PDA

View Full Version : Perkongsian IPTV dan streaming


Pages : [1] 2 3

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 11:33 AM
Kita kongsi ye channel IPTV dan streaming.

Perkongsian dalam format seperti di bawah:

1. Channel name
2. URL
3. Country
4. Language
5. Screenshot

************************************************** *****




http://www.avenard.org/iptv/Channel_List.html

aku upload tvlist yang aku amik kat thread dalam CG ni gak. hari ni baru jumpa software utk buka link rmtp ni. :D

Enjoy!

http://www.4shared.com/office/EoOlHSYv/tvlist.html






************************************************** *****

Keperluan:

Set top box yang menggunakan OS Linux dan Enigma2 seperti DM800, Vu dan GB
DreamboxEDIT (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=15664515#post15664515)
Sebaik-baiknya internet connection berkelajuan >2mbps dan unlimited data
Internet connection yang stabil


STEPS

http://imageshack.us/a/img46/8757/87849301.png

http://imageshack.us/a/img801/2521/57088967.png

http://imageshack.us/a/img593/6070/42934858.png

http://imageshack.us/a/img16/4939/84385176.png

http://imageshack.us/a/img585/8917/64582819.png

http://imageshack.us/a/img171/2717/10610387.png

http://imageshack.us/a/img341/899/66422730.png

http://imageshack.us/a/img837/2263/46150427.png





Hasil seperti di bawah...

http://img252.imageshack.us/img252/9740/paxtvhd.jpg

ipoh1987
18-02-2013, 11:36 AM
parking dlu..terbaekkk ni

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 11:43 AM
Channel: 100%
URL: rtmp://mediaserver.mediaholding100.com/live/ont_sd
Country: Russia
Language: Russian

http://img703.imageshack.us/img703/7794/100gf.jpg




Channel: Hijau TV
URL: rtmp://119.110.96.71/live/1htv
Country: Malaysia
Language: Malay/English

http://img842.imageshack.us/img842/6968/hijautv.jpg




Channel: NHK World HD
URL: rtmp://ca-1.net.fivecool.org/nhkw/gwm
Country: Japan
Language: Japanese/English

http://img534.imageshack.us/img534/8431/nhkworldhd.jpg

jaih
18-02-2013, 11:47 AM
cambest plop..
tq t.t atas sharing...

nak kena refer thread dreambox camna
nak layan iptv nih

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 11:49 AM
cambest plop..
tq t.t atas sharing...

nak kena refer thread dreambox camna
nak layan iptv nih
Nanti kawan buatkan tutorial.

Preview dulu :D

jaih
18-02-2013, 11:52 AM
Nanti kawan buatkan tutorial.

Preview dulu :D

harap ada laa tutorial utk DM500s hehe
tq tuan.

azanney
18-02-2013, 11:52 AM
tt, iptv ni free je ke?

Scorpions10
18-02-2013, 11:54 AM
kotak langit blh dpt ke iptv nih?

mohesu
18-02-2013, 11:57 AM
cun ni. park dulu

boyz371
18-02-2013, 11:58 AM
iptv ni camne?
huhu sori mmg tak taw

maranello_84
18-02-2013, 11:59 AM
park dlu..utk kotak langit bole tgk jgk kan??

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:02 PM
Channel: Center TV Bremen
URL: rtmp://213.168.206.36:1935/live/live.sdp
Country: Germany
Language: Germany

http://img837.imageshack.us/img837/2577/centertvbremen.jpg




Channel: Yvelines TV
URL: rtmp://rtmp.infomaniak.ch/livecast/yveline1
Country: France
Language: France

http://img811.imageshack.us/img811/31/yvelinestv.jpg

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:03 PM
harap ada laa tutorial utk DM500s hehe
tq tuan.
DM500S kawan tak pasti boleh support IPTV dan streaming atau tidak.

Kawan akan buat tutorial bagi STB Enigma2 yang support IPTV dan streaming.

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:04 PM
tt, iptv ni free je ke?
Kita cari yang free...

lagi bagus kalau ada channel HD :D

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:05 PM
kotak langit blh dpt ke iptv nih?
Skyboks setahu kawan tidak menggunakan OS Linux/Enigma2. Jadi kawan simpulkan IPTV tak available untuk skyboks.

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:06 PM
park dlu..utk kotak langit bole tgk jgk kan??
sila rujuk post di atas

jaih
18-02-2013, 12:07 PM
DM500S kawan tak pasti boleh support IPTV dan streaming atau tidak.

Kawan akan buat tutorial bagi STB Enigma2 yang support IPTV dan streaming.

alamak.. ni yg buat nak upgrade nih...
takpa..kawan tunggu tutorial dari tuan..
kot2 bleh try kat DM500

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:08 PM
iptv ni camne?
huhu sori mmg tak taw

Sama macam IPTV unifi dan Ass Teruk.

Kita cari servis yang percuma. Optimumkan penggunakan internet anda.

Tapi akan bermasalah bagi pengguna broadband yang ada bandwidth limit atau quota. Cepat makan bandwidth, lebih-lebih lagi kalau siaran dalam bentuk HD

ahlipk
18-02-2013, 12:19 PM
waw..ni da kira bagus nie..

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:25 PM
Channel: TV Chosun
URL: rtmp://lm01.everyon.tv:1935/ptv/pld341
Country: Korea
Language: Korea

http://img28.imageshack.us/img28/2051/tvchosun.jpg




Channel: TeleMadrid Sat
URL: rtmp://cp118140.live.edgefcs.net/live/TSAtelemadridsat@47720
Country: Spain
Language: Spain

http://img7.imageshack.us/img7/4581/telemadridsat.jpg




Channel: Arte
URL: rtmp://lm01.everyon.tv:1935/ptv/pld35
Country: Korea
Language: Korea

http://img838.imageshack.us/img838/9291/artelt.jpg

mohdtarmizie
18-02-2013, 12:25 PM
thanks TT.. :)cgrock

Muhammad_27
18-02-2013, 12:29 PM
just copy url tu n paste kat browser ker?

xleh pun

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:34 PM
just copy url tu n paste kat browser ker?

xleh pun

tunggu kawan buat tutorial

Muhammad_27
18-02-2013, 12:36 PM
tunggu kawan buat tutorial

ok tengkiu :)cgrock

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:37 PM
Channel: LivingTv HD
URL: rtmp://lm02.everyon.tv:1935/ptv2/phd13
Country: Korea
Language: Korea

http://img266.imageshack.us/img266/4405/livingtvhd.jpg




Channel: M Monney HD
URL: rtmp://lm01.everyon.tv:1935/ptv/pld563
Country: Korea
Language: Korea

http://img585.imageshack.us/img585/8425/mmonneyhd.jpg

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:38 PM
Break .. kawan nak pegi amik angin dulu

Sambung petang sket

msazmer
18-02-2013, 12:38 PM
dpt free ke ni?

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 12:39 PM
dpt free ke ni?
free...

dengan syarat gunakan tool dan equipment yang betul

brozul
18-02-2013, 12:40 PM
parking dulu...

rain93
18-02-2013, 12:48 PM
mcam mane nak masukkan kat player d pc? da xingat da..

ezamx
18-02-2013, 04:22 PM
guna vlc player pun bole gak kalau nak tengok rtmp tu .

keropokgotel
18-02-2013, 05:03 PM
nak tanya link yang ada discovery channel n animal planet takde ke?

Dreamboxjb
18-02-2013, 05:10 PM
terbaik mr.rhoma...
parking 1 kali....
kwn2... ini iptv khas utk rec dec yg gunai e2 dan iptv support...
iaitu contoh dm800hd/se dm600 ibox6,amiko...
dan mungkin byk lagi

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 05:11 PM
harap bersabar ye... tengah bekerja keras buat tutorial :)

tokmung
18-02-2013, 05:20 PM
skybox f3 boleh streaming ea?

blik
18-02-2013, 05:47 PM
sayer mau parkim sini dahulu..kihkihkih

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 05:55 PM
Tutorial dah siap...

Sila rujuk post #1

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 05:57 PM
skybox f3 boleh streaming ea?
tak boleh...

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 06:04 PM
Channel: PAX TV HD
URL: rtmp://124.139.232.61:1935/live/livestream
Country: South Korea
Language: Korea

http://img252.imageshack.us/img252/9740/paxtvhd.jpg

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 06:28 PM
Channel: Okto HQ
URL: rtmp://124.139.232.61:1935/live/livestream
Country: Australia
Language: English

http://imageshack.us/a/img705/6162/oktohq.jpg




Channel: MTV Brazil
URL: rtmp://ev.mm.uol.com.br/liverepeater/mtvcast_flash.sdp
Country: Brazil
Language: Portuguese

http://imageshack.us/a/img833/4032/mtvbrazil.jpg

keputat
18-02-2013, 08:46 PM
Parking jap

jimie86
18-02-2013, 08:59 PM
tt, sy noob lg. camne nk setup semua ni? berapa perlu keluar kos utk semua brg2 yg perlu..tq

ecen
18-02-2013, 09:07 PM
terbaik nie tt....tv unifi x de function langsung

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 09:08 PM
tt, sy noob lg. camne nk setup semua ni? berapa perlu keluar kos utk semua brg2 yg perlu..tq

Sila rujuk post#1

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 09:11 PM
terbaik nie tt....tv unifi x de function langsung

Iptv unifi cap ayam. Siaran yang tak berkualiti diberi percuma.

ecen
18-02-2013, 09:22 PM
Iptv unifi cap ayam. Siaran yang tak berkualiti diberi percuma.


yup mmng betul bro...berhabuk je die punye setup box hahaha x de sape nak tgk

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 09:25 PM
yup mmng betul bro...berhabuk je die punye setup box hahaha x de sape nak tgk
takpe tuan.. kita kongsi bersama mana yang patut

daudz
18-02-2013, 09:33 PM
Rasa2 openbox x5 ada function iptv tp kene edit tvlist.txt tu.menarik thread ni.terbaek TT.

