PDA

View Full Version : D-Tracker Members >>Click Sini<<


akmaal_flux11
27-03-2013, 10:34 AM
Salam,

Kepada Cgrians berminat nak tepek n share idea mengenai
Kawasaki KLX D-Tracker 150 boleh la tepek2 kat cni. Dlu tajuk thread ni utk compare d-tracker n xtm.
Skrg dah pakai D-Track so marilah kite go straight cite bab D-Tracker.
Sumbangan dan inovasi anda amat digalakkan :D

UPDATED MY D-TRACKER:-

http://i1275.photobucket.com/albums/y460/Khairul_Akmaal_Zainal/IMG-20130404-00248_zpsa6ea6777.jpg (http://s1275.photobucket.com/user/Khairul_Akmaal_Zainal/media/IMG-20130404-00248_zpsa6ea6777.jpg.html)

http://i1275.photobucket.com/albums/y460/Khairul_Akmaal_Zainal/IMG-20130404-00245_zpsa946b5ea.jpg (http://s1275.photobucket.com/user/Khairul_Akmaal_Zainal/media/IMG-20130404-00245_zpsa946b5ea.jpg.html)


Harap owner2 dapat memberi review n pencerahan

Pic:-
http://s1275.photobucket.com/user/Khairul_Akmaal_Zainal/library/

akmaal_flux11
27-03-2013, 10:38 AM
Mohon bantuan dr otai2...

akmaal_flux11
27-03-2013, 12:19 PM
Xde ke cgrians yg pakai motor ni?

akmaal_flux11
27-03-2013, 01:59 PM
Sonyap plak thread den ni..

akmaal_flux11
27-03-2013, 08:17 PM
minta tlg cgrians yang dah penah pakai motor nie...

sitoplasmat
27-03-2013, 08:20 PM
jenama apa nei...yamaha atau suzuki...?

m13jump
27-03-2013, 08:22 PM
Motor die design nampak memang mantap. klau ni keluar dulu kompen den beli ni dari demak dtm tu. ;)

akmaal_flux11
27-03-2013, 08:23 PM
jenama apa nei...yamaha atau suzuki...?

mofaz keluarkan bro...
ala2 demak gak...
tp demak ni x da pickup bro

akmaal_flux11
27-03-2013, 08:25 PM
Motor die design nampak memang mantap. klau ni keluar dulu kompen den beli ni dari demak dtm tu. ;)

memang mantap bro.
tp nak kena ade comment dari owner.
tak nak "indah khabar dari rupe".

p/s: motor ni dah lama keluar. dah 5th batch kalau x silap

iwanawi
27-03-2013, 08:28 PM
bro dh join ke group ni?

https://www.facebook.com/groups/MLEXTMXTR/

boleh la baca komen2 kt sane

sitoplasmat
27-03-2013, 08:30 PM
ini motor track ker atau jalan? cuba tyep kat face book ada tak...design cantik..tapi engin kena tahan juga..spare part senang cari atau tak...value after sale kena tahu juga...biasa la..motor klu buatan taiwan (taiwan ker?) org kurang dapat perhatian...mcm2 isu akan main dalam kepala..

m13jump
27-03-2013, 08:34 PM
memang mantap bro.
tp nak kena ade comment dari owner.
tak nak "indah khabar dari rupe".

p/s: motor ni dah lama keluar. dah 5th batch kalau x silap

dah lama kluar, tapi dtm tu first batch. waktu tu xde geng scram. nak cari spare part memang susah

akmaal_flux11
27-03-2013, 09:03 PM
dah lama kluar, tapi dtm tu first batch. waktu tu xde geng scram. nak cari spare part memang susah

tapi ok ke XTM nie?
DTM, Ranger dan XTM?
yang mane ok?

1- Performance
2- Maintainance
3- Ragam Motor

pening2 ~X(~X(~X(

akmaal_flux11
27-03-2013, 09:07 PM
ini motor track ker atau jalan? cuba tyep kat face book ada tak...design cantik..tapi engin kena tahan juga..spare part senang cari atau tak...value after sale kena tahu juga...biasa la..motor klu buatan taiwan (taiwan ker?) org kurang dapat perhatian...mcm2 isu akan main dalam kepala..

fb XTM ni macam sepi.
tapi tengok review banyak komen negatif.
motor ni ade off road n on road.
XTM - offroad kalau x silap
XTM-R - onroad

Antaranyer:-

1- Tank mudah masuk air.
2- Bile change gear rendah time top speed enjin akan mati
3- Wiring problem.

So nak tanye owner2 XTM kat cgrians ni mengenai ragam motor nie.
x delah nak kondem motor ni. even Proton pun ade problem die bile manufacture 1st batch keter die.

so nak review utk 5th batch die...

akmaal_flux11
27-03-2013, 09:09 PM
bro dh join ke group ni?

https://www.facebook.com/groups/MLEXTMXTR/

boleh la baca komen2 kt sane

dah join tapi x jumpe plak review 5th batch XTM-R nie.
Kalau yang 1 st batch nie byk lar review negatif

bowthugz69
27-03-2013, 09:14 PM
member aku baru ambik 2mggu lepas... sehari lepas ambik.. wiring problem.. signal tak menyala... hntr blik.. pastu ok smpai skrg...

pickup sedap... topspeed leh g 140-150...

kalau ada duit lebih... ambik la Ktm Duke 200... puas hati..

akmaal_flux11
27-03-2013, 09:18 PM
member aku baru ambik 2mggu lepas... sehari lepas ambik.. wiring problem.. signal tak menyala... hntr blik.. pastu ok smpai skrg...

pickup sedap... topspeed leh g 140-150...

kalau ada duit lebih... ambik la Ktm Duke 200... puas hati..

kalau ade duit lame dah amik ktm boss.
malas plak nak g bank rakyat (personal loan)
malas nak hutang byk2...pakai lar sekadar yg mampu

MOD jr.
27-03-2013, 09:22 PM
kawasaki kan ada

akmaal_flux11
27-03-2013, 10:14 PM
kawasaki kan ada

monthly payment x tahan lar bro.
enjin kuat vibration.
test kwn punye KLX 150 dr Seremban - Nilai
dah rase mcm Seremban ke KL.
Kebas punggung mengalahkan naik LC135.
Motor pulak rase rendah mcm mopeds.

tu yg ingat naik amik XTM.
mcm DTM ok cume pickup / top speed x der.
free gear kena free sebelum berhenti.

tu yg nak tanya comment org yg dah pakai XTM.

akmaal_flux11
27-03-2013, 10:34 PM
bump utk thread nie...

superbikekids
28-03-2013, 12:31 AM
aku ada join group penang x moto
diorang cakap moto ni wiring paling bermasalah

calmshot
28-03-2013, 12:53 AM
Aku ada satu lagi recommendation selain mle xtm, try usya nimota ranger max model 2013 ni, http://www.mudah.my/New+Nimota+Ranger+MAX-16851307.htm

