PDA

View Full Version : Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M)


amirul_perak
17-02-2013, 12:43 PM
nak tanya kedai mana boleh pakai baucer ni untuk beli gadjet2 or others selain buku..
kalau di kedai popular semakin straight x boleh nak pakai beli gadjet2....
kedai popular hanya limit utk stationary-20% dan buku-80%..
any ideas?????

boyz371
17-02-2013, 12:45 PM
nama pon baucer buku
ritu g popular borong buku dan alat tulis je

hil.my
17-02-2013, 12:46 PM
kat popular dorang siap notis lagi.. ARAHAN DARI KEMENTERIAN, BAUCER BUKU HANYA SAH UNTUK BARANG KEPERLUAN ALATULIS DAN BUKU SAHAJA..

BroAct
17-02-2013, 12:50 PM
nak tanya kedai mana boleh pakai baucer ni untuk beli gadjet2 or others selain buku..
kalau di kedai popular semakin straight x boleh nak pakai beli gadjet2....
kedai popular hanya limit utk stationary-20% dan buku-80%..
any ideas?????

betul ke ni? Pernah guna baucer buku dlu, tp lansung tak beli buku. beli stationary je

iilan03
17-02-2013, 12:55 PM
ntah,aku tak penah dpt...besa la ngaji tak pndai....

9_9
17-02-2013, 12:56 PM
koo nk beli gadjet tu wat apa??????

onlinetrader
17-02-2013, 06:09 PM
nak tanya kedai mana boleh pakai baucer ni untuk beli gadjet2 or others selain buku..
kalau di kedai popular semakin straight x boleh nak pakai beli gadjet2....
kedai popular hanya limit utk stationary-20% dan buku-80%..
any ideas?????

dengan supplier camera aku ble guna Baucer buku nie
tapi ada 10% servis charge dari nilai baucer
utk beli camera sahaja..

fauzizul
17-02-2013, 06:21 PM
beli buku jelah tt :D

kopiais
17-02-2013, 06:23 PM
ari tu member aku pakai baucer buku ni beli hard disk..entahla beli kat kedai mana

ecram_93
17-02-2013, 06:24 PM
ari tu member aku pakai baucer buku ni beli hard disk..entahla beli kat kedai mana

cuba roger roger kedai mana .. :D:D

highway
17-02-2013, 06:27 PM
pm best price tt...:D

silvermaddness
17-02-2013, 06:30 PM
baru ja singgah hasani tadi dgn bini aku...lagi laa...nak beli a4 paper pon tak dapek..ada plak kalau 50 ringgit punya voucher..kena beli buku+novel =rm40...pastu alattulis rm=10..ceh...
takkan cikgu pelatih nak beli novel...banyak nak guna alat tulis..jem jem..

rozainijumadi
17-02-2013, 06:35 PM
aku nk report kat jibbi tt punye plan ni... :D

Liamsi_378
17-02-2013, 06:43 PM
Beli buku je...

rain93
17-02-2013, 06:44 PM
kat kedai komputer kbmall boleh tukar hardisk..hehehe

aril89
17-02-2013, 06:50 PM
kat kedai komputer kbmall boleh tukar hardisk..hehehe

ap nama kedai tuh.......

rain93
17-02-2013, 06:54 PM
ap nama kedai tuh.......

byk boh..kena survey la.. kbykkan sume terima.. hrga kena survey la

Lancelot
17-02-2013, 07:14 PM
nak tanya kedai mana boleh pakai baucer ni untuk beli gadjet2 or others selain buku..
kalau di kedai popular semakin straight x boleh nak pakai beli gadjet2....
kedai popular hanya limit utk stationary-20% dan buku-80%..
any ideas?????

aku dulu baucer buku tak beli buku sangat pon.. beli 1 buku , beli dakwat perinter.. beli stationary, dan beli beberapa koleksi dvd original.. :D

are-da
17-02-2013, 07:27 PM
beli buku je la TT.. TT takde adik sekolah ke? boleh blanje buku kat depa.

butterfingers
17-02-2013, 07:27 PM
tempat aq bleh tuka cash..dia cas rm10 sekeping..

silvermaddness
17-02-2013, 07:33 PM
last year ok ja..boleh beli alattulis banyak2...tp kali ni banyak plak syarat2...layan je la...

wakaka
17-02-2013, 07:57 PM
tempat aq bleh tuka cash..dia cas rm10 sekeping..

