008)
Promosi Rebet RM27 masih berterusan..
Nilai Rebet akan diturunkan dalam masa seminggu dr sekarang..
bermula 19 Oktober 2008 nilai rebet yang lebih rendah akan diumumkan..
hubungi saya segera sementara nilai rebet masih RM27

Sebagai pilihan kpd forumer CG yg nak berinternet, selain dr Promosi Streamyx, saya juga menawarkan perkhidmatan pendaftaran PERCUMA utk Celcom Braodband bagi yg inginkan mobiliti.
Sesuai utk anda yg hidup secara nomad :D

2 Pakej ditawarkan iaitu :

1) Basic RM68/month - 384kbps
2) Advanced RM98/month - 3.6Mbps

**Rebat RM27 (bersamaan 10liter petrol) HANYA akan diberikan selepas melanggan selama 6 bulan**

**Pelanggan yg terminate tak sampai 6 bulan TIDAK LAYAKmenerima rebet tersebut**

Bayaran utk Pakej RM68 :
1) RM68 semasa mendaftar (upfront payment)
2) Bil pertama : RM 10 (Duti Setem)
3) Bil bulan ke-2 dan seterusnya : RM68

Bayaran utk Pakej RM98 :
1) RM98 semasa mendaftar (upfront payment)
2) Bil pertama : RM 10 (Duti Setem)
3) Bil bulan ke-2 dan seterusnya : RM98

**Tanpa modem. Kena beli sendiri. Bagi yg ada handphone 3G, boleh jadikannya sbg modem so tak perlu beli modem.**

P/s : sebab kalu ambil pakej dgn modem Celcom automatik kena ikat kontrak selama 18 bulan, tak boleh terminate serta merta :-?

Berminat? Call Hafiz 012-6174877 atau PM jer

luhur81
01-08-2008, 11:54 PM
Sapa yg nak pakai Celcom Bb ni, digalakkan beli modem sendiri kalu tak de phone 3G..

Kat topik sebelah ader member (hishammarmin) offer Modem.. boleh try tanya dia..

rainsurfer
02-08-2008, 12:02 AM
bro ..kalo yg langgan ngn modem sekali bape lak?

luhur81
02-08-2008, 12:09 AM
bro ..kalo yg langgan ngn modem sekali bape lak?

sama jer harga.. cuma terikat dgn kontrak 18 bulan...tak boleh terminate serta merta.. kalu terminate jugak kena penalti RM350 dan pulang balik modem..

so, dgn saya, tanpa modem... baik beli modem dr member CG yg tgh promote kat rumah sebelah:)cgrock

klon8504
02-08-2008, 01:06 AM
menarik..
menarikk

luhur81
02-08-2008, 01:07 AM
menarik..
menarikk

sambor ler satu yob..:)cgrock

BOCK
02-08-2008, 01:27 AM
aku nak tanye. aku dah guna fixed line. so aku nak tambah le untuk pakej 98 tu. nanti bil tu camana? bole splitkan tak yang fixed line ngen pakej 98 tuh ....... maknanya buat dua bil lah .... pasal aku ingat nak guna satu nombor saja.


lagi satu ..... ko ni keja ngen celcom ker ...... pasal ape ko tak guna no celcom jer untuk kontek ko ?

luhur81
02-08-2008, 01:33 AM
aku nak tanye. aku dah guna fixed line. so aku nak tambah le untuk pakej 98 tu. nanti bil tu camana? bole splitkan tak yang fixed line ngen pakej 98 tuh ....... maknanya buat dua bil lah .... pasal aku ingat nak guna satu nombor saja.


lagi satu ..... ko ni keja ngen celcom ker ...... pasal ape ko tak guna no celcom jer untuk kontek ko ?

konpius la..
maksud ko tu fixed line tu telefon rumah ker postpaid..?
Yang aku tau fixed line = talian tetap = tepon rumah..

Aku bukan keje dgn Celcom.. cuma ajen biasa jer..
banyak produk Celcom gak macam Blackberry 8310, PowerTools38, Business Executive Plan..tapi tu utk kompeni ler..
tak sesuai lak nak promote kat sini..
Tapi kalu yg ader Syarikat sendiri boleh la subscribe..

DDos
02-08-2008, 01:39 AM
camana nak berurusan jika kawasan melaka?

p/s:dapat pakej 68 pun ok gak

luhur81
02-08-2008, 01:49 AM
camana nak berurusan jika kawasan melaka?

p/s:dapat pakej 68 pun ok gak

kalu nak register dia ada beberapa dokumen..

1) Salinan IC
2) Borang pendaftaran
3) Addendum
4) Masa daftar kena bayar RM68 upfront payment (sebagai deposit, 1st bil hanya RM10 utk duti setem, bulan ke-2 dan seterusnya baru bayar RM68)

Kalu area Melaka kena by pos la, sebab Celcom kena borang original..

kalu nak cepat pos laju jer la.. kalu tak ori boleh pakai faks jer..

nanti esok aku try comfirm betul2, kalu boleh tak ori punya dokumen..

luhur81
02-08-2008, 03:32 PM
promo...promo...Celcom broadband...:)cgrock
ada sapa berminat...? :)

klon8504
02-08-2008, 05:59 PM
Berape Bro??

luhur81
02-08-2008, 06:14 PM
Berape Bro??

