PDA

View Full Version : (Tips & Tricks) Kelab pemilik Smartphone 9tology [Black Pearl II][Stealth II][Insight]


Pages : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9

pyro
13-02-2013, 11:25 AM
Sape rse dah bosan n nak tolak BP2 tu sila rojer ye :D aku nak beli hehe

slvrchair
13-02-2013, 11:29 AM
Sape rse dah bosan n nak tolak BP2 tu sila rojer ye :D aku nak beli hehe

haha noted bro...nape tak angkat trus bro?

m0mo~
13-02-2013, 11:34 AM
saya pakai stealth II

welcome to the club :)cgrock

m0mo~
13-02-2013, 11:36 AM
kawan baru je sambo bp2 nih...camne nak join the club...???

welcome to the club :)cgrock:D

m0mo~
13-02-2013, 11:40 AM
kepada momo dan sharm2rock....
semua jawapan pada soalan anda slvrchair dah jawabkan......

yg pasal waze tu adalah apps utk gps,sama je kot mcm apps gps yg lain.....yg aku suka pasal waze ni ialah dia akan bgtau info pasal lalulintas kat malaysia ni(lebih tepat lagi laluan ke tempat yg kita nak tuju)...jalam jem ke...ade polis buat roadblock ke....accident ke...dll....semua die bgtau...
semua info ni actually info dari pengguna jalan raya(community waze itu sdiri) yg dah melalui jalan tersebut...

contohnya aku update hiway LDP lepas tol sg.pencala jem teruk....so sape yg kebetulan dah navigate untuk melalui jalan tersebut akan dapat la info ni... so borang boleh laa suruh gps ni cari jalan lain plak nak elak jem tu...

cuma korang kena on data connection la nak guna waze ni...

thanks kepada bro slvrchair yg banyak membantu..:)cgrock

pape pun gps terbaik bagi aku ialah GARMIN..signal kuat..banyak function..maps sangat detail..

tapi takde ke yg free untuk android?:((

slvrchair
13-02-2013, 11:43 AM
thanks kepada bro slvrchair yg banyak membantu..:)cgrock

pape pun gps terbaik bagi aku ialah GARMIN..signal kuat..banyak function..maps sangat detail..

tapi takde ke yg free untuk android?:((

haha en.momo dah update v17? resolve issue gps and apps install direct ke SD card..

m0mo~
13-02-2013, 11:47 AM
bro..boleh tau bro pakai brapa simkad?....mcm saya guna 2 sekali sim kad....tapi bila nak on data connection kita kena select yg mana simkad nak guna...

contohnya saya nak pakai sim 2 untuk on data connection saya kena pg kat system setting - pilih 'more' - pilih 'mobile network" - pilih "3g service" - pilih "enable 3g" - pas tu baru pilih simkad yg kita nak guna tu...

bila dah pilih simkad yg kita nak guna as mobile network tu...kita akan nampak status kat signal line telefon tu...3g ke..H ke.....baru boleh buat videocall kot lepas tu.....kalau keluar g jer....tak payah laa try....buang mase je...hahaha...:eek:

aku pkai celcom 1m satu..lagi satu simkad digi yg masih belum aktif..

memang aku dah on data connection tapi xbley jgk..kawan aku punye blh plak...:((

m0mo~
13-02-2013, 11:50 AM
full charge rasenya 3-4 jam....

kalu nk cas lebih cepat dan efisyen..off kan henfon anda,,:)) aku rasa tak sampai sejam dah full aku punye BP2 kalu off time cas..:)cgrock

m0mo~
13-02-2013, 11:51 AM
haha en.momo dah update v17? resolve issue gps and apps install direct ke SD card..

fuyohh..bley install direct ke SD card yg best tu..

belum lg bro..masih lg v12..:(( maleh nk pegi SC..

m0mo~
13-02-2013, 11:52 AM
Sape rse dah bosan n nak tolak BP2 tu sila rojer ye :D aku nak beli hehe

tunggu ade fulus nk angkat note 2 baru aku terasa bosan kot..:))

m0mo~
13-02-2013, 11:53 AM
Ade game best nak share?

ninja fruit...:eek::eek::eek:

matramlee
13-02-2013, 11:54 AM
ak bakal pemilik BP2...fuhh siap ada cara root lg...terbaik!

hampeeeh
13-02-2013, 11:55 AM
teman pki stealth....bole join ke:-?
teman bab2 gajet mmg kayu....tau bole tgk mt4 udah le~X(

m0mo~
13-02-2013, 11:55 AM
HP jenis ni boleh trade FX ke...

rasenya boleh je forex guna android ni....

aku dah install metatrader4 n metatrader5..

metatrader4 terbaik..:)cgrockyang lain sume mengarut..buang karan..:(scam

m0mo~
13-02-2013, 11:56 AM
ak bakal pemilik BP2...fuhh siap ada cara root lg...terbaik!

teman pki stealth....bole join ke:-?
teman bab2 gajet mmg kayu....tau bole tgk mt4 udah le~X(

wah ada lagi teman baru..welcome :)cgrock

razliena
13-02-2013, 02:40 PM
welcome to the club :)cgrock:D

hehe...terima kasih...:)cgrock

hampeeeh
13-02-2013, 05:10 PM
wah ada lagi teman baru..welcome :)cgrock

ape kejadah "ROOT" tu.....teman tgk dlm kamus "AKAR"....:-?:-?
aik x paham la bahse gajet2...ade sape bole ringkaskan ape maksud ROOT :(:(

m0mo~
13-02-2013, 05:22 PM
ape kejadah "ROOT" tu.....teman tgk dlm kamus "AKAR"....:-?:-?
aik x paham la bahse gajet2...ade sape bole ringkaskan ape maksud ROOT :(:(

root = akar
powerroot = akartenaga
:-?

tahle..teman pn tak paham..~X(

cuba selak page depan2 ada bro slvrchair kasi definisi secara teori nya..
dan di page 1 dah ada kawan2 share cara-cara untuk root..teman tak berani nk terai lagi..:D

kalu tuan hamba berani sila le..:D:D:D

ss_izal
13-02-2013, 05:30 PM
root tu semacam anda jalbreak iphone la. maksudnya, anda boleh play around dengan internal part folder dalam phone tu, anda boleh custom kan startup sound, ubah muka depan, dan memacam lagi lah.....

khairilhusni
13-02-2013, 05:56 PM
ninja fruit...:eek::eek::eek:

root tak sama ngan ruth. :D

shide
13-02-2013, 07:54 PM
beli 9tech guna rebat rm200, kena beli no baru ker??

pyro
13-02-2013, 08:11 PM
Up lagik :D

Sape nak tolak BP2 sile rojer :D

(Aku tak dpt beli yg rebet sbb dah tlepas seumur :P hahaha)

lpfan182
13-02-2013, 11:27 PM
Pemilik insight sekalian..sape yg dah pakai flip case..beli kat mana?

unique
14-02-2013, 12:24 AM
Pemilik insight sekalian..sape yg dah pakai flip case..beli kat mana?

hahah.. nk tnye soklan same pemilik2 stealth II. plz share mne nk dpt.. lg bagus siap dgn harge skali.. :D :D

faisal_echal23
14-02-2013, 12:28 AM
sape tau kat mane nak beli back case BP2?? selain lelong penang tuu laa..
*baru beli BP2 tdi.. :)

Pak Lam
14-02-2013, 08:33 AM
haha en.momo dah update v17? resolve issue gps and apps install direct ke SD card..

Salam...
Bro ada membe dr group FB dah upload firmware BP2 version terbaru.
Ni link dia :

http://depositfiles.com/files/emg0piias

Besau saiz dia. 641.32 MB

:)paid

emir
14-02-2013, 10:24 AM
salam tuan2 9tology

mau tanye sket psl Insight I9430 ade problem dgn unlock pattern yg salah, dah try log in gune email mase register tapi failed. Bile try kat web ok jek boleh log in email tu.

So ade care x utk unlock phone tu, kasik tunjuk ajar sket selain angkut bwk balik ke kedai.

tq masta2 sumer

GamezStar
14-02-2013, 10:28 AM
ape kejadah "ROOT" tu.....teman tgk dlm kamus "AKAR"....:-?:-?
aik x paham la bahse gajet2...ade sape bole ringkaskan ape maksud ROOT :(:(

root dalam bahasa komputer digunakan dalam os opensource linux iaitu superadmin

so maksud root kt phone menganablekan aka mengaktifkan aka menghidupkan superadmin aka superuser

bile da root baru leh tukar costum ROM. custom ROM ni totaly tukar system dia .. klu da masuk custom ROM kene backup dulu

alfie82
14-02-2013, 11:07 AM
dah pakai BP2 sejak 3 minggu lepas.. baru jumpa thread ni... harap boleh join..

alfie82
14-02-2013, 11:08 AM
firmware V17 dah ada ker kat ninecare lowyat?.. ingat nak upgrade.. skrg pakai v15.

lpfan182
14-02-2013, 07:45 PM
salam tuan2 9tology

mau tanye sket psl Insight I9430 ade problem dgn unlock pattern yg salah, dah try log in gune email mase register tapi failed. Bile try kat web ok jek boleh log in email tu.

