PDA

View Full Version : ** Jenama TV LED & LCD Yang Paling Kualitinya Terbaik **


Pages : [1] 2

mzuhairi
04-01-2013, 11:08 AM
Assalamualaikum warga CG .

Nak buat survey sikit , kualiti TV LCD & LED mana yang paling terbaik ... :)):)):))

mr.dede
04-01-2013, 11:20 AM
da ada ni thread mcm ni tp aku vote panasonic lah..sbb aku pki panasonic..
tp aku tgk samsung lg clear pic dia..haha

SayaAndaKita®
04-01-2013, 11:20 AM
den piley sharp:D:D:D

sajul
04-01-2013, 11:23 AM
aku pakai philips yg smartTv.. mmg puas hati..berminyak gambar (klu kuality gambar tu HD la.hehe)

Bro_Izantie
04-01-2013, 11:24 AM
baru jer sambar samsung 42'' smart tv...memang mabeles!

nyioq
04-01-2013, 12:13 PM
Kawan amek Panasonic 42" Smart Viera LED..Klu TT tgk yg ada IPS panel gambor lagi cun..tgk drama macam real..HD apatah lagi..
ada 3D tapi xcun sgt la pasal tgk gambor biasa convert 3D pening kepala aku.
Tgk Hz Backlight scanning/panel drive dia lg tinggi lagi bagus..Samsung bagus colour sharp..
Awal plan nak amek Plasma tapi byk review xbest, Klu Sharp LCD/LED panel terbaik tapi low spec xde wifi la & etc..
nak yg tiptop mahal plak..

HosterBase
04-01-2013, 04:13 PM
sama ngan bro_izantie, baru sambar smart tv samsung..40 Inci.

Kebetulan ada NAS DLINK kat rumah, yang boleh torrent...
lepas tu tweak sket supaya boleh install SSH / Twonky (DLNA Server)

so stream je terus movies / lagu /gambar direct dari NAS...

TV datang ngan USB WiFi Dongle, ada juga port network.. tapi pakai yang usb dongle je...

Stream youtube direct pon boleh...

cuma...3D tak support kot..sebab tak leh play yg 3D Side By Side punye video secara normal...

sepultura
04-01-2013, 04:51 PM
aku guna sharp tp vote sasmung. product sasmung ni inovatif, tgk aje lah henpon dia. Ada aje feature terbaru yg derang introduce. Kalau TT nak beli, cari la yg byk feature, contoh ada smart tv (leh youtube, fb kat TV je, cool habes), borderless, LED, amik yg 40" terus. bukan mahal pun skang

dan50
04-01-2013, 04:53 PM
samsung... ada 3bijik dh kt umah, suma nya samsungg

spellbinder
04-01-2013, 05:11 PM
design dan technology aku pilih samsung
ketahanan barang aku pilih panasonic
tak kira la barang elektrik apa sekali pun...

gerres
04-01-2013, 05:17 PM
aritu aku tgk tv philips..aku sgt kagum tgk gambar die..aku ingat nk angkat la satu hari nanti

mazaziman
04-01-2013, 05:24 PM
haaaa... bagus TT bukak topic ni. aku pon tgk survey2 TV baru nih. cadang nak amik samsung 46in.

nak tanye pendapat warga cgrian. kalau motion rate dia 100mhz cukup tak utk action2 yang laju2? sbb aku skang tgh pilih antara 2 model ni. satu 400mhz, lagi satu 100mhz. perlu ke mhz tinggi2 kalau aku suka tgk action movie? terima kasih.

amattt
04-01-2013, 05:36 PM
beli la LG Smart 3D LED tv.. 47LM6700..berbalaoi2..aku br angkat semalam..slim bezel design..terbaik..:)cgrock


meh layan gambirnye..

abahmu
05-01-2013, 05:50 AM
bab tv plg lasak toshiba dgn sharp....

fizzy86
05-01-2013, 05:53 AM
hitachi pun bagus jugak

fizzy86
05-01-2013, 05:54 AM
kalau aku kaya macam korang aku pilih samsung

Kiniki
05-01-2013, 09:39 PM
aritu aku tgk tv philips..aku sgt kagum tgk gambar die..aku ingat nk angkat la satu hari nanti

betul..kebetulan aku pun tertengok led tv dr philips td..brand2 lain terus aku pangkah..

magnesium
05-01-2013, 09:49 PM
Kalau ikut website proffessional org putih,

Paling tinggi rating led samsung,

Dan paling rendah lg.
Paling teruk comment dia tv lg la.

magnesium
05-01-2013, 09:59 PM
Tapi walaupun samsung terkenal dengan tv,
Bukanlah led atau lcd rapi kerana plasma nya yang marvellous.

So aku vote samsung plasma 51inci.

Rege baru rm2499

kipaskertas_108
05-01-2013, 10:11 PM
LG boss..
segala model TV yg jd ikutan brand2 lain tmasuk samsung..
dtg nye dr LG..
LG stakat ni OK..tahan..pic pn OK..
skang dh kua OLED LG..
sblom ni LCD >> LED >> OLED..

kipaskertas_108
05-01-2013, 10:26 PM
http://lcdtvbuyingguide.com/top10.shtml

mzuhairi
05-01-2013, 10:35 PM
http://lcdtvbuyingguide.com/top10.shtml

thankss .. memang duk cari web yg boleh bg guide ..

9_9
05-01-2013, 10:42 PM
samsung dgn lg buatan korea....

bintang4
05-01-2013, 11:51 PM
Aku vote samsung..sbb baru pagi tadi aku upgrade software..
LCD lama series 6 aku terus jadi smarttv.
Mcm seronok jer update status FB via samsung smart tv :))

http://farm9.staticflickr.com/8330/8350194662_8e981b1b8d.jpg

joelerry
06-01-2013, 03:36 AM
cuba baca komen2 dalam blog ni sampai habis (kena rajin baca lah sebab panjang sikit)..mengikut review dari org2 yg biasa dgn TV led ni pilih brand LG yg terbaik..aku pun ingat nak angkat LG jugak..

http://nizamyunus.uitm.edu.my/blog/?p=73

kaylis
06-01-2013, 03:39 AM
amik samsung laa kalau nak led...tapi cuba amik L6 series, baru puas ati sikit...

forexian
06-01-2013, 01:59 PM
brand LG cepat rosak...yg bestnya tv dia agak murah

umah anak buah aku pakai LED toshiba, aritu dorang mintak aku setting colour gambar sume tu, tak kira aku buat camne, tetap nampak tak menarik...da la panel frame tv tu mcm renggang sikit

aku pakai LED sony, gambar apa sume mmg terbaik...

samsung pun terbaik...

sharp pon terbaik, no 1 jualan kat jepun....

so, tt ko decide antara sony sharp dan samsung je tak payah pening2 da...

magnesium
06-01-2013, 02:00 PM
http://lcdtvbuyingguide.com/top10.shtml

Saya refer website ni lah

Kan tempat ke 7 untuk lg, yg lain tempat pertama - 6 samsung yg belasah.

Tu pun kena ingat, tu yg 55 inci punya, kena cari yg sama series tapi size yg lain.

azrul7238
06-01-2013, 08:59 PM
den dari dulu banyak beli peralatan elektrik jenama PANASONIC

cuma gadjet je den pakai SAMSUNG....hehe

nanti nak cuba yg SAMSUNG SmartTv or Panasonic SmartTv....huhu

qba437
06-01-2013, 09:01 PM
aku pakai TV kotak lagi..:))..

alonso
06-01-2013, 09:03 PM
samsung... ada 3bijik dh kt umah, suma nya samsungg

betol2 chelsea ni:))

magnesium
06-01-2013, 09:17 PM
musim dapat bonus ni, suma survey tv beso

subhey
06-01-2013, 10:48 PM
musim dapat bonus ni, suma survey tv beso

ya betulll...baru balik survey...dpt best offer 55 inci model lg LM6700 series... rm4850 dpt spek 3d qty:8 :D:D

subhey
06-01-2013, 10:49 PM
kalau kecik sikit 42 inci LM6700 series jgk.... RM2900 spek 8 jugak...

kni
06-01-2013, 10:55 PM
kalau kecik sikit 42 inci LM6700 series jgk.... RM2900 spek 8 jugak...
kalau spec 3d tu tgk movie 3d kat tv biasa, boleh nampak kesan 3d ker? tak nk letgo spec 3d yg byk2 tu bro klu jadi beli nanti?

subhey
06-01-2013, 11:00 PM
kalau spec 3d tu tgk movie 3d kat tv biasa, boleh nampak kesan 3d ker? tak nk letgo spec 3d yg byk2 tu bro klu jadi beli nanti?

ooo...tak boleh... kalau nk tgk kesan 3d...movie tu kena 3d...tv kena 3d...sebab 3dtv saja yg boleh prosess utk hasilkan 3d effect tu....taksure lagi...nk kena tunngu bonus dulu...:D:D

nastrade
06-01-2013, 11:03 PM
1. Samsung
2. Sharp Aquos

Yang lain xyah. Hahaha...

p.s: Kalau dulu TV CRT memang Sony yang terbaik dengan teknologi Trinitron dengan menggunakan mask bagi electron gun tersendiri..

kipaskertas_108
06-01-2013, 11:08 PM
Saya refer website ni lah

Kan tempat ke 7 untuk lg, yg lain tempat pertama - 6 samsung yg belasah.

