PDA

View Full Version : (Tips & Tricks) kELAB SAMSUNG GALAXY NOTE 2 COPY


Pages : 1 [2] 3 4 5

rie72usa
11-02-2013, 06:53 PM
Panduan kepada sesiapa yang ingin pasang screen protector kat Note II Copy ni. Pesan kat tukang pasang tu jangan gosok dengan minyak zippo dekat bahagian logo. bahagian lain ok. Bukan apa nanti pudar. Adalah lebih baik letak liquid nano je pada screen depan tu. Ketahanan logo Mr.Sam tu lebih cantik dan utuh.

Sib baik logo clone saya duk bawah cermin...selamat...cam ori

dragonlord
11-02-2013, 07:23 PM
Sib baik logo clone saya duk bawah cermin...selamat...cam ori

Tuan pakai versi/specs yang mana ek? mana tau nak beli satu :D Flip Cover dan Battery ori buleh masuk tak yang tuan pakai? Satu lagi GPS boleh run tak.

rie72usa
11-02-2013, 08:42 PM
Tuan pakai versi/specs yang mana ek? mana tau nak beli satu :D Flip Cover dan Battery ori buleh masuk tak yang tuan pakai? Satu lagi GPS boleh run tak.

saya pakai MTK6589 quad core...bateri ori, flip case dan screen protector semua ngam...

GPS tak boleh rasanya...bab dah install papago M9 tapi takleh nak detect satelit pun

sky8men
11-02-2013, 10:44 PM
Hndphone da root..td nk swap memory card xjd la..da follow tutor

Ades..help2..

rie72usa
11-02-2013, 11:02 PM
sampai hari ni tak root2...tak tahu root ni untuk apa yek...sorry

dragonlord
11-02-2013, 11:44 PM
saya pakai MTK6589 quad core...bateri ori, flip case dan screen protector semua ngam...

GPS tak boleh rasanya...bab dah install papago M9 tapi takleh nak detect satelit pun

Kalao pakai GPS Test stakat kluar kuning jew memang GPS xde funtion lerr tu. Sebab saya punya pun xleh detect GPS. Saya pernah install kat Samsung Galaxy Tab 10.1 senang je leh detect Satelit Signal. Tapi kira untung la tuan dapat MTK6589 QuadCore. Saya punya hanya MTK6577/SMDK4*12 DualCore. Berapa, di mana tuan beli dan berapa harga tuan dapat? :D. Sapa ada seller yang jual MTK6589 yang boleh funtion GPS di samping battery dan flip case ori buleh pakai. Harap dapat berkongsi. Orang kata versi terdahulu leh detect GPS Satelite tapi masalah flip case dan battery ori xleh masuk pulak.

bekhoe
12-02-2013, 12:56 AM
masa bli note 2 clone saya dpt 2 bateri...

1 bateri caj sehari baru penuh...tahan laaaa 2 hari klau selalu guna tenet..

1 bateri lagi caj dlm 4 jam dah penuh...ketahanan sama jgak dlm 2 hari klau selalu on tenet..

saya guna charger ori samsung sebab kat umah ni ada 3 hp samsung..jadi pkai yg ori je lah...

charger ori tu la masalhnya..mane nak cari..lau dah ade senang la..bak satu:D:D:D:D:D:D:D:D

zeckt
12-02-2013, 04:19 AM
Mohon bantu, jadi mangsa keadaan tak boleh nak root :((
http://farm9.staticflickr.com/8526/8460731731_9cceecd207_z.jpg

MTK6575

joeyss
12-02-2013, 09:37 AM
saya pakai MTK6589 quad core...bateri ori, flip case dan screen protector semua ngam...

GPS tak boleh rasanya...bab dah install papago M9 tapi takleh nak detect satelit pun
Wah, dah ada version mtk6589 ke? Mesti power.. beli dekat mana ek.. dalam semua macam ori ke? Ada sangkut2 tak? Banyak pulak tanya hehe..

rie72usa
12-02-2013, 11:28 AM
Kalao pakai GPS Test stakat kluar kuning jew memang GPS xde funtion lerr tu. Sebab saya punya pun xleh detect GPS. Saya pernah install kat Samsung Galaxy Tab 10.1 senang je leh detect Satelit Signal. Tapi kira untung la tuan dapat MTK6589 QuadCore. Saya punya hanya MTK6577/SMDK4*12 DualCore. Berapa, di mana tuan beli dan berapa harga tuan dapat? :D. Sapa ada seller yang jual MTK6589 yang boleh funtion GPS di samping battery dan flip case ori buleh pakai. Harap dapat berkongsi. Orang kata versi terdahulu leh detect GPS Satelite tapi masalah flip case dan battery ori xleh masuk pulak.

saya tak tahu nak tengok kat mana MTK6589/MTK6577...

orang jual tu cakap quad core MTK6589...katne nak tengok..kat antutu dia tulis SMDK4412....bukan SMDK4x12...sama ke..SMDK4412 ngan SMDK4x12

rie72usa
12-02-2013, 11:37 AM
charger ori tu la masalhnya..mane nak cari..lau dah ade senang la..bak satu:D:D:D:D:D:D:D:D

saya rasa bukan masalah charger..tapi masalah bateri kot..

klau kes charger, saya rasa baik tuan pinjam je dulu ngan kengkawan yg pkai samsung...bab semua charger hp samsung sama je..jgn guna charger tab dah la...

klau charger lain pun boleh janji charger tu guna usb...dan pastikan output 0.7A...

rie72usa
12-02-2013, 11:43 AM
Wah, dah ada version mtk6589 ke? Mesti power.. beli dekat mana ek.. dalam semua macam ori ke? Ada sangkut2 tak? Banyak pulak tanya hehe..

luaran je semua macam ori...

dalam tak sama...klau off hp pun, menu dia kuar lain...3 baris ke warna kelabu..

klau ori berbaris2 dan colouring lagi...kalau luar 100% sama...

pen tetap takleh guna..mula2 pkai cam sangkut2, skrg dah stabil...

boleh la, padan ngan harga...janji klau org sebelah jeling mmg 100% org ingat note 2 ori

joeyss
12-02-2013, 12:08 PM
luaran je semua macam ori...

dalam tak sama...klau off hp pun, menu dia kuar lain...3 baris ke warna kelabu..

klau ori berbaris2 dan colouring lagi...kalau luar 100% sama...

pen tetap takleh guna..mula2 pkai cam sangkut2, skrg dah stabil...

boleh la, padan ngan harga...janji klau org sebelah jeling mmg 100% org ingat note 2 ori
menu keluar lain & 3 baris warna kelabu tu apa maksud dia?

saya guna yang version boleh guna A-GPS. try guna papagi ok, tak saya tak minat papago. setia dengan garmin lagi..
tapi ok la kan, boleh call, main game & online dengan harga tu :D

bekhoe
12-02-2013, 03:24 PM
saya rasa bukan masalah charger..tapi masalah bateri kot..

klau kes charger, saya rasa baik tuan pinjam je dulu ngan kengkawan yg pkai samsung...bab semua charger hp samsung sama je..jgn guna charger tab dah la...

klau charger lain pun boleh janji charger tu guna usb...dan pastikan output 0.7A...

bateri ok kot..charger je lembab nak penuh..batri cepat gak abis.:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

zeckt
12-02-2013, 04:12 PM
Mohon bantu, jadi mangsa keadaan tak boleh nak root :((
http://farm9.staticflickr.com/8526/8460731731_9cceecd207_z.jpg

MTK6575

Harap ada yang dapat bantu :(

rie72usa
12-02-2013, 06:41 PM
menu keluar lain & 3 baris warna kelabu tu apa maksud dia?

saya guna yang version boleh guna A-GPS. try guna papagi ok, tak saya tak minat papago. setia dengan garmin lagi..
tapi ok la kan, boleh call, main game & online dengan harga tu :D

saya punya pun ada menu A-GPS...nak tick apa nak guna A-GPS ni:)...

joeyss
12-02-2013, 07:27 PM
saya punya pun ada menu A-GPS...nak tick apa nak guna A-GPS ni:)...

hmm.. A-GPS ni tak berapa nak paham sangat.. on GPS tu macam on A-GPS ke? sebab kalau garmin dekat nokia, memang pakai A-GPS.

kalau dekat note copy ni, saya on GPS, kemudian on Papago, dia detect terus. cuma lambat dengan cepat je

Hang B Hang F
12-02-2013, 07:37 PM
luaran je semua macam ori...

dalam tak sama...klau off hp pun, menu dia kuar lain...3 baris ke warna kelabu..

klau ori berbaris2 dan colouring lagi...kalau luar 100% sama...

pen tetap takleh guna..mula2 pkai cam sangkut2, skrg dah stabil...

boleh la, padan ngan harga...janji klau org sebelah jeling mmg 100% org ingat note 2 ori

bro beli sini ke?seller ni dah test pen semua boleh guna macam original..quad core gak.. :D
spec hampir sama dengan original..aku dh terpengaruh nak beli ni haha..

reezanie
12-02-2013, 09:11 PM
Sy sgt2 berpuas ati dgn note 2 sy skrg..kpd sesiapa yg msh rasa xpuas ati tu,mmg kite xpuas ati smpi note kite ni blh lawan dgn note ori.tp mmg xterlawan kan..tgk harga la..klu asik nk komen better kite beli yg ori.xpuas ati blh guna sme warranty.sy sblm ni mmg dah set kt diri yg clone mmg xkan dpt lwn ori.hrp rasa nk pki smartphone skrin besar.bat pun kate cepat abis kan..itu mmg satu prob kt clone ni..kn accept.sy invest 150 beli bat ori kt samsung selesai mslh bat cepat abis..mmg beza sgt skrg ni dah pki bat ori.sy syukur ade geng2 cg yg jual hp mcm ni untuk org yg xmampu mcm sy ni..merasa la jgk walaupun clone.

keding
12-02-2013, 09:19 PM
ada sape2 pernah guna gps tak kat note 2 clone ni...SMDK4412

saya pkai papago 9, saya punya takleh detect satelit la walaupun dah on kan button gps..

sbb ni la alasan untuk root aku punya handphone:))


lepas root, aku download faster fix dekat playstore.. run faster fix terus ok gps den:))

rie72usa
12-02-2013, 09:57 PM
sbb ni la alasan untuk root aku punya handphone:))


lepas root, aku download faster fix dekat playstore.. run faster fix terus ok gps den:))

kalau donload je faster fix tanpa root takleh ke...

rie72usa
12-02-2013, 10:02 PM
alamak!!! dah donlod fasterfix tapi takleh guna...kne root dulu lah..

nak root takut problem cam kawan2 kita kat atas tu...hu3

rie72usa
12-02-2013, 10:05 PM
ada tak sape2 donlod 'faster internet 2x' ok ke tak..

rie72usa
13-02-2013, 03:31 PM
ada sape2 tahu.. kalau kita root tetiba tak jadi (kira heng la)..

camne nak balik asal yek...

khalifah7
14-02-2013, 12:20 AM
ade ke note 2 dual sim.. ingat nak jugak 1

dragonlord
14-02-2013, 02:03 AM
luaran je semua macam ori...

dalam tak sama...klau off hp pun, menu dia kuar lain...3 baris ke warna kelabu..

klau ori berbaris2 dan colouring lagi...kalau luar 100% sama...

pen tetap takleh guna..mula2 pkai cam sangkut2, skrg dah stabil...

boleh la, padan ngan harga...janji klau org sebelah jeling mmg 100% org ingat note 2 ori

Jarak tepi dengan screen dekat ke masih jauh tuan? Kalau dekat dan jarak screen dengan button bawah dekat tu dah memang sama sangat dengan ori

dragonlord
14-02-2013, 02:07 AM
sbb ni la alasan untuk root aku punya handphone:))


lepas root, aku download faster fix dekat playstore.. run faster fix terus ok gps den:))
sebelum tuan root memang xleh detect gps juga ke tuan. sebab saya punya dah root tapi masih belum dapat detect gps. faster fix lum try lg.

keding
14-02-2013, 04:19 AM
sebelum tuan root memang xleh detect gps juga ke tuan. sebab saya punya dah root tapi masih belum dapat detect gps. faster fix lum try lg.

