PDA

View Full Version : Soal Jawab Tentang Unifi / Streamyx. Register


vendetta7
17-02-2013, 03:41 PM
Thread ni dibuat utk beri peluang bg sape2 yg ade nak tanye pasal UniFi atau Streamyx. :D

Soalan2 lazim :-

+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=393905)

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI (https://occ.unifi.my/HSBBCustomerPortal/HSBBCustomerPortal.portal?_nfpb=true&_pageLabel=Hsbb_page_checkcoverage#wlp_Hsbb_page_c heckcoverage). Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=386835). Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

Ade ape2 lg soalan, sila2 la bertanye. :)
Kalu rajin tu nanti bleh la like Facebook Page (https://www.facebook.com/UniFi.Rebate) sy

vendetta7
17-02-2013, 03:41 PM
Reserved..

vendetta7
17-02-2013, 03:42 PM
2nd Reserved..

Scorpions10
17-02-2013, 03:44 PM
oh begitu..:D

akmaal_flux11
17-02-2013, 03:45 PM
ada soalan tt.nape bile kite relocated alamat kena bayar mahal?

vendetta7
17-02-2013, 03:52 PM
ada soalan tt.nape bile kite relocated alamat kena bayar mahal?

sebab caj pemasangan mmg mahal pun.
mula2 daftar, TM da mansuhkan bayaran caj pemasangan. situ pengguna da untung byk.

akmaal_flux11
17-02-2013, 03:55 PM
sebab caj pemasangan mmg mahal pun.
mula2 daftar, TM da mansuhkan bayaran caj pemasangan. situ pengguna da untung byk.

tu yg membuatkan aku stay streamyx sampai sekarang :D

vendetta7
17-02-2013, 03:57 PM
tu yg membuatkan aku stay streamyx sampai sekarang :D

nape, nak upgrade ke unifi ke?
kalu strimix tu kontrak da tamat, terminate je. daftar unifi baru, xde kene caj installation. :D

chulax12
17-02-2013, 03:58 PM
Thread ni dibuat utk beri peluang bg sape2 yg ade nak tanye pasal UniFi atau Streamyx. :D

Soalan2 lazim :-

+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=393905)

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI (https://occ.unifi.my/HSBBCustomerPortal/HSBBCustomerPortal.portal?_nfpb=true&_pageLabel=Hsbb_page_checkcoverage#wlp_Hsbb_page_c heckcoverage). Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=386835). Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

Ade ape2 lg soalan, sila2 la bertanye. :)
Kalu rajin tu nanti bleh la like Facebook Page (https://www.facebook.com/UniFi.Rebate) sy

OOhhh kisahnya :) UNIFI terbaik dari ladang gandum Afrika:)paid

akmaal_flux11
17-02-2013, 04:06 PM
nape, nak upgrade ke unifi ke?
kalu strimix tu kontrak da tamat, terminate je. daftar unifi baru, xde kene caj installation. :D

ingat nak upgrade tp bile memikir balik cost relocate yg xtahan tu yg aku stay.
lgpun ingat thn dpn nak duk umah sendiri.so hold dulu lar.

vendetta7
17-02-2013, 04:14 PM
ingat nak upgrade tp bile memikir balik cost relocate yg xtahan tu yg aku stay.
lgpun ingat thn dpn nak duk umah sendiri.so hold dulu lar.

xpe2, sy phm.
caj relocation rm300. :D

vendetta7
24-02-2013, 11:31 AM
xde sape2 nak tnye ke :)

302
24-02-2013, 01:08 PM
skang gune 1mbps student price rm68 sebulan..kalo nk upgrade 4 mbps tp dpt student price camner tt

vendetta7
24-02-2013, 07:06 PM
skang gune 1mbps student price rm68 sebulan..kalo nk upgrade 4 mbps tp dpt student price camner tt

student price punye pakej da xde da skang kalu nak upgrade. yg ade pun gradpack. http://www.tm.com.my/ap/personal/internet/broadband/Pages/gradpack.aspx

nk upgrade kene g TM point.

mi2jie
25-02-2013, 12:25 AM
TT, brape charge klu nak terminate Unifi yg x abes kontrak lg..

vendetta7
25-02-2013, 12:27 AM
TT, brape charge klu nak terminate Unifi yg x abes kontrak lg..

rm500 caj...

Azharr
25-02-2013, 12:28 AM
unifi dgn maxis dgn time.com.my utilize sama cable ke?

vendetta7
25-02-2013, 12:30 AM
unifi dgn maxis dgn time.com.my utilize sama cable ke?

unifi dgn maxis bergantung pd tempat. time laen.

Kacip Emas
25-02-2013, 01:06 AM
kalo pakai streamyx mcm mana nak cek quota yg dah kita guna? takut terover dwnld nanti lembab pulak internet

vendetta7
25-02-2013, 01:07 AM
kalo pakai streamyx mcm mana nak cek quota yg dah kita guna? takut terover dwnld nanti lembab pulak internet

streamyx xde quota. :D

Zulnas78
25-02-2013, 06:22 AM
Nak tanya lagi...

1.Dapat rebat tak kalau tipon dah seminggu tak berfungsi disebabkan line kena curik.
2.Customer ada hak tak tidak bayar sebab perkhidmatan tidak memuaskan.
3.Kenapa TM perlu ambik masa hingga seminggu untuk fix talian yang kena curik?
4.Kalau dah tahu kawasan nie kawasan PANAS dengan pencuri, kenapa tak upgradekan sistem diorang kepda Unifi, atau pasang kamera, atau sentiasa adakan rondaan polis bantuan.
5.Stress tak kalau dalam sebulan 2 kali line kena curi dan hanya 2 minggu sahaja yang customer dapat guna internet. Bayaran tetap sama....

vendetta7
25-02-2013, 09:27 AM
Nak tanya lagi...

1.Dapat rebat tak kalau tipon dah seminggu tak berfungsi disebabkan line kena curik.
2.Customer ada hak tak tidak bayar sebab perkhidmatan tidak memuaskan.
3.Kenapa TM perlu ambik masa hingga seminggu untuk fix talian yang kena curik?
4.Kalau dah tahu kawasan nie kawasan PANAS dengan pencuri, kenapa tak upgradekan sistem diorang kepda Unifi, atau pasang kamera, atau sentiasa adakan rondaan polis bantuan.
5.Stress tak kalau dalam sebulan 2 kali line kena curi dan hanya 2 minggu sahaja yang customer dapat guna internet. Bayaran tetap sama....

mmg bleh mintak gantirugi or rebate ke ape ke.
caranye email ke skmm.
aduanskmm[at]cmc.gov.my
fomca[at]fomca.org.my
aduan[at]cfm.org.my

cite masalah elok2, sertakan no report TM, nanti tibe2 otomatik sume respon TM laju. :D:D:D

mynameis
27-02-2013, 07:42 PM
Tt
Aku dah daftar 3 x pakej streamyx
1:masa daftar tiang xde lg
2:daftar masa ada pakej skali dgn notebook
3:daftar masa krajaan mlaka offer pakej streamyx dgn netbook gak.
Tp smp sudah xde follow up dr pihak tm.bl call tm check dlm sistem nama aku dah apply 3x.bl aku tanya psl status pmohonan jawapn yg diberi sgt mngecewakn.blh dia ckap dia x tau apsal pmohonn aku sistem x process

Toshinoda
27-02-2013, 07:56 PM
Modem unifi yg baru ni pasal product sony xdpt detect unifi? Modem jenis TM NETWORK model: L7-N-R2000

Taroneey
27-02-2013, 08:01 PM
kat penang area gelugor,jelutong dan kawasan sewaktu dgnnya bila nak dapat guna unifi bro?

vendetta7
27-02-2013, 08:20 PM
Tt
Aku dah daftar 3 x pakej streamyx
1:masa daftar tiang xde lg
2:daftar masa ada pakej skali dgn notebook
3:daftar masa krajaan mlaka offer pakej streamyx dgn netbook gak.
Tp smp sudah xde follow up dr pihak tm.bl call tm check dlm sistem nama aku dah apply 3x.bl aku tanya psl status pmohonan jawapn yg diberi sgt mngecewakn.blh dia ckap dia x tau apsal pmohonn aku sistem x process

skang da ade tiang? try register dgn sy tgk cmne status.

Modem unifi yg baru ni pasal product sony xdpt detect unifi? Modem jenis TM NETWORK model: L7-N-R2000

xpaham ape soklan bro ni. bleh terangkn lg?

kat penang area gelugor,jelutong dan kawasan sewaktu dgnnya bila nak dapat guna unifi bro?

xtau la bile. maybe demand xsampai target lg.

Toshinoda
01-03-2013, 12:26 PM
Soalan den...
Hp jenama sony.. Laptop jenama sony.. Xdpt detect wifi.. Line unifi xdpt detect...
Mcm aku pakai samsung.. Dapat detect wifi unifi.. Tp hp sony xada detect wifi unifi.. Aku xtau sebab apa.. Tp aku suspect modem wifi la..

vendetta7
01-03-2013, 03:11 PM
Soalan den...
Hp jenama sony.. Laptop jenama sony.. Xdpt detect wifi.. Line unifi xdpt detect...
Mcm aku pakai samsung.. Dapat detect wifi unifi.. Tp hp sony xada detect wifi unifi.. Aku xtau sebab apa.. Tp aku suspect modem wifi la..

Maybe brg Sony mmg camtu kot. Mmber sy ritu pakai sony vaio ade problem gak nk connect ke maxis. Cube bro try tanye pengguna sony yg laen cmne.

mynameis
02-03-2013, 03:08 PM
Tt aku dah isi form daftar tp aku lupa nak masuk akaun number kat remarks tuh.camno nih tt

vendetta7
02-03-2013, 03:49 PM
Tt aku dah isi form daftar tp aku lupa nak masuk akaun number kat remarks tuh.camno nih tt

Xpe. Nnti sy nk bank in sy mintak.

mr minzuar
03-03-2013, 07:49 AM
Tt xde ke package stremyx yg bln2 rm 68 1mb xdpt tel......

vendetta7
03-03-2013, 10:45 AM
Tt xde ke package stremyx yg bln2 rm 68 1mb xdpt tel......

