PDA

View Full Version : Guna khidmat Kilang GMP utk keluarkan produk jenama sendiri. Siapa ade pengalaman?


haudli
22-02-2013, 02:54 AM
Salam semua


Based pada tajuk,,aku teringin nak tahu, perihal kilang2 GMP ni
dimana kita boleh keluarkan produk sendiri jika ade modal

ade sesiapa yg berpengalaman??
dari segi berapa perlu standby modal
design produk sapa yg urus
tempoh produk siap
penghantaran
sijil KKM dan sijil halal
dan lain2


setakat ni yg aku tau,,kilang yg keluarkan minyak lintah tapa ade khidmat ni, kite boleh bayar utk keluarkan produk2 sendiri seperti kopi, teh tongkat ali, minyak2 urut , serbuk collagen dan pelbagai lagi

sekarang mmg belum ade lagi modalnya,, tapi mana la tau dengan info2 yg ada dan ade rezeki lebih,,leh gak geng2 CG keluarkan modal utk bina rangkaian produk jenama sendiri..

Terima kasih pada yg sudi kongsi info

Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)

.Salam tt.
Kalau nak buat prdk yg ada MAL mengambil masa yg agak lama. Cth prdk : kapsul ataupun ubat yg ada claim. - kos mahal.
Kalau keluarkan food supplement hny perlu kelulusan dr kkm yg mengatakan ianya adalah makanan. - kos rendah
NOT number utk prdk kosmetic.- kos sederhana.

Tgk target market yg mana satu pilihan hati. Ada modal dan ada market blh le start.

tt pergi kat web bpfk pastu cari la kat direktori tu kilang2 yg ada gmp
pastu call je cakap nak buat oem




network sy skrg
- putri binari (cosmetic/personal care)
- bionic (cosmetic/collagen)
- sidratul/IMP (food oem/cosmetic)
- algaprima (food oem/birds nest)
- perusahaan gamat hy (gamat based product)
- sari tani desa (traditional/herbal)
- q-pack (personal care/toothpaste)
- thoyyib pharma (cosmetic/food)




personal care termasuk - toothpaste, hair care, skin care, baby care,creams, gels etc
selling point, putri binari buat utk cosway, q-pack buat utk cni






Semua tu bergantung pd pengilang.
MAL -kos tinggi sbb byk prsedur yg kena dipatuhi. Kilang kena ada gmp. Dlm 10k.
NOT - 1 prdk bwh 4k tp tak termsk prdk.
Kkm - 1k dh blh keluarkan prdk. :D

haudli
23-02-2013, 01:20 PM
bump utk sape2 yg tahu

only1
23-02-2013, 01:23 PM
Salam semua


Based pada tajuk,,aku teringin nak tahu, perihal kilang2 GMP ni
dimana kita boleh keluarkan produk sendiri jika ade modal

ade sesiapa yg berpengalaman??
dari segi berapa perlu standby modal
design produk sapa yg urus
tempoh produk siap
penghantaran
sijil KKM dan sijil halal
dan lain2


setakat ni yg aku tau,,kilang yg keluarkan minyak lintah tapa ade khidmat ni, kite boleh bayar utk keluarkan produk2 sendiri seperti kopi, teh tongkat ali, minyak2 urut , serbuk collagen dan pelbagai lagi

sekarang mmg belum ade lagi modalnya,, tapi mana la tau dengan info2 yg ada dan ade rezeki lebih,,leh gak geng2 CG keluarkan modal utk bina rangkaian produk jenama sendiri..

Terima kasih pada yg sudi kongsi info


.

aku nak tahu jgk la. serbuk collagen tue agak2 berapa modalnya...
Syarikat yg mengeluarkan produk kecantikan skrg byk pakai cara mcm nie...

rayz
23-02-2013, 01:25 PM
buat la satu tt. selalu dia GMP dia bg sebutharga package kot.

pastu kasi letak kat seven eleven produk ka.buleh?

nservas.sales
23-02-2013, 01:44 PM
Salam tt.
Kalau nak buat prdk yg ada MAL mengambil masa yg agak lama. Cth prdk : kapsul ataupun ubat yg ada claim. - kos mahal.
Kalau keluarkan food supplement hny perlu kelulusan dr kkm yg mengatakan ianya adalah makanan. - kos rendah
NOT number utk prdk kosmetic.- kos sederhana.

Tgk target market yg mana satu pilihan hati. Ada modal dan ada market blh le start.

sconsult
23-02-2013, 01:47 PM
banyak ke belanja?
aku dah ada produk sendiri..cookies, testimonial pun dah banyak...ada kat siggy tu.
mmg rasa nak branding kan & packet cantik sikit. Pasaran dah mula menembusi Johor, Penang, Perak, Kelantan, Selangor & KL. Ada juga rasa nak eksport ke Singapore.

nservas.sales
23-02-2013, 01:55 PM
banyak ke belanja?
aku dah ada produk sendiri..cookies, testimonial pun dah banyak...ada kat siggy tu.
mmg rasa nak branding kan & packet cantik sikit. Pasaran dah mula menembusi Johor, Penang, Perak, Kelantan, Selangor & KL. Ada juga rasa nak eksport ke Singapore.

Cookies tuan tak perlu gmp.
Ada halal dan barcode pun dh mencukupi utk local market.
Utk eksport ada halal ngan haccp - masyuk le tuan. :D

+kOoL+
23-02-2013, 02:04 PM
Salam tt.
Kalau nak buat prdk yg ada MAL mengambil masa yg agak lama. Cth prdk : kapsul ataupun ubat yg ada claim. - kos mahal.
Kalau keluarkan food supplement hny perlu kelulusan dr kkm yg mengatakan ianya adalah makanan. - kos rendah
NOT number utk prdk kosmetic.- kos sederhana.