Brand agak established dari mle. Design yg baru ni pon cun motard dan harga mampu milik

http://img.rnudah.com/images/18/1891192945.jpg

akmaal_flux11
28-03-2013, 01:14 AM
aku ada join group penang x moto
diorang cakap moto ni wiring paling bermasalah

tu la tgk review kat FB XTM nie mcm2 masalah:-

1) Wiring problem (horn, signal, starter n etc)
2) carb selalu semput
3) Gear Patah
4) Brake patah
5) Vibration sampai skru boleh tercabut
6) kat seremban ni ada budak pakai n blok pecah walhal pakai standard jek
7) paling x sedap dgr tank senang masuk air.

bukanlah nak perfect tapi as user / rider saya nak motor tahan lame. bukan nak gasak or wat racing pun. cume sy selalu main long distance. lebih2 lagi suke balik malam. risau gak kalau break down tgh jln.

dari segi sparepart, sy tgk xtm mcm amik blueprint suzuki
so bab sparepart rase x ada masalah.

just opinion sy.

akmaal_flux11
28-03-2013, 01:16 AM
Aku ada satu lagi recommendation selain mle xtm, try usya nimota ranger max model 2013 ni, http://www.mudah.my/New+Nimota+Ranger+MAX-16851307.htm

Brand agak established dari mle. Design yg baru ni pon cun motard dan harga mampu milik

http://img.rnudah.com/images/18/1891192945.jpg

sparepart n performance mcm mane?
bentuk menarik dah tu dari ranger lame.
kedai ni dekat kg. saya nie (selayang) :D

r-left
28-03-2013, 10:30 AM
hari tu aku tgk org menolak motor ni kat highway..:(

calmshot
28-03-2013, 11:09 AM
sparepart n performance mcm mane?
bentuk menarik dah tu dari ranger lame.
kedai ni dekat kg. saya nie (selayang) :D

sparepart tak sure aa plak, tapi yg aku tau ranger X yg model sebelom ni tu copy design engine dari engine honda.

kat apartment aku ade sorang budak pakai rangerX, aku tgk built quality die pon ok, cume ade beberapa welding yg tak cantik, tade pulak dia citer masalah wiring, tapi ni rangerX la bukan ranger Max yg baru tu . better bro tanya2 di forum malaysianbikers, dlm tu ramai juga pengguna ranger tak silap aku.

calmshot
28-03-2013, 11:10 AM
hari tu aku tgk org menolak motor ni kat highway..:(

aku banyak kali nampak orang menolak honda ex5, kawa 150rr, yama lc dan sebagainya dekat highway :(

akmaal_flux11
28-03-2013, 12:52 PM
sparepart tak sure aa plak, tapi yg aku tau ranger X yg model sebelom ni tu copy design engine dari engine honda.

kat apartment aku ade sorang budak pakai rangerX, aku tgk built quality die pon ok, cume ade beberapa welding yg tak cantik, tade pulak dia citer masalah wiring, tapi ni rangerX la bukan ranger Max yg baru tu . better bro tanya2 di forum malaysianbikers, dlm tu ramai juga pengguna ranger tak silap aku.

Tgh usha ni kat MBC...
Nak taw gak review die.
Bkn mintak motor power cume
Berharap x brake down tgh jln
Welding xkemas x pe bro.
Jgn patah due kat atas highway :D

akmaal_flux11
28-03-2013, 12:55 PM
hari tu aku tgk org menolak motor ni kat highway..:(

Motor mane bro? Ranger ke ataw XTM?

r-left
28-03-2013, 01:07 PM
Motor mane bro? Ranger ke ataw XTM?

MOTO XTM ni la..masa tu dia pecut out meter kot..siap potong motor kriss aku lagi..lepas 5 minit tu..aku nampak motor tu benti kat tepi..

aku rasa motor xleh nak long distance sgt..

member aku cakap kalau tukar kaburator ngan spoket baru ok..:D

ape2 pon motor ni memang cantik..:D

superbikekids
29-03-2013, 12:47 AM
tu la tgk review kat FB XTM nie mcm2 masalah:-

1) Wiring problem (horn, signal, starter n etc)
2) carb selalu semput
3) Gear Patah
4) Brake patah
5) Vibration sampai skru boleh tercabut
6) kat seremban ni ada budak pakai n blok pecah walhal pakai standard jek
7) paling x sedap dgr tank senang masuk air.

bukanlah nak perfect tapi as user / rider saya nak motor tahan lame. bukan nak gasak or wat racing pun. cume sy selalu main long distance. lebih2 lagi suke balik malam. risau gak kalau break down tgh jln.

dari segi sparepart, sy tgk xtm mcm amik blueprint suzuki
so bab sparepart rase x ada masalah.

just opinion sy.

tak mau try amik demak dtm ka
spare part dah makin banyak sekarang..dah banyak kedai moto jual spare part demak
banyak orang pakai demak ok jer tak banyak ragam..konvoi jauh2 pun steady jer

jaih
29-03-2013, 12:52 AM
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/554298_531258240227973_784716540_n.jpg

gambar motor member kawe...
diaorg baru jaa balik konvoi dari KL ke JB...

racunn skett heheh

superbikekids
29-03-2013, 12:56 AM
Aku ada satu lagi recommendation selain mle xtm, try usya nimota ranger max model 2013 ni, http://www.mudah.my/New+Nimota+Ranger+MAX-16851307.htm

Brand agak established dari mle. Design yg baru ni pon cun motard dan harga mampu milik

http://img.rnudah.com/images/18/1891192945.jpg

uik santik pulak moto ni..rasa macam nak beli pulak
kat rumah dah ada nimota ranger x dah..enjin tak penah lagi meragam atau mati tengah jalan..ayah dah bawak pegi terengganu balik selamat sampai
yang aku tahu tak penah lagi dengar model nimota ni enjin kacau :)cgrock

akmaal_flux11
29-03-2013, 01:22 AM
MOTO XTM ni la..masa tu dia pecut out meter kot..siap potong motor kriss aku lagi..lepas 5 minit tu..aku nampak motor tu benti kat tepi..

aku rasa motor xleh nak long distance sgt..

member aku cakap kalau tukar kaburator ngan spoket baru ok..:D

ape2 pon motor ni memang cantik..:D

Setuju ckp tuan hambe tu. Motor memang cantik.
Tp tang lain tu x berani ckp

akmaal_flux11
29-03-2013, 01:23 AM
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/554298_531258240227973_784716540_n.jpg

gambar motor member kawe...
diaorg baru jaa balik konvoi dari KL ke JB...

racunn skett heheh

Ni dah kire mencabar ati aku ni

akmaal_flux11
29-03-2013, 01:25 AM
uik santik pulak moto ni..rasa macam nak beli pulak
kat rumah dah ada nimota ranger x dah..enjin tak penah lagi meragam atau mati tengah jalan..ayah dah bawak pegi terengganu balik selamat sampai
yang aku tahu tak penah lagi dengar model nimota ni enjin kacau :)cgrock

Nimota ni dr mane?

orangseni
29-03-2013, 01:26 AM
den minat gak motor nih , tp tetap setia dengan demak dtm <--- 2 tahun setengah dah bela weh ...

