PDA

View Full Version : (Tips & Tricks) Kelab pemilik Smartphone 9tology [Black Pearl II][Stealth II][Insight]


Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

m0mo~
28-01-2013, 09:14 PM
Salam..:D

Seperti dijanjikan dan ditunggu-tunggu saya encik m0mo~ dengan segala hormatnya merasmikan thread khas untuk model smartphone 9tology
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Tujuan diadakan thread ini adalah untuk kita berbincang sesama user BP2 dan berkongsi TIPS & TRICKS yang boleh kita lakukan dengan menggunakan smartphone 9tology:o

http://i.imgur.com/mD6dh.jpg

Ribuan terima kasih kepada bro slvrchair kerana telah sudi menjadi technical support rasmi kepada thread ini..:D:)paid

Untuk yang masih belum menjadi owner dan berminat untuk menyertai kami sila ke thread ini (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=403097) untuk FAQ yang menggusarkan fikiran anda.

m0mo~
28-01-2013, 09:14 PM
Black Pearl II Owner ;

m0mo~
slvrchair
zord89
masterxxx
Pak Lam
GamezStar
cyruskojie
wapancho
eryanwar89
ryusei
NB7879
sharm2rock
razliena
matramlee
mybalqis
faisal_echal23
kuikui
kutherman
alfie82
kuikui punya wife :))
Kasyidi punya wife :))
anief2020 punya wife :))
ah fan punya adik :))
zamreda
marvelous


Insight Owner ;


bihunx
takdela
gadget_mania
khairilhusni
kuronatsu
goldendream
krezyboy
izzzzz
shide
izzu007
aspalela08
i3l4ck
mtyeh36


Stealth II Owner ;


Kasyidi
oldskoolrocka punya wife :))
anief2020
unique
abgG
FEEL4JJ1
hampeeeh
JustAFriend


Pallete Owner ;

en zzzxy


Kepada semua owner 9tology jangan segan jangan malu mari daftarkan diri anda disini :D (tiada bayaran dikenakan:)))

m0mo~
28-01-2013, 09:15 PM
Website rasmi for BP2 ~~~> LINK (http://www.ninetology.com/malaysia/products_smartphones_pearl_d2.html)
Community page (fb) for BP2 ~~~> LINK (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2)
9tology Youtube Official Channel ~~~> LINK (http://www.youtube.com/user/NinetologySabah)

__________________________________________________ _______________________

Tips: rootkan 9tology anda.so perfomance pn meningkat. Lepas root jgn lupa disable terus go launcher qq browser dgn qq doctor tu.buat berat je..g palystore download ez launcher. Kalau keyboard bosan boleh tukau ke ai keyboard.lg smooth.. Cara root boleh google..sonang je..lg susah aku root htc wildfire aku dulu..haha

a'a ader seal tapi byk dealer bgtau (yg ni aku dpt dari open community bp2 kat FB) once dah register, bleh cabut...tp dier suh abehkan dlu quota FREE tuh hehe...pastu nak tukar bleh sgt...warranty tepon tak void :))

Byk org tny nape nak root??? Ni antara jawapan dier...

Ramp up the power

Rooting a device gives you the ability to overclock its processor. That means you can increase the clock speed of a 1GHz processor, in some cases, to as high as 1.6GHz, for example, which should translate into a pretty significant bump up in processing speed.

Combining overclocking with Custom ROMs can result in massive uplifts in the performance of your handset. We’ve heard reports of a Nexus S running with an overall increased performance of 250 per cent after a series of expertly implemented tweaks.

A bump of 250 per cent, we’d imagine, is rare and requires a lot of skill to achieve, but it does illustrate profoundly just what can be accomplished once your device is rooted.

It’s worth noting that a lot of top level modding such as this requires a very precise set of skill and knowledge, so we would advise anyone not comfortable with the science behind overclocking to proceed with caution. No-one wants to brick their brand new phone, after all.

Warning: Rooted at your own risk, some manufacturer void warranty for rooted device.

Wife pn sinyum henpon dia laju pas root..xde lag dgn hang da..yg buat berat go launcher tu.

Dun wori..nk unrootkan pn boleh..:)

semudah ABC..

ini cara root 9tology stealth 2..dgn nama lain micromax a110 (India). kalau China ape tah nama dia.. setelah search kat google black pearl 2 pn root dgn kaedah ni jugak :)paid:)paid

aku bg link je..senang..

http://androidforums.com/canvas-2-a110-all-things-root/644239-how-root-micromax-a110-micromax-canvas-a110-exclusive-guide.html



TIPS for today...Rubber-case Samsung Galaxy S bleh masuk kt BP2...tp lubang camera kne DIY skit la

Have fun! :))

p/s: tak try lagik, tp dapat tips ni kat rumah sblh...nnt aku bleh try cari satu rubber case...try diy lubong camera hehe

Cara2 Root BP2 :

1. Mula2 ikut panduan kt web ni : http://www.androidgadgematic.com/2012/09/easiest-way-install-android-adb-drivers.html
utk install ADB driver utk hepon kita.

2. download the 'Root_with_Restore_by_Bin4ry_v18' kat : http://uploaded.net/file/0fpyh5c5

3.extract file tu dan jalankan 'RunMe.bat'

4. ikut arahan yg ditunjukkan dlm 'command prompt'

6. lepas phone restart, akan ada 1 app install dlm hepon iaitu "SuperSU"

7.Tahniah anda dah berjaya rooted BP2 !


P/s : penafian.. kalau ada masalah atas risiko sendiri ek.
Selamat mencuba.


:)paid :)paid

Salam sejahtera,

Aku pengguna baru Ninetology Insight i9430 nie... baru angkat 3 hari lepas (hari ni baru register masok forum nie).

anyway, aku dah bace sume 22 page comment + info yang ade dlm thread nie. Byk yg bergune.

So skrang aku nk dptkan kepastian skit, model Stealth 2 & BP2 dah berjaye ROOT. Model Insight ade sape dah test ROOT? mintak kepastian. Kalu ade yg dah berjaye, mintak tulis tutorial skit inform kat member2 yg len.

Keseluruhan, aku berpuas hati dgn Insight ni, cume 1 je. GPS problem. Signal yg die tarik lemah semcm, lg 1 dari segi real-time position detection tu ade mslh... x same mcm handphone sony aku (xperia x8 & Arc). Aku dah test dgn Insight aku & Insight member aku. Test GPS signal dekat 3 jam dgn app "GPS Status" & "GPS Test". Kalu x bergerak, xde mslh. Tp bile test dgn PAPAGO M9 & X5. x brape jd. So, pndpt aku, GPS insight ni mungkin ade problem dari segi hardware @ software.

Dari segi Wifi plak, mungkin x ramai yg kene mslh ni, tp aku dah kene, so ape salahnye share... Bile ko setting WiFi ko dgn security mode WPA2-PSK, mungkin line ko akan jd hanging, mcm laptop dpt limited connectivity. aku solve dgn tukar pakai WPA1 @ WEP. so problem tu settle. (mungkin modem aku problem @ setting aku problem, still, problem ni pnah jd dkat Xperia Arc aku mase aku gune Android 4.0 ICS dulu, so aku downgrade kpd android 2.3 Gingerbread, settle masalah)

Rumusan, aku tgh cari 3 bende:

1. Cara ROOT insight(yg dah test & berjaye)
2. Cara Unlock BOOTLOADER (kalu ade)
3. Custom ROMs (kalu ade)

Harap otai2 dpt berikan reply...

P/s: Bg sape2 yg dah ROOT, tahniah aku ucapkan. ^^
p/s2: Bg yg dah ROOT jgk, kalu nk buang app mcm QQ doctor @ QQ launcher, Korang leh download "Anttek App Manager" dari Google Play, 1st time bukak app tu, die mcm mintak ROOT access, allow, pastu korang leh delete mane2 application yg korang nk, WARNING!!!! tp jgn memandai delete plak, kalu xtaw bende tu ape, biar je. buang app yg mane korang taw dan sah2 mkn memory. Silap delete, leh rosak Android tu.
P/s3: Kalu xnak ambik risiko yg ade kat p/s2, korang leh download application freezer mcm "Bloat Freezer", freeze application tu dari auto-running & mkn memory & mkn battery.
P/s4: Ez launcher aku x pnah pakai, tp so far launcher yg plg ringan aku pnah gune & simple adalah "launcherpro".
P/s5: Aku baru 2 tahun lbh pakai android... stkt ni, aku dah belajar cmne nk ROOT, Unlock BOOTLOADER, pakai Custom ROMs dan lain2. Kalu ade pertanyaan @ ilmu2 yg leh share, silakan~ mmg aku berterime kasih sgt2...

Lastly, tahniah kpd sape2 yg dpt bace hbs karangan aku ni. Mmg style aku tanye soalan & jwb soalan panjang2 cmni. =.= tabiat.... harap memahami.. TQ.perghhhhhhhh panjang hehe baguih2...1st skali welkam to the club bro...

psl gps tuh mmg ninetology ader prob..dari segi accuracy dan performance..tak sure sbb firmare/ROM ka atau sbb hardware...tp ninetology tgh fix issue ni....ader update aku akan ltk kat sini

tp temporary solutions yg aku bleh suggest (dah try jadik) ko try activate GPS+Wifi/Data connection utk maps...so far aku guna mmg accurate, even dlm building pn bleh detect lagik...for first time GPS loading mmg lambat...tp dah lama ON mmg signal tangkap cepat, mungkin gps dier lambat panas agaknye :))..goodluck bro..

psl len2 mungkin otai2 len bleh tlg jawab...

CG mmg mengalu-alikan otai2 android yg pkai ninetology ni bro :))

p/s: aku baru 2 minggu pkai android hahahaha :eek::eek: masih dok blaja2 lagik ni

TQ reply Bro, aku dah test care yg ko ckpkan tu.. GPS + EPO + a-GPS, still same gak... 30 minit aku biar.. signaling mcm hampeh... agak kecewa la dgn masalah ni... nvm, aku x root lg, so skrang aku test potential Stock ROM die ni stkt mane leh pergi, dan brape byk problem yg ade... maybe dlm 1-2 mggu ni aku bedah siasat dulu stock ROM ni, pastu aku ROOT & test cmne nk improve lg insight dgn ROOT...



salam....
baru je sambar bp2 tadi...5-6 kedai tanya semua out of stock....at last jumpa gak kedai yg ade stock....mintak try test sbb nak check version..dapat yg v16..hehe..tak payah nak upgrade.....tapi tak beli lagi...usha kedai lain dulu...jumpa 1 kedai..ade stock....aku saje tanya..banyak ke stock u ade?dgn kerek amoi tu cakap...u mau 10 set pun saya ade...aku gelak je...mintak nak test phone tu...die bg phone aku check v12....alamak..stock lama laa ni....datang kedai yg mula-mula tadi beli kat situ....1 set bp2 phone + digi simkad + screen cover + back cover untuk phone + buah oren + air mineral = puas hati...hehehhe...

balik test bp2...
camera not bad laa....aku tak kisah sgt...
test gps...alamak kantoi..tak detect...hampeh tul....pegi kat settting "on"kan semua setting kat situ....Alhamdulillah...lancar....laju gak detect....terus install waze....hehehe...
pas tu install compass untuk detect arah qiblat....ehh...boleh guna laaa...aku ingat takleh guna sbb compass tak masuk dalam spec...

tu je yg aku dah try setakat ni.... :)

selingan :))

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/530649_545823692102366_1977653709_n.jpg

TIPS PENGGUNAAN BATERI
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/73726_541172572567478_810945965_n.png
ni screenshot aku amik kat 9tology open community kat fb...berikut adalah tips yg digunakan..


Tips of the day: Improve battery performance of BP2!

