PDA

View Full Version : Mencari H/P Baru atau Terpakai ... sila post sini ....


BOCK
16-07-2008, 11:16 PM
Salam Semua,

Aku sedang/tengah mencari HP nokia N95 baru atau terpakai dengan segera. Budget aku dalam RM1200 kebawah. sapa yang rasa nak jual ke atau kawan2x ke atau orang kampong ke yang nak jual leh PM aku. Kasi Tau harga dan condition skali camana. TQ:D



Salam Semua,

mulanya tajuk thread nih lain .... tapi aku ekjas sket .... kut-kut sapa yang sedang dan ingin cari HP baru atau terpakai .... leh post sini ......:D

clorox_bersih
16-07-2008, 11:29 PM
kazen aku amik 8gb baru aritu pn 1.8..tapi baru ler

WMComm
16-07-2008, 11:31 PM
biar 2nd asalkan jgn china.. :))

MOD jr.
16-07-2008, 11:31 PM
Salam Semua,

Aku sedang/tengah mencari HP nokia N95 baru atau terpakai dengan segera. Budget aku dalam RM1200 kebawah. sapa yang rasa nak jual ke atau kawan2x ke atau orang kampong ke yang nak jual leh PM aku. Kasi Tau harga dan condition skali camana. TQ:D

cari kat mudah.com.my tu...bersepah2 bro/miss

taufic
16-07-2008, 11:33 PM
Salam Semua,

Aku sedang/tengah mencari HP nokia N95 baru atau terpakai dengan segera. Budget aku dalam RM1200 kebawah. sapa yang rasa nak jual ke atau kawan2x ke atau orang kampong ke yang nak jual leh PM aku. Kasi Tau harga dan condition skali camana. TQ:D

dok area mana nie? p la try usha kat LYN.. cari yg well known seller :D :D :D
ramai reliable seller kat sana:)paid

BOCK
17-07-2008, 12:07 AM
dok area mana nie? p la try usha kat LYN.. cari yg well known seller :D :D :D
ramai reliable seller kat sana:)paid

LYN tu love ker ... ye la ... aku ingat nak cari yang terdesak nak jual jer:D

BOCK
17-07-2008, 12:08 AM
cari kat mudah.com.my tu...bersepah2 bro/miss

haram aku call,sms ngen email derang yang jual tu tapi tiada balasan :mad:

BOCK
17-07-2008, 12:09 AM
biar 2nd asalkan jgn china.. :))

ye la ... aku nak yaang ori saja :D

BOCK
17-07-2008, 12:09 AM
kazen aku amik 8gb baru aritu pn 1.8..tapi baru ler

mahal lagi tu ... tu la aku ingat nak angkat yang biasa ajer :D

StanNero
17-07-2008, 12:09 AM
hehe pakai N95 ko godek2 application dia best woo..

Now N95 8gB ako dah mcm sony ericcson.. bila shake dia bukak msg, shake dia tukaq theme..

pastuh bila ako ubah skreen dia ikut pusing gak ...hehehe

BOCK
17-07-2008, 12:10 AM
hehe pakai N95 ko godek2 application dia best woo..

Now N95 8gB ako dah mcm sony ericcson.. bila shake dia bukak msg, shake dia tukaq theme..

pastuh bila ako ubah skreen dia ikut pusing gak ...hehehe

ni yang buat aku lebeh terliur nih bro :D

notrexdame
17-07-2008, 12:11 AM
ko g tanye thread amiera adoraemon

BOCK
17-07-2008, 12:14 AM
ko g tanye thread amiera adoraemon

dia jual yang made in china jer :D

StanNero
17-07-2008, 12:15 AM
ni yang buat aku lebeh terliur nih bro :D

heheh allrite..

Nanti kalau ko dah berjaya angkat kita bukak thread share pasai N95 punya application..

Byk.. cuma ako xsempat nak explore lagi hehe.. trus ko rasa semakin sayang N95 ko..

Pas dapat jgn lupa benda pertama ko upgrade firmware ke 2.0 kalau x yg standard punya slow sket ...

main N-gage pun layan... tu xcriter ako sumbat DIVX drama jepun dlm N95 ako hehe..

:)cgrock

BTW ako punya N95 8GB black edition

BOCK
17-07-2008, 12:17 AM
heheh allrite..

Nanti kalau ko dah berjaya angkat kita bukak thread share pasai N95 punya application..

Byk.. cuma ako xsempat nak explore lagi hehe.. trus ko rasa semakin sayang N95 ko..

Pas dapat jgn lupa benda pertama ko upgrade firmware ke 2.0 kalau x yg standard punya slow sket ...

main N-gage pun layan... tu xcriter ako sumbat DIVX drama jepun dlm N95 ako hehe..

