PDA

View Full Version : Guna khidmat Kilang GMP utk keluarkan produk jenama sendiri. Siapa ade pengalaman?


haudli
22-02-2013, 02:54 AM
Salam semua


Based pada tajuk,,aku teringin nak tahu, perihal kilang2 GMP ni
dimana kita boleh keluarkan produk sendiri jika ade modal

ade sesiapa yg berpengalaman??
dari segi berapa perlu standby modal
design produk sapa yg urus
tempoh produk siap
penghantaran
sijil KKM dan sijil halal
dan lain2


setakat ni yg aku tau,,kilang yg keluarkan minyak lintah tapa ade khidmat ni, kite boleh bayar utk keluarkan produk2 sendiri seperti kopi, teh tongkat ali, minyak2 urut , serbuk collagen dan pelbagai lagi

sekarang mmg belum ade lagi modalnya,, tapi mana la tau dengan info2 yg ada dan ade rezeki lebih,,leh gak geng2 CG keluarkan modal utk bina rangkaian produk jenama sendiri..

Terima kasih pada yg sudi kongsi info

Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)

.Salam tt.
Kalau nak buat prdk yg ada MAL mengambil masa yg agak lama. Cth prdk : kapsul ataupun ubat yg ada claim. - kos mahal.
Kalau keluarkan food supplement hny perlu kelulusan dr kkm yg mengatakan ianya adalah makanan. - kos rendah
NOT number utk prdk kosmetic.- kos sederhana.

Tgk target market yg mana satu pilihan hati. Ada modal dan ada market blh le start.

tt pergi kat web bpfk pastu cari la kat direktori tu kilang2 yg ada gmp
pastu call je cakap nak buat oem




network sy skrg
- putri binari (cosmetic/personal care)
- bionic (cosmetic/collagen)
- sidratul/IMP (food oem/cosmetic)
- algaprima (food oem/birds nest)
- perusahaan gamat hy (gamat based product)
- sari tani desa (traditional/herbal)
- q-pack (personal care/toothpaste)
- thoyyib pharma (cosmetic/food)




personal care termasuk - toothpaste, hair care, skin care, baby care,creams, gels etc
selling point, putri binari buat utk cosway, q-pack buat utk cni






Semua tu bergantung pd pengilang.
MAL -kos tinggi sbb byk prsedur yg kena dipatuhi. Kilang kena ada gmp. Dlm 10k.
NOT - 1 prdk bwh 4k tp tak termsk prdk.
Kkm - 1k dh blh keluarkan prdk. :D

haudli
23-02-2013, 01:20 PM
bump utk sape2 yg tahu

only1
23-02-2013, 01:23 PM
Salam semua


Based pada tajuk,,aku teringin nak tahu, perihal kilang2 GMP ni
dimana kita boleh keluarkan produk sendiri jika ade modal

ade sesiapa yg berpengalaman??
dari segi berapa perlu standby modal
design produk sapa yg urus
tempoh produk siap
penghantaran
sijil KKM dan sijil halal
dan lain2


setakat ni yg aku tau,,kilang yg keluarkan minyak lintah tapa ade khidmat ni, kite boleh bayar utk keluarkan produk2 sendiri seperti kopi, teh tongkat ali, minyak2 urut , serbuk collagen dan pelbagai lagi

sekarang mmg belum ade lagi modalnya,, tapi mana la tau dengan info2 yg ada dan ade rezeki lebih,,leh gak geng2 CG keluarkan modal utk bina rangkaian produk jenama sendiri..

Terima kasih pada yg sudi kongsi info


.

aku nak tahu jgk la. serbuk collagen tue agak2 berapa modalnya...
Syarikat yg mengeluarkan produk kecantikan skrg byk pakai cara mcm nie...

rayz
23-02-2013, 01:25 PM
buat la satu tt. selalu dia GMP dia bg sebutharga package kot.

pastu kasi letak kat seven eleven produk ka.buleh?

nservas.sales
23-02-2013, 01:44 PM
Salam tt.
Kalau nak buat prdk yg ada MAL mengambil masa yg agak lama. Cth prdk : kapsul ataupun ubat yg ada claim. - kos mahal.
Kalau keluarkan food supplement hny perlu kelulusan dr kkm yg mengatakan ianya adalah makanan. - kos rendah
NOT number utk prdk kosmetic.- kos sederhana.

