PDA

View Full Version : Kelab Pemilik Motorsikal 250cc Ke Atas Carigold ( KPM250 ) - Update Rider & Jentera


Pages : [1] 2

miehensem
13-05-2013, 01:59 PM
Salam cgrians..

saja bukak thread ni utk mana2 cgrians yg merupakan pemilik2 motorsikal bercubic capacity 250 ke atas.. tak kira honda.. yamaha.. kawasaki.. suzuki.. dan tak kira kategori. tourer.. sport tourer.. sport.. cruiser.. street.. dual purpose.. semua boleh..

dan tidak ketinggalan juga utk bakal pemilik yg ingin mendapatkan maklumat lanjut dan juga peminat motorsikal berkuasa tinggi..

meh kita layan gambor sikit utk tatapan semua..


Tourer..

A touring motorcycle is a type of motorcycle designed for touring. Although any motorcycle can be used for this purpose, manufacturers have developed specific models designed to address the particular needs of these riders. Touring motorcycles commonly have large displacement fairings and windshields that offer a high degree of weather and wind protection, large-capacity fuel tanks for long ranges between fill-ups, engines with a great deal of low-end horsepower, and a more relaxed, upright seating position than sport bikes.

http://www.hondamotorcycles-usedmotorcycles.com/images/rightrearside.jpg

http://www.hondamotorcycles-usedmotorcycles.com/images/leftrearside.jpg


http://www.carsbase.com/photo/Honda-Goldwing_mp22_pic_58102.jpg


Sport Tourer..

A Sport touring motorcycle is a type of motorcycle that blends the performance of a sport bike with the long-distance capabilities of a touring motorcycle, while providing comfort and relative safety to the rider.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/K1200gt.jpg

http://www.motorcycle-usa.com/ADMIN/images/2009-Sport-Touring-Shootout.jpg


Easy Rider / Chopper

http://www.custom-choppers-guide.com/images/bobber2.JPG

http://site.motortrader.com.my/Bikes/Images/DSC_8884.aspx

http://site.motortrader.com.my/Bikes/Images/1MalaysiaChopper.aspx


Sportbike..

A sport bike, aka "sportbike" and "sportsbike", is a motorcycle optimized for speed, acceleration, braking, and cornering on paved roads, typically at the expense of comfort and fuel economy by comparison with more standard motorcycles



http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/82166CBR1000RR_30413.jpg


http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/CBR1000RR_0807V.jpg


Dual Purpose..

A dual-sport, colloquially known as "dualie" or an "on-off road bike" is a type of street-legal motorcycle that is designed for both on and off-road use.

http://images.motorcycle-usa.com/articleimages/med/Yamaha_Super_Tenere_27727.jpg

http://www.edgeperformance.ca/kawasakioffroad/images/2012-Kawasaki-KLR-650.jpg

http://www.versys1000.com/images/versys_1000.jpg


Street Bike..

Standards are versatile, general purpose street motorcycles. They are recognized primarily by their upright riding position, partway between the reclining posture of the cruisers and the forward leaning sport bikes. Foot pegs are below the rider and handlebars are high enough to not force the rider to reach far forward, placing the shoulders above the hips in a natural position.Standards are often recommended to beginning motorcyclists due to their flexibility, relatively low cost, and moderate engines. Standards usually do not come with fairings or windscreens, or if they have them, they are relatively small.Standard is often a synonym for naked bike.


http://malaysianriders.files.wordpress.com/2012/10/2012-aprilia-shiver750d.jpg

http://rmreview.com.my/wp-content/uploads/2010/03/2010-YAMAHA-FZ8-ABS-HIGH-PERFORMANCE-NAKED-SUPERBIKE-4-500x375.jpg

http://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2009/01/honda-fireblade-naked.jpg


Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

ejhizwan
13-05-2013, 02:04 PM
kenapa mesti 500cc ke atas jer? 500cc ke bwh? cam 400cc ker 250cc ker?

miehensem
13-05-2013, 02:08 PM
Dari sabah..

Salam

Versys 650 user from Sri Manjung,Perak.Mastautin di Kota Kinabalu Sabah.Geng Sabah,PM gua plizz..bleh TT sama sama

http://i623.photobucket.com/albums/tt312/alyezan_vamp06/C360_2013-03-03-18-06-59_edit0_zpsd63ea4b2.jpg (http://s623.photobucket.com/user/alyezan_vamp06/media/C360_2013-03-03-18-06-59_edit0_zpsd63ea4b2.jpg.html)


http://i623.photobucket.com/albums/tt312/alyezan_vamp06/20130427_074114_zpse77e6264.jpg (http://s623.photobucket.com/user/alyezan_vamp06/media/20130427_074114_zpse77e6264.jpg.html)

http://i623.photobucket.com/albums/tt312/alyezan_vamp06/3552_510239489013278_921298288_n_zps0a160de7.jpg (http://s623.photobucket.com/user/alyezan_vamp06/media/3552_510239489013278_921298288_n_zps0a160de7.jpg.h tml)


Senarai Pemilik Serta Jentera..

1. miehensem = Kawasaki ZZR1100 1100cc
2. lady_nite06 = Kawasaki Versys 650cc
3. dryer = Kawasaki ER6N/F 650cc
4. firdaus4868 = Kawasaki ZX6R 600cc
5. rakcacer = Yamaha XJ6 600cc
6. mutanic = Kawasaki ZZR250 250cc
7. nasiempet = Kawasaki Z800 800cc
8. Sang Kelembai = Kawasaki ZX6R 600cc
9. fadzlihairi = Honda CBX750 750cc
10. ask..what??? = Kawasaki Versys 650cc
11. hum = Kawasaki ZZR250 250cc
12. borongsakan = Kawasaki ER6F 650cc
13. gt40solsol = Kawasaki ER6F 650cc
14. eks_are = Kawasaki ER6N 650cc
15. bananaphone = Yamaha YZF R1 1000cc
16. antrax = Kawasaki Z1000 1000cc
17. bayan_prod = Yamaha XJ6 600cc
18. kudut = Kawasaki Z250 250cc
19. niks = Kawasaki Vulcan 800 800cc
20. Atlantis = Suzuki Gsx750WP 750cc
21. Superbikekids = Kawasaki ZZR250 250cc

ejhizwan
13-05-2013, 02:17 PM
yer ker bro? owh aku ingat :-

250cc ke 999cc kita panggil sportbike
1000cc ke atas baru panggil superbike or litre bike.

kalo x salah la..

hohohohoho
13-05-2013, 02:32 PM
alamak minat tp ade yamaha ego je ekekekekkkk

miehensem
13-05-2013, 02:43 PM
yer ker bro? owh aku ingat :-

250cc ke 999cc kita panggil sportbike
1000cc ke atas baru panggil superbike or litre bike.

kalo x salah la..

tak bro..

sportbike <-- category bike.. mcm yg saya tulis atas tu..
superbike <-- motor 600cc ke atas..
litre bike <-- motor 1000cc dan ke atas..

hasnolfaizal
13-05-2013, 02:56 PM
Hidup Chopper..

kalamsiber
13-05-2013, 03:00 PM
xmmpu laa bang mie

dryer
13-05-2013, 03:12 PM
Kawasaki er6...2 inline jer.....nk kna cari dana utk hupgred wuupp...wuupp lak....hehehee

rebellion
13-05-2013, 03:13 PM
Kelab motor besar lak,

semoga meriah, ekeke

miehensem
13-05-2013, 03:22 PM
Kawasaki er6...2 inline jer.....nk kna cari dana utk hupgred wuupp...wuupp lak....hehehee

2inline punya pickup manyak kuat woo.. itu hari aku starting sama er6.. pickup kuat woo.. hampir2 sama ngan 1000cc punya.. ~X(~X(~X(

miehensem
13-05-2013, 03:26 PM
Kelab motor besar lak,

semoga meriah, ekeke

pemilik cc atas 250 ni merempat bro dlm cg ni.. takde rumah.. dok kacau rumah org lain je.. ~X(~X(~X(~X( :)):)):)):))

g-man
13-05-2013, 03:26 PM
teman ade efjek je hadei...non mampu :p

miehensem
13-05-2013, 03:34 PM
teman ade efjek je hadei...non mampu :p

efjek pun besaq rahmat jugak.. dedulu.. tgk efjek pun telan air liur sbb teringin.. :((:((:((:((

maxbiz77
13-05-2013, 04:00 PM
aku penah pakai 1200cc punya bike. takde kategori dlm atas tu semua. kategori muscle bike. tp semua tinggal kenangan jer. huhu.

miehensem
13-05-2013, 04:05 PM
aku penah pakai 1200cc punya bike. takde kategori dlm atas tu semua. kategori muscle bike. tp semua tinggal kenangan jer. huhu.

huhu.. besar tu.. muscle dlm kategori naked bike bro.. :D:D:D

model apa tu? kawasaki 5 piston ka?

maxbiz77
13-05-2013, 04:07 PM
huhu.. besar tu.. muscle dlm kategori naked bike bro.. :D:D:D

model apa tu? kawasaki 5 piston ka?

yahama vmax je. tengok ghost rider 2 bawak vmax.. teringat balik. huhu.

cip
13-05-2013, 04:12 PM
Aku xde lagi motor besar ni sbb xmampu lagi... lesen B full dah ada tapi motor masih kapcai..

boleh parking sini dulu utk ushar2...

firdaus4868
13-05-2013, 04:12 PM
aku ada sebiji zx6..tp xsempat nk bawak.asyik outstation ja

miehensem
13-05-2013, 04:18 PM
yahama vmax je. tengok ghost rider 2 bawak vmax.. teringat balik. huhu.