Seperti yg diterangkan dalam 1st post..

2 Pakej ditawarkan iaitu :

1) Basic RM68/month - 384kbps
2) Advanced RM98/month - 3.6Mbps

**Rebat RM27 (bersamaan 10liter petrol) HANYA akan diberikan selepas melanggan selama 6 bulan**

**Pelanggan yg terminate tak sampai 6 bulan TIDAK LAYAKmenerima rebet tersebut**

Bayaran utk Pakej RM68 :
1) RM68 semasa mendaftar (upfront payment)
2) Bil pertama : RM 10 (Duti Setem)
3) Bil bulan ke-2 dan seterusnya : RM68

Bayaran utk Pakej RM98 :
1) RM98 semasa mendaftar (upfront payment)
2) Bil pertama : RM 10 (Duti Setem)
3) Bil bulan ke-2 dan seterusnya : RM98

**Tanpa modem. Kena beli sendiri. Bagi yg ada handphone 3G, boleh jadikannya sbg modem so tak perlu beli modem.**

P/s : sebab kalu ambil pakej dgn modem Celcom automatik kena ikat kontrak selama 18 bulan, tak boleh terminate serta merta

redox6464
02-08-2008, 06:19 PM
yg advance ni.. coverage area mcm mane plak?

luhur81
02-08-2008, 09:16 PM
yg advance ni.. coverage area mcm mane plak?

dok area mana bro?

depend pd lokasi jugak..kdg2 tak tentu..
kalu kawasan yg dpt coverage 3G speed ok je..
kalu GPRS kureng sikit la..
rasanya coverage Celcom dah makin improve sekarang..
kalu ada hp 3G boleh cuba langgan sebulan dulu..
selagi tak beli modem dgn Celcom boleh terminate anytime..

elan
02-08-2008, 09:26 PM
nak tanya sikit, celcom bb basic tu bukan kena kembarkan dgn pakej pospaid sekai ke?

StanNero
02-08-2008, 09:30 PM
Nak tanya..

ada pakej yg seklai ngan modem x ? malas plak nak beli asing2.. ada x ?

yg dlm iklan free modem tu camne plak

luhur81
02-08-2008, 09:37 PM
nak tanya sikit, celcom bb basic tu bukan kena kembarkan dgn pakej pospaid sekai ke?

tak yah..
bila daftar nanti Celcom akan bagi Free 128K USIM Card (3G USIM Card)..
guna SIM kad tu hanya utk layan broadband jer..

luhur81
02-08-2008, 09:41 PM
Nak tanya..

ada pakej yg seklai ngan modem x ? malas plak nak beli asing2.. ada x ?

yg dlm iklan free modem tu camne plak

yang tu kena direct dgn Celcom sendiri..
sebab dgn saya bukan pakej sekali dgn modem..
sebab ramai lebih suka beli sendiri sbb :
1) boleh dpt murah kat luar
2) tak terikat dgn kontrak, boleh terminate anytime

**kalu pakej sekali dgn modem dr Celcom terikat dgn kontrak

elan
02-08-2008, 09:48 PM
tak yah..
bila daftar nanti Celcom akan bagi Free 128K USIM Card (3G USIM Card)..
guna SIM kad tu hanya utk layan broadband jer..

Ooo mcm tu ke. Dulu masa aku guna celcom bb ni, rm98. Tapi kena kembarkan sekali dgn post paid. Kalau nak sim yg utk internet je rm120. Tp tu dulu le. Aku dah downgrade ke rm68 skrg sbb tak byk beza pun kelajuan dia.. Jd skrg ni kalau aku nak tukar simcard boleh lah yer.. Aku nak guna internet je, postpaid ni nak terminate..

luhur81
02-08-2008, 09:54 PM
Ooo mcm tu ke. Dulu masa aku guna celcom bb ni, rm98. Tapi kena kembarkan sekali dgn post paid. Kalau nak sim yg utk internet je rm120. Tp tu dulu le. Aku dah downgrade ke rm68 skrg sbb tak byk beza pun kelajuan dia.. Jd skrg ni kalau aku nak tukar simcard boleh lah yer.. Aku nak guna internet je, postpaid ni nak terminate..

mungkin dulu kena sekalikan dgn postpaid..
sekarang tak yah dah..
pasal nak tukar SIM dgn terminate postpaid tu kena contact Celcom direct

aizaf
02-08-2008, 09:55 PM
kalau ader black list celcom boleh kaaa

luhur81
02-08-2008, 10:00 PM
kalau ader black list celcom boleh kaaa

boleh try apply..
kadang2 Celcom tak perasan pun..:D

matrox83
02-08-2008, 10:31 PM
OK aku ader kawan kijer kat celcom ok nie pakej yang disedaiakan oleh celcom adalah

PAKEJ NORMAL
------------------------------------------------------------------------
Broadband Basic (3G) | Broadband Advance (HSDPA)
------------------------------------------------------------------------
Up to 384kbps | Up to 3.6Mbps
RM 68.00 / mth | RM 98.00 / mth
------------------------------------------------------------------------