orangseni
29-03-2013, 01:29 AM
Aku ada satu lagi recommendation selain mle xtm, try usya nimota ranger max model 2013 ni, http://www.mudah.my/New+Nimota+Ranger+MAX-16851307.htm

Brand agak established dari mle. Design yg baru ni pon cun motard dan harga mampu milik

http://img.rnudah.com/images/18/1891192945.jpg
laa ...dah keluar rupanya model nih ... dah lama tak amik tahu ... masa dtm tgh naik 2011, model max nih ada ura2 nak keluar tp lama gila tunggu ...

orangseni
29-03-2013, 01:30 AM
tak mau try amik demak dtm ka
spare part dah makin banyak sekarang..dah banyak kedai moto jual spare part demak
banyak orang pakai demak ok jer tak banyak ragam..konvoi jauh2 pun steady jer
betui ... saya dah pakai 2 tahun setengah , menten ... xpernah bukak enjin lg (sebab bukan kaki rembat) ... heheh

akmaal_flux11
29-03-2013, 01:17 PM
tak mau try amik demak dtm ka
spare part dah makin banyak sekarang..dah banyak kedai moto jual spare part demak
banyak orang pakai demak ok jer tak banyak ragam..konvoi jauh2 pun steady jer

demak bagi aku la steady lar skit dari XTM.
dari segi ketahanan ok lar.
cume pick-up je kurang.
cume body XTM ni mantap

akmaal_flux11
29-03-2013, 01:18 PM
betui ... saya dah pakai 2 tahun setengah , menten ... xpernah bukak enjin lg (sebab bukan kaki rembat) ... heheh

seperti ape yg member cakap :)cgrock

akmaal_flux11
29-03-2013, 04:00 PM
dalam kepala sungguh dilema.

x tahu nak pilih:-

1) MLE XTM-R 200cc

2) RangerX 200

3) Kawasaki D-Tracker 150


:-?:-?:-?

superbikekids
30-03-2013, 12:51 AM
Nimota ni dr mane?

jenama asal dari kymco..tapi pasang kat malaysia..
dalam banyak2 screm nimota pickup paling kuat..ringan dan besar lagi dari demak dtm..cuma rupa kurang menarik

akmaal_flux11
31-03-2013, 09:16 AM
jenama asal dari kymco..tapi pasang kat malaysia..
dalam banyak2 screm nimota pickup paling kuat..ringan dan besar lagi dari demak dtm..cuma rupa kurang menarik

lagi besar lg la aku takut nak bawak. nanti masuk offroad mau kena hempap ngn moto. :D

akmaal_flux11
31-03-2013, 09:17 AM
Raso nak amik D-Tracker 150 pun ader..hehehe

FaZiL^aFiZi
31-03-2013, 09:34 AM
Harga moto ni berapa tt ?

Aku tgh mencari moto jugak ni...

Smlm usha duke 200 ktm lawa jugak harga pun ok

akmaal_flux11
31-03-2013, 12:24 PM
Harga moto ni berapa tt ?

Aku tgh mencari moto jugak ni...

Smlm usha duke 200 ktm lawa jugak harga pun ok

XTM dalam rega 7k++. moto lawa tp kualiti.... #:-S
tapi bile pk balik lebih baik amik d-tracker 150cc.
baru 8.5k++. memang cc kecik tp at least confident pakai brg
kawasaki dari pakai xtm yg banyak rungutan.

Note: KTM Duke tu kalau aku pakai mau makan meggie tiap2 ari :((

FaZiL^aFiZi
31-03-2013, 12:33 PM
XTM dalam rega 7k++. moto lawa tp kualiti.... #:-S
tapi bile pk balik lebih baik amik d-tracker 150cc.
baru 8.5k++. memang cc kecik tp at least confident pakai brg
kawasaki dari pakai xtm yg banyak rungutan.

Note: KTM Duke tu kalau aku pakai mau makan meggie tiap2 ari :((

Ok jugak harganya... duke tu kalo x silap dlm rm21k....

akmaal_flux11
31-03-2013, 12:38 PM
Ok jugak harganya... duke tu kalo x silap dlm rm21k....

tapi beza antara langit dan bumi :D

sitoplasmat
31-03-2013, 12:43 PM
ambik kawasaki la

akmaal_flux11
31-03-2013, 12:47 PM
ambik kawasaki la

tu la ingat nak amk d-tracker.

bos main kawasaki ker? :D

FaZiL^aFiZi
31-03-2013, 12:47 PM
tapi beza antara langit dan bumi :D

Ade member pakai moto yg mcm bro nk beli ni. Dia ckp ok je

akmaal_flux11
31-03-2013, 12:51 PM
Ade member pakai moto yg mcm bro nk beli ni. Dia ckp ok je

tp byk plak dlm fb n mbc cakap motor ni ikut nasib.
kalau dapat elok memang tiptop xde masalah. tp bile dpt yg masalah mcm2 ade. tp kebanyakan cakap byk diorang dpt byk masalah. kalau org mcm sy yg xtaw repair ni elok amik yg ok jek.
maklumlah bukan tgn pomen. takut breakdown tgh jln :D

sitoplasmat
31-03-2013, 12:53 PM
tu la ingat nak amk d-tracker.

bos main kawasaki ker? :D

tak...tapi ada member main motor d tracker nei...update status FBsemua best jer...kira ok la motor nei :D:D

akmaal_flux11
31-03-2013, 12:55 PM
tak...tapi ada member main motor d tracker nei...update status FBsemua best jer...kira ok la motor nei :D:D

harga [un boleh tahan.
tp monthly x mahal sgt.
ingat nak pacak d/payment esok :D

sitoplasmat
31-03-2013, 12:58 PM
harga [un boleh tahan.
tp monthly x mahal sgt.
ingat nak pacak d/payment esok :D

ok...tak payah pikir dah bro...ambik kawasaki la...rmai org pakai...:)cgrock

akmaal_flux11
31-03-2013, 01:06 PM
ok...tak payah pikir dah bro...ambik kawasaki la...rmai org pakai...:)cgrock

hahahaha....den kono racun d-tracker ngn kwn2 gak ni

hairy84
31-03-2013, 01:25 PM
Kalau Kawasaki d tracker enjin dia sedap jugak.. adik aku baru je pakai,,, kalau xtm ni tgk pada enjin rasa xtm lagi bagus dari demak

akmaal_flux11
31-03-2013, 01:29 PM
Kalau Kawasaki d tracker enjin dia sedap jugak.. adik aku baru je pakai,,, kalau xtm ni tgk pada enjin rasa xtm lagi bagus dari demak

XTM aku dah try kawan opis nyer...xde pickup langsung


p/s: XTM ni raso mcm rendah mcm kapcai.tu yg minat. arm pun bole adjust

superbikekids
01-04-2013, 02:59 AM
lagi besar lg la aku takut nak bawak. nanti masuk offroad mau kena hempap ngn moto. :D

itu memang tak dinafikan..ayah aku mula2 nak naik moto nimota pun dah nak terbalik sampai sakit pinggang :">

calmshot
01-04-2013, 10:46 AM
sabtu lepas, saje jalan2 kedai moto. d-tracker 150, kecik giler tayar, mcm tayar skuter size, 14. tapi design mmg mantop, engine pon tanpa dinafikan lagi a harga dlm 10k, rasa mcm nak beli ja huahua kalau d-tracker X 250 tu mahal sgt pulak rm20k.