Xde. Strimix mmg dtg dgn sewa telefon. Sbb dia gune line telefon.

mr_x6006
04-03-2013, 07:29 AM
Xpe. Nnti sy nk bank in sy mintak.

Bro Vendetta bleh tunjuk ajar x cara nk tukar password streamyx..

Adik aku lalai sgt dgn internet, byk surf internet dari baca buku..

vendetta7
04-03-2013, 07:34 AM
Tuka password kat https://tmbill.tm.net.my/SelfCare/Maintenance/selfcareLogin.jsp

Bro Vendetta bleh tunjuk ajar x cara nk tukar password streamyx..

Adik aku lalai sgt dgn internet, byk surf internet dari baca buku..

mr_x6006
04-03-2013, 09:08 AM
Tuka password kat https://tmbill.tm.net.my/SelfCare/Maintenance/selfcareLogin.jsp

Ok bro, tq..

mynameis
07-03-2013, 01:10 PM
Tt
Application sy dah submit lom.xdak call dr tm pn

vendetta7
07-03-2013, 01:32 PM
Tt
Application sy dah submit lom.xdak call dr tm pn

da submit. ni no order. 001-598387-732
mintak bersabar ye, tgh process lg.
dari jumaat hingga selasa lepas strimix portal down, byk order pending.

nidduzifah
07-03-2013, 01:44 PM
tt sye ade bace betul ke lps habis kontrak 2 tahun menggunakan unifi
kuota akn dikenakan mengikut pakej yg kita ambik...

pejal_satria
07-03-2013, 01:46 PM
masa dulu nk apply kat streamyx untuk bisnes, kena ada line telifon kan...
skang ni nak terminate line telefon tu boleh x?
sbb x penah guna phone pun..
buang duit jer bayar bulan2 rm50...

vendetta7
07-03-2013, 01:47 PM
tt sye ade bace betul ke lps habis kontrak 2 tahun menggunakan unifi
kuota akn dikenakan mengikut pakej yg kita ambik...

xde pun. kalu tm nk implement, baik dia implement dari awal je.
kalu da abis kontrak baru dia implement quota tu, mmg ramai yg akan terminate la, sbb da abis kontrak xyah byar penalti.

vendetta7
07-03-2013, 01:48 PM
masa dulu nk apply kat streamyx untuk bisnes, kena ada line telifon kan...
skang ni nak terminate line telefon tu boleh x?
sbb x penah guna phone pun..
buang duit jer bayar bulan2 rm50...

mmg kalu nak pakai strimix, kene bayar sewa telefon skali.
mmg tu polisi TM.

pejal_satria
07-03-2013, 02:21 PM
ok lagi satu...
skang ni kedai aku ada dua line...
1 line bisnes streamyx 2mbps...
1 line lagi home streamyx pakej 4mbps...
leh x kalao bisnes streamyx 2mbps ni saya nk terminate n then amik home streamyx pakej 4mbps??

ayumalu
07-03-2013, 02:25 PM
masa dulu nk apply kat streamyx untuk bisnes, kena ada line telifon kan...
skang ni nak terminate line telefon tu boleh x?
sbb x penah guna phone pun..
buang duit jer bayar bulan2 rm50...

erm...rasenyer xboleh terminate...tp aku amik pakej stimix rm89,tp kt bil tepon bulan2 cume cas rm4jer...:D:D:D...

skg kotrak da abes...buln2 kene byr rm68..:)

vendetta7
07-03-2013, 02:25 PM
ok lagi satu...
skang ni kedai aku ada dua line...
1 line bisnes streamyx 2mbps...
1 line lagi home streamyx pakej 4mbps...
leh x kalao bisnes streamyx 2mbps ni saya nk terminate n then amik home streamyx pakej 4mbps??

skang mmg xleh nak psg strimix home kt kdai. dlu bleh la..

pejal_satria
07-03-2013, 02:30 PM
owh...mmg x boleh erk...even kautim dengan kontraktor? terminate line bisnes tu letak atas nama persendirian pun x leh? alamat kedai pun xder lah macam alamat kedai macam ada industri ke ape...macam alamat umah jugak

ayumalu
07-03-2013, 02:32 PM
tt sy ade soalan...

1) kontrak sy dgn tm da abes...klu sy nk upgrde pakej kene apply lg ker?klu boleh upgrade means ade kontrak bru ker?


2) katakanlah...sy nk pindh rumah...rumah bru yg sy pindah tu da ader line tepon cume x activ jer...sy kene apply stimix bru @ boleh bwk modem lama ke rumh bru ke mcm maner??

itu je solan dr sy yg mmg bute pasal it ni...:D

Tq tt

vendetta7
07-03-2013, 02:39 PM
tt sy ade soalan...

1) kontrak sy dgn tm da abes...klu sy nk upgrde pakej kene apply lg ker?klu boleh upgrade means ade kontrak bru ker?


2) katakanlah...sy nk pindh rumah...rumah bru yg sy pindah tu da ader line tepon cume x activ jer...sy kene apply stimix bru @ boleh bwk modem lama ke rumh bru ke mcm maner??

itu je solan dr sy yg mmg bute pasal it ni...:D

Tq tt

1) aah kene apply uk upgrade. upgrade nnti kontrak renew jd baru.

2) apply utk relocate strimix ke alamat baru.

vendetta7
07-03-2013, 02:40 PM
owh...mmg x boleh erk...even kautim dengan kontraktor? terminate line bisnes tu letak atas nama persendirian pun x leh? alamat kedai pun xder lah macam alamat kedai macam ada industri ke ape...macam alamat umah jugak

xleh kalu ikut cara legal. :D
kalu kautim2 ni sy xtau.

ayumalu
07-03-2013, 02:51 PM
1) aah kene apply uk upgrade. upgrade nnti kontrak renew jd baru.

2) apply utk relocate strimix ke alamat baru.

la yeker??so kene bg la slip gaji mcm memula kiter apply dlu???
dlu ader slip gaji...skg xder..sbb xkeje..huhuhu :((:((

vendetta7
07-03-2013, 02:54 PM
la yeker??so kene bg la slip gaji mcm memula kiter apply dlu???
dlu ader slip gaji...skg xder..sbb xkeje..huhuhu :((:((

oh pakai pakej lame ea?
kalu nak upgrade da xde da pakej lame tu. kalu upgrade skang, just perlu ic je.

eddieborhan
07-03-2013, 02:55 PM
teringin jgk nk gune UNIFI.tp cm blm ade d kws sy ni...sy d kota kinabalu, inanam2nd Reserved..

ayumalu
07-03-2013, 02:56 PM
oh pakai pakej lame ea?
kalu nak upgrade da xde da pakej lame tu. kalu upgrade skang, just perlu ic je.

huhuhu...stay je r ngn stimix pakej skg ni...huhuhu:D

vendetta7
07-03-2013, 02:59 PM
teringin jgk nk gune UNIFI.tp cm blm ade d kws sy ni...sy d kota kinabalu, inanam

unifi xde lg kt inanam. skang pakai intenet ape?

eddieborhan
07-03-2013, 03:03 PM
unifi xde lg kt inanam. skang pakai intenet ape?

sy gune streamyx je laa...1m...

mynameis
09-03-2013, 08:39 PM
Salam tt.strimix dah pasang.alhamdulillah.korang yg blm pasang tuh bulehla wat dgn tt.highly recomended

vendetta7
16-03-2013, 02:42 PM
Soalan2 lazim :-

+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=393905)

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI (https://occ.unifi.my/HSBBCustomerPortal/HSBBCustomerPortal.portal?_nfpb=true&_pageLabel=Hsbb_page_checkcoverage#wlp_Hsbb_page_c heckcoverage). Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=386835). Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

vendetta7
21-03-2013, 03:20 PM
Soalan2 lazim :-

+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI. Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI. Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

putremas
21-03-2013, 03:22 PM
mcmn nk terminate unifi?

vendetta7
21-03-2013, 03:30 PM
mcmn nk terminate unifi?

g TM point bgtau nak terminate.
da tamat kontrak ke?

putremas
21-03-2013, 03:36 PM
g TM point bgtau nak terminate.
da tamat kontrak ke?

aah... dh tamat kontrak... kena bw masa g sana?

vendetta7
21-03-2013, 04:00 PM
aah... dh tamat kontrak... kena bw masa g sana?

xyah bawak peralatan pape.
mybe bleh terminate dgn telefon je. try kol 100.

putremas
21-03-2013, 04:06 PM
xyah bawak peralatan pape.
mybe bleh terminate dgn telefon je. try kol 100.

ok, terima kasih atas pencerahan.

vendetta7
26-03-2013, 08:03 AM
Kalu rajin tu nanti bleh la like Facebook Page (https://www.facebook.com/UniFi.Rebate) sy

miey2020
02-04-2013, 12:01 PM
nk pakai stremyx.. tp kabel sini kena curikk tiap2 bulan... pg nie TM pasang kabel, mlm esok dah kene curik... ada cara lain tak nak pakai stremyx...

vendetta7
02-04-2013, 12:23 PM
nk pakai stremyx.. tp kabel sini kena curikk tiap2 bulan... pg nie TM pasang kabel, mlm esok dah kene curik... ada cara lain tak nak pakai stremyx...

xde cara lain. wat rukun tetangga try tangkap sape yg curik kabel TM tu. :D

vendetta7
09-04-2013, 08:53 PM
+BORANG PENDAFTARAN ONLINE+ (http://www.emailmeform.com/builder/form/Du5MUeafe90hS709zd1Vc2wy5)
+SENARAI HARGA PAKEJ2+ (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=15368549&postcount=4)
+TESTIMONI & SENARAI PELANGGAN+ (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=15851163&postcount=138)

Molque
09-04-2013, 08:59 PM
tt nak tanya jika kita ambil pakej stremyx nk upgrade ke unifi nanti ada chargers yg akan di kenakan ke ..? sbb dlm contract.. ;) anyways umah sy still x bolen pakai unifi lagi.. sbb x ada coverage unifi sunguh sedih..