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 09:34 PM
Rasa2 openbox x5 ada function iptv tp kene edit tvlist.txt tu.menarik thread ni.terbaek TT.
kawan tak tahu tuan...

apa-apa berkenaan Enigma2 kawan boleh bantu

Muhammad_27
18-02-2013, 09:41 PM
kalo link iptv tu direct jerk tengok kt laptop takleh ker? pakai browser?

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 09:42 PM
kalo link iptv tu direct jerk tengok kt laptop takleh ker? pakai browser?
tak boleh.. lain protocol

bidara
18-02-2013, 09:46 PM
[QUOTE=En. Rhoma Irama;16227535]Channel: 100%



Channel: Hijau TV
URL: rtmp://119.110.96.71/live/1htv
Country: Malaysia
Language: Malay/English

http://img842.imageshack.us/img842/6968/hijautv.jpg


Tuan Rhoma:

Sy dah masuk IPTV hijau..tapi x suara / audio

azman67
18-02-2013, 09:47 PM
kat openbox s4 bleh guna nie...tq En. Rhoma Irama

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 09:49 PM
kat openbox s4 bleh guna nie...tq En. Rhoma Irama

:)cgrock:)cgrock:)cgrock
tuan boleh cuba

S4 menggunakan linux tapi kawan tak pasti ada E2 atau tidak

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 09:49 PM
Tuan Rhoma:

Sy dah masuk IPTV hijau..tapi x suara / audio
tak dapat nak cek sekarang...

nanti kawan update

azman67
18-02-2013, 09:53 PM
tuan boleh cuba

S4 menggunakan linux tapi kawan tak pasti ada E2 atau tidak

nanti saya updated kat sini...
tq
:D:D:D:D:D

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 09:55 PM
nanti saya updated kat sini...
tq
:D:D:D:D:D

terima kasih tuan

poknik
18-02-2013, 09:57 PM
http://imageshack.us/a/img46/8757/87849301.png

tak paham lagi ngan step ni TT...

aku dah ada dreamboxEdit... dah bukak, tapi tak tau nak buat camana sampai kluar macam kat atas..

kena download file apa2 lagi ke?

matfx
18-02-2013, 10:00 PM
Thank you TT for sharing. Harap tt bagi tutorial. Saya berminat tapi tak tau mcm ne nak setup IPTV ne.:)cgrock

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 10:01 PM
Thank you TT for sharing. Harap tt bagi tutorial. Saya berminat tapi tak tau mcm ne nak setup IPTV ne.:)cgrock
aik.. dah baca ke belum ni :D

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 10:03 PM
http://imageshack.us/a/img46/8757/87849301.png

tak paham lagi ngan step ni TT...

aku dah ada dreamboxEdit... dah bukak, tapi tak tau nak buat camana sampai kluar macam kat atas..

kena download file apa2 lagi ke?

Yang dalam screen shot tu kawan punya bouquet...

Takkan sama dengan tuan punya bouquet

Tuan perlu download dan save dalam satu folder bouquet dari STB tuan. Nanti akan keluar seperti screen shot kawan tu.

bidara
18-02-2013, 10:04 PM
dah ada suara: Box Vu Uno

/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/StreamTV/stream.xml

Saya edit stream.xml dalam note pada dan save, OK dapat hinau TV


Saya guna macan ini

<iptv>
<name>Hijau TV</name>
<icon>hgtv.png</icon>
<type>rtmp:4097:</type>
<uri>rtmp://119.110.96.71/live/1htv</uri>
</iptv>

Berjaya

poknik
18-02-2013, 10:05 PM
Yang dalam screen shot tu kawan punya bouquet...

Takkan sama dengan tuan punya bouquet

Tuan perlu download dan save dalam satu folder bouquet dari STB tuan. Nanti akan keluar seperti screen shot kawan tu.

STB?..

serius aku tak paham TT...

bleh ajar tak?

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 10:06 PM
dah ada suara: Box Vu Uno

/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/StreamTV/stream.xml

Saya edit stream.xml dalam note pada dan save, OK dapat hinau TV


Saya guna macan ini

<iptv>
<name>Hijau TV</name>
<icon>hgtv.png</icon>
<type>rtmp:4097:</type>
<uri>rtmp://119.110.96.71/live/1htv</uri>
</iptv>

Berjaya

tahniah tuan...

tak dapat jalan depan, ikut jalan belakang pun boleh

mana-mana pun boleh asalkan dapat :)

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 10:08 PM
STB?..

serius aku tak paham TT...

bleh ajar tak?
STB = set top box / decoder / receiver

turorial ada kat depan

bahagian mana yang tak faham?

badan_keding
18-02-2013, 10:13 PM
tutorial yang sangat2 berguna untuk mereka yang nak streaming..nice share tt..

poknik
18-02-2013, 10:15 PM
STB = set top box / decoder / receiver

turorial ada kat depan

bahagian mana yang tak faham?

dari awal tak paham...

bleh ajar dari step 1?

poknik
18-02-2013, 10:17 PM
Yang dalam screen shot tu kawan punya bouquet...

Takkan sama dengan tuan punya bouquet

Tuan perlu download dan save dalam satu folder bouquet dari STB tuan. Nanti akan keluar seperti screen shot kawan tu.

nak download apa?.. tak paham... bleh explain sket?..

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 10:23 PM
nak download apa?.. tak paham... bleh explain sket?..
1. Download, install dan run DreamboxEDIT

2. Menggunakan DreamboxEDIT, connect STB tuan

3. Click button yang ada arrow 2 batang. Satu tunjuk atas, satu tunjuk bawah. Proses ni untuk transfer (download) bouquet dari STB ke PC tuan.

4. Click butang "Receive files from Dreambox"

step lain rujuk page #1 post #1

ngobok
18-02-2013, 10:26 PM
untuk Amiko

format dia -> <webtv title="Fashion One HD" urlkey="0" url="http://iptv.root-host.pro/tvkanal.php?kanal=60" iconsrc="" iconsrc_b="" type="0" />
file = webtv_usr.xml

untuk Ob S4

format dia ->
[TITLE]
Hijau TV
[URL]
rtmp://119.110.96.71/live/1htv
[DESCRIPTION]
Hijau TV
[TYPE]
LIVE

file = internettv.feed

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 10:27 PM
untuk Amiko

format dia -> <webtv title="Fashion One HD" urlkey="0" url="http://iptv.root-host.pro/tvkanal.php?kanal=60" iconsrc="" iconsrc_b="" type="0" />
file = webtv_usr.xml

untuk Ob S4

format dia ->
[TITLE]
Hijau TV
[URL]
rtmp://119.110.96.71/live/1htv
[DESCRIPTION]
Hijau TV
[TYPE]
LIVE

file = internettv.feed

terima kasih tuan

perkongsian yang bagus :D

poknik
18-02-2013, 10:38 PM
1. Download, install dan run DreamboxEDIT

2. Menggunakan DreamboxEDIT, connect STB tuan

3. Click button yang ada arrow 2 batang. Satu tunjuk atas, satu tunjuk bawah. Proses ni untuk transfer (download) bouquet dari STB ke PC tuan.

4. Click butang "Receive files from Dreambox"

step lain rujuk page #1 post #1

kenapa bila kau click "Receive files from Dreambox" asyik keluar error je..

"Could not connect to dreambox. Check IP address, network settings and status of dreambox."

tak kena tang mana?

aku nak ekjas ip address tak boleh...

En. Rhoma Irama
18-02-2013, 10:50 PM
kenapa bila kau click "Receive files from Dreambox" asyik keluar error je..

"Could not connect to dreambox. Check IP address, network settings and status of dreambox."

tak kena tang mana?

aku nak ekjas ip address tak boleh...

tuan perlu rujuk balik thread dreambox tips & tricks

Basic penggunaan DreamboxEDIT dan setting ada di sana

ngobok
18-02-2013, 11:05 PM
kepada pengguna PC

download -> SimpleTV

evit
18-02-2013, 11:35 PM
kepada pengguna PC

download -> SimpleTV

Software tu kene beli ke bro? boleh bagi link rtmp utk astro aosis tu tak bro.

