PDA

View Full Version : Kelab Kebajikan Dan Sosial Tun Teja Malaysia - Adakah mau scam juga ???


Pages : 1 [2] 3

Carl12
29-03-2013, 01:33 PM
da siasat ke bro pasal empot ekspot gaharu tu??? mintak penaung bentang laporan tahunan empot ekspot gaharu ye... xyah la dok membebel pasal sejarah je... bosan...:eek::eek::eek::eek:

Ntah nya ..... bosan dah aku....ada la kebocoran maklumat perolehan tahun 2012 sekitar RM67juta....tu pon dgr je lah , nak mintak tgok siapa lah kita ni kan... mentimun jepon jer....

silverspring182
29-03-2013, 04:15 PM
Ntah nya ..... bosan dah aku....ada la kebocoran maklumat perolehan tahun 2012 sekitar RM67juta....tu pon dgr je lah , nak mintak tgok siapa lah kita ni kan... mentimun jepon jer....

hehe btol ke bro kbocoran maklumat?? bro dah jd ahli ke blum??
sy dgar ujung bln ni ( 28hb,29hb,30hb,31hb...mac...sy pun x tahu, tggu je lah info terbaru ) penaung nk bg rm100k cash pd AJK club...rugi lah bro kalu jd PLAYER yg pnat tp xda habuan.. btol dak??:):):)

silverspring182
29-03-2013, 04:19 PM
Ntah nya ..... bosan dah aku....ada la kebocoran maklumat perolehan tahun 2012 sekitar RM67juta....tu pon dgr je lah , nak mintak tgok siapa lah kita ni kan... mentimun jepon jer....


pendapat sy kalu dah jd ahli, byr rm 3800..dah dkira sbg pelabur lah utk club...jd blh lah mntk laporan tu dbentangkan, itu kn hak pelabur.. x gitu?? Tp lain lah pulak ceritanya, kalu byr rm 3800 tu sekadar sumbangan je utk club...

Carl12
29-03-2013, 07:13 PM
pendapat sy kalu dah jd ahli, byr rm 3800..dah dkira sbg pelabur lah utk club...jd blh lah mntk laporan tu dbentangkan, itu kn hak pelabur.. x gitu?? Tp lain lah pulak ceritanya, kalu byr rm 3800 tu sekadar sumbangan je utk club...

Hmmmm... jelas lah ... bro ni dpt versi info yg berbeza,secara kasarnya TAK BETUL ..Nasihat aku la ,pegi dgr 2-3 kali pon cukup , mcm aku ni(psal ada sikit *****) ,aku dgr 5 kali bru aku buat keputusan NAK atau TAK NAK...baru buat judgement x sesuai ngan aku , psal x de produk.......

Carl12
29-03-2013, 07:15 PM
hehe btol ke bro kbocoran maklumat?? bro dah jd ahli ke blum??
sy dgar ujung bln ni ( 28hb,29hb,30hb,31hb...mac...sy pun x tahu, tggu je lah info terbaru ) penaung nk bg rm100k cash pd AJK club...rugi lah bro kalu jd PLAYER yg pnat tp xda habuan.. btol dak??:):):)

sumber info tu pon x betul bro.....

nasgold
29-03-2013, 09:06 PM
pendapat sy kalu dah jd ahli, byr rm 3800..dah dkira sbg pelabur lah utk club...jd blh lah mntk laporan tu dbentangkan, itu kn hak pelabur.. x gitu?? Tp lain lah pulak ceritanya, kalu byr rm 3800 tu sekadar sumbangan je utk club...

Cakap ikut suke makbapak laki tiri mak kau je...
Kalau tak tau menahu jgn cakap...

nasgold
29-03-2013, 09:10 PM
Kenapa mesti cakap pasal duit di depan.....
Fahamilah perjuangan dahulu baru betul2 faham keseluruhan...

miehensem
29-03-2013, 09:22 PM
Kenapa mesti cakap pasal duit di depan.....
Fahamilah perjuangan dahulu baru betul2 faham keseluruhan...

boleh tuan cerita pasai perjuangan tu..

sbb org yg mai approached saya tu takde pulak cakap pasai perjuangan.. semua pasai duit ja yg saya dengar.

silverspring182
30-03-2013, 04:42 PM
sumber info tu pon x betul bro.....

kalu x btol pun info tu, bkn aku yg reka cter bro, tp ajk club jgk....sapa yg nk dpesalahkn??:mad::mad:

silverspring182
30-03-2013, 04:44 PM
Cakap ikut suke makbapak laki tiri mak kau je...
Kalau tak tau menahu jgn cakap...

yg nk panas aphal??? rilek ar kalu da fanatik sgt truskan niat murni tu.. mcm la aku ni budak tadika yg g dgor ceramah tun teja :D:D:D

silverspring182
30-03-2013, 04:54 PM
Cakap ikut suke makbapak laki tiri mak kau je...
Kalau tak tau menahu jgn cakap...

kalo bro x pcaya g jmpa en soffar ( ketua penerangan club, kalo x silap aku lah kn), adik kpd pn norhashima... rm3800 sumbangan je dkt club... dah join club, jgn kn pasal investment, mcm2 bisnes pun ada...agagap..... investment min rm 10k siap agreement return monthly 5.7% ( ini investmenk OSK , xda kena mengena dgn import eksport gaharu )

import eksport gaharu YDS yg buat, kalu da join club da dikira pelabur utk YDS la kn, (mksud sy pelabur utk YDS la, xda kena mengena lg dgn investmen OSK) blh la kalu nk amek tau YDS ni meniaga menatang ape?? x gitu??

silverspring182
30-03-2013, 05:08 PM
lg 1 pasal investment OSK... sy tau pn norhashima ad lesen remeiser (x pasti la pulak modal bpe juta dia buat lesen ni),sy tgk sndiri salinan agreement jika nk buat investment... tetapi kalu nk buat pendepositan still kena ada kebenaran dari bank negara. setahu sy undang-undang pendepositan atau pelaburan cuma blh dilakukan oleh Bank-bank atau syarikat kredit yang berlesen....sy sndiri tnya kt pn norhashima pasal investment tu, tp dia just jwb " SY X BUAT INVESTMENT" sy pn x phm knp dia ckp mcm tu....bro g lah tnya sndri ngan penaung tersayang tu...

PERSOALANNYA SKANG NI AP YG NK DPERJUANGKAN???

silverspring182
30-03-2013, 05:11 PM
Hmmmm... jelas lah ... bro ni dpt versi info yg berbeza,secara kasarnya TAK BETUL ..Nasihat aku la ,pegi dgr 2-3 kali pon cukup , mcm aku ni(psal ada sikit *****) ,aku dgr 5 kali bru aku buat keputusan NAK atau TAK NAK...baru buat judgement x sesuai ngan aku , psal x de produk.......

sapa kata tun teja xda produk??? bro g la jmpa en. yeob din tnya ad ke xda...:):):):)

mastered
30-03-2013, 05:19 PM
aku pendapat aku la... skim ni 99% SCAM... yg join awal2, maybela dapat pulangan duit balik.... teringat aku pada swiss cash dimasa dahulu... sampai sekarang bermasam muka dgn kawan2... nak ke benda macam ni jadi balik?


dah2 la kencing sesama melayu....lebih haru lagi menggunakan agama lak tu...

silverspring182
30-03-2013, 05:25 PM
aku pendapat aku la... skim ni 99% SCAM... yg join awal2, maybela dapat pulangan duit balik.... teringat aku pada swiss cash dimasa dahulu... sampai sekarang bermasam muka dgn kawan2... nak ke benda macam ni jadi balik?


dah2 la kencing sesama melayu....lebih haru lagi menggunakan agama lak tu...

x tahu nak kata lah bro.. kalu ckp lebih kg marah plak.. suh kluarkan bukti yg tun teja ni btol2 pure, genuine....xda plak

silverspring182
30-03-2013, 05:29 PM
http://inhaj181.blogspot.com/

mastered
30-03-2013, 07:00 PM
x tahu nak kata lah bro.. kalu ckp lebih kg marah plak.. suh kluarkan bukti yg tun teja ni btol2 pure, genuine....xda plak

Drama yg same... alih2 BNM paw duet, x pun kepala kat atas lari duk diam2,,,,, yg cari org melabur.... hidup x aman..... begitulah cerita akhirnya..:(scam

dhiaperfumes
30-03-2013, 07:57 PM
pakcik no komen... x nak terbabit

8virus
30-03-2013, 07:59 PM
money game gak la ni yer..tggu mase je la nti

pudins70
30-03-2013, 08:31 PM
Puas dok ikut dari awal, tak paham-paham lagi. Ke aku ni jenis yang lambat pick-up?

gobang
30-03-2013, 09:32 PM
Puas dok ikut dari awal, tak paham-paham lagi. Ke aku ni jenis yang lambat pick-up?

cuba ulang 2/3 kali lagi///mybe boleh phm..huhu

Carl12
30-03-2013, 11:43 PM
sapa kata tun teja xda produk??? bro g la jmpa en. yeob din tnya ad ke xda...:):):):)

Yang aku dok dgr produk dia melancong tu jer ... "sapa x pergi melancong tu ,kira x dpt produk lah .... bla bla bla..." gitu ayatnya......

Carl12
30-03-2013, 11:50 PM
kalu x btol pun info tu, bkn aku yg reka cter bro, tp ajk club jgk....sapa yg nk dpesalahkn??:mad::mad:

ada perkara kita dgr sekali je trus kita faham (otak gred 'A' )
dan ada pulak kena dgr beberapa kali baru dapat kefaaman 50%.
dan yang terbaik dgr beberapa kali dari beberapa org yang bawak
benda ni , baru lah kita faham aspirasi sebenar...."bagi aku benda
ni agak abstrak untuk d terjemah... kena btul2 jelas baru nak
komen secara terbuka..... kalau tidak umpama 'MEMBUKA PEKUNG DI
DADA SENDIRI"....:)cgrock

silverspring182
31-03-2013, 11:25 AM
ada perkara kita dgr sekali je trus kita faham (otak gred 'A' )
dan ada pulak kena dgr beberapa kali baru dapat kefaaman 50%.
dan yang terbaik dgr beberapa kali dari beberapa org yang bawak
benda ni , baru lah kita faham aspirasi sebenar...."bagi aku benda
ni agak abstrak untuk d terjemah... kena btul2 jelas baru nak
komen secara terbuka..... kalau tidak umpama 'MEMBUKA PEKUNG DI
DADA SENDIRI"....:)cgrock

hehe btol la tu bro, AJK sndiri membuka pekung club..ap kata bro plak crita kt sini ap yg bro paham pasal club, bro kn da byk x pegi dgar SEMINAR....please bro.. ramai sgt yg nk dgar ni..:)cgrock

p/s: x perlu nk berabstrak sgt, berani krn benar, kt tgk lah nt sapa buka pekung sapa

silverspring182
31-03-2013, 11:26 AM
http://inhaj181.blogspot.com/

miehensem
31-03-2013, 11:42 AM
susah betoi nak meniaga kelab teja ni.. kena ada abstrak2 pulak.. bau2 ikan sudah keluar.

8virus
31-03-2013, 11:44 AM
hehe mniage ape bnde lah tu smpi abstrak sgt haha

nikcashworld
31-03-2013, 11:44 AM
susah betoi nak meniaga kelab teja ni.. kena ada abstrak2 pulak.. bau2 ikan sudah keluar.

ikan apa tu?:D

miehensem
31-03-2013, 12:06 PM
ikan apa tu?:D

ikan paus ni.. :)):)):)):)):))

ben firdaus
31-03-2013, 01:46 PM
hehe btol ke bro kbocoran maklumat?? bro dah jd ahli ke blum??
sy dgar ujung bln ni ( 28hb,29hb,30hb,31hb...mac...sy pun x tahu, tggu je lah info terbaru ) penaung nk bg rm100k cash pd AJK club...rugi lah bro kalu jd PLAYER yg pnat tp xda habuan.. btol dak??:):):)

April **** le tu bro :))

miorar
31-03-2013, 09:29 PM
Adalah dinasihatkan agar kita menjauhi program pelaburan yang dijalankan oleh Kelab Tun Teja. Semua portfolio pelaburan kenalah mempunyai kelulusan Bank Negara. Kalau syarikat berhad (public listed) semuanya tertakluk dibawah Suruhanjaya Sekuriti. Kalau koperasi semuanya tertakluk dibawah Suruhanjaya Koperasi. Kalau syarikat sdn. bhd., cuma syarikat yang dilesenkan untuk membuat pelaburan sahaja boleh mengambil deposit dari orang ramai. Adakah syarikat yang menjalankan perniagaan Kelab Tun Teja ada lesen pelaburan? Kalau ada tolong maklumkan disini. Kalau boleh beserta salinan sijil supaya senang orang ramai membuat inquiry kepada pihak yang berkenaan. Oklah.... katalah tak de lesen pelaburan.... adakah setiap pembayaran pelaburan yang dibuat oleh mereka2 yang membuat pelaburan, mereka diberi paling tidak preferential share dalam syarikat kalau tidak nominal share? Mereka kene memastikan nama mereka ada didalam maklumat preferential share syarikat yang difailkan di ROC. Kalau tak de, fikir2kanlah. Something fishy is happened behind the curtain.

Kebanyakan money game ada modus operandi yang tersendiri. Ianya hanya dapat kita kesan kalau kita ada ilmu. Tu sebab ilmu itu penting untuk kita buat penilaian. Kebanyakan money game ini meniti atas sifat tamak pelabur. Tu sebab interest yang diberi tinggi berbanding institusi kewangan. Paling tinggi institusi kewangan bagi adalah lebih kurang 15% setahun. Mula2 masuk kecik. Buat withdrawal dapat. Masuk balik dan tambah sikit. Buat withdrawal lagi dapat. Begitulah seterusnya. Para "pelabur" akan diumpan untuk masuk dalam dan lebih dalam lagi sehinggalah program tu kaput. Mala- mula kecik, lama2 makin besar. Bila dah kaput nak repot polis? Anda dulu akan disoal siasat polis kerana melabur ditempat yang tidak sah. Lama2 tak berani buat repot. Senyumla tokey money game sebab orang tak berani buat repot polis. Kalau pun mereka takut dicari oleh "pelabur", apa ada hal. Cabut lari keluar negeri hingga problem reda sebab si tokey ni sdh collect kaw kaw dari para "pelabur". Berapa ramai tokey money game yang lari luar negeri. Ada yang lari dok Singapore siap boleh ketawakan orang yang dia kenekan. Malaysia ni amat terkenal dengan money game. Abfund ke, Speedline ke, RGCX ke, Swiss Cash ke.... ini semua "kepandaian" orang Malaysia menipu orang Malaysia sendiri. Fikir-fikirkanlah... The choice is yours, the pleasure is mine. Keep away yourself from this "hot" game.....:)

arjunawan
31-03-2013, 11:57 PM
Both program that u both joined before pun money game......u n yr fren shld know better after those programs fail

Yup, sy tahu skrg... tapi mcm mana nak yakinkan kwn sy tu..

arjunawan
01-04-2013, 12:31 AM
kalo bro x pcaya g jmpa en soffar ( ketua penerangan club, kalo x silap aku lah kn), adik kpd pn norhashima... rm3800 sumbangan je dkt club... dah join club, jgn kn pasal investment, mcm2 bisnes pun ada...agagap..... investment min rm 10k siap agreement return monthly 5.7% ( ini investmenk OSK , xda kena mengena dgn import eksport gaharu )

import eksport gaharu YDS yg buat, kalu da join club da dikira pelabur utk YDS la kn, (mksud sy pelabur utk YDS la, xda kena mengena lg dgn investmen OSK) blh la kalu nk amek tau YDS ni meniaga menatang ape?? x gitu??

5.7% monthly dari rm10,000? Kalu betul, fixed lah kan? Riba nih... tu lah yg sy tanak join tuh. Sy penah tanya member, kalu bisnes or investment lain sy nak, tapi nak tolak yg ni leh ker? Jwpn nyer tak leh.... tu yg sy tanak join.

arjunawan
01-04-2013, 12:36 AM
lg 1 pasal investment OSK... sy tau pn norhashima ad lesen remeiser (x pasti la pulak modal bpe juta dia buat lesen ni),sy tgk sndiri salinan agreement jika nk buat investment... tetapi kalu nk buat pendepositan still kena ada kebenaran dari bank negara. setahu sy undang-undang pendepositan atau pelaburan cuma blh dilakukan oleh Bank-bank atau syarikat kredit yang berlesen....sy sndiri tnya kt pn norhashima pasal investment tu, tp dia just jwb " SY X BUAT INVESTMENT" sy pn x phm knp dia ckp mcm tu....bro g lah tnya sndri ngan penaung tersayang tu...

PERSOALANNYA SKANG NI AP YG NK DPERJUANGKAN???

Tidakkah ni memungut wang tanpa lesen atau tanpa kebenaran dan seterusnya pengubahan wang haram? Kang jadi mcm strombberg kat kuantan....

ben firdaus
01-04-2013, 09:46 AM
5.7% monthly dari rm10,000? Kalu betul, fixed lah kan? Riba nih... tu lah yg sy tanak join tuh. Sy penah tanya member, kalu bisnes or investment lain sy nak, tapi nak tolak yg ni leh ker? Jwpn nyer tak leh.... tu yg sy tanak join.


dulu fxcapital bagi 8% seminggu :D

silverspring182
01-04-2013, 11:40 AM
Adalah dinasihatkan agar kita menjauhi program pelaburan yang dijalankan oleh Kelab Tun Teja. Semua portfolio pelaburan kenalah mempunyai kelulusan Bank Negara. Kalau syarikat berhad (public listed) semuanya tertakluk dibawah Suruhanjaya Sekuriti. Kalau koperasi semuanya tertakluk dibawah Suruhanjaya Koperasi. Kalau syarikat sdn. bhd., cuma syarikat yang dilesenkan untuk membuat pelaburan sahaja boleh mengambil deposit dari orang ramai. Adakah syarikat yang menjalankan perniagaan Kelab Tun Teja ada lesen pelaburan? Kalau ada tolong maklumkan disini. Kalau boleh beserta salinan sijil supaya senang orang ramai membuat inquiry kepada pihak yang berkenaan. Oklah.... katalah tak de lesen pelaburan.... adakah setiap pembayaran pelaburan yang dibuat oleh mereka2 yang membuat pelaburan, mereka diberi paling tidak preferential share dalam syarikat kalau tidak nominal share? Mereka kene memastikan nama mereka ada didalam maklumat preferential share syarikat yang difailkan di ROC. Kalau tak de, fikir2kanlah. Something fishy is happened behind the curtain.