Lagi satu tt streamyx ni ada plan mcm mane ye..? unlimited mcm unifi ke..?

vendetta7
09-04-2013, 09:30 PM
tt nak tanya jika kita ambil pakej stremyx nk upgrade ke unifi nanti ada chargers yg akan di kenakan ke ..? sbb dlm contract.. ;) anyways umah sy still x bolen pakai unifi lagi.. sbb x ada coverage unifi sunguh sedih..

Lagi satu tt streamyx ni ada plan mcm mane ye..? unlimited mcm unifi ke..?

xde caj, upgrade percuma.
strimix xde kuota, unlimited.
berminat, PM sy :D

Molque
10-04-2013, 12:01 AM
xde caj, upgrade percuma.
strimix xde kuota, unlimited.
berminat, PM sy :D


INCIK Bosss.. Hehe Kalo Stremyx Plan Paling Chekai Berapa :D ... Boleh Guna Dulu Then Bila Dh Ada slot Unifi kat perumahan ni boleh upgrade Amik Plan Vip5 atau vip10 Ahaks .. tq ya INCIK bosss :)cgrock

vendetta7
10-04-2013, 12:11 AM
INCIK Bosss.. Hehe Kalo Stremyx Plan Paling Chekai Berapa :D ... Boleh Guna Dulu Then Bila Dh Ada slot Unifi kat perumahan ni boleh upgrade Amik Plan Vip5 atau vip10 Ahaks .. tq ya INCIK bosss :)cgrock

RM60/ bulan - strimix 384Kbps.

myvisilver
10-04-2013, 12:36 PM
nak tanya kalau unifi dah kene block..selepas kene block tu bayaran bulanan dia jalan ke? bermakna walaupun dah kene block dan tak boleh pakai dah unifi tu caj bulanan masih dia kira atau just stop pada bulan terakhir tu? nak open balik line kene settlekan hutang at least bayar 2 bulan sekaligus.

intanasrizal
10-04-2013, 12:38 PM
mmmmmmm....

pelan
10-04-2013, 12:40 PM
nak tanye
pakej streamyx tuk student with monthly fee RM38 wujud lagi ke tak sekarang?
kalau ade pakej tu berape tahun valid

vendetta7
10-04-2013, 12:48 PM
nak tanya kalau unifi dah kene block..selepas kene block tu bayaran bulanan dia jalan ke? bermakna walaupun dah kene block dan tak boleh pakai dah unifi tu caj bulanan masih dia kira atau just stop pada bulan terakhir tu? nak open balik line kene settlekan hutang at least bayar 2 bulan sekaligus.

dah kene block, bayaran still jalan. akan stop jika tuan terminate je.

vendetta7
10-04-2013, 12:50 PM
nak tanye
pakej streamyx tuk student with monthly fee RM38 wujud lagi ke tak sekarang?
kalau ade pakej tu berape tahun valid

wujud utk yg dah pakai dari dulu lagi. kalu register baru mmg xleh dapat.
valid sehingga diberitahu oleh TM.

hsansas
10-04-2013, 12:53 PM
nk tnye skit..

mcm bil bulan pertama nape x le trfr mbb2u yea...
nk trnfer no acc. x valid...

myvisilver
10-04-2013, 12:57 PM
dah kene block, bayaran still jalan. akan stop jika tuan terminate je.

oo..kalau terminate kene bayar denda rm500 kan sebab tarikh tamat kontrak saya hujung tahun 2013 ni. ada cara lain ke yang boleh buat untuk elak dari kene denda tu agak2 tuan?

vendetta7
10-04-2013, 12:58 PM
nk tnye skit..

mcm bil bulan pertama nape x le trfr mbb2u yea...
nk trnfer no acc. x valid...

salah pilih payee. pastikan pilih telekom - unifi.

MrLey
10-04-2013, 12:58 PM
Nak tanya lagi...

1.Dapat rebat tak kalau tipon dah seminggu tak berfungsi disebabkan line kena curik.
2.Customer ada hak tak tidak bayar sebab perkhidmatan tidak memuaskan.
3.Kenapa TM perlu ambik masa hingga seminggu untuk fix talian yang kena curik?
4.Kalau dah tahu kawasan nie kawasan PANAS dengan pencuri, kenapa tak upgradekan sistem diorang kepda Unifi, atau pasang kamera, atau sentiasa adakan rondaan polis bantuan.
5.Stress tak kalau dalam sebulan 2 kali line kena curi dan hanya 2 minggu sahaja yang customer dapat guna internet. Bayaran tetap sama....

Yang ni den nak share pengalaman...memula masuk streamix memang iklan best masa tu..rupanya kawasn den tu PANAS..sebulan pakai pastu 3 bulan takde..pasang kabel baru tak sampai sebulan dah kena curi lagi...

Bila bagitau TM kata nanti mereka bagi rebat...tapi kena bayar dulu...tapi akhir takde gak lepas dah bayar...

Lastly baru tau..kalau ada apa-apa cuba guna surat atau emaill(black & white)..kalau call kita takde bukti...pastu buat report polis kalau TM tak follow up..kira penipuan kepada pengguna (ini yang diajarkan dek beberapa orang yang pernah den ni tanyo - dalam CG ni gak beberapa tahun dulu...)

vendetta7
10-04-2013, 01:00 PM
oo..kalau terminate kene bayar denda rm500 kan sebab tarikh tamat kontrak saya hujung tahun 2013 ni. ada cara lain ke yang boleh buat untuk elak dari kene denda tu agak2 tuan?

aah kene bayar rm500.
xde cara, kecuali pindah ke kawasan yg memang xde coverage strimix & unifi, baru bleh tm bagi terminate tanpa penalti.

vendetta7
10-04-2013, 01:01 PM
Yang ni den nak share pengalaman...memula masuk streamix memang iklan best masa tu..rupanya kawasn den tu PANAS..sebulan pakai pastu 3 bulan takde..pasang kabel baru tak sampai sebulan dah kena curi lagi...

Bila bagitau TM kata nanti mereka bagi rebat...tapi kena bayar dulu...tapi akhir takde gak lepas dah bayar...

Lastly baru tau..kalau ada apa-apa cuba guna surat atau emaill(black & white)..kalau call kita takde bukti...pastu buat report polis kalau TM tak follow up..kira penipuan kepada pengguna (ini yang diajarkan dek beberapa orang yang pernah den ni tanyo - dalam CG ni gak beberapa tahun dulu...)

betul, guna emel & surat. boleh report ke SKMM jugak.

myvisilver
10-04-2013, 01:05 PM
aah kene bayar rm500.
xde cara, kecuali pindah ke kawasan yg memang xde coverage strimix & unifi, baru bleh tm bagi terminate tanpa penalti.

oo.ok tuan..terima kasih.

namkin
12-04-2013, 12:40 PM
salam TT..

betul ke pelanggan unifi@stremyx ni leh guna kemudahan TM hotspot secara percuma?

vendetta7
12-04-2013, 03:04 PM
salam TT..

betul ke pelanggan unifi@stremyx ni leh guna kemudahan TM hotspot secara percuma?

wsalam.
aah bleh guna tm wifi.

namkin
12-04-2013, 04:39 PM
wsalam.
aah bleh guna tm wifi.

kene register dlu ke?

ato leh trus connect..mane nak dpt usename dgn password..

vendetta7
12-04-2013, 04:48 PM
kene register dlu ke?

ato leh trus connect..mane nak dpt usename dgn password..

username password same mcm username unifi @ streamyx. kalu nak tuka, tuka kt website tm bill.

shahchenko
16-04-2013, 11:20 AM
salam nak tanya...saya belum habis kontrak 1 taun dengan streamyx...boleh upgrade ke unifi bila-bila ke? atau kena tunggu habis kontrak streamyx jugak...

vendetta7
16-04-2013, 11:28 AM
salam nak tanya...saya belum habis kontrak 1 taun dengan streamyx...boleh upgrade ke unifi bila-bila ke? atau kena tunggu habis kontrak streamyx jugak...

Wsalam. Bleh je upgrade. Xpayah tggu abis kontrak.

vendetta7
06-05-2013, 10:31 AM
Thread ni dibuat utk beri peluang bg sape2 yg ade nak tanye pasal UniFi atau Streamyx.

otaconMY
08-05-2013, 09:15 AM
out topic cket...bila yuran langganan broadband nak dikurangkan 20%? kalo tak silap ni manifesto BN...ada saper2 tahu?

vendetta7
08-05-2013, 09:48 AM
out topic cket...bila yuran langganan broadband nak dikurangkan 20%? kalo tak silap ni manifesto BN...ada saper2 tahu?

lagi 4 tahun agaknye, betul2 sebelum pilihanraya akan dtg, sebelum keluar manifesto baru. :)

StaffAstro
08-05-2013, 12:58 PM
saya melanggan streamyx 4 mbps, boleh ke saya guna hypptv tm??

otaconMY
08-05-2013, 01:46 PM
saya melanggan streamyx 4 mbps, boleh ke saya guna hypptv tm??
Hypptv untuk pelanggan unifi jer kan? lg pun untuk hypptv tu, tm spare 8mb tambahan untuk stream hypptv tu..

vendetta7
08-05-2013, 04:19 PM
saya melanggan streamyx 4 mbps, boleh ke saya guna hypptv tm??

hypptv perlukan 8Mbps utk streaming.
unifi je yg bleh pasang hypptv sbb TM da spare bandwith 8Mbps utk hypptv saja. kabel copper streamyx xleh support.

vendetta7
15-05-2013, 11:47 AM
Soalan2 lazim :-

+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI. Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI. Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

MereKddg
20-05-2013, 04:01 PM
nak confirm, boleh tak hypptv stb unifi tu nak sambung kat lcd monitor yang ada port DVI-D..?