Sebelum root memang detect gps tapi lambat dalam 15 minit baru dapat.Hp aku kalau nak detect gps kene pakai app z-device test baru boleh run papago. Kalau run papago terus langsung tak detect. ermmm. Pakai faster fix tu dia terus tembak satelit kat negara kita kot..:D

joeyss
14-02-2013, 09:02 AM
Sebelum root memang detect gps tapi lambat dalam 15 minit baru dapat.Hp aku kalau nak detect gps kene pakai app z-device test baru boleh run papago. Kalau run papago terus langsung tak detect. ermmm. Pakai faster fix tu dia terus tembak satelit kat negara kita kot..:D
nak tanya, kalau kita check dekat z-device, dia macam ada kompass kan. tapi macam mana nak guna, tak detect pun kompass dia

mohdekmal
14-02-2013, 09:34 AM
ade ke note 2 dual sim.. ingat nak jugak 1

ada....tp performnce kureng sket....

ryusei
14-02-2013, 09:41 AM
nak tanya, kalau kita check dekat z-device, dia macam ada kompass kan. tapi macam mana nak guna, tak detect pun kompass dia

note2 copy ni compass memang tak boleh pakai rasenya....
ni pengalaman saya sendiri...

rie72usa
14-02-2013, 12:07 PM
Jarak tepi dengan screen dekat ke masih jauh tuan? Kalau dekat dan jarak screen dengan button bawah dekat tu dah memang sama sangat dengan ori

tak tahu lah bro...cuba tengok sendiri...saya pakai je janji murah..
dan bila org sebelah jeling dia sangka note 2

Prisoner
14-02-2013, 01:09 PM
ada sape2 tahu.. kalau kita root tetiba tak jadi (kira heng la)..

camne nak balik asal yek...

kalau ikut tutorial kat depan tu tak ada masaalah rasanya nak root.
janji ikut betul2 step yang ada.

kena root jugak.. baru puas hati.

azrulazman
14-02-2013, 01:13 PM
tak tahu lah bro...cuba tengok sendiri...saya pakai je janji murah..
dan bila org sebelah jeling dia sangka note 2

http://i1136.photobucket.com/albums/n486/rie72usa/20130205_222734_zpsac050b5c.jpg

http://i1136.photobucket.com/albums/n486/rie72usa/20130205_222754_zps4901b8d4.jpg

cntik hp tuan

terunesepi
14-02-2013, 01:15 PM
Barangan tiruan bukankah telah melanggar rules dalam cg ni ? Dan juga harta intelek......

terunesepi
14-02-2013, 01:19 PM
Sebarang promosi terhadap sebarang item/website/3rd party link website/apa-apa material yang mengandungi unsur-unsur cetak rompak atau produk & perkhidmatan yang merujuk dari sumber yang tidak sah/menyalahi undang-undang Kerajaan Malaysia adalah tidak dibenarkan.

rie72usa
14-02-2013, 01:53 PM
kalau ikut tutorial kat depan tu tak ada masaalah rasanya nak root.
janji ikut betul2 step yang ada.

kena root jugak.. baru puas hati.

Nak root hp tu kne fresh ke...cam sy dah install mcm2...boleh root lg ke

keding
14-02-2013, 01:57 PM
nak tanya, kalau kita check dekat z-device, dia macam ada kompass kan. tapi macam mana nak guna, tak detect pun kompass dia

Memang tak boleh rasanya.. rammai dah cuba tak boleh.. :))

dragonlord
14-02-2013, 02:57 PM
tak tahu lah bro...cuba tengok sendiri...saya pakai je janji murah..
dan bila org sebelah jeling dia sangka note 2

Hehehe! Sama je dengan saya pakai Note II Copy ni tapi kaler je beza Titinium Gray. Janji fungsinya berbaloi dengan harganya. Smooth.

Sebelum root memang detect gps tapi lambat dalam 15 minit baru dapat.Hp aku kalau nak detect gps kene pakai app z-device test baru boleh run papago. Kalau run papago terus langsung tak detect. ermmm. Pakai faster fix tu dia terus tembak satelit kat negara kita kot..:D

Ooo gtu ek. Sebab saya punya test dengan GPS Test kekadang je kluar 1bar graf. Nanti kena try app z-device test ni kalau ok.

nak tanya, kalau kita check dekat z-device, dia macam ada kompass kan. tapi macam mana nak guna, tak detect pun kompass dia

Try install aplikasi Compass dari Aplikasi Percuma Playstore ni dengan SmartPhone anda Kalau hanya untuk guna kompas la. hehehe. Kalau dari aplikasi app z-device mcm xleh guna kot:
Link: PlayStore Compass 1 (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apksoftware.compass&hl=en)
Link: Playstore Compass 2 (https://play.google.com/store/apps/details?id=kr.sira.compass&hl=en)

joeyss
14-02-2013, 10:47 PM
nak tanya, ada tak apk untuk power point yang boleh guna hyperlink
aku guna office suite tak boleh nak klik hyperlink

ekey2013
14-02-2013, 11:11 PM
salam,nak tanya,macam mana nak tukar boot animation (bila on keluar Samsung GT-N7100 bukan ANDROID) tanpa root phone ya? dah try macam2 code tak lepas pun >.<

joeyss
14-02-2013, 11:18 PM
salam,nak tanya,macam mana nak tukar boot animation (bila on keluar Samsung GT-N7100 bukan ANDROID) tanpa root phone ya? dah try macam2 code tak lepas pun >.<

tak paham.. sekarang ni boot keluar android ke samsung?
masa 1st time dulu-dulu memang boot keluar samsung ke?

ulam
14-02-2013, 11:19 PM
Maseh survey... :))

ekey2013
14-02-2013, 11:24 PM
tak paham.. sekarang ni boot keluar android ke samsung?
masa 1st time dulu-dulu memang boot keluar samsung ke?

tak,beli2 memang on phone je gambar Android,nak tukar gambar Samsung tapi sy tak pandai root2,dah usha banyak page/threads dekat CG,cuba code2 yang "seller2" lain bagi pun tak jadi:o

joeyss
14-02-2013, 11:44 PM
tak,beli2 memang on phone je gambar Android,nak tukar gambar Samsung tapi sy tak pandai root2,dah usha banyak page/threads dekat CG,cuba code2 yang "seller2" lain bagi pun tak jadi:o
oo.. kalau sebelum ni tak ada tak tahu la pulak nak buat macam mana
kalau sebelum ni ada, tapi hilang, kita boleh try guna code yang diberikan..

mungkin kawan-kawan lain pernah try

ekey2013
14-02-2013, 11:46 PM
oo.. kalau sebelum ni tak ada tak tahu la pulak nak buat macam mana
kalau sebelum ni ada, tapi hilang, kita boleh try guna code yang diberikan..

mungkin kawan-kawan lain pernah try

hurmmm >.< susah la macam ni,lagi 1 Whatsapp,kalau buka dia tulis
Note: tablets are currently not supported.
ni kenapa pulak ni tak boleh Whatsapp adeh :((

joeyss
14-02-2013, 11:50 PM
hurmmm >.< susah la macam ni,lagi 1 Whatsapp,kalau buka dia tulis
Note: tablets are currently not supported.
ni kenapa pulak ni tak boleh Whatsapp adeh :((
pasal whatsapp, cuba baca page belakang atau thread lain..
aku macam pernah terbaca sebelum ni, cuma aku tak pernah try lagi whatsapp..

p/s: cari dekat page ni.. http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=16125163&postcount=232

Betoi ker cara bro setting..

ini ada cara setting untuk whatapps, buka Setting,Klik Notification...then refer gambar seterusnya...--->

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/69272_150738018415216_1873666148_n.jpg

selepas tu,akan keluar macam ni, di LIGHT, pilih colour..ade biru,putih..dll...

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/64802_150737668415251_686112797_n.jpg

HOpe membantu...
Hasil merayau-rayau cari dlm fb...
Klau x boleh tanya pada otai2 yg lain.. :D

ekey2013
14-02-2013, 11:52 PM
*post deleted*

oldskoolrocka
14-02-2013, 11:52 PM
Maseh survey... :))

same la..:)):))

masih mnggu yg ram 1gb.skrin reso 1280x720 :)paid:)paid

ulam
14-02-2013, 11:55 PM
same la..:)):))

masih mnggu yg ram 1gb.skrin reso 1280x720 :)paid:)paid

Tunggu sorang mmber tuh, blum blik dari china lg...
Hope ada berita baik...

ekey2013
15-02-2013, 12:12 AM
pasal whatsapp, cuba baca page belakang atau thread lain..
aku macam pernah terbaca sebelum ni, cuma aku tak pernah try lagi whatsapp..

p/s: cari dekat page ni.. http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=16125163&postcount=232

tapi Whatsapp saya ni tak dapat masuk dalam pun lagi,baru nak tekan agree term and condition dah keluar Alert tu :(

dragonlord
15-02-2013, 03:48 AM
tapi Whatsapp saya ni tak dapat masuk dalam pun lagi,baru nak tekan agree term and condition dah keluar Alert tu :(

Kawe memula aritu terjadi whatsapp xleh guna dia keluar notice. Then saya try uninstall lepas tu buka playstore intall balik whatsapp tu, ok jadi :D

ekey2013
15-02-2013, 06:29 AM
Kawe memula aritu terjadi whatsapp xleh guna dia keluar notice. Then saya try uninstall lepas tu buka playstore intall balik whatsapp tu, ok jadi :D

baik boh,kawe cuba nanti:D
( masih mencari-cari cara nak tukar boot animation kepada Samsung tanpa root phone :(( )

Prisoner
15-02-2013, 10:52 AM
salam,nak tanya,macam mana nak tukar boot animation (bila on keluar Samsung GT-N7100 bukan ANDROID) tanpa root phone ya? dah try macam2 code tak lepas pun >.<

lain version lain code rasanya.

tapi tak salah mencuba

*#*#11111#*#*

rie72usa
15-02-2013, 08:59 PM
tqvm bro kerana tunjuk ajar

ekey2013
15-02-2013, 10:56 PM
lain version lain code rasanya.

tapi tak salah mencuba

*#*#11111#*#*

Wah terima kasih ! Menjadi huhu dah tukar kepada boot animation Samsung GT-N7100 .

rie72usa
16-02-2013, 12:01 AM
Wah terima kasih ! Menjadi huhu dah tukar kepada boot animation Samsung GT-N7100 .

Alhamdulillah..bagus tul bro prisoner...byk ilmu dia tahu ttg note 2 ni

Saya baru je berjaya root..

Pasni nak setting micro sd plak cam youtube ke 2 kat 1st page

takkompom
16-02-2013, 12:25 AM
ada yang dah berjaya swap micro sd dgn internal tu ke? sy buat x jadi2 pun..lagi 1, heran awat root explorer x detect micro sd..

adamiqa nakata
16-02-2013, 02:37 AM
POST nih utk Tips & tricks NOTE 2 CLONE
atau utk PERBANDINGAN NOTE 2 ORI dgn NOTE 2 CLONE???

niena_sofea
16-02-2013, 02:54 PM
Wah terima kasih ! Menjadi huhu dah tukar kepada boot animation Samsung GT-N7100 .

sy x lepas lg ni .. lepas reset hp x jadi samsung smle .. :((

ekey2013
17-02-2013, 02:25 PM
sy x lepas lg ni .. lepas reset hp x jadi samsung smle .. :((

cuba lah tanya penjual hp tu huhu,ade banyak code...
*#*#1478963#*#* pun ade,*#0066# pun rasanya

maxmeon
17-02-2013, 04:29 PM
tuan tuan sekalian, saya baru beli note 2 ni.. ada 2 masalh. takleh cari driver untuk phone ni (mtk6589) untuk root. pastu phone tak detect simcard(microsim).. kepada pakar2 sila tolong saya :(

maxmeon
17-02-2013, 04:32 PM
lain version lain code rasanya.

tapi tak salah mencuba

*#*#11111#*#*

1 masalah selesai.. tqvm bro!

rie72usa
17-02-2013, 07:03 PM
1 masalah selesai.. tqvm bro!

salam...camne bro tahu hp tu guna mtk6589...

saya masa beli aritu, org jual tu kata mtk6589 / quod core...

bila check betul2 rupa2 nya mtk6577 je duo core..antutu tulis quod core...tapi ok je, janji note 2

maxmeon
17-02-2013, 07:11 PM
salam...camne bro tahu hp tu guna mtk6589...

saya masa beli aritu, org jual tu kata mtk6589 / quod core...

bila check betul2 rupa2 nya mtk6577 je duo core..antutu tulis quod core...tapi ok je, janji note 2

sme jgak mcm bro. org tu cakap mtk6589 quad core.. antutu pun tulis quad core. yang bro ckap check betul2 tu check macam mana?:-?

rie72usa
17-02-2013, 07:15 PM
sme jgak mcm bro. org tu cakap mtk6589 quad core.. antutu pun tulis quad core. yang bro ckap check betul2 tu check macam mana?:-?

donlod kat market...CPU/RAM/DEVICE identifier

maxmeon
17-02-2013, 07:42 PM
donlod kat market...CPU/RAM/DEVICE identifier

bro,sy check kt cpu identifier mmg mtk6589.. 3 core 1001mhz 1 core 1600mhz..:D

maxmeon
17-02-2013, 08:07 PM
dia tulis mediatek mtk6589 x4 1ghz 1.001hgz
declared cpu speed 1600mhz(not applicable on this device)
supported frequency states : 6
NEON capable (fast video playback)
RAM memory module: 2gb faked ram value(?) (usable: 2008mb)
GPU type Mali-400 MP(maybe a dual core GPU)

sorry takleh reply PM sebab tak cukup post count, new member..huhu

rie72usa
17-02-2013, 08:16 PM
dia tulis mediatek mtk6589 x4 1ghz 1.001hgz
declared cpu speed 1600mhz(not applicable on this device)
supported frequency states : 6
NEON capable (fast video playback)
RAM memory module: 2gb faked ram value(?) (usable: 2008mb)
GPU type Mali-400 MP(maybe a dual core GPU)

sorry takleh reply PM sebab tak cukup post count, new member..huhu

betul arr klau camtu...sy punya duo core 1Ghz RAM 512Mb je..~X(~X(~X(

maxmeon
17-02-2013, 08:20 PM
betul arr klau camtu...sy punya duo core 1Ghz RAM 512Mb je..~X(~X(~X(

tp betol pun mcm xde cara je lagi nak root ni.. :(
tp kenapa dia tulis 2gb faked value... bukan 2gb?

rie72usa
17-02-2013, 08:36 PM
tp betol pun mcm xde cara je lagi nak root ni.. :(
tp kenapa dia tulis 2gb faked value... bukan 2gb?

faked value...maknanya tipu arr tu 2gb..saya punya dia tulis 512Mb DDR...

root follow first page takleh ke...

maxmeon
17-02-2013, 08:53 PM
faked value...maknanya tipu arr tu 2gb..saya punya dia tulis 512Mb DDR...

root follow first page takleh ke...

tp dlm bracket usable: 2008mb.. ntah mana yang betul..
takleh..banyak driver dah install tapi takleh jugak.