Since firmware upgrade V16, BP2 battery performance was improved a lot compared to V15 and V12.. However, some of us might still feels that the battery are still draining fast.. This normal to every android phone.. I would like to share some tips on how to conserve the battery:

1. Try to disable unused apps such as M-Warranty (must make sure after sucessful registered), FM radio (it always running in background although didn't use it, advisable to disable this apps), and any other apps that unable to be uninstalled and you don't wish to use it anymore. However, These apps can be enable again after disabled. Just go to "Setting", "Apps", "All", and click on the apps you wish to disable, then click on "Disable".

2. Always make sure your RAM is always on good state (green when you click Running Tab in you Apps Drawer). Always flush your running apps. You might install apps such as Go Task Manager, Advance Task Manager, Advanced Task Killer, etc, to helps you clear all these running apps.

3. Adjust ypur brightness to the lowest if possible.

4. Try to off vibration.

5. Off wifi, data connection, bluetooth when you are not using them.

These are some tips that greatly help you to improved your battery consumption in BP2 or any other android phone.. If I missed out any tips, Please share in the comments ya!

credits (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2)

p/s: aku pernah pos ujikaji guna tepon aku kat thread sblh hasilnya lebih kurang camni :)) mmg bleh tahan lama :)cgrock

m0mo~
28-01-2013, 09:15 PM
update antutu ranking :D

http://i1359.photobucket.com/albums/q784/m0momo/Screenshot_2013-01-31-18-28-49_zps53533431.png

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

m0mo~
28-01-2013, 09:16 PM
9tology Black Pearl II Unboxing

ThVYhsUJPt4

__________________________________________________ _______


9tology Black Pearl II UI Demo

W0JwdpYGQSY



__________________________________________________ _______

9tology Black Pearl II Gameplay

lulqjQqNiRc


OJELTisMtUw


__________________________________________________ _______


9tology Black Pearl II Sample Video

eZv9gzCEnWo




__________________________________________________ _______

bihunx
28-01-2013, 09:18 PM
Insight boleh join tak? i9430.. hp rebat jugak ke? hehe..

m0mo~
28-01-2013, 09:22 PM
Insight boleh join tak? i9430.. hp rebat jugak ke? hehe..

walaupun insight advance dan mahal sikit dari BP2 tapi adik beradik bolehla join..haa sila-sila jemput makan..:))

slvrchair
28-01-2013, 09:35 PM
hiihi dh sampai...:))


IKLAN: Ninetology PREMIUM Accessories

http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=124999&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125000&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125001&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125002&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125003&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125004&d=1370864073http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125005&d=1370864073http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125006&d=1370864073http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125007&d=1370864073http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=127410&d=1372927144http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=127411&d=1372927144http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=127412&d=1372927144http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=127413&d=1372927144http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=127414&d=1372927144http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129737&d=1374844754http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129738&d=1374844754http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129739&d=1374844754http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129740&d=1374844754http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129741&d=1374844754http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129742&d=1374844754http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129743&d=1374844754http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129744&d=1374844754http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129745&d=1374844754http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=129746&d=1374844754http://carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=135715&d=1381457676http://carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=135716&d=1381457676http://carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=135718&d=1381457995http://carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=135717&d=1381457847http://carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=135719&d=1381457995

Nak order klik siggy di bawah yer :)) Terima kasih.

m0mo~
28-01-2013, 09:36 PM
hiihi dh sampai...:))

YAB Tan Sri slvrchair dah sampai..yeay!!:))

takdela
28-01-2013, 09:47 PM
Insight pun nk join gk ni.. Boleh ke x ni tt?
Huhu..

slvrchair
28-01-2013, 09:49 PM
YAB Tan Sri slvrchair dah sampai..yeay!!:))

:eek::eek::eek:

m0mo~
28-01-2013, 09:52 PM
Insight pun nk join gk ni.. Boleh ke x ni tt?
Huhu..

boleh bro...dah ada 2org owner insight kat sini..:)paid

bihunx
28-01-2013, 10:28 PM
sebab skrin besar sikit je pun..

m0mo~
28-01-2013, 10:48 PM
sebab skrin besar sikit je pun..

alahai..sedihla plak ayat bro ni..ok bro...nanti aku buat list pemilik insight k..:(

Pak Lam
28-01-2013, 10:51 PM
Salam..:D

Seperti dijanjikan dan ditunggu-tunggu saya encik m0mo~ dengan segala hormatnya merasmikan thread khas untuk model smartphone 9tology Black Pearl II i9400 atau nama manja beliau BP2
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Tujuan diadakan thread ini adalah untuk kita berbincang sesama user BP2 dan berkongsi TIPS & TRICKS yang boleh kita lakukan dengan menggunakan BP2:o

http://i.imgur.com/mD6dh.jpg

Ribuan terima kasih kepada bro slvrchair kerana telah sudi menjadi technical support rasmi kepada thread ini..:D:)paid

Untuk yang masih belum menjadi owner dan berminat untuk menyertai kami sila ke thread ini (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=403097) untuk FAQ yang menggusarkan fikiran anda.

Jarang msk forum. Da ad tread ni ek. ok add saya dlm senarai owner sama. Hehe :)paid :)cgrock

m0mo~
28-01-2013, 11:03 PM
Jarang msk forum. Da ad tread ni ek. ok add saya dlm senarai owner sama. Hehe :)paid :)cgrock

welcome to the club Pak Lam :)cgrock

ps; dari syok ke?

Pak Lam
28-01-2013, 11:16 PM
welcome to the club Pak Lam :)cgrock

ps; dari syok ke?

syok.org ka? xda la. cni jgk mari... :D

m0mo~
28-01-2013, 11:55 PM
syok.org ka? xda la. cni jgk mari... :D

hehe ok..welcome2:D

Kasyidi
29-01-2013, 07:19 AM
huhu.. ambo pakai Stealth 2, harap sudilah terima ambo seadanya.. :P

m0mo~
29-01-2013, 08:56 AM
huhu.. ambo pakai Stealth 2, harap sudilah terima ambo seadanya.. :P

Huhu...bulih..kena tukar tajuk thread la pasni

bihunx
29-01-2013, 12:11 PM
Buat kelab 9thology la.. sebab support kat web pun takdak.. apa pun takdak.. atleast tolong sikit.. contohnya nak cari flip cover.. susah tol..

m0mo~
29-01-2013, 01:08 PM
Buat kelab 9thology la.. sebab support kat web pun takdak.. apa pun takdak.. atleast tolong sikit.. contohnya nak cari flip cover.. susah tol..

yela2...nanti aku edit balik..

flip cover aku dah tanya tu ari,tauke ckp dalam proses pembikinan...nanti dah ada die call aku..

m0mo~
29-01-2013, 01:26 PM
http://i1359.photobucket.com/albums/q784/m0momo/Screenshot_2013-01-29-12-27-03_zps1a4030c8.png
Manyak laju woo :))

zord89
29-01-2013, 03:38 PM
pergh mr momo dah angkat bp2 akhrnyer....amcm digi sim tu ade x seal??

zord89
29-01-2013, 03:42 PM
m0mo~
slvrchair
zord89
masterxxx
Pak Lam
Kasyidi punya wife :))
anief2020 punya wife :))
ah fan punya adik :))






Kepada semua owner BP2 jangan segan jangan malu mari daftarkan diri anda disini :D (tiada bayaran dikenakan:)))


akrnye encik momo dah pakai bp2...nk tanye la, ko ade x sim digi y seal dlm hp bp2...

sky8men
29-01-2013, 03:46 PM
xpernah dengar brand ni..brand yang semakin meningkat..bgs ni

slvrchair
29-01-2013, 03:52 PM
m0mo~
slvrchair
zord89
masterxxx
Pak Lam
Kasyidi punya wife :))
anief2020 punya wife :))
ah fan punya adik :))


Kepada semua owner BP2 jangan segan jangan malu mari daftarkan diri anda disini :D (tiada bayaran dikenakan:)))



heheh tak pasan dah update, waaa makin ramai geng ni baguih2...

slvrchair
29-01-2013, 03:53 PM
Jarang msk forum. Da ad tread ni ek. ok add saya dlm senarai owner sama. Hehe :)paid :)cgrock

heheh welcome to the club...:))

slvrchair
29-01-2013, 03:55 PM
pergh mr momo dah angkat bp2 akhrnyer....amcm digi sim tu ade x seal??

a'a ader seal tapi byk dealer bgtau (yg ni aku dpt dari open community bp2 kat FB) once dah register, bleh cabut...tp dier suh abehkan dlu quota FREE tuh hehe...pastu nak tukar bleh sgt...warranty tepon tak void :))

slvrchair
29-01-2013, 03:57 PM
http://i1359.photobucket.com/albums/q784/m0momo/Screenshot_2013-01-29-12-27-03_zps1a4030c8.png
Manyak laju woo :))

perghhh terbaik bro...

hahahaha aku dah berjaya install VPN...cme blum test nk tgk leaking ker tak quota celcom 1 mesia aku...ptg ni amik sim kad celcom baru hehehe, harap berjalan dgn lancar

slvrchair
29-01-2013, 03:58 PM
xpernah dengar brand ni..brand yang semakin meningkat..bgs ni

bagus sbb ader company/developer yg support upgrade firmware..

lebih bagus dari angkat tepon clone...murah plak tuh...cap mesia ni...:D

oldskoolrocka
29-01-2013, 04:01 PM
Wife den baru angkat stealth 2 i9500..skrin besau puas ati..cuma sharp tak boleh nk tanding s2 la..:D:D..yoalh..rega pn 680 je..tp ok la dual core dgn 512mb ram..

slvrchair
29-01-2013, 04:04 PM
Buat kelab 9thology la.. sebab support kat web pun takdak.. apa pun takdak.. atleast tolong sikit.. contohnya nak cari flip cover.. susah tol..

kat penang ader bro, back-case dier jual asing (patut FREE bile beli BP2 pakej rebet ni)..tp mahal la...baik tggu yg akan dtg...latest design hopefully dpt murah.. :)

anief2020
29-01-2013, 04:05 PM
Wah nama bini akupn dh msk list..hehehe..bagus tt...sudah ada thread khas BP2 ni...

slvrchair
29-01-2013, 04:07 PM
Wife den baru angkat stealth 2 i9500..skrin besau puas ati..cuma sharp tak boleh nk tanding s2 la..:D:D..yoalh..rega pn 680 je..tp ok la dual core dgn 512mb ram..

hehe tahniah2...pueh ati utk entry level android user bro...takmo register jadi ahli kelab ke? heheh

slvrchair
29-01-2013, 04:08 PM
Wah nama bini akupn dh msk list..hehehe..bagus tt...sudah ada thread khas BP2 ni...

nnt kita update plan2 tips and tricks utk beginner...cam aku ni

kongsi2 ujikaji yg aku dah wat utk perkongsian bersama :))

forexyes
29-01-2013, 04:08 PM
tak leh la, bahye ni

oldskoolrocka
29-01-2013, 04:09 PM
Tips: rootkan 9tology anda.so perfomance pn meningkat. Lepas root jgn lupa disable terus go launcher qq browser dgn qq doctor tu.buat berat je..g palystore download ez launcher. Kalau keyboard bosan boleh tukau ke ai keyboard.lg smooth.. Cara root boleh google..sonang je..lg susah aku root htc wildfire aku dulu..haha

slvrchair
29-01-2013, 04:09 PM
tak leh la, bahye ni

ape yg takleh?ape yg bahye? cer citer skit...:)

slvrchair
29-01-2013, 04:10 PM
Tips: rootkan 9tology anda.so perfomance pn meningkat. Lepas root jgn lupa disable terus go launcher qq browser dgn qq doctor tu.buat berat je..g palystore download ez launcher. Kalau keyboard bosan boleh tukau ke ai keyboard.lg smooth.. Cara root boleh google..sonang je..lg susah aku root htc wildfire aku dulu..haha

huhuh tp tak void ke warranty nnt bro? tgh pk nk root ke tak ni...tp takut hoho...noob lagik aku bab2 android ni

oldskoolrocka
29-01-2013, 04:11 PM
Wife pn sinyum henpon dia laju pas root..xde lag dgn hang da..yg buat berat go launcher tu.

oldskoolrocka
29-01-2013, 04:12 PM
huhuh tp tak void ke warranty nnt bro? tgh pk nk root ke tak ni...tp takut hoho...noob lagik aku bab2 android ni

Dun wori..nk unrootkan pn boleh..:)

anief2020
29-01-2013, 04:16 PM
Tak brani nk root lg...haha..tunggu otai2 msk dl

slvrchair
29-01-2013, 04:20 PM
Dun wori..nk unrootkan pn boleh..:)

waaa ye ke...diorg takleh trace ke nnt?

oldskoolrocka
29-01-2013, 04:21 PM
waaa ye ke...diorg takleh trace ke nnt?

