PDA

View Full Version : Pengusaha Al Jabbar yg terlalu kurang ajar


Pages : [1] 2 3

kemey
26-12-2012, 02:39 AM
sesambil aku melancong ke youtube.. sambil sedang belek2 tgk laa video owner al jabbar nih betapa kurang hajarnya memaki hamun rakan niaga dia didepan orang ramai dah macam takder maruah dah partner niaga dia....

sungguh kurang ajar dan terlalu berbangga diri betul.... kalau rakan meniaga buat silap ker... be professional laa... aku tgk pun rasa panas hati....

tapi bila baca feedback kat post youtube tuh.. ramai yg tertipu, order stok barang tak sampai2..... customer yg beli, baru pakai dah rosak.. bila hantar repair, tak pulang2 barang...

ishk.. apa punya melayu meniaga camnih...

Ask/Help : Mesin Terapi Al-Jabbar - fakta atau auta ?? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=370588)[/QUOTE]

lets enjoy video...

8TcoE3z2MVk


9J8guyxCcbQ

abahmu
26-12-2012, 02:45 AM
buat malu ore kelate jah kamaruzaman ni...

kemey
26-12-2012, 02:46 AM
Kamaruzaman Che Hussein


BIODATA

NAMA : Mohd Kamaruzaman Che Hussain
UMUR : 39 tahun
ASAL : Jalan Atas Paloh, Kota Bharu, Kelantan
JAWATAN : Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Al-Jabbar Herbs Sdn Bhd
PENDIDIKAN : Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
ISTERI : Norsusilawati Mohd Akhir
ANAK : Putri Norhidayah (6), Putra Fakrusi Syakirin, (5) dan Putra Adam Haris (1)
SASARAN EKSPORT : Negara OIC sasaran jualan produk Al-Jabbar


Beliau tidak pernah melanjutkan pelajaran setelah tamat menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sri Gombak, Selangor. Sebaliknya beliau mengambil keputusan merantau ke Indonesia selama lima tahun untuk mendalami ilmu agama dan bidang perubatan herba bagi membolehkannya membantu para pesakit yang memerlukan.

Al-Jabbar Healthcare adalah salah satu daripada anak syarikat Al-Jabbar Group, sebuah syarikat berasaskan penjagaan kesihatan alternatif memulakan operasi sejak 5 Ogos 2008. Di terajui oleh Kamaruzaman Che Hussain Pengasas dan juga CEO Al-Jabbar Group. Berbekalkan 10 tahun pengalaman dalam perniagaan, Al-Jabbar semakin dikenali ramai melalui produk mesin terapi medan elektrostatik Dr.Jism dan juga Family Dr. Dua " Killer Product" ini mendapat sambutan yang sangat hebat di serata Malaysia dan termasuuk juga di Brunei dan Indonesia.

Sekarang Al-Jabbar sedang mengembangkan sayapnya ke seluruh Malaysia, Indonesia serta Asia Barat. Al Jabbar Healthcare mempunyai beberapa produk berkualiti yang telah mendapat pengiktirafan didalam dan diluar negara kerana keberkesananya menyembuhkan pelbagai penyakit kronik dengan kaedah alternatif seperti mesin terapi DR.JISM, FAMILY DR.,Al Jabbar Luxury Therapysm dan DR.JISM 10SERIES. Al-Jabbar Herbs merupakan satu-satunya syarikat bumiputera yang memasarkan mesin terapi medan elektrik statik iaitu Dr. Jism di Malaysia.

kopiais
26-12-2012, 02:47 AM
produk dia ni g amik kat luar..pastu markup la hrga kaw2 punya..tu kaya

MYBIZNES
26-12-2012, 02:49 AM
panasssssssssss

kemey
26-12-2012, 02:49 AM
terlalu menyombong diri....

aku arituh teringin nak beli penapis air dr. jabbar nih, masa tuh ada kedai al jabbar baru bukak di gombak... pergi kedai kios tanya, harga dalam RM499 tak silap... pastuh stok takder, tgu smapai stok dulu....

selang beberapa minggu, aku pegi semula.. tgk kedai tutp... 3-4 kali lalu pun tutup gak... padahal baru jerk mula perniagaan kat situ.. dah tutup terus... masa tuh terpikir gak naper baru bukak dah tutup...

sekarang dah dapat jawapan....

kemey
26-12-2012, 02:52 AM
ada sesapa yg dah terkena ker.... aku tgk video pun hangat berapi jerk rasa badan nih... anggap orang lain macam takder maruah marah depan orang ramai....

yg dia marah tuh semua usahawan2 melayu... sesama bangsa... yg ada semangat usahawan.. bukan bangsa yg melepek di tepi jalan yg bleh maki hamun....

astrowan
26-12-2012, 02:52 AM
perggggggggggg biaq btoi panas gila huhuhuuhuh........

Don Malaya
26-12-2012, 02:53 AM
kuang ajarrrr....puiii....dah laa kaki penipooo......sblm nie x silap ade tread pasal dia nie..bnyk complaint...habiss laa biz dia nie...lingkup lerrr

space2010
26-12-2012, 02:54 AM
nampak gayanya macam ada mslh dalaman kan..tak tau cerita sebenar,tak boleh la nak mengata lebih2..hehe..

abahmu
26-12-2012, 02:54 AM
aku dgr bisnes dia makin merosot skrg....

jamtulenmurah
26-12-2012, 02:55 AM
produk cokia dari china........ markup kaw kaw kat sini.

DR JISM??? http://mforum.cari.com.my/static/image/smiley/default/lol.gif

Maksud dalam bahasa Melayu..... Dr Air Mani........... http://mforum.cari.com.my/static/image/smiley/default/lol.gif

Angkuh dia ni. Dah la jual produk tak berkualiti........

Don Malaya
26-12-2012, 02:55 AM
minggu nie kompom kuar berita....hehehehe

kemey
26-12-2012, 02:57 AM
kita nih bila meniaga harap org lain jual barang kita.. jgn terlalu kurang hajar.. kenal pasti masalah dan perbaiki...

bila camnih dibuatnya... sangat2 kurang hajar dan tak bertamadun sungguh...

dah laa meniaga harap org lain yg jualkan.. pastu bila org komplen masalah.. suka suki maki hamun dan halau org yg jual barang dia...

tak berkat laa rezki bila kena sumpah ngan orang jer...

Don Malaya
26-12-2012, 03:00 AM
mohon tt stick kat 1st page untuk tambahan info

Ask/Help : Mesin Terapi Al-Jabbar - fakta atau auta ?? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=370588)

mrfs1978
26-12-2012, 03:01 AM
perghhhhh belagak tul ceo nie.....

furious
26-12-2012, 03:02 AM
tgok video memang geram je kan.tp ble pk balik...xkan la dye nak g serang2 x pasal2..mesti de reason..

kemey
26-12-2012, 03:03 AM
mohon tt stick kat 1st page untuk tambahan info

Ask/Help : Mesin Terapi Al-Jabbar - fakta atau auta ?? (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=370588)

timer kasih....

aku ad sekali...

letstorque
26-12-2012, 03:04 AM
Adib Muhaidid ke apa ntah yang mulut laser sangat tu, pernah cerita pasal Al Jabbar lama dah.

nza50271
26-12-2012, 03:04 AM
bila dah kaya jd angkuh dan bongkak....

hafyz1984
26-12-2012, 03:05 AM
aku dgr bisnes dia makin merosot skrg....

Iya ker??

Kau dengar dari mana??

amy@promatt
26-12-2012, 03:06 AM
bila dah kaya jd angkuh dan bongkak....

nie contoh dugaan bila dh kaya plak....

rasyid9449
26-12-2012, 03:06 AM
Punyala kasar dia layan dealer2 dia..

noblegold
26-12-2012, 03:06 AM
terlalu menyombong diri....

aku arituh teringin nak beli penapis air dr. jabbar nih, masa tuh ada kedai al jabbar baru bukak di gombak... pergi kedai kios tanya, harga dalam RM499 tak silap... pastuh stok takder, tgu smapai stok dulu....

selang beberapa minggu, aku pegi semula.. tgk kedai tutp... 3-4 kali lalu pun tutup gak... padahal baru jerk mula perniagaan kat situ.. dah tutup terus... masa tuh terpikir gak naper baru bukak dah tutup...

sekarang dah dapat jawapan....

kalau kes macam ni... kesian kat stokis ni. berniaga tak untung... tapi pengasa jelah yg kaya raya:(scam

nza50271
26-12-2012, 03:06 AM
klu tak betul pun g lah bawa dlm bilik tertututp jgn malukan org depan org ramai....

arang67
26-12-2012, 03:07 AM
video pun x abis..

video kedua tu dia cakap mamat tu buruk2 kan dia?

video baru..tt ke yg rakam?

hafyz1984
26-12-2012, 03:07 AM
produk cokia dari china........ markup kaw kaw kat sini.

DR JISM??? http://mforum.cari.com.my/static/image/smiley/default/lol.gif

Maksud dalam bahasa Melayu..... Dr Air Mani........... http://mforum.cari.com.my/static/image/smiley/default/lol.gif

Angkuh dia ni. Dah la jual produk tak berkualiti........

Produk cokia dari China?? Mana kau tahu??

Kalau mark-up kaw kaw kat sini bukan dia sorang aje, ramai peniaga Melayu lagu ni laa...

Kalau tak macam mana nak untung??

Orang Melayu dan mentaliti cepat kaya memang susah nak pisah bro...

kakibuli
26-12-2012, 03:07 AM
dia ni slalu lalu kt kelate pakai ferari merah

hafis_81
26-12-2012, 03:09 AM
"saya nk tgk awak slps 1 thn"...ko tggu plak slps 1thn biz ko melingkup!!!
sombong,bongkak,angkuh!!!

aygabg
26-12-2012, 03:10 AM
siap tinggi2 suara,lepas tu angkat2 tangan,,memang sah jenis manusia kurang ajar,ni jenis bawa runding pun payah ni asyik dia jer nk memang

hafis_81
26-12-2012, 03:11 AM
tgok video memang geram je kan.tp ble pk balik...xkan la dye nak g serang2 x pasal2..mesti de reason..

Biasa la bro,org klu nk tegakkan benang yg basah mana nk ngaku salah...:">

Don Malaya
26-12-2012, 03:11 AM
2 video tuu...dua org yg same kan??? perasan x?

hafyz1984
26-12-2012, 03:11 AM
video pun x abis..

video kedua tu dia cakap mamat tu buruk2 kan dia?

video baru..tt ke yg rakam?

Video ni dirakam pada Dec 1, diupload ke youtube pada Dec 3, dan ditonton oleh kita pada Dec 26...