oo vmax.. okey la tu bro.. pernah jugak merasa.. :D:D:D

miehensem
13-05-2013, 04:20 PM
Aku xde lagi motor besar ni sbb xmampu lagi... lesen B full dah ada tapi motor masih kapcai..

boleh parking sini dulu utk ushar2...

pelan2 bro.. aku pun pernah jadi.. naik motor besar.. pastu terpaksa jual sbb nak support business.. time tu ketaq lutut woo..


pastu 2-3 tahun tu beli balik.. so la ni motor lepak rumah je.. tak naik pun takpa.. janji ada depan mata..

motor keluar seminggu sekali je.. kadang2 2 minggu sekali je..

noblegold
13-05-2013, 04:23 PM
gambar yang last tu motor ape...... cun pulak aku tengok

miehensem
13-05-2013, 04:28 PM
gambar yang last tu motor ape...... cun pulak aku tengok

kalau tak silap.. yamaha fz8..

dryer
13-05-2013, 04:31 PM
2inline punya pickup manyak kuat woo.. Itu hari aku starting sama er6.. Pickup kuat woo.. Hampir2 sama ngan 1000cc punya.. ~x(~x(~x(

tang pick up je bro mie....hehehe..munyik talak wuup2 juge.....bro pkai rabbit or r1.....

miehensem
13-05-2013, 04:33 PM
tang pick up je bro mie....hehehe..munyik talak wuup2 juge.....bro pkai rabbit or r1.....

woih.. mana ada r1 ka rabbit.. tak mampu la model2 tu..

saya pakai zzr1100..

dryer
13-05-2013, 04:34 PM
Ok la ni bro...4 inline....mantap....kategori moto lejen gak ni....

nazting
13-05-2013, 04:38 PM
tunggu ler honda keluar model cbr500 untuk pasaran malaysia..

hairy84
13-05-2013, 04:40 PM
Mengidam z800 huhu

lady_nite06
13-05-2013, 04:53 PM
Salam

Versys 650 user from Sri Manjung,Perak.Mastautin di Kota Kinabalu Sabah.Geng Sabah,PM gua plizz..bleh TT sama sama

http://i623.photobucket.com/albums/tt312/alyezan_vamp06/C360_2013-03-03-18-06-59_edit0_zpsd63ea4b2.jpg (http://s623.photobucket.com/user/alyezan_vamp06/media/C360_2013-03-03-18-06-59_edit0_zpsd63ea4b2.jpg.html)


http://i623.photobucket.com/albums/tt312/alyezan_vamp06/20130427_074114_zpse77e6264.jpg (http://s623.photobucket.com/user/alyezan_vamp06/media/20130427_074114_zpse77e6264.jpg.html)

http://i623.photobucket.com/albums/tt312/alyezan_vamp06/3552_510239489013278_921298288_n_zps0a160de7.jpg (http://s623.photobucket.com/user/alyezan_vamp06/media/3552_510239489013278_921298288_n_zps0a160de7.jpg.h tml)

miehensem
13-05-2013, 04:54 PM
Ok la ni bro...4 inline....mantap....kategori moto lejen gak ni....

mmg legend.. sama mcm tuan dia.. tp teloq haluih tak guna gak bro.. :eek::eek::eek::eek:

moto besaq2 ni kalau penakut sekupang pun tak guna.. :)):)):))

tomie
13-05-2013, 04:55 PM
tak bro..

sportbike <-- category bike.. mcm yg saya tulis atas tu..
superbike <-- motor 600cc ke atas..
litre bike <-- motor 1000cc dan ke atas..

ceq nak join gak ni....110cc :D :-S

ceq plak..bike pesen apa? :">

miehensem
13-05-2013, 04:58 PM
ceq nak join gak ni....110cc :D :-S

ceq plak..bike pesen apa? :">

ceq tulih cc ja.. mana la ceq nak tau ceq naik moto apa..

110 ksr tu kira street jugak.. :)):)):))

tomie
13-05-2013, 04:59 PM
ceq tulih cc ja.. mana la ceq nak tau ceq naik moto apa..

110 ksr tu kira street jugak.. :)):)):))

ceq lagenda-Z :))

miehensem
13-05-2013, 05:01 PM
ceq lagenda-Z :))

lagenda z tu boleh masuk kategori street tu.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

tomie
13-05-2013, 05:01 PM
lagenda z tu boleh masuk kategori street tu.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

street tu kat thread mana..? :D

sayur kampung
13-05-2013, 05:04 PM
nie motor idaman aku ktm 650 rally..
1hari nanti aku akan pakai juga moto nie(arini popit 10usd xlama lg 2):D..
skang pakai dlm mimpi je:D

http://cdn-9.motorsport.com/static/img/mgl/400000/440000/443000/443300/443319/s1_1.jpg

dryer
13-05-2013, 05:04 PM
mmg legend.. Sama mcm tuan dia.. Tp teloq haluih tak guna gak bro.. :eek::eek::eek::eek:

Moto besaq2 ni kalau penakut sekupang pun tak guna.. :)):)):))
:)):)):)) klu takot sgt..moto kapcai pon bole cantas nnti...hehehehe:d:d:d

miehensem
13-05-2013, 05:05 PM
street tu kat thread mana..? :D

street takde thread lagi rasanya. :)paid:)paid:)paid

harundin2
13-05-2013, 05:06 PM
saya puan profile picture ni motor idaman..jangka 5 tahun lagi baru dapat:D:D

Honda NC700x:)

michael scotfield
13-05-2013, 05:06 PM
Salam

Versys 650 user from Sri Manjung,Perak.Mastautin di Kota Kinabalu Sabah.Geng Sabah,PM gua plizz..bleh TT sama sama

http://i623.photobucket.com/albums/tt312/alyezan_vamp06/C360_2013-03-03-18-06-59_edit0_zpsd63ea4b2.jpg (http://s623.photobucket.com/user/alyezan_vamp06/media/C360_2013-03-03-18-06-59_edit0_zpsd63ea4b2.jpg.html)


http://i623.photobucket.com/albums/tt312/alyezan_vamp06/20130427_074114_zpse77e6264.jpg (http://s623.photobucket.com/user/alyezan_vamp06/media/20130427_074114_zpse77e6264.jpg.html)

http://i623.photobucket.com/albums/tt312/alyezan_vamp06/3552_510239489013278_921298288_n_zps0a160de7.jpg (http://s623.photobucket.com/user/alyezan_vamp06/media/3552_510239489013278_921298288_n_zps0a160de7.jpg.h tml)

ko kat pou budak panggil mat kan?

nazting
13-05-2013, 05:08 PM
saya puan profile picture ni motor idaman..jangka 5 tahun lagi baru dapat:D:D

Honda NC700x:)

lagi 5 taun da kuar yang baru dah..silap˛ moto pun bole terbang:D

lady_nite06
13-05-2013, 05:09 PM
ko kat pou budak panggil mat kan?

yup.sape kah anda?mana ko tau nama aku?

sitoplasmat
13-05-2013, 05:16 PM
aku cadang nak ambik xj6 sebelum raya...hari tu try first tak lepas...cadang nak angkut cash jer...malas kena tipu dgn tokei (c***) lagi...rugi rm100...tapi sedap pulak tgk z800....harga kena tambah lagi 12k..ayooo

miehensem
13-05-2013, 05:18 PM
aku cadang nak ambik xj6 sebelum raya...hari tu try first tak lepas...cadang nak angkut cash jer...malas kena tipu dgn tokei (c***) lagi...rugi rm100...tapi sedap pulak tgk z800....harga kena tambah lagi 12k..ayooo

boleh.. z8 pun okey.. aku suka 4 dapor.. mmg bunyi dia menyiurkan..

tambah2 pakai slip on micron.. mmg bunyi lemakkk..

dryer
13-05-2013, 05:19 PM
aku cadang nak ambik xj6 sebelum raya...hari tu try first tak lepas...cadang nak angkut cash jer...malas kena tipu dgn tokei (c***) lagi...rugi rm100...tapi sedap pulak tgk z800....harga kena tambah lagi 12k..ayooo

BETER Z8 BRO....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

miehensem
13-05-2013, 05:19 PM
nie motor idaman aku ktm 650 rally..
1hari nanti aku akan pakai juga moto nie(arini popit 10usd xlama lg 2):D..
skang pakai dlm mimpi je:D

http://cdn-9.motorsport.com/static/img/mgl/400000/440000/443000/443300/443319/s1_1.jpg

fuh.. memey meleleh.. ~X(~X(~X(

miehensem
13-05-2013, 05:20 PM
:)):)):)) klu takot sgt..moto kapcai pon bole cantas nnti...hehehehe:d:d:d

dlm pekan mmg rajin kena cantas.. tp dlm highway.. tak mungkin.. :)):)):)):))

sitoplasmat
13-05-2013, 05:22 PM
boleh.. z8 pun okey.. aku suka 4 dapor.. mmg bunyi dia menyiurkan..

tambah2 pakai slip on micron.. mmg bunyi lemakkk..

xj6 pun 4 dapur...ringgin utk aku yg tak pernah bawak motor atas 150cc...kalau tukar full system bunyi mcm r6 2006 punya...hehehe...dia guna enjin r6 lama..

BETER Z8 BRO....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

12k tu byk tu....kadang2 delima juga aku...~X(~X(

Dreamboxjb
13-05-2013, 05:25 PM
parking seat depan satu.....

miehensem
13-05-2013, 05:27 PM
xj6 pun 4 dapur...ringgin utk aku yg tak pernah bawak motor atas 150cc...kalau tukar full system bunyi mcm r6 2006 punya...hehehe...dia guna enjin r6 lama..