Pak Lam
17-02-2013, 09:22 PM
tp dlm bracket usable: 2008mb.. ntah mana yang betul..
takleh..banyak driver dah install tapi takleh jugak.

bes la bro dpt hpn Quad core. Android jellybean ka?
Bape rega bli tu?

utk driver cuba trai 'PdaNet'.
amik kt cni : http://junefabrics.com/android/
pilih yg free punya version 4.

:)paid

niena_sofea
17-02-2013, 10:05 PM
cuba lah tanya penjual hp tu huhu,ade banyak code...
*#*#1478963#*#* pun ade,*#0066# pun rasanya

both code dh cuba .. seller ckp ni model bru so dy x tw kod bru ..
kne tggu .. :((

ulam
17-02-2013, 10:12 PM
both code dh cuba .. seller ckp ni model bru so dy x tw kod bru ..
kne tggu .. :((

Abam kita sorang yg pg china tuh dah blik ker niena...
teringin nak tgk brg panas... :D

niena_sofea
17-02-2013, 10:13 PM
senarai pemilik....



1 ) tuan tanah (putih berkilau):D:D
2 ) tukunkayu (putih berkilau)
3 ) keding (putih berkilau)
4 ) makhlukbumi (hitam menawan)
5 ) Dzil77 (titanium grey)
6 ) mrfattah (putih berkilau)
7 ) mohdekmal (putih berkilau)
8 ) ryusei (putih berkilau)



boleh tmbah nama sy .. sy pnye wrne putih .. :)

niena_sofea
17-02-2013, 10:15 PM
Abam kita sorang yg pg china tuh dah blik ker niena...
teringin nak tgk brg panas... :D

abam mana ? abam quantum success ?
gini cite dia .. mmg dia dh balik ..
tp kt sana stok abes .. kira kilang dh lelong b4 cny ..
so , abam tu refund duit kita ..
dia kata bln 3 ni dia p lagi .. :)

luqalief
17-02-2013, 10:19 PM
Best ke layan copy phone ek?
Beze performance n fizikal jauh ketare tak ngn yg ori?

ulam
17-02-2013, 10:20 PM
abam mana ? abam quantum success ?
gini cite dia .. mmg dia dh balik ..
tp kt sana stok abes .. kira kilang dh lelong b4 cny ..
so , abam tu refund duit kita ..
dia kata bln 3 ni dia p lagi .. :)

Oic patut lah x UP2 thread tuh.. :)

niena_sofea
17-02-2013, 10:22 PM
Oic patut lah x UP2 thread tuh.. :)

tu yg senyap ja ..
dia inbox sorg2 yg dh byr ri 2 ..
da pkai note 2 ?

bintang4
17-02-2013, 10:51 PM
walaupun note2 clone utk anak..aku nak register jugak kat thread nih, senang sikit ada teknikal support..
~ titanium grey :">

http://farm9.staticflickr.com/8108/8482528438_ea330bf8c7_z.jpg

rie72usa
17-02-2013, 11:27 PM
walaupun note2 clone utk anak..aku nak register jugak kat thread nih, senang sikit ada teknikal support..
~ titanium grey :">

http://farm9.staticflickr.com/8108/8482528438_ea330bf8c7_z.jpg


kenapa saya punya bila buat root checker dekat superUser dia tulis Not Found...

yang bro punya dia tulis cam first page...ni bro root note 2 ori ke clone

niena_sofea
17-02-2013, 11:38 PM
tuan tuan sekalian, saya baru beli note 2 ni.. ada 2 masalh. takleh cari driver untuk phone ni (mtk6589) untuk root. pastu phone tak detect simcard(microsim).. kepada pakar2 sila tolong saya :(

sy punya sim potong kt kdai hp..
sim tu dr thun 2008 ..
sy masuk dlm note 2 sy jadi mcm ni ..

mula2 sy ingat ho ni yg bengong ..
jadi seller pun replace dgn yg baru ..
bila sy msuk sim je , jadi macam ni semula ..
sama mcm 1st hp dlu ..

esk nk g maxis centre ..
nak bikin sim smle ..
sim sy da tbelah 2 ..:((

hp blm dpt pakai ..
kne simpan dlu .. :((

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/61700_4480595981583_1543092208_n.jpg

rie72usa
17-02-2013, 11:54 PM
sim bro ni 3G ke...hp ni klau takde line 3G terus tak boleh guna..

aritu saya guna celcom, asyik problem je sbb line duk tukar 2G 3G...jd hp ni skejap boleh guna sekejap takde line..

sekarang pkai maxis..dah ok..

maxmeon
18-02-2013, 12:06 AM
bes la bro dpt hpn Quad core. Android jellybean ka?
Bape rega bli tu?

utk driver cuba trai 'PdaNet'.
amik kt cni : http://junefabrics.com/android/
pilih yg free punya version 4.

:)paid

best la kot..:D jellybean. beli 2ndhand nak try dulu..hehe
tp problem dia takleh detect simcard. tak taw la kenape.

bintang4
18-02-2013, 12:06 AM
kenapa saya punya bila buat root checker dekat superUser dia tulis Not Found...

yang bro punya dia tulis cam first page...ni bro root note 2 ori ke clone

hehee..asalnye mmg xde, pastu aku install superuser apss dari play store, dia jadi ader..:D

tapi kalau tulis supersuser not found pun ok jer..superuser tu tetap ada dah kat dalam..

sensation aku ok jer ada superuser..tapi kat root chechker tetap kata not found.

http://farm9.staticflickr.com/8530/8481622359_bf04981124_z.jpg

rie72usa
18-02-2013, 12:09 AM
sy punya sim potong kt kdai hp..
sim tu dr thun 2008 ..
sy masuk dlm note 2 sy jadi mcm ni ..

mula2 sy ingat ho ni yg bengong ..
jadi seller pun replace dgn yg baru ..
bila sy msuk sim je , jadi macam ni semula ..
sama mcm 1st hp dlu ..

esk nk g maxis centre ..
nak bikin sim smle ..
sim sy da tbelah 2 ..:((

hp blm dpt pakai ..
kne simpan dlu .. :((


kawasan umah bro ada line 3G tak...cuba test kat kawasan yg ada line 3G...

saya duk kg..kadang2 ada kadang2 takde...pastu hp jd ada signal pastu takde..

rie72usa
18-02-2013, 12:11 AM
best la kot..:D jellybean. beli 2ndhand nak try dulu..hehe
tp problem dia takleh detect simcard. tak taw la kenape.

bro dah test guna driver HTC lum...saya root guna driver HTC..pc dah boleh detect hp ni...

lepas root aritu terus dapat mesage dr maxis...maxis bagi mesage nak setting hp..

sebelum root seminggu pakai tak dpt apa2 mesage dr maxis pun..

rie72usa
18-02-2013, 12:20 AM
nak try driver HTC bagi email...nak tdur dah ni...

fail root_with_restore_by_bin4ry_v18.7z dah ada blum...

tapi kalau jadi pape jgn salahkan saya yek..saya guna driver ni ok je...

Prisoner
18-02-2013, 12:23 AM
sy punya sim potong kt kdai hp..
sim tu dr thun 2008 ..
sy masuk dlm note 2 sy jadi mcm ni ..

mula2 sy ingat ho ni yg bengong ..
jadi seller pun replace dgn yg baru ..
bila sy msuk sim je , jadi macam ni semula ..
sama mcm 1st hp dlu ..

esk nk g maxis centre ..
nak bikin sim smle ..
sim sy da tbelah 2 ..:((

hp blm dpt pakai ..
kne simpan dlu .. :((

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/61700_4480595981583_1543092208_n.jpg

phone ni kalau dah ilang boot logo samsung tu.. maknanya phone dah pernah factory reset. beli kedai ke beli kat seller online?

maxmeon
18-02-2013, 12:23 AM
bro dah test guna driver HTC lum...saya root guna driver HTC..pc dah boleh detect hp ni...

lepas root aritu terus dapat mesage dr maxis...maxis bagi mesage nak setting hp..

sebelum root seminggu pakai tak dpt apa2 mesage dr maxis pun..

dah boleh root bro pkai yg PdaNet+ tu.. apa2 pun terima kasih bro sebab membantu..:)

takkompom
18-02-2013, 12:24 AM
dasat cik niena ni..brapa bijik fon dah dibeli dia..hehe

rie72usa
18-02-2013, 12:24 AM
hah...master besar dah masuk...

maxmeon
18-02-2013, 12:26 AM
bes la bro dpt hpn Quad core. Android jellybean ka?
Bape rega bli tu?

utk driver cuba trai 'PdaNet'.
amik kt cni : http://junefabrics.com/android/
pilih yg free punya version 4.

:)paid

dah dapat root!#:-S:) tqvm bro! :)cgrock

joeyss
18-02-2013, 12:33 AM
bila korang semua dah root phone, apa perisian yang best korang install?

Pak Lam
18-02-2013, 02:52 PM
dah dapat root!#:-S:) tqvm bro! :)cgrock

xpa.. sma2 :D

Putri77
18-02-2013, 04:22 PM
dh pakai note2 clone 2 unit tp heran unit kali nie whatsapp n sync ngan contact no dlm google tk dpt.

wanzue
18-02-2013, 04:44 PM
sy punya sim potong kt kdai hp..
sim tu dr thun 2008 ..
sy masuk dlm note 2 sy jadi mcm ni ..

mula2 sy ingat ho ni yg bengong ..
jadi seller pun replace dgn yg baru ..
bila sy msuk sim je , jadi macam ni semula ..
sama mcm 1st hp dlu ..

esk nk g maxis centre ..
nak bikin sim smle ..
sim sy da tbelah 2 ..:((

hp blm dpt pakai ..
kne simpan dlu .. :((

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/61700_4480595981583_1543092208_n.jpg

dh pg maxis centre ke? amacam phone? boleh gune?

niena_sofea
18-02-2013, 08:24 PM
dh pg maxis centre ke? amacam phone? boleh gune?

alhamdulillah .. dh pegi td ..
x sngka rmai gila org kt maxis centre ..
replace sim card ke micro sim hanya rm25 ..
tok sah potong2 dah ..
g maxis centre je ..
hp da ley pkai .. :)

wanzue
18-02-2013, 08:28 PM
alhamdulillah .. dh pegi td ..
x sngka rmai gila org kt maxis centre ..
replace sim card ke micro sim hanya rm25 ..
tok sah potong2 dah ..
g maxis centre je ..
hp da ley pkai .. :)

Alhamdulilah... Phone ok? Seller tu bleh pakai tak? Hp die memang quad core ye? Kalau ok nk ambik gan seller kamu jugak.just nk minta pandangan,

niena_sofea
18-02-2013, 08:32 PM
phone ni kalau dah ilang boot logo samsung tu.. maknanya phone dah pernah factory reset. beli kedai ke beli kat seller online?

x lah .. ni x da msalah dgn boot or else ..
juz sim card sy je yg bmasalah .. :)

niena_sofea
18-02-2013, 08:35 PM
kawasan umah bro ada line 3G tak...cuba test kat kawasan yg ada line 3G...

saya duk kg..kadang2 ada kadang2 takde...pastu hp jd ada signal pastu takde..

sy prmpuan bro .. sy skrg kt mktab ..
hp ni x tw ad 3g or x ..
sy x bpe mhir sgt ..

wcdma tu 3g ke ? sbb hp ni kuar E & H je ..
ok ke x tu ye ? maaf .. noob .. #:-S

niena_sofea
18-02-2013, 08:37 PM
Alhamdulilah... Phone ok? Seller tu bleh pakai tak? Hp die memang quad core ye? Kalau ok nk ambik gan seller kamu jugak.just nk minta pandangan,

alhamdulillah .. hp ok je ..
ok , kita pm ye .. :)

niena_sofea
18-02-2013, 08:41 PM
dasat cik niena ni..brapa bijik fon dah dibeli dia..hehe

eh .. sy angkat 1 je ..
x lebih .. hihi ..

bintang4
18-02-2013, 08:46 PM
Saper ada jumpa custom ROM terbaek utk mt6577 kongsi-kongsikong la kat ni..

ulam
18-02-2013, 09:58 PM
tu yg senyap ja ..
dia inbox sorg2 yg dh byr ri 2 ..
da pkai note 2 ?

