PDA

View Full Version : Natstar sdn. Bhd (498771-X) - natstar2u.com


fhans23
28-07-2008, 01:47 PM
Syarikat Natstar Sdn. Bhd beribu pejabat di Tengkat Tong Shing, Bukit Bintang adalah syarikat yang menjual produk kesihatan ulung berasaskan campuran 6 buah beri yang sedap dikunyah...

Pelan pemasaran nya pon bagus...

Ni aku tempek berkenaan syarikat bekenaan la ni dan produk yang ditawarkan serta pelan pemasaran syarikat yang membantu usahawan dan usahawani untuk berjaya dalam perniagaan jualan langsung...

fhans23
28-07-2008, 01:47 PM
What is OPTIVIN™?

OPTIVIN™ is a proprietary blend of multiple berry extracts rich in anthocyanins derived from wild blueberry, strawberry, cranberry, wild bilberry, elderberry and raspberry. OPTIVIN™ is developed very recently to provide you with an optimal intake of antioxidant nutrients. OPTIVIN™ is the most potent first line of defense you can have to neutralize and eliminate the harmful effects of free radicals.


Why are colours important to our health?

The reason lies in the very substances that give fruits and vegetables their colors: phytochemicals. Anthocyanins have been found to possess some of the strongest physiological effects of any phytochemicals found in the colours of nature. From cancer to aging, heart disease to diabetes, anthocyanin's usefulness in protecting many body systems is becoming well established in the scientific world.



The science behind colours.

Many of the pigments responsible for the color of fruits and vegetables are the best sources of antioxidants. That's why health experts are recommending us to consume at least 5 servings of 5 different coloured fruits and vegetables every day in order to stay healthy.

A wealth of scientific evidence has determined that the body's formation of unstable oxygen molecules called free radicals is the cause of over 60 degenerative diseases. When you have too few antioxidants to counteract your free radicals, significant damage can occur, leading to a variety of diseases, ranging from stroke and fibromyalgia, to sinusitis, arthritis, vision problems, and even Parkinson's and Alzheimer's disease.

A poor diet, cigarette smoking, environmental pollutants, and ultraviolet (UV) radiation from the sun also increase the free-radical load, creating a situation known as "oxidative stress." The same process that causes iron to rust and cut apples to turn brown is happening in every cell in our body.

It is estimated that each of the 60 trillion cells in the human body take 10,000 oxidative "hits" every day! One cigarette is said to unleash 3 trillion free radicals into the blood stream. Luckily, our body does have a defense system against these rogue "oxidant" compounds: antioxidants. Found in numerous fruits and vegetables, antioxidants literally "mop up" free radicals.

However, free radicals are generated at such a pace due to our modern lifesyles that food alone can't provide all the antioxidant ammunition our body needs. Most people do not consume the recommended 5 or more servings of 5-colour fruits and vegetables everyday to receive our antioxidant requirements.

Antioxidants such as A, C and E help neutralize free radicals but their contribution is minimal. A molecule of vitamin C or E can only deactivate one free radical at a time. When vitamin E donates hydrogen to neutralise free radicals, it turns into vitamin E radical and becomes ineffective.

fhans23
28-07-2008, 01:48 PM
s there another alternative?

Anthocyanins are natural substances that provide pigmentation (colour) to fruits and vegetables, in particular berries, and serve as a powerful natural antioxidant. Sunlight is necessary for photosynthesis but it creates free radicals that can damage the plant. These pigments act as antioxidants for their own natural defense to prevent the plants from damage.

Similarly, anthocyanins act to promote health and prevent chronic disease by scavenging free radicals to prevent them from harming the normal components of the cell in the human body. Several studies have shown that berries, which are rich in anthocyanins, possess potent antioxidant, anti-inflammatory, anti-aging, anti-carcinogenic and anti-diabetic properties. Researchers at the United States Dept. of Agriculture, Human Nutrition Center have found that blueberries rank #1 in antioxidant activity when compared to a list of 40 other fresh fruits and vegetables.


How is OPTIVIN™ different?

More than 20 combinations of berry extracts were formulated and evaluated to determine the safest and most efficacious combination. By combining some of the most well researched berries into a highly potent formulation, Optivin™ provides a broader spectrum of antioxidants than any other individual berry extract. The different chemical profiles contained in OPTIVIN™ makes it a potent free radical quencher.


*OPTIVIN™ This product is approved by Ministry of Health (BKMM) and JAKIM

annuarm
28-07-2008, 07:15 PM
macam-macam produk kesihatan sekarang..banyak sangat pilihan dh pening..hehe..apapun teruskan usaha..:D

wings
28-07-2008, 07:45 PM
macam2 ado sekarang ni yer...cayyook tuan tanah.
pakat kunyah ramai2:D

plastic_men888
29-07-2008, 11:52 AM
biz apa lak ni?

fms
29-07-2008, 09:53 PM
mane mplan??

fhans23
23-08-2008, 02:05 PM
tak reti la nak tulis m-plan dia...

aku makan podak je

pipstar
23-08-2008, 02:29 PM
Syarikat Natstar Sdn. Bhd beribu pejabat di Tengkat Tong Shing, Bukit Bintang adalah syarikat yang menjual produk kesihatan ulung berasaskan campuran 6 buah beri yang sedap dikunyah...

Pelan pemasaran nya pon bagus...

Ni aku tempek berkenaan syarikat bekenaan la ni dan produk yang ditawarkan serta pelan pemasaran syarikat yang membantu usahawan dan usahawani untuk berjaya dalam perniagaan jualan langsung...

tuan tanah maner plan dier.:-? :-? :-?

jinchuriki
23-08-2008, 08:15 PM
salam..,camne bisnes plan nyer? boleh explain skit?? :D

ihelpyou
23-08-2008, 08:57 PM
selamat datang2 kepada sedara baru CG.... :D

lamborghini06
23-08-2008, 09:04 PM
apa punya bisnes lak ni?

ihelpyou
23-08-2008, 09:06 PM
apa punya bisnes lak ni?

produk kesihatan.... tuan tanah... apa website nya???

jinchuriki
24-08-2008, 03:02 AM
banyak nya produk kesihatan masuk market guna MLM ye :D

Sleepless
08-09-2008, 08:31 PM
i baru masuk dua bulan pun dapat maintain RM 1 ribu tiap2 bulan.. memang menarik la as compared dengan MLM yang i masuk dulu... nanti i cerita tentang pelan pemasaran dia..

insyi©
08-09-2008, 08:38 PM
penah makan optivin ni dulu...beli ngan member kat sekolah...dpt harga dealer....:D :D :D

Sleepless
08-09-2008, 08:40 PM
Untuk menyertainya, bayaran pendaftaran untuk keahlian seumur hidup adalah hanya RM 35 sahaja.

Lepas tue kena beli 2 botol Optivin yang berharga RM 266 ( kalau beli satu kena bayar RM 160, so dapat save RM 54), kalau ikut plan company, kena cari downline and duplicate mcm i buat tadi.

Tapi i ader plan untuk fast track, untuk bulan pertama i dapat RM 1135 ... not bad untuk modal serendah RM 291 ( RM 266 campur RM 35 and tolak komisen automatik RM 20).

Walaupun i tak berjaya dalam Hai-O, mungkin bukan rezeki i, tapi i tak give up untuk cuba dalam NAstar nie..

Please contact me at 012-6398684 untuk keterangan lanjut.

Sleepless
08-09-2008, 08:42 PM
insyi,

u makan masa sekolah dulu tue tahun biler?
Kalau tak silap i, produk nie baru 4 tahun dilancarkan sahaja oleh Nastar..

insyi©
08-09-2008, 09:04 PM
insyi,

u makan masa sekolah dulu tue tahun biler?
Kalau tak silap i, produk nie baru 4 tahun dilancarkan sahaja oleh Nastar..

tahun 2005....:)

insyi©
08-09-2008, 09:05 PM
tahun 2005....:)

beli ngen member sekolah daaa....bukan makan masa sekolah...

i cikgu.....:)

Sleepless
08-09-2008, 09:13 PM
apa kesan optivin kat u?

insyi©
08-09-2008, 09:16 PM
apa kesan optivin kat u?

tak ingat dah....rasanya kurg kena selesema je la...sbb sy mudah selesema dan batuk kalau selalu guna kapur...

Sleepless
08-09-2008, 09:20 PM
elok diteruskan makan, i dh ada byk testimoni, termasuk kanser paru2 tahap 3 yg dah sembuh sepenuhnya di singapura. sekarang tengah bantu ibu seorg cikgu di sungai buloh yg mengidap kanser payu dara. baru seminggu makan, dah ada tenaga, seronok tengok kalu dulu hanya terbaring jer...

insyi©
08-09-2008, 09:23 PM
elok diteruskan makan, i dh ada byk testimoni, termasuk kanser paru2 tahap 3 yg dah sembuh sepenuhnya di singapura. sekarang tengah bantu ibu seorg cikgu di sungai buloh yg mengidap kanser payu dara. baru seminggu makan, dah ada tenaga, seronok tengok kalu dulu hanya terbaring jer...


ermmm....i guna lumiglow jer....:)

Sleepless
08-09-2008, 09:29 PM
lumiglow tue one of produk uptrend kan.. in case, kalau u nak makan balik optivin tue, sila lah call i

insyi©
09-09-2008, 05:57 AM
lumiglow tue one of produk uptrend kan.. in case, kalau u nak makan balik optivin tue, sila lah call i

a'ah...product uptrend....the only one company yg marketkan lumiglow ni...

optivin tu? my friend ada jual...:)

fhans23
10-09-2008, 10:04 AM
Untuk menyertainya, bayaran pendaftaran untuk keahlian seumur hidup adalah hanya RM 35 sahaja.

Lepas tue kena beli 2 botol Optivin yang berharga RM 266 ( kalau beli satu kena bayar RM 160, so dapat save RM 54), kalau ikut plan company, kena cari downline and duplicate mcm i buat tadi.

Tapi i ader plan untuk fast track, untuk bulan pertama i dapat RM 1135 ... not bad untuk modal serendah RM 291 ( RM 266 campur RM 35 and tolak komisen automatik RM 20).

Walaupun i tak berjaya dalam Hai-O, mungkin bukan rezeki i, tapi i tak give up untuk cuba dalam NAstar nie..

Please contact me at 012-6398684 untuk keterangan lanjut.


X Hai-O?

sleepless skang grup sape?

saya kenal soang x hai-o masuk grup engku...

Sleepless
10-09-2008, 08:52 PM
Group engku...group maner tue? i masuk group siti kat wangsa melawati ler..

fhans23
11-09-2008, 11:31 AM
Group engku...group maner tue? i masuk group siti kat wangsa melawati ler..


engku tu laki siti daaa....

sama grup la kita ya...

zack9199
22-10-2008, 10:36 AM
macam2 ado sekarang ni yer...cayyook tuan tanah.
pakat kunyah ramai2:D

JANGAN SAMPAI KENA KUNYAH DAH LA......BN BN BN:eek::eek::eek:

fhans23
05-11-2008, 05:43 PM
selain OPTIVIN,
produk lain yang top skang ialah OPTI-X dan ujicha

mazni
23-01-2009, 12:12 AM
sesiapa nk join natstar2u sila hubugi 012-639 8846
website [/http://www.natstar2u.com

mazni
23-01-2009, 12:20 AM
sesiapa nk join natstar2u sila hubungi 012-639 8846 (silver ambassador)
website http://www.natstar2u.com

ennoar
23-01-2009, 12:32 AM
dua tiga kali baca masih juga x faham...apo aaa....

fhans23
09-02-2009, 11:23 AM
nak paham kena kontek kami yang boleh memberi penerangan ke ruang tamu rumah anda...

0199273737

myprepaidz
09-02-2009, 11:34 AM
dua tiga kali baca masih juga x faham...apo aaa....

Sayapun tak faham... :((

fhans23
09-02-2009, 11:44 AM
tak aham apa?
coba habaq mai..
jangan nangeh..

fhans23
05-07-2009, 03:37 PM
up smula tread dengan produk OPTIVIN yang hanya boleh dikunyah...

baru semalam pos 3 botol OPTIVIN ke perak, jiran seorang sahabat mengalami masalah jahitan terbuka selepas operate dan luka tersebut sembuh selepas diberi OPTIVIN...

alhamdulillah

rafidamd
21-10-2009, 03:40 PM
Itulah kebaikan produk Optivin nie... officemate saya yg kena penyakit kronik pun makan optivin nie.. siap dapat bantuan Zakat lagi.

rafidamd
21-10-2009, 03:41 PM
Kalau u all nak test, boleh lah cuba call no nie 019-2148846. Tak yah beli sebotol dulu pun takpe, beli 5-10 biji pun boleh gak untuk testing.

rafidamd
21-10-2009, 04:03 PM
bagi anda yg mengidap kencing manis, masalah jantung, pelbagai jenis kanser, gastrik, UTI, ulser, ekzema, katarak, tiroid, migraine, bolehlah mencuba optivin yg telah byk testimoninya.

icyce
25-11-2009, 10:38 AM
ada sesiapa yg boleh pos optivin harga dealer?

AkuHenjutJer
25-03-2010, 06:46 PM
aku dgr NATSTAR ni dh join venture dgn DCHL ya.blh ada sapa2 sahkan perkara ini?

buntalamus2
26-03-2010, 11:51 AM
aku dgr NATSTAR ni dh join venture dgn DCHL ya.blh ada sapa2 sahkan perkara ini?

yup...tepat.....geng one team buat ngn kampeni neda

AkuHenjutJer
26-03-2010, 09:10 PM
yup...tepat.....geng one team buat ngn kampeni neda

thank brader!blh aku tau sejak bila DCHL ni mula join dgn NATSTAR dan blh bgtau adakah team FC 8282,FAMILY CLUB pn dibawa masuk ke NATSTAR oleh DCHL.blh info skt tk bro!:)cgrock

Cik Melayu
29-03-2010, 12:06 AM
aku dgr NATSTAR ni dh join venture dgn DCHL ya.blh ada sapa2 sahkan perkara ini?

hehe..tidak benar. Mereka hanya FC. :)

manmd
29-03-2010, 12:18 AM
hehe..tidak benar. Mereka hanya FC. :)

apa yg tak benar cik melayu???

