PDA

View Full Version : <JIMAT KAREN!> LED Tube 2 Kaki dan 4 Kaki untuk lampu Kalimantang


Pages : [1] 2 3

Falola
07-02-2013, 12:30 AM
Aryled ialah sebuah syarikat berdaftar dibawah SSM.
Aryled Lighting 002241626-K


LED kalimantang 18W 4 kaki hanya RM60.00
LED kalimantang 10W 2 kaki hanya RM51.00


Salam warga CG
LED tube untuk lampu kalimantang rumah, pejabat mahupon restoran.
Menjimatkan kos elektrik rumah ataupun pejabat.
Kenapa bayar lebih kepada TNB?

TERBARU: untuk 4 kaki 18W sudah ada warm white !

http://imageshack.us/a/img845/7295/ledtube.jpg
http://imageshack.us/a/img822/5955/ledtube2.jpg


T8 10 Watt 0.6 Meter 1000Lm (2 Kaki) Harga : RM62 RM51.00
http://imageshack.us/a/img138/1217/t810w06.jpg

Harga: RM62RM51.00(Termasuk POSLAJU)


T8 18 Watt 1.2 Meter 1700Lm COOL WHITE 6000K - 6500K | WARM WHITE 4500K (4kaki) Harga RM70 RM60.00
http://imageshack.us/a/img515/1926/t818w12.jpg

Harga: RM70 RM60.00 COD . Tambah RM15 untuk 3 batang yang pertama kalau nak POSLAJU, batang seterusnya tambah RM3.00

Kenapa LED?
- Jimat elektrik lebih dari 60% berbanding lampu kalimantang biasa.
- Haba yang minima, boleh pegang walaupon dah berhari terpasang.
- Menjimatkan kos Aircon, sebab tak memanaskan rumah.
- Jangka hayat 50,000 jam (Pasang 24Jam boleh tahan 6tahun)
- Tidak perlu tukar fitting, pakai housing sama dengan kalimantang dirumah
- BARU! Tidak mengeluarkan sinaran UV, serangga seperti semut dan kelkatu tak datang kat LED Tube. Cicak akan berkurangan di siling.


Cara-cara Pemasangan

Anda hanya memerlukan skrudriver dan tangga untuk dipanjat. (Kalau tak yakin, tutuplah suis utama rumah)
Skill wiring : Darjah Satu

http://img689.imageshack.us/img689/8121/caracarapasang.jpg

Pasang penutup fitting kalimantang, dan masukkan Tube LED T8

--------------------------------------------------------------------------------------------
kalau buat pengiraan kasar untuk elektrik (situasi 10 jam sehari untuk sebulan):

Tube kalimantang 45W 1.2 meter
45W X 10Jam X 30Hari = 13.5Kw X RM0.218 setiap 1Kw = RM2.94

Tube LED 18W 1.2 meter
18W X 10Jam X 30Hari = 5.4Kw X Rm0.218 Setiap 1Kw = RM1.17

Imagine rumah bro ada 5 batang lampu kalimantang, banyak save..
Kene pulak macam office, 20-30 batang untuk satu office kecik.. tak banyak save?

(Ini berdasarkan pengiraan Tier-1..kene Tier 2 & 3, lagi banyak jadinya)

http://www.malaysiandigest.com/images/jan2012/bulp3.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------

RUMAH SAYA
http://img29.imageshack.us/img29/9717/rumahfullled.jpg
Saya hanya bayar TNB lebih kurang RM1.73 sebulan untuk lampu ruang tamu dan dining area

-------------------------------------------------------------
Penghantaran percuma.
COD ( Area PJ, Jalan Klang Lama, stesen university dan Damansara Height)
ataupon pos berdaftar ( tracker number akan diberi )

Warranty : 1 tahun (1 to 1 exchange)
-------------------------------------------------------------

Sebuah office engineering di Kelana Jaya telah menukar semua tiub 16 batang kalimantang kepada tube LED 20w.

Berjaya menjimatkan sebanyak 320W per jam ataupon 3.840kW sehari (12 jam sehari) !

http://imageshack.us/a/img826/4929/wp001150.jpg


Testimoni:
haritu pasang 10 mentol, harini baru try satu tube panjang punya, kena ambil lg 3 tube pjg 2 pendek, memang terang bro

TT aku nak 2 panjang 1 pendek tube
aku survey kat Mudah ngan Lelong deorang jual sampai rm180 untuk 18 watt
COD tempat biasa
tolong PM TT

Tadi jumpa TT ambik 2 panjang 1 pendek,
dah pasang semua, MEMANG MANTAP ! terang bro. TQ TT !

alhamdulillah..baru siap pasang 2 jibik lampu ni kat rumah kawan.. 1 jenis warm, 1 lg jenis cool white .. selesai sudah masalah lampu berkedip2 time on lampu.. dgn sekali petik lampu ini mampu menerangi hidup anda dlm sekelip mata.. :D

thanks TT, COD jumaat lps..beli 2 btg led tube 4 kaki..dah pasang & terang..boleh consider nk angkt lg nnt..:)

Smlm dh cod 2 tiub, br pasng 1,semudah mkn apam,ari nie sambung balance, memey power, tq tt:D:)paid

Seriously mmg jimat. Servis pun mantap. Pkl 12 tgh malam pun TT datang tlg tukarkan lampu rumah kawan.... Dah 2 kali amik-7 batang lampu ditukar. Maybe wikend ni nak tukar lg 2-3 batang....

Produk Lain:

http://imageshack.com/a/img706/7443/p2ma.jpg
Untuk mentol 5W,9W dan 15W LED Soket e27; Click disini (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=15907958#post15907958)


Hubungi
Call|SMS|Whatapps - 0176176774 Ary
crappy.leecher@gmail.com

Aryled ialah sebuah syarikat berdaftar dibawah SSM.
Aryled Lighting 002241626-K

cokelat_karma
07-02-2013, 12:35 AM
Tak bleh pos..pos lah kotak pakai kayu..

jamtulenmurah
07-02-2013, 12:41 AM
dah murah led t8 sekarang. good. good. :)paid

astrowan
07-02-2013, 12:45 AM
murah dan warranty setahun tu

baguih.........

silverchair959
07-02-2013, 12:54 AM
nak tanya tt...benda ni just plug n play jer ke mcm tukar lampu biasa ?? yer la lampu biasa ni kan guna starter...

