PDA

View Full Version : Tengku Djan Lee Sekolahkan Org Jepun...


amuk293
09-07-2008, 08:45 PM
1461213/tengku_djan_drift_tutorial_at_d1gp/">Tengku Djan Drift Tutorial at D1GP</a> - <a href="http://www.metacafe.com/">Click here for more home videos</a></font>

LAYANZ...

nikkeanu
10-07-2008, 03:10 AM
die yg dalam iklan panadol tu kan..
die ni cina ke ape?
apsal name die ade tengku eh?

NEMO
10-07-2008, 03:13 AM
apa dia cakap..xfaham...keretalembu translate arr

metaaura
10-07-2008, 03:14 AM
tak paham yang memandu tu org melayu ke?
ke dia just translator je? :P

barisan
10-07-2008, 03:18 AM
1461213/tengku_djan_drift_tutorial_at_d1gp/">Tengku Djan Drift Tutorial at D1GP</a> - <a href="http://www.metacafe.com/">Click here for more home videos</a></font>

LAYANZ...

apa yg kene sekolahnye...kan t djan nak tunjuk mcm mana drift kat d1 tu..

barisan
10-07-2008, 03:22 AM
tak paham yang memandu tu org melayu ke?
ke dia just translator je? :P

t djan mix sbnarnye..
dia islam..
satu2nya pemandu malaysia yg menempah nama dalam sukan drift di arena antarabangsa..
dia mampu atasi pelumba2 jepun...ranking terbaik yang saya tau masa di us..dia dapat num 5..
kre ok kan..

mrafif
10-07-2008, 03:25 AM
biler le aku nak mampu jebakkan diri dalam sukan drift nihh..

metaaura
10-07-2008, 03:33 AM
t djan mix sbnarnye..
dia islam..
satu2nya pemandu malaysia yg menempah nama dalam sukan drift di arena antarabangsa..
dia mampu atasi pelumba2 jepun...ranking terbaik yang saya tau masa di us..dia dapat num 5..
kre ok kan..

perghh ade kelas... low profile baru la name nye WIRA sejati :)paid :)paid

anuarinvestor
10-07-2008, 03:42 AM
emmm AE86 yer...teringat koleksi aku initial D..:p

z3t_ex
10-07-2008, 03:48 AM
die yg dalam iklan panadol tu kan..
die ni cina ke ape?
apsal name die ade tengku eh?

anak bekas ceo proton dlu,
tg mahalel x silap aku,
mix

z3t_ex
10-07-2008, 03:50 AM
sekolahkn ape nyer bro?

mamadi
10-07-2008, 04:01 AM
tengku ni low profile, lasak n glamor

amuk293
10-07-2008, 06:39 AM
sekolahkn ape nyer bro?

biasakan kalau pelumba jepun dia ajar dlm bahasa jepun..video ni dibuat di jepun..kiranya tak penah lg bahasa melayu ditunjukkan dalam video di jepun...ni first time laa..mana2 org jepun yg tgk kena sekolahlah dgn bahasa melayu.. :)cgrock

amuk293
10-07-2008, 06:46 AM
1461208/tengku_djan_versus_yoichi_imamura_at_d1gp/">Tengku Djan Versus Yoichi Imamura at D1GP</a> - <a href="http://www.metacafe.com/">Funny videos are here</a></font>

ni masa dia belumba..cayalah.. :)cgrock

amuk293
10-07-2008, 06:47 AM
1461198//"></a> - <a href="http://www.metacafe.com/">A funny movie is a click away</a></font>

ni dgn mat salleh mana tah.. :)cgrock

ulam
10-07-2008, 07:10 AM
Thanks tuan tanah, bcause kongsi video kat sini...
Sebenarnya saper yg kaki drifting pasti kenal sangat ngn Tengku Djan nie.. Mmg dia TOP 5 WORLD Rangking World, tapi skrg nie aku not sure ler... :)cgrock



p/s: Teringat aku merasa naik keta pck aku last month masa ada tournament kat Shah Alam, melibasssssss habisssssssss...... :D