Kebanyakan money game ada modus operandi yang tersendiri. Ianya hanya dapat kita kesan kalau kita ada ilmu. Tu sebab ilmu itu penting untuk kita buat penilaian. Kebanyakan money game ini meniti atas sifat tamak pelabur. Tu sebab interest yang diberi tinggi berbanding institusi kewangan. Paling tinggi institusi kewangan bagi adalah lebih kurang 15% setahun. Mula2 masuk kecik. Buat withdrawal dapat. Masuk balik dan tambah sikit. Buat withdrawal lagi dapat. Begitulah seterusnya. Para "pelabur" akan diumpan untuk masuk dalam dan lebih dalam lagi sehinggalah program tu kaput. Mala- mula kecik, lama2 makin besar. Bila dah kaput nak repot polis? Anda dulu akan disoal siasat polis kerana melabur ditempat yang tidak sah. Lama2 tak berani buat repot. Senyumla tokey money game sebab orang tak berani buat repot polis. Kalau pun mereka takut dicari oleh "pelabur", apa ada hal. Cabut lari keluar negeri hingga problem reda sebab si tokey ni sdh collect kaw kaw dari para "pelabur". Berapa ramai tokey money game yang lari luar negeri. Ada yang lari dok Singapore siap boleh ketawakan orang yang dia kenekan. Malaysia ni amat terkenal dengan money game. Abfund ke, Speedline ke, RGCX ke, Swiss Cash ke.... ini semua "kepandaian" orang Malaysia menipu orang Malaysia sendiri. Fikir-fikirkanlah... The choice is yours, the pleasure is mine. Keep away yourself from this "hot" game.....:)

100% agree :)cgrock

silverspring182
01-04-2013, 11:44 AM
5.7% monthly dari rm10,000? Kalu betul, fixed lah kan? Riba nih... tu lah yg sy tanak join tuh. Sy penah tanya member, kalu bisnes or investment lain sy nak, tapi nak tolak yg ni leh ker? Jwpn nyer tak leh.... tu yg sy tanak join.

yup 5.7% minimum...jika g dgar seminar tun teja, club menegaskan investment adalah patuh syariah... tp pembahagian dividen x mengikut prestasi syarikat...da lari tu dr patuh syariah... ahli2 club yg ad d sini tlg beri penjelasan...:):):)

silverspring182
01-04-2013, 11:47 AM
Tidakkah ni memungut wang tanpa lesen atau tanpa kebenaran dan seterusnya pengubahan wang haram? Kang jadi mcm strombberg kat kuantan....

kita x blh tuduh tun teja kutip deposit haram...manalah taw diorang ad kebenaran BANK NEGARA??? mntk ahli club yg ad beri penjelasan& bukti??? :)cgrock:)cgrock

Carl12
01-04-2013, 01:38 PM
Adalah dinasihatkan agar kita menjauhi program pelaburan yang dijalankan oleh Kelab Tun Teja. Semua portfolio pelaburan kenalah mempunyai kelulusan Bank Negara. Kalau syarikat berhad (public listed) semuanya tertakluk dibawah Suruhanjaya Sekuriti. Kalau koperasi semuanya tertakluk dibawah Suruhanjaya Koperasi. Kalau syarikat sdn. bhd., cuma syarikat yang dilesenkan untuk membuat pelaburan sahaja boleh mengambil deposit dari orang ramai. Adakah syarikat yang menjalankan perniagaan Kelab Tun Teja ada lesen pelaburan? Kalau ada tolong maklumkan disini. Kalau boleh beserta salinan sijil supaya senang orang ramai membuat inquiry kepada pihak yang berkenaan. Oklah.... katalah tak de lesen pelaburan.... adakah setiap pembayaran pelaburan yang dibuat oleh mereka2 yang membuat pelaburan, mereka diberi paling tidak preferential share dalam syarikat kalau tidak nominal share? Mereka kene memastikan nama mereka ada didalam maklumat preferential share syarikat yang difailkan di ROC. Kalau tak de, fikir2kanlah. Something fishy is happened behind the curtain.

Kebanyakan money game ada modus operandi yang tersendiri. Ianya hanya dapat kita kesan kalau kita ada ilmu. Tu sebab ilmu itu penting untuk kita buat penilaian. Kebanyakan money game ini meniti atas sifat tamak pelabur. Tu sebab interest yang diberi tinggi berbanding institusi kewangan. Paling tinggi institusi kewangan bagi adalah lebih kurang 15% setahun. Mula2 masuk kecik. Buat withdrawal dapat. Masuk balik dan tambah sikit. Buat withdrawal lagi dapat. Begitulah seterusnya. Para "pelabur" akan diumpan untuk masuk dalam dan lebih dalam lagi sehinggalah program tu kaput. Mala- mula kecik, lama2 makin besar. Bila dah kaput nak repot polis? Anda dulu akan disoal siasat polis kerana melabur ditempat yang tidak sah. Lama2 tak berani buat repot. Senyumla tokey money game sebab orang tak berani buat repot polis. Kalau pun mereka takut dicari oleh "pelabur", apa ada hal. Cabut lari keluar negeri hingga problem reda sebab si tokey ni sdh collect kaw kaw dari para "pelabur". Berapa ramai tokey money game yang lari luar negeri. Ada yang lari dok Singapore siap boleh ketawakan orang yang dia kenekan. Malaysia ni amat terkenal dengan money game. Abfund ke, Speedline ke, RGCX ke, Swiss Cash ke.... ini semua "kepandaian" orang Malaysia menipu orang Malaysia sendiri. Fikir-fikirkanlah... The choice is yours, the pleasure is mine. Keep away yourself from this "hot" game.....:)

http://www.majalah.com/?classified:osk-investment-bank-yds-nominees-pelaburan-dapatkan-keuntungan-7-5-setiap-sebulan-pendapat:8K53J9LNTC

Carl12
01-04-2013, 01:47 PM
kita x blh tuduh tun teja kutip deposit haram...manalah taw diorang ad kebenaran BANK NEGARA??? mntk ahli club yg ad beri penjelasan& bukti??? :)cgrock:)cgrock

agak2 la kan ,kalau segala"doubt" ni dpt d jelaskan dgn fakta dan buktinya , berapa juta RM nak msok ye ? Kalau setakat ratus ribu je aku rasa buang masa aku je ni.....:eek: lebih baik la sembang ngan dato'2 n Tan Sri kat luar sana yang lebih faham dan senang memahami konsepnya.....:D

miehensem
01-04-2013, 01:48 PM
soalan drpd org dalam majalah..

Mat 125 - 24 Oct 2012, 11:48am
Musykil sikit la tuan, kenapa dah uruskan 250 syarikat besar dan kecil, masih lagi nak cari pelabur kecil-kecilan? Berapa min pelaburan?

miehensem
01-04-2013, 01:49 PM
agak2 la kan ,kalau segala"doubt" ni dpt d jelaskan dgn fakta dan buktinya , berapa juta RM nak msok ye ? Kalau setakat ratus ribu je aku rasa buang masa aku je ni.....:eek: lebih baik la sembang ngan dato'2 n Tan Sri kat luar sana yang lebih faham dan senang memahami konsepnya.....:D

haha.. cari je la dato2 ngan tan sri2 suh masuk teja tu.. apa kes masuk cg cari org.. :eek::eek::eek::eek:

Carl12
01-04-2013, 02:02 PM
haha.. cari je la dato2 ngan tan sri2 suh masuk teja tu.. apa kes masuk cg cari org.. :eek::eek::eek::eek:

dah ada pon : Datok Hamidon - 2.7 juta
Datok Abdullah - 1 juta
tan Sri X - 1.7 juta
Datin Linda - 1.5 juta
hmmmmmmm...... ari ni jam 4.30pm grup dato' Hamidon d seremban ... ada la 3-4 juta lagi..... :D "Hanya Untuk Mereka Yang Percaya"..... Yang x Percaya... bye bye...

miehensem
01-04-2013, 02:04 PM
dah ada pon : Datok Hamidon - 2.7 juta
Datok Abdullah - 1 juta
tan Sri X - 1.7 juta
Datin Linda - 1.5 juta
hmmmmmmm...... ari ni jam 4.30pm grup dato' Hamidon d seremban ... ada la 3-4 juta lagi..... :D "Hanya Untuk Mereka Yang Percaya"..... Yang x Percaya... bye bye...

:)):)):)) .. baik aku bye bye drpd join scam of the year ni.. :)):)):))

Carl12
01-04-2013, 02:07 PM
:)):)):)) .. baik aku bye bye drpd join scam of the year ni.. :)):)):))

aku pon klau yg x de wit tapi byk ckp mls nak lyn ,banyak songeh n blagak je lebih... psal tu aku jmpa yg ada wit je ...

miehensem
01-04-2013, 02:11 PM
betoi2.. mmg org takde duit ni byk songeh ngan belagak.. :)) :)) :))

Carl12
01-04-2013, 02:23 PM
betoi2.. mmg org takde duit ni byk songeh ngan belagak.. :)) :)) :))

sokong !!!!:)):)):)):)):eek:

silverspring182
01-04-2013, 02:37 PM
agak2 la kan ,kalau segala"doubt" ni dpt d jelaskan dgn fakta dan buktinya , berapa juta RM nak msok ye ? Kalau setakat ratus ribu je aku rasa buang masa aku je ni.....:eek: lebih baik la sembang ngan dato'2 n Tan Sri kat luar sana yang lebih faham dan senang memahami konsepnya.....:D

hehe kesian org2 kg..sampai ad yg jual tanah rm200k sbb nk join investment...knp tun teja x target DATO'2 je??? kn lebeh afdal..keg3...ad ke patot pggl student2 join pkai duit ptptn....:-?:-?


knp xnk bg bukti?? ke mmg xda kebenaran BANK NEGARA??:-?:-?:-?

even 1 cent kalo xda kebenaran, ttp salah, tetap kutip deposit haram

silverspring182
01-04-2013, 02:39 PM
aku pon klau yg x de wit tapi byk ckp mls nak lyn ,banyak songeh n blagak je lebih... psal tu aku jmpa yg ada wit je ...

kalo nk scam mcm2 alasan d beri....kn lebih snang telus je

silverspring182
01-04-2013, 02:44 PM
:)):)):)) .. baik aku bye bye drpd join scam of the year ni.. :)):)):))

bro ko dok kedah ke?? ap kt ko g usha2 mukim baling tuh..konon ad projek MEGA FASA 2.... membe aku sibuk dok suh join club..join club..pastu bley g tgk ladang gaharu... aku tnya dia blk, dia sndri pun x g tgk, dok sibuk cr org join club...haish penin la cmni ekeke~X(~X(~X(

miehensem
01-04-2013, 02:47 PM
bro ko dok kedah ke?? ap kt ko g usha2 mukim baling tuh..konon ad projek MEGA FASA 2.... membe aku sibuk dok suh join club..join club..pastu bley g tgk ladang gaharu... aku tnya dia blk, dia sndri pun x g tgk, dok sibuk cr org join club...haish penin la cmni ekeke~X(~X(~X(

kalau aku dok gelak tu.. paham2 je la.. aku dok p baling tadak apa mega pun.. kalau ada mesti aku tau la.

kalau ada projek mega gaharu.. mesti ada bersepah2 gambaq.. dan org kampung mesti tau la..

itu hari depa cakap rata tanah.. nak buat resort.. ntah la jadi ke tidak resort tu.. kalau betoi semua gaharu n resort dah ada.. mai bukti bergambar je.. sembang juta2.. takkan sekeping habuk pun takdak proof.

silverspring182
01-04-2013, 02:48 PM
sokong !!!!:)):)):)):)):eek:

ap yg bro paham pasal club?? ce cter..ce cter...:D:D

explain la ap2 yg patot kt sini

ape yg dperjuangkan??

silverspring182
01-04-2013, 02:50 PM
kalau aku dok gelak tu.. paham2 je la.. aku dok p baling tadak apa mega pun.. kalau ada mesti aku tau la.

kalau ada projek mega gaharu.. mesti ada bersepah2 gambaq.. dan org kampung mesti tau la..

itu hari depa cakap rata tanah.. nak buat resort.. ntah la jadi ke tidak resort tu.. kalau betoi semua gaharu n resort dah ada.. mai bukti bergambar je.. sembang juta2.. takkan sekeping habuk pun takdak proof.

bro gambaq ad kt website YDS.2u.. tp paham2 la dunia da maju ....teknologi da canggih...:):)

silverspring182
01-04-2013, 02:55 PM
haish da out plak en carl.. mai la dok sembang2 pasai tun teja

pudins70
01-04-2013, 04:16 PM
bro ko dok kedah ke?? ap kt ko g usha2 mukim baling tuh..konon ad projek MEGA FASA 2.... membe aku sibuk dok suh join club..join club..pastu bley g tgk ladang gaharu... aku tnya dia blk, dia sndri pun x g tgk, dok sibuk cr org join club...haish penin la cmni ekeke~X(~X(~X(

Apa kata kita sewa bas sebijik untuk warga-warga CG pi buat rombongan lawatan sambil belajar ke Baling. Kalau betoi ada ladang tu alhamdulilah lah, kalau cari tak jumpa baru boleh kita chop sebagai SCAM!!!:">

ben firdaus
01-04-2013, 09:38 PM
aku pon klau yg x de wit tapi byk ckp mls nak lyn ,banyak songeh n blagak je lebih... psal tu aku jmpa yg ada wit je ...


budak mentah...apa wit wit wit??? eja duit pun macam anak buah aku yg sekolah tadika dok ada hati nak ajak org invest......ada hati nak sembang juta2.....hg ingat org heran sangat ka hg dok petik dato datin kat sini.... pi sembang dgn kawan2 sekolah hang bulih la pelaqqqqqq

miehensem
01-04-2013, 09:53 PM
budak mentah...apa wit wit wit??? eja duit pun macam anak buah aku yg sekolah tadika dok ada hati nak ajak org invest......ada hati nak sembang juta2.....hg ingat org heran sangat ka hg dok petik dato datin kat sini.... pi sembang dgn kawan2 sekolah hang bulih la pelaqqqqqq

sabau bro.. kita ni org takdak wit.. boleh belagak je.. depa dato2 ngan tan sri semua baguih2.. :)):)):)):)):)):))

alpine_star
01-04-2013, 09:59 PM
Nih mcm kelab hang tuah jugak nih...hahaha

ben firdaus
01-04-2013, 10:04 PM
sabau bro.. kita ni org takdak wit.. boleh belagak je.. depa dato2 ngan tan sri semua baguih2.. :)):)):)):)):)):))


haha geli aku bdk2 sembang kemaihh

ben firdaus
01-04-2013, 10:06 PM
Nih mcm kelab hang tuah jugak nih...hahaha


hang kona ni...jangan hang kena sudaaahhh :)):))

karchis
02-04-2013, 01:33 AM
ada yg da kaya ker? jgn jadik mcm program2 sblm ni da la..pum pang pum pang..kata " anda la org yg rugi sbb x masuk program ni " ..pastu gelak jahat " kah kah kah kah.."..
perkara tersebut berlaku slama beberapa thun..

beberapa tahun kemudian ,

bila tgk ending2 page .." oii..pulangkan duit aku oii" , "scammmm btull " , "di sebabkan nak upgrade level , wang di bekukan , nak join kena tambah lot lagi " ...lol.."mcm mana ni bos, boleh dpt blk x modal " ..dll..

maka berlaku perkara yg sama setiap tahun, wpun dengan nama yg berbeza..skrip nya hampir sama, tetapi, mangsa2 masih lagi menginkan kaya dengan jalan yg mudah, letak jer duit, pndai la duit tu beranak..wpun dia x kawen2..

arjunawan
02-04-2013, 12:23 PM
Orang yg buat benda yg sama tapi expect different result, ******* namanya...
Don't be *******!

arjunawan
02-04-2013, 12:24 PM
Tuh pasal halal ker haram ker balum diketengan lagi tuh kan? Kecuali yg dpt fixed pulangan 5.7%

nasgold
02-04-2013, 03:00 PM
Belum dgr penerangan yg betul dah suke ckp scam.. dtg tgk tak nak... konon nak bukti tp bile ditrgkan tak percaya pulak.. nak ajak jumpe tunjuk bukti pun tak nak... ckp ikut suke hati je fakta takde yg betul..... org citer lain dia paham lain lps tu terus buat andaian....

Melayu dah lama dijajah sjak 500 thn dulu. Jatuh nye satu empayar melayu/melaka.. Akibatnye sehingga skrg otak kite dijajah... melayu jgn percaya pd melayu lebih baik percaya pd bangsa lain itulah yg dikehendaki oleh bangsa lain.. Sedar atau tidak pelajaran sejarah di sekolah pernah diketepikan... kelab tun teja tlh memperjuangkan mata pelajaran sejarah sehingga menjadi mata. pelajaran wajib lulus.. j
Jgn risau pd sesipe yg sudah atau yg menyokang KKDSTTM pd tahu ini anda boleh menghantar popsal perniagaan sendiri dan anda akan ada perniagaan sendiri. Ini adalah projek mega fasa 3 dgn syarat anda ajk...
Syabas untuk projek mega fasa3.. Bagi mereka masih tak yakin takpe tunggu 2017 bile semua dah kd reality baru rase nak join pun takpe masih boleh join rasenye keahlian tak ditutup.
TUN TEJA..... HEBATTTTTT!!!!!!!.........

azmansuriani
02-04-2013, 03:27 PM
kalau ummeno menang kot.........jgn marah.....kakakakkakak
apa2 pun semua salah najib oppppp sorry salah anuar

silverspring182
02-04-2013, 03:50 PM
Belum dgr penerangan yg betul dah suke ckp scam.. dtg tgk tak nak... konon nak bukti tp bile ditrgkan tak percaya pulak.. nak ajak jumpe tunjuk bukti pun tak nak... ckp ikut suke hati je fakta takde yg betul..... org citer lain dia paham lain lps tu terus buat andaian....

