PDA

View Full Version : (Tips & Tricks) smartphone ANDROID mampumilik RM99 shj selepas rebate RM300!!


Pages : [1] 2

m0mo~
25-01-2013, 11:12 AM
seperti tajuk diatas..(dah 4kali aku tukar tajuk thread pn takde orang komen):((

sesiapa yang dah beli henfon nine tology sila beri review..

Ninetology Pallete* (http://www.ninetology.com/malaysia/products_smartphones_palette_details.html) - RM99 (after SKMM rebate rm200 + manufacturer rebate rm100)

basic spec :

screen size 3"
512MB ROM / 256MB RAM
Rear Camera 2.0 MP
Front Camera 0.3 MP
832 MHz Single core
Android 2.3

M6bU4m5CdWw

__________________________________________________ __________________________________


Ninetology Black Pearl II* (http://www.ninetology.com/malaysia/products_smartphones_pearl_d2.html) - RM299 (after SKMM rebate rm200 + manufacturer rebate rm100)

basic spec :

screen size 4"
4GB ROM / 512MB RAM
Rear Camera 5.0MP
Front Camera 0.3MP
Dual Core 1.0 GHz
Android 4.0

W0JwdpYGQSY

kedua2 henfon diatas support GPS..:)

* sila klik untuk lihat spec penuh


__________________________________________________ __________________________________

ninetology smartphone's size comparison

cG6yhd3rKt4

m0mo~
25-01-2013, 11:12 AM
aku bukan nak jual ye..just nak tanya pendapat..hati dah berminat nak beli ni:D

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/27906_472479342812285_2085360290_n.jpg

ada review kat sini (http://blogr.my/fr/65580/review-ninetology-black-pearl-ii-i9400-pilihan-smartphone-pertama-aku.html)

http://i.imgur.com/mD6dh.jpg

lagi review disini (http://www.lazada.com.my/Ninetology-Black-Pearl-2-i9400-Black-115951.html#)..

jom solat jumaat!!:)

m0mo~
25-01-2013, 11:15 AM
Pallete tu spec lebih kurang Galaxy Y..

cuma bezanya Galaxy Y perlu tambah RM169..Pallete just tambah RM99 :)paid

_________________

nice info:)paid

sepanjang yg aku bc2 kat forum2 lain, fb ninetology dan review ramai yg dah guna kata berbaloi produk ninetology ni. sng kata spec berbaloi dgn nilai yang di beli. yer la dia murah pastu spec pun yg ada lg baik dr klon2 samsung pastu ada warranty 1 tahun cuma mungkin accessory x byk tu jer.

berdasarkan review..GPS tak berfungsi dgn baik..tapi masih boleh diconsider...

satu lagi con..

bateri maksima tahan 18jam (on shj),12jam light use,4jam heavy use..:-? masih boleh diconsider..

try usha kt fb pasal fon ni...dulu nk beli jgk...tp byk org konplen benda tu benda ni...so biarkn shja dahulu..huhuuhuu...

Den msk...haha....ari rabu aku beli utk org umah gn rebet tu....harga 299...so far pakai bini aku kata ok...puas hati...better then dia guna galaxy sl sblm ni...screen pn cntk....cuma kamera dia kureng sikit....perfomance puas hati..berbaloi dgn harga...den nk beli satu lg ninetology insight....yg ni den test aritu mmg puas hati....hrg 499..:)cgrock..

Online 24 jam bro...bisnes online...kapasiti bateri 1600mAh...cas sehari sekali...slalu online cptle abis bateri..akunya htc one x pn cpt abis bateri...beli kt mines kedai Vin communication center...:)paid

entah laa tt.....msg2 ada pendpt msg2....dh test yg black pearl haritu.....mmg sedap pki...smooth jer...xde mslh...utk merasa fon spec tggi dan hrga murah mmg berbaloi beli fon ni.....nanti tt dah beli buka tread baru ye...

:)cgrock :)cgrock

Menurut apa yang aku tau, handphone ni R&D dekat Malaysia. Pasal Made in China tu, Samsung, Apple pun Made in China. Hampir semua barang elektronik dalam dunia ni Made in China. Yang penting, kat mana produk tu di design.

jgn le blie tipo.. aku baru pakai seminggu nie tipo mlm kang try msuk mudah.my.. mau letgo.. talak syok oo.. mber rekemen blie ninetology nie berbaloi katenye

GPS ok... no problem.

Bateri kalau model Black Pearl 2 tu rasa kuat bateri skit...

kalau model Stealth 2 bateri dia agak tahan... :)

bateri kalau on data, on dual sim bateri tak sampan sehari...

wahahaha my first android smartphone hanya dgn 300 ringgit...trase cam pkai samsung s2 plak...

so far no bad la...smooth jer running, worth the money spend

GPS truk skit, nk locate mmg ssh, batery cpt abeh (android mane yg tak kuat mkn bateri kan)

as for sound ok la, bg aku puas ati...gambar kualiti not bad, walaupn camera 5MP jer tapi support 8MP huhu superb, video kualiti bg aku not bad

calls kualiti, good takde bergaung ker ape...clean and clear mat saleh ckp

siap dual sims tuh..huhuh hebat...yg ni bg aku mmg superb features la dua2 sim support 3G plak tuh pergh...kalau bandwidth sim1 abeh, switch jer ke sim2 hahaha...takpn pkai jer vpn RM5/sbln unlimited quota hohoho

so aku bg tepon ni 3.5 / 5 bintang...sgt2 berbaloi utk spec dual core 1Ghz dan expectation sebuah smartphone android :))

Black pearl terbaik!!!

p/s: bro yg jual kat aku ni kate bateri samsung S2 bleh masuk, tak sure btul ker tak, tp dier kater saiz mmg same....hmm ader sape pnh try?

aku dah pakai 20 hari n sgt mantap..cuma y xbes ade sim digi y ade seal kalo seal tu bukak nk tukar sim lain akan void warnty...
dahla sim 1 tu je y ade 3g..y sim 2 bley line EDGE je

takley cz seal dia lekat atas sim1 y dari bli dah siap digi pnyer simkad..tp xtaula y pakej skang ade lg ke x digi sim tu..
dekat seal tu siap tulis wranty void if broken...
tgokla gmbr y di attach skali ni

ok since ader org msg aku psl bateri so aku updatekn senario test yg aku tgh wat...

start dari tgh malam smlm (12.00 tgh mlm) aku decide nk test bateri/penggunaan android BP2 ni to the limit...

asik dgr org ckp jer so aku nk test sendiri tgk camne..bro amnan ader msg spt berikut...



so ini jwapan aku dan hasil dari sesi ujikaji (Status: blum tamat lagik | 2.19pm | 28 Jan 2013 | Model: Ninetology Black Pearl 2 | Firmware: V16 )



so kesimpulan setakat hari ni selepas lebih 14jam menggunakan android dgn tips2 power-saving yg aku dah post sblm ni bateri aku masih ader 72% (setakat pkl 2.25ptg 28 Jan 2013)

bro tgk kat sini ader dealer list setiap negeri - link (https://www.facebook.com/NinetologyMalaysia?ref=ts&fref=ts)

dier bg dengan simkad digi smartplan satu..FREE

ni tips aku dpt dari open community kat fb..

Tips of the day: Improve battery performance of BP2!

Since firmware upgrade V16, BP2 battery performance was improved a lot compared to V15 and V12.. However, some of us might still feels that the battery are still draining fast.. This normal to every android phone.. I would like to share some tips on how to conserve the battery:

1. Try to disable unused apps such as M-Warranty (must make sure after sucessful registered), FM radio (it always running in background although didn't use it, advisable to disable this apps), and any other apps that unable to be uninstalled and you don't wish to use it anymore. However, These apps can be enable again after disabled. Just go to "Setting", "Apps", "All", and click on the apps you wish to disable, then click on "Disable".

2. Always make sure your RAM is always on good state (green when you click Running Tab in you Apps Drawer). Always flush your running apps. You might install apps such as Go Task Manager, Advance Task Manager, Advanced Task Killer, etc, to helps you clear all these running apps.

3. Adjust ypur brightness to the lowest if possible.

4. Try to off vibration.

5. Off wifi, data connection, bluetooth when you are not using them.

These are some tips that greatly help you to improved your battery consumption in BP2 or any other android phone.. If I missed out any tips, Please share in the comments ya! :)


so far aku tak lenjan lagi bateri ni, tp hari ni dari pagi sampai skg ader dkt 6-8 jam kot...siap heavy duty donload/setting bagai

tak try standby mode lagik...tp dari feedback kat fb...ader yg leh dapat 12-18jam :)

leh baca kat sini...fb link (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2)

m0mo~
25-01-2013, 11:30 AM
mana otai2 ni...:-?

m0mo~
25-01-2013, 11:53 AM
mintak bro anief2020 bagi review sikit...

aku beli yg tu ler...black pearl II..beli semalam...free back casing + screen protecter + digi prepaid smart plan(free internet 300mb+30min call+30sms+10mms)...den beli kt mines je:)paid

m0mo~
25-01-2013, 12:18 PM
nine technology smartphone's size comparison

cG6yhd3rKt4

slvrchair
25-01-2013, 12:25 PM
kat mane bleh beli ni?perghhh smart gak...ni malaysian made kan? spec pn bleh tahan...

m0mo~
25-01-2013, 12:27 PM
kat mane bleh beli ni?perghhh smart gak...ni malaysian made kan? spec pn bleh tahan...

yes..ade jgk orang komen.........:((:((:((

aku tengok kat lelong ade offer henfon nintechnology ni dgn rebate..

pastu bro anief ckp die beli kat mines..

yup..buatan malaysia..:)cgrock

RuthlessFairy
25-01-2013, 12:28 PM
TT..ko godek2 la phone tu..

kalau ko puas hati terus beli.

abu.muaz
25-01-2013, 12:28 PM
produk dari mana ni??

m0mo~
25-01-2013, 12:29 PM
TT..ko godek2 la phone tu..

kalau ko puas hati terus beli.

taktau nk godek kat mana ni..memang dah berminat nak beli ni..cuma nk mintak review dari org yg dah guna...

m0mo~
25-01-2013, 12:30 PM
produk dari mana ni??

made in malaysia..:)

MYBIZNES
25-01-2013, 12:30 PM
Gi la beli dulu, then bg testimoni.........hahaa

m0mo~
25-01-2013, 12:31 PM
black pearl II tu spec hampir sama dgn samsung S III CLONE..

proc pn sama MTK..tapi yg bestnya harga lagi murah dan ada waranty dari manufacturer sendiri..

m0mo~
25-01-2013, 12:32 PM
Gi la beli dulu, then bg testimoni.........hahaa

kalu aku dah beli aku tak buka thread dah...ni nk mintak review la...:((

m0mo~
25-01-2013, 12:33 PM
kalu korang tengok video black pearl II tu kat kotak die mention camera dpn 5.0mp je..tapi sebenarnya 8.0mp..

m0mo~
25-01-2013, 12:39 PM
Currently Active Users Viewing This Thread: 14 (12 members and 2 guests)
m0mo~, doubleu, usahOne, pokjeff, aimimun, amie71, fadzilz, zerkind, baldi biru, huzaili@hotmail.com, mrshah90, ejib8222

ramai ni takde yang nak komen ke?:((

muzica
25-01-2013, 12:55 PM
seperti tajuk diatas..(dah 4kali aku tukar tajuk thread pn takde orang komen):((

sesiapa yang dah beli henfon nine technology sila beri review..