Xsure bro..:D:D. Kalau guna android ni x root x sah..:)paid:)paid

slvrchair
29-01-2013, 04:21 PM
Wife pn sinyum henpon dia laju pas root..xde lag dgn hang da..yg buat berat go launcher tu.

tuh la, ader tbc psl go launcher tu, tp tak berani nk root...

bleh bro kasik tunjuk ajar skit?

slvrchair
29-01-2013, 04:23 PM
Xsure bro..:D:D. Kalau guna android ni x root x sah..:)paid:)paid

huhu patutla android user yg advance kerja nk root jer...apps pn pelik2 ja pkai...:)cgrock

oldskoolrocka
29-01-2013, 04:27 PM
tuh la, ader tbc psl go launcher tu, tp tak berani nk root...

bleh bro kasik tunjuk ajar skit?

semudah ABC..

ini cara root 9tology stealth 2..dgn nama lain micromax a110 (India). kalau China ape tah nama dia.. setelah search kat google black pearl 2 pn root dgn kaedah ni jugak :)paid:)paid

aku bg link je..senang..

http://androidforums.com/canvas-2-a110-all-things-root/644239-how-root-micromax-a110-micromax-canvas-a110-exclusive-guide.html

slvrchair
29-01-2013, 06:06 PM
semudah ABC..

ini cara root 9tology stealth 2..dgn nama lain micromax a110 (India). kalau China ape tah nama dia.. setelah search kat google black pearl 2 pn root dgn kaedah ni jugak :)paid:)paid

aku bg link je..senang..

http://androidforums.com/canvas-2-a110-all-things-root/644239-how-root-micromax-a110-micromax-canvas-a110-exclusive-guide.html

OK bos. Thanks.

P/s : haha reply thread pkai bp2 ni dgn digi sim jenuh nk abehkn 300mb

bihunx
29-01-2013, 07:32 PM
yela2...nanti aku edit balik..

flip cover aku dah tanya tu ari,tauke ckp dalam proses pembikinan...nanti dah ada die call aku..

:)cgrock bagus la camtu.. suruh tauke tu buat lebih.. kendian pass kat aku jugak.. sama2 buat stress test.. :eek::eek: yg backcase tu ada kedai offer.. rm28.. tapi tak best la.. alatan skrin sentuh ni kena ada cover depan sekali baru betol..

zord89
29-01-2013, 09:15 PM
a'a ader seal tapi byk dealer bgtau (yg ni aku dpt dari open community bp2 kat FB) once dah register, bleh cabut...tp dier suh abehkan dlu quota FREE tuh hehe...pastu nak tukar bleh sgt...warranty tepon tak void :))

tq momo...

GamezStar
29-01-2013, 09:20 PM
add aku sekali

slvrchair
30-01-2013, 12:14 AM
tq momo...

:(( waa lembu pny susu sapi dpt nama :eek:

slvrchair
30-01-2013, 12:16 AM
add aku sekali

Welcome to the club bro :))

m0mo~
30-01-2013, 08:58 AM
xpernah dengar brand ni..brand yang semakin meningkat..bgs ni

company base kat malaysia..supportlah barangan company malaysia :)paid

m0mo~
30-01-2013, 08:59 AM
pergh mr momo dah angkat bp2 akhrnyer....amcm digi sim tu ade x seal??

aku rasa semua henfon 9tology mmg ade digi sim yg seal tu...

tapi aku dah tanya tauke..die cakap boleh buang sbb kedai die bukan direct under digi..

bro kena tanya kedai tmpt bro beli tu

m0mo~
30-01-2013, 09:01 AM
a'a ader seal tapi byk dealer bgtau (yg ni aku dpt dari open community bp2 kat FB) once dah register, bleh cabut...tp dier suh abehkan dlu quota FREE tuh hehe...pastu nak tukar bleh sgt...warranty tepon tak void :))

bro..sim aku tak aktif2 lagi smpi skrg..apekes eh?tauke tu tak reg ke sim aku?

aku dah buang seal tu nk letak sim celcom 1m..lupa nk register M waranty..

aku on balik henfon die kuar "unfortunately M waranty has expired"

adakah ini bermaksud henfon aku dah takde waranty??~X(

m0mo~
30-01-2013, 09:02 AM
perghhh terbaik bro...

hahahaha aku dah berjaya install VPN...cme blum test nk tgk leaking ker tak quota celcom 1 mesia aku...ptg ni amik sim kad celcom baru hehehe, harap berjalan dgn lancar

aku tak pakai VPN pn..hehehe

m0mo~
30-01-2013, 09:03 AM
Wife den baru angkat stealth 2 i9500..skrin besau puas ati..cuma sharp tak boleh nk tanding s2 la..:D:D..yoalh..rega pn 680 je..tp ok la dual core dgn 512mb ram..

welcome to the club to bro punya wife..:)paid

m0mo~
30-01-2013, 09:04 AM
Wah nama bini akupn dh msk list..hehehe..bagus tt...sudah ada thread khas BP2 ni...

nk cukupkan korum bro...:eek:

m0mo~
30-01-2013, 09:04 AM
tak leh la, bahye ni

dah kenapa plak bro ni?:-?

m0mo~
30-01-2013, 09:05 AM
Tips: rootkan 9tology anda.so perfomance pn meningkat. Lepas root jgn lupa disable terus go launcher qq browser dgn qq doctor tu.buat berat je..g palystore download ez launcher. Kalau keyboard bosan boleh tukau ke ai keyboard.lg smooth.. Cara root boleh google..sonang je..lg susah aku root htc wildfire aku dulu..haha

nindiaaa...otai dah mai....:)cgrock

aku noob psl android ni..untuk ape ye root tu?biase dgr org ckp tp taktau untuk ape:-?

m0mo~
30-01-2013, 09:07 AM
Wife pn sinyum henpon dia laju pas root..xde lag dgn hang da..yg buat berat go launcher tu.

aku ingat dah cukup laju..rupanya dual core ni lag lg eh...:))

boleh torai root ni

arafatprofit
30-01-2013, 09:07 AM
the best hp yang bakal menyaingi Samsung dan iPhone dari segi harga dan spec.

m0mo~
30-01-2013, 09:07 AM
huhu patutla android user yg advance kerja nk root jer...apps pn pelik2 ja pkai...:)cgrock

kalu root apps paid blh pakai ka bro?

slvrchair
30-01-2013, 09:08 AM
bro..sim aku tak aktif2 lagi smpi skrg..apekes eh?tauke tu tak reg ke sim aku?

aku dah buang seal tu nk letak sim celcom 1m..lupa nk register M waranty..

aku on balik henfon die kuar "unfortunately M waranty has expired"

adakah ini bermaksud henfon aku dah takde waranty??~X(

m-warranty yg cina tuh bitau kat aku kne register within 24hours slps beli..digi sim tuh dier ckp paling cepat 1hari paling lmbt dier activate 3hari...

warranty kad ada kan?submit je warranty kad tuh...rsnye bleh...m-warranty tuh kira cam register online

m0mo~
30-01-2013, 09:08 AM
OK bos. Thanks.

P/s : haha reply thread pkai bp2 ni dgn digi sim jenuh nk abehkn 300mb

waa sim digi aku tak aktif lg...~X(

m0mo~
30-01-2013, 09:09 AM
:)cgrock bagus la camtu.. suruh tauke tu buat lebih.. kendian pass kat aku jugak.. sama2 buat stress test.. :eek::eek: yg backcase tu ada kedai offer.. rm28.. tapi tak best la.. alatan skrin sentuh ni kena ada cover depan sekali baru betol..

orait nanti aku update kalu dah ade :D

m0mo~
30-01-2013, 09:09 AM
add aku sekali

welcome to the club :)cgrock

m0mo~
30-01-2013, 09:10 AM
:(( waa lembu pny susu sapi dpt nama :eek:

hahaha..tak pasal2 nama aku lak naik..:eek:

kipaskertas_108
30-01-2013, 09:12 AM
ade x yg quadcore skang? rse cam better amik ni dr amik clone (hehe..sory,personal opinion je,jgn marah la geng2 clone)..

slvrchair
30-01-2013, 09:13 AM
Byk org tny nape nak root??? Ni antara jawapan dier...

Ramp up the power

Rooting a device gives you the ability to overclock its processor. That means you can increase the clock speed of a 1GHz processor, in some cases, to as high as 1.6GHz, for example, which should translate into a pretty significant bump up in processing speed.

Combining overclocking with Custom ROMs can result in massive uplifts in the performance of your handset. We’ve heard reports of a Nexus S running with an overall increased performance of 250 per cent after a series of expertly implemented tweaks.

A bump of 250 per cent, we’d imagine, is rare and requires a lot of skill to achieve, but it does illustrate profoundly just what can be accomplished once your device is rooted.

It’s worth noting that a lot of top level modding such as this requires a very precise set of skill and knowledge, so we would advise anyone not comfortable with the science behind overclocking to proceed with caution. No-one wants to brick their brand new phone, after all.

Warning: Rooted at your own risk, some manufacturer void warranty for rooted device.

slvrchair
30-01-2013, 09:14 AM
waa sim digi aku tak aktif lg...~X(

try tny balik dealer ko, jgn dier lupa udah ler...kalu dah activate digi anta msg...

m0mo~
30-01-2013, 09:14 AM
ade x yg quadcore skang? rse cam better amik ni dr amik clone (hehe..sory,personal opinion je,jgn marah la geng2 clone)..

setakat ni yg paling canggih stealth II la..dual core..

kalu quad core komfem harga ada cantik sikit..:))

tapi memang berbaloi-baloi:)paid

m0mo~
30-01-2013, 09:15 AM
Byk org tny nape nak root??? Ni antara jawapan dier...

ooo untuk kasi lagi laju la ni...:-?