So ade care x utk unlock phone tu, kasik tunjuk ajar sket selain angkut bwk balik ke kedai.

tq masta2 sumer

ni mesti error dia kuar cannot establish reliable connection with server kan?kalo tu dia nyer problem aku ada solution..sal jd kat aku smalam..

i3l4ck
14-02-2013, 08:45 PM
Black Pearl ii xde stok....march baru ada...
terpaksa la aku angkat insight:D

ryusei
14-02-2013, 09:33 PM
Black Pearl ii xde stok....march baru ada...
terpaksa la aku angkat insight:D

mana dapat info ni bro...

i3l4ck
14-02-2013, 10:54 PM
mana dapat info ni bro...

ni aku tanya dealer...dia cakap macam tu..
kalau dia tipu..aku pon tipu la..

gadget_mania
14-02-2013, 11:17 PM
Pemilik insight sekalian..sape yg dah pakai flip case..beli kat mana?

masa beli handphone beli sekali, jenama Sun Global, kalau tak silap dia bagi kasing sony tapi aku tak sure model apa:)cgrock

i3l4ck
14-02-2013, 11:43 PM
latest firmware insight ape ye

izzzzz
15-02-2013, 03:52 AM
hai hai semua pengguna ninetology phone!

aku budak baru kat sini. sanggup buat akaun CG semata-mata nak join thread ini. HAHA. oh ya, aku pengguna Insight.

ryusei
15-02-2013, 09:16 AM
kalau sekarang dah pakai v16....berbaloi ke nak pg upgrade ke v17....byk beza ke...?

slvrchair
15-02-2013, 09:28 AM
Salam...
Bro ada membe dr group FB dah upload firmware BP2 version terbaru.
Ni link dia :

http://depositfiles.com/files/emg0piias

Besau saiz dia. 641.32 MB

:)paid

:)cgrock:)cgrock terbaik bleh try flash ROM nnt...tq pak lam...

slvrchair
15-02-2013, 09:29 AM
kalau sekarang dah pakai v16....berbaloi ke nak pg upgrade ke v17....byk beza ke...?

GPS issue resolve...faster locking signal...utk apps install direct ke SD card takyah root2 dah tepon...

slvrchair
15-02-2013, 09:30 AM
hai hai semua pengguna ninetology phone!

aku budak baru kat sini. sanggup buat akaun CG semata-mata nak join thread ini. HAHA. oh ya, aku pengguna Insight.

welcome bro...byk tips2 bleh ushar....happy staying :)cgrock

m0mo~
15-02-2013, 11:19 AM
root tak sama ngan ruth. :D

ruth tu apebenda pulak?

haudli
15-02-2013, 11:20 AM
ni aku tanya dealer...dia cakap macam tu..
kalau dia tipu..aku pon tipu la..

yup,,banyak dealer kata BP2 abis stok,,ye la,,paling berbaloi tu harganya

m0mo~
15-02-2013, 11:20 AM
hai hai semua pengguna ninetology phone!

aku budak baru kat sini. sanggup buat akaun CG semata-mata nak join thread ini. HAHA. oh ya, aku pengguna Insight.

tahniah dan welcome to the club :)cgrock

m0mo~
15-02-2013, 11:24 AM
Salam...
Bro ada membe dr group FB dah upload firmware BP2 version terbaru.
Ni link dia :

http://depositfiles.com/files/emg0piias

Besau saiz dia. 641.32 MB

:)paid

humang aih...:o bapak besau die punye size

HosterBase
15-02-2013, 11:24 AM
belikan wife Black Pearl II, asalnya nak beli Samsung Galaxy Y, belek2 HP Y, Pocket, W, dan BlackPearl II, terus decide amik BlackPearl II

rasa kelakar plak galaxy Y /pocket bile test2...

dapat je Black Pearl, memang rasa tak berapa best nak browse, icon tak cantik...tapi Y tu lagi la tak cantik :D

after few days membiasakan diri ngan android, install apex launcher ngan jelly bean HD nye theme, skang ni systems smooth je, tak lagging berbanding pakai default launcher... :)

tapi sy pengguna iphone 5 :D

slvrchair
15-02-2013, 11:57 AM
Utk sesape yg nk try utk update ROM sendiri V17 (latest as for Feb'2013) ni file dier

goodluck...method plih sendiri yer...

Stock ROM V17 - Backup from fb user | credits to Denes Dene (https://www.facebook.com/stendetdene?group_id=542860462400179) and Khairi Anuar (https://www.facebook.com/kairy.kaira?group_id=542860462400179) test cwm backup & Mohamad Hafiz (https://www.facebook.com/fitzhex) for the share
https://docs.google.com/folder/d/0B-P0fQDduz0jc1pHbEt5YTM5MGc/edit?usp=sharing

aku tak grad lagik dua2 method ni still tgh stadi huhuh...malas nk pi Aloq Setaq ingat nk update sendiri ja...maybe mlm kang hohoho

khairilhusni
15-02-2013, 01:26 PM
sape tau kat mane nak beli back case BP2?? selain lelong penang tuu laa..
*baru beli BP2 tdi.. :)

kat mana dpt stok bro?

Pak Lam
15-02-2013, 03:20 PM
Utk sesape yg nk try utk update ROM sendiri V17 (latest as for Feb'2013) ni file dier

goodluck...method plih sendiri yer...

Stock ROM V17 - Backup from fb user | credits to Denes Dene (https://www.facebook.com/stendetdene?group_id=542860462400179) and Khairi Anuar (https://www.facebook.com/kairy.kaira?group_id=542860462400179) test cwm backup & Mohamad Hafiz (https://www.facebook.com/fitzhex) for the share


aku tak grad lagik dua2 method ni still tgh stadi huhuh...malas nk pi Aloq Setaq ingat nk update sendiri ja...maybe mlm kang hohoho

Bro klau da berjaya update kt cni k.
Aq nk wt ssh pulak. saiz file nk kna dwnload 2 besu sgt la. da la line tenet cni slow gile. :((

slvrchair
15-02-2013, 03:25 PM
Bro klau da berjaya update kt cni k.
Aq nk wt ssh pulak. saiz file nk kna dwnload 2 besu sgt la. da la line tenet cni slow gile. :((

ok bro no prob kalau berjaya aku updatekn step dan methodnye...:)cgrock

slvrchair
15-02-2013, 03:28 PM
kat mana dpt stok bro?

kat group fb dah ader sealer start jual casing tpu/soft-cover/silicon brand moshi...leh try order

stok takde..kne order baru dpt...

https://www.facebook.com/groups/NinetologyUserMALAYSIA/559961797356712/?ref=notif&notif_t=group_activity

Pak Lam
15-02-2013, 03:35 PM
ok bro no prob kalau berjaya aku updatekn step dan methodnye...:)cgrock

Ok. :D

Mane la nk cari file yg kecik ni. :((

faisal_echal23
15-02-2013, 04:34 PM
kat mana dpt stok bro?

low yat jerr bro..

izzzzz
15-02-2013, 04:53 PM
tahniah dan welcome to the club :)cgrock


welcome bro...byk tips2 bleh ushar....happy staying :)cgrock


terima kasih bro bro sekalian. :)cgrock

buat masa ni aku agak frust juga sebab 1st day beli Insight, dah terkoyak dah seal pada simkad digi tu. so, warranty phone aku dah hilanglah, kan? ~X(

macam mana boleh koyak, aku pun tak pasti. mesti tokey kedai tu terkoyakkan waktu dia tolong masukkan simkad maxis aku ni.

khairilhusni
15-02-2013, 07:44 PM
low yat jerr bro..

kalau low yat ade stok bagus la. lain2 tempat area aku cari dah abih bp2, stealth ngan insight je.

faisal_echal23
15-02-2013, 09:32 PM
kalau low yat ade stok bagus la. lain2 tempat area aku cari dah abih bp2, stealth ngan insight je.