12k tu byk tu....kadang2 delima juga aku...~X(~X(

yup.. xj6 pun 4 dapur.. tp mcm lawak sikit la motor xj6 tu.. ambik z8 la bro.. tahan sikit napsu.. kalau tak tahan.. sebat je la yg mana ada.. :)):)):))

kalau tak pernah bwk lebih 150cc.. kalau dah dpt motor baru.. paling penting jaga throttle..

sitoplasmat
13-05-2013, 05:28 PM
yup.. xj6 pun 4 dapur.. tp mcm lawak sikit la motor xj6 tu.. ambik z8 la bro.. tahan sikit napsu.. kalau tak tahan.. sebat je la yg mana ada.. :)):)):))

bentuknya sama mcm t2...motor taiwan tu,...:)):))

rakcacer
13-05-2013, 05:28 PM
ada kelab baru... 4 inline nk tumpang lalu ng ekzos arrow... voom vooom

miehensem
13-05-2013, 05:30 PM
ada kelab baru... 4 inline nk tumpang lalu ng ekzos arrow... voom vooom

bukan kelab.. just tempat lepak sembang je...

pakai model apa bro.. nanti aku update p page depan.. ekjoz arrow tuuuu..

rakcacer
13-05-2013, 05:30 PM
boleh.. z8 pun okey.. aku suka 4 dapor.. mmg bunyi dia menyiurkan..

tambah2 pakai slip on micron.. mmg bunyi lemakkk..

apa standart slip on... full system trus... >:)>:)>:)

miehensem
13-05-2013, 05:31 PM
apa standart slip on... full system trus... >:)>:)>:)

haha.. kalau boleh full system lagi baikkk bro.. :)paid:)paid

rakcacer
13-05-2013, 05:31 PM
bukan kelab.. just tempat lepak sembang je...

pakai model apa bro.. nanti aku update p page depan.. ekjoz arrow tuuuu..

mula mula er-6f sekrg xj6...

miehensem
13-05-2013, 05:33 PM
mula mula er-6f sekrg xj6...

baru dok kutuk2.. dah sampai.. :eek::eek::eek::eek:


aku melawak je bro.. jangan ambik hati.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

rakcacer
13-05-2013, 05:36 PM
baru dok kutuk2.. dah sampai.. :eek::eek::eek::eek:


aku melawak je bro.. jangan ambik hati.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

kecik ati... upgrade r1 la mcm nie

dryer
13-05-2013, 05:36 PM
xj6 pun 4 dapur...ringgin utk aku yg tak pernah bawak motor atas 150cc...kalau tukar full system bunyi mcm r6 2006 punya...hehehe...dia guna enjin r6 lama..



12k tu byk tu....kadang2 delima juga aku...~x(~x(

xj6 piston kocik...bunyi tetap wupp2 la...sbb still 4 in line....
Xj6 saing2 er6 je....hehehe:d:d:d

g-man
13-05-2013, 06:34 PM
Fuhh masta2 sekalian bawak moto besaq tak rasa gerun ke?...laju semacam...risau tgk...tp memang salute la...selambe je atas highway...minat betoi teman nengok...tringin nk cruise moto besaq ni :D:D:D...ada sapa2 ada pengalaman eksiden moto besaq tak??...macam mana dari segi safety gear yg pakai tu bleh sapot tak kalo jatuh??..sori banyak tanya hehe..

adioz88
13-05-2013, 06:57 PM
kesian geng 1 piston tak dapat sambutan

miehensem
13-05-2013, 08:54 PM
Fuhh masta2 sekalian bawak moto besaq tak rasa gerun ke?...laju semacam...risau tgk...tp memang salute la...selambe je atas highway...minat betoi teman nengok...tringin nk cruise moto besaq ni :D:D:D...ada sapa2 ada pengalaman eksiden moto besaq tak??...macam mana dari segi safety gear yg pakai tu bleh sapot tak kalo jatuh??..sori banyak tanya hehe..

actually kalau full gear pakai.. tak rasa laju pun..

saya takde pengalaman jatuh kat highway..

safety gear tu bergantung la keadaan eksiden tu.. kalau eksiden hantuk kepala kat belakang lori.. mmg la tak jadi apa..

tp kalau jatuh terseret.. insyaallah safety gear byk membantu.

KIZMAN
13-05-2013, 09:28 PM
kaki tak sampai...terpaksa minat kat choper jer la hukhuk...

nasiempet
13-05-2013, 09:40 PM
Aku memula kristar 100cc up ke er6n upke versys 650cc upke 800cc

mutanic
13-05-2013, 09:53 PM
pencen...moto nak jual dah...:D
tinggai motokap ja tp tetap x menghalang aku nak ride...:)):)):))

* baru iron butt solo ke Pantai Timur semalam...:)

mutanic
13-05-2013, 09:57 PM
bukan kelab.. just tempat lepak sembang je...

* kelab2 group2...enuff oledi

mutanic
13-05-2013, 10:01 PM
Salam

Versys 650 user from Sri Manjung,Perak.Mastautin di Kota Kinabalu Sabah.Geng Sabah,PM gua plizz..bleh TT sama sama

aritu aku pi Sabah punya la susah nak jumpa bikers moto beso kat sana...mmg x ramai atau camna kat sana?:-?

mutanic
13-05-2013, 10:02 PM
kesian geng 1 piston tak dapat sambutan

cer buat, konpom ada...ni thread khas bro...

miehensem
14-05-2013, 12:23 AM
Aku memula kristar 100cc up ke er6n upke versys 650cc upke 800cc

ini mmg tegar..

aku sejarah mula2... mmg tak biasa naik moto pun.. naik ex5 pun tak reti.. ( buat malu kat mak saudara je.. depa mintak tolong aku beli gula kat kedai runcit.. suh p naik moto ex5 pak menakan aku.. )


so first moto aku pakai virago 535.. time nak beli tu.. suh member test ride.. dah member aku naik.. dia offer aku.. aku memula tolak.. takut rebah.. dia suh naik gak.. so naik la.. pelan2..

esok lusa tu terus bwk balik moto.. sejak drpd tu la aku tukar2 beberapa biji motor.. sampai la skang ni..

miehensem
14-05-2013, 12:24 AM
pencen...moto nak jual dah...:D
tinggai motokap ja tp tetap x menghalang aku nak ride...:)):)):))

* baru iron butt solo ke Pantai Timur semalam...:)

iron butt.. haha.. tak sanggup woo.. :)):)):))

hang mmg hati waja la tanic. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

miehensem
14-05-2013, 12:24 AM
kaki tak sampai...terpaksa minat kat choper jer la hukhuk...

chopper la motor paling best dlm dunia.. kalau aku ada duit lebih sikit.. nak angkut sebiji vulcan atau virago..

Sang Kelembai
14-05-2013, 12:31 AM
Aku nak jual kawasaki zx6r 2010 kaler putih seperti pro pic aku tu. Aku 2nd owner. Millage baru 20k++.

fadzlihairi
14-05-2013, 12:52 AM
bos sy pakai cbx ade org pakai cbx x?saya punya da laju x ingat...saya cat warna hitam matte black...macm ducati diavel da...

badboy92
14-05-2013, 01:14 AM
wah meriah..mmg minat dgn cbr 600

sitoplasmat
14-05-2013, 09:41 AM
Aku nak jual kawasaki zx6r 2010 kaler putih seperti pro pic aku tu. Aku 2nd owner. Millage baru 20k++.

berapa rm tu tuan?

g-man
14-05-2013, 09:45 AM
actually kalau full gear pakai.. tak rasa laju pun..

saya takde pengalaman jatuh kat highway..

safety gear tu bergantung la keadaan eksiden tu.. kalau eksiden hantuk kepala kat belakang lori.. mmg la tak jadi apa..

tp kalau jatuh terseret.. insyaallah safety gear byk membantu.

tq bro 4 da info :)cgrock:)cgrock

Sang Kelembai
14-05-2013, 09:45 AM
berapa rm tu tuan?

RM55k nego sampai jadi

mr.nazc
14-05-2013, 09:48 AM
boleh join tak kalau ade motor 125?

orangseni
14-05-2013, 09:48 AM
aku ada 3 moto yg masih aktif tapii ....

kalau dicampur2 cc nya, baru 420 cc ... heheh

EDIT : BUKAN 470 ,TAPI 420

hybridkam
14-05-2013, 09:55 AM
aku ada wave 125 je. rasa cam kenal je orang manjung tu yang dicampak ke kk. hehehehehehe bila nak hanto moto harley yang aku order tu...

miehensem
14-05-2013, 10:02 AM
aku ada 3 moto yg masih aktif tapii ....

kalau dicampur2 cc nya, baru 470 cc ... heheh

ada motor apa tu bro.. mcm meriah je nampak.. hehe

miehensem
14-05-2013, 10:26 AM
Aku nak jual kawasaki zx6r 2010 kaler putih seperti pro pic aku tu. Aku 2nd owner. Millage baru 20k++.

mai la gambaq bro.. kasi bosar2 kat sini.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

PokGuard
14-05-2013, 10:31 AM
http://i1350.photobucket.com/albums/p776/fahmie148/IMG-20130513-WA0000_zpsfdae427d.jpg

Z8 di TC 2hari lepas...

