PDA

View Full Version : ~ sape ade jual bahan kimia nak buat sabun? modal rm10k tersedia ~


akas6754
21-03-2013, 10:36 AM
salam..aku cadang nak buat sabun cecair pencuci pakaian sendiri.sapa tahu resepi or bahan2 kimia dier aku nak beli..modal 10K tersedia untuk beli bahan2

akas6754
21-03-2013, 06:10 PM
upppppppppp

tenungskrin
21-03-2013, 10:47 PM
apo chemical yg tt nak?..

alkhawarizmi
21-03-2013, 10:50 PM
Ada dlm external

AuraSuccess_88
21-03-2013, 10:53 PM
tahniah..semoga berjaya tt yer...nanti ada jenama sndr

tenungskrin
21-03-2013, 10:56 PM
tang nak buek bole layan lagi... yg paling mencabar tang nak jual.. marketing kono power..

TT
21-03-2013, 10:57 PM
kilang kan banyak supply..tinggal buat sticker jenama sendiri,pilih packaging nak mcm mana je

lepas tu labur puluh2 juta utk iklan kt tv, pggil neelofa mandi pakai sabun ko..barula masyukk

MugenMTX5
22-03-2013, 01:35 AM
klu rasa dari china..roger saya ok..

luminor
22-03-2013, 01:42 AM
salam..aku cadang nak buat sabun cecair pencuci pakaian sendiri.sapa tahu resepi or bahan2 kimia dier aku nak beli..modal 10K tersedia untuk beli bahan2

aku rase mcm bole membantu sikit..tp x pasti..chemical tu insyallah..aku kompomkn esok.
insyallah..

klau ko nk wat sabun serbuk..member rapat aku mmg tgh wat biz tu sampai skrg

ape2 hal pm aku.

akas6754
22-03-2013, 08:27 AM
Ada dlm external

external ape tu bro..kurang faham akuuuu huhuhu

akas6754
22-03-2013, 08:32 AM
kilang kan banyak supply..tinggal buat sticker jenama sendiri,pilih packaging nak mcm mana je

lepas tu labur puluh2 juta utk iklan kt tv, pggil neelofa mandi pakai sabun ko..barula masyukk



nk try buat sendiri plak bro...plan aku wat tnpa jenama je..kecil2lan je dulu..takknla nilopar nk mnadi kai sabun pencuci pakaian aku :)paid

akas6754
22-03-2013, 08:33 AM
klu rasa dari china..roger saya ok..

klu raser dr china ape bro?

akas6754
22-03-2013, 08:36 AM
aku rase mcm bole membantu sikit..tp x pasti..chemical tu insyallah..aku kompomkn esok.
insyallah..

klau ko nk wat sabun serbuk..member rapat aku mmg tgh wat biz tu sampai skrg

ape2 hal pm aku.


plan skang sabun cecair je dulu..aku ingt memang nk raw material ..nk wat sendiri cecair tu..mmber ko mesti tahu kn kt mne nk dapatkan bahan2 kimia tu..dgn comp ape ke..

aced
22-03-2013, 09:59 AM
masyukk la kalau jadi, hari2 nak kena basuh baju.. ngeh3x

eday84
22-03-2013, 10:34 AM
cari supplier yg carry bahan kimia dari china tu la
SLES, SLS etc.. Avares, Chemsol, Krischem, DCM banyak carry betaine/surfactants
MOQ 200kg sediakan tempat sediakan mixer nnt lori dtg hantar
bawak turun dari lori klau xde forklift baling atas tayar je hehe
formulation utk tu cari kat specialchem4cosmetics atau innovadex

Nak direct dari china mmg bole tapi MOQ satu kontena bertan2
bisnes dah bagus bole la order direct tapi jaga2 jgk kualiti dr china ni
supplier cakap 1st order mmg ok 2nd order habis kualiti ke laut
atau dlm satu kontena kualiti tak konsisten
order direct kat Alibaba.com

MugenMTX5
22-03-2013, 11:51 AM
klu raser dr china ape bro?