Emm... Memang baru lagi... Belum sampai sebulan pun ni...

Agak berat kes ni... Bila dah masuk youtube tu, memang jatuh rundumlah bisnes dia nanti...

Dia fikir dia hensem ke imej camtu?? Pakai cermin mata hitam, dengan berjambangnya, dengan gaya peluk tubuhnya....

Gangster sangat ker??

abahmu
26-12-2012, 03:12 AM
Iya ker??

Kau dengar dari mana??

dri geng2 kelate.net bola

amy@promatt
26-12-2012, 03:12 AM
tpi mungkin juga tgh tekanan kot bisnes slow....tpi tgk aljabbar nie dh byk produk...brg letrik tv home theatre semua dia jual rebrand nama aljabbar....

hafyz1984
26-12-2012, 03:13 AM
dia ni slalu lalu kt kelate pakai ferari merah

Iya ker??

Kiranya macam Dr. Rozmey la ni??

Don Malaya
26-12-2012, 03:16 AM
mcm x bagus jee...

aku nk share satu info,klu bnda ni fitnah...aku mohon maaf awal2..tp bnda ni aku dpt direct dr tmbalan pengarah kesihatan negeri (sbb mentua aku..:D:D), dia ckp dh bnda ni mampu mengaktifkan sel kanser,tp KPM msh lg wat research n x berani nk declare terus takut kena saman..tp dh ada kes cuma x dihebahkan lg atas2 sbb PERKARA SULIT dan perlukan lg pemantauan...dia sendiri ckp jauhkan klu boleh,sbb bnda ni ada long term effect yg kita x nmpak n masih lg dlm kajian...klu fakta ini salah,aku mohon maaf lg..bnda sulit cmni xleh nk ckp byk2 sgt,nnti jd isu n rosakkan biz org plak klu info tu auta...:)

dari 100 , rasanya 1 je akan komen ok
yang 99 lagi memang akan komen k.o. la lol

arang67
26-12-2012, 03:16 AM
Video ni dirakam pada Dec 1, diupload ke youtube pada Dec 3, dan ditonton oleh kita pada Dec 26...

Emm... Memang baru lagi... Belum sampai sebulan pun ni...

Agak berat kes ni... Bila dah masuk youtube tu, memang jatuh rundumlah bisnes dia nanti...

Dia fikir dia hensem ke imej camtu?? Pakai cermin mata hitam, dengan berjambangnya, dengan gaya peluk tubuhnya....

Gangster sangat ker??

ape la yg mamat tu buat kat dia tu..yang lain pun sume tengok je..
style gak jambang dia tu..aku nak tiru la..

Don Malaya
26-12-2012, 03:19 AM
Video ni dirakam pada Dec 1, diupload ke youtube pada Dec 3, dan ditonton oleh kita pada Dec 26...

Emm... Memang baru lagi... Belum sampai sebulan pun ni...

Agak berat kes ni... Bila dah masuk youtube tu, memang jatuh rundumlah bisnes dia nanti...

Dia fikir dia hensem ke imej camtu?? Pakai cermin mata hitam, dengan berjambangnya, dengan gaya peluk tubuhnya....

Gangster sangat ker??

mmg berat kes camniee...adoooii...mau lingkup wehhhh...kesan long termm.... ~X( ~X(

Irizal
26-12-2012, 03:20 AM
Klu betul pon owner kedai tu salah..bukan macm tu nak tegur org..besar sgt ke awk tu en. kamaruz oi..

hafis_81
26-12-2012, 03:23 AM
aku dgr bisnes dia makin merosot skrg....

bulan lps aku ada masuk kedai brg sukan ala2 ALIkhsan dia kt Bangi tu,barang pun x menarik..jersi gantung pun 2/3 helai je..interior je gempak..

zaimi2
26-12-2012, 03:23 AM
aku ingat dia ni sebab selalu masuk mastika dulu2..pasal perubatan alternatif...

kemey
26-12-2012, 03:27 AM
video pun x abis..

video kedua tu dia cakap mamat tu buruk2 kan dia?

video baru..tt ke yg rakam?

choi.... ada ker aku yg rakam... aku niaga direct2 selling nih pun tak pernah sepanjang hayat....

aku lebih percaya true own business... meniaga atas usaha titik peluh sendiri....

Abdul wahob
26-12-2012, 03:34 AM
mcm bagus je mamat tu....dia dh malukan diri sendiri jerit2 marah org ....tk da sp nk respek dia lepas ni silap2 kena boikot mcm restoran sekinchan....tunggu je buku bertemu ruas...

lah7257
26-12-2012, 03:41 AM
Tak sangka jadi mcm ni. Saya pernah tolong buat wiring kedai baru di stokis permatang rawa tu dulu semasa owner baru nak tambah cawangan. Memang kenal la owner tu.

rafuzii
26-12-2012, 03:46 AM
betul la..kalau la org tu buat salah pn patut jumpa personal x perlu emosi mcm tu..bincang elok2..kalau x ada persetujuan boleh ja ambil tindakan mahkamah kalau benar buat salah..kan lbh pro meniaga mcm tu...

kalau malukan rakan kongsi mcm ni..sapa2 pn akan terasa. malah persepsi org ramai pd perniaagaan mgkin boleh terjejas.

kemey
26-12-2012, 03:53 AM
Tak sangka jadi mcm ni. Saya pernah tolong buat wiring kedai baru di stokis permatang rawa tu dulu semasa owner baru nak tambah cawangan. Memang kenal la owner tu.

kenal owner mana.. owner stokis permatang rawa tuh ker atau owner al jabbar tuh...??

camna orgnya...

protozuaqs
26-12-2012, 03:57 AM
dengar dia cakap KL pun aku dah dapat detect dia orang kelantan..
x tau pun sebelum ni dia orang kelantan...

change4thebetter
26-12-2012, 04:15 AM
tt tepek la skali description uploader video tu. senang orang baca nanti.

lah7257
26-12-2012, 04:23 AM
kenal owner mana.. owner stokis permatang rawa tuh ker atau owner al jabbar tuh...??

camna orgnya...

Owner stokis tu. Masa tu tahun lepas lagi. Dia dapat lagi satu kedai (sebelah). Katanya nak buka al-jabbar juga. Katanya dah order banyak kerusi caj elektrik tu. Kami dapat projek wiring kedai baru tu. Tapi, saya rasa byk sudah yang tutup area sini. Awal tahun memang banyak la org buat produk al-jabbar ni.

boyz371
26-12-2012, 04:33 AM
mak aih
kurag ajarnyer

orang Kelantan?umm memalukan

Don Malaya
26-12-2012, 04:34 AM
penulisan dr youtube

CEO Aljabbar telah mengambil berpuluh ribu duit rakan niaga seluruh malaysia atas alasan pembelian barang oleh rakan niaga untuk diniaga kan. Tetapi ramai rakan niaga yang sehingga sekarang masih lagi tidak menerima barangan perniagaan mereka menyebabkan En.Remy dari permatang rawa ini bertindak menjual barangan dari syarikat lain.

Tetapi, CEO Aljabbar datang secara mengejut dan terus menengking En.Remy serta terus mengeluarkan En.Remy dari rakan niaga beliau..

Persoalannya, adakah patut CEO Aljabbar menengking rakan niaga beliau yang paling banyak membawa keuntungan kepda beliau??Masalah ini berpunca dari sikap tidak profesional CEO Aljabbar dan acuh tak acuh pihak pengurusan beliau bagi memberikan barangan niaga yang telah pun dibayar pendahuluan hampir puluhan ribu ringgit.

masalah ini telah berlarutan setahun lebih sejak program rkan niaga ini dilancarkan ketika akhir tahun 2011. Rakan Niaga masih tidak menerima barangan mereka. Bukan itu sahaja, ramai pelanggan yang membeli mesin terapi keluaran Aljabbar Group sering mengalami kerosakan pada mesin terapi walaupun hanya dipakai beberapa kali sahaja. Selepas mesin itu dihantar utk dibaiki, mesin itu tidak dipulangkan kembali kepada pelanggan asal..ada yang hampir setahun.

Apabila ditanyakan kepada bekas konsultan Aljabbar yang pernah bekerja didalam syarikat beliau, mesin itu tidak akan dipulangkan kembali kerana mesin2 yang telah dibaiki akan dijual kembali kepada pelanggan baru..sebab itu pelanggan yang menghantar mesin utk dibaiki tidak pernah dipulangkan.

Program terbaru beliau kali ini adalah bertemu dengan rakan2 niaga beliau yang baru dan meminta mereka melabur utk barangan Aljabbar untuk tujuan perniagaan. Saya berharap, tidak ada yang tertipu lagi dengan Aljabbar ini lagi. Syarikat beliau mengalami masalah dan memerlukan wang dengan pantas. Kilang herba beliau di kota baharu telah ditutup. Percayalah, anda yang telah melabur tidak akan dapat barangan anda, kalau ada pun, tidak lengkap seperti yang dijanjikan oleh Aljabbar. Saya telah merasainya dan mengalami kerugian yang besar kerana mempercayai syarikat anak melayu kita ini..

yg nie menarik minat aku..ade sape buleh sahkan??/

Kilang herba beliau di kota baharu telah ditutup

Don Malaya
26-12-2012, 04:46 AM
ehhh...nmpak nye...dua video tu...org yg berbeza...

hafiy
26-12-2012, 05:01 AM
hmm, sikap macam ni lah yang membuatkan usahawan melayu kita jatuh. Harap harap, aku tak jadi mcm ni kalau aku dah berjaya suatu hari nanti. Ammin

pilause
26-12-2012, 05:27 AM
niaga org melayu ni nak maintain susah, kena lak bila byk persaingan... "kalu takut dilambung ombak, jgn duk kusi letrik di tepi pantai"

sharemalaysia
26-12-2012, 05:50 AM
tak sangka.. selalu dengar tonik hati tu.. rupaya CEO pun ada masalah.. hati bongkak

rafuzii
26-12-2012, 06:04 AM
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/602844_401127646631360_2064621915_n.jpg

Luqmanul Hakim @ CariGold.com

nice mutiara kata utk kita renungkan ..bagus utk panduan kita berbusiness

sitoplasmat
26-12-2012, 06:16 AM
nak yg mesra try eman network..kerusi2 elektrik juga..ceo dia pun best..(pernah dtf office utk urusan iklan)

wira_laju
26-12-2012, 06:34 AM
aku rasa dia akan jatuh terduduk..
tunggu ajalah.org cam nih mmg kena diajar.

wan676
26-12-2012, 06:56 AM
Klu betul pon owner kedai tu salah..bukan macm tu nak tegur org..besar sgt ke awk tu en. kamaruz oi..

terus maki marah2, apa la salah owner kedai tu.. dalam paper iklan muka tersengih2... ni rupa sebenar dia :o :mad:

hafizan78
26-12-2012, 07:07 AM
tak tahu perkara sebenar... duduk baca dan lihat je dulu...

kerunai
26-12-2012, 07:09 AM
wat malu ore kota bharu jah natei nih

thero
26-12-2012, 07:12 AM
kalau aku kena maki memang aku maki balik mamat ni..gila bongkak..

fredo
26-12-2012, 07:23 AM
mcm tanda2 penutup akhir tahun jer...mana2 sikap sebenar terbonkar jua diakhir waktu

skyside
26-12-2012, 07:26 AM
bulan lps aku ada masuk kedai brg sukan ala2 ALIkhsan dia kt Bangi tu,barang pun x menarik..jersi gantung pun 2/3 helai je..interior je gempak..

dia ada kedai sukan gk ke?
kedai nama apa?:-?

