PDA

View Full Version : Kisah Paderi tertinggi Kristian Katholik memeluk Islam


Mail Aziz
08-03-2013, 08:56 PM
atas teguran dan nasihat dari kawan2 komen semua,
aku dah delete dah kisah ini,
aku minta maaf kalau kisah ini tidak benar sama sekali,
tp....kalau kisah ini benar, sama2 kita berdoa supaya beliau dilindungi oleh ALLAH S.W.T,
aku bukan fasih sangat dalam bab2 agama nie,
tp...kalau setakat share untuk tujuan ilmu bersama....bolehlaaa
RESEARCH DULU SEBELUM SHARE PADA ORANG RAMAI,BETUL TU!!!:)

MHaffiezMNazri
09-03-2013, 12:36 AM
# Sama-sama pakat share/ kongsi artikel ini . Mana tahu ada bukan Islam terbaca perkongsian kita & memeluk Islam atas perkongsian anda . Sebarkan ! Sebarkan Islam ! Sesungguhnya kebenaran itu tetap kebenaran

Janganlah kita menyebar fitnah... ada baik di padam sahaja thread ini...

Kebenaran itu tetap kebenaran, bahawa Paus John Paul 2 mati sebagai Katolik yakni, kafir mushrik...

Wallahu alam :">

usahOne
09-03-2013, 12:40 AM
den ada baca citer ni adala palsu

selipar2010
09-03-2013, 12:43 AM
Janganlah kita menyebar fitnah... ada baik di padam sahaja thread ini...

Kebenaran itu tetap kebenaran, bahawa Paus John Paul 2 mati sebagai Katolik yakni, kafir mushrik...

Wallahu alam :">

baru baca mlm ni artikel ni....ermmm....tt ambik kt mana ni?

wallahua'lam:)

f4iz2010
09-03-2013, 12:44 AM
hehe byk campuran bahasa indonesia..dah tahu sapa yg mula2 reka citer ni

syahays
09-03-2013, 12:53 AM
Janganlah kita menyebar fitnah... ada baik di padam sahaja thread ini...

Kebenaran itu tetap kebenaran, bahawa Paus John Paul 2 mati sebagai Katolik yakni, kafir mushrik...

Wallahu alam :">

owh..cerita ni direka2 la ye...

Mail Aziz
09-03-2013, 04:08 AM
baru baca mlm ni artikel ni....ermmm....tt ambik kt mana ni?

wallahua'lam:)

ambil kt fb....
klu plsu maaf ye....

KLVIPER
09-03-2013, 10:19 AM
fantasy tinggi sungguh penulis drama ni.

yoepitm
09-03-2013, 10:04 PM
Janganlah kita menyebar fitnah... ada baik di padam sahaja thread ini...

Kebenaran itu tetap kebenaran, bahawa Paus John Paul 2 mati sebagai Katolik yakni, kafir mushrik...

Wallahu alam :">

sebut Wallahu alam..ayat ttp menghukum..
sahabat..kita tak berhak menghukum...

Mr Ozu
09-03-2013, 10:07 PM
ambil kt fb....
klu plsu maaf ye....

nk post thread, buat research..jgn men tepek je, xsiasat brita lama ka baru betul ke xbetul..jgn cbuk sgt nk kejar post..

boyz371
09-03-2013, 10:09 PM
untuk tt
janganla cepat sebar berita camni
kaji dulu kesahihan
fb tu bukan sume leh caye :))

protozuaqs
09-03-2013, 10:11 PM
jadi,
ini semua palsu la yer?

paderi tu x masuk islam pun...
macam tu ke?

mysuperfx
09-03-2013, 10:13 PM
Kalau betul beliau memeluk Islam. Alhamdulillah. Hidayah tu dari Allah. Sesiapa saja Allah boleh bagi hidayah. Islam agama fitrah. Bersyukur kita dilahirkan dalam Islam. Nikmat akidah dari Allah.

3gunHell
09-03-2013, 10:13 PM
mohon siasat kebenaran artikel sebelum sebarkan.
tq

Maestro
09-03-2013, 10:23 PM
sedih tgk sesetengah umat islam yg senang diperb.o.dohkan dgn artikel2 cam ni, mmg niat berdakwah tu baik tp kalau share benda2 tanpa buat research, tanpa ilmu,tanpa akal menmpakkan kelemahan sendiri. Dan dgn share benda2 cam ni boleh sebabkan penganut agama lain memandang rendah kpd umat islam secara amnya.


p/s: maaf kalau sesapa terasa....

fzlik
09-03-2013, 10:44 PM
la ingatkan betul....