PAKEJ+MODEM(FOC)
------------------------------------------------------------------------
Broadband Basic (3G) | Broadband Advance (HSDPA)
------------------------------------------------------------------------
Up to 384kbps | Up to 3.6Mbps

(RM68.00+RM31.00) | (RM98.00+RM31.00)
------------------------------------------------------------------------
CONTRACT 18 BULAN
UPFRONT PAYMENT
------------------------------------------------------------------------

PAKEJ + MODEM (DI BELI PADA HARGA RM499)
HARGA ASAL RM700
------------------------------------------------------------------------
Broadband Basic (3G) | Broadband Advance (HSDPA)
------------------------------------------------------------------------
Up to 384kbps | Up to 3.6Mbps
RM 68.00 / mth | RM 98.00 / mth
------------------------------------------------------------------------
JENIS Huawei E220 Modem @ BLUE CUBE MODEM
CONTRACT 12 BULAN
------------------------------------------------------------------------

biasa nyer pakej + MODEM ni tertakluk kepada dealer la
tapi untuk keterangan lanjut boleh la pergi celcom centre yang berdekatan :D

luhur81
02-08-2008, 10:40 PM
OK aku ader kawan kijer kat celcom ok nie pakej yang disedaiakan oleh celcom adalah

PAKEJ NORMAL
------------------------------------------------------------------------
Broadband Basic (3G) | Broadband Advance (HSDPA)
------------------------------------------------------------------------
Up to 384kbps | Up to 3.6Mbps
RM 68.00 / mth | RM 98.00 / mth
------------------------------------------------------------------------

PAKEJ+MODEM(FOC)
------------------------------------------------------------------------
Broadband Basic (3G) | Broadband Advance (HSDPA)
------------------------------------------------------------------------
Up to 384kbps | Up to 3.6Mbps

(RM68.00+RM31.00) | (RM98.00+RM31.00)
------------------------------------------------------------------------
CONTRACT 18 BULAN
UPFRONT PAYMENT
------------------------------------------------------------------------

PAKEJ + MODEM (DI BELI PADA HARGA RM499)
HARGA ASAL RM700
------------------------------------------------------------------------
Broadband Basic (3G) | Broadband Advance (HSDPA)
------------------------------------------------------------------------
Up to 384kbps | Up to 3.6Mbps
RM 68.00 / mth | RM 98.00 / mth
------------------------------------------------------------------------
JENIS Huawei E220 Modem @ BLUE CUBE MODEM
CONTRACT 12 BULAN
------------------------------------------------------------------------

biasa nyer pakej + MODEM ni tertakluk kepada dealer la
tapi untuk keterangan lanjut boleh la pergi celcom centre yang berdekatan :D

betul la tu..
sama macam yg aku promote..
cuma Celcom tak der bagi rebet RM27 tu..

lagi satu point..supaya tak perlu ambil pakej modem dgn Celcom..
ada tambahan caj bulanan + terikat dgn kontrak..
so lebih baik beli modem sendiri atau guna hp 3G..
so, yang berminat aper lagi..

handpih
02-08-2008, 10:44 PM
gn hanpon 3g pn blh gna gak??

matrox83
02-08-2008, 10:45 PM
kalau ader black list celcom boleh kaaa


rasa2 tak boleh kot skng diaorang dah ader system utk semak di CTOS

luhur81
02-08-2008, 10:46 PM
rasa2 tak boleh kot skng diaorang dah ader system utk semak di CTOS

kalu diorang strict check dalam sistem, memang kantoi ler..:p

luhur81
02-08-2008, 10:47 PM
gn hanpon 3g pn blh gna gak??

boleh..cuma bila tgh surf tak leh guna hp utk call in/out

aizaf
02-08-2008, 10:51 PM
huh masalah tue....kalau check ctos

matrox83
02-08-2008, 10:55 PM
mungkin dulu kena sekalikan dgn postpaid..
sekarang tak yah dah..
pasal nak tukar SIM dgn terminate postpaid tu kena contact Celcom direct

Kalau dah Pakai POSTPAID boleh jer tambah pakej tu dalam bil pakai satu bil jer biasa nyer diaorang akan "UPGRADE" SIM dulu ker SIM 3G

manakala kalau yang baru dia akan dapat SIM 3G tapi untuk BROADBAND sahaja (DATA SIM)

luhur81
02-08-2008, 11:22 PM
Kalau dah Pakai POSTPAID boleh jer tambah pakej tu dalam bil pakai satu bil jer biasa nyer diaorang akan "UPGRADE" SIM dulu ker SIM 3G

manakala kalau yang baru dia akan dapat SIM 3G tapi untuk BROADBAND sahaja (DATA SIM)

tq for explaination..
harap ramai yg makin clear

matrox83
02-08-2008, 11:26 PM
sama-sama:D

elan
02-08-2008, 11:31 PM
boleh..cuma bila tgh surf tak leh guna hp utk call in/out

aku punya ok je.. tgh surf kat HP ada msg ke, call ke sama je.. sebab aku guna pospaid kembar dengan broadband.. 1 sim untu 2 kegunaan.. kalau nak surf internet kat PC atau laptop, connect je kat pc tu... surf mcm biasa...



