PDA

View Full Version : Santai 31 Ogos hari sabtu. Isnin tu cuti ke?


gnomefan
29-07-2013, 11:37 AM
Salam semua,

aku ngah planning cuti sikit, tgk2 31-ogos jatuh hari sabtu, adakah cuti tu akan ditransfer ke hari isnin? atau cuti tu burn sahaja?

harap geng2 sini dpt membantu. xyah tolak cuti company kalau cuti sabtu tu transfer ke isnin. harap2 gitu le. hehehe

azanney
29-07-2013, 11:39 AM
sabtu burn.....

iswaraburuk
29-07-2013, 11:39 AM
takde carry forward

Dreamboxjb
29-07-2013, 11:39 AM
xda dapt :(

gnomefan
29-07-2013, 11:39 AM
adoi. sedihnya baca.. kekekek

ameant
29-07-2013, 11:40 AM
cuti sabtu tak boleh carry forward.

akuehebat
29-07-2013, 11:40 AM
company aku carry forward..jd cuti 3 hari la..

namasaya
29-07-2013, 11:41 AM
biasanya klu kat negeri yg keja ari ahad ( cthnya kelantan) akan cuti pada ahad 1/9 tetapi negeri yg cuti sabtu ahad ( cthnya penang) akn burn sajalah cutinya begitu sahaja...

ambo duk penang thn nie...:((:((:((

mamaimran
29-07-2013, 11:42 AM
bertuah nk bg cuti isnin
ari tu dia menang pilihanraya pn x bagi cuti ari isnin
pikir2 kanlah
tp kalau bg mmg seribu rahmatlah
he he he

gnomefan
29-07-2013, 11:43 AM
harap2 diberi la cuti isnin tu. merdeka tu. tak cukup sehari nk menghayati erti kemerdekaan tu. kekekek

gaban_baik
29-07-2013, 11:49 AM
ikut company... ada sesetengah company cuti jatuh hari sabtu bawa hari isnin (contoh P&G)

tp kalau ikut gomen tak cuti...

Kedah, Kelantan, Terengganu : Cuti Jumaat Bawa Sabtu

Selain negeri diatas : Cuti Ahad bawa Isnin.

azrulazman
29-07-2013, 11:57 AM
opis aku carry forward.

emasmoden
29-07-2013, 12:01 PM
depend on comp. ada yg cf ada yg x.

suaji
29-07-2013, 12:03 PM
Sabtu mmg x laa..

T_T rugi2..

mamataro
29-07-2013, 12:08 PM
Company aku apa-apa yang public holiday jatuh hari sabtu automatic Isnin cuti..Best2..Best2

katanablade
29-07-2013, 12:09 PM
sudah tentu TAK

tanabe84
29-07-2013, 12:16 PM
klo keja di kelantan,cuti kan ahad tu?

gnomefan
29-07-2013, 12:24 PM
harap2 company aku carry forward la. huhuhu

cavalier
29-07-2013, 12:32 PM
Company aku apa-apa yang public holiday jatuh hari sabtu automatic Isnin cuti..Best2..Best2

company aku lain, kalau jatuh hari sabtu, maka, jumaat cuti.:D:D

kalau jatuh hari ahad, maka isnin cuti.:))

joee
29-07-2013, 12:33 PM
bole nk cuti isnin..tp EL or MC jer...

klu sbtu mmg takde ganti la cuti...

skYnEt-gEnIUs
29-07-2013, 12:55 PM
opis aku carry forward.

best la opis abam :D:D

azrulazman
29-07-2013, 12:57 PM
best la opis abam :D:D

best. tapi bonus raya takde :(:(

Staffstatic
29-07-2013, 01:01 PM
buuuurrrnnnnnn.....

skYnEt-gEnIUs
30-07-2013, 05:57 AM
best. tapi bonus raya takde :(:(

tokan2 besor mcm abam ni apela sgt dgn bonus tu kn :D:))

daudz
30-07-2013, 06:03 AM
company aku bg cuti hr jumaat tu...terbaek la.

azrulazman
30-07-2013, 09:22 AM
tokan2 besor mcm abam ni apela sgt dgn bonus tu kn :D:))

tokan besar dah jadi tokan kecik da. kekekekek

skYnEt-gEnIUs
30-07-2013, 10:35 AM
tokan besar dah jadi tokan kecik da. kekekekek

tokan ni tentu ada projek side income lain ni :)paid:)paid

TT
30-07-2013, 10:38 AM
lor tu pun xtau ke..lg sek rendah g ak dh tau konsep klo jatuh hari ahad, isnin pun cuti


jumaat amik mc la

abusabbath
30-07-2013, 10:39 AM
company tempat aku keje..kalau kena hari Sabtu cuti kebangsaan...carry forward cuti ke hari ISNIN....YYAaahoooooooooo...

