PDA

View Full Version : Toyota Estima Aeras 2.4 Murah giler....


JomStar.Com
07-07-2008, 02:28 PM
Ada kawan aku offer.... Sapa nak beli... Toyota Estima Aeras 2.4 / 2003
Metallic silver
Boleh buat 100% loan.. & silap2 dapat duit cash..
New registered 2008 bulan jun.
Harga:
RM 115,000(kalau bayar cash)
RM125,000 (kalau buat loan dan boleh dpt extra cash/boleh bincang)
Full bodykit. Beli, tukar nama dan terus pakai.
Singapore spec.

Sesiapa berminat, email aku di: dowan999@gmail.com
atau YM ke: jomstardotcom@yahoo.com

eboss
07-07-2008, 03:39 PM
Ada kawan aku offer.... Sapa nak beli... Toyota Estima Aeras 2.4 / 2003
Metallic silver
Boleh buat 100% loan.. & silap2 dapat duit cash..
New registered 2008 bulan jun.
Harga:
RM 115,000(kalau bayar cash)
RM125,000 (kalau buat loan dan boleh dpt extra cash/boleh bincang)
Full bodykit. Beli, tukar nama dan terus pakai.
Singapore spec.

Sesiapa berminat, email aku di: dowan999@gmail.com
atau YM ke: jomstardotcom@yahoo.com

ADA GAMBAQ TAK?

tokputih
07-07-2008, 03:41 PM
walaupun MuRAH ku TATAP TAK MAMPU MEmbELinYA... :(( :(( :((

mrafif
07-07-2008, 03:42 PM
walaupun MuRAH ku TATAP TAK MAMPU MEmbELinYA... :(( :(( :((

itu murah cara diorang bro...
kite ni senasib ler.. :">

notrexdame
07-07-2008, 03:42 PM
murah tu....recond kan?

eboss
07-07-2008, 03:44 PM
murah tu....recond kan?

jgn kereta seludup dah ler. aku dah kena beli estima singapork cash RM95K rupanya kereta seludup sampai sekarang ada kat JPJ

:(( :(( :(( :(( :(( :((

mrafif
07-07-2008, 03:46 PM
jgn kereta seludup dah ler. aku dah kena beli estima singapork cash RM95K rupanya kereta seludup sampai sekarang ada kat JPJ

:(( :(( :(( :(( :(( :((

aduh.. kete seludup.. bro beli kt kedai kete ke atau org tgh? :-?

eboss
07-07-2008, 03:50 PM
aduh.. kete seludup.. bro beli kt kedai kete ke atau org tgh? :-?

jumpa orang tu kat tepi jalan deal kat tengah kedai mamak

:(( :(( :(( :(( :((

tepi ke tengah ker tak kena dakwa dengan JPJ pun dah syukur banyak dah


:(( :(( :(( :(( :((

notrexdame
07-07-2008, 03:50 PM
jgn kereta seludup dah ler. aku dah kena beli estima singapork cash RM95K rupanya kereta seludup sampai sekarang ada kat JPJ

:(( :(( :(( :(( :(( :((

kete seludup?so ko kene dakwaan ke?

eboss
07-07-2008, 03:55 PM
kete seludup?so ko kene dakwaan ke?

keta kena SITA aku buat story skit yang aku bukan owner tapi kawan lama pinjam duit cagar keta tu kat aku and kawan tu ilang tak dapat dikesan. Idea nie pun kawan aku ASP yang kasi jalan

#:-S #:-S #:-S #:-S

mrafif
07-07-2008, 03:56 PM
jumpa orang tu kat tepi jalan deal kat tengah kedai mamak

:(( :(( :(( :(( :((

tepi ke tengah ker tak kena dakwa dengan JPJ pun dah syukur banyak dah


:(( :(( :(( :(( :((

fuh .. bro. .. jupe tepi jalan pon teros leh deal..

tp papehal pon syukur le bro x di amik tindakan.

notrexdame
07-07-2008, 03:57 PM
keta kena SITA aku buat story skit yang aku bukan owner tapi kawan lama pinjam duit cagar keta tu kat aku and kawan tu ilang tak dapat dikesan. Idea nie pun kawan aku ASP yang kasi jalan

#:-S #:-S #:-S #:-S

ooo...nape leh tbe2 deal ngan org kat tepi jalan?:-? :-?

