PDA

View Full Version : Pasar terbuka@car booth@gerai karnival untuk CG . UPD ade ~MEETING~


Pages : [1] 2

akecema
25-01-2013, 08:02 PM
Salam.
Saya ade satu cadangan.
ape kate cg buat pasar terbuka@car booth@gerai karnival untuk warga CG berniaga dalam tu.
boleh berniaga dan pada masa yang sama warga cg atau org awam boleh mencuba barangan yang warga cg jual
bro RKG rasenye boleh jadi organizer sbb bro byk 'kabel' dan berpengaman

--------------------------------------
meeting
1.KimieKL
2.Akecema

tempat masa tarikh akan diberitahu
---------------------------------------

sesiapa ada pendapat yg bernas boleh komen
:)paid

MASTER Kimiekl akan lead project ni
nampak gayanya project akan berjalan

bgtau sape nak join
sila bgtau perniaga apa yg anda nak buat

LIST YANG NAK JOIN KALO JADI

1. akecema - rojak buah, tahu bakar & kuah rojak (den no.1 xkiro)
2. azanney - jual??
3. kamalrul - kereta produa :D
4. bintang4 - baju terpakai
5. hairy84 - susu
6. demolationz - baju
7. ali_setan3 - pakaian bundle kanak2
8. chesnatesz - perfume
9. avon2shop - produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume
10. Ququd - Nak jual tudung
11. eijai - perfume
12. zaza nana - henbeg
13. azrulazman - pakaian bundle
14. redtea - Pakaian Muslimah
15. JebatFP1 - Kiosk Jai's Fried Chicken

alamak...organiser tak jadi masalah besar tuan...sape2 pun boleh...nak deal dgn pbt pun x susah...tuan buat aje design layout bazaar berkenaan beserta dgn simple proposal...

MaklumaT penting dlm proposal :
1. Jangkamasa bazaar : 8:30 - 12:30 contoh
2. Hari Bazaar : setiap selasa & khamis contoh
3. Aktiviti semasa : jualan booth ke jualan open ke jualan gerai ke
4. Waste management : sama ada man power tuan sendiri atau tuan lantik 3rd party waste management
5. Aktiviti tambahan : konsert ke funfair ke sbb kos elektrik
6. Surat sokongan sebagai lampiran
7. AJK bazaar : kene ada patrion / penaung yang disegani leeee...hehehehe...nak mudah..amik je ahli majlis / PABT
8. Caj & Bayaran : berapa tuan caj untuk peniaga
9. Lukisan / Layout : tuan lampirkan lakaran susunan bazaar tuan...(kene alert jauh dr menggangu jalan, dan ketenteraman awam)

pastu masuk meeting dgn ahli majlis PBT tmpat tuan...
2 kali meeting sure permit atau surat kebenaran dah dpt...

Saya fikir dah cukup bernas pendapat, cadangan & sokongan yg diberi. Jadi dari sini, bolehlah buat meeting nak organise dan tentukan matlamat...apa kata meeting pada Sabtu, 23 Feb. 2013, jam 9.00 pagi di Tmn Tasik Titiwangsa, blok cafetaria. Saya berminat joint usaha murni ni, dan saya cadang KimieKL3 sbg Leader.

luqalief
25-01-2013, 08:08 PM
Menarik gak
Tapi kalo nk buat pasar terbuke, DBKL tak kacau ke?

Keyroll
25-01-2013, 08:12 PM
terbaik!! klu mcm tu aku pn nk join skali... klu area KL sooooo gooooddd... hehehehe

akecema
25-01-2013, 08:13 PM
Menarik gak
Tapi kalo nk buat pasar terbuke, DBKL tak kacau ke?

tu sbb kene lantik jadi penganjur yg pandai deal
fee sape yang nak berniaga tu boleh la labur sikit
let say kite buat 1 hari semggu atau sbulan pun dah ok

tokmat™
25-01-2013, 08:16 PM
tu sbb kene lantik jadi penganjur yg pandai deal
fee sape yang nak berniaga tu boleh la labur sikit
let say kite buat 1 hari semggu atau sbulan pun dah ok
rasanya cukup buat 3 hari duluan...
dalam pada tu, join dengan pihak media..
malam buat forum perdana Islam...
jangan buat konsert rock atau k-pop pulak.... :)
buat konsert nasyid lebih bagus.... :)

9_9
25-01-2013, 08:18 PM
buat kt masjidddd

blink_182
25-01-2013, 08:20 PM
Buat kt bukit jalil la best..

akecema
25-01-2013, 08:22 PM
Buat kt bukit jalil la best..

beso sgt nih =.="
kene plan betul2 dan kene cari penaja kalo beso2 mcm ni
idea 3 hari ok gak.
karnival cg
jemput UAI mlm tu:)paid

skYnEt-gEnIUs
25-01-2013, 08:22 PM
bagus idea..

cyberalam
25-01-2013, 08:28 PM
mungkin bleh bermula dgn car boot sale yg sedia ada.. kumpul la beberapa org yg berminat.. tp letak la bunting CG..

akecema
25-01-2013, 08:31 PM
mungkin bleh bermula dgn car boot sale yg sedia ada.. kumpul la beberapa org yg berminat.. tp letak la bunting CG..

Aku org 1st daftar
Hheheh

Aku tpikir sbb aku baru nak menapak dalam perniagaan
Ramai yg xtau lagi produk aku dan perlukan pelanggan

Pelanggan pulak mesti nak mencuba dulu baru yakin nak beli
So salah satu dengan buat acara mcm ni
:)paid

only1
25-01-2013, 08:32 PM
buat simple2 dah.. tak yah lesen, rambo jer baru best... Buat kat tasik permaisuri (klu area KL la) setiap hari ahad... DBKL cuti...

+kOoL+
25-01-2013, 08:34 PM
menarik idea nih.. cadangan aku buat seminggu sekali je.. buat macam benda yg tk selalu orang boleh dapat so lebih ramai berminat nk mai.. kalau hari2 macam tk berapa nk seasonal plak.. yg penting kena ada something unik untuk buat orang rasa nk mai.. lain dari pasar malam, pasar tani, pasar basah, pasar siang, uptown, downtown, middletown, apa town semua la..

akecema
25-01-2013, 08:34 PM
buat simple2 dah.. tak yah lesen, rambo jer baru best... Buat kat tasik permaisuri (klu area KL la) setiap hari ahad... DBKL cuti...

Kalo rambo jgn letak banting cg
Bahaya
Tp kalo ramai syg nak join xboleh gak merambo
Nnt penduduk situ bising

RuthlessFairy
25-01-2013, 08:38 PM
boleh buar.
good idea.

tapi kalau nak guna nama carigold.com, kene tanya admin la

kamalrul
25-01-2013, 08:42 PM
Aku nk join!! salesman perodua pertama mendaftar dr!

9_9
25-01-2013, 08:47 PM
boleh buar.
good idea.

tapi kalau nak guna nama carigold.com, kene tanya admin la

ko la tanya ruth
ko pndai ayat2 kannnn

only1
25-01-2013, 08:51 PM
double post pulak

only1
25-01-2013, 08:52 PM
Kalo rambo jgn letak banting cg
Bahaya
Tp kalo ramai syg nak join xboleh gak merambo
Nnt penduduk situ bising

Rambo kat kawasan sekitar tasik tue.. yg tmpat parking tue... parking keter kemas2 terus bukak bonet kereta display barang
Klu jd rutin setiap ahad lama2 nt orang akan perasan, setiap hari ahad mst ade car booth sales.. klu barang2 dia harga patut lama2 mesti jd tarikan... Yg ptng jgn menghalang lalu lintas.. Tp lg cantik klu lesen la...

tak silap aku ada lesen perniagaan bergerak, mcm van2 tue selalu buat.. tp tak tahu ape syarat dan prosudernya...

akecema
25-01-2013, 08:54 PM
Rambo kat kawasan sekitar tasik tue.. yg tmpat parking tue... parking keter kemas2 terus bukak bonet kereta display barang
Klu jd rutin setiap ahad lama2 nt orang akan perasan, setiap hari ahad mst ade car booth sales.. klu barang2 dia harga patut lama2 mesti jd tarikan... Yg ptng jgn menghalang lalu lintas.. Tp lg cantik klu lesen la...

tak silap aku ada lesen perniagaan bergerak, mcm van2 tue selalu buat.. tp tak tahu ape syarat dan prosudernya...

Sape2 ade pengalaman car booth sale

Bro_Izantie
25-01-2013, 08:55 PM
kat tasek titiwangsa ada ruang kat sana..

akecema
25-01-2013, 09:18 PM
kat tasek titiwangsa ada ruang kat sana..

ade ke yg dah rambo kat situ?

blink_182
25-01-2013, 09:22 PM
Try gi mintak dgn perbadanan bukit jalil

Blh je ejas tapak paling murah

Then wat promosi byk2

Mesti ramai yg dtg...

adie@coway
25-01-2013, 09:27 PM
den pun nk numpang carik rezeki kek car boot CG nih...
kek mano? bilo nk setat??

:)cgrock

akecema
25-01-2013, 09:29 PM
den pun nk numpang carik rezeki kek car boot CG nih...
kek mano? bilo nk setat??

:)cgrock

tgh dalam cadangan lagi
hope boleh la jadi
boleh aku jual kuah rojak aku
siap bagi sample lagi untuk tarik pelanggan:)paid

Bro_Izantie
25-01-2013, 09:59 PM
asik nak meniaga jer..sapa nak membelinyer?....:p
promosi kena kaw2..baru bole tercapai..:)

muhdy
25-01-2013, 10:13 PM
idea memang menarik.. macam pernah dengar idea nie..

aku menyokong penuh idea nie..

i4u
25-01-2013, 11:29 PM
cari dewan serbaguna pon ok dah..sewa la 1 hari tp biasenye hjg mggu kenduri kahwin.:)

akecema
26-01-2013, 07:37 AM
ape kate tanye YB RKG
kot die ade idea bernas

masida
26-01-2013, 01:13 PM
Aku pun nak join gak ni.. ckp jer bila dan dimana..Insyallah..aku akn libatkn diri.

GnoLa ®
26-01-2013, 01:16 PM
sokong n nk join gak...


:)cgrock:)cgrock:)cgrock

akecema
26-01-2013, 02:18 PM
Aku pun nak join gak ni.. ckp jer bila dan dimana..Insyallah..aku akn libatkn diri.

aku bg cadangan je
nak plan aku xreti la:p
sape2 ade pengalaman?

terompah
26-01-2013, 02:43 PM
Konsep car boot nih sebenarnya lebih kepada pre loved items...Kt titiwangsa dh ada setiap sabtu n ahad xsilap tp konsep dh larik..xpun organise utk flea mkt, tp bukak cuma 2 kali awal n ujung bln wktu org gaji je. Buat paperwork skit hntr kt majlis kt mana nk buat n tgkp gmbr kt area tuh.support info dgn benefits n recommendations skit.Kalu buat under anjuran charity or NGO sng skit nk lepas..

