PDA

View Full Version : Santai Pakej Komunikasi Belia. Latest dr Umobile, Digi, Clixster, maxis.Nak pilih yg mane?


akecema
07-01-2013, 09:55 AM
Salam.
Sesiapa yang berjaya register package ni korg nak ambik phone ape?

aku dah berjaya pagi td
cuma xtau la nak ambik phone ape
untuk org rumah aku
:)paid

http://imageshack.us/a/img7/7799/skmm.jpg

nak register kat sini
https://komunikasibelia.skmm.gov.my/

lupa kene bgtau
kalo dah berjaya, korg ade masa sebulan untuk tebus
kalo idak kene tggu lagi sebulan baru boleh register balik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
update digi
menarik nih
http://imageshack.us/a/img689/4843/digi1q.jpg
http://imageshack.us/a/img713/4862/digi1.jpg


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update Umobile
http://www.u.com.my/sites/default/files/images/belia/phones.jpg
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Clixster
http://imageshack.us/a/img22/9484/clixster.png
http://www.clixster.net/index.php?do=/pkbpage2/
-----------------------------------------------------------------------------------------
Maxis
prepaid
http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/images/prepaid_plan_devices.jpg
pospaid
http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/images/postpaid_plan_devices.jpg

boyz371
07-01-2013, 09:56 AM
Salam.
Sesiapa yang berjaya register package ni korg nak ambik phone ape?

aku dah berjaya pagi td
cuma xtau la nak ambik phone ape
untuk org rumah aku
:)paid

kena ambil dengan pelan data skali kan?

katanablade
07-01-2013, 10:00 AM
Salam.
Sesiapa yang berjaya register package ni korg nak ambik phone ape?

aku dah berjaya pagi td
cuma xtau la nak ambik phone ape
untuk org rumah aku
:)paid

register kat mane? ade link tak tt?

akecema
07-01-2013, 10:02 AM
register kat mane? ade link tak tt?

https://komunikasibelia.skmm.gov.my/

akecema
07-01-2013, 10:02 AM
kena ambil dengan pelan data skali kan?

a ah
kene ambik pelan sekali

katanablade
07-01-2013, 10:03 AM
tq tt... hohohoho.. srg gak aku register

DNi
07-01-2013, 10:05 AM
Amik pelan data tu brape lama lak terikat.>??

morozai_man
07-01-2013, 10:08 AM
amik plan prabayar pon xpe...x terikat ngn kontrak.

GamezStar
07-01-2013, 10:08 AM
Amik pelan data tu brape lama lak terikat.>??

x sure lagi.. minggu ni dia org akan keluarkan list baru.

lokman80
07-01-2013, 10:13 AM
Baek punya iklan gambar iphone tp yg ditawarkn erm indah khabar dr rupa bersyarat plak tu ......

GamezStar
07-01-2013, 10:14 AM
Baek punya iklan gambar iphone tp yg ditawarkn erm indah khabar dr rupa bersyarat plak tu ......

da x de syarat da .. leh beli ape2 pon.. tapi tunggu minggu ni skmm akan kasi list baru

katanablade
07-01-2013, 10:15 AM
pastu kat mane leh beli hp ni?

akecema
07-01-2013, 10:15 AM
Amik pelan data tu brape lama lak terikat.>??

ikut suka kalo xsilap
12 bulan atau 24 bulan

akecema
07-01-2013, 10:16 AM
x sure lagi.. minggu ni dia org akan keluarkan list baru.

ye ke bro
aku ingat ikut apa package yang ada dekat provider tu

GamezStar
07-01-2013, 10:17 AM
ye ke bro
aku ingat ikut apa package yang ada dekat provider tu

beter jangan amik dulu.. tunggu list baru.. sebb kan da tak de limit

Missy^Dreamy
07-01-2013, 10:17 AM
amik prepaid je xleh ke? pelik la aku. skim ni kata nk membantu belia kurang duit nk beli fon, tapi kalau da ikat terus dgn pelan 12/24 bulan tak ke membebankan jugak tu? x pasal2 ada komitmen bulanan. huhu.

farr1z
07-01-2013, 10:18 AM
nak beli henpon just tunjuk slip tu la
daftar terus berjaya eh ?

bananaphone
07-01-2013, 10:18 AM
if dah register kena tggu email dlu ke

GamezStar
07-01-2013, 10:19 AM
if dah register kena tggu email dlu ke

lepas berjaya kan dia ade kasi slip .. benda tu print + bawak ke kedai.

Keyroll
07-01-2013, 10:19 AM
i. Warganegara Malaysia yang berumur di antara 21-30 tahun pada tarikh memohon;
ii. Pendapatan bulanan adalah RM3,000 dan ke bawah;
iii. Model telefon pintar 3G yang ditawarkan;
iv. Untuk langganan baru dan sedia ada pakej jalurlebar; dan
v. Satu telefon hanya untuk satu belia;


:)paid

akecema
07-01-2013, 10:20 AM
if dah register kena tggu email dlu ke

aku xpasti masuk email ke tak
tp kalo dah register akan keluar mcm hmmm maklumat dan tulis telah berjaya
print maklumat tu dan claim
nnt aku post contoh

katanablade
07-01-2013, 10:22 AM
beter jangan amik dulu.. tunggu list baru.. sebb kan da tak de limit

nnt leh kasik upload tak list tu bro?

rozainijumadi
07-01-2013, 10:24 AM
klu dah ade subscribe internet xyah pon xpekan rasenye?