Nine Technology Pallete* (http://www.ninetology.com/malaysia/products_smartphones_palette_details.html) - RM99 (after SKMM rebate rm200 + manufacturer rebate rm100)

basic spec :

screen size 3"
512MB ROM / 256MB RAM
Rear Camera 2.0 MP
Front Camera 0.3 MP
832 MHz Single core
Android 2.3

M6bU4m5CdWw

__________________________________________________ __________________________________


Nine technology Black Pearl II* (http://www.ninetology.com/malaysia/products_smartphones_pearl_d2.html) - RM299 (after SKMM rebate rm200 + manufacturer rebate rm100)

basic spec :

screen size 4"
4GB ROM / 512MB RAM
Rear Camera 5.0MP
Front Camera 0.3MP
Dual Core 1.0 GHz
Android 4.0

W0JwdpYGQSY

kedua2 henfon diatas support GPS..:)

* sila klik untuk lihat spec penuh

bro klu dah beli bg testi cmne ye.cam menarik gak ni

m0mo~
25-01-2013, 12:56 PM
bro klu dah beli bg testi cmne ye.cam menarik gak ni

bro la beli dulu..aku tunggu review..:D

ulatjahat
25-01-2013, 01:06 PM
sepanjang yg aku bc2 kat forum2 lain, fb ninetology dan review ramai yg dah guna kata berbaloi produk ninetology ni. sng kata spec berbaloi dgn nilai yang di beli. yer la dia murah pastu spec pun yg ada lg baik dr klon2 samsung pastu ada warranty 1 tahun cuma mungkin accessory x byk tu jer.

m0mo~
25-01-2013, 01:08 PM
sepanjang yg aku bc2 kat forum2 lain, fb ninetology dan review ramai yg dah guna kata berbaloi produk ninetology ni. sng kata spec berbaloi dgn nilai yang di beli. yer la dia murah pastu spec pun yg ada lg baik dr klon2 samsung pastu ada warranty 1 tahun cuma mungkin accessory x byk tu jer.

tengok komen kat youtube pn ramai yg puashati..

tapi rupa tak brapa cun je kot..

cuma aku perlukan review dari forumer sini..

ulatjahat
25-01-2013, 01:12 PM
tengok komen kat youtube pn ramai yg puashati..

tapi rupa tak brapa cun je kot..

cuma aku perlukan review dari forumer sini..

kalo insight agak ok rupa dia, yg lain2 biasa2 jer.. :)

Anbu_14
25-01-2013, 01:16 PM
bro la beli dulu..aku tunggu review..:D

laa...yg TT ni duk nak mtk org len beli n review,viewer mtk TT bli dlu n review,smpi bila nak abes,duk pusing ctu je...pe lg sambar satu la TT...br RM99:D:D:D, lpas tu bg la review kt cni...igtkn nak jual....:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

m0mo~
25-01-2013, 01:18 PM
kalo insight agak ok rupa dia, yg lain2 biasa2 jer.. :)

insight tu je yg cun...pallete tu macam henfon alcatel..

so pilihan utama sekarang black pearl II :D

m0mo~
25-01-2013, 01:19 PM
laa...yg TT ni duk nak mtk org len beli n review,viewer mtk TT bli dlu n review,smpi bila nak abes,duk pusing ctu je...pe lg sambar satu la TT...br RM99:D:D:D, lpas tu bg la review kt cni...igtkn nak jual....:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

dah aku buka thread aku mintak review korang bagi jela,...:))

aku berkenan yg rm299 tu bro...:D

syakirin
25-01-2013, 01:19 PM
yes..ade jgk orang komen.........:((:((:((

aku tengok kat lelong ade offer henfon nintechnology ni dgn rebate..

pastu bro anief ckp die beli kat mines..

yup..buatan malaysia..:)cgrock

tt tunggu lama tadi bru orang komen sian tt..hahaha..bagi aku baik ko rembat stealth 2,lagi puas hati..:D

m0mo~
25-01-2013, 01:23 PM
tt tunggu lama tadi bru orang komen sian tt..hahaha..bagi aku baik ko rembat stealth 2,lagi puas hati..:D

:((tula pasal..

bajet xckup bro...:((

okaneman
25-01-2013, 01:30 PM
kne tanya org yg dh bli hp ni.. Alang2 tt sambar teros je la.. :D

chicken_little
25-01-2013, 01:38 PM
x bli so xbole nk bg review sndiri..

m0mo~
25-01-2013, 02:26 PM
berdasarkan review..GPS tak berfungsi dgn baik..tapi masih boleh diconsider...

m0mo~
25-01-2013, 02:36 PM
satu lagi con..

bateri maksima tahan 18jam (on shj),12jam light use,4jam heavy use..:-? masih boleh diconsider..

syakirin
25-01-2013, 02:40 PM
:((tula pasal..

bajet xckup bro...:((

ko punya rebate luput brapa hb bro?kumpul dululah duit beli yang best sikit,t menyesal,main kejap dah puas..:D

Daniyal Rizqi
25-01-2013, 02:41 PM
maner nak mndapatkan...black pearl II ni???

slvrchair
25-01-2013, 02:45 PM
yes..ade jgk orang komen.........:((:((:((

aku tengok kat lelong ade offer henfon nintechnology ni dgn rebate..

pastu bro anief ckp die beli kat mines..

yup..buatan malaysia..:)cgrock

hahahah camtuh plak...lawak la tt ni

bleh ke beli kat dealer2 dier? smart la plak aku tgk spec tinggi ni..

bleh claim rebet pkb+rebet manufacture dkt mane2 delaer tak tt?huhuhu

Company Name AREA Address

Access Mobile Marketing (M) Sdn. Bhd CENTRAL No.1222,Block A4, Pusat Dagang Setia Jaya, No 9,
Jalan PJS 8/9, 46150 Petaling Jaya, Selangor D.E.
Tel: 03-7877 7669

BK Communication G61, The Summit Subang USJ, Persiaran Kewajipan
USJ1, 47600 UEP Subang Jaya.
Tel: 03-8024 4100

Y Two Teleshop Sdn. Bhd.

LG 10, Shaw Centre Point, Jalan Raja Hassan,
41400 Klang, Selangor D.E.
Tel: 03-3341 5266

Nine Generation Sdn Bhd F-01a, The Heritage Village, The Heritage, Jalan SB
Dagang, 43300 Seri Kembangan, Selangor.
Tel: 03-8942 7727

Phone Two Sdn Bhd

F30, 1st Floor,Axis Atrium (Axis pandan), Jalan Cempaka,
68000 Selangor
Tel: 03-9285 5307/35
X-Fone Marketing

Lot 1-TC41, 1st Floor, Low Yat Plaza, 55100 Kuala Lumpur.
Tel: 03-2145 3229

PDA Expert Mobility Sdn Bhd Lot 4-3A, 4th Floor, Plaza Low Yat, 55100 Kuala Lumpur.
Tel: 03-2142 5362/63

Ssther Mobile Lot 1.81, 1st Floor Pertama Complex, Jalan TAR, 50100,
Kuala Lumpur.
Tel: 03-2693 3833


81 Mobile Distributor Sdn Bhd EAST COAST No 1-D, Jalan Syed Hussein, 20100 Kuala Terengganu,
Terengganu.
Tel: 09-622 2314

ALS Mobile Care Wisma ALS, Kuantan Avenue, No. 13, Jalan Beserah,
25050 Kuantan, Pahang.
Tel: 09-517 7933


Nine Network Technology EAST MíSIA 1st Floor, Lot 95, Section 63, Lorong 5B KTLD, Jalan Datuk Abang Abdul Rahim, 93100 Kuching, Sarawak
Tel: 082-347 719

KN Ecom Sdn Bhd Lot 25, Ground Floor, Block C, Asia City, Ruang Singgah Mata 2, 88300 Kota Kinabalu, Sabah.
Tel: 088-487 703

C & L Cellular Marketing Sdn. Bhd. NORTH A-G-6, Great World Centre, Jalan Kampar, 30250 Ipoh, Perak.
Tel: 05-242 6393

J & B Mobile Care Sdn Bhd 16, Jalan Taman Pertama 2, Taman Pertama, 34000 Taiping, Perak.
Tel: 05-807 8691

Multi Communication Enterprise 39, New Lane (Lorong Baru), 10400 Penang.
Tel: 04-227 1140

Teleforce Telecommunication (M) Sdn. Bhd. No.3, Jalan Penjara Lama, 05000 Alor Setar, Kedah.
Tel: 04-734 7162


Gigaway Marketing Sdn Bhd-BP SOUTH 12, Jalan Sultanah, 83000 Batu Pahat, Johor.
Tel: 07-450 8888

Gigaway Marketing Sdn Bhd-JB No.55,Jalan Bakawali 50, Taman Johor Jaya,
81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 07-354 8381

Gigaway Marketing Sdn Bhd-Melaka 373A, Taman Peringgit Jaya, 75400 Melaka.
Tel: 013-770 8333

m0mo~
25-01-2013, 02:46 PM
ko punya rebate luput brapa hb bro?kumpul dululah duit beli yang best sikit,t menyesal,main kejap dah puas..:D

minggu 1st januari aku dah isi..minggu depan kena beli jgk la...

dapat yg ni pn dah ok bro..takde dah pilihan lain..

m0mo~
25-01-2013, 02:46 PM
maner nak mndapatkan...black pearl II ni???

kat lelong ade satu kedai jual dgn pakej rebate rm300 tu..

kalu kedai taktau plak..try usha kat digi

zakiey
25-01-2013, 02:49 PM
try usha kt fb pasal fon ni...dulu nk beli jgk...tp byk org konplen benda tu benda ni...so biarkn shja dahulu..huhuuhuu...

m0mo~
25-01-2013, 02:50 PM
hahahah camtuh plak...lawak la tt ni

bleh ke beli kat dealer2 dier? smart la plak aku tgk spec tinggi ni..

bleh claim rebet pkb+rebet manufacture dkt mane2 delaer tak tt?huhuhu


rasanya boleh bro..

aku nk try pegi digi..

banyak jgk kekurangan die..
bateri cepat habis..GPS tak ok..kamera tak cun..USB OTG xsupport..

dan info baru aku dapat..henfon ni bukan buatan malaysia tapi dijual oleh dealer malaysia..produk ni origin nya dari china..:))

patutla spec lebih kurang sama macam samsung CLONE..:))

tapi still worth the price..:)paid

slvrchair
25-01-2013, 02:50 PM
ingat nk angkat galaxy y jer...huhu murah tp stok satu mesia takde plak

jenuh aku pegi senheng dari perak sampai ke kedah nuh cari sme stok abeh

maxis n digi pn aku redah takde jgk stok...adoiiii

yg ni pn mcm best...hohoho dah nak xpired dah rebet 200 aku waaaaaaaaaaaaaaaa

m0mo~
25-01-2013, 02:51 PM
try usha kt fb pasal fon ni...dulu nk beli jgk...tp byk org konplen benda tu benda ni...so biarkn shja dahulu..huhuuhuu...

waa betul ke bro?ofis aku fb kena block la..

so bro rasa tak berbaloi la beli henfon ni?

m0mo~
25-01-2013, 02:58 PM
ingat nk angkat galaxy y jer...huhu murah tp stok satu mesia takde plak

jenuh aku pegi senheng dari perak sampai ke kedah nuh cari sme stok abeh

maxis n digi pn aku redah takde jgk stok...adoiiii

yg ni pn mcm best...hohoho dah nak xpired dah rebet 200 aku waaaaaaaaaaaaaaaa

kat lelong ada kedai bro..try usha

anief2020
25-01-2013, 02:59 PM
mintak bro anief2020 bagi review sikit...