9_9
26-01-2013, 02:50 PM
asik nak meniaga jer..sapa nak membelinyer?....:p
promosi kena kaw2..baru bole tercapai..:)

saling beli jual la
ko beli aku brg
aku beli ko nya brg

nikazrin
26-01-2013, 03:38 PM
Best jugak ni. kalau ada nak join

akecema
26-01-2013, 07:13 PM
Konsep car boot nih sebenarnya lebih kepada pre loved items...Kt titiwangsa dh ada setiap sabtu n ahad xsilap tp konsep dh larik..xpun organise utk flea mkt, tp bukak cuma 2 kali awal n ujung bln wktu org gaji je. Buat paperwork skit hntr kt majlis kt mana nk buat n tgkp gmbr kt area tuh.support info dgn benefits n recommendations skit.Kalu buat under anjuran charity or NGO sng skit nk lepas..

Aku pun rase buat 1 or 2 kali sblan
Kalo selalu dah hilang uniknya

asdasdasd
26-01-2013, 07:16 PM
kalu ada tapak, cantik la..boleh jalan..

carigol
26-01-2013, 07:26 PM
buat di masjid sri petaling

asdasdasd
26-01-2013, 07:32 PM
buat di masjid sri petaling

sokong sgt2... :)cgrock

terompah
26-01-2013, 09:34 PM
Lg satu buat kt masjid sultan salahhuddin kt s.alam pun ok gk..jemput sekali sekolah anak yatim/org miskin utk join. Obj utk budak2 tu bljr budaya berniaga. Pasal brg tuh aku bole supply skit utk dorang ataupun kita reramai bg brg preloved kasik dorang. Di samping budak2 CG berniaga boleh jugak kita kongsi skit dgn budak2 nih dan meramaikn lg kemeriahan berniaga.

azanney
26-01-2013, 09:37 PM
menarik..gua nk join juga...

4Qul
26-01-2013, 10:08 PM
Kat Tasik Titiwangsa ideal, boleh tanya DBKL mcmana dan bagaimana...

akecema
28-01-2013, 06:37 PM
Sape2 nak jadi ketua nih?

abangbeca
28-01-2013, 06:44 PM
First...kena set tmpt mana dulu
Kedua...dah set tmpt baru tau nk deal dgn pbt mana
Ketiga...kena kumpulkan brp yg nk join batu tau besar mana tapak yg diperlukan
Keempat...baru cari exact lokasi n deal dgn management
Kelima....baru buat organisasi chart utk handle benda nih...

Rizz one
28-01-2013, 08:50 PM
tempat yang ak rase sesuai , maybe kat dataran masjid Putrajaya. kat situ memang kawasan tumpuan orang ramai , nak solat pun senang. just my doploh sen

only1
28-01-2013, 09:30 PM
ramai gak yg berminat rupanya... cuma selok beloknya masing2 kurang mahir... kena cari otai jd kepala..

GnoLa ®
28-01-2013, 09:42 PM
Aku pun rase buat 1 or 2 kali sblan
Kalo selalu dah hilang uniknya

Leh jadikan event bulanan utk warga peniaga CG...
Buat mggu pertama atau terakhir tiap bulan...
time org tgh gaji tu....


:D:D:D

akecema
28-01-2013, 09:44 PM
ramai gak yg berminat rupanya... cuma selok beloknya masing2 kurang mahir... kena cari otai jd kepala..

tu la
aku harap ade la yg otai2 bleh buat
atau ade port2 yg mane budak2 cg bleh join
mcm konvo ke, ade ceramah ke, karnival sukan ke

tokmat™
28-01-2013, 09:44 PM
AJK dah tertubuh ke ni....? :)

akecema
28-01-2013, 09:47 PM
AJK dah tertubuh ke ni....? :)

kepala xde lagi nih
tokmat nak jadi ke?

versa
28-01-2013, 09:50 PM
aku nak joint gak...

Toshinoda
28-01-2013, 09:51 PM
Aku bleh p tebarkan flyers.. brg xada...

tokmat™
28-01-2013, 09:56 PM
kepala xde lagi nih
tokmat nak jadi ke?

carilah yg ada di sana tu...... :)
sia ni jauh bah... :)

akecema
29-01-2013, 07:40 PM
Ape kate listkan siapa nak join dan nyatakan barang ape korg nak jual

Aku start dulu
Aku nak join n jual rojak buah dan tahu bakar beserta kuah rojak

jamtulenmurah
29-01-2013, 07:46 PM
sapa nak sewa model Melayu cun sebagai tarikan kat booth boleh roger2. Mcm yg kat show keta tu. Pelaris gitu. :)paid

Wea Izre
29-01-2013, 07:46 PM
bagus idea nih,kawe sokom

azanney
29-01-2013, 07:47 PM
Ape kate listkan siapa nak join dan nyatakan barang ape korg nak jual

Aku start dulu
Aku nak join n jual rojak buah dan tahu bakar beserta kuah rojak

gua follow...

jual..........

kamalrul
29-01-2013, 07:51 PM
Saya join! nak wat road show perodua!!
TT wat ar list bg yg nak join..! (nama aku jgn lupa) hehe!!

bintang4
29-01-2013, 07:51 PM
Buat car boot kat tapak MAHA Serdang pun sempoi gak..
Byk lemari baju bini aku nak di car boot kan ni..:D

akecema
29-01-2013, 07:56 PM
Buat car boot kat tapak MAHA Serdang pun sempoi gak..
Byk lemari baju bini aku nak di car boot kan ni..:D

mcm mane nak buat kat situ ye?
sblm ni xsilap ade budak cg buat kat situ

nazli79
29-01-2013, 07:56 PM
Kalau nak try buat area putrajaya aku boleh tlg adjustkan dengan perbadanan putrajaya.

kamalrul
29-01-2013, 07:58 PM
Kalau nak try buat area putrajaya aku boleh tlg adjustkan dengan perbadanan putrajaya.

Terbaik bro!! I like it!! :)cgrock:)cgrock:)cgrock

akecema
29-01-2013, 08:00 PM
Kalau nak try buat area putrajaya aku boleh tlg adjustkan dengan perbadanan putrajaya.

terbaik
agak2 area mane bro boleh adjust ye?
yg dekat dataran putrajaya tu ke?

aiman27
29-01-2013, 10:03 PM
bagus kalu leh buat setiap migu. tp klu dpt buat setiap ahad hjg bulan pn dh kira ok jg.

mytrade
29-01-2013, 11:03 PM
aku share sikit la car bootsale kt tempat aku...Bukit Mahkota Sri putra..organiser buat tujuan utama utk kutip dana pembinaan masjid..so diorang buat kat tapak masjid...tp wat masa ni tapak lum siap diorang buat tepi jalan....hari ahad selang dua minggu pagi sampai tengahari...barang jualan ialah barang secondhand ..iye la nama pun carboot sale...sbb klu barang baru atau makanan minuman dibenarkan tu dh jadi pasarlambak plak..

satu tapak Rm5 jer dan diorang sekali tabung utk pembinaan masjid...so far aku tgk boleh tahan la pengunjung..memula penungjung tempatan sbb ada banner...pastu pengunjung yg melalui jalan utama....so far makin berkembang...
dan bila jadual dia dah fix setiap 2 minggu org dah tau...

akecema
30-01-2013, 07:38 AM
aku share sikit la car bootsale kt tempat aku...Bukit Mahkota Sri putra..organiser buat tujuan utama utk kutip dana pembinaan masjid..so diorang buat kat tapak masjid...tp wat masa ni tapak lum siap diorang buat tepi jalan....hari ahad selang dua minggu pagi sampai tengahari...barang jualan ialah barang secondhand ..iye la nama pun carboot sale...sbb klu barang baru atau makanan minuman dibenarkan tu dh jadi pasarlambak plak..

satu tapak Rm5 jer dan diorang sekali tabung utk pembinaan masjid...so far aku tgk boleh tahan la pengunjung..memula penungjung tempatan sbb ada banner...pastu pengunjung yg melalui jalan utama....so far makin berkembang...
dan bila jadual dia dah fix setiap 2 minggu org dah tau...

Ala. bleh la jual mknan
Den ade produk makanan jo
Kire boleh la.

SayaBudakBaruBelajar
30-01-2013, 08:25 AM
mcm mane nak buat kat situ ye?
sblm ni xsilap ade budak cg buat kat situ

Aku rasa korang bole tanya ngan RKG..Dia ade pengalaman ngan forum jiran sebelah dulu :):)

hairy84
30-01-2013, 08:26 AM
Stuju.. nk jual susu hehehe.....

tuksidang
30-01-2013, 08:31 AM
aku dapat tapak karnival di ampangan..
parking tabung haji ampangan

kalau ada kawan2 di CG nak niaga, call aku..

Bazar Rakyat, Ampangan N. Sembilan

Pendaftaran untuk lot niaga di buka untuk bazar ini

Tarikh : 9 feb - 10 mac
Masa niaga : 10pg - 12mlm
Saiz kanopi : 9 x 18 kaki
Harga : rm600 sebulan
Lokasi : parking tabung haji ampangan (sebelah makam).

Tapak kering sahaja. Ada lagi 6 kosong. Siapa bayar dulu dia dapat.

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/482962_10151284723824895_2142846086_n.jpg

zaza nana
30-01-2013, 08:45 AM
nak join...
nak join...
:D :D :D

demolationz
30-01-2013, 09:23 AM
parking dulu ! :p jual baju baju

akecema
30-01-2013, 09:39 AM
aku dapat tapak karnival di ampangan..
parking tabung haji ampangan

kalau ada kawan2 di CG nak niaga, call aku..

Bazar Rakyat, Ampangan N. Sembilan

Pendaftaran untuk lot niaga di buka untuk bazar ini

Tarikh : 9 feb - 10 mac
Masa niaga : 10pg - 12mlm
Saiz kanopi : 9 x 18 kaki
Harga : rm600 sebulan
Lokasi : parking tabung haji ampangan (sebelah makam).

Tapak kering sahaja. Ada lagi 6 kosong. Siapa bayar dulu dia dapat.

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/482962_10151284723824895_2142846086_n.jpg

aku up depan

akecema
30-01-2013, 09:40 AM
Aku rasa korang bole tanya ngan RKG..Dia ade pengalaman ngan forum jiran sebelah dulu :):)

summoning RGK no jutsu~~~~
aku panggil die jap

REMEDY KARUNG GUNI
30-01-2013, 11:19 AM
ada satu tapak ni kalau korang nak boleh kita sama2 usahakan. tapi ni tapak bawah selenggaraan JAIS dan juga MPSJ.

akecema
30-01-2013, 11:30 AM
ada satu tapak ni kalau korang nak boleh kita sama2 usahakan. tapi ni tapak bawah selenggaraan JAIS dan juga MPSJ.

bagus
nih suka kalo yb RKG masuk
ramai yg boleh ni.. rasenye kalo betul2 boleh berjaya

REMEDY KARUNG GUNI
30-01-2013, 11:41 AM
bagus
nih suka kalo yb RKG masuk
ramai yg boleh ni.. rasenye kalo betul2 boleh berjaya

biar aku check semula availability tapak tu. patutnya tapak ni aku nak vroom utk ehub members. tapi x salah kalau bekerjasam utk kebaikan semua.

akecema
30-01-2013, 11:52 AM
biar aku check semula availability tapak tu. patutnya tapak ni aku nak vroom utk ehub members. tapi x salah kalau bekerjasam utk kebaikan semua.

cun bro
xpe kitorg bukan ahli bayo lebih pun xpe
so yb RKG akan jadi lead:)paid

REMEDY KARUNG GUNI
30-01-2013, 12:36 PM
cun bro
xpe kitorg bukan ahli bayo lebih pun xpe
so yb RKG akan jadi lead:)paid

dh tak larat aku nak lead bro. kena carik org lain. aku bantu apa yg patut aku bantu.