SayaAndaKita®
26-12-2012, 07:31 AM
Owner stokis tu. Masa tu tahun lepas lagi. Dia dapat lagi satu kedai (sebelah). Katanya nak buka al-jabbar juga. Katanya dah order banyak kerusi caj elektrik tu. Kami dapat projek wiring kedai baru tu. Tapi, saya rasa byk sudah yang tutup area sini. Awal tahun memang banyak la org buat produk al-jabbar ni.

Satu pelaburan yg beribu2 ni, kesian kat owner

awiena
26-12-2012, 07:33 AM
Kamaruzaman Che Hussein


BIODATA

NAMA : Mohd Kamaruzaman Che Hussain
UMUR : 39 tahun
ASAL : Jalan Atas Paloh, Kota Bharu, Kelantan
JAWATAN : Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Al-Jabbar Herbs Sdn Bhd
PENDIDIKAN : Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
ISTERI : Norsusilawati Mohd Akhir
ANAK : Putri Norhidayah (6), Putra Fakrusi Syakirin, (5) dan Putra Adam Haris (1)
SASARAN EKSPORT : Negara OIC sasaran jualan produk Al-Jabbar


Beliau tidak pernah melanjutkan pelajaran setelah tamat menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sri Gombak, Selangor. Sebaliknya beliau mengambil keputusan merantau ke Indonesia selama lima tahun untuk mendalami ilmu agama dan bidang perubatan herba bagi membolehkannya membantu para pesakit yang memerlukan.

Al-Jabbar Healthcare adalah salah satu daripada anak syarikat Al-Jabbar Group, sebuah syarikat berasaskan penjagaan kesihatan alternatif memulakan operasi sejak 5 Ogos 2008. Di terajui oleh Kamaruzaman Che Hussain Pengasas dan juga CEO Al-Jabbar Group. Berbekalkan 10 tahun pengalaman dalam perniagaan, Al-Jabbar semakin dikenali ramai melalui produk mesin terapi medan elektrostatik Dr.Jism dan juga Family Dr. Dua " Killer Product" ini mendapat sambutan yang sangat hebat di serata Malaysia dan termasuuk juga di Brunei dan Indonesia.

Sekarang Al-Jabbar sedang mengembangkan sayapnya ke seluruh Malaysia, Indonesia serta Asia Barat. Al Jabbar Healthcare mempunyai beberapa produk berkualiti yang telah mendapat pengiktirafan didalam dan diluar negara kerana keberkesananya menyembuhkan pelbagai penyakit kronik dengan kaedah alternatif seperti mesin terapi DR.JISM, FAMILY DR.,Al Jabbar Luxury Therapysm dan DR.JISM 10SERIES. Al-Jabbar Herbs merupakan satu-satunya syarikat bumiputera yang memasarkan mesin terapi medan elektrik statik iaitu Dr. Jism di Malaysia.


belajo SPM ajer pon? belajar agama apo kek Indon tuh:eek::eek::eek::eek: perangai mcm harem ajer

SayaAndaKita®
26-12-2012, 07:34 AM
bulan lps aku ada masuk kedai brg sukan ala2 ALIkhsan dia kt Bangi tu,barang pun x menarik..jersi gantung pun 2/3 helai je..interior je gempak..

dia jadi rakan niaga Al ikhsan ker, dia yang founder al ikhsan, rasa2 den , founder al ikhsan org johor

maxpda
26-12-2012, 07:35 AM
tpi dia marah tu ade reason jgak, yang first tu xtau la pasal ape.
yang kedua tu pasal letak gambar xguna kebenaran kot..

awiena
26-12-2012, 07:36 AM
tak sangka.. selalu dengar tonik hati tu.. rupaya CEO pun ada masalah.. hati bongkak

dari dulu den tau mamat ni penipu....tgk blog adib muaddib bersepah mengutuk mamat jabar ni

awiena
26-12-2012, 07:38 AM
tpi dia marah tu ade reason jgak, yang first tu xtau la pasal ape.
yang kedua tu pasal letak gambar xguna kebenaran kot..

bukan letak gambar laa...jual produk lain....ptuih...kot yer pun marah...suruh ajerlah berhenti...apasaal nak sekolahkan orang di khalayak ramai..mcm best:eek:

joee
26-12-2012, 07:39 AM
giler..jawatan ceo tp bole bercakap cara setaraf mat rempit..samseng giler..

biggie80
26-12-2012, 07:42 AM
jeng2....jertih ado buko satu kay Kg Balik Bukit....

awiena
26-12-2012, 07:42 AM
Video ni dirakam pada Dec 1, diupload ke youtube pada Dec 3, dan ditonton oleh kita pada Dec 26...

Emm... Memang baru lagi... Belum sampai sebulan pun ni...

Agak berat kes ni... Bila dah masuk youtube tu, memang jatuh rundumlah bisnes dia nanti...

Dia fikir dia hensem ke imej camtu?? Pakai cermin mata hitam, dengan berjambangnya, dengan gaya peluk tubuhnya....

Gangster sangat ker??

lu langsi lu mhati:eek::eek::eek:

skYnEt-gEnIUs
26-12-2012, 07:43 AM
ada yg buat taik la tu....

rafuzii
26-12-2012, 07:45 AM
ehmmm...sesiapa yg pernh guna servis aljabar ni mgkin bolh bg komen...bagus betul ker product dia? kalau betul2 bagus syukurlah...kira ok jg sorang anak melayu agak berjaya dlm bidang ni cuma...pendekatan pengurusan maki2 mcm ni..tak patut di guna pakai kalau nk terus bertahan lama dan pg lbh jauh..

shah9744
26-12-2012, 07:45 AM
kasar gak dia ni..cuba cakap elok2..bagi nasihat betul2..xyah la nak tinggi2 suara seolah2 orang sombong..

lelabah
26-12-2012, 07:48 AM
marah betul dia, tak bagi can langsung member nak cakap.

awiena
26-12-2012, 07:57 AM
saya bina al jabbar dari kosong....peduli apo kalau dari 100 pon :eek::eek::eek::eek::eek:..aku panggil abang long kang :eek::eek::eek:

mamza
26-12-2012, 08:02 AM
kerana mulut badan binasa

wan676
26-12-2012, 08:05 AM
letak gambar pon xboleh ke? ooo dah glamer, dah top malaysia trader, CEO la katakan, nak letak gambau kena bayar dia dulu, hahahaa mat kencing ni. dr jizzm la la laa

tjbumi
26-12-2012, 08:08 AM
Tengok video tu, rasa kesihan pulak pada member2 yang dah join buka kedai Al-Jabar. Agaknya macam tu jugak le dia orang kena bantai kalau ada masalah....

orangkuatumno
26-12-2012, 08:08 AM
Kadok naik junjung!:)cgrock

aliQue
26-12-2012, 08:09 AM
Aku tgk produk al jabbar ni mcm cheap made product yg di rebrand, market hype kaw2, and markup harga cepat kaya. Xkan la kilang china rip off produk al jabbar?

matalim
26-12-2012, 08:21 AM
harap insaf n biz x jatuh. amiiin

Megat Sri Rama
26-12-2012, 08:24 AM
kerek nor...

dia fikir dia punya timing je apa hal....

ini bukan Al-Jabbar, ini Al-Jub....

hyde
26-12-2012, 08:27 AM
harap2 insaf sebelum jatuh tersungkur..

aku sebagai orang Kelate rasa malu

zero2hero
26-12-2012, 08:30 AM
Kamaruzaman Che Hussein


BIODATA

NAMA : Mohd Kamaruzaman Che Hussain
UMUR : 39 tahun
ASAL : Jalan Atas Paloh, Kota Bharu, Kelantan
JAWATAN : Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Al-Jabbar Herbs Sdn Bhd
PENDIDIKAN : Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
ISTERI : Norsusilawati Mohd Akhir
ANAK : Putri Norhidayah (6), Putra Fakrusi Syakirin, (5) dan Putra Adam Haris (1)
SASARAN EKSPORT : Negara OIC sasaran jualan produk Al-Jabbar


Beliau tidak pernah melanjutkan pelajaran setelah tamat menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sri Gombak, Selangor. Sebaliknya beliau mengambil keputusan merantau ke Indonesia selama lima tahun untuk mendalami ilmu agama dan bidang perubatan herba bagi membolehkannya membantu para pesakit yang memerlukan.

Al-Jabbar Healthcare adalah salah satu daripada anak syarikat Al-Jabbar Group, sebuah syarikat berasaskan penjagaan kesihatan alternatif memulakan operasi sejak 5 Ogos 2008. Di terajui oleh Kamaruzaman Che Hussain Pengasas dan juga CEO Al-Jabbar Group. Berbekalkan 10 tahun pengalaman dalam perniagaan, Al-Jabbar semakin dikenali ramai melalui produk mesin terapi medan elektrostatik Dr.Jism dan juga Family Dr. Dua " Killer Product" ini mendapat sambutan yang sangat hebat di serata Malaysia dan termasuuk juga di Brunei dan Indonesia.

Sekarang Al-Jabbar sedang mengembangkan sayapnya ke seluruh Malaysia, Indonesia serta Asia Barat. Al Jabbar Healthcare mempunyai beberapa produk berkualiti yang telah mendapat pengiktirafan didalam dan diluar negara kerana keberkesananya menyembuhkan pelbagai penyakit kronik dengan kaedah alternatif seperti mesin terapi DR.JISM, FAMILY DR.,Al Jabbar Luxury Therapysm dan DR.JISM 10SERIES. Al-Jabbar Herbs merupakan satu-satunya syarikat bumiputera yang memasarkan mesin terapi medan elektrik statik iaitu Dr. Jism di Malaysia.