p/s: soalan bonus... betul ke pakej 98 tu boleh sampai 3.6 mb/s.. sebab HSDPA pun aku cuba ari tu tak sampai pun 3.6.. pakej 98 tu HSDPA kan (3.5G)

luhur81
02-08-2008, 11:39 PM
aku punya ok je.. tgh surf kat HP ada msg ke, call ke sama je.. sebab aku guna pospaid kembar dengan broadband.. 1 sim untu 2 kegunaan.. kalau nak surf internet kat PC atau laptop, connect je kat pc tu... surf mcm biasa...



p/s: soalan bonus... betul ke pakej 98 tu boleh sampai 3.6 mb/s.. sebab HSDPA pun aku cuba ari tu tak sampai pun 3.6.. pakej 98 tu HSDPA kan (3.5G)

good info..
kalu guna SIM 2 in 1 tu memang boleh..aku bgtau tu yg register utk broadband sahaja..

jawapan: 3.6Mbps tu maksimum speed yg boleh dicapai..tapi wireless broadband ni depend pada lokasi & coverage.. setakat ni rasanya belum ader yg merasa maksimum speed tu..

matrox83
03-08-2008, 01:11 AM
p/s: soalan bonus... betul ke pakej 98 tu boleh sampai 3.6 mb/s.. sebab HSDPA pun aku cuba ari tu tak sampai pun 3.6.. pakej 98 tu HSDPA kan (3.5G)

Ha.. ini kena diperjelaskan kan ok speed 3.6Mbps tu bergantung kepada kawasan jugak lah kalau anda berada dia
kawasan HSDPA @ 3GX tetapi hendak dingat kan BROADBAND ini mengunakan sistem perkongsian
Jikalau terdapat beberapa pengguna menggunakan HSDPA service pada satu masa sistem tersebut akan
mengagihkan sama rata kelajuan yang perolehi itu kepada semua pengguna
Jadi untuk mencapai kelajuan 3.6Mbps pastikan anda berada dikawasan yang tidak ramai menggunakan service HSDPA:D

kiemiftah
03-08-2008, 01:45 AM
Daftar dengan luhur81....beli modem dgn me.. :)hehe

luhur81
03-08-2008, 09:20 AM
Daftar dengan luhur81....beli modem dgn me.. :)hehe

boleh je.. sebarang kerjasama bisnes dgn mana2 geng GC lain amat dialu-alukan..:)cgrock

luhur81
03-08-2008, 09:22 AM
Ha.. ini kena diperjelaskan kan ok speed 3.6Mbps tu bergantung kepada kawasan jugak lah kalau anda berada dia
kawasan HSDPA @ 3GX tetapi hendak dingat kan BROADBAND ini mengunakan sistem perkongsian
Jikalau terdapat beberapa pengguna menggunakan HSDPA service pada satu masa sistem tersebut akan
mengagihkan sama rata kelajuan yang perolehi itu kepada semua pengguna
Jadi untuk mencapai kelajuan 3.6Mbps pastikan anda berada dikawasan yang tidak ramai menggunakan service HSDPA:D

ya betul tu..

kiemiftah
03-08-2008, 10:42 AM
boleh je.. sebarang kerjasama bisnes dgn mana2 geng GC lain amat dialu-alukan..:)cgrock

Thanks...hehe...nampak mcm boleh jual jer modem Huawei E220 kat sni...selamat bekerjasama..:)cgrock

EzY-eLoaD
03-08-2008, 12:32 PM
salam.ada sape xthu lubg nk dpt wireless router dgn usb wifi

luhur81
04-08-2008, 02:26 PM
goforexs has exceeded their stored private messages quota and can not accept further messages until they clear some space.

bro. tak leh nak reply PM..
kena clearkan PM dulu.. dah penuh tu..

+kOoL+
05-08-2008, 03:59 PM
sama jer harga.. cuma terikat dgn kontrak 18 bulan...tak boleh terminate serta merta.. kalu terminate jugak kena penalti RM350 dan pulang balik modem..

so, dgn saya, tanpa modem... baik beli modem dr member CG yg tgh promote kat rumah sebelah:)cgrock

sama ja harga??.. maksudnya kalo skali ngan modem pn rm68 gak tapi just ada contract selama 18 bulan ke??.. :-?

notrexdame
05-08-2008, 04:11 PM
aku mmg minat..masalahnye REMBAU ad 3 G ke? maxis xde..xpasal2 aku kene terminate broadband yg aku pakai x smpai sebulan

luhur81
05-08-2008, 05:14 PM
sama ja harga??.. maksudnya kalo skali ngan modem pn rm68 gak tapi just ada contract selama 18 bulan ke??.. :-?

sori... tak sama.. kalu dgn modem :

BASIC PLAN - RM99/month (384kbps)

ADVANCE PLAN - RM129/month (3.6Mbps)

**Penambahan RM31/month utk modem..
RM31 x 18 months = RM558 (caj utk modem)

**better beli modem sendiri..jimat & tak kena kontrak

luhur81
05-08-2008, 05:15 PM
aku mmg minat..masalahnye REMBAU ad 3 G ke? maxis xde..xpasal2 aku kene terminate broadband yg aku pakai x smpai sebulan

kalu tak selalu travel better ambik Streamyx..