Kt mana tu?cer habaq mai... :D

kopirait
17-02-2013, 08:00 PM
Pegi kedai2 kecik boleh je tukar baucer dengan duit.
Tapi kedai akan ambik RM10. Conothnya baucer RM50 bila cashkan dapat RM40 je.

Boleh pakai untuk beli kasut, mercun, permaidani, perabot dll.

RUGISOKMO
17-02-2013, 08:07 PM
Bila dapat baucer ni?

butterfingers
17-02-2013, 08:36 PM
Kt mana tu?cer habaq mai... :D

penang bos..hehe

Mail Aziz
17-02-2013, 09:28 PM
belilaaaaaaa mknan,,heeheheh

airal
19-02-2013, 04:25 PM
penang bos..hehe

penang kat mana:))

honda_primo
19-02-2013, 04:30 PM
tempat aq bleh tuka cash..dia cas rm10 sekeping..

Cer check pm bro:)cgrock

balung
19-02-2013, 05:14 PM
mungkin sekarang dah ketat kot.. sblum ni, masa awal2 permberian vaucher mmg agak longgar.. nak borong ape pun die org x kisah.. kat poppular pun bleh.. tpi bile dah sampai ujung tuh dah start ketat sikit.. rajin2 la berjalan kedai popular yg lain2.. xsume sama..

areff
27-02-2013, 12:10 PM
tempat aq bleh tuka cash..dia cas rm10 sekeping..

Kat mana tempat ko tue? Aku tak tau nk beli apa dgn baucer tue.. nak beli buku smp rm250 mcm byk sgt..

areff
27-02-2013, 12:13 PM
Pegi kedai2 kecik boleh je tukar baucer dengan duit.
Tapi kedai akan ambik RM10. Conothnya baucer RM50 bila cashkan dapat RM40 je.

Boleh pakai untuk beli kasut, mercun, permaidani, perabot dll.

Kedai kecik2 kat area mana bro?

kopirait
27-02-2013, 02:17 PM
Kedai kecik2 kat area mana bro?

Kedai2 biasa je bro.
Tapi ada kedai yang tak ambik baucer ni.

muridmurid
27-02-2013, 02:24 PM
dekat mydin Bandar baru uda JB
nampak bunting kami terima BB1M

g_kan
27-02-2013, 04:06 PM
dekat mydin Bandar baru uda JB
nampak bunting kami terima BB1M

kalu beli brg2 dapur bole ke?hehe
:D

jiwangkarat
27-02-2013, 06:20 PM
baru guna baucer buku beli printer. tapi kat area perlis. kedai komputer sana bleh beli printer,hardisk,speaker,beg laptop dgn baucer buku. tapi caj 10% harga asal rasanya

butterfingers
27-02-2013, 11:58 PM
Kat mana tempat ko tue? Aku tak tau nk beli apa dgn baucer tue.. nak beli buku smp rm250 mcm byk sgt..

penang bos..hehe

Mr Ozu
28-02-2013, 12:02 AM
nak tanya kedai mana boleh pakai baucer ni untuk beli gadjet2 or others selain buku..
kalau di kedai popular semakin straight x boleh nak pakai beli gadjet2....
kedai popular hanya limit utk stationary-20% dan buku-80%..
any ideas?????

aku selamber beli external..

revolver
28-02-2013, 12:07 AM
bini aku dah guna. RM200 buku, RM50 alat tulis. TQ Kerajaan (PR, anda memang KUAT).

