PDA

View Full Version : Saham Koperasi Felda


Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8

anep_xix
09-03-2011, 12:52 AM
salam...nak tanya soklan pasal kpf..

1st of all, saya ni cucu peneroka...n mak saya bekas staff felda...saya layak x nak invest lam kpf ni?

lagi satu nak tanye kalau utk anak2 staff boleh invest x??
just curious..last time my mom told me staff je boleh bukak akaun utk invest kpf ni...

katani17
09-03-2011, 10:28 PM
salam...nak tanya soklan pasal kpf..

1st of all, saya ni cucu peneroka...n mak saya bekas staff felda...saya layak x nak invest lam kpf ni?

lagi satu nak tanye kalau utk anak2 staff boleh invest x??
just curious..last time my mom told me staff je boleh bukak akaun utk invest kpf ni...

Anak staff boleh je melabur. My friend anak staff ramai je melabur

ralli
11-03-2011, 05:15 PM
ank staff bleh melabur dlm kpf...tapi masa mak/bapak keje gan felda la..masa melabur letak nama bini gan anak skali..lepas bersara ..anak baru nak invest tak boleh kot...rugi wooo..bila staff dah mati dah tak bleh invest dlm kpf...

jutawanfeldagen2
28-05-2011, 01:43 AM
berapa la dividen tahun ni ye, sepi dah thread ni

syazacoklat
28-05-2011, 02:11 AM
berapa la dividen tahun ni ye, sepi dah thread ni

ya lah... mana perginya dengan otai2 kpf ni

sn4
28-05-2011, 06:25 PM
tak lama lagi ramai ler balik, masa dividen dah dekat ...

menteri kewangan
28-05-2011, 11:05 PM
ank staff bleh melabur dlm kpf...tapi masa mak/bapak keje gan felda la..masa melabur letak nama bini gan anak skali..lepas bersara ..anak baru nak invest tak boleh kot...rugi wooo..bila staff dah mati dah tak bleh invest dlm kpf...

bapak aku dah pencen..
pastu aku labur dlm kpf ni guna nama dia sbb malas nak isi borang..
kalo nak tukar nama aku @ buat akaun baru, boleh ke x?
in case takut apa2 jd kat bapak aku,aku x boleh nak tambah pelaburan plak nnt..
camne daaa

syazacoklat
29-05-2011, 05:10 PM
bapak aku dah pencen..
pastu aku labur dlm kpf ni guna nama dia sbb malas nak isi borang..
kalo nak tukar nama aku @ buat akaun baru, boleh ke x?
in case takut apa2 jd kat bapak aku,aku x boleh nak tambah pelaburan plak nnt..
camne daaa

kalo macm tu buat PL dan penuhkan selagi ada...... bila dh penuh tinggal tunggu KPF2 pulak... buat PL kat KPF bagi penuhkan plak kat KPF2 bayar guna dividen KPF .... cukup haul bolh kaya nnt

ralli
29-05-2011, 07:12 PM
bos dah pencen..mak/anak baru nak invest..dah tak bleh la...ko tuggu kpf2 je la...

syazacoklat
29-05-2011, 11:29 PM
bos dah pencen..mak/anak baru nak invest..dah tak bleh la...ko tuggu kpf2 je la...

bila kpf2 bila nak operasi....jgn cuma cakap politik aje dah lah

syazacoklat
05-06-2011, 05:04 AM
Kpf2 dah mula beroperasi.... tapi belom tau lagi siapa yang menguruskannya, kat mana dilaburkan saham kita, menguntungkan ke macam kpf, berapa banchmark pemberian dividen, berapa limit maksima, ada ke had masa pengeluaran balik saham nnt, apa yang paling penting boleh ke bagi pasif income seperti BR atau setidak2nya mcm kpf pada kita nnt.... banyak persoalan lain yang perlu difikirkan... ada ke org2 yang terlibat dgn kpf2 boleh jelaskan, minta pencerahan....

syazacoklat
09-06-2011, 07:08 PM
kenapa senyap aje thread ini.... mana otai2 kpf

AARCEMARA
10-06-2011, 12:05 AM
semua sedang tunggu hasil mesyuarat kpf bulan ni, sbb tu kurang fokus kat thread ni...agaknya lah.

nasrullah07
10-06-2011, 01:08 AM
Anak2 felda kena peka faedah yg diberi oleh KPF drpd ASB

syazacoklat
10-06-2011, 07:20 AM
Anak2 felda kena peka faedah yg diberi oleh KPF drpd ASB

tu yang den tak sabar menanti....:)

repasi
14-06-2011, 12:53 PM
tu yang den tak sabar menanti....:)
dah apply kpf 2 ker?

syazacoklat
14-06-2011, 09:23 PM
dah apply kpf 2 ker?

Baru pos ke kg...minta pengurus felda sahkan & minta diorang uruskan, biasanya diorang buat salinan... bila tak ada reply dari kpf2 boleh rujuk kat pjbat felda... pengalaman berurusan sendiri guna pos ni ...tak berapa nak layan...tp kalo pakai staf felda di kg yang urus cepat aje.....

shevadrog
14-06-2011, 09:59 PM
beruntung la ank2 felda or staf felda..dividen felda btul2 tinggi..

IjanSmart
14-06-2011, 11:55 PM
beruntung la ank2 felda or staf felda..dividen felda btul2 tinggi..
Macam saya melopong la...:((:D

syazacoklat
15-06-2011, 11:18 PM
Macam saya melopong la...:((:D

Releks bro.. rezeki kat lain ada

repasi
17-06-2011, 01:20 AM
Macam saya melopong la...:((:D
utk yg dah berkahwin...carik anak felda buat bini.ada 3 kuota lagik...carik 3 bini baru org felda:)

syazacoklat
17-06-2011, 04:53 AM
utk yg dah berkahwin...carik anak felda buat bini.ada 3 kuota lagik...carik 3 bini baru org felda:)

salah niat tu bro... kalo kahwin 3 anak orang felda setakat nak kejar kpf...tak berkat nnt

IjanSmart
17-06-2011, 08:41 AM
utk yg dah berkahwin...carik anak felda buat bini.ada 3 kuota lagik...carik 3 bini baru org felda:)
Tolong rekomen kat saya:D

repasi
17-06-2011, 01:07 PM
salah niat tu bro... kalo kahwin 3 anak orang felda setakat nak kejar kpf...tak berkat nnt
cadangan jer:) :D
pilihan di tangan anda!:D

repasi
17-06-2011, 01:08 PM
Tolong rekomen kat saya:D
1)call nomber ni 014-tekan tekan tak dapat
2)016-tekan tekan telefon jahanam:D

p_salsabila
17-06-2011, 01:58 PM
wah..aku baru je nak hantar borang permohonan...

saya pun nak bt permohonan juga la... jom pakat mohon ramai2...:D

ahbond
17-06-2011, 05:45 PM
Ramainya buat permohonan untuk jadi menantu org felda nie...hahaha...ini dinamakan mencipta peluang.

syazacoklat
18-06-2011, 11:05 AM
Ramainya buat permohonan untuk jadi menantu org felda nie...hahaha...ini dinamakan mencipta peluang.

yup peluang untuk jadi jutawan kpf....

repasi
18-06-2011, 12:04 PM
syaza = felda apa?kerja dan menetap kat mana?
katani17 = felda apa?kerja dan menetap kat mana?
ahbond = felda apa?kerja dan menetap kat mana?
***kalau ddekat kita sembang kat warung sambil ngeteh lagi syok

cashguy
18-06-2011, 01:13 PM
salam semua...
nak tanya pasal saham felda nie le bantu saya ye...
1. borang nak amik mana?
2. dihantar ke mana?
3. berapa perlu tunggu kelulusan?
4. ada yuran kemasukan?
5. saham bila boleh beli..selepas menjadi ahli atau masa nak mohon dah boleh beli?
6. nak tambah saham..bila boleh buat? ada limit tak?...
7. kalu anak peneroka...apa proses mohonnya?...pada sijil saham nama bapa atau anak yg memohon?

terima kasih semua...

syazacoklat
18-06-2011, 11:01 PM
syaza = felda apa?kerja dan menetap kat mana?
katani17 = felda apa?kerja dan menetap kat mana?
ahbond = felda apa?kerja dan menetap kat mana?
***kalau ddekat kita sembang kat warung sambil ngeteh lagi syok

o...org felda sg sayong... skrg keje di tawau

repasi
19-06-2011, 01:03 AM
o...org felda sg sayong... skrg keje di tawau
oic....sg sayong kulai? kat ngan taib andak gak la...kg mawi..johor bnyk kerja...camne sampai ke sabah lak gi nyer?:)

mytrade
19-06-2011, 01:17 AM
utk yg dah berkahwin...carik anak felda buat bini.ada 3 kuota lagik...carik 3 bini baru org felda:)

klu empat empat mertua org felda, limit tentu dah 1 million tu..:))

repasi
19-06-2011, 02:03 AM
klu empat empat mertua org felda, limit tentu dah 1 million tu..:))
kalau kpf (4 bini X 250000.00) = 1 juta
kalau kpf 2 (4 bini X 100000.00)= 400 000.00
so total 1.4 juta
***tapi.....cari org felda yg bekerja goverment yg boleh pinjam rm 200k cam cikgu ijazah...hehheeee....:D
empat2 bini duduk serumah....:D
cukup 7 tahun semua berhenti kerja duk goyang kaki jer:D

syazacoklat
19-06-2011, 02:29 AM
oic....sg sayong kulai? kat ngan taib andak gak la...kg mawi..johor bnyk kerja...camne sampai ke sabah lak gi nyer?:)

cari makan lah bro... dpt keja kat sbh

syazacoklat
19-06-2011, 02:32 AM
kalau kpf (4 bini X 250000.00) = 1 juta
kalau kpf 2 (4 bini X 100000.00)= 400 000.00
so total 1.4 juta
***tapi.....cari org felda yg bekerja goverment yg boleh pinjam rm 200k cam cikgu ijazah...hehheeee....:D
empat2 bini duduk serumah....:D
cukup 7 tahun semua berhenti kerja duk goyang kaki jer:D

berhenti kerja duk goyang kaki... aje ke bro.... yang lain tak goyang sekali

repasi
19-06-2011, 02:36 AM
salam semua...
nak tanya pasal saham felda nie le bantu saya ye...
1. borang nak amik mana?
2. dihantar ke mana?
3. berapa perlu tunggu kelulusan?
4. ada yuran kemasukan?
5. saham bila boleh beli..selepas menjadi ahli atau masa nak mohon dah boleh beli?
6. nak tambah saham..bila boleh buat? ada limit tak?...
7. kalu anak peneroka...apa proses mohonnya?...pada sijil saham nama bapa atau anak yg memohon?