SATiman
18-02-2013, 11:47 PM
Layan iptv dlm pc dulu sementara nak kumpul duit

http://www.readonplayer.com/download/setupTV.zip

En. Rhoma Irama
19-02-2013, 12:04 AM
Layan iptv dlm pc dulu sementara nak kumpul duit

http://www.readonplayer.com/download/setupTV.zip
boleh extract url dari readonplyer dan masukkan dalam STB anda

ngobok
19-02-2013, 01:03 AM
Software tu kene beli ke bro? boleh bagi link rtmp utk astro aosis tu tak bro.

software free je..

oasis - rtmp://live.layarku.tv/live//sz=IMN=oasis634543287956387365618946557239573453

sanz
19-02-2013, 01:07 AM
Layan iptv dlm pc dulu sementara nak kumpul duit

http://www.readonplayer.com/download/setupTV.zip

memang terbaik nih. :)cgrock

OutBox
19-02-2013, 08:12 AM
tompang side parking sekali

zz12
19-02-2013, 08:49 AM
Dah cuba step tuan rhoma buat malam semalam..bila bukak setiap satu channel url tak kuar ape2 pun.:((.Apa nak lg nak buat ekk~X(

En. Rhoma Irama
19-02-2013, 08:51 AM
Dah cuba step tuan rhoma buat malam semalam..bila bukak setiap satu channel url tak kuar ape2 pun.:((.Apa nak lg nak buat ekk~X(
kadang-kadang server offline...

boleh jadi jugak dead URL... ataupun server offline pada waktu-waktu tertentu

tuan kena test satu-satu

zz12
19-02-2013, 08:54 AM
kadang-kadang server offline...

boleh jadi jugak dead URL... ataupun server offline pada waktu-waktu tertentu

tuan kena test satu-satu

Ye ke tuan.:(Dh test setiap satu..semua tk leh bukak.Nanti nk test lagi bila balik umah nanti.:)

En. Rhoma Irama
19-02-2013, 08:55 AM
Ye ke tuan.:(Dh test setiap satu..semua tk leh bukak.Nanti nk test lagi bila balik umah nanti.:)
nanti kawan berikan URL baru

zz12
19-02-2013, 08:59 AM
boleh extract url dari readonplyer dan masukkan dalam STB anda

Kat pc saya memang dh install,,bila bukak smlm cun je tgk kat pc.:)Tapi lebih puas tgk kt tv dgn dm..tu yg bukak step url smlm frust je nk tgk kt tv.#:-S

En. Rhoma Irama
19-02-2013, 12:04 PM
Kat pc saya memang dh install,,bila bukak smlm cun je tgk kat pc.:)Tapi lebih puas tgk kt tv dgn dm..tu yg bukak step url smlm frust je nk tgk kt tv.#:-S
betul tuan... tengok kat PC takde feel :)

En. Rhoma Irama
19-02-2013, 12:13 PM
Kepada yang tak dapat tembak 78.5E-ku dan 95.0 boleh la cuba stream URL di bawah...

ada HD channels juga

Yateem TV
rtmp://www.netbangkok.net/muslimthai/muslimthai

Spring News
rtmp://202.44.53.116:1935/live/mp4:springnews.sdp

Police TV
rtmp://live.netdesignhost.com/policetvlive/policetvlive

Jewelry Channel
rtmp://unicorn.aitstreaming.com:1935/live/jwctv.com

สุวรรณภูมิ
rtmp://203.146.129.233:1935/live/mp4:suwan

ทีวีนกฮูก
rtmp://122.154.16.210:1935/platinum/rsulive

SBT TV
rtmp://202.44.53.229/live/livestream

Home Channel
rtmp://203.146.129.233/live/hometv.sdp

Like TV
rtmp://live14.com:1935/stream/liketv2

Travel Channel
rtmp://mobile.wezatv.com/live/travel%20-s%20http://www.thaitv2.com/swf/flowplayer-3.2.11.swf%20-p%20http://www.thaitv2.com/

TV7
rtmp://183.90.170.21/liveedge/ch7%20-s%20http://www.wezatv.com/dootv/swf/flowplayer.cluster-3.2.9.swf%20-p%20http://www.wezatv.com/

FMTV
rtmp://202.44.53.74:1935/live/fmtv

evit
19-02-2013, 12:27 PM
software free je..

oasis - rtmp://live.layarku.tv/live//sz=IMN=oasis634543287956387365618946557239573453

Thanks bro :)cgrock

boleh extract url dari readonplyer dan masukkan dalam STB anda

Cam ne nak extract url tu bro? Boleh juga guna bila dah ade STB nnti, skrg just gune VLC je utk tgk rtmp kat PC ni.

Kosendat
19-02-2013, 12:30 PM
Bro, aku try utk One HD xdpt bro, loading memanjang je? hehe

One HD ( Channel 103 ) [watch]
Channel Name: One HD
Channel Number: 103
Language: English
Quality: 720p
URL: rtp://@one-hd-h-syd.iptv.tpg.com.au:1234/

En. Rhoma Irama
19-02-2013, 12:43 PM
Bro, aku try utk One HD xdpt bro, loading memanjang je? hehe

One HD ( Channel 103 ) [watch]
Channel Name: One HD
Channel Number: 103
Language: English
Quality: 720p
URL: rtp://@one-hd-h-syd.iptv.tpg.com.au:1234/

URL tak betul... RTMP

tengok yng kaler merah tu

kalau dah tukar tak boleh juga, mungkin server down

ujangno
19-02-2013, 12:49 PM
gua pun minat gak ni..parking dulu :)

poknik
19-02-2013, 12:52 PM
walaupun aku masih blom berjaya... tapi nak ucapkan thanks pada TT sebab bukak thread bagus ni

En. Rhoma Irama
19-02-2013, 12:58 PM
walaupun aku masih blom berjaya... tapi nak ucapkan thanks pada TT sebab bukak thread bagus ni
tuan rujuk balik thread dreambox tips & tricks dan thread IPM HD configuration

hangit
19-02-2013, 09:59 PM
tq tt,,,leh kembangkan ilmu ni..

azman67
19-02-2013, 10:56 PM
internet tv kat openbox s4...
maaf, gambar tak cantik...kat monitor pc ni.
:D:D:D

:)):)):)):)):)):)):)):))

En. Rhoma Irama
19-02-2013, 10:59 PM
aik... ada jugak yang tu

Kosendat
22-02-2013, 07:03 PM
internet tv kat openbox s4...
maaf, gambar tak cantik...kat monitor pc ni.
:D:D:D
http://i1181.photobucket.com/albums/x426/azman67/IMG-20130219-WA0012.jpg
http://i1181.photobucket.com/albums/x426/azman67/IMG-20130219-WA0013.jpg
untuk dewasa saja :D:D:D
http://i1181.photobucket.com/albums/x426/azman67/IMG-20130219-WA0014.jpg
:)):)):)):)):)):)):)):))


Apa url nya bro?

SATiman
22-02-2013, 08:47 PM
Apa url nya bro?

http://www.avenard.org/iptv/Channel_List.html

En. Rhoma Irama
22-02-2013, 08:59 PM
http://www.avenard.org/iptv/Channel_List.html

terima kasih atas perkongsian

kawan update post #1

Kosendat
22-02-2013, 09:09 PM
http://www.avenard.org/iptv/Channel_List.html

Thanks bro.

zz12
23-02-2013, 07:43 AM
Pakai plugin tsonline tv guna dm800hd:)cgrock

http://i430.photobucket.com/albums/qq22/eizamx08/Dish%20Pic/dreamDroid_1361556988164_zpsae7391e2.png

newStream
23-02-2013, 12:01 PM
wow terbaik... thanks tt

keputat
23-02-2013, 12:25 PM
terbaekkk

leh wat rujukan

En. Rhoma Irama
23-02-2013, 12:28 PM
CANAL + 1 HD

rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://109.123.117.108/live playpath=plusplusplus?id=36322 swfUrl=http://www.ucaster.eu/static/scripts/eplayer.swf pageUrl=http://www.ucaster.eu conn=S:OK



CANAL + DCINE
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://109.123.117.108/live playpath=plusplusplusdcine?id=36323 swfUrl=http://www.ucaster.eu/static/scripts/eplayer.swf pageUrl=http://www.ucaster.eu conn=S:OK



Spor Izle

rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://198.144.153.143:443/kuyo playpath=eneramoattiiii?id=3231332e3234322e31342e3 23035 swfUrl=http://yukons.net/yukplay.swf pageUrl=http://yukons.net/embed/36353645363537323631364436463631373437343639363936 393639/36a71ecec88145eae0dc69919d8c8b4a/600/400 live=1



kawan belum test...

sonche
23-02-2013, 02:09 PM
kepada pengguna PC

download -> SimpleTV

TQ atas info. dan tq kpd TT. skang aku duk layan tv kat pc, guna simpletv. baru rasa berbaloi langgan unifi 20mb. :D

sonche
23-02-2013, 03:21 PM
aku upload tvlist yang aku amik kat thread dalam CG ni gak. hari ni baru jumpa software utk buka link rmtp ni. :D

Enjoy!

http://www.4shared.com/office/EoOlHSYv/tvlist.html

En. Rhoma Irama
23-02-2013, 03:24 PM
aku upload tvlist yang aku amik kat thread dalam CG ni gak. hari ni baru jumpa software utk buka link rmtp ni. :D

Enjoy!

http://www.4shared.com/office/EoOlHSYv/tvlist.html

tahniah tuan...

dan terima kasih atas perkongsin

update post #1

sonche
23-02-2013, 03:26 PM
CANAL + 1 HD

rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://109.123.117.108/live playpath=plusplusplus?id=36322 swfUrl=http://www.ucaster.eu/static/scripts/eplayer.swf pageUrl=http://www.ucaster.eu conn=S:OK



CANAL + DCINE
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://109.123.117.108/live playpath=plusplusplusdcine?id=36323 swfUrl=http://www.ucaster.eu/static/scripts/eplayer.swf pageUrl=http://www.ucaster.eu conn=S:OK



Spor Izle

rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://198.144.153.143:443/kuyo playpath=eneramoattiiii?id=3231332e3234322e31342e3 23035 swfUrl=http://yukons.net/yukplay.swf pageUrl=http://yukons.net/embed/36353645363537323631364436463631373437343639363936 393639/36a71ecec88145eae0dc69919d8c8b4a/600/400 live=1



kawan belum test...