Area mne 2 bro?
Mslah skang nie mne nk crik back case bp2 nie..yg ade mhal sgt laa..

atong
15-02-2013, 10:34 PM
belah kulim ade jual back case
brand CODE
rege rm10
die ade juai case tuk insight n bp....hehe

Pak Lam
15-02-2013, 10:55 PM
belah kulim ade jual back case
brand CODE
rege rm10
die ade juai case tuk insight n bp....hehe

kat mane bro kedai dia?
bagi alamat kedai tu.
TQ

haudli
16-02-2013, 01:59 AM
hai hai semua pengguna ninetology phone!

aku budak baru kat sini. sanggup buat akaun CG semata-mata nak join thread ini. HAHA. oh ya, aku pengguna Insight.

best x bro guna....aku pun macam berkenan la insight

versa
16-02-2013, 02:23 AM
klau kat kl, kedai mana ada jual hp nie...

izzzzz
16-02-2013, 04:09 AM
best x bro guna....aku pun macam berkenan la insight

dah 3minggu aku pakai insight, setakat ni memang best lah. kamera insight memang terbaiklah berbanding ninetology phone yang lain. smooth je UI dia. boleh install banyak game & app terbaru.

hampeeeh
16-02-2013, 04:24 PM
root = akar
powerroot = akartenaga
:-?

tahle..teman pn tak paham..~X(

cuba selak page depan2 ada bro slvrchair kasi definisi secara teori nya..
dan di page 1 dah ada kawan2 share cara-cara untuk root..teman tak berani nk terai lagi..:D

kalu tuan hamba berani sila le..:D:D:D

tgu la waranti abis baru berani:)):)):))

atong
16-02-2013, 08:21 PM
klo root bole unroot...hehe...sonang ajo

atong
16-02-2013, 08:25 PM
kat mane bro kedai dia?
bagi alamat kedai tu.
TQ

sh communication
dalam giant landmark
dpan kedai jual quran tu:)

Pak Lam
16-02-2013, 08:26 PM
klo root bole unroot...hehe...sonang ajo

Bro apa nama kedai yg juai case insight n BP2 rm10 kat kulim tu?
kongsi2 la maklumat. :)cgrock

Pak Lam
16-02-2013, 08:27 PM
sh communication
dalam giant landmark
dpan kedai jual quran tu:)

ok2. Tq :D
Mmg ada stok ka? bila bro beli?

Pak Lam
16-02-2013, 08:35 PM
tgu la waranti abis baru berani:)):)):))

Masa ada waranty la leh trai macam2. Klo da masalah leh repair free. Klo abis waranty da xleh doh. :eek:

atong
16-02-2013, 08:43 PM
ok2. Tq :D
Mmg ada stok ka? bila bro beli?

minggu lepas....hehe sblum raye cine
bro duk area mane?

mybalqis
17-02-2013, 01:47 PM
Salam 1Malaysia...

BP2 lapor diri...
Mohon join this group ya TT...:D
Bru angkat semlm...
1st pakai android, mohon tunjuk ajar dr semua...doq terkial2 lagi ni...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

slvrchair
17-02-2013, 01:54 PM
Salam 1Malaysia...

BP2 lapor diri...
Mohon join this group ya TT...:D
Bru angkat semlm...
1st pakai android, mohon tunjuk ajar dr semua...doq terkial2 lagi ni...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

hehe welcome to the clubbro

bro momo bercuti sakan nnt dier update :))

bleh selak2 page depan utk tips2 dari group..

happy staying :)cgrock

Pak Lam
17-02-2013, 03:31 PM
hehe welcome to the clubbro

bro momo bercuti sakan nnt dier update :))

bleh selak2 page depan utk tips2 dari group..

happy staying :)cgrock

Bro da berjaya upgrade firmware?

slvrchair
17-02-2013, 03:36 PM
Bro da berjaya upgrade firmware?

haha blom lagi, tak dan nk wat duk ngadap anak huhu :))

versa
17-02-2013, 05:54 PM
update kat kl mana nak dapat...
teringin nie...hehehe

atong
17-02-2013, 08:50 PM
klo root bole upgrade la la tu jugak hehe..xyah pegi sc

Pak Lam
17-02-2013, 09:15 PM
haha blom lagi, tak dan nk wat duk ngadap anak huhu :))

Slow2 la bro :D

shide
18-02-2013, 01:30 AM
officially i'm the insight owner ^_^
white color.
Buy without rebate, cuz name error in the skmm form..
Hoooo~

ahib0205
18-02-2013, 02:32 AM
minggu lepas....hehe sblum raye cine
bro duk area mane?

Cuba bro upkan sikit rupa yg bro beli kot boleh tolong belikan ke :)paid

razliena
18-02-2013, 10:49 AM
:D:D:Dhaha..nga gian main game frontline commando :D:D:D kene main tipu skit...

razliena
18-02-2013, 10:53 AM
screen protector anti scratch utk bp2 ada x??? sape sape tau...kawan beli cover blakang set tu rm45 tuh..mhal gak...

izzzzz
18-02-2013, 11:23 AM
:D:D:Dhaha..nga gian main game frontline commando :D:D:D kene main tipu skit...

ni confirm main yang ada mod unlimited coin tu kan. :))

m0mo~
18-02-2013, 12:19 PM
Salam 1Malaysia...

BP2 lapor diri...
Mohon join this group ya TT...:D
Bru angkat semlm...
1st pakai android, mohon tunjuk ajar dr semua...doq terkial2 lagi ni...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Welcome to the club!!

m0mo~
18-02-2013, 12:21 PM
officially i'm the insight owner ^_^
white color.
Buy without rebate, cuz name error in the skmm form..
Hoooo~

Welcome2!!! Nanti aku update nama hang :D

m0mo~
18-02-2013, 12:23 PM
klo root bole upgrade la la tu jugak hehe..xyah pegi sc

Camne nk upgrade tu bro? Aku punye v12 lg ni...

mybalqis
18-02-2013, 12:37 PM
hehe welcome to the clubbro

bro momo bercuti sakan nnt dier update :))

bleh selak2 page depan utk tips2 dari group..

happy staying :)cgrock

Xpa bro..
Tqvm la...
Ptg semlm p nk upgrade V17, rupa2nya ttp daa..

mybalqis
18-02-2013, 12:39 PM
Welcome to the club!!

Tqvm bro...

mybalqis
18-02-2013, 02:45 PM
Haloo kwn2...
Apa V terbaru tk mdel insight?
Tq..

izzu007
18-02-2013, 04:19 PM
insight user:)cgrock

slvrchair
18-02-2013, 04:26 PM
insight user:)cgrock

hahaha welcome bro..waaa dahsyat reg sbb nk jd ahli group ni ker?? :)cgrock

jln lupa pkenalkn diri nnt :D

http://www.carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=61

izzu007
18-02-2013, 05:05 PM
haha.. xdela.. da lame rgister... cume lame xpkai....

aspalela08
18-02-2013, 06:37 PM
Salam...baru seminggu pakai insight..ni nK JOIN CLUB ni bole ke

faisal_echal23
18-02-2013, 06:44 PM
ak pon nak join club nie..black pearl 2 user..

i3l4ck
18-02-2013, 08:20 PM
aku pon pakai insight jugak...
apa apps terbaik patut ada dalam henpone ni...

slvrchair
18-02-2013, 08:41 PM
Salam...baru seminggu pakai insight..ni nK JOIN CLUB ni bole ke

ak pon nak join club nie..black pearl 2 user..

aku pon pakai insight jugak...
apa apps terbaik patut ada dalam henpone ni...


welcome bro2 sme heheh jgn lupa check page depan utk tips2 penggunaan yg lebih effisien...happy staying :)cgrock:)cgrock

m0mo~
18-02-2013, 09:41 PM
ahli2 baru dah update kat depan..:)cgrock

JustAFriend
18-02-2013, 11:09 PM
salam, aku pun baru 2minggu sambar stealth 2.. agak memuaskan jugak la sbb hp idaman aku adalah note 2 tp tak cukup bajet la pulak.. kebetulan ada tokey cina kat kuantan parade cadangkan ninetology ni dan aku tgk saiz stealth 2 ni nak sama note 2..yg best harganya murah..dan function dia lbh krg sama dgn samsung je..sbb sblm niaku guna galaxy ace, pastu tab 2 n pastu galaxy chat.. setakat 2 minggu aku guna agak puas ati la jgk...cuma...haa..ada jgk cumanya tu...haha..cuma bateri mmg laju la abis, lg satu keybod dia xbrp best la, kecik panjang..asyik tersilap je bila menaip sbb jari aku besor..so aku dah download keybod lain yg lg best.. cuma aku dah pernah guna android jellybean rasa mcm xbest plak guna ics ni..hehe

razliena
18-02-2013, 11:39 PM
ni confirm main yang ada mod unlimited coin tu kan. :))

hehe...camner nak smp ending kalo x tipu..hehe:D:D:D

JustAFriend
18-02-2013, 11:54 PM
yg best ttg stealth 2 ni dia ada torch light... mmg sempoi..haha

FEEL4JJ1
19-02-2013, 01:20 AM
salam, aku pun baru 2minggu sambar stealth 2.. agak memuaskan jugak la sbb hp idaman aku adalah note 2 tp tak cukup bajet la pulak.. kebetulan ada tokey cina kat kuantan parade cadangkan ninetology ni dan aku tgk saiz stealth 2 ni nak sama note 2..yg best harganya murah..dan function dia lbh krg sama dgn samsung je..sbb sblm niaku guna galaxy ace, pastu tab 2 n pastu galaxy chat.. setakat 2 minggu aku guna agak puas ati la jgk...cuma...haa..ada jgk cumanya tu...haha..cuma bateri mmg laju la abis, lg satu keybod dia xbrp best la, kecik panjang..asyik tersilap je bila menaip sbb jari aku besor..so aku dah download keybod lain yg lg best.. cuma aku dah pernah guna android jellybean rasa mcm xbest plak guna ics ni..hehe

keyboard apa tuan? share sikit.. =)

ryusei
19-02-2013, 01:38 AM
Sape kat sini perasan...kalau guna selain dr earphone ninetology...ade gangguan bunyi...tak syok la plak ade bunyi tu bila dgr mp3...,tapi sound bp2 ni sedap jgk...

