PDA

View Full Version : Siapa pernah buat wire transfer ke luar negara cara online guna M2u atau Cimbclicks?


haudli
11-06-2013, 12:37 AM
based pada tajuk di atas,,siapa yg pernah berurusan dengan cara di atas

kalau ikut pada seorang rakan cg,m2u boleh je buat wire transfer,,max 10k

,,hope ada lagi yg boleh memperincikan stepya..

cas2 yg terlibat
max transfer
syarat2 lain jika ada.


..

panglima_ayam
11-06-2013, 01:19 AM
based pada tajuk di atas,,siapa yg pernah berurusan dengan cara di atas

kalau ikut pada seorang rakan cg,m2u boleh je buat wire transfer,,max 10k

,,hope ada lagi yg boleh memperincikan stepya..

cas2 yg terlibat
max transfer
syarat2 lain jika ada.


..



klik je ,dia suruh isi soalan berapa tah hentam kormo je ,lepas tu siap ,charga dalam 9 ringgit kot aku tak ingat ,aku guna m2u

FAUZEY_FX
11-06-2013, 01:26 AM
cer masuk web ni bos http://nasoha.com/tutorial-cara-buat-bayaran-ke-luar-negara-dengan-telegraphic-transfer-melalui-maybank2u/

haudli
11-06-2013, 01:29 AM
cer masuk web ni bos http://nasoha.com/tutorial-cara-buat-bayaran-ke-luar-negara-dengan-telegraphic-transfer-melalui-maybank2u/

thansk bro,,tapi bab approval dari BNM tu camne ye? risau lak.>?

FAUZEY_FX
11-06-2013, 01:31 AM
thansk bro,,tapi bab approval dari BNM tu camne ye? risau lak.>?

yg tu den xpasti lak bro.. xpenah lagi gune wire transfer ni..

haudli
11-06-2013, 01:32 AM
klik je ,dia suruh isi soalan berapa tah hentam kormo je ,lepas tu siap ,charga dalam 9 ringgit kot aku tak ingat ,aku guna m2u

yg bab aprroval by BNM tu xyah risau ke bro??

dhiaperfumes
11-06-2013, 06:47 AM
pakcik penah.. tapi kos transfer mahal sangat...makan RM100 2... charge bank

dhiaperfumes
11-06-2013, 06:47 AM
yg bab aprroval by BNM tu xyah risau ke bro??

kalau dalam range yang dibenarkan xper...

dhiaperfumes
11-06-2013, 06:53 AM
kalau negara eropah dan uk diperlukan "SORT Code" sebagai tambahan selain swiftcode

haudli
11-06-2013, 12:06 PM
kalau dalam range yang dibenarkan xper...

berapa rangenya tu pakcik??

aspural
11-06-2013, 12:22 PM
Range slalu mesti tinggi kan?