2 atas bleh tengok, spor izle tu xleh. tq :D

sonche
23-02-2013, 03:27 PM
tahniah tuan...

dan terima kasih atas perkongsin

update post #1

pastikan tengok di rumah sahaja dan anak2 xde berdekatan, ada channel adult gak tu. :D

Harap Tuan bleh bg link utk channel2 HD utk movie. try google banyak dead link

mamu7
23-02-2013, 03:48 PM
Pakai plugin tsonline tv guna dm800hd:)cgrock

http://i430.photobucket.com/albums/qq22/eizamx08/Dish%20Pic/dreamDroid_1361556988164_zpsae7391e2.png

Untuk xtro pumya link ada x.?:)cgrock

mamu7
23-02-2013, 04:44 PM
aku upload tvlist yang aku amik kat thread dalam CG ni gak. hari ni baru jumpa software utk buka link rmtp ni. :D

Enjoy!

http://www.4shared.com/office/EoOlHSYv/tvlist.html

x leh bukak link nie..ada link baru x? :D

En. Rhoma Irama
23-02-2013, 05:19 PM
Untuk xtro pumya link ada x.?:)cgrock

yang ni servis berbayar tuan...

kawan tak melanggan

zz12
23-02-2013, 05:28 PM
yang ni servis berbayar tuan...

kawan tak melanggan

Betul tuan,trial link ada laa:D

mamu7
23-02-2013, 05:29 PM
Betul tuan,trial link ada laa:D

oo..ok2..fhm dh..:">

sonche
23-02-2013, 07:26 PM
x leh bukak link nie..ada link baru x? :D

aku check ok je link tu

ni aku upload kat mediafire

http://www.mediafire.com/view/?6gtm6405x5qe7op

sonche
23-02-2013, 08:20 PM
Channel: BBC1
URL: http://proxy0.brussels.weepeetv.eu/bbc1/bbc1.m3u8

Dah test, kat simpletv bleh tengok :">

http://i395.photobucket.com/albums/pp37/sonche/bbcone.jpg

sonche
23-02-2013, 08:32 PM
Channel: AXN SciFi
URL: http://77.91.77.21:6730/?sid=4b54285289daac7298b23fa49406p710

http://i395.photobucket.com/albums/pp37/sonche/axnscifi.jpg

sonche
23-02-2013, 08:36 PM
Channel : S.E.T
URL : http://77.91.77.22:6723/?sid=4b54285289daac7298b23fa49406p710

http://i395.photobucket.com/albums/pp37/sonche/Sony.jpg

sonche
23-02-2013, 08:39 PM
Channel : Universal Channel
URL : http://77.91.77.21:6702/?sid=4b54285289daac7298b23fa49406p710

http://i395.photobucket.com/albums/pp37/sonche/universal.jpg

datoabon
23-02-2013, 10:59 PM
Mmg terbaek berbaloi2 ni, tahniah TT.

En. Rhoma Irama
24-02-2013, 12:20 AM
Nat Geo Wild HD - http ://92.124.157.85:1234/udp/233.7.70.133:5000

http://imageshack.us/a/img541/62/natgeowildhd.png



Animal Planet HD - http ://92.124.157.85:1234/udp/233.7.70.225:5000

http://imageshack.us/a/img32/1885/aplhd.png

Canal 1+ HD - rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://109.123.117.108/live playpath=plusplusplus?id=36322 swfUrl=http://www.ucaster.eu/static/scripts/eplayer.swf pageUrl=http://www.ucaster.eu conn=S:OK

http://imageshack.us/a/img26/2821/canal1hd.png

En. Rhoma Irama
24-02-2013, 12:27 AM
Holy Quran Channel - http ://69.65.38.152:1935/besmallah/cam4/manifest.m3u8

http://img12.imageshack.us/img12/3209/mekahlive.png

keputat
24-02-2013, 09:45 AM
Nat Geo Wild HD - http ://92.124.157.85:1234/udp/233.7.70.133:5000

http://imageshack.us/a/img541/62/natgeowildhd.png



Animal Planet HD - http ://92.124.157.85:1234/udp/233.7.70.225:5000

http://imageshack.us/a/img32/1885/aplhd.png

Canal 1+ HD - rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://109.123.117.108/live playpath=plusplusplus?id=36322 swfUrl=http://www.ucaster.eu/static/scripts/eplayer.swf pageUrl=http://www.ucaster.eu conn=S:OK

http://imageshack.us/a/img26/2821/canal1hd.png

Semua dapat DATA ERROR .. adakah server offline :)cgrock

En. Rhoma Irama
24-02-2013, 09:46 AM
Semua dapat DATA ERROR .. adakah server offline :)cgrock

cuba guna SimpleTV

lot79
24-02-2013, 09:51 AM
hxxp://golik.ucoz.ru/forum/38-222-46

Korang cuba tgk kat sini....tapi tak tau nak terjemah bahasa apo ntah

En. Rhoma Irama
24-02-2013, 09:53 AM
Peace TV USA - rtmp://peace.fms.visionip.tv/live//b2b-peace_usa-live-25f-4x3-sdh_1

http://img526.imageshack.us/img526/5035/peacetvusa.png

Live sekarang...

En. Rhoma Irama
24-02-2013, 10:02 AM
ISLAM CHANNEL TV - rtmp://wowza02.sharp-stream.com/islamtv/islamtv

http://imageshack.us/a/img515/510/islamchanneltv.png





IQRAA TV ASIA/AUSTRALIA - rtmp://fl1.viastreaming.net/iqraatv2/livestream

http://imageshack.us/a/img209/5664/iqraatvaustralasia.png

keputat
24-02-2013, 10:10 AM
cuba guna SimpleTV
maap.. kelalaian dipihak saya.... ada jarak ghupanya antara http tuh.. so bila dekatkan dah boleh tgk :)cgrock:)cgrock:)cgrock tp ala2 sangkut sket... loading manjang

En. Rhoma Irama
24-02-2013, 10:20 AM
maap.. kelalaian dipihak saya.... ada jarak ghupanya antara http tuh.. so bila dekatkan dah boleh tgk :)cgrock:)cgrock:)cgrock tp ala2 sangkut sket... loading manjang
tahniah tuan

perlukan minimum internet speed 2mbps

En. Rhoma Irama
24-02-2013, 10:21 AM
hxxp://golik.ucoz.ru/forum/38-222-46

Korang cuba tgk kat sini....tapi tak tau nak terjemah bahasa apo ntah
jika dilihat pada url, datangnya dari russia

keputat
24-02-2013, 12:10 PM
tahniah tuan

perlukan minimum internet speed 2mbps

saya pakai stremyx 4Mps.. tp xtau la apa masalahnya utk channel tuh

En. Rhoma Irama
24-02-2013, 01:00 PM
saya pakai stremyx 4Mps.. tp xtau la apa masalahnya utk channel tuh
mungkin masalah pada server

matagas
24-02-2013, 01:21 PM
nak tanya
aku ada unfi punya box iptv
boleh guna ke kat line stramyx
klu boleh mcm mana:">:">

En. Rhoma Irama
24-02-2013, 02:07 PM
nak tanya
aku ada unfi punya box iptv
boleh guna ke kat line stramyx
klu boleh mcm mana:">:">

mintak maaf tuan.. kawan tak dapat bantu

tak pernah guna unifi

arrayyantech
26-02-2013, 12:57 AM
Tqvn tuan rhoma irama...