Den msk...haha....ari rabu aku beli utk org umah gn rebet tu....harga 299...so far pakai bini aku kata ok...puas hati...better then dia guna galaxy sl sblm ni...screen pn cntk....cuma kamera dia kureng sikit....perfomance puas hati..berbaloi dgn harga...den nk beli satu lg ninetology insight....yg ni den test aritu mmg puas hati....hrg 499..:)cgrock..

syakirin
25-01-2013, 02:59 PM
minggu 1st januari aku dah isi..minggu depan kena beli jgk la...

dapat yg ni pn dah ok bro..takde dah pilihan lain..

nanti jangan lupa buat review kat sini tt:D

m0mo~
25-01-2013, 03:01 PM
Den msk...haha....ari rabu aku beli utk org umah gn rebet tu....harga 299...so far pakai bini aku kata ok...puas hati...better then dia guna galaxy sl sblm ni...screen pn cntk....cuma kamera dia kureng sikit....perfomance puas hati..berbaloi dgn harga...den nk beli satu lg ninetology insight....yg ni den test aritu mmg puas hati....hrg 499..:)cgrock..

haa datang pun..:))

bini bro ada guna untuk online tak?

brapa kali sehari kena cas?

overbudget nak beli insight or stealth :((

m0mo~
25-01-2013, 03:02 PM
nanti jangan lupa buat review kat sini tt:D

dah beli nanti aku buka thread baru..:D

anief2020
25-01-2013, 03:07 PM
haa datang pun..:))

bini bro ada guna untuk online tak?

brapa kali sehari kena cas?

overbudget nak beli insight or stealth :((

Online 24 jam bro...bisnes online...kapasiti bateri 1600mAh...cas sehari sekali...slalu online cptle abis bateri..akunya htc one x pn cpt abis bateri...beli kt mines kedai Vin communication center...:)paid

azhahalim
25-01-2013, 03:07 PM
aku fobia sket dgn phone made in malaysia ni :p

ryusei
25-01-2013, 03:08 PM
aku pun tgh dok usha info pasal handset ni.....kalau tgk spec memang berbaloi,cuma yg tak syok dengar bateri cepat abis ngan gps tak berapa bagus.....tapi hati dok berkenan dgn xperia tipo...harga rm299 jugak...
tak tau nak beli yg mana satu.....

zakiey
25-01-2013, 03:11 PM
waa betul ke bro?ofis aku fb kena block la..

so bro rasa tak berbaloi la beli henfon ni?

entah laa tt.....msg2 ada pendpt msg2....dh test yg black pearl haritu.....mmg sedap pki...smooth jer...xde mslh...utk merasa fon spec tggi dan hrga murah mmg berbaloi beli fon ni.....nanti tt dah beli buka tread baru ye...

:)cgrock :)cgrock

m0mo~
25-01-2013, 03:13 PM
Online 24 jam bro...bisnes online...kapasiti bateri 1600mAh...cas sehari sekali...slalu online cptle abis bateri..akunya htc one x pn cpt abis bateri...beli kt mines kedai Vin communication center...:)paid

ok thanks bro..aku dah nekad nak beli black pearl ii ni~X(

Green Apple
25-01-2013, 03:14 PM
tt,bleh masuk game ke?beli untuk moyang ok gak ni

m0mo~
25-01-2013, 03:14 PM
aku fobia sket dgn phone made in malaysia ni :p

macam banyak je henfon made in malaysia..:))

aku rasa made in china cuma assemble kat malaysia:-?

quackk
25-01-2013, 03:15 PM
mana nk beli?? xpenah nmpk fon camnih

m0mo~
25-01-2013, 03:15 PM
aku pun tgh dok usha info pasal handset ni.....kalau tgk spec memang berbaloi,cuma yg tak syok dengar bateri cepat abis ngan gps tak berapa bagus.....tapi hati dok berkenan dgn xperia tipo...harga rm299 jugak...
tak tau nak beli yg mana satu.....

spec phone ni lagi canggih dari tipo..tipo kecik...rm299 black pearl ii tu skrin 4inchi//

m0mo~
25-01-2013, 03:16 PM
entah laa tt.....msg2 ada pendpt msg2....dh test yg black pearl haritu.....mmg sedap pki...smooth jer...xde mslh...utk merasa fon spec tggi dan hrga murah mmg berbaloi beli fon ni.....nanti tt dah beli buka tread baru ye...

:)cgrock :)cgrock

orait bro..thanks sudi singgah dan komen..:)cgrock

m0mo~
25-01-2013, 03:17 PM
mana nk beli?? xpenah nmpk fon camnih

search kat lelong..pakej skali ngan digi prepaid..dapat free simkad.. mungkin kat digi store pn ada jual..

m0mo~
25-01-2013, 03:17 PM
tt,bleh masuk game ke?beli untuk moyang ok gak ni

game semua support rasanya..aku bukan jual la..aku pn nak beli:))

lpsoldier007
25-01-2013, 03:20 PM
Bantulah barangan buatan Malaysia.

m0mo~
25-01-2013, 03:21 PM
Bantulah barangan buatan Malaysia.

actually bukan 100% buatan malaysia..rasanya tak sampai 10% pn buat kat malaysia..:))

mengikut maklumat tidak sah..henfon ini asal dari china dikilangkan oleh ZTE..:D

LEMANtheMAN
25-01-2013, 03:23 PM
aku minat gak..

mane nak beli ni

lpsoldier007
25-01-2013, 03:24 PM
actually bukan 100% buatan malaysia..rasanya tak sampai 10% pn buat kat malaysia..:))

mengikut maklumat tidak sah..henfon ini asal dari china dikilangkan oleh ZTE..:D

Menurut apa yang aku tau, handphone ni R&D dekat Malaysia. Pasal Made in China tu, Samsung, Apple pun Made in China. Hampir semua barang elektronik dalam dunia ni Made in China. Yang penting, kat mana produk tu di design.

m0mo~
25-01-2013, 03:27 PM
aku minat gak..

mane nak beli ni

kat kedai...:eek::eek::eek:

smoulder88
25-01-2013, 03:28 PM
tt try beli dulu..
pas 2 bole review kt sini..
ramai dok minat 2..

m0mo~
25-01-2013, 03:28 PM
Menurut apa yang aku tau, handphone ni R&D dekat Malaysia. Pasal Made in China tu, Samsung, Apple pun Made in China. Hampir semua barang elektronik dalam dunia ni Made in China. Yang penting, kat mana produk tu di design.

hmm..komen saudara ini agak menyedapkan hati saya..:)cgrock

m0mo~
25-01-2013, 03:29 PM
tt try beli dulu..
pas 2 bole review kt sini..
ramai dok minat 2..

ok nanti kalu dah beli aku buka new thread

LEMANtheMAN
25-01-2013, 03:32 PM
kat kedai...:eek::eek::eek:

kedai mane..aku baru dpt rebate hp ni

m0mo~
25-01-2013, 03:57 PM
kedai mane..aku baru dpt rebate hp ni

kedai henfon..:eek::eek:

m0mo~
25-01-2013, 03:58 PM
kedai mane..aku baru dpt rebate hp ni

gurau bro..:)) try usha kat lelong bro..atau digi atau clixster store..:D

LEMANtheMAN
25-01-2013, 04:09 PM
gurau bro..:)) try usha kat lelong bro..atau digi atau clixster store..:D

ko try beli dulu..bg review..nanti aku follow..hehe

m0mo~
25-01-2013, 04:33 PM
ko try beli dulu..bg review..nanti aku follow..hehe

awat suma cakap macam ni..~X(:))

putera555
25-01-2013, 04:41 PM
jgn le blie tipo.. aku baru pakai seminggu nie tipo mlm kang try msuk mudah.my.. mau letgo.. talak syok oo.. mber rekemen blie ninetology nie berbaloi katenye

m0mo~
25-01-2013, 04:42 PM
jgn le blie tipo.. aku baru pakai seminggu nie tipo mlm kang try msuk mudah.my.. mau letgo.. talak syok oo.. mber rekemen blie ninetology nie berbaloi katenye

sapa nak beli tipo..:))

thanks coz bagi peringatan..memang tak berminat pn..

m0mo~
25-01-2013, 05:24 PM
hujung minggu ni aku try usha kat digi store/center..kalu jadi beli aku buka thread baru..terima kasih semua kerana sudi singgah dan komen di thread ni..pis yo

m0mo~
25-01-2013, 05:25 PM
hujung minggu ni aku try usha kat digi store/center..kalu jadi beli aku buka thread baru..terima kasih semua kerana sudi singgah dan komen di thread ni..pis yo

nota kaki ; hujung minggu = besok la :))

Kasyidi
25-01-2013, 05:25 PM
ambo guna model Stealth 2, wife guna model Blackpearl 2 & adik guna Pallate.

Alhamdulillah, so far so good. tak pernah lag atau hang lagi setakat ni. :D

m0mo~
25-01-2013, 05:29 PM
ambo guna model Stealth 2, wife guna model Blackpearl 2 & adik guna Pallate.

Alhamdulillah, so far so good. tak pernah lag atau hang lagi setakat ni. :D

GPS ok tak?bateri cane?

Kasyidi
25-01-2013, 05:33 PM
GPS ok tak?bateri cane?

GPS ok... no problem.

Bateri kalau model Black Pearl 2 tu rasa kuat bateri skit...

kalau model Stealth 2 bateri dia agak tahan... :)

m0mo~
25-01-2013, 05:34 PM
GPS ok... no problem.

Bateri kalau model Black Pearl 2 tu rasa kuat bateri skit...

kalau model Stealth 2 bateri dia agak tahan... :)

kuat macam mana tu maksud bro?

berminat nk beli black pearl ii ni..

Kasyidi
25-01-2013, 05:36 PM
kuat macam mana tu maksud bro?

berminat nk beli black pearl ii ni..

bateri kalau on data, on dual sim bateri tak sampan sehari...

m0mo~
25-01-2013, 05:37 PM
bateri kalau on data, on dual sim bateri tak sampan sehari...

oic..terima kasih bro..:)paid

later_on82
25-01-2013, 05:38 PM
yang screen 5 inchi tu ape nama modelnya? stealth II ke? cam best gak...nak beli note2 x mampu....

m0mo~
25-01-2013, 05:43 PM
yang screen 5 inchi tu ape nama modelnya? stealth II ke? cam best gak...nak beli note2 x mampu....

haah stealth II..okla tu bro mampu lg beli stealth II..:((

syarif
25-01-2013, 06:27 PM
aku nak tolong komen kat sini la TT..hak3.
Aku da ada henset android..huhu

Colosuss
25-01-2013, 07:45 PM
nak beli jugak
tapi xda duit lar pulak..
paling murah rm299 kan?
ada yg lebih murah lagi tak :(

m0mo~
26-01-2013, 01:42 AM
nak beli jugak
tapi xda duit lar pulak..
paling murah rm299 kan?
ada yg lebih murah lagi tak :(

cuba awak baca tajuk thread:-?

m0mo~
26-01-2013, 01:43 AM
aku nak tolong komen kat sini la TT..hak3.
Aku da ada henset android..huhu

tak paham apa yg cuba disampaikan:))

syarif
26-01-2013, 01:23 PM
tak paham apa yg cuba disampaikan:))


seperti tajuk diatas..(dah 4kali aku tukar tajuk thread pn takde orang komen)

sesiapa yang dah beli henfon nine technology sila beri review..

Nine Technology Pallete* - RM99 (after SKMM rebate rm200 + manufacturer rebate rm100)

basic spec :

screen size 3"
512MB ROM / 256MB RAM
Rear Camera 2.0 MP
Front Camera 0.3 MP
832 MHz Single core
Android 2.3


Baca part merah tu..aku tolong la komen setelah baca..hahaha

m0mo~
27-01-2013, 12:02 AM
Baca part merah tu..aku tolong la komen setelah baca..hahaha

oh itu kategori cerita lama la bro..:">

m0mo~
27-01-2013, 12:04 AM
petang tadi dah godek2 black pearl II n pallete..kedai fon biase je...

esok kalu takde apa aral melintang pukang..aku beli...:D

slvrchair
27-01-2013, 09:48 AM
wahahaha my first android smartphone hanya dgn 300 ringgit...trase cam pkai samsung s2 plak...

so far no bad la...smooth jer running, worth the money spend

GPS truk skit, nk locate mmg ssh, batery cpt abeh (android mane yg tak kuat mkn bateri kan)

as for sound ok la, bg aku puas ati...gambar kualiti not bad, walaupn camera 5MP jer tapi support 8MP huhu superb, video kualiti bg aku not bad

calls kualiti, good takde bergaung ker ape...clean and clear mat saleh ckp

siap dual sims tuh..huhuh hebat...yg ni bg aku mmg superb features la dua2 sim support 3G plak tuh pergh...kalau bandwidth sim1 abeh, switch jer ke sim2 hahaha...takpn pkai jer vpn RM5/sbln unlimited quota hohoho

so aku bg tepon ni 3.5 / 5 bintang...sgt2 berbaloi utk spec dual core 1Ghz dan expectation sebuah smartphone android :))

Black pearl terbaik!!!

p/s: bro yg jual kat aku ni kate bateri samsung S2 bleh masuk, tak sure btul ker tak, tp dier kater saiz mmg same....hmm ader sape pnh try?