Hazizie "Apong"
28-02-2013, 12:08 AM
penang bos..hehe

penang kat mane bos???:D:D:D

butterfingers
28-02-2013, 12:14 AM
penang kat mane bos???:D:D:D

pm bro..:D

xenonz
28-02-2013, 01:09 AM
tempat aq bleh tuka cash..dia cas rm10 sekeping..
pm kt ner??

bobtke91
28-02-2013, 01:24 AM
da sapa tau kat mana area KEDAH-PERLIS ni bleh cashkan BB1M ni...
cuba habaq mai...:D

crezwan
28-02-2013, 01:36 AM
tt nak tau gak area mne boleh tukar rm..sy area kl/pj..

bimmer_21
28-02-2013, 01:49 AM
area kl,pj, shah alam, klang sape tau kat mana bole cash bocer...habaq mai sikit...tq..tq..tq

fadhil
28-02-2013, 03:07 AM
salam.
nak tanya pada butterfingers.
boleh pm kedai mana yang boleh beli barnag komputer mcm external hdd di penang?cuba pm,tapi post count rendah so tak boleh pm.hehe
last year ada guna beli printer di hasani seberang.this year dengar cite dah tak boleh.so,mohon pencerahan. :)

areff
28-02-2013, 11:44 AM
Kedai2 biasa je bro.
Tapi ada kedai yang tak ambik baucer ni.

ooo...kne tnya dlu la kat mana2 kedai tue ek..

cikzue
28-02-2013, 02:51 PM
mber aku siap beli payung lagi guna baucer buku tu

jebatkun
28-02-2013, 06:22 PM
penang bos..hehe

dah pm.harap sudi menjawab

jebatkun
28-02-2013, 07:24 PM
dah pm.harap sudi menjawab

bley gtaw nama kedai x?saya xtaw la area2 perda nie..nk pm xbley plak.dia ckp post count xckp

areff
03-03-2013, 06:07 AM
mber aku siap beli payung lagi guna baucer buku tu

kat mana dia pkai siap boleh beli payung tue?

alif12
03-03-2013, 06:27 AM
kalo dkt kelate,,di kbmall..ada 2 kedai komputer..x dak service charge langsung..cuma brg dia mahal skitt jek drpd kedai lain..ak angkar speaker edifier sebijik..rm250.keke

gadgetmall
03-03-2013, 07:07 AM
pegi kedai buku biase2 yg lot kedai je..
kalu perokok boley balun rokok skali..

kdai buku kat area aku ni rokok murah je tnggl..
baek punye sapu..


*tringat lak taon lepas aku beli mouse gaming dngn headphone pkai baucer ni :)):)):)):))

edan
03-03-2013, 09:50 AM
RKG x terima baucer ker?klu x bleh sambar pc second ni.hehehe :-?

ed_zero
03-03-2013, 10:07 AM
ari tu member aku pakai baucer buku ni beli hard disk..entahla beli kat kedai mana

kat MPH kot..try la pegi sana..:)):))

apex2525
04-03-2013, 07:36 PM
tempat aq bleh tuka cash..dia cas rm10 sekeping..

Pm pleaseee. Kalo da tulis nama boleh tak?:((

butterfingers
04-03-2013, 07:41 PM
Pm pleaseee. Kalo da tulis nama boleh tak?:((

boleh je..kat uitm penang ada pc fair skrg..sape2 nk beli brg2 computer pakai voucher leh la pg..

-SyaDa-
04-03-2013, 07:49 PM
dkt kdh byk je kedai komputer terima baucer

apex2525
04-03-2013, 08:16 PM
boleh je..kat uitm penang ada pc fair skrg..sape2 nk beli brg2 computer pakai voucher leh la pg..

sy nak cash kan duit tu.. Barang computer tak nak laa.. Kat mane boleh cash kn?

zyzyx
04-03-2013, 08:23 PM
rm250 boleh beli gadget ape ?

firdaus90
04-03-2013, 08:24 PM
hari tu kat uia ade pc fair. minggu lepas. semua gadget boleh beli pakai baucer buku. syiok oh..

firdaus90
04-03-2013, 08:25 PM
sy nak cash kan duit tu.. Barang computer tak nak laa.. Kat mane boleh cash kn?

mane boleh cash kan. xde sape yg sudi kot. sbb sape2 yg nak beli pakai baucer buku tu, kena sertakan ic sekali..huhhuhu

jebatkun
06-03-2013, 11:00 PM
boleh je..kat uitm penang ada pc fair skrg..sape2 nk beli brg2 computer pakai voucher leh la pg..

butterfingers..tlng pm nama kedai plezz.hahaha

zamreda
06-03-2013, 11:09 PM
belilah buku2 motivasi kewangan ke motivasi diri tu lagi afdal...

zai1240
08-03-2013, 05:59 PM
aku dok area bangi/kajang..ade sape2 beli portable hardisk gune BB1M ni x?

