PDA

View Full Version : Johor Fan Club - Conquer ASIAN - MISI ACL 2015


Pages : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141

bengang2003
09-01-2013, 12:34 PM
kejap je dah page 1000. boleh kejar page kelantan ni. hahahaha

Ussf
09-01-2013, 12:37 PM
dan satu lagi, player kebangsaan d JDT semua pancit awal. fitness level bertahan sampai minit 60-70 sj. beza dengan player pahang yang bertahan smpai minit akhir, tengok sj jalal yang umur 38 tapi turun naik membantu pasukan.

Betul la... Tgk la satu2 nya player kebangsaan dlm team Pahang pn kejang otot... Hrm, apa jenis training yg Rajagopal bg kt diog dulu?? hehehe...

janggut_X
09-01-2013, 12:53 PM
safiq rahim mmg tenggelam semalam..
midfield phg mmg best semalam..
tahniah phg..kekalkan konsisten..

bila masa sapik rahim main bagus? hahahaha

izn
09-01-2013, 12:54 PM
kejap je dah page 1000. boleh kejar page kelantan ni. hahahaha

Yup.. boleh je kejar tu.. lagi 12,018 post, dapat la potong thread sana :)cgrock

kerunai
09-01-2013, 12:58 PM
tengok game malam ni lah, kalo TRW kalah, depa kenduri kt sana pulak ..hehehehe...so sementara waktu ni, duk la dulu jamu tetamu, nasi tambah gulai tambah standby cukup2 ..

SayaBudakBaruBelajar
09-01-2013, 01:00 PM
Terima kasih JDT FC keran memberi pengajaran berguna buat TokGajah... Alhamdulillah Dollah nmpk n perbaiki ms 2nd half.... Harap kelemahan ketara dr game semalam diperbaiki...

JDT FC mmg dikelas yang tersendiri pd 1st half... Mmg berbaloi berhabis duit utk Guiza... Mmg dia byk kucar-kacirkan defend Pahang yang sememangnya lemah... Safiq nmpk hebat pada 1st half tp mula mental bila start 2nd half... Nmpknya dia xbole main dalam tekanan... 1st half dia nmpk tenang gara2 taktikal Pahang letakkan 2 import didepan xmenjadi... Tp bila Gopi n Suren msk permainan Pahang berubah n Amirul berjaya menegekang permainan Safiq n bermula situ da nmpk Safiq sgt tertekan n mulalah main mengarut sama mcm dia main dgn Malaysia...

Apa2 pn, Fans Johor xperlu gusar... Team korang memang kuat tp nasib lebih menyebelahi Pahang... Satu lagi pesanan aku, xperlu mental bila diusik n dikutuk team lain... Biasalah tuh... Mungkin da lama sgt xfollow team Johor kot tu yg xbole terima kutukan... ahahaha.....


Terbaek :)paid:)paid:)paid

SayaBudakBaruBelajar
09-01-2013, 01:01 PM
Ada dgr2 JDT FC xtrnkan 1st eleven terbaik... Betul ke??

Selain Safee, Aidil n Del Nero? Sape lg star yg xtrn??

Kalau itu alasan kalah nmpknya xhebat la JDT FC sbb mengharapkan star2 jer... hehehe...

JOHOR BAHRU - Pasukan yang dibarisi pemain berstatus bintang, Johor Darul Takzim tidak bercadang menurunkan kesebelasan terbaik pada perlawanan pertama Liga Super 2013 menentang Pahang di Stadium Darul Makmur hari ini.

Namun, pengurus pasukan dan ketua jurulatih, Fandi Ahmad berkata, skuad Harimau Selatan itu akan tetap memberikan yang terbaik ketika menentang skuad Tok Gajah, demi melakar kemenangan bagi mengutip tiga mata penuh pertama.

Sambil menegaskan keputusan yang dibuat itu bukan untuk memperkecilkan kemampuan pasukan Pahang, beliau memberitahu, ia adalah sebahagian taktikal, perancangan dan pendekatan diambil Johor Darul Takzim dalam mencari kesebelasan terbaik.

"Hanya kerana kita tidak turunkan kesebelasan terbaik tidak bermakna kita memperkecilkan Pahang... Tidak, bukan macam itu.

"Ia adalah sebahagian taktikal dan strategi tertentu. Buat masa ini kita perlu 'simpan' barisan terbaik kami.