Sang Kelembai
14-05-2013, 10:35 AM
mai la gambaq bro.. kasi bosar2 kat sini.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

aku x amik gambar lagi, sebab bukan urgent sale.

nanti kalau dah amik aku upload

bananaphone
14-05-2013, 10:37 AM
aku nak join gak la group ni..bila nak buat tts

miehensem
14-05-2013, 10:42 AM
http://i1350.photobucket.com/albums/p776/fahmie148/IMG-20130513-WA0000_zpsfdae427d.jpg

Z8 di TC 2hari lepas...

tudia.. z8 bersepah mcm basikal mountain bike je.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

miehensem
14-05-2013, 10:44 AM
aku nak join gak la group ni..bila nak buat tts

baru je buat kelmarin thread ni... nak buat tts dah ke.. :D:D:D

bananaphone
14-05-2013, 10:51 AM
baru je buat kelmarin thread ni... nak buat tts dah ke.. :D:D:D

buat terus je..hehe ..

pensel_2B
14-05-2013, 11:35 AM
http://i1350.photobucket.com/albums/p776/fahmie148/IMG-20130513-WA0000_zpsfdae427d.jpg

Z8 di TC 2hari lepas...

mak aih meriah gila. Bila lah agaknya aku nak mampu :">

mutanic
14-05-2013, 11:41 AM
http://i1350.photobucket.com/albums/p776/fahmie148/IMG-20130513-WA0000_zpsfdae427d.jpg

Z8 di TC 2hari lepas...

group ni ada selisih ngan aku masa aku ondaway balik dari T'ganu...siap polis escort lagi tp xda sapa pun perasan aku time tu sbb memasing big bike laju2 belaka:)):)):))

lady_nite06
14-05-2013, 02:47 PM
aritu aku pi Sabah punya la susah nak jumpa bikers moto beso kat sana...mmg x ramai atau camna kat sana?:-?

memang x ramai.komuniti biker memang simpan motor.bukan nak tgk biker,nak tgk org bawak motor gi kerja pki motor cub pon xbyk.kekekeke....

disebabkan komuniti biker pon xramai.kitorg bergaul dan x berpuak puak seperti membezakan cc motor dan jenis motor

michael scotfield
14-05-2013, 06:22 PM
tadi tgh jalan2 terserempak dgn moto ni

http://www.harley-davidson.com/en_US/Media/images/2013-Motorcycles/v-rod/night-rod-special/gallery/large/13-hd-night-rod-special-CUSTOMIZED.jpg

miehensem
15-05-2013, 10:17 PM
tadi tgh jalan2 terserempak dgn moto ni

http://www.harley-davidson.com/en_US/Media/images/2013-Motorcycles/v-rod/night-rod-special/gallery/large/13-hd-night-rod-special-CUSTOMIZED.jpg

smart betoi motor ni. hehe... berapa ratus ribu la rega dia.. ~X(~X(~X(

superbikekids
16-05-2013, 02:37 AM
ambe punya muto 250cc jer..lari x laju mana pun 180km/j
nak tepek gambar pun malu :p

michael scotfield
16-05-2013, 07:30 AM
smart betoi motor ni. hehe... berapa ratus ribu la rega dia.. ~X(~X(~X(

yang bawa tu muda lagi,kayo betul:o

bananaphone
16-05-2013, 07:39 AM
ambe punya muto 250cc jer..lari x laju mana pun 180km/j
nak tepek gambar pun malu :p

laju dah tu 180km/j ... aku dlu zaman pkai 250 nak dpt speed tu jenuh..

keycap
16-05-2013, 08:05 AM
den minggu depan baru bole join thread ni..sebab minggu depan baru moto keluar...vrooommmm vrrooommmmm...

SHAZU87
16-05-2013, 08:46 AM
nampaknya sy kena beli jgk sportbike ne.. hmmm

miehensem
16-05-2013, 09:08 AM
den minggu depan baru bole join thread ni..sebab minggu depan baru moto keluar...vrooommmm vrrooommmmm...

motor apa tu bro?? :)cgrock:)cgrock:)cgrock

miehensem
16-05-2013, 09:09 AM
ambe punya muto 250cc jer..lari x laju mana pun 180km/j
nak tepek gambar pun malu :p

tepek je gambor pun.. takde hal.. hehe

kickap0o
16-05-2013, 10:54 AM
Nk tny megelli or blade 250??any choose?

keycap
16-05-2013, 04:11 PM
z8........

bayan_prod
17-05-2013, 03:31 AM
Salam,
Baru 2nd Day training Amik B full...rancang utk Starting Nak Amik Yamaha XJ6 Diversion je,pastu Slowly Upgrade. Khabarnya New 2013 Model Keluar July Ni

khg
17-05-2013, 12:10 PM
selepas 2 tahun ride dgn lesen B2..... akhirnya hari ni aku dapat lesen besar.... :) dua je salah masa test tadi, tu pun aku rasa aku tak wat salah, tapi JPJ tick salah..... result LULUS....

sitoplasmat
17-05-2013, 12:18 PM
Nk tny megelli or blade 250??any choose?

blade 250 la bro....dah lama produk nei kat malaysia...mengeli, takot telor bergeli2 bila naik nanti..:">:">

menteri kewangan
17-05-2013, 12:28 PM
mantap thread nih..jiwa kembali bergelora..:D

elnino25
17-05-2013, 12:43 PM
z250 pun nk kuar nnt kan? cmne review dia ok ke?

michael scotfield
17-05-2013, 12:52 PM
selepas 2 tahun ride dgn lesen B2..... akhirnya hari ni aku dapat lesen besar.... :) dua je salah masa test tadi, tu pun aku rasa aku tak wat salah, tapi JPJ tick salah..... result LULUS....

test b2 dgn b full apa yang beza ek? ingat nak ambil juga nanti

miehensem
17-05-2013, 09:54 PM
test b2 dgn b full apa yang beza ek? ingat nak ambil juga nanti

ada ujian bukit bukau tu je la kot.. yg lain sama je..

tapi paling getir bg aku tang tt la.. naik ex5 test boleh la gelek2 guna pinggang nak balancekan motor..

naik shadow 600cc atas tt tu.. dok buat skill naik titi mcm ex5 mmg fail la alamat dia. :)):)):)):))

miehensem
17-05-2013, 09:54 PM
Salam,
Baru 2nd Day training Amik B full...rancang utk Starting Nak Amik Yamaha XJ6 Diversion je,pastu Slowly Upgrade. Khabarnya New 2013 Model Keluar July Ni

training la ni pakai motor apa?

michael scotfield
17-05-2013, 09:59 PM
ada ujian bukit bukau tu je la kot.. yg lain sama je..

tapi paling getir bg aku tang tt la.. naik ex5 test boleh la gelek2 guna pinggang nak balancekan motor..

naik shadow 600cc atas tt tu.. dok buat skill naik titi mcm ex5 mmg fail la alamat dia. :)):)):)):))

motor lain takde ke,cam payah je nak control kalau handle motor camtu time naik tt

miehensem
17-05-2013, 10:00 PM
motor lain takde ke,cam payah je nak control kalau handle motor camtu time naik tt

mmg susah pun.. aku naik titi tu kalau time training.. naik 10 kali.. 8 kali mesti jatuh tt...

geng2 ex5 tgk gelak je aku atas motor.. mau je aku katok helmet depa suh depa buat atas tt tu naik shadow. .. :((:((:((

hum
17-05-2013, 10:09 PM
kalau kat tempat aku, moto virago..lebih kurang je dgn shadow..cuba la bagi z800 ke buat ujian..laju je bila naik titi..

kerunai
17-05-2013, 10:36 PM
kawe pakai X4 seken jah .. malu ngn geng CG lain advance2 belaka

jhr
17-05-2013, 10:38 PM
Parking seminit duaaaaaaaaaaaaa.............!

ask..what???
18-05-2013, 12:57 AM
nak join boleh...teman pakai versys 650 je...tq

abdul_ir
18-05-2013, 01:03 AM
mmg susah pun.. aku naik titi tu kalau time training.. naik 10 kali.. 8 kali mesti jatuh tt...

geng2 ex5 tgk gelak je aku atas motor.. mau je aku katok helmet depa suh depa buat atas tt tu naik shadow. .. :((:((:((


no hal la...mase aku amek lesen berat aku 50kg je...okey je...

yg penting semangat kena kuat...


tapi x kuat lagi nak perabis duit kat moto..


mungkin satu hari nanti...

kalo dah 4 series, baik amek touring je...:)

miehensem
18-05-2013, 01:11 AM
kalau kat tempat aku, moto virago..lebih kurang je dgn shadow..cuba la bagi z800 ke buat ujian..laju je bila naik titi..

aku pernah bwk mcm2 bike.. paling senang handle sportbike.. dan paling susah cruiser mcm goldwing.. kedua easyrider..

memula aku naik virago.. ambik masa jugak nak sesuaikan diri dengan jentera..

lepas aku test ride ambik zx2r.. time first time bwk zx2 tu.. aku cakap dlm hati.. senang handle motor ni.. aku bwk dlm 5 minit pertama dah berani ambik lap kat bulatan tempat kedai aku tgk motor tu.. so aku letgo virago.. aku ambik zx2r..

miehensem
18-05-2013, 01:11 AM
nak join boleh...teman pakai versys 650 je...tq

welcome on board bro..

miehensem
18-05-2013, 01:13 AM
no hal la...mase aku amek lesen berat aku 50kg je...okey je...

yg penting semangat kena kuat...


tapi x kuat lagi nak perabis duit kat moto..


mungkin satu hari nanti...

kalo dah 4 series, baik amek touring je...:)

kira terer gak la kalau senang naik tt guna easyrider.. hehe


aku skang ni pun dah pakai sport tourer.. maybe dah injak ke 5 series.. aku nak pakai tourer je kot..

tp dlm hati ni teringin pulak easyrider..

sbb time gian nak meribut... naik sport tourer aku..
time gian nak sedut angin habuk pasir masuk paru2.. boleh la naik easyrider..

:)):)):)):))

GnoLa ®
18-05-2013, 01:23 AM
Parking seminit dua lu....


:D:D

miehensem
18-05-2013, 11:21 AM
Parking seminit dua lu....