DEKWAN
29-03-2010, 12:06 PM
apa plan dia?

razlan_qnet
29-03-2010, 12:10 PM
ari tu ada gak dak manjung bg kt aku form nastar ni, tp bkn nk cerita.. just bg borang jek.. xcukup blaja dr upline ni..

manmd
29-03-2010, 12:16 PM
ari tu ada gak dak manjung bg kt aku form nastar ni, tp bkn nk cerita.. just bg borang jek.. xcukup blaja dr upline ni..

bagi borang lepas tu blah ker???:D

mcmn nak tau suh buat apa tu? huhuuhuh

DEKWAN
29-03-2010, 12:19 PM
la.. knp x bgtau plan dia? emm.. camner lah nk join.. join rm35.. pastu beli produk.. tu je? aduh.. bonus apa yg kita dpt?

razlan_qnet
29-03-2010, 12:21 PM
bagi borang lepas tu blah ker???:D

mcmn nak tau suh buat apa tu? huhuuhuh

tau xpa, ckp nnt dia suh jumpa dia nya upline.. dieorg ngn wat table talk kt mmeja sblh sana.. ish2.. ada jugak yg camni..

manmd
29-03-2010, 12:24 PM
tau xpa, ckp nnt dia suh jumpa dia nya upline.. dieorg ngn wat table talk kt mmeja sblh sana.. ish2.. ada jugak yg camni..

baik bg flyers je suh baca....:)cgrock

razlan_qnet
29-03-2010, 12:26 PM
la.. knp x bgtau plan dia? emm.. camner lah nk join.. join rm35.. pastu beli produk.. tu je? aduh.. bonus apa yg kita dpt?

plan kusut kot.... pas dgr jek kene makan panadol... :)):))

razlan_qnet
29-03-2010, 12:27 PM
baik bg flyers je suh baca....:)cgrock

flyers xsiap lagi laa tu.. :">:">

AkuHenjutJer
30-03-2010, 09:09 PM
hehe..tidak benar. Mereka hanya FC. :)

tp klu FC aje...mcmana produk lampe berger tu msh mereka promote biarpn dh join NATSTAR cik melayu!:o:o:o:o:o

AkuHenjutJer
30-03-2010, 09:10 PM
mana tuan tanah ni.aku nk dgr pnjelasannya!

rem.billion
31-03-2010, 06:20 AM
Salam dan selamat pagi semua...:)

copy left
05-04-2010, 08:44 AM
tp klu FC aje...mcmana produk lampe berger tu msh mereka promote biarpn dh join NATSTAR cik melayu!:o:o:o:o:o

betul kate cik melayu tu,plan marketing diorg same dgn FC,pembelian pangkat pun same,

soyabean84
05-04-2010, 12:04 PM
sape2 berminat nk dengar leh PM sayer

copy left
05-04-2010, 12:54 PM
la.. knp x bgtau plan dia? emm.. camner lah nk join.. join rm35.. pastu beli produk.. tu je? aduh.. bonus apa yg kita dpt?

plan diorg same dgn plan fc jgk,cuma company jer lain

saudagar.kaya
13-04-2010, 04:16 PM
hai..
nak mintak pejelasan sikit. ada member ajak join one team. according to them, one team is under natstar. but so far, bila check dgn website natstar, takde pape pun sebut pasal one team family club ni.
dari segi plan one team ni, nampak gaya macam network marketing. but, takde product. so ada sesiapa yg boleh tolong jelaskan ke? tengkiu!!

buffet2
15-04-2010, 11:39 AM
hai..
nak mintak pejelasan sikit. ada member ajak join one team. according to them, one team is under natstar. but so far, bila check dgn website natstar, takde pape pun sebut pasal one team family club ni.
dari segi plan one team ni, nampak gaya macam network marketing. but, takde product. so ada sesiapa yg boleh tolong jelaskan ke? tengkiu!!

mmg dlm website takde kata one team ni bwh natstars...one team ni adalah satu kumpulan yg memudahkan leader kenal downline diorang dan support mereka...mcm dlm uptrend ada unstoppable group, nd lala gruop dlll...dlm zhulian lak ada group 8848 lain aku lupa lak...dlm hai-o lagi byk group...jdi cuba ko check dlm website kompany yg aku sebut td ada ke group2 ni dlm website kompany tu...takdekan...sama juga dgn one team...dlm one team pun ada 3 lagi group kecil iaitu friend club, star club n family club...diorang bukan berpecah tp leader yg nak bg nama kat group diorang...so one team bernaung bawah natstar sdn bhd...sumer plan pun dari natstar company jugak...sapa kata takde product mana leh ajl takde product bro...

nak tahu lebih lanjut pm aku

AkuHenjutJer
15-04-2010, 12:40 PM
hai..
nak mintak pejelasan sikit. ada member ajak join one team. according to them, one team is under natstar. but so far, bila check dgn website natstar, takde pape pun sebut pasal one team family club ni.
dari segi plan one team ni, nampak gaya macam network marketing. but, takde product. so ada sesiapa yg boleh tolong jelaskan ke? tengkiu!!

ONE TEAM,FC 8282 dulunya team ni dr DCHL-RZ CORP tp ni dh melompat ke NATSTAR.ONE TEAM & FC 8282 bkn sykt hnya sebuah team aje sbb tu dia blh melompat kemana2 sykt pn tkde mslh.

AkuHenjutJer
15-04-2010, 12:44 PM
hai..
nak mintak pejelasan sikit. ada member ajak join one team. according to them, one team is under natstar. but so far, bila check dgn website natstar, takde pape pun sebut pasal one team family club ni.
dari segi plan one team ni, nampak gaya macam network marketing. but, takde product. so ada sesiapa yg boleh tolong jelaskan ke? tengkiu!!

produk tu ada tp sekadar tempelan aje bro masa nk mohon AJL.
:)cgrock

kay_82
18-04-2010, 12:35 AM
gerakan anti fc..join ni
http://www.facebook.com/group.php?gid=116931374990029&v=wall&story_fbid=118369478179552#!/group.php?gid=116931374990029&ref=ts

buffet2
19-04-2010, 03:25 PM
gerakan anti fc..join ni
http://www.facebook.com/group.php?gid=116931374990029&v=wall&story_fbid=118369478179552#!/group.php?gid=116931374990029&ref=ts

nak tanya skit...kay ada join ker fc ni?apa yg diorang citer kat kay?

fhans23
19-04-2010, 09:03 PM
tuan tanah bukak tread pastu ilang....

nanti aku update plan terkini

GT
19-04-2010, 09:08 PM
tuan tanah bukak tread pastu ilang....

nanti aku update plan terkini

Tuan Tanah tu bukan ko ke?:p

buffet2
20-04-2010, 12:13 AM
Tuan Tanah tu bukan ko ke?:p
terlupa diri kot...takpe den tolon perkenalkan...:D
jgn malu tt ramai yg menyokong...:)

AkuHenjutJer
20-04-2010, 10:58 PM
mana tuan tanah ni.aku nk tau betulkan plan NATSTAR(ori) berbeza dgn NATSTAR(convert) ni iaitu FC,FAMILY,ONE TEAM,STAR CLUB..

h@rimau1
20-04-2010, 11:12 PM
mana tuan tanah ni.aku nk tau betulkan plan NATSTAR(ori) berbeza dgn NATSTAR(convert) ni iaitu FC,FAMILY,ONE TEAM,STAR CLUB..
mana plan nyer....

buffet2
21-04-2010, 07:04 PM
mana tuan tanah ni.aku nk tau betulkan plan NATSTAR(ori) berbeza dgn NATSTAR(convert) ni iaitu FC,FAMILY,ONE TEAM,STAR CLUB..

yg ori mcm mana bro??
yg convert camno lak??
leh explain ckit kat sini...

buffet2
21-04-2010, 08:58 PM
ok la aku jawabkan bg pihak tt...mungkin tt tiada masa kot...

mmg plan natstar ada plan yg ori tp kurang berjaya pastu bila di approach oleh seseorang yg berpengalaman dlm bidang mlm dgn plan yg mantap natstar setuju menggunakan plan yg disyorkan olehnya...

jadi sampai skrg natstar manggunakan plan tersebut kerana terbukti berjaya melahirkan ramai peserta yg berjaya mencapai impian hidup mereka dan syarikat pun berjaya juga ler...

jd jika ditanya kat staff natstar ttg plan pasti staff natstar kata tak tahu sb staff hanya menguruskan pendaftaran dan penghantaran produk kepada pelanggan...jika ditanya ttg produk diorang leh jawab...

nak tahu plan kena tanya pada kami ahli yg berdaftar ngan natstar...risiko ngan plan ni adalah M.A.L.A.S tu ajer...bukan ngan natstar jer ngan semua company pun sama gak...ok

:)paid:)paid

king8
22-04-2010, 06:35 PM
mmg dlm website takde kata one team ni bwh natstars...one team ni adalah satu kumpulan yg memudahkan leader kenal downline diorang dan support mereka...mcm dlm uptrend ada unstoppable group, nd lala gruop dlll...dlm zhulian lak ada group 8848 lain aku lupa lak...dlm hai-o lagi byk group...jdi cuba ko check dlm website kompany yg aku sebut td ada ke group2 ni dlm website kompany tu...takdekan...sama juga dgn one team...dlm one team pun ada 3 lagi group kecil iaitu friend club, star club n family club...diorang bukan berpecah tp leader yg nak bg nama kat group diorang...so one team bernaung bawah natstar sdn bhd...sumer plan pun dari natstar company jugak...sapa kata takde product mana leh ajl takde product bro...

nak tahu lebih lanjut pm aku

wah dulu one team bernaung bawah dchl... skang bawah natstars pulak ke:(scam:(scam:(scam

AkuHenjutJer
22-04-2010, 11:38 PM
mana plan nyer....

tu yg aku dok tnggu Tuan Tanah bg info ni.
#:-S#:-S#:-S

AkuHenjutJer
22-04-2010, 11:41 PM
ok la aku jawabkan bg pihak tt...mungkin tt tiada masa kot...

mmg plan natstar ada plan yg ori tp kurang berjaya pastu bila di approach oleh seseorang yg berpengalaman dlm bidang mlm dgn plan yg mantap natstar setuju menggunakan plan yg disyorkan olehnya...

jadi sampai skrg natstar manggunakan plan tersebut kerana terbukti berjaya melahirkan ramai peserta yg berjaya mencapai impian hidup mereka dan syarikat pun berjaya juga ler...

jd jika ditanya kat staff natstar ttg plan pasti staff natstar kata tak tahu sb staff hanya menguruskan pendaftaran dan penghantaran produk kepada pelanggan...jika ditanya ttg produk diorang leh jawab...

nak tahu plan kena tanya pada kami ahli yg berdaftar ngan natstar...risiko ngan plan ni adalah M.A.L.A.S tu ajer...bukan ngan natstar jer ngan semua company pun sama gak...ok

:)paid:)paid

la kata nk bgtau napa tk bgtau pun?????
:-?:-?:-?:-?:-?

AkuHenjutJer
22-04-2010, 11:44 PM
ok la aku jawabkan bg pihak tt...mungkin tt tiada masa kot...

mmg plan natstar ada plan yg ori tp kurang berjaya pastu bila di approach oleh seseorang yg berpengalaman dlm bidang mlm dgn plan yg mantap natstar setuju menggunakan plan yg disyorkan olehnya...

jadi sampai skrg natstar manggunakan plan tersebut kerana terbukti berjaya melahirkan ramai peserta yg berjaya mencapai impian hidup mereka dan syarikat pun berjaya juga ler...

jd jika ditanya kat staff natstar ttg plan pasti staff natstar kata tak tahu sb staff hanya menguruskan pendaftaran dan penghantaran produk kepada pelanggan...jika ditanya ttg produk diorang leh jawab...

nak tahu plan kena tanya pada kami ahli yg berdaftar ngan natstar...risiko ngan plan ni adalah M.A.L.A.S tu ajer...bukan ngan natstar jer ngan semua company pun sama gak...ok

:)paid:)paid

kau dr FC/FAMILY/ONE TEAM/STARCLUB yg masuk ke NATSTAR ke.klu plan dr FC ke,FAMILY ke,STARCLUB ke tk payah.aku pn tau plan RM41K tu.yg aku nk tau plan NATSTAR(ORI).

shidi2020
23-04-2010, 12:42 AM
wah...geng DCHL dah masuk NATSTAR lak ke?????

ixora7
23-04-2010, 10:47 PM
ha ha...tt lari...tk tau nk citer plan....kalu jujur dlm MLM bgtau la...ahakkksss :)):p

CikguWan
23-04-2010, 10:53 PM
syoooshhh plan RAHSIA ... heh!

usahajaya
23-04-2010, 10:56 PM
X abis2 dengan plan untuk menindas org lain!!!:(scam:(scam:(scam

buffet2
24-04-2010, 09:43 AM
kesian2 pada yg tak tau...

tylo11
28-04-2010, 04:31 PM
aku dah masuk natstar ni.. diorg ni ader ONETEAM. kat ONETEAM ader tiga club. friends club, star club and family club. yang penah join FAMILY CLUB. betul2 boleh buat duit kaw-kaw. Rupa2nya enjoy2 pun boleh dapat duit. tue yang best nya...

aes
28-04-2010, 04:44 PM
apa kebenda product yg comp ni jual ?

amirrash
28-04-2010, 04:52 PM
kalau oneteam/fc dah masuk natstar. alamatnya, tak lama la tu. jadi la macam DCHL. hahha..good luck la. dan tentunya aku akan kata yang oneteam/fc walau dimana pun kamu berada, kamu tetap SCAM!.

manmd
28-04-2010, 04:53 PM
aku dah masuk natstar ni.. diorg ni ader ONETEAM. kat ONETEAM ader tiga club. friends club, star club and family club. yang penah join FAMILY CLUB. betul2 boleh buat duit kaw-kaw. Rupa2nya enjoy2 pun boleh dapat duit. tue yang best nya...

apa yang di dagangkan???

AkuHenjutJer
02-05-2010, 11:46 AM
aku dah masuk natstar ni.. Diorg ni ader oneteam. Kat oneteam ader tiga club. Friends club, star club and family club. Yang penah join family club. Betul2 boleh buat duit kaw-kaw. Rupa2nya enjoy2 pun boleh dapat duit. Tue yang best nya...

kau dh kaya ke lum...aku biasa dgr ayat2 ni dr bdk2 fc/fm/star club crita riban2 tp bila mkn kt kedai mamak pn order air-o aje muehehehehe

AkuHenjutJer
02-05-2010, 11:50 AM
apa yang di dagangkan???

modal mrka cuma A4.LAPTOP n AIR LIUR aje muehehehehehe

AkuHenjutJer
02-05-2010, 11:50 AM
kalau oneteam/fc dah masuk natstar. alamatnya, tak lama la tu. jadi la macam DCHL. hahha..good luck la. dan tentunya aku akan kata yang oneteam/fc walau dimana pun kamu berada, kamu tetap SCAM!.

mmg konpem punya muehehehehehe

mlmscamdotnet
02-05-2010, 03:06 PM
Untuk matlumat yang terperinci One Team ada kat website kami.

http://www.mlmscam.net

:)cgrock

buffet2
03-05-2010, 07:45 PM
aku pun dah join one team lps aku baca kat cini...so far aku tgk takde apa yg diorang sorokkan yg aku nampak plan dia lebih kurang sama jer ngan mlm lain...beza tang system jer kot,,,:)

amirrash
17-05-2010, 09:24 AM
aku pun dah join one team lps aku baca kat cini...so far aku tgk takde apa yg diorang sorokkan yg aku nampak plan dia lebih kurang sama jer ngan mlm lain...beza tang system jer kot,,,:)

baguslah kalau dorang telus ngan kau bro. tapi nak tanya, kau masuk pakej berapa?

buffet2
17-05-2010, 10:32 PM
baguslah kalau dorang telus ngan kau bro. tapi nak tanya, kau masuk pakej berapa?

aku masuk pakej b jer...cukup la tu yg termampu...yg penting aku faham berkenaan bisnes ni...terpulang pada seseorang nak pakej mana...takde paksaan...kena ingat ni bisness bukan pelaburan...ko rajin cari org dan telus mmg meletup...klau malas sendiri mau ingat la...tak tau la klau ada dlm one team sebut pelaburan mmg member tu tak faham ttg one team(friend club, club lain aku tak tau ler)...ko dah join ker bro?

Naza NXL
18-05-2010, 03:15 AM
Semalam, seorang leader NatStar a.k.a One Team chat ngan I trough Facebook.. dia closing I.. mula2 chating saja, then masuk bab closing.. dia yang closing I, bukan I closing dia..

Dia nih dulu buat USANA.. I pernah table talk ngan dia, masa USANA dulu, dia closing I.. but I never join him.. setelah lama menghilang, kini dia chat ngan I ajak masuk NatStar plak..

Muda lagi orangnya… umo baru 22 tahun..

Berdasarkan cerita dia, dia join One Team dgn modal RM41K.. wow! 1 mana la dia dapat duit.. Dan dia kata dia masyuk la..

Nak dijadikan cerita, setelah lama chat maka, berlakulah seperti yang di bawah :



Just wanna share..
2:15am Me : haha./.. ok… then i wanna ask.. how many downline u close still in debt?? and still in dilemma of risk??

2:15am Khairul : why not drpada i buat loan 50k from bank beli keta atau kawen ke, baik buat loan untuk biz, baru bleh dtg hasil

2:15am Me : haha.. good attitude

2:16am Khairul : dia kena buat perkara sama la.. dia pun kena la ada downline.. kalau tido, x dapt bonus der.. mana ada 4D..

2:16am Me : that what we call risk bro.. HIGH risk in details..

2:16am Me : back to topik

2:16am Me : so, if u taja downline with RM41K, brapa bonus u??

2:16am Khairul : RM 6810

2:17am Me : pardon me, if u taja RM41K, udapat Rm6810??

2:17am Khairul : Yup

2:17am Me : huh?? u taja RM41K, dapat Rm6810 ja??

2:18am Khairul : yes

2:18am Me : meant kalau taja 2 orang RM41K, dapat Rm 6810 x 2??

2:18am Khairul : yup

2:19am Me : wowQ

2:19am Khairul : apsal?

2:20am Me : do u think it worth??

2:21am Khairul : komisyen lebih kurang 5 % ok la tu downline masuk, bukan bayar gaji kita.. dia membeli produk drpada company..

2:23am Me : hurm..

2:23am Khairul : kita markup komisyen je

2:23am Me : that true.. i shock.. ya. so u rasa komisyen tuh tinggi dan berbaloi??

