PDA

View Full Version : ** Jenama TV LED & LCD Yang Palik Kualitinya Terbaik **


mzuhairi
04-01-2013, 11:08 AM
Assalamualaikum warga CG .

Nak buat survey sikit , kualiti TV LCD & LED mana yang paling terbaik ... :)):)):))

mr.dede
04-01-2013, 11:20 AM
da ada ni thread mcm ni tp aku vote panasonic lah..sbb aku pki panasonic..
tp aku tgk samsung lg clear pic dia..haha

SayaAndaKitaź
04-01-2013, 11:20 AM
den piley sharp:D:D:D

sajul
04-01-2013, 11:23 AM
aku pakai philips yg smartTv.. mmg puas hati..berminyak gambar (klu kuality gambar tu HD la.hehe)

Bro_Izantie
04-01-2013, 11:24 AM
baru jer sambar samsung 42'' smart tv...memang mabeles!

nyioq
04-01-2013, 12:13 PM
Kawan amek Panasonic 42" Smart Viera LED..Klu TT tgk yg ada IPS panel gambor lagi cun..tgk drama macam real..HD apatah lagi..
ada 3D tapi xcun sgt la pasal tgk gambor biasa convert 3D pening kepala aku.
Tgk Hz Backlight scanning/panel drive dia lg tinggi lagi bagus..Samsung bagus colour sharp..
Awal plan nak amek Plasma tapi byk review xbest, Klu Sharp LCD/LED panel terbaik tapi low spec xde wifi la & etc..
nak yg tiptop mahal plak..

HosterBase
04-01-2013, 04:13 PM
sama ngan bro_izantie, baru sambar smart tv samsung..40 Inci.

Kebetulan ada NAS DLINK kat rumah, yang boleh torrent...
lepas tu tweak sket supaya boleh install SSH / Twonky (DLNA Server)

so stream je terus movies / lagu /gambar direct dari NAS...

TV datang ngan USB WiFi Dongle, ada juga port network.. tapi pakai yang usb dongle je...

Stream youtube direct pon boleh...

cuma...3D tak support kot..sebab tak leh play yg 3D Side By Side punye video secara normal...

sepultura
04-01-2013, 04:51 PM
aku guna sharp tp vote sasmung. product sasmung ni inovatif, tgk aje lah henpon dia. Ada aje feature terbaru yg derang introduce. Kalau TT nak beli, cari la yg byk feature, contoh ada smart tv (leh youtube, fb kat TV je, cool habes), borderless, LED, amik yg 40" terus. bukan mahal pun skang

dan50
04-01-2013, 04:53 PM
samsung... ada 3bijik dh kt umah, suma nya samsungg

spellbinder
04-01-2013, 05:11 PM
design dan technology aku pilih samsung
ketahanan barang aku pilih panasonic
tak kira la barang elektrik apa sekali pun...

gerres
04-01-2013, 05:17 PM
aritu aku tgk tv philips..aku sgt kagum tgk gambar die..aku ingat nk angkat la satu hari nanti

mazaziman
04-01-2013, 05:24 PM
haaaa... bagus TT bukak topic ni. aku pon tgk survey2 TV baru nih. cadang nak amik samsung 46in.

nak tanye pendapat warga cgrian. kalau motion rate dia 100mhz cukup tak utk action2 yang laju2? sbb aku skang tgh pilih antara 2 model ni. satu 400mhz, lagi satu 100mhz. perlu ke mhz tinggi2 kalau aku suka tgk action movie? terima kasih.

amattt
04-01-2013, 05:36 PM
beli la LG Smart 3D LED tv.. 47LM6700..berbalaoi2..aku br angkat semalam..slim bezel design..terbaik..:)cgrock


meh layan gambirnye..

abahmu
05-01-2013, 05:50 AM
bab tv plg lasak toshiba dgn sharp....