klu bahan tu dari china la..
-
rasanya mmg dari china..
-
klu ada specsifikasi bahan tu..roger la..leh aku tolong survey kan.. :))

akas6754
22-03-2013, 03:27 PM
cari supplier yg carry bahan kimia dari china tu la
SLES, SLS etc.. Avares, Chemsol, Krischem, DCM banyak carry betaine/surfactants
MOQ 200kg sediakan tempat sediakan mixer nnt lori dtg hantar
bawak turun dari lori klau xde forklift baling atas tayar je hehe
formulation utk tu cari kat specialchem4cosmetics atau innovadex

Nak direct dari china mmg bole tapi MOQ satu kontena bertan2
bisnes dah bagus bole la order direct tapi jaga2 jgk kualiti dr china ni
supplier cakap 1st order mmg ok 2nd order habis kualiti ke laut
atau dlm satu kontena kualiti tak konsisten
order direct kat Alibaba.com

nak beli bahan2 kimia ni certain thing kene ade lesen permit nak beli brg tu kan..cam asid pekat seme

eday84
22-03-2013, 03:31 PM
nak beli bahan2 kimia ni certain thing kene ade lesen permit nak beli brg tu kan..cam asid pekat seme

ha ah trading license
kalau pengilang pun bole, yg ada kilang la

selain china sles org beli dr taiwan, indonesia dan malaysia pun ada jgk ckit

akas6754
22-03-2013, 03:31 PM
nila resepi2 tu

3gunHell
22-03-2013, 03:32 PM
sabun di bilik mandi sabun..
sabun...

goodluck TT!
:D

akas6754
22-03-2013, 03:32 PM
ntah ape2 nme bhn2 ni huhuhuhu

rayz
22-03-2013, 04:05 PM
Tt,

ada kursus buat sabun kat kulim

rm50 sahaja.

TT
22-03-2013, 04:08 PM
nk try buat sendiri plak bro...plan aku wat tnpa jenama je..kecil2lan je dulu..takknla nilopar nk mnadi kai sabun pencuci pakaian aku :)paid

:)) ak ingat gel sabun mandi

jgn main cuba2.kang jd mcm cite mat sentul tu..baju jd kecik ke koyak rabak

9_9
22-03-2013, 04:10 PM
better tt rebranding jerr
cr sabun dr indo.. pastu tukar sticker

akas6754
22-03-2013, 05:05 PM
better tt rebranding jerr
cr sabun dr indo.. pastu tukar sticker

lagi murah import ngn indon ke?ingtkn wat sendiri lgi murah huhu

akas6754
22-03-2013, 05:06 PM
Tt,

ada kursus buat sabun kat kulim

rm50 sahaja.

ko ade kontek dier ke bro..senang kol tye kt mne nk beli raw material je..

areloone
22-03-2013, 05:15 PM
upppppppppppppp

rayz
22-03-2013, 05:26 PM
ko ade kontek dier ke bro..senang kol tye kt mne nk beli raw material je..

kursus mcm2..

try like dn tanya tgk...

https://www.facebook.com/kbiocorp1

mrlan09
22-03-2013, 05:30 PM
ko ade kontek dier ke bro..senang kol tye kt mne nk beli raw material je..

http://s14.postimg.org/w6x80e5mp/Untitled_1.jpg

Quantum Success
22-03-2013, 05:36 PM
la ni aku pon tgh buek sabun sendiri..
tggl packaging..
apa chemical hang mau?

Lobey
22-03-2013, 05:46 PM
saya rasa tt perlu cari manufacturer sabun jer. cuma tinggal buat pelekat brand jer. saya ada dengar cerita tokey dari singapore import cecair pencuci ke singapore dari johor kemudian packing di sana dan hantar balik ke malaysia utk di jual. bila kita order dlm kuantiti yg banyak kita boleh mintak manufacturer utk tambah apa2 yang kita nak spt nk bau dan buih yg lebih.

tenungskrin
22-03-2013, 07:13 PM
nila resepi2 tu

tt bagi list chemical + qtty skali.. sonang nak bg sobut hargo..

akas6754
22-03-2013, 09:20 PM
kursus mcm2..

try like dn tanya tgk...