2:23am Khairul : nk kata tinggi, x la, tp berbaloi.. 2nd generation bleh markup RM3210.. 3rd generation bleh markup RM1500.. and then bwh lagi infiniti..

2:25am Me : so, kebawah lagi sikit la markup

2:25am Khairul : yup.. sebab ni bukan sistem piramid yg mengkayakn org atas.. org bwh rajin, dialah kaya.. tp bila dpt jd marquis, 1 41k kita dapat 12,320.. dpt company 2% profit share.. kalau direct la..

2:27am Me : meant, kalau u nak balik modal, u kana taja 6 orang dgn RM41K??

2:27am Me : Marquis adalah pangkat tahap ke4... so jauh perjalanan tuh..

2:28am Khairul : xkan org bwh x buat kerja

2:28am Me : no, i meant secara kasar..

2:28am Khairul : lebih kurang la

2:28am Me : hurm...

2:28am Khairul : tp, nk 5 org je.. dh jd cmq..

2:29am Me : ok.. u tau napa i terkejut?? dan tanya banyk tntg hal nih??

2:30am Khairul : apsl?

2:31am Me : in my company, NXL.. if ur sale RM41K, u already get RM12500.. u can get this amout even yr capital is RM250.. terlalu banyk beza payout bonusnya...

2:32am Khairul : tp, mcmana nk buat sale smpai 41k?

2:32am Me : u boleh taja 1 orang atau bbrpa orang.. up to u.. in our plan, u leh start ngan modal brapa saja... RM 40K pun boleh.. nak RM250 pun boleh.. no worry

2:34am Me : in yr plan, u kena capai Marquis, untuk dapat RM12,320 fr every Rm41K sale.. in my plan, we can get RM 12500 fr every Rm41k sale.. even we just start..

2:34am Khairul : ye, tp situation dia laen

2:34am Me : apa yg lain??

2:35am Khairul : ape yg i dpt kalau i start with 40k?

2:35am Me : u get exacly da same benefit macam mana2 pakej... hanya beza dari maximum pairing saja... let say u ambil pakej yg paling tionggi RM2K per lot.. pairing leh capai RM8500 per day.. tak termasuk bonus2 lain.. if u nak men pangkat, our pangkat Crown President qualified 8% from Global CTO.. u can chose nak buil up 1 group, 2 group, 4 group atau 10 group pun..

2:37am Khairul : owh, ok

2:37am Me : if u take Mobi8le Stoikist pakej.. Rm3980... u leh dapat 5% from submisson for 12 bulan.. RM41K sama dgn 10 MS.. if u have 10 MS with yr name, u r millionaire in first place.. in NXL... capital is fexibel... we in team.. we r pure MLM.. we r genuine MLM..

2:41am Khairul : ok. good plan

2:41am Me : that make me with this company... that waht make us in this company..

2:42am Khairul : tp, downline x suka kt org kaya yg mengkayakn org atas

2:42am Me : MLM is about "making profit with small capital" betul.. i pun xsuka plan yg kayakan orang atas.. but in MLM n in NXL plan, that not happen.. NXL plan is hidbrid plan.. not binary, not trinary...

2:47am Me : Bill gate said "I become millionire coz I'm in da right PLACE at the right TIME.." so I wanna say "I'm in a right PLACE and at da right TIME"..
NXL baru saja bermula... keahlian baru mencecah 100 orang... pasaran masih besar.. pasaran masih fresh..
dan kini, era MLM mahukan MLM yang genuine..
Think about it, bro..


Then.. dia tak reply sampai la skrang...

TQ..

Naza NXL
18-05-2010, 03:24 AM
http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/NatStar.png

Naza NXL
18-05-2010, 03:43 AM
2:23am Me : that true.. i shock.. ya. so u rasa komisyen tuh tinggi dan berbaloi??

2:23am Khairul : nk kata tinggi, x la, tp berbaloi.. 2nd generation bleh markup RM3210.. 3rd generation bleh markup RM1500.. and then bwh lagi infiniti..

2:25am Me : so, kebawah lagi sikit la markup

http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/2.png



2:25am Khairul : yup.. sebab ni bukan sistem piramid yg mengkayakn org atas.. org bwh rajin, dialah kaya.. tp bila dpt jd marquis, 1 41k kita dapat 12,320.. dpt company 2% profit share.. kalau direct la..

2:27am Me : meant, kalau u nak balik modal, u kana taja 6 orang dgn RM41K??

2:27am Me : Marquis adalah pangkat tahap ke4... so jauh perjalanan tuh..

2:28am Khairul : xkan org bwh x buat kerja


http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/3.png



2:30am Khairul : apsl?

2:31am Me : in my company, NXL.. if ur sale RM41K, u already get RM12500.. u can get this amout even yr capital is RM250.. terlalu banyk beza payout bonusnya...

2:32am Khairul : tp, mcmana nk buat sale smpai 41k?

2:32am Me : u boleh taja 1 orang atau bbrpa orang.. up to u.. in our plan, u leh start ngan modal brapa saja... RM 40K pun boleh.. nak RM250 pun boleh.. no worry

2:34am Me : in yr plan, u kena capai Marquis, untuk dapat RM12,320 fr every Rm41K sale.. in my plan, we can get RM 12500 fr every Rm41k sale.. even we just start..


http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/4.png



2:34am Me : in yr plan, u kena capai Marquis, untuk dapat RM12,320 fr every Rm41K sale.. in my plan, we can get RM 12500 fr every Rm41k sale.. even we just start..

2:34am Khairul : ye, tp situation dia laen

2:34am Me : apa yg lain??

http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/5.png

Naza NXL
18-05-2010, 03:48 AM
2:35am Me : u get exacly da same benefit macam mana2 pakej... hanya beza dari maximum pairing saja... let say u ambil pakej yg paling tionggi RM2K per lot.. pairing leh capai RM8500 per day.. tak termasuk bonus2 lain.. if u nak men pangkat, our pangkat Crown President qualified 8% from Global CTO.. u can chose nak buil up 1 group, 2 group, 4 group atau 10 group pun..

2:37am Khairul : owh, ok

2:37am Me : if u take Mobi8le Stoikist pakej.. Rm3980... u leh dapat 5% from submisson for 12 bulan.. RM41K sama dgn 10 MS.. if u have 10 MS with yr name, u r millionaire in first place.. in NXL... capital is fexibel... we in team.. we r pure MLM.. we r genuine MLM..

2:41am Khairul : ok. good plan

http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/6.png



NIH AYAT LAST SEBELUM KAMI STOP CHAT


http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/8.png

rusydi1988
18-05-2010, 05:36 AM
aku dah masuk natstar ni.. diorg ni ader ONETEAM. kat ONETEAM ader tiga club. friends club, star club and family club. yang penah join FAMILY CLUB. betul2 boleh buat duit kaw-kaw. Rupa2nya enjoy2 pun boleh dapat duit. tue yang best nya...

njoy2 blh wat duit ek...hurmmm...rsnye enjoy 2 la yg lg byk kua duit...

tomie
23-05-2010, 09:54 AM
kalau oneteam/fc dah masuk natstar. alamatnya, tak lama la tu. jadi la macam DCHL. hahha..good luck la. dan tentunya aku akan kata yang oneteam/fc walau dimana pun kamu berada, kamu tetap SCAM!.

itu la...
sian kat TT
tak pasal2 terpalit lumpur oleh dek puak2 Fren Club bekas2 DCHL ni...
dah tau dah talak 3 dari DCHL...pi la bukak compani lain
yg pi berteduh bawah NATStar ni pasepa?? ~X(

bukak la syarikat -->> SkruNATstar ker.....ok apa :eek::">

aminrazali
24-05-2010, 06:11 PM
puak2 yg buat x betul, pandai2 sendiri, dan bg penerangan x betul nie yg buat taik sebenarnya, dalam FC ada team/network yg betul2 buat secara berhemah, aku tau biz plan dan apa yg diberitahu oleh orang yg menggelarkan dirinya leader is totally wrong, tak pasal2 org yg jujur sekali kena. Really disappointed....tolong jgn salahkan company NatStar sebab ramai lg yg bukan ex one team buat biz ngan NatStar sebab produknya yg bagus....:((:((

aminrazali
25-05-2010, 03:21 AM
tapi yg peliknya yg tak tau plan, xnak faham n xnak dengar dan tak pernah buat MLM pun menyalak sekali...alaaaaaaaaaahaaaiiiiii

Mmg ramai yg buat tak betul, tapi ramai juga yg betul2 jujur bg penerangan dalam group tue, nak citer kat cnie apa kes? kadang orang taip pun x paham, better discuss depan2, yg baru masuk biar ada education, jgn main langgar je, tabur janji sana sini, group saya bertanggungjawab dalam setiap sen yg dibayar, jujur dalam setiap penerangan plan pemasaran, tapi adakah korang semua boleh terima apa yg kitorang katakan, hati boleh kata tidak kerana ego tetapi mata sendiri tak boleh tipu, agaknya klu benda betul2 boleh buat pun korang kata SCAM....(kalau aku jadi korang aku akan datang sendiri dan tanya sampai dapat jawapan, kena goreng smp rentung pun rentunglah, janji aku puas hati, itu kalau akulah)

remy9993
25-05-2010, 03:38 AM
JANA RM100K SEBULAN X MENJUAL, X MEETING, X ADA LOAN= hanya KLIK LAMAN WEB =Wang Percuma RM100-RM1000 ajak 5 kwn join GRAB sebelum 26/5/2010 LAYARI http://www.g-klik.com

aminrazali
25-05-2010, 09:19 AM
JANA RM100K SEBULAN X MENJUAL, X MEETING, X ADA LOAN= hanya KLIK LAMAN WEB =Wang Percuma RM100-RM1000 ajak 5 kwn join GRAB sebelum 26/5/2010 LAYARI http://www.g-klik.com

dan ada juga yg tak hormat thread orang lain, gie khatamkan dulu ilmu berforum....

Naza NXL
25-05-2010, 01:52 PM
dan ada juga yg tak hormat thread orang lain, gie khatamkan dulu ilmu berforum....

setuju bro.. ni sorang troll di thread orang.. xbaca forum fule..

manja
25-05-2010, 04:40 PM
so conclusion natstar dgn one team ni cmne? pstu one team ni scam ke tidak weh? adik aku propose aku join one team a.k.a family club tp aku confuse da.. ada yg kata scam ada yg kata tidak. adik aku dh beriya2 ajak aku join nih. anyone?

Davosneny28
25-05-2010, 06:19 PM
jgn join weh, ko pasti nyesal nant!!! FC/ONE TEAM sume scam!!!

Davosneny28
25-05-2010, 06:21 PM
so conclusion natstar dgn one team ni cmne? pstu one team ni scam ke tidak weh? adik aku propose aku join one team a.k.a family club tp aku confuse da.. ada yg kata scam ada yg kata tidak. adik aku dh beriya2 ajak aku join nih. anyone?

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000294456114&v=wall&story_fbid=126124400740708#!/group.php?gid=116931374990029&ref=ts

cube ko rujuk situ pasal FC/ONE TEAM/SYN sume nih:(scam:(scam:(scam:(scam

Naza NXL
25-05-2010, 07:59 PM
salam... saya perlukan jawapan..

satu botol Jus OPTIVIN berapa ringgit??
satu botol Jus OPTIVIN brapa isipadu??

bagi distributor price dan retail price k..

Kishiro
25-05-2010, 09:13 PM
tipujee Wrote on 16-04-2010 08:10:40:
tengok ni aku ambik dari forum lain

1) aku ada buat beberapa posting mengenai star club,friends club dan family club
2) to be honest, aku tatau ape pun pasal kelab2 ni, untill aku join.
3) people make mistake, so do i. Eager to be rich. aku join tanpa banyak fikir and buat research.
4) and then lepas join, baru la aku tau banyak perkara.
5) posting kali ni, aku akan dedah abis2san mengenai modus operandi dan bagaimana diorang buat duit.
6) mcm biasa aku masuk sebab terpegun dengan kereta2 mewah. taktik yang diorang akan gunakan, event. ajak pegi konvoi, makan2. buat party happening.
7) bila aku dah join, baru aku tau, yang star club,fc dan famlily club, bukan company jualan langsung. masa ni aku dah mula rasa tak sedap hati. patut la susah benor nak cari website atau maklumat pasal club2 ni. akhirnya aku dapat tahu yang club2 ni menjalankan recruitment untuk company DCHL(dulu) dan NATSTAR(skrg).
masa aku join, loan aku approve dalam masa 3 hari je. diorang ada cable dalam satu bank (aku tanak sebut nama bank tu dulu). dan apa yang aku dgr, officer yang approve loan tu dapat reward dari mq's club tersebut.
9) aku mula buat research pasal club2 ni. dalam semua artikel yang aku baca, ramai percaya yang club2 ni adalah scammers.
10) aku bkn mudah nak percaya dengan artikel2 internet ni. so aku call sndiri Natstar. sebuah company multilevel yang menjual produk kesihatan. aku dapat confirmkan yang star club recruit ahli2 untuk network NATSTAR. TETAPI PERKARA INI TIDAK PERNAH DIBERITAHU OLEH GENG2 CLUB NI.

11) hampir sebulan aku join. aku dah bagi 40K. satu produk ape pun aku tak dapat. yang ada, invitation pergi NDO, EVENT, KONVOI. aku tanya upline2 aku, diorang cakap, jangan risau pasal produk, just focus cari orang. aku spent 40K and i get nothing yet, tp diorang boleh cakap jangan risau.

12) kalau korang nak tau, setiap kali ada event, diorang akan cakap makan free, tp sebenarnya kami kene bayar setiap kepala yang kami ajak.

13) so, lastly aku decide untuk refund. menurut Natstar, aku boleh refund 100% within 10days and 90% before 2 month. aku dah terlebih 10 hari. so dapat 90% je. diorang cakap akan bayar 2 kali, 45% and 55%.

14) 45% diorang boleh bg dulu, another 55% diorang kene kutip balik dari upline2 aku. kat sini dah nampak, sumthing really wrong. korang bayangkan, 55% diorang guna duit aku untuk bayar upline2. korang agak berapa kos produk2 tu sebenar sampai diorang boleh bg sampai 55% dari duit aku.

15) aku pg kat office Natstar, takde la besor mana, rumah kedai 3 tingkat je. then aku isi borang refund. aku tatau berapa exactly diorang akan bg balik, tak sempat sembang lama2.

15) so ari ni, after almost 2 weeks aku refund. aku pg amik check. surprisingly, aku ingat aku dapat 90%(which is supposed to be 36K). 45% daripadanya spatutnya 16.2K. tapi aku hanya dapat 8.4K(45%).

16) aku mintak statement voucher pembelian produk. HANYA RM 35,700 SAHAJA DIGUNAKAN UNTUK MEMBELI PRODUK. aku tanya NATSTAR, mana balance RM4300 lagi. diorang cakap tatau.

20) Kat sini tak lain tak bukan, STAR CLUB la yang amik. Diorang ni takde lesen AJL, takde lesen deposit duit. macam mana diorang boleh amik duit aku???? aku tak penah tandatangan ape2 form pun dengan star club. form yang aku isi adalah membership dengan NATSTAR SAHAJA. tp mcm mana diorang senang2 amik duit aku.

21) dan bila aku tanya upline2 aku ari ni. sume senyap. tak reply msg. tak angkat call.

22) kepada mana2 ahli club yang dah join. inilah reality club2 ni. korang jangan heppy sangat boleh pg melancong, jalan, duit2 yang diorang guna tu duit korang sendiri.

23) pada kawan2 yang ada info lagi, please share. kalau aku tak dapat balik duit dari STAR CLUB (RM4300) tu, aku akan bawak benda ni ke pihak berkuasa.