Tgk target market yg mana satu pilihan hati. Ada modal dan ada market blh le start.

share sikit kos mahal tu range bape, kos rendah tu range bape and kos sederhana tu range bape?.. topik menarik ni.. tapi rasanya lain2 kilang lain2 pakej @ charges yg dia kenakan kan? :-?

fadlisyah
23-02-2013, 02:06 PM
Parking dulu untuk masa d3pan...baguih ni

sconsult
23-02-2013, 02:13 PM
Cookies tuan tak perlu gmp.
Ada halal dan barcode pun dh mencukupi utk local market.
Utk eksport ada halal ngan haccp - masyuk le tuan. :D

o ye ke....sementara ni buat label/sticker ok tak? nak kena daftar apa2 ke lagi?

nservas.sales
23-02-2013, 02:14 PM
share sikit kos mahal tu range bape, kos rendah tu range bape and kos sederhana tu range bape?.. topik menarik ni.. tapi rasanya lain2 kilang lain2 pakej @ charges yg dia kenakan kan? :-?

Semua tu bergantung pd pengilang.
MAL -kos tinggi sbb byk prsedur yg kena dipatuhi. Kilang kena ada gmp. Dlm 10k.
NOT - 1 prdk bwh 4k tp tak termsk prdk.
Kkm - 1k dh blh keluarkan prdk. :D

nservas.sales
23-02-2013, 02:18 PM
o ye ke....sementara ni buat label/sticker ok tak? nak kena daftar apa2 ke lagi?

Buat sementara ni buat label aje pun dh ok. Pergi jab rnd melaka 1 barcode utk setiap jenis cookies.
Ada modal lbh apply halal. Usahawan melayu jrg yg ada halal, sbb tu prdk pyh nak jual.
Cina skrg pun nak beli brg tgk halal dl.

haudli
23-02-2013, 02:19 PM
banyak ke belanja?
aku dah ada produk sendiri..cookies, testimonial pun dah banyak...ada kat siggy tu.
mmg rasa nak branding kan & packet cantik sikit. Pasaran dah mula menembusi Johor, Penang, Perak, Kelantan, Selangor & KL. Ada juga rasa nak eksport ke Singapore.

bro cube carik cara utk tahan setahun dua cokies tu,,leh pergi jauh nampak gaya

sconsult
23-02-2013, 05:33 PM
Buat sementara ni buat label aje pun dh ok. Pergi jab rnd melaka 1 barcode utk setiap jenis cookies.
Ada modal lbh apply halal. Usahawan melayu jrg yg ada halal, sbb tu prdk pyh nak jual.
Cina skrg pun nak beli brg tgk halal dl.

CNY hari tu, Cina kat Bemban & Jasin pun ambil cookies kat aku, siap bekalkan anak² balik KL lagi. Kalau ada tanda halal, dia org tak beli kot! :D

sconsult
23-02-2013, 05:35 PM
bro cube carik cara utk tahan setahun dua cokies tu,,leh pergi jauh nampak gaya

o ye ke...nanti aku fikirkan ttg tu. Kalau boleh tak nak letak pengawet.

Syracusex
23-02-2013, 05:38 PM
CNY hari tu, Cina kat Bemban & Jasin pun ambil cookies kat aku, siap bekalkan anak² balik KL lagi. Kalau ada tanda halal, dia org tak beli kot! :D

kenapa ada tanda halal diorang tak beli pulak tuan? :-?

sconsult
23-02-2013, 05:42 PM
kenapa ada tanda halal diorang tak beli pulak tuan? :-?

Allahua'lam, tak pernah tanya. Tapi Cina yg jadi reseller mmg pesan supaya jgn letak, sbb dia nak jual sesama dia.

Orkidhutan
23-02-2013, 06:07 PM
Salam semua


Based pada tajuk,,aku teringin nak tahu, perihal kilang2 GMP ni
dimana kita boleh keluarkan produk sendiri jika ade modal

ade sesiapa yg berpengalaman??
dari segi berapa perlu standby modal
design produk sapa yg urus
tempoh produk siap
penghantaran
sijil KKM dan sijil halal
dan lain2


setakat ni yg aku tau,,kilang yg keluarkan minyak lintah tapa ade khidmat ni, kite boleh bayar utk keluarkan produk2 sendiri seperti kopi, teh tongkat ali, minyak2 urut , serbuk collagen dan pelbagai lagi

sekarang mmg belum ade lagi modalnya,, tapi mana la tau dengan info2 yg ada dan ade rezeki lebih,,leh gak geng2 CG keluarkan modal utk bina rangkaian produk jenama sendiri..

Terima kasih pada yg sudi kongsi info


.


Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)

cyber86
23-02-2013, 06:17 PM
menarik.. :) sy nk tau gak maklumat2 ni :)

nservas.sales
23-02-2013, 06:42 PM
CNY hari tu, Cina kat Bemban & Jasin pun ambil cookies kat aku, siap bekalkan anak² balik KL lagi. Kalau ada tanda halal, dia org tak beli kot! :D

Entah le tuan.
Aku pny agen semua cina. Ada halal br blh citer. :((

Panglima Sunan IV
25-02-2013, 09:26 AM
modal untuk apply kkm not lebih kuarang rm200 sahaja..itu kalau ada produk sendiri dan kilang sendiri..ehehe

tapi kalau ada produk sendiri, xder kilang kene cari mana2 kilang gmp untuk authorized produk kita..umpama pinjam nama kilang depa la..yang tu harga pinjam nama kene deal ngan depa..yang dalam 3-4 hari da bley dapat KKM NOT..:)

untuk MAL modal lebih kurang RM2800..yang ni amek masa 6bulan ke setahun untuk approved..pun sama cam KKM NOT gak prosedur dia..

apa2 pun best of luck semua..ehehe..aku nya pun x dapat lagi ni..ahaha..

