PDA

View Full Version : Bengkel membaiki aircond kereta yg torbaek (updated : 5 workshop dari Cgrian)


bro drummer
31-12-2012, 09:34 AM
merujuk kepada tajuk diatas...:(

kereta kesayangan teman berenjin kan S4ph..
telah menghadapi masalah ekonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:((

jd teman nk bertanya kepada kawan2 di Cg yg ade mana2 kedai membaiki ekonnnnnnnn

#p/s~teman berada di area selangor / kl
#thread ni jgk diharap dpt membantu mereka2 yg lain..yg menghadapi masalah yg sama berkaitan ekonnnnnnnnnnnnnnnnnnnng:">

##klau dh ade thread pasal ekon ni, teman minx mahap:">

http://media2.paultan.org/w/r3-neo-campro.jpg*gambor hanya hiasan..enjin bay s4ph:)cgrock



Ikut npe akan jumpe shell dkt2 dgn wisma peter tu... Msuk jln kt shell tu, masuk belah kanan lorong yg kedua.... Betul dpn kedai cat keta..tokey dier sorg gemuk sorg kurus tp cina la...

kalau datang dari kajang silk hala ke sg chua..
ada selekoh sebelum simpang 3 ke sg chua..
jalan tu kalau terus memang masuk bandar kajangla..
kat selekoh tu belah kanan ada bengkel ekon tu..
signbod warna kuning..
rasanya bengkel dia je pakar ekon..
yang lain bengkel biasa je..

kalau kat shah alam cuba tgk kat tmn sri muda.kalau kwsn kilang2 slps jambatan, tgk sblh kiri ada 1 kedai aircond denso ngam2 sblh car wash.kecik je kedai dia.

tokey cina kurus2 tinggi pakai toyota gl cokelat milo.

aku pun di rekemen member jugak.cara kerja ok setara dgn kos.

aku JMC..kat kuale ganu..simpang traffic light ke pulau kambing..harga kalu sesetengah orang mungkin mahal..tapi berbaloi dengan perkhidmatan..kalu nak murah..depan petronas tok jiring..tapi tak pernah aku ke sana..sebab penuh sokmo..sekian berita dari kuale ganu kite..

ps: JMC nih dari kete lama sampai kete mahal ke jin..dia bekki ekon..time aku servis..datang 2 bijik merc..1 bmw..1 mazda x5..aku jer pakai proton..haha

salam ,

baru terbaca thread ni

aku dha pakai kete lama tk lama gak la,,dah nk masuk 15thn je..sepanjang aku pakai 2-3 kete dan ada masalah dgn air cond kete, banyak kedai aku dah g, tp banyak yg buat cincai..

tp kedai kt pandan indah ni pada aku mmg terbaik, buat keje btl btl dan tk cincai

kete wira aku dia repair air cond dr thn 2012 sampaio sekrang tk prnah problem lg...sebelum tu aku dah g kt kedai lain, tp masalah dtg balik

dipendenkkan cite, cuba survey kt kedai ni

Pakar Hawa Dingin Kereta Wai Soon
65 Ground Floor, Jalan Bunga Tanjung 6a
taman muda, kl


aku dha pernah rekemen 2-3 kali kedai ni kt membver member aku yg ada masalah dgn air cond kete, semuanya sgt puas hati setakat ni


kalu ada warga cg area KUALA TERENGGANU yg ada masalah aircond kete(aircond basikal pon boleh..kalu ada laa...hahaha)boleh kontek aku...

kalau kat melawati, ada satu gak. tak ingat nama kedai.

apek tua memang expert main aircond. kalau bro nak datang sini boleh la aku tunjukkan.

pressuresprayer
31-12-2012, 09:39 AM
tt, sy rekemen kat taman seri manja ada, kedai nya area kedai motor yg besar tu tp di lorong ke dua berdepan dgn kedai cat keta...tk igt nama nya...