terima kasih semua...utk kpf2:
1)borang ambil kat mana-mana pejabat felda atau dari thread ni atau thread kpf 2 yg lalu
2)hantar ke alamat kpf...tapi tulis kpf2 tingkat 3...kalau kpf tingkat 1....beza tang tu jer
3)dia org tgh kumpul...proses...then ada majlis rasmi utk kpf2 la.... launching...tunggu la dlm sebulan dua ni kalau kpf tunggu dlm sebulan
4)hantar sekali wang pos RM20.00 (yuran masuk) utk kpf dan kpf 2.
5)utk kpf 2 saham minimum RM100.00.tapi tak yah bagi dulu.tunggu kelulusan sbgai ahli dan dpt nombor ahli dulu...then baru tanam modal.kpf pon sama...tunggu approve
6)limit RM100 000.00 seorang utk kpf 2 (generasi kedua)anak cucu cicit piot dll.kalau kpf limit per family RM 250 000.00.
7)utk kpf isi borang kpf dan dapatkan pengesahan pengurus.fotostat ic lu ngan bapa lu.pengurus akan sahkan. lu hantar la by pos ke alamat kat borang tu atau pejabat felda pon bolah hantarkan.pada sijil saham nama lu dan kat atas ada nama bapa lu.skrg dah tak pakai sijil....semua dalam sistem...bagi no akaun maybank lu...so dividen nanti terus masuk akaun lu.kalau kpf2....mg nama lu trang terangan la..nanti anak lu, cucu lu pon boleh mohon masuk bila umur depa 18 thn

repasi
19-06-2011, 02:38 AM
berhenti kerja duk goyang kaki... aje ke bro.... yang lain tak goyang sekali
bila kaki bergoyang = yg lain bergoyang dgn sendirinya:D

mytrade
19-06-2011, 03:15 AM
kalau kpf (4 bini X 250000.00) = 1 juta
kalau kpf 2 (4 bini X 100000.00)= 400 000.00
so total 1.4 juta
***tapi.....cari org felda yg bekerja goverment yg boleh pinjam rm 200k cam cikgu ijazah...hehheeee....:D
empat2 bini duduk serumah....:D
cukup 7 tahun semua berhenti kerja duk goyang kaki jer:D

baik punya planning...nanti bila anak2 dh besar soh jd officer dlm ATM...LTAT pun bg dividen + bonus tinggi2...

repasi
19-06-2011, 03:17 AM
baik punya planning...nanti bila anak2 dh besar soh jd officer dlm ATM...LTAT pun bg dividen + bonus tinggi2...
anak anak dah umur 18 tahun boleh masuk kpf 2 bro!
tak perlu kerja atm...yg penting buat ramai anak....setahun satu...
1 bini = 5 anak X 4 bini = 20 cucu peneroka masuk kpf 2 X RM100 000.00 =dah 2 juta tuhhh
perancangan yg baik daripda yg terbaik :)cgrock

cronk
19-06-2011, 07:55 AM
satu pertanyaan, aku baru daftar kpf, boleh ke nk dftar kpf2 skali lg? mengenai pinjaman, 6% ke punya interest? ari2 ada tye krani felda, dia ckp, klu simpn 10k baru boleh pnjam 10k

syazacoklat
19-06-2011, 08:23 AM
klu empat empat mertua org felda, limit tentu dah 1 million tu..:))

boleh ke macm tu bro

repasi
20-06-2011, 02:26 AM
boleh ke macm tu bro
boleh...mengikut perlembagaan kpf:)

repasi
20-06-2011, 02:31 AM
satu pertanyaan, aku baru daftar kpf, boleh ke nk dftar kpf2 skali lg? mengenai pinjaman, 6% ke punya interest? ari2 ada tye krani felda, dia ckp, klu simpn 10k baru boleh pnjam 10k
1)boleh daftar kpf2.yg tak boleh peneroka asal atau pengganti peneroka contohnya anak yg mewarisi tanah peneroka asal yg meninggal.
2)yes 6%
3)yes camtu.kalau ada 40k boleh pinjam 40k.tapi...kalau ada lubang lain yg lagi baik...boleh gunakannya contoh pinjam tempat lain yg lagi murah:)

AARCEMARA
20-06-2011, 12:46 PM
bila mesyuarat nak di adakan? dlm website pun x ada apa2 berita terkini, ada sesiapa kat sini yg jadi perwakilan ke?
tk

repasi
20-06-2011, 01:00 PM
bila mesyuarat nak di adakan? dlm website pun x ada apa2 berita terkini, ada sesiapa kat sini yg jadi perwakilan ke?
tk
23/6/2011 mesyuarat

repasi
21-06-2011, 04:18 PM
ada siapa siapa member kat sini jadik perwakilan ker? saja nak survey!

syazacoklat
22-06-2011, 11:37 PM
23/6/2011 mesyuarat

tinggal berapa jam lagi bro...saya tak sabar, first time bro

ahbond
23-06-2011, 01:32 AM
KPF 2...form sudah selamat diPos ...tunggu kelulusan keahlian ...esok tunggu brp dividen kpf pulak....

pestime gak nie...

syazacoklat
23-06-2011, 05:39 AM
KPF 2...form sudah selamat diPos ...tunggu kelulusan keahlian ...esok tunggu brp dividen kpf pulak....

pestime gak nie...

oo ya ker bro...samalah kita ya

repasi
23-06-2011, 12:07 PM
tinggal berapa jam lagi bro...saya tak sabar, first time bro
first time = memang tak sabar = memang gelojoh sket :)
hari pertama la katakan.:d :d :d

katani17
23-06-2011, 12:09 PM
first time = memang tak sabar = memang gelojoh sket :)
hari pertama la katakan.:d :d :d

yang 3rd n 10 time pun x sabo gak :eek::eek::))

repasi
23-06-2011, 12:16 PM
yang 3rd n 10 time pun x sabo gak :eek::eek::))

benda sedap = mmg tak sabor/tak sabau!!!:)

katani17
23-06-2011, 12:21 PM
benda sedap = mmg tak sabor/tak sabau!!!:)

Kalo banyak mmg sedap. Maklumlah DG48. Kalo N17 nengok dari jauh je

cashguy
23-06-2011, 04:58 PM
utk kpf2:
1)borang ambil kat mana-mana pejabat felda atau dari thread ni atau thread kpf 2 yg lalu
2)hantar ke alamat kpf...tapi tulis kpf2 tingkat 3...kalau kpf tingkat 1....beza tang tu jer
3)dia org tgh kumpul...proses...then ada majlis rasmi utk kpf2 la.... launching...tunggu la dlm sebulan dua ni kalau kpf tunggu dlm sebulan
4)hantar sekali wang pos RM20.00 (yuran masuk) utk kpf dan kpf 2.
5)utk kpf 2 saham minimum RM100.00.tapi tak yah bagi dulu.tunggu kelulusan sbgai ahli dan dpt nombor ahli dulu...then baru tanam modal.kpf pon sama...tunggu approve
6)limit RM100 000.00 seorang utk kpf 2 (generasi kedua)anak cucu cicit piot dll.kalau kpf limit per family RM 250 000.00.
7)utk kpf isi borang kpf dan dapatkan pengesahan pengurus.fotostat ic lu ngan bapa lu.pengurus akan sahkan. lu hantar la by pos ke alamat kat borang tu atau pejabat felda pon bolah hantarkan.pada sijil saham nama lu dan kat atas ada nama bapa lu.skrg dah tak pakai sijil....semua dalam sistem...bagi no akaun maybank lu...so dividen nanti terus masuk akaun lu.kalau kpf2....mg nama lu trang terangan la..nanti anak lu, cucu lu pon boleh mohon masuk bila umur depa 18 thn


waa..tq bro.

ahbond
23-06-2011, 07:47 PM
Dah diumumkan 15%....syukur...

waktong.UMOFX
23-06-2011, 07:50 PM
Dah diumumkan 15%....syukur...

kat mana nk tau?

ahbond
23-06-2011, 08:54 PM
kat mana nk tau?