:D:D

mai la park lama2 pun.. :)paid:)paid:)paid

clorox_bersih
18-05-2013, 12:19 PM
Sym t2 ok ka??

miehensem
18-05-2013, 05:17 PM
Sym t2 ok ka??

okey je.. naked... paralel ...

clorox_bersih
18-05-2013, 05:18 PM
okey je.. naked... paralel ...

Parallel @ single mcm cbr?

miehensem
18-05-2013, 05:33 PM
Parallel @ single mcm cbr?

maaf.. single.. paralel 250r.. sori2..

khg
18-05-2013, 05:54 PM
http://img.rnudah.com/images/42/4217517426.jpg

member nk upgrade, nk tolak yg ni, thn 2010, rm71k

rc36v4
18-05-2013, 06:38 PM
parking dulu no...nk layan QP zulfahmi dulu:D

miehensem
18-05-2013, 06:38 PM
http://img.rnudah.com/images/42/4217517426.jpg

member nk upgrade, nk tolak yg ni, thn 2010, rm71k

nak upgrade ambik model apa? tak cukup laju lagi ka r1 ni.. :)):)):))

hum
18-05-2013, 11:48 PM
TT,listkan la cgrian n moto mereka kat 1st page..

miehensem
19-05-2013, 11:12 AM
TT,listkan la cgrian n moto mereka kat 1st page..

okey.. akan diuruskan.. :)cgrock:)cgrock

michael scotfield
19-05-2013, 12:20 PM
www.youtube.com/watch?v=X-Cqh204bg8

miehensem
19-05-2013, 12:24 PM
mmg kreatif.. rupa siput... lari ribut.. :)) :))

hum
19-05-2013, 10:16 PM
akhirnya, boleh juga aku join kelab ni..huhu

miehensem
19-05-2013, 10:18 PM
akhirnya, boleh juga aku join kelab ni..huhu

waa.. best2.. pakai mtor apa bro.. aku nak update p depan.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

hum
19-05-2013, 10:19 PM
c70 tu bunyi dia memang best..

hum
19-05-2013, 10:20 PM
waa.. best2.. pakai mtor apa bro.. aku nak update p depan.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

ZZR250 je..tadi baru beli..merempit dari alor setar ke kl..tak sampai 5 jam..sebelum ni naik wave125, 10 jam baru sampai..

tak payah la update kat 1st page TT, malu la..orang lain semuanya 600cc ke atas..

hum
19-05-2013, 10:24 PM
waa.. best2.. pakai mtor apa bro.. aku nak update p depan.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

ZZR1100 market price dia brapa ek? 20k plus kan?

pernah tgk kat mudah ada orang nak jual 19k je..dah dekat2 harga ZZR600

miehensem
19-05-2013, 10:25 PM
ZZR250 je..tadi baru beli..merempit dari alor setar ke kl..tak sampai 5 jam..sebelum ni naik wave125, 10 jam baru sampai..

a`a... 250 punya speed stended kelajuan keta kat highway.. 120kmh-140kmh.. sbb tu masa lebih kurang mcm naik keta je..

welcome to the club bro.. seronok naik motor ni..

miehensem
19-05-2013, 10:28 PM
ZZR1100 market price dia brapa ek? 20k plus kan?

pernah tgk kat mudah ada orang nak jual 19k je..dah dekat2 harga ZZR600

tgk model .. kalau model d semua 20k atas lagi.. kalau c model.. bwh 20k dah la ni..

kelajuan santai moto aku ni dlm 180kmh-200kmh je.. lebih drpd tu rasa mcm dah tak santai dah.. kalau member aku pakai sport zx10.. depa 240kmh pun santai lagi.. ~X(~X(~X(

eisz2021
19-05-2013, 11:02 PM
cantik moto.. hanya mampu melihat pic sahaja..haha

miehensem
20-05-2013, 09:49 AM
nak seribu daya bro.. :) :) :)

borongsakan
22-05-2013, 08:20 AM
nak seribu daya bro.. :) :) :)

Nk join jgk..kawa 650r.model 2006

miehensem
22-05-2013, 09:41 AM
Nk join jgk..kawa 650r.model 2006

ni kawa apa bro.. versys ka er6 ka.. zx6 ka.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

borongsakan
22-05-2013, 09:55 AM
ni kawa apa bro.. versys ka er6 ka.. zx6 ka.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock
Er6f.cbu model.yg lampu mcm 250r

gt40solsol
22-05-2013, 10:05 AM
salam.. nk park jugalah.. guna buat cari rezeki,er6f 2012(sama mcm bro dryer..hehe)

miehensem
22-05-2013, 11:09 AM
dah update p depan.. welcome onboard bro..

eks_are
22-05-2013, 11:20 AM
kawe nok gok laaa...hehhe...er6n model 2012 stendet...hehehe

mirah_delima
22-05-2013, 11:28 AM
Dari sabah..




Senarai Pemilik Serta Jentera..

1. miehensem = Kawasaki ZZR1100
2. lady_nite06 = Kawasaki Versys 650
3. dryer = Kawasaki ER6N/F 650
4. firdaus4868 = Kawasaki ZX6R
5. rakcacer = Yamaha XJ6
6. mutanic = Kawasaki ZZR250
7. nasiempet = Kawasaki Z800
8. Sang Kelembai = Kawasaki ZX6R
9. fadzlihairi = Honda CBX750
10. ask..what??? = Kawasaki Versys 650
11. hum = Kawasaki ZZR250
12. borongsakan = Kawasaki ER6F 650
13. gt40solsol = Kawasaki ER6F 650
14.mirah delima = kawasaki kips 150rr

bananaphone
22-05-2013, 11:32 AM
nak join club ni gak .. - crossplane -


https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-b.ak/hphotos-ak-ash3/530464_370781732941961_1049922668_n.jpg

miehensem
22-05-2013, 12:17 PM
nak join club ni gak .. - crossplane -


https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-b.ak/hphotos-ak-ash3/530464_370781732941961_1049922668_n.jpg

crossplane tu r1 ke bro?? maaf la aku tak berapa reti moto2 baru ni.

miehensem
22-05-2013, 12:30 PM
kawe nok gok laaa...hehhe...er6n model 2012 stendet...hehehe

dah update.. welkam bro..

bananaphone
22-05-2013, 01:25 PM
[QUOTE=miehensem;17262374]crossplane tu r1 ke bro?? maaf la aku tak berapa reti moto2 baru ni.[/QUOTEa'a..r1 tu .. jom tts ..hehe

miehensem
22-05-2013, 01:35 PM
[QUOTE=miehensem;17262374]crossplane tu r1 ke bro?? maaf la aku tak berapa reti moto2 baru ni.[/QUOTEa'a..r1 tu .. jom tts ..hehe

dah update.. welcome bro.. ni motor taufan ni..

miehensem
22-05-2013, 01:37 PM
sapa tau.. masalah motor member aku..

pd gear 1-4.. enjin berfungsi mcm biasa.. ram 10k rpm 12k rpm takde hal..

tp bila masuk gear 5-6.. boleh takat 8k rpm je.. kalau pulas lagi.. motor jadi semput.. walhal kalau change gear 4.. boleh naik elok je rpm tu..

sapa2 boleh bantu?

azrulahmad
22-05-2013, 02:45 PM
abg ipar aku sudah kasi panas.... pagi tadi baru angkat Z800...
adik ipar nak kena tapau abg ipar dgn z1000 la nampak gayanya ni...

bayan_prod
22-05-2013, 05:09 PM
training la ni pakai motor apa?


Naza Blade je......heheheh....budget punya school

miehensem
22-05-2013, 05:25 PM
abg ipar aku sudah kasi panas.... pagi tadi baru angkat Z800...
adik ipar nak kena tapau abg ipar dgn z1000 la nampak gayanya ni...

haha.. lawan. jangan tak lawan.. :)paid:)paid

miehensem
22-05-2013, 05:30 PM
Naza Blade je......heheheh....budget punya school

okey la naza blade.. senang handle.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

bananaphone
22-05-2013, 08:34 PM
Naza Blade je......heheheh....budget punya school

blade model baru cun wooo ...:)cgrock

azrulahmad
23-05-2013, 03:43 PM
sudah pening ni ooo....

R1 atau Z1000....

adussss..... saper boleh bagi testimoni!!!

clorox_bersih
23-05-2013, 03:52 PM
sudah pening ni ooo....

R1 atau Z1000....

adussss..... saper boleh bagi testimoni!!!

2 kelas yang berbeza bro..r1 supersport..
z1000 naked style..lawan dia kalau yamaha FZ1..
cc yang sama, tapi power yang berbeza..
R1, 190 bhp, z1000 +- 140 bhp,
ZX10R +- 190hp

calmshot
23-05-2013, 03:55 PM
sudah pening ni ooo....

R1 atau Z1000....

adussss..... saper boleh bagi testimoni!!!

2 kelas yg berbeza Naked vs supersport, harga pon berbeza rm75k new vs rm90k new.