:)cgrock

BTW ako punya N95 8GB black edition

heheh .... bole bro ... aku pon minat gak pasal tuh :D

BOCK
17-07-2008, 08:28 AM
up sket.....

Overclock
17-07-2008, 08:29 AM
Best ker N95 nih..Mane best dgn N82..?

BOCK
17-07-2008, 08:31 AM
Best ker N95 nih..Mane best dgn N82..?

ntah ... aku minat n95 jer ....... dah lama dah kumpul duit nih :D

taufic
17-07-2008, 08:54 PM
LYN tu love ker ... ye la ... aku ingat nak cari yang terdesak nak jual jer:D

LYN tu *********** lo.. hehe
n95 mmg besh dia pakai s60 3rd edition 9.2 kot.. apps dia mmg byk..
ada support 3d acceleration lagi, camera mmg 5MP.. tp very bulky la n95 nie.. beli simpan letak umah lew.. hoho
sbb tu la aku kureng skit hihi sbb tu aku prefer geng2 slim mcm n76 + n78.. lgpon features lebey kurang aja bah.. still s60 3rd ed :D :D

BOCK
17-07-2008, 11:51 PM
LYN tu *********** lo.. hehe
n95 mmg besh dia pakai s60 3rd edition 9.2 kot.. apps dia mmg byk..
ada support 3d acceleration lagi, camera mmg 5MP.. tp very bulky la n95 nie.. beli simpan letak umah lew.. hoho
sbb tu la aku kureng skit hihi sbb tu aku prefer geng2 slim mcm n76 + n78.. lgpon features lebey kurang aja bah.. still s60 3rd ed :D :D

heheh aku dah dapat dah tadi. rm1200 1gig new set ori. esok gi ambik hahaha

tengkubasri
17-07-2008, 11:54 PM
heheh aku dah dapat dah tadi. rm1200 1gig new set ori. esok gi ambik hahaha

ko beli kat mana bock??? nanti up gambar sket...

p/s: aku masih menunggu iPhone, hahahah 8-> 8-> 8->

DDos
17-07-2008, 11:54 PM
Best ker N95 nih..Mane best dgn N82..?

bes lagi 3310, kekeke :)paid

BOCK
17-07-2008, 11:59 PM
ko beli kat mana bock??? nanti up gambar sket...

p/s: aku masih menunggu iPhone, hahahah 8-> 8-> 8->

haha aku cari kat internet tadi .... lama gak menunggu ...

aku pon tunggu iphone 3g jer nih

cristoek
21-07-2008, 12:09 PM
aku nak jual n81 8g aku dalam 1000 boleh nego lagi...

acib
21-07-2008, 07:25 PM
heheh allrite..

Nanti kalau ko dah berjaya angkat kita bukak thread share pasai N95 punya application..

Byk.. cuma ako xsempat nak explore lagi hehe.. trus ko rasa semakin sayang N95 ko..

Pas dapat jgn lupa benda pertama ko upgrade firmware ke 2.0 kalau x yg standard punya slow sket ...

main N-gage pun layan... tu xcriter ako sumbat DIVX drama jepun dlm N95 ako hehe..

:)cgrock

BTW ako punya N95 8GB black edition



bro, n95 mmg power, tp besa sgt la.. nnti letak dlm poket mcm gedabak besa.. pkai pouch ke bro ? letak kt belt sluar ek ? :D

Overclock
21-07-2008, 07:31 PM
Aku nak angkat N95 8Gb.. Kat mane murah2? Lowyat ok ker..? Dapat bawah RM1800 ok ler..

dragons
21-07-2008, 07:45 PM
Aku nak angkat N95 8Gb.. Kat mane murah2? Lowyat ok ker..? Dapat bawah RM1800 ok ler..

aku tunggu N96 kluar pasaran je baru nak beli:D

Overclock
21-07-2008, 07:46 PM
aku tunggu N96 kluar pasaran je baru nak beli:D

Dekat US pun tak kuar lagi..Dgr hujung thun nie.. Nak tgu masuk M'sia dua tahun lagi agaknyer.. Tu pun mau dekat RM3000 kot..