Kawan2 yang gie dengar meeting tadi...:D

syazacoklat
23-06-2011, 11:26 PM
Kawan2 yang gie dengar meeting tadi...:D

kenapa tak ada berita di akhbar.....

syazacoklat
23-06-2011, 11:30 PM
Kalo banyak mmg sedap. Maklumlah DG48. Kalo N17 nengok dari jauh je

kalo N1 pon tak apa, yang penting masyuk

katani17
23-06-2011, 11:36 PM
kalo N1 pon tak apa, yang penting masyuk

esok kot ada dalam akhbar. Dulu rumur kata div area 16%-18%. Gimik politik betul :))

syazacoklat
23-06-2011, 11:54 PM
esok kot ada dalam akhbar. Dulu rumur kata div area 16%-18%. Gimik politik betul :))

15% pon dah kira bagus.... dividen ini dah bersih setelah tolak zakat ke .... mau pencerahan

AARCEMARA
24-06-2011, 12:38 AM
confirm ke 15%?

repasi
24-06-2011, 02:18 AM
kenapa tak ada berita di akhbar.....
sabauuuuuuuuuuu!!!!
beli la akhbar 24 jun 2011
Alhamdulillah 15% macam bank rakyat.

repasi
24-06-2011, 02:22 AM
esok kot ada dalam akhbar. Dulu rumur kata div area 16%-18%. Gimik politik betul :))
kurang 1%.:)
16%-18% tu perwakilan yg mintak...
alk bagi 15%.ayway syukur sebab separuh dari jangkaan yg bakal bank persatuan umum(bank perwatuan jangka umum dividen 7.5% jer).
ada logik ugak 15% ni sebab...
felda labur dalam bank Rakyat sekitar 35.8 juta rasanya.so mana boleh lawan taukeh.sama taukeh boleh la.
BR=15%
KPF=15%

repasi
24-06-2011, 02:25 AM
15% pon dah kira bagus.... dividen ini dah bersih setelah tolak zakat ke .... mau pencerahan

yup...setelah tolak zakat

repasi
24-06-2011, 02:27 AM
confirm ke 15%?
confirm...
rujuk link dibawah:
http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/peneroka-raih-dividen-15-peratus-berikutan-prestasi-mantap-kpf.html

syazacoklat
24-06-2011, 05:42 PM
kurang 1%.:)
16%-18% tu perwakilan yg mintak...
alk bagi 15%.ayway syukur sebab separuh dari jangkaan yg bakal bank persatuan umum(bank perwatuan jangka umum dividen 7.5% jer).
ada logik ugak 15% ni sebab...
felda labur dalam bank Rakyat sekitar 35.8 juta rasanya.so mana boleh lawan taukeh.sama taukeh boleh la.
BR=15%
KPF=15%

harap kekalkan prestasi dividen utk tahun 2011.... kpf masih terima tambah saham lagi ke........

aliQue
26-06-2011, 10:12 AM
Gembira sakan ye orang2 FELDA

repasi
27-06-2011, 02:39 AM
harap kekalkan prestasi dividen utk tahun 2011.... kpf masih terima tambah saham lagi ke........masih boleh tambah saham....duit jer yg kena carik....:D

ahbond
27-06-2011, 12:31 PM
masih boleh tambah saham....duit jer yg kena carik....:D

Betul...duit jer yang tak cukup nie....
Tambah jer klu duit TER lebih....:D

syazacoklat
28-06-2011, 06:36 AM
Betul...duit jer yang tak cukup nie....
Tambah jer klu duit TER lebih....:D

bro mana ade istilah duit terlebih, banyak mana pon duit mesti nak lagi tapi itu bukan dikatakan termahak, cuma nak meningkatkan taraf hidup aje..... biarlah skrg ni kita keje cari duit, lepas tu duit yg berkeje untuk kita.. hanya 1 azam aje ni

repasi
28-06-2011, 10:36 AM
bro mana ade istilah duit terlebih, banyak mana pon duit mesti nak lagi tapi itu bukan dikatakan termahak, cuma nak meningkatkan taraf hidup aje..... biarlah skrg ni kita keje cari duit, lepas tu duit yg berkeje untuk kita.. hanya 1 azam aje nimacam ayat org MLM jer...
kita bekerja untuk duit...
dah banyak duit kita tetap bekerja utk duit dan duit pon bekerja utk kita:)

syazacoklat
28-06-2011, 06:43 PM
macam ayat org MLM jer...
kita bekerja untuk duit...
dah banyak duit kita tetap bekerja utk duit dan duit pon bekerja utk kita:)

kalo dah banyak duit dan semua penuh kpf, kpf2, asb, ahb, asw2020, BR, bpstn dll tak perlu kerja lg bro.... duduk rumh aje main PS3...:)

cashguy
28-06-2011, 07:26 PM
15% ?..manisnya...
saya baru nak mohon nie.. anak peneroka isi borang kp006 betul ke?..nak antar pejabat esok nak t/tgn pgurus plak...

acids
29-06-2011, 06:19 PM
salam dan tahniah kepada warga felda dpt 15%. nk tanya otai2 dalam ni kalo kita buat teknik rempit ok ke?

Contoh:
sijil 50k pastu pinjam/cagar sijil 50K masuk balik sijil kata la 40k jadi 90k kan sijil, lagi 10k buat bayar monthly installment pinjaman tadi. Ni kalo kira interest 15% dan pinjaman 6% so kita untung 9% betulkan. Minta pencerahan siapa yg buat teknik rempit utk KPF untung ke tak? tima kasih bebanyak......

drnumberuntung
29-06-2011, 10:42 PM
6% flat rate.. klu blr lebih kurang 7.5%

ahbond
29-06-2011, 10:56 PM
bro mana ade istilah duit terlebih, banyak mana pon duit mesti nak lagi tapi itu bukan dikatakan termahak, cuma nak meningkatkan taraf hidup aje..... biarlah skrg ni kita keje cari duit, lepas tu duit yg berkeje untuk kita.. hanya 1 azam aje ni

Den suka dengan azam nie....:D

kerunai
29-06-2011, 11:00 PM
pergh dasat duit korang keje kuat ;)

katani17
30-06-2011, 12:02 AM
salam dan tahniah kepada warga felda dpt 15%. nk tanya otai2 dalam ni kalo kita buat teknik rempit ok ke?

Contoh:
sijil 50k pastu pinjam/cagar sijil 50K masuk balik sijil kata la 40k jadi 90k kan sijil, lagi 10k buat bayar monthly installment pinjaman tadi. Ni kalo kira interest 15% dan pinjaman 6% so kita untung 9% betulkan. Minta pencerahan siapa yg buat teknik rempit utk KPF untung ke tak? tima kasih bebanyak......

Ada 2 perkara yang kena tahu.

1) Kalo loan 50k monthly 668*12=8016
Stakat dividen 50k*15%=7500
Kena topup = 516

2) Melainkan bro kira 90k*15%=13500
Sbb ada orang nak 50k enjoy dividennya n 40k kedua cover montly loan KPF. Mcm teknik loan ASB lar. Apepun terpulang pada bro

repasi
30-06-2011, 01:32 PM
salam dan tahniah kepada warga felda dpt 15%. Nk tanya otai2 dalam ni kalo kita buat teknik rempit ok ke?

Contoh:
Sijil 50k pastu pinjam/cagar sijil 50k masuk balik sijil kata la 40k jadi 90k kan sijil, lagi 10k buat bayar monthly installment pinjaman tadi. Ni kalo kira interest 15% dan pinjaman 6% so kita untung 9% betulkan. Minta pencerahan siapa yg buat teknik rempit utk kpf untung ke tak? Tima kasih bebanyak......
untung bro...
TAPI..KENA DISIPLIN,,,DUIT DIVIDEN YG AKAN DAPAT PADA TAHUN SETERUSNYA...LABUR BALIK DALAM KPF SAMPAI PENUH...KALAU TAK CUKUP NAK BAYAR INSTALLMENT BARU KUAR SKET DAN BEGITULAH SETERUSNYA........
Teruskan...bukan gamble...tapi...teknik pelaburan masa depan...confirm ok:):):):)

repasi
30-06-2011, 01:34 PM
6% flat rate.. Klu blr lebih kurang 7.5%
maksud dia tu...dia pinjam balik kat kpf = 6%

acids
30-06-2011, 05:33 PM
0oo confirm untung ye (dgn syarat disiplin kn).tqvm.

syazacoklat
30-06-2011, 07:15 PM
0oo confirm untung ye (dgn syarat disiplin kn).tqvm.

bayaran bulanan loan kpf ni potong dalam slip gaji atau tolak terus dividen yg dapat

acids
08-07-2011, 11:08 AM
bayaran bulanan loan kpf ni potong dalam slip gaji atau tolak terus dividen yg dapat

bole ke bayaran bulanan tolak dari dividen yg dapat

Kaneshiro
08-07-2011, 11:15 AM
hmm...kalaulah aku layak membelinya...

[V]endetta
11-07-2011, 01:04 PM
jalan lagi ke thread ni...

ahbond
11-07-2011, 03:10 PM
endetta;10073509']jalan lagi ke thread ni...

Hidup lagi thread nie...cuma masing masing sedang sibuk kira wang dividen..hahaha....ada nak buat kenduri ada nak tukar tayar ada nak buat extra raya....mcm mcm....hahahaaa :D

syazacoklat
11-07-2011, 08:10 PM
Hidup lagi thread nie...cuma masing masing sedang sibuk kira wang dividen..hahaha....ada nak buat kenduri ada nak tukar tayar ada nak buat extra raya....mcm mcm....hahahaaa :D

itu yang penuh kpf hehehe...mcm saya ni ciput dividen...kira dengan jari pon boleh:D

AARCEMARA
11-07-2011, 08:42 PM
itu yang penuh kpf hehehe...mcm saya ni ciput dividen...kira dengan jari pon boleh:D



perlahan2 kayuh lama2 sampai juga bro.!!:)

ahbond
11-07-2011, 09:04 PM
perlahan2 kayuh lama2 sampai juga bro.!!:)

Betul betul betulllll.....:))

repasi
12-07-2011, 09:42 AM
Hidup lagi thread nie...cuma masing masing sedang sibuk kira wang dividen..hahaha....ada nak buat kenduri ada nak tukar tayar ada nak buat extra raya....mcm mcm....hahahaaa :Dada yang nak tambah bini:D:D:D ahbond ada berani???:D:D:D

repasi
12-07-2011, 09:45 AM
itu yang penuh kpf hehehe...mcm saya ni ciput dividen...kira dengan jari pon boleh:Dhidup mesti mau berani...bertindak untuk masa hadapan...bukan berani berjalan kat lorong celah celah kl pakai baju kuning dan terpekik terlolong pastu kena semburrr...baik la pegang cangkul tanam jagung..dapat gak duit...atau study cara nak penuhkan kpf..lagi berfaedah:):):)
p/s:tak layan roman roman picisan di jalanan...pengemis dah lama buat.....baru nak tiru

ahbond
12-07-2011, 09:42 PM
Register E-penyata KPF....boleh tengok penyata dihujung jari...Laman sesawang KPF juga dah baru....hahaha...