Melayu dah lama dijajah sjak 500 thn dulu. Jatuh nye satu empayar melayu/melaka.. Akibatnye sehingga skrg otak kite dijajah... melayu jgn percaya pd melayu lebih baik percaya pd bangsa lain itulah yg dikehendaki oleh bangsa lain.. Sedar atau tidak pelajaran sejarah di sekolah pernah diketepikan... kelab tun teja tlh memperjuangkan mata pelajaran sejarah sehingga menjadi mata. pelajaran wajib lulus.. j
Jgn risau pd sesipe yg sudah atau yg menyokang KKDSTTM pd tahu ini anda boleh menghantar popsal perniagaan sendiri dan anda akan ada perniagaan sendiri. Ini adalah projek mega fasa 3 dgn syarat anda ajk...
Syabas untuk projek mega fasa3.. Bagi mereka masih tak yakin takpe tunggu 2017 bile semua dah kd reality baru rase nak join pun takpe masih boleh join rasenye keahlian tak ditutup.
TUN TEJA..... HEBATTTTTT!!!!!!!.........


hehe syabas bro.. syabas kpd ajk tun teja... nk tnya sket bro, nk jd ajk kna cr bpe org join club?? :D:D:D

Jadi, plg snang cter la kn, ada pencarian downline dari seorang ke seorang (sama ada 1 cari 2, 3, 4, 5, 10, 20, 100... whatever)
prinsip KALKULUS blh dgunapakai kalu nk tentukan jumlah ahli yg x dpt nk cr org join... dan peningkatan jumlah ahli akan meningkat secara EKSPONENSIAL di mana lagi besar jumlah carian per kepala, lg cpt peningkatan EKSPONENSIAL tersebut, dan of course, lebih cepat ianya crash.....

TUN TEJA SGT2 MENEGASKAN BHW CLUB ADALAH ANTI PONZI SKIM/SKIM PIRAMID!!
TP SKANG NI DIORANG DOK PKAI SKIM AP YE??? :-?:-?:-?


sy x nafikan subjek sejarah mmg penting!
tp lg lah kesian kalo org2 melayu kt x pandai mengira..SO SAD

lg 1 nk tnya bro, ap akan jd ye kalo bro neh tgolong dlm org2 yg last join club ye???? tlg jawab bro
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

silverspring182
02-04-2013, 03:54 PM
ap dah jd dgn tun teja yg lama ni ye bro???http://inhaj181.blogspot.com/

silverspring182
02-04-2013, 03:55 PM
http://inhaj181.blogspot.com/

nasgold
02-04-2013, 10:42 PM
hehe syabas bro.. syabas kpd ajk tun teja... nk tnya sket bro, nk jd ajk kna cr bpe org join club?? :D:D:D

Jadi, plg snang cter la kn, ada pencarian downline dari seorang ke seorang (sama ada 1 cari 2, 3, 4, 5, 10, 20, 100... whatever)
prinsip KALKULUS blh dgunapakai kalu nk tentukan jumlah ahli yg x dpt nk cr org join... dan peningkatan jumlah ahli akan meningkat secara EKSPONENSIAL di mana lagi besar jumlah carian per kepala, lg cpt peningkatan EKSPONENSIAL tersebut, dan of course, lebih cepat ianya crash.....

TUN TEJA SGT2 MENEGASKAN BHW CLUB ADALAH ANTI PONZI SKIM/SKIM PIRAMID!!
TP SKANG NI DIORANG DOK PKAI SKIM AP YE??? :-?:-?:-?


sy x nafikan subjek sejarah mmg penting!
tp lg lah kesian kalo org2 melayu kt x pandai mengira..SO SAD

lg 1 nk tnya bro, ap akan jd ye kalo bro neh tgolong dlm org2 yg last join club ye???? tlg jawab bro
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Panjang sgt soalan nye... sy tak pandai nak tulis panjang2... ini no hp sy 0166628777 sms atau miss kol sy pasti kol blk utk penerangan..

Pendek kata tak payah cari org pun anda tak rugi 1sen pun... dan anda blh menikmati kekayaan yds copr line sdn bhd...

nasgold
02-04-2013, 10:48 PM
Jangan menutup minda diri anda sendiri untuk mengetahui apa itu kkdsttm kerana andatiada rugi apa2 sekadar untuk mengetahui apa itu perjuangan kkdsttm...

silverspring182
03-04-2013, 11:53 AM
Panjang sgt soalan nye... sy tak pandai nak tulis panjang2... ini no hp sy 0166628777 sms atau miss kol sy pasti kol blk utk penerangan..

Pendek kata tak payah cari org pun anda tak rugi 1sen pun... dan anda blh menikmati kekayaan yds copr line sdn bhd...

minta maaf jika soalanya trlalu pnjg... sy x perlukan jwpn yg pnjg juga , tp ckup sekadar dpt menambahkan ilmu serta memahami perjuangan tun teja...

utk pgtahuan bro, sy ad 3 org rakan yg sudah pun menyertai tun teja, dan telah mempunyai status ajk... sy jg prnah brjumpa dgan penaung, pn norhashima, en soffar, tok juang... tp sy lebih byk berbual dgn en soffar semasa pergi ke hq rawang...

hingga ke hari ini sy masih lg berhubung dgn 3 org rakan tu, utk mengikuti perkembangan tun teja... masalahnya, persoalan yg sy lontarkan masih lg tiada jawapan...

sy x pernah menutup minda untuk mengetahui tentang kkdtsm, jika x knp sy perlu bersusah payah mengikuti perkembangan tun teja... sy rasa lebih elok jika kita berbincang mengenai tun teja di forum ini shj, krn lebih ramai yg akan mndapat manfaat disini terutamanya warga cg, dan x mustahil jika smua sudah paham mengenai perjuangan tersebut, akan lebih ramai yg akan menyertai tun teja...

jika bro benar2 berjuang utk tun teja, rasanya x salah jika bro dpt meluangkan sedikit masa utk menjawab soalan2 yg d tnyakan di sini...mgkin bro akan menjadi perintis pertama dr tun teja yg berjuang di alam maya yg akan menyedarkan lebih ramai org2 melayu islam kt:):):)

silverspring182
03-04-2013, 11:58 AM
Panjang sgt soalan nye... sy tak pandai nak tulis panjang2... ini no hp sy 0166628777 sms atau miss kol sy pasti kol blk utk penerangan..

Pendek kata tak payah cari org pun anda tak rugi 1sen pun... dan anda blh menikmati kekayaan yds copr line sdn bhd...

utk kenyataan bro "Pendek kata tak payah cari org pun anda tak rugi 1sen pun" blh bro jelaskan di sini?

mengikut kefahaman sy, mgkin bro maksudkan dgn menyertai club melalui pakej rm 29k, jika salah tlg perbetulkan ye

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

nasgold
03-04-2013, 12:19 PM
Skrg seramai 47 org sedang mewakili KKDSTTM/YDS di WORLD HALAL FORUM diKL covention center...
TUN TEJA HEBATTTTT..........

silverspring182
03-04-2013, 12:38 PM
Skrg seramai 47 org sedang mewakili KKDSTTM/YDS di WORLD HALAL FORUM diKL covention center...
TUN TEJA HEBATTTTT..........

haish bro ni paham soalan ke x??:-?:-?:-?

berkaitan halal forum tu, sy nk tnya YDS jd exhibitor atau visitor???:-?:-?:-?

nasgold
03-04-2013, 01:18 PM
Hari nie pendaftaran di KKDSTTM min 38000. Pulangan yg bakal kite dpt 4800 dan kite juga boleh mengikuti trip pelancungan dlm negara sambil menyingkap sejarah 500 tahun tun teja...

Bagi mereka yg sanggup berjuang patuh taat setia ade yg diserap menjadi staf atau mengendalikan projek2 kelab/yds...
Tahun 2017 kelab/yds bakal ade 3 buah hotel baget iaitu di Tg Bidara, Bt Pahat dan Kota Bharu.. Untuk melakasanakan semua ini yds akan ade construction sendiri, desingner sendiri, managgement hotel sendiri dll. Ini boleh memberi peluang perkerjaan kepada ahli dan anak2 kelab..

Perjuangan kelab adalah untuk anak cucu kite akan dtg. Kite cume mewujudkan 1 gagasan perniagaan yg di punyai oleh org2 melayu.
Untuk melaksanakan hasrat ini kelab telah menyediakan modal bagi siape yg ingin bukak perniagaan sendiri dgn syarat kene jadi ajk terlebih dulu..

yazidane
03-04-2013, 01:26 PM
mari2...tlg bagi info sape yg tahu & ada pengalaman atau suda kena..

ckpla dah bis...duit tadak...dah labur beli mende len

yazidane
03-04-2013, 01:29 PM
Belum dgr penerangan yg betul dah suke ckp scam.. dtg tgk tak nak... konon nak bukti tp bile ditrgkan tak percaya pulak.. nak ajak jumpe tunjuk bukti pun tak nak... ckp ikut suke hati je fakta takde yg betul..... org citer lain dia paham lain lps tu terus buat andaian....

Melayu dah lama dijajah sjak 500 thn dulu. Jatuh nye satu empayar melayu/melaka.. Akibatnye sehingga skrg otak kite dijajah... melayu jgn percaya pd melayu lebih baik percaya pd bangsa lain itulah yg dikehendaki oleh bangsa lain.. Sedar atau tidak pelajaran sejarah di sekolah pernah diketepikan... kelab tun teja tlh memperjuangkan mata pelajaran sejarah sehingga menjadi mata. pelajaran wajib lulus.. j
Jgn risau pd sesipe yg sudah atau yg menyokang KKDSTTM pd tahu ini anda boleh menghantar popsal perniagaan sendiri dan anda akan ada perniagaan sendiri. Ini adalah projek mega fasa 3 dgn syarat anda ajk...
Syabas untuk projek mega fasa3.. Bagi mereka masih tak yakin takpe tunggu 2017 bile semua dah kd reality baru rase nak join pun takpe masih boleh join rasenye keahlian tak ditutup.
TUN TEJA..... HEBATTTTTT!!!!!!!.........

Ambo pasti ini adalah scam 500%
:eek::eek::eek::eek:

blessme81
03-04-2013, 01:49 PM
Ambo pasti ini adalah scam 500%
:eek::eek::eek::eek:


Nak tau scam ke tidak tuan kena siasat dulu.Atas dasar apa yang dikatakan scam tu tuan?

yazidane
03-04-2013, 01:50 PM
Nak tau scam ke tidak tuan kena siasat dulu.Atas dasar apa yang dikatakan scam tu tuan?

modus operandinya kebanyakkannya ala skim scam...guna akal dan anda akan tahu..:)):))

blessme81
03-04-2013, 01:54 PM
minta maaf jika soalanya trlalu pnjg... sy x perlukan jwpn yg pnjg juga , tp ckup sekadar dpt menambahkan ilmu serta memahami perjuangan tun teja...

utk pgtahuan bro, sy ad 3 org rakan yg sudah pun menyertai tun teja, dan telah mempunyai status ajk... sy jg prnah brjumpa dgan penaung, pn norhashima, en soffar, tok juang... tp sy lebih byk berbual dgn en soffar semasa pergi ke hq rawang...

hingga ke hari ini sy masih lg berhubung dgn 3 org rakan tu, utk mengikuti perkembangan tun teja... masalahnya, persoalan yg sy lontarkan masih lg tiada jawapan...

sy x pernah menutup minda untuk mengetahui tentang kkdtsm, jika x knp sy perlu bersusah payah mengikuti perkembangan tun teja... sy rasa lebih elok jika kita berbincang mengenai tun teja di forum ini shj, krn lebih ramai yg akan mndapat manfaat disini terutamanya warga cg, dan x mustahil jika smua sudah paham mengenai perjuangan tersebut, akan lebih ramai yg akan menyertai tun teja...

jika bro benar2 berjuang utk tun teja, rasanya x salah jika bro dpt meluangkan sedikit masa utk menjawab soalan2 yg d tnyakan di sini...mgkin bro akan menjadi perintis pertama dr tun teja yg berjuang di alam maya yg akan menyedarkan lebih ramai org2 melayu islam kt:):):)

Assalamu alaikum tuan, in sha Allah kalau tuan sudi saya cuba jawab persoalan yang nak dilontarkan tu.Tuan ada kat mana,skang saya ada Area hulu kelang,bukit antara bangsa.

017-7576 747.
Naib AJK Tertinggi KKDSTTM
TuahnanSetia.

blessme81
03-04-2013, 02:35 PM
Kita bincangkan mula ttg aspek berkongsi kekayaan...

Mahukan kita berkongsi kekayaan kita dengan org lain tanpa sebab yg kukuh ?

Selalu bila jumpa dengan leader2 mlm dan sebagainya, ayat berkongsi peluang dan kekayaan akan di jadikan tajuk utama...persoalannya ialah, adakah ianya perkongsian ikhlas atau ada tujuan tertentu peluang itu harus atau wajib dikongsi dengan org lain ?

Soalan pertama
Jika anda mendapat peluang utk menanam pokok gaharu yg mampu memberikan pulangan secara berlipat ganda, adakah anda akan kongsikan dengan rakan2 anda ? Sekiranya anda kekurangan modal, bank akan mampu memberikan pinjaman jika projek mempunyai potensi yg sangat besar...nak bagi pinjam kereta pun susah, inikan pula nak kongsi peluang kekayaan


Soalan kedua
Kenapa perlu memberikan komisen yg sgt tinggi kepada member get member ? Agen unit trust pun cuma dapat 2.75% ke 3.00% sahaja dari jumlah pelaburan...

Soalan ketiga
Sekiranya program ni sangat baik dan mampu membantu ekomomi org melayu, boleh tak disarankan kepada pihak kerajaan supaya pinjaman tekun diberikan kepada semua org melayu dan setiap bulan kentungan yg diperolehi boleh digunakan utk pinjaman tekun dan ada lebihan cash lagi..

Kalau dikaji, sebenarmya teknik yg sama dilakukan cuma produk sahaja yg berbeza..

1. Cacing
2. Emas
3. Kereta sewa
4. Perlancongan

Sekali lagi saya bagitau, kepada yg nak join silakan sebab selagi bank negara tak kacau, leader tak pusing duit, tokey tak bawak lari duit dan yg paling utama selagi ada org join, selagi itu sistem ini mampu membayar kepada ahli2nya..


Menarik soalan tuan ni.ok saya cuba kongsi k dengan syarat kita lapangkan hati dan dada.

1.berkenaan dengan masalah kongsi kekayaan ni simple jer.key point die KONGSi

Fitrah kite manusia ni memg suka berkongsi,ada orag suka kongsi maklumat,ade orang suka kongsi ilmu,ade orang suka kongsi masalah.Tapi ade juga orang yang tak suka berkongsi bezanya diorang ni mungkin x nampak ape kepentingan berkongsi.Kalau kongsi tu xder kepentingan atau kelebihan pada diri sendiri rasanya buang masa je.Tapi ade juga yag kongsi sebab memikirkan orang lain punye kepentingan.RasulAllah pun dah ajar,kalau kita kenyang tapi jiran kita lapar kita belum lagi jadi muslim yang baik.kita kena pastikan jiran kita x lapar.Rasul allah masa nak wafat pun x fikirkan pasal diri die,tapi memikirkan umatnya.

Macam tuan sendiri berkongsi kemusykilan dan persoalan untuk tatapan orang lain,so orang lain pun boleh sama-sama memikirkanya,saya respect tuan sebab tuan memg ada niat nak bantu org lain jugak supaya org lain tak terkena.saya andaikan tuan seorang yg prihatin dan berjiwa besar.Fikir untuk orang lain juga.sebab ape,tuan x dapat ape2 pun bila post kat sini,tapi pahala dan penghargaan ada.

Berkenaan kongsi kekayaan,sama juga.Orang yang nak share tu jiwa die sama dengan tuan,dia kaya die nak org len pun sama kaya.beza dia die share kekayaan,dia dapat pahala,penghargaan dan harta makin bertambah.

Bukti,billioanair terkemuka di dunia Warren Bft menyumbang sebahagian besar harta nya untuk kerja amal,dia kongsi kekayaan.Hasilnya dia x miskin tapi tambah kaya.Kalau kita bagi 1 in sha Allah akan dapat balik sepuloh.Tu janji Allah.

blessme81
03-04-2013, 02:49 PM
2.Soalan kedua ni sebenarnya lagi simple.komisyen atau upah,gaji,imbuhan,insentif adalah material yang kita terima atas kerja,usaha,ilmu dan kelayakan kita.Bnyak mana pun bergantung pada tangan orang yang memberi la berpa die nak bagi,kalau die redha,puas hati win win situation.

Ambik contoh paling mudah,sistem gaji kerajaan,yang mohon dengan SPM mungkin start dengan gaji agak rendah dengan jawatan yang rendah.Yang mohon dengan Ijazah,gaji tinggi ada jawatan.Kenapa sorang dibayar rendah sorang dibayar tinggi? Sebab ikut kelayakan dan kerajaan memeg ade budget dan mampu tuk bayar.

Sama dalam ni komisyen anda dibayar tinggi sebab anda layak atas usaha anda,dan juga yang membayar ada kemampuan.Mane2 pun sama.

blessme81
03-04-2013, 03:10 PM
3.Sekali lagi saya jelaskan ini bukan program tuan,ini kelab,sama mcam kelab golf,kelab motor,kelab kereta.

Penyertaan terbuka untuk jadi ahli kelab ini,atas terma dan syarat.
Ada kelab yang tak baik? Semua kelab ditubuhkan atas dasar tertentu.yang menjurus ke arahkebaikkan.

Contoh,kita nak join kelab kereta,kebaikan dia bnyk la untuk ahli2.Tapi nak masuk kena bayar yuran dan mungkin ada sumbangan2 untuk aktivit dan sebagainya.Cuba lah mohon tekun cakap nak buat bayar yuran persatuan dan sumbangan,kalau die bagi... cantik!!

Tekun tu adalah platform yg disediakan oleh kerajaan untuk peniaga,nak wat pinjaman jadik lah ahli tekun,isi borang dan ikut syarat2 yg ditetapkan in sha Allah dptla pinjaman tu.

Kelab pun sediakan platform untuk meningkatkan ekonomi,jadilah ahli,ikut la syarat2 yg ditetapkan in sha Allah dapat la kebaikan .

blessme81
03-04-2013, 03:30 PM
haha.. aku rasa kalau tak masuk teja tu pun boleh maju.. cina2 semua masuk teja tu ke yg boleh kuasai kek ekonomi mesia tu bro??

bro ni naives sangat ler.. ada lagi org camni kat mesia.. :eek::eek::eek::eek:

hehehe..saya setuju,x masuk tun teja pun boleh maju.xde masalah.nyk lagi platform lain yang boelh diguna pakai asalkan kita yakin.

Untuk pengetahuan saya sendiri dan tuan,Chinese memg x boleh masuk Tun teja.Dowang dah ada kelab tersendiri,dah lama dah,kelab dan persatuan cina platform dowang untuk bersatu padu,tmpat berbincang sama-sama strategi dan plan untuk membantu sesama sendiri dalam bidang ekonomi.apa sistem yg dowang buat dalam tu mungkin kita tak tau.

itulah bezanya dengan orang kita,xdak pk pasal nak bersatu-padu pun nak meningkat kan ekonomi semua org kita.itu pasallah kita jauh ketinggalan,xder ukhwah.yang ada phd jer,hehe.