fizzy86
05-01-2013, 05:53 AM
hitachi pun bagus jugak

fizzy86
05-01-2013, 05:54 AM
kalau aku kaya macam korang aku pilih samsung

Kiniki
05-01-2013, 09:39 PM
aritu aku tgk tv philips..aku sgt kagum tgk gambar die..aku ingat nk angkat la satu hari nanti

betul..kebetulan aku pun tertengok led tv dr philips td..brand2 lain terus aku pangkah..

magnesium
05-01-2013, 09:49 PM
Kalau ikut website proffessional org putih,

Paling tinggi rating led samsung,

Dan paling rendah lg.
Paling teruk comment dia tv lg la.

magnesium
05-01-2013, 09:59 PM
Tapi walaupun samsung terkenal dengan tv,
Bukanlah led atau lcd rapi kerana plasma nya yang marvellous.

So aku vote samsung plasma 51inci.

Rege baru rm2499

kipaskertas_108
05-01-2013, 10:11 PM
LG boss..
segala model TV yg jd ikutan brand2 lain tmasuk samsung..
dtg nye dr LG..
LG stakat ni OK..tahan..pic pn OK..
skang dh kua OLED LG..
sblom ni LCD >> LED >> OLED..

kipaskertas_108
05-01-2013, 10:26 PM
http://lcdtvbuyingguide.com/top10.shtml

mzuhairi
05-01-2013, 10:35 PM
http://lcdtvbuyingguide.com/top10.shtml

thankss .. memang duk cari web yg boleh bg guide ..

9_9
05-01-2013, 10:42 PM
samsung dgn lg buatan korea....

bintang4
05-01-2013, 11:51 PM
Aku vote samsung..sbb baru pagi tadi aku upgrade software..
LCD lama series 6 aku terus jadi smarttv.
Mcm seronok jer update status FB via samsung smart tv :))

http://farm9.staticflickr.com/8330/8350194662_8e981b1b8d.jpg

joelerry
06-01-2013, 03:36 AM
cuba baca komen2 dalam blog ni sampai habis (kena rajin baca lah sebab panjang sikit)..mengikut review dari org2 yg biasa dgn TV led ni pilih brand LG yg terbaik..aku pun ingat nak angkat LG jugak..

http://nizamyunus.uitm.edu.my/blog/?p=73

kaylis
06-01-2013, 03:39 AM
amik samsung laa kalau nak led...tapi cuba amik L6 series, baru puas ati sikit...

forexian
06-01-2013, 01:59 PM
brand LG cepat rosak...yg bestnya tv dia agak murah

umah anak buah aku pakai LED toshiba, aritu dorang mintak aku setting colour gambar sume tu, tak kira aku buat camne, tetap nampak tak menarik...da la panel frame tv tu mcm renggang sikit

aku pakai LED sony, gambar apa sume mmg terbaik...

samsung pun terbaik...

sharp pon terbaik, no 1 jualan kat jepun....

so, tt ko decide antara sony sharp dan samsung je tak payah pening2 da...

magnesium
06-01-2013, 02:00 PM
http://lcdtvbuyingguide.com/top10.shtml

Saya refer website ni lah

Kan tempat ke 7 untuk lg, yg lain tempat pertama - 6 samsung yg belasah.

Tu pun kena ingat, tu yg 55 inci punya, kena cari yg sama series tapi size yg lain.

azrul7238
06-01-2013, 08:59 PM
den dari dulu banyak beli peralatan elektrik jenama PANASONIC

cuma gadjet je den pakai SAMSUNG....hehe

nanti nak cuba yg SAMSUNG SmartTv or Panasonic SmartTv....huhu

qba437
06-01-2013, 09:01 PM
aku pakai TV kotak lagi..:))..

alonso
06-01-2013, 09:03 PM
samsung... ada 3bijik dh kt umah, suma nya samsungg

betol2 chelsea ni:))

magnesium
06-01-2013, 09:17 PM
musim dapat bonus ni, suma survey tv beso

subhey
06-01-2013, 10:48 PM
musim dapat bonus ni, suma survey tv beso

ya betulll...baru balik survey...dpt best offer 55 inci model lg LM6700 series... rm4850 dpt spek 3d qty:8 :D:D

subhey
06-01-2013, 10:49 PM
kalau kecik sikit 42 inci LM6700 series jgk.... RM2900 spek 8 jugak...