Don_Amaru
13-03-2013, 06:11 PM
i dgr kat pkns bangi tu ada kedai yang terima. x pastila pula. kalau ada tlg beritahu

Don_Amaru
13-03-2013, 06:13 PM
tempat aq bleh tuka cash..dia cas rm10 sekeping..

Tolong pm kan tempat tu
:D

Don_Amaru
13-03-2013, 06:13 PM
Dah ada RM250 punya voucher, ntah nak buat apa, Pelajar UPM ni...

vandeta
20-03-2013, 03:48 AM
da LI...nk beli buku dgn alat tulis lg...aduh....:((

Lancelot
20-03-2013, 05:55 AM
baucer buku boleh je tukar dengan bukan buku punya barang.. macam kamera, hard disk, dan segala macam barang gagdet lain

tapi.. kena tau cari kedaila, biasanya yang terima baucer buku ni selain kedai buku, ialah dekat2 PC fair.. biasanya kedai tu akan tulis dia terima baucer buku .. :)..

tapi kalau pergi kedai buku, tak dapatla nak tukar baucer buku dengan gadget.. :))..

bobtke91
20-03-2013, 07:14 AM
kalau kat kangar perlis ni, Compuland n Libra la kedai komputer yang terima baucer tu... compuland cas 5%, Libra xcas lansung... byk mmbe2 aku angkat external hard disk la..

vandeta
20-03-2013, 01:51 PM
penang bos..hehe

leh pm x area mana???tgh men cri lg..:D

nachiru
20-03-2013, 01:57 PM
kat Mydin Chow Kit boleh beli stationary penuh ,pendrive pun boleh rasanya, aku tanya hari tu dia cakap bleh..kertas print A4,CD,mouse.

kalau gadget jer, 1 kedai stationary kat LRT Wangsa Maju bleh, member aku angkat hardisk buffalo 500GB, RM200 ,takder caj tambahan (sesetengah kedai caj RM10 utk 1 baucer guna utk gadget..kedai tu pendrive,hardisk,ink printer,memory card banyak gak la benda.tapi tak banyak choice la.

vandeta
20-03-2013, 02:07 PM
Area penang xde ke spa tau...kemarim da ronda xjumpa kedai yg xskema..nk ikot 80% 20% tu jenuh...:((

rey1988
21-03-2013, 06:00 PM
tw tak nak cairkan Pakej Komunikasi Belia yang RM200 tu??

nak jadikan duit or beli hardisk boleh ke?

sebab hp n tablet sume dah ade..

tak mo hp byk2..

nachiru
23-03-2013, 01:22 AM
tw tak nak cairkan Pakej Komunikasi Belia yang RM200 tu??

nak jadikan duit or beli hardisk boleh ke?

sebab hp n tablet sume dah ade..

tak mo hp byk2..

kalau itu rasanya takleh cair..sebab dorang ada rekod kita.. lagi pun, rebat smartphone tu bleh beli fon je, dan daftar atas nama kita.. paling boleh pun, kawan2 nk beli fon,guna rebat kita, suruh dia bayar kt kita..tpi fon nnt atas nama kita la

aku46
23-03-2013, 01:28 AM
i dgr kat pkns bangi tu ada kedai yang terima. x pastila pula. kalau ada tlg beritahu

yup pkns bangi tingkat atas..kedai komputer, takde cas tp hrge brg mahal sket.