JomStar.Com
07-07-2008, 03:57 PM
Bukan seludup. Ada plate number. Boleh tengok anytime dan kalau tak puas hati.. boleh check kat JPJ. Periksa dulu apa yang patut. Pastu baru beli.

mrafif
07-07-2008, 03:59 PM
Bukan seludup. Ada plate number. Boleh tengok anytime dan kalau tak puas hati.. boleh check kat JPJ. Periksa dulu apa yang patut. Pastu baru beli.

up le pic skeping dua bro.. :)

harraz asyraaf
07-07-2008, 03:59 PM
Ada kawan aku offer.... Sapa nak beli... Toyota Estima Aeras 2.4 / 2003
Metallic silver
Boleh buat 100% loan.. & silap2 dapat duit cash..
New registered 2008 bulan jun.
Harga:
RM 115,000(kalau bayar cash)
RM125,000 (kalau buat loan dan boleh dpt extra cash/boleh bincang)
Full bodykit. Beli, tukar nama dan terus pakai.
Singapore spec.

Sesiapa berminat, email aku di: dowan999@gmail.com
atau YM ke: jomstardotcom@yahoo.com

la..ingatkan murah tu 30k ker....leh gak aku sambar cash!!..hehehehe

eboss
07-07-2008, 04:00 PM
fuh .. bro. .. jupe tepi jalan pon teros leh deal..

tp papehal pon syukur le bro x di amik tindakan.

tu ler pasal nak murah sangat. pengajaran yang terpaksa dibayar dengan mahal

:(( :(( :((

edagangnetwork
07-07-2008, 04:00 PM
Tak la murah sangat ... tahun 2003... mmg harga dia macam tu... kalo pandai memang boleh dapat bawah 100k ..

eboss
07-07-2008, 04:01 PM
Bukan seludup. Ada plate number. Boleh tengok anytime dan kalau tak puas hati.. boleh check kat JPJ. Periksa dulu apa yang patut. Pastu baru beli.

sorry tuan tanah tercerita pengalaman pula

:D :D

JomStar.Com
07-07-2008, 04:02 PM
Aku dah tgk keter tu. Mmg cantik. Tapi aku tak minat sbb aku nak cari Estima yg latest tuh. Bukan kereta seludup. Dah siap ngan roadtax & plate number. Apa susah bro, kalau rasa minat nak beli, jangan bayar dulu... amik plate number... pastu pegi check kat JPJ. Simple jer.....

jgn kereta seludup dah ler. aku dah kena beli estima singapork cash RM95K rupanya kereta seludup sampai sekarang ada kat JPJ

:(( :(( :(( :(( :(( :((

mrafif
07-07-2008, 04:02 PM
tu ler pasal nak murah sangat. pengajaran yang terpaksa dibayar dengan mahal

:(( :(( :((

xpe bro.. bersabar dan redha je ler.. pengalaman mengajar erti kehidupan...

p/s: saya kalo kena tipu RM95 pon dah rasa mcm nak demam + pitam. ini kan plak bro yg lebur RM95k.. pegggh.. #:-S

mrafif
07-07-2008, 04:03 PM
Aku dah tgk keter tu. Mmg cantik. Tapi aku tak minat sbb aku nak cari Estima yg latest tuh. Bukan kereta seludup. Dah siap ngan roadtax & plate number. Apa susah bro, kalau rasa minat nak beli, jangan bayar dulu... amik plate number... pastu pegi check kat JPJ. Simple jer.....

apa plate number kete tu?

JomStar.Com
07-07-2008, 04:05 PM
fuh .. bro. .. jupe tepi jalan pon teros leh deal..

tp papehal pon syukur le bro x di amik tindakan.

Maaf nak tanyer bro, naper gitu mudah sgt pegi bayar tanpa buat research kat JPJ? Mushkil gak tuh.....

eboss
07-07-2008, 04:05 PM
la..ingatkan murah tu 30k ker....leh gak aku sambar cash!!..hehehehe

banak nye duit kau ada RM30K cash

:o :o :o

mrafif
07-07-2008, 04:06 PM
Maaf nak tanyer bro, naper gitu mudah sgt pegi bayar tanpa buat research kat JPJ? Mushkil gak tuh.....

erk.. bang.. bukan saye.. abg eboss ler.. saya ni naik train jek..

eboss
07-07-2008, 04:10 PM
Maaf nak tanyer bro, naper gitu mudah sgt pegi bayar tanpa buat research kat JPJ? Mushkil gak tuh.....

yang tukang rekomen tu ada bau-bau machang ngan bini aku...sekarang dah jadi bau-bau hancing ler


:eek: :eek: :eek: :eek:

JomStar.Com
07-07-2008, 04:10 PM
apa plate number kete tu?