kni
06-01-2013, 10:55 PM
kalau kecik sikit 42 inci LM6700 series jgk.... RM2900 spek 8 jugak...
kalau spec 3d tu tgk movie 3d kat tv biasa, boleh nampak kesan 3d ker? tak nk letgo spec 3d yg byk2 tu bro klu jadi beli nanti?

subhey
06-01-2013, 11:00 PM
kalau spec 3d tu tgk movie 3d kat tv biasa, boleh nampak kesan 3d ker? tak nk letgo spec 3d yg byk2 tu bro klu jadi beli nanti?

ooo...tak boleh... kalau nk tgk kesan 3d...movie tu kena 3d...tv kena 3d...sebab 3dtv saja yg boleh prosess utk hasilkan 3d effect tu....taksure lagi...nk kena tunngu bonus dulu...:D:D

nastrade
06-01-2013, 11:03 PM
1. Samsung
2. Sharp Aquos

Yang lain xyah. Hahaha...

p.s: Kalau dulu TV CRT memang Sony yang terbaik dengan teknologi Trinitron dengan menggunakan mask bagi electron gun tersendiri..

kipaskertas_108
06-01-2013, 11:08 PM
Saya refer website ni lah

Kan tempat ke 7 untuk lg, yg lain tempat pertama - 6 samsung yg belasah.

Tu pun kena ingat, tu yg 55 inci punya, kena cari yg sama series tapi size yg lain.

samsung mmg inovatif..
tp idea dtg dr LG..
huhu..

chinankak
06-01-2013, 11:26 PM
kalau kecik sikit 42 inci LM6700 series jgk.... RM2900 spek 8 jugak...

mahalnye.... bro bole dapat murah lagi..

magnesium
07-01-2013, 01:19 AM
samsung mmg inovatif..
tp idea dtg dr LG..
huhu..

idea maybe dari lg tapi x mustahil sebab 2 2 pun dari korea.

kerana inovatif samsung menyebabkan kualiti dia lebih dari segala aspek.:)cgrock

magnesium
07-01-2013, 01:22 AM
mahalnye.... bro bole dapat murah lagi..

kat mana tu boleh dapat lagi murah?

magnesium
07-01-2013, 01:23 AM
ya betulll...baru balik survey...dpt best offer 55 inci model lg LM6700 series... rm4850 dpt spek 3d qty:8 :D:D

survey kat mana bro?

hery10
07-01-2013, 01:25 AM
sony la brg kualiti..hehe

dme30
07-01-2013, 01:35 AM
LG terbaik..dok survey gak LM6700 rege 2999..
Klau dpt smart tv ni mmg best la..hahaha..
Dkt mudah ada org jual 2.7k..tp better beli kt kedai la..
Kat eropah LG ni ranking brand no.1 kalau x silap aku..

dan50
07-01-2013, 10:58 AM
betol2 chelsea ni:))

yeah broo, the blues sejati ni, washing machine fridge TV enpon suma powered by SAMSUNG, jgn chelsea menggatai tuka sponsor Haeir ke hape sudahh

subhey
07-01-2013, 07:07 PM
LG terbaik..dok survey gak LM6700 rege 2999..
Klau dpt smart tv ni mmg best la..hahaha..
Dkt mudah ada org jual 2.7k..tp better beli kt kedai la..
Kat eropah LG ni ranking brand no.1 kalau x silap aku..

yang nie berapa inci?

subhey
07-01-2013, 07:08 PM
kat mana tu boleh dapat lagi murah?

ya,ya..kat mana tu? berapa harga?

Scorpions10
07-01-2013, 07:56 PM
bila la bonus bos mau kasi..nak juga sambar samsung 40'satu..huhu

dme30
08-01-2013, 11:12 AM
yang nie berapa inci?