Falola
07-02-2013, 01:01 AM
nak tanya tt...benda ni just plug n play jer ke mcm tukar lampu biasa ?? yer la lampu biasa ni kan guna starter...
Salam Bro,
starter kene bukak, balast kene bypass sket.. 5 minit punya kerja.

nnt saya post instruction nak pasang.. tgh compile sat

Falola
07-02-2013, 01:02 AM
dah murah led t8 sekarang. good. good. :)paid
tq boss tuk recomendation :D

crossout
07-02-2013, 01:12 AM
parking dulu TT

Falola
07-02-2013, 08:18 AM
parking dulu TT
Beres boss

abgG
07-02-2013, 08:30 AM
rumah teman mau 10 batang ni..:-?

Irwan De Gea
07-02-2013, 08:37 AM
nak parking jugak lah.... barang baik nie...

tomcat_apachee
07-02-2013, 08:43 AM
Ok bro katakn kawan beli led ni then bukak lampu kalimantang yg panjang tu dan terus masukkan led ni ke housing lampu lama, boleh ke

puyuk
07-02-2013, 09:00 AM
harga mule2 mmg mhl, tp tgk kos sebulan murah la TT..hehe...
modal kn tggi dlu...

klw kilat/petir cmne TT, mudah tbako x?

Falola
07-02-2013, 09:01 AM
rumah teman mau 10 batang ni..:-?
Kalau abgG mau meh PM saya , kita boleh disqus :D

Falola
07-02-2013, 09:04 AM
Ok bro katakn kawan beli led ni then bukak lampu kalimantang yg panjang tu dan terus masukkan led ni ke housing lampu lama, boleh ke
Salam bro ,
kene bukak starter ngan bypass balast sket.. 5 minit punya kerja..

sy still tgh compile instruction siap ngan gambar. nnt sy letak

maikel
07-02-2013, 09:05 AM
sarang nya ada jual skali x ?....umah aku 2 bjik lampu kamlimantang kene tuka ngan sarang skali

blankoguy85
07-02-2013, 09:11 AM
terbaekkk larr ni..
boleh pasangg gak kt umah ni..

he he he..

tokmung
07-02-2013, 09:14 AM
oo kne bypass ballast lak ye. adui, camno nk buek tu

Falola
07-02-2013, 09:15 AM
sarang nya ada jual skali x ?....umah aku 2 bjik lampu kamlimantang kene tuka ngan sarang skali
sarang takder saya tak jual bro,
kat kedai hardware boleh dapat dlm rm20...
siap dapat mentol kalimantang :D

Falola
07-02-2013, 09:16 AM
oo kne bypass ballast lak ye. adui, camno nk buek tu
senang jer bro ,
bukak 2 wayar yang masuk kat balast tuh, sambungkan 2 wayar tuh... siap

ai-zone
07-02-2013, 09:46 AM
barang baek nie.. bump up untuk tt.. huhu..

Falola
07-02-2013, 10:45 AM
harga mule2 mmg mhl, tp tgk kos sebulan murah la TT..hehe...
modal kn tggi dlu...

klw kilat/petir cmne TT, mudah tbako x?
Salam,
bab lightning tuh bergantung kepada system fius rumah kita.
Bulb nih ada certificate dari CE,EMC,LVD,PSE,RoHS yang menjalankan ujikaji untuk perlatan elektrik dari rumah termasuk lightning protection.

sppk2442
07-02-2013, 10:47 AM
senang jer bro ,
bukak 2 wayar yang masuk kat balast tuh, sambungkan 2 wayar tuh... siap

mcm tu je, mcm mudah je tu, haritu dah ambik lampu bulat, boleh ambil yg panjang pulok

Falola
07-02-2013, 11:21 AM
mcm tu je, mcm mudah je tu, haritu dah ambik lampu bulat, boleh ambil yg panjang pulok
boleh bro,
boleh lengkapkan satu rumah pakai LED :D

Falola
07-02-2013, 11:23 AM
cara cara bypass balast sudah diletakkan di muka hadapan

http://img689.imageshack.us/img689/8121/caracarapasang.jpg

jutaonemini
07-02-2013, 11:50 AM
xmahal sangat ke?? :-?

tokmung
07-02-2013, 11:54 AM
cara cara bypass balast sudah diletakkan di muka hadapan

http://imageshack.us/a/img571/8121/caracarapasang.jpg

canteq la bro.. bulan depan kawan ordar...

abis peruntukan dah bulan ni. ahaks

abgG
07-02-2013, 12:02 PM
Kalau abgG mau meh PM saya , kita boleh disqus :D

ok, apa2hal sy pm, sy pun tak balik ipoh lg,
terima kasih.

Falola
07-02-2013, 12:34 PM
ok, apa2hal sy pm, sy pun tak balik ipoh lg,
terima kasih.
roger boss !

Falola
07-02-2013, 12:35 PM
canteq la bro.. bulan depan kawan ordar...

abis peruntukan dah bulan ni. ahaks
Wookey broh !
mai PM nnt :D

taufic
07-02-2013, 12:51 PM
aku ingat nak test satu dulu nanti
harga dah hampir sama macam kt kedai
cuma yg ni ada delivery

Falola
07-02-2013, 01:04 PM
aku ingat nak test satu dulu nanti
harga dah hampir sama macam kt kedai
cuma yg ni ada delivery
Okies bro,
Kalau dia sama 18W, kiranya murah lah kedai tu,
selalunya harga camnih kat kedai leh dapat 9W aritu survey.

centepede
07-02-2013, 01:06 PM
Yang untuk donwlight punya takder ker tuan...

raikko5
07-02-2013, 01:09 PM
subscribe dulu.......

Falola
07-02-2013, 01:33 PM
Yang untuk donwlight punya takder ker tuan...
salam bro
Socket yang tuh saya tak jual bro..

LORDZ666
07-02-2013, 01:44 PM
jual sekali housing atau tube sja?

yongyap
07-02-2013, 01:44 PM
parking dulu.. ... ...

Falola
07-02-2013, 01:49 PM
jual sekali housing atau tube sja?
Led tube sahaja bro. Fitting kat kedai hardware murah shj

boom4rm
07-02-2013, 02:14 PM
Barang baik dpd tt!!!!!!!!!!!!good luck!

Falola
07-02-2013, 02:54 PM
Barang baik dpd tt!!!!!!!!!!!!good luck!
Thanx bro !

notepad
07-02-2013, 03:26 PM
tt floodlight 30w 'daylight' ada jual tak ?