m0mo~
27-01-2013, 10:54 AM
wahahaha my first android smartphone hanya dgn 300 ringgit...trase cam pkai samsung s2 plak...

so far no bad la...smooth jer running, worth the money spend

GPS truk skit, nk locate mmg ssh, batery cpt abeh (android mane yg tak kuat mkn bateri kan)

as for sound ok la, bg aku puas ati...gambar kualiti not bad, walaupn camera 5MP jer tapi support 8MP huhu superb, video kualiti bg aku not bad

calls kualiti, good takde bergaung ker ape...clean and clear mat saleh ckp

siap dual sims tuh..huhuh hebat...yg ni bg aku mmg superb features la dua2 sim support 3G plak tuh pergh...kalau bandwidth sim1 abeh, switch jer ke sim2 hahaha...takpn pkai jer vpn RM5/sbln unlimited quota hohoho

so aku bg tepon ni 3.5 / 5 bintang...sgt2 berbaloi utk spec dual core 1Ghz dan expectation sebuah smartphone android :))

Black pearl terbaik!!!

p/s: bro yg jual kat aku ni kate bateri samsung S2 bleh masuk, tak sure btul ker tak, tp dier kater saiz mmg same....hmm ader sape pnh try?

thanks bagi review bro..dah tepek kat depan..kot ade yg blh jawab soalan ko..

petang nanti aku beli black pearl II dan Pallete..pastu aku plak kasi review sini..:)paid

slvrchair
27-01-2013, 11:16 AM
thanks bagi review bro..dah tepek kat depan..kot ade yg blh jawab soalan ko..

petang nanti aku beli black pearl II dan Pallete..pastu aku plak kasi review sini..:)paid

waa bagus2 ader geng...snng nk tny ape2...goodluck bro

smlm 5 kedai aku singgah last baru ader kat Megamall Penang..tuh pn stok dah nak last2...upcoming batch hari slase baru ader stok baru...

ninetology dah update ttg issue battery, kne pg update firmware latest version (V16)utk kurangkn penggunaan bateri on standby-mode

*update*
aku check firmware aku td sikbek latest version, leceh nk tinggal tepon...huhuhu - i9400_PR_ninetology_F4_V16

camne nk check...pegi sini Settings -> About Phone -> Custom build version -> i9400_PR_ninetology_F4_V16

m0mo~
27-01-2013, 11:24 AM
waa bagus2 ader geng...snng nk tny ape2...goodluck bro

smlm 5 kedai aku singgah last baru ader kat Megamall Penang..tuh pn stok dah nak last2...upcoming batch hari slase baru ader stok baru...

ninetology dah update ttg issue battery, kne pg update firmware latest version (V16)utk kurangkn penggunaan bateri on standby-mode

ok la tu.. semalam aku dah test..dah nak beli tapi bos die takde so takleh beli..aku tanya semua die cakap taktau kena tunggu bos..hampeh tul..:))

petang sikit aku pegi tanya lagi...

sharm2rock
27-01-2013, 11:42 AM
ok la tu.. semalam aku dah test..dah nak beli tapi bos die takde so takleh beli..aku tanya semua die cakap taktau kena tunggu bos..hampeh tul..:))

petang sikit aku pegi tanya lagi...

aku pun pegi megamall prai penang jugak...semalam hari sabtu... habis jugak... adui... dah buat booking bayar rm50 hari rabu baru dapat... harap2 betullah black pearl II ni seperti yang digambarkan... thank you bro...:)cgrock

m0mo~
27-01-2013, 11:53 AM
aku pun pegi megamall prai penang jugak...semalam hari sabtu... habis jugak... adui... dah buat booking bayar rm50 hari rabu baru dapat... harap2 betullah black pearl II ni seperti yang digambarkan... thank you bro...:)cgrock

fuyo siap kena booking...:o~X(

m0mo~
27-01-2013, 11:54 AM
waa bagus2 ader geng...snng nk tny ape2...goodluck bro

smlm 5 kedai aku singgah last baru ader kat Megamall Penang..tuh pn stok dah nak last2...upcoming batch hari slase baru ader stok baru...

ninetology dah update ttg issue battery, kne pg update firmware latest version (V16)utk kurangkn penggunaan bateri on standby-mode

*update*
aku check firmware aku td sikbek latest version, leceh nk tinggal tepon...huhuhu - i9400_PR_ninetology_F4_V16

camne nk check...pegi sini Settings -> About Phone -> Custom build version -> i9400_PR_ninetology_F4_V16

kalu nak update version kena pegi kedai ke bro?

slvrchair
27-01-2013, 11:58 AM
aku pun pegi megamall prai penang jugak...semalam hari sabtu... habis jugak... adui... dah buat booking bayar rm50 hari rabu baru dapat... harap2 betullah black pearl II ni seperti yang digambarkan... thank you bro...:)cgrock

phone ni phone baru, so akan ader byk probs tp since ninetology ni company yg buat bisness dier akan sentiasa update fixes dan solution utk customer dier, even skg dah ader open comunity psl BP2 ni walaupn tak ramai...aku pn baru start lepak kat situ

buka FB search Ninetology Black Pearl 2 atau klik sini (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2)

byk solution/fixes aku cr kat sini, community pn user-friendly :))

or kita leh start geng baru BP2 kat CG jer hoho di 'dalangi' oleh bro momo hehe :p

jauh lebih baik dari ko beli android clone yg takde backup developer/firmware updates kan? jauh lebih murah plak tuh!!!:)paid

m0mo~
27-01-2013, 12:00 PM
phone ni phone baru, so akan ader byk probs tp since ninetology ni company yg buat bisness dier akan sentiasa update fixes dan solution utk customer dier, even skg dah ader open comunity psl BP2 ni walaupn tak ramai...aku pn baru start lepak kat situ

buka FB search Ninetology Black Pearl 2 atau klik sini (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2)

byk solution/fixes aku cr kat sini, community pn user-friendly :))

or kita leh start geng baru BP2 kat CG jer hoho di 'dalangi' oleh bro momo hehe :p

jauh lebih baik dari ko beli android clone yg takde backup developer/firmware updates kan? jauh lebih murah plak tuh!!!:)paid

cadangan diterima bro...:D

slvrchair
27-01-2013, 12:00 PM
kalu nak update version kena pegi kedai ke bro?

a'a anta kat diernye service centre, leh tgk kat site 9tology...

tp aku dgr yg latest batch sme dah update siap2 atau check dlu firmware takut stok lama

cam phone aku mmg dah latest (V16) so takyah update heheh

ramos
27-01-2013, 12:09 PM
cam best je nk kna bli nih..

slvrchair
27-01-2013, 12:09 PM
Huhuhu tgh tggu latest news psl OS Android 4.0.4 upgrade to android 4.1.1 or 4.1.2 dari Ninetology Malaysia, they are working on it as we speak...stay tune...kalu ader ape2 news kita sme bleh upgrade os baru hahahaha

nnt aku update lagi psl phone ni..:))

sharm2rock
27-01-2013, 12:24 PM
phone ni phone baru, so akan ader byk probs tp since ninetology ni company yg buat bisness dier akan sentiasa update fixes dan solution utk customer dier, even skg dah ader open comunity psl BP2 ni walaupn tak ramai...aku pn baru start lepak kat situ

buka FB search Ninetology Black Pearl 2 atau klik sini (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2)

byk solution/fixes aku cr kat sini, community pn user-friendly :))

or kita leh start geng baru BP2 kat CG jer hoho di 'dalangi' oleh bro momo hehe :p

jauh lebih baik dari ko beli android clone yg takde backup developer/firmware updates kan? jauh lebih murah plak tuh!!!:)paid

sokong 100%:)cgrock

sharm2rock
27-01-2013, 12:27 PM
a'a anta kat diernye service centre, leh tgk kat site 9tology...

tp aku dgr yg latest batch sme dah update siap2 atau check dlu firmware takut stok lama

cam phone aku mmg dah latest (V16) so takyah update heheh

macam kat megamall prai penang, service centre dia kat CSL punya kaunter...

Kasyidi
27-01-2013, 01:17 PM
wahahaha my first android smartphone hanya dgn 300 ringgit...trase cam pkai samsung s2 plak...

so far no bad la...smooth jer running, worth the money spend

GPS truk skit, nk locate mmg ssh, batery cpt abeh (android mane yg tak kuat mkn bateri kan)

as for sound ok la, bg aku puas ati...gambar kualiti not bad, walaupn camera 5MP jer tapi support 8MP huhu superb, video kualiti bg aku not bad

calls kualiti, good takde bergaung ker ape...clean and clear mat saleh ckp

siap dual sims tuh..huhuh hebat...yg ni bg aku mmg superb features la dua2 sim support 3G plak tuh pergh...kalau bandwidth sim1 abeh, switch jer ke sim2 hahaha...takpn pkai jer vpn RM5/sbln unlimited quota hohoho

so aku bg tepon ni 3.5 / 5 bintang...sgt2 berbaloi utk spec dual core 1Ghz dan expectation sebuah smartphone android :))

Black pearl terbaik!!!

p/s: bro yg jual kat aku ni kate bateri samsung S2 bleh masuk, tak sure btul ker tak, tp dier kater saiz mmg same....hmm ader sape pnh try?

gps dia ok je tuan, cuma tuan setkan link with google baru dia stabil skit. :)

slvrchair
27-01-2013, 01:49 PM
gps dia ok je tuan, cuma tuan setkan link with google baru dia stabil skit. :)

dah try huhu, dlm buidling ssh nk locate even tgh drive pn tak tepat, accuracy navigation pn agak kureng...ninetology masih tgh try solve probs ni, maybe firmware akan dtg ader fixes utk ni :)

tp ader yg bgtau pkai Garmin jer.... tgh kodek2 ni camne nk gune huhuh

Kasyidi
27-01-2013, 01:51 PM
dah try huhu, dlm buidling ssh nk locate, accuracy navigation pn agak kureng...ninetology masih tgh try solve probs ni, maybe firmware akan dtg ader fixes utk ni :)

tp ader yg bgtau pkai Garmin jer tgh kodek2 ni camne nk gune huhuh

ic, maybe gitu kot. ambo pakai model Stealth 2, BP2 bagi wife pakai... untuk gps BP2 tak pernah try lagi.

m0mo~
27-01-2013, 02:14 PM
Huhuhu tgh tggu latest news psl OS Android 4.0.4 upgrade to android 4.1.1 or 4.1.2 dari Ninetology Malaysia, they are working on it as we speak...stay tune...kalu ader ape2 news kita sme bleh upgrade os baru hahahaha

nnt aku update lagi psl phone ni..:))

boleh jelly bean???wow!!!:o

m0mo~
27-01-2013, 02:18 PM
ic, maybe gitu kot. ambo pakai model Stealth 2, BP2 bagi wife pakai... untuk gps BP2 tak pernah try lagi.

maybe ade lain sikit kot...

macam Insight ni blh pop out video macam samsung s3..