Tersembam
01-04-2013, 02:55 PM
Sapa taw area aloq staq kot2 ada boleh beli pc part..

vandeta
06-04-2013, 03:32 PM
Sapa taw area aloq staq kot2 ada boleh beli pc part..

tlg share2...saya mencari gak:D

zam126
08-04-2013, 06:36 PM
update terbaru, baucer buku RM 250, dapt extra lagi baucer RM 50.00 hanya di kedai popular , Total = RM 300.00. aku x tau la klau korng dah tau ke blum, pg tdi aku pegi ambik baucer buku, lps tu trus g shopping dkat kdai buku popular ikano. Aku habiskn je one shot baucer RM 250 tu, bli buku RM 200, RM 50 beg laptop.Lepas tu bg baucer RM250 tu dkat cashier, cashier tu suruh pg counter customer service buat kad ahli popular (free), lps tu dpt lg baucer RM 50 free dari popular, yg bestnya baucer RM50 ni boleh beli brang pe2 je dlm popular kecuali majalah..pe lg aku angkat la earphone yg berharge RM 50.00..shopping free kat popular RM 300.00...ekeke

muss90
08-04-2013, 11:22 PM
baucer ni aku abiskan kat kedai koperasi u je
beli barang makanan dengan kertas a4
penuh dh loker aku ngn stok makanan:))

shahril_hyundai
08-04-2013, 11:43 PM
aku rasa aku taw kat mn kedai jual hard disk.... x salah kt area perda bm dekat lhdn.... tak taw betoi ka dak....

hazmine
08-04-2013, 11:44 PM
plaza alam sentral. ade 2 kedai boleh guna utk beli hdisk dan lain2.

cairo87
09-04-2013, 10:23 PM
plaza alam sentral. ade 2 kedai boleh guna utk beli hdisk dan lain2.

ape eh nama kedai tuh?

mbpuser
09-04-2013, 10:26 PM
Aku pun nk gi tukar kt kedai komputer la

juweialhaj
09-04-2013, 10:33 PM
nnt update berapa lama barang selain buku dan alat tulis korang beli tu bertahan eh. :D

hazmine
09-04-2013, 10:57 PM
ape eh nama kedai tuh?

shah alam student enterprise dgn hadapan kedai neh.

kopirait
09-04-2013, 11:01 PM
update terbaru, baucer buku RM 250, dapt extra lagi baucer RM 50.00 hanya di kedai popular , Total = RM 300.00. aku x tau la klau korng dah tau ke blum, pg tdi aku pegi ambik baucer buku, lps tu trus g shopping dkat kdai buku popular ikano. Aku habiskn je one shot baucer RM 250 tu, bli buku RM 200, RM 50 beg laptop.Lepas tu bg baucer RM250 tu dkat cashier, cashier tu suruh pg counter customer service buat kad ahli popular (free), lps tu dpt lg baucer RM 50 free dari popular, yg bestnya baucer RM50 ni boleh beli brang pe2 je dlm popular kecuali majalah..pe lg aku angkat la earphone yg berharge RM 50.00..shopping free kat popular RM 300.00...ekeke

aku dah cash kan haritu.
RM50 je pakai buat beli buku 3 buah.

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 12:49 PM
geng..area shah alam / klang valley kt mano nk tukau cash?
bukan xnk guna beli buku. tp nk tukau cash, then boleh beli lg banyak buku kt kedai buku 2nd hand (*alasan semata2).

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 12:50 PM
buku pn bnyk dah ebook skrg muleh download..
pirates!! arrr..!

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 12:51 PM
shah alam student enterprise dgn hadapan kedai neh.

Buleh tukau cash x? /:)/:)
ekekeke..

aurion300988
11-04-2013, 01:09 PM
dah makin strict skrg.. takut baucer tu disia-siakan...

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 01:34 PM
aku dah cash kan haritu.
RM50 je pakai buat beli buku 3 buah.

PM kat mana :D :D

hazmine
11-04-2013, 01:41 PM
Buleh tukau cash x? /:)/:)
ekekeke..

tang cash xtnye le plak. sbb time tu mmg nk cari hdisk.
perbezaan kat sane harge hdisk 1TB cash rm250-260 , bila guna voucher jd rm299 or 300. so kene tmbah cash rm50.

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 01:44 PM
tang cash xtnye le plak. sbb time tu mmg nk cari hdisk.
perbezaan kat sane harge hdisk 1TB cash rm250-260 , bila guna voucher jd rm299 or 300. so kene tmbah cash rm50.

ok la tu tmbah rm50 aje.
tingkat brapo? kawan nk cer terai.. kih kih

magnesium
11-04-2013, 01:51 PM
ok la tu tmbah rm50 aje.
tingkat brapo? kawan nk cer terai.. kih kih

Kan biasa u ada buat pc fair?