Aku tak ingat la bro. Sbb aku tgk jer aritu tapi x catit nombor platenya. Aku pon x wat research apa2.... Yg aku cari Estima yg latest.. dah dia bawak yg tahun 2003, aku just tgk jer tanpa catit apa2... Aku mmg tahu diorang ni sebenarnya runner utk company2 used car. Tapi ni side projek dia. Mungkin murah sebab dia x perlu nak sewa showroom.

Tapi takper... kalau sapa2 minat nak view keter tu, anytime dia boleh bawak. Area KL ajer....

eboss
07-07-2008, 04:11 PM
erk.. bang.. bukan saye.. abg eboss ler.. saya ni naik train jek..


:eek: :eek: :eek: :eek:

kena getah nampak

JomStar.Com
07-07-2008, 04:12 PM
yang tukang rekomen tu ada bau-bau machang ngan bini aku...sekarang dah jadi bau-bau hancing ler


:eek: :eek: :eek: :eek:

Patut nyer ko cekup dengan dia2 sekali....

sideskirt
07-07-2008, 04:13 PM
Ada kawan aku offer.... Sapa nak beli... Toyota Estima Aeras 2.4 / 2003
Metallic silver
Boleh buat 100% loan.. & silap2 dapat duit cash..
New registered 2008 bulan jun.
Harga:
RM 115,000(kalau bayar cash)
RM125,000 (kalau buat loan dan boleh dpt extra cash/boleh bincang)
Full bodykit. Beli, tukar nama dan terus pakai.
Singapore spec.



singapore specs tu camane ek ... :-?

baru beli (reg jun) dah nak jual ... kaya owner ni dok tukar keta je ... :D

eboss
07-07-2008, 04:15 PM
Patut nyer ko cekup dengan dia2 sekali....


entah ler masa tu rasa terlepas tak kena dakwa pun dah ok. 5 jam aku kena soal jawab. lagi pun salah aku gak. wife aku dah warning sedara dia nie hampeh skit tapi aku tak caya

~X( ~X( ~X( ~X(

mrafif
07-07-2008, 04:15 PM
:eek: :eek: :eek: :eek:

kena getah nampak

:D :D :D :D :D

eboss
07-07-2008, 04:16 PM
singapore specs tu camane ek ... :-?

baru beli (reg jun) dah nak jual ... kaya owner ni dok tukar keta je ... :D

kaya ker atau dah kena tarik

:eek: :eek: :eek: :eek:

sideskirt
07-07-2008, 04:18 PM
kaya ker atau dah kena tarik

:eek: :eek: :eek: :eek:



takkan sbulan tak bayo dah kena tarik ... :p :D

dia beli cash tuu .. :)) :))

JomStar.Com
07-07-2008, 04:18 PM
entah ler masa tu rasa terlepas tak kena dakwa pun dah ok. 5 jam aku kena soal jawab. lagi pun salah aku gak. wife aku dah warning sedara dia nie hampeh skit tapi aku tak caya

~X( ~X( ~X( ~X(

Mmg hampeh tul sedara cam tuh.
Oh ya bro... BMW 5 series E60 pon ader... dalam RM210k. Hehehe!!!:o :o :o

mrafif
07-07-2008, 04:20 PM
aritu aku ade jumpe subaru impreza thn 06 utk dijual kt mudah.com.my.. RM65k.. ade sape2 kt sini tawu psl ni?

ni link dier

http://www.mudah.com.my/vi/1104311.htm?ca=9_s

JomStar.Com
07-07-2008, 04:20 PM
kaya ker atau dah kena tarik

:eek: :eek: :eek: :eek:

Dia wat bisnes kecil-kecilan la tu... Dia beli cash dengan harga murah. Then dia jual balik dengan harga makap... Biasa la.. bisnes...

eboss
07-07-2008, 04:21 PM
Mmg hampeh tul sedara cam tuh.
Oh ya bro... BMW 5 series E60 pon ader... dalam RM210k. Hehehe!!!:o :o :o

E320 ada? bukan model baru yang lama ler. yang baru tak mampu

sideskirt
07-07-2008, 04:23 PM
aritu aku ade jumpe subaru impreza thn 06 utk dijual kt mudah.com.my.. RM65k.. ade sape2 kt sini tawu psl ni?

ni link dier

http://www.mudah.com.my/vi/1104311.htm?ca=9_s

keta potong kot ... :D :D

notrexdame
07-07-2008, 04:23 PM
aritu aku ade jumpe subaru impreza thn 06 utk dijual kt mudah.com.my.. RM65k.. ade sape2 kt sini tawu psl ni?

ni link dier

http://www.mudah.com.my/vi/1104311.htm?ca=9_s



biar btol?xkan recond?