3Uu3FZStTqk

lihat minit 5:00 - 6:00..stealth II pn boleh kot..:-?

zord89
27-01-2013, 02:41 PM
aku dah pakai 20 hari n sgt mantap..cuma y xbes ade sim digi y ade seal kalo seal tu bukak nk tukar sim lain akan void warnty...
dahla sim 1 tu je y ade 3g..y sim 2 bley line EDGE je

zack_cool
27-01-2013, 02:49 PM
aduih..berkenan plak den..kena g cari sebijik ni BP2

m0mo~
27-01-2013, 02:49 PM
aku dah pakai 20 hari n sgt mantap..cuma y xbes ade sim digi y ade seal kalo seal tu bukak nk tukar sim lain akan void warnty...
dahla sim 1 tu je y ade 3g..y sim 2 bley line EDGE je

alamak taktau pasal ni...

seal camne tu bro?takleh tukar ke sim 1 tu masuk sim lain?

m0mo~
27-01-2013, 02:49 PM
aduih..berkenan plak den..kena g cari sebijik ni BP2

alang2 beli dua terus bro..:))

zack_cool
27-01-2013, 03:01 PM
alang2 beli dua terus bro..:))

hahaha..kalu beli 2 , bajet lari tu :)):)):))

m0mo~
27-01-2013, 03:04 PM
hahaha..kalu beli 2 , bajet lari tu :)):)):))

beli pallete dapat 3 dah kalu byr rm300 bro...:)):))

ah fan
27-01-2013, 03:05 PM
adik aku bru beli td..bergaya gak la..function pn ok..

m0mo~
27-01-2013, 03:07 PM
adik aku bru beli td..bergaya gak la..function pn ok..

welcome to the club to bro punya adik...:D

slvrchair
27-01-2013, 03:10 PM
alamak taktau pasal ni...

seal camne tu bro?takleh tukar ke sim 1 tu masuk sim lain?

huhu aku pn pasan ader seal..tp kat M-waranty takde mention ape2 psl sealed-sims...

bro nnt tlg verify dgn delaer tuh..bro nk pegi sambar satu jap lagi kan :))

aku dah ready nk tukar sim celcom 1msia aku ni huhuh kne tangguh dlu la..

m0mo~
27-01-2013, 03:12 PM
huhu aku pn pasan ader seal..tp kat M-waranty takde mention ape2 psl sealed-sims...

bro nnt tlg verify dgn delaer tuh..bro nk pegi sambar satu jap lagi kan :))

aku dah ready nk tukar sim celcom 1msia aku ni huhuh kne tangguh dlu la..

alamak aku pn plan nk pakai celcom 1malaysia ni...~X( ok nanti satgi aku tanya..

zord89
27-01-2013, 03:14 PM
alamak taktau pasal ni...

seal camne tu bro?takleh tukar ke sim 1 tu masuk sim lain?

takley cz seal dia lekat atas sim1 y dari bli dah siap digi pnyer simkad..tp xtaula y pakej skang ade lg ke x digi sim tu..
dekat seal tu siap tulis wranty void if broken...
tgokla gmbr y di attach skali ni

m0mo~
27-01-2013, 03:17 PM
takley cz seal dia lekat atas sim1 y dari bli dah siap digi pnyer simkad..tp xtaula y pakej skang ade lg ke x digi sim tu..
dekat seal tu siap tulis wranty void if broken...
tgokla gmbr y di attach skali ni

thanks bro...:((:((:((berita ini agak mengecewakan...

takleh cabut then tampal blk ke tu bro?:((

ah fan
27-01-2013, 03:27 PM
welcome to the club to bro punya adik...:D

aku pn ondway..die racun baek punye..nk cri teman utk galaxy tab aku ni..:D

slvrchair
27-01-2013, 03:34 PM
thanks bro...:((:((:((berita ini agak mengecewakan...

takleh cabut then tampal blk ke tu bro?:((

hohohoh feedback dr open community BP2

Yes.. Based on Ninetology Malaysia, warranty will be void if you remove that sim card.. However, some service center don't care if that sim card is removed.. But it is better to keep that sim card..

*updated* - once the digi sims been registered, u can remove the sims :)) warranty still intact

Sumber: LINK (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2/posts/539331796084889?ref=notif&notif_t=like)

slvrchair
27-01-2013, 03:36 PM
aku pn ondway..die racun baek punye..nk cri teman utk galaxy tab aku ni..:D

heheheh welcome to club bro...:eek:

m0mo~
27-01-2013, 03:42 PM
hohohoh feedback dr open community BP2




LINK (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2/posts/539331796084889?ref=notif&notif_t=like)

waaa camne ni........:((

cokelat_karma
27-01-2013, 03:55 PM
Aku nak tumpang je boleh kh tt..
Kira boleh lh.. :)rock .
.
Aku ada gi troka td kdai yg bleh uply rebate..sama lh ngn thread tt ni.. mcm nak rembat mcm tak nak..
So di kdai td ada jugak bg ofer kt phome zte model acqua..harga 499 tolak rebate 299 kena bayar..ninetology pun ada sperti di thread tt jugak harga sama lh..
Mcm syg plak dngn rebate ni.nak beli phone banyak2 buat apa..yg ada ni pun dh lbh dr cukup..
So tujuan utama sy nk bg offer lh..sapa yg minat ngn fon yg di nyatakan di rebate skmm
Beli lh phone tu dngn sy..takut rebat ni mati tarik luput plak..if ada tarik luput lh..
Sy bg contoh..: hanpon ninetology yg harga 299 sy jual 290 (save 9 ringgit)..jika luar kwasan sy tolak pos laju 10ringit lebih harga) akan jd 300..pos sy tanggung jd korang kena bayar 290 je lh..jd rebat yg sy ambil cuma 180.tak tau kalau beli pnone ni ada org nak beli balik kh tak..sb tu sy nk ofer mcm ni..maaf ya tt tumpang thread. Yg berminat bleh lh pm ya....

slvrchair
27-01-2013, 03:58 PM
waaa camne ni........:((

pegi tny kat tpt bro nak beli tuh...verify...kot ader cr len...huhu

zord89
27-01-2013, 04:00 PM
dah try buat gtu tp dia mudh koyak stiker tu

sharm2rock
27-01-2013, 04:05 PM
Ala apa salah digi tu.... kalau nak pakai celcom skmm dia kan boleh letak dua sim kad dalam phone tu... :) kat sini outlet2 dia...

zord89
27-01-2013, 05:14 PM
Ala apa salah digi tu.... kalau nak pakai celcom skmm dia kan boleh letak dua sim kad dalam phone tu... :) kat sini outlet2 dia...

poblemnye sim 1 tu je y ade 3g...
sim 2 juz bley 2g..

tu y jd mslh bro

masterxxx
27-01-2013, 08:17 PM
Saye da tebus...terbaik...berbaloi ngan harga...:D

slvrchair
27-01-2013, 08:20 PM
td ader mamat ni reply kat FB...the warranty tak void once sims tuh dah reg...

i call to ask service center at lowyat just now~
they said once u register and avtivate the digi sim~than u can remove it already~

so bro momo bleh la pkai 1mesia heheheh cayuk2...

slvrchair
27-01-2013, 08:24 PM
Saye da tebus...terbaik...berbaloi ngan harga...:D

welcome to the club bro...ader rs mcm pkai samsung S2 tak hehehehe

nnt kita convert thread ni jd onestop centre utk fixes and solutions...stay tune:))

slvrchair
27-01-2013, 08:27 PM
waaa camne ni........:((

bro momo aku dh update psl warranty hasil pertanyaan kat service centre...warranty still ok once sims registered :D

takdela
27-01-2013, 08:40 PM
Nk join gak kelab 9tology ni.. Haha..
Td bru jer ambik 9tology insight. Setakat ni berfungsi dgn cemerlang..
Cume bateri je nampak mcm mentekedarah sikit...

amnan_06
27-01-2013, 08:40 PM
a'a anta kat diernye service centre, leh tgk kat site 9tology...

tp aku dgr yg latest batch sme dah update siap2 atau check dlu firmware takut stok lama

cam phone aku mmg dah latest (V16) so takyah update heheh

bro bagi review sikit pasal battery life berapa lama?
sbb stakat yg saya baca yg version V12 tahan dalam 5 jam..yang V16 berapa lama tahan dari segi standby and light use.
thanx

amnan_06
27-01-2013, 08:40 PM
Nk join gak kelab 9tology ni.. Haha..
Td bru jer ambik 9tology insight. Setakat ni berfungsi dgn cemerlang..
Cume bateri je nampak mcm mentekedarah sikit...

berapa lama tahan?

masterxxx
27-01-2013, 08:46 PM
welcome to the club bro...ader rs mcm pkai samsung S2 tak hehehehe

nnt kita convert thread ni jd onestop centre utk fixes and solutions...stay tune:))
bole la...smooth...:D

Padeyl
27-01-2013, 08:49 PM
Saye da tebus...terbaik...berbaloi ngan harga...:D

-----------------------------------------------------------------
area kl kt mn ye nk tebus

NoobFTT
27-01-2013, 08:53 PM
aku bukan nak jual ye..just nak tanya pendapat..hati dah berminat nak beli ni:D

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/27906_472479342812285_2085360290_n.jpg

ada review kat sini (http://blogr.my/fr/65580/review-ninetology-black-pearl-ii-i9400-pilihan-smartphone-pertama-aku.html)

http://i.imgur.com/mD6dh.jpg

lagi review disini (http://www.lazada.com.my/Ninetology-Black-Pearl-2-i9400-Black-115951.html#)..

jom solat jumaat!!:)


whoa cantik phone ni.. kat mana bleh beli n dapat rebate tu? :-?

abe hashim
27-01-2013, 08:54 PM
agak2. mne yg terbaik yer?

takdela
27-01-2013, 09:01 PM
berapa lama tahan?

Rasenye heavy use sikit td.. Pkl 4 td full charge..
Pkl 8 td bateri dh smpi 40% dh..
Td data enable.. Main sms, internet guna mobile data..
Setakat ni insight ni masih smoothhhh gitu.. Haha..

slvrchair
27-01-2013, 09:09 PM
bro bagi review sikit pasal battery life berapa lama?
sbb stakat yg saya baca yg version V12 tahan dalam 5 jam..yang V16 berapa lama tahan dari segi standby and light use.
thanx

ni tips aku dpt dari open community kat fb..

Tips of the day: Improve battery performance of BP2!

Since firmware upgrade V16, BP2 battery performance was improved a lot compared to V15 and V12.. However, some of us might still feels that the battery are still draining fast.. This normal to every android phone.. I would like to share some tips on how to conserve the battery:

1. Try to disable unused apps such as M-Warranty (must make sure after sucessful registered), FM radio (it always running in background although didn't use it, advisable to disable this apps), and any other apps that unable to be uninstalled and you don't wish to use it anymore. However, These apps can be enable again after disabled. Just go to "Setting", "Apps", "All", and click on the apps you wish to disable, then click on "Disable".

2. Always make sure your RAM is always on good state (green when you click Running Tab in you Apps Drawer). Always flush your running apps. You might install apps such as Go Task Manager, Advance Task Manager, Advanced Task Killer, etc, to helps you clear all these running apps.

3. Adjust ypur brightness to the lowest if possible.

4. Try to off vibration.

5. Off wifi, data connection, bluetooth when you are not using them.

These are some tips that greatly help you to improved your battery consumption in BP2 or any other android phone.. If I missed out any tips, Please share in the comments ya! :)


so far aku tak lenjan lagi bateri ni, tp hari ni dari pagi sampai skg ader dkt 6-8 jam kot...siap heavy duty donload/setting bagai

tak try standby mode lagik...tp dari feedback kat fb...ader yg leh dapat 12-18jam :)

leh baca kat sini...fb link (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2)

Kasyidi
27-01-2013, 09:12 PM
bro bagi review sikit pasal battery life berapa lama?
sbb stakat yg saya baca yg version V12 tahan dalam 5 jam..yang V16 berapa lama tahan dari segi standby and light use.
thanx

Bateri kalau model stealth 2 agak tahan skit.. dalam 1 hari lebih jugaklah.

slvrchair
27-01-2013, 09:13 PM
Nk join gak kelab 9tology ni.. Haha..
Td bru jer ambik 9tology insight. Setakat ni berfungsi dgn cemerlang..
Cume bateri je nampak mcm mentekedarah sikit...

hohhoho...welcome to the club...waaa insight...canggih2...

cokelat_karma
27-01-2013, 09:35 PM
Aku nak tumpang je boleh kh tt..
Kira boleh lh.. :)rock .
.
Aku ada gi troka td kdai yg bleh uply rebate..sama lh ngn thread tt ni.. mcm nak rembat mcm tak nak..
So di kdai td ada jugak bg ofer kt phome zte model acqua..harga 499 tolak rebate 299 kena bayar..ninetology pun ada sperti di thread tt jugak harga sama lh..
Mcm syg plak dngn rebate ni.nak beli phone banyak2 buat apa..yg ada ni pun dh lbh dr cukup..
So tujuan utama sy nk bg offer lh..sapa yg minat ngn fon yg di nyatakan di rebate skmm
Beli lh phone tu dngn sy..takut rebat ni mati tarik luput plak..if ada tarik luput lh..
Sy bg contoh..: hanpon ninetology yg harga 299 sy jual 290 (save 9 ringgit)..jika luar kwasan sy tolak pos laju 10ringit lebih harga) akan jd 300..pos sy tanggung jd korang kena bayar 290 je lh..jd rebat yg sy ambil cuma 180.tak tau kalau beli pnone ni ada org nak beli balik kh tak..sb tu sy nk ofer mcm ni..maaf ya tt tumpang thread. Yg berminat bleh lh pm ya....