Maseh mengintai.. :D

m0mo~
18-02-2013, 10:02 PM
syokla skrin besaq!:)cgrock

zerkz
19-02-2013, 12:11 AM
kalau nak mintak setting internet macam mms+streaming dari provider maxis, celcom or digi.. diorang mintak model HP tapi takde dalam senarai diorang..... macam mane???????

fadhil87
19-02-2013, 11:41 AM
aku nak beli satu.sapa dlm ni jual?brapa rm?

mohdekmal
19-02-2013, 12:51 PM
sy prmpuan bro .. sy skrg kt mktab ..
hp ni x tw ad 3g or x ..
sy x bpe mhir sgt ..

wcdma tu 3g ke ? sbb hp ni kuar E & H je ..
ok ke x tu ye ? maaf .. noob .. #:-S

rs ikot tempat baru naik 3G tu....:)

best pakai clone note2 ni..screen besorrrrrrr.....
bkn slalu pn pakai pen dia pun..even org y ori pakai pn same je...fesbuk,whatsapp n etc....

kita buka sebelah2 dia pun sama...main ANGRY BIRD jugak...kekeke!!!!

korang punya kamera leh wat panorama x?aku ade jupe note y bole buat n x bole buat...:p

azrulazman
19-02-2013, 01:11 PM
menunggu hp baru.

rie72usa
19-02-2013, 04:01 PM
kalau nak mintak setting internet macam mms+streaming dari provider maxis, celcom or digi.. diorang mintak model HP tapi takde dalam senarai diorang..... macam mane???????


selepas saya root hp ni terus dapat mesage dari maxis utk setting hp ni...dpt mesage maxis saya pun install....

sebelum root seminggu pkai tak dpt pape mesage pun dari service provider..

jack & jones
19-02-2013, 04:43 PM
function sm x klon ni ngn ori??aku nk angkat tp nk tau ok ke x

mohdekmal
19-02-2013, 04:49 PM
function sm x klon ni ngn ori??aku nk angkat tp nk tau ok ke x

pen xle pakai mcm ori..
klu function lain cm wifi/3g call/data mobile cengitu leh r pakai..

OS ttp android..dunlod la apepn apps...leh pakai...:)

mazri_myie
19-02-2013, 06:03 PM
note copy den ada masalah berikut:
1- kedengaran suara org yg kita call tak brapa nk clear..
2- kalau time cas..kita guna wat call,dia akan bunyi desiran yg kuat disebelah org yg kita panggil tu..

mazri_myie
19-02-2013, 06:06 PM
sy prmpuan bro .. sy skrg kt mktab ..
hp ni x tw ad 3g or x ..
sy x bpe mhir sgt ..

wcdma tu 3g ke ? sbb hp ni kuar E & H je ..
ok ke x tu ye ? maaf .. noob .. #:-S

E merujuk kpd Edge..H merujuk kpd HSDPA..G merujuk kpd GPRS

tahap kelajuan..G paling slow, then E..pahtu H paling laju

tgk coverage la..

bintang4
19-02-2013, 07:42 PM
function sm x klon ni ngn ori??aku nk angkat tp nk tau ok ke x

Beli limau xleh la nak harap dapat epal bro..
Byk apps yg ada kat note2 ori x leh jalan kt clone..
Anggap mcm beli samsung young, cuma skrin je beso..:))

zannuar
19-02-2013, 09:06 PM
Ada sapa2 bole bg tau atau bg link dlm cg ni,
Mcm mna nak bezakan yg ori dgn yg klon.

zahiruddin
19-02-2013, 09:23 PM
parking dulula kat sini

niena_sofea
19-02-2013, 10:14 PM
E merujuk kpd Edge..H merujuk kpd HSDPA..G merujuk kpd GPRS

tahap kelajuan..G paling slow, then E..pahtu H paling laju

tgk coverage la..

oh .. alhmdllh la area jb ni kuar H je .. :)

niena_sofea
19-02-2013, 10:14 PM
Ada sapa2 bole bg tau atau bg link dlm cg ni,
Mcm mna nak bezakan yg ori dgn yg klon.

tgk pen je senang ..
klon x dpt buat pen sbijik mcm ori .. :)

Actifast
19-02-2013, 10:19 PM
tgk pen je senang ..
klon x dpt buat pen sbijik mcm ori .. :)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p206x206/553035_459513004098182_86522516_n.png

ni yg klon. Sama xmcm ori?

niena_sofea
19-02-2013, 10:22 PM
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p206x206/553035_459513004098182_86522516_n.png

ni yg klon. Sama xmcm ori?

pen dia x sama sebab hujung dia getah ..
tadi g banding kan note 2 clone & ori kat kedai samsung ..
terliuq tengok yg ori .. kualiti camera mmg sgt cntik ..

lg 1 kbsran screen ori & clone beza skit ja ..

zylonpc
19-02-2013, 10:23 PM
Roger2..Log In.. Warne Putih berkilau lagi berseri..

eisz2021
19-02-2013, 10:46 PM
lepak dulu..

wanzue
19-02-2013, 10:55 PM
pen dia x sama sebab hujung dia getah ..
tadi g banding kan note 2 clone & ori kat kedai samsung ..
terliuq tengok yg ori .. kualiti camera mmg sgt cntik ..

lg 1 kbsran screen ori & clone beza skit ja ..

Tambah lg sikit bleh ye cik niena,button home die jauh dari screen,yg ori rapat dgn screen,

ulam
19-02-2013, 11:51 PM
Setelah dgr bnyak rungutan dari rakan2 copy, buat abam beralih ker ori jer huhuhuu...

mykazza
20-02-2013, 11:36 AM
ahh .. jeles plak tgk korang pakai note clone ni .. arituh aku baru beli motorola. dual core.. antutu baru dpat around 9000.. tgk kat market korang leh dapat 17000..

joeyss
20-02-2013, 04:07 PM
Setelah dgr bnyak rungutan dari rakan2 copy, buat abam beralih ker ori jer huhuhuu...
pada saya note 2 copy ni half daripada ori
kalau kita letak high expectation memang kira akan rasa teramat rugi. macam kita pakai kasut ori dengan copy 1 to 1 / clone AAA, memang jauh beza..

so tepuk dada tanya poket / keperluan.. :D

niena_sofea
20-02-2013, 06:17 PM
Tambah lg sikit bleh ye cik niena,button home die jauh dari screen,yg ori rapat dgn screen,

ha , silakan tambah .. a'ah ek ..
x prasan pulak .. duk cir tgk note 2 ori ..
tlpe nk tgk yg lain2 .. haha .. :)

oldskoolrocka
20-02-2013, 06:22 PM
den last2 amek yg ni je.. original zopo..zp950

http://www.merimobiles.com/product_images/uploaded_images/sku35708.jpg

http://nemtytab.com/3137-thickbox/zopo-zp950-phablet-touch-screen-cell-phone-3g-dual-sim-ips-screen-hd-ips-57-inch-dual-core-gps-white.jpg

http://china-review.com.ua/uploads/posts/2012-12/1354629645_exclusive-first-look-at-zopo-zp950-477.jpg

ulam
20-02-2013, 10:15 PM
den last2 amek yg ni je.. original zopo..zp950

http://www.merimobiles.com/product_images/uploaded_images/sku35708.jpg

http://nemtytab.com/3137-thickbox/zopo-zp950-phablet-touch-screen-cell-phone-3g-dual-sim-ips-screen-hd-ips-57-inch-dual-core-gps-white.jpg

http://china-review.com.ua/uploads/posts/2012-12/1354629645_exclusive-first-look-at-zopo-zp950-477.jpg

Ok ker bro brand zopo nie, tepek spec & harga phone nie..

oldskoolrocka
21-02-2013, 12:48 AM
Ok ker bro brand zopo nie, tepek spec & harga phone nie..

Harga deb beli: RM 880 termasuk leather case screen protector 2x battery

BRAND and MODEL

Brand: ZOPO
Model: ZP950
Carrier: Unlocked
Sim card: Dual sim dual standby
Multi-Language:English, Spanish, Deutsch, French,Italia, Portuguese, Polish, Tieng Viet, Turkish, Russian, Arabic, Thailand, Korean, 日本語, Bahasa Indonesia, Bhasa Melayu,...FOr more


OS and CPU

Operating System: Google Android 4.1.2 Jelly Bean OS
CPU: MTK MT6577 1GHz, ARMv7 dual core  Cortex-A9
GPU:POWER VR SGX531T

NETWORKING

Dual sim dual standby, WCDMAGSM+GSM
2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz
3G: WCDMA HSPDA 850/2100 MHz
Network speeds: HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 5.76Mbps
Data Technlogy: GPRS、HSDPA、HSUPA
CHeck here your sim provider http://maps.mobileworldlive.com


CAMERA and VIDEO

Rear camera: 8MP, AF, LED Flash
Front-facing cam: 2MP
Video capture: 720P(1280*720, 30FPS)
Video Play:1080P(1920*1080, 30FPS)
View photos taken by zopo zp950



ENTERNAINMENT

Video play formats: MP4/3GP/MOV/MPEG/MKV/FLV, ...
Audio play formats: MP3/AMR/AAC/ASF/Ape/Flac ,...
Ring Tone: MP3/AAC/ASF,...
Picture formats: JPEG/PNG/GIF/BMP,...

CONNECITIVITY and COMMUNICATION

USB support: Micro USB v2.0 

WiFi:Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n

WiFi Hotspot functionality, Tethering & portable hotspot

Synchronisation via Exchange ActiveSync

WebKit web browser with zoom

Bluetooth technology: Bluetooth v3.0

VPN

GPS satellites: GPS,A-GPS
Sensor: Gravity Sensor, Compass, Light sensor, proximity sensor


DISPLAY

Screen Size: 5.7-inch
Color Support: 16 Million Colors
Screen Technology: HD IPS TFT Multi-touch capacitive Screen
Display reulotion: 1280*720P pixels


PRE-LOADED APPLICATIONS

Google Maps
Google Talk
Google Mail
Google Calendar
Google Play Store
Facebook
Twitter
Youtube
Skype

MEMORY

Internal phone storage: 4GBMB EMMC
RAM: 1GB
Memory card support : MicroSD Card up to 32gb


BATTERY

Battery:Li-Polymer, 2500mAh
Standby time: 130-200 hours

SIZE

Dimensions: 158*83.5*10.2mm
Weight: Phone:141g,Battery:51g

ulam
21-02-2013, 07:31 AM
Harga deb beli: RM 880 termasuk leather case screen protector 2x battery

BRAND and MODEL

Brand: ZOPO
Model: ZP950
Carrier: Unlocked
Sim card: Dual sim dual standby
Multi-Language:English, Spanish, Deutsch, French,Italia, Portuguese, Polish, Tieng Viet, Turkish, Russian, Arabic, Thailand, Korean, 日本語, Bahasa Indonesia, Bhasa Melayu,...FOr more


OS and CPU

Operating System: Google Android 4.1.2 Jelly Bean OS
CPU: MTK MT6577 1GHz, ARMv7 dual core  Cortex-A9
GPU:POWER VR SGX531T

NETWORKING

Dual sim dual standby, WCDMAGSM+GSM
2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz
3G: WCDMA HSPDA 850/2100 MHz
Network speeds: HSDPA 7.2Mbps, HSUPA 5.76Mbps
Data Technlogy: GPRS、HSDPA、HSUPA
CHeck here your sim provider http://maps.mobileworldlive.com


CAMERA and VIDEO

Rear camera: 8MP, AF, LED Flash
Front-facing cam: 2MP
Video capture: 720P(1280*720, 30FPS)
Video Play:1080P(1920*1080, 30FPS)
View photos taken by zopo zp950



ENTERNAINMENT

Video play formats: MP4/3GP/MOV/MPEG/MKV/FLV, ...
Audio play formats: MP3/AMR/AAC/ASF/Ape/Flac ,...
Ring Tone: MP3/AAC/ASF,...
Picture formats: JPEG/PNG/GIF/BMP,...