"Dengan dibarisi pemain-pemain ternama, sudah tentu semua pasukan akan berusaha bersungguh-sungguh untuk menewaskan kami. Tidak kira apa jua keadaan kita akan beri yang terbaik," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini, semalam.

Fandi berkata, Johor Darul Takzim kini mempunyai semangat berpasukan lebih baik berbanding ketika tewas kepada Johor pada perlawanan akhir kejohanan Jemputan Empat Penjuru Piala Tunku Mahkota Johor pada 28 Disember lalu.

Ditanya adakah tiga penyerang sensasi skuad Harimau Selatan iaitu Safee Sali, Norshahrul Idlan Talaha dan pemain import, Daniel Guiza akan diturunkan serentak, Fandi menjawab, beliau masih belum membuat keputusan mengenai perkara itu.

"Saya pasti kita akan berdepan saingan sengit. Jadi, saya menasihati pemain supaya sentiasa berhati-hati dan malam esok (hari ini) saya ingin mereka mencipta seberapa banyak peluang untuk menjaringkan gol," katanya.

Pada masa sama, beliau memberitahu, pemain tengah Simone Del Nero dan dan juga bekas pemain Sabah, K. Thanaraj tidak akan diturunkan malam ini kerana masih mengalami kecederaan, namun ia bukan masalah kerana mempunyai pilihan lain.

Pasukan Johor Darul Takzim yang menjadi perbualan hangat peminat bola sepak tempatan kerana berbelanja besar dan dibarisi pemain berstatus bintang sememangnya dinantikan kemunculan mereka pada saingan Liga Super musim ini.

Dengan menetapkan sasaran untuk mencapai kemenangan sekurang-kurangnya dengan memenangi satu piala, Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim turut mengingatkan pemainnya bahawa Johor bukan tempat bercuti.

Sebaliknya, pemain Johor Darul Takzim mempunyai tugas berat dalam mengharungi Liga Malaysia (Liga M) musim ini terutama dalam mencapai misi ditetapkan dalam usaha mengembalikan kegemilangan bola sepak Johor seperti pada tahun 1990 an.



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Sukan/20130108/su_01/Bukan-tidak-hormat-Tok-Gajah#ixzz2HS2HH4Tm
Utusan Melayu (M) Bhd

http://www.utusan.com.my/utusan/Sukan/20130108/su_01/Bukan-tidak-hormat-Tok-Gajah

a b c d e f
09-01-2013, 01:01 PM
ooo patut la... Kira balas budi la nih bg Pahang menang? Patut la TMJ mengamuk smp sepak pintu kereta smlm... :)):)):)):)):))

iyye ke?

yang sepak pintu tu yang kita nampak.... yang tak nampak tu camno agaknya

nasib korang lah fandi dan pemain2...
nak gaji besor, ada risiko dia

kerunai
09-01-2013, 01:05 PM
iyye ke?

yang sepak pintu tu yang kita nampak.... yang tak nampak tu camno agaknya

nasib korang lah fandi dan pemain2...
nak gaji besor, ada risiko dia

seb baik takde Fazura, kalo tak ..hehehe

liver_bird
09-01-2013, 01:06 PM
betul ke dia sepak pintu kereta?? ko nampak ker??
saje je kot...tmj sepak kereta dia sbb dh byk sgt kereta...hahahaha!!!

helmisaman
09-01-2013, 01:07 PM
jadi bahan la pulak JDT nih..takpela cube lagi...ekeke

spellbinder
09-01-2013, 01:18 PM
nampaknya tahun ni meriah juga liga malaysia ye...

azrulazman
09-01-2013, 01:21 PM
ooo patut la... Kira balas budi la nih bg Pahang menang? Patut la TMJ mengamuk smp sepak pintu kereta smlm... :)):)):)):)):))

sampai mcm tu skali.. :)):)):))

FwiMfi
09-01-2013, 01:56 PM
JDT byk sgt player bajet star... aku tgk smlm player JDT byk dok tengking sesame seniri jek... slalu aku tgk keeper jek tengking player... ni sume player masing2 nak tengking teammate lain... yg plg obvious... guiza cam fedup n nyesal main ngan JDT :)):eek:

ehem...ehemmm...ini bole menyebabkan pergaduhan rumah & tangga...:eek:

bengang2003
09-01-2013, 01:59 PM
yang pasti liga malaysia bertambah meriah tahun ni dengan penjenamaan semula pasukan johor..