GamezStar
30-01-2013, 09:16 AM
aku da download sim free play... ape lagi erk game2 yg best free nyer ?

slvrchair
30-01-2013, 09:16 AM
ade x yg quadcore skang? rse cam better amik ni dr amik clone (hehe..sory,personal opinion je,jgn marah la geng2 clone)..

blom ader lagi kot bos, maybe next product line :))

yup, ader firmware update tak la gelabah newbies cam aku ni nk upgrade firmware lol :eek::eek:

m0mo~
30-01-2013, 09:17 AM
try tny balik dealer ko, jgn dier lupa udah ler...kalu dah activate digi anta msg...

ujung minggu ni aku pegi serang kedai die..:mad:

aku dah racun membe aku 2org..sorang berminat ngan stealth II..sorang lg nk agkt Pallete..

kalu kedai tu wat taik aku cari kedai lain la beli stealth n pallete

slvrchair
30-01-2013, 09:17 AM
hahaha..tak pasal2 nama aku lak naik..:eek:

reply tgh mamai agaknye hehe :)) :eek:

slvrchair
30-01-2013, 09:18 AM
aku da download sim free play... ape lagi erk game2 yg best free nyer ?

hehe dah try Temple run 1 & 2 ?? haha menarik gak, game kene kejar beruk...siap character bleh upgrade power+abilities bagai...:))

m0mo~
30-01-2013, 09:18 AM
aku da download sim free play... ape lagi erk game2 yg best free nyer ?

game aku dah install 3..game lumba kete,angry birds rio n ninja fruit..:eek::eek::eek:

slvrchair
30-01-2013, 09:19 AM
ujung minggu ni aku pegi serang kedai die..:mad:

aku dah racun membe aku 2org..sorang berminat ngan stealth II..sorang lg nk agkt Pallete..

kalu kedai tu wat taik aku cari kedai lain la beli stealth n pallete

huhu goodluck bro, serang jgn tak serang...jgn lupa bwk geng...hohoho :D

m0mo~
30-01-2013, 09:19 AM
blom ader lagi kot bos, maybe next product line :))

yup, ader firmware update tak la gelabah newbies cam aku ni nk upgrade firmware lol :eek::eek:

kalu root nanti firmware tu still ade ke kire ganti yg root?

kot root nanti dah tak jimat bateri V16 tu:-?

m0mo~
30-01-2013, 09:20 AM
huhu goodluck bro, serang jgn tak serang...jgn lupa bwk geng...hohoho :D

aku lone ranger je bro..tak cukup samseng la bwk geng..:eek::eek::eek:

slvrchair
30-01-2013, 09:21 AM
kalu root nanti firmware tu still ade ke kire ganti yg root?

kot root nanti dah tak jimat bateri V16 tu:-?

ader cme bile anta kat service centre ke nak upgrade firmware takut diorg takmo buat sbb warranty dah void :((

ader ckp bleh unrooted balik...tapi tak pasti bleh trace ke tak...huhu

slvrchair
30-01-2013, 09:22 AM
aku lone ranger je bro..tak cukup samseng la bwk geng..:eek::eek::eek:

hehe waaaa ganas2..:eek::eek::eek:

slvrchair
30-01-2013, 09:24 AM
kalu root apps paid blh pakai ka bro?

bleh :) even ader sesetengah apps kne rooted baru bleh install

m0mo~
30-01-2013, 09:26 AM
ader cme bile anta kat service centre ke nak upgrade firmware takut diorg takmo buat sbb warranty dah void :((

ader ckp bleh unrooted balik...tapi tak pasti bleh trace ke tak...huhu

huhu risiko neh..aku rasa dorang taleh trace kot...:-?

hehe waaaa ganas2..:eek::eek::eek:

:eek::eek::eek::eek::eek:

m0mo~
30-01-2013, 09:26 AM
bleh :) even ader sesetengah apps kne rooted baru bleh install

nanti aku nak try la root ni...tunggu feedback lain2 dulu :D

goal_hunter
30-01-2013, 09:34 AM
baper rege tepon ni?

m0mo~
30-01-2013, 09:36 AM
the best hp yang bakal menyaingi Samsung dan iPhone dari segi harga dan spec.

bro pakai model mane?nak update nama 9tology owner ni..

slvrchair
30-01-2013, 09:39 AM
baper rege tepon ni?

http://www.ninetology.com/images/banner_main08.jpg

slvrchair
30-01-2013, 09:52 AM
1) Download and install Google USB drive from here (http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Google/Google-USB-Driver-Revision4.shtml)( http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Google/Google-USB-Driver-Revision4.shtml )

[IMPORTANT : Follow the instructions found here (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1830108): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1830108 to install the USB drive. ]

2) Download Root_with_Restore_by_Bin4ry_v18 from this link (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460)(http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460).

3) Run the files in the folder and follow the instructions !

And that's it folks ! Rooting complete ! All credit goes to Bin4ry and the person in the forum that posted the solution . I am just the middleman linking all of these posts together for easier reference :D . Happy Rooting ! ^^

Credits (http://zen9night.blogspot.com/2013/01/how-to-root-ninetology-black-pearl-2.html)

WARNING: Some manufacturer void warranty for rooted device. Rooting at ur own risk.

m0mo~
30-01-2013, 09:56 AM
baper rege tepon ni?

dengan rebate SKMM rm200+rebate dari manufacturer rm100 kena tambah RM299

so rege biasa sepatutnya rm599:o:D

m0mo~
30-01-2013, 09:56 AM
Credits (http://zen9night.blogspot.com/2013/01/how-to-root-ninetology-black-pearl-2.html)

WARNING: Some manufacturer void warranty for rooted device. Rooting at ur own risk.

terbaik!!nanti aku updatekn kat depan:)paid

slvrchair
30-01-2013, 10:10 AM
terbaik!!nanti aku updatekn kat depan:)paid

heheh tak tau nk try ker tak...nervous2 ni haha...cam haremmm :eek::eek:

btw, aku tgh study pasal custom ROM, kejadah apa aku pn tak tau..

katanye speed increase, battery bleh tahan laamaaaaaaaaa

nnt aku update..kalau nk try baca tgk kat SINI (http://www.androidpolice.com/2010/05/01/custom-roms-for-android-explained-and-why-you-want-them/)

slvrchair
30-01-2013, 10:19 AM
TIPS Batery Saving dari salah seorang FB comunity yg pkai BP2

Tham Lin Chong : upgraded to V16 firmware, used GPRS network, used lowest brightness, turned off wifi, bluetooth, GPS and data connection, disabled Maps, M-warranty, QQdoctor and etc unuse apps,used stock Launcher (avoid to any 3rd party Launcher), calibrated new battery (full charge 100% and then drain until 0% automatic turn off, again full charge 100%, repeating this steps)

Credits: Tham Lin Chong

Ni screenshot dier

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/539107_10151228143184109_488758957_n.jpg

m0mo~
30-01-2013, 10:48 AM
TIPS Batery Saving dari salah seorang FB comunity yg pkai BP2



Credits: Tham Lin Chong

Ni screenshot dier

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/539107_10151228143184109_488758957_n.jpg

fuyohh sampai 2days tu...

tapi aku sentiasa on data connection..#:-S

slvrchair
30-01-2013, 10:51 AM
fuyohh sampai 2days tu...

tapi aku sentiasa on data connection..#:-S

huhu yg tu mmg kuat makan bateri bro, try offkan bile tak pkai.

forexyes
30-01-2013, 10:51 AM
bagus lah ini

m0mo~
30-01-2013, 11:05 AM
huhu yg tu mmg kuat makan bateri bro, try offkan bile tak pkai.

aku sentiasa on pn blh tahan sampai kul6..dah ok kot...

m0mo~
30-01-2013, 11:05 AM
bagus lah ini

tanak join ke bro?:D

cyruskojie
30-01-2013, 11:50 AM
saya cyruskojie melaporkan diri sebagai pemilik black pearl 2~

+kOoL+
30-01-2013, 12:11 PM
http://www.ninetology.com/images/banner_main08.jpg

stealth tu pn macam best je.. skrin macam agak besar.. sekali pandang macam hp samsung pn ada jugak.. :))

m0mo~
30-01-2013, 12:16 PM
saya cyruskojie melaporkan diri sebagai pemilik black pearl 2~

Welcome to the club bro :)cgrock

cyruskojie
30-01-2013, 12:51 PM
dekat loyat ada 1 thread black pearl 2 yg bg detail pasal nak root, custom rom, tip and tricks. rasa2 kalu kita compile dan tepek kat sni, agak memanfaatkan la bg kita.

m0mo~
30-01-2013, 01:16 PM
dekat loyat ada 1 thread black pearl 2 yg bg detail pasal nak root, custom rom, tip and tricks. rasa2 kalu kita compile dan tepek kat sni, agak memanfaatkan la bg kita.

kalu blh nak original daripada geng2 kita..bukan setakat kopiais..

oldskoolrocka
30-01-2013, 01:26 PM
aku ingat dah cukup laju..rupanya dual core ni lag lg eh...:))

boleh torai root ni

penyumbang terbesar lag go launcher tu..root utk tmbh lju dan control everything dlm henset tu..

slvrchair
30-01-2013, 01:43 PM
saya cyruskojie melaporkan diri sebagai pemilik black pearl 2~

welkam bro...

slvrchair
30-01-2013, 01:44 PM
penyumbang terbesar lag go launcher tu..root utk tmbh lju dan control everything dlm henset tu..

tuh dia otai mai dah...:)cgrock:)cgrock

oldskoolrocka
30-01-2013, 01:46 PM
tuh dia otai mai dah...:)cgrock:)cgrock

DeN bkn otai..sikit2 boleh la.. Aku sarankan korang guna ez launcher kalau nk lg smooth..boleh disable dah go launcher tu..

slvrchair
30-01-2013, 02:00 PM
DeN bkn otai..sikit2 boleh la.. Aku sarankan korang guna ez launcher kalau nk lg smooth..boleh disable dah go launcher tu..

janji ilmu berkat bro, skit pn bermanfaat :)) tak gitu? nnt den nk try ez launcher plak...

m0mo~
30-01-2013, 02:35 PM
penyumbang terbesar lag go launcher tu..root utk tmbh lju dan control everything dlm henset tu..

huhuh..dah boring nanti baru aku root..thanks bro :D

m0mo~
30-01-2013, 02:41 PM
ada sapa2 dah try USB on the go kan henfon 9tology ni?manela tau support keyboard pc ke best jgk...huhu

puyuk
30-01-2013, 02:43 PM
mcm berminat je..hehe..
klw black pearl 2 same ngan hp ape ea klw samsung?
insight plak sme level ngan hp ape...

kekurangan?

goal_hunter
30-01-2013, 02:44 PM
http://www.ninetology.com/images/banner_main08.jpg

tq bro...after rebate price...not bad jugak

suaji
30-01-2013, 02:48 PM
tumpang baca ntuk tambah pengetahuan je..
harap TT x marah..
hehe

Niyang
30-01-2013, 02:51 PM
rmai gak ek yg pakai henpon nih... android ke

slvrchair
30-01-2013, 02:52 PM
mcm berminat je..hehe..
klw black pearl 2 same ngan hp ape ea klw samsung?
insight plak sme level ngan hp ape...

kekurangan?

huhuh try bro compare dengan Ace Plus,S2 dgn S3 :))

slvrchair
30-01-2013, 02:53 PM
rmai gak ek yg pakai henpon nih... android ke

android eskrem sandwich..4.0.4 ok la very worth the money la utk beginner entry level nak rasa pakai spec tinggi :)) ngeee~~~

suaji
30-01-2013, 03:00 PM
Dah ada custom rom ke?..
CM punye?..

Pak Lam
30-01-2013, 03:01 PM
ada sapa2 dah try USB on the go kan henfon 9tology ni?manela tau support keyboard pc ke best jgk...huhu

BP2 x support la bro.
Klo stealth2 support la usb otg tu. :D


p/s : sape2 tau ktne bleh bli casing utk BP2 harga murah2 bwh rm30?
kaw kulim/penang...

TQ

Niyang
30-01-2013, 03:07 PM
android eskrem sandwich..4.0.4 ok la very worth the money la utk beginner entry level nak rasa pakai spec tinggi :)) ngeee~~~

ehhehe... ok la tuh... ada sen nk sambar wat 3rd hp nih...:D

m0mo~
30-01-2013, 03:13 PM
BP2 x support la bro.
Klo stealth2 support la usb otg tu. :D


p/s : sape2 tau ktne bleh bli casing utk BP2 harga murah2 bwh rm30?
kaw kulim/penang...