Cheese Cake
03-03-2013, 06:15 PM
Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)



Boleh tak tuan bg contact number kilang di kuala kangsar tu. tolong ye. Saya nk buat jenama sndiri yg halal. Tima kasih tuan. :):)

Orkidhutan
08-03-2013, 05:23 PM
Boleh tak tuan bg contact number kilang di kuala kangsar tu. tolong ye. Saya nk buat jenama sndiri yg halal. Tima kasih tuan. :):)

Ini alamat kilang tu:-

Sidratul Corporation Sdn Bhd
Tmn Perindutrian IKS MIEL
Kuala Kangsar
Perak
Tel : 05 7731668

lianaramly
10-05-2013, 03:42 PM
ZY Phyto berupaya mengeluarkan produk penjagaan kesihatan dan kecantikan berasaskan bahan-bahan semulajadi berbentuk cecair,
serbuk atau teh,.atau lebih mudah dikatakan pakar dalam : -

- Jus Herba
- Teh Herba
- Minuman Diet
- Minuman Kesihatan
- Makanan Kesihatan
- Jus & Kordial
- Sabun & Kosmetik

Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan seperti berikut :

- Pembangunan & rekabentuk jenama
- Konsep & rekabentuk pembungkusan
- Penyelidikan & pembangunan produk
- Formulasi produk
- Pengeluaran skala kecil & besar
- Pembungkusan & penghantaran

** MOQ -= 1000 pcs

Sekiranya pihak tuan berminat , bolehlah menghubungi saya di talian 019-3564 772 untuk berbicara lebih lanjut.
https://www.facebook.com/zyphyto

Terima kasih,

Liana Mohd Ramly
Sales manager
Hp: 019-3564 772
ZY PHYTO TECH INDUSTRIES SDN BHD
Puncak Alam, Selangor.
Tel : 03-6038 8898
Fax : 03-6038 879

hairy84
20-05-2013, 11:48 AM
syoknye kalau ade produk dengan brand sendiri..

aiman27
20-05-2013, 11:27 PM
sblm ada GMP kt leh tgk byk ubat2 tradisional yg ada tp lani byk yg dh lenyap dek akta GMP. org kg bukannya tau bab2 nk dptkn GMP ni

nytroz
22-05-2013, 12:58 AM
Parkng duluuu....

JenamaSendiri
23-05-2013, 11:30 AM
Salam Bakal Jutawan Kosmetik,
Sebagai pemilik produk Slim Swiss (Produk Slim Online #1 di Malaysia,www.SlimSwiss.Com), kami kini ingin membantu anda untuk memiliki produk kosmetik jenama sendiri seperti kami dengan menggunakan segala kemudahan di kilang usahasama Slim Swiss.

Senarai Promo May 2013 :

Pakej ” KEMPEN MIMPI” = rm6999 ( Unlimited Product Choice)
Pakej ”eXPRESS” = rm2500 (Re-branding – Product Limited)
Pakej “PLATINUM” = rm14,900 – rm24,900 (Unlimited Product Choice, Exclusive & Custom Made)

Sila book produk anda dgn call (NO SMS) :

012 – 644 1404
017 – 5888 578

web : www.JenamaSendiri.Com
email : admin@JenamaSendiri.Com
Hotline : 012- 644 1404 /017- 5888 578

eday84
23-05-2013, 11:34 AM
tt pergi kat web bpfk pastu cari la kat direktori tu kilang2 yg ada gmp
pastu call je cakap nak buat oem

network sy skrg
- putri binari (cosmetic/personal care)
- bionic (cosmetic/collagen)
- sidratul/IMP (food oem/cosmetic)
- algaprima (food oem/birds nest)
- perusahaan gamat hy (gamat based product)
- sari tani desa (traditional/herbal)
- q-pack (personal care/toothpaste)
- thoyyib pharma (cosmetic/food)

personal care termasuk - toothpaste, hair care, skin care, baby care,creams, gels etc
selling point, putri binari buat utk cosway, q-pack buat utk cni

shah79
23-05-2013, 11:38 AM
parking dulu....

callsign ripclaw
17-06-2013, 04:03 PM
Salam,
Saya ada menyediakan..

Pembangunan & rekabentuk jenama
- Konsep & rekabentuk pembungkusan

berminat call baru senang cerita..PM untuk hp no..TQ

rayban
18-06-2013, 04:46 PM
Menarik thread ni. Kasi up balik. :)

ilhamic
18-06-2013, 04:59 PM
aku pun dlm proses keluarkan produk, baru keluarkan sampel.. insyaAllah mggu nie siap pihak R&D keluarkan...

pinkZakura
18-06-2013, 05:17 PM
aku pun dlm proses keluarkan produk, baru keluarkan sampel.. insyaAllah mggu nie siap pihak R&D keluarkan...

wah.. tahniah bro...

migustik
19-06-2013, 12:29 AM
tahniah bro... partner aku just mampu buat formulation shj sekarang ni kami masih belom ada R&D Lab

tokputih
19-06-2013, 12:32 AM
Cuba tanya adar

migustik
19-06-2013, 12:47 AM
Cuba tanya adar

tokputih suggest kat siapa..?

tokputih
19-06-2013, 12:52 AM
tokputih suggest kat siapa..?

Kt t.t tapi klu ada yg berminat cuba rujuk adar cg.. Mungkin dia caaranya

shah79
19-06-2013, 07:22 AM
ada sape yg keluarkan produk ber"inovasi" berasaskan makanan tak???? ( cth; bahan asas dari jantung pisang, tapi dan dibuat dlm bentuk pickles ke.., dari daun pegaga dan diproses dlm, bentuk serbuk sebagai bahan perisa ke etc.. ) coz sy akan buat event invention and inovation tak lama lagi... so, jika ada yg nak sy tolong promosikan silakan pm sy ya....

ilhamic
31-07-2013, 11:59 AM
bagus2.. moga berjaya tt...kat bawah nie ada cerita psl nie...

emasmoden
20-08-2013, 03:47 PM
Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.



Bro, pe nama kilang kat Kulim tu.

yusry2007
06-09-2013, 01:22 AM
Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)

Wah.. Info yang bagus nie.. Terbaik :)cgrock

yusry2007
06-09-2013, 01:24 AM
Bro, pe nama kilang kat Kulim tu.