babyblacky
31-12-2012, 09:42 AM
TT pakai neo kan? arituh nampak TT kat area ampang..keter TT siap tulis name kat tingkap :)
kat area cheras, ampang ader satu kedai, aku selalu service sane, sume kete dier buat..mekanik die ex proton (chinese)spare part ori proton ley la dapat murah sket...part engine/aircond selain tayar, sume die ley wat...service die mantap

bro drummer
31-12-2012, 09:45 AM
TT pakai neo kan? arituh nampak TT kat area ampang..keter TT siap tulis name kat tingkap :)
kat area cheras, ampang ader satu kedai, aku selalu service sane, sume kete dier buat..mekanik die ex proton (chinese)spare part ori proton ley la dapat murah sket...part engine selain tayar die ley wat...service die mantap

hallamakkkk:p
dah ade org spotted la plak...kekkeeke:">
mmg letak nick name kt tepi tgkap..hehhee:p
wahh..bengkel tu area mane ye?klau ade landmark ape2 ke..bleh pi sane..
huhuhuhu..ekon dh mcm gileeee wehh..teman dh offf pn...still ekon jalan jgk..pelik dennn#:-S

ezeynet
31-12-2012, 09:46 AM
mcm enjin exora tapi bateri lain tompek

bro drummer
31-12-2012, 09:47 AM
tt, sy rekemen kat taman seri manja ada, kedai nya area kedai motor yg besar tu tp di lorong ke dua berdepan dgn kedai cat keta...tk igt nama nya...

taman sri manja?
tu kat area petaling jya kan....dekat area kedai motor2 superbike kah?

bro drummer
31-12-2012, 09:48 AM
mcm enjin exora tapi bateri lain tompek

huhuhuh..yup yup..
enjin s4ph..neo pnye tuu:">
bro ade mane2 bengkel ekon yg torbaek?:">

ezeynet
31-12-2012, 09:50 AM
huhuhuh..yup yup..
enjin s4ph..neo pnye tuu:">
bro ade mane2 bengkel ekon yg torbaek?:">

ado tapi kat bangi..
bengkel pakistan..
tapi ada yang paling terbaik den raso..
kat kajang..
memang pakar ekon..
den datang yo bengkel dio terus dio sergah..
"tengok lu punya mata pun wa tau..ekon problem"
tengok mata je tuuuuuu..
siyes ni..tokey dia bulu idung tekuar..

pressuresprayer
31-12-2012, 09:53 AM
taman sri manja?
tu kat area petaling jya kan....dekat area kedai motor2 superbike kah?

betul tuan....

bro drummer
31-12-2012, 09:54 AM
ado tapi kat bangi..
bengkel pakistan..
tapi ada yang paling terbaik den raso..
kat kajang..
memang pakar ekon..
den datang yo bengkel dio terus dio sergah..
"tengok lu punya mata pun wa tau..ekon problem"
tengok mata je tuuuuuu..
siyes ni..tokey dia bulu idung tekuar..

ades....tgk mata pun dh tau ekon problem?ekkeke..
dh dtg kt bengkel ekon..memey le kekkk:p

ooooooh..kat kajang?
bleh bg landmark2 mane2 yg terdekat ngn bengkel tu?
susah gak nk cr tokey bulu idung trkeluarrr...:D

bro drummer
31-12-2012, 09:55 AM
betul tuan....

tq bosssssssssss..jap2..
yg ni kt old town pj kan?:">

yuu
31-12-2012, 09:57 AM
rosak apa tt? keta aku pun baru pas repair aircond..400 lebih kena..kering terus bln ni..ekekeke

bro drummer
31-12-2012, 10:09 AM
rosak apa tt? keta aku pun baru pas repair aircond..400 lebih kena..kering terus bln ni..ekekeke

ermm..
ekon tu bila aku off kan..tp still running..mcm sensor problem..
tu xpe lg..
lps dh runninggggg jgk ekon tu...
lama2 kluar mcm asap (mcm ekon ni dh pasang tahap maximum) pening2..
hang rosak aircond mcmne?smpai rm400 tuu..masak2:((