+kOoL+
05-08-2008, 06:12 PM
sori... tak sama.. kalu dgn modem :

BASIC PLAN - RM99/month (384kbps)

ADVANCE PLAN - RM129/month (3.6Mbps)

**Penambahan RM31/month utk modem..
RM31 x 18 months = RM558 (caj utk modem)

**better beli modem sendiri..jimat & tak kena kontrak

baru clear.. ingat kalo sama nak gak reg skang.. :p

fdhm2u
06-08-2008, 09:16 AM
Basic RM68 pun unlimited access ekk?

luhur81
06-08-2008, 09:47 AM
Basic RM68 pun unlimited access ekk?

Unlimited jugak..
Tapi Celcom hanya benarkan pelanggan download sehingga 5Gb/bulan.
Kalu dalam sebulan melebihi saiz 5Gb, Celcom akan cap/down kan speed kita sehingga masuk bulan baru.

p/s: Streamyx always better than Celcom BB

+kOoL+
06-08-2008, 01:13 PM
Unlimited jugak..
Tapi Celcom hanya benarkan pelanggan download sehingga 5Gb/bulan.
Kalu dalam sebulan melebihi saiz 5Gb, Celcom akan cap/down kan speed kita sehingga masuk bulan baru.

p/s: Streamyx always better than Celcom BB

owh.. yeke cam 2??.. maknanya nak download payah gak a.. btw.. yg rm8 24 jam 2 camne??.. katakan saya wat rm8 hari ni.. tapi guna just 5 jam.. esk blh guna g ke baki 19 jam 2??.. :-?

luhur81
06-08-2008, 01:31 PM
owh.. yeke cam 2??.. maknanya nak download payah gak a.. btw.. yg rm8 24 jam 2 camne??.. katakan saya wat rm8 hari ni.. tapi guna just 5 jam.. esk blh guna g ke baki 19 jam 2??.. :-?

oo..yang RM8 tu tak pasti.. rasanya hanya 24 jam ikut putaran masa.. bukan ikut jumlah masa guna..

+kOoL+
06-08-2008, 01:36 PM
oo..yang RM8 tu tak pasti.. rasanya hanya 24 jam ikut putaran masa.. bukan ikut jumlah masa guna..

owh.. maknanya bila buat da masa 24jam je tuk guna a??.. :o

luhur81
06-08-2008, 02:01 PM
owh.. maknanya bila buat da masa 24jam je tuk guna a??.. :o

gitulah yg saya faham..

naga_sakti
07-08-2008, 03:42 AM
salam...sy baru je daftar celcom bb ari ni..amik pakej d68 jer..
so far...connection ok gak... ni result dari speed test..

http://www.speedtest.net/result/305754929.png (http://www.speedtest.net)

+kOoL+
07-08-2008, 04:37 AM
salam...sy baru je daftar celcom bb ari ni..amik pakej d68 jer..
so far...connection ok gak... ni result dari speed test..

http://www.speedtest.net/result/305754929.png (http://www.speedtest.net)

nampak cam ok gak a.. ak sbenarnya tak paham g camne nak tgk speed 2 laju ke tak guna speed test ni.. :">

luhur81
07-08-2008, 11:48 AM
salam...sy baru je daftar celcom bb ari ni..amik pakej d68 jer..
so far...connection ok gak... ni result dari speed test..

http://www.speedtest.net/result/305754929.png (http://www.speedtest.net)

kat area mana ni naga?

luhur81
11-08-2008, 12:51 PM
untuk promosi terkini, sila layari :

www.reseller.senang-online.com

Promosi terkini akan dikemaskini dr masa ke semasa..

Terima kasih..

zulco
11-08-2008, 01:33 PM
Bro,

aku berminat tapi nak sekali dgn modem. Nak guna kat area The Mines.

Email aku. azhahma@yahoo.com

luhur81
11-08-2008, 02:19 PM
Bro,

aku berminat tapi nak sekali dgn modem. Nak guna kat area The Mines.

Email aku. azhahma@yahoo.com

bro,

aku cadang daftar dulu, modem leh beli kemudian..
ramai member forum ni ade jual modem, lagi murah boleh kawtim..

p/s: better beli modem sendiri sebab kalu amik sekali dgn modem ader tambahan caj bulanan sebanyak RM31.. pastu ader kontrak 18 bulan..

akuworld
11-08-2008, 03:12 PM
Untuk Merdeka ni tak de sale ke dari celcom? Aku mcm nampak celcom ada buat sale laa. USB broadband + Laptop + modem sebulan rm159. Boleh crita tak??

luhur81
11-08-2008, 03:22 PM
Untuk Merdeka ni tak de sale ke dari celcom? Aku mcm nampak celcom ada buat sale laa. USB broadband + Laptop + modem sebulan rm159. Boleh crita tak??

hmm..tu aku tak sure sebab aku bukan agen direct dr Celcom..
kalu nak tahu cuba tanya mana2 branch celcom..

so far aku tak dengar pulak pasal promotion tu..