24) aku tak ada masalah sangat dengan NATSTAR, sebab diorang refund duit aku.

manja
25-05-2010, 09:28 PM
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000294456114&v=wall&story_fbid=126124400740708#!/group.php?gid=116931374990029&ref=ts

cube ko rujuk situ pasal FC/ONE TEAM/SYN sume nih:(scam:(scam:(scam:(scam

thanks beb really appreciate it. :)cgrock

manja
25-05-2010, 09:31 PM
tipujee Wrote on 16-04-2010 08:10:40:
tengok ni aku ambik dari forum lain

1) aku ada buat beberapa posting mengenai star club,friends club dan family club
2) to be honest, aku tatau ape pun pasal kelab2 ni, untill aku join.
3) people make mistake, so do i. Eager to be rich. aku join tanpa banyak fikir and buat research.
4) and then lepas join, baru la aku tau banyak perkara.
5) posting kali ni, aku akan dedah abis2san mengenai modus operandi dan bagaimana diorang buat duit.
6) mcm biasa aku masuk sebab terpegun dengan kereta2 mewah. taktik yang diorang akan gunakan, event. ajak pegi konvoi, makan2. buat party happening.
7) bila aku dah join, baru aku tau, yang star club,fc dan famlily club, bukan company jualan langsung. masa ni aku dah mula rasa tak sedap hati. patut la susah benor nak cari website atau maklumat pasal club2 ni. akhirnya aku dapat tahu yang club2 ni menjalankan recruitment untuk company DCHL(dulu) dan NATSTAR(skrg).
masa aku join, loan aku approve dalam masa 3 hari je. diorang ada cable dalam satu bank (aku tanak sebut nama bank tu dulu). dan apa yang aku dgr, officer yang approve loan tu dapat reward dari mq's club tersebut.
9) aku mula buat research pasal club2 ni. dalam semua artikel yang aku baca, ramai percaya yang club2 ni adalah scammers.
10) aku bkn mudah nak percaya dengan artikel2 internet ni. so aku call sndiri Natstar. sebuah company multilevel yang menjual produk kesihatan. aku dapat confirmkan yang star club recruit ahli2 untuk network NATSTAR. TETAPI PERKARA INI TIDAK PERNAH DIBERITAHU OLEH GENG2 CLUB NI.

11) hampir sebulan aku join. aku dah bagi 40K. satu produk ape pun aku tak dapat. yang ada, invitation pergi NDO, EVENT, KONVOI. aku tanya upline2 aku, diorang cakap, jangan risau pasal produk, just focus cari orang. aku spent 40K and i get nothing yet, tp diorang boleh cakap jangan risau.

12) kalau korang nak tau, setiap kali ada event, diorang akan cakap makan free, tp sebenarnya kami kene bayar setiap kepala yang kami ajak.

13) so, lastly aku decide untuk refund. menurut Natstar, aku boleh refund 100% within 10days and 90% before 2 month. aku dah terlebih 10 hari. so dapat 90% je. diorang cakap akan bayar 2 kali, 45% and 55%.

14) 45% diorang boleh bg dulu, another 55% diorang kene kutip balik dari upline2 aku. kat sini dah nampak, sumthing really wrong. korang bayangkan, 55% diorang guna duit aku untuk bayar upline2. korang agak berapa kos produk2 tu sebenar sampai diorang boleh bg sampai 55% dari duit aku.

15) aku pg kat office Natstar, takde la besor mana, rumah kedai 3 tingkat je. then aku isi borang refund. aku tatau berapa exactly diorang akan bg balik, tak sempat sembang lama2.

15) so ari ni, after almost 2 weeks aku refund. aku pg amik check. surprisingly, aku ingat aku dapat 90%(which is supposed to be 36K). 45% daripadanya spatutnya 16.2K. tapi aku hanya dapat 8.4K(45%).

16) aku mintak statement voucher pembelian produk. HANYA RM 35,700 SAHAJA DIGUNAKAN UNTUK MEMBELI PRODUK. aku tanya NATSTAR, mana balance RM4300 lagi. diorang cakap tatau.

20) Kat sini tak lain tak bukan, STAR CLUB la yang amik. Diorang ni takde lesen AJL, takde lesen deposit duit. macam mana diorang boleh amik duit aku???? aku tak penah tandatangan ape2 form pun dengan star club. form yang aku isi adalah membership dengan NATSTAR SAHAJA. tp mcm mana diorang senang2 amik duit aku.

21) dan bila aku tanya upline2 aku ari ni. sume senyap. tak reply msg. tak angkat call.

22) kepada mana2 ahli club yang dah join. inilah reality club2 ni. korang jangan heppy sangat boleh pg melancong, jalan, duit2 yang diorang guna tu duit korang sendiri.

23) pada kawan2 yang ada info lagi, please share. kalau aku tak dapat balik duit dari STAR CLUB (RM4300) tu, aku akan bawak benda ni ke pihak berkuasa.

24) aku tak ada masalah sangat dengan NATSTAR, sebab diorang refund duit aku.


alhamdulillah this posting really really save my money & my family.. #:-S

Davosneny28
25-05-2010, 10:09 PM
alhamdulillah this posting really really save my money & my family.. #:-S


syabas bro, gtaw kawan2 yg lain, terutamanya yg keje gomen, jangan mudah terpedaya dgn FC/SC/1TEAM:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam:(scam

aminrazali
26-05-2010, 02:33 AM
sebab tue bila nak join sesuatu jangan hanya fikir nak duit sahaja, dats y bila kita berlaku x jujur dengan menerangkan sistem yg tak betul org lain akan terpalit sama dan pengembangan organisasi @ network akan jadi masalah....

manja
26-05-2010, 02:16 PM
sebab tue bila nak join sesuatu jangan hanya fikir nak duit sahaja, dats y bila kita berlaku x jujur dengan menerangkan sistem yg tak betul org lain akan terpalit sama dan pengembangan organisasi @ network akan jadi masalah....

sbnrnya bukan aku yg beriya2 nk join bro. adik aku tu yg dok excited sgt. konon blh settledkan sume hutang2 aku.#:-S aku sbnrnya kurang berminat nk cari2 org nih. sejak aku join CG mcm2 info aku leh dpt dkt sini. jd sblm aku nk join aku akan refer sini dulu. tp adik aku tu pulak dia bukan cm aku ada tenet leh search info so bila org kata bagus then tgk yg dok kipas dia tu pakai kete besar2 muda2 lg lak tu. dia jd cm lupa diri plak.

tu yg aku terjumpa thread ni trus aku tanye utk dptkan kepastian supaya aku x nk dia pun tertipu. bg aku pape benda yg melibatkan Mlm ni sumenye kena rajin, keje keras cari client. mana ada instant kaya. unless scam ler..:( Aku syukur sgt2 sbb ramai kwn2 dkt CG ni yg sudi membantu. :)cgrock

aminrazali
26-05-2010, 05:29 PM
sbnrnya bukan aku yg beriya2 nk join bro. adik aku tu yg dok excited sgt. konon blh settledkan sume hutang2 aku.#:-S aku sbnrnya kurang berminat nk cari2 org nih. sejak aku join CG mcm2 info aku leh dpt dkt sini. jd sblm aku nk join aku akan refer sini dulu. tp adik aku tu pulak dia bukan cm aku ada tenet leh search info so bila org kata bagus then tgk yg dok kipas dia tu pakai kete besar2 muda2 lg lak tu. dia jd cm lupa diri plak.

tu yg aku terjumpa thread ni trus aku tanye utk dptkan kepastian supaya aku x nk dia pun tertipu. bg aku pape benda yg melibatkan Mlm ni sumenye kena rajin, keje keras cari client. mana ada instant kaya. unless scam ler..:( Aku syukur sgt2 sbb ramai kwn2 dkt CG ni yg sudi membantu. :)cgrock

Yerla org muda kan, lain x nampak hnya nampak duit jer, pada aku pulak, seriously aku x banned MLM coz dis biz can make your dream come true, but macam biz2 lain kat luar, kejayaan tidak hanya datang sekelip mata, ada usaha keras dari situ, kena ada cukup education utk bergelumang dalam network marketing, pada siapa yg gagal aku tak salahkan organisasi dan company, pada aku kalau korang nak berjaya, korang kena rajin bertanya, orang yg dapat ijazah xkan pandai dalam sehari dua, ada langkah demi langkah utk berjaya, yg penting kat cnie pilihlah team yg betul2 menjalankan etika network marketing dgn baik, in my network aku takkan biarkan benda2 nie berlaku kat partner2 aku, biarlah org kata lambat, at least biarlah cukup education sebelum bawak kuar prospek yg betul2 mempunyai impian yg tinggi...

p/s MLM bukan sekadar lubuk duit, its about life, attitude and business mindset....

Davosneny28
26-05-2010, 06:15 PM
www.mlmscam.net
antilampberger.blogspot.com

atas ni maklumat tambahan utk korang
hahahahah

aminrazali
27-05-2010, 03:33 AM
www.mlmscam.net
antilampberger.blogspot.com

atas ni maklumat tambahan utk korang
hahahahah

gelak sakaan ko yer, ko gelak besar maknanya ko gelakkan kawan2 ko yg gagal, bangsa ko yg selesa, cermin balik diri ko, adakah ko kenal siapa diri ko sebenarnya? pandang betul2 muka ko, ada ko tanya balik ngan diorang, kenapa diorang gagal? patutnya klu ko ada rasa tanggungjawab sbg seorang kawan, ko bg dia sokongan supaya buat dengan lebih etika, aku x nampak apa salah produk, company dan organisasi, manusia x semuanya perfect, gagal sekali bukan bererti gagal selamanya, ko bukan makin jernihkan suasana, org macam ko lah sebenarnya perosak bangsa...Bangsa cina kaya sebab usaha keras mereka, tp org kita kaya dengan seribu macam alasan, ko pk dan muhasabah diri ko balik la sebelum ko cuba tutup periuk nasik orang...

aminrazali
27-05-2010, 02:14 PM
Aku up penerangan produk

Apakah itu OPTIVIN™?

OPTIVIN™ merupakan campuran proprietari ekstrak beri kaya antosianin yang unik yang terdiri daripada ekstrak-ekstrak beri biru liar, strawberi, kranberi, bilberi liar, elderberi dan biji raspberi. OPTIVIN ä dihasilkan baru-baru ini untuk membekalkan nutrien antioksida yang optimal kepada anda. OPTIVIN ä merupakan barisan pertahanan pertama anda dalam meneutralkan dan menghapuskan kesan radikal bebas yang merbahaya.


Mengapa warna adalah penting kepada kesihatan anda?

Sebab utama adalah terletak pada bahan-bahan yang memberikan warna kepada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan: fitokimia. Antosianin didapati memiliki kesan fisiologikal yang kuat berbanding dengan mana-mana fitokimia yang dijumpai dalam warna semulajadi. Daripada kanser kepada penuaan, penyakit jantung kepada diabetes, kegunaan antosianin dalam melindungi sistem badan menjadi semakin terbukti di dunia saintifik.



Sains di sebalik warna
Kebanyakan pigmen yang memberikan warna kepada buah-buahan dan sayur-sayuran merupakan sumber antioksida yang terbaik. Itulah sebabnya pakar kesihatan mencadangkan pemakanan 5 hidangan daripada 5 jenis buah-buahan dan sayur-sayuran yang berlainan warna setiap hari untuk hidup dengan sihat.

Kajian saintifik telah membuktikan bahawa pembentukan molekul oksigen yang tidak stabil; dikenali sebagai radikal bebas dalam badan merupakan penyebab kepada lebih daripada 60 penyakit degeneratif. Apabila anda mempunyai terlalu kurang antioksida untuk membasmi radikal bebas, kesan kerosakan yang nyata akan berlaku membawa kepada masalah pelbagai jenis penyakit, daripada strok dan fibromyalgia, ke sinusitis, artritis, masalah penglihatan, dan juga penyakit Parkinson dan Alzheimer.

Diet yang tidak sihat, asap rokok, pencemaran alam sekitar, dan sinaran ultraungu (uv) meningkatkan bebanan radikal bebas, lalu menghasilkan satu keadaan yang dikenali sebagai “tekanan oksidatif”. Proses yang sama yang menyebabkan besi mengarat dan belahan buah epal bertukar menjadi warna perang juga turut berlaku dalam setiap sel di dalam tubuh badan anda.

Dianggarkan setiap 60 trillion sel dalam badan manusia mengalami 10,000 serangan oksidatif setiap hari! Sebatang rokok dikatakan membebaskan 3 trillion radikal bebas ke dalam sistem peredaran darah. Mujurnya badan mempunyai sistem pertahanan terhadap komponen “oksidan” yang teruk ini: antioksidan. Dijumpai dalam pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran, antioksida mampu membasmi radikal-radikal bebas ini.

Namun demikian, radikal bebas terhasil dalam kadar yang cepat hasil daripada cara hidup moden dan hanya dengan bergantung kepada pemakanan sahaja tidak cukup untuk membekalkan antioksida bagi keperluan badan. Kebanyakan orang tidak mengambil 5 hidangan yang dicadangkan atau hidangan 5 jenis warna buah-buahan dan sayur-sayuran yang berlainan setiap hari bagi mendapat keperluan antioksida.

Antioksida seperti A, C dan E membantu meneutralkan radikal bebas tetapi sumbangan mereka adalah minimal. Satu molekul vitamin C atau E hanya boleh menyahaktifkan satu radikal bebas pada satu masa. Apabila vitamin E mendermakan hidrogen bagi meneutralkan radikal bebas, ia menjadi radikal vitamin E dan menjadi tidak berkesan.

Adakah terdapatnya alternatif?

Antosianin merupakan bahan semulajadi yang memberikan pigmentasi (warna) kepada buah-buahn dan sayur-sayuran, khasnya dalam buah-buahan beri, dan bertindak sebagai antioksida semulajadi yang kuat. Sinaran matahari sememangnya diperlukan untuk proses fotosintesis tetapi ianya juga menghasilkan radikal-radikal bebas yang memudaratkan tumbuh-tumbuhan. Pigmen-pigmen ini bertindak sebagai antioksida untuk memberi perlindungan semulajadi demi mencegah kematian tumbuh-tumbuhan.

Berdasarkan prinsip yang sama, antosianin dapat menggalakkan kesihatan dan mencegah penyakit kronik dengan cara memerangkap radikal-radikal bebas agar dapat mengelakkan kecederaan komponen-komponen sel yang normal di dalam tubuh. Beberapa kajian telah membuktikan bahawa buah-buahan beri yang kaya dengan antosianin mempunyai ciri-ciri antioksida, anti-radang, anti-penuaan, anti-karsinogenik dan anti-diabetes yang berkesan. Penyelidik di Pusat Nutrisi Manusia, Jabatan Agrikultur Amerika Syarikat mendapati yang beri biru menduduki tempat pertama bagi aktiviti antioksida berbanding dengan 40 buah-buahan dan sayur-sayuran yang lain.

Bagaimanakah OPTIVIN™ berbeza?

Lebih daripada 20 gabungan ekstrak-ekstrak beri telah diformulasi dan dinilai untuk menentukan kombinasi yang paling selamat dan berkesan. Dengan penggabungan beri-beri yang telah diuji di dalam satu formulasi yang amat berkesan, OPTIVIN™ membekalkan spektrum antioksida yang lebih luas daripada setiap satu ekstrak beri. Profil kimia yang berlainan dalam OPTIVIN™ menjadikannya pembasmi radikal bebas yang amat berkesan.


*OPTIVIN™ Produk ini telah mendapat kelulusan daripada JAKIM


Testimoni

Klik kat bawah
http://www.natstar2u.com/bm/testimonies.html

aminrazali
27-05-2010, 02:26 PM
Lagi satu killer produk NatStar (Penyelesaian kepada masalah lelaki)

Apa itu OPTI-X™?

OPTI-X merupakan campuran unik 11 jenis ekstrak herba tradisional cina yang berkualiti tinggi dan semulajadi. Herba adalah nutrien asas serta perubatan alternatif yang baik untuk menyihatkan kelima-lima sistem organ (“Zang”) (Jantung, Peparu, Ginjal, Hati & Sistem Limfa) secara mendalam demi mencapai kesihatan dengan menyeluruh.
Perubatan herba telah digunakan dengan berkesan dan terbukti selamat ke atas masalah yang tidak terbilang sejak sejarah mula dicatat.
OPTI-X mampu memperbaiki, memperkuatkan serta mempertingkatkan kesihatan kaum lelaki secara semulajadi.
OPTI-X adalah alternatif yang 100% selamat untuk kesihatan lelaki. Kajian sitotoksik telah menunjukkan bahawa formulasi OPTI-X tidak memberi sebarang kesan toksik walaupun pada kepekatan setinggi 100% di bawah keadaan kajian. [Sumber: INBIOSIS, UKM]
OPTI-X adalah pengimbang yang baik kepada tubuh badan di mana OPTI-X dapat membantu menyelaraskan serta menguatkan fungsi tubuh badan jika di ambil untuk jangka masa yang panjang.