ezeynet
31-12-2012, 10:18 AM
ades....tgk mata pun dh tau ekon problem?ekkeke..
dh dtg kt bengkel ekon..memey le kekkk:p

ooooooh..kat kajang?
bleh bg landmark2 mane2 yg terdekat ngn bengkel tu?
susah gak nk cr tokey bulu idung trkeluarrr...:D

kalau datang dari kajang silk hala ke sg chua..
ada selekoh sebelum simpang 3 ke sg chua..
jalan tu kalau terus memang masuk bandar kajangla..
kat selekoh tu belah kanan ada bengkel ekon tu..
signbod warna kuning..
rasanya bengkel dia je pakar ekon..
yang lain bengkel biasa je..

ezeynet
31-12-2012, 10:18 AM
rm400 tu stendetla..

bro drummer
31-12-2012, 10:24 AM
kalau datang dari kajang silk hala ke sg chua..
ada selekoh sebelum simpang 3 ke sg chua..
jalan tu kalau terus memang masuk bandar kajangla..
kat selekoh tu belah kanan ada bengkel ekon tu..
signbod warna kuning..
rasanya bengkel dia je pakar ekon..
yang lain bengkel biasa je..

ohh..ok2..kat bandar kajang..
tp jauh dr balai polis kajang atau satay hj samuri kan?:(

ezeynet
31-12-2012, 10:31 AM
ohh..ok2..kat bandar kajang..
tp jauh dr balai polis kajang atau satay hj samuri kan?:(

takla..dalam 1km je..
jalan tu terus je jumpela simpang stadium dgn balai polis dgn sate kajang tu..

bro drummer
31-12-2012, 10:33 AM
takla..dalam 1km je..
jalan tu terus je jumpela simpang stadium dgn balai polis dgn sate kajang tu..

yesza...baru teman ingt..
sebelum nk jmpa simpang stadium dgn satay akan lalu jambatan..so sebelum jambatan tu lah kn?
kedai tu guna signboard wane kuning besar2 kn?
tq bossss:)cgrock

yuu
31-12-2012, 10:57 AM
ermm..
ekon tu bila aku off kan..tp still running..mcm sensor problem..
tu xpe lg..
lps dh runninggggg jgk ekon tu...
lama2 kluar mcm asap (mcm ekon ni dh pasang tahap maximum) pening2..
hang rosak aircond mcmne?smpai rm400 tuu..masak2:((

rosak magnetic clutch & fan motor..huhu..
kalau sensor problem xbyk kot kena cas..aku punya mmg xsejuk langsung..angin jer kuar..

ezeynet
31-12-2012, 11:01 AM
yesza...baru teman ingt..
sebelum nk jmpa simpang stadium dgn satay akan lalu jambatan..so sebelum jambatan tu lah kn?
kedai tu guna signboard wane kuning besar2 kn?
tq bossss:)cgrock

yup sebelum jambatan tu ada simpang 3 pegi sg chua..
sebelum simpang 3 tu la selekoh bertaraf trek..:))
aku dah terbayang aku gostan kereta..sebelum..sebelum..:))

bro drummer
31-12-2012, 11:19 AM
yup sebelum jambatan tu ada simpang 3 pegi sg chua..
sebelum simpang 3 tu la selekoh bertaraf trek..:))
aku dah terbayang aku gostan kereta..sebelum..sebelum..:))

wakakkka...gostan mcmne?kekekkeke:))

pressuresprayer
31-12-2012, 11:42 AM
tq bosssssssssss..jap2..bkn
yg ni kt old town pj kan?:">

Ikut npe akan jumpe shell dkt2 dgn wisma peter tu... Msuk jln kt shell tu, masuk belah kanan lorong yg kedua.... Betul dpn kedai cat keta..tokey dier sorg gemuk sorg kurus tp cina la...