ss_izal
19-02-2013, 01:52 AM
tarik singal network dia ok tak stealh 2 ngan bp2 ni? kot kalau guna data sim satu tu, sim 2 ok tak network?

izzzzz
19-02-2013, 06:34 AM
Sape kat sini perasan...kalau guna selain dr earphone ninetology...ade gangguan bunyi...tak syok la plak ade bunyi tu bila dgr mp3...,tapi sound bp2 ni sedap jgk...

yeke? tapi pehal aku guna earphone insight ni, langsung tak best? tak sedap bila dengar lagu.

hampeeeh
19-02-2013, 10:56 AM
yg best ttg stealth 2 ni dia ada torch light... mmg sempoi..haha

lmbt da...ana punye stealth asal mmg sudah ada:)):))

slvrchair
19-02-2013, 11:02 AM
yeke? tapi pehal aku guna earphone insight ni, langsung tak best? tak sedap bila dengar lagu.

hmmm pelik bp2 aku ok jer...cme bile nk pkai earphone kat pc/notebook aku takleh cucuk abes kne tkeluar skit baru bunyi dier sedap...kalau tak cam ader 'noise'

apoilenjau
19-02-2013, 11:22 AM
parking sini dulu. sebelum membeli handphone ninetology

kuikui
19-02-2013, 03:58 PM
Black Pearl II Owner ;

m0mo~
slvrchair
zord89
masterxxx
Pak Lam
GamezStar
cyruskojie
wapancho
eryanwar89
ryusei
NB7879
sharm2rock
razliena
matramlee
mybalqis
faisal_echal23
Kasyidi punya wife :))
anief2020 punya wife :))
ah fan punya adik :))


Insight Owner ;


bihunx
takdela
gadget_mania
khairilhusni
kuronatsu
goldendream
krezyboy
izzzzz
shide
izzu007
aspalela08
i3l4ck


Stealth II Owner ;


Kasyidi
oldskoolrocka punya wife :))
anief2020
unique
abgG
FEEL4JJ1
hampeeeh


Pallete Owner ;

en zzzxy


Kepada semua owner 9tology jangan segan jangan malu mari daftarkan diri anda disini :D (tiada bayaran dikenakan:)))


TT, pls taruk nama saya juga ye...dgn wife skali...beli 2 BP2 White...

slvrchair
19-02-2013, 04:04 PM
TT, pls taruk nama saya juga ye...dgn wife skali...beli 2 BP2 White...

welkam to the club bro...

selak page depan utk tips2 berguna yer...happy staying :)cgrock

ryusei
19-02-2013, 04:04 PM
yeke? tapi pehal aku guna earphone insight ni, langsung tak best? tak sedap bila dengar lagu.

ade try ubah setting equalizer tak...kena try dulu dgr mana yg sedap kat telinga....

ryusei
19-02-2013, 04:10 PM
hmmm pelik bp2 aku ok jer...cme bile nk pkai earphone kat pc/notebook aku takleh cucuk abes kne tkeluar skit baru bunyi dier sedap...kalau tak cam ader 'noise'

bunyi ni laa kot yg sama aku dgr bila try guna earphone lain kat bp2 aku...bro ade try guna earphone lain kat bp2 tak?

agaknye earphone 9tology ni memang special untuk phone diorg jer kot...:-?

izzzzz
19-02-2013, 04:20 PM
hmmm pelik bp2 aku ok jer...cme bile nk pkai earphone kat pc/notebook aku takleh cucuk abes kne tkeluar skit baru bunyi dier sedap...kalau tak cam ader 'noise'

aku pula tekan je butang warna silver kat earphone tu baru bunyi sedap kalau nak cucuk kat laptop aku ni.


ade try ubah setting equalizer tak...kena try dulu dgr mana yg sedap kat telinga....

dah ubah dah, tapi entah aku setting tak betul kot.
aku pilih "hiphop", lepas tu bass boost & 3d effect sampai max.
itu je lah yang sedap ditelinga aku ni.

slvrchair
19-02-2013, 04:36 PM
bunyi ni laa kot yg sama aku dgr bila try guna earphone lain kat bp2 aku...bro ade try guna earphone lain kat bp2 tak?

agaknye earphone 9tology ni memang special untuk phone diorg jer kot...:-?

hmm tak try plak la earphone len...tp aku mmg pasan kat pc aku dgn laptop aku takleh masuk sampai abeh...kne tekeluar skit baru sound clear...aku rs earphone tangkap muat jer ni hehe maklumla hp re-badge la katakan...tp ok la so far puas ati sound dier...

JustAFriend
19-02-2013, 07:08 PM
keyboard apa tuan? share sikit.. =)

keypad yg naik taip sms tu.. bagi aku tak best sbb langsung keypad asal sbb jari aku besar... satu lagi jika dengar lagu speaker dia mmg hampeh...tp padan la dgn harga..

JustAFriend
19-02-2013, 07:10 PM
lmbt da...ana punye stealth asal mmg sudah ada:)):))

oo..ye ke? sbb dulu2 aku guna nokia ya ada lampu suluh, ni first time aku beli smartphone buatan malaysia sbb sebelum2 ni aku pakai keluaran samsung jer...

JustAFriend
19-02-2013, 07:12 PM
yeke? tapi pehal aku guna earphone insight ni, langsung tak best? tak sedap bila dengar lagu.

aku tak penah guna earphone, tapi jika dgr lagu secara biasa mmg speaker dia agak mengecewakan...aku baru guna stealth 2

ss_izal
19-02-2013, 08:09 PM
stealth 2 ngan bp2 aku nengok lepas tolak2 semua, rebate dan segala, mana boleh dapat murah? cer suggest sket

izzzzz
19-02-2013, 08:48 PM
aku tak penah guna earphone, tapi jika dgr lagu secara biasa mmg speaker dia agak mengecewakan...aku baru guna stealth 2

bagi aku speaker insight memang best lah, kuat & bunyi tak pecah walaupun max volume.



stealth 2 ngan bp2 aku nengok lepas tolak2 semua, rebate dan segala, mana boleh dapat murah? cer suggest sket

bp2 lah kot, RM299 je. kalau stealth 2, rasanya RM599.

ss_izal
19-02-2013, 09:05 PM
bagi aku speaker insight memang best lah, kuat & bunyi tak pecah walaupun max volume.





bp2 lah kot, RM299 je. kalau stealth 2, rasanya RM599.

maksud aku, takde dapat murah lagi dari listed price lepas rebate ni? lowyat ke, kedai tepon mana mana ke, bp2 250 ke, stealth 2 - 540 ke

izzzzz
19-02-2013, 09:58 PM
maksud aku, takde dapat murah lagi dari listed price lepas rebate ni? lowyat ke, kedai tepon mana mana ke, bp2 250 ke, stealth 2 - 540 ke

rasanya takde. kalau ada pun, tu confirm 2nd hand punya phone.

alfie82
20-02-2013, 10:05 AM
Black Pearl II Owner ;m0mo~
slvrchair
zord89
masterxxx
Pak Lam
GamezStar
cyruskojie
wapancho
eryanwar89
ryusei
NB7879
sharm2rock
razliena
matramlee
mybalqis
faisal_echal23
Kasyidi punya wife
anief2020 punya wife
ah fan punya adik
Alfie82

Insight Owner ;
bihunx
takdela
gadget_mania
khairilhusni
kuronatsu
goldendream
krezyboy
izzzzz
shide
izzu007
aspalela08
i3l4ck

Stealth II Owner ;
Kasyidi
oldskoolrocka punya wife
anief2020
unique
abgG
FEEL4JJ1
hampeeeh

Pallete Owner ;en zzzxy

Kepada semua owner 9tology jangan segan jangan malu mari daftarkan diri anda disini (tiada bayaran dikenakan)

slvrchair
20-02-2013, 10:11 AM
Black Pearl II Owner ;m0mo~
slvrchair
zord89
masterxxx
Pak Lam
GamezStar
cyruskojie
wapancho
eryanwar89
ryusei
NB7879
sharm2rock
razliena
matramlee
mybalqis
faisal_echal23
Kasyidi punya wife
anief2020 punya wife
ah fan punya adik
Alfie82

Insight Owner ;
bihunx
takdela
gadget_mania
khairilhusni
kuronatsu
goldendream
krezyboy
izzzzz
shide
izzu007
aspalela08
i3l4ck

Stealth II Owner ;
Kasyidi
oldskoolrocka punya wife
anief2020
unique
abgG
FEEL4JJ1
hampeeeh