Tgk target market yg mana satu pilihan hati. Ada modal dan ada market blh le start.

sconsult
23-02-2013, 01:47 PM
banyak ke belanja?
aku dah ada produk sendiri..cookies, testimonial pun dah banyak...ada kat siggy tu.
mmg rasa nak branding kan & packet cantik sikit. Pasaran dah mula menembusi Johor, Penang, Perak, Kelantan, Selangor & KL. Ada juga rasa nak eksport ke Singapore.

nservas.sales
23-02-2013, 01:55 PM
banyak ke belanja?
aku dah ada produk sendiri..cookies, testimonial pun dah banyak...ada kat siggy tu.
mmg rasa nak branding kan & packet cantik sikit. Pasaran dah mula menembusi Johor, Penang, Perak, Kelantan, Selangor & KL. Ada juga rasa nak eksport ke Singapore.

Cookies tuan tak perlu gmp.
Ada halal dan barcode pun dh mencukupi utk local market.
Utk eksport ada halal ngan haccp - masyuk le tuan. :D

+kOoL+
23-02-2013, 02:04 PM
Salam tt.
Kalau nak buat prdk yg ada MAL mengambil masa yg agak lama. Cth prdk : kapsul ataupun ubat yg ada claim. - kos mahal.
Kalau keluarkan food supplement hny perlu kelulusan dr kkm yg mengatakan ianya adalah makanan. - kos rendah
NOT number utk prdk kosmetic.- kos sederhana.

Tgk target market yg mana satu pilihan hati. Ada modal dan ada market blh le start.

share sikit kos mahal tu range bape, kos rendah tu range bape and kos sederhana tu range bape?.. topik menarik ni.. tapi rasanya lain2 kilang lain2 pakej @ charges yg dia kenakan kan? :-?

fadlisyah
23-02-2013, 02:06 PM
Parking dulu untuk masa d3pan...baguih ni

sconsult
23-02-2013, 02:13 PM
Cookies tuan tak perlu gmp.
Ada halal dan barcode pun dh mencukupi utk local market.
Utk eksport ada halal ngan haccp - masyuk le tuan. :D

o ye ke....sementara ni buat label/sticker ok tak? nak kena daftar apa2 ke lagi?

nservas.sales
23-02-2013, 02:14 PM
share sikit kos mahal tu range bape, kos rendah tu range bape and kos sederhana tu range bape?.. topik menarik ni.. tapi rasanya lain2 kilang lain2 pakej @ charges yg dia kenakan kan? :-?

Semua tu bergantung pd pengilang.
MAL -kos tinggi sbb byk prsedur yg kena dipatuhi. Kilang kena ada gmp. Dlm 10k.
NOT - 1 prdk bwh 4k tp tak termsk prdk.
Kkm - 1k dh blh keluarkan prdk. :D

nservas.sales
23-02-2013, 02:18 PM
o ye ke....sementara ni buat label/sticker ok tak? nak kena daftar apa2 ke lagi?

Buat sementara ni buat label aje pun dh ok. Pergi jab rnd melaka 1 barcode utk setiap jenis cookies.
Ada modal lbh apply halal. Usahawan melayu jrg yg ada halal, sbb tu prdk pyh nak jual.
Cina skrg pun nak beli brg tgk halal dl.

haudli
23-02-2013, 02:19 PM
banyak ke belanja?
aku dah ada produk sendiri..cookies, testimonial pun dah banyak...ada kat siggy tu.
mmg rasa nak branding kan & packet cantik sikit. Pasaran dah mula menembusi Johor, Penang, Perak, Kelantan, Selangor & KL. Ada juga rasa nak eksport ke Singapore.

bro cube carik cara utk tahan setahun dua cokies tu,,leh pergi jauh nampak gaya

sconsult
23-02-2013, 05:33 PM
Buat sementara ni buat label aje pun dh ok. Pergi jab rnd melaka 1 barcode utk setiap jenis cookies.
Ada modal lbh apply halal. Usahawan melayu jrg yg ada halal, sbb tu prdk pyh nak jual.
Cina skrg pun nak beli brg tgk halal dl.

CNY hari tu, Cina kat Bemban & Jasin pun ambil cookies kat aku, siap bekalkan anak² balik KL lagi. Kalau ada tanda halal, dia org tak beli kot! :D

sconsult
23-02-2013, 05:35 PM
bro cube carik cara utk tahan setahun dua cokies tu,,leh pergi jauh nampak gaya

o ye ke...nanti aku fikirkan ttg tu. Kalau boleh tak nak letak pengawet.