bro drummer
31-12-2012, 12:06 PM
Ikut npe akan jumpe shell dkt2 dgn wisma peter tu... Msuk jln kt shell tu, masuk belah kanan lorong yg kedua.... Betul dpn kedai cat keta..tokey dier sorg gemuk sorg kurus tp cina la...

ok2..dpt dh..google maps..telah membantu:)cgrock
tq bosss!:">

syark1010
31-12-2012, 12:48 PM
meh sini tt kete ngko aku tolong repair...
tp ngko kena datang ganu laa...hehehe

bro drummer
31-12-2012, 12:52 PM
meh sini tt kete ngko aku tolong repair...
tp ngko kena datang ganu laa...hehehe

jauh pulek terengganu abeyy..hehehhe..sane x banjir ke?:(

syark1010
31-12-2012, 01:24 PM
jauh pulek terengganu abeyy..hehehhe..sane x banjir ke?:(

sini baru lepas banjir bro...manyak ooo kete tenggelam air..sape2 nk beli kete murah meh la datang ganu...hehehe

bro drummer
31-12-2012, 02:19 PM
baru update workshop2 yg di rekomen oleh Cgrian :)

pressuresprayer
31-12-2012, 04:50 PM
ok2..dpt dh..google maps..telah membantu:)cgrock
tq bosss!:">

No hal bro....

momoque
31-12-2012, 04:56 PM
Jb sape tau kt ne?

ramos
01-01-2013, 12:16 AM
area shah alam ade sape tau?

Angeh
01-01-2013, 12:22 AM
kalau kat shah alam cuba tgk kat tmn sri muda.kalau kwsn kilang2 slps jambatan, tgk sblh kiri ada 1 kedai aircond denso ngam2 sblh car wash.kecik je kedai dia.

tokey cina kurus2 tinggi pakai toyota gl cokelat milo.

aku pun di rekemen member jugak.cara kerja ok setara dgn kos.

qba437
01-01-2013, 12:29 AM
aku JMC..kat kuale ganu..simpang traffic light ke pulau kambing..harga kalu sesetengah orang mungkin mahal..tapi berbaloi dengan perkhidmatan..kalu nak murah..depan petronas tok jiring..tapi tak pernah aku ke sana..sebab penuh sokmo..sekian berita dari kuale ganu kite..

ps: JMC nih dari kete lama sampai kete mahal ke jin..dia bekki ekon..time aku servis..datang 2 bijik merc..1 bmw..1 mazda x5..aku jer pakai proton..haha

ocean gurl80
01-01-2013, 09:21 AM
salam ,

baru terbaca thread ni

aku dha pakai kete lama tk lama gak la,,dah nk masuk 15thn je..sepanjang aku pakai 2-3 kete dan ada masalah dgn air cond kete, banyak kedai aku dah g, tp banyak yg buat cincai..

tp kedai kt pandan indah ni pada aku mmg terbaik, buat keje btl btl dan tk cincai

kete wira aku dia repair air cond dr thn 2012 sampaio sekrang tk prnah problem lg...sebelum tu aku dah g kt kedai lain, tp masalah dtg balik

dipendenkkan cite, cuba survey kt kedai ni

Pakar Hawa Dingin Kereta Wai Soon
65 Ground Floor, Jalan Bunga Tanjung 6a
taman muda, kl


aku dha pernah rekemen 2-3 kali kedai ni kt membver member aku yg ada masalah dgn air cond kete, semuanya sgt puas hati setakat ni

abeInc
01-01-2013, 09:33 AM
paking dulu sini sebab ekon wira aku tengah problem ni

bro drummer
10-01-2013, 02:27 PM
alhmdllah..
kereta teman pny ekon dh settle :)
##updated~5info kedai dr geng2 CG! :)

bro drummer
10-01-2013, 02:28 PM
paking dulu sini sebab ekon wira aku tengah problem ni

ohhh..haaa..bro area mane?:)

abeInc
10-01-2013, 02:54 PM
ohhh..haaa..bro area mane?:)

s.alam bro..ada sape2 boleh tolong tengok kan tak?