https://www.facebook.com/kbiocorp1

tq bro ..cam ade pic2 kat c2 tapi xde sabun baju..nti aku try tye

akas6754
22-03-2013, 09:21 PM
saya rasa tt perlu cari manufacturer sabun jer. cuma tinggal buat pelekat brand jer. saya ada dengar cerita tokey dari singapore import cecair pencuci ke singapore dari johor kemudian packing di sana dan hantar balik ke malaysia utk di jual. bila kita order dlm kuantiti yg banyak kita boleh mintak manufacturer utk tambah apa2 yang kita nak spt nk bau dan buih yg lebih.

lagi murah wat sendiri broo

akas6754
22-03-2013, 09:31 PM
la ni aku pon tgh buek sabun sendiri..
tggl packaging..
apa chemical hang mau?

tak sure..pe resepi dier bro?nk dptkan kt mne raw material?aku byr jela one off saguhati huhuhu

luminor
23-03-2013, 01:26 AM
plan skang sabun cecair je dulu..aku ingt memang nk raw material ..nk wat sendiri cecair tu..mmber ko mesti tahu kn kt mne nk dapatkan bahan2 kimia tu..dgn comp ape ke..

suplier chemical compound dikenal pasti n ready stock...klau ade resipi sendiri lg bagus...pm2...sy segan sikit orgnye..

saudagarbiasa
23-03-2013, 01:35 PM
Saya ada formula dan bahan. Msg me 012 222 1418

akas6754
23-03-2013, 11:49 PM
Saya ada formula dan bahan. Msg me 012 222 1418

senang ke dpt bhn2 tu bro

meilano
24-03-2013, 01:40 AM
Salam tt. Nak join leh. saya pun minat nak buat sabun. Ada wat biz dobi kecil2lan. skrg harga sabun mahal sgt. terpikir gak nak wat sendiri...boleh join venture tt??

kokorez
24-03-2013, 01:47 AM
try TT gi SIRIM je.. insyallah leh dapat formula dan guideline tuk menjadi tokey sabun...

bukan takat jd tokey sabun je.. cam2 formula leh dapat dr situ..


yang penting modal , mass production & marketing ang power TT... insyallah berjaya.. kebanyakkan produk kat luar tu benda yg sama je.. cuma masing2 punya kepandaian wat sikit kelainan dan penjenamaan

pak lebai
24-03-2013, 11:55 PM
chemical nama singkatan NP9,salah satu bahan yg bagi buih sabun jadi bnyk,boleh juga buat bom dan juga boleh kurangkan sprema kaum adam..hahaa,..godluck tt.

akas6754
25-03-2013, 08:15 PM
chemical nama singkatan NP9,salah satu bahan yg bagi buih sabun jadi bnyk,boleh juga buat bom dan juga boleh kurangkan sprema kaum adam..hahaa,..godluck tt.

bahaye gile..yg bujang2 jgn main2 k hihihi

akas6754
25-03-2013, 08:17 PM
Salam tt. Nak join leh. saya pun minat nak buat sabun. Ada wat biz dobi kecil2lan. skrg harga sabun mahal sgt. terpikir gak nak wat sendiri...boleh join venture tt??

duk area ane broooo:-?

meilano
26-03-2013, 01:26 AM
duk area ane broooo:-?

duk klang. TT kat ner? sesapa leh tolong bg info kat mana kursus atau experience utk wat liquid detergence, share2 lah kat sini.

akas6754
26-03-2013, 10:30 AM
duk klang. Tt kat ner? Sesapa leh tolong bg info kat mana kursus atau experience utk wat liquid detergence, share2 lah kat sini.

hamba kt pantai timur boh huhu

bihunx
26-03-2013, 10:40 AM
hamba kt pantai timur boh huhu

http://www.ainmedicare.com.my/Ainwebsite2/index.php

cuba tuan check kilang ni. sebab supplier sabun yang aku amik banyak betol kotak2 dari kilang ni.. dia beli Bicarbonate A & Bicarbonate B.. bahan lain tak tau la.. aku nak keja part time situ dia tak bagi... :eek::eek: kalau tak dapat seludup resipi..

akas6754
26-03-2013, 08:05 PM
http://www.ainmedicare.com.my/Ainwebsite2/index.php

cuba tuan check kilang ni. sebab supplier sabun yang aku amik banyak betol kotak2 dari kilang ni.. dia beli Bicarbonate A & Bicarbonate B.. bahan lain tak tau la.. aku nak keja part time situ dia tak bagi... :eek::eek: kalau tak dapat seludup resipi..