Sejauh manakah anda mengetahui tentang kesihatan anda sendiri?
Adakah saya mengalami andropos?

Ambillah ujian ringkas ini untuk mendapat jawapan anda:

* Adakah anda merasai kehilangan tenaga secara mendadak atau keletihan yang berlarutan?
* Adakah anda mempunyai masalah untuk berfikir, menumpukan perhatian dan membuat keputusan?
* Adakah anda selalu tertekan?
* Adakah kekuatan fizikal dan ketabahan anda semakin merosot?
* Adakah anda bermasalah tidur atau kualiti tidur anda berkurangan?
* Adakah prestasi pekerjaan anda semakin merosot?
* Adakah tenaga batin anda semakin merosot?
* Adakah anda merokok atau meminum minuman keras?
* Adakah anda mengalami kesakitan pada bahagian pinggul dan belakang secara konsisten?
* Adakah berat badan anda meningkat secara mendadak jika berbanding dengan beberapa tahun yang lalu?
* Adakah anda mengalami masalah keguguran rambut?
* Adakah saiz dan kekuatan otot anda semakin berkurang?
* Adakah anda sentiasa rasa sedih, cepat meradang dan merungut?
* Adakah anda mempunyai masalah ketika kencing?

Jika anda menjawab lebih daripada 3 “ya” kepada soalan-soalan tersebut, besar kemungkinan anda berisiko tinggi mengalami masalah penghasilan hormon testosteron yang rendah, masalah prostat, kemurungan dan masalah sendi.



KEMBALIKANLAH CIRI-CIRI KELELAKIAN ANDA DENGAN OPTI-X!

Nikmatilah sekarang keistimewaan terapi mudah, efektif dan selamat ini untuk memulihkan kesejahteraan tenaga batin, mental dan fizikal, supaya dapat merasai semula kualiti hidup sebagai seorang LELAKI sejati!

* Memberi stamina untuk aktiviti fizikal dan meningkatkan prestasi persetubuhan.
* Membantu menyelaraskan dan mengimbangkan hormon kelelakian dengan mencapai homeostasis yang seimbang.
* Memperbaiki kesihatan secara menyeluruh melalui peningkatan sistem keimunan.
* Membantu mengekalkan kesihatan sendi, memperkuatkan sendi yang lemah dan melegakan rasa kesakitan.
* Mengekalkan kesihatan prostat.
* Meningkatkan kecerdasan minda, ingatan dan daya tumpuan.
* Memperbaiki kualiti tidur.
* Memperkuatkan otot jantung dan meningkatkan kadar pengaliran darah koronari.



AMBILLAH OPTI-X DENGAN YAKIN

* Diperbuat daripada ekstrak herba impot yang berkualiti tinggi dan semulajadi.
* Tiada tambahan pewarna, bahan tambahan, perisa, garam, hormon ataupun pengawet tiruan.
* Tiada t ambahan bahan-bahan kimia atau perangsang.
* Penggunaan kaedah ekstraksi Penyulingan Molekul dan Ekstraksi Bendalir Genting.
* Tiada kesan sampingan negatif.
* Dilulus oleh Kementerian Kesihatan.
* Dihasilkan dan dikilangkan di bawah sistem perlesenan Sijil Pengilangan Yang Baik (GMP).
* Mutu terjamin.

aminrazali
27-05-2010, 03:17 PM
http://www.natstar2u.com/bm/images/Ujicha.jpg
UJICHA™
( 30 pek )
Harga Pasaran: RM 54.00
Harga Pengedar: RM 43.00

http://www.natstar2u.com/bm/images/optivin_single2.jpg

http://www.natstar2u.com/bm/images/opti-x%20BM/opti-x%20bottle.jpg

OPTI-X™
Untuk Rejuvenasi, Regenerasi dan Revitalisasi Kesihatan LELAKI!

1 botol (60 kapsul dengan 350mg setiap satu kapsul)
Ambil 4 kapsul sehari
Retail Price: (E)250 (WM)RM240.00 (S'pore)S$120
Distributor Price: (EM)RM187 (WM)RM180.00 (S'pore)S$96


Harga Dealer dan Retail - bg sesiapa yg hendak menjadi dealer dan tengok marketing plan, sila hubungi saya di 0193731480 (yg serius sahaja)

Davosneny28
27-05-2010, 04:41 PM
gelak sakaan ko yer, ko gelak besar maknanya ko gelakkan kawan2 ko yg gagal, bangsa ko yg selesa, cermin balik diri ko, adakah ko kenal siapa diri ko sebenarnya? pandang betul2 muka ko, ada ko tanya balik ngan diorang, kenapa diorang gagal? patutnya klu ko ada rasa tanggungjawab sbg seorang kawan, ko bg dia sokongan supaya buat dengan lebih etika, aku x nampak apa salah produk, company dan organisasi, manusia x semuanya perfect, gagal sekali bukan bererti gagal selamanya, ko bukan makin jernihkan suasana, org macam ko lah sebenarnya perosak bangsa...Bangsa cina kaya sebab usaha keras mereka, tp org kita kaya dengan seribu macam alasan, ko pk dan muhasabah diri ko balik la sebelum ko cuba tutup periuk nasik orang...


aku gelak sebab diorang kutuk2, hina2 org yg makan gaji! cakap besar! belagak nak mampos! cite bohong! wat aku meluat n sakit hati je! dah nasihat xnak dengar! :(scam:(scam

bangsa cina kaya x semestinye sbab usaha keras mereka semata! klau x disaluti dgn tipu daya n langgar halal haram x sah!!
aku bukan nk tutup pepriuk nasik orang, aku nak selamatkan org sebelum terjebak dgn hutang yg menimbun2!!~X(~X(

aminrazali
27-05-2010, 07:51 PM
aku gelak sebab diorang kutuk2, hina2 org yg makan gaji! cakap besar! belagak nak mampos! cite bohong! wat aku meluat n sakit hati je! dah nasihat xnak dengar! :(scam:(scam

bangsa cina kaya x semestinye sbab usaha keras mereka semata! klau x disaluti dgn tipu daya n langgar halal haram x sah!!
aku bukan nk tutup pepriuk nasik orang, aku nak selamatkan org sebelum terjebak dgn hutang yg menimbun2!!~X(~X(

ko sapa nak menentukan halal haram, apa bukti ko yg diorang langgar halal haram, mata ko sendiri ke menyaksikan semua tue, ko rasa terhina sebab ko x cermin diri ko tue dulu, siapa ko nak nasihat org? terlampau perfect ke smp kena ikut nasihat ko, ikut emosi, ko nak jadi hero ek, klu ko rasa nak jadi hero, baik jadi hero yg membawa kebaikan, ko sendiri menyalak tp ko sendiri x pernah terjun kolam, camner ko boleh nak menyalak. Aku kat dalam dan aku dah terjun so aku dah rasa pahit masin kolam tue, so sapa lagi yg nak jadi hero pulak lepas nie....

p/s Inilah penyakit org kita yg takkan selesai smp bila2...

aminrazali
27-05-2010, 07:57 PM
pasal halal haram itu bukan kuasa kita untuk judge, ko sendiri boleh jamin ke apa yg ko dapat skrg nie halal atau haram?

Davosneny28
27-05-2010, 08:08 PM
pasal halal haram itu bukan kuasa kita untuk judge, ko sendiri boleh jamin ke apa yg ko dapat skrg nie halal atau haram?

hahah..ilek bro, aku blom ckap lagi spesifik tang mane yg halal n tang mane yg haram, jgn la emo sngt mcm dtg bulan huhu.... aku cume bagi link yg boleh membantu korang judge sblum join FC/ST/SYN/SC/1TEAM ni:)paid:)paid

Davosneny28
27-05-2010, 08:30 PM
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=29411

ada satu thread lagi yg korang boleh rujuk pasal kelab2 xda lesen ni FC/SC/ST/1TEAM
asal usul setan2 ni dari RZ CORP DCHL, lepas lesen dah x leh renew ke ape tah pasal jual beli pangkat n penipuan ni la, diorang pindah ke NATSTAR

aminrazali
27-05-2010, 09:30 PM
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=29411

ada satu thread lagi yg korang boleh rujuk pasal kelab2 xda lesen ni FC/SC/ST/1TEAM
asal usul setan2 ni dari RZ CORP DCHL, lepas lesen dah x leh renew ke ape tah pasal jual beli pangkat n penipuan ni la, diorang pindah ke NATSTAR

ko sendiri pun x pasti apa yg kitorang buat kan? sendiri pandai wat judgement, andaian semua org -ve cam kau bleh buat, tak payah nak suruh org lain rujuk, sendiri tue yg perlukan rujukan, nak cakap bahasa apa lg ek selain bahasa melayu?

aminrazali
27-05-2010, 09:49 PM
hahah..ilek bro, aku blom ckap lagi spesifik tang mane yg halal n tang mane yg haram, jgn la emo sngt mcm dtg bulan huhu.... aku cume bagi link yg boleh membantu korang judge sblum join FC/ST/SYN/SC/1TEAM ni:)paid:)paid

ilek? ko boleh rilek lg, yg ko ckp nie periuk nasik aku, ko cakap diorang setan, aku yg buuat secara jujur nie pun setan jugaklah?

papaddom
27-05-2010, 10:04 PM
Good Luck aminrazali....

aminrazali
27-05-2010, 10:32 PM
Good Luck aminrazali....

thanx papaddom, ada juga yg memahami...

Davosneny28
28-05-2010, 12:12 AM
bro...kalo lesen dah x leh renew pe maknenye? sebab +ve ke -ve?
budak tadika pun paham la bro...tuhan bagi akal supaya leh pikir, jgn ikutkan napsu nak kaye je, pastu nyusahkan bangsa sendiri!!
cube ko cite terus terang, bape puluh ribu ko dah labur kat FC ni?

aminrazali
28-05-2010, 01:21 AM
bro...kalo lesen dah x leh renew pe maknenye? sebab +ve ke -ve?
budak tadika pun paham la bro...tuhan bagi akal supaya leh pikir, jgn ikutkan napsu nak kaye je, pastu nyusahkan bangsa sendiri!!
cube ko cite terus terang, bape puluh ribu ko dah labur kat FC ni?

mana ko tau lesen xleh renew? lesen sah hingga 2013, so sapa yg x bleh fikir, ko wat andaian, aku ada bukti, ya! tuhan bg akal utk pk, tp ko guna akal buat andaian n tabur fitnah tanpa usul periksa, nafsu nak kaya? aku nak tanya kat cnie, ada ke dalam fikiran korang nafsu nak miskin? ko sendiri yg tak faham maksud perjuangan, sia2 jer cakap ngan budak ingusan cam ko, sebenarnya diri sendiri yg susahkan bangsa sendiri, jgnla nak tuding jari pada orang lain, tanya pada diri ko apa sumbangan diri ko pada keluarga ko, jgn sebut bangsa kalau keluarga sendiri tak terbela, sekarang nie ko masuk thread apa, COMPANY Natstar rite? ramai kat luar sana wat income ngan Natstar bukan dari group tu, so yg ko membebel pasal company perhal, ko nak membebel pasal FC/SC/1Team ke or watsoever bkn kat cnie, link thread yg ko paste tue patutnya ko bersuara, ko reti x beli/jual ngan melabur tue satu benda yg berbeza? belajar bg abis, siapa ko pulak nak tanya aku masuk brp ribu? itu adalah pilihan aku, aku tau kemampuan aku, itu adalah pilihan dan tiada paksaan, ko tanya balik pada yg masuk dan gagal diorang kena paksa ke suruh masuk?

P/s gila wei kena paksa masuk, KO KENA MASUK GAK BIZ NIE KALO TAK AKU UPAH ORG BAKAR UMAH KO HAHAHA

aminrazali
28-05-2010, 01:51 AM
~X(kawan2, RZ DCHL ni dah mati, skang FC/ST/SC/1TEAM dah pindah kat NATSTAR..
JOM KITE RAMAI2 SERANG SANE PLAK, X LARAT AKU SORANG2!!:)cgrock:)cgrock

Apa bacul ko nie panggil geng, inikah dia hero bangsa melayu?

putra1234
28-05-2010, 04:33 AM
www.mlmscam.net
antilampberger.blogspot.com

atas ni maklumat tambahan utk korang
hahahahah

gelak sakaan ko yer, ko gelak besar maknanya ko gelakkan kawan2 ko yg gagal, bangsa ko yg selesa, cermin balik diri ko, adakah ko kenal siapa diri ko sebenarnya? pandang betul2 muka ko, ada ko tanya balik ngan diorang, kenapa diorang gagal? patutnya klu ko ada rasa tanggungjawab sbg seorang kawan, ko bg dia sokongan supaya buat dengan lebih etika, aku x nampak apa salah produk, company dan organisasi, manusia x semuanya perfect, gagal sekali bukan bererti gagal selamanya, ko bukan makin jernihkan suasana, org macam ko lah sebenarnya perosak bangsa...Bangsa cina kaya sebab usaha keras mereka, tp org kita kaya dengan seribu macam alasan, ko pk dan muhasabah diri ko balik la sebelum ko cuba tutup periuk nasik orang...

salam bro,

marah betul kau bro bila dia kutuk lampberger ni. yang aku nampak dia hanya kutuk club2 ***** ni yang asalnya jual produk lampberger dari rz corp, kemudian berpindah ke natstar. kalau kau xterlibat dalam club ni, xperlulah sampai merendahkan orang lain yang bagi peringatan kat kelab2 ******* ni.

dari jawapan kau selepas2 tu, aku paham yang orang lain kaitkan club2 ni dengan natstar, tapi ITU ADALAH KENYATAANNYA! kalau kau terasa hati bila ada yang bagi peringatan tentang perkara tersebut, kau xsepatutnya melatah, tapi hanya beri penjelasan yang produk2 yang kau jual ni xde kaitan dengan club2 ***** ni, walaupun dari 1 syarikat yang sama.

aku gelak sebab diorang kutuk2, hina2 org yg makan gaji! cakap besar! belagak nak mampos! cite bohong! wat aku meluat n sakit hati je! dah nasihat xnak dengar! :(scam:(scam

bangsa cina kaya x semestinye sbab usaha keras mereka semata! klau x disaluti dgn tipu daya n langgar halal haram x sah!!
aku bukan nk tutup pepriuk nasik orang, aku nak selamatkan org sebelum terjebak dgn hutang yg menimbun2!!~X(~X(

ko sapa nak menentukan halal haram, apa bukti ko yg diorang langgar halal haram, mata ko sendiri ke menyaksikan semua tue, ko rasa terhina sebab ko x cermin diri ko tue dulu, siapa ko nak nasihat org? terlampau perfect ke smp kena ikut nasihat ko, ikut emosi, ko nak jadi hero ek, klu ko rasa nak jadi hero, baik jadi hero yg membawa kebaikan, ko sendiri menyalak tp ko sendiri x pernah terjun kolam, camner ko boleh nak menyalak. Aku kat dalam dan aku dah terjun so aku dah rasa pahit masin kolam tue, so sapa lagi yg nak jadi hero pulak lepas nie....

p/s Inilah penyakit org kita yg takkan selesai smp bila2...

kau seorang benci kat dia, ada 10 orang setuju dengan dia. Untuk pengetahuan kau, bagi orang cina, dalam perniagaan, tiada istilah HALAL HARAM asalkan tidak melanggar undang2 negara.

Tak perlu kau nak bercakap yang dia xde hak untuk nasihatkan orang lain tentang halal haram, walaupun dia xsesempurna kau. Adakau kau sempurna? Dah jadi tanggungjawab dia untuk bagitahu sesuatu yang tidak betul, seperti kelab2 tersebut. Tentang terjun kolam, kalau kau sendiri dah terjun kolam taik, adakah kau akan tarik orang lain untuk terjun sama atau kau nasihatkan orang untuk jangan terjun?

Penyakit orang kita adalah sikap PEMALAS, bukan menasihatkan orang lain untuk mengelakkan benda benda *****.

Adakah selepas ini kau akan memanggil aku HERO?