42 inch bro..hehe..

magnesium
09-01-2013, 03:18 AM
http://reviews.cnet.com/tv-buying-guide/

macam saya cakap...

plasma is better

magnesium
09-01-2013, 03:33 AM
When you think of a Samsung TV, you first think of an LED TV, right? The Korean company invented the somewhat misleading term, and has built its reputation on LED televisions over the last few years. But what may come as surprise is that the company's plasma TVs are actually its strongest products, and have been for several years.

The Samsung E450 is the best entry-level plasma you can buy. At around the $500 mark for 50-51 inches, and $400 for 42-43, it competes against the Panasonic X5 series and LG PA4500--and wins.

No entry-level telly has any features to speak of, but that also means you're not paying for fripperies you don't need like 3D or (arguably) Smart TV. Concerned with plasma's reputation as an energy hog? The E450 is actually quite efficient for a plasma -- a direct result of its lower resolution.

sumber http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/samsung-pn51e450/4505-6482_7-35169613.html

lengkuas
13-01-2013, 08:27 PM
LG terbaik..dok survey gak LM6700 rege 2999..
Klau dpt smart tv ni mmg best la..hahaha..
Dkt mudah ada org jual 2.7k..tp better beli kt kedai la..
Kat eropah LG ni ranking brand no.1 kalau x silap aku..

ada dalam list ni tak TV tu?

http://www.lg.com/my/led-tvs

dme30
14-01-2013, 09:58 AM
ada dalam list ni tak TV tu?

http://www.lg.com/my/led-tvs

http://www.lg.com/my/tvs/lg-55LM6700 :)cgrock

abnaumukis
14-01-2013, 10:49 PM
Sebenarnya banyak bergantung kepada Bajet juga...Dapatkan salesman/girl yang betul2 mahir tentang barangan elektrik yang hendak kita beli...Terutamanya PLASMA, LCD, LED, SMART TV...Aku pakai plasma.....memang terbaik....aku rasa semua jenama sama saja...ada lebih ada kekuranganya...

IjanSmart
15-01-2013, 10:02 AM
beli la LG Smart 3D LED tv.. 47LM6700..berbalaoi2..aku br angkat semalam..slim bezel design..terbaik..:)cgrock


meh layan gambirnye..
Harganya..:-?

dme30
15-01-2013, 10:14 AM
beli la LG Smart 3D LED tv.. 47LM6700..berbalaoi2..aku br angkat semalam..slim bezel design..terbaik..:)cgrock


meh layan gambirnye..

dkt tmpt aku 2750 leh dpt ni..satu lg kedai 2999..huhuhu
mcm2 ada..belah kajang leh dpt 2550 :D

IjanSmart
15-01-2013, 10:34 AM
Tv led hitachi tak ada yg komen ke..aku ingat nak angkut satu..Siapa yg dah beli atau terbeli?
Dekat vote pun tak ada Hitachi

IjanSmart
15-01-2013, 10:40 AM
dkt tmpt aku 2750 leh dpt ni..satu lg kedai 2999..huhuhu
mcm2 ada..belah kajang leh dpt 2550 :D

Tu la adat peniaga..ada untung kurang..ada yg nak untung lebih..kena rajin buat survey la.

anakmalaya
15-01-2013, 10:43 AM
aku vote sharp dari segi qualiti dan ketahanan.. samsung memang gambor cantik.. tapi tak tahan lama.. kalau nak keluar RM3000 tu baik ler boleh tahan lebih dari 5 tahun baru berbaloi nak beli..

mazri_myie
15-01-2013, 10:52 AM
ikut kata seorg pembeli..

1. sharp
2. samsung

yang lain2 tu tak brapa..

amattt
16-01-2013, 12:11 AM
dkt tmpt aku 2750 leh dpt ni..satu lg kedai 2999..huhuhu
mcm2 ada..belah kajang leh dpt 2550 :D

Tu utk size 47" or 42" tuan..:-?

dme30
16-01-2013, 10:14 AM
Tu utk size 47" or 42" tuan..:-?

size 42 inch..47 lagi mahal bro..

amattt
16-01-2013, 04:01 PM
size 42 inch..47 lagi mahal bro..