Kalau minat naked, amik z1000, kalau minat superbike/supersport amik r1.

azrulahmad
23-05-2013, 04:11 PM
2 kelas yang berbeza bro..r1 supersport..
z1000 naked style..lawan dia kalau yamaha FZ1..
cc yang sama, tapi power yang berbeza..
R1, 190 bhp, z1000 +- 140 bhp,
ZX10R +- 190hp

TQ bro... nak kena buat lesen B full dulu... :D:D

clorox_bersih
23-05-2013, 04:18 PM
TQ bro... nak kena buat lesen B full dulu... :D:D

http://www.youtube.com/watch?v=rIhuLuKSnSw

layan sikit R1, R6 :)):))

otaconMY
23-05-2013, 04:32 PM
ramainya bangsawan kat CG....:)cgrock

clorox_bersih
23-05-2013, 04:42 PM
crossplane tu r1 ke bro?? maaf la aku tak berapa reti moto2 baru ni.

ni penerangan apa tu crossplane

http://www.youtube.com/watch?v=0Y8DcrGWF_M

miehensem
23-05-2013, 05:21 PM
oo baru paham.. thanks atas pencerahan..

miehensem
23-05-2013, 05:25 PM
TQ bro... nak kena buat lesen B full dulu... :D:D

kalau suka bwk laju2 .. ambik r1..

kalau suka bwk pusing2 tmn.. ambik zthou..

kalu nak dedua.. ambik busa.. :)):)):))

azrulahmad
23-05-2013, 05:29 PM
kalau suka bwk laju2 .. ambik r1..

kalau suka bwk pusing2 tmn.. ambik zthou..

kalu nak dedua.. ambik busa.. :)):)):))


busa pun ada berkenan jugak..... sabaq chekkkk.... sabaq

Mitokondrion
24-05-2013, 09:01 AM
sudah pening ni ooo....

R1 atau Z1000....

adussss..... saper boleh bagi testimoni!!!

kalau jiwa sport, ambik r1.. kalau jiwa santai, ambik z1000..
tp kalau aku, aku ambik r1,rsv4 atau aprilia tuono rv4.. bunyi dia sgt terbaik mcm motogp.. :eek::eek::eek: bunyi vroom2 tu aku dh jemu.

http://www.youtube.com/watch?v=qSk01zUh2-Y

kepul-kepul
28-05-2013, 02:37 PM
Survey pnya survey skang dlm dilema..r6 ke zx10r..cun giler 2-2 nih...abam2 bikers yg da otai suggestion sket abam..

hum
28-05-2013, 07:44 PM
Survey pnya survey skang dlm dilema..r6 ke zx10r..cun giler 2-2 nih...abam2 bikers yg da otai suggestion sket abam..

zx10 la..kalau tak silap, harga 2nd untuk dua2 moto hampir sama..
tapi harga roadtax lain la..

miehensem
28-05-2013, 11:26 PM
Survey pnya survey skang dlm dilema..r6 ke zx10r..cun giler 2-2 nih...abam2 bikers yg da otai suggestion sket abam..

antara zx6 ngan zx10.. mesti la zx10.. apa brg zx6.. :)paid:)paid:)paid

kepul-kepul
29-05-2013, 11:53 AM
antara zx6 ngan zx10.. mesti la zx10.. apa brg zx6.. :)paid:)paid:)paid

bukan zx6..yz600r dngn zx10..dilema..dua2 menarik mencengkam kalbu..hahaha..

miehensem
29-05-2013, 12:47 PM
bukan zx6..yz600r dngn zx10..dilema..dua2 menarik mencengkam kalbu..hahaha..

sori2.. type.. nak tulis r6 jadi zx6.. hehe

r6 kontot la bro.. ambik zx10 la.. baru limitless..

miehensem
30-05-2013, 01:30 PM
Ni baru legend.. haha

jXsoAdh5P5g

bananaphone
30-05-2013, 05:59 PM
Survey pnya survey skang dlm dilema..r6 ke zx10r..cun giler 2-2 nih...abam2 bikers yg da otai suggestion sket abam..

ambik zx10....:)cgrock

Nazzrie
30-05-2013, 06:08 PM
1. kawasaki z800
2. harley-davidson electra glide

bananaphone
09-06-2013, 02:51 AM
Aku minat ducati diavel....meleleh

miehensem
12-06-2013, 09:24 PM
bump thread penunggang2 ribut.

khg
12-06-2013, 09:30 PM
tayar dah botak.. belakang.... mahu 400++

miehensem
18-06-2013, 08:03 PM
tayar dah botak.. belakang.... mahu 400++

murah je tu.. tayar belakang aku rm580.. tu pun battlax 023.. haha..

aidilmart
18-06-2013, 08:06 PM
teringin gak nk rembat sebijik tapi akan daya, blm ade rezeki :)

akyanaza
18-06-2013, 09:45 PM
aku punye plan.....

target....
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTo4iyTnP42egmwuPfzGEvGiLR_wMIfl eHlNsz_Rc2PyenYsPfb

1.nk buat personal loan...terus kasik max..20thn , amik 40k ..baki guna duit tabung :)
2. selama tempoh 20thn tu....buat bisnis skit2...target 10thn settlekan semua hutang z800.
3.harap2 tercapai ..amin :)

spellbinder
18-06-2013, 10:56 PM
maintenance motor2 besar ni camne ye?

miehensem
18-06-2013, 11:16 PM
maintenance motor2 besar ni camne ye?

sama je mcm keta.. cukup time kena tukar minyak enjin. check air radiator.. cek brake.. biasa je..

brg2 pun takde la mahal sgt.. cuma owner2 sbk ni byk sayang motor.. so selalu la ambik minyak mahal.. oil filter original.. chain lube mahal..itu je..


kalau mcm motor aku.. roughly..

minyak enjin rm25/liter x 4 botoi = rm100
original kawasai oil filter rm52
upah rm10.. so sekali serbis rm162 la..

time tu peketat balik rantai.. spray balik minyak rantai.. itu je..


cuma bila libat tukar wear and tear tu mahal sikit la..

contoh motor aku..

spoket sekali ngan rantai rm600
tayar belakang rm580
tayar depan rm300
brake pad rm50 satu disc..
valve clearance dlm rm2-3 ratus..
tune carb dlm rm2 ratus..

tp benda2 tu kadang2 2-3 tahun sekali baru buat..

miehensem
18-06-2013, 11:20 PM
aku punye plan.....

target....
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTo4iyTnP42egmwuPfzGEvGiLR_wMIfl eHlNsz_Rc2PyenYsPfb

1.nk buat personal loan...terus kasik max..20thn , amik 40k ..baki guna duit tabung :)
2. selama tempoh 20thn tu....buat bisnis skit2...target 10thn settlekan semua hutang z800.
3.harap2 tercapai ..amin :)

dimana ada kemahuan.. disitu ada jalan.. actually org selalu kata .. nak beli n bela sbk ni kena ada duit bertimbun.. aku pun bukan bertimbun duit pun.. hutang je bertimbun.. tp sbk tu aku beli cash wehh... mmg ada satu nikmat lain mcm kalau beli sbk ni cash..

sbb kalau rosak tak penin kepala pun.. lek2 la dulu.. ada duit buat..

tak naik pun tak rugi.. sbb benda tak kena bayar bulan2..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

spellbinder
18-06-2013, 11:28 PM
sama je mcm keta.. cukup time kena tukar minyak enjin. check air radiator.. cek brake.. biasa je..

brg2 pun takde la mahal sgt.. cuma owner2 sbk ni byk sayang motor.. so selalu la ambik minyak mahal.. oil filter original.. chain lube mahal..itu je..


kalau mcm motor aku.. roughly..

minyak enjin rm25/liter x 4 botoi = rm100
original kawasai oil filter rm52
upah rm10.. so sekali serbis rm162 la..

time tu peketat balik rantai.. spray balik minyak rantai.. itu je..


cuma bila libat tukar wear and tear tu mahal sikit la..

contoh motor aku..

spoket sekali ngan rantai rm600
tayar belakang rm580
tayar depan rm300
brake pad rm50 satu disc..
valve clearance dlm rm2-3 ratus..
tune carb dlm rm2 ratus..

tp benda2 tu kadang2 2-3 tahun sekali baru buat..

ooo...tq bro bg pencerahan..akhir2 ni minat pulak tgk moto2 besar ni...mungkin dh 2 bulan hari2 ulang alik melaka-seremban lalu highway..selalu kena potong ngan moto2 besar ni..pergh...syoknya kalau dpt sebijik...tp tu la..nak beli boleh, takut tang maintenance je...#:-S

PendingDiraja
18-06-2013, 11:46 PM
Terbaik tuan tanah....melepas la nak naik cbr500 waaaaa:((

antrax.
18-06-2013, 11:48 PM
kalau tak silap.. yamaha fz8..

Honda CB1000R

btw, saya penunggang naked bike z1000 2013,baru jer dapat, z1000 ni memang ringan berbanding motor lama saya z750

miehensem
19-06-2013, 12:05 AM
ooo...tq bro bg pencerahan..akhir2 ni minat pulak tgk moto2 besar ni...mungkin dh 2 bulan hari2 ulang alik melaka-seremban lalu highway..selalu kena potong ngan moto2 besar ni..pergh...syoknya kalau dpt sebijik...tp tu la..nak beli boleh, takut tang maintenance je...#:-S

kalau reti naik motor elok2.. selalunya susah nak rosak motor sbk ni.. sbb kalau motor 1000cc ke atas.. kita guna dlm 20%-30% je power engine tu.. lagi 70% tu tak pakai pun.. even dok cruising 180kmh-220kmh pun.. moto tu still dlm mode santai..

selalunya org yg suka motor besar ni.. org yg dah bosan naik keta.. aku dulu pun mat keta gak.. tapi sekali terbawak moto besar member.. hahah.. terus sambau satu.. keta pun dah bertahun tak p kedai acc.. even aku beli keta baru pun.. semua keta remain standard.. kalau beli tu ada cap tayar.. cap tayar tu jugak aku pakai.. sbb kat hati keta tu dah takdak dah..

mai la vtec besaq ka kecik ka.. turbo ka.. mmg celah idung je.. mana ada keta selain sportcar yg boleh menten 200kmh sepanjang 360km.. haha

miehensem
19-06-2013, 12:09 AM
Terbaik tuan tanah....melepas la nak naik cbr500 waaaaa:((

uik.. bro ke yg sms saya tadi?? :-?:-?:-?

razif1224
19-06-2013, 12:09 AM
Alamak.. kategori scooter takde lak ye.. sedih...