Dia nih memey kaki auta punya orang bro...kuat scam nih....adik kepada pelakon Arwah Rafi Husin.......kepada sesiapa yang ada masaalah penyakit hati aku x galakkan membeli tonik hatinya.....

jiwa
26-12-2012, 08:33 AM
tgok video memang geram je kan.tp ble pk balik...xkan la dye nak g serang2 x pasal2..mesti de reason..

aku setu dengan hang...sapa-sapa tau cerita sebenar ...mai la cerita

al5911
26-12-2012, 08:39 AM
harap insaf n biz x jatuh. amiiin

+1

Sesama agama, sesama bangsa patut kita doakan dia...

P/s: Penah beli master water filter, ok je 5-6 hari sampai.

clorox_bersih
26-12-2012, 08:43 AM
produk dia ni g amik kat luar..pastu markup la hrga kaw2 punya..tu kaya

STndard r tu..bnyk kompeni buat mcm tu

judinbo
26-12-2012, 08:53 AM
tahun dpn dia dah tak menaja TRW lagi. mungkin sbb dah mengalami kerugian kot

putera555
26-12-2012, 08:53 AM
kerek toi mamat nie aku tgk.. xde etika jd pemimpin langsung.. kalo ye pun bwk le masuk bilik dlu bincang.. baru kene gayenye..

awiena
26-12-2012, 08:54 AM
aljabbar tak sabbar:eek:

Jeb
26-12-2012, 08:59 AM
aku walaupun xdpt tgk mmg aku dah rasa panas tgk thread ni.takpe malam nanti aku tgk video tu.mmg kurang ajar btul.apa hak dia nak marah partner niaga?orang tu datang sukarela pun dah bagus

jasonbournekillspy
26-12-2012, 09:07 AM
pertama kali tengok ceo spm ... ceo paling rendah pon degree ... mungkin dia kene sambung belajar lagi ni ... xpon jadi pengerusi je ... amek la ceo yang ada master ... boleh lagi nak selamatkan al jabbar ni ...

aced
26-12-2012, 09:14 AM
bagi aku pulak, itulah ujian ALLAH utk dia setelah dia (ceo al-jabar) jadi kaya. kita esok pulak x tau la kalau dh kaya, dpt pangkat, terkenal. ntah2 peragai lg buruk dari ceo nih. harap ceo nih insaf,kembali kepangkal jalan dan jadilah jutawan yg beriman, bersedekah dan beramal solleh. amin :)cgrock

astrowan
26-12-2012, 09:17 AM
aku walaupun xdpt tgk mmg aku dah rasa panas tgk thread ni.takpe malam nanti aku tgk video tu.mmg kurang ajar btul.apa hak dia nak marah partner niaga?orang tu datang sukarela pun dah bagus
ko tak tengok pon dah panas

kami yg tengok ni pasang aircon pon dok panas :D:D:D:D

Zek Thuganomics
26-12-2012, 09:19 AM
hmmm baru teringin nak bli satu

syakirin
26-12-2012, 09:19 AM
rude..tu jer perkataan sesuai..

zerodecibal
26-12-2012, 09:23 AM
orn mentaliti rendah bila dpt naik atas camtu laaa,,, jangan bongkak sangat .. Allah nak amik balik nikmat sekejap je

khg
26-12-2012, 09:23 AM
teknik motivasi tu.. :D:D berapi je marah...

bila dah tahap mcm al jabbar ni, byk stokis, maybe payah nak handle.

member aku jadi 1 negeri punya pengedar, satu produk kesihatan yg sedang top, dia kata.... bulan lepas, 2 pengedar negeri kena terminate.. padahal top sale tu.

rahl
26-12-2012, 09:25 AM
ngn org bwh cmni..
mmg xlame la ko niage..

my.name.is.nad
26-12-2012, 09:26 AM
pertama kali tengok ceo spm ... ceo paling rendah pon degree ... mungkin dia kene sambung belajar lagi ni ... xpon jadi pengerusi je ... amek la ceo yang ada master ... boleh lagi nak selamatkan al jabbar ni ...

Org no 2 terkaya dch. Tim peck king. Darjah 6 je. Ads org book smart. Ada org street smart...

hisham27
26-12-2012, 09:29 AM
Aku tengok dia jual penapis air Rm499 harga asal dekat RM2k ..
Perghhhhh bayangkan untung dia sesiapa yang beli dengan harga asal..

ezeynet
26-12-2012, 09:30 AM
al-jubbor la mcm ni

lengkuas
26-12-2012, 09:30 AM
video pertama dalam hotel tu macam babak dalam filem-filem gangster. kalau mamat ni belakon filem gangster mesti gempak:))

mon99
26-12-2012, 09:31 AM
ksian la lelaki td..klau dh full time buat keje 2, hbis nk keje pe lg??
ishh xptot tol la..lantik org laen jd ceo je..mu xlyak!

GamezStar
26-12-2012, 09:31 AM
belum lagi dapat pangat datuk klu dapat pergh .. mau lagi kurang ajar..


boikot!

percumaforex
26-12-2012, 09:32 AM
ingat hati..ingat aljabbar...wakakaka motto

tapi memang kurang ajar ni orang la..kasi cebuk dia kat luar

Ahwazi Mustafa
26-12-2012, 09:34 AM
no komen... kita tak tahu apa masalah dorg... x leh nak mengata lebih... mungkin brader tu amek kesempatan ke atas al jabbar...

liverpool
26-12-2012, 09:34 AM
boikot ler malaun betol

Green Apple
26-12-2012, 09:36 AM
produk al jabar dari china gak kan..dgr cite ade dealer kautim ngan supplier..jual produk harga kautim ,untung tak pergi company.

irsaffy
26-12-2012, 09:38 AM
http://www.facebook.com/pages/Al-Jabbar-Kami-Tak-Suka-Anda-Orang-Melayu-Tamak-Penipu-Tunjuk-Baik/135013663276801

irsaffy
26-12-2012, 09:39 AM
sama spesis dgn dr.rozmey gak ni..aduss wat malu org kelate jer..

watibalruyub
26-12-2012, 09:40 AM
u are fired..
aku suka cara dia. ala2 donald trump

F.Afiq
26-12-2012, 09:58 AM
parking jap, opis punya pc takde speaker.. malam karang sambung tgk..

irfan1243
26-12-2012, 10:06 AM
Masalah dalaman nie.. berniaga biasalah.. kalo ikut video.. sedia maklum
dealer tu mungkin beli terus dari china tidak melalui al jabbar cuma pengiklanan masih guna brand aljabbar .. kira nak untung lebih lah nie ..
komen lebih2 tak tahu cite sebenar.. salah anggap/komen dapat dosa plak.. dugaannnnnnn!!!!!

fitxleaf
26-12-2012, 10:07 AM
member aku dak cg gak pnh keje buang stiker lame mesin aljabbar tu lps tu ltak stiker dia. kre rebranding la kn. tp rsenya brg yg asal xde la bribu2 mlampau cm skg dia jual tu.

jamtulenmurah
26-12-2012, 10:08 AM
Produk cokia dari China?? Mana kau tahu??

Kalau mark-up kaw kaw kat sini bukan dia sorang aje, ramai peniaga Melayu lagu ni laa...

Kalau tak macam mana nak untung??

Orang Melayu dan mentaliti cepat kaya memang susah nak pisah bro...

Ada 3 jenis mesin terapi elektrostatik......... satu buatan Jepun..... mahal dan berkualiti tinggi........ satu buatan korea..... satu lagi buatan china........ yg china nya murah...... Blog aidid dah check dah aljabbar nya produk dari china.

Bukan nak kondem...... tapi hang baca sendiri dalam ulasan aidid tu.

jamtulenmurah
26-12-2012, 10:10 AM
no komen... kita tak tahu apa masalah dorg... x leh nak mengata lebih... mungkin brader tu amek kesempatan ke atas al jabbar...

sepatutnya Profesional la. Nak maki hamun 1 to 1 personal dalam bilik. Bukan marah open mcm tu.

kredibiliti sebagai ceo dah teruk tu.

Org tgk pun hilang respek.

Mitokondrion
26-12-2012, 10:10 AM
hrp dapat selesaikan masalah ni dgn baik2... hidup perniagaan org melayu..

-RIZUAN-
26-12-2012, 10:11 AM
tuhan tgh uji tu....dia lupa pusingan roda tu

sakaratul
26-12-2012, 10:14 AM
dasar klantanfag...

klantanfag macam ni tak boleh dibagi muka langsung..

Kamaruzaman Che Hussein


BIODATA

NAMA : Mohd Kamaruzaman Che Hussain
UMUR : 39 tahun
ASAL : Jalan Atas Paloh, Kota Bharu, Kelantan
JAWATAN : Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Al-Jabbar Herbs Sdn Bhd
PENDIDIKAN : Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
ISTERI : Norsusilawati Mohd Akhir
ANAK : Putri Norhidayah (6), Putra Fakrusi Syakirin, (5) dan Putra Adam Haris (1)
SASARAN EKSPORT : Negara OIC sasaran jualan produk Al-Jabbar


Beliau tidak pernah melanjutkan pelajaran setelah tamat menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sri Gombak, Selangor. Sebaliknya beliau mengambil keputusan merantau ke Indonesia selama lima tahun untuk mendalami ilmu agama dan bidang perubatan herba bagi membolehkannya membantu para pesakit yang memerlukan.

Al-Jabbar Healthcare adalah salah satu daripada anak syarikat Al-Jabbar Group, sebuah syarikat berasaskan penjagaan kesihatan alternatif memulakan operasi sejak 5 Ogos 2008. Di terajui oleh Kamaruzaman Che Hussain Pengasas dan juga CEO Al-Jabbar Group. Berbekalkan 10 tahun pengalaman dalam perniagaan, Al-Jabbar semakin dikenali ramai melalui produk mesin terapi medan elektrostatik Dr.Jism dan juga Family Dr. Dua " Killer Product" ini mendapat sambutan yang sangat hebat di serata Malaysia dan termasuuk juga di Brunei dan Indonesia.

Sekarang Al-Jabbar sedang mengembangkan sayapnya ke seluruh Malaysia, Indonesia serta Asia Barat. Al Jabbar Healthcare mempunyai beberapa produk berkualiti yang telah mendapat pengiktirafan didalam dan diluar negara kerana keberkesananya menyembuhkan pelbagai penyakit kronik dengan kaedah alternatif seperti mesin terapi DR.JISM, FAMILY DR.,Al Jabbar Luxury Therapysm dan DR.JISM 10SERIES. Al-Jabbar Herbs merupakan satu-satunya syarikat bumiputera yang memasarkan mesin terapi medan elektrik statik iaitu Dr. Jism di Malaysia.