Sekian, terima kasih.

vendetta7
20-05-2013, 04:28 PM
nak confirm, boleh tak hypptv stb unifi tu nak sambung kat lcd monitor yang ada port DVI-D..?

Sekian, terima kasih.

x konfirm bleh, try guna dvi-d hdmi adapter.

sekian.

kemolok
20-05-2013, 05:18 PM
Stimix 512 bape bulan2?

vendetta7
20-05-2013, 07:01 PM
Stimix 512 bape bulan2?

Rm90 bulan2

myvisilver
21-05-2013, 07:18 PM
nk tanya kalau kene block unifi agak2 brape minimum kene bayar utk unblock? kalau byk sangat kene bayar memang tak larat la dpt surat lawyer masuk mahkamah lg bagus.hehe..akaun dh kene block 3 bulan.

vendetta7
21-05-2013, 07:21 PM
nk tanya kalau kene block unifi agak2 brape minimum kene bayar utk unblock? kalau byk sangat kene bayar memang tak larat la dpt surat lawyer masuk mahkamah lg bagus.hehe..akaun dh kene block 3 bulan.

xsilap sy kene bayar sume yg tertunggak.

fendi606
31-05-2013, 10:20 AM
nape, nak upgrade ke unifi ke?
kalu strimix tu kontrak da tamat, terminate je. daftar unifi baru, xde kene caj installation. :D

xde charge pape..tp kontrak jadi 2 thun..hehe..pas 2 kalau nk pindah kena bayar rm300

vendetta7
31-05-2013, 10:29 AM
xde charge pape..tp kontrak jadi 2 thun..hehe..pas 2 kalau nk pindah kena bayar rm300

Kontrak mmg renew. Caj pindah da xyah bayar la bro. Sila kol TM utk kepastian.

fendi606
31-05-2013, 02:58 PM
Kontrak mmg renew. Caj pindah da xyah bayar la bro. Sila kol TM utk kepastian.

kena bayar...saya dah kol...xperlu kepastian..

vendetta7
31-05-2013, 03:02 PM
kena bayar...saya dah kol...xperlu kepastian..

jgn nak menipu org la bro. kol sape?
kol la TM hotline

fendi606
31-05-2013, 03:04 PM
jgn nak menipu org la bro. kol sape?
kol la TM hotline

iyer..saya dah kol dah..TELEKOM MALAYSIA....dia sendiri cakap kena bayar..rm300 kalau pindah rumah..bukan saya tipu...TM la tipu...keje TM ker..?

vendetta7
31-05-2013, 03:08 PM
iyer..saya dah kol dah..TELEKOM MALAYSIA....dia sendiri cakap kena bayar..rm300 kalau pindah rumah..bukan saya tipu...TM la tipu...keje TM ker..?

sy staff TM kot. bro kol balik tanye, relocation fee unifi kena bayar ke x. kalu dia cakap kene bayar mintak name dgn no staff id dia.

fendi606
31-05-2013, 03:13 PM
sy staff TM kot. bro kol balik tanye, relocation fee unifi kena bayar ke x. kalu dia cakap kene bayar mintak name dgn no staff id dia.

tu kadang2 saya bengang org TM bila kol..information xberapa nk tepat..ni kawan saya email dekat saya..


TM INFORMATION: Relocation Fee Waiver for UniFi Customer
(Date: 2013/5/15)
Now UniFi customers who request to relocate their UniFi service to new premise will enjoy zero charge on relocation fee. TM has decided to waive the relocation fee of RM300 effective from 29 April 2013.

IMPORTANT NOTES:
- Applicable to all UniFi customers.
- Customers must bring all existing CPEs (Customer Premise Equipment) to their new premise.
- No new CPE will be provided by TM UniFi installer during installation at the new premise.

sitoplasmat
31-05-2013, 03:33 PM
menarik nei..dpt rebet tunai gitu..

vendetta7
31-05-2013, 03:37 PM
menarik nei..dpt rebet tunai gitu..

berminat ke? bleh la register. :)

alpine_star
31-05-2013, 03:44 PM
Bro kawasan umah xder lagi unifi...biler agak2 nyer TM nak upgrade...skrang nih strimix pun 1mbps jerk

ada....

vendetta7
31-05-2013, 03:47 PM
Bro kawasan umah xder lagi unifi...biler agak2 nyer TM nak upgrade...skrang nih strimix pun 1mbps jerk

ada....

mintak maaf bro, sy xde info bile satu2 kawasan tu akan ade unifi.

nota putih
31-05-2013, 03:47 PM
nak tanya sikit pasal streamyx nih....skang nih TM ada offer sampai speed 8mbps kan.....klu aku nk subcribe pakej tuh kena tgok kawasan jugak ke...maksud aku...mmg ada orang pakai streamyx situ tapi bukan pakej 8mbps tuh..pakej 1mbps jer ada pon....camner yer?

Hairan
31-05-2013, 03:48 PM
Hu hu.. Streamyx potong line pasal tak bayar. dalam dok cari duit nak bayar dah masuk 1 bulan, kena caj lagi.. Line tak boley pakai tapi kena caj jugak... Adoiii!!... dah 2 bil kena caj buta je 240...:((:((:((

vendetta7
31-05-2013, 03:54 PM
nak tanya sikit pasal streamyx nih....skang nih TM ada offer sampai speed 8mbps kan.....klu aku nk subcribe pakej tuh kena tgok kawasan jugak ke...maksud aku...mmg ada orang pakai streamyx situ tapi bukan pakej 8mbps tuh..pakej 1mbps jer ada pon....camner yer?

aah bukan sume kawasan ade port streamyx 8Mbps, cuma kawasan yg dekat dgn TM exchange je dpt. sbb kalu jauh nanti loss byk, speed xlaju.

kalu bro PM sy alamat penuh, sy bleh checkkan tmpat bro tu plaing tinggi streamyx bape Mbps bleh dapat..

suprol
31-05-2013, 03:55 PM
kenapa unifi skang cepat sgt potong? pending sebulan jek dia terus potong.... aku dah pakai unifi dekat 2 thn.. bulan 9 ni abis kontrak... sebelum nih... aku kadang2 pending 2 bulan.. nak masuk 3 bulan... baru aku bayar 2 bulan ok jek..... sekali bulan lepas hr tu... tiba2 laju jek dia potong... apasal?

vendetta7
31-05-2013, 03:57 PM
kenapa unifi skang cepat sgt potong? pending sebulan jek dia terus potong.... aku dah pakai unifi dekat 2 thn.. bulan 9 ni abis kontrak... sebelum nih... aku kadang2 pending 2 bulan.. nak masuk 3 bulan... baru aku bayar 2 bulan ok jek..... sekali bulan lepas hr tu... tiba2 laju jek dia potong... apasal?

xdpt saya nak jawab. tu kene tanye bahagian account TM.

nota putih
31-05-2013, 03:59 PM
aah bukan sume kawasan ade port streamyx 8Mbps, cuma kawasan yg dekat dgn TM exchange je dpt. sbb kalu jauh nanti loss byk, speed xlaju.

kalu bro PM sy alamat penuh, sy bleh checkkan tmpat bro tu plaing tinggi streamyx bape Mbps bleh dapat..



saya tinggal di jalan nenas, taman kota masai ,pasir gudang johor

suprol
31-05-2013, 04:03 PM
xdpt saya nak jawab. tu kene tanye bahagian account TM.

dah tanya dah.... dia cakap TM memang tak amalkan pending2 mcm ni... tp bila aku cakap cuba cek bil2 aku sebelum ni.... senyap pulak dia org.. jap g dia cakap memang polisi TM tak boleh ada pending2 bill... pastu tanya bila start polisi ni...??? dia kata sejak dr awal... pening lar TM ni... Maxis tokey india pun tak da cakap belit2 ~X(


jgn marah ha broooo.... saja nak lepaskan geram... :D

asp_tbiz
31-05-2013, 04:16 PM
macam mana sesuatu kawasan tu boleh dpt Streamyx? contoh kat kampung lah.. line telefon rumah pun xde.. so mcm mane nak dptkan Streamyx ni? dkat sape yg nk ditujukan perkara ni? kat telekom ke?

vendetta7
31-05-2013, 07:41 PM
saya tinggal di jalan nenas, taman kota masai ,pasir gudang johor

1Mbps je paling tinggi.

vendetta7
31-05-2013, 07:42 PM
dah tanya dah.... dia cakap TM memang tak amalkan pending2 mcm ni... tp bila aku cakap cuba cek bil2 aku sebelum ni.... senyap pulak dia org.. jap g dia cakap memang polisi TM tak boleh ada pending2 bill... pastu tanya bila start polisi ni...??? dia kata sejak dr awal... pening lar TM ni... Maxis tokey india pun tak da cakap belit2 ~X(


jgn marah ha broooo.... saja nak lepaskan geram... :D

xmarah. sy phm. :D

vendetta7
31-05-2013, 07:43 PM
macam mana sesuatu kawasan tu boleh dpt Streamyx? contoh kat kampung lah.. line telefon rumah pun xde.. so mcm mane nak dptkan Streamyx ni? dkat sape yg nk ditujukan perkara ni? kat telekom ke?

tiang telefon kat kawasan rumah tu ade x?
kalu xde, mmg xde can nk pasang streamyx. kalu ade tiang, ade can. kene tgk port plak.

vendetta7
11-06-2013, 04:45 PM
Soalan2 lazim :-

+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI. Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI. Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

MR ERI
11-06-2013, 07:46 PM
salam tt...den nak tanya, umah den pakai streamyx rm100++, tapi masalahnya, bila buka siaran astro beyond hd, terus line takde...nape ye? klu tutup astro, line ok...telefon pun problem, bila call tak berbunyi...da bnyk kali try call tm..tapi masalah tetap sama...harap tt dapat membantu..huhu...

maikel
11-06-2013, 07:49 PM
nak tanya kaao nak upgrade unifi dr 5mb ke 10mb owner kene pegi TM ke atau bole apply thru phone/online ?

