PDA

View Full Version : WTA-Penolong Pegawai Tadbir Gred N27


playermmc
08-05-2013, 02:12 PM
Salam Geng,
saya hendak bertanya sapa-sapa ada pengalaman
dalam menghadadapi temuduga bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 ni boleh la kongsi pendapat dan pengalaman
kerana orang rumah sya minggu hadapan nak pergi temuduga gread n27
ni.. tq

kurakuraganas
08-05-2013, 02:16 PM
Salam Geng,
saya hendak bertanya sapa-sapa ada pengalaman
dalam menghadadapi temuduga bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 ni boleh la kongsi pendapat dan pengalaman
kerana orang rumah sya minggu hadapan nak pergi temuduga gread n27
ni.. tq

temuduga dkt mana tuan? org rumah sy kne dkt spa jalan cenderasari...ari 10/5...:)cgrock

playermmc
08-05-2013, 02:21 PM
temuduga dkt mana tuan? org rumah sy kne dkt spa jalan cenderasari...ari 10/5...:)cgrock

sama la tapi org rumah sya 14/5 mingu depan
boleh la share tips kt sini nanti hehe :)cgrock

josue
08-05-2013, 02:22 PM
tips xde la bro..tp utk info die nk pkai org 68org..1000simpanan dan yg di panggil interview 49000 lbh...gud luck tt

playermmc
08-05-2013, 02:36 PM
tips xde la bro..tp utk info die nk pkai org 68org..1000simpanan dan yg di panggil interview 49000 lbh...gud luck tt

giler babes ramainya.. pakai untuk interview mcm mana ya?
ada kene pakai kot ke?hehe

ramirez86
08-05-2013, 02:36 PM
tips xde la bro..tp utk info die nk pkai org 68org..1000simpanan dan yg di panggil interview 49000 lbh...gud luck tt

yup..betul..die panggil candidate > 49k..EO tempat aqu bagitaw..kalo dpt ni akan ditempatkan di Jabatan Perkhidmatan Awam..

soalan yg lepas2 kritikal gak la..xingt..thn 2011 nye crita daa..gud luck semua yg terlibat..:)cgrock

VertiLo
08-05-2013, 02:39 PM
waaah... 49k candidate... punah laaa harapan aku... :((

powell
08-05-2013, 02:44 PM
Semua ikut naseb dan rezeki masing2. Yg penting masa jawab soalan, jawab ngn jujur dan bijak..etika pemakaian kena ikut..dokumen semua kena complete..in sha allah.

Otaku86
08-05-2013, 02:54 PM
pakaian formal la...yg laki pakai tai,klu pompon bj kurung...klu jawatan N27 kenela cite sal pentadbiran je...jgn nk melencong....Gred N27 kelulusan Diploma sj...jgn nk tunjuk2 ijazah dan ke atas....comform xkan dpt...kirenye simpan je ijazah tu...

fotosintesis
08-05-2013, 02:59 PM
Adik aku dpt gak interview ni 18/5 ni. Dia xnk p. Katenye dah selesa duk bank rakyat

babyblacky
08-05-2013, 03:00 PM
all the best utk wife TT :)

MoMuChI
08-05-2013, 03:02 PM
simpanan 200 org jer.. bukan 1000

kenoi
08-05-2013, 03:12 PM
soalan utk pertama kali masuk keje kerajaan adalah berlainan drpd soalan yang akan ditanya kepada kakitangan gomen yg amik pekse KPSL.

jika wife TT pertama kali masuk keje kerajaan, tolong amik perhatian ttg isu˛ semasa dan amik tau serba sedikit ttg tugas˛ PPT. TT boleh tngok tugas˛ PPT dalam web JPA atau bertanya kpd kawan˛, sedara-mara yg bekerja di sektor awam utk maklumat lanjut.
soalan berbentuk situasi juga berkemungkinan akan ditanya.
contohnya: anda telah dilantik oleh bos sebagai penyelaras utk satu majlis perhimpunan pemimpin bersama rakyat, apakah tugas˛ yg perlu dilakukan

bagi yg telah berpengalaman bertugas di sektor kerajaan sebelum ini & lulus dlm exam KPSL utk naik N27, pastinya soalan lebih bertumpu dengan tugas˛ anda sebelum ini & pengetahuan anda ttg tugas-tugas PPT N27.

apa yg penting bertenang & dengar soalan dgn teliti.jawab soalan dgn teratur. insyaAllah, akan dipertimbangkan oleh panel.
good luck utk isteri TT.

playermmc
08-05-2013, 04:34 PM
soalan utk pertama kali masuk keje kerajaan adalah berlainan drpd soalan yang akan ditanya kepada kakitangan gomen yg amik pekse KPSL.

jika wife TT pertama kali masuk keje kerajaan, tolong amik perhatian ttg isu˛ semasa dan amik tau serba sedikit ttg tugas˛ PPT. TT boleh tngok tugas˛ PPT dalam web JPA atau bertanya kpd kawan˛, sedara-mara yg bekerja di sektor awam utk maklumat lanjut.
soalan berbentuk situasi juga berkemungkinan akan ditanya.
contohnya: anda telah dilantik oleh bos sebagai penyelaras utk satu majlis perhimpunan pemimpin bersama rakyat, apakah tugas˛ yg perlu dilakukan

bagi yg telah berpengalaman bertugas di sektor kerajaan sebelum ini & lulus dlm exam KPSL utk naik N27, pastinya soalan lebih bertumpu dengan tugas˛ anda sebelum ini & pengetahuan anda ttg tugas-tugas PPT N27.

apa yg penting bertenang & dengar soalan dgn teliti.jawab soalan dgn teratur. insyaAllah, akan dipertimbangkan oleh panel.
good luck utk isteri TT.

terima kasih tuan kerana membantu

playermmc
08-05-2013, 04:34 PM
simpanan 200 org jer.. bukan 1000

fuh tawakal jela..

black cherry
09-05-2013, 11:02 AM
saya pun dpt interview 18 mei ni.. berdebar tatau nak baca apa.. risau pon ada.. dgr2 ramai sgt yg interview..

nazrirazra
09-05-2013, 11:10 AM
aku bagi sket hint arr :

1. Penampilan kena kemas dan meyakinkan. pakai la sut, rambut berminyak dan tertib. kami tengok kalau tak meyakinkan, awal2 lagi dah kena tolak.