taufic
10-07-2008, 07:46 AM
Thanks tuan tanah, bcause kongsi video kat sini...
Sebenarnya saper yg kaki drifting pasti kenal sangat ngn Tengku Djan nie.. Mmg dia TOP 5 WORLD Rangking World, tapi skrg nie aku not sure ler... :)cgrock



p/s: Teringat aku merasa naik keta pck aku last month masa ada tournament kat Shah Alam, melibasssssss habisssssssss...... :D

tu la pasal.. ramai yg x kenai TDL nie.. dok sebuk alonso n hamilton ja kot.. :p

anasz
10-07-2008, 07:55 AM
Tengku Djan ni anak Tengku Mahaleel.Ingat lagi tak chairman proton sblm ni.Dia org kelantan

selambeyaya
10-07-2008, 08:15 AM
apsal aku x bleh tgk vid2 nih ek? ksong jerk :mad: :mad: :mad: ?

bimmers
10-07-2008, 08:21 AM
gile gempak la tengku djan nih.

bukan cam impak maksima, cintan je lebey

old_code
10-07-2008, 08:27 AM
1461198//"></a> - <a href="http://www.metacafe.com/">A funny movie is a click away</a></font>

ni dgn mat salleh mana tah.. :)cgrock

pergh!!! ganeh.....:)cgrock :)cgrock

zasrul1978
10-07-2008, 08:59 AM
dasat.. malaysia pakai keter buruk je

keter apa tu ekk? Ford jerung ke?

sidang muda
10-07-2008, 09:22 AM
tengku djan anak tengku mahalel, mak dia cina, raja drift malaysia,pakai toyota ae86 180hp, ada satu lg keta nissan sylvia 500 hp dalam pembikinan,

notrexdame
10-07-2008, 09:26 AM
mmg kacak raja drift malaysia ni...menempah nama

moolaswiss
10-07-2008, 09:27 AM
Mcm-2 korang ckp pasal Tengku Djan ni... :D
Dia ni Drift king malaysia...
Jenis org tak sombong....skill bagus...

http://img510.imageshack.us/img510/2959/drift1smallxp1.jpg

Gmbr aku dgn dia masa race drift kat Batu kawan.... :)cgrock

http://img510.imageshack.us/img510/2549/37350007smallxo7.jpg

Tu gmbr keta yg dia pakai dlm video race kat Jepun tu...The Legendary AE86....
Depan keta tu rongak sebab takder nak dpt sparepart dan-2 tu jugak la... sebab keta Old skool... :D

bimmers
10-07-2008, 09:28 AM
tapi aku kagum waja tarik blakang die..

ichiban
10-07-2008, 09:33 AM
Dia nih still boss R3 lagi ker??

virtualbiz
10-07-2008, 09:33 AM
ni baru malaysia boleh!!!

sidang muda
10-07-2008, 09:33 AM
waja tu projek car, masuk sr20, aku mmg kagum dgn tengku djan, waja pun blh modified tarik belakang buat drift

zinedine
10-07-2008, 09:36 AM
Tengku Djan Ley ni anak kepada bekas CEO Proton masa zaman Dr. M jadi PM dulu Tengku Mahalel Tengku Ariff. Asal orang Kelantan. Dia ni satu-satunya pemandu drift Malaysia yg masuk ranking drift dunia. Yg korang tengok kat tv iklan panadol active fast masa tgh lumba go-kart, dia la tu.

cyberqash
10-07-2008, 09:36 AM
Mehh tgk dia crita pasal keta ae86 tuu ...

pFGXTsWzvj4

bimmers
10-07-2008, 09:36 AM
waja tu projek car, masuk sr20, aku mmg kagum dgn tengku djan, waja pun blh modified tarik belakang buat drift

duit banyak semua leh jadi...

sidang muda
10-07-2008, 09:44 AM
anak org kaya bro, mmg suma boleh, kalu aku ada duit aku pun nak jd raja drift , ni poket ringan je, mcm mano!