ahbond
12-07-2011, 09:51 PM
ada yang nak tambah bini:D:D:D ahbond ada berani???:D:D:D

hahaha....:">

syazacoklat
12-07-2011, 10:37 PM
hidup mesti mau berani...bertindak untuk masa hadapan...bukan berani berjalan kat lorong celah celah kl pakai baju kuning dan terpekik terlolong pastu kena semburrr...baik la pegang cangkul tanam jagung..dapat gak duit...atau study cara nak penuhkan kpf..lagi berfaedah:):):)
p/s:tak layan roman roman picisan di jalanan...pengemis dah lama buat.....baru nak tiru

Saya sokong 100%....

repasi
14-07-2011, 02:10 PM
makluman terkini:
semalam keluar kenyataan daripada timb presiden rasanya majlis belia felda (generasi kedua) bagi tau di johor.....
1)KPF 2 MUNGKIN MENYAINGI KPF SAMA ADA AKAN BERI DIVIDEN SAMA ATAU LEBIH DARIPADA KPF.
2)BORANG SEDANG DIPROSES DAN MEREKA YG DITERIMA JADI AHLI AKAN DIPANGGIL UNTUK MESYUARAT AGUNG TAHUNAN KALI PERTAMA KPF 2 PADA BULAN NOVEMBER 2011
sekian dimaklumkan
tq

AARCEMARA
14-07-2011, 05:10 PM
makluman terkini:
semalam keluar kenyataan daripada timb presiden rasanya majlis belia felda (generasi kedua) bagi tau di johor.....
1)KPF 2 MUNGKIN MENYAINGI KPF SAMA ADA AKAN BERI DIVIDEN SAMA ATAU LEBIH DARIPADA KPF.
2)BORANG SEDANG DIPROSES DAN MEREKA YG DITERIMA JADI AHLI AKAN DIPANGGIL UNTUK MESYUARAT AGUNG TAHUNAN KALI PERTAMA KPF 2 PADA BULAN NOVEMBER 2011
sekian dimaklumkan
tq

saya masih menunggu kelulusan utk menjadi ahli kpf2. surat menyatakan masih dalam proses.

highway
14-07-2011, 06:05 PM
saya masih menunggu kelulusan utk menjadi ahli kpf2. surat menyatakan masih dalam proses.


tumpang tanya,

bayaran modal minima RM 100 tu terus bayar sekali ke? atau bayar RM 20 (fee masuk jer).... ??? :)cgrock

repasi
15-07-2011, 01:28 AM
tumpang tanya,

bayaran modal minima RM 100 tu terus bayar sekali ke? atau bayar RM 20 (fee masuk jer).... ??? :)cgrock
bayar rm20 fee masuk jer dulu bro...
pelaburan minimum rm100 tu tak payah dulu...
dah lulus jadik ahli...baru hentam rm100k terus la bro tak yah rm100:D

ahbond
15-07-2011, 02:37 AM
bayar rm20 fee masuk jer dulu bro...
pelaburan minimum rm100 tu tak payah dulu...
dah lulus jadik ahli...baru hentam rm100k terus la bro tak yah rm100:D

Inilah contoh Gen-2 yang menuju puncak....Teman nak jadikan bro pemankin semangat dalam long term investment (KPF/KPF2)...yehaaa :">

syazacoklat
15-07-2011, 10:33 PM
Inilah contoh Gen-2 yang menuju puncak....Teman nak jadikan bro pemankin semangat dalam long term investment (KPF/KPF2)...yehaaa :">

Saya pon sama bro... mau mencontohi tuan repasi dalam perlaburan:)

repasi
16-07-2011, 03:12 AM
Saya pon sama bro... mau mencontohi tuan repasi dalam perlaburan:)
invest for gain and gain and gain and gain and gainnnnnnnnn:D:D:D

ahbond
17-07-2011, 03:08 AM
invest for gain and gain and gain and gain and gainnnnnnnnn:D:D:D

Cayalah bro...:">

twisterz
25-07-2011, 01:23 PM
Salam,

last wk dpt surat kpf2..dia ckp dh approved..siap bg borang tambah saham...

nak tanya..dh boleh park duit dlm ni ke?

AARCEMARA
25-07-2011, 04:15 PM
Salam,

last wk dpt surat kpf2..dia ckp dh approved..siap bg borang tambah saham...

nak tanya..dh boleh park duit dlm ni ke?


tahniah twisterz anda sudah berjaya menjadi ahli, saya masih menunggu, baru dpt surat yg permohonan dalam proses. cuma saya tak bayar syer lagi hanya rm20 yuran pendaftaran. harap2 dapat lah diterima sbg ahli kpf2. :)

twisterz
25-07-2011, 10:45 PM
Cayalah bro...:">

Salam bro ahbond/repasi,
Ada petua terbaaeek ker nk fullkan kpf2 ni?
Mohon tunjuk ajar ..

katani17
25-07-2011, 10:50 PM
Salam bro ahbond/repasi,
Ada petua terbaaeek ker nk fullkan kpf2 ni?
Mohon tunjuk ajar ..

kpf dah penuh ker bro?

twisterz
26-07-2011, 08:45 AM
kpf dah penuh ker bro?

Alhamdulillah bro...:):)

bak kata bro repasi "invest for gain and gain and gain and gain and gainnnnnnnnn"

kpf ni bagus utk memajukan bangsa kita...kalo di bukak kat bangsa lain...konfem melepasla peluang nak dpt 250k kouta..silap mcm bank rakyat..500 je max tu pun open kat bangsa kita...masa aku p pej felda kl..org dlm mentioned ada org felda yg jual saham kat bangsa lain...zaman mcm ni nak kaya pun kena gadai kat bangsa lain...tak elok mcmtu..lg better bg kat bangsa kita yg takdpt facilities ni...

repasi
26-07-2011, 12:50 PM
Salam bro ahbond/repasi,
Ada petua terbaaeek ker nk fullkan kpf2 ni?
Mohon tunjuk ajar ..
kena jawab soalan ni dulu:sikit jer..tapi jawab semua tauu:D
1)kerja apa?
2)govt ker swasta?
3)gaji kasar sebulan?gaji bersih sebulan?
4) bujang /kahwin?anak berapa?
5)bini kerja ke tak?kalau kerja?kerja govt/swasta?berapa gaji?
6)kpf dah penuh ker bro?
7)lu anak or staff peneroka?bini lu anak or staff peneroka?

AARCEMARA
26-07-2011, 02:42 PM
[QUOTE=repasi;10218290]kena jawab soalan ni dulu:sikit jer..tapi jawab semua tauu:D
1)kerja apa?
2)govt ker swasta?
3)gaji kasar sebulan?gaji bersih sebulan?
4) bujang /kahwin?anak berapa?
5)bini kerja ke tak?kalau kerja?kerja govt/swasta?berapa gaji?
6)kpf dah penuh ker bro?
7)lu anak or staff peneroka?bini lu anak or staff peneroka?


fuh ini soalan kuiz yg musti dijawab oleh mr twisterz....untuk mndptkan kaedah terbaik utk kpf2.

en repasi dah dapt reply kelulusan dari kpf2 ke? saya masih menunggu2 ni....:-?:-?

twisterz
26-07-2011, 03:28 PM
kena jawab soalan ni dulu:sikit jer..tapi jawab semua tauu:D
1)kerja apa?
2)govt ker swasta?
3)gaji kasar sebulan?gaji bersih sebulan?
4) bujang /kahwin?anak berapa?
5)bini kerja ke tak?kalau kerja?kerja govt/swasta?berapa gaji?
6)kpf dah penuh ker bro?
7)lu anak or staff peneroka?bini lu anak or staff peneroka?

Ni dh mcm nak intvw CEO ni…hahaa


1)kerja apa?
Design
2)govt ker swasta?
swasta
3)gaji kasar sebulan?gaji bersih sebulan?
Alhamdulillah, lepasla sara bini+anak 3 org...
4) bujang /kahwin?anak berapa?
Refer item 3
5)bini kerja ke tak?kalau kerja?kerja govt/swasta?berapa gaji?
housewife
6)kpf dah penuh ker bro?
Alhamdulilllah..sebab tu tanya utk kpf2…
7)lu anak or staff peneroka?bini lu anak or staff peneroka?
Anak jati peneroka..masa kecik sempatla tolong bapak aku noreh getah..tu pun kena marah sbb pokok rosak..skrg relax skit sbb dh tukar sawit..


harap2...lepas la intvw ni..

repasi
26-07-2011, 04:15 PM
[QUOTE=repasi;10218290]kena jawab soalan ni dulu:sikit jer..tapi jawab semua tauu:D
1)kerja apa?
2)govt ker swasta?
3)gaji kasar sebulan?gaji bersih sebulan?
4) bujang /kahwin?anak berapa?
5)bini kerja ke tak?kalau kerja?kerja govt/swasta?berapa gaji?
6)kpf dah penuh ker bro?
7)lu anak or staff peneroka?bini lu anak or staff peneroka?


fuh ini soalan kuiz yg musti dijawab oleh mr twisterz....untuk mndptkan kaedah terbaik utk kpf2.

en repasi dah dapt reply kelulusan dari kpf2 ke? saya masih menunggu2 ni....:-?:-?
gua belom dpt lagik...
tak pe...tgh main msm dgn bumi armada kat BSKL lagik ni...
tgh syok lagik nih...:)
lambat sket approve pon tarak hal:D

repasi
26-07-2011, 04:18 PM
Ni dh mcm nak intvw CEO ni…hahaa


1)kerja apa?
Design
2)govt ker swasta?
swasta
3)gaji kasar sebulan?gaji bersih sebulan?
Alhamdulillah, lepasla sara bini+anak 3 org...
4) bujang /kahwin?anak berapa?
Refer item 3
5)bini kerja ke tak?kalau kerja?kerja govt/swasta?berapa gaji?
housewife
6)kpf dah penuh ker bro?
Alhamdulilllah..sebab tu tanya utk kpf2…
7)lu anak or staff peneroka?bini lu anak or staff peneroka?
Anak jati peneroka..masa kecik sempatla tolong bapak aku noreh getah..tu pun kena marah sbb pokok rosak..skrg relax skit sbb dh tukar sawit..