miehensem
19-06-2013, 12:10 AM
Alamak.. kategori scooter takde lak ye.. sedih...

lupa buh la bang razif..

bang razif ni friend saya dlm fb.. hehe

razif1224
19-06-2013, 12:15 AM
lupa buh la bang razif..

bang razif ni friend saya dlm fb.. hehe


Lorr..ye ke? fb nama apa bro?:D

miehensem
19-06-2013, 12:17 AM
nama ni jugak la.. gambaq profile pun sama.. hehe

spellbinder
19-06-2013, 08:18 AM
kalau reti naik motor elok2.. selalunya susah nak rosak motor sbk ni.. sbb kalau motor 1000cc ke atas.. kita guna dlm 20%-30% je power engine tu.. lagi 70% tu tak pakai pun.. even dok cruising 180kmh-220kmh pun.. moto tu still dlm mode santai..

selalunya org yg suka motor besar ni.. org yg dah bosan naik keta.. aku dulu pun mat keta gak.. tapi sekali terbawak moto besar member.. hahah.. terus sambau satu.. keta pun dah bertahun tak p kedai acc.. even aku beli keta baru pun.. semua keta remain standard.. kalau beli tu ada cap tayar.. cap tayar tu jugak aku pakai.. sbb kat hati keta tu dah takdak dah..

mai la vtec besaq ka kecik ka.. turbo ka.. mmg celah idung je.. mana ada keta selain sportcar yg boleh menten 200kmh sepanjang 360km.. haha

bro org melaka ke? hehe..

btw bro, apa pendapat bro kalau mcm aku ni hari2 travel melaka-seremban-melaka...mungkin tahun dpn damansara-seremban-damansara..motor apa yg bro suggestkan. tp kategori 250cc dan ke bwh la...

lg satu, ada org kata 2 stroke mcm RR150 lebih power dari mana2 4stroke kategori 250cc dari segi top speed. apa pendapat bro?

PendingDiraja
19-06-2013, 08:46 AM
uik.. bro ke yg sms saya tadi?? :-?:-?:-?

betul tu tuan... kalau ada nak jual motor bgtau la dengan saya..hehe

miehensem
19-06-2013, 10:28 AM
Honda CB1000R

btw, saya penunggang naked bike z1000 2013,baru jer dapat, z1000 ni memang ringan berbanding motor lama saya z750

dah update kat depan.. hehe :)cgrock:)cgrock:)cgrock

miehensem
19-06-2013, 10:43 AM
bro org melaka ke? hehe..

btw bro, apa pendapat bro kalau mcm aku ni hari2 travel melaka-seremban-melaka...mungkin tahun dpn damansara-seremban-damansara..motor apa yg bro suggestkan. tp kategori 250cc dan ke bwh la...

lg satu, ada org kata 2 stroke mcm RR150 lebih power dari mana2 4stroke kategori 250cc dari segi top speed. apa pendapat bro?

okey. utk 250cc dan long distance.. of course bro kena ambik 4 stroke la utk reliable.. bukan saya kata superkips 150r tu tak tahan.. motor tu pun boleh jugak utk long distance.. tp sistem enjin tu pun bukan direka utk keperluan itu.. ia direka utk kelajuan .. so utk kegunaan street dan average highway boleh la..

utk tiap2 hari highway.. bro mmg kena pakai 4 stroke..

pilihan yg ada bergantung bajet la..

kalau bajet bwh 10k.. ada motor zzr250.. ada skuter sym 200 /250 evo ( tu pun kalau ada org juai harga tu la.. hehe ) ..

kalau bro boleh up sikit bajet sampai 13k.. boleh pertimbang baby sbk zxr250.. saya pakai 2 kali zxr 250.. motor ni handling sgt bagus.. top speed pun okey.. speed santai2 pun dlm 140kmh. kira okey la.. tp riding position tu maybe agak letih sikit sbb motor tu kategori sportbike..


bab kelajuan/top speed 2 strokers ngan 4 strokers.. of course 2 strokers lagi pickup dan ada top end lebih sikit berbanding 250cc 4 stroke.. tp ada benda lain perlu diambil kira.. contoh fuel consumption motor 150r ngan 250 yg bawa pd kelajuan yg sama.. dan ketahanan motor tu utk masa yg panjang..

so saya prefer 4 strokers punya moto dan kalau 250.. of course saya ambik zxr250..

antrax.
20-06-2013, 10:03 PM
dah update kat depan.. hehe :)cgrock:)cgrock:)cgrock

terima kasih

zxr250
20-06-2013, 11:14 PM
sume cc tinggi2..takut akuu..huhuhu

miehensem
20-06-2013, 11:48 PM
sume cc tinggi2..takut akuu..huhuhu

bro pun boley.. hehe :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

amirazmi
21-06-2013, 04:55 PM
bro pun boley.. hehe :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

tgk mudah zzr1100 dgn zxr250 tak jauh beza harga...berangan budjet:"> dlm 20k mcm tu hehe..nak ulang alik temerloh-alor setar 2minggu sekali

arezam0509
21-06-2013, 05:06 PM
Salam, ulang alik kerja dari sg buloh ke cyber ikut nkve elite +-100km dengan CB750...jimat masa...jimat tenaga

http://1.bp.blogspot.com/--0kz4t3edk0/T5bXPoOZg9I/AAAAAAAAASs/VuD6IjkCDOc/s1600/cb750_04-2.jpg

miehensem
21-06-2013, 09:59 PM
tgk mudah zzr1100 dgn zxr250 tak jauh beza harga...berangan budjet:"> dlm 20k mcm tu hehe..nak ulang alik temerloh-alor setar 2minggu sekali

kalau mcm tu.. of course ambik zzr1100... mmg tak letih dan pack of power.. percaya la.. masuk highway.. pulas throttle tak sampai suku.. :)):)):)):)):))

holighoz
21-06-2013, 10:17 PM
Honda CB1000R

btw, saya penunggang naked bike z1000 2013,baru jer dapat, z1000 ni memang ringan berbanding motor lama saya z750

Tt & yg ada xperience ttg z1000...
Blh bg review tak ttg moto ni?
Pro & kon...

spellbinder
22-06-2013, 02:41 PM
bro tt...

naza blade 250 ok tak? rasanya plg murah dlm kelasnya..tp mcm tak ramai pakai je...

miehensem
22-06-2013, 03:01 PM
bro tt...

naza blade 250 ok tak? rasanya plg murah dlm kelasnya..tp mcm tak ramai pakai je...

naza blade cun.. sbb body dia share ngan chasis blade 650..

tp underpower sikit la sbb body besaq.. enjin v-twin.. karakter enjin mmg pickup kuat.. tapi top-end kurang..

nazting
26-06-2013, 12:38 PM
ada sesape tahu tak bila CBR500 mau keluar..kata tahun nie..:-?:-?

gUiTaR_tErBiAr
26-06-2013, 02:08 PM
salam..bleh bagi detail x pasal naza blade 250r efi ni?..nak tau gak..hehe..mcm berkenan jer ngan moto ni..

satanic
26-06-2013, 03:55 PM
salam. baru dok khatam dan proses mengenali motor Ketam. harap otai otai dapat membantu. heheheeheh

spellbinder
26-06-2013, 04:27 PM
salam..bleh bagi detail x pasal naza blade 250r efi ni?..nak tau gak..hehe..mcm berkenan jer ngan moto ni..

smart kan bro? harga mantop, minyak pun dgr kata jimat...dari segi maintenance, parts dan performance tak pasti lak cmne..

azrul282
26-06-2013, 10:15 PM
Salam TT,

Motor Kawasaki ZRX1200 DAEG,sesuai ke untuk new rider?sebab saya suka motor yang santai..sedap sikit jalan jauh..yang superbike ni lama nak membongkok..hehehe.

Memang nampak design lama ZRX1200 ni,tapi saya suka bentuk mcm ni dari yang moden.

smoulder88
26-06-2013, 11:03 PM
Salam, ulang alik kerja dari sg buloh ke cyber ikut nkve elite +-100km dengan CB750...jimat masa...jimat tenaga

http://1.bp.blogspot.com/--0kz4t3edk0/T5bXPoOZg9I/AAAAAAAAASs/VuD6IjkCDOc/s1600/cb750_04-2.jpg

minat gak motor cb750 ngan cb400..
tp malaysia pny harga..#:-S
byk tgk org pkai singapore pny je..

gUiTaR_tErBiAr
27-06-2013, 11:37 AM
smart kan bro? harga mantop, minyak pun dgr kata jimat...dari segi maintenance, parts dan performance tak pasti lak cmne..

btul tu bro..mmg smart dan mampu milik..pasal part aku rasa da ok skang ni..cuma aku nak tau mcmna performance dia yg efi ni..:)cgrock..ada sapa2 tau..otai2 smua tolong la bgi pendapat..:D:D:D

miehensem
28-06-2013, 12:12 PM
motor ni kalau 600cc ke atas.. semua bergantung atas telor tuan motor je...

jasrifairus
29-06-2013, 02:05 AM
moto apa yg paling ringan dalam kategori 250 ke atas eh?

miehensem
01-07-2013, 03:23 PM
Salam TT,

Motor Kawasaki ZRX1200 DAEG,sesuai ke untuk new rider?sebab saya suka motor yang santai..sedap sikit jalan jauh..yang superbike ni lama nak membongkok..hehehe.