Lancelot
07-01-2013, 10:25 AM
Selamat memakai telephone baru :)

liver_bird
07-01-2013, 10:26 AM
aku try register utk ank buah aku 3-4 kali asyik tak bole jer...form bole isi..tiba accept yg last jer tak bole...kiwakk btul...

farr1z
07-01-2013, 10:26 AM
kalau nak guna rebate tu beli accessories macam bateri ka, charger dll boleh tak ?? :D

RuthlessFairy
07-01-2013, 10:27 AM
amik prepaid je xleh ke? pelik la aku. skim ni kata nk membantu belia kurang duit nk beli fon, tapi kalau da ikat terus dgn pelan 12/24 bulan tak ke membebankan jugak tu? x pasal2 ada komitmen bulanan. huhu.

boleh kedua2nye prepaid atau postpaid.

RuthlessFairy
07-01-2013, 10:28 AM
aku daftar lambat lagi lah...

tunggu xperia V masuk malaysia and semoga ada dalam list.

akecema
07-01-2013, 10:28 AM
klu dah ade subscribe internet xyah pon xpekan rasenye?

dah
tp rasenye akan mahal sikit la harga phone
:D

GamezStar
07-01-2013, 10:29 AM
aku try register utk ank buah aku 3-4 kali asyik tak bole jer...form bole isi..tiba accept yg last jer tak bole...kiwakk btul...

aku dari 1hb sampai semlm x leh.. sakit haty.. berjam2 buang masa tekan butang dafta.. last sekali pgi tadi sebelum pi keje.. kol 7 lebih aku try.. alhamdullilah leh.. 1 lagi ruang untuk 3g kot kene isi gak walau pon korang x de amik.. benda ni error kot .. korang bedal je amik pakej mana2 pastu daftar.. make sure kene buat pagi2 la

Mizz Adilla
07-01-2013, 10:29 AM
Aku baru register.dia tulis:

STATUS PENDAFTARAN
Tahniah, permohonan anda telah diterima. No rujukan permohonan anda ialah ........
PERINGATAN:
1. Slip penebusan rebat ini akan luput pada 07/02/2013.
2. Permohonan semula hanya dibenarkan dalam tempoh dua (2) bulan daripada tarikh permohon.

maknanya ni dah berjaya ke?aku blur lah..:))

akecema
07-01-2013, 10:30 AM
aku dari 1hb sampai semlm x leh.. sakit haty.. berjam2 buang masa tekan butang dafta.. last sekali pgi tadi sebelum pi keje.. kol 7 lebih aku try.. alhamdullilah leh.. 1 lagi ruang untuk 3g kot kene isi gak walau pon korang x de amik.. benda ni error kot .. korang bedal je amik pakej mana2 pastu daftar.. make sure kene buat pagi2 la

aku register dalam jam 9 td
sekali je terus lepas
:)paid

ari jumaat lepas aku ade apply dari pagi sampai petang
xlepas2 jugak~X(

GamezStar
07-01-2013, 10:30 AM
pasal kene amk langgan 3g sekali tu.. kene tunggu list baru.. sebb awal2 dulu umobe ke digi keluar list yg prepid nyer...

akecema
07-01-2013, 10:31 AM
Aku baru register.dia tulis:

STATUS PENDAFTARAN
Tahniah, permohonan anda telah diterima. No rujukan permohonan anda ialah ........
PERINGATAN:
1. Slip penebusan rebat ini akan luput pada 07/02/2013.
2. Permohonan semula hanya dibenarkan dalam tempoh dua (2) bulan daripada tarikh permohon.

maknanya ni dah berjaya ke?aku blur lah..:))

dah lepas la tu
cetak page tu.. nak selamat save dalam pdf
nnt bleh print bila2 masa
yg penting no rujukan

GamezStar
07-01-2013, 10:31 AM
Aku baru register.dia tulis:

STATUS PENDAFTARAN
Tahniah, permohonan anda telah diterima. No rujukan permohonan anda ialah ........
PERINGATAN:
1. Slip penebusan rebat ini akan luput pada 07/02/2013.
2. Permohonan semula hanya dibenarkan dalam tempoh dua (2) bulan daripada tarikh permohon.

maknanya ni dah berjaya ke?aku blur lah..:))

:)cgrock betul la ni la slipnyer... print pastu klu nak redeem bawak pi kedai

slvrchair
07-01-2013, 10:31 AM
yes berjaya jgk akhirnya...iphone 5 aku datang hahahahaha

akecema
07-01-2013, 10:31 AM
pasal kene amk langgan 3g sekali tu.. kene tunggu list baru.. sebb awal2 dulu umobe ke digi keluar list yg prepid nyer...

yg dah keluar sblm ni umobile, talk tune n clister
tp tu list phone yg bawah rm500

GamezStar
07-01-2013, 10:32 AM
aku register dalam jam 9 td
sekali je terus lepas
:)paid

ari jumaat lepas aku ade apply dari pagi sampai petang
xlepas2 jugak~X(

same a.. siap aku biakan loading sampai 1 hary.. sampai kol 11mlm hampeh x leg gak.. ~X(~X(

Mizz Adilla
07-01-2013, 10:34 AM
dah lepas la tu
cetak page tu.. nak selamat save dalam pdf
nnt bleh print bila2 masa
yg penting no rujukan

:)cgrock betul la ni la slipnyer... print pastu klu nak redeem bawak pi kedai

Owh..thanks..
simple je slipnye..ehehe..
boleh lah cari hp baru..hihi

longrich4me
07-01-2013, 10:36 AM
Salam.
Sesiapa yang berjaya register package ni korg nak ambik phone ape?