Muhammad_27
26-12-2012, 10:18 AM
dasar klantanfag...

klantanfag macam ni tak boleh dibagi muka langsung..

tak baek hang kutuk orang lagu ni... marah orang2 kt sini...

GamezStar
26-12-2012, 10:21 AM
tuhan tgh uji tu....dia lupa pusingan roda tu

rase nye product yg di bawak masuk bermasalah kot.. tu yg emosi jer.

lakeside
26-12-2012, 10:32 AM
kalau aku dh lama meletopppp

AlterEgo
26-12-2012, 10:40 AM
wah...x sangka lak macam ni panas...tgk kat paper muka calm jer... x de nak menyampah macam tgk dr. rozmey... tapi sekali dia mengamuk huhuhu..

adleyzan
26-12-2012, 10:42 AM
perrggggggghhh panas giler aku tgk..

Ariff81
26-12-2012, 10:43 AM
aku rasa dia kena makan sendiri dulu tonik hati yg dia buat tu

awiena
26-12-2012, 10:45 AM
aku rasa dia kena makan sendiri dulu tonik hati yg dia buat tu

ni kene makan tonik makan hati :eek::eek::eek:

Dzoolhelmi™
26-12-2012, 10:48 AM
parking dulu...

sokia
26-12-2012, 10:49 AM
parak.............

noblegold
26-12-2012, 10:50 AM
harap insaf n biz x jatuh. amiiin

kita tengok dia pulok dalam masa setahun guane jadi

ezeynet
26-12-2012, 10:51 AM
memangla ko bina al-jabbar tu dari kosong sebab tu biz ko..
yang pegi ungkit2 kat org lain kenapa???

azryn81
26-12-2012, 10:51 AM
belum kaya mana dah berlagak. esok terlingkup xde sape nak tolong br padan muka.

Raykie
26-12-2012, 10:53 AM
no komen... kita tak tahu apa masalah dorg... x leh nak mengata lebih... mungkin brader tu amek kesempatan ke atas al jabbar...

itulah. nampak gaya macam orang yang kena marah dengan CEO tu macam amek kesempatan atas produk @ jenama Al Jabbar je.

tu pasal dalam video dia kena marah suruh turun semua jenama Al Jabbar dan kantoi amek produk dari mana.

miezanq
26-12-2012, 10:55 AM
aku ada mesin family dr nk tolak murah2.. ada sape2 nak? 1.5k.. condition ok lg.. pernah claim warranty sekali psl kne sambar petir.. nk jual psl nk pkai duit.. mak aku selalu pkai bnde ni, skit2 sendi ilang la.. utk lain2 kes aku x tau la.. cod jb.. PERINGATAN! org sakit jantung x bleh pakai ye.. pastikn korang pernah wat check up dr doktor utk jantung korang..

Raykie
26-12-2012, 10:55 AM
Ada 3 jenis mesin terapi elektrostatik......... satu buatan Jepun..... mahal dan berkualiti tinggi........ satu buatan korea..... satu lagi buatan china........ yg china nya murah...... Blog aidid dah check dah aljabbar nya produk dari china.

Bukan nak kondem...... tapi hang baca sendiri dalam ulasan aidid tu.

biasalah orang meniaga. dekat supermarket luar sana pun kebanyakkan barang2 dari China. :">:">

MaMuk
26-12-2012, 10:58 AM
garang babas mamat nih... mentang2 dah kaya... berlagak lar pulak.

suaji
26-12-2012, 11:00 AM
Tgk video mcm ter lalu sombong!..

azrulazman
26-12-2012, 11:02 AM
kenapa jadi macam ni.. huuhhh

FaZiL^aFiZi
26-12-2012, 11:03 AM
tgok video memang geram je kan.tp ble pk balik...xkan la dye nak g serang2 x pasal2..mesti de reason..

apa yg aku faham dari video ke-2 "francaisor" tu sudah jaja cerita yg owner al jabbar ni dah bangkrap.

bg aku dlm bisnes ni reputasi penting.kalo nama tercemar mmg susah nk bisnes.

kalo aku owner pun aku buat mcm tu jugak.

p/s... dalam video 1 rasanya org yg sama jugak kot.

SayaAndaKita®
26-12-2012, 11:03 AM
alangkah baiknya bawak bincang elok2, mesti org respek

bypass
26-12-2012, 11:06 AM
Bukan itu sahaja, ramai pelanggan yang membeli mesin terapi keluaran Aljabbar Group sering mengalami kerosakan pada mesin terapi walaupun hanya dipakai beberapa kali sahaja. Selepas mesin itu dihantar utk dibaiki, mesin itu tidak dipulangkan kembali kepada pelanggan asal..ada yang hampir setahun.

yg nie menarik minat aku..ade sape buleh sahkan??/

Al-jabar penipu jer.
Aku bukan nak cerita pasal berkesan ker tidak al-jabar ni.
Cuma aku nak bagi tau al-jabar ni tipu aku,
Dah berbulan-bulan aku hantar mesin al-jabar aku yang rosak untuk dibaiki sampai sekarang tak dapat semula.
Jenuh dah aku talipon macam2 alasan.
Aku dah malas dah.tunggu jerlah aku report kat tribunal.


Yang ni aku sahkan.
Sebab aku salah seorang mangsa.
Dan sampai sekarang mesin aku belum dipulangkan.
:(scam:(scam

alkeysah
26-12-2012, 11:06 AM
al-jabbar tu nama exclusive utk Allah SWT aje... kata blaja agama, tapi jahil...

LcBoy135z
26-12-2012, 11:09 AM
nama dan cantik al jabbar, tetapi ... hmm

miehensem
26-12-2012, 11:10 AM
al-jabbar tu nama exclusive utk Allah SWT aje... kata blaja agama, tapi jahil...

tu bila dia buat taik.. nama allah jugak tercemar.. :mad::mad:

Hoyoyo
26-12-2012, 11:11 AM
boleh ker nama tuhan kita jadikan brand? rasanyer x boleh kan

ejalmlk
26-12-2012, 11:17 AM
mintak dijauhkan dengan sifat sebegini ...... cabaran dalam perniagaan

Raykie
26-12-2012, 11:18 AM
apa yg aku faham dari video ke-2 "francaisor" tu sudah jaja cerita yg owner al jabbar ni dah bangkrap.

bg aku dlm bisnes ni reputasi penting.kalo nama tercemar mmg susah nk bisnes.

kalo aku owner pun aku buat mcm tu jugak.

p/s... dalam video 1 rasanya org yg sama jugak kot.

sangka yang baik2 jelah. sebab aku sendiri tak tahu cerita.

Jackhalid
26-12-2012, 11:19 AM
hampir setiap hari nampak gambar kacak beliau di front page Metro. cuba tengok bahagian bawah front page tu. hehehehe

tak ketinggalan juga akhbar2 arus perdana yang lain :)

dr_alban
26-12-2012, 11:23 AM
perniagaan berunsur networking mmg perlu bos yg mcm ni.
aku rasa mmg dah marah tahap maksima dah tu.

kbnykn perniagaan berunsur networking gagal sbb pengedar jual harga under member price

puterakota
26-12-2012, 11:26 AM
skrg tngok iklan jabbar dlm paper harga mmg diskaun kaw2 dia bagi..barang dah tak laku kot.
tulah dulu mark up rega gila bab1,skrang dah pecah lobang:(scam

rionesta
26-12-2012, 11:28 AM
kita tggu pencerahan dr sumber2 lain plak...

moore426559
26-12-2012, 11:29 AM
Orang bowdoh jer percaya ngan al jabbar ni. Aku dah tahu dah scam, saper suruh percaya

mamak_bosan
26-12-2012, 11:29 AM
ceo xprofesional lgsg..terpekik2 depan org ramai..cuba la ko masuk bilik ko melalak le sepuas hati..

Penbiru
26-12-2012, 11:31 AM
tgok video memang geram je kan.tp ble pk balik...xkan la dye nak g serang2 x pasal2..mesti de reason..

adik aku pernah kerja dgn dia...dia ni akan tolong betul2 melayu yg nak niaga...tapi siapa buat masalah mcm khianat dia semua tu memang dia marah...tak silap aku dia gaji seorang ustaz untuk jadi iman solat kat surau ofis dia...dan byk sedekah kat anak2 yatim ni.

dia marah mesti ada sebab tu

Jackhalid
26-12-2012, 11:32 AM
Ikut pemahaman aku:

Video 1 - mamat tu banyak bunyi komplen itu ini, mungkin dia terlepas sesuatu sbb dlm video tu CEO cakap "awak datang tak malam tadi", mamat tu cakap "tak", pastu dia sembur "KENAPA AWAK TAK DATANG?!"

Video 2 - org tu salahguna trademark dia. guna gambar, nama, brand dsb tapi bukan kedai al-jabbar. drpd perbualan macam mamat tu amik stok dari ntah mana ntah. siap cakap dia dah bankrap lagik. yang tak tahan tu siap cabar mamat tu "awak berapa duit ada? kita tengok dalam bank siapa duit lagi banyak". hehehehe

pada aku CEO ni biasa je la. kena tegas. kalau tak org bawahan naik lemak. dia bukan saja CEO tapi juga pengasas. tentulah tahap ketegasan dia melampau. kalau bos Cina camni takde org pertikai lak

Wife aku pernah keje Jakel lagi teruk dari ni siap keluar "vodoh" dsb lagik dari mulut Owner dia tu.

Penbiru
26-12-2012, 11:32 AM
perniagaan berunsur networking mmg perlu bos yg mcm ni.
aku rasa mmg dah marah tahap maksima dah tu.

kbnykn perniagaan berunsur networking gagal sbb pengedar jual harga under member price

dia marah sebab apa yg org tu buat...menjejaskan bisnes dia

Penbiru
26-12-2012, 11:34 AM
Ikut pemahaman aku:

Video 1 - mamat tu banyak bunyi komplen itu ini, mungkin dia terlepas sesuatu sbb dlm video tu CEO cakap "awak datang tak malam tadi", mamat tu cakap "tak", pastu dia sembur "KENAPA AWAK TAK DATANG?!"