Memang nampak design lama ZRX1200 ni,tapi saya suka bentuk mcm ni dari yang moden.

motor ni mmg santai.. tp utk long distance.. maybe letih sikit sbb kena lawan angin..

miehensem
01-07-2013, 03:24 PM
moto apa yg paling ringan dalam kategori 250 ke atas eh?

rasa lebih kurang je semua berat motor..

adioz88
02-07-2013, 01:32 PM
saya tengah tunggu review benelli tnt600.

qarzza
02-07-2013, 01:39 PM
salam..bleh bagi detail x pasal naza blade 250r efi ni?..nak tau gak..hehe..mcm berkenan jer ngan moto ni..

smart kan bro? harga mantop, minyak pun dgr kata jimat...dari segi maintenance, parts dan performance tak pasti lak cmne..

aku pakai, dah dekat setahun... so far tak de pape masalah, spare part takde problem, sebab bamyak part boleh kacuk dengan motor lain,
contoh, oil filter boleh pakai belang punye, brake pad pakai 125 pon boleh, banyak lagi part2 boleh masuk, nak pakai original pon tak de masalah, ade je kat Naza nun... fuel consumption mmg jimat, lebih kurang jek ngan lagenda aku..

bayan_prod
09-07-2013, 10:45 PM
Salam semua...saya baru beli Yamaha XJ6 Diversion...blh join kut yes

pak bayat
09-07-2013, 11:08 PM
minat gak sesgt moto bsr ne tp xda bajet nak guna hahaha...
anyway gud luck tt

azrul282
21-07-2013, 10:59 PM
motor ni mmg santai.. tp utk long distance.. maybe letih sikit sbb kena lawan angin..

kalau Z800 bro?best ke long distance.dlm 4 jam?

azrul282
21-07-2013, 11:03 PM
motor ni mmg santai.. tp utk long distance.. maybe letih sikit sbb kena lawan angin..

kalau motor yg aerodinamik,kena cari motor yg fairing besar?sportbike?

miehensem
22-07-2013, 01:45 AM
kalau motor yg aerodinamik,kena cari motor yg fairing besar?sportbike?

actually bergantung kepada keperluan penunggang la..

kalau dia nak menunggang long distance.. tp nak santai.. boleh ambik tourer..

atau kalau nak tunggang long distance.. tp nak laju.. boleh ambik sport tourer..

kalau nak laju.. dan kadang2 long distance.. boleh ambik sportbike..

tp kalau dah tetiap hari nak travel 4jam dlm highway dan bro suka speeding.. paling sesuai sport touring la.. sport touring kebanyakan kesemua cc besar2 ... nak tgk contoh.. boleh tgk kat muka depan thread.. fairing sport touring ni kecik sikit berbanding touring bike.. dan besar lagi drpd sportbike... so penunggang kurang kena angin.. dan boleh menyorok belakang fairing ketika hujan / betul2 speeding.. ( ni aku selalu buat.. )..

actually z800.. z750.. z1000 tu kategori street...

so bila street.. boleh dikatakan sesuai utk dalam bandar dan paling penting.. motor naked ni seksi..

miehensem
22-07-2013, 01:46 AM
Salam semua...saya baru beli Yamaha XJ6 Diversion...blh join kut yes

bole2.. hehe.. welcome bro.. xj6 pun garang.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

*dah update kat muka depan..

thelastsamurai
22-07-2013, 02:30 AM
kriss 110 boleh masuk x???hahaha

fadlisyah
22-07-2013, 02:45 AM
saya puan profile picture ni motor idaman..jangka 5 tahun lagi baru dapat:D:D

Honda NC700x:)

Agak2..harga ckd macam versys ke...
lama lagi..asean x masuk market lgi.honda focus us..euro sama latin...
Jauh hati juga dngn model ini

azrul282
22-07-2013, 07:11 AM
actually bergantung kepada keperluan penunggang la..

kalau dia nak menunggang long distance.. tp nak santai.. boleh ambik tourer..

atau kalau nak tunggang long distance.. tp nak laju.. boleh ambik sport tourer..

kalau nak laju.. dan kadang2 long distance.. boleh ambik sportbike..

tp kalau dah tetiap hari nak travel 4jam dlm highway dan bro suka speeding.. paling sesuai sport touring la.. sport touring kebanyakan kesemua cc besar2 ... nak tgk contoh.. boleh tgk kat muka depan thread.. fairing sport touring ni kecik sikit berbanding touring bike.. dan besar lagi drpd sportbike... so penunggang kurang kena angin.. dan boleh menyorok belakang fairing ketika hujan / betul2 speeding.. ( ni aku selalu buat.. )..

actually z800.. z750.. z1000 tu kategori street...

so bila street.. boleh dikatakan sesuai utk dalam bandar dan paling penting.. motor naked ni seksi..

perkongsian yang menarik,sport touring ni cc 1300 ke atas kan?4 jam perjalanan bukan selalu bro..time nak balik kg je..hehehe..guna highway dlm 150km.balance tu jalan kampung dah.

Big bike ni yang bagus dari segi kestabilan,lebih2 lagi sport bike kan?

mag1
22-07-2013, 07:50 AM
huhu..geram sunggoh tengok z800 ni..geng sini yang ada z800 kalau baik hati meh la bagi cek test drive sket..sekali test drive dalam setengah jam cek bagi rm 50 bulih kut no..kira lepas la duit minyak..serius ni bro2 sekalian..contact me @ 0126217884..serius tahap gaban!

mag1
22-07-2013, 08:05 AM
eh eh..tetiba terbaca pasal sport touring kat atas..sesapa ada sport touring ni pun just let me know n test drive d bike..in sha Allah ada rezeki mmg nak angkat 1..tq.

miehensem
22-07-2013, 12:37 PM
perkongsian yang menarik,sport touring ni cc 1300 ke atas kan?4 jam perjalanan bukan selalu bro..time nak balik kg je..hehehe..guna highway dlm 150km.balance tu jalan kampung dah.

Big bike ni yang bagus dari segi kestabilan,lebih2 lagi sport bike kan?

Stable tu rasanya semua stable.. cuma utk kelajuan tinggi ni.. of course sportbike lg stable... sbb ia di design utk purpose itu..

Bionik
23-07-2013, 02:49 AM
eh eh..tetiba terbaca pasal sport touring kat atas..sesapa ada sport touring ni pun just let me know n test drive d bike..in sha Allah ada rezeki mmg nak angkat 1..tq.

Sp0rt tourer mcm mot0r pak polisi, Honda ST13oo.. :D

http://img132.imageshack.us/img132/9436/dsc0024r.jpg

onepu3
23-07-2013, 02:55 AM
best nye klu dapat pakai

miehensem
23-07-2013, 01:05 PM
best nye klu dapat pakai

time pakai mmg best.. time sakit tu yg tak berapa best tu..

tp moment atas motor dengan menten kelajuan 180kmh.. adalah priceless.. ( tu utk aku la.. org lain maybe tadak apa2 kot.. )

mag1
24-07-2013, 10:24 PM
huh..betul ke bro? leh try?

miehensem
30-07-2013, 03:37 PM
p sewa la bro.. hehe

miehensem
04-09-2013, 01:48 PM
bump thread ribut..

mutanic
04-09-2013, 01:57 PM
sapa yg terbeli Kawasaki GTR kononnya low mileage around 2++++km dalam Mudah tu, nak habaq mai moto tu asalnya moto member aku di mana mileage sebenar dah over 100k km pun...Owner please contact aku kalu nak info...

* kedai kaki kencing!!!

miehensem
04-09-2013, 02:23 PM
sapa yg terbeli Kawasaki GTR kononnya low mileage around 2++++km dalam Mudah tu, nak habaq mai moto tu asalnya moto member aku di mana mileage sebenar dah over 100k km pun...Owner please contact aku kalu nak info...

* kedai kaki kencing!!!

humak oi.. sampai mcm tu sekali pusing.. kedai kt mana tu?? penang? kl? kedah?

mutanic
04-09-2013, 02:35 PM
humak oi.. sampai mcm tu sekali pusing.. kedai kt mana tu?? penang? kl? kedah?

hang search dlm Mudah mie, senang nak spot...aku pun ada call saja nak test kedai tu mmg kencing meleleh laa...kalu owner baru dpt baca post aku ni sila contact aku...x best la kalu kena kencing yer x?:mad:

~ ketahui hak anda sebagai pengguna, boleh bawa ke tribunal kalu benar2 teraniaya...

miehensem
04-09-2013, 02:44 PM
el chong motor tu ka?? kat jawi tu??

mutanic
04-09-2013, 03:35 PM
el chong motor tu ka?? kat jawi tu??

hehehe...kalu nko kenal owner baru moto tu ckp kat dia menda ni, takut dia beli time tu mati2 ingat mmg low mileage bagai...nko kenal AbgBigBig dlm SBM dulu x? tu moto dia la dulu tu...

miehensem
04-09-2013, 03:44 PM
hehehe...kalu nko kenal owner baru moto tu ckp kat dia menda ni, takut dia beli time tu mati2 ingat mmg low mileage bagai...nko kenal AbgBigBig dlm SBM dulu x? tu moto dia la dulu tu...

oo aku tak ingat la bang tanic.. mmg naya sapa beli tu.. ~X(~X(

mutanic
04-09-2013, 05:07 PM
tunggu 2 minggu lagi, kalu outcome x setel maybe nak minta tlg bikers kat Utara tlg cari sorg mamat ni, beli moto sampai dah jual kat org lain pun x wat settlement kat member aku...bikin malu kaum jaa...

miehensem
22-09-2013, 12:24 PM
tunggu 2 minggu lagi, kalu outcome x setel maybe nak minta tlg bikers kat Utara tlg cari sorg mamat ni, beli moto sampai dah jual kat org lain pun x wat settlement kat member aku...bikin malu kaum jaa...

Huk alo.. camna leh jadi mcm tu?

kudut
08-10-2013, 09:18 PM
bole2.. hehe.. welcome bro.. xj6 pun garang.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

*dah update kat muka depan..

Z250... Lusa dpt lar... Blh join group otai2 kar ni?