harap2...lepas la intvw ni..
belum lagik...
benda penting tak jawab lagik...
1)gaji kasar
2)gaji bersih
3)komitmen bulanan cth, kereta rumah dll...
dah tau tu baru la boleh kira...
p/s:KPF 2 seorang maksima RM 100k jer...tak macam KPF maksima rm250k per family

twisterz
26-07-2011, 04:46 PM
belum lagik...
benda penting tak jawab lagik...
1)gaji kasar
2)gaji bersih
3)komitmen bulanan cth, kereta rumah dll...
dah tau tu baru la boleh kira...
p/s:KPF 2 seorang maksima RM 100k jer...tak macam KPF maksima rm250k per family

skrg ni tgh active study pasal miti punya IPO utk bumi quota...rasanya ada thread discuss benda ni dlm CG..tu pun member inform last wk...sbb ada kwn dia dh dpt 180k dlm 6 hari..guna skim ni..terbaeekk

p.mutual still active gak...al maklumla..election dh nak dkt ni...so..buy!!buy!!buy!!..takkan nak harap epf yg bg 4-5% tu je..no risk..no gain...diversified skit saving tu..as long as kita tau boundary line..yg penting duit emergency/backup tu dh ada incase takda kerja dlm 6 bulan...

my 2 cents..

repasi
27-07-2011, 09:36 AM
skrg ni tgh active study pasal miti punya IPO utk bumi quota...rasanya ada thread discuss benda ni dlm CG..tu pun member inform last wk...sbb ada kwn dia dh dpt 180k dlm 6 hari..guna skim ni..terbaeekk

p.mutual still active gak...al maklumla..election dh nak dkt ni...so..buy!!buy!!buy!!..takkan nak harap epf yg bg 4-5% tu je..no risk..no gain...diversified skit saving tu..as long as kita tau boundary line..yg penting duit emergency/backup tu dh ada incase takda kerja dlm 6 bulan...

my 2 cents..
kalau belum cukup jurus jgn masuk gelanggang BSKL...
bukan semua IPO macam tu...
1) tgk sektor
2)tgk board
3)mmg MITI boleh dapat...charge dia lebih sket..
4)biasa IPO dapat dalam 10% jer daripada apa yg kita minta.
5)banyak lagik la nak citer....ponat eden nak nulih nihhh:D

katani17
27-07-2011, 11:13 AM
[QUOTE=AARCEMARA;10219401]
gua belom dpt lagik...
tak pe...tgh main msm dgn bumi armada kat BSKL lagik ni...
tgh syok lagik nih...:)
lambat sket approve pon tarak hal:D

patut lar senyap kat thread sinun. Rupanya kenyang minum jus kat cruise

katani17
27-07-2011, 11:14 AM
kalau belum cukup jurus jgn masuk gelanggang BSKL...
bukan semua IPO macam tu...
1) tgk sektor
2)tgk board
3)mmg MITI boleh dapat...charge dia lebih sket..
4)biasa IPO dapat dalam 10% jer daripada apa yg kita minta.
5)banyak lagik la nak citer....ponat eden nak nulih nihhh:D

betul ckp otai repasi cth IPO tergolek tahun nie

1) XOX
2) UOA
3) Peterlab
4) Hibiscus
5) Prestariang

twisterz
28-07-2011, 08:30 AM
kalau belum cukup jurus jgn masuk gelanggang BSKL...
bukan semua IPO macam tu...
1) tgk sektor
2)tgk board
3)mmg MITI boleh dapat...charge dia lebih sket..
4)biasa IPO dapat dalam 10% jer daripada apa yg kita minta.
5)banyak lagik la nak citer....ponat eden nak nulih nihhh:D
Thanks bro..ni kira tips gak...nak tau kenapa kenapa bab family, gaji kasar,bersih kena amik kira utk urusan ni...apa syarat kelayakannya...?

ejan_
28-07-2011, 12:34 PM
mana nak download borang kpf2?

twisterz
28-07-2011, 12:53 PM
mana nak download borang kpf2?

kalo ko dok kl...better amik kat jln gurney je...nak return balik pun better kat jln gurney gak..sbb process yg aku buat tempohari utk approval 2-3minggu je...

*p/s: baru call kpf, KPF2 dh boleh melabur...jom feldarians park duit masing2....happy investing!!

repasi
28-07-2011, 03:03 PM
thanks bro..ni kira tips gak...nak tau kenapa kenapa bab family, gaji kasar,bersih kena amik kira utk urusan ni...apa syarat kelayakannya...?
senang nak kira berapa boleh dpt pinjaman kita

fadli1982
31-07-2011, 06:50 PM
mana bgs register kpf or kpf 2? boleh ka apply kedua2 serentak? :D

ahbond
31-07-2011, 11:01 PM
mana bgs register kpf or kpf 2? boleh ka apply kedua2 serentak? :D

Bagi den klu kedua-duanya layak...apply jer kedua-dua sekali...boleh sebab berbeza pengurusan. Mana bagus itu subjektive sebab KPF dah ada track rekod manakala KPF2 belum ada track rekod...so bagi den dua-dua bagus...hahaha....:D

twisterz
01-08-2011, 01:56 PM
Bagi den klu kedua-duanya layak...apply jer kedua-dua sekali...boleh sebab berbeza pengurusan. Mana bagus itu subjektive sebab KPF dah ada track rekod manakala KPF2 belum ada track rekod...so bagi den dua-dua bagus...hahaha....:D

setuju sangat2....register dua2 terus

pastu fullkan kpf(max250k) dulu then kpf2(max100k) pulak..

terbaeek dari ladang!!!:))

kalo dividen 15% dua2 tu...setahun bleh dpt 45k (rm3750/sebulan) ...hehehe..

selamat berpusa semua!!!

repasi
01-08-2011, 01:59 PM
Bagi den klu kedua-duanya layak...apply jer kedua-dua sekali...boleh sebab berbeza pengurusan. Mana bagus itu subjektive sebab KPF dah ada track rekod manakala KPF2 belum ada track rekod...so bagi den dua-dua bagus...hahaha....:D
betul..betul...betul (upin & ipin cakap):D

fadli1982
01-08-2011, 02:21 PM
setuju sangat2....register dua2 terus

pastu fullkan kpf(max250k) dulu then kpf2(max100k) pulak..

terbaeek dari ladang!!!:))

kalo dividen 15% dua2 tu...setahun bleh dpt 45k (rm3750/sebulan) ...hehehe..

selamat berpusa semua!!!

100 k utk untuk 1 org anak felda ke?kalu org tu ada 5 org anak bermakna setiap anak felda tu dpt total 500 k ker kuota? or 100k tu wakil seorang anak jer?

AARCEMARA
01-08-2011, 03:16 PM
ada sesiapa di sini yg dah dapt tawaran kpf2? dah call kpf2 mereka kata belum mesyuarat lagi?
mana satu yg betul nih?

twisterz
01-08-2011, 03:30 PM
100 k utk untuk 1 org anak felda ke?kalu org tu ada 5 org anak bermakna setiap anak felda tu dpt total 500 k ker kuota? or 100k tu wakil seorang anak jer?

setau hamba...mcm kpf gak..100k utk whole family...kalo ada 5 org layak..sorang 20k je..

twisterz
01-08-2011, 03:36 PM
ada sesiapa di sini yg dah dapt tawaran kpf2? dah call kpf2 mereka kata belum mesyuarat lagi?
mana satu yg betul nih?

ko hantar byhand ke jln gurney ke?
last 2 wk aku dpt surat dari kpf2..ckp dh approved..siap bg borang tambah saham & no acc kpf2.

last wk aku call kpf, diorg ckp ada yg dh approved&ada yg belum lg...dia mention ada tak no acc maybank kpf2 dlm letter tu..aku ckp ada..so dia ckp dh bleh proceed la tu...

*maybe diorg check acc kpf yg mana dh exceed 90% tu yg bleh continue utk kpf2...rasanya la...

AARCEMARA
02-08-2011, 07:22 AM
ko hantar byhand ke jln gurney ke?
last 2 wk aku dpt surat dari kpf2..ckp dh approved..siap bg borang tambah saham & no acc kpf2.

last wk aku call kpf, diorg ckp ada yg dh approved&ada yg belum lg...dia mention ada tak no acc maybank kpf2 dlm letter tu..aku ckp ada..so dia ckp dh bleh proceed la tu...

*maybe diorg check acc kpf yg mana dh exceed 90% tu yg bleh continue utk kpf2...rasanya la...

aku pun confuse, hantar by hand jugak. mungkin belum approve kot, staff tu bgtau belum mesyuarat or saja memang dia tak tau. kalau ikut kpf acccount aku dah penuh. :-?

AARCEMARA
02-08-2011, 07:25 AM
ko hantar byhand ke jln gurney ke?
last 2 wk aku dpt surat dari kpf2..ckp dh approved..siap bg borang tambah saham & no acc kpf2.

last wk aku call kpf, diorg ckp ada yg dh approved&ada yg belum lg...dia mention ada tak no acc maybank kpf2 dlm letter tu..aku ckp ada..so dia ckp dh bleh proceed la tu...