Ran
11-06-2013, 08:05 PM
Bro..kasi ejas yer..genting banget..huhu

helminato
11-06-2013, 08:09 PM
korang jgn la biar akaun korang tertunggak..sayangilah RM10 ringgit korang...

vendetta7
11-06-2013, 08:51 PM
salam tt...den nak tanya, umah den pakai streamyx rm100++, tapi masalahnya, bila buka siaran astro beyond hd, terus line takde...nape ye? klu tutup astro, line ok...telefon pun problem, bila call tak berbunyi...da bnyk kali try call tm..tapi masalah tetap sama...harap tt dapat membantu..huhu...

wsalam.
da call TM tu, TM xde anta technician dtg ke?

vendetta7
11-06-2013, 08:57 PM
nak tanya kaao nak upgrade unifi dr 5mb ke 10mb owner kene pegi TM ke atau bole apply thru phone/online ?

pegi TM point. :)

nota putih
14-06-2013, 03:00 PM
1Mbps je paling tinggi.

alahai 1Mb jer paling tinggi...klu guna personal okla kot...tp nk buat business wifi kureng la ini mcm....

vendetta7
14-06-2013, 03:32 PM
alahai 1Mb jer paling tinggi...klu guna personal okla kot...tp nk buat business wifi kureng la ini mcm....

itu je yg ade wat mase ni. nak register ke?

badan_keding
18-06-2013, 02:34 PM
hypptv perlukan 8Mbps utk streaming.
unifi je yg bleh pasang hypptv sbb TM da spare bandwith 8Mbps utk hypptv saja. kabel copper streamyx xleh support.

kalau kita ambik unifi vip5, lepas tu hypptv asyik buka jer, pastu selalu bergayut dengan telefon, adakah kelajuan 5mbps akan terjejas dan berkurangan?

vendetta7
18-06-2013, 02:59 PM
kalau kita ambik unifi vip5, lepas tu hypptv asyik buka jer, pastu selalu bergayut dengan telefon, adakah kelajuan 5mbps akan terjejas dan berkurangan?

unifi memang khaskan 8Mbps bandwith utk HyppTV je. so mmg xkaco speed internet.
dgn kata lain, kalu amek unifi vip5 tu, awak dapat 13Mbps. 5Mbps utk internet dan 8Mbps utk HyppTv.
sebab tu kabel copper streamyx xleh support HyppTV.

suprol
18-06-2013, 03:10 PM
dulu masa awal2 unifi launching kalo kena potong dia block hyptv jek tp internet line still boleh guna... akakakaka... skang dah tak mcm dulu.. unifi dah bijak.... sikit jek lg nak sama ngan astrokkkkkkkk

badan_keding
19-06-2013, 05:17 PM
unifi memang khaskan 8Mbps bandwith utk HyppTV je. so mmg xkaco speed internet.
dgn kata lain, kalu amek unifi vip5 tu, awak dapat 13Mbps. 5Mbps utk internet dan 8Mbps utk HyppTv.
sebab tu kabel copper streamyx xleh support HyppTV.

okey..satu lagi,saya bercadang tak mau pakai router unifi yang tm bagi, so, nak tanya, router aztech DSL1015EN(L) support tak untuk jadi router unifi? saya dah cari dekat google tapi tak jumpa...yang ada pun model lain jer dia mention.. saya rujuk dekat sini http://klseet.com/index.php?option=com_content&view=article&id=42&Itemid=39

vendetta7
19-06-2013, 05:25 PM
okey..satu lagi,saya bercadang tak mau pakai router unifi yang tm bagi, so, nak tanya, router aztech DSL1015EN(L) support tak untuk jadi router unifi? saya dah cari dekat google tapi tak jumpa...yang ada pun model lain jer dia mention.. saya rujuk dekat sini http://klseet.com/index.php?option=com_content&view=article&id=42&Itemid=39

yg ni adsl modem router, yg dlm list tu sume router shj.
kalu pandai setting connect ke modem unifi, bleh je guna.

vendetta7
28-06-2013, 11:58 AM
Soalan2 lazim :-

+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI. Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI. Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

vendetta7
09-07-2013, 01:10 AM
hubungi sy utk pertanyaan dan pendaftaran, 24/7.
0135759927(call,sms,whatsapp)

blackhatnotes
09-07-2013, 01:21 AM
asal aku reg 384kbps asik kena cancel je? hehe

vendetta7
09-07-2013, 01:26 AM
asal aku reg 384kbps asik kena cancel je? hehe

port penuh/kawasan kecurian kabel/name blacklist/tempat xde cable copper TM.
mcm2 kemungkinan.

vendetta7
18-07-2013, 04:58 PM
hubungi sy utk pertanyaan dan pendaftaran, 24/7.
0135759927(call,sms,whatsapp)

one0202
22-07-2013, 06:38 PM
salam......
kalau remote hypptv rosak, kat mana nak cari ganti yek?
brapa rm???
tq

vendetta7
22-07-2013, 07:06 PM
salam......
kalau remote hypptv rosak, kat mana nak cari ganti yek?
brapa rm???
tq

wsalam, kol 100 dr phone unifi & tanye camne nk ganti & brape kene bayar.

kalu xberbaloi, kat jln pasar byk. :)

one0202
22-07-2013, 08:05 PM
wsalam, kol 100 dr phone unifi & tanye camne nk ganti & brape kene bayar.

kalu xberbaloi, kat jln pasar byk. :)

uik...kat jalan pasar pon dh ade remote unifi??
bole try tengok nnti...

baru perasan ade yg tak kena dengan remote nie....
power on/off dan volume +/- untuk control TV ok jek pakai remote..

tapi nak tuka channel, volume +/- hypptv,and button lain2 utk control hypptv yg problem..... led kat remote nyala elok bila tekan. bateri pon dah tuka baru...... jgn dekoder rosak dah la...hehehe

tq bro....

harraz asyraaf
30-07-2013, 03:52 PM
aku baru pindah rumah..bought 2nos 46" samsung smarttv..ingin nak subscribe to hypptv..

soklan aku;

1-brp yg aku perlu bayar utk installation n mega pack?

2-kena subscribe Unifi sekali tak? ker hypptv asing..Unifi asing..? dan kalau sekali berapa kena bayar? kalau asing plak brp kena bayar?

3-kalau my master bedrm jd main, smarttv samsung tu boleh pair tak dgn tv internet enable yg lain?

mohon pencerahan

vendetta7
30-07-2013, 04:19 PM
nak dpt hypptv kene subscribe unifi atau streamyx 4Mbps dan keatas.

pair camne tu?

vendetta7
30-07-2013, 04:20 PM
aku baru pindah rumah..bought 2nos 46" samsung smarttv..ingin nak subscribe to hypptv..

soklan aku;

1-brp yg aku perlu bayar utk installation n mega pack?

2-kena subscribe Unifi sekali tak? ker hypptv asing..Unifi asing..? dan kalau sekali berapa kena bayar? kalau asing plak brp kena bayar?

3-kalau my master bedrm jd main, smarttv samsung tu boleh pair tak dgn tv internet enable yg lain?

mohon pencerahan

nak dpt hypptv kene subscribe unifi atau streamyx 4Mbps dan keatas.

pair camne tu?

harraz asyraaf
30-07-2013, 04:28 PM
nak dpt hypptv kene subscribe unifi atau streamyx 4Mbps dan keatas.

pair camne tu?

maksudnya, main tv yg ada decoder set kan ada wifi, router semua...boley tak smart tv yg lain just connect jer..so tv lain masih boleh pakai internet..

harraz asyraaf
30-07-2013, 04:31 PM
nak dpt hypptv kene subscribe unifi atau streamyx 4Mbps dan keatas.

pair camne tu?

ohh..maksud tt unifi plus hypptv la ni ekk? generally katakan lah unifi/stremyx dalam 160 sebulan, hypptv dalam 50 sebulan..so total commitment to TM jadi 210 sebulan la ek??

vendetta7
30-07-2013, 04:34 PM
ohh..maksud tt unifi plus hypptv la ni ekk? generally katakan lah unifi/stremyx dalam 160 sebulan, hypptv dalam 50 sebulan..so total commitment to TM jadi 210 sebulan la ek??

yes, rm200 sebulan utk unifi + hypptv megapack.

vendetta7
22-08-2013, 07:16 PM
Soalan2 lazim :-

[SIZE="3"]+Unifi, Streamyx ni ade kuota ke?
-Streamyx mmg xde kuota. UniFi plak, kat website dia mmg tulis ade kuota, tapi TM x kuatkuasakan lg. Lihat perbincangan DISINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=393905)

+Kontrak bape lame?
-UniFi kontrak dua tahun, Streamyx plak kontrak setahun.

+Macam mane nak check coverage UniFi/Streamyx ni?
-Utk UniFi, bleh check kat SINI (https://occ.unifi.my/HSBBCustomerPortal/HSBBCustomerPortal.portal?_nfpb=true&_pageLabel=Hsbb_page_checkcoverage#wlp_Hsbb_page_c heckcoverage). Utk streamyx, hampir seluruh malaysia da ade coverage streamyx.

+Dah check coverage UniFi, alamat dah ade, tapi xleh nak register gak. Nape ye?
-Situasi macam ni hampir pasti disebabkn port UniFi yg dah full. Biasenye mengambil mase berbulan jugak untuk TM tambah port baru. Jalan penyelesaian, daftar Streamyx dulu, da ade port UniFi nanti bleh la upgrade.

+Macam mane nak register UniFi / Streamyx ni?
-Senang je, register dgn sy kt SINI (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=386835). Sy ade bg rebate tunai lg dan anda xperlu ke TM Point.