Pallete Owner ;en zzzxy

Kepada semua owner 9tology jangan segan jangan malu mari daftarkan diri anda disini (tiada bayaran dikenakan)

welkam to the club bro :))

tips2 berguna ader kat page depan...happy staying :)cgrock

jimie86
20-02-2013, 12:10 PM
:)cgrockwa beli khas utk bakal bini..bp2 rocks:)paid

khairilhusni
20-02-2013, 08:52 PM
Haramjadah... arini baru aku tau.... kalau tarik qqdoctor ke home... jadi rocket launcher. Teruja sat aku td.

lpfan182
20-02-2013, 10:35 PM
aku pemilik insight,nk join da club..dah sebulan pakai..mmg besh phone ni.

tips nak jimat battery : root..pastu delete qq doctor,m warranty, follow instruction ni..huhu..nescaya performance battery meningkat..

delete batterystats.bin on /data/system
to wipe battery stats

To calibrate battery
1.charge to 100% full
2.delete batterystats.bin on /data/system
3.leave the battery drain
4.offline charging until full
5.turn on
6.Done,Enjoy

shide
21-02-2013, 01:40 AM
screen protector anti scratch utk bp2 ada x??? sape sape tau...kawan beli cover blakang set tu rm45 tuh..mhal gak...

casing insight kat summit usj rm30 :D:D

alex
21-02-2013, 08:07 AM
pin pin... salam semua. Aku hr ni br nak sambar Stealth II

misszizie
21-02-2013, 12:32 PM
Salam...ada x sesiapa tahu macamana nak tukar font utk Ninetology?sy dh cuba download kat playstore tp kebanyakannya kena root dulu.any helps?

faisal_echal23
21-02-2013, 07:36 PM
ade lg x stock bp2 area lembah klang????

ELWIN
21-02-2013, 07:54 PM
Salam...ada x sesiapa tahu macamana nak tukar font utk Ninetology?sy dh cuba download kat playstore tp kebanyakannya kena root dulu.any helps?

memang kena root dulu encik..

Pak Lam
21-02-2013, 08:23 PM
Salam...ada x sesiapa tahu macamana nak tukar font utk Ninetology?sy dh cuba download kat playstore tp kebanyakannya kena root dulu.any helps?

dah "root" baru bleh tukar font sis. :)

cara 'root' ada kt page depan. Tq

faisal_echal23
21-02-2013, 11:16 PM
xde sape tau ker kt mane ley beli g area lmbah kelang??
bnyak xde stock jer nie..
bp2...

alex
21-02-2013, 11:27 PM
salam semua..... sy br beli td. Stealth II.

nk tanya. mcm mn nk delete acc gmail. add acc sy bole buat. delete x boleh plk

atong
22-02-2013, 01:07 AM
Camne nk upgrade tu bro? Aku punye v12 lg ni...


sonang ja...klo nk slmt gi sc die
klo mls, root pastuflash rom
siap

alfie82
22-02-2013, 09:38 AM
salam semua..... sy br beli td. Stealth II.

nk tanya. mcm mn nk delete acc gmail. add acc sy bole buat. delete x boleh plk

w,salam...
cara nak delete acc gmail.

1) masuk "setting"
2) klik (Account & sync)
3) klik acc gmail anda
4) klik "menu"
5) lepas tu "remove account"
6) done!

alex
22-02-2013, 11:39 AM
w,salam...
cara nak delete acc gmail.

1) masuk "setting"
2) klik (Account & sync)
3) klik acc gmail anda
4) klik "menu"
5) lepas tu "remove account"
6) done!

ic.. tq2. aku cr la mn menu tu. rupanyer yg gambo kotak tu kan. adui..... smlm 2jam aku godeh2. lastly aku reset je hp ni. hahahaha. br beli xpe kot. xde apa yg di simpan

alfie82
22-02-2013, 11:54 AM
ic.. tq2. aku cr la mn menu tu. rupanyer yg gambo kotak tu kan. adui..... smlm 2jam aku godeh2. lastly aku reset je hp ni. hahahaha. br beli xpe kot. xde apa yg di simpan

yup.. gambar kotak tu...:D

aspalela08
22-02-2013, 04:25 PM
Salam ...nak tanya kalau nak root insight sama cara ni gak ke

Cara2 Root BP2 :

1. Mula2 ikut panduan kt web ni : http://www.androidgadgematic.com/2012/09/easiest-way-install-android-adb-drivers.html
utk install ADB driver utk hepon kita.

2. download the 'Root_with_Restore_by_Bin4ry_v18' kat : http://uploaded.net/file/0fpyh5c5

3.extract file tu dan jalankan 'RunMe.bat'

4. ikut arahan yg ditunjukkan dlm 'command prompt'

6. lepas phone restart, akan ada 1 app install dlm hepon iaitu "SuperSU"

7.Tahniah anda dah berjaya rooted BP2 !


P/s : penafian.. kalau ada masalah atas risiko sendiri ek.
Selamat mencuba.


:)paid :)paid

Pak Lam
22-02-2013, 08:43 PM
Salam ...nak tanya kalau nak root insight sama cara ni gak ke

Insight blm penah cuba.
tp rasanya xda masalah... boleh ja.

khairilhusni
23-02-2013, 10:26 AM
Aku on tethering insight ni... dkt 90% cpu memory aku naik.

norhazlan
23-02-2013, 02:01 PM
bos bole ajar tak atau kasi link nak root insight i9430 ni

sharm2rock
23-02-2013, 03:23 PM
ada cara tak nak upgrade sendiri v17... kat BP2..

mtyeh36
23-02-2013, 08:41 PM
lapor diri...bru angkat insight...:D

slvrchair
24-02-2013, 11:21 AM
lapor diri...bru angkat insight...:D

terbaek...welcome to the club bro :)cgrock
page depan ader tips2 penggunaan yg efisien

happy staying :))

mazri_myie
24-02-2013, 03:11 PM
niat dihati nk angkat stealth II..tp disebabkan tak dapt guna rebet, terangkat hset lain

dual core..skrin hd amoled :) dual-sim jgk..RAM 1GB

goldendream
24-02-2013, 05:20 PM
camana nak upgrade firmware ni.. aku baru v5,.. adeh... pastu aku dah root..so kena unroot ker baru bleh upgrade...

kurtherman
24-02-2013, 07:36 PM
mcm mne kte nak tau v12 ngan v16 tt?

Pak Lam
24-02-2013, 08:15 PM
mcm mne kte nak tau v12 ngan v16 tt?

bukak --> seting --> about phone
tgk yg kt bawah sekali

kurtherman
24-02-2013, 08:35 PM
bukak --> seting --> about phone
tgk yg kt bawah sekali

tq tt,igt besok nak angkat 1...tp nk root tu plak...bp2 ngan s2 sme je ke root nye?ade masalah ke nak root nie tt?takut jahanam plak..biasa le newbies....:D

m0mo~
25-02-2013, 12:36 PM
salam, aku pun baru 2minggu sambar stealth 2.. agak memuaskan jugak la sbb hp idaman aku adalah note 2 tp tak cukup bajet la pulak.. kebetulan ada tokey cina kat kuantan parade cadangkan ninetology ni dan aku tgk saiz stealth 2 ni nak sama note 2..yg best harganya murah..dan function dia lbh krg sama dgn samsung je..sbb sblm niaku guna galaxy ace, pastu tab 2 n pastu galaxy chat.. setakat 2 minggu aku guna agak puas ati la jgk...cuma...haa..ada jgk cumanya tu...haha..cuma bateri mmg laju la abis, lg satu keybod dia xbrp best la, kecik panjang..asyik tersilap je bila menaip sbb jari aku besor..so aku dah download keybod lain yg lg best.. cuma aku dah pernah guna android jellybean rasa mcm xbest plak guna ics ni..hehe

helo..welcome to the club :)cgrock

keyboard ape tu bro?aku pun selalu typo guna keyboard GO tu

m0mo~
25-02-2013, 12:37 PM
yg best ttg stealth 2 ni dia ada torch light... mmg sempoi..haha

torch light??flash camera ke?:-?

m0mo~
25-02-2013, 12:38 PM
Sape kat sini perasan...kalau guna selain dr earphone ninetology...ade gangguan bunyi...tak syok la plak ade bunyi tu bila dgr mp3...,tapi sound bp2 ni sedap jgk...

aku tak try lagi earphone tu..simpan dalam kotak :)) boleh bagi awek birthday die nanti..:eek::eek:

aku tak minat earphone camtu..nampak cam murah sangat :">

m0mo~
25-02-2013, 12:40 PM
tarik singal network dia ok tak stealh 2 ngan bp2 ni? kot kalau guna data sim satu tu, sim 2 ok tak network?

memang terbaik tarik network!:)paid aku bagi 5bintang!

aku guna untuk data n portable wifi hotspot (malas nk cucuk modem kat laptop):D

m0mo~
25-02-2013, 12:41 PM
pin pin... salam semua. Aku hr ni br nak sambar Stealth II

pon pon..dah sambar belum?:D

m0mo~
25-02-2013, 12:42 PM
lapor diri...bru angkat insight...:D

halo2 welcome to the club :)cgrock

m0mo~
25-02-2013, 12:42 PM
niat dihati nk angkat stealth II..tp disebabkan tak dapt guna rebet, terangkat hset lain

dual core..skrin hd amoled :) dual-sim jgk..RAM 1GB

wah best tu..henfon samsung ker?berapa price?:)paid

m0mo~
25-02-2013, 12:43 PM
camana nak upgrade firmware ni.. aku baru v5,.. adeh... pastu aku dah root..so kena unroot ker baru bleh upgrade...