TQ

oh yeke..kalu root pn xbley ejas ker?:((

ps ; aku pn nak jgk casing tu...:D

m0mo~
30-01-2013, 03:14 PM
Dah ada custom rom ke?..
CM punye?..

bahse ape bro cakap ni?:))

-super noob android

slvrchair
30-01-2013, 03:15 PM
ehhehe... ok la tuh... ada sen nk sambar wat 3rd hp nih...:D

3 biji tepon? tudia ni ader dual sims...pasni bleh pkai 4 no la bro...sesuai utk berbini 4 khekhekhe :eek:

Pak Lam
30-01-2013, 03:15 PM
heheh welcome to the club...:))

Tq..... :D

slvrchair
30-01-2013, 03:16 PM
Dah ada custom rom ke?..
CM punye?..

kat community fb ader yg dah pkai custom ROM bro, huhu
try ushar fanpage ninetology black pearl 2..CM ke bkn tak pasti..

slvrchair
30-01-2013, 03:17 PM
bahse ape bro cakap ni?:))

-super noob android

hohoh yg aku faham kira custom firmware ni...bdk2 advance tak pkaai la stok ROM mcm kita ni huhuhu...waaaa bile nk advance ni :((:((

aca176
30-01-2013, 03:19 PM
aku nak amik td, diaorg reject sbb salah bin je. hampeh..kempunan la... nak reg semula dah xlepas...hahaha..lawak,b >> bin pun leh reject

Pak Lam
30-01-2013, 03:19 PM
oh yeke..kalu root pn xbley ejas ker?:((

ps ; aku pn nak jgk casing tu...:D


stakat la xbleh. mgkin klo ada custom rom bleh kot.
da berjaya root hepon ni :D
berpeloh jgk msa mula2 trai...
byk kali gagal ni..

da buang go launcher yg melembabkan 2. guna launcher asal ja. :D

Niyang
30-01-2013, 03:20 PM
3 biji tepon? tudia ni ader dual sims...pasni bleh pkai 4 no la bro...sesuai utk berbini 4 khekhekhe :eek:

hahaha.. dual sim tuh... terbaik nih... x yah nk bk2 time tukar sim...:p:">

slvrchair
30-01-2013, 03:21 PM
BP2 x support la bro.
Klo stealth2 support la usb otg tu. :D


p/s : sape2 tau ktne bleh bli casing utk BP2 harga murah2 bwh rm30?
kaw kulim/penang...

TQ

the whole casing ke, back case dier bro?

kalau back case, kat penang ader jual, try search kat lelong...lupa plak name dealer tuh...


*update*

ni ker bro? kt lelong tuh dier jual yg ni

http://40.76.my/Malaysia/ninetology-stealth-2-i9500-snap-case-cover-joelimme-1212-21-joelimme@1.jpg

slvrchair
30-01-2013, 03:21 PM
hahaha.. dual sim tuh... terbaik nih... x yah nk bk2 time tukar sim...:p:">

yup, terbaek bro, mcm aku ckp worth the money sgt2...dua2 support 3G...huhu sempoi

Pak Lam
30-01-2013, 03:22 PM
aku nak amik td, diaorg reject sbb salah bin je. hampeh..kempunan la... nak reg semula dah xlepas...hahaha..lawak,b >> bin pun leh reject

kna tgu lg 2 bln la bro. bru bleh mhn blk. :D

Pak Lam
30-01-2013, 03:25 PM
the whole casing ke, back case dier bro?

kalau back case, kat penang ader jual, try search kat lelong...lupa plak name dealer tuh...

back case la. Da usha. Mahal la. rm45 plg murah :((
tgk geng2 kt lowyat [tmpt len] ad yg dpt free n yg bli pn rm25 ke bwh ja. Hm...

slvrchair
30-01-2013, 03:26 PM
stakat la xbleh. mgkin klo ada custom rom bleh kot.
da berjaya root hepon ni :D
berpeloh jgk msa mula2 trai...
byk kali gagal ni..

da buang go launcher yg melembabkan 2. guna launcher asal ja. :D

pak lam share la dgn kengkawan kat sini, camne cara yang betul nak root and remove go launcher bengong tuh hehe :)cgrock

slvrchair
30-01-2013, 03:27 PM
back case la. Da usha. Mahal la. rm45 plg murah :((
tgk geng2 kt lowyat [tmpt len] ad yg dpt free n yg bli pn rm25 ke bwh ja. Hm...

aritu beli dier kasik free, mmg skali dgn pakej tepon katenye, siap pasang kan screen cover sme :)


*edited*

haha pak lam....baru pasan comei avatar...android sejati ni :p

m0mo~
30-01-2013, 03:32 PM
hohoh yg aku faham kira custom firmware ni...bdk2 advance tak pkaai la stok ROM mcm kita ni huhuhu...waaaa bile nk advance ni :((:((

hihi..ko dah jadi technical support kat sini kena la advance sikit bro...:)paid

wapancho
30-01-2013, 03:32 PM
sy pki black pearl 2

m0mo~
30-01-2013, 03:33 PM
stakat la xbleh. mgkin klo ada custom rom bleh kot.
da berjaya root hepon ni :D
berpeloh jgk msa mula2 trai...
byk kali gagal ni..

da buang go launcher yg melembabkan 2. guna launcher asal ja. :D

cambest plak rootbeer ni..boleh upgrade jelly bean dak?

m0mo~
30-01-2013, 03:34 PM
sy pki black pearl 2

welcome to the club!!:)cgrock

Pak Lam
30-01-2013, 03:34 PM
the whole casing ke, back case dier bro?

kalau back case, kat penang ader jual, try search kat lelong...lupa plak name dealer tuh...


*update*

ni ker bro? kt lelong tuh dier jual yg ni

http://40.76.my/Malaysia/ninetology-stealth-2-i9500-snap-case-cover-joelimme-1212-21-joelimme@1.jpg

Yap. Mhl kn. :((
Bertuah la sape2 yg dpt free tu. :D

Ad casing model len yg bleh masuk x? X guna casing ni licin ja pegang, silap haribulan...:o jatuh naya..

m0mo~
30-01-2013, 03:35 PM
aritu beli dier kasik free, mmg skali dgn pakej tepon katenye, siap pasang kan screen cover sme :)


*edited*

haha pak lam....baru pasan comei avatar...android sejati ni :p

apsal aku tak dpt free tu??~X(~X(~X(

m0mo~
30-01-2013, 03:36 PM
the whole casing ke, back case dier bro?

kalau back case, kat penang ader jual, try search kat lelong...lupa plak name dealer tuh...


*update*

ni ker bro? kt lelong tuh dier jual yg ni

http://40.76.my/Malaysia/ninetology-stealth-2-i9500-snap-case-cover-joelimme-1212-21-joelimme@1.jpg

smart jgk ni...yang brapa rm bro?

hum
30-01-2013, 03:38 PM
hasil tangkapan kamera dia lawa tak TT?

L7E
30-01-2013, 03:38 PM
Mintak bantuan TT n owner BP2 yg lain, cmne nk remove go launcher ni..nk guna yg ori ICS..klw boleh tlg share la ye :D

slvrchair
30-01-2013, 03:38 PM
sy pki black pearl 2

haha welkam to the club bro...jgn2 malu2 register free...jamah la kueh mueh..fresh oren pn ader ni :eek::eek::eek:

m0mo~
30-01-2013, 03:39 PM
tumpang baca ntuk tambah pengetahuan je..
harap TT x marah..
hehe

tak marah la bang haji..thanks sudi meriahkan thread ni :D

slvrchair
30-01-2013, 03:39 PM
smart jgk ni...yang brapa rm bro?

kt penang, try ushar kt lelong seller dier...45 tak silap...

aik ko tak dapat free gift snap-cover ni ker?

m0mo~
30-01-2013, 03:39 PM
rmai gak ek yg pakai henpon nih... android ke

android 4.0 :D

m0mo~
30-01-2013, 03:40 PM
huhuh try bro compare dengan Ace Plus,S2 dgn S3 :))

berbaloi-baloi bak kata tauke kebun durian..:)paid:))

m0mo~
30-01-2013, 03:41 PM
kt penang, try ushar kt lelong seller dier...45 tak silap...

aik ko tak dapat free gift snap-cover ni ker?

tak dapat bro..aku dah tanya die cakap belum ade..nanti dah ade die call aku..rupanya ko dapat free jer...~X(~X(:((

slvrchair
30-01-2013, 03:41 PM
apsal aku tak dpt free tu??~X(~X(~X(

hohoh baru pasan..ko tak dpt ker...adehh...tp tokei tuh ckp sesetgh dealer cas len cover tuh...screen protector pn harga len...sik bek tokei yg aku beli ni baik hahah

dier kasik sme freeeeeee

m0mo~
30-01-2013, 03:41 PM
hasil tangkapan kamera dia lawa tak TT?

video sample ade kat depan..:D

m0mo~
30-01-2013, 03:42 PM
Mintak bantuan TT n owner BP2 yg lain, cmne nk remove go launcher ni..nk guna yg ori ICS..klw boleh tlg share la ye :D

aku taktau bro..harap ade otai sudi bantu..

aku siap tambah lagi launcher...:eek::eek: setiap kali tekan butang home aku pilih nk guna launcher mana..:))

m0mo~
30-01-2013, 03:43 PM
hohoh baru pasan..ko tak dpt ker...adehh...tp tokei tuh ckp sesetgh dealer cas len cover tuh...screen protector pn harga len...sik bek tokei yg aku beli ni baik hahah

dier kasik sme freeeeeee

aku dapat screen proctector jer...:(( dahla amoi kedai tu tak cun!:mad:

slvrchair
30-01-2013, 03:43 PM
hihi..ko dah jadi technical support kat sini kena la advance sikit bro...:)paid

aku teknikal support lvl tadika bro khekhekhe :eek::eek:

slvrchair
30-01-2013, 03:44 PM
Yap. Mhl kn. :((
Bertuah la sape2 yg dpt free tu. :D

Ad casing model len yg bleh masuk x? X guna casing ni licin ja pegang, silap haribulan...:o jatuh naya..

huhu syg tepon bekilat lagi tuh pak lam...samsung nye model tak try? s3 mini mcm lebih kurang jer saiz...saiz skrin dah sama dah...

m0mo~
30-01-2013, 03:45 PM
Yap. Mhl kn. :((
Bertuah la sape2 yg dpt free tu. :D

Ad casing model len yg bleh masuk x? X guna casing ni licin ja pegang, silap haribulan...:o jatuh naya..

aku tanya tauke kedai aritu die cakap casing lain takde yang muat ngan BP2 ni..memang kena beli yg khas untuk BP2 jer~X(

m0mo~
30-01-2013, 03:45 PM
huhu syg tepon bekilat lagi tuh pak lam...samsung nye model tak try? s3 mini mcm lebih kurang jer saiz...saiz skrin dah sama dah...

saiz skrin ja sama bro..size henfon tak sama...:((

slvrchair
30-01-2013, 03:45 PM
aku dapat screen proctector jer...:(( dahla amoi kedai tu tak cun!:mad:

:D:eek::eek: ok la drpd dier letak bangla jaga konter hehe :eek::eek::eek:

m0mo~
30-01-2013, 03:47 PM
aku teknikal support lvl tadika bro khekhekhe :eek::eek:

kalu ko tadika..aku baby baru lahir la..:eek::eek:

slvrchair
30-01-2013, 03:47 PM
saiz skrin ja sama bro..size henfon tak sama...:((

huhuh..nasib bdn...:)):)) takpe bro smntara ni balut dgn p'ikat getah byk2...takla licin :eek:

Pak Lam
30-01-2013, 03:47 PM
Cara2 Root BP2 :

1. Mula2 ikut panduan kt web ni : http://www.androidgadgematic.com/2012/09/easiest-way-install-android-adb-drivers.html
utk install ADB driver utk hepon kita.