Ibn Raffar
10-01-2013, 03:20 PM
kereta ambe masalah compressor aircond ni, sekitar putrajaya ada tak? :D

mr_x6006
11-01-2013, 06:01 AM
alhmdllah..
kereta teman pny ekon dh settle :)
##updated~5info kedai dr geng2 CG! :)

Brape kos krugian bro?

besikal
11-01-2013, 05:35 PM
kalau datang dari kajang silk hala ke sg chua..
ada selekoh sebelum simpang 3 ke sg chua..
jalan tu kalau terus memang masuk bandar kajangla..
kat selekoh tu belah kanan ada bengkel ekon tu..
signbod warna kuning..
rasanya bengkel dia je pakar ekon..
yang lain bengkel biasa je..

Kedai bobby la ni. X ATM punya org. sempoi ni.

ezeynet
11-01-2013, 05:40 PM
Kedai bobby la ni. X ATM punya org. sempoi ni.

cina nama industan? :))

syark1010
18-01-2013, 03:29 PM
kalu ada warga cg area KUALA TERENGGANU yg ada masalah aircond kete(aircond basikal pon boleh..kalu ada laa...hahaha)boleh kontek aku...

goal_hunter
18-01-2013, 03:38 PM
terima kasih TT atas usaha anda...mudah-mudahan mendapat rahmat...

FaZiL^aFiZi
18-01-2013, 04:47 PM
TQ for info TT :)

robz
19-01-2013, 02:05 PM
kalau kat melawati, ada satu gak. tak ingat nama kedai.

apek tua memang expert main aircond. kalau bro nak datang sini boleh la aku tunjukkan.

waktong.UMOFX
19-01-2013, 02:13 PM
kat jb@kota tinggi ada x?

bro drummer
21-01-2013, 07:49 AM
kalu ada warga cg area KUALA TERENGGANU yg ada masalah aircond kete(aircond basikal pon boleh..kalu ada laa...hahaha)boleh kontek aku...

wahhhh..hehee.ok..akan aku masukkan dlm 1st page ni:">


kalau kat melawati, ada satu gak. tak ingat nama kedai.

apek tua memang expert main aircond. kalau bro nak datang sini boleh la aku tunjukkan.

melawati..workshop nye belah mane ye?igt x?huhuhuh:)cgrock

robz
21-01-2013, 07:02 PM
wahhhh..hehee.ok..akan aku masukkan dlm 1st page ni:">




melawati..workshop nye belah mane ye?igt x?huhuhuh:)cgrock

Klu berjalan tu mmg ingat.. la ni nama je tak ingat. Huhu.

Tapi mmg terbaik. Ada skali tu repair aircond tak sejuk kat 2-3 kedai lain, semua buat tak jalan. Habis duit gitu je. Last org tua bawak g kedai ni (member) dia, seminit check terus tau fius terbakar. Check harga , klu ok baru repair. Kedai lain repair dulu baru cakap harga. Cam haram.

mai128
22-01-2013, 07:27 PM
Klu berjalan tu mmg ingat.. la ni nama je tak ingat. Huhu.

Tapi mmg terbaik. Ada skali tu repair aircond tak sejuk kat 2-3 kedai lain, semua buat tak jalan. Habis duit gitu je. Last org tua bawak g kedai ni (member) dia, seminit check terus tau fius terbakar. Check harga , klu ok baru repair. Kedai lain repair dulu baru cakap harga. Cam haram.

apa kata kalau ko pi jalan2 nanti tgk balik nama kedai n update kat sini.. boleh? :D

azimlife
09-06-2013, 02:47 PM
kalau area klang kat area mana ye kedai aircond yg ok! :)

m_redz2
10-06-2013, 11:24 AM
Klu berjalan tu mmg ingat.. la ni nama je tak ingat. Huhu.