GnoLa ®
30-01-2013, 12:58 PM
ada satu tapak ni kalau korang nak boleh kita sama2 usahakan. tapi ni tapak bawah selenggaraan JAIS dan juga MPSJ.

bro arrange ler..



:D:D:D

GnoLa ®
30-01-2013, 12:58 PM
cun bro
xpe kitorg bukan ahli bayo lebih pun xpe
so yb RKG akan jadi lead:)paid

eden sokong!!!

cadangan ditutup....





:D:D:D

syakirin
30-01-2013, 01:08 PM
beso sgt nih =.="
kene plan betul2 dan kene cari penaja kalo beso2 mcm ni
idea 3 hari ok gak.
karnival cg
jemput UAI mlm tu:)paid

saudara akecema aku cadang kita jual makanan cam kerepek2...dan kek2..

eLLYaNa
30-01-2013, 01:15 PM
Konsep car boot nih sebenarnya lebih kepada pre loved items...Kt titiwangsa dh ada setiap sabtu n ahad xsilap tp konsep dh larik..xpun organise utk flea mkt, tp bukak cuma 2 kali awal n ujung bln wktu org gaji je. Buat paperwork skit hntr kt majlis kt mana nk buat n tgkp gmbr kt area tuh.support info dgn benefits n recommendations skit.Kalu buat under anjuran charity or NGO sng skit nk lepas..

buat mcm flea market tu pun ok gak.

akecema
30-01-2013, 01:54 PM
eden sokong!!!

cadangan ditutup....





:D:D:D


eden menyokong cadangan ditutup
yb RKG lead
:)paid

akecema
30-01-2013, 01:55 PM
saudara akecema aku cadang kita jual makanan cam kerepek2...dan kek2..

jual apo2 pon boleh
motif asal nak berkenalan dengan elly :D dan warga CG
dan jugak nak promote barang yg kite jual

orangseni
30-01-2013, 01:55 PM
best betul ....

syakirin
30-01-2013, 02:03 PM
jual apo2 pon boleh
motif asal nak berkenalan dengan elly :D dan warga CG
dan jugak nak promote barang yg kite jual

elly?budak cg jugak ke akecema?aku boleh jugaklah buat kek..setakat ni takde lagi yang keracunan makan kek2 aku..:))

perokoktegar
30-01-2013, 02:08 PM
Good idea
keep it up

perokoktegar
30-01-2013, 02:08 PM
Rokok elekteonik boleh jual dak?

akecema
30-01-2013, 02:10 PM
Rokok elekteonik boleh jual dak?

illegal la bro
kerajaan tgh xbagi jual sbb xde tax n gst~X(

MoneyGear
30-01-2013, 02:13 PM
saya minat.. cadangan yang baik.

akecema
30-01-2013, 02:21 PM
saya minat.. cadangan yang baik.

bro join la
jual kerepek tuh

eLLYaNa
30-01-2013, 02:27 PM
elly?budak cg jugak ke akecema?aku boleh jugaklah buat kek..setakat ni takde lagi yang keracunan makan kek2 aku..:))

da mcm pasar plak ade jual makanan. :p

*bagi aku test dulu kek tu sedap ke x. haha. kuah rojak akecema aku dah test dah. sedapppppp. :)paid

syakirin
30-01-2013, 02:31 PM
da mcm pasar plak ade jual makanan. :p

*bagi aku test dulu kek tu sedap ke x. haha. kuah rojak akecema aku dah test dah. sedapppppp. :)paid

laa elly ni ke?nama elok2 ellyana jadi elly mana aku tau..ko ni yang kumpul baju terpakai untuk sumbangan tu kan?sekali dengan juweialhaj tu?

berkenaan kek aku tu..aku risau kalau ko test..mau repeat order berpuluh2 kali..:p

akecema
30-01-2013, 02:38 PM
laa elly ni ke?nama elok2 ellyana jadi elly mana aku tau..ko ni yang kumpul baju terpakai untuk sumbangan tu kan?sekali dengan juweialhaj tu?

berkenaan kek aku tu..aku risau kalau ko test..mau repeat order berpuluh2 kali..:p

a ah
elly bleh la kumpul baju kat sana nnt

diaboliq
30-01-2013, 02:51 PM
beso sgt nih =.="
kene plan betul2 dan kene cari penaja kalo beso2 mcm ni
idea 3 hari ok gak.
karnival cg
jemput UAI mlm tu:)paid

buat kat masjid tabligh bukit jalil..
leh wat ceramah skali..forum perdana ke..
cari pendakwah yg best2 sket..:D

MoneyGear
30-01-2013, 03:00 PM
bro join la
jual kerepek tuh

Insyallah boleh Tuan.

eLLYaNa
30-01-2013, 05:27 PM
a ah
elly bleh la kumpul baju kat sana nnt

aku nak menjual. tapi kang kalau aku jual baju kang, org kata tu baju yg org derma plak. aku kena jual mende lain la. :p

eijai
30-01-2013, 05:56 PM
salam...


aku pon nak join...minyak wngi

mytrade
30-01-2013, 11:57 PM
Ala. bleh la jual mknan
Den ade produk makanan jo
Kire boleh la.

klu aku organizer boleh la tukar syarat niaga...:D
ni pun dh lama tk g sbb lupa...tp byk yg jual barang 2nd hand la...
klu ada jual food/drink aku rasa kejap jer penuh tapak...
yg niaga kat tepi jalan area shoplot pun dah bersepah..:D

klu aku free aku upload gambar naik...tu pun klu aku tk lupa!

akecema
31-01-2013, 09:25 AM
klu aku organizer boleh la tukar syarat niaga...:D
ni pun dh lama tk g sbb lupa...tp byk yg jual barang 2nd hand la...
klu ada jual food/drink aku rasa kejap jer penuh tapak...
yg niaga kat tepi jalan area shoplot pun dah bersepah..:D

klu aku free aku upload gambar naik...tu pun klu aku tk lupa!

mmg xde yg nak jadi lead ni
bro nak ke
aku bleh bg cadangan je
aku xpenah pun join atau organize
so xboleh nak jadi lead la

zall
31-01-2013, 10:10 AM
saya pun minat nak join...

nak jadi lead ni kena yg rajin dan bersemangat...

pakupapan
31-01-2013, 11:37 AM
Idea yg baguih..den skong :)cgrock

zaza nana
01-02-2013, 04:12 PM
xde update lg ke.. bro akecema je laa lead..

ANAZUHUD
01-02-2013, 04:15 PM
Aku pung nak join...:)

akecema
01-02-2013, 04:16 PM
xde update lg ke.. bro akecema je laa lead..

aku xley jadi lead
xde experience la
harapan pads YB RKG

kamalrul
01-02-2013, 05:10 PM
cuba jer dulu jd leader wahai akecema.. hehe..

aman @ hazrul
03-02-2013, 12:44 AM
kalu jd nk gna canaopy bole la pakai saya pnya..bole bincang2..saya ade buat biz canopy skit2..tq CG

akecema
04-02-2013, 09:27 AM
up balik
untuk perbincangan

MoneyGear
04-02-2013, 01:33 PM
saya vote akecema jadi lead.

decalXsia
04-02-2013, 07:23 PM
cadangan: buat gathering kt mane2 restoran yg ade bnyak parking lot then reserve parking siap2 pehtu mmber yg join boleh buat car booth sale..

asdasdasd
04-02-2013, 08:09 PM
kalu buat kat mana2, roger2 la...

dfadzli
04-02-2013, 08:25 PM
bagus idea nieh...sokong 100%

asdasdasd
04-02-2013, 08:48 PM
bila nk buat nie?? kat mana? sape dtg?? aktiviti??

zaza nana
05-02-2013, 08:53 AM
cadangan: buat gathering kt mane2 restoran yg ade bnyak parking lot then reserve parking siap2 pehtu mmber yg join boleh buat car booth sale..

cadangan disokong...:)cgrock :)cgrock

asdasdasd
05-02-2013, 09:32 AM
dah gerak ke?? kalu tak gerak, alamat 8 kali raya pun tak jalan lagi nie..

terompah
05-02-2013, 11:36 AM
Xde sape nk organise, kira cadangan tggl cadangan je la...

zaza nana
05-02-2013, 12:07 PM
jangan laa xjadik
baru nak clearkan stok henbeg nih
:((
:((
:((

asdasdasd
05-02-2013, 12:15 PM
jangan laa xjadik
baru nak clearkan stok henbeg nih
:((
:((
:((

kakak la buat, kami pollow je.. :)

zaza nana
05-02-2013, 12:17 PM
kakak la buat, kami pollow je.. :)

kang xde sambutan..
promosi kena gempak dulu...

asdasdasd
05-02-2013, 12:22 PM
apa kelemahan kalu nk buat pasar terbuka/car booth/karnival nie untuk ahli2 cg nie?? cuba tackle yg tu dulu. kalu pasal duit, kat cg nie kita dah boleh paw broker2 forex tuk sponser, diorg kayooo...kalu tapak, banyak tapak boleh cari...so apa masalah utama?? masalah utama = ahli cg duduk berjauhan dan tidak setempat. ada dari kelanta, dari sabah, dari kedah, dari johor..kalu buat kat kl, org dari tempat lain susah nk dtg... kalu nk buat kecik2, takde masalah..

Ranimanzal
05-02-2013, 12:24 PM
Saya Sokong 110%...
Tahniah TT..teruskan niat murni ini..

Generator X
05-02-2013, 01:16 PM
apa kelemahan kalu nk buat pasar terbuka/car booth/karnival nie untuk ahli2 cg nie?? cuba tackle yg tu dulu. kalu pasal duit, kat cg nie kita dah boleh paw broker2 forex tuk sponser, diorg kayooo...kalu tapak, banyak tapak boleh cari...so apa masalah utama?? masalah utama = ahli cg duduk berjauhan dan tidak setempat. ada dari kelanta, dari sabah, dari kedah, dari johor..kalu buat kat kl, org dari tempat lain susah nk dtg... kalu nk buat kecik2, takde masalah..

buat ikut negeri ler? CG pasar lambak @ kajang, CG pasar lambak @ sg petani, mesti dapat join punya.

akecema
05-02-2013, 06:26 PM
saya vote akecema jadi lead.

aku xbleh jadi lead
xde pengalaman

Ququd
06-02-2013, 12:32 PM
Nak jual tudung...
suker cadangan car boot sale...
kalo area budak2 U nak join.. cth area UPM ke UNiTEN ker..


tp mahal dop bayor sewa? puluh ke ratus?
kalo sewa muroh blh arr jual barang muroh..

available bangi,serdang,putrajaya..

tuksidang
06-02-2013, 12:36 PM
aku dah ada tapak pun..tinggal peniaga dari CG je nak masuk

IskandarAjoi
06-02-2013, 12:53 PM
den nak join skali.. niaga minyak pelincir.. :-)

akecema
06-02-2013, 01:52 PM
aku dah ada tapak pun..tinggal peniaga dari CG je nak masuk

kat mane bro
share detail sikit
cantik la bro..
cunnnnn~~~ sgt~~

asdasdasd
06-02-2013, 02:05 PM
cer cite cer cite cer cite..jgnlah buat jauh, area2 ukm dah molek sgt dah..

zaza nana
06-02-2013, 02:33 PM
kat mana nak buat nih?

zaza&nana standby jer...

ali_setan3
06-02-2013, 03:03 PM
saya mau join kalau jadi. count me in. nak niaga macam2 ni

Ququd
06-02-2013, 05:45 PM
castrol magnetic fully sintetic brape sebotol bro?

terompah
06-02-2013, 09:19 PM
Masalah utama skrg, organiser xde...itu yg nk kena settle dulu

Ququd
07-02-2013, 08:50 AM
jual dr car boot kene ade lesen ek?

