PDA

View Full Version : Tempat Makan Paling BEST kat tempat korang?


Jutawan
14-07-2008, 12:42 AM
Salam semua, kat tempat korang mesti ada tempat yang best untuk kita makan atau menjamu selera kan. Leh ler kongsi ngan kawan2 kat sini antara TOP 10 kedai makan kat area korang. Kalau boleh bagitau nama kedai, apa yang special dan kalau tak keberatan alamat seringkas yang mungkin supaya senang warga carigold untuk pi sana.

As for me yang tinggal kat area Banting Kuala Langat...

Nasi Lemak sedap - Kedai Nasi Lemak Sotong Pak Musa, Kedai Nasi Lemak Monggol Mampir( Kedua2 kedai nie terletak di Bandar Banting), Kedai Nasi Lemak Ana(Depan MDKL Banting)

Kedai favourite kawan2 carigold pulak?:-?

kalau
14-07-2008, 01:38 AM
seahorse......steak, lambchop derang sodap.....

atlantis
14-07-2008, 01:41 AM
kat melaka = sri percik !
saya mistey pileh ! :)cgrock

EiRa
14-07-2008, 01:41 AM
seahorse......steak, lambchop derang sodap.....

haaaa...kat cafeteria laa tu..

atlantis
14-07-2008, 01:43 AM
http://www.youtube.com/watch?v=yHxC_j6KL0A

siaran iklan ! :D

bossprepaid
14-07-2008, 01:50 AM
http://farm3.static.flickr.com/2403/2445635242_c044e68d9b_m.jpg http://farm3.static.flickr.com/2123/2445588708_62151941da_m.jpg

tapah rest house
ciken chop ngan beef steak dia memang sedap..

NEMO
14-07-2008, 01:56 AM
ntahla...aku makan kat umah jer...aku kalu makan ada budu..kire sedap la..xkisah kat mana...biasanya masakan kampung aku suker

JaMeQ
14-07-2008, 01:59 AM
ntahla...aku makan kat umah jer...aku kalu makan ada budu..kire sedap la..xkisah kat mana...biasanya masakan kampung aku suker

budurians gak ko nemo...

dpt budu cicah lak ikan goreng/ikan kukus..pergghhhh:)paid :)paid

lapor lak dgr citer budu2 nih ~X(

akuslamberjer
14-07-2008, 02:00 AM
Restoran baba nyonya kat Taman semarak nilai..fuhhh kena makan tengahari asam pedas ikan jenahak..udang goreng cili..Sotong goreng tepung...Sayur goreng.. Kena plak tembikai laici..hehe

Kalo korang boleh sampai kedai tu pergik ler try..rasa n kualiti dia memang puas hati..

aimanj
14-07-2008, 03:36 AM
WILLIAM at PJ...pergh..sdap giler.harge nye pun sdap..skali-skala bolehla makan

Jutawan
15-07-2008, 10:12 AM
Sate Kajang Haji Samuri - Di Kajang bersebelahan dengan Perpustakaan Awam Selangor:D

myy2
15-07-2008, 10:19 AM
ikan patin masak tempoyak.. hentian rawat & rehat temerloh arah ke kuantan.

kuah dia.. sedappppppppppp...

chaosiky
15-07-2008, 10:27 AM
asam pedas parit jawa
kt area jeti tu
aku tyg tak minat asam pedas pn dok giler minat dah sejak mkn situ
perghhh,mmg sodap

WMComm
15-07-2008, 10:31 AM
Restoran baba nyonya kat Taman semarak nilai..fuhhh kena makan tengahari asam pedas ikan jenahak..udang goreng cili..Sotong goreng tepung...Sayur goreng.. Kena plak tembikai laici..hehe

Kalo korang boleh sampai kedai tu pergik ler try..rasa n kualiti dia memang puas hati..

menu untuk 5 org ke ni? :))

as409
15-07-2008, 12:30 PM
sapa2 dtg jb, nak rasa masakan johor....bole la ke selera johor berhampiran dgn terminal bas larkin. kat situ ada soto, laksa johor, kacang pol....:D

snowhazel_orange
21-07-2008, 12:21 PM
roti john kat kampung hazel kat pantai puteri..
malam2 makan tepi laut beshhhhhhh

BizClub
21-07-2008, 05:32 PM
roti john kat kampung hazel kat pantai puteri..
malam2 makan tepi laut beshhhhhhh

bila nk bawa org pegi...:D

eLLYaNa
21-07-2008, 06:07 PM
http://farm3.static.flickr.com/2403/2445635242_c044e68d9b_m.jpg http://farm3.static.flickr.com/2123/2445588708_62151941da_m.jpg

tapah rest house
ciken chop ngan beef steak dia memang sedap..