*maybe diorg check acc kpf yg mana dh exceed 90% tu yg bleh continue utk kpf2...rasanya la...


permohonan kamu dari pihak kakitangan atau dari pihak peneroka?

twisterz
02-08-2011, 08:17 AM
permohonan kamu dari pihak kakitangan atau dari pihak peneroka?

anak peneroka bro...kejap lg approved la tu...kot2 dah ada dlm beg posmen tu...

repasi
02-08-2011, 09:40 AM
ada sesiapa di sini yg dah dapt tawaran kpf2? dah call kpf2 mereka kata belum mesyuarat lagi?
mana satu yg betul nih?
bini gua dah dapat surat..
permohonan berjaya dan boleh masuk syer dah...
gua belom lagik...

repasi
02-08-2011, 09:45 AM
setau hamba...mcm kpf gak..100k utk whole family...kalo ada 5 org layak..sorang 20k je..
salah tu bro...
100k untuk satu nama....
kpf 2 tak de familiy family dah bro...
ikut nama terus...
cth...bapak lu nama ahmad kahwin dengan timah...ada anak 4 org...kasim, baba, halim, yasin...
bapak dan mak lu tak leh masuk kpf2...yang boleh anak2 iaitu kasim, baba, halim, yasin
so...
kasim = maksimum rm100k
baba = maksimum rm100k
halim = maksimum rm100k
yasin = maksimum rm100k

sahaha
02-08-2011, 09:53 AM
bukan ahli keluarga felda boleh join ker?

twisterz
02-08-2011, 10:27 AM
salah tu bro...
100k untuk satu nama....
kpf 2 tak de familiy family dah bro...
ikut nama terus...
cth...bapak lu nama ahmad kahwin dengan timah...ada anak 4 org...kasim, baba, halim, yasin...
bapak dan mak lu tak leh masuk kpf2...yang boleh anak2 iaitu kasim, baba, halim, yasin
so...
kasim = maksimum rm100k
baba = maksimum rm100k
halim = maksimum rm100k
yasin = maksimum rm100k

Terima kasih bro..memberi sinar harapan waktu pg bulan posa hari ke2 ni....#:-S

AARCEMARA
02-08-2011, 03:47 PM
bini gua dah dapat surat..
permohonan berjaya dan boleh masuk syer dah...
gua belom lagik...

tahniah bro...kejap lagi turn kita pulak dpt surat hehehehe..:):)

katani17
02-08-2011, 03:54 PM
salah tu bro...
100k untuk satu nama....
kpf 2 tak de familiy family dah bro...
ikut nama terus...
cth...bapak lu nama ahmad kahwin dengan timah...ada anak 4 org...kasim, baba, halim, yasin...
bapak dan mak lu tak leh masuk kpf2...yang boleh anak2 iaitu kasim, baba, halim, yasin
so...
kasim = maksimum rm100k
baba = maksimum rm100k
halim = maksimum rm100k
yasin = maksimum rm100k

makna kalo bini pun felda mmg masyuk n berbaloi2:))

repasi
03-08-2011, 02:32 PM
tahniah bro...kejap lagi turn kita pulak dpt surat hehehehe..:):)
sampai udah cair make up eden....tak do sampai nyo lagi surat eden nih:((:((:((

repasi
03-08-2011, 02:34 PM
makna kalo bini pun felda mmg masyuk n berbaloi2:))
berbaloi tu betul...
masyukkkkkk....tak sangat (kena tamak sampai jadik jutawan)...then baru boleh kata masyukkkkk...
:D:D:D:D
berakit2 ke hulu.....:):):):)

beautifulmind
08-08-2011, 09:21 PM
nk invest online kat kpf boleh ke?

syazacoklat
17-08-2011, 05:10 AM
Bila lah 5% dividen kpf nak keluar....:D

AARCEMARA
17-08-2011, 04:02 PM
Bila lah 5% dividen kpf nak keluar....:D


x kisah le lepas raya pun ok jugak....tak payah bersoping sakan lak. tengah tunggu kpf2, katanya dah lulus tapi surat belum dapat lg.:-?

syazacoklat
18-08-2011, 08:57 AM
x kisah le lepas raya pun ok jugak....tak payah bersoping sakan lak. tengah tunggu kpf2, katanya dah lulus tapi surat belum dapat lg.:-?

Sya dah dapat surat tapi x tahu macam mana nak mulakan perlaburan.....

bugisfx
18-08-2011, 10:13 AM
Salam kenal warga feldarians..nak join gak bincang2 tentang KPF nih...maklumlah, dah lama jadi anak peneroka tapi tak register2 pun..Skrg baru plan nak register....

Selamat Berpuasa

syazacoklat
19-08-2011, 08:04 AM
Salam kenal warga feldarians..nak join gak bincang2 tentang KPF nih...maklumlah, dah lama jadi anak peneroka tapi tak register2 pun..Skrg baru plan nak register....

Selamat Berpuasa

rebut peluang bro...selagi ada, nnt dah jadi macam BR kena que pulak

mutiara_biru
19-08-2011, 04:39 PM
Bila lah 5% dividen kpf nak keluar....:D

penyata bonus dah ada kat website KPF

jemoreng
19-08-2011, 04:41 PM
anak x pnroka x dpt ka?

katani17
19-08-2011, 04:45 PM
penyata bonus dah ada kat website KPF

kalo sapa yang check kat m2u kat masuk update lar sini

waktong.UMOFX
19-08-2011, 04:46 PM
nk invest online kat kpf boleh ke?

tak boleh, kene pegi kaunter maybank untuk transaksi

kalau no akaun tak dpt lagi just letak no ic

p.s: sekarang dekat web kpf dah boleh tgk berapa sijil + keuntungan kita :)paid

ss_izal
04-09-2011, 04:06 AM
salam semua,
ayah aku pencen felda, dia dan family boleh join tak? tengok kat website dia macam tiada info apa sangat. mana nak tau track record saham ni? mana nak tahu lebih lanjut tentang saham ni, kpf and kpf2 perbezaan dan segalanya lah.
tq

katani17
04-09-2011, 01:54 PM
salam semua,
ayah aku pencen felda, dia dan family boleh join tak? tengok kat website dia macam tiada info apa sangat. mana nak tau track record saham ni? mana nak tahu lebih lanjut tentang saham ni, kpf and kpf2 perbezaan dan segalanya lah.
tq

bro nak tengok track rekod saham or rekod dividen saham?

ss_izal
04-09-2011, 02:50 PM
dedua pun boleh bro. so d mana nak check sapa boleh join semua?

dyla_dyla
14-10-2011, 02:03 PM
kpf ni felda je ke felcra tak leh ke apply...hu4

aliQue
14-10-2011, 02:06 PM
Boss aku buat loan 100k and dump masuk KPF..fuhuhu..

AARCEMARA
14-10-2011, 04:30 PM
Boss aku buat loan 100k and dump masuk KPF..fuhuhu..

kpf atau kpf2?

e8184
17-11-2011, 07:32 AM
Br follow thread ni.. dah sunyi ke

lilin
17-11-2011, 12:00 PM
Br follow thread ni.. dah sunyi ke

semua p kutip hasilnya, tue yg senyap..tunggu la bulan 5 k..bulan 6 tahun depan...confirm aktif semula nie

e8184
18-11-2011, 07:13 AM
semua p kutip hasilnya, tue yg senyap..tunggu la bulan 5 k..bulan 6 tahun depan...confirm aktif semula nie

Huhu.. Mcm tu ke trend nye. br bace ade satu lg thread pasal kpf2. Nmpak mcm slow sikit kpf2 tu. Bnyk hal kat peringkat pengurusan. :-?

SOUL86F
23-11-2011, 12:46 PM
berbaloi ke buat loan 100k masuk kpf ek?

twisterz
02-12-2011, 08:31 AM
berbaloi ke buat loan 100k masuk kpf ek?

berbaloi la bro tp kena tgk term gak...buat study skit......kaum lain punyala queue nak masuk(taktaula kalo management kpf baru ni)..ko plak teragak2 nak masuk..."max"kan terus......lu pikir la sendiri..

AARCEMARA
02-12-2011, 09:52 AM
berbaloi ke buat loan 100k masuk kpf ek?

terlalu berbaloi kalau dibandingkan asb. kpf dibuka utk ahli peneroka dan kakitangan shj, rugi tak ambil peluang bro..

ahbond
02-12-2011, 07:47 PM
berbaloi ke buat loan 100k masuk kpf ek?

Berbaloi...:D

jutawanfeldagen2
14-12-2011, 10:43 PM
Assalam bos,
Nak tanya sikit. Bapak gua dari felda bukit puchong triang pahang baru sampai rumah gua kat kl ni, nak melawat cucu baru. Dia cakap, kt kg gua semua tgh kecoh nak tambah pelaburan kpf ni...sebab ada berita angin yang setiap rm1 akan jadi rm8, so sapa yg ada rm250k akan jadi jutawan rm2m. Aku cakap itu dongeng semata . ni mesti salah faham saham koperasi felda kpf dengan saham felda global venture yg nak listed 2nd Q next year. Apa2 hal aku cakap bagus la tambah pelaburan, tapi jangan harapkan pulangan pelik mcm tu. Aku bercakap apa yang aku tau, dan aku sangka diorang salah faham, kang cakap felda tipu lak. Sapa sapa yg ada connection tolong check sikit, boleh aku sampaikan info yg tepat kt org kampung aku nih.
Pehalpun, terima kasih. Wassalam

jutawanfeldagen2
14-12-2011, 10:44 PM
Assalam bos,
Nak tanya sikit. Bapak gua dari felda bukit puchong triang pahang baru sampai rumah gua kat kl ni, nak melawat cucu baru. Dia cakap, kt kg gua semua tgh kecoh nak tambah pelaburan kpf ni...sebab ada berita angin yang setiap rm1 akan jadi rm8, so sapa yg ada rm250k akan jadi jutawan rm2m. Aku cakap itu dongeng semata . ni mesti salah faham saham koperasi felda kpf dengan saham felda global venture yg nak listed 2nd Q next year. Apa2 hal aku cakap bagus la tambah pelaburan, tapi jangan harapkan pulangan pelik mcm tu. Aku bercakap apa yang aku tau, dan aku sangka diorang salah faham, kang cakap felda tipu lak. Sapa sapa yg ada connection tolong check sikit, boleh aku sampaikan info yg tepat kt org kampung aku nih.
Pehalpun, terima kasih. Wassalam

menteri kewangan
08-01-2012, 10:36 AM
sapa tau cara yg paling senang kalo nak tambah syer (bayaran bulanan secara manual):)

aliQue
08-01-2012, 01:19 PM
Assalam bos,
Nak tanya sikit. Bapak gua dari felda bukit puchong triang pahang baru sampai rumah gua kat kl ni, nak melawat cucu baru. Dia cakap, kt kg gua semua tgh kecoh nak tambah pelaburan kpf ni...sebab ada berita angin yang setiap rm1 akan jadi rm8, so sapa yg ada rm250k akan jadi jutawan rm2m. Aku cakap itu dongeng semata . ni mesti salah faham saham koperasi felda kpf dengan saham felda global venture yg nak listed 2nd Q next year. Apa2 hal aku cakap bagus la tambah pelaburan, tapi jangan harapkan pulangan pelik mcm tu. Aku bercakap apa yang aku tau, dan aku sangka diorang salah faham, kang cakap felda tipu lak. Sapa sapa yg ada connection tolong check sikit, boleh aku sampaikan info yg tepat kt org kampung aku nih.
Pehalpun, terima kasih. Wassalam

