PDA

View Full Version : Minta recomand tempat percutian keluarga yang menarik dan murah


Uzyr R
01-08-2008, 11:30 AM
Biasanya lepas penat bekerja 5/6 hari seminggu, tentunya kita nak kan masa beristirehat bersama keluarga pada masa cuti terutamanya pada cuti hujung minggu. Selain boleh erakan silaturrahim ia juga baik utk kesihatan mental dan fizikal. Kalau nak jalan2 kat shopping complex, dah tentu banyak nak kluar duit. Lagipun tentu boring kalau selalu pergi tempat yang sama.
Kalau nak pergi bercuti makan angin, pn nak kena bajet jugak. Dengan minyak yang dah mahal, harga barang naik, semua tu perlu diambil kira. Anak2 pulak kalau asyik terperap kat rumah je..alamat tak berkembang otak. Tak kan nak bagi tengok tv/ main video game je kat rumah.
So, berikan pendapat korang untuk rekemen kan tempat yang menarik tapi murah untuk info kita bersama. Mudah-mudahan kita sama-sama dapat manfaat darinya.

haQ
01-08-2008, 12:33 PM
kalau dok lembah kelang boleh try :

1) bagan lalang
2) port dickson
3) pantai remis
4) kuala selangor
5) pulau ketam
6) hulu langat

ulatjahat
01-08-2008, 12:58 PM
try bro tgk kat link bwh ni maner tau leh membantu... :)cgrock

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=38564

eboss
01-08-2008, 01:18 PM
Biasanya lepas penat bekerja 5/6 hari seminggu, tentunya kita nak kan masa beristirehat bersama keluarga pada masa cuti terutamanya pada cuti hujung minggu. Kalau nak jalan2 kat shopping complex, dah tentu banyak nak kluar duit. Lagipun tentu boring kalau selalu pergi tempat yang sama.
Kalau Nak pergi bercuti makan angin, pn nak kena bajet jugak. Dengan minyak yang dah mahal, harga barang naik, semua tu perlu diambil kira. Anak2 pulak kalau asyik terperap kat rumah je..alamat tak berkembang otak. Tak kan nak suruh tengok tv je kat rumah.
So, nak mintak pendapat korang untuk rekemen kan tempat yang menarik tapi murah untuk info kita bersama. Mudah-mudahan kita sama-sama dapat manfaat darinya.

cadang nak pimana? pulau, bukit, gunung, hutan atau pi lepak hotel yang anak2 leh riadah kat situ saja...

kalau bukit aku selalu pi BUKIT TINGGI ler sebab BUKIT MERAH nak makan susah kata orang ler...kena keluar ke main road

Selalunya aku pi PD saja TIARA BEACH RESORT...dok 2 hari 1 malam pun dah ok dah...

Kalau pi THE LOST WORLD OF TAMBUN pun ok gak...pi hari saja...pi pagi petang dah boleh balik

Sepatu Buruk
01-08-2008, 01:53 PM
Bagi yg duduk di utara khasnya area Penang/Kulim/Kepala Batas/Sungai Petani, antara tempat yang menarik adalah:
1) Batu Feringghi
2) Youth Park
3) Kulim Hi-Tech (ada park & playground kat sana - sebelah Intel new building)
4) Pantai Merdeka
5) R&R Bagam Dalam (sebelah Penang Port)

fnd75
01-08-2008, 02:06 PM
Biasanya lepas penat bekerja 5/6 hari seminggu, tentunya kita nak kan masa beristirehat bersama keluarga pada masa cuti terutamanya pada cuti hujung minggu. Kalau nak jalan2 kat shopping complex, dah tentu banyak nak kluar duit. Lagipun tentu boring kalau selalu pergi tempat yang sama.
Kalau Nak pergi bercuti makan angin, pn nak kena bajet jugak. Dengan minyak yang dah mahal, harga barang naik, semua tu perlu diambil kira. Anak2 pulak kalau asyik terperap kat rumah je..alamat tak berkembang otak. Tak kan nak suruh tengok tv je kat rumah.
So, nak mintak pendapat korang untuk rekemen kan tempat yang menarik tapi murah untuk info kita bersama. Mudah-mudahan kita sama-sama dapat manfaat darinya.

tuan tanah ni dok kat mana?? utara, selatan, barat, timur atau borneo?? kalo bagitau bloeh la kawan2 kat sini cadangkan ikut kesesuaian :)cgrock

Uzyr R
01-08-2008, 02:26 PM
menarik jugak tu..tak berapa jauh. Macam mana nak pegi Pulau Ketam?

Uzyr R
01-08-2008, 02:27 PM
tuan tanah ni dok kat mana?? utara, selatan, barat, timur atau borneo?? kalo bagitau bloeh la kawan2 kat sini cadangkan ikut kesesuaian :)cgrock

Saya duduk kat Cheras. Tapi akan berpindah ke JB tak lama lagi.

Uzyr R
01-08-2008, 02:29 PM
Bagi yg duduk di utara khasnya area Penang/Kulim/Kepala Batas/Sungai Petani, antara tempat yang menarik adalah:
1) Batu Feringghi
2) Youth Park
3) Kulim Hi-Tech (ada park & playground kat sana - sebelah Intel new building)
4) Pantai Merdeka
5) R&R Bagam Dalam (sebelah Penang Port)

Ok jugak tu..kalau saya pi utara nanti saya singgah.

Uzyr R
01-08-2008, 02:31 PM
cadang nak pimana? pulau, bukit, gunung, hutan atau pi lepak hotel yang anak2 leh riadah kat situ saja...kalau bukit aku selalu pi BUKIT TINGGI ler sebab BUKIT MERAH nak makan susah kata orang ler...kena keluar ke main roadSelalunya aku pi PD saja TIARA BEACH RESORT...dok 2 hari 1 malam pun dah ok dah...Kalau pi THE LOST WORLD OF TAMBUN pun ok gak...pi hari saja...pi pagi petang dah boleh balikBoss..Tiara Beach resort tu berapa kos dia kalau duduk 2 hari 1 malam?
Macamna pulak nak pi THE LOST WORLD OF TAMBUN? Rasa macam pernah dengar tapi di mana yaa..?

Uzyr R
01-08-2008, 02:32 PM
try bro tgk kat link bwh ni maner tau leh membantu... :)cgrock

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=38564

tak leh masuk laa bro..

fnd75
01-08-2008, 02:36 PM
Saya duduk kat Cheras. Tapi akan berpindah ke JB tak lama lagi.

oo.. nak pindah johor le nanti ni :D welcome to johor darul takzim bro. aku kat skudai, ade masa buzz aku kalo nak mandi air terjun kat gng pulai :p

Uzyr R
01-08-2008, 02:47 PM
oo.. nak pindah johor le nanti ni :D welcome to johor darul takzim bro. aku kat skudai, ade masa buzz aku kalo nak mandi air terjun kat gng pulai :p

tq bro..cantik la macam tu..ok nanti aku buzz ..

Uzyr R
01-08-2008, 02:52 PM
Kepada para pengusaha chalet / pusat peranginan, anda dialu-alukan utk promote tempat peranginan anda di sini.:D

frigid03
01-08-2008, 02:59 PM
nk jln mane neh..utara? timur? slatan? barat?:D

Uzyr R
01-08-2008, 03:12 PM
nk jln mane neh..utara? timur? slatan? barat?:DApa kata kita mula dengan yang Selatan dulu..:D