silakan ke service center bos :D

m0mo~
25-02-2013, 12:44 PM
TT, pls taruk nama saya juga ye...dgn wife skali...beli 2 BP2 White...

welcome bro kuikui dan wife :)cgrock

m0mo~
25-02-2013, 12:46 PM
Black Pearl II Owner ;

m0mo~
slvrchair
zord89
masterxxx
Pak Lam
GamezStar
cyruskojie
wapancho
eryanwar89
ryusei
NB7879
sharm2rock
razliena
matramlee
mybalqis
faisal_echal23
kuikui
kutherman
kuikui punya wife :))
Kasyidi punya wife :))
anief2020 punya wife :))
ah fan punya adik :))


Insight Owner ;


bihunx
takdela
gadget_mania
khairilhusni
kuronatsu
goldendream
krezyboy
izzzzz
shide
izzu007
aspalela08
i3l4ck
mtyeh36


Stealth II Owner ;


Kasyidi
oldskoolrocka punya wife :))
anief2020
unique
abgG
FEEL4JJ1
hampeeeh
JustAFriend


Pallete Owner ;

en zzzxy


Kepada semua owner 9tology jangan segan jangan malu mari daftarkan diri anda disini :D (tiada bayaran dikenakan:)))


nama ahli-ahli baru dah update..kalau ade yang tertinggal jangan marah ea...:">

alfie82
25-02-2013, 01:23 PM
memang terbaik tarik network!:)paid aku bagi 5bintang!

aku guna untuk data n portable wifi hotspot (malas nk cucuk modem kat laptop):D

utk portable wifi hotspot.. bila aku nak link kt laptop aku ke bp2 ni, kt laptop dia akan keluar "limited or no conectivity"..

kenapa yer?..

dulu aku pkai HTC pun sama gak, kt laptop keluar camtu... aku rasa laptop punya hal ni.. tapi aku tak tau nak setel kan.. ada saper tau?..

aku pun malas nak guna modem usb tu..

m0mo~
25-02-2013, 01:29 PM
utk portable wifi hotspot.. bila aku nak link kt laptop aku ke bp2 ni, kt laptop dia akan keluar "limited or no conectivity"..

kenapa yer?..

dulu aku pkai HTC pun sama gak, kt laptop keluar camtu... aku rasa laptop punya hal ni.. tapi aku tak tau nak setel kan.. ada saper tau?..

aku pun malas nak guna modem usb tu..

pelik gak tu...:-? kalau connect wifi lain ok x?

alfie82
25-02-2013, 01:44 PM
pelik gak tu...:-? kalau connect wifi lain ok x?

klau connect device lain ke bp2 ni xder masalah.. tablet ke, suma ok.. cuma laptop jer jadi camtu.. di connect and full bar, tapi tulis "limited or no conectivity" wifi conection kt laptop tu..

sama kes cam pakai HTC dulu.. jadi camni gak.. tu aku suspect laptop ni punya setting yg prob.. tp aku tak tau nak godek kt mana..

okada_kodo
25-02-2013, 02:34 PM
berape harge yg terbaru ek..

fazli_ali
25-02-2013, 03:23 PM
aku baru join dengan BP 2.. minta laluan dan kalo salah tolong tunjuk kan (bekas blackberian)

kurtherman
25-02-2013, 03:24 PM
uik nme sy pun ade ke tt?sy bru nk beli tp stealth 2...huhuhu..

mazri_myie
25-02-2013, 03:27 PM
wah best tu..henfon samsung ker?berapa price?:)paid

bukan samsung..blkg tulis andriod.kata kedai tu kluaran e-touch..
tp aku tgk dlm website e-touch takde pon..
aku tgk setting..dia tulis model GT-i9220
rm689..siap extra bateri + casing flip + sygic crack punya dll apps
harga hset saja..rm629

kurtherman
25-02-2013, 04:09 PM
t dh root ksi tau ckt mcm performan....hehehehehe nk beli gak nie

kurtherman
25-02-2013, 04:12 PM
kuantan area mne stay?aku nk angkat gak ni kt kp

Pak Lam
25-02-2013, 07:17 PM
berape harge yg terbaru ek..

Information dr Ninetology Penang
Harga terkini dlm pakej PKB

1. BP 2 - rm 299 (bln 3 bru mai stok) - 2 core
2. Insight - rm 499
3. Palette - rm 99
4. Stealth 2 - rm 599 - 2 core
5. Stealth 1 - rm 399 (stok tgh byk) - 1core

P/s : klo xmsk dlm PKB, harga atas + rm 200 lg.

Jadi cpt2 la beli utk join kelab ni... :eek:
Btol x TT :)paid

alex
25-02-2013, 11:06 PM
pon pon..dah sambar belum?:D

sambar dh bro..... alex melapor kan diri... SII

okada_kodo
26-02-2013, 08:30 AM
Information dr Ninetology Penang
Harga terkini dlm pakej PKB

1. BP 2 - rm 299 (bln 3 bru mai stok) - 2 core
2. Insight - rm 499
3. Palette - rm 99
4. Stealth 2 - rm 599 - 2 core
5. Stealth 1 - rm 399 (stok tgh byk) - 1core

P/s : klo xmsk dlm PKB, harga atas + rm 200 lg.

Jadi cpt2 la beli utk join kelab ni... :eek:
Btol x TT :)paid

wahh terbaik ...

mggu depan aku beli..
gaji baru masuk.
semalam g cek name kt kedai telefone, aku bole redeem rm200..
nnt die print kn surat..
aku tggu email xdapat2.. :D

kurtherman
26-02-2013, 08:30 AM
tt sy pki stealth 2...huhuhuuhuhu...

kurtherman
26-02-2013, 08:33 AM
sy dah sambar stealth 2..mohon tunjuk ajar

kurtherman
26-02-2013, 08:37 AM
sonang ja...klo nk slmt gi sc die
klo mls, root pastuflash rom
siap

kna bayar ke klu g upgrade kt sc?

kurtherman
26-02-2013, 08:40 AM
Information dr Ninetology Penang
Harga terkini dlm pakej PKB

1. BP 2 - rm 299 (bln 3 bru mai stok) - 2 core
2. Insight - rm 499
3. Palette - rm 99
4. Stealth 2 - rm 599 - 2 core
5. Stealth 1 - rm 399 (stok tgh byk) - 1core

P/s : klo xmsk dlm PKB, harga atas + rm 200 lg.

Jadi cpt2 la beli utk join kelab ni... :eek:
Btol x TT :)paid

ky mne ek bleh cri casing stealth 2?

kurtherman
26-02-2013, 08:44 AM
Haramjadah... arini baru aku tau.... kalau tarik qqdoctor ke home... jadi rocket launcher. Teruja sat aku td.

untuk ape ek qqdoctor tu?

kurtherman
26-02-2013, 08:47 AM
klo root bole unroot...hehe...sonang ajo

sonang yo ko?den 50/50 ha nk root...

kurtherman
26-02-2013, 09:11 AM
saya pakai stealth II

den pun pki stealth 2...:D

kurtherman
26-02-2013, 09:43 AM
Tips: rootkan 9tology anda.so perfomance pn meningkat. Lepas root jgn lupa disable terus go launcher qq browser dgn qq doctor tu.buat berat je..g palystore download ez launcher. Kalau keyboard bosan boleh tukau ke ai keyboard.lg smooth.. Cara root boleh google..sonang je..lg susah aku root htc wildfire aku dulu..haha

bro,klu disable terus boleh ke?sblm upgrade.....

kurtherman
26-02-2013, 11:38 AM
apo sunyi jek nie?aku nk cri sofware yg ngam tok stealth ni...rekomen?

m0mo~
26-02-2013, 02:01 PM
sambar dh bro..... alex melapor kan diri... SII

welcome to club alex!!:)cgrock

m0mo~
26-02-2013, 02:02 PM
klau connect device lain ke bp2 ni xder masalah.. tablet ke, suma ok.. cuma laptop jer jadi camtu.. di connect and full bar, tapi tulis "limited or no conectivity" wifi conection kt laptop tu..

sama kes cam pakai HTC dulu.. jadi camni gak.. tu aku suspect laptop ni punya setting yg prob.. tp aku tak tau nak godek kt mana..

yang ni kena tanya otai PC la..#:-S

m0mo~
26-02-2013, 02:02 PM
berape harge yg terbaru ek..

sama jer harga...takde perubahan lagi..