Tu pun kena ingat, tu yg 55 inci punya, kena cari yg sama series tapi size yg lain.

samsung mmg inovatif..
tp idea dtg dr LG..
huhu..

chinankak
06-01-2013, 11:26 PM
kalau kecik sikit 42 inci LM6700 series jgk.... RM2900 spek 8 jugak...

mahalnye.... bro bole dapat murah lagi..

magnesium
07-01-2013, 01:19 AM
samsung mmg inovatif..
tp idea dtg dr LG..
huhu..

idea maybe dari lg tapi x mustahil sebab 2 2 pun dari korea.

kerana inovatif samsung menyebabkan kualiti dia lebih dari segala aspek.:)cgrock

magnesium
07-01-2013, 01:22 AM
mahalnye.... bro bole dapat murah lagi..

kat mana tu boleh dapat lagi murah?

magnesium
07-01-2013, 01:23 AM
ya betulll...baru balik survey...dpt best offer 55 inci model lg LM6700 series... rm4850 dpt spek 3d qty:8 :D:D

survey kat mana bro?

hery10
07-01-2013, 01:25 AM
sony la brg kualiti..hehe

dme30
07-01-2013, 01:35 AM
LG terbaik..dok survey gak LM6700 rege 2999..
Klau dpt smart tv ni mmg best la..hahaha..
Dkt mudah ada org jual 2.7k..tp better beli kt kedai la..
Kat eropah LG ni ranking brand no.1 kalau x silap aku..

dan50
07-01-2013, 10:58 AM
betol2 chelsea ni:))

yeah broo, the blues sejati ni, washing machine fridge TV enpon suma powered by SAMSUNG, jgn chelsea menggatai tuka sponsor Haeir ke hape sudahh

subhey
07-01-2013, 07:07 PM
LG terbaik..dok survey gak LM6700 rege 2999..
Klau dpt smart tv ni mmg best la..hahaha..
Dkt mudah ada org jual 2.7k..tp better beli kt kedai la..
Kat eropah LG ni ranking brand no.1 kalau x silap aku..

yang nie berapa inci?

subhey
07-01-2013, 07:08 PM
kat mana tu boleh dapat lagi murah?

ya,ya..kat mana tu? berapa harga?

Scorpions10
07-01-2013, 07:56 PM
bila la bonus bos mau kasi..nak juga sambar samsung 40'satu..huhu

dme30
08-01-2013, 11:12 AM
yang nie berapa inci?

42 inch bro..hehe..

magnesium
09-01-2013, 03:18 AM
http://reviews.cnet.com/tv-buying-guide/

macam saya cakap...

plasma is better

magnesium
09-01-2013, 03:33 AM
When you think of a Samsung TV, you first think of an LED TV, right? The Korean company invented the somewhat misleading term, and has built its reputation on LED televisions over the last few years. But what may come as surprise is that the company's plasma TVs are actually its strongest products, and have been for several years.

The Samsung E450 is the best entry-level plasma you can buy. At around the $500 mark for 50-51 inches, and $400 for 42-43, it competes against the Panasonic X5 series and LG PA4500--and wins.

No entry-level telly has any features to speak of, but that also means you're not paying for fripperies you don't need like 3D or (arguably) Smart TV. Concerned with plasma's reputation as an energy hog? The E450 is actually quite efficient for a plasma -- a direct result of its lower resolution.

sumber http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/samsung-pn51e450/4505-6482_7-35169613.html

lengkuas
13-01-2013, 08:27 PM
LG terbaik..dok survey gak LM6700 rege 2999..
Klau dpt smart tv ni mmg best la..hahaha..
Dkt mudah ada org jual 2.7k..tp better beli kt kedai la..
Kat eropah LG ni ranking brand no.1 kalau x silap aku..

ada dalam list ni tak TV tu?

http://www.lg.com/my/led-tvs

dme30
14-01-2013, 09:58 AM
ada dalam list ni tak TV tu?

http://www.lg.com/my/led-tvs

http://www.lg.com/my/tvs/lg-55LM6700 :)cgrock

abnaumukis
14-01-2013, 10:49 PM
Sebenarnya banyak bergantung kepada Bajet juga...Dapatkan salesman/girl yang betul2 mahir tentang barangan elektrik yang hendak kita beli...Terutamanya PLASMA, LCD, LED, SMART TV...Aku pakai plasma.....memang terbaik....aku rasa semua jenama sama saja...ada lebih ada kekuranganya...

IjanSmart
15-01-2013, 10:02 AM
beli la LG Smart 3D LED tv.. 47LM6700..berbalaoi2..aku br angkat semalam..slim bezel design..terbaik..:)cgrock


meh layan gambirnye..
Harganya..:-?

dme30
15-01-2013, 10:14 AM
beli la LG Smart 3D LED tv.. 47LM6700..berbalaoi2..aku br angkat semalam..slim bezel design..terbaik..:)cgrock


meh layan gambirnye..

dkt tmpt aku 2750 leh dpt ni..satu lg kedai 2999..huhuhu
mcm2 ada..belah kajang leh dpt 2550 :D

IjanSmart
15-01-2013, 10:34 AM
Tv led hitachi tak ada yg komen ke..aku ingat nak angkut satu..Siapa yg dah beli atau terbeli?
Dekat vote pun tak ada Hitachi

IjanSmart
15-01-2013, 10:40 AM
dkt tmpt aku 2750 leh dpt ni..satu lg kedai 2999..huhuhu
mcm2 ada..belah kajang leh dpt 2550 :D

Tu la adat peniaga..ada untung kurang..ada yg nak untung lebih..kena rajin buat survey la.

anakmalaya
15-01-2013, 10:43 AM
aku vote sharp dari segi qualiti dan ketahanan.. samsung memang gambor cantik.. tapi tak tahan lama.. kalau nak keluar RM3000 tu baik ler boleh tahan lebih dari 5 tahun baru berbaloi nak beli..

mazri_myie
15-01-2013, 10:52 AM
ikut kata seorg pembeli..

1. sharp
2. samsung

yang lain2 tu tak brapa..

amattt
16-01-2013, 12:11 AM
dkt tmpt aku 2750 leh dpt ni..satu lg kedai 2999..huhuhu
mcm2 ada..belah kajang leh dpt 2550 :D

Tu utk size 47" or 42" tuan..:-?

dme30
16-01-2013, 10:14 AM
Tu utk size 47" or 42" tuan..:-?

size 42 inch..47 lagi mahal bro..

amattt
16-01-2013, 04:01 PM
size 42 inch..47 lagi mahal bro..


0wh..btl la tu harga nye..tp klu nk 47' ada 1shop kat ipoh yg aku bley recommend.. for 47' RM3350..plg mrh da aku jumpa.. :)cgrock

dme30
16-01-2013, 04:19 PM
0wh..btl la tu harga nye..tp klu nk 47' ada 1shop kat ipoh yg aku bley recommend.. for 47' RM3350..plg mrh da aku jumpa.. :)cgrock

perghh..murah giler..rasa bernafsu lak nk g beli kt sana.. kompem 42" lgi murah ni.. ~X(

papanzola
16-01-2013, 04:31 PM
haire lg bagus dr sony... x caya gi tnya kdai tv

forexian
16-01-2013, 04:37 PM
haire lg bagus dr sony... x caya gi tnya kdai tv

biar btol bro...
haeir jenama syarikat china dan buatan china, sony punya tv syarikat jepun dan made in malaysia...

hehehehehe :D

amattt
16-01-2013, 04:43 PM
perghh..murah giler..rasa bernafsu lak nk g beli kt sana.. kompem 42" lgi murah ni.. ~X(

klu tuan mau saya aDA contact number nyer.. free delivery lg tu..:)cgrock

rasa da xde sape bley beat harga ni..haha:D

klu nk tau review model ni bley search dkt lowyat forum..terbaik..

dme30
16-01-2013, 04:56 PM
klu tuan mau saya aDA contact number nyer.. free delivery lg tu..:)cgrock

rasa da xde sape bley beat harga ni..haha:D

klu nk tau review model ni bley search dkt lowyat forum..terbaik..

boleh jgk..share la kat sini ramai leh tgk.. :)cgrock
tpi full aksesori ke tu? hehehe

papanzola
17-01-2013, 03:59 PM
biar btol bro...
haeir jenama syarikat china dan buatan china, sony punya tv syarikat jepun dan made in malaysia...

hehehehehe :D

sony snarnya x buat komponen sndiri... dia beli jer komponen 2 dari pngilang lain n cntumkannya... x mcm haire ada kilang sdiri n buat kmponen sdiri...

forexian
17-01-2013, 04:17 PM
sony snarnya x buat komponen sndiri... dia beli jer komponen 2 dari pngilang lain n cntumkannya... x mcm haire ada kilang sdiri n buat kmponen sdiri...

tapi tetap sony lagi bagus dari haeir bro...

-Johan-
17-01-2013, 05:14 PM
Samsung pilihan kawe..