+Macam mane plak nak jadi agen jual UniFi atau Streamyx?
-kalau nak jadi agen, bleh PM sy.

dan50
24-08-2013, 06:58 PM
nak tanya, skang aku pakai streamyx 1Mbps, nak upgrade unfi + hypp tv area umah aku blom ada coverage, so soklan aku, kalau aku upgrade streamyx 4Mbps + hypp tv basic + bola, berapa bil bulan ya??tq

zali97
24-08-2013, 07:38 PM
Saya mengusahakan asrama IPT melalui sublet merancang menyediakan talian internet berbayar kepada penyewa. Pelangan saya skrg sebanyak 20 org dan sy bercadang menyediakan kuota pengguna internet sebyk 50 org. Apakah talian atau sistem kawalan yang patut sy gunakan. T, KASIH

vendetta7
26-08-2013, 11:14 PM
nak tanya, skang aku pakai streamyx 1Mbps, nak upgrade unfi + hypp tv area umah aku blom ada coverage, so soklan aku, kalau aku upgrade streamyx 4Mbps + hypp tv basic + bola, berapa bil bulan ya??tq

rm170/bln :)

vendetta7
26-08-2013, 11:17 PM
Saya mengusahakan asrama IPT melalui sublet merancang menyediakan talian internet berbayar kepada penyewa. Pelangan saya skrg sebanyak 20 org dan sy bercadang menyediakan kuota pengguna internet sebyk 50 org. Apakah talian atau sistem kawalan yang patut sy gunakan. T, KASIH

check PM. :)

ubhs
26-08-2013, 11:19 PM
knapa skang dah x bo;leh tgk bil streamyx scara online ye?

vendetta7
19-09-2013, 06:09 AM
hubungi sy utk pertanyaan dan pendaftaran, 24/7.
0135759927(call,sms,whatsapp)

vendetta7
26-09-2013, 11:28 AM
+BORANG PENDAFTARAN ONLINE+ (http://www.emailmeform.com/builder/form/Du5MUeafe90hS709zd1Vc2wy5)
+SENARAI HARGA PAKEJ2+ (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=15368549&postcount=4)
+TESTIMONI & SENARAI PELANGGAN+ (http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=15851163&postcount=138)

vendetta7
03-10-2013, 02:04 PM
Layari registerunifi.weebly.com (http://registerunifi.weebly.com) untuk maklumat lanjut. Like Register UniFi / Streamyx & Get Rebate Facebook Page (https://www.facebook.com/UniFi.Rebate).

vendetta7
13-10-2013, 08:41 PM
hubungi sy utk pertanyaan dan pendaftaran, 24/7.*
0135759927(call,sms,whatsapp)

asuadi
13-10-2013, 08:49 PM
Nak terminate streamyx tapi dalam kontrak, kena denda ke,?

vendetta7
13-10-2013, 08:50 PM
Nak terminate streamyx tapi dalam kontrak, kena denda ke,?

penalti rm350

vendetta7
10-12-2013, 01:06 PM
Layari registerunifi.weebly.com (http://registerunifi.weebly.com) untuk maklumat lanjut. Like Register UniFi / Streamyx & Get Rebate Facebook Page (https://www.facebook.com/UniFi.Rebate).

goldendream
10-12-2013, 02:08 PM
bro.. aku dah close akaun streamyx.. ada laa amount tertunggak...so.. nak tanya laa bro... kalo apply guna nama adik beradik di alamat yg sama boleh tak? nak apply yg 512kbps jer... brapa erk sebulan...

vendetta7
10-12-2013, 03:00 PM
bro.. aku dah close akaun streamyx.. ada laa amount tertunggak...so.. nak tanya laa bro... kalo apply guna nama adik beradik di alamat yg sama boleh tak? nak apply yg 512kbps jer... brapa erk sebulan...

boleh, tapi kalu alamat tu ade 2 atau 3 akaun x berbayar baru xleh pasang lgsg kt alamat tu.
512Kbps rm90/bln

maniaci
16-12-2013, 03:33 PM
aku nk apply streamyx sbb area aku xde unifi lg.. malangnye tm cakap port area umah aku dh full...bape lame nk aku tunggu?? xde care nk push diorg supaya bukak lg port??

vendetta7
16-12-2013, 05:43 PM
aku nk apply streamyx sbb area aku xde unifi lg.. malangnye tm cakap port area umah aku dh full...bape lame nk aku tunggu?? xde care nk push diorg supaya bukak lg port??

xtau bape lame kene tunggu, bleh jadi minggu depan, bertahun pun bleh nak tunggu TM tambah port.
TM tambah port sekali byk, kosnye tinggi. kalu TM rase xbalik modal, potential customer xramai, lambat la TM nak tambah port kat situ

GamezStar
16-12-2013, 05:53 PM
aku nk apply streamyx sbb area aku xde unifi lg.. malangnye tm cakap port area umah aku dh full...bape lame nk aku tunggu?? xde care nk push diorg supaya bukak lg port??

kumpulkan 5-10 org dikawasan yg sama yg ingin langgan.. tm leh consider tuk percepatkan prosess penambahan port

vendetta7
16-12-2013, 06:13 PM
kumpulkan 5-10 org dikawasan yg sama yg ingin langgan.. tm leh consider tuk percepatkan prosess penambahan port

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mmattrock
28-12-2013, 10:38 PM
da cara x leh check kwsan kita leh support brpa mbps utk streamyx?

vendetta7
29-12-2013, 12:17 AM
da cara x leh check kwsan kita leh support brpa mbps utk streamyx?

nak upgrade ke?
bleh kol 100 atau 1300888123

vendetta7
15-01-2014, 02:45 PM
Layari registerunifi.weebly.com (http://registerunifi.weebly.com) untuk maklumat lanjut. Like Register UniFi / Streamyx & Get Rebate Facebook Page (https://www.facebook.com/UniFi.Rebate).

al-dengko
16-01-2014, 08:28 PM
kwn bru upgrade 4mbps and 2 hari lepas tu,modem rosak kena petir
so pakai la modem free streamyx . lps pkai modem ni je , wifi mcm slow je kalau pakai dkt ipon/ipad .. kalau pc/laptop ok ..

so ape masalah nye eh ? ptot ke kalau kwn tuka modem lain ?
sbb previous modem pkai tkde pon masalah cmni ..

vendetta7
16-01-2014, 09:44 PM
kwn bru upgrade 4mbps and 2 hari lepas tu,modem rosak kena petir
so pakai la modem free streamyx . lps pkai modem ni je , wifi mcm slow je kalau pakai dkt ipon/ipad .. kalau pc/laptop ok ..

so ape masalah nye eh ? ptot ke kalau kwn tuka modem lain ?
sbb previous modem pkai tkde pon masalah cmni ..

ade la setting wireless xkene tu. kene tanye pada yg lebih otai :)

vendetta7
04-02-2014, 06:54 AM
Ade ape2 lg soalan, sila2 la bertanye. :)
Kalu rajin tu nanti bleh la like Facebook Page (https://www.facebook.com/UniFi.Rebate) sy[/SIZE]

ahib0205
04-02-2014, 06:59 AM
Dgrnya stymy pakej plg murah rm60 lbh sbulan

Kalau tgk youtube jd sangkut sangkut x?

Online gaming?

northbioasli
04-02-2014, 07:12 AM
hyptv tuh best sangat ker..mana contoh

Abu_
06-02-2014, 09:45 AM
salam..
macam mane nak off kan wifi stremik?
modem jenis W7100N..
dapat limitkan speed wifi pon ok jugak..

vendetta7
06-02-2014, 10:37 AM
salam..
macam mane nak off kan wifi stremik?
modem jenis W7100N..
dapat limitkan speed wifi pon ok jugak..

wsalam.
sy rase lg senang kalu kol 100 & tanye.
nanti derang bagitau step by step.
sy nak bagitau, xtau password mane satu TM guna kat modem tu.

vendetta7
06-02-2014, 10:39 AM
Dgrnya stymy pakej plg murah rm60 lbh sbulan

Kalau tgk youtube jd sangkut sangkut x?

Online gaming?

tu streamyx paling slow, utube mmg sangkut, onlime gaming pun sy syorkan amek pakej lebih tinggi.
pakej rm60 ni utk buat keje, bkk website, bkk emel sesuai la.

vendetta7
06-02-2014, 10:42 AM
hyptv tuh best sangat ker..mana contoh

contoh ade kat tmpoint. xpun meh dtg umah sy. :)
ni link2 utk dibaca.
https://www.tm.com.my/hypptv/Pages/home.aspx
http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=19214729&postcount=3112

newStream
06-02-2014, 01:41 PM
Tt tahu tak bila kawasan sekitar Teluk Intan, Perak (ibu daerah hilir perak) akan dapat coverage unifi? sorry kalau off-topic

vendetta7
06-02-2014, 02:08 PM
Tt tahu tak bila kawasan sekitar Teluk Intan, Perak (ibu daerah hilir perak) akan dapat coverage unifi? sorry kalau off-topic

sori, xde maklumat ttg tu.

kiebay
18-02-2014, 01:28 AM
TT nak tanya... saya pernah reset unifi ADSL2 dan residental gateway skali.. saya dh seting balik.. internet ok cuma masalahnya telefon xdapat nk call in n out.. setting mana yg xbetul ye? lampu VOIP, Lan1 dan DSL menyala tetapi lampul TEL1 xmenyala.. apa silapnya ye?

popocambest
20-02-2014, 01:42 PM
tt boleh x bg kos utk psg streamyx.. pm ke
utk umah yg lom ade line lagi.. pakej yg 1mb
nak tau hrga sume skali trmasuk deposit brape bulan, registration, pmasangan bla bla :D

vendetta7
20-02-2014, 05:11 PM
tt boleh x bg kos utk psg streamyx.. pm ke
utk umah yg lom ade line lagi.. pakej yg 1mb
nak tau hrga sume skali trmasuk deposit brape bulan, registration, pmasangan bla bla :D

dah PM. :)

serimuka
26-03-2014, 10:38 AM
assalam nk tnya... apa itu TMCAMS.... maren ada dpt emel cmni