akkula
30-07-2013, 10:42 AM
ambe cuti la gini gak heheee...

keeycheng
30-07-2013, 11:44 AM
adoi x ada holiday.....

wasted la...

syukranjz
30-07-2013, 11:56 AM
biasanya klu kat negeri yg keja ari ahad ( cthnya kelantan) akan cuti pada ahad 1/9 tetapi negeri yg cuti sabtu ahad ( cthnya penang) akn burn sajalah cutinya begitu sahaja...

ambo duk penang thn nie...:((:((:((

Mcm Salah je tu boh...(negeri yg jumaat n sabtu) lau hari jumaat 31 ogos baru ahad cuti..

namasaya
30-07-2013, 01:20 PM
Mcm Salah je tu boh...(negeri yg jumaat n sabtu) lau hari jumaat 31 ogos baru ahad cuti..

yea ke..rasa dulu2 time kijo kat klate,klu sabtu cuti umum akan foward ke ahad...klu jumaat cuti xde cuti foword2 nie..:-?

afifdaud
30-07-2013, 01:30 PM
klau cuti umum hari sabtu
cuti tu xkan carry forward hari isnin
(not applicable for kedah,kelantan)

sbb ada org keje isnin-sabtu
so depa boleh cuti sabtu tu

hanya cuti umum hari ahad saja yg carry forward ke isnin

tanabe84
30-07-2013, 03:15 PM
yea ke..rasa dulu2 time kijo kat klate,klu sabtu cuti umum akan foward ke ahad...klu jumaat cuti xde cuti foword2 nie..:-?

btul tu.. mmg klo keja di kelantan ni, bila cuti jatuh hari sabtu akan forward ke hari ahad.. klo cuti jatuh pd hari jumaat,jgn hrp nk carry forward :D

timur & barat
30-07-2013, 03:31 PM
Government :Sabtu xkan diganti yg dganti hari Ahad saja..:-?
Swasta,tgk company la byk gak yg bg...:)

Jutawan
30-07-2013, 03:39 PM
Sabtu tu minggu ke berapa?

Hoyoyo
30-07-2013, 03:50 PM
company aku bolh forward cuti tu...tp kena ambik dlm masa sebulan klu x burn

belam
30-07-2013, 03:53 PM
sbb tu rugi klu cti am jatuh pd ari sbtu..knpala tak merdeka 1 september..kan ari ahad tu..haha

melmelmel
30-07-2013, 03:58 PM
kami memerlukan cuti dibawa ke hari isnin untuk memudahkan kami menghayati erti kemerdekaan.

shukcaya
30-07-2013, 04:30 PM
xde mkne nye la leh cuti isnin :p

gunakan la cuti yg berbaki kalo nk cuti sgt. :p
maceh :p

syukranjz
30-07-2013, 05:15 PM
yea ke..rasa dulu2 time kijo kat klate,klu sabtu cuti umum akan foward ke ahad...klu jumaat cuti xde cuti foword2 nie..:-?

Itu swasta kot..lau gomen n sekolah kire gini:
Jumaat=ahad
Sabtu=sabtu

mr.dede
30-07-2013, 05:18 PM
amek mc apa slhnya

tanabe84
31-07-2013, 08:28 AM
biar je la.. klo cuti,kita relax.. klo x cuti,kita keja.. :D

in_butterfly
31-07-2013, 08:29 AM
Takde maknanya.. haha

eday84
31-07-2013, 08:55 AM
ahad carry forward la
sabtu takde la sorii - najib

namasaya
31-07-2013, 08:59 AM
Itu swasta kot..lau gomen n sekolah kire gini:
Jumaat=ahad
Sabtu=sabtu

dlu campany sy swasta tp cuti ikut gomen... klu ayah x g keja secara automatik sy xkeja..:))

kebabom
31-07-2013, 09:04 AM
sbtu xde bwk ke isnin, kalo ahad yes....

raimy_m9
31-07-2013, 10:14 AM
hehe..company gua kalo sabtu cuti umum, jumaat cuti ganti..begitu jugak hari ahad..isnin ganti..best plak..

nikprofit
31-07-2013, 10:21 AM
depend company.
kalo gomen tak carry forward.
kalo gomen kelantan terengganu carry forward lah :))

kalo petronas,
cuti lah hari apa pun semua carry forward.

jacksbaby
31-07-2013, 10:55 AM
kompeni aku dpt tambah ke cuti annual kalau jatuh cuti public ari sabtu.. heheh

vyner
31-07-2013, 10:56 AM
buat cuti sendiri ,,,,, :D

dragger
31-07-2013, 11:00 AM
tak cuti boh. jarang jmp 31 ogos sabtu. nk cuti isnin, tunggu thn depan

ringgit_maker
31-07-2013, 11:11 AM
sabtu burn,ahad baru carry ke isnin..