akuworld
11-08-2008, 03:27 PM
Aku dpt maklumat ni bila aku masuk web : www.cari.com.my . Kluar pop tentang promosi tu

luhur81
11-08-2008, 03:31 PM
selalu promosi macam tu kena ada kad kredit..
tak tahu la yg celcom ni camne pulak..

akuworld
11-08-2008, 03:37 PM
tak pe bro..Saja tanya kalau tau. Coz nak pegi kedai celcom jauh dari tempat aku.

luhur81
17-08-2008, 01:14 PM
promosi masih tinggal 2 minggu sahaja lagi...
cepat2 jgn ketinggalan..
yg berminat boleh PM/SMS/Call saya..
TQ

yusry2007
18-08-2008, 01:45 AM
bro, nak tanye skit.. mcm nie ekk, kalau ambik pacakge 90lebih tu, ambik dgn modem braper kene bayar?? bermint gk, cuma tknak beli modem jerk.

luhur81
18-08-2008, 11:37 AM
bro, nak tanye skit.. mcm nie ekk, kalau ambik pacakge 90lebih tu, ambik dgn modem braper kene bayar?? bermint gk, cuma tknak beli modem jerk.

kalu daftar dgn saya sama jer..
bayar RM98 upfront payment masa daftar
pastu bil pertama bayr RM10 duti setem
bulan ke-2 dan seterusnya RM98 je..

spesel daftar dgn saya dapat Rebat RM27 selepas bil bulan ke 6..

luhur81
19-08-2008, 02:04 PM
harini ada siapa2 yg berminat..?
Celcom Wireless Broadband :)

luhur81
17-09-2008, 11:18 AM
Salam semua,

Saya ada satu peluang bisnes UMobile..
Utk keterangan lanjut dijemput ke topik berikut:
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=51690

Cenor
18-09-2008, 12:52 PM
kalu daftar dgn saya sama jer..
bayar RM98 upfront payment masa daftar
pastu bil pertama bayr RM10 duti setem
bulan ke-2 dan seterusnya RM98 je..

spesel daftar dgn saya dapat Rebat RM27 selepas bil bulan ke 6..

ade lagi ke promosi ni?

maxbiz77
18-09-2008, 01:06 PM
Salam...

....

2 Pakej ditawarkan iaitu :

1) Basic RM68/month - 384kbps
2) Advanced RM98/month - 3.6Mbps

**Rebat RM27 (bersamaan 10liter petrol) HANYA akan diberikan selepas melanggan selama 6 bulan**

**Pelanggan yg terminate tak sampai 6 bulan TIDAK LAYAKmenerima rebet tersebut**

.....



rebet rm27 tu hanya utk 1 bulan selepas 6 bulan tu ke atau berterusan utk bulan2 berikutnya selepas 6 bulan tu?.. :-?

amins33
18-09-2008, 01:12 PM
mintak pendapat..mane lg 1 bagus kalau umobile n celcom?
both rm68 kn

marlen
18-09-2008, 01:21 PM
mcm best je..hehehe....mcm mana nak daftar?

Kliknet
18-09-2008, 03:19 PM
Salam...

Sebagai pilihan kpd forumer CG yg nak berinternet, selain dr Promosi Streamyx, saya juga menawarkan perkhidmatan pendaftaran PERCUMA utk Celcom Braodband bagi yg inginkan mobiliti.
Sesuai utk anda yg hidup secara nomad :D

2 Pakej ditawarkan iaitu :

1) Basic RM68/month - 384kbps
2) Advanced RM98/month - 3.6Mbps

**Rebat RM27 (bersamaan 10liter petrol) HANYA akan diberikan selepas melanggan selama 6 bulan**

**Pelanggan yg terminate tak sampai 6 bulan TIDAK LAYAKmenerima rebet tersebut**

Bayaran utk Pakej RM68 :
1) RM68 semasa mendaftar (upfront payment)
2) Bil pertama : RM 10 (Duti Setem)
3) Bil bulan ke-2 dan seterusnya : RM68

Bayaran utk Pakej RM98 :
1) RM98 semasa mendaftar (upfront payment)
2) Bil pertama : RM 10 (Duti Setem)
3) Bil bulan ke-2 dan seterusnya : RM98

**Tanpa modem. Kena beli sendiri. Bagi yg ada handphone 3G, boleh jadikannya sbg modem so tak perlu beli modem.**

P/s : sebab kalu ambil pakej dgn modem Celcom automatik kena ikat kontrak selama 18 bulan, tak boleh terminate serta merta :-?