Baru amik yang ni 2bulan lepas.. Layan HD 3D mmg terbaik...:)paid

http://i956.photobucket.com/albums/ae47/johankev/my_UA46ES6220RXXM_201_Front.jpg

http://www.samsung.com/my/consumer/television/television/led-tv/UA46ES6220RXXM

XcaLiBuR
17-01-2013, 09:48 PM
teman pakai hisense lcd 42 jer... so far so good... murah pun murah... kualiti? not bad... pastu beli android tv, terus tv teman jadi smart tv... jimat kos...

zam_c61
22-01-2013, 02:01 PM
apa pendapat sharp quatron yg 4 colour tu..harga mmg mahal la..tp salesman tu siap ketuk screen..mmg kukuh..samsung jgn berani2 cuba..tak silap no 1 kat japan..

motul
22-01-2013, 02:20 PM
Samsung pilihan kawe..

Baru amik yang ni 2bulan lepas.. Layan HD 3D mmg terbaik...:)paid

http://i956.photobucket.com/albums/ae47/johankev/my_UA46ES6220RXXM_201_Front.jpg

http://www.samsung.com/my/consumer/television/television/led-tv/UA46ES6220RXXM

bape rege ni bos?

-Johan-
22-01-2013, 03:42 PM
bape rege ni bos?

46' Termasuk extend warranty 2+2tahun rm4.5k.

razor77
22-01-2013, 03:53 PM
samsung paling clear dan cepat kong. 5 tahun paling lama. aku dendam sgt ni. panasonic terbaik tunggu bila la nak rosak

Ibn Raffar
22-01-2013, 03:54 PM
ambe baru angkat sharp 39', puas hati juga walau tak pakai tv satellite ASTRO bagai..:D

dan50
22-01-2013, 03:55 PM
46' Termasuk extend warranty 2+2tahun rm4.5k.

aku nye takde la 3D n smart motion bagai, series 5 je, tp aku kurang puas hati tkda sumber cerita2 HD yang mantap2, barulah terbeliak mata layan muvie,, bila la nak melayan HD ni, tk fully utilize nnt tv ni

-Johan-
22-01-2013, 04:50 PM
aku nye takde la 3D n smart motion bagai, series 5 je, tp aku kurang puas hati tkda sumber cerita2 HD yang mantap2, barulah terbeliak mata layan muvie,, bila la nak melayan HD ni, tk fully utilize nnt tv ni

Kan byk org jual hdd siap hd movie. Amik le sekeping, 5 series boleh terus play kat tv tu. Tak payah media player dah.

peja510
25-01-2013, 04:42 PM
samsung paling clear dan cepat kong. 5 tahun paling lama. aku dendam sgt ni. panasonic terbaik tunggu bila la nak rosak

cepat kong ke bro?
baru nak sambar je

peja510
31-01-2013, 11:20 PM
up sikit bebenang ni

joelerry
03-03-2013, 02:05 AM
0wh..btl la tu harga nye..tp klu nk 47' ada 1shop kat ipoh yg aku bley recommend.. for 47' RM3350..plg mrh da aku jumpa.. :)cgrock

Bro,boleh kasi saya contact number kedai ytu tak..harga RM3350 ni full accessories ke..kalau betul ingat nak angkat satu 47LM6700 ni..boleh delivery ke KL kan?..ada cas lebih tak..

OKwhat
03-03-2013, 05:55 AM
Kalau aku jadi admin...aku humban thread ni ke tempat thread barangan lektronik..sbb ini bukan drama..siri tv hahahahaha

polywang
03-03-2013, 10:20 AM
led 32" brand pe yg bez?

eisz2021
03-03-2013, 10:22 PM
mahu sambar sony led 40inci led.. boleh bagi info berapa harga ya??

acHnuLL aDnan
04-03-2013, 02:47 PM
aku pilih sharp..

OKwhat
04-03-2013, 06:57 PM
Please jangan download movie dari user hejtivit,DREMLANT(SEKARANG MAMAT NI PAKAI NAMA BADAUNU)...mamat ni pernah guna nama lain dulu..bila aku download movie dia rupanya spyware..laptop aku rosak..bila aku scanned dgn internet security..movie dia adalah ancaman spyware..please jgn download..DUlu mamat ni guna nama vietnam..aku lupa la..

1)dia mungkin akan PHISING akaun online bangking korang
2)Dia ni x pandai bahasa Melayu...sebab orang Vietnam or Russia or Filipina
3)Orang Vietnam terkenal dgn crack/hack downloads
4)Banyak movienya corrupt...hati hati..sebab dia dah encode hard disk korang..
5)Banyak linknya movie yang belum keluar pawagam.tapi dia dah letak link DVDRIP...PENIPU besar dia ni..cuba la korang download..apa pon x nampak..
6)SILA BGTAU admin...kita x mau orang mcm ni buat taek..

jemoreng
27-03-2013, 07:30 AM
aku baru angkat sharp..42 inci..
harga 1500 betul ka harga tu..
ka tu harga cina makan aku...

terunesepi
28-03-2013, 08:16 AM
aku baru angkat sharp..42 inci..
harga 1500 betul ka harga tu..
ka tu harga cina makan aku...

Model apa..br ni ambe tgk satu model sharp 42 rm 1350

jonforex
29-03-2013, 12:18 PM
Dari apa yg kwan dengar kebanyakan tv nipis skrang cepat rosak la.Baru 4-5 tahun dah meragam ,kos repair pon mahal rm250 keatas .Itupon xtahan rosak akan berulang.Berbanding dgn tv kotak yg tahan puluhan tahun.Kawan pakai tv kotak sharp dh 11 tahun gambar cantek lagi.
Nk tahu jugak ada sapa2 yg dh lama pakai led lcd plasma ke dan x rosak2?

302
29-03-2013, 12:22 PM
Dari apa yg kwan dengar kebanyakan tv nipis skrang cepat rosak la.Baru 4-5 tahun dah meragam ,kos repair pon mahal rm250 keatas .Itupon xtahan rosak akan berulang.Berbanding dgn tv kotak yg tahan puluhan tahun.Kawan pakai tv kotak sharp dh 11 tahun gambar cantek lagi.
Nk tahu jugak ada sapa2 yg dh lama pakai led lcd plasma ke dan x rosak2?

4 5 taon kire lame da tue

FaZiL^aFiZi
29-03-2013, 12:42 PM
Mgu lps aku baru beli samsung led 46 inci. Bila di gabungkan dgn ps3 otomatik jadi smart tv. Harga tv rm2300. Kt klcc rm2999 , harvey norman ampang point rm2450

Aku dah servey antara sony & panasonic ternyata gambar samsung paling sharp ditambah bingkai tv yg nipis... gambar seolah2 nk terkeluar dari tv.....

Sblm ni aku pki sony bravia.... bila tgk pix samsung yg clear terus samsung jadi pilihan hati.

kaylis
29-03-2013, 12:47 PM
Mgu lps aku baru beli samsung led 46 inci. Bila di gabungkan dgn ps3 otomatik jadi smart tv. Harga tv rm2300. Kt klcc rm2999 , harvey norman ampang point rm2450

Aku dah servey antara sony & panasonic ternyata gambar samsung paling sharp ditambah bingkai tv yg nipis... gambar seolah2 nk terkeluar dari tv.....

Sblm ni aku pki sony bravia.... bila tgk pix samsung yg clear terus samsung jadi pilihan hati.

Sony ada gak model yg gamba cantik mcm model nx720 dan hx850...tapi rege mmg mahal laa...samsung pun gama cantikcgak...aku suka model L6...mmg cun gambo

Saleh83
31-03-2013, 10:57 PM
adeh.. aku pon tgh ushar2 ni.. nak TV LED 40" bajet RM1700... ada ka?
Kalau boleh nak gambar clear,x cepat kong, boleh masuk USB pelbagai format.. x smart TV pon takpe.. ada ape2 cadangan.. TQ.

hizham
31-03-2013, 11:04 PM
adeh.. aku pon tgh ushar2 ni.. nak TV LED 40" bajet RM1700... ada ka?
Kalau boleh nak gambar clear,x cepat kong, boleh masuk USB pelbagai format.. x smart TV pon takpe.. ada ape2 cadangan.. TQ.

ambik toshiba la bro 40" led pu200em, aku pakai gambar cantek la kene plak main game ps2...perghh!! hari tu bulan 1 beli rm1399

abdan
31-03-2013, 11:12 PM
xtau sebab apa aku nampak tv LED Sony lebih clear n sharp n more natural than samsung.
samsung menang dengan Sony sebab banyak features dan design ja. tapi aku rasa xperlu features yang merapu merapu kot. so aku vote for Sony. kualiti dan tahan lama.

Saleh83
31-03-2013, 11:27 PM
ambik toshiba la bro 40" led pu200em, aku pakai gambar cantek la kene plak main game ps2...perghh!! hari tu bulan 1 beli rm1399

Aku ada tanya kedai jenama Toshiba ari tu... hrga dia mcm yg bro ckp la..

BOCEH
31-03-2013, 11:29 PM
Panasonic viera 47 inci power
smart tv lagi tu...

gaban77
31-03-2013, 11:48 PM
samsung 40' Led..mantopp..

Siralph
08-04-2013, 01:33 AM
bergantung pada nasib..aku pkai samsung led 1 tahun dh rosak.. baiki smpai skang xciap ciap lg...

FaZiL^aFiZi
08-04-2013, 06:20 AM
bergantung pada nasib..aku pkai samsung led 1 tahun dh rosak.. baiki smpai skang xciap ciap lg...