stadium darul makmur penuh malam tadi. kita harap semua stadium penuh...macam masa liga kita tahun 90an dulu..

peja6
09-01-2013, 02:37 PM
ehem...ehemmm...ini bole menyebabkan pergaduhan rumah & tangga...:eek:

eh, JDT mmg bagus, xde sape leh lwn :p

arnabkacak
09-01-2013, 02:47 PM
tok gajah terbaik...jdt aku tengok guiza jek yang main...yang lelain tuh lum serasi..semua pass kelaut..

FwiMfi
09-01-2013, 02:48 PM
eh, JDT mmg bagus, xde sape leh lwn :p

haruslahhhh... i jerk bley lawan JDT:eek:

sasuke88
09-01-2013, 02:54 PM
semalam aku berada di situuuuuuuuu.. go go PAHANG!!!:D:D

mula2 fans johor perli pahang sebab 1st half tu johor 2, pahang 0..

last22 pahang menang juge.. 3-2.. yahoooooo!!!

Ussf
09-01-2013, 02:57 PM
Player nm Tuah tu kerek tul ms 1st half... Pastu nganjing2 penyokong Pahang ms MatYo score... Msk jer Gopi baru dia tau erti penyelasan... Dr muka kerek terus berubah jd muka pucat... Lubuk weh rupanya... kahkahkah....

sasuke88
09-01-2013, 03:01 PM
Player nm Tuah tu kerek tul ms 1st half... Pastu nganjing2 penyokong Pahang ms MatYo score... Msk jer Gopi baru dia tau erti penyelasan... Dr muka kerek terus berubah jd muka pucat... Lubuk weh rupanya... kahkahkah....

semalam 1st time aku tgk bola sbnrnya.. bdk2 opis ajak.. pergi je la.. syokk juge ye.. hehehe..

tp dgr la fans2 johor nganjing pahang.. huhu:(

kapten_kit
09-01-2013, 03:12 PM
Player nm Tuah tu kerek tul ms 1st half... Pastu nganjing2 penyokong Pahang ms MatYo score... Msk jer Gopi baru dia tau erti penyelasan... Dr muka kerek terus berubah jd muka pucat... Lubuk weh rupanya... kahkahkah....

Mamat nie mmg muka mccm bagus tapi main hampeh..kat luar stadium agak2 lagi berlagak mcm bagus.aku rasa tak lama mamat nie..poyo jer lebih...tapi aku mmg respect la kat Fauzi roslan mmg terbaik, boleh jadi striker kebangsaan. RG tolong amik Fauzi Roslan utk season yg akan datang...pilih player yang terbaik seperti Team PAHANG...

yussys
09-01-2013, 03:18 PM
Ada dgr2 JDT FC xtrnkan 1st eleven terbaik... Betul ke??

Selain Safee, Aidil n Del Nero? Sape lg star yg xtrn??

Kalau itu alasan kalah nmpknya xhebat la JDT FC sbb mengharapkan star2 jer... hehehe...

ni kes sama dengan freandly masa 4 penjuru tu... pahang dikejutkan oleh johor fa 3-0 walaupun johor fa cuma pasukan diliga perdana...:D:D:p:p

Penbiru
09-01-2013, 03:19 PM
semalam 1st time aku tgk bola sbnrnya.. bdk2 opis ajak.. pergi je la.. syokk juge ye.. hehehe..

tp dgr la fans2 johor nganjing pahang.. huhu:(

kalau betul la fans Johor nganjing Pahang...hmmm..Allah swt bayar cash kat JDT sebab penyokongnya buat mcm indon...

Penbiru
09-01-2013, 03:20 PM
Mamat nie mmg muka mccm bagus tapi main hampeh..kat luar stadium agak2 lagi berlagak mcm bagus.aku rasa tak lama mamat nie..poyo jer lebih...tapi aku mmg respect la kat Fauzi roslan mmg terbaik, boleh jadi striker kebangsaan. RG tolong amik Fauzi Roslan utk season yg akan datang...pilih player yang terbaik seperti Team PAHANG...

Tuah ni camno muka dia...