Ayat2 KESEMUA orang yang approach aku untuk join MLM ni adalah ayat2 standard. Semuanya kutuk tentang sistem pekerjaan. Manusia tidak akan jadi kaya dengan bekerja. Aku dah soal mereka tentang perkara tersebut, dan berjaya ku anjing2kan:D:D. Jadi aku nak tanya kau, dan aku harapkan jawapan dengan jujur, adakah kau bersetuju yang manusia tidak akan jadi kaya dengan bekerja?

putra1234
28-05-2010, 04:50 AM
hahah..ilek bro, aku blom ckap lagi spesifik tang mane yg halal n tang mane yg haram, jgn la emo sngt mcm dtg bulan huhu.... aku cume bagi link yg boleh membantu korang judge sblum join FC/ST/SYN/SC/1TEAM ni:)paid:)paid

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=29411

ada satu thread lagi yg korang boleh rujuk pasal kelab2 xda lesen ni FC/SC/ST/1TEAM
asal usul setan2 ni dari RZ CORP DCHL, lepas lesen dah x leh renew ke ape tah pasal jual beli pangkat n penipuan ni la, diorang pindah ke NATSTAR

ko sendiri pun x pasti apa yg kitorang buat kan? sendiri pandai wat judgement, andaian semua org -ve cam kau bleh buat, tak payah nak suruh org lain rujuk, sendiri tue yg perlukan rujukan, nak cakap bahasa apa lg ek selain bahasa melayu?

ilek? ko boleh rilek lg, yg ko ckp nie periuk nasik aku, ko cakap diorang setan, aku yg buuat secara jujur nie pun setan jugaklah?

bro, ada baiknya kau baca balik dengan tenang apa yang dia tulis, 100 kali pun xpe, untuk kau paham apa maksud dia sebenarnya. dia hanya bagi peringatan tentang club2 tersebut, bukan natstar. dia tulis dalam bahasa melayu tu bro. kau cakap dia xpaham apa yang kau tulis dalam bahasa melayu, apa kata kau cermin juga diri kau sendiri, seperti saranan kau sebelum ni kat dia.

mana ko tau lesen xleh renew? lesen sah hingga 2013, so sapa yg x bleh fikir, ko wat andaian, aku ada bukti, ya! tuhan bg akal utk pk, tp ko guna akal buat andaian n tabur fitnah tanpa usul periksa, nafsu nak kaya? aku nak tanya kat cnie, ada ke dalam fikiran korang nafsu nak miskin? ko sendiri yg tak faham maksud perjuangan, sia2 jer cakap ngan budak ingusan cam ko, sebenarnya diri sendiri yg susahkan bangsa sendiri, jgnla nak tuding jari pada orang lain, tanya pada diri ko apa sumbangan diri ko pada keluarga ko, jgn sebut bangsa kalau keluarga sendiri tak terbela, sekarang nie ko masuk thread apa, COMPANY Natstar rite? ramai kat luar sana wat income ngan Natstar bukan dari group tu, so yg ko membebel pasal company perhal, ko nak membebel pasal FC/SC/1Team ke or watsoever bkn kat cnie, link thread yg ko paste tue patutnya ko bersuara, ko reti x beli/jual ngan melabur tue satu benda yg berbeza? belajar bg abis, siapa ko pulak nak tanya aku masuk brp ribu? itu adalah pilihan aku, aku tau kemampuan aku, itu adalah pilihan dan tiada paksaan, ko tanya balik pada yg masuk dan gagal diorang kena paksa ke suruh masuk?

P/s gila wei kena paksa masuk, KO KENA MASUK GAK BIZ NIE KALO TAK AKU UPAH ORG BAKAR UMAH KO HAHAHA

ini apa yang aku fahamla.

1)Lesen yang disebut tu, lesen RZ corp, bukan natstar.
2)Disebabkan semua kelab2 tersebut dah bertukar menjadi marketing/networking ejen untuk Natstar, buat apa nak buka thread baru untuk bagi peringatan? Kan mudah dengan 1 thread?
3)Kan lebih baik kau maki big bos natstar tu dan tanya kenapa mesti nak ada kaitan dengan kelab2 tersebut daripada kau marah orang yang bagi nasihat? Adakah kau ahli kelab2 tersebut?:-?

putra1234
28-05-2010, 04:53 AM
Apa bacul ko nie panggil geng, inikah dia hero bangsa melayu?

lu memang gengster tahap godfather, bro. boleh panggil orang bacul. respekla kat lu.:D:D

aminrazali
28-05-2010, 09:08 AM
w'salam

cmnie la ek, ok hari jumaat nie aku minta maaf klu post2 aku sebelum nie ada menyinggung perasaan korang, tapi satu je, ada x korang menjaga perasaan kami di FC, yes aku datang dari FC, x semua amalkan etika networking yg tak betul, setiap persoalan akan aku jawab, thread ini adalah untuk Natstar, kisah hitam dgn RZ biarlah berlalu, bukalah buku baru, aku siapa untuk minta maaf bg pihak club, aku dgn network aku tiada apa2 masalah, aku dan network aku dah buktikan yg mereka boleh berjaya dengan sikap jujur menggunakan sistem FC, no hide agenda, bg siapa x paham pasl plan terus tanya aku. kenapa plan tersebut sedemikian rupa. Korang nak tanya pasal LB/RZ aku takkan jawab, kami ingin buka episod baru dgn Natstar.

Naza NXL
28-05-2010, 10:04 AM
sbnrnya bukan aku yg beriya2 nk join bro. adik aku tu yg dok excited sgt. konon blh settledkan sume hutang2 aku.#:-S aku sbnrnya kurang berminat nk cari2 org nih. sejak aku join CG mcm2 info aku leh dpt dkt sini. jd sblm aku nk join aku akan refer sini dulu. tp adik aku tu pulak dia bukan cm aku ada tenet leh search info so bila org kata bagus then tgk yg dok kipas dia tu pakai kete besar2 muda2 lg lak tu. dia jd cm lupa diri plak.

tu yg aku terjumpa thread ni trus aku tanye utk dptkan kepastian supaya aku x nk dia pun tertipu. bg aku pape benda yg melibatkan Mlm ni sumenye kena rajin, keje keras cari client. mana ada instant kaya. unless scam ler..:( Aku syukur sgt2 sbb ramai kwn2 dkt CG ni yg sudi membantu. :)cgrock

Yerla org muda kan, lain x nampak hnya nampak duit jer, pada aku pulak, seriously aku x banned MLM coz dis biz can make your dream come true, but macam biz2 lain kat luar, kejayaan tidak hanya datang sekelip mata, ada usaha keras dari situ, kena ada cukup education utk bergelumang dalam network marketing, pada siapa yg gagal aku tak salahkan organisasi dan company, pada aku kalau korang nak berjaya, korang kena rajin bertanya, orang yg dapat ijazah xkan pandai dalam sehari dua, ada langkah demi langkah utk berjaya, yg penting kat cnie pilihlah team yg betul2 menjalankan etika network marketing dgn baik, in my network aku takkan biarkan benda2 nie berlaku kat partner2 aku, biarlah org kata lambat, at least biarlah cukup education sebelum bawak kuar prospek yg betul2 mempunyai impian yg tinggi...

p/s MLM bukan sekadar lubuk duit, its about life, attitude and business mindset....


aku terharu la baca dua2 nih... sebab aku penggiat MLM ="")

ixora7
28-05-2010, 10:24 AM
Salam....MLM adalah jln yg mudah mendptkn pendptan...tp kita seharusnya bijak memilih yg mana....untuk berjaya adalah memerlukan selama mana masa...jgn terburu2 dan paksa diri, aku dulu ex syn...so mmg aku faham skli perjlnan marketing sykt ni...pilihlah yg terbaik...mmg yg join tiada paksaan...hakikatnye ms tu mereka kabur dgn MLM...jd pilihlah sykt yg betul dan bertanya pd yg betul...konsep MLM satu MENAJA...MENAJA...MENAJA....disamping berani mengeluarkn modal sblum smpi kematlamat....barulah pengorbanan itu berbaloi...fikir baik2 sewaktu kita diperkenalkn dgn MLM....sapa kita nk taja....adakah org kita taja boleh duplikasikn sistem MLM...modal2 beriban2 tk menjanjikn utk seumur hidup apatah lg tanpa keikhlasan...biarlah bermula dr rendah dan keberkatan yg penting...kalu betul kita nk tlg org biarlah betul caranya...:)

Davosneny28
28-05-2010, 12:04 PM
fuh otainye brader aminrazali ni, papehal pun gud luck lah sesape yg dah terjun ke FC ni ea..
klau boleh direct NATSTAR lagi bagus.
club2 haram ni umpama setan yg menghancurkan hidup orang lain, terutamanya yg keje gomen.

Naza NXL
09-06-2010, 06:13 PM
Semalam, seorang leader NatStar a.k.a One Team chat ngan I trough Facebook.. dia closing I.. mula2 chating saja, then masuk bab closing.. dia yang closing I, bukan I closing dia..

Dia nih dulu buat USANA.. I pernah table talk ngan dia, masa USANA dulu, dia closing I.. but I never join him.. setelah lama menghilang, kini dia chat ngan I ajak masuk NatStar plak..

Muda lagi orangnya… umo baru 22 tahun..

Berdasarkan cerita dia, dia join One Team dgn modal RM41K.. wow! 1 mana la dia dapat duit.. Dan dia kata dia masyuk la..

Nak dijadikan cerita, setelah lama chat maka, berlakulah seperti yang di bawah :



ust wanna share..
2:15am Me : haha./.. ok… then i wanna ask.. how many downline u close still in debt?? and still in dilemma of risk??

2:15am Khairul : why not drpada i buat loan 50k from bank beli keta atau kawen ke, baik buat loan untuk biz, baru bleh dtg hasil

2:15am Me : haha.. good attitude

2:16am Khairul : dia kena buat perkara sama la.. dia pun kena la ada downline.. kalau tido, x dapt bonus der.. mana ada 4D..

2:16am Me : that what we call risk bro.. HIGH risk in details..

2:16am Me : back to topik

2:16am Me : so, if u taja downline with RM41K, brapa bonus u??

2:16am Khairul : RM 6810

2:17am Me : pardon me, if u taja RM41K, udapat Rm6810??

2:17am Khairul : Yup

2:17am Me : huh?? u taja RM41K, dapat Rm6810 ja??

2:18am Khairul : yes

2:18am Me : meant kalau taja 2 orang RM41K, dapat Rm 6810 x 2??

2:18am Khairul : yup

2:19am Me : wowQ

2:19am Khairul : apsal?

2:20am Me : do u think it worth??

2:21am Khairul : komisyen lebih kurang 5 % ok la tu downline masuk, bukan bayar gaji kita.. dia membeli produk drpada company..

2:23am Me : hurm..

2:23am Khairul : kita markup komisyen je

2:23am Me : that true.. i shock.. ya. so u rasa komisyen tuh tinggi dan berbaloi??

2:23am Khairul : nk kata tinggi, x la, tp berbaloi.. 2nd generation bleh markup RM3210.. 3rd generation bleh markup RM1500.. and then bwh lagi infiniti..

2:25am Me : so, kebawah lagi sikit la markup

2:25am Khairul : yup.. sebab ni bukan sistem piramid yg mengkayakn org atas.. org bwh rajin, dialah kaya.. tp bila dpt jd marquis, 1 41k kita dapat 12,320.. dpt company 2% profit share.. kalau direct la..

2:27am Me : meant, kalau u nak balik modal, u kana taja 6 orang dgn RM41K??

2:27am Me : Marquis adalah pangkat tahap ke4... so jauh perjalanan tuh..

2:28am Khairul : xkan org bwh x buat kerja

2:28am Me : no, i meant secara kasar..

2:28am Khairul : lebih kurang la

2:28am Me : hurm...

2:28am Khairul : tp, nk 5 org je.. dh jd cmq..

2:29am Me : ok.. u tau napa i terkejut?? dan tanya banyk tntg hal nih??

2:30am Khairul : apsl?

2:31am Me : in my company, NXL.. if ur sale RM41K, u already get RM12500.. u can get this amout even yr capital is RM250.. terlalu banyk beza payout bonusnya...

2:32am Khairul : tp, mcmana nk buat sale smpai 41k?

2:32am Me : u boleh taja 1 orang atau bbrpa orang.. up to u.. in our plan, u leh start ngan modal brapa saja... RM 40K pun boleh.. nak RM250 pun boleh.. no worry

2:34am Me : in yr plan, u kena capai Marquis, untuk dapat RM12,320 fr every Rm41K sale.. in my plan, we can get RM 12500 fr every Rm41k sale.. even we just start..

2:34am Khairul : ye, tp situation dia laen

2:34am Me : apa yg lain??

2:35am Khairul : ape yg i dpt kalau i start with 40k?

2:35am Me : u get exacly da same benefit macam mana2 pakej... hanya beza dari maximum pairing saja... let say u ambil pakej yg paling tionggi RM2K per lot.. pairing leh capai RM8500 per day.. tak termasuk bonus2 lain.. if u nak men pangkat, our pangkat Crown President qualified 8% from Global CTO.. u can chose nak buil up 1 group, 2 group, 4 group atau 10 group pun..

2:37am Khairul : owh, ok

2:37am Me : if u take Mobi8le Stoikist pakej.. Rm3980... u leh dapat 5% from submisson for 12 bulan.. RM41K sama dgn 10 MS.. if u have 10 MS with yr name, u r millionaire in first place.. in NXL... capital is fexibel... we in team.. we r pure MLM.. we r genuine MLM..

2:41am Khairul : ok. good plan

2:41am Me : that make me with this company... that waht make us in this company..

2:42am Khairul : tp, downline x suka kt org kaya yg mengkayakn org atas

2:42am Me : MLM is about "making profit with small capital" betul.. i pun xsuka plan yg kayakan orang atas.. but in MLM n in NXL plan, that not happen.. NXL plan is hidbrid plan.. not binary, not trinary...

2:47am Me : Bill gate said "I become millionire coz I'm in da right PLACE at the right TIME.." so I wanna say "I'm in a right PLACE and at da right TIME"..
NXL baru saja bermula... keahlian baru mencecah 100 orang... pasaran masih besar.. pasaran masih fresh..
dan kini, era MLM mahukan MLM yang genuine..
Think about it, bro..



Then.. dia tak reply sampai la skrang...

TQ..

Naza NXL
09-06-2010, 06:14 PM
http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/NT%20Khairul/NatStar.png

Naza NXL
09-06-2010, 06:23 PM
2:23am Me : that true.. i shock.. ya. so u rasa komisyen tuh tinggi dan berbaloi??

2:23am Khairul: nk kata tinggi, x la, tp berbaloi.. 2nd generation bleh markup RM3210.. 3rd generation bleh markup RM1500.. and then bwh lagi infiniti..

2:25am Me : so, kebawah lagi sikit la markup

http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/NT%20Khairul/2.png



2:25am Khairul : yup.. sebab ni bukan sistem piramid yg mengkayakn org atas.. org bwh rajin, dialah kaya.. tp bila dpt jd marquis, 1 41k kita dapat 12,320.. dpt company 2% profit share.. kalau direct la..

2:27am Me : meant, kalau u nak balik modal, u kana taja 6 orang dgn RM41K??

2:27am Me : Marquis adalah pangkat tahap ke4... so jauh perjalanan tuh..

2:28am Khairul : xkan org bwh x buat kerja

http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/NT%20Khairul/3.png



2:30am Khairul : apsl?

2:31am Me : in my company, NXL.. if ur sale RM41K, u already get RM12500.. u can get this amout even yr capital is RM250.. terlalu banyk beza payout bonusnya...

2:32am Khairul : tp, mcmana nk buat sale smpai 41k?

2:32am Me : u boleh taja 1 orang atau bbrpa orang.. up to u.. in our plan, u leh start ngan modal brapa saja... RM 40K pun boleh.. nak RM250 pun boleh.. no worry

2:34am Me : in yr plan, u kena capai Marquis, untuk dapat RM12,320 fr every Rm41K sale.. in my plan, we can get RM 12500 fr every Rm41k sale.. even we just start..

http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/NT%20Khairul/4.png



2:34am Me : in yr plan, u kena capai Marquis, untuk dapat RM12,320 fr every Rm41K sale.. in my plan, we can get RM 12500 fr every Rm41k sale.. even we just start..

2:34am Khairul : ye, tp situation dia laen

2:34am Me : apa yg lain??

http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/NT%20Khairul/5.png



2:35am Me : u get exacly da same benefit macam mana2 pakej... hanya beza dari maximum pairing saja... let say u ambil pakej yg paling tionggi RM2K per lot.. pairing leh capai RM8500 per day.. tak termasuk bonus2 lain.. if u nak men pangkat, our pangkat Crown President qualified 8% from Global CTO.. u can chose nak buil up 1 group, 2 group, 4 group atau 10 group pun..