Berminat? Call Hafiz 012-6174877 atau PM jer
broband???slow giler bru 7 lebih mpbs jer....baik pakai WIMAX ni yg bru..sewa RM72.00 jer sebulan.. kelajuan jauh lebih dri streamyx...iaitu 2.3mpbs...kekeke....lebih baik dan tinggi keupanyaan..boleh dibawa kemana2 sahaja..sebab pkai frekuansi mcam telefon....:):)

maxbiz77
21-09-2008, 06:55 PM
broband???slow giler bru 7 lebih mpbs jer....baik pakai WIMAX ni yg bru..sewa RM72.00 jer sebulan.. kelajuan jauh lebih dri streamyx...iaitu 2.3mpbs...kekeke....lebih baik dan tinggi keupanyaan..boleh dibawa kemana2 sahaja..sebab pkai frekuansi mcam telefon....:):)

wimax blom meluas. berjanggut la nak tunggu area2 pekan kecik nih masuk wimax. padahal lesen wimax dah lama diberi kat kompeni2 tu. aku dah email kat satu kompeni wimax nih tanya bila area penang nak ada wimax. depa pun takleh janji bila. cuma area lembah kelanng jer ada pelbagai servis nih. iklan berdegar-degar tapi satu kaw jek baru mula. tunggu la 3-4 thn lagik kot baru ada. tu pun lom tentu.

luhur81
22-09-2008, 04:17 PM
ade lagi ke promosi ni?

masih ada lagi..

luhur81
22-09-2008, 04:20 PM
rebet rm27 tu hanya utk 1 bulan selepas 6 bulan tu ke atau berterusan utk bulan2 berikutnya selepas 6 bulan tu?.. :-?

hanya sekali jer..
still berbaloi

luhur81
22-09-2008, 04:26 PM
mcm best je..hehehe....mcm mana nak daftar?

boleh PM atau call saya, no. spt 1st post

ifilasaila
22-09-2008, 04:51 PM
kat mana blh dapat modem murah ? area rawang celcom broadband ok tak? maxis broadband & umobile broadband macam hampehs..

luhur81
22-09-2008, 05:15 PM
so far Celcom the best..99% coverage..
tapi saya tak berani cakap coverage broadband area Rawang..

Cenor
23-09-2008, 08:52 AM
betul...saya dah survey byk forum dan website...kurang yg complain psl celcom...cuma nak tahu, ade tak info pasal coverage kat area Taman Equine atau Bandar Putra Permai? Kalau boleh cecah 1M, boleh la amik advanced.

celcom nyer coverage map tu sampai skang tak siap2...:(

klon8504
23-09-2008, 10:56 AM
erm xde kontrak ek?

Cenor
25-09-2008, 12:09 PM
modem kena beli sendiri...ni tgh usha2 gak kat CC...nak raya ni byk betul cabaran nak pakai broadband...haha

luhur81
25-09-2008, 02:01 PM
erm xde kontrak ek?

daftar dgn saya PERCUMA dan tak de kontrak..

kontrak hanya dikenakan jika amik pakej Celcom sekali dgn modem..
pastu kena tambahan RM31 setiap bulan sehingga 18 bulan..

baik beli modem sendiri..
kalu amik modem dgn saya RM430..

Cenor
25-09-2008, 02:23 PM
bro..boleh bgtau jenis modem tu?...skali shipping ke?

luhur81
26-09-2008, 08:50 AM
bro..boleh bgtau jenis modem tu?...skali shipping ke?

modem saya dah habis stok..
so setakat ni, saya hanya amik registration sahaja..
register dgn saya, bulan ke 6 akan dapat Rebat RM27..
register percuma, just bayar upfront payment RM68/RM98 based on pakej yg diambil..:)cgrock

JutawaN_MilleniuM
26-09-2008, 09:06 AM
bro kalu pakej skali dgn streamyx kat rumah tu brape?
sbb dah ade line streamyx..website dia tulis RM108..

ErieAdn
05-10-2008, 08:30 PM
Alahai... bila laa celcom bb aku nih nak sampai..#:-S#:-S

ulam
05-10-2008, 10:12 PM
Alahai... bila laa celcom bb aku nih nak sampai..#:-S#:-S


Celcom bb nie apa bro?..
kao tunggu bil ker apa... :-?

ErieAdn
05-10-2008, 11:10 PM
Celcom bb nie apa bro?..
kao tunggu bil ker apa... :-?

celcom broadband laaa...#:-S#:-S.. aku ada reg ngn bro luhur81 nih. so nih dalam proses tunggu simcard aku laaa..#:-S#:-S#:-S

ulam
05-10-2008, 11:31 PM
Oic... good luck..

luhur81
06-10-2008, 01:59 PM
bro erie..
sabor, tgh cuti raya ni Courier slow sikit..
Celcom pun satu, patut diorang yg courier terus
tapi agen lak yg kena courier..
insyaAllah esok sampai le tu..

ErieAdn
06-10-2008, 07:00 PM
bro erie..
sabor, tgh cuti raya ni Courier slow sikit..
Celcom pun satu, patut diorang yg courier terus
tapi agen lak yg kena courier..
insyaAllah esok sampai le tu..

Ok2.. aku tunggu...#:-S#:-S#:-S:)

ErieAdn
07-10-2008, 04:09 PM
bro erie..
sabor, tgh cuti raya ni Courier slow sikit..
Celcom pun satu, patut diorang yg courier terus
tapi agen lak yg kena courier..
insyaAllah esok sampai le tu..