Video 2 - org tu salahguna trademark dia. guna gambar, nama, brand dsb tapi bukan kedai al-jabbar. drpd perbualan macam mamat tu amik stok dari ntah mana ntah. siap cakap dia dah bankrap lagik. yang tak tahan tu siap cabar mamat tu "awak berapa duit ada? kita tengok dalam bank siapa duit lagi banyak". hehehehe

pada aku CEO ni biasa je la. kena tegas. kalau tak org bawahan naik lemak. dia bukan saja CEO tapi juga pengasas. tentulah tahap ketegasan dia melampau. kalau bos Cina camni takde org pertikai lak

Wife aku pernah keje Jakel lagi teruk dari ni siap keluar "vodoh" dsb lagik dari mulut Owner dia tu.


setuju...org melayu kerja dgn cina kena maki dgn boss..bab1 la..vodoh la..esok elok je masuk kerja...bila kerja dgn boss yg tegas siap tak leh terima ..keluar fb...keluar blog..semua...padahal dia yg salah:eek::eek:

kunci93
26-12-2012, 11:36 AM
dari sini aku tau dia jenis panas baran...tp aku tak tau cite oenuh sape salah sape btol...stiap yg berlaku mst ada sebab....

MalayanTiger
26-12-2012, 11:37 AM
dari pemahaman aku pasal video satu tu,

CEO tu nak settle kan malam semalam,tapi mamat komplein tu dtg masa time org ramai,tu yg CEO tu naik angin,KO DTG TAK MALAM TADI?

mamat tu jawap,"TAK"

CEO tu cakap,"KENAPA KAU TIDAK DTG?"

Mamat tu jawap "OK.GUA PENAT"

jadi kesimpulan dia mamat tu dtg masa org ramai,masa waktu tertutup tak mau dtg pulak

take note everybody

Jackhalid
26-12-2012, 11:38 AM
setuju...org melayu kerja dgn cina kena maki dgn boss..bab1 la..vodoh la..esok elok je masuk kerja...bila kerja dgn boss yg tegas siap tak leh terima ..keluar fb...keluar blog..semua...padahal dia yg salah:eek::eek:

tuan lupa lagi satu. keluar youtube. hahahah

magnesium
26-12-2012, 11:40 AM
kalau nak marah orang pun,
proffesional la sikit.

bawa masuk dalam bilik, cerita slow2 dulu.
cuba selesaikan dengan cara baik.

bukan depan orang ramai pergi marah orang.
pastu angkuh pulak tu.

MalayanTiger
26-12-2012, 11:41 AM
kalau nak marah orang pun,
proffesional la sikit.

bawa masuk dalam bilik, cerita slow2 dulu.
cuba selesaikan dengan cara baik.

bukan depan orang ramai pergi marah orang.
pastu angkuh pulak tu.

betul jugak,tapi ceo tu ada kata dia nak settle kan malam semalam,tapi mamat tu tak dtg,tapi dtg masa ramai org pulak.

magnesium
26-12-2012, 11:44 AM
betul jugak,tapi ceo tu ada kata dia nak settle kan malam semalam,tapi mamat tu tak dtg,tapi dtg masa ramai org pulak.

tu saya cakap, ajak masuk ke bilik.

xda bilik, pergi jauh dari orang ramai.

ni sampai orang rakam lagi.

drpsychomereng
26-12-2012, 11:51 AM
kah kah kah.. ni lah jutawan miskin disisi Allah.. tak menghormati ulama n ustaz.. paggil dtg kuliah, tp yg hadir 5org.. pastu sumbangan pada ustaz xde.. ustaz dtg jauh2 dia bg tshirt.. depa ingt ustaz tu malaikat xpayah gune minyak n makan.. dpn hq tayang kemewahan dgn kereta2 mewah.. tp hati itam.. xcaya ko p tanye ustaz halim din, dia juga terkena dgn Aljabar bin mangkuk wal ayuni

AuraSuccess_88
26-12-2012, 12:00 PM
tak patut dia dok marah depan2 lagu tu...

Jongkidin
26-12-2012, 12:03 PM
It takes 20 years to build a reputation and five minutes to destroy it. If you think about that, you will do things differently.”
- Warren Buffett

"Selama 15 tahun di perlukan untuk membina empayar perniagaan dan hanya 2 video di youtube diperlukan untuk menghancurkannya. Jika anda mengetahuinya, anda akan berjaga-jaga dengan kamera video."
- Tanpa Nama

haki
26-12-2012, 12:04 PM
kalau nak marah orang pun,
proffesional la sikit.

bawa masuk dalam bilik, cerita slow2 dulu.
cuba selesaikan dengan cara baik.

bukan depan orang ramai pergi marah orang.
pastu angkuh pulak tu.

klu org amerika marah sembur cmtu je bro.....xde da nk pro.

mat saleh dr US n Aus mmg cakap kurang ajar sket...

klu jepun lak cm kalut hehe...exp ms swsta :D

haki
26-12-2012, 12:06 PM
setuju...org melayu kerja dgn cina kena maki dgn boss..bab1 la..vodoh la..esok elok je masuk kerja...bila kerja dgn boss yg tegas siap tak leh terima ..keluar fb...keluar blog..semua...padahal dia yg salah:eek::eek:

sm cm klu repair kete ke pe...xleh tegur..aku penah kene dgn sorg tokey baiki kete..bile aku komplen aku nk balik kabel spark plug aku...die jawab "besa sgt la kabel plag dio tu" (dalam bahasa klate la).. aku beli kabel tu rm200...die blasah bg org lain...

miehensem
26-12-2012, 12:09 PM
ada sebab jugak dia marah tu.. tp cara dia buat tu tak kena..

Penbiru
26-12-2012, 12:10 PM
sm cm klu repair kete ke pe...xleh tegur..aku penah kene dgn sorg tokey baiki kete..bile aku komplen aku nk balik kabel spark plug aku...die jawab "besa sgt la kabel plag dio tu" (dalam bahasa klate la).. aku beli kabel tu rm200...die blasah bg org lain...

sebab tu kadang2 org gi ke bengkel cina..tapi bengkel kuat kalentong...kena tambah itu ini...tapi tokey kedai keta yg bro pergi tu memang haprak la kalau gitu...apa hak dia nak marah customer balik mcm tu

clorox_bersih
26-12-2012, 12:11 PM
Ikut pemahaman aku:

Video 1 - mamat tu banyak bunyi komplen itu ini, mungkin dia terlepas sesuatu sbb dlm video tu CEO cakap "awak datang tak malam tadi", mamat tu cakap "tak", pastu dia sembur "KENAPA AWAK TAK DATANG?!"

Video 2 - org tu salahguna trademark dia. guna gambar, nama, brand dsb tapi bukan kedai al-jabbar. drpd perbualan macam mamat tu amik stok dari ntah mana ntah. siap cakap dia dah bankrap lagik. yang tak tahan tu siap cabar mamat tu "awak berapa duit ada? kita tengok dalam bank siapa duit lagi banyak". hehehehe

pada aku CEO ni biasa je la. kena tegas. kalau tak org bawahan naik lemak. dia bukan saja CEO tapi juga pengasas. tentulah tahap ketegasan dia melampau. kalau bos Cina camni takde org pertikai lak

Wife aku pernah keje Jakel lagi teruk dari ni siap keluar "vodoh" dsb lagik dari mulut Owner dia tu.

perlu tengok dan perlu tau situasi sebenar..
kalau setakat separuh2 macam ni, macam2 cerita boleh jadi..
video yang kedua tu dia ada sebut ramai biz partner yg komplen kat dia pasal brader yang dia marah tu..tapi dia kata sabar..sabar..
mungkin ada situasi yang buat si kamarulzaman ni marah melampau kot..

pqsgy
26-12-2012, 12:13 PM
It takes 20 years to build a reputation and five minutes to destroy it. If you think about that, you will do things differently.”
- Warren Buffett

"Selama 15 tahun di perlukan untuk membina empayar perniagaan dan hanya 2 video di youtube diperlukan untuk menghancurkannya. Jika anda mengetahuinya, anda akan berjaga-jaga dengan kamera video."
- Tanpa Nama

so true.. :))

rayz
26-12-2012, 12:15 PM
Produk mai cina markup gila2..adib tu pun dah bongkar.

Org tua2 kena tipu.

miehensem
26-12-2012, 12:16 PM
sebab tu kadang2 org gi ke bengkel cina..tapi bengkel kuat kalentong...kena tambah itu ini...tapi tokey kedai keta yg bro pergi tu memang haprak la kalau gitu...apa hak dia nak marah customer balik mcm tu

aku bab bengkel keta ni.. mintak maaf la.. satu kedai melayu je yg aku caya.. tu pun sbb owner tu baguih n well trained.. lain2.. semua kedai cina je la.. tu pun kena pandai pilih la.

hafyz1984
26-12-2012, 12:19 PM
bulan lps aku ada masuk kedai brg sukan ala2 ALIkhsan dia kt Bangi tu,barang pun x menarik..jersi gantung pun 2/3 helai je..interior je gempak..

Oh, Aljabbar ni pun ada bukak kedai barangan sukan macam Al-Ikhsan tu??

astrowan
26-12-2012, 12:23 PM
Oh, Aljabbar ni pun ada bukak kedai barangan sukan macam Al-Ikhsan tu??
ehhh tak ada lain la

saja offtopic skit :D

rayz
26-12-2012, 12:26 PM
kalo marah org, masuk bilik antara dia dgn org tersebut sudahla. baru pro.

haki
26-12-2012, 12:27 PM
sebab tu kadang2 org gi ke bengkel cina..tapi bengkel kuat kalentong...kena tambah itu ini...tapi tokey kedai keta yg bro pergi tu memang haprak la kalau gitu...apa hak dia nak marah customer balik mcm tu

yup mmg haprak...kedai tu name KURNIA JAYA AUTOPART dkt ngn kubang kerian....

tokey mule2 mmg ckp manis....ni peringatan je sory off topic :D

hartanah_tender
26-12-2012, 12:32 PM
banyak juga kan cawangan aljabbar ni kan

hafyz1984
26-12-2012, 12:34 PM
aku rasa dia kena makan sendiri dulu tonik hati yg dia buat tu

:eek::eek::eek:

kipaskertas_108
26-12-2012, 12:40 PM
x brani komen lebey2..
tp ni dr pengakuan biras aku..
die kje kt al jabbar (cawangan dirahsiakan) area lembah klang..
die wat marketing..1sen komisyen pn x bayor..
walhal sale byk..die halalkan je..
gaji pn x bg 2bln,pas tu bln ke-3 bru bg..ok la..
pastu dh bg notis benti kje sbln..
die bayor gaji last month kje tu lewat siap bayor 2kali..
dan die pn kdang terpaksa wat 2kje utk al jabbar..
wat marketring siang..mlm kje kt hotel al jabbar sbb x ckup staff..
lain2 x tau la..
management fault ke staf x tau..
cume tindakan ceo ni x wajar la..
hamun org,kne la cool..