CONNECITIVITY and COMMUNICATION

USB support: Micro USB v2.0 

WiFi:Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n

WiFi Hotspot functionality, Tethering & portable hotspot

Synchronisation via Exchange ActiveSync

WebKit web browser with zoom

Bluetooth technology: Bluetooth v3.0

VPN

GPS satellites: GPS,A-GPS
Sensor: Gravity Sensor, Compass, Light sensor, proximity sensor


DISPLAY

Screen Size: 5.7-inch
Color Support: 16 Million Colors
Screen Technology: HD IPS TFT Multi-touch capacitive Screen
Display reulotion: 1280*720P pixels


PRE-LOADED APPLICATIONS

Google Maps
Google Talk
Google Mail
Google Calendar
Google Play Store
Facebook
Twitter
Youtube
Skype

MEMORY

Internal phone storage: 4GBMB EMMC
RAM: 1GB
Memory card support : MicroSD Card up to 32gb


BATTERY

Battery:Li-Polymer, 2500mAh
Standby time: 130-200 hours

SIZE

Dimensions: 158*83.5*10.2mm
Weight: Phone:141g,Battery:51g

TQ bro.. :D

sky8men
21-02-2013, 08:59 AM
ha , silakan tambah .. a'ah ek ..
x prasan pulak .. duk cir tgk note 2 ori ..
tlpe nk tgk yg lain2 .. haha .. :)

home button jauh dari screen sebab Note 2 Clone ni Screen 5.3inci..yang ori 5.5..itu yang beza.. :D

niena_sofea
21-02-2013, 08:59 AM
open es file explorer yg bole di didownload kat playstore..

pastikan dah root phone ..

guna es file explorer.. gi kat path /system/media .. tukar bootanimation1.zip kpd bootanimation.zip ... tkr gak untuk sutdownanimation..

ok settle..

salam .. sy da donlod es file explorer ..
ada system .. tp x da pun bootanimation tu ..
dia kat phone ke ? sbb file explorer detect sdcard je ..
help3 ..

dan50
21-02-2013, 09:53 AM
note 2 veri 4 sifu boleh pakai papago tak??boleh sapa2 bg pencerahan

Mel_Ahmad
21-02-2013, 10:21 AM
Dulu pakai S3 original..jual kat member..

Amek Note 2 copy..lebih duit buat belanja lain..

Tapi bila member datang mintak tolong adjust ex S3 tu bila pegang rasa mcm kecik je phone tu..haha..

joeyss
21-02-2013, 10:37 AM
open es file explorer yg bole di didownload kat playstore..

pastikan dah root phone ..

guna es file explorer.. gi kat path /system/media .. tukar bootanimation1.zip kpd bootanimation.zip ... tkr gak untuk sutdownanimation..

ok settle..

nak tanya, yang ni akan kenal boot samsung sampai bila-bila ke walaupun dah reset kilang?
lagi satu, kalau kita tukar launcher, tapi bila restart dia guna launcher ori walaupun launcer baru tu dah set as defult.. ada cara tak nak bagi launcer tu kekal walaupun restart phone

kawan-kawan, ada sapa-sapa dah tukar room ke CM10 tak..? kalau ada nanti tunjuk ajar ku sifu la..

abe mat bean
21-02-2013, 11:50 AM
sama la..........

abe mat bean
21-02-2013, 12:06 PM
cam ne nak tukat rom?

abe mat bean
21-02-2013, 12:20 PM
software apa????

abe mat bean
21-02-2013, 12:45 PM
dah settle ke masalah ni..sama la ngan aku. aku pakai gt7100

pakupapan
21-02-2013, 01:43 PM
minat gk note 2 copy ni..buat masuk internet..kalo cun nak sambau jgk ler

mohdekmal
21-02-2013, 07:27 PM
minat gk note 2 copy ni..buat masuk internet..kalo cun nak sambau jgk ler

ade pm..hihihihi!

takkompom
21-02-2013, 08:20 PM
Beli limau xleh la nak harap dapat epal bro..
Byk apps yg ada kat note2 ori x leh jalan kt clone..
Anggap mcm beli samsung young, cuma skrin je beso..:))
teruk sangat kalau nak banding dgn Y tu bro..hehe. setakat ni dah install banyak game pun ok ja..

game untuk fon yg ada grafic card Nvidia Tegra pun boleh main tauu.. :D

rionesta
21-02-2013, 08:27 PM
aku nak tnya korang yg dh pakai note 2 clone ni, seller mana yg terbaik dgn spec phone juga terbaik..x nak mention sini pon xper demi menjaga kredibiliti seller dlm cg ni..tolong laa kwn2,tolong pm yer..teringin nak angkat satu ni...

p/s: dh byk sgt yg jual, dh xtau mana yg betol2 bagus...

alkbar
21-02-2013, 08:29 PM
samsung galaksi nota dua

zannuar
21-02-2013, 09:26 PM
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p206x206/553035_459513004098182_86522516_n.png

ni yg klon. Sama xmcm ori?

Pd gamba 2 ada bulatan kat sim kad dgn kat tulisan samsung kenapa?
Compare dgn sy punya mcm x da beza pn.

Cer cita skit

mohdekmal
21-02-2013, 09:30 PM
aku nak tnya korang yg dh pakai note 2 clone ni, seller mana yg terbaik dgn spec phone juga terbaik..x nak mention sini pon xper demi menjaga kredibiliti seller dlm cg ni..tolong laa kwn2,tolong pm yer..teringin nak angkat satu ni...

p/s: dh byk sgt yg jual, dh xtau mana yg betol2 bagus...

pm penuh...xle nk pm

mohdekmal
21-02-2013, 09:34 PM
Pd gamba 2 ada bulatan kat sim kad dgn kat tulisan samsung kenapa?
Compare dgn sy punya mcm x da beza pn.

Cer cita skit

awk punya ori?

zahiruddin
21-02-2013, 09:36 PM
aku nak tnya korang yg dh pakai note 2 clone ni, seller mana yg terbaik dgn spec phone juga terbaik..x nak mention sini pon xper demi menjaga kredibiliti seller dlm cg ni..tolong laa kwn2,tolong pm yer..teringin nak angkat satu ni...

p/s: dh byk sgt yg jual, dh xtau mana yg betol2 bagus...

kalau dual simkad lagi ok

mohdekmal
21-02-2013, 09:38 PM
kalau dual simkad lagi ok

org kata y dualsimkad ni lg x ok bro...#:-S

daiem
22-02-2013, 06:55 AM
org kata y dualsimkad ni lg x ok bro...#:-S

xok dari segi ape bro???
'org 2 sape'??

zannuar
22-02-2013, 08:48 AM
awk punya ori?


Sy punya ori. Ada beli lg 3 set ujung mgu ni baru dpt. Seller ckp ori. 2 yg nk comfirmkn.

mohdekmal
22-02-2013, 08:53 AM
xok dari segi ape bro???
'org 2 sape'??

mmber sy dlu ade pakai y note2 dualsimkad...
line dia biasa prob...xtau la y latest version kuar 2 simkad ni da ok ke tak tang line tu

klu nk beli jgk..cari y dkt2..sng nk claim wrty nnt...:)

joeyss
22-02-2013, 09:08 AM
Sy punya ori. Ada beli lg 3 set ujung mgu ni baru dpt. Seller ckp ori. 2 yg nk comfirmkn.

nak tanya, ori harga murah ke? tak berapa nak paham ayat "seller cakap ori"

zannuar
22-02-2013, 09:21 AM
nak tanya, ori harga murah ke? tak berapa nak paham ayat "seller cakap ori"

Sy punya ori set SME.
3 biji lg seller jual murah2 je. Rm1000 satu set baru dlm kotak. X da waranty. Dia ckp ori.
Set mana dpt dia x bg tau. Cuma dia ckp comfirm ori set. Imei no pd set dgn kotak sama.

Skrng nk study skit cam mna nk spot ori dgn yg klon.
Snang skit bila dpt brg bole chek.

X ori trus je potong tangan seller. Mls banyak cita. Leceh.

mohdekmal
22-02-2013, 10:06 AM
Sy punya ori set SME.
3 biji lg seller jual murah2 je. Rm1000 satu set baru dlm kotak. X da waranty. Dia ckp ori.
Set mana dpt dia x bg tau. Cuma dia ckp comfirm ori set. Imei no pd set dgn kotak sama.

Skrng nk study skit cam mna nk spot ori dgn yg klon.
Snang skit bila dpt brg bole chek.

X ori trus je potong tangan seller. Mls banyak cita. Leceh.

gini bang bnda paling senang abg nk cek ori ke x...

abg tgk pen dia...cek pen dia leh pakai ke x...lau xle pakai/hujung dia getah....kompom tu bkn ori...tp lau betul ori, nape xd waraty?

xnk sesama kita kne tipu...

joeyss
22-02-2013, 10:11 AM
Sy punya ori set SME.
3 biji lg seller jual murah2 je. Rm1000 satu set baru dlm kotak. X da waranty. Dia ckp ori.
Set mana dpt dia x bg tau. Cuma dia ckp comfirm ori set. Imei no pd set dgn kotak sama.

Skrng nk study skit cam mna nk spot ori dgn yg klon.
Snang skit bila dpt brg bole chek.

X ori trus je potong tangan seller. Mls banyak cita. Leceh.
ooo.. baru faham, so set baru ni seller kata ori..
kalau betul2 ori memang best, jual balik RM1500 sebiji pun laku :D

zannuar
22-02-2013, 10:39 AM
gini bang bnda paling senang abg nk cek ori ke x...

abg tgk pen dia...cek pen dia leh pakai ke x...lau xle pakai/hujung dia getah....kompom tu bkn ori...tp lau betul ori, nape xd waraty?

xnk sesama kita kne tipu...

Okey nanti barang sampai aku check. Tq.

Ori tang mana pn aku x tau. Dia ckp ori.
Dia jual murah tp x da waranty. Aku on je.

Beza Rm1299 dgn set aku pakai. So duit balance bole cover utk repair kot.

mohdekmal
22-02-2013, 10:43 AM
http://i1026.photobucket.com/albums/y328/mohdekmal/IMG_20130221_151354_zps9db70ae7.jpg
...rm680...
ade satu set nk letgo kot2 ade y minat....setahun waraty

zannuar
22-02-2013, 10:43 AM
ooo.. baru faham, so set baru ni seller kata ori..
kalau betul2 ori memang best, jual balik RM1500 sebiji pun laku :D

1 set utk awek. 1 set utk mak aku. 1 set utk adik aku

X cadang nk jual pn

shah_kajang
22-02-2013, 02:27 PM
dh pakai note2 clone 2 unit tp heran unit kali nie whatsapp n sync ngan contact no dlm google tk dpt.
saya pun alami masaalah yang sama..sementara tunggu solution dari supplier buat cara ni..

1)pakai phone android yang boleh sync contact dengan google contact
2)lepas masukkan id google macam biasa phone akan sync dengan phone tersebut
3)kat contact tekan 'menu'
4)carik 'share'
5)pilih sd card.
6)dia akan save kat sd card
7)masukkan sd card tadi kat note 2 clone tu..
8)pegi kat file manager..bukak sd card
9)scrooll kebawah akan nampak file yang kita save tadi
10)select je fail tu..dia akan automatic install
11)terus akan masuk dalam contact note2 anda..

haaa lepas tu selagi tak dapat solution save la nombor baru lepas tu kat phone...

harap membantu

carloseds
22-02-2013, 05:02 PM
hi, im spanish. I need a frimware or rom for this Galaxy Note 2 clone. Anything please can give me a link to download the rom? my model is GT-7100 Clone 512MB ram and micro sim.

Thanks, a greating.

dan50
22-02-2013, 05:06 PM
hi, im spanish. I need a frimware or rom for this Galaxy Note 2 clone. Anything please can give me a link to download the rom? my model is GT-7100 Clone 512MB ram and micro sim.