cam kompeni jual alat2 ubatan kelengkapan homedialisis je bro

tenungskrin
26-03-2013, 09:55 PM
ramai bole supply ruponya...

bihunx
27-03-2013, 07:46 AM
cam kompeni jual alat2 ubatan kelengkapan homedialisis je bro

tu la. aku pun konfius. maybe dia amik dari banyak2 kilang kot. lain chemical dari lain kilang.. :-?

akas6754
27-03-2013, 10:58 PM
tula..xde sape2 yg pernah wat sabun nk share ke...moga2 pahala berterusan hihi

azlalchedin
27-03-2013, 11:04 PM
tt ada lesen ke ?
jangan hentam je ....

kena saman susah ooo ....

Jeb
27-03-2013, 11:06 PM
Kwn pun ingat nk blaja bt sabun nila.bazir duit je rasa bli mahal2. Tumpang tt sat nak tau jugak camno nak bt.huhuhu

jasma
27-03-2013, 11:08 PM
aku beli kt IM jer....
yg dah siap....Harga murahhh....
ramai pengusaha dobi area maran n kuantan g amik dgn dia...

akas6754
30-03-2013, 03:32 PM
Kwn pun ingat nk blaja bt sabun nila.bazir duit je rasa bli mahal2. Tumpang tt sat nak tau jugak camno nak bt.huhuhu

aku pon duk tertanye2 nim huhu

MugenMTX5
01-04-2013, 12:57 AM
http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=liquid+soap

-

nie dah siap ..liquid SOAP..

akas6754
04-04-2013, 10:34 AM
bubarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

eday84
04-04-2013, 10:50 AM
tt dah beli ke
cadangan sy kalau xde lesen tt try attach ngn kilang mana2 utk beli satu tong, atau tumpang dgn kadar bercas.. cari kilang sme kecik2 la klau besar2 diorang tak layan..
atau tt beli sabun siap murah ngn saya la hehe.. stok belum sedia lg ni

POKMA
10-04-2013, 01:53 AM
tt,da ada kew?kwn ak ada supply area rawang

SayaBudakBaruBelajar
12-04-2013, 09:10 AM
try TT gi SIRIM je.. insyallah leh dapat formula dan guideline tuk menjadi tokey sabun...

bukan takat jd tokey sabun je.. cam2 formula leh dapat dr situ..


yang penting modal , mass production & marketing ang power TT... insyallah berjaya.. kebanyakkan produk kat luar tu benda yg sama je.. cuma masing2 punya kepandaian wat sikit kelainan dan penjenamaan

Ha yang ni ade betul gak....Produk pon diakui dah oleh sirim :D

akas6754
23-04-2013, 11:17 PM
tt dah beli ke
cadangan sy kalau xde lesen tt try attach ngn kilang mana2 utk beli satu tong, atau tumpang dgn kadar bercas.. cari kilang sme kecik2 la klau besar2 diorang tak layan..
atau tt beli sabun siap murah ngn saya la hehe.. stok belum sedia lg ni

semurah mane tu hihiih..jgn murah3..kualiti hancuss..macam..cair sefaham2 sajelah hiii

akas6754
23-04-2013, 11:18 PM
tt,da ada kew?kwn ak ada supply area rawang

aku duk pantai timur..berapa harge die

eday84
24-04-2013, 09:44 AM
semurah mane tu hihiih..jgn murah3..kualiti hancuss..macam..cair sefaham2 sajelah hiii

takde la murah sgt
klau cair pun sy ada bahan bole buat thickener dia pekat
slalu pengguna rate kualiti dari cair dgn pekat je
tapi air boleh je pekatkan tanpa ada apa2 isi selain sles/betaine

akas6754
24-04-2013, 02:46 PM
takde la murah sgt
klau cair pun sy ada bahan bole buat thickener dia pekat
slalu pengguna rate kualiti dari cair dgn pekat je
tapi air boleh je pekatkan tanpa ada apa2 isi selain sles/betaine

berape harge setong 10 liter..ce bg gambar

eday84
24-04-2013, 04:47 PM
berape harge setong 10 liter..ce bg gambar

setong rm38/10liter.. gambar mlm ni ambik
standard la kot org lain pun jual tong ni jgk kaler je lain2