Don Malaya
26-12-2012, 12:41 PM
apa yg aku faham dari video ke-2 "francaisor" tu sudah jaja cerita yg owner al jabbar ni dah bangkrap.

bg aku dlm bisnes ni reputasi penting.kalo nama tercemar mmg susah nk bisnes.

kalo aku owner pun aku buat mcm tu jugak.

p/s... dalam video 1 rasanya org yg sama jugak kot.

x same rasenye..ko tgk btol..berbeza

hafis_81
26-12-2012, 12:43 PM
Oh, Aljabbar ni pun ada bukak kedai barangan sukan macam Al-Ikhsan tu??

ada kt bangi,sederet dgn Mizi Sports..

kipaskertas_108
26-12-2012, 12:43 PM
klu org amerika marah sembur cmtu je bro.....xde da nk pro.

mat saleh dr US n Aus mmg cakap kurang ajar sket...

klu jepun lak cm kalut hehe...exp ms swsta :D

yg baek kita jd teladan..yg x baek kite sempadankan..
kite org melayu..org islam..
ade adab..
:">

kipaskertas_108
26-12-2012, 12:45 PM
kah kah kah.. ni lah jutawan miskin disisi Allah.. tak menghormati ulama n ustaz.. paggil dtg kuliah, tp yg hadir 5org.. pastu sumbangan pada ustaz xde.. ustaz dtg jauh2 dia bg tshirt.. depa ingt ustaz tu malaikat xpayah gune minyak n makan.. dpn hq tayang kemewahan dgn kereta2 mewah.. tp hati itam.. xcaya ko p tanye ustaz halim din, dia juga terkena dgn Aljabar bin mangkuk wal ayuni

:)cgrock
betul tu..

magnesium
26-12-2012, 12:49 PM
klu org amerika marah sembur cmtu je bro.....xde da nk pro.

mat saleh dr US n Aus mmg cakap kurang ajar sket...

klu jepun lak cm kalut hehe...exp ms swsta :D


Hoho

Jadi dia ikut cara amerika la ye?

Tapi bila dia marah depan orang, baru suma orang takut.

kemey
26-12-2012, 12:55 PM
dengar dia cakap KL pun aku dah dapat detect dia orang kelantan..
x tau pun sebelum ni dia orang kelantan...

orang kelantan sebelum nih pun mmg ramai org tak berapa suka.. ditambah mamat nih buat macam nih.. makin ramai org anti org2 kelantan...

lebih memburukkan imej negeri lagik ada...

AILA2002
26-12-2012, 12:56 PM
miskinnya dia...

doakan supaya dia mendapat hidayah...

berbeza sungguh dgn sorang sahabat aku yg latarbelakang pendidikan yg sama tapi dah status jutawan....

mungkin Allah sedang menguji dia dgn kemewahan, kerana ujian begitu tak ramai yang mampu melawan...

kkerisemas
26-12-2012, 12:57 PM
Tertekan aku tgk video ni...arghhh!!

kemey
26-12-2012, 12:58 PM
ehhh...nmpak nye...dua video tu...org yg berbeza...

mmg org yg berbeza... video pertama tuh rakan niaga dia dari sarawak dalam kurus perniagaan dia...

yg kedua tuh stokis owner dari kedah...

Don Malaya
26-12-2012, 01:01 PM
kat video 2 tu mmg jelas...CEO al jabbar marah en remy sbb amik supplier bukan dr dia...leaps tu gune name al jabbar...product same sebijik mcm al jabbar punye..sol dlm kes nie..mcm mane????

bg aku..since al jabbar nie bnyk masalah........x lame dah nie...mau lingkup wooo

kemey
26-12-2012, 01:01 PM
belajo SPM ajer pon? belajar agama apo kek Indon tuh:eek::eek::eek::eek: perangai mcm harem ajer

belajor ilmu menipu dan kuang ajor kat indon kot...:eek:

kemey
26-12-2012, 01:07 PM
Dia nih memey kaki auta punya orang bro...kuat scam nih....adik kepada pelakon Arwah Rafi Husin.......kepada sesiapa yang ada masaalah penyakit hati aku x galakkan membeli tonik hatinya.....

owhh... adik rafee hussain yg berlakon dulu.... bleh makin teruk ker makan tonik dia...

yuu
26-12-2012, 01:09 PM
dlm video ke 2 tu ada ceo tu mention masa mula2 dia bg brg dulu 100k-200k nk tlg dia, pastu rakan niaga tu mcm sabotaj dia, tu yg dia bengang kot..

tp mcmn pun mmg xpatut dia marah mcmtu..marah dlm bilik jer la..jgn jatuhkan air muka org..

kipaskertas_108
26-12-2012, 01:09 PM
aku quote dr uploader video kt utube..

Published on Dec 22, 2012
CEO Aljabbar telah mengambil berpuluh ribu duit rakan niaga seluruh malaysia atas alasan pembelian barang oleh rakan niaga untuk diniaga kan. Tetapi ramai rakan niaga yang sehingga sekarang masih lagi tidak menerima barangan perniagaan mereka menyebabkan En.Remy dari permatang rawa ini bertindak menjual barangan dari syarikat lain.

Tetapi, CEO Aljabbar datang secara mengejut dan terus menengking En.Remy serta terus mengeluarkan En.Remy dari rakan niaga beliau..

Persoalannya, adakah patut CEO Aljabbar menengking rakan niaga beliau yang paling banyak membawa keuntungan kepda beliau??Masalah ini berpunca dari sikap tidak profesional CEO Aljabbar dan acuh tak acuh pihak pengurusan beliau bagi memberikan barangan niaga yang telah pun dibayar pendahuluan hampir puluhan ribu ringgit.

masalah ini telah berlarutan setahun lebih sejak program rkan niaga ini dilancarkan ketika akhir tahun 2011. Rakan Niaga masih tidak menerima barangan mereka. Bukan itu sahaja, ramai pelanggan yang membeli mesin terapi keluaran Aljabbar Group sering mengalami kerosakan pada mesin terapi walaupun hanya dipakai beberapa kali sahaja. Selepas mesin itu dihantar utk dibaiki, mesin itu tidak dipulangkan kembali kepada pelanggan asal..ada yang hampir setahun.

Apabila ditanyakan kepada bekas konsultan Aljabbar yang pernah bekerja didalam syarikat beliau, mesin itu tidak akan dipulangkan kembali kerana mesin2 yang telah dibaiki akan dijual kembali kepada pelanggan baru..sebab itu pelanggan yang menghantar mesin utk dibaiki tidak pernah dipulangkan.

Program terbaru beliau kali ini adalah bertemu dengan rakan2 niaga beliau yang baru dan meminta mereka melabur utk barangan Aljabbar untuk tujuan perniagaan. Saya berharap, tidak ada yang tertipu lagi dengan Aljabbar ini lagi. Syarikat beliau mengalami masalah dan memerlukan wang dengan pantas. Kilang herba beliau di kota baharu telah ditutup. Percayalah, anda yang telah melabur tidak akan dapat barangan anda, kalau ada pun, tidak lengkap seperti yang dijanjikan oleh Aljabbar. Saya telah merasainya dan mengalami kerugian yang besar kerana mempercayai syarikat anak melayu kita ini..

one more..

Published on Dec 3, 2012
CEO AL JABBAR kamarulzaman kurang ajar terhadap perserta rakaniaga al jabbar group yang berlangsung pada 01 disember 2012,oriental hotel,kajang yang dihadiri seramai 220 rakaniaga al jabbar group bagi menyelesaikan isu dan masalah dikalangan rakaniaga dengan pihak pengurusan (HQ) saksikan betapa kurang ajarnya beliau..

kemey
26-12-2012, 01:09 PM
pertama kali tengok ceo spm ... ceo paling rendah pon degree ... mungkin dia kene sambung belajar lagi ni ... xpon jadi pengerusi je ... amek la ceo yang ada master ... boleh lagi nak selamatkan al jabbar ni ...

pertama kali tgk CEO SPM...??? jgn ko tak tau... bilioane melayu terkaya di malaysia syed mokhtar al bukhari tuh pun hanya sijil SPM sahaja... takder diploma langsung...:D

faizk
26-12-2012, 01:13 PM
ok je aku tgk,mgkin ade sbb kot

Don Malaya
26-12-2012, 01:17 PM
dlm video ke 2 tu ada ceo tu mention masa mula2 dia bg brg dulu 100k-200k nk tlg dia, pastu rakan niaga tu mcm sabotaj dia, tu yg dia bengang kot..

tp mcmn pun mmg xpatut dia marah mcmtu..marah dlm bilik jer la..jgn jatuhkan air muka org..

pastu en remy ckp..."tp sy bayar kan?? tp sy bayar kan??? "

kemey
26-12-2012, 01:21 PM
itulah. nampak gaya macam orang yang kena marah dengan CEO tu macam amek kesempatan atas produk @ jenama Al Jabbar je.

tu pasal dalam video dia kena marah suruh turun semua jenama Al Jabbar dan kantoi amek produk dari mana.

nampak dalam video tuh... si tokey al; jabbar nih marah makin hamun kat owner stokis sebab jual barang lain tapi pakai tagline al jabbar...., yg owner stokis cakap.. sebab banyak barang takder.. order tak sampai2, byk komplen dari customer..

tapi ceo al jabbar terus hentam tak kasi can cakap langsung...

kkerisemas
26-12-2012, 01:26 PM
Silap haribulan kena serkup jugak die ni...confirm bodyguard bsusun..tu yg langsi semacam je...

magnesium
26-12-2012, 01:27 PM
nampak dalam video tuh... si tokey al; jabbar nih marah makin hamun kat owner stokis sebab jual barang lain tapi pakai tagline al jabbar...., yg owner stokis cakap.. sebab banyak barang takder.. order tak sampai2, byk komplen dari customer..

tapi ceo al jabbar terus hentam tak kasi can cakap langsung...