Falola
07-02-2013, 04:13 PM
tt floodlight 30w 'daylight' ada jual tak ?
Takde lagi bro,
skarang baru ada LED tube ngan mentol sahaja

aleyzie
07-02-2013, 04:21 PM
Dah sampai dah. good luck <:-P

Falola
07-02-2013, 04:23 PM
Dah sampai dah. good luck <:-P
Thanx Broh!

taufic
07-02-2013, 07:00 PM
Okies bro,
Kalau dia sama 18W, kiranya murah lah kedai tu,
selalunya harga camnih kat kedai leh dapat 9W aritu survey.

owh tak perasan pulak pasal watt tu
tapi rasanya memang rendah dari 18w ni

Falola
07-02-2013, 11:52 PM
Ping bumper to bumper

Falola
08-02-2013, 09:06 AM
owh tak perasan pulak pasal watt tu
tapi rasanya memang rendah dari 18w ni
18W mmg conform puas hati, terang dari lampu kalimantang biasa :)

sam81
08-02-2013, 10:01 AM
bump barang baik nie...:D

Falola
08-02-2013, 02:24 PM
bump barang baik nie...:D
bro,
dah dapat sms, sila semak sms phone anda :)

Falola
08-02-2013, 03:57 PM
Stock adalah terhad sekarang, semalam ada brother CG beli bulk berpuluh batang-batang,pagi tadi baru COD..
siapa mahu marilah cepat. Restock adalah seminggu selepas raya cina, kilang tutup daa...

sppk2442
08-02-2013, 07:32 PM
haritu pasang 10 mentol, harini baru try satu tube panjang punya, kena ambil lg 3 tube pjg 2 pendek, memang terang bro

hisyam5789
08-02-2013, 07:42 PM
sesapa yang rasa ragu2 nak wirering tu meh bg aku pasang...RM5 jer upah untuk satu lampu.....

Falola
09-02-2013, 12:07 AM
haritu pasang 10 mentol, harini baru try satu tube panjang punya, kena ambil lg 3 tube pjg 2 pendek, memang terang bro
-satu lagi costumer berpuas hati-

Terima kasih bro,
dun worry, untuk bro dah simpan siap-siap dah nih.
:D

Falola
09-02-2013, 02:03 AM
sesapa yang rasa ragu2 nak wirering tu meh bg aku pasang...RM5 jer upah untuk satu lampu.....
Mantap bro !

Falola
09-02-2013, 02:19 AM
sarang nya ada jual skali x ?....umah aku 2 bjik lampu kamlimantang kene tuka ngan sarang skali
saya rasa bro punya tuh T5, bukan T8...
T5 mentol dia punya diameter kecik sket.

zul-KR9
09-02-2013, 02:50 AM
Mmg dpt jimat eletrik byk tak ngan led ni tt...?

Falola
09-02-2013, 03:14 AM
Mmg dpt jimat eletrik byk tak ngan led ni tt...?
banyak bro,
lampu LED nih 18 W, tapi terang dia sama macam tube kalimantang 45W..

--------------------------------------------------------------------------------------------
kalau buat pengiraan kasar untuk elektrik (situasi 8 jam sehari untuk sebulan):

Tube kalimantang 45W 1.2 meter
45W X 8Jam X 30Hari = 10.8Kw X RM0.218 setiap 1Kw = RM2.35

Tube LED 18W 1.2 meter
18W X 8Jam X 30Hari = 4.32Kw X Rm0.218 Setiap 1Kw = RM0.94

Imagine rumah bro ada 5 batang lampu kalimantang, banyak save..
(Ini berdasarkan pengiraan Tier-1..kene Tier 2 & 3, lagi banyak jadinya)

http://www.malaysiandigest.com/images/jan2012/bulp3.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------

Lagi satu mentol nih tak memanaskan rumah, dah jimat bill aircon & kipas takyah pasang lelaju.

Tube nih tahan 50,000 jam, banding dengan tube kalimantang biasa purata 8,000 jam..

Falola
09-02-2013, 12:58 PM
Bumper2bumper.
harini cuti, saya akan COD di area PJ, Shah Alam, Taman Desa...
Sesiapa nak COD boleh sekali harung..

hangketum
10-02-2013, 04:21 AM
Salam TT, Semakin maju dah bawak masuk T8 sekarang.Mantap.
Menarik jugak T8 TT nih.

hangketum
10-02-2013, 03:41 PM
TT aku nak 2 panjang 1 pendek tube
aku survey kat Mudah ngan Lelong deorang jual sampai rm180 untuk 18 watt
COD tempat biasa
tolong PM TT

Falola
10-02-2013, 04:07 PM
TT aku nak 2 panjang 1 pendek tube
aku survey kat Mudah ngan Lelong deorang jual sampai rm180 untuk 18 watt
COD tempat biasa
tolong PM TT

Salam TT, Semakin maju dah bawak masuk T8 sekarang.Mantap.
Menarik jugak T8 TT nih.

Salam bro,
Ha'a, kat kedai, mudah ngan lelong memang deorang jual agak mahal.
Sila semak PM anda :)

hangketum
10-02-2013, 11:28 PM
Tadi jumpa TT ambik 2 panjang 1 pendek,
dah pasang semua, MEMANG MANTAP ! terang bro. TQ TT !

Falola
11-02-2013, 12:17 AM
Tadi jumpa TT ambik 2 panjang 1 pendek,
dah pasang semua, MEMANG MANTAP ! terang bro. TQ TT !
Salam bro Ketum!
terima kasih jumpa tadi, tepat pada masanya.
Gembira hati saya kalau awak berpuas hati :)

kalau tak keberatan mai lah gambaq sekeping dua.. boleh tunjuk sket :D

Falola
11-02-2013, 05:10 AM
Bumper2bumper

rozi
11-02-2013, 10:24 AM
Cod mana bro,4kaki pnya rm berapa

Falola
11-02-2013, 02:01 PM
Cod mana bro,4kaki pnya rm berapa
COD area Area PJ, Jalan Klang Lama, stesen university, Shah Alam, Subang, Damansara Height atau kawasan yang berdekatan dengan yang tertera.

4 kaki rm85

Falola
12-02-2013, 01:27 AM
Baruku sedar,
kerana tube LED tidak mengeluarkan sinaran UV,
serangga seperti kelkatu dan semut tak datang dekat Tube LED,
tapi jiran sebelah punya lampu Kalimantang bersepah2 kelkatu.

Dreamboxjb
12-02-2013, 01:29 AM
parking juga....

Falola
13-02-2013, 10:22 AM
bumper-oh-bumper

+kOoL+
13-02-2013, 10:28 AM
mantop ni.. kalau rumah yg tk berapa banyak bukak lampu pn boleh jimat ke ni bro?

Falola
13-02-2013, 10:29 AM
jimat bro,
;long term investment orang kata :D
jimat lebih 50% dari lampu kalimantang biasa

dan50
13-02-2013, 10:31 AM
klu cukup modal nnati nak ubah lampu umah seme ke LED, tunggu modal ni tt, utk T5 ada jugak ya?