Thanks, a greating.

tudia, kim salam kat xavi yea :D

mohdekmal
22-02-2013, 05:28 PM
tudia, kim salam kat xavi yea :D

xavi tgh frust tu....wakakaka!

niena_sofea
22-02-2013, 06:54 PM
Nak belanja gambar dari note 2 Niena .. huhu .. :D

http://4.bp.blogspot.com/-TsgOBfqZKW0/USdODl7TM3I/AAAAAAAAEcs/UQ9-OaiHr_0/s640/IMG_20130222_153209.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-oqpYOh3JmhY/USdODqYpsyI/AAAAAAAAEco/tLlbF2nLrS0/s640/IMG_20130222_153230.jpg

yluz
22-02-2013, 07:08 PM
salam... nak tanya... saya ada baca clone note 11 dah ada yang quad core... betul ker tak spec nie....dan betul ker camera dia 8 megapix.... nak tanya dulu sebelum beli...

bintang4
22-02-2013, 08:23 PM
salam... nak tanya... saya ada baca clone note 11 dah ada yang quad core... betul ker tak spec nie....dan betul ker camera dia 8 megapix.... nak tanya dulu sebelum beli...

dual core je bro..xdo mano quad core nyer..
antutu benchmark mmg tulis quadcore, tapi apps tu dah sedia ada kat dlm phone, hacked version...
kalau install system tuner, baru dia baca betul..dual core ajer..

tapi itu clone aku la..org lain nyer tak taw la pulak camner..

rionesta
22-02-2013, 08:35 PM
aku nak tnya korang yg dh pakai note 2 clone ni, seller mana yg terbaik dgn spec phone juga terbaik..x nak mention sini pon xper demi menjaga kredibiliti seller dlm cg ni..tolong laa kwn2,tolong pm yer..teringin nak angkat satu ni...

p/s: dh byk sgt yg jual, dh xtau mana yg betol2 bagus...

inbox dh kasi clear.
tolong yer pm kasi jwpn terbaik utk persoalan kat atas tu..hrp sgt bantuan n pencerahan rakan2...

lfnisme
22-02-2013, 10:40 PM
Salam pemilik note 2 clone y kiut miut. Apa cara tukar logon android kepada logon samsung tu?

bintang4
22-02-2013, 11:27 PM
Salam pemilik note 2 clone y kiut miut. Apa cara tukar logon android kepada logon samsung tu?

try key in *#0066#

nikamin
22-02-2013, 11:42 PM
salam.. nak tau beza s note 2 clone yg korea dgn china macam mana ye?

epunk446
23-02-2013, 12:18 AM
note 2 copy ak brick:((:((:(( ade x sape ble bg stock ROM kat ak...:((:((:((:((

GT-N7100
single microsim
Baseband Version : MAUI.11AMD.W12.22.SP.V7.P3,2012/12/27 11:22
Build number – ALPS.ICS2.MP.V1.3
Kernel – 3.0.13 1217 V5 SMP PREEMPT Wed JAN 9 20:38:58 CST 2013

Bijan2008
23-02-2013, 12:24 AM
menarik thread ni.. parking dulu

lfnisme
23-02-2013, 05:42 AM
try key in *#0066#
Tak jadi juga. Ada cara lain atau ada perlu install sesuatu sebelum apply kod tu?

mohdekmal
23-02-2013, 07:51 AM
Tak jadi juga. Ada cara lain atau ada perlu install sesuatu sebelum apply kod tu?

lau x jadi nmpaknyer kne root la br leh buat blk bnda tu...

mohdekmal
23-02-2013, 07:52 AM
salam.. nak tau beza s note 2 clone yg korea dgn china macam mana ye?

note2 clone sume dr taiwan...mne ade dr korea...(betulkn aku lau aku slh)

dorg ckp made in korea sbb bawah bateri, ade stiker made in korea by samsung...

tu je..:)

niena_sofea
23-02-2013, 08:28 AM
Salam pemilik note 2 clone y kiut miut. Apa cara tukar logon android kepada logon samsung tu?

Setakat ni yg niena tahu 4 kod ni ..

1. *#*#1478963#*#*
scroll sampai jumpa boot animation, then pilih Original, then restart/off-on phone

2. *#0066#

3. *#*#11111#*#*

4. *#*#888666#*#*

Kata seller hp niena ni model yg baru , so semua kod ni x boleh guna & dia pn x dpt kod tu lg .. sedih .. kalau tak kerana sim yang bengong hari tu , hp x jadi mcm ni .. sob3 ..:((

bintang4
23-02-2013, 08:42 AM
note 2 copy ak brick:((:((:(( ade x sape ble bg stock ROM kat ak...:((:((:((:((

GT-N7100
single microsim
Baseband Version : MAUI.11AMD.W12.22.SP.V7.P3,2012/12/27 11:22
Build number – ALPS.ICS2.MP.V1.3
Kernel – 3.0.13 1217 V5 SMP PREEMPT Wed JAN 9 20:38:58 CST 2013

Ni sebijik sama ngan clone aku ni..
tapi aku dah lupa camne nak save ROM kat PC.
buat la tutorial sikit :D

ROM apa yg ditest sampai brick tu?:-?

safone
23-02-2013, 01:20 PM
Setakat ni yg niena tahu 4 kod ni ..

1. *#*#1478963#*#*
scroll sampai jumpa boot animation, then pilih Original, then restart/off-on phone

2. *#0066#

3. *#*#11111#*#*

4. *#*#888666#*#*

Kata seller hp niena ni model yg baru , so semua kod ni x boleh guna & dia pn x dpt kod tu lg .. sedih .. kalau tak kerana sim yang bengong hari tu , hp x jadi mcm ni .. sob3 ..:((

cik niena..
sebenarnya boot logo tu kita bole tukar sendiri jikalau phone tu dh di rootkan..kita copy je media folder dari tepon yg ok guna root explorer..copy masuk dlm pc..dan transfer ke tepon yg problem tu..overwritekan saja media folder tu..
tp kena btul2 paham cara nk wat..sbb berisiko nih..
sy dh buatkan pada sebiji tepon note 2 N7102 (dual sim)

joeyss
23-02-2013, 02:06 PM
salam.. tak ada sapa-sapa tukar ke ROM CyanogenMod10 / CM10..
teringin nak guna thema Alloy

http://i262.photobucket.com/albums/ii89/anoi1207/Alloy/Untitled.jpg

niena_sofea
23-02-2013, 03:32 PM
cik niena..
sebenarnya boot logo tu kita bole tukar sendiri jikalau phone tu dh di rootkan..kita copy je media folder dari tepon yg ok guna root explorer..copy masuk dlm pc..dan transfer ke tepon yg problem tu..overwritekan saja media folder tu..
tp kena btul2 paham cara nk wat..sbb berisiko nih..
sy dh buatkan pada sebiji tepon note 2 N7102 (dual sim)

sy pnye root explorer detect sdcard sje .. phone x detect pn ..
insyaallah klw tuan beri pnrgn yg lengkap & detail .. sy boleh follow .. :)

epunk446
23-02-2013, 04:28 PM
Ni sebijik sama ngan clone aku ni..
tapi aku dah lupa camne nak save ROM kat PC.
buat la tutorial sikit :D

ROM apa yg ditest sampai brick tu?:-?

ak pn x reti bab ni..tp ada org ckp guna Mtk droidtools

lfnisme
23-02-2013, 06:25 PM
lau x jadi nmpaknyer kne root la br leh buat blk bnda tu...
Oo, kena root dulu la. Share sikit root tutorial bos. :)

lfnisme
23-02-2013, 06:26 PM
cik niena..
sebenarnya boot logo tu kita bole tukar sendiri jikalau phone tu dh di rootkan..kita copy je media folder dari tepon yg ok guna root explorer..copy masuk dlm pc..dan transfer ke tepon yg problem tu..overwritekan saja media folder tu..
tp kena btul2 paham cara nk wat..sbb berisiko nih..
sy dh buatkan pada sebiji tepon note 2 N7102 (dual sim)
bro, boleh bagi tutorial sikit cara nak buat tu? hehe. Maklumlah newbie ni. ngehehe

safone
23-02-2013, 07:17 PM
ak pn x reti bab ni..tp ada org ckp guna Mtk droidtools

MTK droidtools tu byk gunanya..
bole wat ROOT,backup rom/firmware,uninstall china default application dan create scatter file utk MTK6575/77 jika dh wat backup pakai gscript lite..

epunk446
23-02-2013, 07:19 PM
MTK droidtools tu byk gunanya..
bole wat ROOT,backup rom/firmware,uninstall china default application dan create scatter file utk MTK6575/77 jika dh wat backup pakai gscript lite..
ble tlg backupkn x??

safone
23-02-2013, 07:20 PM
sy pnye root explorer detect sdcard sje .. phone x detect pn ..
insyaallah klw tuan beri pnrgn yg lengkap & detail .. sy boleh follow .. :)

bro, boleh bagi tutorial sikit cara nak buat tu? hehe. Maklumlah newbie ni. ngehehe

in sha Allah sy akan buatkan tutorial klau ada ms nanti..
leceh ckit sbb kena buat details step satu2..jika salah wat..problem lak tepon tu nnti..

safone
23-02-2013, 07:21 PM
ble tlg backupkn x??

tlg backupkan?..klau bro duk dekat tmpt sy..
xde masalah..bole je..

lfnisme
23-02-2013, 07:45 PM
in sha Allah sy akan buatkan tutorial klau ada ms nanti..
leceh ckit sbb kena buat details step satu2..jika salah wat..problem lak tepon tu nnti..
tu la pasal. takut klu tetinggal atau terlebih 1 step, memang masalah bos.

niena_sofea
23-02-2013, 08:24 PM
in sha Allah sy akan buatkan tutorial klau ada ms nanti..
leceh ckit sbb kena buat details step satu2..jika salah wat..problem lak tepon tu nnti..

x pe .. sedia menunggu ..
aslkn result nnt gempaq .. :)

epunk446
23-02-2013, 11:51 PM
tlg backupkan?..klau bro duk dekat tmpt sy..
xde masalah..bole je..

bro pakai note2 copy yg mne erk?? same x ngan yg sy pnya?? klau sme leh lah tlg upload Rom yg dh dibackup tu..hehe

GT-N7100
single microsim
Baseband Version : MAUI.11AMD.W12.22.SP.V7.P3,2012/12/27 11:22
Build number – ALPS.ICS2.MP.V1.3
Kernel – 3.0.13 1217 V5 SMP PREEMPT Wed JAN 9 20:38:58 CST 2013

syuq79
24-02-2013, 12:05 AM
Ada tak otai2 note 2 clone..yg duk area bangi,kajang or putrajaya.. nk mintak tgk2kan hp aku ni..

eddieceng
24-02-2013, 12:59 AM
Saper tau apa2 application yang best2 untuk note 2 clone ni.. Bagi nama sikit..atau ada tempat yg best2 nak download software best2..tak meriah betol note 2 ni..kosong je takde apa2 application yg best2.. Haha..

mazri_myie
24-02-2013, 12:08 PM
Ni den punyo..(tp rasanya bukan note clone)

Model number
GT-i9220

Andriod version
4.1.6

Baseband version
MAUI.11AMD.W12.22.SP.V8, 2012/08/22
20:06

Kernel version
3.0.13
linux-server-build0@linux-server-build0-desktop #2
SMP PREEMPT Fri Nov 2 14:39:34 CST
2012

Build number
i9220_Dualcore1.4_1GRAM

hset ado notifation led kat atas2 tu..

takkompom
24-02-2013, 12:13 PM
Ada tak otai2 note 2 clone..yg duk area bangi,kajang or putrajaya.. nk mintak tgk2kan hp aku ni..
bro pwe dok kat kajang gak..try la pi mntak dia tlg tngokkan..xpun pi ja pjabat poslaju taman selaman tu petang2..kot2 boleh jmpa dia tym dia pos barang..

syuq79
24-02-2013, 12:29 PM
segan jugak nk tanye tokey pwe..sbb beli hp kat china..kirim kat mmbr yg gi sana.. hehhee..

vannhanz
24-02-2013, 09:08 PM
Ade sape2 na tolak note 2 clone ni...budget dlm 550..

bintang4
24-02-2013, 11:23 PM
Seharian mencuba utk install cwmr..tapi x berhasil. #:-S
Ada sesapa yg dah berjaya install cwmr, bleh tolong bagi panduan tak?

joeyss
25-02-2013, 12:45 PM
Seharian mencuba utk install cwmr..tapi x berhasil. #:-S
Ada sesapa yg dah berjaya install cwmr, bleh tolong bagi panduan tak?

aku tak pernah try dekat note 2 copy.. tapi kalau dekat tablet pernah la try.. bro buat cara macam mana?

aku buat macam ni extract cwm..
lepas tu amik uImage_recovery & u-boot.bin paste dalam sdcard (dekat root), bukan dalam folder di dalam sdcard..

lepas tu, try boot recovery, sepatutnya dia akan masuk CWMR, bukan stock boot

tapi, kalau ko pindahkan semula dua fail tu, dia akan boot stock semula.. kiranya dia ada untuk boot CWMR je

sky8men
25-02-2013, 02:21 PM
Ni den punyo..(tp rasanya bukan note clone)

Model number
GT-i9220

Andriod version
4.1.6

Baseband version
MAUI.11AMD.W12.22.SP.V8, 2012/08/22
20:06

Kernel version
3.0.13
linux-server-build0@linux-server-build0-desktop #2
SMP PREEMPT Fri Nov 2 14:39:34 CST
2012

Build number
i9220_Dualcore1.4_1GRAM

hset ado notifation led kat atas2 tu..



yg copy punya pun ada led notification kt sebelah speaker tu bro..:D

mazri_myie
25-02-2013, 03:26 PM
yg copy punya pun ada led notification kt sebelah speaker tu bro..:D

tau..aku aritu beli kat wife yg note copy tu
aku compare yg aku ni mcm lg puas hati..
skrin amoled..kamera 8MP blkg..depan 2MP
bateri tahan lama..

yg wife aku bateri cas tak masuk..dok 15% situ je
kjp ok..kejap tak ok.huu..sian dia

sky8men
25-02-2013, 04:24 PM
tau..aku aritu beli kat wife yg note copy tu
aku compare yg aku ni mcm lg puas hati..
skrin amoled..kamera 8MP blkg..depan 2MP
bateri tahan lama..

yg wife aku bateri cas tak masuk..dok 15% situ je
kjp ok..kejap tak ok.huu..sian dia

yeke..sbb yang aku punya pon mmg 99% sebiji sama..cuma screen je 5.3 bukan 5.5...yg len sama macam ori..interface dalam pun sama..

mazri_myie
25-02-2013, 06:16 PM
yeke..sbb yang aku punya pon mmg 99% sebiji sama..cuma screen je 5.3 bukan 5.5...yg len sama macam ori..interface dalam pun sama..