Niyang
09-01-2013, 03:24 PM
wah... liga M dah semakin panas dah mula psiko antara fans.... keep it up.. jdkan liga M sepanas liga epl.. hehehhe....

bengang2003
09-01-2013, 03:25 PM
semalam 1st time aku tgk bola sbnrnya.. bdk2 opis ajak.. pergi je la.. syokk juge ye.. hehehe..

tp dgr la fans2 johor nganjing pahang.. huhu:(

alah bro macam tak pernah pegi tengok bola kat stadium pulak..
biasalah tu nganjing2 fans lain kalau tengok bola..
kalau nak tau erti penyesalan tengok bola, try gi tengok bola kat stadium kelantan and perlis..

dorang lagi havoc

liver_bird
09-01-2013, 03:27 PM
kesimpulan nye yg menang tak selalu nye menang...
yg kalah tak selalu nye kalah...baru 1st game.. tu terrer laa.. nie hampas laa...mcm2 dgr....kite tunggu je la dh masuk 2nd round nanti...
baru 1st game dh mcm2 pujian dan kejian...hahaha!!!

a2emay
09-01-2013, 03:28 PM
alah bro macam tak pernah pegi tengok bola kat stadium pulak..
biasalah tu nganjing2 fans lain kalau tengok bola..
kalau nak tau erti penyesalan tengok bola, try gi tengok bola kat stadium kelantan and perlis..

dorang lagi havoc

Hahaha... Tul tuh.. X ingat tahun bila ntah fan kelate kena kepung x leh kuar stadium kat kangar...jeng palo otok... Cermin bas ngn keta abis pecah...

Ussf
09-01-2013, 03:35 PM
Tuah ni camno muka dia...

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/6103_10200384271074928_1489577205_n.jpg

nih hah bdknya... awal2 da diving dpn gol Pahang, konon2 nk cr freekick la utk Safiq score... ahaha... xpsl2 kn kad kuning...

fine net
09-01-2013, 03:38 PM
wah... liga M dah semakin panas dah mula psiko antara fans.... keep it up.. jdkan liga M sepanas liga epl.. hehehhe....

kite tgk liga M fans mane yg emo...:p

Penbiru
09-01-2013, 03:38 PM
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/6103_10200384271074928_1489577205_n.jpg

nih hah bdknya... awal2 da diving dpn gol Pahang, konon2 nk cr freekick la utk Safiq score... ahaha... xpsl2 kn kad kuning...

ooooo...patut la bertuah sunggohhhh:eek::)):((:((:((

shah_ae
09-01-2013, 04:05 PM
Ade thread peminat rupenye team juta2,tebos kontrak ni...
punye ramai star pun kalah...
Belum Sultan Pahang main lg tu... :D

bengang2003
09-01-2013, 04:12 PM
Hahaha... Tul tuh.. X ingat tahun bila ntah fan kelate kena kepung x leh kuar stadium kat kangar...jeng palo otok... Cermin bas ngn keta abis pecah...

piala malaysia tahun 2009 aku join bas penyokong game johorfc bertandang ke perlis..semi final or quarter final aku tak berapa ingat..

balik tu kena bas kena kepung takleh keluar stadium..bila keluar tingkap bas pecah kena baling batu..and paling best, polis escort kitorang sampai changlun..

hahaa memang meriah laa masa tu..

:))

KualaPahang
09-01-2013, 04:21 PM
dengor2 hebat sangat...kena titik jgk akhirnya :D

aku rasa Fandi...tak bolehpikir...Tekanan TMJ kat sebelah masa perlawanan ....nak bgi arahan susah...

joee
09-01-2013, 04:25 PM
aku rasa Fandi...tak bolehpikir...Tekanan TMJ kat sebelah masa perlawanan ....nak bgi arahan susah...

TMJ kena beri kebebasan kt fandi..dia tgk dr tmp duduk sudahh..klu x sia2 jer pelaburan

sasuke88
09-01-2013, 04:40 PM
alah bro macam tak pernah pegi tengok bola kat stadium pulak..
biasalah tu nganjing2 fans lain kalau tengok bola..
kalau nak tau erti penyesalan tengok bola, try gi tengok bola kat stadium kelantan and perlis..

dorang lagi havoc

memang x pernah..kekeke.. ni sis la bro..hehe..semalam tu kira 1st time masuk stadium... best gak..

a2emay
09-01-2013, 04:44 PM
memang x pernah..kekeke.. ni sis la bro..hehe..semalam tu kira 1st time masuk stadium... best gak..