2:37am Khairul : owh, ok

2:37am Me : if u take Mobi8le Stoikist pakej.. Rm3980... u leh dapat 5% from submisson for 12 bulan.. RM41K sama dgn 10 MS.. if u have 10 MS with yr name, u r millionaire in first place.. in NXL... capital is fexibel... we in team.. we r pure MLM.. we r genuine MLM..

2:41am Khairul : ok. good plan

http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/NT%20Khairul/6.png



INI AYAT LAST SEBELUM STOP CHAT


http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/NT%20Khairul/8.png

shidi2020
12-06-2010, 03:45 AM
heheheh....sistem NATSTAR ade pangkat cam SYN biz lak ye...
aduh.......modal kecik dah le......baru leh untung besor....
nak tau camne dgn RM145 leh dapat RM10,000 seminggu sms saya...

kita sharing......hehehhehe.....
kalo usana dia xleh buat camne dia blh pk dgn Natstar ni bleh jalan lak ye????

Naza NXL
12-06-2010, 11:14 AM
heheheh....sistem NATSTAR ade pangkat cam SYN biz lak ye...
aduh.......modal kecik dah le......baru leh untung besor....
nak tau camne dgn RM145 leh dapat RM10,000 seminggu sms saya...

kita sharing......hehehhehe.....
kalo usana dia xleh buat camne dia blh pk dgn Natstar ni bleh jalan lak ye????

that THE POWER of closing upline dia.. haha..

dalam MLM biz, orang sponsor pakej besar sebab nak wat sale besar dan seterusnya income besar, walaupun group masih kecil.. Alasan yang logik dan benar..

Namun, RISIKO loss juga besar..

shidi2020
12-06-2010, 06:18 PM
setuju tapi berapa ramai yg kuar modal besor tu dapat approach prospek join pakej besor cam dia gak....pastu kalo ikutkan komisyen yg dia dapat tu agak xmunasabah le....rekemen org join RM40k just dpt RM6800.....

so nak balik modal kena rekemen 5 org yg join dgn pakej yg sama....

bkn nak kondem biz ni tapi cara leader2/grup ni nak buat biz dah lari dari konsep MLM sebenar yg mana biz MLM ni patut kita mula dgn modal yg rendah tapi untung besor....bukan dgn modal yg risikonya terlalu tinggi.....
kalo dapat rekemen sama pakej ok le tapi ramai ke yg mampu join....

rasanya target market tinggal staff gov yg senang buat loan je kot...hehehheh..kalo keje swasta cam saya nie confirm xmampu.....

Naza NXL
13-06-2010, 01:51 AM
bkn nak kondem biz ni tapi cara leader2/grup ni nak buat biz dah lari dari konsep MLM sebenar yg mana biz MLM ni patut kita mula dgn modal yg rendah tapi untung besor....bukan dgn modal yg risikonya terlalu tinggi....

ulas sedikit statement bro "lari dari konsep MLM sebenar".. Konsep "Modal Rendah Untung Besar" tu bergantung kpd definasi MODAL RENDAH.. saya tidak tahu apa definasi skemanya kerana setakat saya semak, tiada Authority yg gariskan maksud modal rendah.. Defenasi saya, MODAL RENDAH ialah modal yg kurang dari RM5K.. Ini kerana, jika banding dgn biz konvensional RM5K ialah modal yg AMAT RENDAH.. (masih boleh dipertikaikan)

Jadi, Modal RM41K yg digunakan dalam strategi NatStar nih bagi saya tidak selaras dengan definasi saya.. Namun, saya tidak anggap ia sebagai tidak wajar atau tidak beretika.. Ia hanya HIGH RISK.. siapa yg berani ambil risk itu, itu hak mereka.. tiada suruhan, tiada larangan bagi pihak saya..


rasanya target market tinggal staff gov yg senang buat loan je kot...hehehheh..kalo keje swasta cam saya nie confirm xmampu.....

Keburukan strategi BELI PANGKAT seperti ini antaranya adalah strategi ini "mengecilkan"skop prospek.. macam yg bro sebut tuh..

shidi2020
13-06-2010, 10:44 PM
yup...setuju bangat.....
definisi modal rendah tu ialah yg mana modal tu ramai yg org sanggup keluarkan utk run biz...bkn utk sesetengah pihak je....

kalo kuar modal hingga Rm-puluh-ribu utk join MLM adalah high risk unless u jd stokis atau sub pada company...kalo takat jadi member atau VIP member dgn modal tinggi camtu mmg leceh beb.....berbahaya...kalo xjadi leh jadi meroyan woooo.....

ejaveroes
13-06-2010, 11:01 PM
plan dia lebih kurang sama dengan DCHL..hmm:D

Naza NXL
15-06-2010, 01:49 AM
YA.. memang hampir sama dgn RZ COrporation a.k.a DCHL..

namun, aku kena highligh juga, SEMUA nih HAK PENGEDAR.. kalau poengedar nak juga beli pangkat RM41K nih, itu hak mereka..

niko
15-06-2010, 02:10 AM
last2 tokay yng buat MLM tu kaye raye,kite yng dok buat loan situ sini sibuk dok edar flyers ajak orng join,klau dpt alhamdulillah,harapnye member yng join under kite tu mampu buat cm kite laa gak...

*klau aku,sori laa buat loan semate2 nak buat BISNES MLM,come on laa,jngn jdi ***** laa,better ngn rm40K korng buat loan tu,korng setup sbijik biz MLM sndiri,korng kaye raye...Bagi aku better buat real biz laa,berlipat2 kali gnde untungnye...

Naza NXL
15-06-2010, 09:43 AM
last2 tokay yng buat MLM tu kaye raye,kite yng dok buat loan situ sini sibuk dok edar flyers ajak orng join,klau dpt alhamdulillah,harapnye member yng join under kite tu mampu buat cm kite laa gak...

*klau aku,sori laa buat loan semate2 nak buat BISNES MLM,come on laa,jngn jdi ***** laa,better ngn rm40K korng buat loan tu,korng setup sbijik biz MLM sndiri,korng kaye raye...Bagi aku better buat real biz laa,berlipat2 kali gnde untungnye...

RM 40K mana cukup wat MLM sendiri bai.. haha..

nak apply lesen AJL pun xlayak modal RM40K..

Davosneny28
26-06-2010, 03:25 PM
lesen natstar dah dibatalkan. berkuatkuasa 14jun lepas
hahah...:)cgrock:)cgrock:(scam:(scam:(scam

Naza NXL
26-06-2010, 05:48 PM
Salam 'Alaikum Sahabat ku..

NatStar telah mengulangi sejarah yang dilalui RZ Corporation (Lampe Berger).. Kerana sistem duplikasi SYN atau OneTeam ini, RZ Corporation pernah dibatalkan lesennya..

Kini, hasil dari kesilapan yang sama, NatStar pula yang menerima hukuman dari KPDNKK.. Lesen AJL NatStar baru sahaja dibatalkan oleh KPDNKK berkuatkuasa 14 Jun lepas..

Rujuk KPDNKK link (http://www.kpdnkk.gov.my/ajl/jos_ajllist.php?t=jos_ajl&psearch=NatStar&Submit=Search+(*)&psearchtype=)
Sahabat ku.. Untuk berlaku adil, aku khabarkan.. Lesen NatStar BOLEH diterima semula dalam tempoh 3 bulan tempoh rayuan.. Namun, itupun jika KPDNKK menerima alasan dan penerangan yang kukuh dari NatStar.. Dan itu tidak berlaku sewaktu RZ Corporation dulu..

Namun, setelah 3 bulan, jika NatStar gagal mendapatkan semula lesen AJL nya, maka NatStar perlu memohon semula lesen AJL dari KPDNKK sepertimana asal.. namun, dengan pelan pemasaran yang baru.. Dan dalam tempoh itu, pembayaran bonus akan dihentikan berdasarkan undang-undang dan akta..

Sahabat ku.. Jika selepas 3 bulan, nama NatStar masih disenarai hitam oleh KPDNKK, saya harap anda carilah peluang yang lain..

MAKLUMAN :
Biz Opportunity Seminar Nexus Legend akan di adakan setiap hari Selasa, jam 8.30 Malam di Wisama Nexus, IOI Boulevard Puchong..

Pada 3 Julai dan 17 Julai, kumpulan saya akan mengadakan BOS di Seminar Room, SNG Solution, Seri Kembangan..

Jumpa anda di sana..

amirrash
30-06-2010, 02:15 PM
setuju tapi berapa ramai yg kuar modal besor tu dapat approach prospek join pakej besor cam dia gak....pastu kalo ikutkan komisyen yg dia dapat tu agak xmunasabah le....rekemen org join RM40k just dpt RM6800.....

so nak balik modal kena rekemen 5 org yg join dgn pakej yg sama....

bkn nak kondem biz ni tapi cara leader2/grup ni nak buat biz dah lari dari konsep MLM sebenar yg mana biz MLM ni patut kita mula dgn modal yg rendah tapi untung besor....bukan dgn modal yg risikonya terlalu tinggi.....
kalo dapat rekemen sama pakej ok le tapi ramai ke yg mampu join....

rasanya target market tinggal staff gov yg senang buat loan je kot...hehehheh..kalo keje swasta cam saya nie confirm xmampu.....

hmm..entahlah, tapi rasaya dengan taja 5orang tu pun belum balik modal lagi sebab dia buat utang rm41k. tetapi kena bayar bulanan. akhirnya selama 15 tahun dia kena bayar rm70K++. jadi, kalau dia nak untung dia kena cari atleast 10 orang direct dan setiap orang tu kena cari lagi downline. downline bawah direct dia akan menjadikan dia untung. kalau tak, pusing kot mana pun dia tetap tak untung.

salam.

Naza NXL
01-07-2010, 09:44 AM
hmm..entahlah, tapi rasaya dengan taja 5orang tu pun belum balik modal lagi sebab dia buat utang rm41k. tetapi kena bayar bulanan. akhirnya selama 15 tahun dia kena bayar rm70K++. jadi, kalau dia nak untung dia kena cari atleast 10 orang direct dan setiap orang tu kena cari lagi downline. downline bawah direct dia akan menjadikan dia untung. kalau tak, pusing kot mana pun dia tetap tak untung.

salam.

High risk biz..

Naza NXL
02-07-2010, 12:03 AM
Salam sahabat2 forumer... Saya nak jemput beri komen di THREAD ini

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=150027

dan di BLOG saya

http://nazanxl.wordpress.com/2010/06/15/memilih-perniagaan-mlm/

Naza NXL
02-07-2010, 12:04 AM
Salam sahabat2 forumer... Saya nak jemput beri komen di THREAD ini

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=150027

dan di BLOG saya

http://nazanxl.wordpress.com/2010/06/15/memilih-perniagaan-mlm/

Naza NXL
13-07-2010, 09:20 AM
Gempar!!! Lampe Berger, HPA, USANA & 4Life Tiada Lesen AJL Sah?? Sahkan kebenarannya Di sini.. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=155833)

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=155833

buffet2
13-07-2010, 09:35 AM
Salam 'Alaikum Sahabat ku..

NatStar telah mengulangi sejarah yang dilalui RZ Corporation (Lampe Berger).. Kerana sistem duplikasi SYN atau OneTeam ini, RZ Corporation pernah dibatalkan lesennya..

Kini, hasil dari kesilapan yang sama, NatStar pula yang menerima hukuman dari KPDNKK.. Lesen AJL NatStar baru sahaja dibatalkan oleh KPDNKK berkuatkuasa 14 Jun lepas..

Rujuk KPDNKK link (http://www.kpdnkk.gov.my/ajl/jos_ajllist.php?t=jos_ajl&psearch=NatStar&Submit=Search+(*)&psearchtype=)
Sahabat ku.. Untuk berlaku adil, aku khabarkan.. Lesen NatStar BOLEH diterima semula dalam tempoh 3 bulan tempoh rayuan.. Namun, itupun jika KPDNKK menerima alasan dan penerangan yang kukuh dari NatStar.. Dan itu tidak berlaku sewaktu RZ Corporation dulu..

Namun, setelah 3 bulan, jika NatStar gagal mendapatkan semula lesen AJL nya, maka NatStar perlu memohon semula lesen AJL dari KPDNKK sepertimana asal.. namun, dengan pelan pemasaran yang baru.. Dan dalam tempoh itu, pembayaran bonus akan dihentikan berdasarkan undang-undang dan akta..

Sahabat ku.. Jika selepas 3 bulan, nama NatStar masih disenarai hitam oleh KPDNKK, saya harap anda carilah peluang yang lain..

MAKLUMAN :
Biz Opportunity Seminar Nexus Legend akan di adakan setiap hari Selasa, jam 8.30 Malam di Wisama Nexus, IOI Boulevard Puchong..

Pada 3 Julai dan 17 Julai, kumpulan saya akan mengadakan BOS di Seminar Room, SNG Solution, Seri Kembangan..

Jumpa anda di sana..

bro tak yah la nak promote company ko kat sini...tak manis hijack thread org lain...blajar menghormati thread org lain walaupun company tu bermasalah...jab lg abg mod hijack ko lak baru ko tau...buat la thread sendiri...

skn2u
15-07-2010, 09:18 AM
Gempar!!! Lampe Berger, HPA, USANA & 4Life Tiada Lesen AJL Sah?? Sahkan kebenarannya Di sini.. (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=155833)

http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=155833

Lampe Berger, HPA Industries, USANA dan 4Life tiada lesen AJL yang sah!! Malah tiada lesen AJL yang pernah dikeluarkan ke atas ketiga-tiga nama ini.. Benarkah begitu??
Cam tak caya takder lesen AJL!

Mmg name2 diatas tu tidak register lesen mereka under nama Lampe Berger, HPA, USANA & 4Life TAPI MEREKA REGISTER DENGAN NAMA KOMPENI MEREKA YG BETUL dengan kata lain, semua ada lesen sebenarnya.

erm, sy rase lebih baik tukar tajuk ini bro, boleh memberi kekeliruan.

mmg utk bawak ramai org masuk blog, kene la cachy sikit tapi takut ada salah paham , maklumla ini kan perniagaan yg bersaing2. takut ader mcm2 tanggapan.takut terkena dekat org yg malas bace, dah nnt merebak plak fitnah.

Metro ngn Mastika pun macam2 tag depan nk tarik pembeli, tapi cerite..hampeh je .lebih2 tambah

AkuHenjutJer
17-07-2010, 04:14 PM
tk lama lps aku post dulu betul jg lesen NATSTAR dibatalkan tk lama lps FC n ONETEAM join NATSTAR.

AkuHenjutJer
07-08-2010, 11:43 PM
waduh waduh apa sdh jadi sama NATSTAR ni...kali ni DATO SIMON tuan punya NATSTAR plak kena cekup...sdh dikatakan jgn diambl team2 haprak tu...degil tknk dgr kata...hah skrg rasakan akibatnya!!!

Halimm
09-08-2010, 11:23 AM
hermmm ada terbaca di akhbar ttp penafian Natstar ttg perkara2 yg berbangkit...:)

copy left
10-08-2010, 07:33 AM
waduh waduh apa sdh jadi sama NATSTAR ni...kali ni DATO SIMON tuan punya NATSTAR plak kena cekup...sdh dikatakan jgn diambl team2 haprak tu...degil tknk dgr kata...hah skrg rasakan akibatnya!!!

tangkap jerk mana2 yg terlibat jgn bagi peluang,diorg ni dh byk sgt menginaya org ramai.

AkuHenjutJer
16-08-2010, 09:09 PM
LAPORKAN SEBARANG KEGIATAN MLM YG MENCURIGAKAN KE:



SHAHRUDIN BIN HAMZAH,
KETUA UNIT PPK5,
(JUALAN LANGSUNG/PERLINDUNGAN PENGGUNA)BAHAGIAN PENGUATKUASA,
KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERIKOPERASI DAN KEPENGGUNAAN,
PUTRAJAYA.