Ada dgr gak cerita ni dari management and top management. Bukan 8 la..4 je..

akeyrasta
08-01-2012, 03:47 PM
Jadi ke tak nie??? kalau jadi nak topup lg.. aduhh senyap je geng2 kat sini..

vardenq
08-01-2012, 04:49 PM
Ada dgr gak cerita ni dari management and top management. Bukan 8 la..4 je..

itu yg nak tau...yg dengar tu saham KPF ke atau saham FGV nanti?

atau saham dlm KPF nanti otomatik akan jadi saham FGV gak?

ader saper2 ader info tak? aku kol no tepon dlm web kpf.net tu dier ckp dier pon tak tau pasal saham fgv nih,org atas je yg tau.. cap ayam betul...

saper2 sini org2 ATAS felda leh explen?

vardenq
08-01-2012, 04:50 PM
sapa tau cara yg paling senang kalo nak tambah syer (bayaran bulanan secara manual):)

ko dah menteri kewangan pon ko tak tau ke?

vardenq
08-01-2012, 05:03 PM
Assalam bos,
Nak tanya sikit. Bapak gua dari felda bukit puchong triang pahang baru sampai rumah gua kat kl ni, nak melawat cucu baru. Dia cakap, kt kg gua semua tgh kecoh nak tambah pelaburan kpf ni...sebab ada berita angin yang setiap rm1 akan jadi rm8, so sapa yg ada rm250k akan jadi jutawan rm2m. Aku cakap itu dongeng semata . ni mesti salah faham saham koperasi felda kpf dengan saham felda global venture yg nak listed 2nd Q next year. Apa2 hal aku cakap bagus la tambah pelaburan, tapi jangan harapkan pulangan pelik mcm tu. Aku bercakap apa yang aku tau, dan aku sangka diorang salah faham, kang cakap felda tipu lak. Sapa sapa yg ada connection tolong check sikit, boleh aku sampaikan info yg tepat kt org kampung aku nih.
Pehalpun, terima kasih. Wassalam


ader saper2 leh explenkan? aku pon ader dengar gak seunit seringgit akan nak rege lebih 3 ringgit.tp itulah,dengar org bercerita je la.. yang sahihnyer tak tau camner

menteri kewangan
16-01-2012, 10:02 PM
ko dah menteri kewangan pon ko tak tau ke?

ko ingat menteri semua tau ka?
kalo tau semua, buang masa plak aku join cg ni ye x?:">:p:))

AARCEMARA
17-01-2012, 08:42 AM
ko ingat menteri semua tau ka?
kalo tau semua, buang masa plak aku join cg ni ye x?:">:p:))

kalau lah naik 3 kali lipat, kayo lah pakcik2 felda tu. menteri kewangan pun minat nak melabur tu..:)):))

syukranjz
17-01-2012, 08:50 AM
Assalam bos,
Nak tanya sikit. Bapak gua dari felda bukit puchong triang pahang baru sampai rumah gua kat kl ni, nak melawat cucu baru. Dia cakap, kt kg gua semua tgh kecoh nak tambah pelaburan kpf ni...sebab ada berita angin yang setiap rm1 akan jadi rm8, so sapa yg ada rm250k akan jadi jutawan rm2m. Aku cakap itu dongeng semata . ni mesti salah faham saham koperasi felda kpf dengan saham felda global venture yg nak listed 2nd Q next year. Apa2 hal aku cakap bagus la tambah pelaburan, tapi jangan harapkan pulangan pelik mcm tu. Aku bercakap apa yang aku tau, dan aku sangka diorang salah faham, kang cakap felda tipu lak. Sapa sapa yg ada connection tolong check sikit, boleh aku sampaikan info yg tepat kt org kampung aku nih.
Pehalpun, terima kasih. Wassalam
Itu salah fhm jer..den pun org felda..

SuPerhEro
17-01-2012, 08:56 AM
tengok siapa pemilik utama felda selepas ini, adakah bangsa lain akan berada sebagai board of director dalam organisasi felda tidak lama lagi. :)

akeyrasta
17-01-2012, 08:58 AM
Aku tgh tgu nak 2up lg KPF nie.. dilema2

Gweb2008
17-01-2012, 08:27 PM
bila tarikh akhir boleh topup dlm kpf tu? kalau topup dlm bln 5 bln ke dpt dividen thn ni...

alirahmat
16-02-2012, 09:02 PM
ANAK beriya-iya nak gagalkan penyenaraian..(motif politik)..so jgn haraplah dividen jd lebih 14-15%..silap2 turun lgi ada..harap semua peneroka dan waris2 jgn layan puak2 ni..kacau sahaja..ANAK xder elama ni pun elok juga FELDA berjaya bersama masyarakatnya:D

Akulascalper
16-02-2012, 09:15 PM
ANAK beriya-iya nak gagalkan penyenaraian..(motif politik)..so jgn haraplah dividen jd lebih 14-15%..silap2 turun lgi ada..harap semua peneroka dan waris2 jgn layan puak2 ni..kacau sahaja..ANAK xder elama ni pun elok juga FELDA berjaya bersama masyarakatnya:D

Yang aku bold kan tu...aku setuju..:D

jutawanfeldagen2
29-03-2012, 12:16 PM
well, bank rakyat dah announced 20%. aku tak terkejut kalau kpf 18%-25% this year. Inilah durian runtuh diperkatakan najib

joee
29-03-2012, 01:58 PM
untung la PM kita bela kaw2 warga felda...

roslinda
29-03-2012, 02:21 PM
mcam mana dah nak bank in ke KPF???

roslinda
29-03-2012, 02:23 PM
agak2 bila deviden nak annouce thn nii...hehehe nak masuk duit niii,.....dpt skit div pun ok gak.

AARCEMARA
29-03-2012, 08:21 PM
agak2 bila deviden nak annouce thn nii...hehehe nak masuk duit niii,.....dpt skit div pun ok gak.

dividen bulan july nanti, tapi untuk tahun kewangan 2011. invest tahun ni akan dpt dividen next year

ahbond
02-04-2012, 07:09 PM
harap masin mulut yang doakan 18% keatas tu...best best

pg01
16-04-2012, 03:34 AM
Alhamdulillah rezki :)

jutawanfeldagen2
25-04-2012, 10:37 PM
Inshallah. Tunggu 8 Mei ni. Tapi camna nak maintain the dividen after fgv listing ni, next year mungkin gempak but years after that. Hmmm nak kena tengok venue baru for investment la plak

katani17
25-04-2012, 11:33 PM
Inshallah. Tunggu 8 Mei ni. Tapi camna nak maintain the dividen after fgv listing ni, next year mungkin gempak but years after that. Hmmm nak kena tengok venue baru for investment la plak

td berita ckp rezeki tue utk settler jer :D

pg01
08-05-2012, 12:02 AM
Salam sahabat...
Semoga KPF terus maju :)

bapago
08-05-2012, 07:17 AM
Salam sahabat...
Semoga KPF terus maju :)

saham KPF ni kalau bukan orang felda leh beli ke?

akeyrasta
08-05-2012, 07:36 AM
Nak dgr juga harini punya berita..
ok ke tak ok hehe..

bapago
08-05-2012, 08:08 AM
Nak dgr juga harini punya berita..
ok ke tak ok hehe..

penantian satu penyiksaan...... he he :)

ahbond
08-05-2012, 10:08 AM
penantian satu penyiksaan...... he he :)

harapan mengunung nie...hehehe :D

akeyrasta
08-05-2012, 10:41 PM
Yeker ni 20 percenttttt

pg01
10-05-2012, 09:21 PM
20% ker ;)...Apa-apa pun alhamdulillah..:)

drnumberuntung
10-05-2012, 09:52 PM
Yeker ni 20 percenttttt

yakinnya.. 15% pun blum tentu

pg01
16-05-2012, 10:37 AM
Salam sahabat.Salam ceria.
Marilah kita sama-sama berdoa
agar % dividen KPF tahun ni naik lagi :).

eumora
22-05-2012, 10:59 AM
A'kum ..
nak tanya .. had maksimum pelaburan kpf2 nie berapa ya? individukan?
macam kpf1 had maksimum 250ribu satu keluarga .. betul kan?

pg01
14-06-2012, 04:51 AM
Salam sahabat.
Terima kasih kerana memberi sokongan kepada KPF ini.
Sama-samalah kita berdoa agar dividen tahun ini lebih tinggi dari tahun lepas.
Majulah KPF untuk Malaysia.
Sekian terima kasih

mick2030
14-06-2012, 09:29 AM
saham KPF ni kalau bukan orang felda leh beli ke?

Boleh kot....