KimieKL3
07-02-2013, 08:58 AM
bagus idea nie....tp better buat kat parking masjid lebih molek...
senang nak deal sbb tak perlu apply permit dr PBT...
dapat mengimarahkan masjid dengan aktiviti yang beribadah...

dan yang paling penting tak melibatkan kos yang tinggi untuk tapak...so peniaga dapat berniaga dgn sewa tapak yang murah...

dan yang paling utama...dapat memberi sedeqah dan dana halal yang nyata kepada pihak masjid untuk membantu umat islam...

contoh :
sewa tapak 1 malam berniaga : rm15.00
rm5.00 sedeqah ke masjid
rm10.00 untuk organiser anjurkan beberapa program untuk memeriahkan bazaar seperti menjemput ustaz2...kumpulan nasyid dan peraduan2 yang islamiah...

molek molek....aku pun tgh siapkan proposal event yang mcm ni untuk kawasan aku di sungai buloh...insya allah kalau sukses...korang boleh datang melawat dan dijadikan roll model untuk tempat korang plak...

aku sanggup berkongsi apa-apa sahaja ilmu event organising utk warga CG secara percuma aje...kalau ade yang bertanya leeee...hehehehehe


p/s : aku juga penganjur utama entertainment bazaar di Mukah & Dato, Sarawak....manage by Pehin & Residen ....boleh check dengan org2 mukah & Mato,Daro untuk kepastian...dah almost 1tahun berlangsung dan bertambah meriah....
tapi aku tak terapkan islamiah sgt belah belah sana cuma lebih kepada entertainment bazaar....

KimieKL3
07-02-2013, 09:08 AM
Masalah utama skrg, organiser xde...itu yg nk kena settle dulu

alamak...organiser tak jadi masalah besar tuan...sape2 pun boleh...nak deal dgn pbt pun x susah...tuan buat aje design layout bazaar berkenaan beserta dgn simple proposal...

MaklumaT penting dlm proposal :
1. Jangkamasa bazaar : 8:30 - 12:30 contoh
2. Hari Bazaar : setiap selasa & khamis contoh
3. Aktiviti semasa : jualan booth ke jualan open ke jualan gerai ke
4. Waste management : sama ada man power tuan sendiri atau tuan lantik 3rd party waste management
5. Aktiviti tambahan : konsert ke funfair ke sbb kos elektrik
6. Surat sokongan sebagai lampiran
7. AJK bazaar : kene ada patrion / penaung yang disegani leeee...hehehehe...nak mudah..amik je ahli majlis / PABT
8. Caj & Bayaran : berapa tuan caj untuk peniaga
9. Lukisan / Layout : tuan lampirkan lakaran susunan bazaar tuan...(kene alert jauh dr menggangu jalan, dan ketenteraman awam)

pastu masuk meeting dgn ahli majlis PBT tmpat tuan...
2 kali meeting sure permit atau surat kebenaran dah dpt...

KimieKL3
07-02-2013, 09:11 AM
Menarik gak
Tapi kalo nk buat pasar terbuke, DBKL tak kacau ke?

yang buat pasar karat celah2 jalan petaling street pun DBKL tak kacau bro....asalkan ene dengan caranya leee.... :eek:

faris_sn
07-02-2013, 09:12 AM
waaa menarik...blh aku juai nasi ayam ni....

KimieKL3
07-02-2013, 09:13 AM
jual dr car boot kene ade lesen ek?

yups...bukan lesen meniaga dr car boot tp lesen tapak niaga...Kalau tuan buat kat parking kereta PBT...memang salah...

tapi kalau nak hindarkan dari jadi kesalahan...tuan boleh guna cara psycho...

tuan apply jadi agent tiket parking PBT tu...so tuan terselamat la dari dihalau penguatkuasa atas alasan sambil tuan buat car boot sales...tuan juga membantu PBT jadi agent bergerak tiket parking mereka...

:eek::eek:

Ququd
07-02-2013, 10:12 AM
yups...bukan lesen meniaga dr car boot tp lesen tapak niaga...Kalau tuan buat kat parking kereta PBT...memang salah...

tapi kalau nak hindarkan dari jadi kesalahan...tuan boleh guna cara psycho...

tuan apply jadi agent tiket parking PBT tu...so tuan terselamat la dari dihalau penguatkuasa atas alasan sambil tuan buat car boot sales...tuan juga membantu PBT jadi agent bergerak tiket parking mereka...

:eek::eek:

Thanks...
ingat xpayah lesen bagai.. ratus2 ke puluh2 kos utk lesen niaga?
kalo setakat nak buka boot kete 2kali sebulan rasa mcm rugi plak bayor lesen...

KimieKL3
07-02-2013, 10:16 AM
Thanks...
ingat xpayah lesen bagai.. ratus2 ke puluh2 kos utk lesen niaga?
kalo setakat nak buka boot kete 2kali sebulan rasa mcm rugi plak bayor lesen...

harga lesen ikut PBT kawasan anda tuan...kene semak kat pejabat PBT atau laman web diorang...
lesen untuk bazaar lain...lesen utuk permis lain...
kene ikut akta2 yang mereka tetapkan leee...
tp senang nak apply...ah long nak buka opis pun boleh lulus...naik signboard sebesar besar alam...apa ada masalah dgn perniagaan yang sah plak kan...

terompah
07-02-2013, 01:55 PM
alamak...organiser tak jadi masalah besar tuan...sape2 pun boleh...nak deal dgn pbt pun x susah...tuan buat aje design layout bazaar berkenaan beserta dgn simple proposal...

MaklumaT penting dlm proposal :
1. Jangkamasa bazaar : 8:30 - 12:30 contoh
2. Hari Bazaar : setiap selasa & khamis contoh
3. Aktiviti semasa : jualan booth ke jualan open ke jualan gerai ke
4. Waste management : sama ada man power tuan sendiri atau tuan lantik 3rd party waste management
5. Aktiviti tambahan : konsert ke funfair ke sbb kos elektrik
6. Surat sokongan sebagai lampiran
7. AJK bazaar : kene ada patrion / penaung yang disegani leeee...hehehehe...nak mudah..amik je ahli majlis / PABT
8. Caj & Bayaran : berapa tuan caj untuk peniaga
9. Lukisan / Layout : tuan lampirkan lakaran susunan bazaar tuan...(kene alert jauh dr menggangu jalan, dan ketenteraman awam)

pastu masuk meeting dgn ahli majlis PBT tmpat tuan...
2 kali meeting sure permit atau surat kebenaran dah dpt...



Betul la bro ckp tuh sbb sy ada exp gk benda2 cm nih...tp kt sini ceritanya semua setuju n bg cadangan tp xde sorang pn sanggup n nk bg komitmen utk laksanakan benda nih.mmg sape2 pn boleh tp xde sape yg angkt tgn utk lead. Bila xde yg nk organise jd benda nih akan berpanjangan tanpa kesudahan. At least, kalu bro nk jd leader...

KimieKL3
07-02-2013, 02:05 PM
Betul la bro ckp tuh sbb sy ada exp gk benda2 cm nih...tp kt sini ceritanya semua setuju n bg cadangan tp xde sorang pn sanggup n nk bg komitmen utk laksanakan benda nih.mmg sape2 pn boleh tp xde sape yg angkt tgn utk lead. Bila xde yg nk organise jd benda nih akan berpanjangan tanpa kesudahan. At least, kalu bro nk jd leader...

dengan ilmu dan pengetahuan dan pengalaman yang saya ada...takda masalah untuk saya jadi organiser sebarang event yang mendatangkan manfaat ramai...

cuma dah diberi nasihat oleh beberapa otai dalam CG ni tentang beberapa perkara biasa dlm dunia CG selama nie...
jadi saya skrg ni amat berhati hati untuk sebarang tindakan...
pengalaman saya sendiri dlm menganjurkan makan malam gala CG yang lalu...teruk saya kene tuduh macam2...

jadi untuk play save...jika nak saya lead benda2 berfaedah mcm nie...saya harap tuan dapat kumpul mandat dulu dari mejoriti ahli CG...tgk sama ada mereka setuju atau tidak untuk memberi kuasa pada saya menjalankan event tersebut...

lepas tu baru kita sitdown... :D:">

KimieKL3
08-02-2013, 01:04 PM
tp rasanye macam tak sanggup je nak jadi lead kat forum otai otai nie...saya ni kanak2 baru belajar je kalau nak dibandingkan dgn otai otai dlm CG nie yang lagi power ilmu business diorang

akecema
08-02-2013, 01:23 PM
dengan ilmu dan pengetahuan dan pengalaman yang saya ada...takda masalah untuk saya jadi organiser sebarang event yang mendatangkan manfaat ramai...

cuma dah diberi nasihat oleh beberapa otai dalam CG ni tentang beberapa perkara biasa dlm dunia CG selama nie...
jadi saya skrg ni amat berhati hati untuk sebarang tindakan...
pengalaman saya sendiri dlm menganjurkan makan malam gala CG yang lalu...teruk saya kene tuduh macam2...

jadi untuk play save...jika nak saya lead benda2 berfaedah mcm nie...saya harap tuan dapat kumpul mandat dulu dari mejoriti ahli CG...tgk sama ada mereka setuju atau tidak untuk memberi kuasa pada saya menjalankan event tersebut...

lepas tu baru kita sitdown... :D:">

aku sbagai TT memaksa CGrian yg nak join
untuk menerima KimieKL sebagai leader
:)paid

KimieKL3
08-02-2013, 01:28 PM
aku sbagai TT memaksa CGrian yg nak join
untuk menerima KimieKL sebagai leader
:)paid

:eek::eek: amboi...main paksa paksa tu....RKG mana? meh komen skit :eek::eek::eek:

akecema
13-02-2013, 05:25 PM
up balek
so dgn ini semua org menyokong KimieKL as Leader
ok boleh proceed next step

Jutawan
13-02-2013, 05:37 PM
Mula dari bawah dan kecil-kecilan dulu.. baru tahu asal-usul.. tapi semangat kena bersungguh deh...

avon2shop
13-02-2013, 07:05 PM
Setuju..setuju...kita mintak tlg otai2 yg de experience n dkt dgn kwsn proposal utk ketengahkan...lain2 mgkn cgrian yg berminat boleh tlg...taipkn proposal ke,wat bunting atau edar flyer etc..:-)

akak nak join gak...nak jual preloved & bundle baby/children+perfume dubai duty free...tt tlg listkn tq..:-)

terompah
13-02-2013, 08:48 PM
Tt apalagi update la siapa nk berniaga tuh first page. N nk berniaga barang apa? Bg berkobar skit yg lain2 tuh.

sharemalaysia
13-02-2013, 09:10 PM
alooo.. even yang join tu cgrian.. tak perlulah nak letak banner cg atau apa2.. datang sebagai orang biasa dah la.

kat situ xda la yg nak debik sana sini macam otai. Join pun senang hati.

akecema
14-02-2013, 02:22 PM
alooo.. even yang join tu cgrian.. tak perlulah nak letak banner cg atau apa2.. datang sebagai orang biasa dah la.

kat situ xda la yg nak debik sana sini macam otai. Join pun senang hati.

pada aku meriah lg kalo letak CG
sbb ramai akan tertarik lagi nak masuk CG

KimieKL3
14-02-2013, 02:28 PM
up balek
so dgn ini semua org menyokong KimieKL as Leader
ok boleh proceed next step



#:-S aduhhhhh!! ~X(:)cgrock

KimieKL3
14-02-2013, 02:32 PM
TT...amacam? nak proceed ke nie?