Sifat kaum cina yang berpesatuan adalah kunci kepada monopoli bisnes.berbeza dengan kita,yang berjaya disanjung,yang gagal dicemuh,penipu,scam dan sebagainya.

Saya nak kongsi 1 cerita.Pekan Pagoh di muar kecik je,tapi jutawan Cina lebih dari seratus orang.Rahsianya berpersatuan,sistemnye main kutu je bang,sebulan sorang 10k.setiap bulan ada 1 orang jadik jutawan.macam mana nak dapat? dowang jadik ahli,ikut sistem dan syarat2.

Kita? terpulang..kalau kita dah cukup kaya raya..alhamdulillah..tanya pulak ape sumbangan kita pada bangsa dan agama kita?

ape sumbangan tuan setakat ni yang boleh meningkatkan ekonomi kami yang belum kaya ni? cukai?ok la tu..

ade masa kita ngeteh..kita sama2 sebangsa seagama.

miehensem
03-04-2013, 03:40 PM
hehehe..saya setuju,x masuk tun teja pun boleh maju.xde masalah.nyk lagi platform lain yang boelh diguna pakai asalkan kita yakin.

Untuk pengetahuan saya sendiri dan tuan,Chinese memg x boleh masuk Tun teja.Dowang dah ada kelab tersendiri,dah lama dah,kelab dan persatuan cina platform dowang untuk bersatu padu,tmpat berbincang sama-sama strategi dan plan untuk membantu sesama sendiri dalam bidang ekonomi.apa sistem yg dowang buat dalam tu mungkin kita tak tau.

itulah bezanya dengan orang kita,xdak pk pasal nak bersatu-padu pun nak meningkat kan ekonomi semua org kita.itu pasallah kita jauh ketinggalan,xder ukhwah.yang ada phd jer,hehe.

Sifat kaum cina yang berpesatuan adalah kunci kepada monopoli bisnes.berbeza dengan kita,yang berjaya disanjung,yang gagal dicemuh,penipu,scam dan sebagainya.

Saya nak kongsi 1 cerita.Pekan Pagoh di muar kecik je,tapi jutawan Cina lebih dari seratus orang.Rahsianya berpersatuan,sistemnye main kutu je bang,sebulan sorang 10k.setiap bulan ada 1 orang jadik jutawan.macam mana nak dapat? dowang jadik ahli,ikut sistem dan syarat2.

Kita? terpulang..kalau kita dah cukup kaya raya..alhamdulillah..tanya pulak ape sumbangan kita pada bangsa dan agama kita?

ape sumbangan tuan setakat ni yang boleh meningkatkan ekonomi kami yang belum kaya ni? cukai?ok la tu..

ade masa kita ngeteh..kita sama2 sebangsa seagama.

saya takde masalah nak terima pendapat mcm bro.. saya suka penjelasan mcm bro.. lebih terbuka dan matang.. bagus2..

cuma saya agak tidak setuju ngan tun teja kerana terdapat money game dlm tu.. itu je..

kenapa tun teja tak buat mcm persatuan cina2 yg dok ada.. sama2 kumpul dana dan kita naikkan ekonomi ahli2 dengan memberi peluang kepada mereka berbisnes.. tun teja sebagai tempat pertemuan kesemua mentor2... dan mana2 ahli yg berminat dengan ilmu perniagaan.. register rm3800 dan dptkan bimbingan mentor mengikut perniagaan yg depa minat ceburi..

aku rasa kalau camtu lagi ramai sokong tun teja..

sepatutnya tun teja jadikan kewujudan mereka betul2 signifikan kesannya kepada masyarakat melayu..

itu je..

blessme81
03-04-2013, 03:43 PM
Siapa cakap sijil NGO tak boleh ditarik balik? Undang2 mana yang u baca? Saya sebagai ex YDP sebuah NGO (saya sendiri turun naik Putrajaya menguruskan formationnya) terdapat klausa yang boleh dibatalkan sijil NGO atas sebab-sebab tertentu. Harap buat study dulu sebelum bagi komen....:D

Tuan,harap tuan boleh share sebab-sebab yang boleh menyebabkan sijil dibatalkan,supaya kita sama-sama boleh clear kat sini.

blessme81
03-04-2013, 04:19 PM
saya takde masalah nak terima pendapat mcm bro.. saya suka penjelasan mcm bro.. lebih terbuka dan matang.. bagus2..

cuma saya agak tidak setuju ngan tun teja kerana terdapat money game dlm tu.. itu je..

kenapa tun teja tak buat mcm persatuan cina2 yg dok ada.. sama2 kumpul dana dan kita naikkan ekonomi ahli2 dengan memberi peluang kepada mereka berbisnes.. tun teja sebagai tempat pertemuan kesemua mentor2... dan mana2 ahli yg berminat dengan ilmu perniagaan.. register rm3800 dan dptkan bimbingan mentor mengikut perniagaan yg depa minat ceburi..

aku rasa kalau camtu lagi ramai sokong tun teja..

sepatutnya tun teja jadikan kewujudan mereka betul2 signifikan kesannya kepada masyarakat melayu..

itu je..

thanks for replying bro..fitrah kita orang timur,nak kita dihormati mestilah kita hormat orang dulu...

saya setuju dengan tuan,betul apa yg tuan tidak setuju tu..kalau ada money game saya pun xkan join kelab ini..

maaf cakap,mungkin ahli yang datang berjumpa tuan tu pendekatan yang diguna pakai membuatkan impresi tuan menjurus ke arah money game..sy x nafikan sebab ini pengalaman saya...ajk yang present kat saya pun buat saya pk macam money game jer..

disebabkan x puas hati,saya datang 3 kali ke kelab dan cuba memahami.sy rasa pendekatan yg besa digunaka mase present,tekan kan pada duit sgt,lagi pun ramai ahli2 dulu memg kaki MLM,investment.

Tapi bila saya faham aspirasi perjuangan barulah saya join.dan pendekatan yg saya gunakan"biar tak faham jgn salah faham".

Yang tak faham bertnnya...bagus mcm tuan sndiri..ada idea yg bagus..yang salah faham tu yang kita takut akan buat konklusi sendiri..dah berlaku.tap tuan ini semua lumrah,1 cabaran utama kita ialah nk educate ahli kelab tentg konsep berpesatuan,kewangan,pelaburan,risiko dll..yg mana mindset sy sendiri pun sebelum ni sgt negatif....

idea yg tuan lontarkan itu sudah berlaku dikelab..cuma mungkin rakan saya dalam ni belum berkesempatan menerangkan,memg kita copy kelab cina tapi dengan sistem yg lebih baik,patuh undang2 dan syariah..

saya tau bnyk persoalan,sama mcm saya jugak..kalau ade yg nk tanya boleh je kami sama2 kongsikan..

Tuan,yg kita nmpk secara zahir adalah aset dari segi material kat sini..yang kita terlepas pandang ialah aset yg lebih berharga iaitu ahli kelab itu sendiri...sebab ahli kelab boleh lontarkan pndngn idea yg ada kepakaran masing2 sumbangkan satu pemikiran yg boleh meningkatkan martabat orang kita...

Kami memg mencari2 ahli yg berjiwa besar seprti tuan..bnyk idea,realistik dan bervisi..x mustahil tuan akan menjadi aset penting dan nadi kepada pergerakan ekonomi melayu 1 hari nanti..

Mungkin bukan sekarang,akan dtg kita x tahu...

Jom ngeteh,tuan kat mana..sy x lunch lagi ni...

nasgold
03-04-2013, 07:04 PM
Ambo pasti ini adalah scam 500%
:eek::eek::eek::eek:

TERIMA KASIH KERANA MENGATAKAN KKDSTTM...

mungkin pengalaman dan tekanan yg berlaku pd tuan sgt mendalam...

silverspring182
04-04-2013, 09:48 AM
Hari nie pendaftaran di KKDSTTM min 38000. Pulangan yg bakal kite dpt 4800 dan kite juga boleh mengikuti trip pelancungan dlm negara sambil menyingkap sejarah 500 tahun tun teja...

Bagi mereka yg sanggup berjuang patuh taat setia ade yg diserap menjadi staf atau mengendalikan projek2 kelab/yds...
Tahun 2017 kelab/yds bakal ade 3 buah hotel baget iaitu di Tg Bidara, Bt Pahat dan Kota Bharu.. Untuk melakasanakan semua ini yds akan ade construction sendiri, desingner sendiri, managgement hotel sendiri dll. Ini boleh memberi peluang perkerjaan kepada ahli dan anak2 kelab..

Perjuangan kelab adalah untuk anak cucu kite akan dtg. Kite cume mewujudkan 1 gagasan perniagaan yg di punyai oleh org2 melayu.
Untuk melaksanakan hasrat ini kelab telah menyediakan modal bagi siape yg ingin bukak perniagaan sendiri dgn syarat kene jadi ajk terlebih dulu..


nmpaknya bro x menjawab soalan sy...

utk kenyataan bro "Pendek kata tak payah cari org pun anda tak rugi 1sen pun" blh bro jelaskan di sini?

berkaitan halal forum tu, sy nk tnya YDS jd exhibitor atau visitor?

silverspring182
04-04-2013, 09:53 AM
Assalamu alaikum tuan, in sha Allah kalau tuan sudi saya cuba jawab persoalan yang nak dilontarkan tu.Tuan ada kat mana,skang saya ada Area hulu kelang,bukit antara bangsa.

017-7576 747.
Naib AJK Tertinggi KKDSTTM
TuahnanSetia.

rasanya lebih baik jika tuan menjawab soalan2 d dalam forum ini shj, supaya dpt manfaat bersama....

yazidane
04-04-2013, 12:17 PM
TERIMA KASIH KERANA MENGATAKAN KKDSTTM...

mungkin pengalaman dan tekanan yg berlaku pd tuan sgt mendalam...


AMBO ULANG SKIM INI MENGHAMPIRI SKIM PENIPUAN 500%:eek::eek:
http://bagaimana.com.my/8-tips-bagaimana-mengenal-skim-penipuan-skim-cepat-kaya/

Jika bukan sila terangkan modus operandi perniagaan dan keuntungan dengan jelas di sini..

ben firdaus
04-04-2013, 12:37 PM
AMBO ULANG SKIM INI MENGHAMPIRI SKIM PENIPUAN 500%:eek::eek:
http://bagaimana.com.my/8-tips-bagaimana-mengenal-skim-penipuan-skim-cepat-kaya/

Jika bukan sila terangkan modus operandi perniagaan dan keuntungan dengan jelas di sini..

Saya pun 501% setuju dgn tuan

nasgold
04-04-2013, 08:04 PM
AMBO ULANG SKIM INI MENGHAMPIRI SKIM PENIPUAN 500%:eek::eek:
http://bagaimana.com.my/8-tips-bagaimana-mengenal-skim-penipuan-skim-cepat-kaya/

Jika bukan sila terangkan modus operandi perniagaan dan keuntungan dengan jelas di sini..
BAGUS BAGUS BAGUS.....
Tuan tak payah tahu langsung pun takpe.. Tak jd kudis pd kelab kalau tuan tak tau..
Lagi pun tuan dah bagi pertusan sehingga 500.... itu cukup untuk tuan tak berhak untuk tau..

nasgold
05-04-2013, 09:15 AM
Ape nak jd dgn org M'sia.. org luar dah pun tahu ape itu KKDSTTM/YDS di would halal forum tp org M'sia baru terkial2 nak cari ape itu kelab...

p/s mlm tadi penaung makan mlm bersama org pak lah(yg orgenize forum di M'sia) sbb nak tau ape itu kelab.
Ydp pulak bakal makan mlm bersama tun mahathir pd malam besok...
KKDSTTM/YDS telah di jemput menghadiri Would Halal Forum di Turky dan German.. Ydp juga akan bercakap tentang gaharu pd farum akan dtg ini...

TUN TEJA HEBAT!!!!!..........................

silverspring182
05-04-2013, 09:32 AM
Ape nak jd dgn org M'sia.. org luar dah pun tahu ape itu KKDSTTM/YDS di would halal forum tp org M'sia baru terkial2 nak cari ape itu kelab...

p/s mlm tadi penaung makan mlm bersama org pak lah(yg orgenize forum di M'sia) sbb nak tau ape itu kelab.
Ydp pulak bakal makan mlm bersama tun mahathir pd malam besok...
KKDSTTM/YDS telah di jemput menghadiri Would Halal Forum di Turky dan German.. Ydp juga akan bercakap tentang gaharu pd farum akan dtg ini...

TUN TEJA HEBAT!!!!!..........................

bro ni syok sndri je kot, yds jd exhibitor or visitor??

silverspring182
05-04-2013, 09:35 AM
jwb bro jgn x jwb

silverspring182
05-04-2013, 09:46 AM
kikiki tiada jwpan...

silverspring182
05-04-2013, 09:50 AM
BAGUS BAGUS BAGUS.....
Tuan tak payah tahu langsung pun takpe.. Tak jd kudis pd kelab kalau tuan tak tau..
Lagi pun tuan dah bagi pertusan sehingga 500.... itu cukup untuk tuan tak berhak untuk tau..

pejuang yg tiada smangat juang, membidas pendapat org lain tanpa ada penjelasan...sgt menjatuhkan imej tun teja, x mustahil akan menjadi kudis pd kelab...

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

blessme81
05-04-2013, 02:14 PM
rasanya lebih baik jika tuan menjawab soalan2 d dalam forum ini shj, supaya dpt manfaat bersama....

Assalamu alaikum tuan,in sha Allah...

boleh2 saya cuba yang terbaik untuk kita sama2 faham ok?
NAk mula dengan persoalan yang mana dulu?

hafizuka
05-04-2013, 02:24 PM
Di manakah terletaknya kekuatan Tun Teja?

blessme81
05-04-2013, 02:34 PM
AMBO ULANG SKIM INI MENGHAMPIRI SKIM PENIPUAN 500%:eek::eek:
http://bagaimana.com.my/8-tips-bagaimana-mengenal-skim-penipuan-skim-cepat-kaya/

Jika bukan sila terangkan modus operandi perniagaan dan keuntungan dengan jelas di sini..

Terima kasih atas pendapat tuan,sebelum saya bersama-sama dalam Kelab ini,saya pun macam tuan juga,yelah kita pun faham,bnyk program2 dan skim2 sebelum ni buat kite jadi serik.

Kalau tuan tekan kan pada skim,ya x mustahil ini adalah skim.Tapi disini kita bukan skim,kita bukan perniagaan,Kita hanya lah sebuah kelab yang berasaskan pada perjuangan ekonomi umat islam.Kita belajar dari kesilapan-kesilapan lalu,baik pulih mana2 yang salah,resultnya tertubuh la kelab.

Secara sinopsisnya kita masuk kelab untuk dapatkan kelebihan yg ditawarkan oleh kelab,contohnya macam Kelab Kereta,kenapa kita nk join kelab kereta,apa yg ditawarkan? mungkin boleh dapat sparepart murah dari member,mungkin ada expertise yg boleh tune kereta dengan harga member,maaflah saya pun x tau sebab x join mane2 kelab kereta.

Kelab Tun Teja adalah sebuah kelab kebajikan dan sosial yang memperjuangkan ekonomi sambil menyingkap sejarah.So jika tuan
salah sorang ahli kelab maka tuan boleh gunakan bermacam platform untuk meningkat kan ekonomi.Konsepnya sama mcam apa2 kelab dalam Malaysia,join kelab untuk dapatkan apa2 privilege yg ditawarkan.

Tuan dialu-alukan datang sendiri dan saksikan dengan mata sendiri apa aktiviti Kelab,saya khuatir jika tuan salah faham.Nak kol pun boleh jer..

TuahnanSetia
0177576747

blessme81
05-04-2013, 02:47 PM
Di manakah terletaknya kekuatan Tun Teja?

Ok,soalan pertama.Saya cuba terangkan ya..

Tapi selepas saya jawab boleh tuan buka website kami,www.yds2u.com?

Secara ringkas,Kelab tun teja adalah sebuah pertubuhan yag berdafatr dengan ROS.Kita disokong penuh oleh Jabatan Warisan Negara kerana salah satu perjuangan kita adalah menyingkap sejarah melalui aktiviti kebudayaan,kesenian dan pelancongan.

Dari segi ekonomi pula,setiap ahli kelab boleh menggunakan privilege yang disediakan khusus untuk meningkatkan ekonomi masing2.Disini kami ada bermacam kepakaran yang in sha Allah boleh membantu kita umat Islam dalam meningkat martabat ekonomi,sebagai mana yg telah berlaku dalam Kelab2 Cina berpuloh tahun sebelum ini,bezanya kita patuh syariah.

Seterusnya,unik disini kekuatan kita terletak kepada ahli2 yg datag dari pelbagai lapisan masyarakat baik profesional,penjawat awam,karporat,peniaga mahupun rakyat marhein.satu perpaduan berjaya diwujudkan dalam kelab ini,fahaman politik tolak tepi.

Tuan,jika kita nak menyatu padukan orang melayu bawah platform plolitik,buat masa sekarang ni sukar,macam2 ideologi,so kita nampak Kelab ini sudah mula mengorak langkah menyatu-padukan orang melayu.

Saya jawab secara ringkas ya sebab soalan pun umum k.

hafizuka
05-04-2013, 02:56 PM
Ok,soalan pertama.Saya cuba terangkan ya..

Tapi selepas saya jawab boleh tuan buka website kami,www.yds2u.com?

Secara ringkas,Kelab tun teja adalah sebuah pertubuhan yag berdafatr dengan ROS.Kita disokong penuh oleh Jabatan Warisan Negara kerana salah satu perjuangan kita adalah menyingkap sejarah melalui aktiviti kebudayaan,kesenian dan pelancongan.

Dari segi ekonomi pula,setiap ahli kelab boleh menggunakan privilege yang disediakan khusus untuk meningkatkan ekonomi masing2.Disini kami ada bermacam kepakaran yang in sha Allah boleh membantu kita umat Islam dalam meningkat martabat ekonomi,sebagai mana yg telah berlaku dalam Kelab2 Cina berpuloh tahun sebelum ini,bezanya kita patuh syariah.

Seterusnya,unik disini kekuatan kita terletak kepada ahli2 yg datag dari pelbagai lapisan masyarakat baik profesional,penjawat awam,karporat,peniaga mahupun rakyat marhein.satu perpaduan berjaya diwujudkan dalam kelab ini,fahaman politik tolak tepi.