Time tu boleh la guna voucher tu.

Tt blaja mana?

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 01:55 PM
Kan biasa u ada buat pc fair?

Time tu boleh la guna voucher tu.

Tt blaja mana?

xnak gadget.. nk cash.. $_$
LOL
kt uitm :)

magnesium
11-04-2013, 01:57 PM
Kalau cash biasa ada charge 20 percent

Bank bsn boleh tukar awal bulan 2 ari tu

razali91
11-04-2013, 01:57 PM
try gi kat plaza alam sentral.. ada kedai komputer yg leh guna bauncar... beli printer pun bleh guna bauncar.. aku bli headphone dgn speaker yg mantop tu.. heheh

RUGISOKMO
11-04-2013, 02:02 PM
aku try gi SMOV(vavi):eek:
aku tengok ada je tepek bulih guna bocar buku kt kedai dorg..
yg cilamka nya, aku ambik je la apa2 barang kt situ, buku + alat tulih...
tak pula aku kira berapa sen alat tulih berapa sen buku..
bila time nk guna bocer bulih plak depa kata bocer rm50 kena guna 40 buku + 10 alatulih.

pookeymark SMOV.. lenkali tulis la siap2.. rm40, buku + rm10 alatulih.. tak payah aku nak buang masa kt situ.

hazmine
11-04-2013, 06:38 PM
ok la tu tmbah rm50 aje.
tingkat brapo? kawan nk cer terai.. kih kih

tgkt xpasti. mgkin 3. area2 yg ade jual tepon sme tuh.

kuhebat
11-04-2013, 06:42 PM
Kat ipoh ada x jual pc punya barang?

Zul.H
11-04-2013, 06:52 PM
Aku pernah pakai untuk beli mainan kereta a.k.a replika

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 08:17 PM
Kalau cash biasa ada charge 20 percent

Bank bsn boleh tukar awal bulan 2 ari tu

ooo skrang kt mana boleh tau dak?
member aku gi haritu: pegawai tu cakap kuat2 "nak tukar bacar? pegi tingkat dua ada kedai buku.. sini bank"
malu member tu ekeke

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 08:18 PM
tgkt xpasti. mgkin 3. area2 yg ade jual tepon sme tuh.

dah pi bro, mmg boleh bli apa2 brg pc pki baucar..
tapi.. dia tak mau tukau cash.. aku nk cash :((

whateverhafiz
11-04-2013, 08:20 PM
nak tanya kedai mana boleh pakai baucer ni untuk beli gadjet2 or others selain buku..
kalau di kedai popular semakin straight x boleh nak pakai beli gadjet2....
kedai popular hanya limit utk stationary-20% dan buku-80%..
any ideas?????

tuan bole pergi kat pustaka rakyat. kat bangi seksyen 7, ada 1 pustaka rakyat. semua benda bole beli. termasuk barang2 lain spt gajet and etc :)paid

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 08:22 PM
tuan bole pergi kat pustaka rakyat. kat bangi seksyen 7, ada 1 pustaka rakyat. semua benda bole beli. termasuk barang2 lain spt gajet and etc :)paid

buleh tukau cash x? :D

whateverhafiz
11-04-2013, 08:23 PM
buleh tukau cash x? :D

xleh rasanya. tp, harga barang kat pustaka rakyat mmg mahal sikit

kopirait
11-04-2013, 08:25 PM
xnak gadget.. nk cash.. $_$
LOL
kt uitm :)

laa uitm ke.
kalau aku dok sana aku habiskan je baucar dekat frinjan.

la ni lama gak takde function kan?