balung
01-04-2013, 11:32 AM
yupp.. d-tracker tayar saiz 14 so lagi rendah dari klx.. tpi dtracker fork usd.. klx fork biasa je.. TT nak beli motor untuk aper ea? mmg dah fikir masak2 ke nak masuk alam scram ni.. hehehe.. sbb motor scram ni x laju tauu.. lc potong selamba je..

dah ltak deposit tuk dtracker ke blum? kalu blum apa kata usha2 jenama KTN.. motor ni enjin copy suziki dr200 kalu sy silap maaf kan sy.. dgr review mmg sedap.. review oke.. kata nye handling sgt best.. x rasa berat..

sy ni pengguna ranger x.. ranger x ni satu2 nye scrambler yg sy naik.. so bgi oke tuk sy.. syukur xde ape2 masalah stakat ni.. mmg betul motor ni ikut nasib.. ktm ke yamaha ke honda ke xsemesti nye baru kuar kedai tuh oke..

cume satu je nasihat.. nak pakai motor jenama yang xbiasa di dgr ni.. hati mau keras.. lagi satu kene confiden.. kebnyakan yg bwk scrambler ni ni mmg berjingkit.. sbb mtr tinggi2,, tuh kene yakin kan diri tuh.. tpi kalu klx ke dtracker.. xde masalah rasanye..

so selamat memilih TT..

calmshot
01-04-2013, 12:06 PM
Update: aku baru tukar booking aku dari MLE xtm ke Dtracker 150 huahua, harga cash otr dlm rm10k++. TT jom aa layan kawa. Nak angkat nimota tpi kedai dekat area aku semua tak bawak masuk. Ni semua pasal kena racun dgn member2 aku sebb depa pakai kawa. Dan terima kasih kepada tt menyebabkan aku terjebak hahaha

http://farm9.staticflickr.com/8115/8607890685_9f6eba7338_n.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8607890685/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8607890685/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

akmaal_flux11
02-04-2013, 05:06 PM
itu memang tak dinafikan..ayah aku mula2 nak naik moto nimota pun dah nak terbalik sampai sakit pinggang :">

Dah test DTM, Nimota n XTM. Agak berat bg Nimota n DTM
XTM bawak mcm nak pecah enjin. Padahal bdk yg pakai XTM ni baru gasak 60km

P/s: sekadar pendapat

akmaal_flux11
02-04-2013, 05:24 PM
Update: aku baru tukar booking aku dari MLE xtm ke Dtracker 150 huahua, harga cash otr dlm rm10k++. TT jom aa layan kawa. Nak angkat nimota tpi kedai dekat area aku semua tak bawak masuk. Ni semua pasal kena racun dgn member2 aku sebb depa pakai kawa. Dan terima kasih kepada tt menyebabkan aku terjebak hahaha

http://farm9.staticflickr.com/8115/8607890685_9f6eba7338_n.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8607890685/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8607890685/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Hahaha... Samola kite pakai D-Tracker (Refer attachment)
Kalau nak melepak halo2 la No hp kat bawah ni. Hahaha

akmaal_flux11
02-04-2013, 05:36 PM
yupp.. d-tracker tayar saiz 14 so lagi rendah dari klx.. tpi dtracker fork usd.. klx fork biasa je.. TT nak beli motor untuk aper ea? mmg dah fikir masak2 ke nak masuk alam scram ni.. hehehe.. sbb motor scram ni x laju tauu.. lc potong selamba je..

dah ltak deposit tuk dtracker ke blum? kalu blum apa kata usha2 jenama KTN.. motor ni enjin copy suziki dr200 kalu sy silap maaf kan sy.. dgr review mmg sedap.. review oke.. kata nye handling sgt best.. x rasa berat..

sy ni pengguna ranger x.. ranger x ni satu2 nye scrambler yg sy naik.. so bgi oke tuk sy.. syukur xde ape2 masalah stakat ni.. mmg betul motor ni ikut nasib.. ktm ke yamaha ke honda ke xsemesti nye baru kuar kedai tuh oke..

cume satu je nasihat.. nak pakai motor jenama yang xbiasa di dgr ni.. hati mau keras.. lagi satu kene confiden.. kebnyakan yg bwk scrambler ni ni mmg berjingkit.. sbb mtr tinggi2,, tuh kene yakin kan diri tuh.. tpi kalu klx ke dtracker.. xde masalah rasanye..

so selamat memilih TT..

Salam bro. Tq nasihat dan pandangan bro...

Spt sedia maklum sy beli motor ni tuk long distance dan ulang alik keje.X mengharap laju. Sebab dah cuci tangan. Soal laju, LC sypn penah kena tapau EX5. Hehehe... Xcaye tanye owner LC bole x rembat lebih 130km/j. Tuk pengetahuan TT, XTM kalau xsilap yg pakai blueprint enjin suzuki (technical review dr owner XTM).
Nimota is 2nd best kalau sy xpilih kawasaki. Bkn nak pandang rendah pd brand lain. Tp ade rase confident bawak. Xnk brakedown tgh jalan pasal kite ni bkn pomen. Sedangkan pasang tiub pn terkial2 ni kn plak kalau rosak benda lain :D

P/S: sekadar pendapat

akmaal_flux11
02-04-2013, 05:40 PM
sabtu lepas, saje jalan2 kedai moto. d-tracker 150, kecik giler tayar, mcm tayar skuter size, 14. tapi design mmg mantop, engine pon tanpa dinafikan lagi a harga dlm 10k, rasa mcm nak beli ja huahua kalau d-tracker X 250 tu mahal sgt pulak rm20k.

Meh la join da club bro.hehehe... :)paid:)paid

-RIZUAN-
02-04-2013, 05:50 PM
alang2 yz450f la bro:))..dari thai ke johor steady jer:)):))..
mmg apa2 mtr brand2 pelik ni ats nasib..biasa la..dlm 10 mesti 1 ada buruk...:)..

calmshot
02-04-2013, 06:56 PM
Hahaha... Samola kite pakai D-Tracker (Refer attachment)
Kalau nak melepak halo2 la No hp kat bawah ni. Hahaha

Cantik la bro. Boleh la buat geng scram cg huahua.

akmaal_flux11
02-04-2013, 07:01 PM
alang2 yz450f la bro:))..dari thai ke johor steady jer:)):))..
mmg apa2 mtr brand2 pelik ni ats nasib..biasa la..dlm 10 mesti 1 ada buruk...:)..

Balaja x pandai. Keje pun xbagus.
Gaji pun xbesar. Ini je mampu pakai.
Hahaha...

akmaal_flux11
02-04-2013, 07:02 PM
Cantik la bro. Boleh la buat geng scram cg huahua.