aku dah berjaya pagi td
cuma xtau la nak ambik phone ape
untuk org rumah aku
:)paid

http://imageshack.us/a/img7/7799/skmm.jpg

nak register kat sini
https://komunikasibelia.skmm.gov.my/

lupa kene bgtau
kalo dah berjaya, korg ade masa sebulan untuk tebus
kalo idak kene tggu lagi sebulan baru boleh register balik
Yang berjaya ialah syarikat telekomunikasi

GamezStar
07-01-2013, 10:38 AM
masa bawah rm500 phone yg terbaik adelah Ninetology Black Pearl 2. mungkin aku akan amik phone ni gak.. sebb taknak la yg mahal2..

akecema
07-01-2013, 10:43 AM
Yang berjaya ialah syarikat telekomunikasi

ade betulnye
maybe gov kautim die ckp bagi rebet rm100 dan rm100 lg provider backup
so kene la buat mcm tu

akecema
07-01-2013, 10:44 AM
masa bawah rm500 phone yg terbaik adelah Ninetology Black Pearl 2. mungkin aku akan amik phone ni gak.. sebb taknak la yg mahal2..

aku pun dah tgk yg ni
mcm menarik cuma cina punya syarikat la

xperia tito 2nd choice

rozainijumadi
07-01-2013, 10:50 AM
then dh print slip tu bwk g kedai yg terpilih je cmtu ke?? then klu harga phone tu 500 cthnye.. kt byr 300 then langgan broadband.. cmtu ke?? maap ambe org kampung...

rozainijumadi
07-01-2013, 10:51 AM
https://www.facebook.com/photo.php?v=437016866353076

tetibe jmpe link ni kat fb... kes lmbt dpt rebate la ni kot.. susah sgt prosedurnye... hehhee

diaboliq
07-01-2013, 10:52 AM
mesti dorang markup harga dulu baru rebet 200..
ala...mcm x biasa.....

GamezStar
07-01-2013, 10:56 AM
then dh print slip tu bwk g kedai yg terpilih je cmtu ke?? then klu harga phone tu 500 cthnye.. kt byr 300 then langgan broadband.. cmtu ke?? maap ambe org kampung...

aaa biasanya dia org akan terus bgtau berape yg kita perlu bayar cash.. telco akan tolak harga gan rebet siap2.

paastu pakej memang + gan boadband

farr1z
07-01-2013, 10:59 AM
https://www.facebook.com/photo.php?v=437016866353076

tetibe jmpe link ni kat fb... kes lmbt dpt rebate la ni kot.. susah sgt prosedurnye... hehhee

taktik baru
ramai la lepas ni tiru :eek::eek:

rozainijumadi
07-01-2013, 11:01 AM
aaa biasanya dia org akan terus bgtau berape yg kita perlu bayar cash.. telco akan tolak harga gan rebet siap2.

paastu pakej memang + gan boadband

ok thanks bos...

r-left
07-01-2013, 11:03 AM
kat mane nak tgk jenis hpnya untuk rebate ni??

rozainijumadi
07-01-2013, 11:04 AM
1 lg soalan... klu rebate tu gabung bley x?? :p :p
aku ngn wife masih layak.. so tmbh 100 je lg.. nk beli hp utk anak sbnrnye... biar canggih sket... :):)

akecema
07-01-2013, 11:04 AM
1 lg soalan... klu rebate tu gabung bley x?? :p :p
aku ngn wife masih layak.. so tmbh 100 je lg.. nk beli hp utk anak sbnrnye... biar canggih sket... :):)

confirm xboleh:))
kalo boleh selamba aku beli 1phone 5

shy2arleeyaa
07-01-2013, 11:06 AM
aku dah 2 kali isi permohonan..
bila nk submit tu dia kuar ~~~Permohonan sedang dihantar. Sila tunggu...
dkt sejam tggu xde pape pun..huhu

slvrchair
07-01-2013, 11:16 AM
aku dah 2 kali isi permohonan..
bila nk submit tu dia kuar ~~~Permohonan sedang dihantar. Sila tunggu...
dkt sejam tggu xde pape pun..huhu

cuba lagi bro, try timing ko nye percubaan...huhuh percubaan aku yr ke berapa ratus aku tak tau la tp pagi tadi dlm pkl 9 lebih senang jer nk masuk...

kne ikut timing...ramai sgt congested server mmg sampai kemlm la takleh akses...

guklak bro or sis? :D

GamezStar
07-01-2013, 11:24 AM
confirm xboleh:))
kalo boleh selamba aku beli 1phone 5

iphone6 pong x de hal :)):)):))

shy2arleeyaa
07-01-2013, 11:31 AM
cuba lagi bro, try timing ko nye percubaan...huhuh percubaan aku yr ke berapa ratus aku tak tau la tp pagi tadi dlm pkl 9 lebih senang jer nk masuk...

kne ikut timing...ramai sgt congested server mmg sampai kemlm la takleh akses...

guklak bro or sis? :D

okeh..akan cube lagi..yg malas time nk taip alamat tu la..~X(
tu ar pasal..nk kene pandai cari timing,kalau x nak masuk webpage tu pun xbole..

aloy5513
07-01-2013, 11:41 AM
x leh daftar pong... ni scamm ke ape

GamezStar
07-01-2013, 12:46 PM
register waktu pagi2 bro

putera555
07-01-2013, 12:48 PM
aku lepas dah isi dalam kui 830 pg td.. huh dari minggu lepas try x lepas2 akhirnye done gak.. hehehe

juweialhaj
07-01-2013, 12:53 PM
beberapa hari lepas aku cuba tak berjaya. malas lagi nk cuba.