Falola
13-02-2013, 10:41 AM
klu cukup modal nnati nak ubah lampu umah seme ke LED, tunggu modal ni tt, utk T5 ada jugak ya?
Salam tuan,
T5 setakat ni saya tak bwk masuk lagi. Ada T8 600mm 10W ngan 1200mm 18W, LED bulb 5W jer sekarang.

croody
13-02-2013, 07:48 PM
barang baikk ni..COD UM boleh x?

Falola
13-02-2013, 09:25 PM
barang baikk ni..COD UM boleh x?
Boleh bro.. Kfc sbelah UM cara gak

hangketum
13-02-2013, 10:48 PM
Salam bro Ketum!
terima kasih jumpa tadi, tepat pada masanya.
Gembira hati saya kalau awak berpuas hati :)

kalau tak keberatan mai lah gambaq sekeping dua.. boleh tunjuk sket :D

Sama-sama TT. Nk gambar kene tunggu sekejap. Rumah tak berapa cantik nak dijadikan model. nnt dah kemas baru boleh ambik gambar.
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Falola
13-02-2013, 11:53 PM
Sama-sama TT. Nk gambar kene tunggu sekejap. Rumah tak berapa cantik nak dijadikan model. nnt dah kemas baru boleh ambik gambar.
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Roger bro.. No problem :D
:)paid

Falola
14-02-2013, 09:26 AM
Bumper to the bumper

croody
14-02-2013, 04:49 PM
Boleh bro.. Kfc sbelah UM cara gak

cantik..nnt cash ready sy kol TT:)cgrock

Falola
14-02-2013, 04:53 PM
cantik..nnt cash ready sy kol TT:)cgrock
no problem bro... call sahaja

Falola
15-02-2013, 12:04 AM
Gambar baharu

RUMAH SAYA
http://img29.imageshack.us/img29/9717/rumahfullled.jpg
Hanya bayar lebih kurang RM1.73 sebulan untuk lampu ruang tamu dan dining area (kalau buka full semua)

Falola
15-02-2013, 01:03 PM
bumper2bumper

zamreda
15-02-2013, 01:08 PM
stylo lah LED nie...

Falola
22-02-2013, 11:07 PM
stylo lah LED nie...
Terima kasih bro..
memang stylo benda nih :D

Falola
25-02-2013, 07:37 AM
Salam,
Stok baru LED tube 4 kaki sudah masuk, gambar tak sempat ambik lagi.
20W 1700lm, lebih murah dari yang sedia ada,
hanya RM70 sebatang.

Cepat rebut!
p/s: nak poslaju minimum 2 batang + rm6

AlterEgo
25-02-2013, 07:47 AM
barang baik....

Falola
25-02-2013, 09:41 AM
barang baik....
mantap bro!

Falola
28-02-2013, 12:01 AM
PROMOSI! STOK TERHAD !
http://img560.imageshack.us/img560/6867/tubeled20w.jpg

Poslaju minimum 2 batang + rm6

Falola
28-02-2013, 07:59 AM
Bumper to bumper

norulwahiozan
28-02-2013, 08:31 AM
menarik dan padu

Falola
28-02-2013, 09:47 AM
menarik dan padu
mantap bro

p2402850
28-02-2013, 10:29 AM
ada supplier ke d sarawak???







PROMOSI! STOK TERHAD !
http://img560.imageshack.us/img560/6867/tubeled20w.jpg

Poslaju minimum 2 batang + rm6

Salam warga CG
LED tube untuk lampu kalimantang rumah, pejabat mahupon restoran

http://imageshack.us/a/img845/7295/ledtube.jpg
http://imageshack.us/a/img822/5955/ledtube2.jpg


T8 10 Watt 0.6 Meter 1100Lm (2 Kaki)
http://imageshack.us/a/img138/1217/t810w06.jpg

Harga: RM 72 (Termasuk POSLAJU)



T8 18 Watt 1.2 Meter 1650Lm (4kaki)
http://imageshack.us/a/img515/1926/t818w12.jpg

Harga: RM 85 (COD only, panjang sangat nak pos)

Kenapa LED?
- Jimat elektrik lebih dari 60% berbanding lampu kalimantang biasa.
- Haba yang minima, boleh pegang walaupon dah berhari terpasang.
- Menjimatkan kos Aircon, sebab tak memanaskan rumah.
- Jangka hayat 50,000 jam (Pasang 24Jam boleh tahan 6tahun)
- Tidak perlu tukar fitting, pakai housing sama dengan kalimantang dirumah
- BARU! Tidak mengeluarkan sinaran UV, serangga seperti semut dan kelkatu tak datang kat LED Tube. Cicak akan berkurangan di siling.


Cara-cara Pemasangan

Anda hanya memerlukan skrudriver dan tangga untuk dipanjat. (Kalau tak yakin, tutuplah suis utama rumah)
Skill wiring : Darjah Satu

http://img689.imageshack.us/img689/8121/caracarapasang.jpg

Pasang penutup fitting kalimantang, dan masukkan Tube LED T8

--------------------------------------------------------------------------------------------
kalau buat pengiraan kasar untuk elektrik (situasi 10 jam sehari untuk sebulan):

Tube kalimantang 45W 1.2 meter
45W X 10Jam X 30Hari = 13.5Kw X RM0.218 setiap 1Kw = RM2.94

Tube LED 18W 1.2 meter
18W X 10Jam X 30Hari = 5.4Kw X Rm0.218 Setiap 1Kw = RM1.17

Imagine rumah bro ada 5 batang lampu kalimantang, banyak save..
Kene pulak macam office, 20-30 batang untuk satu office kecik.. tak banyak save?

(Ini berdasarkan pengiraan Tier-1..kene Tier 2 & 3, lagi banyak jadinya)

http://www.malaysiandigest.com/images/jan2012/bulp3.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------

RUMAH SAYA
http://img29.imageshack.us/img29/9717/rumahfullled.jpg
Saya hanya bayar TNB lebih kurang RM1.73 sebulan untuk lampu ruang tamu dan dining area

-------------------------------------------------------------
Penghantaran percuma.
COD ( Area PJ, Jalan Klang Lama, stesen university dan Damansara Height)
ataupon pos berdaftar ( tracker number akan diberi )

Warranty : 1 tahun (1 to 1 exchange)
-------------------------------------------------------------


Testimoni:






Produk Lain:

http://www.malaysiandigest.com/images/jan2012/bulp2.jpg
Untuk mentol 5W led Soket e27; Click disini (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=15907958#post15907958)


Hubungi
Call|SMS|Whatapps - 0176176774 Ary
crappy.leecher@gmail.com

Falola
28-02-2013, 11:26 AM
ada supplier ke d sarawak???
Saya tiada supplier di Sarawak,
boleh diposlaju kesana kalau abang mahu

Falola
02-03-2013, 12:20 PM
bumper 2 bumper

Falola
04-03-2013, 12:53 PM
Bumper oh bump

Falola
05-03-2013, 08:08 AM
bumper 2 bumper ~~

Falola
06-03-2013, 02:16 PM
Take a bump ~

chesnatesz
06-03-2013, 02:19 PM
aku x nampak price ke camne ek??T..yg 2 kaki lampu kalimantang tu bp price?