Hehehe...esok nak g daftar plat KL.
Beli kat seremban..hahaha

calmshot
02-04-2013, 07:14 PM
Hehehe...esok nak g daftar plat KL.
Beli kat seremban..hahaha

Huiyo jauh nya beli. Cun2. Aku maybe jumaat kot. Tapi pegi ambil hari sabtu sbb weekdays keja, tak cukup masa nak g amik moto.

Keluar2 nanti yg penting nak kasi sunat dulu holder no plate tu dengan tukar fatbar dan masuk handguard. :)paid

Dah amik moto share2 gambar sket bro.

akmaal_flux11
02-04-2013, 07:19 PM
Huiyo jauh nya beli. Cun2. Aku maybe jumaat kot. Tapi pegi ambil hari sabtu sbb weekdays keja, tak cukup masa nak g amik moto.

Keluar2 nanti yg penting nak kasi sunat dulu holder no plate tu dengan tukar fatbar. :)paid

Dah amik moto share2 gambar sket bro.

Dah keje kat seremban bro.
Amik kat cni lar.
Tapi plat wilayah tetap di hati.
Maklumlar anak wilayah.hehehe..
Esok kalau settle nanti aku tepek kat cni.

superbikekids
03-04-2013, 12:43 AM
Dah test DTM, Nimota n XTM. Agak berat bg Nimota n DTM
XTM bawak mcm nak pecah enjin. Padahal bdk yg pakai XTM ni baru gasak 60km

P/s: sekadar pendapat

tapi nimota berat2 pun bleh lari sampai 140km/j :p

balung
03-04-2013, 11:48 AM
Salam bro. Tq nasihat dan pandangan bro...

Spt sedia maklum sy beli motor ni tuk long distance dan ulang alik keje.X mengharap laju. Sebab dah cuci tangan. Soal laju, LC sypn penah kena tapau EX5. Hehehe... Xcaye tanye owner LC bole x rembat lebih 130km/j. Tuk pengetahuan TT, XTM kalau xsilap yg pakai blueprint enjin suzuki (technical review dr owner XTM).
Nimota is 2nd best kalau sy xpilih kawasaki. Bkn nak pandang rendah pd brand lain. Tp ade rase confident bawak. Xnk brakedown tgh jalan pasal kite ni bkn pomen. Sedangkan pasang tiub pn terkial2 ni kn plak kalau rosak benda lain :D

P/S: sekadar pendapat
yup betul XTM pun pakai blueprint suzuki.. sbb tuh ramai yang banding xtm ngn ktn(bukan ktm tau).. dtm,rangerX pakai blueprint honda cg..

apa2 pun selamat dtg ke alam scram.. dah pakai mtr scram jgn nyombong atas jalan.. xkira apa brand.. tegur2 la kami yang pakai jenama2 pelik2 ni.. hidup brotherhood!!!

akmaal_flux11
03-04-2013, 01:48 PM
tapi nimota berat2 pun bleh lari sampai 140km/j :p

saya taw bos tapi berat tu yg takut kena himpap.
Awak ni lemah-lembut....auuuwww! :))

akmaal_flux11
03-04-2013, 01:50 PM
yup betul xtm pun pakai blueprint suzuki.. Sbb tuh ramai yang banding xtm ngn ktn(bukan ktm tau).. Dtm,rangerx pakai blueprint honda cg..

Apa2 pun selamat dtg ke alam scram.. Dah pakai mtr scram jgn nyombong atas jalan.. Xkira apa brand.. Tegur2 la kami yang pakai jenama2 pelik2 ni.. Hidup brotherhood!!!

dont worry bos...hidup x perlu bermegah kerana bumi ni allah punyer:)

superbikekids
04-04-2013, 01:47 AM
saya taw bos tapi berat tu yg takut kena himpap.
Awak ni lemah-lembut....auuuwww! :))

Boleh diselesaikan sengan roda.3 :))

akmaal_flux11
04-04-2013, 02:29 AM
Boleh diselesaikan sengan roda.3 :))

Bole letak kat belakang plak "kenderaan org xbrape berupaya"

akmaal_flux11
11-04-2013, 07:00 PM
Huiyo jauh nya beli. Cun2. Aku maybe jumaat kot. Tapi pegi ambil hari sabtu sbb weekdays keja, tak cukup masa nak g amik moto.

Keluar2 nanti yg penting nak kasi sunat dulu holder no plate tu dengan tukar fatbar dan masuk handguard. :)paid

Dah amik moto share2 gambar sket bro.

Moto dah keluar ke bro?

calmshot
11-04-2013, 07:34 PM
Moto dah keluar ke bro?


Baru setel jpj hari selasa lepas, Aku tak pegi amik lagi motor kat kedai lagi, balik keje asik ujan ja, weekend ni la nampaknya gi amik :(

Bro mesti dah layan bawak motor baru kan, huuu kasi upload sket bro ;p

akmaal_flux11
12-04-2013, 04:48 PM
Baru setel jpj hari selasa lepas, Aku tak pegi amik lagi motor kat kedai lagi, balik keje asik ujan ja, weekend ni la nampaknya gi amik :(

Bro mesti dah layan bawak motor baru kan, huuu kasi upload sket bro ;p

Kojap...den tepek kat depan jap g.
Helmet kat mane nak beli cap ayam.
Cari helmet skali visor bawah 200 lar.
Tgh bln kering sket ni...

jaih
12-04-2013, 04:58 PM
http://dsxdot.com/xdot/products/

cer serbey situ tgk.. kot2 ada yg berkenan

calmshot
12-04-2013, 05:42 PM
Kojap...den tepek kat depan jap g.
Helmet kat mane nak beli cap ayam.
Cari helmet skali visor bawah 200 lar.
Tgh bln kering sket ni...


grayfosh yg ni dekat sg besi kedai LMK jual rm165, tapi bukan visor la, kene pakai goggle. http://dsxdot.com/grayfosh/products/g1001/g1001-art-green-silver/

http://dsxdot.com/grayfosh/files/2011/11/G1001-ART-GREEN-SILVER.jpg

kalau yg visor dlm 200++, maybe ade brand lain yg bawah 200, cube ko usya kedai motor kat seremban die dekat deret kedai2 lama sebelom stesen ktm, corner lot dekat simpang yg ada stesen polis rahang rasanya seberang shell. beso gak kedai situ, famous, setiap hari ramai, hari tu masa balik rembau singgah usya handlebar renthal situ, handlebar racing boy full carbon pon ada tapi tak tanya plak harga hahah. tapi try aa usya, deret2 kedai tu pon ade satu kedai lagi name bikers point tak silap, banyak helmet dlm tu.


