PDA

View Full Version : mencari bas mini utk dijual...


jku8505
11-05-2013, 10:07 PM
minta rakan2 CG kalu ader jd org tengah yg hendak jual bas
mini... puas google... x jumper org nak jual bas nie ek...
mmg rare batul bas mini nie :D

iswaraburuk
11-05-2013, 10:14 PM
kt mudah takde ke?

jku8505
11-05-2013, 10:15 PM
kt mudah takde ke?

bas yg 40 penumpang banyak ler... sy nak cari saiz mini...
nak wat bzns bas sekolah...

Hitman™
11-05-2013, 10:16 PM
untuk dijual, atau untuk dibeli?

TT
11-05-2013, 10:17 PM
dlu bapak mber ak cari bas ni..mmg payah cari..owner pun xnak jual..sume nak buat bas sekolah..last pakai van je

jku8505
11-05-2013, 10:19 PM
untuk dijual, atau untuk dibeli?


utk dibeli...

jku8505
11-05-2013, 10:20 PM
dlu bapak mber ak cari bas ni..mmg payah cari..owner pun xnak jual..sume nak buat bas sekolah..last pakai van je

tu la... mmg payah nak cari org jual... kebnyakkan nyer van

versa
11-05-2013, 10:21 PM
bajet brp tt?

jku8505
11-05-2013, 10:24 PM
bajet brp tt?

sy susah gak nak cakap...pasal x pernah tau ttg value market bas mini lama nie... bro ader ker... brape harga?

versa
11-05-2013, 10:29 PM
http://farm3.staticflickr.com/2525/3907894979_58ccd3e634_z.jpg

design mcm ni mau?

jku8505
11-05-2013, 10:40 PM
saiz mcm nie ader x... pasal senang nak cilok2 dalam kampung:D

http://3.bp.blogspot.com/_HNnYYNthUlg/TVLXW9fbBwI/AAAAAAAAAIQ/KrF4K_8GU0k/s1600/BasMini.jpg

sidang muda
11-05-2013, 10:41 PM
ko join group ni kat sini banyak pengusaha bas, cuba tanya

https://www.facebook.com/groups/168437406515140/

kalau bas baru , kawan aku ada buat badan bas, bas pendek bas panjang , nak chasis scania hino , man , nissan suma ada, pengusaha bumiputra

jku8505
11-05-2013, 10:42 PM
http://farm3.staticflickr.com/2525/3907894979_58ccd3e634_z.jpg

design mcm ni mau?

agak besar gak... brape price yg nie..

jku8505
11-05-2013, 10:43 PM
ko join group ni kat sini banyak pengusaha bas, cuba tanya

https://www.facebook.com/groups/168437406515140/

tq...........

changibear
11-05-2013, 10:48 PM
bas mini yang terdapat sekarang kebanyakan usia dah tua. nanti maintenance tinggi plak

versa
11-05-2013, 10:50 PM
saiz mcm nie ader x... pasal senang nak cilok2 dalam kampung:D

http://3.bp.blogspot.com/_HNnYYNthUlg/TVLXW9fbBwI/AAAAAAAAAIQ/KrF4K_8GU0k/s1600/BasMini.jpg

klau model nie bro lmbat buka thread..
itu hari mmg ada..kelieng botol dah rembat..2k jer:((

jku8505
11-05-2013, 11:11 PM
klau model nie bro lmbat buka thread..
itu hari mmg ada..kelieng botol dah rembat..2k jer:((

ades.... ader yg lain lg x... modal dlm tangan dlm 10k+++ jer nie...