TEL:03-88826464
FAX:03-88826426
EMAIL:shahrudin@kpdnkk.gov.my



***En.Shahrudin ini yg pakai topi yg tgh sekolahkn malaun2 FRIENDS CLUB/FAMILY CLUB/STAR CLUB DLM 999 TV3***



MANGSA-MANGSA YANG TERPEDAYA DGN (FRIENDS CLUB/FAMILY CLUB/STAR CLUB/HAI-O/STEADY GLOBAL NETWORK/JUTAWANKLIK/UNSTOBEBAL) SILA TAMPIL UNTUK BUAT LAPORAN POLIS, SEKIRANYA RAGU-RAGU HUBUNGI NOMBORTELEFON 03-26163874 @ ATUR APPOINTMENT BUAT REPORT BERJUMPA DGN(INSPJOEL 019-8233629,PDRM BUKIT PERDANA AMAN)

SILA BAWA APA-APA DOKUMEN YANG ADA CTH :

1)GAMBAR
2)NO KERETA-(UPLINE/MQ/DUKE)-(JIKA INGAT)
3)NOMBOR IC (UPLINE/MQ/DUKE
4)NAMA PENUH (UPLINE/MQ/DUKE)-(JIKA ADA)
5)SLIP BANK MASA DEPOSIT WANG ANDA(JIKA TIADA BOLEH RUJUK BANK UTK MINTA SALINAN)
6)NO TELEFON (UPLINE/MQ/DUKE)
7)ALAMAT RUMAH UPLINE / MQ (JIKA ADA)
8)INCOIVE/RESIT



DAN DATANG TERUS KE ALAMAT :TINGKAT5 JSJK BUKIT PERDANA AMAN, JALAN DATO ONN, KOMPLEKS PEJABAT KERAJAAN,BUKIT PERDANA, KUALA LUMPUR SEBELAH KTM KOMUTER BANK NEGARAATAU BALAI POLIS BERHAMPIRAN ANDA..SELEPAS TU SILA BERI NO REPORT KEPADA INSP JOEL. BUKIT AMAN.



"BERSAMA-SAMA KITA MENCEGAH JENAYAH SKIM PIRAMID HARAM...SELAMATKANRAKYAT MALAYSIA DARI JENAYAH SEKSYEN 420 KANUN KESEKSAAN YANG MEMBAWAHUKUMAN MAKSIMUM 10 TAHUN PENJARA BESERTA SEBATAN INI"

AkuHenjutJer
22-08-2010, 12:59 AM
MULTI LEVEL MARKERTING(MLM)
sykt akan melantik/mengambil individu sbg AHLI/PENGEDAR utk mengedar barangan sykt.ahli yg sah blh melantik individu lain sbg DOWNLINE bg membentuk rangkaian kumpulannya sndr hingga ke tahap yg munasabah bg mengedar barangan sykt itu.setiap ahli akan mndapat komisyen/bonus atau apa2 insentif berdasarkan hasil JUALAN PERIBADI yg dibuat dan blh diambil GPV dr JUALAN KUMPULAN DLM RANGKAIANnya sndr(OVER-RIDING BONUS)bkn nya dibayar ikut jumlah DOWNLINE yg dpt DITAJA.ini definisi MLM-jualan berperingkat-peringkat.

SKIM CEPAT KAYA
fokus hnya utk mndapatkan DOWNLINE semata2.pembelian barangan hnya sekadar syarat shja.pembelian secara pakej atau pukal dibenarkan bg mengumpul PV yg diperlukan utk kenaikan pangkat dgn cepat mengikut PV yg perlu dicapai yg dikehendaki sykt atau penganjur.pembayaran bonus/komisyen berdasarkan pd brapa ramai org blh kita rekrut jd kn sbg downline dgn membuat pelaburan tertentu ikut jumlah RM yg ditetapkan.POLISI BAYAR BALIK(REFUND dan POLISI BELI BALIK(BUYBACK)tdk mematuhi standard AKTA JUALAN LANGSUNG 1993 malah ada sykt yg langsung tdk ada khidmat ini disediakan.inilah dia SKIM PIRAMID HARAM a.k.a SKIM CEPAT KAYA.

AkuHenjutJer
26-08-2010, 11:57 AM
blh ke kaya MLM yg mnggunakan markerting plan kaedah PAIRING/MATCHING/BINARY/HYBRID/PYRAMID dlm pengiraan komisyen,bonus dan insentif yg memfokuskan mencari DOWNLINE semata2...PRODUK sekadar tempelan shja.JAWAPANNYA:sama sekali TIDAK!klu diberi taraf "SENANG BUAT SEMENTARA" tu blh tapi nak diberi taraf "KAYA" ,sorrylah belum layak lg.ini kerana jika org itu mampu beli BRABUS ke,BENTLEY ke,Z6 ke,LAMBOR ke pastu ada banglo harga half million...semua aset ini adalah hutangdan dibiaya dgn apa?dibiaya dgn "CARI ORANG SBG DOWNLINE".klu dah tak ada org masuk lagi,aset2 ini nak dibiaya dgn apa...dgn airliur ke "TAK APA TAK APA SABAR SAYA AKAN CARI LAGI ORANG SEBERAPA RAMAI YG BOLEH"...laku ke ayat ni bila bank dah keluarkan surat tarik klu dah tak mampu nak bayar lagi.kenapa aku katakan mereka tak boleh kaya:

(1)dlm hukum matriks semua yg guna kaedah "PAIRING/MATCHING/BINARY/HYBRID/PYRAMID",sampai pada sesuatu tahap akan jadi "TEPU".tepu pasal dah tak ada org yg masuk.tepu akibat persaingan sengit dgn sykt lain yg guna kaedah hampir sama.ini pasti terjadi.ambil contoh mudah:disebuah pulau yg penduduknya seramai 200,000 org.diperkenalkan lah biz sampah bernama UNSTOBEBAL lah contohnya.org yg mula2 bawa biz sampah ini memang boleh kaya.bgtu juga org ke-2,3,4,5,10 yg dia bawa.tapi org yg masuk ke-199,999 boleh kaya ke dgn cuma tinggal seorng aje lagi yg belum masuk biz sampah ini.sapa mahu kayakan org yg ke 199,999 ini.adakah org yg masuk terawal akan masuk semula beli lot baru dgn mnjadi downline pada org ke 199,999 ni bagi mngkayakan dia plak...BULLSHIT!!!

(2)asas kekuatan sykt itu terletak pada PRODUK!produk yg berkualiti,berdaya maju,bermanfaat pada org ramai,harga yg munasabah akan menentukan jangka-hayat sesuatu sykt itu dlm persaingan.sykt korang ada ke ciri2 produk sebegini.klu tak ada lupakan lah impian nak jadi kaya tu.

(3)sykt kau bukan jual produk keperluan harian.klu produk sebegini ia akan berkitar semula.maksudnya;katakan kau menjual produk LAMPE BERGER,BIO-AURA,BIODISC...semua org ke perlukan bendalah ini.katalah kau cuma ada 100 customer shja.dah jual hbs kat semua 1000 org ini.adakah customer pertama,kedua,3,4,5,6 akan dtg pada kau balik nak beli lagi produk sekerap ini.kena plak yg baru 2,3 hari beli dgn kau dah rosak...memang dia dtg tapi dia dtg dgn sumpah seranah kot.jadi klu customer kau ada 1000...1000 ni aje lah yg boleh kau jual.pastu masuk plak sykt lain.itu aje lah kerja kau sampai ke tua bangka.lain lah produk itu keperluan harian mcm beras,gula,sabun,ikan,sayur,buah-buahan,customer2 yg dah beli mereka akan dtg lagi utk membeli.ada ke customer kau yg baru seminggu beli lampe berger,bio-aura,biodisc dtg balik semula ckp "BANG!BAGI 1 LAGI BIO-AURA...DAH HABIS LA.."lain lah klu dia telan bio-aura tu.

kesimpulannya dari fakta2 ini lupakan lah angan2 nak jadi kaya dgn biz sampah korang FC-ONETEAM,LOGIN FB DAPAT DUIT,UNSTOBEBAL,QUESTNET,AC KONSORTIUM,HAI-O,KRYPTON dan macam2 lagi biz sampah diluar sana!!!

AkuHenjutJer
28-08-2010, 10:50 PM
semakin hari semakin ramai org2 friendsclub yg memberontak dgn upline msng2 yg tinggalkan mrka kah..kah..kah

AkuHenjutJer
31-08-2010, 10:28 AM
Q: bagaimana untuk mengetahui atau membezakan di antara syarikat yang menjalankan perniagaan jualan langsung yang beretika dengan syarikat yang menjalankan perniagaan menjurus kepada skim piramid atau skim cepat kaya ?

Menyatakan bahawa perniagaan mereka adalah secara e-dagang, namun pelan yang ditunjukkan dalam website atau secara presentation, ianya lebih menitikberatkan kepada keuntungan besar dan mencari orang daripada kebaikan dan penjualan produk.ianya juga dikaitkan dengan konsep berikut:
“anda tidak perlu menjual mendapatkan ganjaran/keuntungan”
“letak saja duit untuk buat duit”
“beli atau labur sekarang, ambil barang kemudian”
Kadangkala, perlaksanaan konsep ini bertopeng perniagaan “trading”. Labur dan layak untuk mendapat barangan yang harganya lebih rendah dari nilai wang yang dilabur.

CIRI-CIRI SKIM PIRANID:
1)Apabila sukar atau tidak dibenarkan menarik diri dalam tempoh tertentu

2)Boleh membeli kedudukan atau pangkat, sama ada melibatkan pembelian barang atau tidak

3)Tidak menyediakan polisi beli balik dan kontrak bertulis atau perjanjian

4)Menyatakan keahlian adalah percuma namun disyaratkan apabila nak jadi ahli dan menginginkan pendapatan bonus, perlu membeli barangan tertentu pada jumlah yang agak tinggi

5)Perlu membeli dalam jumlah yang agak besar seperti rm 2,000 atau rm20,000 dan kemudiannya mencari orang untuk membuat perkara yang sama

6)Didatangi orang dan mempromosikan pelan pemasaran yang lebih menceritakan tentang mendapat untung dan mencari orang daripada kebaikan dan penjualan produk

7)Promosi yang dijalankan sama ada melalui iklan atau flyers lebih menceritakan tentang mendapat untung dan mencari orang daripada penjualan produk

8)Hanya perlu membuat pelaburan tanpa membeli barang

9)Di dalam sistem piramid, diantara ciri-ciri asas adalah seperti berikut:-

(i)mereka yang terdahulu sentiasa menikmati kelebihan yang banyak dan yang datang kemudian mendapat sedikit kelebihan atau ke tahap merugikan bila mereka tidak dapat mngembangkan penajaan.

(ii)pada lazimnya, skim piramid yang tulen melibatkan perletakan/susunan ahli secara automatik. Ahli/pengedar tidak dapat menentukan susunan atau hiraki jaringan mereka sendiri.

(iii)mempunyai ciri yang dinamakan “front loading”.
Kaedah ini memaksa ahli/pengedar membeli barangan/servis dengan nilai yang tinggi/mahal dan dalam masa yang sama ahli/pengedar tidak memungkinkan menggunakan atau menjual barangan tersebut di dalam jangkamasa yang terdekat.

Ianya juga melibatkan ciri seperti pembelian pangkat melalui pembelian produk dan memperolehi pulangan yang banyak tanpa menjalankan perniagaan.

(iv)skim piramid juga boleh melibatkan skim pelaburan. Kaedah ini memberikan pulangan yang tinggi terhadap sebarangan pelaburan di mana nilai minimumnya ditetapkan. Pulangan seperti 10% sebulan daripada nilai yang dilaburkan adalah biasa. Skim ini nampaknya sangat menggalakkan diperingkat awal tetapi runtuh apabila tiada lagi pelaburan yang masuk untuk melaksanakan pembayaran yang tinggi.

AkuHenjutJer
31-08-2010, 10:29 AM
Q: Apakah penalti yang dikenakan terhadap mereka yang mempromosikan atau menjalankan skim piramid ?

Bagi Individu, penalti yang dikenakan adalah didenda tidak kurang RM500 ribu dan tidak lebih RM5 juta dan atau 5 tahun penjara bagi kesalahan pertama. Bagi kesalahan kedua dan selanjutnya, denda tidak kurang RM1 juta dan tidak lebih RM10 juta dan atau 10 tahun penjara.
Bagi pertubuhan perbadanan / syarikat, penalti yang dikenakan adalah didenda tidak kurang RM1 juta dan tidak lebih RM10 juta dan bagi kesalahan pertama serta denda tidak kurang RM10 juta dan tidak lebih RM50 juta dan bagi kesalahan kedua dan selanjutnya

AkuHenjutJer
31-08-2010, 10:38 AM
Q: Apakah penalti yang dikenakan terhadap mereka yang mempromosikan atau menjalankan skim piramid ?

Bagi Individu, penalti yang dikenakan adalah didenda tidak kurang RM500 ribu dan tidak lebih RM5 juta dan atau 5 tahun penjara bagi kesalahan pertama. Bagi kesalahan kedua dan selanjutnya, denda tidak kurang RM1 juta dan tidak lebih RM10 juta dan atau 10 tahun penjara.
Bagi pertubuhan perbadanan / syarikat, penalti yang dikenakan adalah didenda tidak kurang RM1 juta dan tidak lebih RM10 juta dan bagi kesalahan pertama serta denda tidak kurang RM10 juta dan tidak lebih RM50 juta dan bagi kesalahan kedua dan selanjutnya.

ahib0205
01-09-2010, 01:56 PM
syarikat natstar sdn. Bhd beribu pejabat di tengkat tong shing, bukit bintang adalah syarikat yang menjual produk kesihatan ulung berasaskan campuran 6 buah beri yang sedap dikunyah...

Pelan pemasaran nya pon bagus...

Ni aku tempek berkenaan syarikat bekenaan la ni dan produk yang ditawarkan serta pelan pemasaran syarikat yang membantu usahawan dan usahawani untuk berjaya dalam perniagaan jualan langsung...


lesen dibatalkan oleh pengawal jualan langsung pada 14.06.2010 :-?

minato86
17-09-2010, 02:01 AM
natstar dah busuk disebbkan friends club dgn ONE tEAM.. kesian..

Jump N Stab
06-10-2010, 11:28 PM
semakin hari semakin ramai org2 friendsclub yg memberontak dgn upline msng2 yg tinggalkan mrka kah..kah..kah

Sports car mereka???Dh jual ker?wakakaka

nameless
06-10-2010, 11:36 PM
Sports car mereka???Dh jual ker?wakakaka

diorg jual murah kot...
nk cover utang bank...:)):)):))
ade duit bole la amk 1...

Jump N Stab
07-10-2010, 01:39 PM
diorg jual murah kot...
nk cover utang bank...:)):)):))
ade duit bole la amk 1...

hahaha..gua xnk jd biar papa asal bergaya..
Yg tak blh blah nyer..geng2 NUTstar masih nak nafi lg tuh..siap ckp lesen diorang bakal di approve coz masuk melalui politik.Skrg ni diorang tgh tunggu kata nyer..walhal ramai yg gua nmpk dh join company lain..jd distributor agen..Ex Natstar ramai yg dh ker company besar lain..

fhans23
08-10-2010, 09:12 AM
AKU BUKAK TREAD NI PROMO NATSTAR SEBAB AKU GUNA PRODUK IAITU OPTIVIN...

Upline aku antara Otai Melayu kat NATSTAR iaitu laki bini Engku Fadzil dan Siti Khadijah...

sepertimana mereka mula slow dengan NATSTAR apabila Dato Simon bawak masuk geng FriendClub ke NATSTAR, macam tu la jugak aku slow dan segala pertukaran plan dorang buat dah aku tak ambik peduli...

Tapi aku beterusan guna produk OPTIVIN je....

Sori la kepada sesapa yang ada sms aku tanya psl maketing plan ke hape ke sume tu sebab bilamana geng tesebut masuk NATSTAR, aku pon bermbus...

VAMP
02-03-2011, 06:41 PM
Moved to Non-MLM section. Thx

AJL Licence info - LESEN DIBATALKAN OLEH PENGAWAL JUALAN LANGSUNG PADA 14.06.2010


refer here - http://www.kpdnkk.gov.my/ajl/jos_ajllist.php

VAMP
02-03-2011, 06:42 PM
Thread moved to Non-MLM section. Thx

AJL Licence info - LESEN DIBATALKAN OLEH PENGAWAL JUALAN LANGSUNG PADA 14.06.2010
kindly refer here - http://www.kpdnkk.gov.my/ajl/jos_ajllist.php

Naza NXL
02-03-2011, 06:50 PM
Thread moved to Non-MLM section. Thx

Sini pun Mr VAMP post... Mr VAMP wat spor check rupanya...

http://i842.photobucket.com/albums/zz348/NazaNXL/a-naza-logo.png