0wh..btl la tu harga nye..tp klu nk 47' ada 1shop kat ipoh yg aku bley recommend.. for 47' RM3350..plg mrh da aku jumpa.. :)cgrock

dme30
16-01-2013, 04:19 PM
0wh..btl la tu harga nye..tp klu nk 47' ada 1shop kat ipoh yg aku bley recommend.. for 47' RM3350..plg mrh da aku jumpa.. :)cgrock

perghh..murah giler..rasa bernafsu lak nk g beli kt sana.. kompem 42" lgi murah ni.. ~X(

papanzola
16-01-2013, 04:31 PM
haire lg bagus dr sony... x caya gi tnya kdai tv

forexian
16-01-2013, 04:37 PM
haire lg bagus dr sony... x caya gi tnya kdai tv

biar btol bro...
haeir jenama syarikat china dan buatan china, sony punya tv syarikat jepun dan made in malaysia...

hehehehehe :D

amattt
16-01-2013, 04:43 PM
perghh..murah giler..rasa bernafsu lak nk g beli kt sana.. kompem 42" lgi murah ni.. ~X(

klu tuan mau saya aDA contact number nyer.. free delivery lg tu..:)cgrock

rasa da xde sape bley beat harga ni..haha:D

klu nk tau review model ni bley search dkt lowyat forum..terbaik..

dme30
16-01-2013, 04:56 PM
klu tuan mau saya aDA contact number nyer.. free delivery lg tu..:)cgrock

rasa da xde sape bley beat harga ni..haha:D

klu nk tau review model ni bley search dkt lowyat forum..terbaik..

boleh jgk..share la kat sini ramai leh tgk.. :)cgrock
tpi full aksesori ke tu? hehehe

papanzola
17-01-2013, 03:59 PM
biar btol bro...
haeir jenama syarikat china dan buatan china, sony punya tv syarikat jepun dan made in malaysia...

hehehehehe :D

sony snarnya x buat komponen sndiri... dia beli jer komponen 2 dari pngilang lain n cntumkannya... x mcm haire ada kilang sdiri n buat kmponen sdiri...

forexian
17-01-2013, 04:17 PM
sony snarnya x buat komponen sndiri... dia beli jer komponen 2 dari pngilang lain n cntumkannya... x mcm haire ada kilang sdiri n buat kmponen sdiri...

tapi tetap sony lagi bagus dari haeir bro...

-Johan-
17-01-2013, 05:14 PM
Samsung pilihan kawe..

Baru amik yang ni 2bulan lepas.. Layan HD 3D mmg terbaik...:)paid

http://i956.photobucket.com/albums/ae47/johankev/my_UA46ES6220RXXM_201_Front.jpg

http://www.samsung.com/my/consumer/television/television/led-tv/UA46ES6220RXXM

XcaLiBuR
17-01-2013, 09:48 PM
teman pakai hisense lcd 42 jer... so far so good... murah pun murah... kualiti? not bad... pastu beli android tv, terus tv teman jadi smart tv... jimat kos...

zam_c61
22-01-2013, 02:01 PM
apa pendapat sharp quatron yg 4 colour tu..harga mmg mahal la..tp salesman tu siap ketuk screen..mmg kukuh..samsung jgn berani2 cuba..tak silap no 1 kat japan..

motul
22-01-2013, 02:20 PM
Samsung pilihan kawe..

Baru amik yang ni 2bulan lepas.. Layan HD 3D mmg terbaik...:)paid

http://i956.photobucket.com/albums/ae47/johankev/my_UA46ES6220RXXM_201_Front.jpg

http://www.samsung.com/my/consumer/television/television/led-tv/UA46ES6220RXXM

bape rege ni bos?

-Johan-
22-01-2013, 03:42 PM
bape rege ni bos?