tunggu dah reda sket.

akecema
07-01-2013, 12:56 PM
aku lepas dah isi dalam kui 830 pg td.. huh dari minggu lepas try x lepas2 akhirnye done gak.. hehehe

aku rase masa ideal nak register jam 7am~9am kot
dalam jam 9 td aku register senang je

yinbyungheon
07-01-2013, 12:58 PM
kaya kroni...
pakej komunikasi belia ke komunikasi kroni ni..aku keliru dah ni...kahkahkah

longrich4me
07-01-2013, 12:59 PM
ade betulnye
maybe gov kautim die ckp bagi rebet rm100 dan rm100 lg provider backup
so kene la buat mcm tu
Apa tak betulnya, beli hp canggih lepas tu kena beli pelan dan hp sekali. So, telco le yang menang..... hahahahaha

GamezStar
07-01-2013, 01:39 PM
Rebat beli telefon

Kuala Lumpur: Sebuah panel khas diwujudkan bagi menentukan nisbah harga telefon mudah alih pintar bagi mengelak penjual mengaut keuntungan secara berlebihan.
Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata panel itu yang dianggotai syarikat telekomunikasi dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), akan menentukan serta mengambil tindakan sepatutnya terhadap pihak tertentu yang cuba mengaut keuntungan.


“Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan juga akan memantau bersama panel itu untuk mengawal harga telefon mudah alih pintar itu,” katanya ketika diminta mengulas mengenai rebat RM200 yang ditawarkan kepada belia.

Rais ditemui selepas Majlis Ramah Mesra Pertandingan Badminton Persahabatan D'SURY dan Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) di Dewan Badminton, Istana Negara lama, di sini.

Mansuh had maksimum

Jemaah Menteri bersetuju untuk memansuhkan had maksimum RM500 bagi pembelian telefon pintar 3G di bawah Pakej Komunikasi Belia yang bermula 2 Januari lalu.
Sebelum ini, antara syarat bagi membolehkan belia berumur 21 hingga 30 tahun dan berpendapatan kasar di bawah RM3,000 ialah mereka hanya dibenarkan untuk membeli telefon pintar yang berharga di bawah RM500 saja (sebelum rebat).

Beri keadilan

Rais berkata, langkah ini bertujuan memberi keadilan kepada semua pihak dan berharap bilangan belia yang mendaftar untuk mendapatkan rebat itu yang bermula 1 Januari lalu, akan meningkat menjelang tempoh tamat pendaftaran pada 31 Januari.

"Setakat ini, lebih 10,000 belia telah mendaftar untuk membeli dan KPKK mengharapkan bilangan meningkat dalam tempoh yang singkat, bergantung kepada kemampuan dan keperluan masing-masing," katanya.

Ketika ditanya mengapa golongan belia perlu mendaftar secara dalam talian, Rais berkata: “Apa salahnya dengan pendaftaran. Ini satu daripada cara pihak berkuasa mengumpul semak data dan memaklumkan kepada industri telekomunikasi mengenai berapa orang yang ingin membeli dan memenuhi permintaan pasaran. Ini bukanlah sesuatu yang kami lakukan untuk merumitkan keadaan.”

Rais berkata, sekiranya golongan belia ingin menyuarakan pendapat atau pertanyaan lanjut, mereka boleh menghubungi hotline SKMM di 1800-88-4040 atau menerusi laman web

sumber bhairan

Mr Ozu
07-01-2013, 01:58 PM
boleh kedua2nye prepaid atau postpaid.

katner bgtau boleh prepaid..? aku tgk kt web skmm, postpaid only..

i uniq
07-01-2013, 02:01 PM
prepaid hanya ditawarkn oleh u mobile..blh cek kt laman u mobile

irsaffy
07-01-2013, 02:02 PM
tang gaji plak xlepas..:(

tok peniaga@
07-01-2013, 02:13 PM
umur tok dah tak boleh memohon...

RuthlessFairy
07-01-2013, 02:15 PM
katner bgtau boleh prepaid..? aku tgk kt web skmm, postpaid only..

depends pada telco.

ni from u-mobile
http://www.ammboi.com/2013/01/01/umobile-tawar-5-pilihan-smartphone-pakej-komunikasi-belia-pkb-2012/

tapi phone terpilih sahaja la.
kire mmg betul2 membantu yang tak mampu la.
yang mampu beli iphone rasanye tak perlu prepaid kot

**nice avatar, huh.

amazinggold88
07-01-2013, 02:19 PM
prepaid hanya ditawarkn oleh u mobile..blh cek kt laman u mobile

hotlink ngn yes pun boleh prepaid

slvrchair
07-01-2013, 02:34 PM
prepaid rsnye sme bleh...diorg ader yg cas ikut jam/hari/minggu/bulan...

aku pnh wat dgn maxis 2 jam nye broadband hehehe

LintuhutLingsak
07-01-2013, 04:00 PM
S: Bagaimana cara untuk menuntut rebat ini?
J: Selepas pengesahan dilakukan di wakil-wakil penyedia perkhidmatan, anda boleh memilih telefon pintar yang ditawarkan dan rebat RM 200 akan diberi dengan serta merta. Pemohon hanya perlu membayar baki harga telefon tersebut.

Dah berjaya print permohonan online..Aku telefon celcom tanya pasal ni, jawapan dia nak tuntut rebat ni kena buat kat Blue Cube CapSquare, KL..persoalannya,kalau aku duduk jauh dari KL camne?Sabah?Sarawak? Ni untuk Celcom je, yang lain aku tak pasti.