Muhammad90
09-03-2013, 10:49 PM
lain kali buat research sebelum post sesuatu artikel
nampak sangat TT ni main copy paste tanpa kaji dulu kesahihan artikel ni :)

asyrafsyafiq
10-03-2013, 03:41 AM
Susah nak percaya..

SupportSlave
10-03-2013, 03:50 AM
rileks jgn lah cepat melatah bwk berbincang lu

kalau dahaga minum air kalau semput amek napas

cara kalau tak cantek penyampaian tak kemane juga (peringatan kepada diri sendiri)

harap tt dapat iktibar dan jangan putus asa kerana Allah lebih tahu niat tt yg sebenarnya

punklima13
10-03-2013, 04:24 AM
rileks jgn lah cepat melatah bwk berbincang lu

kalau dahaga minum air kalau semput amek napas

cara kalau tak cantek penyampaian tak kemane juga (peringatan kepada diri sendiri)

harap tt dapat iktibar dan jangan putus asa kerana Allah lebih tahu niat tt yg sebenarnya

Well said bro
Klu nk tgr...adat kna jaga. Slh atau btol jgn diaib kn. Igtn utk dr ku jua

fadzli07
10-03-2013, 06:09 AM
cepat sgt sebarkan cerita tnpa mengkaji kesahihan sumber dan lain2. yang terus percaya pon x kurang ramainya. #:-S

maliq7776
10-03-2013, 06:18 AM
ni ambik fb jkk ke ni. lain kali jgn bulat2 percaya. kaji dulu sumber berita.

mrzamm
10-03-2013, 12:07 PM
mudah2an dpt hidayah

xxen
10-03-2013, 12:12 PM
http://id.wikipedia.org/wiki/Paus_Yohanes_Paulus_II boleh rujuk sini. jgn sebar benda karut.. membohongi umat Islam.

AkuShare.Com
10-03-2013, 12:15 PM
Nie palsu, artikel nie dtg dari indonesia. Diorang gemar mereka-reka cerita

kopirait
10-03-2013, 12:35 PM
La Pope John Paul II rupanya.
Dia ni bukan Islam pun.

nikcashworld
10-03-2013, 12:37 PM
tu la..mcm pelik sangat2 cerita ni...tapi bukan mustahil

shane
10-03-2013, 12:51 PM
Ni HOAX!!!, taqiyah tahap tinggi...

Minta MOD tlg delete je....

Mail Aziz
10-03-2013, 01:46 PM
Ni HOAX!!!, taqiyah tahap tinggi...

Minta MOD tlg delete je....

tk boleh nk delete....:(:(:(

aqu_fadhil
10-03-2013, 07:30 PM
wat penat jer aqu bace...

adzim91
10-03-2013, 07:38 PM
atas teguran dan nasihat dari kawan2 komen semua,
aku dah delete dah kisah ini,
aku minta maaf kalau kisah ini tidak benar sama sekali,
tp....kalau kisah ini benar, sama2 kita berdoa supaya beliau dilindungi oleh ALLAH S.W.T,
aku bukan fasih sangat dalam bab2 agama nie,
tp...kalau setakat share untuk tujuan ilmu bersama....bolehlaaa
RESEARCH DULU SEBELUM SHARE PADA ORANG RAMAI,BETUL TU!!!:)

Betul jugak.. Tak elok sebar.. Kalau kita x tahu betul ke tak.. Takut lain lak jadinya..

pheonixEQ
10-03-2013, 07:41 PM
hrp tuan rumah amik iktibar supaya xcepat sgt percaya dari blog2 or fb.xpe,belajar dari kesilapan.hehe

Don Malaya
10-03-2013, 08:04 PM
aku UN-THANKS balik :))

Mail Aziz
10-03-2013, 08:47 PM
Betul jugak.. Tak elok sebar.. Kalau kita x tahu betul ke tak.. Takut lain lak jadinya..

betul3................

tamin
10-03-2013, 10:20 PM
Eloklah tu!

Malang Hidupku
11-03-2013, 09:16 AM
Rata-rata mengatakan yang cerita ini adalah palsu kerana tidak diketahui sumber yang benar. Blog yang mula-mula menyebarkan cerita ni ialah dari blog mualaf-alhamdulillah.blogspot.com. Dalam blog tersebut banyak cerita yang pelik-pelik dan sukar diterima. Kisah mengenai paderi tertinggi ini telah disangkal oleh banyak pihak, jadi berhati-hati dalam menyebarkan sesuatu benda, mungkin ada maksud yang tersirat dari pihak-pihak yang tertentu di akhir zaman ini. Wallahu a'lam.

Mail Aziz
11-03-2013, 09:32 AM
aku UN-THANKS balik :))

ok je............:))