46' Termasuk extend warranty 2+2tahun rm4.5k.

razor77
22-01-2013, 03:53 PM
samsung paling clear dan cepat kong. 5 tahun paling lama. aku dendam sgt ni. panasonic terbaik tunggu bila la nak rosak

Ibn Raffar
22-01-2013, 03:54 PM
ambe baru angkat sharp 39', puas hati juga walau tak pakai tv satellite ASTRO bagai..:D

dan50
22-01-2013, 03:55 PM
46' Termasuk extend warranty 2+2tahun rm4.5k.

aku nye takde la 3D n smart motion bagai, series 5 je, tp aku kurang puas hati tkda sumber cerita2 HD yang mantap2, barulah terbeliak mata layan muvie,, bila la nak melayan HD ni, tk fully utilize nnt tv ni

-Johan-
22-01-2013, 04:50 PM
aku nye takde la 3D n smart motion bagai, series 5 je, tp aku kurang puas hati tkda sumber cerita2 HD yang mantap2, barulah terbeliak mata layan muvie,, bila la nak melayan HD ni, tk fully utilize nnt tv ni

Kan byk org jual hdd siap hd movie. Amik le sekeping, 5 series boleh terus play kat tv tu. Tak payah media player dah.

peja510
25-01-2013, 04:42 PM
samsung paling clear dan cepat kong. 5 tahun paling lama. aku dendam sgt ni. panasonic terbaik tunggu bila la nak rosak

cepat kong ke bro?
baru nak sambar je

peja510
31-01-2013, 11:20 PM
up sikit bebenang ni

joelerry
03-03-2013, 02:05 AM
0wh..btl la tu harga nye..tp klu nk 47' ada 1shop kat ipoh yg aku bley recommend.. for 47' RM3350..plg mrh da aku jumpa.. :)cgrock

Bro,boleh kasi saya contact number kedai ytu tak..harga RM3350 ni full accessories ke..kalau betul ingat nak angkat satu 47LM6700 ni..boleh delivery ke KL kan?..ada cas lebih tak..

OKwhat
03-03-2013, 05:55 AM
Kalau aku jadi admin...aku humban thread ni ke tempat thread barangan lektronik..sbb ini bukan drama..siri tv hahahahaha

polywang
03-03-2013, 10:20 AM
led 32" brand pe yg bez?

eisz2021
03-03-2013, 10:22 PM
mahu sambar sony led 40inci led.. boleh bagi info berapa harga ya??

acHnuLL aDnan
04-03-2013, 02:47 PM
aku pilih sharp..

OKwhat
04-03-2013, 06:57 PM
Please jangan download movie dari user hejtivit,DREMLANT(SEKARANG MAMAT NI PAKAI NAMA BADAUNU)...mamat ni pernah guna nama lain dulu..bila aku download movie dia rupanya spyware..laptop aku rosak..bila aku scanned dgn internet security..movie dia adalah ancaman spyware..please jgn download..DUlu mamat ni guna nama vietnam..aku lupa la..

1)dia mungkin akan PHISING akaun online bangking korang
2)Dia ni x pandai bahasa Melayu...sebab orang Vietnam or Russia or Filipina
3)Orang Vietnam terkenal dgn crack/hack downloads
4)Banyak movienya corrupt...hati hati..sebab dia dah encode hard disk korang..
5)Banyak linknya movie yang belum keluar pawagam.tapi dia dah letak link DVDRIP...PENIPU besar dia ni..cuba la korang download..apa pon x nampak..
6)SILA BGTAU admin...kita x mau orang mcm ni buat taek..

jemoreng
27-03-2013, 07:30 AM
aku baru angkat sharp..42 inci..
harga 1500 betul ka harga tu..
ka tu harga cina makan aku...

terunesepi
28-03-2013, 08:16 AM
aku baru angkat sharp..42 inci..
harga 1500 betul ka harga tu..
ka tu harga cina makan aku...

Model apa..br ni ambe tgk satu model sharp 42 rm 1350

jonforex
29-03-2013, 12:18 PM
Dari apa yg kwan dengar kebanyakan tv nipis skrang cepat rosak la.Baru 4-5 tahun dah meragam ,kos repair pon mahal rm250 keatas .Itupon xtahan rosak akan berulang.Berbanding dgn tv kotak yg tahan puluhan tahun.Kawan pakai tv kotak sharp dh 11 tahun gambar cantek lagi.
Nk tahu jugak ada sapa2 yg dh lama pakai led lcd plasma ke dan x rosak2?