Update:

Tadi balik kerja tak hujan, singgah kedai usya motor aku, tak sabau nak bawak keluar besok. Kalau sape2 jumpe pinpon la yer, ekor pon tak sunat lagi. Ni la first time aku bawak motor pakai clutch hahaha.

http://farm9.staticflickr.com/8398/8642808710_296bf591cf_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8642808710/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8642808710/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr


Ni helmet ls2 aku angkat kat kedai serdang ni rm260, maybe tmpt lain boleh dpt murah lagi kot, malas dah nak cari.
http://farm9.staticflickr.com/8380/8641712675_d1c709fba1_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8641712675/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8641712675/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

akmaal_flux11
12-04-2013, 07:05 PM
grayfosh yg ni dekat sg besi kedai LMK jual rm165, tapi bukan visor la, kene pakai goggle. http://dsxdot.com/grayfosh/products/g1001/g1001-art-green-silver/

http://dsxdot.com/grayfosh/files/2011/11/G1001-ART-GREEN-SILVER.jpg

kalau yg visor dlm 200++, maybe ade brand lain yg bawah 200, cube ko usya kedai motor kat seremban die dekat deret kedai2 lama sebelom stesen ktm, corner lot dekat simpang yg ada stesen polis rahang rasanya seberang shell. beso gak kedai situ, famous, setiap hari ramai, hari tu masa balik rembau singgah usya handlebar renthal situ, handlebar racing boy full carbon pon ada tapi tak tanya plak harga hahah. tapi try aa usya, deret2 kedai tu pon ade satu kedai lagi name bikers point tak silap, banyak helmet dlm tu.



ramai gak cakap murah kat sg besi tu. nanti try usha...bro duk mane? nanti leh lepak sesame.

yg kat B. Polis Rahang tu xde jual helmet motard. tokey die suh g kedai yg selang 4 lot kedai dr kedai die. so far MAHAL!!! bagi helmet mcm SL2 dan MHR yg sewaktu dgnnya.... :(scam

calmshot
12-04-2013, 07:21 PM
ramai gak cakap murah kat sg besi tu. nanti try usha...bro duk mane? nanti leh lepak sesame.

yg kat B. Polis Rahang tu xde jual helmet motard. tokey die suh g kedai yg selang 4 lot kedai dr kedai die. so far MAHAL!!! bagi helmet mcm SL2 dan MHR yg sewaktu dgnnya.... :(scam

Ha a ramai ckp kedai lmk tu lagi murah dari sentul cume stock die limited aa nasib2 ada yg kita nak, kalau tade, kene order. Handle bar protaper situ jual rm70 ja, replika la, tpi kedai lain jual rm100++. Kalau ori rm300++ keh2.

Aku duk equine park seri kembangan. Kampung kek pokan ghombau.

akmaal_flux11
12-04-2013, 07:55 PM
Ha a ramai ckp kedai lmk tu lagi murah dari sentul cume stock die limited aa nasib2 ada yg kita nak, kalau tade, kene order. Handle bar protaper situ jual rm70 ja, replika la, tpi kedai lain jual rm100++.

Aku duk equine park seri kembangan. Kampung kek pokan ghombau.

dah tepek pic kat depan...standard gaban :))
sen x der... kalau balik rembau moh ler singgah seromban
ingat nak cari helmet scram shaft. murah tp x ramai jual
g dokek rasah paling murah RM399. helmet MHL je pown... :D

akmaal_flux11
12-04-2013, 08:44 PM
http://dsxdot.com/xdot/products/

cer serbey situ tgk.. kot2 ada yg berkenan

lari bajet skit kalau + dgn google heheheh... :D

calmshot
12-04-2013, 08:46 PM
Dah boleh tukar name thread ni ke Geng Scram/Motard CG dah ni :p

akmaal_flux11
12-04-2013, 09:11 PM
Dah boleh tukar name thread ni ke Geng Scram/Motard CG dah ni :p

dah ade dah bro...thread geng motard.
marah kang org lame...
plat aku same dgn ko la bos...WYF :D

calmshot
12-04-2013, 09:13 PM
dah ade dah bro...thread geng motard.
marah kang org lame...
plat aku same dgn ko la bos...WYF :D

Ooo yeke tak perasan dah ada thread. Bleh la join.

Ha a la haha, register dlm batch yg sama.

akmaal_flux11
12-04-2013, 09:20 PM
Ooo yeke tak perasan dah ada thread. Bleh la join.

Ha a la haha, register dlm batch yg sama.

cume aku dapat 3 angka...
kalau x, abis org tua kat seremban ni cai ekor no plat aku

akmaal_flux11
13-04-2013, 11:28 AM
Den dah tgk kat LMK Sg. Besi memang helmet grayfosh RM165. Tp google plak abis stok...adehhh...

calmshot
13-04-2013, 02:16 PM
Den dah tgk kat LMK Sg. Besi memang helmet grayfosh RM165. Tp google plak abis stok...adehhh...

Hoo, goggle bleh beli tmpt lain :p tapi kire ok tak harga grayfosh tu? Atau ade tmpt lain lagi murah?

Aku baru lepas balik dari amik moto dari kedai. Nasib baik sempat sebelom hujan turun tadi huhu

akmaal_flux11
13-04-2013, 06:02 PM
Hoo, goggle bleh beli tmpt lain :p tapi kire ok tak harga grayfosh tu? Atau ade tmpt lain lagi murah?

Aku baru lepas balik dari amik moto dari kedai. Nasib baik sempat sebelom hujan turun tadi huhu

So far grayfosh memang dlm 200-250 rega die.
Kalau dapek RM 165 tu dah kira murah sgt.
Cuma kilang grayfosh out of stok skunk nie.
Try tgk helmet shaft kat sentul. Rega RM190.
Padahal kat Sg. Buloh boleh dapat RM125.
Dah lar span kat dalam helmet nipis giler.

Alih2 waktu lepak kat selayang adik membe nak tolak
Grayfosh die size L + rambao google: RM130.terus aku sambar
Helmet 2 pn baru pakai skali jek.pasal adik membe
Dah tukar pakai HJC...

Alhamdulillah...rezeki tgh bln.tp handle bar kat LMK
Sgt murah...tanye kedai lain n sentul RM180/-.minta kurang
Dpt RM160.

calmshot
16-04-2013, 04:32 PM
So far grayfosh memang dlm 200-250 rega die.
Kalau dapek RM 165 tu dah kira murah sgt.
Cuma kilang grayfosh out of stok skunk nie.
Try tgk helmet shaft kat sentul. Rega RM190.
Padahal kat Sg. Buloh boleh dapat RM125.
Dah lar span kat dalam helmet nipis giler.

Alih2 waktu lepak kat selayang adik membe nak tolak
Grayfosh die size L + rambao google: RM130.terus aku sambar
Helmet 2 pn baru pakai skali jek.pasal adik membe
Dah tukar pakai HJC...

Alhamdulillah...rezeki tgh bln.tp handle bar kat LMK
Sgt murah...tanye kedai lain n sentul RM180/-.minta kurang
Dpt RM160.

Ha a dekat lmk handle tu murah gile puluhan rringgit jek, yg kat sentul pon bukan ori pon jual ratus2.rugi gile aku dah terbeli online hari tu.