Syracusex
23-02-2013, 05:38 PM
CNY hari tu, Cina kat Bemban & Jasin pun ambil cookies kat aku, siap bekalkan anak² balik KL lagi. Kalau ada tanda halal, dia org tak beli kot! :D

kenapa ada tanda halal diorang tak beli pulak tuan? :-?

sconsult
23-02-2013, 05:42 PM
kenapa ada tanda halal diorang tak beli pulak tuan? :-?

Allahua'lam, tak pernah tanya. Tapi Cina yg jadi reseller mmg pesan supaya jgn letak, sbb dia nak jual sesama dia.

Orkidhutan
23-02-2013, 06:07 PM
Salam semua


Based pada tajuk,,aku teringin nak tahu, perihal kilang2 GMP ni
dimana kita boleh keluarkan produk sendiri jika ade modal

ade sesiapa yg berpengalaman??
dari segi berapa perlu standby modal
design produk sapa yg urus
tempoh produk siap
penghantaran
sijil KKM dan sijil halal
dan lain2


setakat ni yg aku tau,,kilang yg keluarkan minyak lintah tapa ade khidmat ni, kite boleh bayar utk keluarkan produk2 sendiri seperti kopi, teh tongkat ali, minyak2 urut , serbuk collagen dan pelbagai lagi

sekarang mmg belum ade lagi modalnya,, tapi mana la tau dengan info2 yg ada dan ade rezeki lebih,,leh gak geng2 CG keluarkan modal utk bina rangkaian produk jenama sendiri..

Terima kasih pada yg sudi kongsi info


.


Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)

cyber86
23-02-2013, 06:17 PM
menarik.. :) sy nk tau gak maklumat2 ni :)

nservas.sales
23-02-2013, 06:42 PM
CNY hari tu, Cina kat Bemban & Jasin pun ambil cookies kat aku, siap bekalkan anak² balik KL lagi. Kalau ada tanda halal, dia org tak beli kot! :D

Entah le tuan.
Aku pny agen semua cina. Ada halal br blh citer. :((

sylarempire
25-02-2013, 09:26 AM
modal untuk apply kkm not lebih kuarang rm200 sahaja..itu kalau ada produk sendiri dan kilang sendiri..ehehe

tapi kalau ada produk sendiri, xder kilang kene cari mana2 kilang gmp untuk authorized produk kita..umpama pinjam nama kilang depa la..yang tu harga pinjam nama kene deal ngan depa..yang dalam 3-4 hari da bley dapat KKM NOT..:)

untuk MAL modal lebih kurang RM2800..yang ni amek masa 6bulan ke setahun untuk approved..pun sama cam KKM NOT gak prosedur dia..

apa2 pun best of luck semua..ehehe..aku nya pun x dapat lagi ni..ahaha..

Cheese Cake
03-03-2013, 06:15 PM
Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)



Boleh tak tuan bg contact number kilang di kuala kangsar tu. tolong ye. Saya nk buat jenama sndiri yg halal. Tima kasih tuan. :):)

Orkidhutan
08-03-2013, 05:23 PM
Boleh tak tuan bg contact number kilang di kuala kangsar tu. tolong ye. Saya nk buat jenama sndiri yg halal. Tima kasih tuan. :):)

Ini alamat kilang tu:-

Sidratul Corporation Sdn Bhd
Tmn Perindutrian IKS MIEL
Kuala Kangsar
Perak
Tel : 05 7731668

lianaramly
10-05-2013, 03:42 PM
ZY Phyto berupaya mengeluarkan produk penjagaan kesihatan dan kecantikan berasaskan bahan-bahan semulajadi berbentuk cecair,
serbuk atau teh,.atau lebih mudah dikatakan pakar dalam : -

- Jus Herba
- Teh Herba
- Minuman Diet
- Minuman Kesihatan
- Makanan Kesihatan
- Jus & Kordial
- Sabun & Kosmetik

Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan seperti berikut :

- Pembangunan & rekabentuk jenama
- Konsep & rekabentuk pembungkusan
- Penyelidikan & pembangunan produk
- Formulasi produk
- Pengeluaran skala kecil & besar
- Pembungkusan & penghantaran