JomStar.Com
07-07-2008, 04:24 PM
E320 ada? bukan model baru yang lama ler. yang baru tak mampu

Nanti aku tanyer bro... kalo ada aku akan inform.

OK... No out dah...
Kalo saper2 minat dan tinggal area KL... Anytime boleh tgk keter tu. YM atau PM kat aku no. phone.. aku akan arrange.

notrexdame
07-07-2008, 04:26 PM
hurm...murah2 gak2 harganye..

mrafif
07-07-2008, 04:26 PM
biar btol?xkan recond?

keta potong kot ... :D :D


haaa.. itu aku x sure le bro.. itu le nak tanye pandangan bro2 yang arif nih...

eboss
07-07-2008, 04:28 PM
Dia wat bisnes kecil-kecilan la tu... Dia beli cash dengan harga murah. Then dia jual balik dengan harga makap... Biasa la.. bisnes...

dia ker atau kau yang dok buat kerja nie. tetiba ada BMW nak jual pula

:-? :-? :-? :-?

eboss
07-07-2008, 04:29 PM
hurm...murah2 gak2 harganye..


tunggu apa lagi kasi bungkus ler satu

:eek: :eek: :eek: :eek:

notrexdame
07-07-2008, 04:30 PM
dia ker atau kau yang dok buat kerja nie. tetiba ada BMW nak jual pula

:-? :-? :-? :-?

:-? :-? aku pon rasa kepelikan sbegitu rupa:-? :-?

mj12
07-07-2008, 04:31 PM
tunggu aeras baru jatuh rege laa..tahun 2010 semua keta tururn rege..ap x dak agi...

mrafif
07-07-2008, 04:33 PM
tunggu aeras baru jatuh rege laa..tahun 2010 semua keta tururn rege..ap x dak agi...

boleh le beli skyline kalo cmtuh.. ansuran selama 20 tahun.. :D :D

notrexdame
07-07-2008, 04:33 PM
tunggu aeras baru jatuh rege laa..tahun 2010 semua keta tururn rege..ap x dak agi...

ye ker AP xde lg 2010?:-? :-?

mj12
07-07-2008, 04:50 PM
x dak dah 2010 ap semua lupus....tu la pasal skg r/tax perlahan2 kerajaan nak hapus kan....

notrexdame
07-07-2008, 04:51 PM
baguslah camtuh.....

sfauzie
07-07-2008, 07:13 PM
x dak dah 2010 ap semua lupus....tu la pasal skg r/tax perlahan2 kerajaan nak hapus kan....

Nasib baik aku baru beli HONDA....EXPai...jek...sempat simpan duit lagi nih nak angkat HONDA lagi.

PulunSakan
07-07-2008, 07:20 PM
aku tunggu estima tu turun harga jadi cam c20 aku la ni.. baru sambar satu... buat angkut barang2 kerja aku... :D

kalu sekarang aku bawak estima tu angkut simen kayu tong.. menangis tuan punya estima yang lelain tu tengok ... :eek:

kesimpulannya.... aku memang tak mampu nak pakai la... walau hajat di hati berkobar2 :eek: :)cgrock

pengamalbomoh
07-07-2008, 07:20 PM
sape nak beli ni?

JomStar.Com
08-07-2008, 12:00 AM
dia ker atau kau yang dok buat kerja nie. tetiba ada BMW nak jual pula

:-? :-? :-? :-?

Aku tumpang sekaki jer... Kalo dia hulur komisyen skit... apa salahnyer. Sambil nyelam, minum air.. hehehe!!!:)paid :)paid :)paid

JomStar.Com
08-07-2008, 12:03 AM
haaa.. itu aku x sure le bro.. itu le nak tanye pandangan bro2 yang arif nih...


Sebelum bayar, ikut salesman tu gi JPJ & check puspakom. Everything dah OK... baru citer mcmana nak bayar pulak.
Skrg tak susah bro. Kalau ada yg kata pernah tertipu tu, itu mungkin atas kelalaian kita sendiri.

mrafif
08-07-2008, 03:12 AM
Sebelum bayar, ikut salesman tu gi JPJ & check puspakom. Everything dah OK... baru citer mcmana nak bayar pulak.
Skrg tak susah bro. Kalau ada yg kata pernah tertipu tu, itu mungkin atas kelalaian kita sendiri.

hehe.. tq2.. :D