Yg berminat bleh pm..aku tak nak phone nak duit...

AISYA SOFEA
27-01-2013, 09:43 PM
murah dah ni

slvrchair
27-01-2013, 09:48 PM
Yg berminat bleh pm..aku tak nak phone nak duit...

hehehe bape tuan nak tolak? nnt aku try tny org umah aku....wife aku tgh jeles tgk aku layan android skg hehehe:))

kloromonokarbon
27-01-2013, 10:01 PM
Bukan ke rebat skmm ni kene beli dengan data plan maxis,celcom dan digi.

slvrchair
27-01-2013, 10:09 PM
Bukan ke rebat skmm ni kene beli dengan data plan maxis,celcom dan digi.


ikut model tepon tuan, dgn dealer yg menjual...kalu senheng/ninetology prepaid pn ok...siap free simkad...maxis/digi/celcom ikut model...

anief2020
27-01-2013, 10:18 PM
Wah rancak gak thread ni..ramai ke yg dh sambar 9tology ni?

amnan_06
27-01-2013, 10:21 PM
Yg berminat bleh pm..aku tak nak phone nak duit...

if ambik ninetelogy black pearl 2 including postage to Terengganu berapa bro?

slvrchair
27-01-2013, 10:43 PM
Persoalan slot 1 dan slot 2...dua2 support 3G...feedback dari open community BP2

Would there gonna be any problem if i'm using my data simcard (Celcom 1Malaysia) on slot2? from what i understand the slot 1 support 3G but the slot 2 only 2G is that rite?


BP2 can support 3G on both sim card..

slvrchair
27-01-2013, 10:46 PM
Wah rancak gak thread ni..ramai ke yg dh sambar 9tology ni?

hehe saya2...:"> kami geng2 android rebet dan budget...tapi ada klass hehe

cokelat_karma
27-01-2013, 11:12 PM
hehehe bape tuan nak tolak? nnt aku try tny org umah aku....wife aku tgh jeles tgk aku layan android skg hehehe:))

Smua harga ada lh sama kn..harga dh tertakluk pd skmm..sy kasi kurang 9 ringgit jak..kos pos sy tanggung..

cokelat_karma
27-01-2013, 11:14 PM
if ambik ninetelogy black pearl 2 including postage to Terengganu berapa bro?

Kos pos sy tanggung..sy tolak 9ringgit jak contoh rega 299..sy jual 290..bayar sy 290 pos sy tanggung..agak2 sy dpt dlm 180 lh..if erea sy..sy tolak 15ringgit sb tiada pos..erea sandakan sabah.

cokelat_karma
27-01-2013, 11:15 PM
Sy akn reserved kt sini kalau ada yg nak..

kloromonokarbon
27-01-2013, 11:23 PM
ikut model tepon tuan, dgn dealer yg menjual...kalu senheng/ninetology prepaid pn ok...siap free simkad...maxis/digi/celcom ikut model...

Terima kasih ats pencerahan tuan.:)cgrock

hil.my
27-01-2013, 11:27 PM
waah.. best gak ni.. spe ade jual? area seremban ade x? hee

slvrchair
27-01-2013, 11:51 PM
waah.. best gak ni.. spe ade jual? area seremban ade x? hee

cek FB ninetology tuan, ader list dealer terlibat dgn program rebet ni...link (https://www.facebook.com/NinetologyMalaysia)

ader certain phone dpt extra rebet RM100...huhuh terbaik...

hil.my
27-01-2013, 11:53 PM
cek FB ninetology tuan, ader list dealer terlibat dgn program rebet ni...link (https://www.facebook.com/NinetologyMalaysia)

ader certain phone dpt extra rebet RM100...huhuh terbaik...

waah. tq boss info !

cokelat_karma
28-01-2013, 12:12 AM
Bukan ke rebat skmm ni kene beli dengan data plan maxis,celcom dan digi.

Rasanya tu terpulang pd kehendak masing2..nak bleh tak nak pn bleh..sb aku dh tanya kdai yg di wakilkn oleh skmm.

fauzizul
28-01-2013, 12:14 AM
hp mampu milik ni :D

m0mo~
28-01-2013, 08:36 AM
bro momo aku dh update psl warranty hasil pertanyaan kat service centre...warranty still ok once sims registered :D

sori tak sempat update semalam..hehe..

aku dah beli black pearl II dan sangat berpuas hati setakat ini..dah test basic function..camera walaupun 8MP agak tapi kureng sikit kualiti die...
betul2 kosong takde pape memory card pn tak beli lagi..

aku pun tanya sal simkad digi tu..die cakap boleh remove sebab die bukan direct under DIGI..:D:D:D

so waranty tak akan void kecuali aku beli fon tu kat DIGI store..katenye..

pastu pasal accesory..die cakap ninetology memang dalam proses nak buat flip case and snap case untuk model2 henfon 9..

so nanti dah ada di pasaran tauke tu akan call aku..:)paid

nanti malam kang aku buka thread khas untuk black pearl II..bro wajib join!:D

m0mo~
28-01-2013, 08:39 AM
Nk join gak kelab 9tology ni.. Haha..
Td bru jer ambik 9tology insight. Setakat ni berfungsi dgn cemerlang..
Cume bateri je nampak mcm mentekedarah sikit...

wow insight memang terbaik!!:)cgrock

m0mo~
28-01-2013, 08:39 AM
whoa cantik phone ni.. kat mana bleh beli n dapat rebate tu? :-?

kat kedai...:))

m0mo~
28-01-2013, 08:40 AM
ni tips aku dpt dari open community kat fb..

Tips of the day: Improve battery performance of BP2!

Since firmware upgrade V16, BP2 battery performance was improved a lot compared to V15 and V12.. However, some of us might still feels that the battery are still draining fast.. This normal to every android phone.. I would like to share some tips on how to conserve the battery:

1. Try to disable unused apps such as M-Warranty (must make sure after sucessful registered), FM radio (it always running in background although didn't use it, advisable to disable this apps), and any other apps that unable to be uninstalled and you don't wish to use it anymore. However, These apps can be enable again after disabled. Just go to "Setting", "Apps", "All", and click on the apps you wish to disable, then click on "Disable".

2. Always make sure your RAM is always on good state (green when you click Running Tab in you Apps Drawer). Always flush your running apps. You might install apps such as Go Task Manager, Advance Task Manager, Advanced Task Killer, etc, to helps you clear all these running apps.

3. Adjust ypur brightness to the lowest if possible.

4. Try to off vibration.

5. Off wifi, data connection, bluetooth when you are not using them.

These are some tips that greatly help you to improved your battery consumption in BP2 or any other android phone.. If I missed out any tips, Please share in the comments ya! :)


so far aku tak lenjan lagi bateri ni, tp hari ni dari pagi sampai skg ader dkt 6-8 jam kot...siap heavy duty donload/setting bagai

tak try standby mode lagik...tp dari feedback kat fb...ader yg leh dapat 12-18jam :)

leh baca kat sini...fb link (https://www.facebook.com/NinetologyBlackPearl2)

thanks bro..ko banyak membantu:)cgrock

m0mo~
28-01-2013, 08:41 AM
murah dah ni

apa lgi..sambar dua terus la:))

m0mo~
28-01-2013, 08:42 AM
Wah rancak gak thread ni..ramai ke yg dh sambar 9tology ni?

aku dah sambar bro :D

m0mo~
28-01-2013, 08:43 AM
banyak update tips dari bro slvrchair tak sempat nak edit satu2..nanti senang aku tepek semua kat depan..

credit to bro slvrchair..:)cgrock

NoobFTT
28-01-2013, 08:49 AM
kat kedai...:))

lol.. kat semua kedai phone ada ke? :-?

m0mo~
28-01-2013, 08:52 AM
lol.. kat semua kedai phone ada ke? :-?

bro kena jalan2 kat mall..biasa depa iklankan depa ada jual henfon yang boleh tebus rebate tu...
kat tempat aku henfon 9tology je ada...malas nk usha senheng/senQ or kedai2 telco..

mazri_myie
28-01-2013, 08:57 AM
sape layak dpt rebate tapi takmo beli hset ni angkat tangan plez..aku lama da bkenan kat ninetechnology tu..

m0mo~
28-01-2013, 09:04 AM
sape layak dpt rebate tapi takmo beli hset ni angkat tangan plez..aku lama da bkenan kat ninetechnology tu..

ecece..dan2 je dah lama berkenan..:D

sapa2 taknak guna rebate blh pm bro ni..:)paid 20% percent...

mazri_myie
28-01-2013, 09:14 AM
ecece..dan2 je dah lama berkenan..:D

sapa2 taknak guna rebate blh pm bro ni..:)paid 20% percent...

toi..den cari hset dual sim andriod yg betul2 stabil
yg la dok pakai masalah line terbang tak dpt diatasi lg

hehe..bak mai sape2 taknak amik rebate rm200 tu

ninetechnology stealth pon mcm best..

slvrchair
28-01-2013, 09:16 AM
sori tak sempat update semalam..hehe..

aku dah beli black pearl II dan sangat berpuas hati setakat ini..dah test basic function..camera walaupun 8MP agak tapi kureng sikit kualiti die...
betul2 kosong takde pape memory card pn tak beli lagi..

aku pun tanya sal simkad digi tu..die cakap boleh remove sebab die bukan direct under DIGI..:D:D:D

so waranty tak akan void kecuali aku beli fon tu kat DIGI store..katenye..

pastu pasal accesory..die cakap ninetology memang dalam proses nak buat flip case and snap case untuk model2 henfon 9..

so nanti dah ada di pasaran tauke tu akan call aku..:)paid

nanti malam kang aku buka thread khas untuk black pearl II..bro wajib join!:D

heheh terbaik...aku dah try tips2 nk kurangkan penggunaan bateri...aku disable M-warranty (makesure dah register br disable)

brightness pn aku amik yg minimum jer...so far ok la

smlm aku test dari pkl 12 tgh mlm sampai skg ni (pkl 9 pg)ader dekat 9 jam kan, bateri aku ader lagi 92% wow giler save...

just make sure everytime ko nk standby atau nk tdo ape2 apps yg tak pakai tuh ko off kan..guna QQDoctor utk optimizekan apps pn ok

mmg save...

m0mo~
28-01-2013, 09:31 AM
heheh terbaik...aku dah try tips2 nk kurangkan penggunaan bateri...aku disable M-warranty (makesure dah register br disable)

brightness pn aku amik yg minimum jer...so far ok la

smlm aku test dari pkl 12 tgh mlm sampai skg ni (pkl 9 pg)ader dekat 9 jam kan, bateri aku ader lagi 92% wow giler save...

just make sure everytime ko nk standby atau nk tdo ape2 apps yg tak pakai tuh ko off kan..guna QQDoctor utk optimizekan apps pn ok

mmg save...

bateri ni aku tak pasti lagi jimat ke cepat hbs..
semalam nk tido cas sampai subuh tadi..
nanti boleh cuba tips bro..:)cgrock

aku memang noob la bro pasal android ni..tengah blur2 lagi ngan henfon ni...:">:))
tunggu beli memory card dulu baru aku install apps n games manyak2..

m0mo~
28-01-2013, 09:33 AM
toi..den cari hset dual sim andriod yg betul2 stabil
yg la dok pakai masalah line terbang tak dpt diatasi lg

hehe..bak mai sape2 taknak amik rebate rm200 tu

ninetechnology stealth pon mcm best..