S-pen pon sama?yg aku tau perbezaan paling ketara tang s-pen tu

safone
26-02-2013, 09:49 AM
aku tak pernah try dekat note 2 copy.. tapi kalau dekat tablet pernah la try.. bro buat cara macam mana?

aku buat macam ni extract cwm..
lepas tu amik uImage_recovery & u-boot.bin paste dalam sdcard (dekat root), bukan dalam folder di dalam sdcard..

lepas tu, try boot recovery, sepatutnya dia akan masuk CWMR, bukan stock boot

tapi, kalau ko pindahkan semula dua fail tu, dia akan boot stock semula.. kiranya dia ada untuk boot CWMR je

klau nk pakai mobileuncle tools bole gak klau nk try samada cwmr support kt tepon..
cuma isi recovery.img dlm sdcard..
buka mobile uncle tools application dan select kt update recovery mode..pilih recovery dlm sdcard..dia akan minta reboot..senang ckit xyah tekan butang vol down masa reboot..dia akan msk dlm cwmr jika cmwr tu mmg bole guna kt tepon tu..

mohdekmal
26-02-2013, 09:54 AM
S-pen pon sama?yg aku tau perbezaan paling ketara tang s-pen tu

spen bezakn clone n ori....hihihihi...!

OutBox
26-02-2013, 10:42 AM
salam semua,
saya mintak tolong. setelah buat factory setting saya punya fon hilang dia punya IMEI number. Camna nak masukkn semula IMEI number ni....
harap ada yg sudi membantu
terima kasih

mohdekmal
26-02-2013, 11:13 AM
salam semua,
saya mintak tolong. setelah buat factory setting saya punya fon hilang dia punya IMEI number. Camna nak masukkn semula IMEI number ni....
harap ada yg sudi membantu
terima kasih

http://www.talkingmobi.com/write-imei-number-android-phone-fastcardtech/

hrp dpt mbantu...

satu lg msokkn no code ni: *#*#3646633#*#*, go to gprs rsnyer...~X(

OutBox
26-02-2013, 11:21 AM
code tu tk membawa kemana2 menu.
tp kalau saya msokkn *#*#4636#*#*, Testing, Phone info, Bettery info.... ....
apa lg code utk masuk ke Engineer Mode ni....:((:((

sky8men
26-02-2013, 11:32 AM
S-pen pon sama?yg aku tau perbezaan paling ketara tang s-pen tu

spen pun sama bentuk..tirus..ada cop samsung..cma hjung je getah bulat..kalau g ori..hujung tajam..yg bro hujung tajam ke..?

safone
26-02-2013, 11:47 AM
code tu tk membawa kemana2 menu.
tp kalau saya msokkn *#*#4636#*#*, Testing, Phone info, Bettery info.... ....
apa lg code utk masuk ke Engineer Mode ni....:((:((

tepon bro dh root blum?..
try install mobile uncle tools..
pastu select Engineer mode dan select engineer mode mtk..kt ctu bole nmpak gprs menu..klik kt ctu..

mazri_myie
26-02-2013, 11:48 AM
spen pun sama bentuk..tirus..ada cop samsung..cma hjung je getah bulat..kalau g ori..hujung tajam..yg bro hujung tajam ke..?

den punyo hujung getah jgk ler..clone grade A da.xpe..ada warranty lg..hee

joeyss
26-02-2013, 12:50 PM
klau nk pakai mobileuncle tools bole gak klau nk try samada cwmr support kt tepon..
cuma isi recovery.img dlm sdcard..
buka mobile uncle tools application dan select kt update recovery mode..pilih recovery dlm sdcard..dia akan minta reboot..senang ckit xyah tekan butang vol down masa reboot..dia akan msk dlm cwmr jika cmwr tu mmg bole guna kt tepon tu..

ooo.. bagus jugak ni..
bro dah tukar note 2 punya ROM ke?
saya nak tukar tak berani, sebab yang ori ROM tak ada..
kalau ada, berani la jugak

boleh masuk ROM ori tak?

dan50
26-02-2013, 12:56 PM
tepon bro dh root blum?..
try install mobile uncle tools..
pastu select Engineer mode dan select engineer mode mtk..kt ctu bole nmpak gprs menu..klik kt ctu..

terbaik bro, at last boleh masuk engineer mode, aku nak set GPS aku pasal tkboleh detect & lock position, masalah nya nak setting ape ??sapa2 leh share tak

safone
26-02-2013, 12:59 PM
ooo.. bagus jugak ni..
bro dah tukar note 2 punya ROM ke?
saya nak tukar tak berani, sebab yang ori ROM tak ada..
kalau ada, berani la jugak

boleh masuk ROM ori tak?

note2 ni wife sy pakai..skrg msh x jmpa lg cwmr utk model ni..sbb note 2 sy dual sim pnya..
sy dh wat backup rom utk tepon ni..
so skrg tgh mencari cwmr..klau dah dpt..bole la try amik mana2 custom rom yg sesuai..
bro backup la dulu ori rom tepon bro..
pakai gscript lite utk mtk6577 pnya bole gak..sbb klau nk wat nandroid backup..kena cari cwmr yg sesuai dulu..
klau ada problem nnti senang ckit flash je smla..

joeyss
26-02-2013, 02:43 PM
note2 ni wife sy pakai..skrg msh x jmpa lg cwmr utk model ni..sbb note 2 sy dual sim pnya..
sy dh wat backup rom utk tepon ni..
so skrg tgh mencari cwmr..klau dah dpt..bole la try amik mana2 custom rom yg sesuai..
bro backup la dulu ori rom tepon bro..
pakai gscript lite utk mtk6577 pnya bole gak..sbb klau nk wat nandroid backup..kena cari cwmr yg sesuai dulu..
klau ada problem nnti senang ckit flash je smla..

tu la.. saya baru je belajo-belajo guna CWMR ni..
try belajo guna tablet aurora2.. aurora2 ni saya tak risau sebab ada original ROM dekat internet..
untuk note 2 copy ni risau jugak, lagipun tak ada group & setiap version tak sama ~X(

hmm.. nak tanya, memang setiap CWMR tu tak boleh guna untuk semua android gadjet ke?
lepas tu, saya pernah buat backup guna CWMR, dekat 4GB jugak, tapi bila restore semula, dia tak jadi.
kenapa ek? nasib baik memang ada simpan fresh ROM ori (masa tu nak restore sebab tablet dah penin)

p/s: bro belajo semua ni dekat mana ek? ada tak group malaysia tentang android..

OutBox
26-02-2013, 02:48 PM
tepon bro dh root blum?..
try install mobile uncle tools..
pastu select Engineer mode dan select engineer mode mtk..kt ctu bole nmpak gprs menu..klik kt ctu..

takpas ti dh root ke blum,
kene root dulu ke baru boleh?
blk nnti saya cuba.

note2 ni wife sy pakai..skrg msh x jmpa lg cwmr utk model ni..sbb note 2 sy dual sim pnya..
sy dh wat backup rom utk tepon ni..
so skrg tgh mencari cwmr..klau dah dpt..bole la try amik mana2 custom rom yg sesuai..
bro backup la dulu ori rom tepon bro..
pakai gscript lite utk mtk6577 pnya bole gak..sbb klau nk wat nandroid backup..kena cari cwmr yg sesuai dulu..
klau ada problem nnti senang ckit flash je smla..

sama la mcm tuan, wife saya yg pakai. ttiba je klua bintang 3bj.
1 kuning 2lg monochore. tu yg saya wat fatory setting.
alih2 bkn bintang je ilang ngan IMEI2 sekali ilang. ~X(:((

safone
26-02-2013, 04:53 PM
takpas ti dh root ke blum,
kene root dulu ke baru boleh?
blk nnti saya cuba.

x pasti la plak..rasanya bole kot klau x root..sbb sy pnya tepon seme dh di rootkan..try dulu..
klau x bole..cari root file utk tepon tu..

sama la mcm tuan, wife saya yg pakai. ttiba je klua bintang 3bj.
1 kuning 2lg monochore. tu yg saya wat fatory setting.
alih2 bkn bintang je ilang ngan IMEI2 sekali ilang. ~X(:((

aritu terkena camni gak pada sebiji tablet pd10 freelander yg customer pnya..
nasib baik ada solution ni..hehe..

mezy
26-02-2013, 07:06 PM
salam semua..

nk tny ni...ap beza note 2 clone yg MTK6589 dgn V4???

OutBox
26-02-2013, 08:27 PM
:dah settle setelah brjaya masuk ke eng. mode :D :D :D

palestina
26-02-2013, 08:27 PM
tu la.. saya baru je belajo-belajo guna CWMR ni..
try belajo guna tablet aurora2.. aurora2 ni saya tak risau sebab ada original ROM dekat internet..
untuk note 2 copy ni risau jugak, lagipun tak ada group & setiap version tak sama ~X(

hmm.. nak tanya, memang setiap CWMR tu tak boleh guna untuk semua android gadjet ke?
lepas tu, saya pernah buat backup guna CWMR, dekat 4GB jugak, tapi bila restore semula, dia tak jadi.
kenapa ek? nasib baik memang ada simpan fresh ROM ori (masa tu nak restore sebab tablet dah penin)

p/s: bro belajo semua ni dekat mana ek? ada tak group malaysia tentang android..

sy pon nak tau gak...

palestina
26-02-2013, 08:29 PM
note2 ni wife sy pakai..skrg msh x jmpa lg cwmr utk model ni..sbb note 2 sy dual sim pnya..
sy dh wat backup rom utk tepon ni..
so skrg tgh mencari cwmr..klau dah dpt..bole la try amik mana2 custom rom yg sesuai..
bro backup la dulu ori rom tepon bro..
pakai gscript lite utk mtk6577 pnya bole gak..sbb klau nk wat nandroid backup..kena cari cwmr yg sesuai dulu..
klau ada problem nnti senang ckit flash je smla..

info bagus nih...

takkompom
26-02-2013, 08:42 PM
note2 ni wife sy pakai..skrg msh x jmpa lg cwmr utk model ni..sbb note 2 sy dual sim pnya..
sy dh wat backup rom utk tepon ni..
so skrg tgh mencari cwmr..klau dah dpt..bole la try amik mana2 custom rom yg sesuai..
bro backup la dulu ori rom tepon bro..
pakai gscript lite utk mtk6577 pnya bole gak..sbb klau nk wat nandroid backup..kena cari cwmr yg sesuai dulu..
klau ada problem nnti senang ckit flash je smla..
bro ni dah tahap Masta Android ni.. :D

salam semua..

nk tny ni...ap beza note 2 clone yg MTK6589 dgn V4???

MTK6589 tu x silap saya nama chipset (rasanya la..) V4 tu pulak nama yang diberi oleh tuan Sifu untuk model yang dia jual..

OutBox
27-02-2013, 12:41 PM
Salam saya ada beberapa code tuk Note 2 dikongsikan. Kepada sesiapa yg nak tambah, boleh tambah. Silakn.

Tuk masuk ke Engineer Mode.
1. *#*#9826835#*#*
2. *#*#889988#*#*
3. *#*#3646633#*#*
4. *#*#1478963#*#*
5. *#*#4636#*#*
6. *#*#787378737#*#*

Tuk tukar boot animation dr ANDROID ke Samsung
1. *#*#11111#*#*

p/s :- Kalau tuan2 QUOTE msg ni, boleh la saya update kt page ni.

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mazri_myie
27-02-2013, 12:56 PM
p/s: bro belajo semua ni dekat mana ek? ada tak group malaysia tentang android..

boleh try join sini --> http://www.facebook.com/groups/androiderscommunity/

mazri_myie
27-02-2013, 12:57 PM
Salam saya ada beberapa code tuk Note 2 dikongsikan. Kepada sesiapa yg nak tambah, boleh tambah. Silakn.

Tuk masuk ke Engineer Mode.
1. *#*#9826835#*#*
2. *#*#889988#*#*
3. *#*#3646633#*#*
4. *#*#1478963#*#*
5. *#*#4636#*#*
6. *#*#787378737#*#*

Tuk tukar boot animation dr ANDROID ke Samsung
1. *#*#11111#*#*

p/s :- Kalau tuan2 QUOTE msg ni, boleh la saya update kt page ni.

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

engineer mode utk ape?
kalau tukar boot dr andriod ke samsung..leh ke nk tukar balik dr samsung ke andriod?