** MOQ -= 1000 pcs

Sekiranya pihak tuan berminat , bolehlah menghubungi saya di talian 019-3564 772 untuk berbicara lebih lanjut.
https://www.facebook.com/zyphyto

Terima kasih,

Liana Mohd Ramly
Sales manager
Hp: 019-3564 772
ZY PHYTO TECH INDUSTRIES SDN BHD
Puncak Alam, Selangor.
Tel : 03-6038 8898
Fax : 03-6038 879

hairy84
20-05-2013, 11:48 AM
syoknye kalau ade produk dengan brand sendiri..

aiman27
20-05-2013, 11:27 PM
sblm ada GMP kt leh tgk byk ubat2 tradisional yg ada tp lani byk yg dh lenyap dek akta GMP. org kg bukannya tau bab2 nk dptkn GMP ni

nytroz
22-05-2013, 12:58 AM
Parkng duluuu....

JenamaSendiri
23-05-2013, 11:30 AM
Salam Bakal Jutawan Kosmetik,
Sebagai pemilik produk Slim Swiss (Produk Slim Online #1 di Malaysia,www.SlimSwiss.Com), kami kini ingin membantu anda untuk memiliki produk kosmetik jenama sendiri seperti kami dengan menggunakan segala kemudahan di kilang usahasama Slim Swiss.

Senarai Promo May 2013 :

Pakej ” KEMPEN MIMPI” = rm6999 ( Unlimited Product Choice)
Pakej ”eXPRESS” = rm2500 (Re-branding – Product Limited)
Pakej “PLATINUM” = rm14,900 – rm24,900 (Unlimited Product Choice, Exclusive & Custom Made)

Sila book produk anda dgn call (NO SMS) :

012 – 644 1404
017 – 5888 578

web : www.JenamaSendiri.Com
email : admin@JenamaSendiri.Com
Hotline : 012- 644 1404 /017- 5888 578

eday84
23-05-2013, 11:34 AM
tt pergi kat web bpfk pastu cari la kat direktori tu kilang2 yg ada gmp
pastu call je cakap nak buat oem

network sy skrg
- putri binari (cosmetic/personal care)
- bionic (cosmetic/collagen)
- sidratul/IMP (food oem/cosmetic)
- algaprima (food oem/birds nest)
- perusahaan gamat hy (gamat based product)
- sari tani desa (traditional/herbal)
- q-pack (personal care/toothpaste)
- thoyyib pharma (cosmetic/food)

personal care termasuk - toothpaste, hair care, skin care, baby care,creams, gels etc
selling point, putri binari buat utk cosway, q-pack buat utk cni

shah79
23-05-2013, 11:38 AM
parking dulu....

callsign ripclaw
17-06-2013, 04:03 PM
Salam,
Saya ada menyediakan..

Pembangunan & rekabentuk jenama
- Konsep & rekabentuk pembungkusan

berminat call baru senang cerita..PM untuk hp no..TQ

rayban
18-06-2013, 04:46 PM
Menarik thread ni. Kasi up balik. :)

ilhamic
18-06-2013, 04:59 PM
aku pun dlm proses keluarkan produk, baru keluarkan sampel.. insyaAllah mggu nie siap pihak R&D keluarkan...

pinkZakura
18-06-2013, 05:17 PM
aku pun dlm proses keluarkan produk, baru keluarkan sampel.. insyaAllah mggu nie siap pihak R&D keluarkan...

wah.. tahniah bro...

migustik
19-06-2013, 12:29 AM
tahniah bro... partner aku just mampu buat formulation shj sekarang ni kami masih belom ada R&D Lab

tokputih
19-06-2013, 12:32 AM
Cuba tanya adar

migustik
19-06-2013, 12:47 AM
Cuba tanya adar

tokputih suggest kat siapa..?

tokputih
19-06-2013, 12:52 AM
tokputih suggest kat siapa..?

Kt t.t tapi klu ada yg berminat cuba rujuk adar cg.. Mungkin dia caaranya

shah79
19-06-2013, 07:22 AM
ada sape yg keluarkan produk ber"inovasi" berasaskan makanan tak???? ( cth; bahan asas dari jantung pisang, tapi dan dibuat dlm bentuk pickles ke.., dari daun pegaga dan diproses dlm, bentuk serbuk sebagai bahan perisa ke etc.. ) coz sy akan buat event invention and inovation tak lama lagi... so, jika ada yg nak sy tolong promosikan silakan pm sy ya....

ilhamic
31-07-2013, 11:59 AM
bagus2.. moga berjaya tt...kat bawah nie ada cerita psl nie...

emasmoden
20-08-2013, 03:47 PM
Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.