302
29-03-2013, 12:22 PM
Dari apa yg kwan dengar kebanyakan tv nipis skrang cepat rosak la.Baru 4-5 tahun dah meragam ,kos repair pon mahal rm250 keatas .Itupon xtahan rosak akan berulang.Berbanding dgn tv kotak yg tahan puluhan tahun.Kawan pakai tv kotak sharp dh 11 tahun gambar cantek lagi.
Nk tahu jugak ada sapa2 yg dh lama pakai led lcd plasma ke dan x rosak2?

4 5 taon kire lame da tue

FaZiL^aFiZi
29-03-2013, 12:42 PM
Mgu lps aku baru beli samsung led 46 inci. Bila di gabungkan dgn ps3 otomatik jadi smart tv. Harga tv rm2300. Kt klcc rm2999 , harvey norman ampang point rm2450

Aku dah servey antara sony & panasonic ternyata gambar samsung paling sharp ditambah bingkai tv yg nipis... gambar seolah2 nk terkeluar dari tv.....

Sblm ni aku pki sony bravia.... bila tgk pix samsung yg clear terus samsung jadi pilihan hati.

kaylis
29-03-2013, 12:47 PM
Mgu lps aku baru beli samsung led 46 inci. Bila di gabungkan dgn ps3 otomatik jadi smart tv. Harga tv rm2300. Kt klcc rm2999 , harvey norman ampang point rm2450

Aku dah servey antara sony & panasonic ternyata gambar samsung paling sharp ditambah bingkai tv yg nipis... gambar seolah2 nk terkeluar dari tv.....

Sblm ni aku pki sony bravia.... bila tgk pix samsung yg clear terus samsung jadi pilihan hati.

Sony ada gak model yg gamba cantik mcm model nx720 dan hx850...tapi rege mmg mahal laa...samsung pun gama cantikcgak...aku suka model L6...mmg cun gambo

Saleh83
31-03-2013, 10:57 PM
adeh.. aku pon tgh ushar2 ni.. nak TV LED 40" bajet RM1700... ada ka?
Kalau boleh nak gambar clear,x cepat kong, boleh masuk USB pelbagai format.. x smart TV pon takpe.. ada ape2 cadangan.. TQ.

hizham
31-03-2013, 11:04 PM
adeh.. aku pon tgh ushar2 ni.. nak TV LED 40" bajet RM1700... ada ka?
Kalau boleh nak gambar clear,x cepat kong, boleh masuk USB pelbagai format.. x smart TV pon takpe.. ada ape2 cadangan.. TQ.

ambik toshiba la bro 40" led pu200em, aku pakai gambar cantek la kene plak main game ps2...perghh!! hari tu bulan 1 beli rm1399

abdan
31-03-2013, 11:12 PM
xtau sebab apa aku nampak tv LED Sony lebih clear n sharp n more natural than samsung.
samsung menang dengan Sony sebab banyak features dan design ja. tapi aku rasa xperlu features yang merapu merapu kot. so aku vote for Sony. kualiti dan tahan lama.

Saleh83
31-03-2013, 11:27 PM
ambik toshiba la bro 40" led pu200em, aku pakai gambar cantek la kene plak main game ps2...perghh!! hari tu bulan 1 beli rm1399

Aku ada tanya kedai jenama Toshiba ari tu... hrga dia mcm yg bro ckp la..

BOCEH
31-03-2013, 11:29 PM
Panasonic viera 47 inci power
smart tv lagi tu...

gaban77
31-03-2013, 11:48 PM
samsung 40' Led..mantopp..

Siralph
08-04-2013, 01:33 AM
bergantung pada nasib..aku pkai samsung led 1 tahun dh rosak.. baiki smpai skang xciap ciap lg...

FaZiL^aFiZi
08-04-2013, 06:20 AM
bergantung pada nasib..aku pkai samsung led 1 tahun dh rosak.. baiki smpai skang xciap ciap lg...