Baru tau nikmat gi stadium kan... Lepas nih ketagih la tuh... Hahahah

SayaBudakBaruBelajar
09-01-2013, 04:47 PM
alah bro macam tak pernah pegi tengok bola kat stadium pulak..
biasalah tu nganjing2 fans lain kalau tengok bola..
kalau nak tau erti penyesalan tengok bola, try gi tengok bola kat stadium kelantan and perlis..

dorang lagi havoc

Biase la tu...mane2 team same je aku nengok hahahha Kalau taknak dgr mcm tu tgk kt tv jerk :">:">

monster_forex
09-01-2013, 04:48 PM
TMJ kena beri kebebasan kt fandi..dia tgk dr tmp duduk sudahh..klu x sia2 jer pelaburan

Kalau kalah lagi ada harapan tak fandi ahmad kena buang????

Mcm epl....., 2 3 game kalah, trus buang juruletih....

mr.dede
09-01-2013, 04:48 PM
dr pg smpi ptg takde sorg pon hidang makanan ni

roti kosong 3 tea o ais ikat tepi 2!!!!!!!!!!!

giler_gadget
09-01-2013, 04:50 PM
20 April 2013 : Date to Revenge of the Fallen.
aku akan di stadium
:)

moore426559
09-01-2013, 04:50 PM
Johor kalo tak tap up player rasanya team lain akan turut bersimpati n beri semangat utk menang tapi memandangkan johor main tap up player ..sendiri mau ingat la bro

betul tu. dah tap up player, market transfer player pun jdt konker.mcm masa zaman chelsea lepas baru beli kat abrahamovic dulu,abramovic rosakkan market player,semua player orang lain apporach, dia pun nak beli jugak, harga jadi tinggi,pastu morinho tap up ashley cole, john o` shea kata chelsea kelab paling di benci di england.

moore426559
09-01-2013, 04:57 PM
Tak kisahlah. Semak kot dia duduk kat situ.
Susah Fandi nak buat keje.

aku rasa kalo johor tak tap up layer, takde org nak kutuk johor lepas kalah macam semalam.
hari ni 2 org staf aku belanja aku makan pagi ngan lunch sebab johor kalah. thanx en. din dan en. embong!!

mantoya
09-01-2013, 05:15 PM
kite tgk liga M fans mane yg emo...:p

Rasanya dah tahu dah...... Set2 panas baran.....:((:-?

mantoya
09-01-2013, 05:31 PM
Johor kalo tak tap up player rasanya team lain akan turut bersimpati n beri semangat utk menang tapi memandangkan johor main tap up player ..sendiri mau ingat la bro


Elok bincang kat tempat lain en kerunai,dah ada topic kan....
takyah nak emo pasal matyo....bukan kita 1 sen pun keluar duit....
Tak bestlah mcm benci n berdendam gamaknya.......
Kami sebagai penyokong johor tak mau cari lawan.....
Nanti turun johor kawan ajak ngeteh.....:)paid

change4thebetter
09-01-2013, 05:52 PM
JDT belum panas lagi kot. masih bereksperimen. haha



semoga lawan perak next game ni terus bereksperimen. :">
lepas tu lawan team lain takpe.:))

emir
09-01-2013, 05:59 PM
eksperimen nih fandi ahmad berguru dgn rajagopal ke? hmmm kalu camnih... lagi 4 5 tahun la baru nmpk hasil... tu pn kalu berhasil

sylarempire
09-01-2013, 06:00 PM
tak sabar nak tunggu main ngan red giants..nak tengok harimau selatan kene ratah ngan red giants..ehehe

red giants selamnya..ehehehe

pangkreng
09-01-2013, 06:01 PM
x pe la kalah dulu,belum ada keserasian kot..tp jangan hampakan peminat

moore426559
09-01-2013, 06:11 PM
Luaskan Apa yang patut diluaskan :D

Luaskan pintu gol ke bro? Biar perak senang score

moore426559
09-01-2013, 06:23 PM
kalau betul la fans Johor nganjing Pahang...hmmm..Allah swt bayar cash kat JDT sebab penyokongnya buat mcm indon...