Dreamboxjb
26-02-2013, 02:03 PM
sangat cantik juga ni...

m0mo~
26-02-2013, 02:03 PM
aku baru join dengan BP 2.. minta laluan dan kalo salah tolong tunjuk kan (bekas blackberian)

welcome bekas blackberian..:eek: first time dengar blackberian..:eek::eek:
:">

m0mo~
26-02-2013, 02:04 PM
bukan samsung..blkg tulis andriod.kata kedai tu kluaran e-touch..
tp aku tgk dlm website e-touch takde pon..
aku tgk setting..dia tulis model GT-i9220
rm689..siap extra bateri + casing flip + sygic crack punya dll apps
harga hset saja..rm629

agak mahal juga ye..mesti function best..:)paid

m0mo~
26-02-2013, 02:04 PM
uik nme sy pun ade ke tt?sy bru nk beli tp stealth 2...huhuhu..

lerr tak beli lagi...nama bro KIV dulu :D

m0mo~
26-02-2013, 02:05 PM
Information dr Ninetology Penang
Harga terkini dlm pakej PKB

1. BP 2 - rm 299 (bln 3 bru mai stok) - 2 core
2. Insight - rm 499
3. Palette - rm 99
4. Stealth 2 - rm 599 - 2 core
5. Stealth 1 - rm 399 (stok tgh byk) - 1core

P/s : klo xmsk dlm PKB, harga atas + rm 200 lg.

Jadi cpt2 la beli utk join kelab ni... :eek:
Btol x TT :)paid

wah terbaik la Pak Lam..nanti aku letak kat depan post ni..senang orang nk rujuk nanti :)cgrock

m0mo~
26-02-2013, 02:06 PM
sangat cantik juga ni...

cantik tu takla bos..tapi berbaloi baloi bak kata mak jemah

m0mo~
26-02-2013, 02:07 PM
sy dah sambar stealth 2..mohon tunjuk ajar

aik dah beli..:)) ok cancel buang nama bro..:eek:

m0mo~
26-02-2013, 02:08 PM
kna bayar ke klu g upgrade kt sc?

FOC sahaja bos..:D:)paid tapi tmpt aku jauh...so aku punya BP2 version lama lg...:((

m0mo~
26-02-2013, 02:09 PM
wahh terbaik ...

mggu depan aku beli..
gaji baru masuk.
semalam g cek name kt kedai telefone, aku bole redeem rm200..
nnt die print kn surat..
aku tggu email xdapat2.. :D

apsal tak buat sendiri je bro?

m0mo~
26-02-2013, 02:09 PM
balik karang aku update page depan..mengulau kejap je ni..:))

m0mo~
26-02-2013, 02:10 PM
bukan samsung..blkg tulis andriod.kata kedai tu kluaran e-touch..
tp aku tgk dlm website e-touch takde pon..
aku tgk setting..dia tulis model GT-i9220
rm689..siap extra bateri + casing flip + sygic crack punya dll apps
harga hset saja..rm629

eh bro..blh upload pic handphone tu tak?nak nengok la:D

m0mo~
26-02-2013, 02:11 PM
bro,klu disable terus boleh ke?sblm upgrade.....

bro nak diasble ape?

m0mo~
26-02-2013, 02:12 PM
apo sunyi jek nie?aku nk cri sofware yg ngam tok stealth ni...rekomen?

bro buka playstore..semua apps yang terpapar ngam dengan SII bro

kurtherman
26-02-2013, 03:43 PM
bro nak diasble ape?

ape yg boleh menghbis kan bateri....hehehehe:D

kurtherman
26-02-2013, 03:43 PM
wokeh beres...

kurtherman
26-02-2013, 03:44 PM
bro buka playstore..semua apps yang terpapar ngam dengan SII bro

sofware yg baik punya..contoh?:):)

prettyboy
26-02-2013, 04:34 PM
semua kdai kat penang dah xde stock dah ke black pearl 2?
klau ikut pos kat mane bleh bli?

DreamCatcher
26-02-2013, 04:36 PM
satu malaysia stok takde den tanya semalam

okada_kodo
26-02-2013, 05:15 PM
apsal tak buat sendiri je bro?

1.1.2013 aku da buat bro...
pastu dpt email permohonan dlm proses. bwh siap mantion kne tebus sebelum 31.1.2013. klu xde penebusan, bole apply balik 2 bulan lepas tu. aku konfius berjaya ke x.

smlm saje try kt kedai telefone, die tolong cek kn status aku, die kate aku bole redeem rm200. makna nye aku layak la.. hehe

ami.goldenmaya
26-02-2013, 05:27 PM
tumpang tanya kepaa pembeli ninetology...mane nk bli hp ni ek...area bangsar.....makluman anda amat dihargai,ehehee

mazri_myie
26-02-2013, 08:20 PM
eh bro..blh upload pic handphone tu tak?nak nengok la:D

nnt den try ejas..

antutu banchmark dapat 6694..hehe
tp dia detect model n7000 (galaxy note I)..

brohai
26-02-2013, 08:26 PM
nak tanya pengguna 9tology.Ada tak model2 hp ni yang ada hotspot?

Pak Lam
26-02-2013, 10:11 PM
wah terbaik la Pak Lam..nanti aku letak kat depan post ni..senang orang nk rujuk nanti :)cgrock

hehe... bole ja TT. :D


software terbaik utk hpn ni...amik ja kt playstore free ja
1. My solat
2. iQuran
3. Jom blajar solat
4. Bersama UAI :)paid

m0mo~
27-02-2013, 08:23 AM
ape yg boleh menghbis kan bateri....hehehehe:D

wifi,gps,screen brightness n so on la..bro slvrchair dah penah share kat thread sebelah

kurtherman
27-02-2013, 08:53 AM
wifi,gps,screen brightness n so on la..bro slvrchair dah penah share kat thread sebelah

ok tq bro...bro dh root ke?

kurtherman
27-02-2013, 08:58 AM
tumpang tanya kepaa pembeli ninetology...mane nk bli hp ni ek...area bangsar.....makluman anda amat dihargai,ehehee

http://ninetology.com/malaysia/retail_outlets.html

kurtherman
27-02-2013, 09:07 AM
wifi,gps,screen brightness n so on la..bro slvrchair dah penah share kat thread sebelah

ape function qq doctor?tibe2 ade roket plk...

ami.goldenmaya
27-02-2013, 09:31 AM
http://ninetology.com/malaysia/retail_outlets.html

thx abam tengkorak....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

kurtherman
27-02-2013, 09:38 AM
thx abam tengkorak....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

sama2 mumia...kekekekekekekeke:eek:

manmd
27-02-2013, 10:06 AM
stealh le ke join..waaaaaa

slvrchair
27-02-2013, 10:12 AM
stealh le ke join..waaaaaa

haha bleh welkam to the kelab bro...tips2 ader kat page depan...

:)cgrock:)cgrock

manmd
27-02-2013, 10:14 AM
haha bleh welkam to the kelab bro...tips2 ader kat page depan...

:)cgrock:)cgrock

tq tq..dah lama cari geng2 pakai 9tology ni..

baru hari ni jumpa..sblm ni cari tak jumpa2..huhuhuuh

bleh la berkongsi tip2 dan cara selesaikan masalah kalau ada...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

slvrchair
27-02-2013, 10:15 AM
tq tq..dah lama cari geng2 pakai 9tology ni..

baru hari ni jumpa..sblm ni cari tak jumpa2..huhuhuuh

bleh la berkongsi tip2 dan cara selesaikan masalah kalau ada...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

bleh ajer, ramai yg pkai, cek page depan ader community fb...kat sana pn aktif jgk budak2nye...dekat 400+ user/group...

manmd
27-02-2013, 10:26 AM
bleh ajer, ramai yg pkai, cek page depan ader community fb...kat sana pn aktif jgk budak2nye...dekat 400+ user/group...

mantap2... masalah den satu jer...

signal GPS lambat nak lock... lain2 superb la...:)cgrock:)cgrock

slvrchair
27-02-2013, 10:29 AM
mantap2... masalah den satu jer...

signal GPS lambat nak lock... lain2 superb la...:)cgrock:)cgrock

model BP2 sblm ni sama jgk lock lambat...tpi firmware v17 fix the issue la...

utk stealth tak pasti plak, tp byk yg pkai custom rom...bro bleh try tny service centre/FB ninetology utk update stealth nye firmware/ROM...

manmd
27-02-2013, 10:32 AM
model BP2 sblm ni sama jgk lock lambat...tpi firmware v17 fix the issue la...

utk stealth tak pasti plak, tp byk yg pkai custom rom...bro bleh try tny service centre/FB ninetology utk update stealth nye firmware/ROM...

tu la..nak kene pegi balik ni..masa mula2 beli dulu thn lepas...dah pegi sana..dia kata akan ada firmware baru update tp kene tunggu bulan 12... tp den belum pegi2 lagi..huhuhuuhuh...

nnt ada masa nak g centre la tanya...:)cgrock:)cgrock

m0mo~
27-02-2013, 12:41 PM
stealh le ke join..waaaaaa

stealth I ke II bos?nanti aku update..semalam xsempat..

m0mo~
27-02-2013, 12:43 PM
nak tanya pengguna 9tology.Ada tak model2 hp ni yang ada hotspot?