2. download the 'Root_with_Restore_by_Bin4ry_v18' kat : http://uploaded.net/file/0fpyh5c5

3.extract file tu dan jalankan 'RunMe.bat'

4. ikut arahan yg ditunjukkan dlm 'command prompt'

6. lepas phone restart, akan ada 1 app install dlm hepon iaitu "SuperSU"

7.Tahniah anda dah berjaya rooted BP2 !


P/s : penafian.. kalau ada masalah atas risiko sendiri ek.
Selamat mencuba.


:)paid :)paid

m0mo~
30-01-2013, 03:48 PM
:D:eek::eek: ok la drpd dier letak bangla jaga konter hehe :eek::eek::eek:

:eek::eek::eek:kalu bangla jaga kaunter aku tak pandang pn kedai tu...:eek::eek:

slvrchair
30-01-2013, 03:48 PM
:eek::eek::eek:kalu bangla jaga kaunter aku tak pandang pn kedai tu...:eek::eek:

:eek::eek::eek::eek::eek:

m0mo~
30-01-2013, 03:48 PM
huhuh..nasib bdn...:)):)) takpe bro smntara ni balut dgn p'ikat getah byk2...takla licin :eek:

apsal tak suruh aku celup tepung pastu goreng je?:eek::eek::))

slvrchair
30-01-2013, 03:49 PM
Cara2 Root BP2 :

1. Mula2 ikut panduan kt web ni : http://www.androidgadgematic.com/2012/09/easiest-way-install-android-adb-drivers.html
utk install ADB driver utk hepon kita.

2. download the 'Root_with_Restore_by_Bin4ry_v18' kat : http://uploaded.net/file/0fpyh5c5

3.extract file tu dan jalankan 'RunMe.bat'

4. ikut arahan yg ditunjukkan dlm 'command prompt'

6. lepas phone restart, akan ada 1 app install dlm hepon iaitu "SuperSU"

7.Tahniah anda dah berjaya rooted BP2 !


P/s : penafian.. kalau ada masalah atas risiko sendiri ek.
Selamat mencuba.


:)paid :)paid

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

m0mo~
30-01-2013, 03:49 PM
Cara2 Root BP2 :

1. Mula2 ikut panduan kt web ni : http://www.androidgadgematic.com/2012/09/easiest-way-install-android-adb-drivers.html
utk install ADB driver utk hepon kita.

2. download the 'Root_with_Restore_by_Bin4ry_v18' kat : http://uploaded.net/file/0fpyh5c5

3.extract file tu dan jalankan 'RunMe.bat'

4. ikut arahan yg ditunjukkan dlm 'command prompt'

6. lepas phone restart, akan ada 1 app install dlm hepon iaitu "SuperSU"

7.Tahniah anda dah berjaya rooted BP2 !


P/s : penafian.. kalau ada masalah atas risiko sendiri ek.
Selamat mencuba.


:)paid :)paid

tocey2..nanti aku update sume tips kat depan..tak sempat sekarang...

slvrchair
30-01-2013, 03:49 PM
apsal tak suruh aku celup tepung pastu goreng je?:eek::eek::))

aduhhh sakit perut aku gelak...satu ofis ushar apahal la mamat ni gelak sorang2...:eek::eek::eek::eek:

Pak Lam
30-01-2013, 03:52 PM
tocey2..nanti aku update sume tips kat depan..tak sempat sekarang...

Ok suma . Nak out dlu. len msa aq mai lg. :D

m0mo~
30-01-2013, 03:53 PM
aduhhh sakit perut aku gelak...satu ofis ushar apahal la mamat ni gelak sorang2...:eek::eek::eek::eek:

nasib baik aku pndai cover gelak..:eek::eek::eek:

muka serius macam busy buat keje...padahal dah brapa jam curik tulang makan gaji pekak ni...:eek::eek:

slvrchair
30-01-2013, 03:53 PM
Ok suma . Nak out dlu. len msa aq mai lg. :D

haha ok pak lam...nk mai jgn lupa bawa ole2...ngeee~~ :))

m0mo~
30-01-2013, 03:55 PM
Ok suma . Nak out dlu. len msa aq mai lg. :D

Pak Lam nk datang len kali call dulu ye..kot aku takde kat umah..:eek::eek:

slvrchair
30-01-2013, 04:00 PM
hahaha adoiii...:))

*edited*

waaa dah update tajuk

Kelab pemilik Smartphone 9tology [Black Pearl II][Stealth II][Insight]

nice one!

m0mo~
30-01-2013, 04:01 PM
tajuk thread dah diedit untuk membuka peluang kepada semua owner 9tology fon masuk sini..:D

maceh

nanti_sat
30-01-2013, 04:07 PM
baru reg skmm tt mn bole dapat bp2 siap foc skali screen protector ngn casing.berkenan na angkat 1 laa..

slvrchair
30-01-2013, 04:08 PM
tajuk thread dah diedit untuk membuka peluang kepada semua owner 9tology fon masuk sini..:D

maceh

:)cgrock:)cgrock

slvrchair
30-01-2013, 04:09 PM
baru reg skmm tt mn bole dapat bp2 siap foc skali screen protector ngn casing.berkenan na angkat 1 laa..

tt dok mana?

m0mo~
30-01-2013, 04:10 PM
baru reg skmm tt mn bole dapat bp2 siap foc skali screen protector ngn casing.berkenan na angkat 1 laa..

pergh demand plak nak foc casing..aku pun tak dapat free casing tu..:)):eek::eek:

gurau bro..bro cari kat kedai2 fon terdekat yang ada tampal banner 9tology fon..:)paid

nanti bro jangan lupa tanya tauke kalu remove seal sim digi tu waranty void ke tak..

nanti_sat
30-01-2013, 04:10 PM
area kl je

m0mo~
30-01-2013, 04:11 PM
area kl je

try cari kat loyat la..

nanti_sat
30-01-2013, 04:12 PM
pergh demand plak nak foc casing..aku pun tak dapat free casing tu..:)):eek::eek:

gurau bro..bro cari kat kedai2 fon terdekat yang ada tampal banner 9tology fon..:)paid

nanti bro jangan lupa tanya tauke kalu remove seal sim digi tu waranty void ke tak..

akan kawan usahakan nanti

slvrchair
30-01-2013, 04:12 PM
area kl je

bsepah bro kt kl, tgk kt fb ninetology malaysia utk list detail..

leh call dlu tanya stok..alang2 tny skali dpt free casing ke tak :D ngee~~~

m0mo~
30-01-2013, 04:13 PM
akan kawan usahakan nanti

pasal sim digi tu bukan untuk kebaikan bersama bro..tapi untuk kebaikan bro sorang jer,,:)) kalu remove seal waranty void jangan beli la kat situ..

nanti_sat
30-01-2013, 04:18 PM
bsepah bro kt kl, tgk kt fb ninetology malaysia utk list detail..

leh call dlu tanya stok..alang2 tny skali dpt free casing ke tak :D ngee~~~


:)):)):)):)):)):))

nanti_sat
30-01-2013, 04:19 PM
pasal sim digi tu bukan untuk kebaikan bersama bro..tapi untuk kebaikan bro sorang jer,,:)) kalu remove seal waranty void jangan beli la kat situ..

thanks info tuan...:)

anief2020
30-01-2013, 04:27 PM
baru reg skmm tt mn bole dapat bp2 siap foc skali screen protector ngn casing.berkenan na angkat 1 laa..

kat mines byk je kedai yg bg free casing & screen protector bro....tp bro dok mane?hehe:p

anief2020
30-01-2013, 04:29 PM
nk panjangkan hayat bateri BP2 just buang je app yg tak guna..disable go launcer ex tu...mmg ketara jimat pengunaan baterinye...:)cgrock

m0mo~
30-01-2013, 05:04 PM
nk panjangkan hayat bateri BP2 just buang je app yg tak guna..disable go launcer ex tu...mmg ketara jimat pengunaan baterinye...:)cgrock

camne nak buang bro?

anief2020
30-01-2013, 05:21 PM
camne nak buang bro?

G kat setting pastu g kt Apps...then buka la apps yg kite tak guna tu pastu disablekan

takdela
30-01-2013, 06:38 PM
G kat setting pastu g kt Apps...then buka la apps yg kite tak guna tu pastu disablekan

Kalau nak enable kan blik macam mane pulak, bro?:-?

cyruskojie
30-01-2013, 06:54 PM
welkam bro...

tq~ hehehe noobie here

nanti_sat
30-01-2013, 06:55 PM
kat mines byk je kedai yg bg free casing & screen protector bro....tp bro dok mane?hehe:p

kawan duk rawang..

butterfingers
30-01-2013, 06:56 PM
laju tol bateri abes kalau on dua2 sim..mcmane nk move app ke sd card eak? ke dh ada dh post2 sblom ni?

slvrchair
30-01-2013, 07:00 PM
tq~ hehehe noobie here

Haha samala kita bro

slvrchair
30-01-2013, 07:04 PM
laju tol bateri abes kalau on dua2 sim..mcmane nk move app ke sd card eak? ke dh ada dh post2 sblom ni?

Dari pembacaan & pmahaman patik sandwich xlehh nk install apps kt sd kecuali rooted smartphone

slvrchair
31-01-2013, 11:10 AM
TIPS for today...Rubber-case Samsung Galaxy S bleh masuk kt BP2...tp lubang camera kne DIY skit la

Have fun! :))

p/s: tak try lagik, tp dapat tips ni kat rumah sblh...nnt aku bleh try cari satu rubber case...try diy lubong camera hehe

*edited - takyah dah nah DIY2 bagai, aku dah bawak masuk barang baik pny hehehe...


IKLAN: Ninetology PREMIUM Accessories

http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=124999&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125000&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125001&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125002&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125003&d=1370864031http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125004&d=1370864073http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125005&d=1370864073http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125006&d=1370864073http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=125007&d=1370864073

Nak order klik siggy di bawah yer :)) Terima kasih.

selambeyaya
31-01-2013, 12:03 PM
Aku rasa dah mcm terpikat pulak dgn 9thology ni.

Mungkin dah tiba masa pakai phone murah2 dengan os gempak.

Mungkin jugak dah tiba masa dari membeli handphone berjenama kapitalis seperti samsung, htc, atau apple :)):)):))

more racun lagi :D:D:D

slvrchair
31-01-2013, 12:09 PM
Aku rasa dah mcm terpikat pulak dgn 9thology ni.

Mungkin dah tiba masa pakai phone murah2 dengan os gempak.

Mungkin jugak dah tiba masa dari membeli handphone berjenama kapitalis seperti samsung, htc, atau apple :)):)):))

more racun lagi :D:D:D

hoho spec tinggi, teknologi latest...kualiti lebih kurang (silap2 satu kilang dgn iphone/samsung pasaran asia)...harga jauh lebih murah...what else do u need? lol

racun racun! hahah :eek:

gadget_mania
31-01-2013, 01:20 PM
salam. sy pengguna insight dan pengguna forum ni yg masih newbie tahap anak-anak. hope dpt berkawan dgn semua LOL :p

khairilhusni
31-01-2013, 01:22 PM
Stealth ngan Insight mana lagi baik?