Tv sony aku pun dah sebulan repair x siap lg....

dakbaru
13-04-2013, 06:48 PM
toshiba...terbaik

babe_sya
13-04-2013, 08:54 PM
Sharp Aquos Quattron 3D.
Mabeles kaler, panel made in japan.
1+2 year warranty (1 year insured by Sharp-kene curi, banjir, gempa bumi etc, natural causes)

:)paid

asuadi
29-07-2013, 12:47 AM
up lagi...

Niyang
29-07-2013, 04:44 PM
baru pas amik LED VIERA Panasonic .... sblm nih dah pakai LCD samsung.. 6thn gak... 1st time pakai tv Panasonic... ade sape bley bg respon? ... rege asal 1600 tp ambik dua barang apek tuh kasi lego 1350 ... 40inci... leh conncet tenet jd smart tibi... abis lari bajet raye aku... huuuwaaarrgghhhh

kuchingvios
31-07-2013, 08:24 PM
Go samsung go...sony tak tahan..

agen14
16-08-2013, 06:51 PM
aku dekat setahun sembat smart tv samsung led 40" so far memang puas atilah cuma sound tu kureng kalau letak atas meja.. kasi gantung baru ok..

AlDaBest
18-08-2013, 10:56 PM
Panasonic :)

azifArooNajaR_24
20-08-2013, 05:20 AM
Samsung...

sky8men
18-10-2013, 10:06 AM
boleh suggest sikit kedai or brand utk tv LCD/LED yang around bajet RM400 je..nak letak dalam bilik tetamu kt rumah..saiz 19' or 24' ke..

youjinn
18-10-2013, 10:09 AM
kalau tak silap SHARP antara tv paparan yg menarik. kebanyakkan company lain gunakan teknologi SHARP.

p/s; sony dah kuarkan tv 4K. hehehe. cun tu

brasso
18-10-2013, 12:34 PM
aku pula suka panasonic plasma st series..black level die mmg terbaik..sesuai utk kaki bluray sbb hasilkan natural colur..kalau sesiapa yg rajin tgk review..mmg tau la panasonic plasma mmg top :D

akukuli
19-10-2013, 01:31 AM
model tv mne yg bleyh baca direct movie dlm external hardisk?

wesker
19-10-2013, 01:33 AM
aku pula suka panasonic plasma st series..black level die mmg terbaik..sesuai utk kaki bluray sbb hasilkan natural colur..kalau sesiapa yg rajin tgk review..mmg tau la panasonic plasma mmg top :D

berapa inch eh bro?apa model?ingat nak upgrade la.kecik plak tgk tv led 32inchi la ni

kopininja
19-10-2013, 08:41 AM
http://images.samsung.com/is/image/samsung/my_UA46F5500ARXXM_506_Front_black?$L2-Gallery$

Bulan 7 hari tu aku beli tv samsung model UA46F5500ARXXM 46" Series 5 LED

Harga rm2780

mintak2 la tahan lama :D:D

wando mydon
19-10-2013, 08:48 AM
Sharp = tajam
Dah 15tahun pkai, still now on,

brasso
19-10-2013, 01:48 PM
berapa inch eh bro?apa model?ingat nak upgrade la.kecik plak tgk tv led 32inchi la ni

P60ST60K 60in ..tgh kumpul duit nk sambar satu hehe..nk upgrade dr 42in..plasma ni mmg lbh baik dr led dr segi colour accuracy..tp agak sng kena burning issue..jd sebelum fikir nk beli kena tau serba sikit penjagaannya.

wesker
19-10-2013, 09:10 PM
P60ST60K 60in ..tgh kumpul duit nk sambar satu hehe..nk upgrade dr 42in..plasma ni mmg lbh baik dr led dr segi colour accuracy..tp agak sng kena burning issue..jd sebelum fikir nk beli kena tau serba sikit penjagaannya.

:o 60inchi?mangai.....beso nya.dua kali ganda dari tv kawan skrg.50inchi takde ke bro.kalau boleh taknak yg ada 3d dan smart tv.biasa2 je

Jul13
28-04-2014, 12:22 PM
Salam. Takde sesipa nak review brand Hisense ke?
Hisense Hmled42K366 42'' Smart Led Tv

Jul minat yang ni, http://www.lazada.com.my/hisense-hmled42k366-42-smart-led-tv-539396.html#

tapi need more review. Banyak review from internet tahun 2013 and before.

bayangankelam
28-04-2014, 12:37 PM
sony is better...

woolrich
23-05-2014, 09:31 AM
Ada sesiapa ada pakai Panasonic LED Smart TV 42' TH-42AS610..
Semalam tengok kat kedai nampak macam best jer.. Colour memang cun kalu compared dengan Toshiba dan Samsung.
Kelemahan dia sound tak cantik macam toshiba.. sekarang aku guna toshiba
Movie boleh play 8 format jer.. Toshiba 28 format.
Sapa dah guna tolong review

https://direct.panasonic.com.my/Products.aspx/Details/2334

alphatea87
28-05-2014, 04:30 PM
model mana 40inch termurah?

Almas
31-05-2014, 08:21 PM
Sharp Aquos Quattron 3D.
Mabeles kaler, panel made in japan.
1+2 year warranty (1 year insured by Sharp-kene curi, banjir, gempa bumi etc, natural causes)

:)paid

babe_sya, ada beli Sharp Aquos Quattron 3D ( 46 IN FULL HD 3D LED TV LC46LE840X)ni ke?
Boleh share review tak?
Skg bnyk sgt smart tv, sampai tak pasti nak pilih yg mana.

babe_sya
08-06-2014, 10:48 PM
babe_sya, ada beli Sharp Aquos Quattron 3D ( 46 IN FULL HD 3D LED TV LC46LE840X)ni ke?
Boleh share review tak?
Skg bnyk sgt smart tv, sampai tak pasti nak pilih yg mana.

saya pakai model 835X,
tp sikit review semasa saya beli, kalau nk cakap skrg mungkin teknology jenama lain dah lebih baik,
pro: colour variation dan sharpness memang terbaik sbb quatron, 3D paling real, tak pening. ada internet tp kene ada wireless doggle.
yg penting panel made in japan dan sharp dah lama manufacture tv, warranty dan insurance terbaik

reduan
20-06-2014, 05:22 PM
Saya mesti pilih Toshiba. Sebab gambar cantik, 28 multi format player dan ada sound bar untuk hasilkan bunyi yang cantik.

Video tentang Toshiba P2300 :



http://www.youtube.com/watch?v=eHkOsr77i6E

kekez
27-06-2014, 03:13 PM
minat dgn skrin lenkung .... feel dia len mcm

mr_x6006
31-07-2014, 12:26 PM
da ada ni thread mcm ni tp aku vote panasonic lah..sbb aku pki panasonic..
tp aku tgk samsung lg clear pic dia..haha

Bhajat nk amik panasonic jgk, dah stahun bro pkai ok x kualiti dia?

al5911
31-07-2014, 09:42 PM
Ada 1 jenama I-watch tv led 40" harga x sampai 1k. Jenama apakah ini??? Sapa2 ada info cer cerita kat sini. Kalau ok boleh angkat 2 ketul terus...haha.

genryou
01-08-2014, 10:32 PM
Ada 1 jenama I-watch tv led 40" harga x sampai 1k. Jenama apakah ini??? Sapa2 ada info cer cerita kat sini. Kalau ok boleh angkat 2 ketul terus...haha.

Ni kot? Cam thorbaek ja

http://www.lazada.com.my/i-watch-40-slim-full-hd-led-tv-531749.html

genryou
01-08-2014, 10:33 PM
Tp warranty setahun je, haha, kejap sgt tu

al5911
01-08-2014, 10:44 PM
Ni kot? Cam thorbaek ja

http://www.lazada.com.my/i-watch-40-slim-full-hd-led-tv-531749.html

Ye, mmg tgk kat situ pun. Sementara stok masih ada ingat nak sambar 2 ketul...

ask2010
01-08-2014, 10:48 PM
ada sesape dak yang pernah tengok xiaomi punya mi tv.. kalau ada boleh la share.. smart tv tu.. dengar citer dah masuk malaysia. ada yang kata directd dah test tapi belom jual lagi kat pasaran

cikoi
01-08-2014, 10:53 PM
Aku pilih Sharp. Ada all risk insurance. Umah aku kena masuk pencuri. Tv Sharp aku hilang. Sekarang dah dpt balik walaupun lambat.

al5911
03-08-2014, 04:05 PM
Dlm 17hb depan nak pegi beli led tv 50". Ada sapa2 yg boleh suggest x brand/model apa yg range rege dlm rm2000? Xnak smart tv...x mampu. Yg penting saiz 50",usb movie dan slim bezel. Ingat nak beli ni je http://www.lazada.com.my/sharp-50-full-hd-led-tv-lc50le450m-aquos-593760.html. Ok x model ni?

mustapha83
04-08-2014, 01:12 AM
al5911 - pilihan saudara tu aku rase memang terbaek dlm harga rm2000 utk LED TV 50 inchi.

waddy
04-08-2014, 11:56 AM
tak berapa faham tajuk thread dengan komen2 yang orang bagi..

Palik tu maksudnya pelik ke?