rasanya semua model 9tology boleh buat hotspot..

aku dah tak pakai modem broadband sejak beli henfon ni...:D

m0mo~
27-02-2013, 12:44 PM
satu malaysia stok takde den tanya semalam

aaa betul la tu..katanya bulan mac ade balik..tengokla next week camne

m0mo~
27-02-2013, 12:47 PM
sofware yg baik punya..contoh?:):)

aku suka zedge..cari ringtone/wallpaper/msg tone freeeee...:D

satu lagi tubemate(bukan tubemote) untuk download video utube..
yang ni kena google cari APK file die

yang paling best blackmart alpha..:)cgrock google je ye..takkan jumpa kat playstore

m0mo~
27-02-2013, 12:50 PM
model BP2 sblm ni sama jgk lock lambat...tpi firmware v17 fix the issue la...

utk stealth tak pasti plak, tp byk yg pkai custom rom...bro bleh try tny service centre/FB ninetology utk update stealth nye firmware/ROM...

bro..nak tanya psl root tu...

aku nye BP2 dah banyak sangat apps dlm internal memory yang taleh move ke phone storage..

kalu root tu boleh pindah semua apps ke micro sd/phone storage tak?

tinggal 20MB je free space ni..~X(:))

m0mo~
27-02-2013, 12:52 PM
nnt den try ejas..

antutu banchmark dapat 6694..hehe
tp dia detect model n7000 (galaxy note I)..

wah canggih2...bro punya antutu version brapa ea?

m0mo~
27-02-2013, 12:54 PM
ape function qq doctor?tibe2 ade roket plk...

untuk refresh memory dan optimize system kot..:-?

aku tak install pun:))

mazri_myie
27-02-2013, 12:54 PM
wah canggih2...bro punya antutu version brapa ea?

latest version rasanya..3.1.2

m0mo~
27-02-2013, 12:55 PM
thx abam tengkorak....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

sama2 mumia...kekekekekekekeke:eek:

boleh geng la dua orang ni...:eek::eek::eek:

m0mo~
27-02-2013, 12:56 PM
latest version rasanya..3.1.2

samala...ni den punyo :D

http://i1359.photobucket.com/albums/q784/m0momo/Screenshot_2013-01-31-18-28-49_zps53533431.png

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

eh silap..ver 3.1.1:))

mazri_myie
27-02-2013, 12:59 PM
samala...ni den punyo :D



eh silap..ver 3.1.1:))

hehe..device takdpt dikesan tu
den punyo dia detect N7000..hehe

m0mo~
27-02-2013, 01:01 PM
hehe..device takdpt dikesan tu
den punyo dia detect N7000..hehe

detect tak detect takde hal bro..yang penting jujur unauthenticated..bukannya claim sebagai henfon lain..:eek::eek:

gurau bro..kacang pis:D

slvrchair
27-02-2013, 01:01 PM
bro..nak tanya psl root tu...

aku nye BP2 dah banyak sangat apps dlm internal memory yang taleh move ke phone storage..

kalu root tu boleh pindah semua apps ke micro sd/phone storage tak?

tinggal 20MB je free space ni..~X(:))

hahaha hebat2...a'a...tapi tak sme apps bleh pindah ke SD Card...ader yg takleh

nak senang bro update V17...install app trus dier masukkan ke SD Card...takyah pindah2 dah..

m0mo~
27-02-2013, 01:03 PM
hahaha hebat2...a'a...tapi tak sme apps bleh pindah ke SD Card...ader yg takleh

nak senang bro update V17...install app trus dier masukkan ke SD Card...takyah pindah2 dah..

wowowowowow :o manyak syok la ini macam...taleh update online lagi ke sekarang bro?:(( SC jawoooh

mazri_myie
27-02-2013, 01:04 PM
detect tak detect takde hal bro..yang penting jujur unauthenticated..bukannya claim sebagai henfon lain..:eek::eek:

gurau bro..kacang pis:D

ahaks..betul gak tu
tp den punya pon dia warning 'this phone is not real' :D

m0mo~
27-02-2013, 01:05 PM
nanti aku update cara nak install sygic (best GPS apps for android device) full version FOC..:D

yang malas nk tunggu gugel jek..sama jer:))

m0mo~
27-02-2013, 01:06 PM
ahaks..betul gak tu
tp den punya pon dia warning 'this phone is not real' :D

waaa siap warning tuuu..:))

bro sound die balik 'eh biaq pi la real ka tak real ka hang pedulik apa':))

slvrchair
27-02-2013, 01:09 PM
wowowowowow :o manyak syok la ini macam...taleh update online lagi ke sekarang bro?:(( SC jawoooh

kat community fb ader diorg share stok ROM v17, flash sendiri...ader tutorial siap cme aku tak try lagik

aku pny pn v16 tak dan nk pi SC...

mar5690
27-02-2013, 01:15 PM
apsal la susah sangat nak dapatkan tepon ni.. :((

m0mo~
27-02-2013, 01:28 PM
kat community fb ader diorg share stok ROM v17, flash sendiri...ader tutorial siap cme aku tak try lagik

aku pny pn v16 tak dan nk pi SC...

kalu flash kira macam format pc ke bro?habis semua kosong..kosong..kooosong..?

m0mo~
27-02-2013, 01:29 PM
apsal la susah sangat nak dapatkan tepon ni.. :((

pallete and stealth II senang kot..:))

tula orang dah kecoh2 henpon ni bagus ko nk pikir2 lagik..dah takde stok baru nak beli:eek::eek:

slvrchair
27-02-2013, 01:33 PM
kalu flash kira macam format pc ke bro?habis semua kosong..kosong..kooosong..?

haha lebih kurang la, flash ni cam install os balik la...kne pkai scambler yg disediakan...lebih kurang camtuh la maksud dier...aku pn kurang arif lagi pasal flashing2...basicly ader 2 method utk flash dan backup ROM ni...dua2 bleh guna utk update firmware/ROM...


WARNING!!!: Please be advised to backup all your files before flashing

slvrchair
27-02-2013, 01:36 PM
pallete and stealth II senang kot..:))

tula orang dah kecoh2 henpon ni bagus ko nk pikir2 lagik..dah takde stok baru nak beli:eek::eek:

heheh so far the best bagi aku model ni, screen cantik, spec tinggi...skali pandang cam iphone 3GS dua kali pandang cam Samsung S3 Mini...3kali pandang ninetology daaaa....cme beza dier brand jer cap mesia , buatan korea...

ami.goldenmaya
27-02-2013, 01:52 PM
boleh geng la dua orang ni...:eek::eek::eek:

eleehhhh..abam kucing hitam nak join skali kan,kan kan....:)):))

kurtherman
27-02-2013, 02:11 PM
aku suka zedge..cari ringtone/wallpaper/msg tone freeeee...:D

satu lagi tubemate(bukan tubemote) untuk download video utube..
yang ni kena google cari APK file die

yang paling best blackmart alpha..:)cgrock google je ye..takkan jumpa kat playstore

blackmart aku ade dah,ko pki bp ke bro?

m0mo~
27-02-2013, 02:19 PM
blackmart aku ade dah,ko pki bp ke bro?

aaa BP2 bro..:)cgrock

ezxury
27-02-2013, 02:20 PM
Nak join leh? Heeheh saya penguna bp2

m0mo~
27-02-2013, 02:21 PM
haha lebih kurang la, flash ni cam install os balik la...kne pkai scambler yg disediakan...lebih kurang camtuh la maksud dier...aku pn kurang arif lagi pasal flashing2...basicly ader 2 method utk flash dan backup ROM ni...dua2 bleh guna utk update firmware/ROM...


WARNING!!!: Please be advised to backup all your files before flashing

adoi..tang warning yg buat risau tu..siap bold kaler merah lagi...:((:((:eek:

kurtherman
27-02-2013, 02:21 PM
aaa BP2 bro..:)cgrock

oic bkn ke qq doctor tu dh siap install?

m0mo~
27-02-2013, 02:22 PM
heheh so far the best bagi aku model ni, screen cantik, spec tinggi...skali pandang cam iphone 3GS dua kali pandang cam Samsung S3 Mini...3kali pandang ninetology daaaa....cme beza dier brand jer cap mesia , buatan korea...

hahahaha..samela bro..macam ipong 3GS tapi jauh lebih canggih..:D:eek:

m0mo~
27-02-2013, 02:22 PM
eleehhhh..abam kucing hitam nak join skali kan,kan kan....:)):))

:eek::eek::eek: memang mistik la kan..

m0mo~
27-02-2013, 02:23 PM
Nak join leh? Heeheh saya penguna bp2

bulih2..nanti aku update ye bro :)cgrock

kurtherman
27-02-2013, 02:23 PM
apsal la susah sangat nak dapatkan tepon ni.. :((

http://ninetology.com/malaysia/retail_outlets.html

semoga ia dpt membantu:">

m0mo~
27-02-2013, 02:23 PM
oic bkn ke qq doctor tu dh siap install?

aku punye BP2 takde pun..

ade GO launcher :(scam