Hari ni aku amik cuti, nak kasi setel moto pasang segala bende yg aku dah beli weekend ari tu. Kasi racun tt sket.

http://farm9.staticflickr.com/8263/8653758511_919dd5fc73_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8653758511/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8653758511/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Kasi sunat masuk integrated tailight dgn led signal. Nampak besar gile tayar blakang.
http://farm9.staticflickr.com/8113/8654862270_7cc4a992a4_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8654862270/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8654862270/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr


Exhaust ja takut nak tukar lagi, malas nak kene tahan polis huahua duit pon dah habis. Huhu


Vibration dtracker ni boleh tahan jugak kuat dia rupenyer. Bergegar telor aku haha. Sebelom ni pakai scooter jek tade gegar2.

akmaal_flux11
17-04-2013, 01:51 AM
Ha a dekat lmk handle tu murah gile puluhan rringgit jek, yg kat sentul pon bukan ori pon jual ratus2.rugi gile aku dah terbeli online hari tu.

Hari ni aku amik cuti, nak kasi setel moto pasang segala bende yg aku dah beli weekend ari tu. Kasi racun tt sket.

http://farm9.staticflickr.com/8263/8653758511_919dd5fc73_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8653758511/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8653758511/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Kasi sunat masuk integrated tailight dgn led signal. Nampak besar gile tayar blakang.
http://farm9.staticflickr.com/8113/8654862270_7cc4a992a4_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8654862270/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8654862270/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr


Exhaust ja takut nak tukar lagi, malas nak kene tahan polis huahua duit pon dah habis. Huhu


Vibration dtracker ni boleh tahan jugak kuat dia rupenyer. Bergegar telor aku haha. Sebelom ni pakai scooter jek tade gegar2.

Jgn begitu bro...awk ngah kering ni.
Pakai standard dlu.
Ingat nak try masuk handle bar ngn exhaust ujung bln nie

Yg kat sentul memang mahal.
Jual local tp rega RM160. Scam tul

akmaal_flux11
27-04-2013, 06:49 PM
Saya nak tanya kalau2 ada yg taw D-Tracker ni bole pakai slip on exhaust ataw x.
Ade sape2 taw?

calmshot
27-04-2013, 10:30 PM
Saya nak tanya kalau2 ada yg taw D-Tracker ni bole pakai slip on exhaust ataw x.
Ade sape2 taw?

Yeah dah tukar nama thread, leh a kumpul pemilik dtracker 250 dan 150

Aku baru order slip-on FMF powercore4 online direct dari u.s http://www.jcmotors.com/p-19558-fmf-power-core-4-slip-on-exhaust-kawasaki-klx-140-l-2008-2012.aspx#.UXviV6ewpP8 . Isnin ni derang ship, maybe dlm masa 2 minggu sampai. Harap2 tak kena tahan kastam, kalau kena, kene baya tax 30% la jawabnya huhu.

Aku beli fmf powercore4 slip-on utk klx140, sbb yg aku tau kat u.s tade 150 tapi ada 140 dan pakai system exhaust yg sama dgn 150. Nanti sampai aku update.

Tak silap aku AHM pon ada slip-on utk klx150

Mod hari ni aku tukar rear fender panjang dgn cover seat baru, beli online dari http://www.facebook.com/scram.accessorie

http://farm9.staticflickr.com/8254/8685185225_bacd260470_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8685185225/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8685185225/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr
http://farm9.staticflickr.com/8114/8685181219_4c05422311_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8685181219/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8685181219/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

akmaal_flux11
29-04-2013, 03:27 AM
Bro calmshot. Meh lar share brape rega ekzos ko order 2.
Aku xtaw nak masuk ekzos ape...byk sgt jenis slip on skrg nie.
Masyuk bro skrg ni. Motor aku gak standard gaban lg.
Tunggu duit claim masuk bru la nak start beli brg.

calmshot
29-04-2013, 10:40 AM
Bro calmshot. Meh lar share brape rega ekzos ko order 2.
Aku xtaw nak masuk ekzos ape...byk sgt jenis slip on skrg nie.
Masyuk bro skrg ni. Motor aku gak standard gaban lg.
Tunggu duit claim masuk bru la nak start beli brg.

aku beli usd155 so lebih kurang rm500, total termasuk shipping dlm rm650. tu yg aku harapkan tak kena tahan kastam. kalau kena tahan tax 30% tuuu mampus aku.

tu a ejos banyak, cume bunyi aa tgk mane yg berminat, cari yg bunyi brap brap brappp hauhauha. ade brand turbo R1 pon famous gak bebudak motard pakai, harga tak sure pulak bape.

akmaal_flux11
30-04-2013, 10:23 PM
aku beli usd155 so lebih kurang rm500, total termasuk shipping dlm rm650. tu yg aku harapkan tak kena tahan kastam. kalau kena tahan tax 30% tuuu mampus aku.

tu a ejos banyak, cume bunyi aa tgk mane yg berminat, cari yg bunyi brap brap brappp hauhauha. ade brand turbo R1 pon famous gak bebudak motard pakai, harga tak sure pulak bape.

Turbo R1 ni bkn R1 belang tu ke? Pakai ekjoz biase la nampaknyer nanti. Bajet mcm lari.

Bro aku dpt rega tail lamp: RM50/-
HandleBar Fat arcbis: RM 95/-
Ekzos: ada yg rega RM 95 - RM 110.

Cari kozi slip-on xjumpe la...
LMK ade ke kozi Slip-on?

calmshot
30-04-2013, 11:13 PM
Turbo R1 ni bkn R1 belang tu ke? Pakai ekjoz biase la nampaknyer nanti. Bajet mcm lari.

Bro aku dpt rega tail lamp: RM50/-
HandleBar Fat arcbis: RM 95/-
Ekzos: ada yg rega RM 95 - RM 110.

Cari kozi slip-on xjumpe la...
LMK ade ke kozi Slip-on?

Wow murah tu ko dpt, fatbar tu sekali dgn riser ker?

Lmk tade slip-on, die ada muffler jek, maybe booeh mijnta die orderkan kot.

akmaal_flux11
01-05-2013, 10:53 AM
Wow murah tu ko dpt, fatbar tu sekali dgn riser ker?

Lmk tade slip-on, die ada muffler jek, maybe booeh mijnta die orderkan kot.

Aah...skali riser.
Ingat ari ni nak g wat ekzos n tail lamp (slow2 dlu)
Tp hujan plak pagi2 ni.

calmshot
01-05-2013, 06:42 PM
Aah...skali riser.
Ingat ari ni nak g wat ekzos n tail lamp (slow2 dlu)
Tp hujan plak pagi2 ni.

Mmg murah gile dah tu sbb skali riser, hang beli dekat master bikers puchong eh? Nanti kalau pegi, tanyakan rim 16 atau 17 inch lebar 3jj blakang, 2.5jj depan berapa harga sekali tyayar. Takpe bro slow, yg penting puas dan berbaloi2.

Ni ada aku tgk kat blog org jual ejos dbs fullset utk klx rm280 ja http://scramaccessories.blogspot.com/2012/09/exhaust.html

Aku dah kopak duit da bulan ni haha, skang tunggu ejos aku sampai, tgk kat tracking dah sampai hongkong, besok lusa maybe sampai a tu.