Kalau pelik..saya ada beli tv hisense 40 inci..cantek gak gambar dia..

magnesium
04-08-2014, 12:09 PM
Dlm 17hb depan nak pegi beli led tv 50". Ada sapa2 yg boleh suggest x brand/model apa yg range rege dlm rm2000? Xnak smart tv...x mampu. Yg penting saiz 50",usb movie dan slim bezel. Ingat nak beli ni je http://www.lazada.com.my/sharp-50-full-hd-led-tv-lc50le450m-aquos-593760.html. Ok x model ni?

Tv ni la aku tgk smlm kat aeon big

Murah dah skang 50 inci led tv

azrul7238
04-08-2014, 12:36 PM
la ni pakai Panasonic 32inc HD dan 48inc Samsung LED 3D....

nak cantik mana viewing tu, tgk pula pada isinya....kalu tip top kualiti....mmg tv itu akan meranggupkan lagi kualitinya....hehe

isz_shinigami
04-08-2014, 12:57 PM
pki tv mi

http://www.mi.com/en/mitv

:D

al5911
04-08-2014, 06:11 PM
Tv ni la aku tgk smlm kat aeon big

Murah dah skang 50 inci led tv

Kat aeon berapa sen bro? Tp yg ni mcm xde function usb movie je?? :-? Kalau ada function tu nak sambar yg ni le...

magnesium
05-08-2014, 12:33 AM
Kat aeon berapa sen bro? Tp yg ni mcm xde function usb movie je?? :-? Kalau ada function tu nak sambar yg ni le...

Rm2099

Dlm hati ckp murah dah tv led skang

Tahun lepas saya beli 50 inci plasma pun dah rm2799

Skang led dpt rm2k

al5911
11-08-2014, 06:07 PM
Wahai teman2 cg yg budiman lg bijaksana...cer kasi hamba satu model yg well known dan reliable utk saiz 50" led tv. Xnak yg smart tv punyer yg penting rege around 2k. Kalau ada built-in wifi pun sodappp. Hujung minggu ni nak gi beli dah ni tp masih xpasti nak beli model apa. Nak beli kat TBC je...murah dan boleh nego.

mr.dede
12-08-2014, 09:10 AM
Bhajat nk amik panasonic jgk, dah stahun bro pkai ok x kualiti dia?

hurm ok ja..
sbnornye aku ada 2 butir tb panasonic..dua2 underwater punye:))
takat ni ok ..

al5911
14-08-2014, 05:42 PM
hurm ok ja..
sbnornye aku ada 2 butir tb panasonic..dua2 underwater punye:))
takat ni ok ..

Rekemen le bawah air punya tb ni... nak jugak jimat :D. Lusa dah ada pulus nak sambar led tb 50" ni...

mocet
14-08-2014, 05:44 PM
aku pakai sony bravia, so far so good :)paid

al5911
14-08-2014, 07:57 PM
aku pakai sony bravia, so far so good :)paid

Budget besar boleh le bro. Aku boleh spend dlm 2.1k je nak sambar 50" led tv ni. Mmg x expect dpt smart tv..:D. Hisense 3d smart tv ada rege dlm 2.4k kat lazada. Ok ke brand ni? LCD panel japan made ke brand ni?? Sapa tau?

Snakehead hunter
14-08-2014, 10:42 PM
kalau Hisense ok x..

mr.dede
18-08-2014, 10:52 AM
Rekemen le bawah air punya tb ni... nak jugak jimat :D. Lusa dah ada pulus nak sambar led tb 50" ni...

bahaya le bro..lgpon berdosa...:))
bior aku sorg je takpe.

isz_shinigami
18-08-2014, 11:07 AM
bahaya le bro..lgpon berdosa...:))
bior aku sorg je takpe.

mkn sorang ni...:">:">:">

mr.dede
18-08-2014, 11:09 AM
mkn sorang ni...:">:">:">

itu hr runner kantoi ...buat ms ni dia berehat dl dr bidang ni..mujur aku smpt 2 biji#:-S

isz_shinigami
18-08-2014, 11:58 AM
itu hr runner kantoi ...buat ms ni dia berehat dl dr bidang ni..mujur aku smpt 2 biji#:-S

pehh..bahaye...#:-S#:-S#:-S#:-S#:-S kantoi kne pape ke kantoi xde kne pape...:D

mr.dede
18-08-2014, 11:59 AM
pehh..bahaye...#:-S#:-S#:-S#:-S#:-S kantoi kne pape ke kantoi xde kne pape...:D

kena AMARAN KERAS:D

bayangankelam
18-08-2014, 12:48 PM
skrg ni led tv pun dah murah. alang2 nk beli baik ambil smart tv selari dgn smartphone yg kita pakai skrg. byk app kt phone kita boleh link dgn smart tv ni..

joelerry
18-08-2014, 01:51 PM
rekomen jenama LG.. http://www.lg.com/my/led-tvs ..memang terbaik..cuma aku takde duit je nak beli..huhu..

al5911
18-08-2014, 07:42 PM
skrg ni led tv pun dah murah. alang2 nk beli baik ambil smart tv selari dgn smartphone yg kita pakai skrg. byk app kt phone kita boleh link dgn smart tv ni..

Ikut hati mmg nak je smart tv tp budget ciput amik led 50" sharp jelah...nak bg dia smart kene la carikan patner dia android box tv tu...blum beli lg android box ni,coming soon. Nak carik yg terbaekk..
Bro mr.dede, len kali kalau ada lobang calling2 le ye. Mn tau thn dpn nak angkat curve led tv plak...:)paid

armour 8285
18-08-2014, 07:51 PM
Aku vote for toshiba.. Forever n ever.. Terbaik. Than lama

magnesium
18-08-2014, 07:56 PM
Wahai teman2 cg yg budiman lg bijaksana...cer kasi hamba satu model yg well known dan reliable utk saiz 50" led tv. Xnak yg smart tv punyer yg penting rege around 2k. Kalau ada built-in wifi pun sodappp. Hujung minggu ni nak gi beli dah ni tp masih xpasti nak beli model apa. Nak beli kat TBC je...murah dan boleh nego.

Dah beli belom tvnya?

Dgn bajet rm2k x banyak pilihan

Yg penting bajet

syababulzahab
18-08-2014, 08:01 PM
samsung is the best.. hehehe.. amoled

al5911
18-08-2014, 08:05 PM
Dah beli belom tvnya?

Dgn bajet rm2k x banyak pilihan

Yg penting bajet

Dah beli bro. Mampu beli sharp model lc-50le440m je. Ingat nak amik toshiba L2300 tp ada tokeh cina tu ckp toshiba sekrg kualiti dah kureng. Baik angkat sharp katanye... lg pun dia jual sharp model ni rege RM2250 je... tu pun utk regular kastemer je. Kat lazada RM2388 http://www.lazada.com.my/sharp-50-led-full-hd-tv-black-aquos-lc50le440m-552859.html kalau x silap.

magnesium
18-08-2014, 08:52 PM
Dah beli bro. Mampu beli sharp model lc-50le440m je. Ingat nak amik toshiba L2300 tp ada tokeh cina tu ckp toshiba sekrg kualiti dah kureng. Baik angkat sharp katanye... lg pun dia jual sharp model ni rege RM2250 je... tu pun utk regular kastemer je. Kat lazada RM2388 http://www.lazada.com.my/sharp-50-led-full-hd-tv-black-aquos-lc50le440m-552859.html kalau x silap.

Owh...

Enjoy la da ada led besar

Next step cari home theater

Pastu bluray player lak

magnesium
18-08-2014, 08:54 PM
samsung is the best.. hehehe.. amoled

Amoled model baru tuan

Mau puluh2 riban harganya

Jap nak google amoled tv

Jawapannya.....

Amoled tv kat malaysia x masuk lg

Tp samsung ada launch 55 inci amoled harga $9k

al5911
18-08-2014, 09:08 PM
Owh...

Enjoy la da ada led besar

Next step cari home theater

Pastu bluray player lak

Bluray player boleh je beli, nak beli bluray disc tu yg x mampu...:D. Any how 2-3 hari enjoy le nonton the expandables 3, X-Men- Days of Future Past, brick mansions, Maleficent :). Nonton dlm jarak 10' je... tb letak dlm bilik tido...:p. Aku bukan le kaki tb tp kalau dah cite best2 camni aku layannn jer.

abahmu
18-08-2014, 09:14 PM
samsung cpt rosak...

magnesium
18-08-2014, 09:21 PM
Bluray player boleh je beli, nak beli bluray disc tu yg x mampu...:D. Any how 2-3 hari enjoy le nonton the expandables 3, X-Men- Days of Future Past, brick mansions, Maleficent :). Nonton dlm jarak 10' je... tb letak dlm bilik tido...:p. Aku bukan le kaki tb tp kalau dah cite best2 camni aku layannn jer.

Bukan ke suma cite tu gambar wayang, yang ori copy belum kluar lagi.

Mana puas tuan....

Bluray player beli yg cinavia free, ada dua jenis boe ngan seastar.

Rege rm500

al5911
18-08-2014, 09:30 PM
Bukan ke suma cite tu gambar wayang, yang ori copy belum kluar lagi.

Mana puas tuan....

Bluray player beli yg cinavia free, ada dua jenis boe ngan seastar.