Jadi betul la al jabbar ni memang problem,
Barang x der, order x sampai n banyak komplen (maybe kualiti issue?).

mat_letop
26-12-2012, 01:32 PM
beli dekat china berapa je bendalah
al jabar nih
kaw kaw melayu kena tipu

Don Malaya
26-12-2012, 01:33 PM
Video ke 2

http://img267.imageshack.us/img267/7531/63541351.png
http://img835.imageshack.us/img835/6800/66743632.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/320/62626704.jpg

awiena
26-12-2012, 01:34 PM
beli dekat china berapa je bendalah
al jabar nih
kaw kaw melayu kena tipu

menipu ajer jabbar ni

Keyroll
26-12-2012, 01:35 PM
bongkak takbur riak... mmg akan ada balasannya... sama mcm kawan baik aku... dulu pagi petang siang malam jalan sama2... skrg dh jadi jutawan... aku pn dia xpandang... mmg byk dugaan kene kat dia... 2x ofis kene pecah masuk... skali kene pecah mau riban2 melayang....

moral of the story... jgn bongkak riak takbur... nanti Allah bagi cash...

awiena
26-12-2012, 01:36 PM
belajor ilmu menipu dan kuang ajor kat indon kot...:eek:

hehehehe Indon mmg teror bab nipu nih...HPA pun nak mampus sebab orang Indon ler

sasuke88
26-12-2012, 01:38 PM
kat rumah pakai penapis air dia.. ok je...

nasib baik kut.:D

kemey
26-12-2012, 01:39 PM
Jadi betul la al jabbar ni memang problem,
Barang x der, order x sampai n banyak komplen (maybe kualiti issue?).

tak tau lak aku sebab tak pernah berniaga atau pakai produk al jabbar pung...:D

kemey
26-12-2012, 01:40 PM
hehehehe Indon mmg teror bab nipu nih...HPA pun nak mampus sebab orang Indon ler

tapi, aku tgk lately nih banyak produk2 kesihatan laa... kosmetik laa semua org2 kelantan semuanya....

kelantan dah jadi negeri pusat kecantikan ker sekarang...??

moore426559
26-12-2012, 01:42 PM
Dr jism tu cuma placebo effect jer. Org kita percaya sgt benda mcm ni

awiena
26-12-2012, 02:02 PM
tapi, aku tgk lately nih banyak produk2 kesihatan laa... kosmetik laa semua org2 kelantan semuanya....

kelantan dah jadi negeri pusat kecantikan ker sekarang...??

orang Kelate kan otak bisnes..cuma mamat ni gua tgk dah lain mcm ajer

awiena
26-12-2012, 02:02 PM
Dr jism tu cuma placebo effect jer. Org kita percaya sgt benda mcm ni

welcome dr moore..lama tak jumpo eko..kekeke..hok ni eden cayo placebo effect

magnesium
26-12-2012, 02:30 PM
[QUOTE=Don Malaya;15608081]Video ke 2


http://img835.imageshack.us/img835/6800/66743632.jpg


Zaman kawan baik:))

epozer
26-12-2012, 03:10 PM
[QUOTE=Don Malaya;15608081]Video ke 2


http://img835.imageshack.us/img835/6800/66743632.jpg


Zaman kawan baik:))

habis madu sepah di buang...:D:D:D

zall
26-12-2012, 03:13 PM
setau aku, mamat ni ada diploma IT kat UTM...

AuraSuccess_88
26-12-2012, 03:18 PM
kah kah kah.. ni lah jutawan miskin disisi Allah.. tak menghormati ulama n ustaz.. paggil dtg kuliah, tp yg hadir 5org.. pastu sumbangan pada ustaz xde.. ustaz dtg jauh2 dia bg tshirt.. depa ingt ustaz tu malaikat xpayah gune minyak n makan.. dpn hq tayang kemewahan dgn kereta2 mewah.. tp hati itam.. xcaya ko p tanye ustaz halim din, dia juga terkena dgn Aljabar bin mangkuk wal ayuni

yg nie ada dengar juga :)cgrock:)cgrock

magnesium
26-12-2012, 03:29 PM
Ada x usahawan al jabbar dalam cg ni.

Leh story sikit kat kami ni.

yassin_sam10
26-12-2012, 04:18 PM
habis la perakam video ni.. kene belasah la nanti dgn CEO tu..

Ahmad07
26-12-2012, 04:41 PM
pertama kali tengok ceo spm ... ceo paling rendah pon degree ... mungkin dia kene sambung belajar lagi ni ... xpon jadi pengerusi je ... amek la ceo yang ada master ... boleh lagi nak selamatkan al jabbar ni ...

ko ni mesti budak2 lagi kan? lawak la... :eek::eek::eek:

http://beingfabat40.files.wordpress.com/2012/06/gates-and-steven.jpg

Chee-Bee
26-12-2012, 05:52 PM
ko ni mesti budak2 lagi kan? lawak la... :eek::eek::eek:

http://beingfabat40.files.wordpress.com/2012/06/gates-and-steven.jpg

:)paid aku suka yg ni.. hew hew hew..

kpd komentar jason, skrg ni spm je pn da bole potong phd maaa..

Chee-Bee
26-12-2012, 05:53 PM
sedara aku ramai gak try ni, tp mmg ask je xde stok pastu xde kesan.. hurmmmm~

zamm36
26-12-2012, 06:26 PM
pertama kali tgk CEO SPM...??? jgn ko tak tau... bilioane melayu terkaya di malaysia syed mokhtar al bukhari tuh pun hanya sijil SPM sahaja... takder diploma langsung...:D

bos sy yg hanya SRP je. hormat semua org tak kira staff atau customer atau agen.. selama 5 thn sy kerja dgn dgn dia. tak pernah marah2 depan staff/agen atau customer .... jika ada masalah. bos sy suka bincang one by one je dlm bilik dia... bila kluar bilik biasa masalah settle. senyum gelak2 je :)

taklah tengking depan org ramai.. nampak sangat perangai elok atau tidak boss nyer.

Don Malaya
26-12-2012, 06:29 PM
ini gambar kedai tersebut...

http://img194.imageshack.us/img194/6166/60112426701128673915614.jpg

momoque
26-12-2012, 06:34 PM
aku gi stokis al-jabbar kt jb ni ilek je dlm tu jual produk2 kompeni lain...

ceo lom tau lg kot...he3

Hitman™
26-12-2012, 06:36 PM
cara dye bincg tue xmcm CEO langsung...mcm gangster lggar tmpt org.

aku tgk pown ilang respect, xksh lar CEO ker ape.

hafyz1984
26-12-2012, 06:39 PM
Dr jism tu cuma placebo effect jer. Org kita percaya sgt benda mcm ni

Placebo effect tu apa??

hairy84
26-12-2012, 06:42 PM
tgk video die mcm ade xkene je... kalau dapat dengar dari awal mesti kite tau sebab ... nak cakap bankrup tgk banyak branch die bukak..HQ kat kajang nie pun dok buat promosi...

zamm36
26-12-2012, 06:44 PM
cara dye bincg tue xmcm CEO langsung...mcm gangster lggar tmpt org.

aku tgk pown ilang respect, xksh lar CEO ker ape.

setuju.. jika marah sgt pun kat org tu. toksahlah marah bagi org luar tengok sekali.. kan itu menjatuhkan maruah org.
kesian aku tengok rakan niaga tu kena tengking...... bongkak sgt ceo al jabbar ni. siap cakap duit ko banyak ke... huhuh panas aku dengar. :mad:

dhen
26-12-2012, 06:44 PM
pertama kali tengok ceo spm ... ceo paling rendah pon degree ... mungkin dia kene sambung belajar lagi ni ... xpon jadi pengerusi je ... amek la ceo yang ada master ... boleh lagi nak selamatkan al jabbar ni ...

Pandangan camni jugak buat byk kompeni Melayu tak bertahan lama..melingkup akhirnya..

green_maskman
26-12-2012, 06:45 PM
welcome dr moore..lama tak jumpo eko..kekeke..hok ni eden cayo placebo effect

eh sama ler avatar....:)):)):)) klau avatar leh grak kn best

zerkz
26-12-2012, 06:52 PM
kene blaja urus kemarahan ni... tuhan tak suka... tunggu la tuhan pusing kan balik ape ko buat.... tak kira la ape kes pun.. patut tarik ke belakang bincang.. jgn jatuhkan aib orang.. tgah muda kita boleh la buat org.. tapi sampai bila......... erm......

Saleh83
26-12-2012, 06:52 PM
x profesional la..... tu je aku nak ckp.... x kesah la ada masalah juta2 pon.. jgn la dpn khalayak ramai.. nanti bila dah jatuh, baru ada akai.... Puiii

scharger101
26-12-2012, 06:54 PM
sekarang org belajar nak kaya,bukan nak belajar nak bangga ade sijil dah

awiena
26-12-2012, 07:00 PM
eh sama ler avatar....:)):)):)) klau avatar leh grak kn best

den pun tgh cari idea camne nak kasi gorak neh :eek::eek::eek::eek:

caklempong
26-12-2012, 07:01 PM
jangan bongkak dan berlagak ketika di atas..#:-S

http://1.bp.blogspot.com/_vRuhStha5i8/TP0GN8IgohI/AAAAAAAADIY/mF3jMlP-dJM/s320/khir_penyapu.jpg

awiena
26-12-2012, 07:04 PM
Placebo effect tu apa??

placebo efek ni mcm den bg ko cokelat...tapi bungkus elok elok tp den cakap kat eko ni ubat kuat batin...ko balik makan tetiba adik eko keras....sebenarnya adik ko mmg dah kuek pon...ko ajer pk ubat tuh power :eek::eek::eek:

fuyoh13
26-12-2012, 07:07 PM
kasi terjah la...

fareast262
26-12-2012, 07:08 PM
Nak btau kalau macam nih cara dier.... Lagi beberapa tahun xlama lagi mmg bungkus la jenama aljabbar nih....

haki
26-12-2012, 07:08 PM
jangan bongkak dan berlagak ketika di atas..#:-S

http://1.bp.blogspot.com/_vRuhStha5i8/TP0GN8IgohI/AAAAAAAADIY/mF3jMlP-dJM/s320/khir_penyapu.jpg

yup btl...jgn bongkak.... xlame mane pas bg penyapu die kene sape :D

aqu_fadhil
26-12-2012, 07:08 PM
orang x profesional ni...
jangan di layan....

panglima_ayam
26-12-2012, 07:08 PM
dari video yg aku tgk ,apa yg aku faham dia beli mesin tak ada jenama ,tapi dia guna nama aljabar ,kat situ stokis tu untung kuat dah ,sebab tu ceo dia mengamuk sebab stokis untung kuat ,jadi dia marah la sebab dia tak untong besaq

semalu
26-12-2012, 07:13 PM
dia jadi rakan niaga Al ikhsan ker, dia yang founder al ikhsan, rasa2 den , founder al ikhsan org johor

founder AL-Ikhsan Sport namenye Ali Hassan.. menetap di Johor. Asal Penang.. mula2 berniaga kecil2-an ketika belajar di UTM.

Orgnye tegas dan mulut 'laser' tapi hakikatnya baik hati..

Dulu lepas sekolah pernah keje dgn company ni.. start dari kuli naik sampai supervisor.. pastu benti sbb sambung belajar..

WMComm
26-12-2012, 07:14 PM
langit x sentiasa cerah :)

pajamada
26-12-2012, 07:20 PM
baru ingat nak bekerjasama ngan dierang ni...

9_9
26-12-2012, 07:22 PM
dunia ni mcm roda

alpine_star
26-12-2012, 07:33 PM
kite tunggu kemunculan rakaman yg seterus nyer...