terus nk agkt stealth tu...memang anda tidak layak dapat rebet ni sebenarnya bro...:))

slvrchair
28-01-2013, 09:35 AM
bateri ni aku tak pasti lagi jimat ke cepat hbs..
semalam nk tido cas sampai subuh tadi..
nanti boleh cuba tips bro..:)cgrock

aku memang noob la bro pasal android ni..tengah blur2 lagi ngan henfon ni...:">:))
tunggu beli memory card dulu baru aku install apps n games manyak2..

hehe xpa plan2 kayuh...sama kita blaja, aku pn first time pkai android huhu:))

m0mo~
28-01-2013, 09:36 AM
hehe xpa plan2 kayuh...sama kita blaja, aku pn first time pkai android huhu:))

yeke first time?macam expert je...:D

slvrchair
28-01-2013, 09:38 AM
yeke first time?macam expert je...:D

hehe...dlu tgk2 je membe pkai, skg ni dah ada phone snediri :P

bro dah check firmware ? version bape?

m0mo~
28-01-2013, 09:46 AM
hehe...dlu tgk2 je membe pkai, skg ni dah ada phone snediri :P

bro dah check firmware ? version bape?

katne nak cek bro?kat About phone ke?macam byk je nombor ni

slvrchair
28-01-2013, 09:50 AM
katne nak cek bro?kat About phone ke?macam byk je nombor ni

a'a tgk kat Custom build version...aper dier tulis?

aku pny firmware(latest): i9400_PR_ninetology_F4_V16

m0mo~
28-01-2013, 09:53 AM
a'a tgk kat Custom build version...aper dier tulis?

aku pny firmware(latest): i9400_PR_ninetology_F4_V16

alamak aku punya V12 la bro...:(( kena bawak pegi die punya center ke kalu nk upgrade??:D

slvrchair
28-01-2013, 09:55 AM
alamak aku punya V12 la bro...:(( kena bawak pegi die punya center ke kalu nk upgrade??:D

a'a...V12 nye firmware mmg kuat mkn bateri...huhu pegi upgrade kat service centre berdekatan...:)

m0mo~
28-01-2013, 09:56 AM
a'a...V12 nye firmware mmg kuat mkn bateri...huhu pegi upgrade kat service centre berdekatan...:)

hadoi..taleh upgrade sdiri eh bro?leceh tol..

slvrchair
28-01-2013, 09:59 AM
hadoi..taleh upgrade sdiri eh bro?leceh tol..

patutnya bleh jer, tp so far diorg nye firmware tak advance lagik...aku baca kat fb pasni, lepas ni firmware update bleh donlod ja dari website/update sendiri...tp buat masa skg kne manually pegi service centre...technician diorg akan updatekn..

m0mo~
28-01-2013, 10:02 AM
patutnya bleh jer, tp so far diorg nye firmware tak advance lagik...aku baca kat fb pasni, lepas ni firmware update bleh donlod ja dari website/update sendiri...tp buat masa skg kne manually pegi service centre...technician diorg akan updatekn..

huhuh..takpela aku tunggu blh update online jela..:((

bro..game ape yg ko dah install?

slvrchair
28-01-2013, 10:07 AM
huhuh..takpela aku tunggu blh update online jela..:((

bro..game ape yg ko dah install?

dara lagik bro...tgh nak setup vpn utk jadikan modem

tak sure bleh ke tak lagi, tp once bleh, hp aku ni leh jadi wifi hotspot la...huhuhu

m0mo~
28-01-2013, 10:09 AM
dara lagik bro...tgh nak setup vpn utk jadikan modem

tak sure bleh ke tak lagi, tp once bleh, hp aku ni leh jadi wifi hotspot la...huhuhu

ooo..wifi hotspot tu macam modem ke camne bro?

slvrchair
28-01-2013, 10:11 AM
ooo..wifi hotspot tu macam modem ke camne bro?

a'a...nk try wat tethering/portable hotspot...

pasni buka notebook letak hp je sblh...takyah nk cucuk broadband dah :)) leh trus pkai internet

m0mo~
28-01-2013, 10:13 AM
a'a...nk try wat tethering/portable hotspot...

pasni buka notebook letak hp je sblh...takyah nk cucuk broadband dah :)) leh trus pkai internet

~X( sebab tu je ke bro beli henfon tu?:)):))

slvrchair
28-01-2013, 10:16 AM
~X( sebab tu je ke bro beli henfon tu?:)):))

hehe antara nya la bro :eek::eek:

ader byk lagi aku nk try wat dgn hp android ni...hehe plan2 kayuh...mat saleh ckp step by step :eek:

*edited*

p/s: dah dua minggu aku tak "bertelepon" sbb tepon aku jahanam...hehe so alang2 dah sambar android ni
kasik test la dgn dier nye features...maximize potensi smartphone kan kan :))

epi_san
28-01-2013, 10:25 AM
marking dlu......
nanti baca..

m0mo~
28-01-2013, 10:44 AM
hehe antara nya la bro :eek::eek:

ader byk lagi aku nk try wat dgn hp android ni...hehe plan2 kayuh...mat saleh ckp step by step :eek:

*edited*

p/s: dah dua minggu aku tak "bertelepon" sbb tepon aku jahanam...hehe so alang2 dah sambar android ni
kasik test la dgn dier nye features...maximize potensi smartphone kan kan :))

:)):)) aku tak reti sangat..just nk android je..aku suka apps manyak2..sblm ni pakai nokia symbian pn aku install apps manyak2 selagi boleh..tapi symbian hampeh..opensource tapi apps cikai2 jer..

tengokla seminggu dua lagi konfem penuh apps..
games aku tak minat sangat..nk install game2 biase je macam angry bebird..ank sedara nak main nanti..~X(:))

m0mo~
28-01-2013, 10:45 AM
marking dlu......
nanti baca..

baca sekarang bro..aku nk request momod delete thread ni dah..:eek::eek::eek:

slvrchair
28-01-2013, 10:47 AM
:)):)) aku tak reti sangat..just nk android je..aku suka apps manyak2..sblm ni pakai nokia symbian pn aku install apps manyak2 selagi boleh..tapi symbian hampeh..opensource tapi apps cikai2 jer..

tengokla seminggu dua lagi konfem penuh apps..
games aku tak minat sangat..nk install game2 biase je macam angry bebird..ank sedara nak main nanti..~X(:))

:)cgrock :))

yup android yg best nye apps bersepah...pilih ja hehe

jimie86
28-01-2013, 10:50 AM
tt, kalo guna rebet, tp nk apply prepaid punya data bole ka? kne apply no baru or upgrade no lama je

cokelat_karma
28-01-2013, 10:51 AM
Emmm..beli buat wifi hotspot..aku dh ada mifi 3grouter..takkan nak jual plak.

m0mo~
28-01-2013, 10:53 AM
:)cgrock :))

yup android yg best nye apps bersepah...pilih ja hehe

setakt ni aku dah install 2 apps..yess!haha

m0mo~
28-01-2013, 10:54 AM
tt, kalo guna rebet, tp nk apply prepaid punya data bole ka? kne apply no baru or upgrade no lama je

untuk fon 9tology ni memang disertakan dengan simkad digi smartplan baru..boleh pakai atau boleh buang atau bakar atau patahkan shj..:))

aku guna celcom 1m je bro..mantop laju bangat..murah plak tu rm25 je sebulan..:o

:)paid

m0mo~
28-01-2013, 10:56 AM
Emmm..beli buat wifi hotspot..aku dh ada mifi 3grouter..takkan nak jual plak.

pakai jela bro..kan banyak lagi kegunaan die..dah setaraf galaxy SII dah black pearl II ni..:D aku rasa lah..:))

jimie86
28-01-2013, 11:00 AM
untuk fon 9tology ni memang disertakan dengan simkad digi smartplan baru..boleh pakai atau boleh buang atau bakar atau patahkan shj..:))

aku guna celcom 1m je bro..mantop laju bangat..murah plak tu rm25 je sebulan..:o

:)paid

minat nk angkat satu.skali phone ngan pakej.kalo sim celcom 1m blh jimat camtu, ktne leh apply ye?minta pencerahan otai..#:-S

slvrchair
28-01-2013, 11:05 AM
setakt ni aku dah install 2 apps..yess!haha

hehe terbaik...2 jer? buh 10 trus hehe:))

m0mo~
28-01-2013, 11:06 AM
minat nk angkat satu.skali phone ngan pakej.kalo sim celcom 1m blh jimat camtu, ktne leh apply ye?minta pencerahan otai..#:-S

dalam ni ada ramai jual celcom 1m bro..bro search jela..rm25 sblan untuk data..
tapi aku punya unlimited suka suki aku nk donlot brapa banyak muvi n tengok brapa banyak video 3gpyoutube pun..:)) orang lain yg terpaksa pakai VPN jangan dengki..:)):eek:

slvrchair
28-01-2013, 11:06 AM
minat nk angkat satu.skali phone ngan pakej.kalo sim celcom 1m blh jimat camtu, ktne leh apply ye?minta pencerahan otai..#:-S

bro tgk kat sini ader dealer list setiap negeri - link (https://www.facebook.com/NinetologyMalaysia?ref=ts&fref=ts)

dier bg dengan simkad digi smartplan satu..FREE

anief2020
28-01-2013, 11:10 AM
aku dah sambar bro :D

Wah bagus2..amik blackpearl ke insight?

m0mo~
28-01-2013, 11:11 AM
hehe terbaik...2 jer? buh 10 trus hehe:))

saje nk test power bro..:D:))

m0mo~
28-01-2013, 11:11 AM
Wah bagus2..amik blackpearl ke insight?

black pearl II shj yg saya mampu..:D :)cgrock

goldendream
28-01-2013, 11:14 AM
wow....kalo kat sandakan sabah camana nak dapat ni..ingat nak angkat 2 biji... pakai 2 nama..

slvrchair
28-01-2013, 11:15 AM
saje nk test power bro..:D:))

hehe graphic power kan? mmg cun, tgk review kt fb sme puas ati men game...1Ghz dual core la katakan power tuh...:)cgrock

slvrchair
28-01-2013, 11:16 AM
wow....kalo kat sandakan sabah camana nak dapat ni..ingat nak angkat 2 biji... pakai 2 nama..

ader boss, tgk ninetology sabah kat FB...ader list dealer disitu bah..:D

m0mo~
28-01-2013, 11:16 AM
wow....kalo kat sandakan sabah camana nak dapat ni..ingat nak angkat 2 biji... pakai 2 nama..

kat sabah ada 9tology punya outlet..tanya bro slvrchair..:D

m0mo~
28-01-2013, 11:16 AM
ader boss, tgk ninetology sabah kat FB...ader list dealer disitu bah..:D

bolebahkalakau..:D

m0mo~
28-01-2013, 11:18 AM
hehe graphic power kan? mmg cun, tgk review kt fb sme puas ati men game...1Ghz dual core la katakan power tuh...:)cgrock

memang sangat sangat sangat sangat berbaloi dengan harga...:)cgrock:)cgrock:)cgrock

slvrchair
28-01-2013, 11:18 AM
kat sabah ada 9tology punya outlet..tanya bro slvrchair..:D

pergh mcm aku ni tokei kilang plak hahaha...:eek::eek::eek:

m0mo~
28-01-2013, 11:19 AM
pergh mcm aku ni tokei kilang plak hahaha...:eek::eek::eek:

mana tau bro nanti 9tology lantik bro jadi jurucakap ke..duta ke..haa mana tau kan..company baru lagi tu..:)):)):)) 25 percent...:)paid

slvrchair
28-01-2013, 11:22 AM
mana tau bro nanti 9tology lantik bro jadi jurucakap ke..duta ke..haa mana tau kan..company baru lagi tu..:)):)):)) 25 percent...:)paid

:eek::eek::eek::eek::eek:

cokelat_karma
28-01-2013, 11:51 AM
wow....kalo kat sandakan sabah camana nak dapat ni..ingat nak angkat 2 biji... pakai 2 nama..

Kat sandakan jln 2, kdai csl..

m0mo~
28-01-2013, 11:59 AM
:eek::eek::eek::eek::eek:

alamak bro..ade orang pm aku "saya nak beli HANDSET" :eek::eek::eek:

nak reply tak boleh plak...

soleh87 has chosen not to receive private messages or may not be allowed to receive private messages. Therefore you may not send your message to him/her.