Tapi mmg terbaik. Ada skali tu repair aircond tak sejuk kat 2-3 kedai lain, semua buat tak jalan. Habis duit gitu je. Last org tua bawak g kedai ni (member) dia, seminit check terus tau fius terbakar. Check harga , klu ok baru repair. Kedai lain repair dulu baru cakap harga. Cam haram.

bro,

nama kedai tu ape?

tq

bro drummer
10-06-2013, 11:26 AM
bro,

nama kedai tu ape?

tq

kereta apa yg rosak tu?
klau mcm proton part murah sket:)cgrock tp tgk pd apa yg rosak lah

karim87
19-06-2013, 12:52 PM
kalau kat melawati, ada satu gak. tak ingat nama kedai.

apek tua memang expert main aircond. kalau bro nak datang sini boleh la aku tunjukkan.

bos...taman melawati kat kedai area mana?dekat ke dgn pejabat pos?

spellbinder
19-06-2013, 12:56 PM
wah bagus thread ni..cuma nak cari kedai yg area melaka..sape ada tempat yg best?

robz
22-06-2013, 11:39 PM
bos...taman melawati kat kedai area mana?dekat ke dgn pejabat pos?

Dekat dgn international school dalam melawati tu.

haudli
23-06-2013, 01:07 AM
kalau kat muar kedai kat jalan khalidi dekat je ngan roundabout..mmg terbaik kedai tu...

zaberi
23-06-2013, 11:57 PM
kalau servis aircond kereta di ipoh, singgah ler ke bengkel teman.

sms/call zainor 0166885564

lokasi: politeknik ungku omar.

jgn malu2.

edan
01-07-2013, 03:39 PM
xdak ka membe cg nk ajar cara nk service aircond wira?

qazx7
02-07-2013, 12:04 AM
D Alfa Auto Service

No 2. Ground Floor Jalan Keluli AK7 / AK
Pusat Perniagaan Bukit Rajah Seksyen 7
Shah Alam
SELANGOR
40000

http://3.bp.blogspot.com/-gYwWPAfgZK0/UX9jitBlzTI/AAAAAAAAAWg/UzUK_SPyk2o/s1600/20130429_163109.jpg

ezr27
02-07-2013, 11:18 AM
Area JB sapa tau? URGENT!!! Blower aku dah tak berapa nak blow dah ni..

faizal_waja
05-07-2013, 10:00 AM
D Alfa Auto Service

No 2. Ground Floor Jalan Keluli AK7 / AK
Pusat Perniagaan Bukit Rajah Seksyen 7
Shah Alam
SELANGOR
40000

http://3.bp.blogspot.com/-gYwWPAfgZK0/UX9jitBlzTI/AAAAAAAAAWg/UzUK_SPyk2o/s1600/20130429_163109.jpg

Siapa2 duk area Shah Alam, jangan datang kedai ni. Macam haram service. Duit habis beribu tapi masalah aircond x setel2. Macam ******* sket. Aircond keta aku repair kat sini dah 6 bulan kuar masuk bengkel dia x settle2, tiap kali masuk bengkel dia kena kuar duit :(scam:(scam:(scam

kizuro
05-07-2013, 10:06 AM
Ada siapa2 tahu tak kedai repair aircond area JB?

magnesium
06-07-2013, 11:23 PM
Tips untuk cari kedai ekon power

Cari yg banyak teksi buat

Confirm power sebab teksi memang sentiasa kena pasang ac

Dan mereka ni suma satu geng

matramlee
07-07-2013, 08:48 AM
tq atas maklumat ni

momoque
07-07-2013, 08:49 AM
area jb takde ke?

ratusemut
07-07-2013, 09:08 AM
wak jack aircond..
shared autocare..
no 1, Jalan Penggawa U1/
Hicom-glenmarie Industrial Park,
40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia.

ProfesorForex
03-04-2014, 01:34 PM
salam semua,

Aircond keta aku nampak macam ada masaalah semenjak sebulan ni . Topup gas dah 2-3 kali. seminggu jadi panas plak. Ada member2 yg nak syorkan tak pi kedai service aircond mana yg terbaik. Area KL/Selangor.