Falola
06-03-2013, 02:30 PM
salam bro,
u got PM..

spidertech
06-03-2013, 02:32 PM
Macam best je.. nanti nak cuba la..

Falola
06-03-2013, 02:46 PM
Macam best je.. nanti nak cuba la..
boleh bro :)

blankoguy85
06-03-2013, 02:49 PM
boleh bro :)

tolong TT bump page yerr utk brg baik :)cgrock

Falola
06-03-2013, 04:03 PM
tolong TT bump page yerr utk brg baik :)cgrock
Tq broh !
FB fanlike hang tuh pon cam menarik !

blankoguy85
06-03-2013, 05:10 PM
Tq broh !
FB fanlike hang tuh pon cam menarik !

he he he.. pon bolehh..
tengah tunggu stok bro yg cool white tu.. :D

Falola
07-03-2013, 12:19 AM
he he he.. pon bolehh..
tengah tunggu stok bro yg cool white tu.. :D

baiklah bro..
dah sampai aku trus PM ko nnt :)

Falola
07-03-2013, 11:28 AM
bumperers!

Falola
08-03-2013, 09:41 AM
bumper2bumper

Falola
09-03-2013, 05:29 PM
Bumper 2 bumperz

Falola
12-03-2013, 10:32 AM
b to the umper.. bumper!

Falola
15-03-2013, 11:53 AM
bumper 2 bumper

NeCaRaS
15-03-2013, 12:23 PM
menarik nie..

Falola
15-03-2013, 05:40 PM
menarik nie..
mantap nih bro, long term investment orang tetua kata :D

Falola
16-03-2013, 05:42 PM
bumper2bumper

hangketum
18-03-2013, 04:52 PM
ini produk mantap!

Falola
19-03-2013, 11:04 AM
Bumperasss !

Falola
20-03-2013, 07:56 AM
ini produk mantap!
mantap seadanya bro !

Falola
20-03-2013, 12:38 PM
Bumper2bumper for today

letstorque
24-03-2013, 09:47 PM
Wah, boleh tahan harga.
Sebelum ni , beberapa tahun lepas, ada orang offer kat aku, harga berkali ganda.
Dah murah dah sekarang(banding harga dulu la).

Falola
25-03-2013, 01:40 AM
Wah, boleh tahan harga.
Sebelum ni , beberapa tahun lepas, ada orang offer kat aku, harga berkali ganda.
Dah murah dah sekarang(banding harga dulu la).
mantap bro ! :)

mrfs1978
25-03-2013, 01:45 AM
terbaik!!!!! TT

Falola
25-03-2013, 10:42 AM
terbaik!!!!! TT
mantap bro !

Falola
26-03-2013, 01:53 PM
Bumper2bumper

sam81
27-03-2013, 08:56 AM
Up skit utk tt...saya dah pakai 10 btg 4kaki ...5 batang 2kaki memang puas hati...hari tu lampu led kong..tt tukar tanpa banyak soal....memang terbaik servis dari tt.:)cgrock...

Falola
27-03-2013, 01:01 PM
Up skit utk tt...saya dah pakai 10 btg 4kaki ...5 batang 2kaki memang puas hati...hari tu lampu led kong..tt tukar tanpa banyak soal....memang terbaik servis dari tt.:)cgrock...
Terima kasih bro.
takder masalah, selagi saya boleh bantu, saya bantu :)

Falola
27-03-2013, 09:52 PM
bumper2bumper

Falola
28-03-2013, 09:34 PM
bumper2bumpbump

Falola
30-03-2013, 06:54 PM
bump untuk today

-Johan-
30-03-2013, 07:08 PM
TT.. Best price untuk

3x LED 9W - cool white e27
+
3x LED Tube 4 Kaki

Falola
30-03-2013, 10:17 PM
TT.. Best price untuk

3x LED 9W - cool white e27
+
3x LED Tube 4 Kaki
salam bro,
yang 4ft kalimantang nak yang rm70 ataupon rm85?

beza dia yang rm70 takder build in balast, rm85 ada built in balast.

-Johan-
30-03-2013, 10:45 PM
salam bro,
yang 4ft kalimantang nak yang rm70 ataupon rm85?

beza dia yang rm70 takder build in balast, rm85 ada built in balast.

Ada 2jenis ke? kenapa tak update tak 1st post...

Pm harga untuk Built in balast..

adikacu
30-03-2013, 10:50 PM
jimat ni..

Falola
30-03-2013, 11:19 PM
Ada 2jenis ke? kenapa tak update tak 1st post...

Pm harga untuk Built in balast..
Salam,
dlm kata lain, kalau built in balast, tak boleh pakai balast sedia ada..
kalau takder, kene pakai balast sedia ada :)
ok sy PM

tokmung
31-03-2013, 01:00 PM
tt, 4kaki xleh pos ke?

Falola
31-03-2013, 02:48 PM
tt, 4kaki xleh pos ke?
berapa batang tok mung nak ?
boleh adjust

tokmung
31-03-2013, 02:51 PM
nak 2btg je...hehe

Falola
31-03-2013, 02:56 PM
nak 2btg je...hehe
boleh pos... takder masalah...
mai kita PM

Falola
31-03-2013, 09:02 PM
jimat ni..
memang jimat bro :)

Falola
01-04-2013, 01:00 PM
bumper2bumper

Falola
02-04-2013, 10:49 AM
bumperkeretabumb

adela1183
03-04-2013, 10:24 AM
subscribe dulu utk penjimatan kendian hari..

Falola
04-04-2013, 12:17 AM
subscribe dulu utk penjimatan kendian hari..
mantap bro!

1d4yu
04-04-2013, 04:02 AM
Tumpang tanya tt...ape beza yg tt jual ni dgn led t5?