:D kalau semua dah bagi mandat...patik laksanakan aje lah...


1. Nak buat katne dulu nie...Klang Valley ke atau Luar kawasan dulu...atau nak cabut undi mcm main kutu...hehehehe
2. Kepada semua warga CGrian yang nak join CG Bazaar sila post kat thread ni lokasi anda dan juga produk anda...nanti TT update list kat 1st page....hehehehe:))

3. Gaji aku 37ribu sape nak bayar nie.... :eek::eek::eek:

chesnatesz
14-02-2013, 02:36 PM
TT...amacam? nak proceed ke nie?

:D kalau semua dah bagi mandat...patik laksanakan aje lah...


1. Nak buat katne dulu nie...Klang Valley ke atau Luar kawasan dulu...atau nak cabut undi mcm main kutu...hehehehe
2. Kepada semua warga CGrian yang nak join CG Bazaar sila post kat thread ni lokasi anda dan juga produk anda...nanti TT update list kat 1st page....hehehehe:))

3. Gaji aku 37ribu sape nak bayar nie.... :eek::eek::eek:

chesnatesz; lokasi;KL/Selangor product: perfume :)cgrock

zall
14-02-2013, 03:03 PM
korang penah dengar 'Bazarena' kat Shah Alam?

KilangCetak
14-02-2013, 03:52 PM
boleh la join nanti..;)

avon2shop
14-02-2013, 04:22 PM
TT...amacam? nak proceed ke nie?

:D kalau semua dah bagi mandat...patik laksanakan aje lah...


1. Nak buat katne dulu nie...Klang Valley ke atau Luar kawasan dulu...atau nak cabut undi mcm main kutu...hehehehe
2. Kepada semua warga CGrian yang nak join CG Bazaar sila post kat thread ni lokasi anda dan juga produk anda...nanti TT update list kat 1st page....hehehehe:))

3. Gaji aku 37ribu sape nak bayar nie.... :eek::eek::eek:

Proceed jgn x proceed discuss lama2 nanti proposal ke mana buat ke mana susah...

-bg akak lebih baik kat klang valley ...ceruk yg byk boleh tarik perhatian org...klu buat sebulan 2 kali atau sekali molek le tu bleh turun kl..:P

-lokasi tangkak johor-produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume..:-) dah berlambak ni dlm gobok (kata org muo) hehehehe

en Kimie...klu gaji u setakat 37 ribu rupee ke rupiah x de hal ler kitaorg leh bayor..:P:)):)):))

akecema
14-02-2013, 04:25 PM
TT...amacam? nak proceed ke nie?

:D kalau semua dah bagi mandat...patik laksanakan aje lah...


1. Nak buat katne dulu nie...Klang Valley ke atau Luar kawasan dulu...atau nak cabut undi mcm main kutu...hehehehe
2. Kepada semua warga CGrian yang nak join CG Bazaar sila post kat thread ni lokasi anda dan juga produk anda...nanti TT update list kat 1st page....hehehehe:))

3. Gaji aku 37ribu sape nak bayar nie.... :eek::eek::eek:

boleh proceed
1. aku vote klang valley
2. ok aku akan update. sila nyatakan korg nak berniaga apa
3. tong2 la nnt :p. kalo sorg bayar rm300 n kalo 30 org jain dah rm9000k. tolak percent untuk aku 20% byk dah tu dpt :)paid

dookster
14-02-2013, 04:26 PM
dookster : pengunjung

KimieKL3
14-02-2013, 04:28 PM
Proceed jgn x proceed discuss lama2 nanti proposal ke mana buat ke mana susah...

-bg akak lebih baik kat klang valley ...ceruk yg byk boleh tarik perhatian org...klu buat sebulan 2 kali atau sekali molek le tu bleh turun kl..:P

-lokasi tangkak johor-produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume..:-) dah berlambak ni dlm gobok (kata org muo) hehehehe

en Kimie...klu gaji u setakat 37 ribu rupee ke rupiah x de hal ler kitaorg leh bayor..:P:)):)):))


:(( 37ribu US Doller la kak non oiiii....
:D Klang valley ye...ok ok...bg saya dlm smgu untuk survey beberapa tmpat yg stategik lagi bombastik....

saya rasa dalam sebulan kita buat 4 kali...
rotation system...4diffrent location in Klang Valley...
pastu sebulan sekali kita jengah luar:D klang valley....konvoi ramai2 yoopppp...(kata org kelate) :eek::eek::eek:

zall
14-02-2013, 04:42 PM
cayalah bro Kimie...

:(( 37ribu US Doller la kak non oiiii....
:D Klang valley ye...ok ok...bg saya dlm smgu untuk survey beberapa tmpat yg stategik lagi bombastik....

saya rasa dalam sebulan kita buat 4 kali...
rotation system...4diffrent location in Klang Valley...
pastu sebulan sekali kita jengah luar:D klang valley....konvoi ramai2 yoopppp...(kata org kelate) :eek::eek::eek:

ali_setan3
14-02-2013, 04:42 PM
alisetan3 :- pakaian bundle kanak2. apa2 pun nanti TT tolong update ya

avon2shop
14-02-2013, 04:43 PM
:(( 37ribu US Doller la kak non oiiii....
:D Klang valley ye...ok ok...bg saya dlm smgu untuk survey beberapa tmpat yg stategik lagi bombastik....

saya rasa dalam sebulan kita buat 4 kali...
rotation system...4diffrent location in Klang Valley...
pastu sebulan sekali kita jengah luar:D klang valley....konvoi ramai2 yoopppp...(kata org kelate) :eek::eek::eek:

adohh dek non...semput akak nengok...USD ko ...mmg meletop lerr nak membayor...lbh krg gaji PM ler....:o:o:o

a'ahhh molek sgt ler tu...de geng cg yg boleh menyewakan lori ker van buat share2 angkut barang n carpool...boleh jimat petrol n tol...bayor pun share2...:)cgrock

sevensix
14-02-2013, 04:47 PM
crowdnya macam mana?
target crowd cgrian shj ke atau public sekali?
pernah join flea market tp sunyi je takde crowd pun.
sales pun x dpt nak kaver sewa.. huhuhu..

akecema
14-02-2013, 04:49 PM
crowdnya macam mana?
target crowd cgrian shj ke atau public sekali?
pernah join flea market tp sunyi je takde crowd pun.
sales pun x dpt nak kaver sewa.. huhuhu..

of cos public sekali
nnt buat banner iklan
marketing sikit2

KimieKL3
14-02-2013, 04:50 PM
adohh dek non...semput akak nengok...USD ko ...mmg meletop lerr nak membayor...lbh krg gaji PM ler....:o:o:o

a'ahhh molek sgt ler tu...de geng cg yg boleh menyewakan lori ker van buat share2 angkut barang n carpool...boleh jimat petrol n tol...bayor pun share2...:)cgrock

Yups kak....kimie mmg plan gitu...untuk projek ni..kita guna pakai kakitangan dan kemudahan yang rakan rakan CG kita ada...so sharing the business concept la kan...

kita tak perlu outsource..semua internal source je...kalau nak guna cili sos pun ok... :eek::eek:

apa apa pun...kene ade business plan...dan kimie perlu sedikit masa untuk identify the best mechanism utk run this project...

apa2 hal kimie akan update kat TT...nanti u olllsss baca je kat 1st page...

yang lain-lain tu bg le sokongan padu...tanpa kowang...projek mcm ni mustahil dilaksanakan...kalau nak buat pasar karat senang je...hehehehehe...

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

sevensix
14-02-2013, 04:53 PM
of cos public sekali
nnt buat banner iklan
marketing sikit2

klu buat kat tasik titiwangsa atau padang besar yg kat mrr menuju gombak tempat org main layang2 tu, igt bolehla teman nak buat sewa ride zorb ball sekali. :">

KimieKL3
14-02-2013, 04:54 PM
crowdnya macam mana?
target crowd cgrian shj ke atau public sekali?
pernah join flea market tp sunyi je takde crowd pun.
sales pun x dpt nak kaver sewa.. huhuhu..

:D dats y kene cari platform & rangka strategi yang paling mustajab... kalau buat event main tangkap muat aje...itu lah jadinya...hehehehe...

kita buka open market laaa...kita boleh guna flyers, bunting & hebahan mulut utk tarik org...

insya allah...sy boleh bantu dr segi jemputan selebriti / entertainer untuk tarik perhatian pengunjung...

untuk proses awal...mmg susah nak make sure crowd yg ramai...bila dah jadi buah mulut org ramai nnt...for sure la penuh padat org dtg...kene sabo dan tekun aje leeee dlm projek bazaar mcm nie...

Sifu i pernah berkata : in event world...there are no shortcut or turning back....sustain & maintain is the key... :">

akecema
14-02-2013, 05:00 PM
klu buat kat tasik titiwangsa atau padang besar yg kat mrr menuju gombak tempat org main layang2 tu, igt bolehla teman nak buat sewa ride zorb ball sekali. :">

aku ade lalu aritu
1st time lalu
menarik gak kawasan cupa aku xnampak ade port situ

sevensix
14-02-2013, 05:02 PM
cer usha tempat parking dia besar x.. pernah lalu jugak tp x pernah singgah. petang2 wiken memang ramai org kat situ..

KimieKL3
14-02-2013, 05:06 PM
korang penah dengar 'Bazarena' kat Shah Alam?

kat mana lokasi bazarena tu bro....bg details..sy gi siasat dlm masa terdekat nie

KimieKL3
14-02-2013, 05:10 PM
klu buat kat tasik titiwangsa atau padang besar yg kat mrr menuju gombak tempat org main layang2 tu, igt bolehla teman nak buat sewa ride zorb ball sekali. :">

lokasi tu mmg agak cun...cuma sy kene jumpa dulu dgn pihak majlis dan tanya requirement diorang...

byk A&Q nak kene ngadap tu...
kalau tak silap "Taman Layang2" tu manage by majlis pembandaran selayang kan atau DBKL

titiwangsa for sure la DBKL dan for sure la kalau dpt meniaga kat situ pun sewa tapak bapak mahal....hahahaahaha...