ni yg tetiba teringin ni:)

BizClub
21-07-2008, 06:11 PM
ni yg tetiba teringin ni:)

bile ko nk lanja aku..:-? :p

vedder9
21-07-2008, 06:11 PM
Restoran Teratai Putih - Padang Besar, masakan ala Thai

BizClub
21-07-2008, 06:30 PM
Restoran Teratai Putih - Padang Besar, masakan ala Thai

ya..ya..betul mmg sedap n best..
pnh masuk jln2 cri makan lak tu...:)paid

ikscentre
21-07-2008, 06:32 PM
hoho.. hr ni ade psr mlm kt area umh aku...
rojak buah makcik tu mmg sodap..jp lagi nk gi beli aa..:)paid

eLLYaNa
21-07-2008, 06:33 PM
bile ko nk lanja aku..:-? :p

biler nak kuar makan?:-? :p

BizClub
21-07-2008, 06:44 PM
biler nak kuar makan?:-? :p

kul 8 mlm ni..:p

eLLYaNa
21-07-2008, 06:47 PM
kul 8 mlm ni..:p

ko jemput aku kat umah
aku lanje ko
deal

akuinsan
21-07-2008, 07:26 PM
kalo kat kajang n bangi sape tau tempat yg best..?aku asik bedal maple je..asik kari je..:D

ajib83
21-07-2008, 07:54 PM
aku cukup suka bila bab makan nie... hehehe....

ok...
leh tgk resit nie??? pernah dapat harga cmni??? hehehe....

http://www.diningexplorer.com/images/supplier/102/thumbnail/r20061114170521.jpg

The cheapest western food in town??? Tapi aku rasa macam non halal jer... sapa tau detail ye???

pokok_bonsai
21-07-2008, 08:04 PM
skali skala g jap kt Caliente Mexican Food.Aku blasah burrito dia leh thn sdp laa.mmber aku try fajita.not bad. dkt dgn area umah aku kota damansara.

eLLYaNa
21-07-2008, 08:12 PM
aku cukup suka bila bab makan nie... hehehe....

ok...
leh tgk resit nie??? pernah dapat harga cmni??? hehehe....

http://www.diningexplorer.com/images/supplier/102/thumbnail/r20061114170521.jpg

The cheapest western food in town??? Tapi aku rasa macam non halal jer... sapa tau detail ye???

uuiii murahnye:)paid
kat mana ni?:-?

Jutawan
24-07-2008, 11:28 AM
Kalau kat area Klang apo yang sedap di makan yea? Aku cuma pernah try Laksa Shack kat Jaya Jusco Bukit Tinggi jer... leh tahan gak.:D

vedder9
24-07-2008, 11:34 AM
ya..ya..betul mmg sedap n best..
pnh masuk jln2 cri makan lak tu...:)paid

Ngko penah x gi makan situ..?
rate die antara yang termahal kat Perlis ni

cput
24-07-2008, 11:35 AM
Salam semua, kat tempat korang mesti ada tempat yang best untuk kita makan atau menjamu selera kan. Leh ler kongsi ngan kawan2 kat sini antara TOP 10 kedai makan kat area korang. Kalau boleh bagitau nama kedai, apa yang special dan kalau tak keberatan alamat seringkas yang mungkin supaya senang warga carigold untuk pi sana.

As for me yang tinggal kat area Banting Kuala Langat...

Nasi Lemak sedap - Kedai Nasi Lemak Sotong Pak Musa, Kedai Nasi Lemak Monggol Mampir( Kedua2 kedai nie terletak di Bandar Banting), Kedai Nasi Lemak Ana(Depan MDKL Banting)

Kedai favourite kawan2 carigold pulak?:-?

Kedai Nasi lemak nie semua aku tak penah gi, kat celah mana? aku ulang alik bt laut-nilai, tak nampak pun nasi lemak neh? nak gi try neh?

miXxer
24-07-2008, 11:36 AM
Kedai Nasi lemak nie semua aku tak penah gi, kat celah mana? aku ulang alik bt laut-nilai, tak nampak pun nasi lemak neh? nak gi try neh?

xmo bwk eden skali ka.. :">

cput
24-07-2008, 11:37 AM
Bagan Lalang, Sungai pelek, Sepang.

Seafood paling best, pas sampai simpang 3 pas jmbtn kecik, ambik kedai sebelah kanan yang 1st sekali..if bwk aku lagik cool sbb kedai tue member skolah aku nyer kedai, leh dpt diskaun..

cput
24-07-2008, 11:37 AM
xmo bwk eden skali ka.. :">

xmo ah..cite sepi pun tak gi..apakan pulak nak bwk gi kedai nasi lemak..tak mo

Gila Komik
24-07-2008, 11:40 AM
taman warisan putrajaya

vedder9
24-07-2008, 11:48 AM
taman warisan putrajaya

Ape yg best kat situ bro..?