Tapi kene jadi staff kat sana, or cari bini org sana :)

zack fibonasi
14-06-2012, 09:39 AM
lepas felda listing....apa jadi dengan saham koperasi felda ni yek?.....

frugaldedi
18-06-2012, 05:54 AM
Sedang menunggu dalam debaran :)

katani17
20-06-2012, 12:13 AM
Sedang menunggu dalam debaran :)

esok mesyuarat agong kpf. Sapa yang pi tlg update bp percent dividen n bayau bile :D

ahbond
20-06-2012, 01:11 AM
esok mesyuarat agong kpf. Sapa yang pi tlg update bp percent dividen n bayau bile :D

wow best best :D

katani17
20-06-2012, 08:18 AM
wow best best :D

best sbb masyuk ker bro? :D

AARCEMARA
20-06-2012, 08:23 AM
esok mesyuarat agong kpf. Sapa yang pi tlg update bp percent dividen n bayau bile :D

suspen jugak ni menunggu berapa % dividen..sama sama berdoa agar ianya lebih baik dari tahun lepas.

art_director
20-06-2012, 08:28 AM
weh kau org join pakatan rakyat lah. kasi undi sama pkr. nanti kerajaan pkr kasi dividen double dari ape yg korang dapat skang. jangan tertipu dengan BN 16% tu selepas dimangkap oleh pemimpin bn (kata pembangkang)

katani17
20-06-2012, 08:34 AM
weh kau org join pakatan rakyat lah. kasi undi sama pkr. nanti kerajaan pkr kasi dividen double dari ape yg korang dapat skang. jangan tertipu dengan BN 16% tu selepas dimangkap oleh pemimpin bn (kata pembangkang)

nie apa citer plak bro? bila masa sebut pasal undi. Kami sebut hal AGM n dividen. thread politik dah banyak :-?

AARCEMARA
20-06-2012, 08:44 AM
nie apa citer plak bro? bila masa sebut pasal undi. Kami sebut hal AGM n dividen. thread politik dah banyak :-?
entahlah bro, tiba2 tak bagi slam terus crita politik...:p:p:o:o

highway
20-06-2012, 09:08 AM
ada 'live' report ker??? any updates???

AARCEMARA
20-06-2012, 10:06 AM
kpf sedang meeting, kpf2 apa crita? ada sesiapa yg tahu...senyap aje tanpa berita.

frugaldedi
20-06-2012, 10:09 AM
Tunggu dengan penuh setia dan sabar :)

macintoshmcafee
20-06-2012, 11:49 AM
takder latest news ke?

highway
20-06-2012, 01:03 PM
dividen thn 2011=18%. Alhamdulillah... :)paid:)paid (sumber tak rasmi nih) :):):)

katani17
20-06-2012, 01:07 PM
dividen thn 2011=18%. Alhamdulillah... :)paid:)paid (sumber tak rasmi nih) :):):)

tarikh bayar bila? bayau 2kali mcm biasa kan

highway
20-06-2012, 01:09 PM
tarikh bayar bila? bayau 2kali mcm biasa kan

yup...mcm biasa kot 10+8 10% julai 8% september

AARCEMARA
20-06-2012, 02:45 PM
alhamdulillah kalau benar bagai dikata.

aliQue
20-06-2012, 04:50 PM
Confirm 20%
2% dizakatkan
18% dpt ke ahli

ahbond
20-06-2012, 10:41 PM
18%..wow dan syukur alhamdullilah...amin amin

syazacoklat
21-06-2012, 04:42 AM
18%..wow dan syukur alhamdullilah...amin amin

Kenapa tiada kenyataan akhbar atau tv3 tentang dividen tahun ni, tak macam tahun2 lepas....

taipan6181
21-06-2012, 05:25 AM
Gula2 nk pru broo pas tu sendiri mo ingat lah ....

frugaldedi
21-06-2012, 10:48 AM
Alhamdulillah...apa-apa pun. Rezki dariNya.

syazwanazmi
22-06-2012, 04:25 PM
dlm web KPF dah announced 18% dividen :)

frugaldedi
24-06-2012, 04:37 AM
Yer Tuan.Dah diumumkan kat web KPF 18%..
Alhamdulillah

SHAH FX
24-06-2012, 04:41 AM
:((:((:((Nak join tp x de duit....

SHAH FX
24-06-2012, 04:42 AM
Berapa minimum nak join ni???

frugaldedi
25-06-2012, 02:14 AM
Terima kasih KPF.

frugaldedi
03-07-2012, 11:24 PM
Dividen sudah masuk.
Semua orang senang hati :)

harundin2
16-07-2012, 05:01 PM
Dividen 18% yg baru diumumkan ni utk tahun 2011..maksudnya Jan 2011 - Dis 2011.utk pelaburan bagi tahun 2012 dari Jan hingga Jun 2012 tidak dikira la?adakah ana betul?

Mintak pencerahan warga KPFian

katani17
16-07-2012, 05:08 PM
Dividen 18% yg baru diumumkan ni utk tahun 2011..maksudnya Jan 2011 - Dis 2011.utk pelaburan bagi tahun 2012 dari Jan hingga Jun 2012 tidak dikira la?adakah ana betul?

Mintak pencerahan warga KPFian

Pelaburan 2012 tahun depan baru dpat hasilnya or dividen

harundin2
16-07-2012, 05:44 PM
Pelaburan 2012 tahun depan baru dpat hasilnya or dividen

ok.jelas..tahun depan pun umum lebih kurang bulan julai mcm ni jugak la kan?

ahbond
16-07-2012, 11:09 PM
ok.jelas..tahun depan pun umum lebih kurang bulan julai mcm ni jugak la kan?

mesyurat penghujung bulan 6...biasanya...so dividen diumumkan masa mesyuarat tahunan tu...hahaha...so dividen kewangan tahun 2012..akan diumumkan pada penghujung jun 2013...lebih kurang beginilah senario dia :">

frugaldedi
18-07-2012, 11:48 PM
Tahniah KPF :)

harundin2
20-07-2012, 12:47 AM
Buat PL dump ke kpf bagus ke?

frugaldedi
20-07-2012, 11:33 AM
Buat PL dump ke kpf bagus ke?

Bagus tuan....tersangat lah bagusnya..memang boleh cover :)

harundin2
20-07-2012, 02:21 PM
Bagus tuan....tersangat lah bagusnya..memang boleh cover :)

Terima kasih..sekarang duk simpan sikit2 tak tau bile boleh jd byk:D

frugaldedi
22-07-2012, 12:28 AM
Terima kasih..sekarang duk simpan sikit2 tak tau bile boleh jd byk:D
InsyaAllah tuan..berapa maksimum yang tuan boleh simpan di KPF?

razdi
22-07-2012, 12:50 AM
saya boleh simpan max sbb adk beradik yg lain xbuka pon akaun cumaaa... duwet jer xbrapa nak banyak.hehe..tp nk capai target jgk lah satu hari nanti

couchcorp
22-07-2012, 09:12 AM
Pelaburan 2012 tahun depan baru dpat hasilnya or dividen

Tuan, macam mane pengiraan dividen kpf ye??adakah sama mcm ASB?...

1. kira berdasarkan baki terendah setiap bulan ?

2. ada member bgtau, kena letak cukup 1 tahun baru dapat dividen, klu letajk kurang drpd tu eg 6 bulan shj terus jual..tak dpt apa2 pun.

3. kalau kita letak 20k sebelum July 2012, adakah kita akan dpt dividen untuk Aug, Sept, Oct, Nov, Dec...(5 bulan)??

razdi
22-07-2012, 10:37 AM
setahu saya jika kita tambah
cth 1/8/2012, cara kiranya 5/12x20k jika tambah 20k dan x dgn div cth 15%.

jika kita tambah 1/12/2012 pon still akan dapat div.cara kira 1/12x20k x 15%.
no.3 tu tepat skali akan dapat div untuk 5 bulan.

harundin2
22-07-2012, 11:41 PM
InsyaAllah tuan..berapa maksimum yang tuan boleh simpan di KPF?

Maksimum tu takde la byk tuan..kene tggl utk adik beradik jugak:D

harundin2
22-07-2012, 11:50 PM
setahu saya jika kita tambah
cth 1/8/2012, cara kiranya 5/12x20k jika tambah 20k dan x dgn div cth 15%.

jika kita tambah 1/12/2012 pon still akan dapat div.cara kira 1/12x20k x 15%.
no.3 tu tepat skali akan dapat div untuk 5 bulan.

Kiranya sama mcm ASB jugak la.kan

pogee76
23-07-2012, 12:10 AM
salam, nak tanya kalo yg xde kena mengena dgn felda blh apply ke?

razdi
23-07-2012, 05:04 AM
salam, nak tanya kalo yg xde kena mengena dgn felda blh apply ke?

maaf..yg xada kena mengena dgn felda xboleh apply..so, kena cr anak peneroka kawen,xpon keja dgn felda.hehe

frugaldedi
23-07-2012, 09:29 PM
maaf..yg xada kena mengena dgn felda xboleh apply..so, kena cr anak peneroka kawen,xpon keja dgn felda.hehe
Nak kena cari orang felda lah :)

razdi
23-07-2012, 10:42 PM
sapa-sapa yang dh dum dalam kpf lebih 50k, sila angkat tangan.hehe

katani17
23-07-2012, 11:05 PM
sapa-sapa yang dh dum dalam kpf lebih 50k, sila angkat tangan.hehe

bro angkat tangan sendiri

katani17
23-07-2012, 11:06 PM
Tuan, macam mane pengiraan dividen kpf ye??adakah sama mcm ASB?...

1. kira berdasarkan baki terendah setiap bulan ?

2. ada member bgtau, kena letak cukup 1 tahun baru dapat dividen, klu letajk kurang drpd tu eg 6 bulan shj terus jual..tak dpt apa2 pun.

3. kalau kita letak 20k sebelum July 2012, adakah kita akan dpt dividen untuk Aug, Sept, Oct, Nov, Dec...(5 bulan)??

bini ngko felda ker? hati2 kalo nak park atas kawan or orang luar walau ada agreement hitam putih

couchcorp
24-07-2012, 12:38 AM
bini ngko felda ker? hati2 kalo nak park atas kawan or orang luar walau ada agreement hitam putih

mcm tak menjawab soalan je...:-?