BOCK
21-07-2008, 10:34 PM
Aku nak angkat N95 8Gb.. Kat mane murah2? Lowyat ok ker..? Dapat bawah RM1800 ok ler..

memang itu harga dia. :p

BOCK
21-07-2008, 10:34 PM
Dekat US pun tak kuar lagi..Dgr hujung thun nie.. Nak tgu masuk M'sia dua tahun lagi agaknyer.. Tu pun mau dekat RM3000 kot..

aku rasa iphone 3g lagi best :D

ajv6
22-07-2008, 10:50 PM
new nokia n95..price rm1400 waranty 18 bulan call me 0163616741

se-erkop
03-08-2008, 10:41 AM
aku ad..
aku memg nk jual pn..
ap set..
full set..
still under waranty lg stahun lbh..

muhafis
03-08-2008, 11:18 AM
Aku nak angkat N95 8Gb.. Kat mane murah2? Lowyat ok ker..? Dapat bawah RM1800 ok ler..

ak dpt n95 hujung mnggu nie, n95, 8gb, bkn china.. bkn zitron..:D ak jual rm1500.. reger boleh nego sesangat lg.. yg pnting x lari bajet ak.. huhuh..

ak nak jual bkn pe, ak rase nyesel plak.. igt nak join biz gne duit tuh.. terburu2 sgt arr.. papehal, kick in touch la yek gan ak.. weee..:D :)cgrock

may4ver
03-08-2008, 02:49 PM
aku ad..
aku memg nk jual pn..
ap set..
full set..
still under waranty lg stahun lbh..

nak jual berapa?

may4ver
03-08-2008, 02:52 PM
aku nak jual n81 8g aku dalam 1000 boleh nego lagi...

berapa harga last offer?

brozul
05-08-2008, 12:39 PM
guys, nak tanya skit apa beza N95 China ngan yang Orinya?
Aku saje nak tau la...coz tk pernah amk tau....
sesapa leh bagi detail skit...apa beza die....:D :D :D

StanNero
05-08-2008, 12:43 PM
bro, n95 mmg power, tp besa sgt la.. nnti letak dlm poket mcm gedabak besa.. pkai pouch ke bro ? letak kt belt sluar ek ? :D

haha ako memg dah biasa pakai HP gedabak..

Satu masuk poket (pakai pouch vertical) yg E90 ako pasang kat pinggang cam pistol hehe..

Elok la satu N95 satu E90...

Heheh Keje punya pasai pakai je la.. hehe Dari dulu xminat HP kecik.. Mata rabun

se-erkop
09-08-2008, 08:07 PM
nak jual berapa?

rm1300 jerk..

porek
18-08-2008, 06:18 PM
1) HTC tytnII - Dis 07 (RM3,450 harga beli) - RM offer ler!
2) Nokia 95 8GB - Feb 08 (RM2,950 harga beli)-avaxx - offer ler harga
3) Iphone 16GB - Mac 08 (RM2,600 -Harga beli) - internal speaker kaput sikit..

barang2 ni kalau ada good offer aku let go!!



bleh tukar fon lain lak

BOCK
18-08-2008, 11:13 PM
1) HTC tytnII - Dis 07 (RM3,450 harga beli) - RM offer ler!
2) Nokia 95 8GB - Feb 08 (RM2,950 harga beli)-avaxx - offer ler harga
3) Iphone 16GB - Mac 08 (RM2,600 -Harga beli) - internal speaker kaput sikit..

barang2 ni kalau ada good offer aku let go!!



bleh tukar fon lain lak

peh ... dah jadi tempat nih jual beli hp lak thread .... elok gak ... nanti aku ekjas tajuk thread :D

Overclock
18-08-2008, 11:31 PM
Meh trade in.. Aku ade n95 (8Gb).. Tgh carik N82 klu ade..

Gila Komik
22-08-2008, 11:28 PM
aku ade hp terpakai...nokia 3200...klu nak pm aku k

klon8504
24-08-2008, 11:07 AM
kenapa xbeli kat kedai jerk?

BOCK
25-08-2008, 10:51 AM
kenapa xbeli kat kedai jerk?

kedai lagi mahal dan tatau camana hp second tu ...

snowhazel_orange
25-08-2008, 10:59 AM
hazel bagi tips penting la tuk beli hp baru utk elak dari kena tipu..

sebab kadang2 hp baru ni ade yg dorang recycle..

3 perkara penting pembeli kena taw!!

Gila Komik
25-08-2008, 11:01 AM
hazel bagi tips penting la tuk beli hp baru utk elak dari kena tipu..

sebab kadang2 hp baru ni ade yg dorang recycle..

3 perkara penting pembeli kena taw!!

cmne tips 2 :-?

snowhazel_orange
25-08-2008, 11:03 AM
jap yer..

hazel amik ketas tu..

sebab yg bagi taw hazel tu GK chinese yg jual hp tu..

kire hazel lucky gak la die bagi taw..