Rege rm500

Adeiii...haram aku xtau menahu psl bluray player ni... boe dgn seastar tu brand dia ke bro?? Cite2 tu mmg copy bluray blum kuar tp copy yg dpt ni pun antara yg terbaekk...cukup le...dpt perrr je pun :">

dsufira
18-08-2014, 09:30 PM
Aku pilih Sharp. Ada all risk insurance. Umah aku kena masuk pencuri. Tv Sharp aku hilang. Sekarang dah dpt balik walaupun lambat.

semua model ke?

dsufira
18-08-2014, 09:38 PM
http://www.sharp.com.my/docs/index.html

RM1300...ok tak?

cikoi
20-08-2014, 10:54 AM
semua model ke?

model lama tak sure..rasanya yg baru ni semua ada

Zek Thuganomics
20-08-2014, 11:22 AM
nak tanyekan pada warga cg,ader ke tempat leh repair lcd tv skrin yang pecah..kalo repair berapa??ke ade yg maklumkan repair mahal..baik beli baru....mane satu yang menjadi pilihan?
tqqq

reduan
20-08-2014, 08:07 PM
Aku vote for toshiba.. Forever n ever.. Terbaik. Than lama

Saya sokong. Toshiba gambar, function dan sound memang terbaik :)cgrock

akyanaza
20-08-2014, 08:38 PM
LIFE IS GOOD heheheh votedddd :::))))

302
16-09-2014, 02:05 AM
naru je angkat toshiba

abahmu
16-09-2014, 02:20 AM
sharp n toshiba terbaik....lasak...

otaida00taj
16-09-2014, 03:22 AM
sharp n toshiba terbaik....lasak...

Sharp adalah syarikat pertama yang mengeluarkan televisyen di Jepun... ramai technician televisyen mengatakan Toshiba amat bagus.

tapi, aku kini hanya suka kat Samsung... :)paid

abahmu
16-09-2014, 06:05 PM
Sharp adalah syarikat pertama yang mengeluarkan televisyen di Jepun... ramai technician televisyen mengatakan Toshiba amat bagus.

tapi, aku kini hanya suka kat Samsung... :)paid

samsung mmg lawa..cuma problem dia cepat rosak...dlm kuarga aku 3 biji dh samsung led diaorg x smpai 2-3 tahun rosak....gmbar dia fuhh mmg xleh lawan ler...

302
17-09-2014, 08:45 PM
sharp n toshiba terbaik....lasak...

baru amek toshiba, sound best utk rega nya

reduan
10-10-2014, 04:11 PM
baru amek toshiba, sound best utk rega nya

Toshiba memang puas hati. complete pakej. gambar cun, sound pun cun, boleh play 28 movie format :)cgrock

zhang
18-12-2014, 07:38 AM
Br plan usha TV sharp sebab tgk gambar tv samsung 5 series yang ada sekarang ni x puas mcm ada kekurangan terutama dr segi warna.

reduan
01-01-2015, 10:51 AM
Selamat Tahun Baru 2015 kepada seluruh warga CG :)

felixtimber
20-03-2015, 10:02 AM
saya pilih jenama sharp sebab kalau tengok dari tepi pun tak gelap..

eez
20-03-2015, 10:09 AM
Toshiba ade 3 bijik family pakai, semua tak bermasalah setakat ni. Paling lama umur skarang 7 tahun . :)paid

azimlife
21-04-2015, 11:54 PM
http://i.imgur.com/Z9sRTy2.jpg

4 times the resolution of Full HD*.
40" Class (39.5" Diagonal) UHD 4K Smart LED TV
40UB8000

4K Resolution
Tru-4K Engine
HEVC Decoder
LG Smart TV
ENERGY STAR® Qualified

SMART SHARE

Media Share Yes
- Remote App Yes
- Network File Browser Yes
- YouTube Send-to-TV Yes
Screen Share Yes
- MHL (Mobile HD Link) Yes
- Miracast Yes
- WiDi Yes

AUDIO

Speaker System 2ch Speaker System
Audio Output Power (Watts - THD 10%) 20W
Mono/Stereo/Dual (MTS/SAP) Yes
Dolby® Digital Decoder Yes
DTS Decoder Yes
Sound Mode 6 Modes
Clear Voice II Yes
Sound Optimizer 3 Modes
Optical Sound Sync Yes
Wireless Sound Sync Yes


INPUTS

RF In (Antenna/Cable) 1 (Rear)
Component Video In(Y, Pb, Pr + Audio) 1 (Rear)
Composite In (AV) 1 (shared w/Component)
HDMII® 3 HDMI (1 Side,2 Rear)

USB 3.0 3 (side)
Digital Audio Out (Optical) 1 (Rear)
LAN 1 (Rear)
RS-232 (mini jack) 1 (Rear)

VIDEO

Tru 4K Engine Yes
4K Resolution Upscaler Yes
Dynamic Color Enhancer Yes
Picture Mode 8 Modes
Aspect Ratio 6 Modes
Just Scan (1:1 Pixel Matching) HDMI/Component/RF - 1080i, 1080p, 720p

Real Cinema 24p (2:2 pull down) Yes
Picture Wizard III Yes


ada sape tak pakai LG model ni?

kalau ikut spec tu ok ke? :-?

#noob :">

gmsatria
22-04-2015, 08:46 AM
Toshiba ok ke skrg ni?

kiddd2
22-04-2015, 09:01 AM
http://i.imgur.com/Z9sRTy2.jpg




ada sape tak pakai LG model ni?

kalau ikut spec tu ok ke? :-?

#noob :">

Support uhd..

Tapi 40" je..

Macam xberbaloi je..

azimlife
22-04-2015, 12:17 PM
Support uhd..

Tapi 40" je..

Macam xberbaloi je..

xberbaloi?

maksudnya kena amik size besar lagi ke? :D

kiddd2
22-04-2015, 12:29 PM
xberbaloi?

maksudnya kena amik size besar lagi ke? :D

Uhd amik 55" ke atas laa..

40" uhd, apa Sgt bezanya Sgt ngan fhd..

kaylis
23-04-2015, 01:39 PM
Uhd amik 55" ke atas laa..

40" uhd, apa Sgt bezanya Sgt ngan fhd..

Yup...plasma aku dah 6 taun still superb lg..

Dok berkenan pada Lg uhd 4k tv ni...target taun depan..

dungunboy
23-04-2015, 01:58 PM
Aku pakai samsung smart tv.. Puas hati..
TAPI....
Pendapat peribadi aku....
Better jgn beli smart TV... Sbb func die x bole expand.. Just beli LED biase dn ade basic spec spt dibawah
1)Full HD
2) HDMI... Minimum 2
3)USB... Satu je... Pastikan support movie file mkv,mp4 dsb
4) clear motion rate tinggi..
Cukup seperti diatas
Lepastu beli android box (better dari func smart TV)
Beli android air remote..
Baru puas hati.. Nak main game, stream video, iptv smua ada.. Dan lebih byk inovasi drpd smart tv... Boleh upgrade func..

kiddd2
24-04-2015, 11:57 AM
Aku pakai samsung smart tv.. Puas hati..
TAPI....
Pendapat peribadi aku....
Better jgn beli smart TV... Sbb func die x bole expand.. Just beli LED biase dn ade basic spec spt dibawah
1)Full HD
2) HDMI... Minimum 2
3)USB... Satu je... Pastikan support movie file mkv,mp4 dsb
4) clear motion rate tinggi..
Cukup seperti diatas
Lepastu beli android box (better dari func smart TV)
Beli android air remote..
Baru puas hati.. Nak main game, stream video, iptv smua ada.. Dan lebih byk inovasi drpd smart tv... Boleh upgrade func..

Yup..

Sgt recommended gini..

Smart tv Sgt Mahal n function xde apa laa Sgt..

[email protected]@d
26-06-2015, 09:46 PM
salam..sape tau psl samsung curved tv 48 inci.aku mmg minat design curved tv nih.tapi spec bagus ke?aku just nak gambar terang,leh play files from usb cukup la..yg ciri connect wifi smua tu just nice to have...harga promo kat jusco now is rm3900.save dlm rm400.

http://www.samsung.com/my/consumer/tv-av/tv/full-hd/UA48J6300AKXXM

[email protected]@d
26-06-2015, 09:49 PM
salam..sape tau psl samsung curved tv 48 inci.aku mmg minat design curved tv nih.tapi spec bagus ke?aku just nak gambar terang,leh play files from usb cukup la..yg ciri connect wifi smua tu just nice to have...harga promo kat jusco now is rm3900.save dlm rm400.

http://www.samsung.com/my/consumer/tv-av/tv/full-hd/UA48J6300AKXXM

syaq
18-11-2015, 11:33 AM
Brand Hisence dengan Haier ok tak?

icevenus
18-11-2015, 11:39 AM
tv sony la... gambar paling cantek... :)

pokyo
23-11-2015, 11:31 AM
Brand Hisence dengan Haier ok tak?