GamezStar
07-01-2013, 04:03 PM
S: Bagaimana cara untuk menuntut rebat ini?
J: Selepas pengesahan dilakukan di wakil-wakil penyedia perkhidmatan, anda boleh memilih telefon pintar yang ditawarkan dan rebat RM 200 akan diberi dengan serta merta. Pemohon hanya perlu membayar baki harga telefon tersebut.

Dah berjaya print permohonan online..Aku telefon celcom tanya pasal ni, jawapan dia nak tuntut rebat ni kena buat kat Blue Cube CapSquare, KL..persoalannya,kalau aku duduk jauh dari KL camne?Sabah?Sarawak? Ni untuk Celcom je, yang lain aku tak pasti.

ni masalah celcom ni.. bro report kt skmm ckp mcm ni kt dia org

akecema
08-01-2013, 07:16 AM
Sape2 nak register buat skrg
Hehehe

oldskoolrocka
08-01-2013, 07:32 AM
kalau dah ade plan data skng rebet dpt bape bape hengget?ade list tak henpon yang maxis lahanat tawarkan?

9_9
08-01-2013, 07:36 AM
hrp ada ipom
nggggg

sukalepak
08-01-2013, 10:26 AM
aku rasa pakej nih untuk orang yang x berkemampuan nk beli enset yang ada internet kot sebab model2 murah jer yg ditawarkan.....

Blazed
08-01-2013, 10:48 AM
dah register tapi email xdpt2 lagi...2 hari dh...nk print slip on the spot xde printer plak...pstu lupa save aiseh

akecema
08-01-2013, 12:00 PM
digi punya offer
S3 tu bro

eday84
08-01-2013, 12:28 PM
samsung y tu cambest je kat digi
rm 169 je.. prepaid tak kisahkan asal kita jgn on internet hehe..
mmg utk belia tak ckup gaji mcm aku lah haha

maxis ada la offer
tapiii
-boleh rebat kat maxis center alamanda je haha
-banyak syarat2 lain

http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/

rionesta
08-01-2013, 12:36 PM
ingatkan bleh gak try apply, tgk2 syarat dia gaji msti 3000 ke bwh..melepas laa diskaun rm200...

cagar11th
08-01-2013, 12:45 PM
nak daftar pon susah....umur nak naik 30 nie.... gaji pon nak nek 3k nie./... hadoi...smat phone, smat phone..... adakah akan melahirkan smart people??.....

DNi
08-01-2013, 03:52 PM
ikut suka kalo xsilap
12 bulan atau 24 bulan

owh...cm tu yea....trima kasih sbb kongsi info...kiranya sama cm maxis n celcom jual hp blckberi dulu la yea...ermmm......

DNi
08-01-2013, 03:53 PM
x sure lagi.. minggu ni dia org akan keluarkan list baru.

erm...ok...pe pn tq sbb kongsi info... ^_^

soulsix
08-01-2013, 04:01 PM
digi punya offer
S3 tu bro
harga kat web tu harga tanpa upfront n caj lain2. kalau jumlahkan caj tu semua dah nak dekat harga asal dah

akecema
08-01-2013, 04:06 PM
harga kat web tu harga tanpa upfront n caj lain2. kalau jumlahkan caj tu semua dah nak dekat harga asal dah

Beza rm200
Stakat ni aku dah mark note 2
Tp aku nak tggu dulu dr maxis n celcom
Lgpun kene bentang bajet belanjawan kepada org rumah dulu

soulsix
08-01-2013, 04:27 PM
Beza rm200
Stakat ni aku dah mark note 2
Tp aku nak tggu dulu dr maxis n celcom
Lgpun kene bentang bajet belanjawan kepada org rumah dulu
digi smartplan agak bagus sebenarnya. yg fix data plan je. call n sms caj per use. banding celcom n maxis

idiaz_131
08-01-2013, 04:45 PM
parking dulu....nanti bru daftar

benartzam
08-01-2013, 05:48 PM
yang offer htc one x tu dah sama je dengan harga baru kat luar walaupun setelah rebate rm200.

Blazed
09-01-2013, 01:13 PM
umboile punye offer terbaik
http://www.u.com.my/prepaid/youth-communication-package

GamezStar
09-01-2013, 01:45 PM
umboile punye offer terbaik
http://www.u.com.my/prepaid/youth-communication-package

haizzzzzzzzz mahal gak :(:(

BlackPearl 2 je la murah

akecema
09-01-2013, 04:59 PM
update dari u mobilehttp://www.u.com.my/sites/default/files/images/belia/phones.jpg

akecema
09-01-2013, 05:01 PM
haizzzzzzzzz mahal gak :(:(

BlackPearl 2 je la murah

umobile xde contract

azrulazman
09-01-2013, 05:03 PM
umobile xde contract

takde contract. lagi bagus

akecema
09-01-2013, 05:03 PM
takde contract. lagi bagus

tp mahal sgt:((
xmampu dah tgk harga

FaZiL^aFiZi
09-01-2013, 05:06 PM
aku amik hp yg paling murah .

eday84
09-01-2013, 05:19 PM
takde contract amik samsung y ok jgk

akecema
09-01-2013, 05:20 PM
http://imageshack.us/a/img22/9484/clixster.png

dari clixster

zerkz
09-01-2013, 05:31 PM
masalahnyer... cawangan telco blom menyeluruh satu malaysia.... kalau org kat kedah takkan nak turun KL semata2 nak redeem rebate tu......