amuk293
10-07-2008, 03:34 PM
anak org kaya bro, mmg suma boleh, kalu aku ada duit aku pun nak jd raja drift , ni poket ringan je, mcm mano!

ko main drift kete RC je laa dulu..hehehe :eek:

JutawaN_MilleniuM
10-07-2008, 03:39 PM
anak bekas ceo proton dlu,
tg mahalel x silap aku,
mix

Mmg betul tu..
Dia world ranking No.5..
http://www.motorsportchannel.com/2_archive/2008/drift/drift_formula_drift_singapore_all_set_to_roll.html

z3t_ex
10-07-2008, 03:44 PM
biasakan kalau pelumba jepun dia ajar dlm bahasa jepun..video ni dibuat di jepun..kiranya tak penah lg bahasa melayu ditunjukkan dalam video di jepun...ni first time laa..mana2 org jepun yg tgk kena sekolahlah dgn bahasa melayu.. :)cgrock

kalo x silap aku,
kt universiti d jepun ade fakulti tuk bahasa malaysia,
tapi aku kureng pasti universiti yg mane 1.

z3t_ex
10-07-2008, 03:50 PM
1461208/tengku_djan_versus_yoichi_imamura_at_d1gp/">Tengku Djan Versus Yoichi Imamura at D1GP</a> - <a href="http://www.metacafe.com/">Funny videos are here</a></font>

ni masa dia belumba..cayalah.. :)cgrock

aku pelik tetiba lambang bendera negara t.djan b'tukar jdi
lmbang autralia..:))

z3t_ex
10-07-2008, 03:57 PM
1461198//"></a> - <a href="http://www.metacafe.com/">A funny movie is a click away</a></font>

ni dgn mat salleh mana tah.. :)cgrock

xsilap aku,
mat salleh tu juara D1 USA,
tapi ntah ar,xdpt tgk muka.

Gila2FX
10-07-2008, 04:05 PM
sori tompang tanya. nama dia Tengku Djan Lee atau Tengku Djan Ley?

Gila2FX
10-07-2008, 04:06 PM
ni web dia.. http://www.princeofdrift.com/

fadel
10-07-2008, 06:02 PM
yoyozzz Dozo!..IcHiban...T. Djan...yossszz!:D :D

endingman86
15-07-2008, 05:20 AM
ekeke...tengku djan kate...satu2 kete malaysia yang leh wat drift..PROTON WAJA...jadi ramai2 la drift kat bulatan kg pandan...ekeke

zinedine
15-07-2008, 07:59 PM
sori tompang tanya. nama dia Tengku Djan Lee atau Tengku Djan Ley?

Tengku Djan Ley Bin Tengku Mahalel Bin Tengku Ariff. Asal oghe Qlate nih. Eceh ceh ceh... Bangga la org Kelantan.

zinedine
15-07-2008, 08:02 PM
ekeke...tengku djan kate...satu2 kete malaysia yang leh wat drift..PROTON WAJA...jadi ramai2 la drift kat bulatan kg pandan...ekeke

Ada lagi satu keta Malaysia yg boleh dibuat drift. Proton Perdana. Sorang lagi drifter Malaysia, D'Fai/Ah Fai guna keta perdana merah utk drift. Dia guna keta perdana masa shooting filem Impak Maksima. Kalau korang nak tengok keta perdana drift ni, jgn ketinggalan tgk drama Impak Maksima episod 23 hari isnin 21 julai pkl 9 mlm minggu dpn kat tv3. D'Fai muncul dgn perdana merahnya utk berdrift.

Tunggu gak Tengku Djan buat shooting dgn waja merahnya utk drama impak maksima ni sama mcm dlm filem. Apa Ahmad Idham tak panggil dia utk berlakon ker?

MOD jr.
15-07-2008, 08:07 PM
t.djan....salute........salute....no drift no life

1000 Dinar
17-07-2008, 09:17 PM
sempoi la... salute Tengku Djan..

aeonflux
17-07-2008, 09:23 PM
penah tgk t.djan drift...
live...n ada gak amik video...
mmg thrill...