Bro, pe nama kilang kat Kulim tu.

yusry2007
06-09-2013, 01:22 AM
Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)

Wah.. Info yang bagus nie.. Terbaik :)cgrock

yusry2007
06-09-2013, 01:24 AM
Bro, pe nama kilang kat Kulim tu.

Tak tahu la betol ke tak.. Teman rase KPT.. Kehkehkehkeh...

emasmoden
06-09-2013, 11:30 AM
Tak tahu la betol ke tak.. Teman rase KPT.. Kehkehkehkeh...

KPT? nama penuh tau tak.
:D

yusry2007
06-09-2013, 01:08 PM
KPT? nama penuh tau tak.
:D

Tak tahu la betol ke tak tuan.. Kulim protech

senyum
15-09-2013, 01:52 PM
Tt pm sy dan bgtau bila ready. Smua sy bleh ejas. Klau produk pkai kapsul, kena la kkm. Sy ada 2 company oem. Tapi 1 yg sy btol2 bole temukan la.

Design, distribution, packing, packaging smua bole. Bawah satu bumbung.

nytroz
15-09-2013, 01:58 PM
Menarikk...park dulu...

Niaga
15-09-2013, 07:42 PM
pegi tanye member cg nama 'Ílhamic', die ade jual ebook pasal ni

azlin_azlinda
06-11-2013, 01:14 PM
nakparking untuk masa depan gak ni

Jeb
06-11-2013, 08:39 PM
yg pembekal dherbs tu sapa yg tahu?

blingbling
06-11-2013, 10:43 PM
yg pembekal dherbs tu sapa yg tahu?

yg ni kalau x silap

ZY Phyto berupaya mengeluarkan produk penjagaan kesihatan dan kecantikan berasaskan bahan-bahan semulajadi berbentuk cecair,
serbuk atau teh,.atau lebih mudah dikatakan pakar dalam : -

- Jus Herba
- Teh Herba
- Minuman Diet
- Minuman Kesihatan
- Makanan Kesihatan
- Jus & Kordial
- Sabun & Kosmetik

Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan seperti berikut :

- Pembangunan & rekabentuk jenama
- Konsep & rekabentuk pembungkusan
- Penyelidikan & pembangunan produk
- Formulasi produk
- Pengeluaran skala kecil & besar
- Pembungkusan & penghantaran

** MOQ -= 1000 pcs

Sekiranya pihak tuan berminat , bolehlah menghubungi saya di talian 019-3564 772 untuk berbicara lebih lanjut.
https://www.facebook.com/zyphyto

Terima kasih,

Liana Mohd Ramly
Sales manager
Hp: 019-3564 772
ZY PHYTO TECH INDUSTRIES SDN BHD
Puncak Alam, Selangor.
Tel : 03-6038 8898
Fax : 03-6038 879

Jeb
06-11-2013, 10:45 PM
yg ni kalau x silap

ahahaah aku ingatkan buat sendri..ok masta tq ya

CTA - Kamal
06-11-2013, 11:00 PM
parking keta ferrari rocher dulu..
mudahan lagi 10 tahun dpt kumpul modal 10k :))

sha8
11-11-2013, 05:01 PM
Info terbaikk.... mmg tengah plan mencari product punn... :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mohdsyahir
14-11-2013, 01:06 PM
:)cgrock Assalam, saya ada buat bisnes pelekat keselamatan hologram. Kalau perlukan sample dan keterangan lanjut boleh email ke snzempiremedia@gmail.com
Website in progress... :)cgrock

overboost
19-02-2014, 09:40 AM
menarik topic ni ...sy pun sedang mencari kilang GMP ...sy ada produk maajun kampung yg nak di modenkan ...ada sesiapa tau kilang mana yg boleh buat R&D serta buat produk seperti kapsul/tablet?

kalau produk begini nak kena apply apa ya?NOT?KKM?MAL?

mohon nasihat dan bantuan

zhary
27-02-2014, 04:08 PM
Nak tanya...

Jual product kita tu kt stokis atau kedai pun dia package sekali ker?

terompah
28-02-2014, 10:53 PM
Nak tanya...

Jual product kita tu kt stokis atau kedai pun dia package sekali ker?

Mktg kita buat sendiri