3tahun lepas aku ade apply nak buat Fiesta Panjut kat situ...
nanti aku check balik email lama2 aku...tgk apa syarat2 diorang bagi dulu...aku pun dah lupeee daaa

zall
14-02-2013, 05:20 PM
kat mana lokasi bazarena tu bro....bg details..sy gi siasat dlm masa terdekat nie

Bazarena nih contoh car booth/pasar karat yang kita boleh ikut ler... dah lama dah diaorg buat benda ni...

Lokasi Seksyen 13, Shah Alam setiap Ahad 7.30am-12pm

akecema
14-02-2013, 07:54 PM
lokasi tu mmg agak cun...cuma sy kene jumpa dulu dgn pihak majlis dan tanya requirement diorang...

byk A&Q nak kene ngadap tu...
kalau tak silap "Taman Layang2" tu manage by majlis pembandaran selayang kan atau DBKL

titiwangsa for sure la DBKL dan for sure la kalau dpt meniaga kat situ pun sewa tapak bapak mahal....hahahaahaha...

3tahun lepas aku ade apply nak buat Fiesta Panjut kat situ...
nanti aku check balik email lama2 aku...tgk apa syarat2 diorang bagi dulu...aku pun dah lupeee daaa

kalo dapat car booth or kecik2 pun xpe awal2 ni

KimieKL3
15-02-2013, 11:35 AM
kalo dapat car booth or kecik2 pun xpe awal2 ni

alamak...dlm majlis mmg takde kriteria kecil atau besar....diorang just nak tau apa tujuan kita apply permit tapak...kalau utk berniaga walau pun just guna 5kaki persegi tetap kene bayar ikut harga standard yg telah ditetapkan...

tp apa-apa hal pun...lokasi tu is good idea...bagi saya siasat dulu dgn PBT yang handle tempat tu..then sy akan update kemudian ok...

kedaibiasa
15-02-2013, 03:45 PM
jika di tasek ttwangsa memang boleh buat car booth setiap hari sabtu dan ahad kat kawasan parking kan.. betulkan jika silap.

terompah
15-02-2013, 03:49 PM
alamak...dlm majlis mmg takde kriteria kecil atau besar....diorang just nak tau apa tujuan kita apply permit tapak...kalau utk berniaga walau pun just guna 5kaki persegi tetap kene bayar ikut harga standard yg telah ditetapkan...

tp apa-apa hal pun...lokasi tu is good idea...bagi saya siasat dulu dgn PBT yang handle tempat tu..then sy akan update kemudian ok...

X jugak kimie, tgk jugak dgn proposal n ms presentation tuh..they will consider.

fauzizul
15-02-2013, 03:50 PM
menarik tertarik :)

viper21my
15-02-2013, 03:59 PM
carik yg senang parking.. atau public transport mcm lrt supert.. atau padang sebelah area kondo.. flat besar2.. ..

kedaibiasa
15-02-2013, 04:12 PM
boleh la gabung kan konsep food truck sekali..

in_butterfly
15-02-2013, 04:31 PM
Nak join jugek.. tapi xde barang nak jual.. sesapa nak suh tolong jualkan barangnya bolehlah..? :D

KimieKL3
16-02-2013, 01:57 AM
ok...thx for all good idea dr kowang2 semua...
saya akan cuba siasat segala maklumat yang anda semua berikan..
bila dah ada result yang konkrit...sy akan post disini...

KimieKL3
16-02-2013, 01:59 AM
Nak join jugek.. tapi xde barang nak jual.. sesapa nak suh tolong jualkan barangnya bolehlah..? :D

:p x semestinya barang atau produk...services & consultancy pun boleh joint gak peee....
asalkan dapat membantu ummah dan ekomoni sejagat kira ok dah tu...tak dpt banyak...dpt secubit dah kira bagus...

akecema
16-02-2013, 07:59 AM
ok...thx for all good idea dr kowang2 semua...
saya akan cuba siasat segala maklumat yang anda semua berikan..
bila dah ada result yang konkrit...sy akan post disini...

yeah..
aku dah nampak cahaya dah ni
hehehe

aku ingat nak bukak satu booth 2 barang
hope mesin engraving aku sempat sampai

POKMA
16-02-2013, 08:02 AM
yeah..
aku dah nampak cahaya dah ni
hehehe

aku ingat nak bukak satu booth 2 barang
hope mesin engraving aku sempat sampai

ada lagi kosong x nie..brg den xjln byk sgt nie..klu bukak booth ada peluang cerah nie

akecema
16-02-2013, 08:03 AM
ada lagi kosong x nie..brg den xjln byk sgt nie..klu bukak booth ada peluang cerah nie

byk buleh lagi

avon2shop
16-02-2013, 10:10 AM
insyaallah...moh ramai2 join pe salahnye...sambil tlg biz kengkwn yg lain...sambil mengerat silaturrahim...:-) selama ni kenal di alam maya jer...

4Qul
16-02-2013, 10:30 AM
Saya fikir dah cukup bernas pendapat, cadangan & sokongan yg diberi. Jadi dari sini, bolehlah buat meeting nak organise dan tentukan matlamat...apa kata meeting pada Sabtu, 23 Feb. 2013, jam 9.00 pagi di Tmn Tasik Titiwangsa, blok cafetaria. Saya berminat joint usaha murni ni, dan saya cadang KimieKL3 sbg Leader.

i4u
16-02-2013, 10:35 AM
Wah best ni

Sape nk brg2 utk jualan

1) Tudung
2) Aksesori wanita
3) Baju
4) Kasut/Sandal/Slipper
5) Perfume
6) Kosmetik
7) Soft toys
8) etc

Servis
1)mesin terminal
-topup
-byran bil
-insuran
-tempahan tiket bas
-kiriman wang
-prepaid offgamers
-pulsa indonesia
-etc

p/s: perlukan pengedar/ejen.:)

akecema
16-02-2013, 10:37 AM
Saya fikir dah cukup bernas pendapat, cadangan & sokongan yg diberi. Jadi dari sini, bolehlah buat meeting nak organise dan tentukan matlamat...apa kata meeting pada Sabtu, 23 Feb. 2013, jam 9.00 pagi di Tmn Tasik Titiwangsa, blok cafetaria. Saya berminat joint usaha murni ni, dan saya cadang KimieKL3 sbg Leader.

ok gak
tggu bro kimieKL setuju ke tak dgn 1st meeting

4Qul
16-02-2013, 11:19 AM
Ayuh keluarga CG, kita gerak sekarang...dikhuatiri jadi dingin. Buka langkah pertama dulu dan....seterusnya. CGrian OK!!!

POKMA
16-02-2013, 12:01 PM
byk buleh lagi

brape sewa tuan

akecema
16-02-2013, 12:24 PM
brape sewa tuan

start pon belum
tempat pun xtau lg
dalam perbincangan

KimieKL3
16-02-2013, 01:13 PM
yeah..
aku dah nampak cahaya dah ni
hehehe

aku ingat nak bukak satu booth 2 barang
hope mesin engraving aku sempat sampai

insya allah...

KimieKL3
16-02-2013, 01:15 PM
Saya fikir dah cukup bernas pendapat, cadangan & sokongan yg diberi. Jadi dari sini, bolehlah buat meeting nak organise dan tentukan matlamat...apa kata meeting pada Sabtu, 23 Feb. 2013, jam 9.00 pagi di Tmn Tasik Titiwangsa, blok cafetaria. Saya berminat joint usaha murni ni, dan saya cadang KimieKL3 sbg Leader.

TT...tolong update kat 1st page ye...
23hb rasanya macam boleh aje...tapi pagi plak tu...heheheehe..
apa kata malam!! heheheehehe

azrulazman
16-02-2013, 01:18 PM
Kalo jadi aku nak join gak.. Nak jual jual pakaian bundle

akecema
16-02-2013, 01:39 PM
TT...tolong update kat 1st page ye...
23hb rasanya macam boleh aje...tapi pagi plak tu...heheheehe..
apa kata malam!! heheheehehe

malam ke siang nih?
bleh aku bagi korg rase rojak buah aku :)paid

kamalrul
16-02-2013, 05:58 PM
Insyaallah aku join meeting nanti..

hum
17-02-2013, 03:29 AM
sekarang ni, perancanganya nak buat pasar malam ke, car booth ke atau karnival?

akecema
17-02-2013, 09:29 AM
sekarang ni, perancanganya nak buat pasar malam ke, car booth ke atau karnival?

base on tempat and member join kot

Ququd
17-02-2013, 01:03 PM
:-SS:-SSTaman tasik titiwangsa xtau jalan. Kang sesat huhuhu:-t:-SS

POKMA
17-02-2013, 03:45 PM
:-SS:-SSTaman tasik titiwangsa xtau jalan. Kang sesat huhuhu:-t:-SS

cari blatan pahang ja bro..nnti cna den ambik tunjuk jln...:D

akecema
17-02-2013, 03:48 PM
:-SS:-SSTaman tasik titiwangsa xtau jalan. Kang sesat huhuhu:-t:-SS

dekat kawasan istana budaya, IJN, hospital tawakal, menara celcom
HKL

blok cafetaria aku xtau kat mane

4Qul
17-02-2013, 03:48 PM
saya peserta 4Qul : produk pakaian wanita. Lagi satu masuk senarai.
Salam.
Saya ade satu cadangan.
ape kate cg buat pasar terbuka@car booth@gerai karnival untuk warga CG berniaga dalam tu.
boleh berniaga dan pada masa yang sama warga cg atau org awam boleh mencuba barangan yang warga cg jual
bro RKG rasenye boleh jadi organizer sbb bro byk 'kabel' dan berpengaman

--------------------------------------
meeting
Sabtu
23 Feb. 2013
jam 9.00 pagi
Tmn Tasik Titiwangsa, blok cafetaria
---------------------------------------

sesiapa ada pendapat yg bernas boleh komen
:)paid

MASTER Kimiekl akan lead project ni
nampak gayanya project akan berjalan

bgtau sape nak join
sila bgtau perniaga apa yg anda nak buat

LIST YANG NAK JOIN KALO JADI

1. akecema - rojak buah, tahu bakar & kuah rojak (den no.1 xkiro)
2. azanney - jual??
3. kamalrul - kereta produa :D
4. bintang4 - baju terpakai
5. hairy84 - susu
6. demolationz - baju
7. ali_setan3 - pakaian bundle kanak2
8. chesnatesz - perfume
9. avon2shop - produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume
10. Ququd - Nak jual tudung
11. eijai - perfume
12. zaza nana - henbeg
13. azrulazman - pakaian bundle

Ququd
17-02-2013, 03:48 PM
cari blatan pahang ja bro..nnti cna den ambik tunjuk jln...:D

Dkt bulatan Hkl kan?