suaji
09-01-2013, 05:32 PM
tp mahal sgt:((
xmampu dah tgk harga

Harga Galaxy Nexus tu SCAM kaw2 nye.. :eek: :eek:

lagi mahal drp S3 wooot..

akecema
09-01-2013, 05:37 PM
Harga Galaxy Nexus tu SCAM kaw2 nye.. :eek: :eek:

lagi mahal drp S3 wooot..

umobile mahal sgt la
note pun rm1500
kalo note2 xpe gak

tgh tggu maxis n celcom plak:)paid

seph
09-01-2013, 05:40 PM
umobile mahal sgt la
note pun rm1500
kalo note2 xpe gak

tgh tggu maxis n celcom plak:)paid

sialkom lagi scam. Bulan2 kena bayar rm78. :(scam

Kudin001
09-01-2013, 05:47 PM
umobile tmpt aku paling clear :)paid

GamezStar
09-01-2013, 05:57 PM
clixter ni pe benda ? kedai jual telepon ke atau telco ?

suaji
10-01-2013, 09:15 AM
umobile mahal sgt la
note pun rm1500
kalo note2 xpe gak

tgh tggu maxis n celcom plak:)paid

Kalo MAXIS dgn CELCOM rasa nya lagi mahal kot..
nak nak kalo diorg sruh ambik data plan yg postpaid nye..

nak kena byr pakej call dgn data plan..

nurul2109
10-01-2013, 11:46 AM
umobile mahal sgt la
note pun rm1500
kalo note2 xpe gak

tgh tggu maxis n celcom plak:)paid

:D..ni KHAS untuk golongan yg xmampu bli smart phone..ini kes kalau dah boleh beli hp RM1K,bukan xmampu dah ni...ni dah kes nak menunjuk..:-?

Scorpions10
10-01-2013, 12:13 PM
:D..ni KHAS untuk golongan yg xmampu bli smart phone..ini kes kalau dah boleh beli hp RM1K,bukan xmampu dah ni...ni dah kes nak menunjuk..:-?

bgjid kita kan suka rakyat yg dh upgrade..membazir pun xpe janji rakyat nmpk hebat dgn memiliki smartphone..:)):))

benartzam
10-01-2013, 02:35 PM
aku dah agak dah. umobile ikot harga mana tu? kat samsung centre pun harga s3 memang camtu walau tanpa rebate. scam sungguh.

alphaOne
10-01-2013, 02:38 PM
digi paling bes kot stkt ni..

benartzam
10-01-2013, 02:45 PM
digi paling bes kot stkt ni..

bro boleh tolong explain ttg digi? betul ke harga yg tertera tu sahaja yg perlu dibayar tanpa ada bayaran tambahan lain. dan bulanan yg termurah plak?

alphaOne
10-01-2013, 02:53 PM
bro boleh tolong explain ttg digi? betul ke harga yg tertera tu sahaja yg perlu dibayar tanpa ada bayaran tambahan lain. dan bulanan yg termurah plak?

tgu saya ke digi dulu untuk saya buat kupasan selanjutnya ya..

akecema
10-01-2013, 02:56 PM
tgu saya ke digi dulu untuk saya buat kupasan selanjutnya ya..

cun bro
nnt update ye
skrg pun 1st choice aku note digi
tggu celcom n maxis keluarkan tuk skmm ni (jika ada)

alphaOne
10-01-2013, 05:02 PM
cun bro
nnt update ye
skrg pun 1st choice aku note digi
tggu celcom n maxis keluarkan tuk skmm ni (jika ada)
note digi harga biasa 1399 dengan plan rm88 sebulan contract 2 tahun untuk 8g internet akses.. dia rebate 200 jadi harga phone jadi 1199.. ok la tue..

drpd yes yg bagi hp tah pape.. xde sim.. kena maintain 30 sebulan.. kl x langgan yes da x boleh pakai dah device samsung tue..

benartzam
10-01-2013, 05:06 PM
tgu saya ke digi dulu untuk saya buat kupasan selanjutnya ya..

baik bos. tanya selengkapnya. hehe. :D

mns9178
11-01-2013, 01:10 AM
tak der sape yg beli Hp guna rebate ni lagi ker?

akecema
11-01-2013, 10:03 AM
update dari maxis
prepaid
http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/images/prepaid_plan_devices.jpg
pospaid
http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/images/postpaid_plan_devices.jpg

akecema
11-01-2013, 10:04 AM
tak der sape yg beli Hp guna rebate ni lagi ker?

tggu semua provider keluarkan list
pilih yg TERBAIK!!!

eday84
11-01-2013, 10:08 AM
maxis tu smart jgk tapi monthly berapa ek? talkmore28 tu dgn 200 sms rasa2 bape lak tu huhu

cagar11th
11-01-2013, 10:53 AM
bro boleh tolong explain ttg digi? betul ke harga yg tertera tu sahaja yg perlu dibayar tanpa ada bayaran tambahan lain. dan bulanan yg termurah plak?