Brand china tp guna panel Samsung. Rasanya nak letak di rumah sewa oklah tp kalau nak pakai sendiri baik guna yg branded sikit.

slayrox10
23-11-2015, 11:43 AM
aku baru beli tv panasonic 50' di kemudi timur.so far puas hati mak aku cakap mcm tgk wyang.tutup lampu bru ada feel.hehe:))

izaf505
23-11-2015, 11:53 AM
Antara Sony Full HD LED TV - BRAVIA - KDL-40R350B @ Samsung 40" UA40J5008ARXXM mana lagi berbaloi? Aku dah tanya kedai, katanya Sony gn adapter Cable (macam laptop) dan banyak komplen adapter tu mudah rosak. spek lebih kurang tapi audio sony lg mengancam.

pokyo
23-11-2015, 08:24 PM
aku baru beli tv panasonic 50' di kemudi timur.so far puas hati mak aku cakap mcm tgk wyang.tutup lampu bru ada feel.hehe:))

model apa bro? aku pun baru angkat di tesco brand sama.
Tiba2 rasa nak jual lak psl besar sangat:))

slayrox10
23-11-2015, 08:51 PM
model apa bro? aku pun baru angkat di tesco brand sama.
Tiba2 rasa nak jual lak psl besar sangat:))
panasonic 50inci led.610series xsilap..gamba emmmmm marveles bgi aku.+extra warranty 3 years=total warranty 5 years....:)):))

irsaffy
23-11-2015, 09:12 PM
panasonic 50inci led.610series xsilap..gamba emmmmm marveles bgi aku.+extra warranty 3 years=total warranty 5 years....:)):))

jgn wat layan movie pelik2 dah ler...:p

slayrox10
24-11-2015, 07:24 AM
jgn wat layan movie pelik2 dah ler...:p

pelik2 xdeler tp beso tv nie takot plak nampk kalo tgk cite antu.nampak beso je....:)):)) aritu tv kecik nampk antu pon beso kecik beso kecik je:)):))

pokyo
24-11-2015, 11:19 AM
den ado tv beso no mulalah nak layan movie balik. Mana nak download hdmi movie best2 any ideas?

supercat_77
12-01-2016, 11:34 PM
singer takde yg beli ke???

zerovirus
13-01-2016, 12:58 AM
samsung terbaik ... dok pakai samsung je

longterm
02-03-2016, 03:25 PM
Baru beli toshiba android tv. Sy tak masuk astro. Byk download cerita utk anak2. Ada DVBT2 terus dpt digital tv. Ok la tu. Nk compare ngan brand lain tak reti la pulak. Tapi tv sblm ni hitachi led dah nk masuk 6 tahun blm rosak apa2 pun lagi. Tapi kt kedai brand hitachi ni mcm dah ghaib...hehehe

anuarul
03-05-2016, 08:15 AM
nak beli TV...up balik la thread ni...

isteri_aku
03-05-2016, 10:35 AM
Yup...plasma aku dah 6 taun still superb lg..

Dok berkenan pada Lg uhd 4k tv ni...target taun depan..
Huhu bestnyer tuan guna TV plasma. Dulu kwn mmg minat giler TV neh...bertahun follow perkembangan dia...tp x mampu beli....skrg dah mampu TV nyer plak dh hampir pupus pehhh.

Rasa pengganti terbaik plasma cuma amoled...mcm jauh lg jee huhu

Abang Bello
03-05-2016, 10:45 AM
Hisense je guna sekarang. Okay lah, harga pon murah gambar lawa.

wkl6438
03-05-2016, 10:52 AM
smlm tgk Toshiba 50'..banding dgn panasonic 43" gambar panasonic lg cantik...

anuarul
03-05-2016, 11:02 AM
budget dlm 1700 je ni...nak yg gambor baik...

sapit87
03-05-2016, 11:06 AM
sblm beli tv lcd ni pastikan dlu tv ni leh main smua format muvi mp4,MKV & lain2.aku beli tv panasonic muvi format mp4 xleh nak main,geram plak aku amek cite dr membe2 bnyak xleh baca

m0mo~
03-05-2016, 11:22 AM
sblm beli tv lcd ni pastikan dlu tv ni leh main smua format muvi mp4,MKV & lain2.aku beli tv panasonic muvi format mp4 xleh nak main,geram plak aku amek cite dr membe2 bnyak xleh baca

haremm..mp4 format paling femes pun tak sapot :(scam :))

dausbiz
03-05-2016, 11:25 AM
samsung terbaik ... dok pakai samsung je

ye ambo pun pakai samsung:D

sapit87
03-05-2016, 11:30 AM
haremm..mp4 format paling femes pun tak sapot :(scam :))

tu la psl,geram bnyak muvi membe2 downlod bile amek xleh baca.baru nak lyn muvi ujung minggu dah x dpt.ntah ape je panasonic ni leh plak x smua format dia leh bc.buat la smua leh baca kan senang hmmm

m0mo~
03-05-2016, 11:34 AM
tu la psl,geram bnyak muvi membe2 downlod bile amek xleh baca.baru nak lyn muvi ujung minggu dah x dpt.ntah ape je panasonic ni leh plak x smua format dia leh bc.buat la smua leh baca kan senang hmmm

beli la box kecik2 yang sapot pendrive tu bro..
aku ada 1..tapi sapot 720p jer..yela tv aku pun 29inci kuno cap ayam jer..:))

anuarul
03-05-2016, 11:39 AM
sblm beli tv lcd ni pastikan dlu tv ni leh main smua format muvi mp4,MKV & lain2.aku beli tv panasonic muvi format mp4 xleh nak main,geram plak aku amek cite dr membe2 bnyak xleh baca

selalu tv brand ape yg ade banyak format leh bace ni???

Abang Bello
03-05-2016, 11:42 AM
selalu tv brand ape yg ade banyak format leh bace ni???

Dulu dok rumah sewa ngn membe2, Tv Brand SONY semua format boleh baca. Tapi bila dah kawen pakai Hisense je tak mampu lagi beli SONY. hehehe

m0mo~
03-05-2016, 11:44 AM
Dulu dok rumah sewa ngn membe2, Tv Brand SONY semua format boleh baca. Tapi bila dah kawen pakai Hisense je tak mampu lagi beli SONY. hehehe

hisense ok tak?sapot semua format gak?

anuarul
03-05-2016, 11:53 AM
Dulu dok rumah sewa ngn membe2, Tv Brand SONY semua format boleh baca. Tapi bila dah kawen pakai Hisense je tak mampu lagi beli SONY. hehehe

ooo sony eh...

ok boleh survey2 sony juga...

tapi mahal kot? eh?

m0mo~
03-05-2016, 11:56 AM
ooo sony eh...

ok boleh survey2 sony juga...

tapi mahal kot? eh?

agak mahal la sony..sekarang aku minat philips lak..:-?

sapit87
03-05-2016, 12:06 PM
beli la box kecik2 yang sapot pendrive tu bro..
aku ada 1..tapi sapot 720p jer..yela tv aku pun 29inci kuno cap ayam jer..:))

mls la plak nk beli box2 ni smua,ye la kuar duit lg nk beli gadjet2 ni lg psl dh beli tv rege beribu tau2 nk kne beli tambah lg haha

sapit87
03-05-2016, 12:08 PM
Dulu dok rumah sewa ngn membe2, Tv Brand SONY semua format boleh baca. Tapi bila dah kawen pakai Hisense je tak mampu lagi beli SONY. hehehe

LG samsung munkin.kne tnye seller tu kot sblm beli.takot sesetengah model ade yg xleh bc tp brand yg sama

Abang Bello
03-05-2016, 12:30 PM
hisense ok tak?sapot semua format gak?

Buat masa sekarang okay je, semua format boleh read. Harga murah masa beli 40 Inci Rm999 gambar cantik. Cuma takda SMART TV je la.

Abang Bello
03-05-2016, 12:31 PM
ooo sony eh...

ok boleh survey2 sony juga...

tapi mahal kot? eh?

Haa ah, SONY mahal tapi memang support banyak format dan berkualiti.

Abang Bello
03-05-2016, 12:33 PM
LG samsung munkin.kne tnye seller tu kot sblm beli.takot sesetengah model ade yg xleh bc tp brand yg sama


Ya betul tu, kena tanya seller tu dulu. Kadang2 seller ni dia tau gambar cantik sound sedap, dah di cucukny HDMI lepas tu movie Blue Ray memang cantik la gambar. :)):))

m0mo~
03-05-2016, 12:37 PM
mls la plak nk beli box2 ni smua,ye la kuar duit lg nk beli gadjet2 ni lg psl dh beli tv rege beribu tau2 nk kne beli tambah lg haha

alah dulu aku beli rm40 jer yang 720p tu..bukan beratus..kita nak function sapot semua movie dalam pendrive je pun

kaki_bangku
03-05-2016, 12:44 PM
aku beli tv plasma LG... ujung taun ni ckup 10tahun.. still ok lagi.. haha

razor77
03-05-2016, 01:10 PM
Tv klo nak tahan jgn standby off betul. Klo x 10thn tula limit dia. Nak jgk beli hisense tp service centre kat pj jer. Samsung jela x sampai 1 km pun sc dia

SmileAlways
03-05-2016, 04:14 PM
Abang Bello guna Hisense model apa?

anuarul
03-05-2016, 04:15 PM
Baru blk survey2, amoi kedai suro amik LG... Skrin tonyoh2 jari pun xde kesan kate nye, haha ako pun xtau sgt, buta teknologi.

43' rm1499 bleh nego
49' rm2099 bleh nego.

Ok ke LG?

kaylis
04-05-2016, 09:32 PM
Huhu bestnyer tuan guna TV plasma. Dulu kwn mmg minat giler TV neh...bertahun follow perkembangan dia...tp x mampu beli....skrg dah mampu TV nyer plak dh hampir pupus pehhh.

Rasa pengganti terbaik plasma cuma amoled...mcm jauh lg jee huhu

Aku pakai panasonic plasma mid range je...tu pun dah puas ati pasal black level amat bagus...2 thn lepas hampir nak beli last batch plasma 65", tapi takut tak de support/parts pulak kalau ada prob...