POKMA
17-02-2013, 03:59 PM
Dkt bulatan Hkl kan?

iyap,depan ijn ja...
klu dari gombak,sampai kt bulatan tu terus ambik pukul 9..lagi 500m ada la selekoh ke taman tasik titi

Ququd
17-02-2013, 04:04 PM
iyap,depan ijn ja...
klu dari gombak,sampai kt bulatan tu terus ambik pukul 9..lagi 500m ada la selekoh ke taman tasik titi

Kalo dr putrajaya? Cer direct saya. Pepehal big thanks yek:D

ezul82
17-02-2013, 04:10 PM
aku join kemudian boleh....bila product dh ada

fauzizul
17-02-2013, 04:12 PM
ambe blh g meting dop :">

akecema
17-02-2013, 04:59 PM
ambe blh g meting dop :">

semua boleh p
dan harap semua akan datang
hehe

fauzizul
17-02-2013, 05:07 PM
semua boleh p
dan harap semua akan datang
hehe

kalu ambe dudok dekat ambe g dos bos. ambe sokong dari jauh je ah :)

eizzbizz
17-02-2013, 05:09 PM
Dari PUTRAJAYA amik hiway MAX...keluar kat Jln tun razak... teross hala ke Host.Besar KL ... kat round about tu wat U turn...after U turn 300 meter masok kiri...sebelum Istana Budaya

akecema
17-02-2013, 05:26 PM
kalu ambe dudok dekat ambe g dos bos. ambe sokong dari jauh je ah :)

xpo
yg jauh2 tggu dtg jual je
biar dekat2 yg settlekan
nnt susah yg jauh asyik dtg je selalu
blm berniaga dah rugi plak

zerkz
17-02-2013, 06:10 PM
nak berniaga kat mana ni?

fauzizul
17-02-2013, 06:22 PM
xpo
yg jauh2 tggu dtg jual je
biar dekat2 yg settlekan
nnt susah yg jauh asyik dtg je selalu
blm berniaga dah rugi plak

orait tuan. tq :)paid

akecema
17-02-2013, 06:44 PM
nak berniaga kat mana ni?

masih mencari tempat dan sape nak join

KimieKL3
17-02-2013, 06:49 PM
maaf tuan puan sekelian....2 3 hari agak busy skit...x byk masa dpt online CG...skodeng kejap kejap je...

ok TT..kita akan meeting dulu...bawak la sesiapa yang rasanya patut ada dlm board urusetia...kita akan decide dlm meeting dan lepas tu sy akan laksanakan tugasan yang diberikan...

bila dah meeting nanti baru cerah segala aspek untuk kita war-war kan kepada cgrians "what is all about"

hehehehehee

zuyyin
17-02-2013, 11:54 PM
salam tak dapat nak baca semua post geng CG, idea baik...teruskan nanti den join niage.

only1
18-02-2013, 12:05 AM
wah!! dah byk jgk perbincangan kat thread nie... terbaik

zerkz
18-02-2013, 11:14 AM
masih mencari tempat dan sape nak join

aku jauh.. johor..

in_butterfly
18-02-2013, 11:41 AM
Wah best ni

Sape nk brg2 utk jualan

1) Tudung
2) Aksesori wanita
3) Baju
4) Kasut/Sandal/Slipper
5) Perfume
6) Kosmetik
7) Soft toys
8) etc

Servis
1)mesin terminal
-topup
-byran bil
-insuran
-tempahan tiket bas
-kiriman wang
-prepaid offgamers
-pulsa indonesia
-etc

p/s: perlukan pengedar/ejen.:)

Kalau karnival ni jadi beta nak jadi ejen la boley? :">

in_butterfly
18-02-2013, 11:41 AM
:-SS:-SSTaman tasik titiwangsa xtau jalan. Kang sesat huhuhu:-t:-SS

GPS kan ada :p

avon2shop
18-02-2013, 02:06 PM
xpo
yg jauh2 tggu dtg jual je
biar dekat2 yg settlekan
nnt susah yg jauh asyik dtg je selalu
blm berniaga dah rugi plak

tq ler sbb memahami...klu nak turun kl ni mau nak terbang...rm4-5 ratus ni...nanti tlg update isi meeting yer...sy setuju jer...:D

akecema
18-02-2013, 02:26 PM
ok
sape2 yg bleh p meeting ni
sape2 yg belum ade nama kat depan bgtau

matjoran
18-02-2013, 02:31 PM
sesuai carik tempat yg luas senang nk parking tak kacau lalu lintas...lagi satu tempat redup..byk pokok2...heheheh..cth area stadium shah alam...

eijai
18-02-2013, 05:56 PM
ok
sape2 yg bleh p meeting ni
sape2 yg belum ade nama kat depan bgtau

aku nak joint meeting..bile tu?

Ququd
19-02-2013, 08:13 AM
GPS kan ada :p



xdop GPS..
nnt xfokus mase drive
nnt terlanggar kete sesaper kat situ...
:)):)):))

Ququd
19-02-2013, 08:16 AM
:)xper la keadaan xmengizinkan nak g tasik titiwangsa..
kalo meeting/booth area UPM ker Uniten ker Insya'Allah Ququd dtg...:D

KimieKL3
19-02-2013, 08:28 AM
SALAM KEPADA SEMUA....

Kita belum decide di mana lokasi untuk menjalankan Event tersebut...
masih diperingkat perbincangan...

jadi kepada CGrians semua...sila kemukakan pendapat yg bernas tentang lokasi yang anda fikir amat2 strategik beserta ALASAN yang kukuh kenapa perlu Event ni dijalankan disana...

kami akan kutip semua informasi yang anda POST kemudian kami akan menganalisa setiap kemungkinan yang boleh diguna-pakai...

Event ni melibatkan periuk nasi / peniaga / protege2 baru dlm bidang keusahawanan...jadi alang-alang dah nak buat event yg macam ni...
BETTER kita jadikan ini sebagai PLATFORM yang boleh jadi roll-model dan boleh dicontohi oleh event2 akan datang...

Kepada yg dekat2 Klang Valley tu...sudi sudi la join meeting nie...kepada yg luar kawasan...Insya Allah kami akan paparkan minit2 mesyuarat untuk rujukan anda semua...

Saya pasti ramai dlm CGrian ni yg pakar dan mempunyai idea2 yang bernas yg boleh kita guna utk kebaikan bersama...
sedekah sedekah la ilmu skit...hehehehehee...

*SAYA JUGA MENGALU ALU KAN KEPADA CGRIAN SEMUA..UNTUK MEMBERI NAMA YANG SESUAI EVENT NIE...CONTOH MACAM : MEGABAZAAR KE SYOK SENDIRI BAZAAR KE EH!CAR BOOTH SALES LAH!! KE...APA APA LEEEE...
KAMI AKAN BUAT UNDIAN DLM MEETING NANTI UTK PILIH NAMA YG PALING BEST...

in_butterfly
19-02-2013, 08:48 AM
xdop GPS..
nnt xfokus mase drive
nnt terlanggar kete sesaper kat situ...
:)):)):))


bawak org sebelah suh bacakan kalau tak mboh langgar :D

Ququd
19-02-2013, 09:04 AM
SALAM KEPADA SEMUA....

Kita belum decide di mana lokasi untuk menjalankan Event tersebut...
masih diperingkat perbincangan...

jadi kepada CGrians semua...sila kemukakan pendapat yg bernas tentang lokasi yang anda fikir amat2 strategik beserta ALASAN yang kukuh kenapa perlu Event ni dijalankan disana...

kami akan kutip semua informasi yang anda POST kemudian kami akan menganalisa setiap kemungkinan yang boleh diguna-pakai...

Event ni melibatkan periuk nasi / peniaga / protege2 baru dlm bidang keusahawanan...jadi alang-alang dah nak buat event yg macam ni...
BETTER kita jadikan ini sebagai PLATFORM yang boleh jadi roll-model dan boleh dicontohi oleh event2 akan datang...

Kepada yg dekat2 Klang Valley tu...sudi sudi la join meeting nie...kepada yg luar kawasan...Insya Allah kami akan paparkan minit2 mesyuarat untuk rujukan anda semua...

Saya pasti ramai dlm CGrian ni yg pakar dan mempunyai idea2 yang bernas yg boleh kita guna utk kebaikan bersama...
sedekah sedekah la ilmu skit...hehehehehee...

*SAYA JUGA MENGALU ALU KAN KEPADA CGRIAN SEMUA..UNTUK MEMBERI NAMA YANG SESUAI EVENT NIE...CONTOH MACAM : MEGABAZAAR KE SYOK SENDIRI BAZAAR KE EH!CAR BOOTH SALES LAH!! KE...APA APA LEEEE...
KAMI AKAN BUAT UNDIAN DLM MEETING NANTI UTK PILIH NAMA YG PALING BEST...

sasaran pembeli kena tgk gak..
kalo jual benda kaitan kereta mcm xsesuwai wat kawasan Budak U..
kalo kawasan Budak U... sesuai barang2 RM20 kebawah...

macam2 lagi nak cakap tp skang pening ~X(kepala nnt la
dah hilang pening dtg balik kat sini...

acHnuLL aDnan
19-02-2013, 09:06 AM
SALAM KEPADA SEMUA....

Kita belum decide di mana lokasi untuk menjalankan Event tersebut...
masih diperingkat perbincangan...

jadi kepada CGrians semua...sila kemukakan pendapat yg bernas tentang lokasi yang anda fikir amat2 strategik beserta ALASAN yang kukuh kenapa perlu Event ni dijalankan disana...

kami akan kutip semua informasi yang anda POST kemudian kami akan menganalisa setiap kemungkinan yang boleh diguna-pakai...

Event ni melibatkan periuk nasi / peniaga / protege2 baru dlm bidang keusahawanan...jadi alang-alang dah nak buat event yg macam ni...
BETTER kita jadikan ini sebagai PLATFORM yang boleh jadi roll-model dan boleh dicontohi oleh event2 akan datang...

Kepada yg dekat2 Klang Valley tu...sudi sudi la join meeting nie...kepada yg luar kawasan...Insya Allah kami akan paparkan minit2 mesyuarat untuk rujukan anda semua...

Saya pasti ramai dlm CGrian ni yg pakar dan mempunyai idea2 yang bernas yg boleh kita guna utk kebaikan bersama...
sedekah sedekah la ilmu skit...hehehehehee...

*SAYA JUGA MENGALU ALU KAN KEPADA CGRIAN SEMUA..UNTUK MEMBERI NAMA YANG SESUAI EVENT NIE...CONTOH MACAM : MEGABAZAAR KE SYOK SENDIRI BAZAAR KE EH!CAR BOOTH SALES LAH!! KE...APA APA LEEEE...
KAMI AKAN BUAT UNDIAN DLM MEETING NANTI UTK PILIH NAMA YG PALING BEST...

aku rasa area tasik titiwangsa pun ok gak...kat dalam dewan yg ade court badminton..kalo ujan pun x basah. tapi kalo ramai sgt yg nak meniaga..nampak sesak plak..

CG Bazaar x sedap ke...heeheh
sekadar cdgan....aku kan suka nyibuk...:D

akecema
19-02-2013, 09:07 AM
meeting jadi tak?
set bebetul dekat mana
n masa

dan siapa nak join
aku akan update kat depan

KimieKL3
19-02-2013, 09:09 AM
sasaran pembeli kena tgk gak..
kalo jual benda kaitan kereta mcm xsesuwai wat kawasan Budak U..
kalo kawasan Budak U... sesuai barang2 RM20 kebawah...

macam2 lagi nak cakap tp skang pening ~X(kepala nnt la
dah hilang pening dtg balik kat sini...