Tak tahu la betol ke tak.. Teman rase KPT.. Kehkehkehkeh...

emasmoden
06-09-2013, 11:30 AM
Tak tahu la betol ke tak.. Teman rase KPT.. Kehkehkehkeh...

KPT? nama penuh tau tak.
:D

yusry2007
06-09-2013, 01:08 PM
KPT? nama penuh tau tak.
:D

Tak tahu la betol ke tak tuan.. Kulim protech

senyum
15-09-2013, 01:52 PM
Tt pm sy dan bgtau bila ready. Smua sy bleh ejas. Klau produk pkai kapsul, kena la kkm. Sy ada 2 company oem. Tapi 1 yg sy btol2 bole temukan la.

Design, distribution, packing, packaging smua bole. Bawah satu bumbung.

nytroz
15-09-2013, 01:58 PM
Menarikk...park dulu...

Niaga
15-09-2013, 07:42 PM
pegi tanye member cg nama 'Ílhamic', die ade jual ebook pasal ni

azlin_azlinda
06-11-2013, 01:14 PM
nakparking untuk masa depan gak ni

Jeb
06-11-2013, 08:39 PM
yg pembekal dherbs tu sapa yg tahu?

blingbling
06-11-2013, 10:43 PM
yg pembekal dherbs tu sapa yg tahu?

yg ni kalau x silap

ZY Phyto berupaya mengeluarkan produk penjagaan kesihatan dan kecantikan berasaskan bahan-bahan semulajadi berbentuk cecair,
serbuk atau teh,.atau lebih mudah dikatakan pakar dalam : -

- Jus Herba
- Teh Herba
- Minuman Diet
- Minuman Kesihatan
- Makanan Kesihatan
- Jus & Kordial
- Sabun & Kosmetik

Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan seperti berikut :

- Pembangunan & rekabentuk jenama
- Konsep & rekabentuk pembungkusan
- Penyelidikan & pembangunan produk
- Formulasi produk
- Pengeluaran skala kecil & besar
- Pembungkusan & penghantaran

** MOQ -= 1000 pcs

Sekiranya pihak tuan berminat , bolehlah menghubungi saya di talian 019-3564 772 untuk berbicara lebih lanjut.
https://www.facebook.com/zyphyto

Terima kasih,

Liana Mohd Ramly
Sales manager
Hp: 019-3564 772
ZY PHYTO TECH INDUSTRIES SDN BHD
Puncak Alam, Selangor.
Tel : 03-6038 8898
Fax : 03-6038 879

Jeb
06-11-2013, 10:45 PM
yg ni kalau x silap

ahahaah aku ingatkan buat sendri..ok masta tq ya

CTA - Kamal
06-11-2013, 11:00 PM
parking keta ferrari rocher dulu..
mudahan lagi 10 tahun dpt kumpul modal 10k :))

sha8
11-11-2013, 05:01 PM
Info terbaikk.... mmg tengah plan mencari product punn... :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mohdsyahir
14-11-2013, 01:06 PM
:)cgrock Assalam, saya ada buat bisnes pelekat keselamatan hologram. Kalau perlukan sample dan keterangan lanjut boleh email ke snzempiremedia@gmail.com
Website in progress... :)cgrock

overboost
19-02-2014, 09:40 AM
menarik topic ni ...sy pun sedang mencari kilang GMP ...sy ada produk maajun kampung yg nak di modenkan ...ada sesiapa tau kilang mana yg boleh buat R&D serta buat produk seperti kapsul/tablet?

kalau produk begini nak kena apply apa ya?NOT?KKM?MAL?

mohon nasihat dan bantuan

zhary
27-02-2014, 04:08 PM
Nak tanya...

Jual product kita tu kt stokis atau kedai pun dia package sekali ker?

terompah
28-02-2014, 10:53 PM
Nak tanya...

Jual product kita tu kt stokis atau kedai pun dia package sekali ker?

Mktg kita buat sendiri

Almas
07-05-2014, 11:41 AM
As salam.

Sy up balik thread ni..perbincangan agak menarik.
Ada kawan2 yg dah berjaya keluarkan produk jenama sendiri sejak thn lepas?
Sy pun dlm perancangan mencari kilang yg terbaik...bercadang nk keluarkan produk dgn formulasi sendiri. Sesiapa ada info lanjut, boleh share ye...

Elis
07-05-2014, 05:01 PM
saya pun nak tau jugak ni.sape yangg dah ada pengalaman boleh la kongsi idea kat sini

orangseni
07-05-2014, 05:06 PM
Parking dulu kat thread nih

Orkidhutan
23-05-2014, 12:05 PM
Up semula thread ni...Produk kesihatan dan kecantikan yang berasaskan apple stemcell menjadi trend terkini...modal untuk sekotak dalam 10-15 sachet x sampai pun rm20 tapi boleh dijual hingga rm60-rm250 sekotak. Yg penting marketing strategy mesti power. Boleh juga jual secara online.

troyz
23-05-2014, 12:22 PM
ada page begini rupanya... ingat nak start thread baru tadi.. tt tumpang lalu. nak inform sesiapa yang berminat nak buat produk sendiri dengan jenama sendiri (OEM) boleh berhubung ngan aku.

minimum order quantity (MOQ) 1000 (botol/kotak/pack). kosting kena bincang la dulu apa barang yang korang nak.. produk kesihatan, pengguna dll.. bole pm/wassap aku/email.. sembang sembang.. sangat sesuai untuk mereka yang nak kembangkan bisnes sendiri.. :)cgrock

qayyum2009
23-05-2014, 12:32 PM
bro ada buat repackaging n rebranding x?klau madu blh buat?
ada page begini rupanya... ingat nak start thread baru tadi.. tt tumpang lalu. nak inform sesiapa yang berminat nak buat produk sendiri dengan jenama sendiri (OEM) boleh berhubung ngan aku.

minimum order quantity (MOQ) 1000 (botol/kotak/pack). kosting kena bincang la dulu apa barang yang korang nak.. produk kesihatan, pengguna dll.. bole pm/wassap aku/email.. sembang sembang.. sangat sesuai untuk mereka yang nak kembangkan bisnes sendiri.. :)cgrock

alonso
23-05-2014, 12:38 PM
wow...menarik utk di follow ni..

troyz
23-05-2014, 12:43 PM
bro ada buat repackaging n rebranding x?klau madu blh buat?

bole bro.. bro nak bg barang tu , kami repack n rebrand ye ?