Gila Komik
25-08-2008, 11:10 AM
jap yer..

hazel amik ketas tu..

sebab yg bagi taw hazel tu GK chinese yg jual hp tu..

kire hazel lucky gak la die bagi taw..

emmm...cantek la 2...meh kasi tips2 2...im waiting :D

untung dapat mke lawa kan...sng2 je dapat tips dari cina :D :">

snowhazel_orange
25-08-2008, 11:10 AM
3 BENDA PENTING PENGGUNA NAK BELI HP BARU U ALL KENA TAW!!

MESTI ADE :

1. APN
2. COMSAT
3. TELSTAR..


BEWARE LA..
SEBAB KEDAI HP BYK MENIPU.

ADE YG BUAT COP LOGO TIPU..
SEBAB DORANG RECYCLE LIK TELEPON LAME

YG 3 BENDA TU ADE KAT HP..

ITU SAHAJA DARI HAZEL..

hehehehe..

snowhazel_orange
25-08-2008, 11:12 AM
emmm...cantek la 2...meh kasi tips2 2...im waiting :D

untung dapat mke lawa kan...sng2 je dapat tips dari cina :D :">

Hehehhe tade la GK..
sebab pe sebelum ni hp hazel asik rosak je..

hangen betul..

bellaluna
25-08-2008, 11:19 AM
useful ar hazel.

crdts to u.

:) :) :)

Gila Komik
25-08-2008, 11:22 AM
Hehehhe tade la GK..
sebab pe sebelum ni hp hazel asik rosak je..

hangen betul..

abis dok ketuk keypad msg gan pakwe 24 jam mne x rosak :(

snowhazel_orange
25-08-2008, 11:23 AM
useful ar hazel.

crdts to u.

:) :) :)

tq..

3bende tu mmg patut tau..

skang orang yg jual hp ley wat logo sendiri tuk kelirukan orang..

tokey kedai sendiri cakap kat hazel..

so daripada kena tipu terbeli hp recycle better u all taw kan..

snowhazel_orange
25-08-2008, 11:24 AM
abis dok ketuk keypad msg gan pakwe 24 jam mne x rosak :(

bukan...
sebab problem die network..

sakit jiwa hazel..

sampai hal penting pon dah kacau taw..

~X(

bellaluna
25-08-2008, 11:27 AM
kene telek 18 kali fon tue before beli.

:D:D:D

BOCK
25-08-2008, 01:37 PM
3 BENDA PENTING PENGGUNA NAK BELI HP BARU U ALL KENA TAW!!

MESTI ADE :

1. APN
2. COMSAT
3. TELSTAR..


BEWARE LA..
SEBAB KEDAI HP BYK MENIPU.

ADE YG BUAT COP LOGO TIPU..
SEBAB DORANG RECYCLE LIK TELEPON LAME

YG 3 BENDA TU ADE KAT HP..

ITU SAHAJA DARI HAZEL..

hehehehe..

leh terangkan secara detail tak:-?

snowhazel_orange
25-08-2008, 01:40 PM
leh terangkan secara detail tak:-?

detail sgt hazel tak taw la..

tapi bock..

macam tuan kedai tu ajar hazel..

kalo nak beli hp tgk 3 bende tu tuk make sure hp yg kite beli tu original..

3 bende tu ley tgk kat belakang hp..

sebab kedai hp kebanyakkan taw dorang beli hp sume2 tu dari tempat yg same..

BOCK
25-08-2008, 04:06 PM
detail sgt hazel tak taw la..

tapi bock..

macam tuan kedai tu ajar hazel..

kalo nak beli hp tgk 3 bende tu tuk make sure hp yg kite beli tu original..

3 bende tu ley tgk kat belakang hp..

sebab kedai hp kebanyakkan taw dorang beli hp sume2 tu dari tempat yg same..

apsal takde la hazel ..... dah tgk dah kat blakang hp nih :-?

materizer
27-08-2008, 03:54 PM
alang2 ambik yg ori je pn.
bleh dapat yg murah.
puas ati.
klu ambik second ade je yg problem

snowhazel_orange
02-09-2008, 10:05 AM
hazel dah taw dah camne nak tgk 3 perkara tu kat hp..

hehehehhhehe

alonso
02-09-2008, 10:07 AM
hazel dah taw dah camne nak tgk 3 perkara tu kat hp..

hehehehhhehe

camne tu hazel?bagaimana?
money is money
not monet is not money
:eek: :eek: :eek:

snowhazel_orange
02-09-2008, 10:11 AM
camne tu hazel?bagaimana?
money is money
not monet is not money
:eek: :eek: :eek:

tunggu tengahari sikit la hazel kasi taw yer mr.alonso..
ya i knoe..
money is money...

but no money no talk!!!

hahaahahahaha :p

nak kasi taw ke tak