Tadi g umah sedara aku, dia pakai dtracker 250, tapi dah pakai blok 300cc. Terasa kerdil jek bila compare dgn size 150 haha.

http://farm9.staticflickr.com/8135/8698685828_e0e2ac287c_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8698685828/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8698685828/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr


Bro akmaal, ni aku kasi inspirasi utk ko huahua dtracker 150 oren dari indonesia. Cun giler die buat.

http://farm9.staticflickr.com/8534/8700928832_a4a517fc0e_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700928832/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700928832/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

calmshot
02-05-2013, 10:04 AM
Barang sudah sampei
http://farm9.staticflickr.com/8560/8701632102_be77270911_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8701632102/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8701632102/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Fmf powercore4 slip-on utk KLX140L
http://farm9.staticflickr.com/8278/8700507529_359d0ddabf_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700507529/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700507529/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Plug and play utk dtracker 150 atau klx140, tak perlu potong2. Just sarung terus ke header ori.
http://farm9.staticflickr.com/8116/8700506551_3ac8cbe906_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700506551/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700506551/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Pagi2 memekak la apartment aku Lepas ni haha
http://farm9.staticflickr.com/8549/8700505831_eabb6b2a29_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700505831/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700505831/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

akmaal_flux11
05-05-2013, 04:45 PM
Barang sudah sampei
http://farm9.staticflickr.com/8560/8701632102_be77270911_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8701632102/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8701632102/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Fmf powercore4 slip-on utk KLX140L
http://farm9.staticflickr.com/8278/8700507529_359d0ddabf_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700507529/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700507529/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Plug and play utk dtracker 150 atau klx140, tak perlu potong2. Just sarung terus ke header ori.
http://farm9.staticflickr.com/8116/8700506551_3ac8cbe906_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700506551/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700506551/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Pagi2 memekak la apartment aku Lepas ni haha
http://farm9.staticflickr.com/8549/8700505831_eabb6b2a29_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700505831/)
Untitled (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8700505831/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

AHM ade ke yg skali ngn extractor?xde masa nak g riki

calmshot
06-05-2013, 02:05 PM
AHM ade ke yg skali ngn extractor?xde masa nak g riki


Ada tak silap aku,lagi satu member aku recommend buat dekat karatz motor, exhaust horse power + powerbomb rm450 jerk. Exhaust tu same cam ahm. Aku ingat nak angkat extractor powerbomb tu sahaja kat dia, rm330, lokasi sunway.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=432238973535617&set=a.432237343535780.1073741831.100002485541461&type=3&theater

akmaal_flux11
07-05-2013, 01:43 AM
Ada tak silap aku,lagi satu member aku recommend buat dekat karatz motor, exhaust horse power + powerbomb rm450 jerk. Exhaust tu same cam ahm. Aku ingat nak angkat extractor powerbomb tu sahaja kat dia, rm330, lokasi sunway.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=432238973535617&set=a.432237343535780.1073741831.100002485541461&type=3&theater

Nanti ade mase nak riki kat masters bikers

calmshot
07-05-2013, 09:16 AM
Nanti ade mase nak riki kat masters bikers

Bro, ajmx kat pandan ada jual ahm full system: http://m.facebook.com/#!/photo.php?fbid=413251528755110&id=100002108006106&set=a.159767544103511.41906.100002108006106&__user=785384793

aku skang tgh convert moto ke MX offroad huhuh, nak try layan trail. tgh cari rim klx standard masuk tayar knobbies.

lagi satu, aku cari tiub 14 ni satu serdang aku pusing tak jumpe siut, semua kedai yg bukak semalam, semua tade jual, even kedai yg aku beli motor ni pon takde tiub 14 size dtracker ni lol. kedai yg tutup semlm tu, maybe kalau tak hujan aku nak gi tanya hari ni. nak beli tiub buat spare kalau ape2 hal.

akmaal_flux11
08-05-2013, 08:29 PM
Td dah pasang tail lamp LED, ekzos n handle bar.
Pasang ekzos cap ayam jek.pas ni target amik ekzos leo vince plak :D
Cume signal LED jek td xde pilihan.nak cari signal LED cover clear mcm bro pakai.

calmshot
09-05-2013, 10:09 AM
Td dah pasang tail lamp LED, ekzos n handle bar.
Pasang ekzos cap ayam jek.pas ni target amik ekzos leo vince plak :D
Cume signal LED jek td xde pilihan.nak cari signal LED cover clear mcm bro pakai.

Cun dah boleh brapp brapp dah.

Signal led aku tu dah patah, sape ntah pegi langgar kat tmpt parking. Balik keje tgk2 dah terkulai huhuh. Skang duk pakai rxz punya ja huuu.

akmaal_flux11
12-05-2013, 06:48 PM
Cun dah boleh brapp brapp dah.

Signal led aku tu dah patah, sape ntah pegi langgar kat tmpt parking. Balik keje tgk2 dah terkulai huhuh. Skang duk pakai rxz punya ja huuu.

Aku mls nk pakai signal...led tail lamp dah ade signal.hihihi

calmshot
17-05-2013, 11:07 AM
Aku mls nk pakai signal...led tail lamp dah ade signal.hihihi

deng haha... bro ko beli tailight tu dekat mana? aku pon nak beli satu aa, yg aku nyer ni signal dia tak fungsi dah, rugi ja beli mahal. tu yg aku pakai signal tepi tu.

mana pengguna2 motard lain kat cg ni? huhu takkan kita ja :(


aku try pakai fender depan 2piece

http://farm9.staticflickr.com/8262/8746873690_8810bea425_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8746873690/)
IMG_20130516_144059 (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8746873690/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

akmaal_flux11
17-05-2013, 01:04 PM
deng haha... bro ko beli tailight tu dekat mana? aku pon nak beli satu aa, yg aku nyer ni signal dia tak fungsi dah, rugi ja beli mahal. tu yg aku pakai signal tepi tu.

mana pengguna2 motard lain kat cg ni? huhu takkan kita ja :(


aku try pakai fender depan 2piece

http://farm9.staticflickr.com/8262/8746873690_8810bea425_z.jpg (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8746873690/)
IMG_20130516_144059 (http://www.flickr.com/photos/calmshot/8746873690/) by xmox (http://www.flickr.com/people/calmshot/), on Flickr

Aku beli kat seremban.nak kirim ke?
Kalau nak kirim call no aku: 0133090607.RM50 jek...
lampu blakang siap ade signal built in...

calmshot
17-05-2013, 04:34 PM
Aku beli kat seremban.nak kirim ke?
Kalau nak kirim call no aku: 0133090607.RM50 jek...
lampu blakang siap ade signal built in...

murah giler. nak, next week aku roger, gaji masuk next week uhuh.

akmaal_flux11
20-05-2013, 08:22 AM
murah giler. nak, next week aku roger, gaji masuk next week uhuh.

Ok bro.pepahal roger nt...

calmshot
19-02-2014, 11:08 PM
Sonyap ja thread ni. Lamo tak update. Den baru tuka sport rim, tak tahan pakai tiub last week 2 kali bocor dlm masa seminggu, tiub tayar 14" yg lebar dah la mahal rm40 sebiji.

http://i1116.photobucket.com/albums/k566/moohateskool/IMG_20140219_222354.jpg