Tuan,jika kita nak menyatu padukan orang melayu bawah platform plolitik,buat masa sekarang ni sukar,macam2 ideologi,so kita nampak Kelab ini sudah mula mengorak langkah menyatu-padukan orang melayu.

Saya jawab secara ringkas ya sebab soalan pun umum k.

Dah buka dah bro websitenya, apa beza website YDS dan website yg ni http://www.kkdsttm.com.my/

Macam ramai ahli dah ni

ben firdaus
05-04-2013, 03:03 PM
kikiki tiada jwpan...

Dia pun tak tau nk jawab....tunggu dia pi tanya shima darus dulu

blessme81
05-04-2013, 03:03 PM
Dah buka dah bro websitenya, apa beza website YDS dan website yg ni http://www.kkdsttm.com.my/

Macam ramai ahli dah ni

YDS2u.com tu official...yg satu lagi tu bukan,inisiatif ahli untuk promosikan kelab.Blog yang cerita pasal kelab pun banyak.

Ya tuan,dari Julai 2009 ahli dah lebih 30 ribu.Malah kita memg nak meramaikan lagi keluarga besar kita.

Carl12
05-04-2013, 04:09 PM
budak mentah...apa wit wit wit??? eja duit pun macam anak buah aku yg sekolah tadika dok ada hati nak ajak org invest......ada hati nak sembang juta2.....hg ingat org heran sangat ka hg dok petik dato datin kat sini.... pi sembang dgn kawan2 sekolah hang bulih la pelaqqqqqq

kesiannyaaa......:eek::eek::eek::)):))

Carl12
05-04-2013, 04:11 PM
YDS2u.com tu official...yg satu lagi tu bukan,inisiatif ahli untuk promosikan kelab.Blog yang cerita pasal kelab pun banyak.

Ya tuan,dari Julai 2009 ahli dah lebih 30 ribu.Malah kita memg nak meramaikan lagi keluarga besar kita.

:)cgrock:)cgrock HANYA UNTUK ORANG YANG PERCAYA ....:)cgrock

blessme81
05-04-2013, 04:19 PM
:)cgrock:)cgrockkesiannyaaa......:eek::eek::eek::) ):))

Xper bro,inikan perjuangan..Allah lihat apa yang kita buat,mudah-mudahan Allah kesiankan kita dan mudahkan jalan...

:)cgrock:)cgrock

Carl12
05-04-2013, 04:22 PM
AMBO ULANG SKIM INI MENGHAMPIRI SKIM PENIPUAN 500%:eek::eek:
http://bagaimana.com.my/8-tips-bagaimana-mengenal-skim-penipuan-skim-cepat-kaya/

Jika bukan sila terangkan modus operandi perniagaan dan keuntungan dengan jelas di sini..

Bermula April 2013 ,detik bermulanya Projek Mega Fasa III,
salah satunya :-
Ahli kelab yang nak buka perniagaan sila lah proposekan kertas kerja ,
akan di berikan modal pusingan sebanyak RM100K...!!! wahhh mcm ni kalah bank2 atau Tekun atau PUNB
atau memenuhi segala keperluan untuk perjuangan ekonomi orang
melayu ...Kelab ni bukan cakap kosong @ scam wooo!!!! ni baru
betul !!!! :)cgrock:)cgrock:)cgrock

Carl12
05-04-2013, 04:24 PM
:)cgrock:)cgrock

Xper bro,inikan perjuangan..Allah lihat apa yang kita buat,mudah-mudahan Allah kesiankan kita dan mudahkan jalan...

:)cgrock:)cgrock

"Gerbang Perjuangan , Lambang Pengorbanan "

scharger101
05-04-2013, 04:26 PM
sebijik Dinar corp nih

Carl12
05-04-2013, 04:39 PM
saya takde masalah nak terima pendapat mcm bro.. saya suka penjelasan mcm bro.. lebih terbuka dan matang.. bagus2..

cuma saya agak tidak setuju ngan tun teja kerana terdapat money game dlm tu.. itu je..

kenapa tun teja tak buat mcm persatuan cina2 yg dok ada.. sama2 kumpul dana dan kita naikkan ekonomi ahli2 dengan memberi peluang kepada mereka berbisnes.. tun teja sebagai tempat pertemuan kesemua mentor2... dan mana2 ahli yg berminat dengan ilmu perniagaan.. register rm3800 dan dptkan bimbingan mentor mengikut perniagaan yg depa minat ceburi..

aku rasa kalau camtu lagi ramai sokong tun teja..

sepatutnya tun teja jadikan kewujudan mereka betul2 signifikan kesannya kepada masyarakat melayu..

itu je..

Itu lah aspirasi dan visi penubuhan kelab tun teja ni...sebab tu ambik faham sebelom menghentam....:)cgrock:D:))

Carl12
05-04-2013, 04:51 PM
April 2013 juga bermula Projek Mega Fasa III -
Mana2 Ahli yang mempunyai tanah (berbukit)JV dengan Yds untuk
d usahakan penanaman gaharu secara JV (50-50) .Modal dan Teknologi
d tanggung YDS Holding Groups. Hasilnya kongsi 50-50 .
Inilah salah satu bukti Kelab Tun Teja mahu membantu membangun semua orang melayu maju dan kaya menjelang 2020.... nak tengok saja ke ???:)cgrock:)cgrock:):D

Carl12
05-04-2013, 04:58 PM
april 2013 juga bermula projek mega fasa iii -
mana2 ahli yang mempunyai tanah (berbukit)jv dengan yds untuk
d usahakan penanaman gaharu secara jv (50-50) .modal dan teknologi
d tanggung yds holding groups. Hasilnya kongsi 50-50 .
Inilah salah satu bukti kelab tun teja mahu membantu membangun semua orang melayu maju dan kaya menjelang 2020.... Nak tengok saja ke ???:)cgrock:)cgrock:):d

nampaaaaak taaakkkkkk !!!!!!

silverspring182
05-04-2013, 05:12 PM
Terima kasih atas pendapat tuan,sebelum saya bersama-sama dalam Kelab ini,saya pun macam tuan juga,yelah kita pun faham,bnyk program2 dan skim2 sebelum ni buat kite jadi serik.

Kalau tuan tekan kan pada skim,ya x mustahil ini adalah skim.Tapi disini kita bukan skim,kita bukan perniagaan,Kita hanya lah sebuah kelab yang berasaskan pada perjuangan ekonomi umat islam.Kita belajar dari kesilapan-kesilapan lalu,baik pulih mana2 yang salah,resultnya tertubuh la kelab.

Secara sinopsisnya kita masuk kelab untuk dapatkan kelebihan yg ditawarkan oleh kelab,contohnya macam Kelab Kereta,kenapa kita nk join kelab kereta,apa yg ditawarkan? mungkin boleh dapat sparepart murah dari member,mungkin ada expertise yg boleh tune kereta dengan harga member,maaflah saya pun x tau sebab x join mane2 kelab kereta.

Kelab Tun Teja adalah sebuah kelab kebajikan dan sosial yang memperjuangkan ekonomi sambil menyingkap sejarah.So jika tuan
salah sorang ahli kelab maka tuan boleh gunakan bermacam platform untuk meningkat kan ekonomi.Konsepnya sama mcam apa2 kelab dalam Malaysia,join kelab untuk dapatkan apa2 privilege yg ditawarkan.

Tuan dialu-alukan datang sendiri dan saksikan dengan mata sendiri apa aktiviti Kelab,saya khuatir jika tuan salah faham.Nak kol pun boleh jer..

TuahnanSetia
0177576747

mintak kerjasama tuan menjawab kemusykilan ini

1. terangkan proses dari mula menjadi ahli hingga ke jawatan ajk??
2. mengapa ad unsur2 commision member get member??
3. berikan jumlah yg tepat, ajk yg diperlukan oleh club

silverspring182
05-04-2013, 05:13 PM
nampaaaaak taaakkkkkk !!!!!!

hehehe rilek encik carl12..bwk besabau..:D:D:D

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Carl12
05-04-2013, 05:34 PM
mintak kerjasama tuan menjawab kemusykilan ini

1. terangkan proses dari mula menjadi ahli hingga ke jawatan ajk??
2. mengapa ad unsur2 commision member get member??
3. berikan jumlah yg tepat, ajk yg diperlukan oleh club

Ha mcm tu ler ... bwk bersabau n get info satu persatu....klau mcm ni cara baru le btul....(terserlah kemelayuannya):):)cgrock

nasgold
05-04-2013, 06:36 PM
bro ni syok sndri je kot, yds jd exhibitor or visitor??

Exhibitor pun bukan visitor pun bukan tapi participant laaa...

blessme81
05-04-2013, 07:27 PM
mintak kerjasama tuan menjawab kemusykilan ini

1. terangkan proses dari mula menjadi ahli hingga ke jawatan ajk??
2. mengapa ad unsur2 commision member get member??
3. berikan jumlah yg tepat, ajk yg diperlukan oleh club


terima kasih tuan,soalan2 macam ni lah yg kita mahukan,matang,rasional dan specific.Ok,memandangkan dah nak maghrib saya jawab soalan no 2 dulu,yang 2 dan 3 tu agak pnjg ulasannya,k.

2.Bukannya unsur2 komisyen,memang komisyen pun atau imbuhan atas usaha,tenaga dan pengorbanan ahli yang bersusah payah berjumpa,bagi penerangan mahupun bayar internet sejam 2 hinggit untuk post kat dalam carigold ni.Memandangkan Kita adalah kelab kebajikan,kebajikan setiap ahli kita jaga,lebih2 lagi ahli kelab rasmi yang bertungkus lumus meramaikan ahli2 baru.

Konsep dia sama macam telemarketer membership kelab Hotel2 mewah,yang selalu dok tipon kita,ajak datang penerangan dapat tiket percutian percuma dekat resort.Bila dah mai then register membership,maka telemarketer tu pu dapat la komisyen.simple kan?

Disini kita tak ada telemerketer atau salesman yang jual membership,semua atas usaha sukarela ahli-ahli mengajak dan merekemen kawan2 so imbuhan tu dapat la kat yang merekemen kan tu .
Berbalik asas kelab,ekonomi.. kalau join kelab ekonomi x meningkat maka bukan lah perjuangan ekonomi namanya...tinggal lagi sistem yang kita guna pakai lebih advance dan bervisi,longterm..in sha Allah.Dar sekecil-kecil usaha sehingga sebesar2 usaha semuanya akan berbalik kebaikkan dia pada kita.

blessme81
05-04-2013, 07:33 PM
sebijik Dinar corp nih

Menarik tuan,boleh tolong jelaskan bagaimana konsep dinar corp secara ringkas? Semoga kita semua dapat kongsi pengetahuan agar tidak terjabak dalam mane2 skim haram.Teruskan...

silverspring182
07-04-2013, 08:13 PM
Exhibitor pun bukan visitor pun bukan tapi participant laaa...

sy x pasti participant yg mcm mn tuan mksudkan, yg sy tahu cuma ad secretariat, sponsor, exhibitor n visitor... x pasti la pulak jika ad jemputan yg sgt3 khas utk tun teja...:-?:-?:-?

silverspring182
07-04-2013, 08:14 PM
terima kasih tuan,soalan2 macam ni lah yg kita mahukan,matang,rasional dan specific.Ok,memandangkan dah nak maghrib saya jawab soalan no 2 dulu,yang 2 dan 3 tu agak pnjg ulasannya,k.

2.Bukannya unsur2 komisyen,memang komisyen pun atau imbuhan atas usaha,tenaga dan pengorbanan ahli yang bersusah payah berjumpa,bagi penerangan mahupun bayar internet sejam 2 hinggit untuk post kat dalam carigold ni.Memandangkan Kita adalah kelab kebajikan,kebajikan setiap ahli kita jaga,lebih2 lagi ahli kelab rasmi yang bertungkus lumus meramaikan ahli2 baru.

Konsep dia sama macam telemarketer membership kelab Hotel2 mewah,yang selalu dok tipon kita,ajak datang penerangan dapat tiket percutian percuma dekat resort.Bila dah mai then register membership,maka telemarketer tu pu dapat la komisyen.simple kan?

Disini kita tak ada telemerketer atau salesman yang jual membership,semua atas usaha sukarela ahli-ahli mengajak dan merekemen kawan2 so imbuhan tu dapat la kat yang merekemen kan tu .
Berbalik asas kelab,ekonomi.. kalau join kelab ekonomi x meningkat maka bukan lah perjuangan ekonomi namanya...tinggal lagi sistem yang kita guna pakai lebih advance dan bervisi,longterm..in sha Allah.Dar sekecil-kecil usaha sehingga sebesar2 usaha semuanya akan berbalik kebaikkan dia pada kita.

jwpn soalan 1 & soalan 2 tuan?? :-?:-?:-?

silverspring182
07-04-2013, 08:15 PM
jwpn soalan 1 & soalan 2 tuan?? :-?:-?:-?

maaf tsilap, soalan 1 $ soalan 3 :D:D:D:D

nasgold
07-04-2013, 08:45 PM
sy x pasti participant yg mcm mn tuan mksudkan, yg sy tahu cuma ad secretariat, sponsor, exhibitor n visitor... x pasti la pulak jika ad jemputan yg sgt3 khas utk tun teja...:-?:-?:-?

Setahu aku forum mesti ade participant..

Ape2 pun blh la.. Yg penting slps nie tun teja akan ke Istambul utk berckp ttg gaharu di world halal forum di sana.. dan kemudian ke German...

blessme81
07-04-2013, 09:19 PM
sy x pasti participant yg mcm mn tuan mksudkan, yg sy tahu cuma ad secretariat, sponsor, exhibitor n visitor... x pasti la pulak jika ad jemputan yg sgt3 khas utk tun teja...:-?:-?:-?

Cube bagi yg pasti tuan..yg x pasti tu kalu nk pasti mai wisma kita pastikan tuan tidak terus berada dalam keadaan ketidakpastian.

blessme81
07-04-2013, 09:39 PM
mintak kerjasama tuan menjawab kemusykilan ini

1. terangkan proses dari mula menjadi ahli hingga ke jawatan ajk??
2. mengapa ad unsur2 commision member get member??
3. berikan jumlah yg tepat, ajk yg diperlukan oleh club

1.isi borang,bayar yuran,bagi gambar..same mcm ape2 kelab.nak jadi ajk kena ada kelayakan yang tertentu.kol saya saya terangkan lebih lanjut.supaya x timbul apa2 salah faham.

3.Atas nashat Ajk tertinggi saya sarankan tuan kol k..kol sekarang lagi bagus.

Black Mamba
09-04-2013, 01:36 AM
Setelah aku follow balik tread ni,
kesimpulannya, nasgold, blessme81 & carl12, korang bertiga ni memang ******* nak mampus!

Pelantar Mega
09-04-2013, 01:49 AM
Spesis NGO ke kelab nih atau ada unsur bisnes?

nasgold
09-04-2013, 09:21 AM
Spesis NGO ke kelab nih atau ada unsur bisnes?

Kelab ni adalah kelab warisan dan membantu membangunkan ekonomi org melayu


Untiuk pengetahuan tuan skrg ni kami sdg buat proposal utk buat perniagaan sendiri yg di bawah baget rm100000...

Dan siape yg mempunyai tanah atas nama sendiri kelab akan menguruskan penanaman, penjagaan dan pemprosesan gaharu dgn tampa kite keluar belanja 1sen pun.. dan hasil keuntungannye dbhgi dua....

nasgold
09-04-2013, 09:26 AM
Setelah aku follow balik tread ni,
kesimpulannya, nasgold, blessme81 & carl12, korang bertiga ni memang ******* nak mampus!

Kenape jd camni?????

blessme81
09-04-2013, 12:58 PM
Setelah aku follow balik tread ni,
kesimpulannya, nasgold, blessme81 & carl12, korang bertiga ni memang ******* nak mampus!


Astaghfirullah...ini lah contoh orang Melayu yang kurang beradab..x siasat sepenuhnya terusa buat kesimpulan "bijak"...

atas dasar ape tuan tulis macam ni,saya cabar kita berjumpa dan dengar dulu apa aspirasi kelab,bukan buat tuiduhan tanpa usul periksa..

bak kata orang tua2,jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga..kenyataan mcm ni lah yg melemahkan semangat perpaduan orang Melayu..Nauzubillah..

i4u
09-04-2013, 01:16 PM
Salam tuan2,

Nk tnya ada x kelab tun teja bli mesin terminal mobile money?ada pnah dgr?:)

blessme81
09-04-2013, 02:14 PM
Salam tuan2,

Nk tnya ada x kelab tun teja bli mesin terminal mobile money?ada pnah dgr?:)

Tak pernah tuan,jual ker? Meh la mai kelab propose kat ahli2 kelab,ramai yang meniaga..

blessme81
09-04-2013, 02:21 PM
modus operandinya kebanyakkannya ala skim scam...guna akal dan anda akan tahu..:)):))

Saya assume tuan dah tahu MO kelab,boleh jelaskan kan ciri2 MO kelab yg dikatakan sama dengan skim ala-ala scam tu..biar seme yang baca kat sini tak terus tertipu lagi...

blessme81
09-04-2013, 02:25 PM
Spesis NGO ke kelab nih atau ada unsur bisnes?

Yup,kita berdaftar dengan ROS..status NGO.kebanyakkan kelab yang berasas kan ekonomi ada unsur2 bisnes..contohnya kelab malam,kelab snooker,kelab genting,kelab golf..

nasgold
09-04-2013, 03:30 PM
Salam tuan2,

Nk tnya ada x kelab tun teja bli mesin terminal mobile money?ada pnah dgr?:)

Sy ade dgr kenape?

i4u
09-04-2013, 03:45 PM
kalo ada dgr maknanya dah ada membe yg close deal mesin terminal dgn kelab tuan2. Bagus2..bertambah network & portfolio bisnes kita..:)cgrock

Black Mamba
09-04-2013, 06:57 PM
Astaghfirullah...ini lah contoh orang Melayu yang kurang beradab..x siasat sepenuhnya terusa buat kesimpulan "bijak"...

atas dasar ape tuan tulis macam ni,saya cabar kita berjumpa dan dengar dulu apa aspirasi kelab,bukan buat tuiduhan tanpa usul periksa..

bak kata orang tua2,jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga..kenyataan mcm ni lah yg melemahkan semangat perpaduan orang Melayu..Nauzubillah..