Tunggu price drop uhd tv or 4k tv pasni, baru leh sambar...

kaylis
04-05-2016, 09:36 PM
Baru blk survey2, amoi kedai suro amik LG... Skrin tonyoh2 jari pun xde kesan kate nye, haha ako pun xtau sgt, buta teknologi.

43' rm1499 bleh nego
49' rm2099 bleh nego.

Ok ke LG?

LG kalau kat Korea lagi advance dari Samsung, tapi kat sini marketing Samsung mmg gempaq, so nampak tenggelam sikit LG...google review model tu dulu bro, aku pun bercadang nak upgrade ke LG dari Panasonic for future tv pasal faktor harga..

cashguy
05-05-2016, 11:03 PM
Masuk kedai tv..suruh jurujual letak compare sebelah2..dgar penerangan kelebihan masing2..sambil pegang risalah model mna nak.. xpuas hati g kedai tv lain buat lg mcm tu...hehe smpai jumpa yg puashati=bajet dlm kocek.
Dlu aku beli 46inc je tp rm7k!..2x dah wouldcup pye pasal...masih ok..sony.

anuarul
06-05-2016, 07:47 AM
LG kalau kat Korea lagi advance dari Samsung, tapi kat sini marketing Samsung mmg gempaq, so nampak tenggelam sikit LG...google review model tu dulu bro, aku pun bercadang nak upgrade ke LG dari Panasonic for future tv pasal faktor harga..

oooo...

rase nak rembat je LG tu....dah tengok2 mcm ok...:">

Breekachu
02-06-2016, 05:58 PM
Aku tgh nak survet tv led ni. Tv led samsung 42 rumah aku dah rosak. Tetiba screen jadi kelabu. Satu line. Sebesar kad bank. Makin lama makin terang terus. Then tak nampak. Selang seminggu tudiaaa. Tak nampak apa daaah.

http://imageshack.com/a/img924/3701/fXsCIr.jpg

http://imageshack.com/a/img922/6788/JgjETp.jpg

http://imageshack.com/a/img921/6365/etTzmn.jpg

http://imageshack.com/a/img922/9536/cAHtn7.jpg


Sekarang terus hitam gmabar dan ada suara sahaja. Paling bengang tiba2 je jadi. Kalau terjatuh ke apa tak apa

. Usia tv dalam 3 4 tahun

Brand apa paling elok yer? Bajet 1.5k. Dekat online ada 48 inch rm1.5k.. Tp bukan full hd. Nak cari full hd. Best tgk tv hd hd ni :D

selambeyaya
02-06-2016, 06:16 PM
Aku baru tengok Toshiba android tv model 47L5400VM. Size 47", harga rm1900 dan warranty 2 tahun + 1 tahun (registered)

Nampak berkenan. Ok ke android tv?

Breekachu
02-06-2016, 06:30 PM
Aku baru tengok Toshiba android tv model 47L5400VM. Size 47", harga rm1900 dan warranty 2 tahun + 1 tahun (registered)

Nampak berkenan. Ok ke android tv?

Bg aku smart tv android tv bazir je . Tv untuk tgk tv. Melain kan ada special kes nak tgk ch free . Tu lain cerita :))

selambeyaya
02-06-2016, 06:37 PM
Bg aku smart tv android tv bazir je . Tv untuk tgk tv. Melain kan ada special kes nak tgk ch free . Tu lain cerita :))

Nak tengok youtube ok ke bos? Nak tgk canel free x sanggup pulak :D

Breekachu
02-06-2016, 06:54 PM
Nak tengok youtube ok ke bos? Nak tgk canel free x sanggup pulak :D

Ok je tu. Smart tv kan boleh main internet. Haa main la fb dgn screen 50 inch :)) . Tp kalau internet laju berdengung,berbaloi la ambik smart tv. Boleh tgk movie online hd ke. Iflix ke netflix ke. Pergh syok wooooo.

Hamba pun tgh survey tv. Baca dalam thread ni rekemen brand toshiba dgn sharp. Tp tak tau model mana. Takut p kedai tv nanti depa jual tv model lama

MoMuChI
02-06-2016, 07:01 PM
Aku tgh nak survet tv led ni. Tv led samsung 42 rumah aku dah rosak. Tetiba screen jadi kelabu. Satu line. Sebesar kad bank. Makin lama makin terang terus. Then tak nampak. Selang seminggu tudiaaa. Tak nampak apa daaah.

http://imageshack.com/a/img924/3701/fXsCIr.jpg

http://imageshack.com/a/img922/6788/JgjETp.jpg

http://imageshack.com/a/img921/6365/etTzmn.jpg

http://imageshack.com/a/img922/9536/cAHtn7.jpg


Sekarang terus hitam gmabar dan ada suara sahaja. Paling bengang tiba2 je jadi. Kalau terjatuh ke apa tak apa

. Usia tv dalam 3 4 tahun

Brand apa paling elok yer? Bajet 1.5k. Dekat online ada 48 inch rm1.5k.. Tp bukan full hd. Nak cari full hd. Best tgk tv hd hd ni :D

mmg standard TV samsung lepas abis warrnty jadi cam ni.. aku pon dah kena, member kena 2 biji..:D

paje
02-06-2016, 07:02 PM
Boleh try cari kt 11street LG 43'model LF54OT dapat harga RM1194.10 lepas diskaun.good bargain.

Breekachu
02-06-2016, 07:27 PM
mmg standard TV samsung lepas abis warrnty jadi cam ni.. aku pon dah kena, member kena 2 biji..:D

Tv samsung aku rejek la kali ni :mad:. Peti ais dia terbaik :)) .

Ada brand yang tuan cadangkan? Dan model mana? :-?

Breekachu
02-06-2016, 07:32 PM
Boleh try cari kt 11street LG 43'model LF54OT dapat harga RM1194.10 lepas diskaun.good bargain.

Terima kasih bg cadangan. Mahal lg yer led tv. Samsung 3 4 tagun lepas 40 inch rm1.5k . #:-S

selambeyaya
02-06-2016, 07:34 PM
Ok je tu. Smart tv kan boleh main internet. Haa main la fb dgn screen 50 inch :)) . Tp kalau internet laju berdengung,berbaloi la ambik smart tv. Boleh tgk movie online hd ke. Iflix ke netflix ke. Pergh syok wooooo.

Hamba pun tgh survey tv. Baca dalam thread ni rekemen brand toshiba dgn sharp. Tp tak tau model mana. Takut p kedai tv nanti depa jual tv model lama

Pengalaman kawan pakai tv lcd toshiba dah 6 tahun, antara jenama pertama yg support semua codec audio video. Anak baling mainan kecik2 dkt screen pun takde kesan apa2. Dgn warranty 3 tahun lagi. Ok la berbaloi untuk tempoh yg lama bos. Hehehe.

azanney
02-06-2016, 07:37 PM
andoid tv apa yg bagus?

Breekachu
02-06-2016, 08:00 PM
Pengalaman kawan pakai tv lcd toshiba dah 6 tahun, antara jenama pertama yg support semua codec audio video. Anak baling mainan kecik2 dkt screen pun takde kesan apa2. Dgn warranty 3 tahun lagi. Ok la berbaloi untuk tempoh yg lama bos. Hehehe.

Nampak gaya. Esok den servey brand toshiba la. Setiap kedai pegi and ambik code model. Balik bandingkan harga tgk review :D . Perlis ni sehari pun boleh habis round kedai tv :eek: . Terima kasih tuan

selambeyaya
02-06-2016, 08:28 PM
Nampak gaya. Esok den servey brand toshiba la. Setiap kedai pegi and ambik code model. Balik bandingkan harga tgk review :D . Perlis ni sehari pun boleh habis round kedai tv :eek: . Terima kasih tuan

Hehehe selamat buat pilihan yg tepat bos.

Jedi
03-06-2016, 08:24 AM
Tv lcd paling kecil dan murah berapa RM?

14 inci pun jadi lah bagi aku.

Takat nak tengok biasa2 jer.

Kalau yang old skool pun takpe can Trinitron SONY.

Breekachu
04-06-2016, 10:15 PM
Toshiba sharp susah cari. Yg ada pun model power mahal. So saya ambik philips. 43inch rm1490. Free bracket, bola philips dgn kedai tu bg bekas kuih raya. Belo online jimar 70-80 tp takut bila dia hantar pecah ke apa. Payah pulaaak

Update: adeehh. Android tv mcm best jugak. Ada brand haeir. 43inch android tv rm1530. Philips bukan android 43inch rm1490

Haeir okay ke?

Update lagi: orang tua nak ambik philips 43inch smart android tv rm1799. Ada tak smart tv android yg besar lg screen dia range harga 1.8k?

Breekachu
04-06-2016, 11:40 PM
Aku baru tengok Toshiba android tv model 47L5400VM. Size 47", harga rm1900 dan warranty 2 tahun + 1 tahun (registered)

Nampak berkenan. Ok ke android tv?

Tuan.. Tgk dekat mana harga tu? Sbb online pun 2.3k

momoque
04-06-2016, 11:54 PM
Tv sony aku ni tgh hd mcm x brp hd

Bile gi umah member tgk tv made in korea gambo hd real terbaek bak hang