TaqiyAbdullah
11-04-2013, 09:10 PM
laa uitm ke.
kalau aku dok sana aku habiskan je baucar dekat frinjan.

la ni lama gak takde function kan?

iyee.. itu lah.. sepii..
tadi jenuh aku pushim pkns alam sentral n kedai2 kt are KFC uitm.. xdak 1 pon yg nk tukau cash.. haha #-o

RuthlessFairy
11-04-2013, 09:41 PM
iyee.. itu lah.. sepii..
tadi jenuh aku pushim pkns alam sentral n kedai2 kt are KFC uitm.. xdak 1 pon yg nk tukau cash.. haha #-o

sebb dorang takmo bersubahat dengan penyelewangan yang kau nak buat tu kot.

kopirait
11-04-2013, 10:48 PM
iyee.. itu lah.. sepii..
tadi jenuh aku pushim pkns alam sentral n kedai2 kt are KFC uitm.. xdak 1 pon yg nk tukau cash.. haha #-o

kena cepat bro.
tu yg aku tukar je cash sementara boleh.

kalau tak dapat tukar cash gak, ko beli jela pape cukupkan nilai baucar tu.

:)paid

hazmine
11-04-2013, 10:52 PM
dah pi bro, mmg boleh bli apa2 brg pc pki baucar..
tapi.. dia tak mau tukau cash.. aku nk cash :((

beli jerk pastu tolak 1TB tu kat CG ne. hahaha.

Zul.H
11-04-2013, 11:00 PM
Baru jer pakai tadi..beli buku kt popular book store

mmg arahan govt beli bahan bercetak @ buku 80 percen dan 20 percen alatulis

beli kt sini jika habis rm 250 baucher, akan diberi baucer tambahan rm 50 oleh populor book store..

tudung87
11-04-2013, 11:18 PM
takde faedah bagi baucer buku ni.

org suruh beli buku, dia beli mende2 lain.

buku2 aku dlu semua mahal2.. time blaja, memang sesak nafas klo beli buku..

mieyz
11-04-2013, 11:27 PM
aku baru je beli td tabung ink printer luar rm120 guna baucer
kat kedai komputer..
Lps ni kerajaan patut tukar jadi baucer student lak, bukan baucer buku..
nnt org yg x dpt baucer bising lak..heee

Cessna190
11-04-2013, 11:55 PM
takde faedah bagi baucer buku ni.

org suruh beli buku, dia beli mende2 lain.

buku2 aku dlu semua mahal2.. time blaja, memang sesak nafas klo beli buku..

buku teks aku torrent je

Cessna190
11-04-2013, 11:57 PM
aku tak tau nak beli apa pakai baucer ni. kalau pasal buku, buku teks torrent je, letak dlm laptop. agaknya kalau nk beli pun, berkaitan gdn financial kot, tp leh torrent gak

vandeta
22-04-2013, 05:19 PM
...........

areff
22-04-2013, 05:41 PM
sapa2 nk refund baucer dalam kuantiti byk leh la pm...serius buyer

klu skit tak bleh ke?

vandeta
22-04-2013, 07:40 PM
........................

vandeta
29-04-2013, 03:41 PM
..........................

drab
29-04-2013, 03:45 PM
kawan aku beli buku pkpa,go,kanun tanah apa ntah lg.pakai baucer.untungla.dulu aku pakai duit sendiri je

KipasSusahMati
03-05-2013, 03:55 PM
emm kalaulah dapat ku tukarkan baucar neh kepada cash kan lebih baik emm

nachiru
12-05-2013, 11:10 PM
spe tau ktne bleh beli Memory Card SD guna baucar ni? kt area KL @ Penang..tolong2...aku dah muak beli stationary&buku.. ada lg rm100 ni

ecram_93
14-05-2013, 09:56 PM
up thread ni .. jeng jeng

ecram_93
19-05-2013, 09:39 PM
up sikit, ada lobang ke ..

una94
09-03-2014, 12:39 AM
tumpang tanya ada yang tau tak dekat area penang atau kedah tempat yang boleh cash kan baucer buku . kalau ada please inform . urgent

anaklaut
13-03-2014, 03:11 AM
minat nak tukar cash pm @msg saya...0122647604

crazy_monkey
29-03-2014, 04:06 PM
ari tu member aku pakai baucer buku ni beli hard disk..entahla beli kat kedai mana

check my thread :)

cekedut
31-03-2014, 03:11 AM
mnarik.....

faizes
12-04-2014, 05:41 PM
Nk tukar baucer kpd cash ...pm sat