GamezStar
31-01-2013, 01:28 PM
TIPS for today...Rubber-case Samsung Galaxy S bleh masuk kt BP2...tp lubang camera kne DIY skit la

Have fun! :))

p/s: tak try lagik, tp dapat tips ni kat rumah sblh...nnt aku bleh try cari satu rubber case...try diy lubong camera hehe

x leh bro.. posisi camera, audio and volum button problem

DreamCatcher
31-01-2013, 01:32 PM
tgk model insight tu cam cun je :d

slvrchair
31-01-2013, 02:03 PM
x leh bro.. posisi camera, audio and volum button problem

ye ker, rumah sblh mmg ader yg buat...tp tang lubang2 depa DYI...

p/s: aku tak try lagik...nnt nk cari satu nk try huhu

slvrchair
31-01-2013, 02:04 PM
salam. sy pengguna insight dan pengguna forum ni yg masih newbie tahap anak-anak. hope dpt berkawan dgn semua LOL :p

welcome bro, nnt encik momo update nama tuan...

slvrchair
31-01-2013, 02:05 PM
Stealth ngan Insight mana lagi baik?

lebih kurang tuan, cme dari segi design dan saiz screen aje yg bbeza :))

GamezStar
31-01-2013, 02:06 PM
ye ker, rumah sblh mmg ader yg buat...tp tang lubang2 depa DYI...

p/s: aku tak try lagik...nnt nk cari satu nk try huhu

aaa lubang2 tu kene tebuk sendiri.. ni je cara murah dan jimat

anief2020
31-01-2013, 02:21 PM
Stealth ngan Insight mana lagi baik?

Aku dh test2 dua2...minat insight lg...stealth tu mcm besar sgt...spec sume sama...kamera insight yg dpn lg cntk...harga insght lg murah...hehehe

khairilhusni
31-01-2013, 02:45 PM
Aku dh test2 dua2...minat insight lg...stealth tu mcm besar sgt...spec sume sama...kamera insight yg dpn lg cntk...harga insght lg murah...hehehe

tapi bila aku tgk video ni, insight mcm payah je nak tekan2. :D

http://www.youtube.com/watch?v=cG6yhd3rKt4

DreamCatcher
31-01-2013, 02:45 PM
tapi bila aku tgk video ni, insight mcm payah je nak tekan2. :D

http://www.youtube.com/watch?v=cG6yhd3rKt4

tekan pakai kuku kot :D

m0mo~
31-01-2013, 09:33 PM
http://i1359.photobucket.com/albums/q784/m0momo/Screenshot_2013-01-31-18-28-49_zps53533431.png

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

m0mo~
31-01-2013, 09:45 PM
tapi bila aku tgk video ni, insight mcm payah je nak tekan2. :D

http://www.youtube.com/watch?v=cG6yhd3rKt4

bro pegi kedai try test sendiri jela susah tak susah...:D

m0mo~
31-01-2013, 09:47 PM
tekan pakai kuku kot :D

ade lagi ke henfon pakai resistive touchscreen skrg ni?

model 9tology semua capacitive..tekan pakai jari ye..:D

insight ni mahal sikit pasal banyak function best..:)paid

3Uu3FZStTqk

m0mo~
31-01-2013, 09:49 PM
Aku dh test2 dua2...minat insight lg...stealth tu mcm besar sgt...spec sume sama...kamera insight yg dpn lg cntk...harga insght lg murah...hehehe

banyak2 henfon 9tology..memang insight paling cun..:)paid

tapi stealth II lagi advance kot...

m0mo~
31-01-2013, 09:52 PM
welcome bro, nnt encik momo update nama tuan...

dah update..:D

jenuh gak nk cari tips2 yg bro n rakan2 lain share ni...#:-S dah banyak page..

m0mo~
31-01-2013, 10:00 PM
Credits (http://zen9night.blogspot.com/2013/01/how-to-root-ninetology-black-pearl-2.html)

WARNING: Some manufacturer void warranty for rooted device. Rooting at ur own risk.

takleh quote yg ni...bro kena tukar edit quote tu..huhu

dah update sikit kat depan :)cgrock

slvrchair
01-02-2013, 12:28 AM
Terbaik dh update huhu

khairilhusni
01-02-2013, 02:49 AM
bro pegi kedai try test sendiri jela susah tak susah...:D

Dah believe insight.... yeehaa. ...

mazri_myie
01-02-2013, 04:23 AM
takde masalah ngan line terbang ke ninetechnology ni?

kuronatsu
01-02-2013, 04:33 AM
Salam sejahtera,

Aku pengguna baru Ninetology Insight i9430 nie... baru angkat 3 hari lepas (hari ni baru register masok forum nie).

anyway, aku dah bace sume 22 page comment + info yang ade dlm thread nie. Byk yg bergune.

So skrang aku nk dptkan kepastian skit, model Stealth 2 & BP2 dah berjaye ROOT. Model Insight ade sape dah test ROOT? mintak kepastian. Kalu ade yg dah berjaye, mintak tulis tutorial skit inform kat member2 yg len.

Keseluruhan, aku berpuas hati dgn Insight ni, cume 1 je. GPS problem. Signal yg die tarik lemah semcm, lg 1 dari segi real-time position detection tu ade mslh... x same mcm handphone sony aku (xperia x8 & Arc). Aku dah test dgn Insight aku & Insight member aku. Test GPS signal dekat 3 jam dgn app "GPS Status" & "GPS Test". Kalu x bergerak, xde mslh. Tp bile test dgn PAPAGO M9 & X5. x brape jd. So, pndpt aku, GPS insight ni mungkin ade problem dari segi hardware @ software.

Dari segi Wifi plak, mungkin x ramai yg kene mslh ni, tp aku dah kene, so ape salahnye share... Bile ko setting WiFi ko dgn security mode WPA2-PSK, mungkin line ko akan jd hanging, mcm laptop dpt limited connectivity. aku solve dgn tukar pakai WPA1 @ WEP. so problem tu settle. (mungkin modem aku problem @ setting aku problem, still, problem ni pnah jd dkat Xperia Arc aku mase aku gune Android 4.0 ICS dulu, so aku downgrade kpd android 2.3 Gingerbread, settle masalah)

Rumusan, aku tgh cari 3 bende:

1. Cara ROOT insight(yg dah test & berjaye)
2. Cara Unlock BOOTLOADER (kalu ade)
3. Custom ROMs (kalu ade)

Harap otai2 dpt berikan reply...

P/s: Bg sape2 yg dah ROOT, tahniah aku ucapkan. ^^
p/s2: Bg yg dah ROOT jgk, kalu nk buang app mcm QQ doctor @ QQ launcher, Korang leh download "Anttek App Manager" dari Google Play, 1st time bukak app tu, die mcm mintak ROOT access, allow, pastu korang leh delete mane2 application yg korang nk, WARNING!!!! tp jgn memandai delete plak, kalu xtaw bende tu ape, biar je. buang app yg mane korang taw dan sah2 mkn memory. Silap delete, leh rosak Android tu.
P/s3: Kalu xnak ambik risiko yg ade kat p/s2, korang leh download application freezer mcm "Bloat Freezer", freeze application tu dari auto-running & mkn memory & mkn battery.
P/s4: Ez launcher aku x pnah pakai, tp so far launcher yg plg ringan aku pnah gune & simple adalah "launcherpro".
P/s5: Aku baru 2 tahun lbh pakai android... stkt ni, aku dah belajar cmne nk ROOT, Unlock BOOTLOADER, pakai Custom ROMs dan lain2. Kalu ade pertanyaan @ ilmu2 yg leh share, silakan~ mmg aku berterime kasih sgt2...

Lastly, tahniah kpd sape2 yg dpt bace hbs karangan aku ni. Mmg style aku tanye soalan & jwb soalan panjang2 cmni. =.= tabiat.... harap memahami.. TQ.

unique
01-02-2013, 09:18 AM
Hi geng. Sy pengguna bru. i9500. Nk tnye. Phone ni mmg xde vibrate ke? Da on vibration, tp still x vibrate bl touch skrin

slvrchair
01-02-2013, 03:15 PM
Dah believe insight.... yeehaa. ...

welcome to the club hehe

slvrchair
01-02-2013, 03:16 PM
Hi geng. Sy pengguna bru. i9500. Nk tnye. Phone ni mmg xde vibrate ke? Da on vibration, tp still x vibrate bl touch skrin

welkam bro :))

slvrchair
01-02-2013, 03:20 PM
Salam sejahtera,

Aku pengguna baru Ninetology Insight i9430 nie... baru angkat 3 hari lepas (hari ni baru register masok forum nie).

anyway, aku dah bace sume 22 page comment + info yang ade dlm thread nie. Byk yg bergune.

So skrang aku nk dptkan kepastian skit, model Stealth 2 & BP2 dah berjaye ROOT. Model Insight ade sape dah test ROOT? mintak kepastian. Kalu ade yg dah berjaye, mintak tulis tutorial skit inform kat member2 yg len.

Keseluruhan, aku berpuas hati dgn Insight ni, cume 1 je. GPS problem. Signal yg die tarik lemah semcm, lg 1 dari segi real-time position detection tu ade mslh... x same mcm handphone sony aku (xperia x8 & Arc). Aku dah test dgn Insight aku & Insight member aku. Test GPS signal dekat 3 jam dgn app "GPS Status" & "GPS Test". Kalu x bergerak, xde mslh. Tp bile test dgn PAPAGO M9 & X5. x brape jd. So, pndpt aku, GPS insight ni mungkin ade problem dari segi hardware @ software.

Dari segi Wifi plak, mungkin x ramai yg kene mslh ni, tp aku dah kene, so ape salahnye share... Bile ko setting WiFi ko dgn security mode WPA2-PSK, mungkin line ko akan jd hanging, mcm laptop dpt limited connectivity. aku solve dgn tukar pakai WPA1 @ WEP. so problem tu settle. (mungkin modem aku problem @ setting aku problem, still, problem ni pnah jd dkat Xperia Arc aku mase aku gune Android 4.0 ICS dulu, so aku downgrade kpd android 2.3 Gingerbread, settle masalah)

Rumusan, aku tgh cari 3 bende:

1. Cara ROOT insight(yg dah test & berjaye)
2. Cara Unlock BOOTLOADER (kalu ade)
3. Custom ROMs (kalu ade)

Harap otai2 dpt berikan reply...

P/s: Bg sape2 yg dah ROOT, tahniah aku ucapkan. ^^
p/s2: Bg yg dah ROOT jgk, kalu nk buang app mcm QQ doctor @ QQ launcher, Korang leh download "Anttek App Manager" dari Google Play, 1st time bukak app tu, die mcm mintak ROOT access, allow, pastu korang leh delete mane2 application yg korang nk, WARNING!!!! tp jgn memandai delete plak, kalu xtaw bende tu ape, biar je. buang app yg mane korang taw dan sah2 mkn memory. Silap delete, leh rosak Android tu.
P/s3: Kalu xnak ambik risiko yg ade kat p/s2, korang leh download application freezer mcm "Bloat Freezer", freeze application tu dari auto-running & mkn memory & mkn battery.
P/s4: Ez launcher aku x pnah pakai, tp so far launcher yg plg ringan aku pnah gune & simple adalah "launcherpro".
P/s5: Aku baru 2 tahun lbh pakai android... stkt ni, aku dah belajar cmne nk ROOT, Unlock BOOTLOADER, pakai Custom ROMs dan lain2. Kalu ade pertanyaan @ ilmu2 yg leh share, silakan~ mmg aku berterime kasih sgt2...

Lastly, tahniah kpd sape2 yg dpt bace hbs karangan aku ni. Mmg style aku tanye soalan & jwb soalan panjang2 cmni. =.= tabiat.... harap memahami.. TQ.

perghhhhhhhh panjang hehe baguih2...1st skali welkam to the club bro...

psl gps tuh mmg ninetology ader prob..dari segi accuracy dan performance..tak sure sbb firmare/ROM ka atau sbb hardware...tp ninetology tgh fix issue ni....ader update aku akan ltk kat sini

tp temporary solutions yg aku bleh suggest (dah try jadik) ko try activate GPS+Wifi/Data connection utk maps...so far aku guna mmg accurate, even dlm building pn bleh detect lagik...for first time GPS loading mmg lambat...tp dah lama ON mmg signal tangkap cepat, mungkin gps dier lambat panas agaknye :))..goodluck bro..

psl len2 mungkin otai2 len bleh tlg jawab...