Falola
04-04-2013, 07:58 AM
Tumpang tanya tt...ape beza yg tt jual ni dgn led t5?
Yang sy jual nih size t8, dia besar sket dari t5...
t8 ngan t5 punya kepala lain :)

Falola
04-04-2013, 11:35 AM
<bump> anda terasa lambat tak hari ini?

ipsian
04-04-2013, 03:16 PM
TTberapa banyak tiub diperlukan untuk siling L shape saiz

18 kaki X 12 Kaki
12 Kaki X 14 Kaki
10 Kaki X 18 Kaki

TQ

Falola
04-04-2013, 03:42 PM
TTberapa banyak tiub diperlukan untuk siling L shape saiz

18 kaki X 12 Kaki
12 Kaki X 14 Kaki
10 Kaki X 18 Kaki

TQ
salam boss,
sorry saya kurang memahami, siling tuh bentuk L kah, atau petak ?

contoh:
18 kaki X 12 kaki
18 kaki panjang + 12 kaki panjang
atau
siling segiempat tepat 18 Kaki X 12 Kaki?

isz_shinigami
04-04-2013, 03:48 PM
Beres boss

halogen led ko xde jual ke?mcm2 mentol led ko jual..tp halogen aku xnmpk plak..:">:">

Falola
04-04-2013, 03:51 PM
halogen led ko xde jual ke?mcm2 mentol led ko jual..tp halogen aku xnmpk plak..:">:">
saya support teknologi hijau boss :p
mentol halogen akan digantikan oleh LED dalam masa akan datang :D

isz_shinigami
04-04-2013, 04:03 PM
saya support teknologi hijau boss :p
mentol halogen akan digantikan oleh LED dalam masa akan datang :D

ohh..xde lg ke nih..sbb aku ade nmpk kt ikea..tp harga leh thn gk..34rggt seketul...wkakaka...da aku nk tuko 7ketul da brp da spend duit..mampus aku...wakakkaka :)):)):))

Falola
04-04-2013, 04:06 PM
ohh..xde lg ke nih..sbb aku ade nmpk kt ikea..tp harga leh thn gk..34rggt seketul...wkakaka...da aku nk tuko 7ketul da brp da spend duit..mampus aku...wakakkaka :)):)):))

ikea punya mmg mahal sket..
hang tak tengok phillips ngan osram punya lagi :D :D

isz_shinigami
04-04-2013, 04:16 PM
ikea punya mmg mahal sket..
hang tak tengok phillips ngan osram punya lagi :D :D

ni lg mhl ke lg murah nih...:)):))

Falola
04-04-2013, 04:30 PM
ni lg mhl ke lg murah nih...:)):))
tengok gambor nih

http://imageshack.us/a/img838/3583/wp000963.jpg

6w osram = keterangan 290lm = rm 39.95 ..

saya punya 5w = 450lm = rm20.00

soo, saya punya lagi murah dari segi harga, running cost dan lagi terang hampir double banding yang OSRAM.. :) warranty setahun lagituh.

ipsian
04-04-2013, 04:35 PM
salam boss,
sorry saya kurang memahami, siling tuh bentuk L kah, atau petak ?

contoh:
18 kaki X 12 kaki
18 kaki panjang + 12 kaki panjang
atau
siling segiempat tepat 18 Kaki X 12 Kaki?

petak

he he bukan ke kalau yang guna lampu T5 ni.. nama siling kapur tu dipanggal L box atau L shape.?

Falola
04-04-2013, 05:07 PM
petak

he he bukan ke kalau yang guna lampu T5 ni.. nama siling kapur tu dipanggal L box atau L shape.?
saya punya T8 bro, tak menau lah plak pasal L shape ker apa..
thanx for the info..

nnt saya calculatekan. :D

Falola
05-04-2013, 04:40 PM
bumper2bumper < selamat petang jumaat >

mengabus_malam
06-04-2013, 01:30 AM
teknologi LED ni dah lame ke kat malaysia nie?? huhu..tak perasan plakk lampu led ni..:)cgrock

Falola
06-04-2013, 01:58 AM
teknologi LED ni dah lame ke kat malaysia nie?? huhu..tak perasan plakk lampu led ni..:)cgrock
Teknologi led dah lama, cuma tak meluas lagi digunakan.. Akan menggantikan semua mentol yg ada kelak..

kfadlimestor
06-04-2013, 02:20 AM
TT kasik PM de best price utk 5unit lampu kalimantang panjang 4kaki(std) kt umah..:)salam

Falola
06-04-2013, 02:57 AM
TT kasik PM de best price utk 5unit lampu kalimantang panjang 4kaki(std) kt umah..:)salam



Salam tuan , ada 2 jenis 4kaki.. Nk yg mana? 18w 20w ?

Falola
06-04-2013, 04:37 PM
Bumpbumpbumper

joe_naga
06-04-2013, 05:01 PM
lebih terang dari lampu kalimantang yg biasa ke?

Falola
06-04-2013, 10:02 PM
lebih terang dari lampu kalimantang yg biasa ke?
lagi terang, dan power usage 50% lebih kurang dari kalimantang biasa :)

Falola
07-04-2013, 10:50 PM
Bumper2bumper < anugerah bintang popular berita harian>

Falola
08-04-2013, 09:06 PM
Bumper 2 bump

mengabus_malam
09-04-2013, 09:32 AM
slm..yang 2 kaki brape satu?? 4 kaki ??:-?

MasterZen
09-04-2013, 09:45 AM
Tahniah tt... menggalakkan penggunaan green technology! :)cgrock

Drpd survey dan audit... lighting system contribute dlm 15-20% office building. Bnyk saving blh dpt kalau guna LED nie... cuma draw back dia adalah initial capital agak besar.

Lighting utk rumah tak pasti, tapi maybe around tu jugak. Sesapa nak audit penggunaan elektrik kt rumah senang je... listkan dulu semua equipment yg consume letrik, cari rated power dan brp jam guna sehari... drpd situ kita dah blh cek equipment apa yg bnyk guna letrik.

Nanti ada modal, saya pun nak belilah... jenis apa ada bro? lampu putih or kuning ada ke?

Falola
09-04-2013, 10:36 AM
slm..yang 2 kaki brape satu?? 4 kaki ??:-?
Salam tuan , ada beberapa jenis, boleh tengok kat page 1 :)

4kaki ada rm70 dna rm85

Falola
09-04-2013, 10:38 AM
Tahniah tt... menggalakkan penggunaan green technology! :)cgrock

Drpd survey dan audit... lighting system contribute dlm 15-20% office building. Bnyk saving blh dpt kalau guna LED nie... cuma draw back dia adalah initial capital agak besar.