2. Sedia ngan soalan cepumas. mungkin sal PRU13 ke sebab ini isu semasa. jawab biar neutral (dalam hati sendiri simpan)

3. jawab ngan yakin walaupun auta. :D

4. tatasusila kena jaga. Cam ko pi jumpa orang tua. Cakap pandang muka, jangan lupa senyum dan jawab jangan taragak :)

cheysik
09-05-2013, 11:11 AM
dr pengalam nsy la u kena tau sikit bground jabatan yg nk kerja tu..pastu dia tanya pengalaman, pastu pekeliling2 krajaan ttg pentadbiran.tapi kadangkala soklan juga out of topic... biasa pasal isu2 semasa.tp persediaan lebih kpd bidang tugas pt la.isu semasa tu goreng je la

Nizam Markaban
10-05-2013, 09:24 AM
sy pn kena inteview 6jun..
nak dapat kan info juga...

playermmc
12-05-2013, 10:42 AM
org rumah temuduga mcam mana tuan?
hehe

highway
12-05-2013, 10:46 AM
Buat surat sokongan mb/pm/tpm....peluang cerah....

playermmc
13-05-2013, 08:45 AM
temuduga dkt mana tuan? org rumah sy kne dkt spa jalan cenderasari...ari 10/5...:)cgrock

org rumah mcm mana interview bro?

elan
13-05-2013, 08:48 AM
Buat surat sokongan mb/pm/tpm....peluang cerah....

ni jangan ikut.... salah tau guna surat sokongan mcm ni...

josue
13-05-2013, 08:56 AM
simpanan 200 org jer.. bukan 1000

1000 org bro..aku tanya sendiri panael interview 2..aku dpt interview hr first 2/5/13:)...kalu salah maknanye die tipu aku la:">

kurakuraganas
13-05-2013, 09:18 AM
org rumah mcm mana interview bro?

ok...dah settle...drng byk tnya psl kje skang je. soalan merapu2 xde...tgk pd rezeki.slamat berjaya bro:)

kenzo816
13-05-2013, 09:32 AM
geng2 cg yg dah g interview tu lehla share skit kt sini tips2 soalan2 yg ditnya tu...wife aku hujung bulan ni interview kt putrajaya...dahla 1st time lak tu..

black cherry
20-05-2013, 03:10 PM
saya dah selesai interview 18/5 kat putrajaya..

masuk2 je bilik panel, letak fail dan duduk, panel trus tnya.. awak kerja mana? dah jawab panel tu ckp.. ok kita straight to the point.. apa pandangan awak berkenaan dengan pru13 yang baru dijalankan.. kenapa dibuat 5 thn sekali..

soalan lain..
- tugas2 ppt
- soalan isu semasa, sape kabinet baru ( sape menteri pelajaran je)
- pengalaman keje
- study case - prosedur kalau staf tidak hadir bertugas

pastu panel ckp, persaingan sgt sengit utk menjawat jwtn ppt, dia bgtau ramai yg dipanggil temuduga, tak smpi 10% yg akan diperlukan.. kalau awak tak berjaya mendapatkan jwtn ni, jgn putus asa untuk mencuba lgi.. bla bla bla..

pastu sekian terima kasih..

black cherry
05-06-2013, 10:46 AM
MAKLUMAT JAWATAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27
SM20130019
Kementerian /Jabatan : JABATAN PERKHIDMATAN AWAM


Jawatan
Bil. Permohonan : 153183
Bil. Dipanggil Temuduga : 49116
Bil. Kekosongan :67
Jawatan Bil. Calon Simpanan : 1000

faryezal
05-06-2013, 05:22 PM
dan dengan rasa cuak nye aku pon akan pegi interview tu esok.. cuak sbb x prepare apa2 pon. basic knowledge pon hampir2 x tahu apa2 pasal gomen sbb dah 5 tahun keje swasta..haiss.. tawakal jer la.

ada sape2 lg ker yang kena esok di putrajaya?jom bekpes sama2 haha

playermmc
05-06-2013, 06:38 PM
dan dengan rasa cuak nye aku pon akan pegi interview tu esok.. cuak sbb x prepare apa2 pon. basic knowledge pon hampir2 x tahu apa2 pasal gomen sbb dah 5 tahun keje swasta..haiss.. tawakal jer la.

ada sape2 lg ker yang kena esok di putrajaya?jom bekpes sama2 haha

gud luck bro
ingat menteri spa je bro tak pun pendidikan

faryezal
05-06-2013, 10:21 PM
gud luck bro
ingat menteri spa je bro tak pun pendidikan


tq bro..eh spa ade menteri ke?

whateverhafiz
05-06-2013, 11:54 PM
hehehe.. den minggu depan interview jawatan ni. 13.6