Notes:

Total Savings are inclusive of savings from DiGi's Phone Price, Auto-Billing rebate of RM5/month for six (6) months.
An Advance Payment is applicable upon sign-up (for purchasing a device under contract + one-month commitment fee for DG Smart Plan™ subscription).

ada sape2 tau berapa nilai advance payment utk digi nie??....

untuk maxis plak: kalau amik iphone postpaid adv pyment rm500...
Advance payment will be refunded from the 1st month onwards over the next 5 months. The account must be active and clear of any outstanding amount due at the time of refund.

azmie82
11-01-2013, 10:59 AM
Aku nk dftr td tp xde akaun epf lak.tah mn hlg nombornya.dh lm x gna.
blh ke dftr klu pakai internet celcom skmm je.ke salah cz aku dh 30 taun.haha.igt mls nk amik pelan internet lain cz clcom skmm ni mmg dftr atas nm aku sndri.sp tau.klu blh nk dftr smula ke pakej komunikasi belia tu

akecema
11-01-2013, 12:38 PM
Notes:

Total Savings are inclusive of savings from DiGi's Phone Price, Auto-Billing rebate of RM5/month for six (6) months.
An Advance Payment is applicable upon sign-up (for purchasing a device under contract + one-month commitment fee for DG Smart Plan™ subscription).

ada sape2 tau berapa nilai advance payment utk digi nie??....

untuk maxis plak: kalau amik iphone postpaid adv pyment rm500...
Advance payment will be refunded from the 1st month onwards over the next 5 months. The account must be active and clear of any outstanding amount due at the time of refund.

digi ni aku ingat nak buat EPP
tp pesal harga phone EPP lg mahal dari biase
padahal package plan same je

akecema
17-01-2013, 05:31 PM
aku baca ade some kedai yg boleh cash rebet tu
tp xdapat rm200
maybe dalam rm150 + kene beli satu prepaid

azmie82
22-01-2013, 09:19 PM
tgh tgu claim sony tipo kt senheng.kn order cz xde stok

mfg85
23-01-2013, 08:47 AM
dah amik dah pon....boleh amik prepaid ler....amik 9 technology...rm499...

azhahalim
24-01-2013, 10:27 PM
aku baca ade some kedai yg boleh cash rebet tu
tp xdapat rm200
maybe dalam rm150 + kene beli satu prepaid

kat mane kedai tu,jom ramai gi cash :)cgrock

mrAX151
25-01-2013, 10:34 AM
tt,kalau kita nak beli hp saje mmg tak jual ye?sbb dah sedia pakai prepaid yg ada dataplan.mohon pencerahan member2 CG sekalian

benartzam
25-01-2013, 10:35 AM
tt,kalau kita nak beli hp saje mmg tak jual ye?sbb dah sedia pakai prepaid yg ada dataplan.mohon pencerahan member2 CG sekalian

ada sesetengah kedai yang boleh bro. macam 1gadget dot com.

benartzam
25-01-2013, 10:36 AM
Aku masih menunggu lagi untuk tahu berapa advance payment kat digi ni selain harga yang device setelah rebate.

azmie82
25-01-2013, 10:59 AM
akhirnya dh amik xperia tipo semlam kt senheng.kn byr rm229 n kn wat member kad rm12.kad org lain xleh pkai ktnya

9_9
25-01-2013, 11:21 AM
iphone pun ada wehhhhj

sitoplasmat
25-01-2013, 11:51 AM
perrhhh, sakit hati betul...aku htr pemohonan tarikh 12/1/2013...sampai skrg tak dapat email apa2 dari diaorg...member aku htr 14/1/2013 siap jantina salah isi dah dapat email berserta no siri...member aku seorang lagi isi lambat pun dah dapat...

aku daftarkan sekali utk adik ak punya pada hari yg sama, tapi dia pun tak dapat lagi sebarang email..

aku tanya abg aku yg daftar pada tarikh yg sama, beliau pun belum dapat email...

pelik arrrr..call tak angkat2....baru jap tadi email, tak tahu la dia baca ke tak....dah la tarikh luput pembelian 12/2/13 (Slip penebusan rebat ini akan luput pada 12/02/2013.)...

lepas isi aku hanya dapat yg nei jer :

111861

tgk yang aku petak merah tu....perluke kita tunggu email dari skmm utk dapat no siri tu atau print jer maklumat ini selepas daftar dan beli phone???

siapa ada kes sama mcm aku nei???

Fir_za
26-01-2013, 05:50 PM
kat mane eh blh claim rebet ni hampir sume branch kt penang ngn Jb tpi sume lps raye cine de stok tu pon utk hp yg mhal2..voucher expired 9/2 plk tu..huhuhu

azmie82
30-01-2013, 02:39 PM
perrhhh, sakit hati betul...aku htr pemohonan tarikh 12/1/2013...sampai skrg tak dapat email apa2 dari diaorg...member aku htr 14/1/2013 siap jantina salah isi dah dapat email berserta no siri...member aku seorang lagi isi lambat pun dah dapat...

aku daftarkan sekali utk adik ak punya pada hari yg sama, tapi dia pun tak dapat lagi sebarang email..

aku tanya abg aku yg daftar pada tarikh yg sama, beliau pun belum dapat email...

pelik arrrr..call tak angkat2....baru jap tadi email, tak tahu la dia baca ke tak....dah la tarikh luput pembelian 12/2/13 (Slip penebusan rebat ini akan luput pada 12/02/2013.)...

lepas isi aku hanya dapat yg nei jer :

111861

tgk yang aku petak merah tu....perluke kita tunggu email dari skmm utk dapat no siri tu atau print jer maklumat ini selepas daftar dan beli phone???

siapa ada kes sama mcm aku nei???
aku g tebus kt senheng bwak yg bro attach tu je.pd hal dlm emel ada trus dpt.pkl 1 aku dftr pkl 2 dia dh email.tp x check pun trus g claim.tnya org senheng tu dia kata blh je pakai surat tnpa no siri tu.adik aku pun sama kes cm ko smpai skrg x dpt email lg cz x print trus.

rozainijumadi
13-02-2013, 06:32 PM
Salam.
Sesiapa yang berjaya register package ni korg nak ambik phone ape?