Panglima Sunan IV
23-05-2014, 12:52 PM
ada page begini rupanya... ingat nak start thread baru tadi.. tt tumpang lalu. nak inform sesiapa yang berminat nak buat produk sendiri dengan jenama sendiri (OEM) boleh berhubung ngan aku.

minimum order quantity (MOQ) 1000 (botol/kotak/pack). kosting kena bincang la dulu apa barang yang korang nak.. produk kesihatan, pengguna dll.. bole pm/wassap aku/email.. sembang sembang.. sangat sesuai untuk mereka yang nak kembangkan bisnes sendiri.. :)cgrock

Bro pm jenis produk yang top skang beserta kos keseluruhan untuk oem termasuk mal dll. Bagi sekali target harga pasaran. Mana tau satu hari nnt ada rezeki untuk kita deal. :)

Orkidhutan
23-05-2014, 01:52 PM
Boleh juga buat formula sendiri..contohnya nak letak extract apple stemcell,argan stemcell, grape stemcell, collagen, acai berry, marqui berry, vitamin C dll. Jadilah produk supplement Multi Stemcell with Collagen & Vitamin C. Pharmacist akan berikan khidmat nasihat akan kebaikan setiap ingredient yang kita nak masukkan dalam produk kita. Kemudian Formulator akan adunkan ingredient dan buat sample ikut kehendak customer, boleh try dulu..Pihak mereka akan apply KKM dan Halal untuk customer.

troyz
23-05-2014, 04:06 PM
Bro pm jenis produk yang top skang beserta kos keseluruhan untuk oem termasuk mal dll. Bagi sekali target harga pasaran. Mana tau satu hari nnt ada rezeki untuk kita deal. :)

orite.. nanti aku pmkan..

foren6
23-05-2014, 11:35 PM
Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)

Kilang di Kuala Kangsar tu Sidratul Corporation Sdn Bhd..

Kalau yang Kulim tu boleh try p Kbiocorp Sdn Bhd,Kulim Hi-Tech Park..Dekat sini ada R&D untuk produk berasaskan herba

miehensem
23-05-2014, 11:39 PM
kalau boleh nak buat produk ni.. buat benda2 baru.. jgn dok follow jer market trending.. kang korang makan la sorang2 1000 botol tu.. hahaha

troyz
24-05-2014, 10:12 AM
kalau boleh nak buat produk ni.. buat benda2 baru.. jgn dok follow jer market trending.. kang korang makan la sorang2 1000 botol tu.. hahaha

nasihat yg baik dari otai.. create trend..

adam677
27-05-2014, 03:52 PM
Baru den tau..tbaik tt ngn smua otai cg kt dlm ni..

xaimisa
01-10-2014, 04:15 PM
so agak2 ape produk yang terbaik skang..aku tengok produk perempuan je banyak..produk lelaki kurang yang ada pun produk s**..zzzz~

troyz
02-10-2014, 11:25 AM
memang perempuan ni market terbaik bro... tambah plak bila cter putih,kurus,gebu,ayu menawan la... hmmm... apalagiii...

trend skang gitu le. klau lelaki nak keras, besau,tahan lama... ada plak testi.. meletop la dia..

Orkidhutan
02-10-2014, 11:52 PM
so agak2 ape produk yang terbaik skang..aku tengok produk perempuan je banyak..produk lelaki kurang yang ada pun produk s**..zzzz~

Kuasa membeli adalah di tangan wanita. Trending sekarang ialah produk kecantikan atau makanan kesihatan.

Produk makanan kesihatan seperti detox (utk slimming), collagen, apple stem cell, serbuk mutiara dll (untuk pemutihan, awet muda, menghilangkan kedut2, jeragat, menganjalkan kulit dan pelbagai lagi). Produk kecantikan pula seperti kosmetik iaitu set untuk menghilangkn jeragat, jerawat serta memutihkan kulit, serum, foundation, bedak, lipstick dll. Kos utk hasilkan produk xde lah bnyak sgt tapi profit margin dia tinggi.

Boleh marketkan dalam media sosial sprti fb, insta...bila dah jadi viral product senang jual. Jika kena gayanya cara marketing... Meletoop2..sekejap je boleh jadi jutawan.

xaimisa
03-10-2014, 05:07 PM
hahah kene buat kajian la macam tu untuk produk. antara jadi atau tak ke. sebab banyak sangat produk luar masuk nak lawan dgn produk orang tempatan ni~

life_b4diezz
14-02-2015, 04:15 PM
up ckt thread ni..penuh dgn info..

AdamFayyadh
14-02-2015, 06:24 PM
Sapa yg nak buat produk tp xde formula sendiri.
Sy ada formula - minuman ready to drink, kordial, produk herba, myk panas/gosok, jeli gamat, produk kecantikan dll.

dloanman
14-02-2015, 06:49 PM
den minat nak buek kopi mcm kopi misai...sgt berkesan & laris gilos tapi skg dh xdo pyh nak cari

AdamFayyadh
14-02-2015, 10:04 PM
den minat nak buek kopi mcm kopi misai...sgt berkesan & laris gilos tapi skg dh xdo pyh nak cari

Biasanya kopi2 mcm tu ada special ingredient.
Cb cr kilang oem yg buat kopi instant. Ckp je nak kopi power, berani dgn tak berani je.

rakcacer
14-02-2015, 10:17 PM
Member kwn ada kilang utk membuat bende bende mcm nie... ramai gak amik ng dia pastu rebranding semula

arecap
15-02-2015, 12:42 AM
Member kwn ada kilang utk membuat bende bende mcm nie... ramai gak amik ng dia pastu rebranding semula


kat mane lokasi kilang tuh?mcm menarik jer...