Tuan tanah..... terima kasih... aku dah dapat Simcard celcom bb aku nih...:">:">:">:">:D:)paid
Terpaksa pegi amik sendiri dekat gedex..#:-S#:-S diorang tak jumpa cari umah..#:-S:(

ErieAdn
07-10-2008, 04:10 PM
Test speed sket...:p:p:p

http://www.speedtest.net/result/334960118.png

:">:">:">

luhur81
08-10-2008, 12:48 PM
Tuan tanah..... terima kasih... aku dah dapat Simcard celcom bb aku nih...:">:">:">:">:D:)paid
Terpaksa pegi amik sendiri dekat gedex..#:-S#:-S diorang tak jumpa cari umah..#:-S:(

orait... hepi surfing & terneting :)cgrock

marvelous
08-10-2008, 12:55 PM
orait... hepi surfing & terneting :)cgrock

bro time bila rebet rm27 tu...?

boleh detail ckit..aku malas nak selak page belakang..tu pun kalo tak keberatan lah?

luhur81
08-10-2008, 06:06 PM
bro time bila rebet rm27 tu...?

boleh detail ckit..aku malas nak selak page belakang..tu pun kalo tak keberatan lah?

akan terima bila masuk bulan ke 7.. :)cgrock
sapa yg terminate sebelum masuk bulan ke 6 tak layak dapat rebet

anbusan
08-10-2008, 06:08 PM
pakai modem n pakai tepon mane lai laju? kwn aku ade bawak die pakai tepon tp bapak slow hehe area setapak/jln genting kelang

marvelous
08-10-2008, 06:08 PM
akan terima bila masuk bulan ke 7.. :)cgrock
sapa yg terminate sebelum masuk bulan ke 6 tak layak dapat rebet

rebet dapat setiap bulan k? :)

maxbiz77
08-10-2008, 10:39 PM
ada sesapa dari utara dak?.. area usm kejuruteraan?.. nak tanya kat area nih ada dak coverage hsdpa celcom nih?>.. huhu..,

ErieAdn
08-10-2008, 11:54 PM
ada sesapa dari utara dak?.. area usm kejuruteraan?.. nak tanya kat area nih ada dak coverage hsdpa celcom nih?>.. huhu..,

cuba ko tengok dekat sini bro...
http://www.celcom.com.my/cep/xresources/CelcomCORP/broadband/html/index.html (http://www.celcom.com.my/cep/xresources/CelcomCORP/broadband/html/index.html) klik dekat Coverage Maps

maxbiz77
09-10-2008, 08:44 AM
cuba ko tengok dekat sini bro...
http://www.celcom.com.my/cep/xresources/CelcomCORP/broadband/html/index.html (http://www.celcom.com.my/cep/xresources/CelcomCORP/broadband/html/index.html) klik dekat Coverage Maps

map celcom tu bukan leh pakai. info tak betul sgt.

satu lagi. broadband nih ade limit download kan. katakan dah sampai limit.. pehtu apa jadik?.. takleh surf ke ataupun extra limit tu kena charge. camne tu?..

mirza's
09-10-2008, 08:50 AM
tuan tanah,
kalo aku nk upgrade celcom bb aku nih
ko blh buatkan ke?
aku nyer d68 nk upgrade ke d98

luhur81
09-10-2008, 08:55 AM
rebet dapat setiap bulan k? :)

isk.. sekali jek..
bagi tiap2 bulan, tokei balak pun boleh rugi maa.. :)

luhur81
09-10-2008, 08:59 AM
tuan tanah,
kalo aku nk upgrade celcom bb aku nih
ko blh buatkan ke?
aku nyer d68 nk upgrade ke d98

tak leh bro.
aku hanya amik register baru jer..
yg tu kena terus pi celcom branch..

luhur81
11-10-2008, 12:10 AM
Promosi Rebet RM27 masih berterusan..
Nilai Rebet akan diturunkan dalam masa seminggu dr sekarang..
bermula 19 Oktober 2008 nilai rebet yang lebih rendah akan diumumkan..
hubungi saya segera sementara nilai rebet masih RM27

anbusan
14-10-2008, 08:28 AM
sape tau kwn aku ade guna RM68 punye guna N95 sebagai modem, tp die x bleh download pape lak dpt error proxy apekemende tah

MBA
14-10-2008, 09:46 AM
skrg ni register celcom brodband x terikat dgn kontrak kan?

boleh dpt ke modem dgn hrga rm449?

luhur81
14-10-2008, 10:54 AM
skrg ni register celcom brodband x terikat dgn kontrak kan?

boleh dpt ke modem dgn hrga rm449?

tak terikat kontrak jika hanya daftar utk sim card 3G tanpa pakej modem..

boleh daftar dgn saya, masih ada promosi rebet rm27 sehingga 19hb oktober SAHAJA..

nak modem murah boleh contact kiemiftah.. :)

luhur81
15-10-2008, 02:24 PM
countdown..
tinggal 4 hari sahaja lagi sebelum promosi Rebet RM27 tamat..
sapa nak daftar Celcom BB..cepat2 contact saya..

luhur81
21-10-2008, 09:43 AM
Full Stop.. Promosi Rebet RM27 telah Tamat..
Terima kasih kepada semua yg berkenaan..
Nantikan promosi seterusnya..

raikko5
11-11-2008, 11:26 AM
mana lagi.. okey.. pakai modem atau pakai phone 3G... ke sama jer?

His777ham
11-11-2008, 11:31 AM
kad sim utk broadband nie leh buat call x ??