Byk info berguna untuk ahli cg ttg iptv nie.

imabiz
26-02-2013, 09:31 AM
HBO.. FOX Movie takde ke..?? satu hari search kat google.. tak jumpa.. banyak down server.. hehe.. ape2 pun memang berguna tread nie..

soultaker
26-02-2013, 11:57 AM
nak tanya
aku ada unfi punya box iptv
boleh guna ke kat line stramyx
klu boleh mcm mana:">:">

tak boleh tuan.. unifi punye iptv connect gune vlan.. virtual network masuk ke network unifi.. pastu ade username dan password.. selain dr itu, 1 unifi account hanya boleh pakai 1 unifi stb.. walaupun tuan ader 2-3 bijik stb dan cube nak share dia boleh unlock 1 je.. ni ape yg dah penah org try tahun lps..

kalo kerap tukar2 mungkin boleh menyebabkan account tuan kene lock/banned..

matagas
26-02-2013, 12:00 PM
tak boleh tuan.. unifi punye iptv connect gune vlan.. virtual network masuk ke network unifi.. pastu ade username dan password.. selain dr itu, 1 unifi account hanya boleh pakai 1 unifi stb.. walaupun tuan ader 2-3 bijik stb dan cube nak share dia boleh unlock 1 je.. ni ape yg dah penah org try tahun lps..

kalo kerap tukar2 mungkin boleh menyebabkan account tuan kene lock/banned..

terima kasih masta:)cgrock:)cgrock:)cgrock

soultaker
26-02-2013, 12:03 PM
Tqvn tuan rhoma irama...

Byk info berguna untuk ahli cg ttg iptv nie.

tuan, link iptv tuan tu boleh share kat sini x?

melnikor
26-02-2013, 01:06 PM
untuk Amiko

format dia -> <webtv title="Fashion One HD" urlkey="0" url="http://iptv.root-host.pro/tvkanal.php?kanal=60" iconsrc="" iconsrc_b="" type="0" />
file = webtv_usr.xml

untuk Ob S4

format dia ->
[TITLE]
Hijau TV
[URL]
rtmp://119.110.96.71/live/1htv
[DESCRIPTION]
Hijau TV
[TYPE]
LIVE

file = internettv.feed

bro ...kat mana nak jumpa file ni
saya guna e2 ..macam mana erk ?
try pakai dreambox editor, dah ikut tuan rhoma irama bagi
lepas load ....ada bouquet jer ...channel list kosong ...
harap bantuan ...tQ

kapasele
26-02-2013, 01:20 PM
kotak buka X5 buleh ejah ko eh?

ngobok
26-02-2013, 02:56 PM
bro ...kat mana nak jumpa file ni
saya guna e2 ..macam mana erk ?
try pakai dreambox editor, dah ikut tuan rhoma irama bagi
lepas load ....ada bouquet jer ...channel list kosong ...
harap bantuan ...tQ

yang sy bagi tu utk amiko dan S4,
kalau guna e2, follow step yg tuan rhoma bagi tu..

melnikor
26-02-2013, 03:59 PM
mohon bantuan ...
saya dah cuba step yang tuan rhoma irama bagi ....
bila load ke stb (amiko guna e2)

channel keluar kosong ...ada kesilapan mana2 ke ..tQ

http://img.photobucket.com/albums/v349/melnikor/amikoiptv.png

http://img.photobucket.com/albums/v349/melnikor/amikoiptv2.png

hehe ..kalau channel tu dah tiada ..memang tak keluar ke ?

En. Rhoma Irama
26-02-2013, 11:21 PM
ESPN HD
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://31.204.128.74/live/ playpath=master27 swfUrl=http://www.cdnbr.biz/swf/player.swf live=1 pageUrl=http://www.cdnbr.biz/mastertv/ESPNHD.html



Animal Planet
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://178.33.229.39/edge playpath=41i3ymbmum28xfk swfUrl=http://static.ilive.to/jwplayer/player_embed.swf live=1 pageUrl=http://www.ilive.to/embedplayer.php?width=480&height=360&channel=42027&autoplay=true

URL belum test.. tuan-tuan test sendiri ye

pyeshinoda
26-02-2013, 11:59 PM
menarik nih..tapi x pakai drimboks pulak :(

Reneeray
27-02-2013, 01:15 AM
saya pun sama nasib dengan melnikor... dah masukkan dlm iptv folder... tengok kat tv.. dlm tu kosong... takde channel

keputat
27-02-2013, 08:18 AM
kotak x5 boleh edit ke dafault iptv list nya?

zz12
27-02-2013, 09:40 AM
ESPN HD




Animal Planet


URL belum test.. tuan-tuan test sendiri ye

Kawan test mlm semalam..tak kuar gambor nya..takpe test lagi kang.Thanks bro rhoma:)

fajulia
27-02-2013, 10:35 AM
kotak x5 boleh edit ke dafault iptv list nya?

X5 X blh update iptv list dlm box.... tp blh save/edit/view via USB drive & stick the usb to the stb..... mungkin ada cara nak msk dlm box tu tp stakat ni blm jumpa lg.....

blh try jugak utk Amiko.... guna USB...

smileyjawa
27-02-2013, 05:18 PM
boleh try dkt android. guna mx player. tadi aku try hijau tv

En. Rhoma Irama
27-02-2013, 07:50 PM
Animal Planet UK HD
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://5.39.65.109/edge playpath=41jud4vvk3qat7e swfUrl=http://static.ilive.to/jwplayer/player_embed.swf live=1 pageUrl=http://www.ilive.to/embed/44921&width=480&height=360&autoplay=true


Sky Family UK HD
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://5.39.67.31/edge playpath=oiusgatnhu8op94 swfUrl=http://static.ilive.to/jwplayer/player_embed.swf live=1 pageUrl=http://www.ilive.to/embed/45630&width=480&height=360&autoplay=true

URL belum test... tuan-tuan test sendiri ye

lpsoldier007
27-02-2013, 11:50 PM
Tuan TT, ada tak software utk PC yg boleh guna utk stream link IPTV ni?

En. Rhoma Irama
27-02-2013, 11:52 PM
Disney xD UK HD
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://178.33.229.17/edge playpath=v0900rxvcx3dzqx swfUrl=http://static.ilive.to/jwplayer/player_embed.swf live=1 pageUrl=http://www.ilive.to/embed/44921&width=480&height=360&autoplay=true

En. Rhoma Irama
27-02-2013, 11:53 PM
Tuan TT, ada tak software utk PC yg boleh guna utk stream link IPTV ni?
Tuan boleh guna SimpleTV

smileyjawa
28-02-2013, 10:24 AM
tuan tt IPTV xstro takde ke? hehe.. :D

mizal3026
28-02-2013, 09:12 PM
kalau ikutkan kaedahnya..kita kena masukkan satu2 rtmp yang kita kehendaki (cerewet lah skt).... ada tak cara, kita leh masukkan rtmp tu dengan gunakan satu fail yang telah diganbungkan (misalnya fail "nstream.xmL"

mizal3026
28-02-2013, 11:20 PM
boleh extract url dari readonplyer dan masukkan dalam STB anda
camana nak extractkan url dalam readon tu ek

En. Rhoma Irama
01-03-2013, 03:01 AM
ABC USA HD
rtmp://$opt:rtmp-raw=rtmp://178.33.229.39/edge playpath=x3xv3bgz8cuq1e3 swfurl=http://static.ilive.to/jwplayer/player_embed.swf live=1 pageurl=http://www.ilive.to/embed/44921&width=480&height=360&autoplay=true




ESPN USA HD
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://5.39.67.31/edge playpath=w9mpbxa5nzqsguq swfUrl=http://static.ilive.to/jwplayer/player_embed.swf live=1 pageUrl=http://www.ilive.to/embed/44921&width=480&height=360&autoplay=true




TrueSport 4
rtmp://m22.megafun.vn/hctv/vstv018

imabiz
01-03-2013, 01:21 PM
kalau dapat hbo n fox movie rasa pun dah ok dah nie.. dua channel nie selalu imabiz tgk.. hehe..

imabiz
01-03-2013, 01:31 PM
HBO HD - hd nie kena speed stremyx power skit.. imabiz 1MB.. sangkut.. tapi channel bukan HD.. smooth..
http://203.162.16.22/lives/origin01/bts-hbohd.isml/bts-hbohd-2096k.m3u8

En. Rhoma Irama
01-03-2013, 10:17 PM
Canal+ Deportes HD
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://46.246.29.147:1935/live playpath=vipracing swfUrl=http://www.cast3d.biz/player.swf pageUrl=http://www.be4d.tv

soultaker
02-03-2013, 02:42 AM
Mustik@ HD

rtmp://hdtv.myvnc.com:8888/live/hd

mietalib
02-03-2013, 11:41 AM
Mustik@ HD

rtmp://hdtv.myvnc.com:8888/live/hd
terbaekk la..tkasih...:)

mietalib
02-03-2013, 01:15 PM
URL tak betul... RTMP

tengok yng kaler merah tu

kalau dah tukar tak boleh juga, mungkin server down
agak2 server offline atau dh xleh guna url nie...:(

mdikhsan
02-03-2013, 04:25 PM
Canal+ Deportes HD

tuan kalau mcm link tu nak tgk kat simple tv gimana?

rain93
02-03-2013, 06:54 PM
tv1 malaysia xde ke?