luminor
15-02-2015, 12:55 AM
ZY Phyto berupaya mengeluarkan produk penjagaan kesihatan dan kecantikan berasaskan bahan-bahan semulajadi berbentuk cecair,
serbuk atau teh,.atau lebih mudah dikatakan pakar dalam : -

- Jus Herba
- Teh Herba
- Minuman Diet
- Minuman Kesihatan
- Makanan Kesihatan
- Jus & Kordial
- Sabun & Kosmetik

Selain itu, kami juga menyediakan perkhidmatan seperti berikut :

- Pembangunan & rekabentuk jenama
- Konsep & rekabentuk pembungkusan
- Penyelidikan & pembangunan produk
- Formulasi produk
- Pengeluaran skala kecil & besar
- Pembungkusan & penghantaran

** MOQ -= 1000 pcs

Sekiranya pihak tuan berminat , bolehlah menghubungi saya di talian 019-3564 772 untuk berbicara lebih lanjut.
https://www.facebook.com/zyphyto

Terima kasih,

Liana Mohd Ramly
Sales manager
Hp: 019-3564 772
ZY PHYTO TECH INDUSTRIES SDN BHD
Puncak Alam, Selangor.
Tel : 03-6038 8898
Fax : 03-6038 879


Oh..ok puncak alam kan..

rakcacer
15-02-2015, 07:18 AM
kat mane lokasi kilang tuh?mcm menarik jer...

area taman pulai perdana, jb...

arjunawan
15-02-2015, 08:25 AM
Salam semua


Based pada tajuk,,aku teringin nak tahu, perihal kilang2 GMP ni
dimana kita boleh keluarkan produk sendiri jika ade modal

ade sesiapa yg berpengalaman??
dari segi berapa perlu standby modal
design produk sapa yg urus
tempoh produk siap
penghantaran
sijil KKM dan sijil halal
dan lain2


setakat ni yg aku tau,,kilang yg keluarkan minyak lintah tapa ade khidmat ni, kite boleh bayar utk keluarkan produk2 sendiri seperti kopi, teh tongkat ali, minyak2 urut , serbuk collagen dan pelbagai lagi

sekarang mmg belum ade lagi modalnya,, tapi mana la tau dengan info2 yg ada dan ade rezeki lebih,,leh gak geng2 CG keluarkan modal utk bina rangkaian produk jenama sendiri..

Terima kasih pada yg sudi kongsi info



.

tuan... pernah dengar kopi cap tok guru pondok? Itu ialah brand kilang di Pengkalan Chepa... yang bestnya... Yusmira punyer kopi pun buat di kilang yang sama. Dia punya Terms and Condition tak pasti.

Yang saya ada pengetahuan sebab sy agen, ialah syarikat kopi dagang resources sdn bhd. Kilang nya di jalan kapar, klang. Tuan boleh buat OEM dengan mereka. Utk produk choc malt, kopi2 dan ice blended. Silakan tuan. Rujukan anda... kabor ajer Mr. Growrich a.k.a bangla bekas agen perak yang kabor hehehehe :)):)):)) gelak, gelak juger... tapi serius nih! Whatsapp sy di siggy.

Iman_Sr
15-02-2015, 08:51 AM
parking dulu...kot nt ade rezeki lebih bole tgk blk thread ni:">

roslinda
18-02-2015, 08:05 PM
Salam, kawan 2 Kat sini tahu tak Kat mna nak dptkan botol mineral ??

rayban
19-02-2015, 08:31 PM
ada page begini rupanya... ingat nak start thread baru tadi.. tt tumpang lalu. nak inform sesiapa yang berminat nak buat produk sendiri dengan jenama sendiri (OEM) boleh berhubung ngan aku.

minimum order quantity (MOQ) 1000 (botol/kotak/pack). kosting kena bincang la dulu apa barang yang korang nak.. produk kesihatan, pengguna dll.. bole pm/wassap aku/email.. sembang sembang.. sangat sesuai untuk mereka yang nak kembangkan bisnes sendiri.. :)cgrock


salam bos.. valid lagi tak servis bos ni. kalo valid lagi blh pm saya detail2 yang berkaitan. modal utk 1000pcs tu,kkm,halal,packaging semua la yg ptt kot nnti blh deal sbb tgh planning jgk ni :D

terima kasih :)cgrock

dodol
26-02-2015, 10:09 PM
Kalau nak buat rebranding Gel Lutut Amani tu siapa yg tahu dimana boleh saya buat?

Athene
27-02-2015, 12:41 AM
Apa lagi produk kosmetik yg orang belum buat? Rasanya macam semua dah buat...

Orkidhutan
27-02-2015, 01:18 AM
Kebanyakan pengilang yang mengeluarkan product sendiri, mereka menawarkan service oem atau contract manufacturing kpd yang berminat.

Saya buat freelance...sebagai consultant untuk sesiapa yang berminat nak buat produk sendiri seperti produk kesihatan, kecantikan, kosmetik, minuman dan makanan. Juga dari segi packaging produk termasuk retort packaging.

Saya tanya bujet customer dan product apa yang mereka hendak buat,saya akan pergi kepada kilang yang menawarkan minimum order yang rendah. Kilang ada halal, gmp, haccp dll. selain dari rebranding dari produk yg sedia ada di pasaran, boleh juga buat formula sendiri.Kilang akan buat R&D mengikut resepi/formula yang kita beri pada mereka.

Apapun yang paling penting setelah produk siap ialah.. teknik dan strategi yang mantap utk memasarkan produk dan melonjakkan jualan hingga laku keras.

Athene
27-02-2015, 01:47 AM
Kebanyakan pengilang yang mengeluarkan product sendiri, mereka menawarkan service oem atau contract manufacturing kpd yang berminat.