aku dah berjaya pagi td
cuma xtau la nak ambik phone ape
untuk org rumah aku
:)paid

http://imageshack.us/a/img7/7799/skmm.jpg

nak register kat sini
https://komunikasibelia.skmm.gov.my/

lupa kene bgtau
kalo dah berjaya, korg ade masa sebulan untuk tebus
kalo idak kene tggu lagi sebulan baru boleh register balik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
update digi
menarik nih
http://imageshack.us/a/img689/4843/digi1q.jpg
http://imageshack.us/a/img713/4862/digi1.jpg


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update Umobile
http://www.u.com.my/sites/default/files/images/belia/phones.jpg
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Clixster
http://imageshack.us/a/img22/9484/clixster.png
http://www.clixster.net/index.php?do=/pkbpage2/
-----------------------------------------------------------------------------------------
Maxis
prepaid
http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/images/prepaid_plan_devices.jpg
pospaid
http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/images/postpaid_plan_devices.jpg

bley claim lg ke rebate ni?? ke da abes kuota?

zamanchem
13-02-2013, 06:58 PM
rase2 MaxisOne club member bleh amik gak ke PKB ni?

akecema
13-02-2013, 07:48 PM
bley claim lg ke rebate ni?? ke da abes kuota?

Quota ke expired?
Dah extend lg 3 bulan

rozainijumadi
13-02-2013, 09:06 PM
Quota ke expired?
Dah extend lg 3 bulan

yg aku dgr ade limit bajet ni.. mksdnye x sume dapat.. konsep sape cepat die dpt..

akecema
13-02-2013, 09:52 PM
yg aku dgr ade limit bajet ni.. mksdnye x sume dapat.. konsep sape cepat die dpt..

ade quota
xsilap 1.5mil pendaftaran aka rm3juta yg dibudjet

mzak
13-02-2013, 10:17 PM
Salam.
Sesiapa yang berjaya register package ni korg nak ambik phone ape?

aku dah berjaya pagi td
cuma xtau la nak ambik phone ape
untuk org rumah aku
:)paid

http://imageshack.us/a/img7/7799/skmm.jpg

nak register kat sini
https://komunikasibelia.skmm.gov.my/

lupa kene bgtau
kalo dah berjaya, korg ade masa sebulan untuk tebus
kalo idak kene tggu lagi sebulan baru boleh register balik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
update digi
menarik nih
http://imageshack.us/a/img689/4843/digi1q.jpg
http://imageshack.us/a/img713/4862/digi1.jpg


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update Umobile
http://www.u.com.my/sites/default/files/images/belia/phones.jpg
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Clixster
http://imageshack.us/a/img22/9484/clixster.png
http://www.clixster.net/index.php?do=/pkbpage2/
-----------------------------------------------------------------------------------------
Maxis
prepaid
http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/images/prepaid_plan_devices.jpg
pospaid
http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/images/postpaid_plan_devices.jpg

Park dulu...

nanti boleh refer sini...

almuzzammil
20-02-2013, 08:38 AM
salam.kawan2, boleh ke register data plan prepaid? cuba bagi cadangan pakej yang paling murah. terima kasih

drab
20-02-2013, 10:06 AM
perrhhh, sakit hati betul...aku htr pemohonan tarikh 12/1/2013...sampai skrg tak dapat email apa2 dari diaorg...member aku htr 14/1/2013 siap jantina salah isi dah dapat email berserta no siri...member aku seorang lagi isi lambat pun dah dapat...

aku daftarkan sekali utk adik ak punya pada hari yg sama, tapi dia pun tak dapat lagi sebarang email..

aku tanya abg aku yg daftar pada tarikh yg sama, beliau pun belum dapat email...

pelik arrrr..call tak angkat2....baru jap tadi email, tak tahu la dia baca ke tak....dah la tarikh luput pembelian 12/2/13 (Slip penebusan rebat ini akan luput pada 12/02/2013.)...

lepas isi aku hanya dapat yg nei jer :

111861

tgk yang aku petak merah tu....perluke kita tunggu email dari skmm utk dapat no siri tu atau print jer maklumat ini selepas daftar dan beli phone???

siapa ada kes sama mcm aku nei???

boleh bro..xpayah tgu email dia hantar..aku print trus je lpas dia kata tahniah..permohonan telah diterima..aku trus print.g kedai trus pilih.

life_b4diezz
24-02-2013, 04:31 PM
xde ke sape2 yg nk jual murah2 rebat dia?

jiwangkarat
24-02-2013, 09:31 PM
ada sape2 nk bli rebate x.

mi2jie
25-02-2013, 12:53 AM
ha..blh buat bisnes jual rebet nie...cbe korg check klu beli dgn rebet kt maxis, celcom dll dgn beli tanpa rebet kat kedai.aku rase harge mcm lebih kurang je...

life_b4diezz
25-02-2013, 02:06 PM
ada sape2 nk bli rebate x.

bro area mane?

life_b4diezz
04-03-2013, 02:05 PM
kalau sape2 area puchong nk tolak jual rebat dia murah2,bgtau la sy ye.

nommy
10-03-2013, 10:15 AM
salam.kawan2, boleh ke register data plan prepaid? cuba bagi cadangan pakej yang paling murah. terima kasih

boleh jer sebenarnya..saya penah pegi Digi, kat center Digi jer bg prepaid plan...iaitu kat time square..kat branch lain hanya postpaid shj...tapi bila pegi center hampeh gile..dia bg 1 jenis hp jer, samsung s3 mini kot...alasannya yg model lain takder stok..iklan mcm gempak..panas betoi..