En. Rhoma Irama
02-03-2013, 07:03 PM
agak2 server offline atau dh xleh guna url nie...:(
takde URL yang kekal

kena selalu test

En. Rhoma Irama
02-03-2013, 07:04 PM
tuan kalau mcm link tu nak tgk kat simple tv gimana?

right click di simpleTV dan paste URL

keputat
02-03-2013, 11:03 PM
Canal+ Deportes HD

rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://46.246.29.147:1935/live playpath=vipracing swfUrl=http://www.cast3d.biz/player.swf pageUrl=http://www.be4d.tv


Kalau mcm ni mcm mana nak copy paste... Data error jer dptnya kat kotak x5

En. Rhoma Irama
02-03-2013, 11:18 PM
Kalau mcm ni mcm mana nak copy paste... Data error jer dptnya kat kotak x5

copy dan paste full URL di atas...

keputat
02-03-2013, 11:55 PM
copy dan paste full URL di atas...

Dah cuba tuan... Tp xboleh gak... Try paste kat mx player (android) pun xboleh gak... Mayb server down kot...

syahmiemoboyz
03-03-2013, 12:48 AM
One HD ada tak untuk iptv?

zz12
06-03-2013, 11:45 AM
HBO HD
http://203.162.16.22/lives/origin01/bts-hbohd.isml/bts-hbohd-2096k.m3u8
http://i430.photobucket.com/albums/qq22/eizamx08/HD%20TV%20Channel/HBOHD_zps76006fcb.jpg
SPORTS DOLCE HD
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://fms30.mediadirect.ro:1935/live3 playpath=dolcesporthd swfUrl=http://static1.mediadirect.ro/player-preload/swf/tvrinfonew_930/player.swf pageUrl=http://www.dolcetv.ro]
http://i430.photobucket.com/albums/qq22/eizamx08/HD%20TV%20Channel/sporthd_zps20cc3b41.png

Layan:)cgrock

menchari
07-03-2013, 01:39 PM
tt,
mcm mana nak tengok channel ni kat vlc?
dah test masuk, x dpt2 ler.

En. Rhoma Irama
07-03-2013, 04:57 PM
tt,
mcm mana nak tengok channel ni kat vlc?
dah test masuk, x dpt2 ler.

untuk menonton menggunakan PC, gunakan SimpleTV

En. Rhoma Irama
08-03-2013, 03:30 PM
MTV PL HD
rtmp://50.7.168.162:80/stream18?token=30/mystream?token=30

C+ GOL HD
rtmp://50.7.168.162:80/stream18?token=30/mystream?token=30
rtmp://50.7.168.162:80/stream19?token=30/mystream?token=30
rtmp://50.7.168.162:80/stream20?token=30/mystream?token=30

Polsat Sport HD
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://50.7.168.162:80/stream21?token=30/mystream?token=30

His777ham
08-03-2013, 03:35 PM
ibox s4 boleh iptv ke..kalau boleh camner ek..TQ

En. Rhoma Irama
08-03-2013, 03:55 PM
ibox s4 boleh iptv ke..kalau boleh camner ek..TQ

kawan tak pasti... tak pernah menggunakan Skybox

jika menggunakan Enigma2 pasti boleh

Kosendat
09-03-2013, 11:02 AM
MTV PL HD


C+ GOL HD




Polsat Sport HD


Bro, try kat kotakbuka x5 xdpt pun bro?

En. Rhoma Irama
09-03-2013, 11:27 AM
Bro, try kat kotakbuka x5 xdpt pun bro?

mungkin server down atau URL tak tak boleh guna.

Takde yang kekal. Kena selalu test.

buzyline59
11-03-2013, 01:01 PM
guna vlc player pun bole gak kalau nak tengok rtmp tu .


bleh ke??? dh try ke??

michael scotfield
11-03-2013, 01:58 PM
bleh ke??? dh try ke??

klik media-open network stream

pastu paste la link

selamat mencuba

buzyline59
11-03-2013, 02:06 PM
klik media-open network stream

pastu paste la link

selamat mencuba

ok... cuba jap...tq

buzyline59
11-03-2013, 02:56 PM
ok dh try... vlc mmg xleh guna.. kena guna simple tv gak...

buzyline59
11-03-2013, 03:15 PM
NAH Software Simple Tv & List Iptv yg ada dlm thread ni... x perlu nak selak 1 1 nak cri link..

http://www.mediafire.com/download.php?85exwb6miz5z4mz

zz12
12-03-2013, 02:17 PM
Lauk baru utk tontonan:)cgrock
http://i430.photobucket.com/albums/qq22/eizamx08/HD%20TV%20Channel/DiscoveryShowcaseHD_zps4484e388.jpg
http://90.189.198.75:1234/udp/233.7.70.253:5000

ejoybaik
12-03-2013, 05:07 PM
shannnteeeekkkkk lah... parking dulu...

sat_core
12-03-2013, 06:45 PM
Rodja TV (TV Ahlilsunah waljamaah Indonesia)

Siaran 24 jam.

RodjaTV http://mobi.rodja.tv/rodjatv/live.sdp/playlist.m3u8

Tested di Openbox X5....LANCAR!
http://img.youtube.com/vi/Zoi2XNAAcyE/0.jpg


Insan TV (Saluran Ahlilsunah waljamaah Indonesia)

Siaran tidak 24 jam

InsanTV http://insantv.com:1935/live/hp.sdp/playlist.m3u8

Tested di Openbox X5....LANCAR!
http://2.bp.blogspot.com/-1CbkCOSs658/TzqGKG59xxI/AAAAAAAAAV0/p0Nmx2-30Cs/s320/itv.JPG

sat_core
12-03-2013, 06:48 PM
yg masih berminat dgn press tv (aku dah ilang minat dah....)

press tv tested clear!

PressTV http://akamedia2.lsops.net/live/smil:presstv_en.smil/playlist.m3u8

http://previous.presstv.ir/photo/20100913/khan20100913125914717.jpg

sat_core
12-03-2013, 07:01 PM
Utk pengguna2 Openbox X5:

Anda hanya perlu copy link yg diberi contoh link Rodja tv ini"RodjaTV http://mobi.rodja.tv/rodjatv/live.sdp/playlist.m3u8"
dan pastekan kedlm senarai tvlist.txt sedia ada, save dan jolok di openbox x5 dan jalankan iptv, ia automatik jalan.

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/71903_346972635413209_660954446_n.jpg

Anda boleh addin semua link iptv berformatkan ".m3u8" kedlm senarai "tvlist.txt" asal linknya bersiaran.

Utk link rtmp dan rtsp, sesetengahnya juga boleh jalan....

*p/s: google link2 diatas dan copy paste ke dlm senarai tvlist anda. atau copy je dari thread ini.

sat_core
12-03-2013, 07:12 PM
Yg ingin mencuba....

Dubai TV, Dubai One, Dubai Sport, Dubai Racing, Noor Dubai, Sama Dubai

Link:

http://livetvstreaming.ucoz.com/news/dubai_tv_dubai_one_dubai_sport_dubai_racing_noor_d ubai_sama_dubai/2012-07-31-1449



SIMPLE TV LINKS

http://livetvstreaming.ucoz.com/news/simple_tv_links/2012-12-22-3765


THAI CHANNELS, SOME OF THEM IN ENGLISH, SOME HD

http://livetvstreaming.ucoz.com/news/thai_channels_some_of_them_in_english_some_hd/2013-02-19-4816


[非官方] M3u8本地播放的实现,1073/1185/1186均可以 [复制链接]

http://www.hdpfans.com/thread-212949-1-1.html

Add your own channel to netTV
http://tvsnooper.blogspot.com/

Stream Database
http://www.tvdata.eu.pn/index.php/database/exportvlc

sat_core
12-03-2013, 07:16 PM
Utk pengguna2 "Dreambox"....saya yakin dlm talian terlalu banyak link2 yg menyediakan playlist muzik, video, live streaming dan VOD yg boleh dijalankan di Dreambox anda...

sayang saya tak punya dreambox utk ditest...

En. Rhoma Irama
12-03-2013, 07:49 PM
Terima kasih tuan sat_core atas perkongsian

banyak feed malam ni :D

popinsexes
13-03-2013, 04:11 AM
Yg ingin mencuba....

Dubai TV, Dubai One, Dubai Sport, Dubai Racing, Noor Dubai, Sama Dubai

Link:

http://livetvstreaming.ucoz.com/news/dubai_tv_dubai_one_dubai_sport_dubai_racing_noor_d ubai_sama_dubai/2012-07-31-1449



SIMPLE TV LINKS

http://livetvstreaming.ucoz.com/news/simple_tv_links/2012-12-22-3765


THAI CHANNELS, SOME OF THEM IN ENGLISH, SOME HD

http://livetvstreaming.ucoz.com/news/thai_channels_some_of_them_in_english_some_hd/2013-02-19-4816


[非官方] M3u8本地播放的实现,1073/1185/1186均可以 [复制链接]

http://www.hdpfans.com/thread-212949-1-1.html

Add your own channel to netTV
http://tvsnooper.blogspot.com/

Stream Database
http://www.tvdata.eu.pn/index.php/database/exportvlc

thumbs up broo...:)cgrock

fyzue
13-03-2013, 11:06 PM
kawan test secara rawak, link ok blake..

http://pastie.org/pastes/6468580

subtitle dlm thai, viet, mandarin

sat_core
16-03-2013, 07:28 PM
IPTV ch Malaysia, TV2, Oasis,TVi Muzik aktif jalan....yg lain hancus, saranan speed tenet 4mb keatas.