CG mmg mengalu-alikan otai2 android yg pkai ninetology ni bro :))

p/s: aku baru 2 minggu pkai android hahahaha :eek::eek: masih dok blaja2 lagik ni

eryanwar89
01-02-2013, 04:09 PM
hye.. aku user black pearl 2..

sila2 nk join group fb kt sini http://www.facebook.com/groups/NinetologyUserMALAYSIA/

bihunx
01-02-2013, 05:16 PM
Salam sejahtera,

Aku pengguna baru Ninetology Insight i9430 nie... baru angkat 3 hari lepas (hari ni baru register masok forum nie).

anyway, aku dah bace sume 22 page comment + info yang ade dlm thread nie. Byk yg bergune.

So skrang aku nk dptkan kepastian skit, model Stealth 2 & BP2 dah berjaye ROOT. Model Insight ade sape dah test ROOT? mintak kepastian. Kalu ade yg dah berjaye, mintak tulis tutorial skit inform kat member2 yg len.

Keseluruhan, aku berpuas hati dgn Insight ni, cume 1 je. GPS problem. Signal yg die tarik lemah semcm, lg 1 dari segi real-time position detection tu ade mslh... x same mcm handphone sony aku (xperia x8 & Arc). Aku dah test dgn Insight aku & Insight member aku. Test GPS signal dekat 3 jam dgn app "GPS Status" & "GPS Test". Kalu x bergerak, xde mslh. Tp bile test dgn PAPAGO M9 & X5. x brape jd. So, pndpt aku, GPS insight ni mungkin ade problem dari segi hardware @ software.

Dari segi Wifi plak, mungkin x ramai yg kene mslh ni, tp aku dah kene, so ape salahnye share... Bile ko setting WiFi ko dgn security mode WPA2-PSK, mungkin line ko akan jd hanging, mcm laptop dpt limited connectivity. aku solve dgn tukar pakai WPA1 @ WEP. so problem tu settle. (mungkin modem aku problem @ setting aku problem, still, problem ni pnah jd dkat Xperia Arc aku mase aku gune Android 4.0 ICS dulu, so aku downgrade kpd android 2.3 Gingerbread, settle masalah)

Rumusan, aku tgh cari 3 bende:

1. Cara ROOT insight(yg dah test & berjaye)
2. Cara Unlock BOOTLOADER (kalu ade)
3. Custom ROMs (kalu ade)

Harap otai2 dpt berikan reply...

P/s: Bg sape2 yg dah ROOT, tahniah aku ucapkan. ^^
p/s2: Bg yg dah ROOT jgk, kalu nk buang app mcm QQ doctor @ QQ launcher, Korang leh download "Anttek App Manager" dari Google Play, 1st time bukak app tu, die mcm mintak ROOT access, allow, pastu korang leh delete mane2 application yg korang nk, WARNING!!!! tp jgn memandai delete plak, kalu xtaw bende tu ape, biar je. buang app yg mane korang taw dan sah2 mkn memory. Silap delete, leh rosak Android tu.
P/s3: Kalu xnak ambik risiko yg ade kat p/s2, korang leh download application freezer mcm "Bloat Freezer", freeze application tu dari auto-running & mkn memory & mkn battery.
P/s4: Ez launcher aku x pnah pakai, tp so far launcher yg plg ringan aku pnah gune & simple adalah "launcherpro".
P/s5: Aku baru 2 tahun lbh pakai android... stkt ni, aku dah belajar cmne nk ROOT, Unlock BOOTLOADER, pakai Custom ROMs dan lain2. Kalu ade pertanyaan @ ilmu2 yg leh share, silakan~ mmg aku berterime kasih sgt2...

Lastly, tahniah kpd sape2 yg dpt bace hbs karangan aku ni. Mmg style aku tanye soalan & jwb soalan panjang2 cmni. =.= tabiat.... harap memahami.. TQ.

aku dah root insight..sama la kes ngan ko.. gps memang hampas.. sekarang nak test nak delete2 app yang mengganggu.. kalau jadi apa2.. nanti akan diinformkan.. :eek:

amnan_06
01-02-2013, 06:30 PM
Guys, nak tanya jika kita install apps dari Play Store, apps tuh install ke dalam external memory or internal memory?
Dgr kata hndset x root akan di install dlm internal..betul ke x?

kuronatsu
01-02-2013, 09:42 PM
perghhhhhhhh panjang hehe baguih2...1st skali welkam to the club bro...

psl gps tuh mmg ninetology ader prob..dari segi accuracy dan performance..tak sure sbb firmare/ROM ka atau sbb hardware...tp ninetology tgh fix issue ni....ader update aku akan ltk kat sini

tp temporary solutions yg aku bleh suggest (dah try jadik) ko try activate GPS+Wifi/Data connection utk maps...so far aku guna mmg accurate, even dlm building pn bleh detect lagik...for first time GPS loading mmg lambat...tp dah lama ON mmg signal tangkap cepat, mungkin gps dier lambat panas agaknye :))..goodluck bro..

psl len2 mungkin otai2 len bleh tlg jawab...

CG mmg mengalu-alikan otai2 android yg pkai ninetology ni bro :))

p/s: aku baru 2 minggu pkai android hahahaha :eek::eek: masih dok blaja2 lagik ni

TQ reply Bro, aku dah test care yg ko ckpkan tu.. GPS + EPO + a-GPS, still same gak... 30 minit aku biar.. signaling mcm hampeh... agak kecewa la dgn masalah ni... nvm, aku x root lg, so skrang aku test potential Stock ROM die ni stkt mane leh pergi, dan brape byk problem yg ade... maybe dlm 1-2 mggu ni aku bedah siasat dulu stock ROM ni, pastu aku ROOT & test cmne nk improve lg insight dgn ROOT...

aku dah root insight..sama la kes ngan ko.. gps memang hampas.. sekarang nak test nak delete2 app yang mengganggu.. kalau jadi apa2.. nanti akan diinformkan.. :eek:
dah ROOT ke bro? leh bg method @ tutorial yg mane ko gune?? TQ bro

goldendream
01-02-2013, 10:49 PM
yes.. ari ni aku dah berjaya beli Insight... budget nak beli Black Pearl.. tp stock takde... hampir2 terbeli stealth..tp bagak besar..so... insight pun bleh tahan..tak brani nak root lagi..sapa ada link nk root kan insight.... warranty avoid tak kalo dah root?

hil.my
01-02-2013, 10:54 PM
peeeh ! terbaaaik la.,aku minggu depan baru nak beli.. guna vocher rm200 + clixster

ryusei
01-02-2013, 11:07 PM
salam....
baru je sambar bp2 tadi...5-6 kedai tanya semua out of stock....at last jumpa gak kedai yg ade stock....mintak try test sbb nak check version..dapat yg v16..hehe..tak payah nak upgrade.....tapi tak beli lagi...usha kedai lain dulu...jumpa 1 kedai..ade stock....aku saje tanya..banyak ke stock u ade?dgn kerek amoi tu cakap...u mau 10 set pun saya ade...aku gelak je...mintak nak test phone tu...die bg phone aku check v12....alamak..stock lama laa ni....datang kedai yg mula-mula tadi beli kat situ....1 set bp2 phone + digi simkad + screen cover + back cover untuk phone + buah oren + air mineral = puas hati...hehehhe...

balik test bp2...
camera not bad laa....aku tak kisah sgt...
test gps...alamak kantoi..tak detect...hampeh tul....pegi kat settting "on"kan semua setting kat situ....Alhamdulillah...lancar....laju gak detect....terus install waze....hehehe...
pas tu install compass untuk detect arah qiblat....ehh...boleh guna laaa...aku ingat takleh guna sbb compass tak masuk dalam spec...

tu je yg aku dah try setakat ni.... :)

ahib0205
02-02-2013, 06:43 AM
Bp2 kadang2 tgh surfing, screen jd kelip2 sikit. Ada sapa pernah kena?

abgG
02-02-2013, 08:08 AM
1/2/13...akhirnya terbeli jugak pakcik ninetologi ni..
tapi hapah pun tak tau lagi ni...:)):))

ahib0205
02-02-2013, 09:27 AM
1/2/13...akhirnya terbeli jugak pakcik ninetologi ni..
tapi hapah pun tak tau lagi ni...:)):))

Apa yang tak tau boleh tanya sini :)paid

mazri_myie
02-02-2013, 04:00 PM
takde masalah ngan line terbang ke ninetechnology ni?

den up persoalan den..huhu
ada sape2 sudi jwb?

amin8587
02-02-2013, 04:07 PM
salam...aku br beli gak 9tology tp palatte je...aku de mslh gprs xleh nk mms sbb xleh register phne xde dlm senarai mxis...so ada sape2 boleh tlg x ajar mcm mna nk wat??lg 1 nk cite beteri agak kuat gak mkn bl wifi dan tuk root palatte ni mcm mna plak yek?

kiddd2
02-02-2013, 04:39 PM
dalam pertimbangan antara stealth 2 atau insight..

tgk insight lagi lawa..

ok tak insight???

m0mo~
02-02-2013, 04:43 PM
Dah believe insight.... yeehaa. ...

Believe ke beli? :D

m0mo~
02-02-2013, 04:46 PM
dalam pertimbangan antara stealth 2 atau insight..

tgk insight lagi lawa..

ok tak insight???

Kalu nk lg best beli stealth 2,kalu nk cun beli la insight :
D

kiddd2
02-02-2013, 04:53 PM
Kalu nk lg best beli stealth 2,kalu nk cun beli la insight :
D

tu arr pasal..

ada org kata stelth 2 besar macam G.Note..

betul ke???

insight dier ikut model ape lak yek???

oldskoolrocka
02-02-2013, 04:56 PM
den up persoalan den..huhu
ada sape2 sudi jwb?

ok je..xde line terbang2

amin8587
02-02-2013, 05:02 PM
salam...aku br beli gak 9tology tp palatte je...aku de mslh gprs xleh nk mms sbb xleh register phne xde dlm senarai mxis...so ada sape2 boleh tlg x ajar mcm mna nk wat??lg 1 nk cite beteri agak kuat gak mkn bl wifi dan tuk root palatte ni mcm mna plak yek?

xde sape boleh tlg ker??aku nk root pun xtau ni

mazri_myie
02-02-2013, 05:10 PM
ok je..xde line terbang2

wow..mnarik ni :)
tq..

budak_tpg
02-02-2013, 05:13 PM
persoalan den..
1.brapa hrga insight ngn stealth 2 skrng?
2.bateri bleh tahan ke?
3.ni under CSL kn warranty dia?
4.stkat ni ada sapa2 ada masalah tak?

m0mo~
02-02-2013, 05:16 PM
den up persoalan den..huhu
ada sape2 sudi jwb?

Sowi xpasan..takde mslh line terbang tinggi bebas ke awan..ni aku online guna Bp2 takde putus2... :D

m0mo~
02-02-2013, 05:18 PM
tu arr pasal..

ada org kata stelth 2 besar macam G.Note..

betul ke???

insight dier ikut model ape lak yek???

Stealth II size 5inch..insight size 4.3inch

kiddd2
02-02-2013, 05:19 PM
Stealth II size 5inch..insight size 4.3inch

rupa insight ni ade imbas2 hendpon ape ye bos???

m0mo~
02-02-2013, 05:20 PM
Soalan2 lain mintak otai oldskoolrocka tlg jwb..aku kat luar ni