OutBox
27-02-2013, 02:07 PM
engineer mode utk ape?
kalau tukar boot dr andriod ke samsung..leh ke nk tukar balik dr samsung ke andriod?

>EM- aku guna tuk masukkn semula IMEI no. yg hilang.
>boleh.

sky8men
27-02-2013, 02:26 PM
ada cara lain ke nak buat Screen Shoot selain dari shortcut (volume down+on/off button)...anyone?

mazri_myie
27-02-2013, 02:40 PM
>EM- aku guna tuk masukkn semula IMEI no. yg hilang.
>boleh.

oo..nk tukar no imei boleh ka?

oo..tp boot andriod pon cun jgk.nnt leh try la..hee

mazri_myie
27-02-2013, 02:41 PM
ada cara lain ke nak buat Screen Shoot selain dari shortcut (volume down+on/off button)...anyone?

da root blom?
kalau da root..install apps je
shake je da boleh screen capture..hee

sky8men
27-02-2013, 02:48 PM
da root blom?
kalau da root..install apps je
shake je da boleh screen capture..hee

da root..boleh je duna shorcut mcm sy tnya tu..tp nak tau kot ada cara len lg...:D

mazri_myie
27-02-2013, 03:04 PM
da root..boleh je duna shorcut mcm sy tnya tu..tp nak tau kot ada cara len lg...:D

tu..den bgtau cara lain la tu.download apps screenshot kat market..siap lepas capture leh conteng2 lg.editla mksd den..

OutBox
27-02-2013, 04:22 PM
oo..nk tukar no imei boleh ka?

oo..tp boot andriod pon cun jgk.nnt leh try la..hee

aku bkn tukar IMEI tp masukkn semula, ilang lepas wat factory setting.:((
saya lbh suka yg android.:D

joeyss
27-02-2013, 04:25 PM
boleh try join sini --> http://www.facebook.com/groups/androiderscommunity/
thanx bro.. nanti boleh usha-usha :D

madv
28-02-2013, 01:30 AM
aku berjaya manage guna binary tu respect sama developer tu easy and fast root method

klu korang nk tahu mmg phone ni dari taiwan guna mtk aka mediatek soc(system on chip) means cpu+gpu+ram dalam satu chip bukan berasingan tu sbb phone ni murah compare tu other brand.

kaji punya kaji phone aku confirm kan yg note clone ni yg aku pakai dalam mtk6577 bkn 6589
biar aku explain
mtk6575-single core
mtk6577-dual core
mtk6589-quad core(mediatek akan releasekan bln 3 or 4 after raya cina 2013)

specifikasi note 2 clone : http://www.aliexpress.com/snapshot/213720753.html
For your all information: ada total 15 clones dan akan bertambah note 2 dari taiwan manufactured in china so jgn tersalah beli kaji spec dalam betul2 before buy ;) sbb china kuat tipu spec

link developer russia yg buat recovery utk note 2 clone 2 thx him : translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=forum.china-iphone.ru/

back to the topic
download link utk recovery : ge.tt/m/1g5g7yM
cari file recovery+boot_NOTE2_N7100_2012.11.02_mod_ alexy tekan zip then download file tu
then pas download extract zip tu kita hanya perlukan recovery.img sahaja jgn guna file lain
next step download mtkdroidtools dr link ni www.4shared.com/rar/tytNt-np/mtkdroidtools.html after download open mtkdroid tools tu
make sure usb debugging tick
open mtkdroidtools.exe guna pc make sure phone bersambung ngan pc guna cable usb tgu mtkdroidtool detect phone spec then click kat tab root,backup,recovery click use boot.img from phone (ptg click benda ni sbb boot.img tu kernel or otak kepada android system phone ni) then click recovery and boot select file yg dah download recovery.img td klu dia mintak boot.img file cancel kan just guna recovery.img sahaja then flash tgu seketika then boot to recovery surprise dah ada cwm recovery by alexy, recovery 3e dah takda lagu boleh wat nandroid backup by the way mtkdroid tools ni leh backup phone data tp just hanya utk spflashtools sahaja

mezy
28-02-2013, 01:36 AM
mcm mana nk tau yg note clone tu mtk6575-single core @ mtk6577-dual core @ mtk6589-quad core ??

keding
28-02-2013, 01:38 AM
Terbaikk...

keding
28-02-2013, 01:42 AM
mcm mana nk tau yg note clone tu mtk6575-single core @ mtk6577-dual core @ mtk6589-quad core ??

pakai Antutu benchmark download dekat appstore:">

madv
28-02-2013, 01:43 AM
sng je nak tau cpu note 2 download cpu identifier dari play store or shutdown phone lps rasa gegaran then tkn power+volume down scroll down guna volume button tekan version walaa: hardware version all there atau
kepada yg dah root guna explorere select system bukak build prop cari perkataan mt then akan jumpa jenis cpu mtk6575 atau 6577 dalam build prop tu. regards

madv
28-02-2013, 01:48 AM
CARA UNTUK MENINGKATKAN Partition MEMORY DALAMAN ANDA ATAS MTK6577 TELEFON ANDA Kebanyakan MTK6577 / MT6577 diiklankan dengan mempunyai 4GB ROM. Sebenarnya ia adalah 4GB jumlah ruang ingatan. Ini 4GB dikongsi antara OS Android partition utama, memori utama dalaman di mana aplikasi yang dipasang dan penyimpanan telefon. Memori dalaman utama adalah hampir sentiasa dikonfigurasi pada 503mb dan adalah benar-benar terlalu kecil untuk memasang aplikasi yang banyak dan akan mengisi dengan cepat. Pembahagian penyimpanan telefon dikonfigurasi menjadi tentang 2GB untuk muat turun laman web, gambar dan video serta beberapa ruang yang digunakan untuk cache. Jumlah ruang sedikit berbanding 2.5GB. Walaupun telefon MTK657x mempunyai pilihan untuk memasang aplikasi ke sdcard, sesetengah daripada kita tidak suka kerana kita mahu pilihan untuk menukar sdcards bila-bila masa. Terdapat aplikasi pada XDA forum yang saya telah memuat turun dan meletakkan ia pada akaun 4shared saya untuk anda semua untuk memuat turun. Aplikasi ini memberikan anda pilihan yang berubah-ubah yang 503mb smallish 2.5GB keseluruhan meninggalkan kira-kira 80MB untuk ruang penyimpanan Telefon. Kami kemudian boleh menggunakan sdcard untuk menambah ruang penyimpanan tambahan. Mengapa pengeluar telefon lakukan ini adalah kerana pengguna akhir rendah boleh menggunakan telefon tanpa menambah sdcard. Aplikasi ini memberikan anda pilihan untuk menukar memori dalaman anda untuk 1GB, 2GB, 2.5gb atau walaupun 3GB jika anda mempunyai telefon 8gb. Tetapi sebelum anda memuat turun dan menggunakan aplikasi ini, anda perlu
1) ROOTED
2) HAVE CWM recovery installed
3) BACKED UP using CWM recovery.
Saya membuat kesilapan dan telefon enggan untuk boot. Anda juga mungkin mahu lakukan ini pada telefon baru kerana anda mempunyai kilang menetapkan semula telefon anda. Jika anda memenuhi 3 syarat, pergi ke hadapan dan memasang aplikasi. Anda akan perlu untuk memeriksa memasang dari sumber yang tidak diketahui 'dalam tetapan. Apabila anda menjalankan aplikasi, anda boleh memilih 1GB atau 2GB atau 2.5gb. Jangan pilih 3GB melainkan anda mempunyai telefon 8gb ROM dan ke atas. 'Boot ke pemulihan' selepas anda memilih pilihan saiz anda, pilih dan telefon akan reboot dan menghantar anda ke dalam pemulihan Cwm dan anda akan perlu Reset Kilang atau data wipe. AMARAN: JANGAN BUAT SEBARANG Wipes LAIN SEPERTI WIPE Caché DAN WIPE Caché Dalvik! Ini akan menyebabkan telefon anda untuk menggantung semasa boot up. JANGAN HANYA "WIPE DATA / KILANG RESET" dalam pemulihan Cwm dan apa-apa lagi. Jangan kilang menetapkan semula dari menu tetapan Android anda atau telefon anda akan pergi ke gelung but. Saya ulangi sekali lagi, lakukan kilang anda semula hanya dalam menu pemulihan Cwm. Gunakan pada risiko anda sendiri.


ni benefit paling besar ada cwm recovery kat note 2 clone hehe walaupun custom rom tak bnyk :)

madv
28-02-2013, 01:52 AM
lupa lak ni link download : utk mt657x data reparition tu
www.4shared.com/android/L64SC9dL/Mt657xRepartition_EN.html
install apk then select data partition yg dikehendaki backup nandroid dulu k br wat benda ni k

madv
28-02-2013, 02:01 AM
Guna mobileuncle tools masuk ke enginneer mode atau guna shortkey dalam post2 sblm ni utk masuk ke engineer mode then

Requirement: phonen yg dah diroot sahaja

Basics first: Terms and their meaning.
Sph – Speaker volume levels during a telephone conversation, Mic – microphone sensitivity levels (note that it is not microphone volume), Ring – ringer volume, Media – volume while playing music, movies, games, FMR – FM radio volume, Matv – TVB Volume
Max Vol: 160 (you cannot set it, except in type -> media)

Steps:
A. Open Mobile Uncle Tools and open engineering mode.
B. Under engineering mode, go to ‘Audio’.

C. Go to ‘Normal Mode’.
C1. Under ‘Type’ select ‘Mic’. Under ‘Level’ select ‘Level 0′.
C2. Under ‘Value is 0~255′ enter 255. For all levels, from level 0-6 set the value as 255. This will ensure that your voice is audible to other person even when you turn down the speaker volume. Feel free with lower values if other person is hearing you too loud. Apply the same settings to ‘Headset Mode’ -> Mic and ‘Loudspeaker Mode’ -> Mic.
C3. Next, under ‘Type’ select ‘Sph’. Under ‘Level’ select ‘Level 0′.
C4. Enter these values under ‘Value is 0~160′ for various levels.

Level 0 -> 100
Level 1 -> 120
Level 2 -> 130
Level 3 -> 135
Level 4 -> 140
Level 5 -> 150
Level 6 -> 160

Again, feel free to experiment with these settings if the earpiece speaker volume is too low or too high for you.
Apply the same settings (above) to ‘Headset Mode’ -> Sph, ‘Loudspeaker Mode’ -> Sph

C5. Next, under ‘Type’ select ‘Media’. Under ‘Level’ select ‘Level 0′.
C6. Enter these values under ‘Value is 0~255′ for various levels.

Level 0 -> 100
Level 1 -> 120
Level 2 -> 150
Level 3 -> 180
Level 4 -> 200
Level 5 -> 230
Level 6 -> 255

Again, feel free to experiment with these settings if the music volume is too low or too high for you.
Apply the same setings (above) to
‘Headset Mode’ -> FMR, Media and Matv
‘Loudspeaker Mode’ -> Ring, FMR, Media and Matv


C7. Restart the phone after applying all the settings.

pasti akan perbezaan bunyi selepas diadjust lagi kuat dan x pecah bunyi atas adalah setting yg optimal

madv
28-02-2013, 02:09 AM
http://gt35pro-mobile-gadgets.blogspot.com/2013/02/dawn-of-new-era-of-mtk6589-phones.html?m=1

thx greg from singapore for the info...

madv
28-02-2013, 02:15 AM
requirement : root
bukak root explorer or explorer yg boleh adjust system mount r/w edit build prop tmbhkan line ni di bawah sekali dalam build.prop

If anyone would like to test it out, add these at the end of your build.prop and reboot.

ro.ril.disable.power.collapse=0

pm.sleep_mode=1

debug.performance.tuning=1

debug.composition.type=hw

debug.sf.hw=1

persist.android.strictmode=0

persist.sys.use_dithering=1

persist.sys.ui.hw=true

persist.sys.purgeable_assets=1

ro.com.google.networklocation=0

ro.kernel.android.checkjni=0

ro.config.nocheckin=1

ro.vold.umsdirtyratio=20

dalvik.vm.checkjni=false

dalvik.vm.execution-mode=int:jit

video.accelerate.hw=1

windowsmgr.max_events_per_sec=240

profiler.force_disable_err_rpt=1

profiler.force_disable_ulog=1


kalau battery tu masih tak ckp jugak pakai powerbank or beli battery yg kedua haha.

sky8men
28-02-2013, 09:31 AM
thank bro madv atas perkongsian tips & trip.. =)

helmi maryam
28-02-2013, 09:35 AM
skrg pakai android version 4.0.9 mcm mna nk upgrade ke jelly bean?ada sape2 tau x?

teman pakai note 1 clone..hehehehe

mohdekmal
28-02-2013, 10:24 AM
harap TT thread ni pin kan tips n trick y best2 ni...:)

sky8men
28-02-2013, 03:30 PM
TT da lari..serahkan tread kt org lain pulak la manage..hehe..