Tv sony aku pun dah sebulan repair x siap lg....

dakbaru
13-04-2013, 06:48 PM
toshiba...terbaik

babe_sya
13-04-2013, 08:54 PM
Sharp Aquos Quattron 3D.
Mabeles kaler, panel made in japan.
1+2 year warranty (1 year insured by Sharp-kene curi, banjir, gempa bumi etc, natural causes)

:)paid

asuadi
29-07-2013, 12:47 AM
up lagi...

Niyang
29-07-2013, 04:44 PM
baru pas amik LED VIERA Panasonic .... sblm nih dah pakai LCD samsung.. 6thn gak... 1st time pakai tv Panasonic... ade sape bley bg respon? ... rege asal 1600 tp ambik dua barang apek tuh kasi lego 1350 ... 40inci... leh conncet tenet jd smart tibi... abis lari bajet raye aku... huuuwaaarrgghhhh

kuchingvios
31-07-2013, 08:24 PM
Go samsung go...sony tak tahan..

agen14
16-08-2013, 06:51 PM
aku dekat setahun sembat smart tv samsung led 40" so far memang puas atilah cuma sound tu kureng kalau letak atas meja.. kasi gantung baru ok..

AlDaBest
18-08-2013, 10:56 PM
Panasonic :)

azifArooNajaR_24
20-08-2013, 05:20 AM
Samsung...

sky8men
18-10-2013, 10:06 AM
boleh suggest sikit kedai or brand utk tv LCD/LED yang around bajet RM400 je..nak letak dalam bilik tetamu kt rumah..saiz 19' or 24' ke..

youjinn
18-10-2013, 10:09 AM
kalau tak silap SHARP antara tv paparan yg menarik. kebanyakkan company lain gunakan teknologi SHARP.

p/s; sony dah kuarkan tv 4K. hehehe. cun tu

brasso
18-10-2013, 12:34 PM
aku pula suka panasonic plasma st series..black level die mmg terbaik..sesuai utk kaki bluray sbb hasilkan natural colur..kalau sesiapa yg rajin tgk review..mmg tau la panasonic plasma mmg top :D

akukuli
19-10-2013, 01:31 AM
model tv mne yg bleyh baca direct movie dlm external hardisk?

wesker
19-10-2013, 01:33 AM
aku pula suka panasonic plasma st series..black level die mmg terbaik..sesuai utk kaki bluray sbb hasilkan natural colur..kalau sesiapa yg rajin tgk review..mmg tau la panasonic plasma mmg top :D

berapa inch eh bro?apa model?ingat nak upgrade la.kecik plak tgk tv led 32inchi la ni

kopininja
19-10-2013, 08:41 AM
http://images.samsung.com/is/image/samsung/my_UA46F5500ARXXM_506_Front_black?$L2-Gallery$

Bulan 7 hari tu aku beli tv samsung model UA46F5500ARXXM 46" Series 5 LED

Harga rm2780

mintak2 la tahan lama :D:D

wando mydon
19-10-2013, 08:48 AM
Sharp = tajam
Dah 15tahun pkai, still now on,

brasso
19-10-2013, 01:48 PM
berapa inch eh bro?apa model?ingat nak upgrade la.kecik plak tgk tv led 32inchi la ni

P60ST60K 60in ..tgh kumpul duit nk sambar satu hehe..nk upgrade dr 42in..plasma ni mmg lbh baik dr led dr segi colour accuracy..tp agak sng kena burning issue..jd sebelum fikir nk beli kena tau serba sikit penjagaannya.

wesker
19-10-2013, 09:10 PM
P60ST60K 60in ..tgh kumpul duit nk sambar satu hehe..nk upgrade dr 42in..plasma ni mmg lbh baik dr led dr segi colour accuracy..tp agak sng kena burning issue..jd sebelum fikir nk beli kena tau serba sikit penjagaannya.

:o 60inchi?mangai.....beso nya.dua kali ganda dari tv kawan skrg.50inchi takde ke bro.kalau boleh taknak yg ada 3d dan smart tv.biasa2 je