Blah le ko mamat, buang masa, buang duit & buang karan je jumpa dengar aspirasi kelab ko tu... Ko lahir pun tahun 81, orang dah lalui benda2 ngarut camni dari zaman ko sekolah lagi la... ko jangan ingat aku tuduh melulu... ko jangan ingat aku tak gi jumpa org2 kat atas ko tu... aku jumpa org atas2 tu, soalan aku takkan sama ngan soalan ko kat diorang... diorang belum jawab, aku tengok muka dah tau apa yang akan kuar dari mulut diorang tu... Semangat perpaduan orang melayu konon... Ko ade join swisscash? ada join abbfund? ada join eaindex? Buyebarrel? Red Island? Lumberger? Stormberg? Ko jangan cakap pasal perpaduan melayu la ******!

pok9
09-04-2013, 08:28 PM
baru terjumpa sorang tuh.. tengah dalam proses jual rumah nak invest kat kelab..:-?

nasgold
09-04-2013, 11:33 PM
Blah le ko mamat, buang masa, buang duit & buang karan je jumpa dengar aspirasi kelab ko tu... Ko lahir pun tahun 81, orang dah lalui benda2 ngarut camni dari zaman ko sekolah lagi la... ko jangan ingat aku tuduh melulu... ko jangan ingat aku tak gi jumpa org2 kat atas ko tu... aku jumpa org atas2 tu, soalan aku takkan sama ngan soalan ko kat diorang... diorang belum jawab, aku tengok muka dah tau apa yang akan kuar dari mulut diorang tu... Semangat perpaduan orang melayu konon... Ko ade join swisscash? ada join abbfund? ada join eaindex? Buyebarrel? Red Island? Lumberger? Stormberg? Ko jangan cakap pasal perpaduan melayu la ******!

Kesian dan sedih aku tgk mamat ni...
Tentu teruk perjalanan kehidupan mamat ni..
Saya doakan semoga dia menjalani kehidupan yg sempurna pada masa akan datang.

nasgold
10-04-2013, 12:04 AM
Pada awal dulu

Kami cakap nak beli bukit ------- dah beli pun --- mereka masih tak percaya
Kami cakap nak tanam gaharu ---- dah tanam pun -------- mereka masih tak percaya
Kami cakap nak buat opis ----- dah ade pun ------- mereka tak percaya
Kami cakap nak beli bas ------- dah beli pun ------ masih tak percaya
Kami cakap akan pegi world halal forum ------ dah pegi pun ----- mereka cakap mcm2, tak percaya jugak
Kami cakap akan ade travel n tour ------ dah ade pun --- tah la.......
Kami cakap akan ade tun teja klinik ------- tgh dlm pembikinan ------ pikir sendiri

Mungkin mereka nak tunggu kelab
dah ada

Hotel sendiri ke?
Pokok gaharu di tuai.... ke?
Kami semua ade gagasan peniagaan org2 melayu tun teja kot..

Pikir pikir lah sendiri...

Black Mamba
10-04-2013, 11:37 AM
Pada awal dulu

Kami cakap nak beli bukit ------- dah beli pun --- mereka masih tak percaya
Kami cakap nak tanam gaharu ---- dah tanam pun -------- mereka masih tak percaya
Kami cakap nak buat opis ----- dah ade pun ------- mereka tak percaya
Kami cakap nak beli bas ------- dah beli pun ------ masih tak percaya
Kami cakap akan pegi world halal forum ------ dah pegi pun ----- mereka cakap mcm2, tak percaya jugak
Kami cakap akan ade travel n tour ------ dah ade pun --- tah la.......
Kami cakap akan ade tun teja klinik ------- tgh dlm pembikinan ------ pikir sendiri

Mungkin mereka nak tunggu kelab
dah ada

Hotel sendiri ke?
Pokok gaharu di tuai.... ke?
Kami semua ade gagasan peniagaan org2 melayu tun teja kot..

Pikir pikir lah sendiri...

Benda tu sume atas nama ko ke? Lu tu pikir-pikir sendiri beb!

nasgold
10-04-2013, 12:43 PM
Benda tu sume atas nama ko ke? Lu tu pikir-pikir sendiri beb!

Yang mane atas nama syariakat kami boleh guna bersama dan yang mane ade contract yg atas nama kami iti kami punye sendiri dan yang mana perniagaan diatas name kami sendiri itu kami punye la...

Kalau kita tak percaya pada contract atau share yg di beri ini betmakna bnyk perniagaan petkongsian koventional yg ade di msia ni bermasalah lah....

Carl12
10-04-2013, 04:53 PM
Benda tu sume atas nama ko ke? Lu tu pikir-pikir sendiri beb!

kereta pon nama sendiri ,tapi hak milik d tuntut oleh bank ....

Carl12
10-04-2013, 04:56 PM
Blah le ko mamat, buang masa, buang duit & buang karan je jumpa dengar aspirasi kelab ko tu... Ko lahir pun tahun 81, orang dah lalui benda2 ngarut camni dari zaman ko sekolah lagi la... ko jangan ingat aku tuduh melulu... ko jangan ingat aku tak gi jumpa org2 kat atas ko tu... aku jumpa org atas2 tu, soalan aku takkan sama ngan soalan ko kat diorang... diorang belum jawab, aku tengok muka dah tau apa yang akan kuar dari mulut diorang tu... Semangat perpaduan orang melayu konon... Ko ade join swisscash? ada join abbfund? ada join eaindex? Buyebarrel? Red Island? Lumberger? Stormberg? Ko jangan cakap pasal perpaduan melayu la ******!


rasanya sebelom ko lahir aku dah bela lembu 2-3 puloh ekor !!!!

silverspring182
10-04-2013, 04:57 PM
Cube bagi yg pasti tuan..yg x pasti tu kalu nk pasti mai wisma kita pastikan tuan tidak terus berada dalam keadaan ketidakpastian.

kepastiannya ad di sini tuan

http://www.mihas.com.my/

www.worldhalalforum.org/

mntk tlg highlight kn jika ad tun teja ye tuan...:D:D:D

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

silverspring182
10-04-2013, 05:07 PM
1.isi borang,bayar yuran,bagi gambar..same mcm ape2 kelab.nak jadi ajk kena ada kelayakan yang tertentu.kol saya saya terangkan lebih lanjut.supaya x timbul apa2 salah faham.

3.Atas nashat Ajk tertinggi saya sarankan tuan kol k..kol sekarang lagi bagus.



tuan x menjawab soalan sy...

blh tuan jelaskan disini kelayakan yg mcm mn tuan maksudkan utk jd ajk??

mengapa jumlah ajk club adalah rahsia?? sgt meragukan, tlg jelaskan disini..



Menarik soalan tuan ni.ok saya cuba kongsi k dengan syarat kita lapangkan hati dan dada.

1.berkenaan dengan masalah kongsi kekayaan ni simple jer.key point die KONGSi

Fitrah kite manusia ni memg suka berkongsi,ada orag suka kongsi maklumat,ade orang suka kongsi ilmu,ade orang suka kongsi masalah.Tapi ade juga orang yang tak suka berkongsi bezanya diorang ni mungkin x nampak ape kepentingan berkongsi.Kalau kongsi tu xder kepentingan atau kelebihan pada diri sendiri rasanya buang masa je.Tapi ade juga yag kongsi sebab memikirkan orang lain punye kepentingan.RasulAllah pun dah ajar,kalau kita kenyang tapi jiran kita lapar kita belum lagi jadi muslim yang baik.kita kena pastikan jiran kita x lapar.Rasul allah masa nak wafat pun x fikirkan pasal diri die,tapi memikirkan umatnya.

Macam tuan sendiri berkongsi kemusykilan dan persoalan untuk tatapan orang lain,so orang lain pun boleh sama-sama memikirkanya,saya respect tuan sebab tuan memg ada niat nak bantu org lain jugak supaya org lain tak terkena.saya andaikan tuan seorang yg prihatin dan berjiwa besar.Fikir untuk orang lain juga.sebab ape,tuan x dapat ape2 pun bila post kat sini,tapi pahala dan penghargaan ada.

Berkenaan kongsi kekayaan,sama juga.Orang yang nak share tu jiwa die sama dengan tuan,dia kaya die nak org len pun sama kaya.beza dia die share kekayaan,dia dapat pahala,penghargaan dan harta makin bertambah.

Bukti,billioanair terkemuka di dunia Warren Bft menyumbang sebahagian besar harta nya untuk kerja amal,dia kongsi kekayaan.Hasilnya dia x miskin tapi tambah kaya.Kalau kita bagi 1 in sha Allah akan dapat balik sepuloh.Tu janji Allah.



di mn konsep "perkongsian" yg tuan tkankn sblum ni??
jika tuan x dpt menjawab dgn jelas disini, rasanya tiada ap yg mahu di kongsikan.. btol x tuan?? :D:D:D


:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

yazidane
10-04-2013, 05:09 PM
Blah le ko mamat, buang masa, buang duit & buang karan je jumpa dengar aspirasi kelab ko tu... Ko lahir pun tahun 81, orang dah lalui benda2 ngarut camni dari zaman ko sekolah lagi la... ko jangan ingat aku tuduh melulu... ko jangan ingat aku tak gi jumpa org2 kat atas ko tu... aku jumpa org atas2 tu, soalan aku takkan sama ngan soalan ko kat diorang... diorang belum jawab, aku tengok muka dah tau apa yang akan kuar dari mulut diorang tu... Semangat perpaduan orang melayu konon... Ko ade join swisscash? ada join abbfund? ada join eaindex? Buyebarrel? Red Island? Lumberger? Stormberg? Ko jangan cakap pasal perpaduan melayu la ******!

Ambo setuju...:)cgrock:)cgrock

Black Mamba
10-04-2013, 09:42 PM
rasanya sebelom ko lahir aku dah bela lembu 2-3 puloh ekor !!!!

vangangnye ko ni... dah elok-elok bela lembu, ko pegi join menatang kelab ni buat ape? lembu-lembu ko tu tak membiak-biak ke?
Kalau ko ada pengalaman bela lembu, tentu ko ada banyak kenal penternak lembu gak kan? ko cuba la ajak diorang masuk kelab ko ni, diorang memang aku yakin ada banyak duit cash. Ko ajak le diorang tengok... mampus ko kena gelak oiii... Lembu-lembu diorang pun gelak kat ko tau...

Black Mamba
10-04-2013, 09:45 PM
kereta pon nama sendiri ,tapi hak milik d tuntut oleh bank ....

ko nak aku upload geran aku kat sini ke? ZX10R aku beli cash woi...
ko ade ke?

Black Mamba
10-04-2013, 09:53 PM
Masalahnye korang yang vangang ni duk post lagi kat sini buat ape?
Ni section ape ni korang paham tak? Apa tujuan korang post kat sini?
Pasai nak cari orang join kan? Mengong betul le korang ni,kalau dah peluang yang korang dapat ni bagus sangat... invest le kow-kow, gi la buat loan byk2 pastu buat sumbangan kat kelab kemegahan korang ni... Tak yah terhegeh-hegeh nak explain kat sini ngajak orang join....

blessme81
11-04-2013, 12:19 AM
Masalahnye korang yang vangang ni duk post lagi kat sini buat ape?
Ni section ape ni korang paham tak? Apa tujuan korang post kat sini?
Pasai nak cari orang join kan? Mengong betul le korang ni,kalau dah peluang yang korang dapat ni bagus sangat... invest le kow-kow, gi la buat loan byk2 pastu buat sumbangan kat kelab kemegahan korang ni... Tak yah terhegeh-hegeh nak explain kat sini ngajak orang join....

Tuan plak ape tujuan post kat sini?Siap maki hamun lak tu..ni section maki hamun ke? Shame on you la bro..borak pandai..

blessme81
11-04-2013, 12:21 AM
kepastiannya ad di sini tuan

http://www.mihas.com.my/

www.worldhalalforum.org/

mntk tlg highlight kn jika ad tun teja ye tuan...:D:D:D

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Thanks for the info tuan..akan diusulkan

blessme81
11-04-2013, 12:31 AM
tuan x menjawab soalan sy...

blh tuan jelaskan disini kelayakan yg mcm mn tuan maksudkan utk jd ajk??

mengapa jumlah ajk club adalah rahsia?? sgt meragukan, tlg jelaskan disini..






di mn konsep "perkongsian" yg tuan tkankn sblum ni??
jika tuan x dpt menjawab dgn jelas disini, rasanya tiada ap yg mahu di kongsikan.. btol x tuan?? :D:D:D


:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Tuan memang seorang pendebat yang bagus..tapi sayang tidak ada kekuatan untuk menghubungi saya..sila fahamkan saranan no 1 dan 3..hubungi untuk penjelasan lanjut..tu pun kalau tuan telus nk tahu..

blessme81
11-04-2013, 12:39 AM
vangangnye ko ni... dah elok-elok bela lembu, ko pegi join menatang kelab ni buat ape? lembu-lembu ko tu tak membiak-biak ke?
Kalau ko ada pengalaman bela lembu, tentu ko ada banyak kenal penternak lembu gak kan? ko cuba la ajak diorang masuk kelab ko ni, diorang memang aku yakin ada banyak duit cash. Ko ajak le diorang tengok... mampus ko kena gelak oiii... Lembu-lembu diorang pun gelak kat ko tau...

Dah membiak kot lembu2 tu...mungkin dah pandai berforum..yg sekor 2 Black Mamba namenye..memg pndai..maklum lah otak pun cam lembu hehehe...jgn marah tuan gurau je..oh ye,saya x penah tengok lembu riding ZX10R..yg dibeli tunai siap geran...senang2 kite ngeteh k..x sabar nk tunggu kena maki hamun ngan lembu nih..sonok nye

blessme81
11-04-2013, 12:46 AM
Blah le ko mamat, buang masa, buang duit & buang karan je jumpa dengar aspirasi kelab ko tu... Ko lahir pun tahun 81, orang dah lalui benda2 ngarut camni dari zaman ko sekolah lagi la... ko jangan ingat aku tuduh melulu... ko jangan ingat aku tak gi jumpa org2 kat atas ko tu... aku jumpa org atas2 tu, soalan aku takkan sama ngan soalan ko kat diorang... diorang belum jawab, aku tengok muka dah tau apa yang akan kuar dari mulut diorang tu... Semangat perpaduan orang melayu konon... Ko ade join swisscash? ada join abbfund? ada join eaindex? Buyebarrel? Red Island? Lumberger? Stormberg? Ko jangan cakap pasal perpaduan melayu la ******!

Tuan pernah dengar law of attraction? Kalau otak asik pk benda2 ngarut memag yg datang semua mengarut...kalau pk positif yg dtg pun positif... saya akui saya ade buat kesilapan 2,3 hari lepas..asik terpikir pasal benda2 vodoh n vangang..x sangka benda vangang tu muncul dah..buktinya... tuan hadir secara tiba-tiba..

hehehe rileks tuan..

ben firdaus
11-04-2013, 02:09 AM
AJK mana ada limit......tkkn la org nk bg duit shima darus & cikgu din nk reject :)) depa tu mata duitan. ....ni taktik org juai brg la.....limited la konon.....org huluq duit depa sapu punya laa

nasgold
11-04-2013, 02:10 AM
Masalahnye korang yang vangang ni duk post lagi kat sini buat ape?
Ni section ape ni korang paham tak? Apa tujuan korang post kat sini?
Pasai nak cari orang join kan? Mengong betul le korang ni,kalau dah peluang yang korang dapat ni bagus sangat... invest le kow-kow, gi la buat loan byk2 pastu buat sumbangan kat kelab kemegahan korang ni... Tak yah terhegeh-hegeh nak explain kat sini ngajak orang join....

KESIAN DIA NI......
Macam ada tekanan yang teruk dalam hidup dia ni....

silverspring182
11-04-2013, 11:23 AM
Tuan memang seorang pendebat yang bagus..tapi sayang tidak ada kekuatan untuk menghubungi saya..sila fahamkan saranan no 1 dan 3..hubungi untuk penjelasan lanjut..tu pun kalau tuan telus nk tahu..


maaf ye tuan, bkn tiada kekuatan, dr awal lg sy dah nyatakan apa2 yg berkaitan dgn club kn lebih elok di bincangkan di sini...utk "perkongsian" bersama kt sama2 bangsa melayu, sama2 beragama islam... kn lebih manis jika perkara yg elok d kongsikan bersama, supaya smua mndapat pencerahan...

sy x memerlukan saranan, tp memerlukan jwpn yg telus dr tuan, itu je yg sy nak, mudah kn tuan?

kn sy dah beritahu, sy ad 3 org rakan yg berstatus ajk, mcm2 persoalan sy dah ajukan tp tiada jwpn, skrg sy mahu jwpn dr tuan sndri...sy nmpk jawatan tuan agak tinggi dlm club (AJK TERTINGGI, TUAHnanSETIA), sy harap tuan blh beri jwpn..

TUN TEJA RATNA BENGGALA
PANDAI MEMBELAH LADA SULAH
JIKA TUAN TIDAK PERCAYA
MARI BERSUMPAH DI KALAM ALLAH

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

silverspring182
11-04-2013, 11:26 AM
AJK mana ada limit......tkkn la org nk bg duit shima darus & cikgu din nk reject :)) depa tu mata duitan. ....ni taktik org juai brg la.....limited la konon.....org huluq duit depa sapu punya laa


sabar ye tuan, kita sama2 tggu pencerahan dari TUAHnanSETIA..:D:D:D

silverspring182
11-04-2013, 11:46 AM
Pada awal dulu

Kami cakap nak beli bukit ------- dah beli pun --- mereka masih tak percaya
Kami cakap nak tanam gaharu ---- dah tanam pun -------- mereka masih tak percaya
Kami cakap nak buat opis ----- dah ade pun ------- mereka tak percaya
Kami cakap nak beli bas ------- dah beli pun ------ masih tak percaya
Kami cakap akan pegi world halal forum ------ dah pegi pun ----- mereka cakap mcm2, tak percaya jugak
Kami cakap akan ade travel n tour ------ dah ade pun --- tah la.......
Kami cakap akan ade tun teja klinik ------- tgh dlm pembikinan ------ pikir sendiri

Mungkin mereka nak tunggu kelab
dah ada

Hotel sendiri ke?
Pokok gaharu di tuai.... ke?
Kami semua ade gagasan peniagaan org2 melayu tun teja kot..

Pikir pikir lah sendiri...


nak mencelah sket ye tuan, ad sesetengah perkara kt x nmpak pun kt blh PERCAYA, tp ad juga sesetengah perkara kt mesti siasat dulu baru kt blh PERCAYA...



Kami cakap nak beli bukit------- dah beli pun --- MANA GERAN TANAH NYA TUAN??

Kami cakap nak tanam gaharu ---- dah tanam pun ------SUSAH NAK PERCAYA SBB TGK GAMBAR JE, HANYA AHLI JE AD AKSES KE LADANG GAHARU, D MANA LAPORAN TAHUNAN IMPORT EKSPORT GAHARU NYA TUAN??