Your Account Has Reached 90% of Your Credit Limit [#
A658484754373]
TM CAMS - Mar 19
to xxxxxxx
Nama: xxxxxxxxxxxxxxx
No. Akaun Telefon & Multimedia: xxxxxxxxxxx
No. Servis: xxxxxxxxxxxx
No. Telefon Mudah Alih: xxxxxxxxxxxxxx
Caj Semasa: RM 313.10
Had Kredit: RM 330.00
Tuan / Puan,
Kami ingin memaklumkan bahawa akaun Telefon &
Multimedia anda telah mencapai 90% daripada Had Kredit
yang ditetapkan.
Anda dinasihatkan agar membuat pembayaran sebelum
penggunaan anda melebihi Had Kredit yang ditetapkan
untuk memastikan anda terus menikmati perkhidmatan
tanpa gangguan. Bagi memudahkan lagi pengurusan bil,
anda boleh memilih kemudahan TM Autopay dengan
mendaftar di sini. Sila abaikan pemberitahuan ini
sekiranya pembayaran telah dijelaskan.
Sila maklum bahawa dengan pelaksanaan had kredit ini,
pelanggan dinasihatkan agar masih mengambil perhatian
terhadap tarikh akhir bil dan menjelaskan bil tepat pada
masanya bagi mengelakkan penggantungan
perkhidmatan berikutan kegagalan membuat pembayaran.
Sila kemaskini nombor telefon mudah alih dan alamat
emel anda untuk memastikan penerimaan status bil
terkini atau hubungi Pusat Khidmat Pelanggan TM di 100
atau kunjungi TMpoint berhampiran untuk sebarang
pertanyaan.
Terima kasih.
Yang benar,
TELEKOM MALAYSIA BERHAD
(Ini adalah notis cetakan komputer. Maklum balas tidak
boleh dibuat kepada e-mel ini.)
...konpius pebenda ni... bil INternet ke bil telepon TM ? sy bru pasang streamyx bulan 2 td.

pejal_satria
27-03-2014, 10:31 AM
nk tanya...
saya nak pasang kat kedai tingkat 2...
sewa tingkat 2 utk buat kerja2 menjahit jer pun..
xder walk in customer...
agak2 boleh dapatkan x home pakej?
bisnes pakej mahal...huhu

vendetta7
27-03-2014, 10:52 AM
nk tanya...
saya nak pasang kat kedai tingkat 2...
sewa tingkat 2 utk buat kerja2 menjahit jer pun..
xder walk in customer...
agak2 boleh dapatkan x home pakej?
bisnes pakej mahal...huhu

xboleh, rules ketat skang.
pakej business paling murah rm99/month utk 1Mbps.
kalu nak register, PM sy

Mr. Ajis
31-03-2014, 02:27 PM
Pakej ape yg sesuai utk online gaming ye..
Xnk mahal2

vendetta7
31-03-2014, 02:52 PM
Pakej ape yg sesuai utk online gaming ye..
Xnk mahal2

sesuai on9 gaming streamyx 4Mbps rm140/bulan.
kalu nak yg paling murah plak rm60/bulan, streamyx 384Kbps.
kalu nak register PM sy.

Mr. Ajis
31-03-2014, 06:52 PM
sesuai on9 gaming streamyx 4Mbps rm140/bulan.
kalu nak yg paling murah plak rm60/bulan, streamyx 384Kbps.
kalu nak register PM sy.

Tu harga dh dekat dgn unifi 5mbps..
Unifi or streamyx lagi ok??

vendetta7
31-03-2014, 06:54 PM
Tu harga dh dekat dgn unifi 5mbps..
Unifi or streamyx lagi ok??

Unifi ping lg rendah, lg sesuai utk on9 gaming.

Mr. Ajis
16-04-2014, 05:43 PM
Ada x pakej rm 600 setahun??
Sbb ada member pakai..

michael scotfield
16-04-2014, 06:14 PM
bila la unifi nak ada kt tempat aku

vendetta7
16-04-2014, 07:16 PM
Ada x pakej rm 600 setahun??
Sbb ada member pakai..

xde. semua pakej bayar bulan2.

6669
18-04-2014, 04:21 PM
utk openbox pakej streamyx rm 60 ok x

serimuka
18-04-2014, 07:30 PM
bkpo bil pertama 1mbps cecah smpai rm6++ ?

ejoybaik
06-05-2014, 09:39 PM
pakej streamyx pling murah brapa yer....

vendetta7
06-05-2014, 11:03 PM
pakej streamyx pling murah brapa yer....

streamyx blockbuster deal 384Kbps rm60/bulan.

ejoybaik
07-05-2014, 12:12 AM
streamyx blockbuster deal 384Kbps rm60/bulan.

tq atas info.... :)cgrock:)cgrock:)cgrock

nak tanya... ada kontrak tak....?

vendetta7
07-05-2014, 01:31 AM
tq atas info.... :)cgrock:)cgrock:)cgrock

nak tanya... ada kontrak tak....?

ade. kontrak setahun.

ejoybaik
07-05-2014, 09:12 AM
ade. kontrak setahun.

ok bos... tq atas makluman....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

pjie5213
17-05-2014, 08:17 AM
TT. Streamyx melaka package tu aritu time daftar dia kata kontrak 2tahun. Tp bila kol baru2 ni nk terminate dia kata kontrak 3tahun lak..

Actually berapa tahun ni kontrak dia? Since sy nk terminate sbb nk pindah rumah. ~X(

Tq.i

mrhu80
20-05-2014, 04:00 PM
setupbox hypptv dah rosak, so boleh beli kat luar ke n psg sendiri? ada stepbystep guide tak?

jika replace dari TM (sbb dah habis warranty), kena caj rm400.

ada solution lain ?

vendetta7
30-05-2014, 06:38 PM
TT. Streamyx melaka package tu aritu time daftar dia kata kontrak 2tahun. Tp bila kol baru2 ni nk terminate dia kata kontrak 3tahun lak..

Actually berapa tahun ni kontrak dia? Since sy nk terminate sbb nk pindah rumah. ~X(

Tq.i

saya xtahu pasal melaka package. tapi kalau dah call customer service & derang cakap 3 tahun, 3 tahun la kontraknye.

vendetta7
30-05-2014, 06:40 PM
setupbox hypptv dah rosak, so boleh beli kat luar ke n psg sendiri? ada stepbystep guide tak?

jika replace dari TM (sbb dah habis warranty), kena caj rm400.

ada solution lain ?

search kat lelong atau mudah, ade jual Hypptv STB.
guide utk setting boleh dapat dari website TM atau manual dalam kontak.

CASA_IMPIAN
31-05-2014, 09:29 PM
Kalo kita nak peri ke overseas berbulan lamenye,ada tak cara supaya kontrak kita ditangguh dan sambung balik lpas balik ke malaysia?

vendetta7
31-05-2014, 09:43 PM
Kalo kita nak peri ke overseas berbulan lamenye,ada tak cara supaya kontrak kita ditangguh dan sambung balik lpas balik ke malaysia?

x ada cara yang saya tahu.

mrhu80
01-06-2014, 10:16 PM
search kat lelong atau mudah, ade jual Hypptv STB.
guide utk setting boleh dapat dari website TM atau manual dalam kontak.

TQ mr vendetta7.

option 1 currently is viewing iptv via pc, using cable.
TM did give free additional 2 logins for hypptv everywhere for any hypptvpack subscribe. however the local tv, need to use malaysiaiptiv & tonton.com.my.

option2 is to terminate unifi upon contract finish.
then, re-subscribe again, so that get all new items + new warranty.
still thinking about this, contract finish on aug2014, because will have no internet at all btw termination & new subscription. could be 1 mth period.

mintmint
03-07-2014, 11:42 PM
TT. Streamyx melaka package tu aritu time daftar dia kata kontrak 2tahun. Tp bila kol baru2 ni nk terminate dia kata kontrak 3tahun lak..

Actually berapa tahun ni kontrak dia? Since sy nk terminate sbb nk pindah rumah. ~X(

Tq.i

Saya pun terkena mcm awak jugak. Masa sy upgrade from streamyx 2M to 8M office box for bussines. Yg agent operator tu mati2 ckp setahun je contract. Bila sy nak terminate streamyx mahal ni gsy bayar dkt rm400 sebulan) dia kata contract saya 2 tahun. Kalau nak terminate kena bayar rm600. Sedangkan sy rasa xpekak lagi yg tukang promote tu suruh kami upgrade dgn package maximum streamyx with 1 year contract. Kenapa boleh jadi macam ni? Penipu betul! Sy nak terminate dan xbayar kes contract ni. Dia kata dia still charge bulan2 walaupun kami dh xbayar. Ueww jahat gila tektik.

epah_7
19-10-2014, 09:27 PM
Kalau saya ade kedai ditingkat satu, tapi nak subscribe Unifi Home, boleh kawtim ke? sebab Unifi Biz mahal x dapat IPTV plak tue..

kyzee_zul
19-10-2014, 09:40 PM
rumah parents aku kt melaka area cheng tu x dpt2 lg unifi..kesian tgk mak aku nk layan cite korea pon tenet slow sipot

vendetta7
19-10-2014, 10:36 PM
Kalau saya ade kedai ditingkat satu, tapi nak subscribe Unifi Home, boleh kawtim ke? sebab Unifi Biz mahal x dapat IPTV plak tue..

xleh kawtim. skang address dah ade tag business, so address tu boleh daftar business package je.

epah_7
20-10-2014, 02:37 PM
xleh kawtim. skang address dah ade tag business, so address tu boleh daftar business package je.