Lighting utk rumah tak pasti, tapi maybe around tu jugak. Sesapa nak audit penggunaan elektrik kt rumah senang je... listkan dulu semua equipment yg consume letrik, cari rated power dan brp jam guna sehari... drpd situ kita dah blh cek equipment apa yg bnyk guna letrik.

Nanti ada modal, saya pun nak belilah... jenis apa ada bro? lampu putih or kuning ada ke?
Terima kasih tuan,
nnt sy try audit rumah saya sendiri.. (nak kene tolak petiais dulu tengok blakang) hehe...

untuk tube nih saya ada yang putih sahaja, untuk kuning kene order dulu, sbb tak ramai orang pakai warmwhite tuk rumah deorang.

:)

WXJ2478
09-04-2013, 10:43 AM
parking dulu ye tt..

Falola
09-04-2013, 01:26 PM
parking dulu ye tt..
Parking baik2 :D

Falola
10-04-2013, 03:32 PM
Bumper2bumper

Falola
11-04-2013, 11:16 AM
bumper2bumper !!

Falola
11-04-2013, 09:56 PM
Sebuah office engineering di Kelana Jaya telah menukar semua tiub 16 batang kalimantang kepada tube LED 20w.

Berjaya menjimatkan sebanyak 320W per jam ataupon 3.840kW sehari! (12 jam sehari)

http://imageshack.us/a/img826/4929/wp001150.jpg

Falola
11-04-2013, 11:06 PM
UPDATE: untuk 4 kaki dah ada warm white !

Falola
11-04-2013, 11:09 PM
Tahniah tt... menggalakkan penggunaan green technology! :)cgrock

Drpd survey dan audit... lighting system contribute dlm 15-20% office building. Bnyk saving blh dpt kalau guna LED nie... cuma draw back dia adalah initial capital agak besar.

Lighting utk rumah tak pasti, tapi maybe around tu jugak. Sesapa nak audit penggunaan elektrik kt rumah senang je... listkan dulu semua equipment yg consume letrik, cari rated power dan brp jam guna sehari... drpd situ kita dah blh cek equipment apa yg bnyk guna letrik.

Nanti ada modal, saya pun nak belilah... jenis apa ada bro? lampu putih or kuning ada ke?
Salam bro,
untuk 4kaki 18W sudah ada stok putih dan kuning :)

Falola
12-04-2013, 04:07 PM
bumper2bumperesss

putera555
12-04-2013, 04:11 PM
lagi terang, dan power usage 50% lebih kurang dari kalimantang biasa :)

wah??? yeke nie tuan? separuh tu jimat:-?:-?

Falola
12-04-2013, 04:19 PM
wah??? yeke nie tuan? separuh tu jimat:-?:-?

salam bro...
mmg betol :) kalimantang 40w , yang nih 18w sahaja

Falola
14-04-2013, 01:26 AM
bumper2bumper

Falola
15-04-2013, 07:59 AM
Bumper2bumper

Falola
16-04-2013, 01:44 PM
bumbumbumbum

hulk80
16-04-2013, 09:44 PM
ni keluaran m'sia ke china bro?
yg ni ke http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0729&pub=Kosmo&sec=Infiniti&pg=in_01.htm ?

Falola
17-04-2013, 09:33 AM
ni keluaran m'sia ke china bro?
yg ni ke http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0729&pub=Kosmo&sec=Infiniti&pg=in_01.htm ?
Malaysia ada china ada.
review yang diberi agak bias.

Falola
18-04-2013, 04:22 PM
bumper2bumper

nutexxx
18-04-2013, 09:35 PM
alhamdulillah..baru siap pasang 2 jibik lampu ni kat rumah kawan.. 1 jenis warm, 1 lg jenis cool white .. selesai sudah masalah lampu berkedip2 time on lampu.. dgn sekali petik lampu ini mampu menerangi hidup anda dlm sekelip mata.. :D

hulk80
18-04-2013, 10:38 PM
Malaysia ada china ada.
review yang diberi agak bias.

pm me psal msia dan china...
yg mana 1 ok dr kualiti?

joee
18-04-2013, 10:42 PM
Tngu rumah br nti siap aku nk pakai led ni

Higherbidder
18-04-2013, 10:48 PM
Cam best je ni. Nk tuko tapi umah sewa adehh

Falola
19-04-2013, 08:13 PM
Tngu rumah br nti siap aku nk pakai led ni
no problem bro.. :D

Falola
19-04-2013, 08:13 PM
Cam best je ni. Nk tuko tapi umah sewa adehh
hehe.. saya pon dok umah sewa gak...
agak-agak nnt nak pindah, cabut balik lah :D

Falola
19-04-2013, 08:14 PM
alhamdulillah..baru siap pasang 2 jibik lampu ni kat rumah kawan.. 1 jenis warm, 1 lg jenis cool white .. selesai sudah masalah lampu berkedip2 time on lampu.. dgn sekali petik lampu ini mampu menerangi hidup anda dlm sekelip mata.. :D
mantap bro :D
terima kasih banyak banyak

Falola
20-04-2013, 11:48 AM
Bumper2bumper

Falola
21-04-2013, 01:16 PM
bumper2bumper

Falola
22-04-2013, 05:13 PM
bumper2bumper

Falola
23-04-2013, 11:45 AM
BUMPER2BUMPER !! PROMOSI PILIHANRAYA !
tube 18w 4 kaki hanya RM75
tube 10w 2 kaki hanya RM60

Falola
24-04-2013, 11:29 AM
Bumper2bumper

Falola
25-04-2013, 03:09 PM
Bumper2bumper

Falola
27-04-2013, 12:06 AM
Bumper2bumper....
seminggu lagi nih jualan murah

Falola
28-04-2013, 08:31 PM
Bumper2bumper

Falola
29-04-2013, 04:37 PM
Bumper2bumper

hasnolfaizal
29-04-2013, 04:43 PM
Terbaik ni TT... Parking dulu yer..

Falola
30-04-2013, 12:03 PM
Terbaik ni TT... Parking dulu yer..
No problem bro :D

watakutama
30-04-2013, 12:14 PM
pm best price untuk 4 batang yang panjang tu,,..pos..tq TT

Falola
30-04-2013, 12:26 PM
pm best price untuk 4 batang yang panjang tu,,..pos..tq TT
U got PM bro :D

Falola
01-05-2013, 12:27 AM
bumper2bumper

Falola
02-05-2013, 04:55 PM
Bumper2bumper

Falola
03-05-2013, 01:05 PM
Bumper2bumper..
promosi akan habis ari ahad nnt !!

Falola
04-05-2013, 06:09 PM
BUMPER2bumper !
pilihlah kerajaan anda esok !