Kami cakap nak buat opis ----- dah ade pun ------- SY PERCAYA


Kami cakap nak beli bas -------dah beli pun ------ SY PERCAYA

Kami cakap akan pegi world halal forum ------dah pegi pun-----SY PERCAYA JIKA TUN TEJA PERGI SBG VISITOR


Kami cakap akan ade travel n tour------dah ade pun--- SY PERCAYA, SBB BILA JOIN CLUB MMG AKAN DPT PERGI MELANCONG


Kami cakap akan ade tun teja klinik ------- tgh dlm pembikinan ------ DLM PROSES UTK PERCAYA


:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Carl12
11-04-2013, 02:57 PM
Dah membiak kot lembu2 tu...mungkin dah pandai berforum..yg sekor 2 Black Mamba namenye..memg pndai..maklum lah otak pun cam lembu hehehe...jgn marah tuan gurau je..oh ye,saya x penah tengok lembu riding ZX10R..yg dibeli tunai siap geran...senang2 kite ngeteh k..x sabar nk tunggu kena maki hamun ngan lembu nih..sonok nye

alahhhh aku beli EX-5 siap geran ... cash jugak.... tapi hujan basah jugak..... emmmm letih lyan budak mcm tadika ni ..."mentally retarded"............:eek:

Carl12
11-04-2013, 03:01 PM
KESIAN DIA NI......
Macam ada tekanan yang teruk dalam hidup dia ni....

Sesama lah kita berdoa , semoga Allah beri petunjuk dan hidayah
pada mamat ni ye...... X pon nanti kita bcakan yasin jer kalau dah teruk sangat....

midnakal
11-04-2013, 04:58 PM
Assalamualaikum....

HHAHAHHAAH....APO BONDO YANG SEMBANG PERCAYO TAK PERCAYO NIEH. Benda simple jek tuan-tuan... yang bersembang berjela jela pastuh masing masing bagi hujah masing masing dan pendapat berjela jela nie kenapa. Yang A tak terima cakap B... Yang B tak terima cakap A. Kalau nak settle kan cepat.... senang ajer. Pergi jek BNM (Bank Negara Malaysia) pergi kaunter kemudian buat laporan atau pertanyaan. Semua data akan keluar disitu. Kalau betul maka moh ler kita buat ramai ramai...kalau salah moh kita pakai boikot ramai ramai.... as simple as that.

Rezeki jangan ditolak.....musuh jangan dicari!!!

SOALANYA: ADA KE DIANTARA KITA YANG PERGI BNM UNTUK HAL INI....? Saya mengaku belum pergi BNM dan buat rujukan. Kamu bagaimana?. Kalau sudah apa kata BNM?

midnakal
11-04-2013, 05:00 PM
Lupa pulak nama web nie pun forum...mestilah sembang berjela jela hehe...

p/s: Maafkan kejahilan ku wahai warga Carigod.

Black Mamba
11-04-2013, 05:43 PM
Tujuan aku memekak kat sini ialah supaya tidak lebih ramai orang melayu terjebak benda-benda camni yang telah banyak terbukti merugikan orang-orang melayu sendiri... Aku memekak kat sini pun dah cukup untuk buat orang cuak nak join korang..
Kalau korang rasa kelab ko ni bagus sgt, buat tread baru kat section lain le... ko tengok le pastu admin campak tread haprak ko tu kat sini gak...

blessme81
11-04-2013, 08:17 PM
Assalamualaikum....

HHAHAHHAAH....APO BONDO YANG SEMBANG PERCAYO TAK PERCAYO NIEH. Benda simple jek tuan-tuan... yang bersembang berjela jela pastuh masing masing bagi hujah masing masing dan pendapat berjela jela nie kenapa. Yang A tak terima cakap B... Yang B tak terima cakap A. Kalau nak settle kan cepat.... senang ajer. Pergi jek BNM (Bank Negara Malaysia) pergi kaunter kemudian buat laporan atau pertanyaan. Semua data akan keluar disitu. Kalau betul maka moh ler kita buat ramai ramai...kalau salah moh kita pakai boikot ramai ramai.... as simple as that.

Rezeki jangan ditolak.....musuh jangan dicari!!!

SOALANYA: ADA KE DIANTARA KITA YANG PERGI BNM UNTUK HAL INI....? Saya mengaku belum pergi BNM dan buat rujukan. Kamu bagaimana?. Kalau sudah apa kata BNM?


Tuan,saya setuju sangt2...!! Susah nak layan pendebat2 handal kat sini..p je BNM tu senang cerite.

blessme81
11-04-2013, 08:25 PM
maaf ye tuan, bkn tiada kekuatan, dr awal lg sy dah nyatakan apa2 yg berkaitan dgn club kn lebih elok di bincangkan di sini...utk "perkongsian" bersama kt sama2 bangsa melayu, sama2 beragama islam... kn lebih manis jika perkara yg elok d kongsikan bersama, supaya smua mndapat pencerahan...

sy x memerlukan saranan, tp memerlukan jwpn yg telus dr tuan, itu je yg sy nak, mudah kn tuan?

kn sy dah beritahu, sy ad 3 org rakan yg berstatus ajk, mcm2 persoalan sy dah ajukan tp tiada jwpn, skrg sy mahu jwpn dr tuan sndri...sy nmpk jawatan tuan agak tinggi dlm club (AJK TERTINGGI, TUAHnanSETIA), sy harap tuan blh beri jwpn..

TUN TEJA RATNA BENGGALA
PANDAI MEMBELAH LADA SULAH
JIKA TUAN TIDAK PERCAYA
MARI BERSUMPAH DI KALAM ALLAH

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Lebih manis kalau pertemuan 4 mata tuan,bagaimana? Kol la saya tuan saya sentiasa terbuka..x kenal maka x cinta..saya x nak orang salah faham,biar x faham x ape..

Thread ni kat section yang tak sepatutnya,kalau MO Club diceritakan,saya khuatir ramai yang akan bagi impressi negatif..macam yg dah berlaku la ni..untuk kebaikkan dari unsur sabotaj dan PHD..saya harap tuan boleh faham dengan rasional ye..

blessme81
11-04-2013, 08:35 PM
Tujuan aku memekak kat sini ialah supaya tidak lebih ramai orang melayu terjebak benda-benda camni yang telah banyak terbukti merugikan orang-orang melayu sendiri... Aku memekak kat sini pun dah cukup untuk buat orang cuak nak join korang..
Kalau korang rasa kelab ko ni bagus sgt, buat tread baru kat section lain le... ko tengok le pastu admin campak tread haprak ko tu kat sini gak...

Ok lah,kalau untuk kebaikkan saya terima,nak lagi bagus jangan memekak kat sini je tuan,p la buat repot kat mane pihak yang patut,tu pun kalau tuan yakin kami betul2 salah..

Mane lah tahu sangkaan tuan tu betul,dapat jugak menyelamatkan kami yg dah join ni dan yg belum join.

Tapi mintak maaf cakap le,dari tulisan tuan je saya dah dapat teka perwatakan tuan tu,ubah la sikap sket tuan,malu la yg muda2 kat sini tengok tuan maki hamun.Melainkan kalau tuan pun sedia dimaki hamun,carry on..

Kalau tuan beri pendapat secara baik kami balas baik lah..Saya x cakap pun kelab ni bagus sangat..tapi dari pemerhatian,saya mungkin baik sket budi bahasa dari tuan..

hehehe..jgn terasa tuan eh

nasgold
11-04-2013, 09:51 PM
Tujuan aku memekak kat sini ialah supaya tidak lebih ramai orang melayu terjebak benda-benda camni yang telah banyak terbukti merugikan orang-orang melayu sendiri... Aku memekak kat sini pun dah cukup untuk buat orang cuak nak join korang..
Kalau korang rasa kelab ko ni bagus sgt, buat tread baru kat section lain le... ko tengok le pastu admin campak tread haprak ko tu kat sini gak...

Terima kasih krn memekak...
Lebih bnyk tuan memekak lebih ramai jumpe sy untuk dgr penjelasan yg sebenar..

blessme81
12-04-2013, 12:42 PM
Terima kasih krn memekak...
Lebih bnyk tuan memekak lebih ramai jumpe sy untuk dgr penjelasan yg sebenar..

:)cgrock:)cgrock:)cgrock
caya lah...!!

Carl12
12-04-2013, 03:14 PM
Terima kasih krn memekak...
Lebih bnyk tuan memekak lebih ramai jumpe sy untuk dgr penjelasan yg sebenar..

TERBAEEKKKKKK !!!!:)cgrock:)cgrock:)cgrock

aduka1985
12-04-2013, 04:39 PM
ayoyo pernah g dengar sendiri kat rawang..mula2 semangat.tapi bila dengar jadi rasa macam lain macam.terus angkat kaki...

Black Mamba
12-04-2013, 10:50 PM
TERBAEEKKKKKK !!!!:)cgrock:)cgrock:)cgrock

Hahahahahha.... korang 2 orang je le mangkuk ayun yang syok sendiri kat sini.... peduli ape aku apa org nak cakap pasal cara aku... yang penting matlamat aku tercapai serba sedikit...

watakutama
12-04-2013, 11:18 PM
Hahahahahha.... korang 2 orang je le mangkuk ayun yang syok sendiri kat sini.... peduli ape aku apa org nak cakap pasal cara aku... yang penting matlamat aku tercapai serba sedikit...

sabar..ingat pesan tok guru...:D

Carl12
13-04-2013, 02:57 AM
Hahahahahha.... korang 2 orang je le mangkuk ayun yang syok sendiri kat sini.... peduli ape aku apa org nak cakap pasal cara aku... yang penting matlamat aku tercapai serba sedikit...

biar la kita org nak syok sndiri ke apa ke ...mudah-mudahan mangkuk tu yg akhirnya ketuk kepala sampai benjol2 masuk wad 13.....:eek::eek:

dausxz
13-04-2013, 03:52 PM
:psatu saranan yg bgus bro.... hehe... tah mner yg btol... konpius den.... taper la best gak bca...:-?

dausxz
13-04-2013, 03:55 PM
Assalamualaikum....

HHAHAHHAAH....APO BONDO YANG SEMBANG PERCAYO TAK PERCAYO NIEH. Benda simple jek tuan-tuan... yang bersembang berjela jela pastuh masing masing bagi hujah masing masing dan pendapat berjela jela nie kenapa. Yang A tak terima cakap B... Yang B tak terima cakap A. Kalau nak settle kan cepat.... senang ajer. Pergi jek BNM (Bank Negara Malaysia) pergi kaunter kemudian buat laporan atau pertanyaan. Semua data akan keluar disitu. Kalau betul maka moh ler kita buat ramai ramai...kalau salah moh kita pakai boikot ramai ramai.... as simple as that.

Rezeki jangan ditolak.....musuh jangan dicari!!!

SOALANYA: ADA KE DIANTARA KITA YANG PERGI BNM UNTUK HAL INI....? Saya mengaku belum pergi BNM dan buat rujukan. Kamu bagaimana?. Kalau sudah apa kata BNM?

luper lak ak nak quote komen bro ni... hehe

ben firdaus
13-04-2013, 04:23 PM
luper lak ak nak quote komen bro ni... hehe


pi BNM atau SC....ada harapan jadi mcm Raja Norasma.....

hafizuka
13-04-2013, 06:28 PM
Sebenarnya kalau pergi BNM atau SC takkan jadi apa2

Sebab selalunya yg kena sebab pengambilan deposit haram

Loophole yg digunapakai selalunya utk elak kena charge pengambilan deposit haram adalah:

1. Koperasi - contoh koperasi yg scam adalah KODANA
2. Persatuan / Kelab - contoh yg dah scam ialah Persatuan kebajikan Ekonomi Rakyat Kelantan (PERKEKEL)
3. Skim Kepentingan SSM - contoh yg dah scam adalah Skim Raja Keli oleh Azz Marketing

Cuma cepat atau lambat aje BNM / SC bertindak asalkan dapat membuktikan ada unsur penawaran pelaburan.

Sekarang ni apa kesalahan Tun Teja? Tak ada, sebab duit yg dibayar,dikutip sebagai yuran ahli.

Jadi lepas dah tang pengambilan deposit haram.

Cuma sesapa yg mendakwa Tun Teja tawarkan pelaburan kenalah kemukakan bukti. Atau unsur2 skim piramid. Wallahualam.

nasgold
13-04-2013, 11:33 PM
Pelaburan yg berlaku di kelab tun teja hanyalah sekadar untuk ahli belajar apa itu pelabuaran yg sebenar.
Skrg memang puan shima yg tlg trade kan.. nnt bila kita dah memahami dan tahu cara nak trade dia akan daftar kan nama kita di bursa saham KL..
Siapa yg tahu apa itu sijil RIAM dan MASDAQ boleh berbicara ttg ini...
Kalau tak tahu belajar dulu atau pegi search dulu..

ben firdaus
14-04-2013, 01:03 PM
Sebenarnya kalau pergi BNM atau SC takkan jadi apa2

Sebab selalunya yg kena sebab pengambilan deposit haram

Loophole yg digunapakai selalunya utk elak kena charge pengambilan deposit haram adalah:

1. Koperasi - contoh koperasi yg scam adalah KODANA
2. Persatuan / Kelab - contoh yg dah scam ialah Persatuan kebajikan Ekonomi Rakyat Kelantan (PERKEKEL)
3. Skim Kepentingan SSM - contoh yg dah scam adalah Skim Raja Keli oleh Azz Marketing

Cuma cepat atau lambat aje BNM / SC bertindak asalkan dapat membuktikan ada unsur penawaran pelaburan.

Sekarang ni apa kesalahan Tun Teja? Tak ada, sebab duit yg dibayar,dikutip sebagai yuran ahli.

Jadi lepas dah tang pengambilan deposit haram.

Cuma sesapa yg mendakwa Tun Teja tawarkan pelaburan kenalah kemukakan bukti. Atau unsur2 skim piramid. Wallahualam.

PERKEKEL owner dah lari lama dahhh......KODANA rasanya dah tamat riwayat......RAJA KELI ceq tak pasti

nasgold
15-04-2013, 04:07 PM
TANIAH KKDSTTM

Hotel Tun Teja cawangan Rawang in progress...

noblegold
15-04-2013, 04:11 PM
Pelaburan yg berlaku di kelab tun teja hanyalah sekadar untuk ahli belajar apa itu pelabuaran yg sebenar.
Skrg memang puan shima yg tlg trade kan.. nnt bila kita dah memahami dan tahu cara nak trade dia akan daftar kan nama kita di bursa saham KL..
Siapa yg tahu apa itu sijil RIAM dan MASDAQ boleh berbicara ttg ini...
Kalau tak tahu belajar dulu atau pegi search dulu..

RIAM dan MASDAQ dah lama pupus

Carl12
16-04-2013, 11:11 AM
Bagi yang masih belom faham dijemput malam ini ke :


MAJLIS PREVIEW KELAB KEBAJIKAN DAN SOSIAL TUN TEJA MALAYSIA

TEMPAT : DEWAN DAHLIA ,D'IMPIAN INN
PARIT RAJA , BATU PAHAT , JOHOR

MASA : 8-11MALAM

TARIKH : 16/4/2013

Dengan manifesto " Ke arah Memerdekakan Melayu Islam abad 2020"

Temui saya di sana........:)cgrock:)cgrock

Carl12
16-04-2013, 11:32 AM
TANIAH KKDSTTM

Hotel Tun Teja cawangan Rawang in progress...

Perghhhh !!! ada Hotel Pulak !!! Nammmpaaakkkkkkk Taaakkkkkk !!!!!!
dalam pada orang tak percaya , dalam pada ramai orang yg kutuk2 , cerca2 aspirasi Tun Teja ,
satu persatu pembuktian kewujudannya sebagai pejuang bangsa,
juga sebagai entiti penyumbang ekonomi dan martabat bangsa MELAYU dizahirkan ....

ADAKAH ANDA MASIH BELOM MAU MENGAKUINYA ????? Biarlah kita duduk terpuruk di section scam pon x pe..... LAWAN TETAP LAWAN !!!
Yang Penting :)paid:)paid:)paid

eeqyn88
17-04-2013, 01:30 PM
ye tolong la bagi tau aku sgt berhajat nak tau psl org tu sbb tgh risik juga ni takot melebuh beribu2

nak tahu pasal Pn Shima???

Black Mamba
17-04-2013, 10:39 PM
Perghhhh !!! ada Hotel Pulak !!! Nammmpaaakkkkkkk Taaakkkkkk !!!!!!
dalam pada orang tak percaya , dalam pada ramai orang yg kutuk2 , cerca2 aspirasi Tun Teja ,
satu persatu pembuktian kewujudannya sebagai pejuang bangsa,
juga sebagai entiti penyumbang ekonomi dan martabat bangsa MELAYU dizahirkan ....

ADAKAH ANDA MASIH BELOM MAU MENGAKUINYA ????? Biarlah kita duduk terpuruk di section scam pon x pe..... LAWAN TETAP LAWAN !!!
Yang Penting :)paid:)paid:)paid

:eek: :eek: :eek:

ben firdaus
19-04-2013, 02:14 AM
nak tahu pasal Pn Shima???


nak tau gak apa yg close family nk dedah......kot2 sama dgn yg ceq dok dengaq :)

midnakal
25-04-2013, 04:49 PM
Uihhhhh mustilah nak tahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Apa lagi kasi bongkarrrrrrrrrrr lah.

p/s: Kadang-kadang kisah sejarah pun kita kena ambil tahu....sejarah boleh mengajar kita erti kehidupan tapi jangan lah sampai mengaibkan....

Firas Azaiem
30-05-2013, 05:22 PM
Tuan-tuan

1. YDS menawarkan aset kepada ahli melalui eksport minyak gaharu. Tapi YDS tak pernah mohon lesen dari Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia. Ia merupakan keperluan dibawah Akta 686 (INTESA).

2. Urusan pelaburan di bursa saham dilakukan oleh remiser yg juga ceo YDS. Tapi lesen DR nya telah tamat pada 2007.

3. Perjanjian hitam putih utk menjadi nominee mmg ada. Tapi duit pelaburan ahli dikelaskan sebagai SUMBANGAN. Mst ada masalah jika nak bawa kes ke mahkamah kelak.