If you are trying to send this message to multiple recipients, remove soleh87 from the recipient list and send the message again.

to bro soleh87,

aku tak jual henset..nk beli beli kat kedai ye..:))

slvrchair
28-01-2013, 12:17 PM
alamak bro..ade orang pm aku "saya nak beli HANDSET" :eek::eek::eek:

nak reply tak boleh plak...

soleh87 has chosen not to receive private messages or may not be allowed to receive private messages. Therefore you may not send your message to him/her.

If you are trying to send this message to multiple recipients, remove soleh87 from the recipient list and send the message again.

to bro soleh87,

aku tak jual henset..nk beli beli kat kedai ye..:))

haha tukar la topik tuh...agaknya org ingt hang jual tepon..heheh

m0mo~
28-01-2013, 12:33 PM
haha tukar la topik tuh...agaknya org ingt hang jual tepon..heheh

biar jela..publisiti murahan sikit...:eek::)):)):))

slvrchair
28-01-2013, 02:20 PM
ok since ader org msg aku psl bateri so aku updatekn senario test yg aku tgh wat...

start dari tgh malam smlm (12.00 tgh mlm) aku decide nk test bateri/penggunaan android BP2 ni to the limit...

asik dgr org ckp jer so aku nk test sendiri tgk camne..bro amnan ader msg spt berikut...

Salam bro,

memandangkan bro dah guna handset BP 2 nih selama beberapa hari. Saya nak tanya berkenaan hayat bateri BP 2 nih. Setakat bro guna berapa lama boleh tahan bateri? Sbb saya bercadang nak beli BP 2 nih tapi bile review semua ada komen bateri BP 2 ada yang tahan antara 4-6 jam sahaja. So kena recharge..even yang dah upgrade kepada V16 punya firmware leh tahan dalam 7 -9 jam macam tuh. Ada satu kes charge penuh pagi n pergi kerja (so tlpn dalam keadaan standby) dalam pukul 2 mcm tuh percentage battery dah jatuh kepada 40%..so dah guna 60% even dalam keadaan standby..so dari pengalaman bro sendiri setelah beberapa hari guna?

so ini jwapan aku dan hasil dari sesi ujikaji (Status: blum tamat lagik | 2.19pm | 28 Jan 2013 | Model: Ninetology Black Pearl 2 | Firmware: V16 )

ok camni bro, utk firmware V16 byk yg dah improved even penggunaan bateri pn dah byk improved...

penggunaan bateri bergantung kpd cara penggunaan android device...bg kes BP2 ni sy dah post tips2 yg bleh bro ikut.

sy tgh wat test dan masih mengetest ketahan bateri ni berikut adalah senario dan hasil yg sy dpt...bro bleh nilai sendiri

1) Cas 100% pkl 12 tghmlm tadi - standby mode (maknenye takde incoming/outgoing calls) bgn pagi dlm pkl 8.30 bateri 94% slps hampir 9 jam

2) 2nd senario - pkl 11pg (11 jam) tadi selepas download beberapa apps dan berbalas msg serta calls - balance 88%

3) skg (2.15ptg) - aku baru lps download 3-4 apps lagi, siap connect wifi kat ofis ni..call bini aku, balas few sms - balance ader 72% (slps 14 hours of use)

4) test diteruskan...aku nk test sampai bateri tinggal 1% brp yg dapat nnt aku update kt thread ok :)

so kesimpulan setakat hari ni selepas lebih 14jam menggunakan android dgn tips2 power-saving yg aku dah post sblm ni bateri aku masih ader 72% (setakat pkl 2.25ptg 28 Jan 2013)

takdela
28-01-2013, 02:39 PM
hohhoho...welcome to the club...waaa insight...canggih2...

Hohoho.. hajat Di hati nk angkt bp2..
Tp ape kan daya bp2 dh hbis stok..
Ambik insight la plak..
Mcm honda insight plak bunyi nye.. ekeke
Stkt skrg ni mmg puas hti gk la..
Taip ni pun gune insight..:)cgrock

slvrchair
28-01-2013, 02:40 PM
Hohoho.. hajat Di hati nk angkt bp2..
Tp ape kan daya bp2 dh hbis stok..
Ambik insight la plak..
Mcm honda insight plak bunyi nye.. ekeke
Stkt skrg ni mmg puas hti gk la..
Taip ni pun gune insight..:)cgrock

hehe baguis2...insight lagi canggih..hehe eden budget ciput angkat BP2 ja hoho :eek:

takdela
28-01-2013, 02:47 PM
Ade sape2 yg dh root?
Nk wat multitouch.. Huhuhu..
Skrg ni ada 2 touch jer yang boleh..

slvrchair
28-01-2013, 02:47 PM
qPMIQobB3ZM

heheh dah bleh try dah game kat google play...sape2 yg dah pkai android leh la try donlod...

slvrchair
28-01-2013, 02:48 PM
Ade sape2 yg dh root?
Nk wat multitouch.. Huhuhu..
Skrg ni ada 2 touch jer yang boleh..

blom bro, masih dara...takut warranty void lak :))

m0mo~
28-01-2013, 02:52 PM
ok since ader org msg aku psl bateri so aku updatekn senario test yg aku tgh wat...

start dari tgh malam smlm (12.00 tgh mlm) aku decide nk test bateri/penggunaan android BP2 ni to the limit...

asik dgr org ckp jer so aku nk test sendiri tgk camne..bro amnan ader msg spt berikut...



so ini jwapan aku dan hasil dari sesi ujikaji (Status: blum tamat lagik | 2.19pm | 28 Jan 2013 | Model: Ninetology Black Pearl 2 | Firmware: V16 )



so kesimpulan setakat hari ni selepas lebih 14jam menggunakan android dgn tips2 power-saving yg aku dah post sblm ni bateri aku masih ader 72% (setakat pkl 2.25ptg 28 Jan 2013)

wah2 terbaik bro!!:)cgrock

takdela
28-01-2013, 02:52 PM
blom bro, masih dara...takut warranty void lak :))

Hahaha...
Bp2 ade brp multitouch?

m0mo~
28-01-2013, 02:55 PM
Hahaha...
Bp2 ade brp multitouch?

2 je kot...watpe banyak2..:eek::eek::eek:

slvrchair
28-01-2013, 02:56 PM
Hahaha...
Bp2 ade brp multitouch?

tak pasti la bro, aku noob skit bab2 android ni, baru pakai la katakan...rsnye ader satu TouchPal..tuh pn aku tak pasti ape fungsi dier tak abeh godek lagik hoho

slvrchair
28-01-2013, 02:58 PM
wah2 terbaik bro!!:)cgrock

aku bc kat lowyat ader mamat ni cakap dier bleh dapat 12 jam heavy usage...almost 2 days kalau lite use....

tp guide line dier pkai tip2 power-saving yg aku postkan tuh la..

tuh yg aku nk test ni..btul ker tak:D

takdela
28-01-2013, 02:59 PM
2 je kot...watpe banyak2..:eek::eek::eek:

Byk2 bess wooo...
Hahaha... Tamaknya aku...

m0mo~
28-01-2013, 03:00 PM
dah update tips2 dari head of customer service department 9tology bro slvrchair bg kawasan carigold kat depan :D

takdela
28-01-2013, 03:01 PM
Launcher tuan-tuan guna ape?
Dengar2 nova launcher ok.. Save memory..
Ade sape2 yg dh try?

slvrchair
28-01-2013, 03:01 PM
dah update tips2 dari head of customer service department 9tology bro slvrchair bg kawasan carigold kat depan :D

:eek::eek::eek::eek::eek::eek: hehe bape la gaji 9tology nk kasik kat aku nie ek hahaha wat part time :))

m0mo~
28-01-2013, 03:01 PM
Byk2 bess wooo...
Hahaha... Tamaknya aku...

camna nak test multitouch ada brapa bro? android noob here..huhu

m0mo~
28-01-2013, 03:02 PM
aku bc kat lowyat ader mamat ni cakap dier bleh dapat 12 jam heavy usage...almost 2 days kalau lite use....

tp guide line dier pkai tip2 power-saving yg aku postkan tuh la..

tuh yg aku nk test ni..btul ker tak:D

huhuh..aku bateri tahan 12jam pn dah bersyukur bro...

blh tahan pegi ofis smpi balik umah ok la..:D

m0mo~
28-01-2013, 03:04 PM
Launcher tuan-tuan guna ape?
Dengar2 nova launcher ok.. Save memory..
Ade sape2 yg dh try?

launcher pakai yg standard jer..tak try lagi launcher lain..

boleh gak nk try nova launcher tu..ade ss tak bro?:)cgrock

m0mo~
28-01-2013, 03:05 PM
:eek::eek::eek::eek::eek::eek: hehe bape la gaji 9tology nk kasik kat aku nie ek hahaha wat part time :))

takpe bro..kite promote diri sndiri kat sini dulu..mane tau ade rezeki 2k usd sebulan dah cukup dah...:eek::eek::eek::eek:

slvrchair
28-01-2013, 03:06 PM
huhuh..aku bateri tahan 12jam pn dah bersyukur bro...

blh tahan pegi ofis smpi balik umah ok la..:D

aku tak kisah sgt pasal bateri ni, sbb kete aku ader usb port...cucuk jer

tp atleast kalau aku tau limit dier senang nk travel memane nnt...huhu

nk lepak kat ceruk tak karen ke, nk pegi memancing ke...nk hiking ke...confident la skit hehe tuh je...sambil2 tuh leh promote kasik ramai pkai android cap mesia

m0mo~
28-01-2013, 03:10 PM
aku tak kisah sgt pasal bateri ni, sbb kete aku ader usb port...cucuk jer

tp atleast kalau aku tau limit dier senang nk travel memane nnt...huhu

nk lepak kat ceruk tak karen ke, nk pegi memancing ke...nk hiking ke...confident la skit hehe tuh je...sambil2 tuh leh promote kasik ramai pkai android cap mesia

huhu aku pun xkisah..walaupun aku takde charger cucuk kat kete tu..tapi ofis blh cucuk charger..rmah plak dekat jer ngan ofis..:))

aku ingat kalu nak pakai lama aku standby powerbank or solar punya charger tu jer...:D:))

bro..thread ni makin dapat sambutan dah ni..blh tarik ramai downline ni..
kita racun dorang suh register bawah kita...masyukla komisen kita bulan ni bro..:eek::eek:saya menang moto....:eek::eek::eek:

slvrchair
28-01-2013, 03:16 PM
hehe kalau ader MLM black pearl mau aku join ni :))

mazri_myie
28-01-2013, 03:19 PM
terus nk agkt stealth tu...memang anda tidak layak dapat rebet ni sebenarnya bro...:))

alang2 kan..hehe

ada sape2 takmo amik rebet? :D

slvrchair
28-01-2013, 04:13 PM
Hoho aku tgh surf carigold pkai bp 2

So far bateri tinggal 63% duk bc thread bagai

Heavy use of wifi

*updated*

setakat pkl 5.05pm (17jam and counting)....bateri tinggal 44% - penggunaan wifi yg kerap menyumbang kepada batery-drain...huhu mcm air...

m0mo~
28-01-2013, 04:17 PM
alang2 kan..hehe

ada sape2 takmo amik rebet? :D

elok buka thread bro..aku rasa ramai yang nk cash sebab dah ada henfon canggih...

m0mo~
28-01-2013, 04:18 PM
Hoho aku tgh surf carigold pkai bp 2

So far bateri tinggal 63% duk bc thread bagai

Heavy use of wifi

:)cgrock:)cgrock:)cgrockMANTOP!!!

epi_san
28-01-2013, 04:47 PM
baca sekarang bro..aku nk request momod delete thread ni dah..:eek::eek::eek:

paakai wifi ofice xleh tgk bideo dan gambar pun x kuo..
hahaha

slvrchair
28-01-2013, 05:07 PM
paakai wifi ofice xleh tgk bideo dan gambar pun x kuo..
hahaha

tak angkat satu ka bro hehe :)paid

tokmung
28-01-2013, 05:13 PM
smart la jugak smartphone ni. kat dungun mana ntah nak cari?