Saya buat freelance...sebagai consultant untuk sesiapa yang berminat nak buat produk sendiri seperti produk kesihatan, kecantikan, kosmetik, minuman dan makanan. Juga dari segi packaging produk termasuk retort packaging.

Saya tanya bujet customer dan product apa yang mereka hendak buat,saya akan pergi kepada kilang yang menawarkan minimum order yang rendah. Kilang ada halal, gmp, haccp dll. selain dari rebranding dari produk yg sedia ada di pasaran, boleh juga buat formula sendiri.Kilang akan buat R&D mengikut resepi/formula yang kita beri pada mereka.

Apapun yang paling penting setelah produk siap ialah.. teknik dan strategi yang mantap utk memasarkan produk dan melonjakkan jualan hingga laku keras.


Macamana kalau kita takde formula? Contoh, saya nak produk yg boleh menghilangkan kedut di muka secara instant, tapi saya takde formulanya, macamana solutionnya? Adakah ada certain kilang yg boleh entertain kehendak kita mengikut apa yg kita nak, atau kilang tu dah ada ready-option dan kita hanya boleh pilih dari option/list tersebut sahaja?

Adakah kilang akan keluarkan trial product dahulu (sebelum mass production) mengikut spesifikasi yg kita mahu? Adakah kita diberi tempoh masa sekian-sekian utk mencuba keberkesanan produk sebelum memesan utk mass production? Adakah pihak kilang memberikan ruang utk modifikasi produk (sehingga benar2 memberikan kesan seperti yg kita ingini) sebelum mass production?

Kerana sekiranya tiada semua perkara di atas, maka buyer akan menanggung kerugian sekiranya produk itu sebenarnya tidak memberikan apa2 kesan pun kpd pegguna (memang keberkesanan itu bersifat subjektif, tapi in general keberkesanan itu perlu ada utk melariskan produk, jika tidak sudah tentu orang tak akan beli produk itu). Harap dapat jawapan dari pihak Tuan kerana saya memang berminat tapi masih terlalu banyak persoalan bermain di fikiran.

Orkidhutan
01-03-2015, 10:16 PM
Berdasarkan pengalaman saya.

Ada 2 option untuk menghasilkan produk jenama sendiri.(OEM)

1. Rebranding atau penjenamaan semula produk yang sedia ada di pasaran. Contohnya Serum untuk menghilangkan jeragat dengan jenama A. Dari kilang yang sama kita boleh rebranding dengan jenama B. * Produk skincare & kosmetik selalunya rebranding. Bahan lebih kurang sama Cuma tambah sedikit agent2 pencerah, pemutih dll

2. Guna formula atau resepi baru untuk menghasilkan produk. (selalunya utk produk minuman dan makanan kesihatan)

Contohnya :
a) Kopi susu kambing. Sy nak tambah lagi bahan untuk dijual pada golongan pelajar. Saya akan minta kilang tambah extract kurma, kismis dan madu untuk minda, tenaga dan kecergasan. Jadi lah kopi susu kambing + kurma + madu.

b) Jus minuman kesihatan untuk lelaki dan wanita. Saya akan berbincang dengan pihak pengilang tentang bahan yang saya nak masukkan, contohnya kurma, madu, halia, bawang putih, kulit kayu manis, cuka epal, Vitamin c dll. Kadang2 pengilang akan mencadangkan supaya ditambah 1-2 bahan lagi untuk memantapkan lagi produk kita.

Setelah dipersetujui oleh kedua belah pihak, pelanggan mesti membayar commitment fee sebanyak rm300-500 untuk menghasilkan sample produk. Tempoh R&D dalam masa 2-3 minggu. Setelah siap pelanggan boleh merasa dan mencuba sample tersebut. Jika tak puas hati dengan sample tersebut, boleh suruh pihak kilang buat lagi hingga pelanggan rasa puas hati dan setuju untuk proceed produk tersebut.

Laris atau lakunya sesuatu produk bergantung kepada cara pemasaran. Selalunya produk yang laku dan mendapat sambutan adalah produk yang biasa-biasa saja. Media sosial seperti fb, insta, tweeter dsbnya banyak memainkan peranan. Cari model yang cantik2 (untuk produk skincare) dan buat testimonial banyak2. Cari dropship atau agent. Pasang channel bnyk2. Kena keluar duit sikit utk photoshoot produk, fb ads, byr model, bayar testimony, buat website dll. Dah jadi viral, Insyaallah meletop!Produk bagus mcm mana pun jika x kena cara marketing dia, tak akan kemana jugak.


**Produk kecantikan & kesihatan mempunyai profit margin yang tinggi.

dodol
02-03-2015, 12:07 AM
Saya berura-ura utk mengeluarkan produk sendiri. Ada yg boleh beri maklumat dimana saya boleh dapatkan supplier botol kosong antara 30 hingga 80 ml utk spray dan roll on type? tq.

irismaju88
09-03-2015, 02:58 PM
Kebanyakan pengilang yang mengeluarkan product sendiri, mereka menawarkan service oem atau contract manufacturing kpd yang berminat.

Saya buat freelance...sebagai consultant untuk sesiapa yang berminat nak buat produk sendiri seperti produk kesihatan, kecantikan, kosmetik, minuman dan makanan. Juga dari segi packaging produk termasuk retort packaging.

Saya tanya bujet customer dan product apa yang mereka hendak buat,saya akan pergi kepada kilang yang menawarkan minimum order yang rendah. Kilang ada halal, gmp, haccp dll. selain dari rebranding dari produk yg sedia ada di pasaran, boleh juga buat formula sendiri.Kilang akan buat R&D mengikut resepi/formula yang kita beri pada mereka.

Apapun yang paling penting setelah produk siap ialah.. teknik dan strategi yang mantap utk memasarkan produk dan melonjakkan jualan hingga laku keras.


salam, saya berminat utk keluarkan kosmetik sndri/rebrand. cmna nk buat ya?

cybergozd
12-03-2015, 02:31 PM
ada member cg yg ada contact utk kilang ni?

zrul
30-05-2015, 02:07 PM
masih ada lagi tak..nak buat

hassanba
30-05-2015, 05:27 PM
berapa minimum cost untuk buat produk sendiri?