Berhati-hati semua. Tapi jika ada yang boleh jelaskan hal tersebut, saya ucap trima kasih.

watakutama
30-05-2013, 05:47 PM
boleh terangkan, kenapa initial margin naik 20k? dan yg mana melabur 10k tu kena topup 10k lagi bagi membolehkan dapaat dividen 5.7 setiap bulan tu...sedangkan agreement untuk 10k tu tak sampai setahun pun lagi..

duit duit pelabur ditrade di bursa saham pakai satu nama je ke..atau pakai nama setiap individu? kalo pakai satu nama atau satu akaun je rasanya takde masalah berapa pun kita depo...dan mungkin diletakkan 10k untuk memudahkan kira..

dan kalo ditrade duit tu untuk setiap individu, maka itu sebab initial margin jadi 20k..maka dimana sijil dan no akaun individu tersebut..tak pernah tengok pun...

hafizuka
30-05-2013, 06:30 PM
Tuan-tuan

1. YDS menawarkan aset kepada ahli melalui eksport minyak gaharu. Tapi YDS tak pernah mohon lesen dari Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia. Ia merupakan keperluan dibawah Akta 686 (INTESA).

2. Urusan pelaburan di bursa saham dilakukan oleh remiser yg juga ceo YDS. Tapi lesen DR nya telah tamat pada 2007.

3. Perjanjian hitam putih utk menjadi nominee mmg ada. Tapi duit pelaburan ahli dikelaskan sebagai SUMBANGAN. Mst ada masalah jika nak bawa kes ke mahkamah kelak.

Berhati-hati semua. Tapi jika ada yang boleh jelaskan hal tersebut, saya ucap trima kasih.

Aku dah komen sebelum ni pasal sumbangan tu. Utk elak charge collect deposit secara haram.

Ni semua ada wayangnya. Cepat atau lambat aje scam. Never trust other people when it comes to money.

Firas Azaiem
31-05-2013, 02:54 PM
boleh terangkan, kenapa initial margin naik 20k? dan yg mana melabur 10k tu kena topup 10k lagi bagi membolehkan dapaat dividen 5.7 setiap bulan tu...sedangkan agreement untuk 10k tu tak sampai setahun pun lagi..

duit duit pelabur ditrade di bursa saham pakai satu nama je ke..atau pakai nama setiap individu? kalo pakai satu nama atau satu akaun je rasanya takde masalah berapa pun kita depo...dan mungkin diletakkan 10k untuk memudahkan kira..

dan kalo ditrade duit tu untuk setiap individu, maka itu sebab initial margin jadi 20k..maka dimana sijil dan no akaun individu tersebut..tak pernah tengok pun...

Rasanya nominee bawah nama yds, bkn individu.

watakutama
31-05-2013, 03:57 PM
Rasanya nominee bawah nama yds, bkn individu.

kalo bawah YDs ..nampaknya para pelabur kena kencing ler...

kalo bawah yds,,berapa amaun modal pun takde masalah..sbb modal trade tu dikumpulkan sekali...tapi dinaikkan lagi 10k untuk setiap individu yg modal minimum 10 k je..dah la ada yg letak 10k tu tak cukup agreement setahun..selamba badak je diorang terminate..

hisham71
31-05-2013, 04:03 PM
Macai2 dah sengap hahahaha.....mesti big bos dah sound suruh dok diam2....lagi hangpa promote kat sini lagi banyak lubang & temberang akan pecah :))

hisham71
31-05-2013, 04:04 PM
kalo bawah YDs ..nampaknya para pelabur kena kencing ler...

kalo bawah yds,,berapa amaun modal pun takde masalah..sbb modal trade tu dikumpulkan sekali...tapi dinaikkan lagi 10k untuk setiap individu yg modal minimum 10 k je..dah la ada yg letak 10k tu tak cukup agreement setahun..selamba badak je diorang terminate..

tak lama lagi hancing le ni

Abdul wahob
31-05-2013, 09:48 PM
ni adik kembar buluh emas gak ke.....

silverspring182
31-05-2013, 10:10 PM
masih blom scam, selagi xdak ahli p wt report... keh3

azlanshah
02-06-2013, 05:42 PM
Tolong refer senarai Yang BNM ... Ada tertera yds2u dalam perhatian bank negara

wanlan
02-06-2013, 05:52 PM
tok nak try buat kelab nyah muleh srikandi melaka... jangan nyah yang join dah lerr... :)) saper nak join pm tok...;)

pusat kat astakona ke?haha :eek:

maxman
02-06-2013, 06:00 PM
Perghhhh !!! ada Hotel Pulak !!! Nammmpaaakkkkkkk Taaakkkkkk !!!!!!
dalam pada orang tak percaya , dalam pada ramai orang yg kutuk2 , cerca2 aspirasi Tun Teja ,
satu persatu pembuktian kewujudannya sebagai pejuang bangsa,
juga sebagai entiti penyumbang ekonomi dan martabat bangsa MELAYU dizahirkan ....

ADAKAH ANDA MASIH BELOM MAU MENGAKUINYA ????? Biarlah kita duduk terpuruk di section scam pon x pe..... LAWAN TETAP LAWAN !!!
Yang Penting :)paid:)paid:)paid

hebat tuuuuuuuuuuu :D

RMteam
02-06-2013, 06:19 PM
Nak join lah plak
Macam mana yea

silverspring182
03-06-2013, 07:48 AM
Tolong refer senarai Yang BNM ... Ada tertera yds2u dalam perhatian bank negara

http://www.bnm.gov.my/documents/2013/020513_FCA_bm.pdf

YDS2u @ kelab tun teja ranking 53

:(scam:(scam:(scam

azlanshah
03-06-2013, 10:51 AM
Yds2u http://i1101.photobucket.com/albums/g424/azlanshah1/SC20130603-103239.jpg

miehensem
03-06-2013, 03:40 PM
tudia.. bnm pun dah timbui..

mana budak2 tun teja ni.. hilang pulak.

drzairie
03-06-2013, 03:42 PM
Yds2u http://i1101.photobucket.com/albums/g424/azlanshah1/SC20130603-103239.jpg

glamor gak tun teja ni kat bnm..tapi masih rendah lagi dibandingkan yang lain lain..ha..ha..ha..baru no 53..bolum top ten laie..

miehensem
03-06-2013, 03:47 PM
glamor gak tun teja ni kat bnm..tapi masih rendah lagi dibandingkan yang lain lain..ha..ha..ha..baru no 53..bolum top ten laie..

dah masuk top ten.. baru kita hentak margin kaw2.. :eek::eek::eek::eek:

azlanshah
03-06-2013, 04:10 PM
Bukan ikut no tu ... tiada ranking ... Yang past I dalam perhatian

nasgold
03-06-2013, 10:22 PM
Yds mmg bukan sykt invesment dan
KKDSTTM pun bukan sykt invesment
Jadi
Ape nak takut dgn repot bnm tu... tah siape yg ***** pegi buat repoy camtu..
Invesment yg berlaku disini dulunye adalah osk dan skrg dgn apex...

Tak kesah pun dgn ape yg korang cube takutkan....
Nnt semuanye akan senyap bila apex bukak cawangan di sblh kelab di rawang..

azlanshah
04-06-2013, 12:04 PM
Yds mmg bukan sykt invesment dan
KKDSTTM pun bukan sykt invesment
Jadi
Ape nak takut dgn repot bnm tu... tah siape yg ***** pegi buat repoy camtu..
Invesment yg berlaku disini dulunye adalah osk dan skrg dgn apex...

Tak kesah pun dgn ape yg korang cube takutkan....
Nnt semuanye akan senyap bila apex bukak cawangan di sblh kelab di rawang..

?????? Jan an marah

midnakal
05-06-2013, 03:16 PM
Aikkkkk.... mana semangat Tun Teja nieh....

alpine_star
05-06-2013, 03:24 PM
klu dah masok dlm list BNM mesti takut la brader...

midnakal
05-06-2013, 03:40 PM
OOOOOooooooo

silverspring182
07-06-2013, 08:13 AM
Yds mmg bukan sykt invesment dan
KKDSTTM pun bukan sykt invesment
Jadi
Ape nak takut dgn repot bnm tu... tah siape yg ***** pegi buat repoy camtu..
Invesment yg berlaku disini dulunye adalah osk dan skrg dgn apex...

Tak kesah pun dgn ape yg korang cube takutkan....
Nnt semuanye akan senyap bila apex bukak cawangan di sblh kelab di rawang..

ap ni bro ckp bebelit2????

whynot
07-06-2013, 09:07 AM
Tuan-tuan

1. YDS menawarkan aset kepada ahli melalui eksport minyak gaharu. Tapi YDS tak pernah mohon lesen dari Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia. Ia merupakan keperluan dibawah Akta 686 (INTESA).

2. Urusan pelaburan di bursa saham dilakukan oleh remiser yg juga ceo YDS. Tapi lesen DR nya telah tamat pada 2007.

3. Perjanjian hitam putih utk menjadi nominee mmg ada. Tapi duit pelaburan ahli dikelaskan sebagai SUMBANGAN. Mst ada masalah jika nak bawa kes ke mahkamah kelak.

Berhati-hati semua. Tapi jika ada yang boleh jelaskan hal tersebut, saya ucap trima kasih.


betol tu....

whynot
07-06-2013, 09:09 AM
yang aku tau kalau kerajaan nak haramkan sesuatu tu mmg boleh...

buat la mcm mana real bisnes ke invest ke...ttp akan kena

undang2 sapa yg gubal? he3

hazwanimhashim
07-06-2013, 05:53 PM
kekeke...kalau kampeni takde buat salah ape2, ape yg nak dirisaukan. takkan la tiba2 pulak gomen nak haramkan sesuatu kalau takde sebabnya. yang penting, ikut undang2 yang ada. sebab tak follow, tu yang jadi masalah. haih...melayu melayu...

hazwanimhashim
07-06-2013, 05:56 PM
oh..baru nampak masalah kat bnm. takde lesen aktiviti. so, memandangkan takde lesen, apa kata pakat pakat dapatkan lesen. kan ke mudah kot.

ghazaliseman
12-06-2013, 12:06 PM
dapatkan update dari sumber yg betul...

silverspring182
12-06-2013, 03:33 PM
dapatkan update dari sumber yg betul...

website BNM tu x btol ke bro?

ghazaliseman
12-06-2013, 04:41 PM
website BNM tu x btol ke bro?

bro ahli kelab atau belum lagi?

silverspring182
12-06-2013, 04:47 PM
bro ahli kelab atau belum lagi?

apa hubungkait dah jadi ahli kelab dengan sumber dr BNM?

Carl12
17-06-2013, 09:32 PM
dapatkan update dari sumber yg betul...



biasa la bro ... ada yang nak jadikan BNM kambing hitam untuk lepaskan diri.....BNM biasa lah ada repot je ,dia alertkan la....

watakutama
17-06-2013, 09:44 PM
aku up balik..jawab dulu yg ini..

boleh terangkan, kenapa initial margin naik 20k? dan yg mana melabur 10k tu kena topup 10k lagi bagi membolehkan dapaat dividen 5.7 setiap bulan tu...sedangkan agreement untuk 10k tu tak sampai setahun pun lagi..

duit duit pelabur ditrade di bursa saham pakai satu nama je ke..atau pakai nama setiap individu? kalo pakai satu nama atau satu akaun je rasanya takde masalah berapa pun kita depo...dan mungkin diletakkan 10k untuk memudahkan kira..

dan kalo ditrade duit tu untuk setiap individu, maka itu sebab initial margin jadi 20k..maka dimana sijil dan no akaun individu tersebut..tak pernah tengok pun...

watakutama
17-06-2013, 09:45 PM
Yds mmg bukan sykt invesment dan
KKDSTTM pun bukan sykt invesment
Jadi
Ape nak takut dgn repot bnm tu... tah siape yg ***** pegi buat repoy camtu..
Invesment yg berlaku disini dulunye adalah osk dan skrg dgn apex...

Tak kesah pun dgn ape yg korang cube takutkan....
Nnt semuanye akan senyap bila apex bukak cawangan di sblh kelab di rawang..

jawab dulu soalan ni bro...

boleh terangkan, kenapa initial margin naik 20k? dan yg mana melabur 10k tu kena topup 10k lagi bagi membolehkan dapaat dividen 5.7 setiap bulan tu...sedangkan agreement untuk 10k tu tak sampai setahun pun lagi..

duit duit pelabur ditrade di bursa saham pakai satu nama je ke..atau pakai nama setiap individu? kalo pakai satu nama atau satu akaun je rasanya takde masalah berapa pun kita depo...dan mungkin diletakkan 10k untuk memudahkan kira..

dan kalo ditrade duit tu untuk setiap individu, maka itu sebab initial margin jadi 20k..maka dimana sijil dan no akaun individu tersebut..tak pernah tengok pun...

midnakal
19-06-2013, 02:39 PM
Apa pasal thread ni slow jek nie....dah habis bincang ker der?

ben firdaus
19-06-2013, 05:58 PM
Apa pasal thread ni slow jek nie....dah habis bincang ker der?


kena slow la....list BNM ada tu...nak kona kot mana lagi

bos suda goyang kot takut kalau kecoh2 sangat....aku rasa macai2 yg dok promote pun suda goyang skali :))

midnakal
21-06-2013, 07:03 PM
OOOOOOooooo kisahnya.....

neocortex
24-06-2013, 02:31 PM
Kasi up satu kali.
Mana orang-orang Tun Teja ni..?

ben firdaus
24-06-2013, 10:58 PM
Kasi up satu kali.
Mana orang-orang Tun Teja ni..?


bos dah sound jgn post kat CG kalau taknak kena ngapp dgn BNM hehe

lost_soul2878
24-06-2013, 11:08 PM
aku pun member2 kat kg aku ade ajak pi seminar2 tunteja ni kat rawang, tapi tiap kali diorang naik kl pi rawang aku lak ade je keje lain nak wat so tak dapat la nak join. lgpun aku ni jenis yg susah sikit nak join benda2 camnie

Pak Wan
25-06-2013, 11:03 AM
apakah sejarah bakal berulang? Melayu pekena Melayu?

ADMIN2U
02-07-2013, 02:25 PM
nama dah TUN,jgn smpai last2 jadi PENUNTUN

wan5659
19-07-2013, 11:42 PM
ya konsepnya patuh syariah. Sy dah hadir di HQ pd hari Rabu yang lalu..Boleh hubungi sy utk info (012-6556092)Wan

crumpchip
22-07-2013, 11:27 AM
konpom scam niehh...xlama kelaut la... AJK tu pun Ahli Juru Kencing... :D

kerunai
22-07-2013, 11:34 AM
kawe add boss tun teja ni di FB, pergh bukan main kencang lagi duk rekrut orang sana sini macam Mesia dah takde BNM n badan2 pencegah penggubahan wang haram ...hehehe

midnakal
24-07-2013, 03:16 PM
......zzzzzzZZZZZZZzzzzzzzz.....ada perkembangan ker....

midnakal
26-07-2013, 01:52 PM
LIst BNM terbaru untuk minggu ini ..... kalau dulu 1 sahaja nama syarikat YDS keluar....tetapi kali ini 2 nama syarikat YDS keluar termasuk Holdings. Boleh lihat pada senarai ke 112 dan 113. Ini link terbaru http://www.bnm.gov.my/documents/2013/220713_FCA_bm.pdf ,

p/s: semoga ada pencerahan dari ahli ahli tun teja.....

midnakal
10-09-2013, 01:16 AM
senyappppppppppppppp jek.... APA CERITA?

percumaforex
10-09-2013, 01:23 AM
baru tau ni...ni pun pas TT post

kakikukeko
17-09-2013, 06:38 PM
Bukan nak cakap apa la.. nampak gayanya ini salah satu program BINATANG MENCARI BINTANG..

Udahnya ke LAUT LE KOME... Tak serik serik..

mick2030
18-09-2013, 08:56 AM
dari dulu lg aku dh terbau bau2 ikan... tapi malas nak komen coz ada yg sibuk 'perjuangkan' benda ni sangat... sikit masa lg taulah...

ipoh_boy
17-10-2013, 12:55 AM
ape sudah jadi dengan tun teja..dulu janji kalo masuk rm 3800k akn dapat PCI (premium incentive code) 2% sebulan sehingga 4.8k dalam masa lebih kurang 7 tahun..maksud nya lebih kurang rm 50-60 sebulan..sekarang kenapa bayaran sebulan cume x smpai rm10..berapa puluh tahun baru nak abis bayar???
Isu kenapa CEO YDS Nominees berpindah dari OSK investment bank..dihebohkan pada ahli konon nya ada kaitan dengan isu politik??tapi kenapa xde ape pun yg jadi pd OSK..
Dulu janji semua nya percuma..kebajikan kononya,tapi kenapa sekarang semuanya ahli kena bayar..kelas trade yg di janjikan percuma sekarang kena yuran pulak..kalo x pergi aset kena potong??senang nye buat duit kan..
Leader hebat tun teja,cuba tolong jawap..

kerunai
17-10-2013, 12:58 AM
harap takde kaitan dengan http://sifuwan.blogspot.com

real_rolls
17-10-2013, 08:52 AM
ape sudah jadi dengan tun teja..dulu janji kalo masuk rm 3800k akn dapat PCI (premium incentive code) 2% sebulan sehingga 4.8k dalam masa lebih kurang 7 tahun..maksud nya lebih kurang rm 50-60 sebulan..sekarang kenapa bayaran sebulan cume x smpai rm10..berapa puluh tahun baru nak abis bayar???
Isu kenapa CEO YDS Nominees berpindah dari OSK investment bank..dihebohkan pada ahli konon nya ada kaitan dengan isu politik??tapi kenapa xde ape pun yg jadi pd OSK..
Dulu janji semua nya percuma..kebajikan kononya,tapi kenapa sekarang semuanya ahli kena bayar..kelas trade yg di janjikan percuma sekarang kena yuran pulak..kalo x pergi aset kena potong??senang nye buat duit kan..
Leader hebat tun teja,cuba tolong jawap..

nasib baik tak join haritu, sampai erputus hubungan dgn kawan jugk la

ipoh_boy
18-10-2013, 02:36 PM
harap takde kaitan dengan http://sifuwan.blogspot.com

rasa nye macam sama je..sbb lambang kt kereta tu adalah lambang VIP kononya yang dijual oleh geng Tun Teja

asdasdasd
18-10-2013, 07:18 PM
melayu asik kena kelentong dengan benda yang sama. ulang ulang dan ulang...tak serik2...

ashaidi
02-11-2013, 05:14 PM
ehh..baru td ade yg add FB nk ajak join mende ni, bila ckp aku tgh search info kt tnet sal mende ni, terus "sya ade hal, kita sambung later", dn "unfriend".. kenapa ek?

ghazsulaiman
09-11-2013, 06:56 AM
assalamulaikum

saya dah pergi taklimat kelab kebajikan dan sosial tun teja malaysia dan cuba faham-fahamkan pasal kelab tu