Jutawan
25-07-2008, 12:14 AM
Kedai Nasi lemak nie semua aku tak penah gi, kat celah mana? aku ulang alik bt laut-nilai, tak nampak pun nasi lemak neh? nak gi try neh?

Semua kedai nasi lemak ini ada dalam bandar banting. Kalau ko turun banting pagi Ahad nie, ko msg aku kat 013-3480876, kita gi sama...:D

cput
28-07-2008, 10:02 AM
Semua kedai nasi lemak ini ada dalam bandar banting. Kalau ko turun banting pagi Ahad nie, ko msg aku kat 013-3480876, kita gi sama...:D

alaaa..baru baca posting lu le bro..next week la..nak balik batu laut,bleh le gi makan nasi lemak tue..:p

atlia
29-07-2008, 03:51 PM
Sekarangni tak pandai sangat tempat makan best... dulu2 aku suka nasi lemak kat kedai emporium Klang... murah lak tu.. suka gak nasi lemak Shah Alam (Rest Bahagia) & Subang Jaya (nasi lemak Man kot pasar SS15) dan nasi lemak antarabangsa of course.. kalau beriani JM beriani & Restoran Insaf (Jln TAR.. insaf lepas bayo dah mahal lagi sekarangni)..
Kalau setakat makan tengahari biasa2 datangler ke SS2, Petaling Jaya ada gerai bawah pokok..aku kat situ jer ler sebab dah tempat kerja kat situ..boleh ler tahan harga pun masih murah lagi.. Kalau kat rumah aku Bandar Kinrara tu food court tu ler yang ada.. boleh tahan gak..
Tapi sejak kos hidup yang meningkat & dalam usaha berdiet ni aku harap boleh ler masak jer kat rumah....

ratusanRM
29-07-2008, 04:22 PM
N9 : Juara Char Kuew Tiow, Taman Sri Pagi :D:D:D


bangi : nasi briyani anje seksyen 15 kat sebelah kedai tayar


:)paid :)paid

wiralution X
29-07-2008, 05:03 PM
restoran jeram ikan bakar kat kuala selangor. sedap dan murah. lagi satu kat kuantan restoran rafi ikan bakar kat tanjung lumpur. Marvelous :)cgrock

dell_vostro
29-07-2008, 05:06 PM
kalo budak2 upm leh try kdai hayya..ok gak..n harge pon ok.mase blaja dulu aku lepak situ

dell_vostro
29-07-2008, 05:08 PM
lagi satu nk pekena sup leh try ani sup utara.ade kat shah alam n batu 14 puchong.

anida80
02-08-2008, 12:10 AM
apa nama kedai sup ekor kat ganu tu...kawe lupa..
tp memang sodap la...ehehe

coyotito
03-08-2008, 12:59 PM
kat area umah aq...

Sri Sentosa
Nasi Lemak Abg Zul..

N.Lemak 0 RM 1.50

Jutawan
04-08-2008, 01:53 PM
apa nama kedai sup ekor kat ganu tu...kawe lupa..
tp memang sodap la...ehehe

Ganu tu besar bro, spesifk ler sikit, kalau tak nak gi camno?

Jutawan
06-08-2008, 07:36 AM
Selamat pagi warga carigold, tak dok tempat2 makan2 baru ker?:D

nha_5434
27-01-2009, 04:00 PM
sabak bernam..rojak bawah pokok..kedai org melayu..mmg superb..
lg satu burger pi'e kat dpn billion...masyuk..dr ak skolah smpai la ni..rasa ttp sama..lapar la plak..=)

subucni
27-01-2009, 05:14 PM
kat peneng..batu lancang..nasi tomota..kedai bukak start kul 2a.m sampai 5.a.m..hohooh time orang tdo kita makan...memang superb:)paid..1st time aku pegi..layan...beratur panjang.....

areep
27-01-2009, 06:47 PM
kat Terengganu......nasi ayam dekat area Shell batu burok....depan Sekolah Agama Sultan Zainal Abidin.....
Nasi ayam best dan service cepat.....duduk jer tak sampai 2 minit sampai nasi ayamnya......cepat sbb dier jual nasi ayam ngan rojak jek...hehehhehe...

aeiou
27-01-2009, 06:50 PM
Kedai Mamak?