AdamFayyadh
30-05-2015, 11:29 PM
berapa minimum cost untuk buat produk sendiri?

Kosmetik / supplement tak brp byk , tak byk pun standy dlm 20k - 30k.
Buat produk senang tp marketing yg byk guna duit.

Kalau produk ada MAL lg mahal dan ambik masa yg agak pnjg.

only1
05-06-2015, 10:18 AM
tuan... pernah dengar kopi cap tok guru pondok? Itu ialah brand kilang di Pengkalan Chepa... yang bestnya... Yusmira punyer kopi pun buat di kilang yang sama. Dia punya Terms and Condition tak pasti.

Yang saya ada pengetahuan sebab sy agen, ialah syarikat kopi dagang resources sdn bhd. Kilang nya di jalan kapar, klang. Tuan boleh buat OEM dengan mereka. Utk produk choc malt, kopi2 dan ice blended. Silakan tuan. Rujukan anda... kabor ajer Mr. Growrich a.k.a bangla bekas agen perak yang kabor hehehehe :)):)):)) gelak, gelak juger... tapi serius nih! Whatsapp sy di siggy.

Mcmn nak p kilang jalan kapar tue?

putra_99
05-06-2015, 11:55 AM
Mai sini den rekemankan kalau nak OEM produk cosmitec makanan mimunam kesihatan PM den

jeb_134
05-06-2015, 04:29 PM
Follow trade dulu...byk product nk bwak masok ni

croody
05-06-2015, 05:04 PM
Mai sini den rekemankan kalau nak OEM produk cosmitec makanan mimunam kesihatan PM den

PM bro... local ke barang luar bro?:)paid

skafever69
05-06-2015, 07:08 PM
Simpan dulu.........

putra_99
06-06-2015, 04:53 PM
PM bro... local ke barang luar bro?:)paid

Local bro ..

Faizah_1
20-06-2015, 03:34 PM
Mai sini den rekemankan kalau nak OEM produk cosmitec makanan mimunam kesihatan PM den

pm list brg yg hot. :)

tomyeto
23-06-2015, 11:59 PM
Mai sini den rekemankan kalau nak OEM produk cosmitec makanan mimunam kesihatan PM den

cer pm den hehe

only1
25-06-2015, 10:16 AM
Mai sini den rekemankan kalau nak OEM produk cosmitec makanan mimunam kesihatan PM den

pm brooooo

mazhar91
29-06-2015, 02:55 PM
pm broo......

Wans7
29-06-2015, 04:04 PM
park dulu ... mmg minat nk wat jenama sendiri

croody
08-07-2015, 01:48 PM
Local bro ..

cer pm 1 kali bro..TQVM:)paid

macellsprvive
08-07-2015, 02:05 PM
Maksud tuan produk OEM kan..atau contract manufacturing.

Ada satu kilang berstatus GMP/IMP&Halal kt Kuala Kangsar. Dia banyak buat produk OEM untuk usahawan2 yang ingin mengeluarkan produk bertaraf Halalan Toyyiba. Kebanyakan produk ke arah Islamik yang banyak di pasaran sekarang adalah keluaran dari syarikat tersebut.

Kat Seremban pun ada kilang OEM yang boleh membuat produk berasaskan kopi, susu kambing & koko.Dan juga di Kulim ada kilang yang boleh buat produk kecantikan,kosmestik & makanan kesihatan.

Setahu saya memang bnyak lagi kilang OEM yang berstatuskan GMP/Halal/IMP/HACCP di Malaysia.

Berdasarkan pengalaman saya yg lalu..pernah meminta sebutharga dri kilang yang berlainan untuk produk pencuci wanita berperisa, koko collagen dan Concentrated Juice..Ini ada jawapan untuk soalan tuan.

dari segi berapa perlu standby modal
Minimum RM10k-15k (kos produk sahaja tak termasuk kos marketing)

design produk sapa yg urus
design boleh upah sendiri org buat (lebih jimat) atau kilang OEM tu pun boleh uruskan

tempoh produk siap
2 minggu – 1 bulan bergantung kepada jenis produk

penghantaran
company oem akan uruskan penghantaran sekiranya kawasan yang berdekatan dgn mereka dan sekiranya di luar kawasan mereka akan kenakan bayaran.

sijil KKM dan sijil halal
Company OEM akan uruskan (dia akan charge semua ni dalam invoice)

kat mane ye tu tuan? boleh kongsi? terima kasih

azimkeen
08-07-2015, 02:17 PM
wife aku chemist.. n dia ada skill nak buat barang2x chemical untuk personal use... nak cari tapak juga pasal dah ada formula sendiri.. buat ubat gigi ke...

usahawansticker
08-07-2015, 10:24 PM
wife aku chemist.. n dia ada skill nak buat barang2x chemical untuk personal use... nak cari tapak juga pasal dah ada formula sendiri.. buat ubat gigi ke...

terbaik bro. nnt share produk nya

zhary
11-07-2015, 01:43 PM
Boleh sesiapa share cara nak jual produk2 ni kat kedai2 tak?. Adakah kita kena buat sendiri atau boleh cari distributor utk hantarkan. Tq

AdamFayyadh
22-07-2015, 10:59 AM
Boleh sesiapa share cara nak jual produk2 ni kat kedai2 tak?. Adakah kita kena buat sendiri atau boleh cari distributor utk hantarkan. Tq

Kalau buat pd kedai2 tradisional blh hntr sendiri / distributor tp skrg ni usahawan produk byk beralih ke modern market.

Payment cun.

Sapa yg nak buat produk tradisional/supplement blh pm sy.

Produk makanan pun blh juga.

Kalau bernasib baik kami share modern market pny trick. Usahawan asam / jeruk amat dialu2kan.

* sorry mod, iklan sikit pd yg masih mencari.