RTM_TV1 rtmp://cp24752.live.edgefcs.net:1935/live/rtm1@34465
RTM_TV2 rtmp://BYB-STR-1.se.rtm-fms.cdn.jaring.my:1935/livepkgr?adbe-live-event=liveevent/rtm22?adbe-live-event=liveevent
Muzik_Aktif rtmp://BYB-STR-1.se.rtm-fms.cdn.jaring.my:1935/livepkgr/rtmmuzik2
TVi rtmp://BYB-STR-1.se.rtm-fms.cdn.jaring.my:1935/livepkgr?adbe-live-event=liveevent/rtmi2?adbe-live-event=liveevent
Astro_Oasis rtmp://fl1.sz.xlcdn.com/live/sz=IMN=oasis
Astro_Prima rtmp://fl1.sz.xlcdn.com/live/sz=IMN=prima
Astro_Ceria rtmp://fl1.sz.xlcdn.com/live/sz=IMN=ceria
TV9 rtmp://fl1.sz.xlcdn.com/live/sz=IMN=tv9
1Hijau rtmp://119.110.96.71/live/1htv
Demo_Planet rtmp://fl1.sz.xlcdn.com/live/sz=IMN=dptv
Mob_TV rtmp://fl1.sz.xlcdn.com/live/sz=IMN=mobtv2012

sat_core
18-03-2013, 12:31 AM
Wrestling rtmp://80.93.53.88:1935/live/wrestling.stream
Smackdow rtmp://68.68.30.134/live/_definst_/testup%20playpath=testup%20swfurl=http://www.veemi.com/player/player-licensed.swf%20live=1%20pageurl=http://www.veemi.com/Impact%20Wrestling

sat_core
18-03-2013, 12:33 AM
LINK IPTV BLUE....

deleted...

ramlysamsam
19-03-2013, 12:56 AM
info best ni..parking dulu

ramlysamsam
19-03-2013, 05:22 PM
salam otai2..nk tnya klau pkai iptv ni mst bersyaratkan unifi ke?klau kite streamyx 4mbps boleh tak?sory soalan noob..

sat_core
19-03-2013, 06:22 PM
salam otai2..nk tnya klau pkai iptv ni mst bersyaratkan unifi ke?klau kite streamyx 4mbps boleh tak?sory soalan noob..

aku pakai streamyx 2mbps je....

Dreamboxjb
19-03-2013, 08:32 PM
salam otai2..nk tnya klau pkai iptv ni mst bersyaratkan unifi ke?klau kite streamyx 4mbps boleh tak?sory soalan noob..

jika u malaysian streamyx, 2mbps sudah OK... :)cgrock:)cgrock

ramlysamsam
19-03-2013, 11:03 PM
yeke..thanks otai2...:)cgrock :)cgrock

tok_jogho
21-03-2013, 06:50 PM
tuk openboxs10 boleh ke guna iptv nie...kalau x bole nampaknya kena upgrade la pulak...

En. Rhoma Irama
21-03-2013, 07:36 PM
tuk openboxs10 boleh ke guna iptv nie...kalau x bole nampaknya kena upgrade la pulak...
tak boleh tuan

mizal3026
21-03-2013, 09:07 PM
hope sifu2 dapat menjawab....kenapa isi bouquet iptv yang dibuat listnya hanya boleh dilihat dalam imej OPen PLI sahaja? bila masuk imej lain, folder IPTV ada tp isinya tiada

stargazerz
22-03-2013, 10:16 AM
link untuk channel list utk iptv
http://vipsharetv.com/forumdisplay.php?112-IPTV-amp-iptv
minta pertolongan,kenapa bila paste url dalam simple tv boleh tengok,tapi paste dalam tvlist untuk OB x5 dia tulis data error
cthnya url ni
#EXTINF:0,Asian Movies
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://live.ilive.to:1935/redirect/7rfuhjo3hs7g7tq pageUrl=http://www.ilive.to swfUrl=http://static.ilive.to/jwplayer/player.swf
Dah cuba buang buang command rtmp://$OPT:rtmp-raw= tapi x boleh
dan kalau url dalam tvlist pulak kalau nak tengok dalam simple tv kena tambah cammand ni rtmp://$OPT:rtmp-raw= baru boleh streaming

zz12
22-03-2013, 12:24 PM
Tuan rhoma leh solve tak problem tu nak change url simple tv ke stb dm800..dh test tak leh tgk lak..:((
http://i430.photobucket.com/albums/qq22/eizamx08/HD%20TV%20Channel/TRUESPORTSHD218-03-201316-10-08_zps12b727a9.png
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://58.97.57.150/live playpath=hd02 swfUrl=http://www.one2hd.com/swfs/mediaPlayer/mediaPlayer.swf pageUrl=http://www.one2hd.com/

En. Rhoma Irama
22-03-2013, 10:45 PM
Tuan rhoma leh solve tak problem tu nak change url simple tv ke stb dm800..dh test tak leh tgk lak..:((

rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://58.97.57.150/live playpath=hd02 swfUrl=http://www.one2hd.com/swfs/mediaPlayer/mediaPlayer.swf pageUrl=http://www.one2hd.com/

kawan di luar kawasan.. tak dapat nak test

nate_ganah
24-03-2013, 03:16 PM
kawe pun no test gak

mzak
24-03-2013, 06:14 PM
Parking dulu...

zz12
25-03-2013, 09:31 AM
Tuan rhoma leh solve tak problem tu nak change url simple tv ke stb dm800..dh test tak leh tgk lak..:((
http://i430.photobucket.com/albums/qq22/eizamx08/HD%20TV%20Channel/TRUESPORTSHD218-03-201316-10-08_zps12b727a9.png
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://58.97.57.150/live playpath=hd02 swfUrl=http://www.one2hd.com/swfs/mediaPlayer/mediaPlayer.swf pageUrl=http://www.one2hd.com/
Problem dah solve bila search kat forum2 luar,puas jgk nak mencari nya..~X(akhirnya anda semua leh test kat stb tuan2 anda perlu edit sedikit pada link asal ini yg sudah diedit.:)cgrock
rtmp://58.97.57.150/live playpath=hd02 swfUrl=http://www.one2hd.com/swfs/mediaPlayer/mediaPlayer.swf live=1 pageUrl=http://www.one2hd.com

En. Rhoma Irama
25-03-2013, 02:56 PM
Sky Sport 1 HD (test match cricket)
rtmp://109.163.236.88:1935/live/channel1


Fox HD Spain
rtmp://tw.live.64ma.com:1935/livestream/c64024e7cd451ac19613345704f985fa


Shenzhen Satellite TV HD
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://live.zcast.us/liveorigin/foxlacaja-WyvwobvyXw swfUrl=http://player.zcast.us/player58.swf pageUrl=http://zcast.us/gen.php live=1

di6596
29-03-2013, 06:30 PM
Yang dalam screen shot tu kawan punya bouquet...

Takkan sama dengan tuan punya bouquet

Tuan perlu download dan save dalam satu folder bouquet dari STB tuan. Nanti akan keluar seperti screen shot kawan tu.

aku dah buat macam ni kat dream edit tapi kat tv/kotak mimpi kosong je tak ada channel iptv yang tlh dimaskkan

En. Rhoma Irama
29-03-2013, 06:41 PM
aku dah buat macam ni kat dream edit tapi kat tv/kotak mimpi kosong je tak ada channel iptv yang tlh dimaskkan

ada masalah dengan image yang digunakan

tuan perlu gunakan image lain

En. Rhoma Irama
29-03-2013, 07:04 PM
Espn usa .


rtmp://$opt:rtmp-raw=rtmp://198.7.58.194:1935/live/_definst_ playpath=fre56ref
swfurl=http://cdn.yycast.com/player/player.swf
live=1 pageurl=http://www.yycast.com/embed.php?fileid=fre56ref&vw=620&vh=490 --live

StaffAstro
30-03-2013, 09:14 PM
ada masalah dengan image yang digunakan

tuan perlu gunakan image lain

tuan rhoma pakai image ape?

En. Rhoma Irama
30-03-2013, 09:47 PM
tuan rhoma pakai image ape?

untuk DM kawan guna image Domica. Mengalami masalah sama dengan tuan.

untuk GB kawan guna image TeamRED... takde masalah dengan IPTV

StaffAstro
31-03-2013, 08:08 AM
untuk DM kawan guna image Domica. Mengalami masalah sama dengan tuan.

untuk GB kawan guna image TeamRED... takde masalah dengan IPTV

best ke pakai box GigaBlue tuan? cer ceta skit function die..

mietalib
31-03-2013, 04:50 PM
untuk DM kawan guna image Domica. Mengalami masalah sama dengan tuan.

untuk GB kawan guna image TeamRED... takde masalah dengan IPTV
GB pakai e2 ker tuan...atau system yg lain...

mietalib
31-03-2013, 04:51 PM
aku dah buat macam ni kat dream edit tapi kat tv/kotak mimpi kosong je tak ada channel iptv yang tlh dimaskkan
cuba pakai image openPLI...rasanya xder masaalah...:)

mietalib
31-03-2013, 04:54 PM
hope sifu2 dapat menjawab....kenapa isi bouquet iptv yang dibuat listnya hanya boleh dilihat dalam imej OPen PLI sahaja? bila masuk imej lain, folder IPTV ada tp isinya tiada
hadapi masaalah yg sama...hanya openPLI jer yg dpt iptv...image lain hampa...mohon pencerahan dari otai2 semua...:)

En. Rhoma Irama
31-03-2013, 07:14 PM
best ke pakai box GigaBlue tuan? cer ceta skit function die..
kawan ada buat thread pasal GB. Tuan boleh rujuk di sini (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=383916)

Dah lama kawan tak update. Tak berkesempatan...