Falola
07-05-2013, 09:48 AM
Bumper2bumper

Falola
08-05-2013, 02:54 PM
Bumper2bumper !

Falola
09-05-2013, 10:12 AM
bumper2 bumper!

croody
10-05-2013, 12:00 PM
salam bro, promotion da abis ke?

Falola
10-05-2013, 03:48 PM
salam bro ,
promotion dah habis . U got PM

kopakkarat
10-05-2013, 08:30 PM
terbaik ni bro...

Falola
12-05-2013, 05:45 AM
terbaik ni bro...
Thanx bro :)

Falola
12-05-2013, 06:25 PM
Bumper2bumper

croody
13-05-2013, 09:03 AM
thanks TT, COD jumaat lps..beli 2 btg led tube 4 kaki..dah pasang & terang..boleh consider nk angkt lg nnt..:)

Falola
14-05-2013, 02:36 PM
thanks TT, COD jumaat lps..beli 2 btg led tube 4 kaki..dah pasang & terang..boleh consider nk angkt lg nnt..:)
Terima kasih banyak bro :)

Falola
15-05-2013, 10:55 PM
bumper2bumper

as_what
16-05-2013, 02:39 PM
tt pm harga utk 5 tube yg panjang kot2 ada harga promotion lg ker..:p:p:D

Falola
16-05-2013, 04:12 PM
tt pm harga utk 5 tube yg panjang kot2 ada harga promotion lg ker..:p:p:D
Salam tuan,
sila semak PM :)

Falola
17-05-2013, 10:57 AM
Bumper2bumper

Falola
20-05-2013, 10:16 AM
bumper2bumper

Falola
21-05-2013, 05:49 PM
bumper2bumper

Falola
22-05-2013, 10:17 AM
Bumper2bumper

satlink
24-05-2013, 09:41 AM
Malam ni nak test. Nak tengok performance dan berapa lama boleh tahan. Kalau setanding dgn lampu kalimantang sedia ada bermakna aku akan tukar semua lampu kat rumah aku dgn lampu LED.

http://img211.imageshack.us/img211/2275/23052013699.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/8506/23052013701.jpg

# mula mula keluar dulu lampu led ni ada sket masaalah. mengeluarkan electical noise, cahaya kurang terang dan tak tahan dengan power surge.

Falola
24-05-2013, 07:34 PM
Bumper2bumper

Falola
24-05-2013, 10:23 PM
Malam ni nak test. Nak tengok performance dan berapa lama boleh tahan. Kalau setanding dgn lampu kalimantang sedia ada bermakna aku akan tukar semua lampu kat rumah aku dgn lampu LED.

http://img211.imageshack.us/img211/2275/23052013699.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/8506/23052013701.jpg

# mula mula keluar dulu lampu led ni ada sket masaalah. mengeluarkan electical noise, cahaya kurang terang dan tak tahan dengan power surge.
Oraite bro..
Kualiti dijamin =D
Apa apa hal silakan contact saya

jerul
24-05-2013, 10:28 PM
kecerahannya sama mcm kalimantan or lebih?

Falola
24-05-2013, 11:03 PM
kecerahannya sama mcm kalimantan or lebih?
Lebih cerah dari kalimantang biasa.. Tahan lebih lama dan tak panas macam tube kalimantang biasa

satlink
24-05-2013, 11:54 PM
kecerahannya sama mcm kalimantan or lebih?

lebih cerah. lampu kalimantang hanya lm6300 tapi LED ini lm6500, cahaya tak silau dan COOL.

lampu kalimantang lm6300 = 40Watt, Panas, PF 0.6.
Lampu LED lm6500 = 18watt, tak panas langsung, PF 0.9.

jika watt tinggi bermakna bayar lebih.
jika PF rendah, bermakna kita membayar lebih dari 40watt, sebab lampu tersebut menggunakan baban reaktif.

kira beruntung kalau boleh bertahan 12 bulan. tapi kita test dulu.
:)cgrock

baby_merc
25-05-2013, 12:07 AM
rasa macam nak borong jer..bil letrik setiap bulan dah cecah rm180/bln

Sang Kelembai
25-05-2013, 12:11 AM
Menarik ni. Nanti aku kira berapa batang nak.

Falola
26-05-2013, 09:44 PM
rasa macam nak borong jer..bil letrik setiap bulan dah cecah rm180/bln
mmg bagus bro, saving yang nyata terletak pada wattage mentol itu sendiri. tak seperti alat menjimatkan elektrik pasang kat soket, takder guarentee akan kurangkan penggunaan karen :D

Menarik ni. Nanti aku kira berapa batang nak.
Mantap bro ! :)cgrock

Falola
27-05-2013, 10:39 AM
bumper2bumper

Falola
27-05-2013, 10:40 AM
mmg bagus bro, saving yang nyata terletak pada wattage mentol itu sendiri. tak seperti alat menjimatkan elektrik pasang kat soket, takder guarentee akan kurangkan penggunaan karen :D
bro inbox hang penuh,takleh nak send PM

akundaktau
27-05-2013, 10:46 AM
Parking jap...

a.j
27-05-2013, 12:30 PM
bro inbox hang penuh,takleh nak send PM

okjer aku tgk..full ke??

tonado
27-05-2013, 12:47 PM
berapa harga sebatang

amirza
27-05-2013, 12:56 PM
berapa harga ?

Falola
27-05-2013, 01:43 PM
okjer aku tgk..full ke??
ok dah send :D masalah teknikal barangkali

Falola
28-05-2013, 11:09 AM
berapa harga sebatang
berapa harga ?

Salam,
ada 2 jenis Ledtube ,
harga boleh semak di muka surat 1 atau click di link ini :D

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=16109749#post16109749

Falola
29-05-2013, 12:27 AM
barang baru,
LED strip ... RGB siap dengan remote control, power supply dan LED Controller... harga RM110 siap pos... gambar dan tread baru akan diupload.. TUNGUUUU

Falola
29-05-2013, 04:20 PM
bumper2bumper!

Falola
30-05-2013, 10:48 AM
bumper2bumper

majuniagadotcom
30-05-2013, 10:57 AM
tandabuku dulu..

Falola
30-05-2013, 04:06 PM
yang led tube tu boleh pasang terus kat soket kalimantang normal?

boleh bro,
cuma nak kene tanggalkan starter dan kene bypass chooke sahaja..
:)

Falola
31-05-2013, 11:45 AM
bumper2bumper

Falola
01-06-2013, 11:34 PM
bumper2bumper

Venven Duck
01-06-2013, 11:49 PM
bro brminat la..cod gombak dpt tak?