zech_riders
27-01-2009, 08:05 PM
tumpang lalu....aku slalu g makan kat tasik perdana...bihun sup dia mmg kaw..byk isi...tempat nye cuma gerai je.kat parking bukit aman,tasik perdana..dia bukak malam jer.

langgas
27-01-2009, 08:07 PM
Dah beberapa hari aku tulis isu yang agak serius, Hari ni pun masih demam disusuli batuk dan selsema penyakit standard golongan marhain macam aku. Hari ini aku tulis tentang warung nasi lemak di pekan sungkai. Dulu kalau sebut nasi lemak kak mon memang tak boleh lawan. Nak makan shushah asyik penuh je. Cina cukup suka makan kedai yang bungkus tak usah cerita la. Hari ini kak Mon tak berniaga nasi lemak dah dia bukak kedai prepaid. Nasi lemak jamil adalah nasi lemak yang paling sedap bagi aku. Kalau lewat sikit memang tak merasa. Kadang-kadang pukul 9 pagi dah habis. Kedai dia betul-betul terletak di sebelah stesen bas sungkai (Stesen bas paling unik-bab ini aku akan ceritakan keunikannya pada masa akan datang. Kalau nasi lemak jamil habis aku selalu pergi warung nasi lemak depan stesen minyak petronas Sungkai. Kat sini pun ok jugak. Nama tokehnya syarif lobo. Satu lagi nasi lemak yang ok terletak di tanjong malim. Pak Din Nasi Lemak. Kedai ni memang penuh. Terletak di kedai majlis depan balai polis tanjong malim. Asalnya dia berniaga berhampiran stesen bas Tanjong Malim. Tak percaya boleh cuba singgah-singgah di pekan sungkai, alami panoramanya yang agak berbeza.........

Moktey
03-02-2009, 02:19 PM
Roti canai Taman Medan . Petaling Jaya . masuk simpang trafik light belah kiri ( lambang Juara Tomyam actual pagi jual roti)
Kuah dia campur sambal sedap giler...nak bungkus kena tunggu 1/2 jam orang ramai ..roti garing sehari diorang jual purata 900biji sampai pukul 10pg dah clear

missanne
18-02-2009, 11:47 AM
asam pedas parit jawa
kt area jeti tu
aku tyg tak minat asam pedas pn dok giler minat dah sejak mkn situ
perghhh,mmg sodap

betul-betul-betul..:)cgrock:)paid

NadiaTasha
18-02-2009, 11:54 AM
mee udang di air kuning

adam_meow
18-02-2009, 11:59 AM
mee kari tangling....sebelah kementerian kesihatan jalan cenderasari...
wallllaaaaaaaaaaa......nasi lemak nye pun power, established dah 40 tahun

kimix77
18-02-2009, 12:02 PM
Nasi Ayam Hainam Taman Melawati...
korang try r...
mmg best...

az7771
18-02-2009, 12:08 PM
makan kat rumah wife masak lg sedap laaa... kalau tanya aku pasal makan sedap nie mmg aku tak tau la kedai mana...

bellaluna
18-02-2009, 12:10 PM
kedai kopi ceco'et. :)cgrock

kimix77
18-02-2009, 12:12 PM
makan kat rumah wife masak lg sedap laaa... kalau tanya aku pasal makan sedap nie mmg aku tak tau la kedai mana...

org tua aku pown masak sedap...
aku tunggu nak kawin jer baru senang kan ada org rumah...
skrng kena bnyk mkn luar...
al maklum ler org bujang....
hehehehe
:))

E_ONE
18-02-2009, 12:26 PM
kalu korang minat nasi kandar..ada satu kedai nasi kandar kat nilai memang power punya...aku kalu ada job kat sepang circuit selalu la g bungkus kat sana..nama kedainya..restoran dawood,taman chempaka,nilai..orang nilai rasanya tau kot.

private_eye217
18-02-2009, 03:37 PM
cheng ho - dkt dgn carefour

restoran yus kat bangi - mee bandung muar dia besh

jb - restoran singgah selalu

kg.baru - restoran sampan,chicken chop marvelous

kg.majidee jb - air batu campur

restoran sayed jb tmn molek - roti nan tandoori

byk lagi..t aku post lagi..lupe plak

Yangmie
23-02-2009, 10:19 PM
Nasi Lemak Hj Din Tg Malim mmg sedap.Tiada pilihan lauk pauk spt Nasi Lemak Tanglin atau Nasi Lmk Antara bangsa.Keistimewaan Nasi Lmk Hj Din terletak pada nasi & sambal nya yg....mmmmm susah nak citer.Bila dah cuba,korang takkan singgah Gerai N.Lemak tanglin lagi....:)

enal
16-03-2009, 08:55 PM
tapah rest house tu kat mana keluar hway ker tepi hway