Aduyai... Nak x nak kena langgan jugaklah nie. Pandai diorang cari untung

vendetta7
20-10-2014, 02:41 PM
Aduyai... Nak x nak kena langgan jugaklah nie. Pandai diorang cari untung

ya xde pilihan. kalau nak register, PM saya

babyblacky
20-10-2014, 02:52 PM
ya xde pilihan. kalau nak register, PM saya

tuan saya nak register for streamyx 384kbps rm60. tapi ader soalan:

1-new registration and installation free kan? or akan dibawak fee ini ke bulan depan?
2-selain dapat rebat tuan, dapat apa lagi, wifi modem dapat x?
3-ader terbace 384kbps rm38 kat gugel, package nie ader lagi?

bagitau step by step nak register tuan :)

jack & jones
20-10-2014, 02:53 PM
cer PM tt..

vendetta7
20-10-2014, 03:06 PM
tuan saya nak register for streamyx 384kbps rm60. tapi ader soalan:

1-new registration and installation free kan? or akan dibawak fee ini ke bulan depan?
2-selain dapat rebat tuan, dapat apa lagi, wifi modem dapat x?
3-ader terbace 384kbps rm38 kat gugel, package nie ader lagi?

bagitau step by step nak register tuan :)

dah PM.. :)

babyblacky
20-10-2014, 03:57 PM
dah PM.. :)

ok thank you TT..closed deal :)

nuba
24-10-2014, 03:14 AM
tuan saya nak register for streamyx 384kbps rm60. tapi ader soalan:

1-new registration and installation free kan? or akan dibawak fee ini ke bulan depan?
2-selain dapat rebat tuan, dapat apa lagi, wifi modem dapat x?
3-ader terbace 384kbps rm38 kat gugel, package nie ader lagi?

bagitau step by step nak register tuan

Pm ambo jugak yg ni tt. khas yg ke3... betul ke?

camna kalu tempat ambe support sampe 1mb saje? ade cara lain nak kasi adjust? tk

nuba
24-10-2014, 03:18 AM
soalan lain... bagaimana nak relocate streamyx. cth saya subscribe di kedah nak bawak ke kl. Apa syarat2nya dan kos2 yg perlu ditanggung. tk.

azman6226
24-10-2014, 03:40 AM
soalan lain... bagaimana nak relocate streamyx. cth saya subscribe di kedah nak bawak ke kl. Apa syarat2nya dan kos2 yg perlu ditanggung. tk.

aku tolong jawab, aku pernah buat /pindah negeri ni.. dari seremban ke trg, dan buat balik dari trg ke seremban.. first, sampai tempat yang ko nak pasang tu, ko pergi kat tm diorg ckp nak pindah internet dari tempat lama kesini.. tapi still guna acc yang sama. kat situ semua free (siap kalau pandai bodek boleh pilih nak mintak no cun2 lagi, lebih2 lagi 4 angka kat belakang itu pon kaalu available :) :) :) ) pastu ko tunggu diorg antar tecnician diorg untuk sambung intenet ambik masa 3-7hari (bergantung pada ko desak kat pegawai yang ko berurusan tu, sebab aku pernah desak dgn sorg pegawai kat trg ni, aku cakap aku nak cepat,, last2 petang tu jugak diorg datang pasang), upah, bergantung, kalau dah ada cable, just bayar rm20-30.. kalau xada cable. dia akan buat wiyering standby la dalam rm40-rm70..

pastu ko dah boleh guna internet dgnn acc yang lama tapi alamat billing yang baru, dan berwarannty dari tecnician tu selama 2-3 minggu kot kalau xsilap, kalau internet ko x boleh jalan.. dan next bill ko akan kena charges RM50 untuk kos pertukaran alamat dan relocate balik .. :) :) :):)cgrock:)cgrock:)cgrock

nuba
24-10-2014, 04:13 AM
aku tolong jawab, aku pernah buat /pindah negeri ni.. dari seremban ke trg, dan buat balik dari trg ke seremban.. first, sampai tempat yang ko nak pasang tu, ko pergi kat tm diorg ckp nak pindah internet dari tempat lama kesini.. tapi still guna acc yang sama. kat situ semua free (siap kalau pandai bodek boleh pilih nak mintak no cun2 lagi, lebih2 lagi 4 angka kat belakang itu pon kaalu available :) :) :) ) pastu ko tunggu diorg antar tecnician diorg untuk sambung intenet ambik masa 3-7hari (bergantung pada ko desak kat pegawai yang ko berurusan tu, sebab aku pernah desak dgn sorg pegawai kat trg ni, aku cakap aku nak cepat,, last2 petang tu jugak diorg datang pasang), upah, bergantung, kalau dah ada cable, just bayar rm20-30.. kalau xada cable. dia akan buat wiyering standby la dalam rm40-rm70..

pastu ko dah boleh guna internet dgnn acc yang lama tapi alamat billing yang baru, dan berwarannty dari tecnician tu selama 2-3 minggu kot kalau xsilap, kalau internet ko x boleh jalan.. dan next bill ko akan kena charges RM50 untuk kos pertukaran alamat dan relocate balik .. :) :) :):)cgrock:)cgrock:)cgrock

wah bro terima kasih. ko mmg anak yg baik. wakaka.

bukan ape bro, akunye streamyx takat leh pegi 1mbps jer. padahal aku speedtest dpt 800++kbps (kongsi 4 kepala lagi). aku paham la agreement 70% tu. Aku duk kat kawasan bandar sebelah highway lagi. aku try pegi sc tm kat titiwangsa tu nak apply 8mb... dia cek kata tak support. pastu aku mintak 4mb je la. dia cek ok.

mula2 speed mmg seperti dijanjikan... tak sampai sebulan dah haram juadah( tak stabil giler) lagi laju 1mb aku dulu. Terpaksalah downgrade balik... bayar la 110 tetiap bulan.
bila aku tgk promosi ghost2 ni byk sgt, sape tak jelous bayar sikit tapi pakai sampai lebam, speed nye mencanak2 naik lak tu.

Tapi tu lah, ade orang soal kat aku, "tak haram ke buat gitu" aku terdiam tatau nak jawab. Sape yg tanak benda yg legal kan, cuma aku terasa ditindas oleh para diktator2 keparat yg luaran nampak moden, tapi minda tahap orang utan arizona.

Oh bro, ko yg jual wiper kalis air tu kan? sori la tak reply... sebabnye aku lom ade kete lagi. Tujuannya supaya pm bro dpt tersimpan kat dlm inbox. so masa ke hadapan terus cek inbox kalu nak beli. Papepun cara bro followup mmg terbaik... orang rasa segan takjadi beli...haha

Thanks bro. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

nuba
24-10-2014, 04:21 AM
peh malu malu.... aku niat nak pm je kat bro azman, apsal terpublish lak.

adui la... malunyeerr....huhuhu.

vyner
24-10-2014, 09:06 AM
dah lama mengidam nak guna streamyx ni sbb dah bengang dgn coverage sialkom skg. Tapi kat kg xde kabel tm lagi. kg sebelah jek ada, hhu

azman6226
24-10-2014, 11:46 AM
wah bro terima kasih. ko mmg anak yg baik. wakaka.

bukan ape bro, akunye streamyx takat leh pegi 1mbps jer. padahal aku speedtest dpt 800++kbps (kongsi 4 kepala lagi). aku paham la agreement 70% tu. Aku duk kat kawasan bandar sebelah highway lagi. aku try pegi sc tm kat titiwangsa tu nak apply 8mb... dia cek kata tak support. pastu aku mintak 4mb je la. dia cek ok.

mula2 speed mmg seperti dijanjikan... tak sampai sebulan dah haram juadah( tak stabil giler) lagi laju 1mb aku dulu. Terpaksalah downgrade balik... bayar la 110 tetiap bulan.
bila aku tgk promosi ghost2 ni byk sgt, sape tak jelous bayar sikit tapi pakai sampai lebam, speed nye mencanak2 naik lak tu.

Tapi tu lah, ade orang soal kat aku, "tak haram ke buat gitu" aku terdiam tatau nak jawab. Sape yg tanak benda yg legal kan, cuma aku terasa ditindas oleh para diktator2 keparat yg luaran nampak moden, tapi minda tahap orang utan arizona.

Oh bro, ko yg jual wiper kalis air tu kan? sori la tak reply... sebabnye aku lom ade kete lagi. Tujuannya supaya pm bro dpt tersimpan kat dlm inbox. so masa ke hadapan terus cek inbox kalu nak beli. Papepun cara bro followup mmg terbaik... orang rasa segan takjadi beli...haha

Thanks bro. :)cgrock:)cgrock:)cgrock

Hahaha..:)):)):)):)) tapi betul la bro, aku punya dulu hampir 2 tahun aku guna 1mbps, pastu baru setahun ni guna 4 mbps (itupon diorg call kata ada buat promosi cuma tambah rm20, kira total rm30 untuk 4mbps, tapi serius, aku rasa mcm speed 1mbps tu lagi laju dari 4mbps yang aku pakai sekarang..:eek::eek::eek::eek: aku pon sampai sekang pelik, pelik2 pon dah setahun jugak lah aku bantai guna jerr.. hehehe:)):)):)):)):))

nuba
24-10-2014, 11:57 AM
Hahaha..:)):)):)):)) tapi betul la bro, aku punya dulu hampir 2 tahun aku guna 1mbps, pastu baru setahun ni guna 4 mbps (itupon diorg call kata ada buat promosi cuma tambah rm20, kira total rm30 untuk 4mbps, tapi serius, aku rasa mcm speed 1mbps tu lagi laju dari 4mbps yang aku pakai sekarang..:eek::eek::eek::eek: aku pon sampai sekang pelik, pelik2 pon dah setahun jugak lah aku bantai guna jerr.. hehehe:)):)):)):)):))

baru2 ni pon ada offer upgrade package streamyx, saje try nasib kot2 dia leh buatkan... beria kata support 4mbps, bila kontraktor dtg check "bang sini tak support 4 mbps"... ha kan aku dah kata. Bila bab Duit mmg laju, servis kena upgrade la jugak.

sekian dimaklumkan. :">