En. Rhoma Irama
31-03-2013, 07:15 PM
GB pakai e2 ker tuan...atau system yg lain...

Sama macam Dreambox dan Vu+. Menggunakan E2.

matdollah
05-04-2013, 12:54 PM
Utk pengguna2 Openbox X5:

Anda hanya perlu copy link yg diberi contoh link Rodja tv ini"RodjaTV http://mobi.rodja.tv/rodjatv/live.sdp/playlist.m3u8"
dan pastekan kedlm senarai tvlist.txt sedia ada, save dan jolok di openbox x5 dan jalankan iptv, ia automatik jalan.

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/71903_346972635413209_660954446_n.jpg

Anda boleh addin semua link iptv berformatkan ".m3u8" kedlm senarai "tvlist.txt" asal linknya bersiaran.

Utk link rtmp dan rtsp, sesetengahnya juga boleh jalan....

*p/s: google link2 diatas dan copy paste ke dlm senarai tvlist anda. atau copy je dari thread ini.

Tuan sat_core boleh boleh tlg senarai penuh tvlist untuk pengguna OBX5

sat_core
05-04-2013, 10:17 PM
Tuan sat_core boleh boleh tlg senarai penuh tvlist untuk pengguna OBX5

saya tak ada senarai penuhnya, tak simpan pun, tapi rasa2nya dah penah ada org post sebelum ni, yg ch dia beribu2 tu....cer selak tengok, saya tak ingat dah dia post kat sini atau thread yg lagi satu tu...

datoabon
10-04-2013, 04:52 PM
Tuan sat_core boleh boleh tlg senarai penuh tvlist untuk pengguna OBX5
saya tak ada senarai penuhnya, tak simpan pun, tapi rasa2nya dah penah ada org post sebelum ni, yg ch dia beribu2 tu....cer selak tengok, saya tak ingat dah dia post kat sini atau thread yg lagi satu tu...

Ada bwh ni:

Page16 Post#159
http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=15898660&highlight=tvlist+txt#post15898660

Page66 Post#655
http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=16416349&highlight=tvlist+txt#post16416349

azrul89
15-04-2013, 11:45 AM
TQ atas info. dan tq kpd TT. skang aku duk layan tv kat pc, guna simpletv. baru rasa berbaloi langgan unifi 20mb. :D

download kat mana ni.. bleh bg link x
:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

fajulia
16-04-2013, 01:48 AM
Link utk iptv.....

http://www.mediafire.com/download.php?j9e42s00zzy7yk6

sonche
16-04-2013, 07:20 AM
download kat mana ni.. bleh bg link x
:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

aku google je. :D

kozu
16-04-2013, 08:43 AM
kene ada dreambox dulu la yer....

fajulia
16-04-2013, 10:14 AM
Tak perlu....

Boleh tengok pakai simpleTV kat PC atau masukkan dalam STB yg ada IPTV apps spt DM, Vu+, OBX5, SBF6 dll....

En. Rhoma Irama
18-04-2013, 02:19 PM
Bagi pengguna Dreambox 800SE sim2.10 clone, image di bawah boleh digunakan jika tuan-tuan bermasalah dengan IPTV.

Download OpenAAF image (http://www.mediafire.com/download.php?hetq9o2nrhch92l)

Skin DMConcinnity

gagak_84
22-04-2013, 07:05 PM
Aku dah test sikit2 link..yang dapat

AXN HD THAI
HBO HD THAI
TRUE SPORT HD
NHK WORLD HD


mencari
MUSTIKA HD
ESPN HD
STARSPORT HD
AXN DAN HBO HD (ENGLISH)
FOX HD
NATIONAL GRAPHIC HD
CELESTIAL MOVIE HD
KIX HD

subhey
22-04-2013, 09:51 PM
Aku dah test sikit2 link..yang dapat

AXN HD THAI
HBO HD THAI
TRUE SPORT HD
NHK WORLD HD


mencari
MUSTIKA HD
ESPN HD
STARSPORT HD
AXN DAN HBO HD (ENGLISH)
FOX HD
NATIONAL GRAPHIC HD
CELESTIAL MOVIE HD
KIX HD

boleh share tak...link dia?
AXN HD THAI
HBO HD THAI
TRUE SPORT HD
NHK WORLD HD

liverpool
22-04-2013, 09:59 PM
Skybox tk bleh ker

gagak_84
22-04-2013, 10:59 PM
boleh share tak...link dia?
AXN HD THAI
http://113.160.49.34/lives/origin01/bts-axnhd.isml/bts-axnhd-2096k.m3u8
HBO HD THAI
http://113.160.49.34/lives/origin01/bts-hbohd.isml/bts-hbohd.m3u8
TRUE SPORT HD2
rtmp://$OPT:rtmp-raw=rtmp://58.97.57.150/live playpath=hd02 swfUrl=http://www.one2hd.com/swfs/mediaPlayer/mediaPlayer.swf pageUrl=http://www.one2hd.com/
NHK WORLD HD
rtmp://ca-1.net.fivecool.org/nhkw/gwm

ni dia link dia... boleh check dan try

datoabon
23-04-2013, 05:06 PM
Aku dah test sikit2 link..yang dapat

AXN HD THAI
HBO HD THAI
TRUE SPORT HD
NHK WORLD HD


mencari
MUSTIKA HD
ESPN HD
STARSPORT HD
AXN DAN HBO HD (ENGLISH)
FOX HD
NATIONAL GRAPHIC HD
CELESTIAL MOVIE HD
KIX HD
Ade 2 HD link ni, cube try:

PBS-HD-THAI http://fw01.livem3u8.me.totiptv.com/live/D7182FAE6E9F4D929BDB5AE06059BDA8.m3u8
TVRI-HD rtmp://118.97.50.102/live/stream1hd.sdp

gagak_84
23-04-2013, 11:40 PM
Ade 2 HD link ni, cube try:

PBS-HD-THAI http://fw01.livem3u8.me.totiptv.com/live/D7182FAE6E9F4D929BDB5AE06059BDA8.m3u8
TVRI-HD rtmp://118.97.50.102/live/stream1hd.sdp

TVRI tu bukan HD bro

inikalilah
27-04-2013, 07:24 PM
tv malaysia xde ke? y FTA pon boley la

En. Rhoma Irama
27-04-2013, 07:38 PM
tv malaysia xde ke? y FTA pon boley la

sila baca balik dari page 1

ada beberapa telah disenaraikan

zz12
30-05-2013, 03:24 PM
TRUESPORT HD..(valid selagi ada link ni):)cgrock

http://i430.photobucket.com/albums/qq22/eizamx08/HD%20TV%20Channel/TRUESPORTHD_zpse0f4d577.png (http://s430.photobucket.com/user/eizamx08/media/HD%20TV%20Channel/TRUESPORTHD_zpse0f4d577.png.html)

rtmp://iliketvhd.dyndns.tv/live/sporthd1.stream

kolik mok cili
30-05-2013, 04:17 PM
brape speed minima tenet utk iptv TT?

gagak_84
01-06-2013, 01:56 PM
astro mustika hd link dah xleh guna

zury_1
01-06-2013, 11:37 PM
List IPTV untuk dikongsi. Dah Test 99% working fine.

http://3a4b9936.linkbucks.com

En. Rhoma Irama
02-06-2013, 10:19 AM
Post dari tuan GD

rtmp://iliketvhd.dyndns.tv/live/sporthd1.stream

rtmp://iliketvhd.dyndns.tv/live/sporthd2.stream

rtmp://iliketvhd.dyndns.tv/live//GCT.stream

zury_1
02-06-2013, 06:49 PM
Senarai laman iptv untuk dikongsi seperti di bawah. Test cune pakai simpletv, vlc dan juga X5.

http://ae8d4fd6.linkbucks.com

En. Rhoma Irama
03-06-2013, 09:29 AM
Senarai laman iptv untuk dikongsi seperti di bawah. Test cune pakai simpletv, vlc dan juga X5.

http://ae8d4fd6.linkbucks.com
terima kasih tuan atas perkongsian

zury_1
03-06-2013, 07:46 PM
Ada sapa-sapa nak totiptv?

En. Rhoma Irama
03-06-2013, 10:00 PM
Ada sapa-sapa nak totiptv?
kalau tuan bagi kami sapu je :">