:D Saya setuju..itu salah satu dari strategi juga....kalau penjual dah ada...takde pembeli pun x boleh jadi gak kan...

tapi disini saya nak tekankan...bukan hanya produk fizikal sahaja boleh join...siapa2 yg buat servis contohnya pinjaman wang...renew insuran kenderaan...agent tanah & rumah...dan panduan2 ilmiah juga di alu alu kan utk join kami...

dgn adanya booth seperti itu..maka event ni akan bertambah colorful

akecema
19-02-2013, 09:11 AM
SALAM KEPADA SEMUA....

Kita belum decide di mana lokasi untuk menjalankan Event tersebut...
masih diperingkat perbincangan...

jadi kepada CGrians semua...sila kemukakan pendapat yg bernas tentang lokasi yang anda fikir amat2 strategik beserta ALASAN yang kukuh kenapa perlu Event ni dijalankan disana...

kami akan kutip semua informasi yang anda POST kemudian kami akan menganalisa setiap kemungkinan yang boleh diguna-pakai...

Event ni melibatkan periuk nasi / peniaga / protege2 baru dlm bidang keusahawanan...jadi alang-alang dah nak buat event yg macam ni...
BETTER kita jadikan ini sebagai PLATFORM yang boleh jadi roll-model dan boleh dicontohi oleh event2 akan datang...

Kepada yg dekat2 Klang Valley tu...sudi sudi la join meeting nie...kepada yg luar kawasan...Insya Allah kami akan paparkan minit2 mesyuarat untuk rujukan anda semua...

Saya pasti ramai dlm CGrian ni yg pakar dan mempunyai idea2 yang bernas yg boleh kita guna utk kebaikan bersama...
sedekah sedekah la ilmu skit...hehehehehee...

*SAYA JUGA MENGALU ALU KAN KEPADA CGRIAN SEMUA..UNTUK MEMBERI NAMA YANG SESUAI EVENT NIE...CONTOH MACAM : MEGABAZAAR KE SYOK SENDIRI BAZAAR KE EH!CAR BOOTH SALES LAH!! KE...APA APA LEEEE...
KAMI AKAN BUAT UNDIAN DLM MEETING NANTI UTK PILIH NAMA YG PALING BEST...

aku akan tanye admin sama ada diorg benarkan tak guna nama CG
takut kalo kite meeting nnt nak guna mana CG
:)paid

KimieKL3
19-02-2013, 09:12 AM
aku akan tanye admin sama ada diorg benarkan tak guna nama CG
takut kalo kite meeting nnt nak guna mana CG
:)paid

:D haaa..tanya..jgn tak tanya...

JebatFP1
19-02-2013, 09:45 AM
TT klau jadi pm ler sya minat nk 1 lot utk Kiosk Jai's Fried Chicken..

redtea
19-02-2013, 12:11 PM
LIST YANG NAK JOIN KALO JADI

1. akecema - rojak buah, tahu bakar & kuah rojak (den no.1 xkiro)
2. azanney - jual??
3. kamalrul - kereta produa :D
4. bintang4 - baju terpakai
5. hairy84 - susu
6. demolationz - baju
7. ali_setan3 - pakaian bundle kanak2
8. chesnatesz - perfume
9. avon2shop - produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume
10. Ququd - Nak jual tudung
11. eijai - perfume
12. zaza nana - henbeg
13. azrulazman - pakaian bundle[/QUOTE]
14. redtea - Pakaian Muslimah

Ququd
19-02-2013, 03:21 PM
LIST YANG NAK JOIN KALO JADI

1. akecema - rojak buah, tahu bakar & kuah rojak (den no.1 xkiro)
2. azanney - jual??
3. kamalrul - kereta produa :D
4. bintang4 - baju terpakai
5. hairy84 - susu
6. demolationz - baju
7. ali_setan3 - pakaian bundle kanak2
8. chesnatesz - perfume
9. avon2shop - produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume
10. Ququd - Nak jual tudung
11. eijai - perfume
12. zaza nana - henbeg
13. azrulazman - pakaian bundle
14. redtea - Pakaian Muslimah[/QUOTE]

dear redtea,

kalo meeting nie xdapek dtg laa...
tp kalo booth tuh nnt area UPM,Uniten Insya'Allah datang punyer...:)

anisazahari
20-02-2013, 10:07 PM
salam semua,
asik bace jer kat forum neh.akhirnya register gak...hehehehe. boleh ker nk join gak neh?

4Qul
21-02-2013, 05:19 PM
Salam.
Saya ade satu cadangan.
ape kate cg buat pasar terbuka@car booth@gerai karnival untuk warga CG berniaga dalam tu.
boleh berniaga dan pada masa yang sama warga cg atau org awam boleh mencuba barangan yang warga cg jual
bro RKG rasenye boleh jadi organizer sbb bro byk 'kabel' dan berpengaman

--------------------------------------
meeting
1.KimieKL
2.Akecema

tempat masa tarikh akan diberitahu
---------------------------------------

sesiapa ada pendapat yg bernas boleh komen
:)paid

MASTER Kimiekl akan lead project ni
nampak gayanya project akan berjalan

bgtau sape nak join
sila bgtau perniaga apa yg anda nak buat

LIST YANG NAK JOIN KALO JADI

1. akecema - rojak buah, tahu bakar & kuah rojak (den no.1 xkiro)
2. azanney - jual??
3. kamalrul - kereta produa :D
4. bintang4 - baju terpakai
5. hairy84 - susu
6. demolationz - baju
7. ali_setan3 - pakaian bundle kanak2
8. chesnatesz - perfume
9. avon2shop - produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume
10. Ququd - Nak jual tudung
11. eijai - perfume
12. zaza nana - henbeg
13. azrulazman - pakaian bundle
14. redtea - Pakaian Muslimah
15. JebatFP1 - Kiosk Jai's Fried Chicken
16. 4Qul - pakaian contemporary wanita & koleksi buahtangan.

4Qul
22-02-2013, 06:34 PM
Peringatan kepada warga CG yg budiman,
harap tidak lupa mengenai perjumpaan CGrian utk 1st. Meeting, esok hari Sabtu 23 Februari 2013, jam 9.00 pagi bertempat Taman Tasik Titiwangsa, blok cafetaria. Kehadiran anda semua amatlah dihargai.
Salam.
Saya ade satu cadangan.
ape kate cg buat pasar terbuka@car booth@gerai karnival untuk warga CG berniaga dalam tu.
boleh berniaga dan pada masa yang sama warga cg atau org awam boleh mencuba barangan yang warga cg jual
bro RKG rasenye boleh jadi organizer sbb bro byk 'kabel' dan berpengaman

--------------------------------------
meeting
1.KimieKL
2.Akecema

tempat masa tarikh akan diberitahu
---------------------------------------

sesiapa ada pendapat yg bernas boleh komen
:)paid

MASTER Kimiekl akan lead project ni
nampak gayanya project akan berjalan

bgtau sape nak join
sila bgtau perniaga apa yg anda nak buat

LIST YANG NAK JOIN KALO JADI

1. akecema - rojak buah, tahu bakar & kuah rojak (den no.1 xkiro)
2. azanney - jual??
3. kamalrul - kereta produa :D
4. bintang4 - baju terpakai
5. hairy84 - susu
6. demolationz - baju
7. ali_setan3 - pakaian bundle kanak2
8. chesnatesz - perfume
9. avon2shop - produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume
10. Ququd - Nak jual tudung
11. eijai - perfume
12. zaza nana - henbeg
13. azrulazman - pakaian bundle
14. redtea - Pakaian Muslimah
15. JebatFP1 - Kiosk Jai's Fried Chicken

akecema
22-02-2013, 07:05 PM
Brape org yg akan join ni meeting

4Qul
22-02-2013, 07:36 PM
Berharap sangat, moga2 keluarga CG yg termaklum dgn makluman yg diberi dapat hadhir seberapa ramai yg boleh untuk merealisasikan usaha murni ini, in shaa Allah.
[QUOTE=akecema;16288534]Brape org yg akan join ni meeting[/QUOTE

4Qul
22-02-2013, 11:20 PM
Peringatan : Kepada warga CG, jgn lupa esok pagi Sabtu, 23 Februari 2013, jam 9.00am, kita jumpa di Taman Tasik Titiwangsa, blok cafetaria.
Salam.
Saya ade satu cadangan.
ape kate cg buat pasar terbuka@car booth@gerai karnival untuk warga CG berniaga dalam tu.
boleh berniaga dan pada masa yang sama warga cg atau org awam boleh mencuba barangan yang warga cg jual
bro RKG rasenye boleh jadi organizer sbb bro byk 'kabel' dan berpengaman

--------------------------------------
meeting
1.KimieKL
2.Akecema

tempat masa tarikh akan diberitahu
---------------------------------------

sesiapa ada pendapat yg bernas boleh komen
:)paid

MASTER Kimiekl akan lead project ni
nampak gayanya project akan berjalan

bgtau sape nak join
sila bgtau perniaga apa yg anda nak buat

LIST YANG NAK JOIN KALO JADI

1. akecema - rojak buah, tahu bakar & kuah rojak (den no.1 xkiro)
2. azanney - jual??
3. kamalrul - kereta produa :D
4. bintang4 - baju terpakai
5. hairy84 - susu
6. demolationz - baju
7. ali_setan3 - pakaian bundle kanak2
8. chesnatesz - perfume
9. avon2shop - produk pakaian bundle/preloved kanak-kanak n perfume
10. Ququd - Nak jual tudung
11. eijai - perfume
12. zaza nana - henbeg
13. azrulazman - pakaian bundle
14. redtea - Pakaian Muslimah
15. JebatFP1 - Kiosk Jai's Fried Chicken

akecema
22-02-2013, 11:21 PM
Peringatan : Kepada warga CG, jgn lupa esok pagi Sabtu, 23 Februari 2013, jam 9.00am, kita jumpa di Taman Tasik Titiwangsa, blok cafetaria.

senyap je
mcm xjadi je esok
Kimie pun xtau ok ke dak?

kedaibiasa
23-02-2013, 01:53 AM
Saya fikir dah cukup bernas pendapat, cadangan & sokongan yg diberi. Jadi dari sini, bolehlah buat meeting nak organise dan tentukan matlamat...apa kata meeting pada Sabtu, 23 Feb. 2013, jam 9.00 pagi di Tmn Tasik Titiwangsa, blok cafetaria. Saya berminat joint usaha murni ni, dan saya cadang KimieKL3 sbg Leader.

selamat baca..esok jadi tak..mmg bagus sgt..lepas anto bini g HKL terus g ttwangsa :)cgrock:)cgrock:)cgrock

akecema
23-02-2013, 07:40 AM
selamat baca..esok jadi tak..mmg bagus sgt..lepas anto bini g HKL terus g ttwangsa :)cgrock:)cgrock:)cgrock

kene respon dari kimie

kedaibiasa
23-02-2013, 07:48 AM
kene respon dari kimie

up post pagi ni..macam sdr kimie.. pagi tadi lalu dpn HKL, jalan nak masuk ttwangsa byk kete..ada program untuk wanita jika tak silap..

:D:D:D

luminor
23-02-2013, 07:54 AM
canggih....penjual e cig x join ke...hmmm bnyk kdai aku pg...part kt cg gak bnyk murah...tp tmbh kos pos mhl sikit jdnye...klau ade carbooth..best jgk..