Tmj nganjing kontrak kafa tu mcm mana?

Penbiru
09-01-2013, 06:58 PM
Tmj nganjing kontrak kafa tu mcm mana?

mcm hang la:eek::eek::eek:

tak habis habis ..bola dah start la...

amy@promatt
09-01-2013, 07:09 PM
Xper tgk dri game smlm...masih boleh dibaiki...dn boleh buat jaringan besar akan dtg...smlm pun dreamteam jdt xkluar yg sepenuhnya....harap jdt dpt kalahkan kelantan..itu jer aku nk tgk...

amy@promatt
09-01-2013, 07:17 PM
Dn harap juga...jika kelantan kalah...jgn kita ikut perangai mereka mcmner mereka dlm thread nie...johor tetap cool..dn xsukakn provokasi...

kapak
09-01-2013, 07:26 PM
Dn harap juga...jika kelantan kalah...jgn kita ikut perangai mereka mcmner mereka dlm thread nie...johor tetap cool..dn xsukakn provokasi...

tu dia awal2 lg dh sound

ahlilfikir
09-01-2013, 07:32 PM
hidup team johor. rilex banyak lagi game :)paid

Kudin001
09-01-2013, 07:37 PM
InshaAllah tahun ni Johor menang.
Untuk menjadi kebanggaan semua rakyat Johor :D

amy@promatt
09-01-2013, 07:41 PM
tu dia awal2 lg dh sound

Beritahu awal2...respect each other...johor fan bermaruah...

sonOFjawa
09-01-2013, 07:48 PM
x ksh la kalah ke menang...normal la tu..
bg aku yg penting kualiti dan mutu permainan....
main cantik strategi mantap, skill tip top, kalau kalah pun puas hati...
baru bole kata menang kalah adat permainan...

momoque
09-01-2013, 07:57 PM
ooo patut la... Kira balas budi la nih bg Pahang menang? Patut la TMJ mengamuk smp sepak pintu kereta smlm... :)):)):)):)):))

jgn smpai tmj yg main bola nanti...:))

am kurizawa
09-01-2013, 08:37 PM
Beritahu awal2...respect each other...johor fan bermaruah...

stuju bro..tp kat Malaysia ni mmg susah nk cari penyokong yg ada semangat kesukanan yg tinggi..klau ada pun bape kerat jela..

sape yg salalu gi stadium tau la perangai penyokong kita mcm mana..x kira la negeri mana pun dlm ramai2 tu. mesti ada separuh yg buat hal..baling mercun..baling botol la..mencarut2 kat player la..ajak bergaduh. dan mcm2 lg masalah yg diorang buat..

diorang ni bukannya nk tgok bola pun cuma nk tunjuk samseng je.

kat sini klau kita nak tau penyokong yg bermasalah ke x kita tgok pada komen dia..kat situ kita dh blh tau perangai dia mcm mana.

_________________________________________

~xda niat nk sakitkan hati sesiapa pun ini cuma luahan rasa seorang hamba yg hina heee.:D

lpsoldier007
09-01-2013, 08:38 PM
Jom pg Larkin jumaat ni tgk Harimau Selatan vs The Yobs!

AlterEgo
09-01-2013, 08:38 PM
jadual johor fa x de ke?? asik dtfc punya perlawanan je. ke aku yg x perasan?? heheh

alpine_star
09-01-2013, 08:40 PM
naper ramai sgt dengki ngan johor nih...rileks2 sudah...

cikoi
09-01-2013, 08:43 PM
Dn harap juga...jika kelantan kalah...jgn kita ikut perangai mereka mcmner mereka dlm thread nie...johor tetap cool..dn xsukakn provokasi...

yg ada semangat sukan tak ramai..nak kata kat kelantan saje pon takleh gak..rata2 kat FB semalam, 1 malaysia vs johor.. sedangkan fan johor sendiri masih ada yg tak matang masuk fanpage TRW maki2

westgate_blowoff
09-01-2013, 08:53 PM
Glory2 jdtfc. Bialah ape org nk kate.. Game byk lg..

ikaf
09-01-2013, 08:57 PM
tetap menyokong padu JDTFC (anak jati muar)

aspil1
09-01-2013, 08:59 PM
biase la..
fan2 selain negeri johor ni dengki..
team dorg xde player star nk masuk..
tp dorg patut bg semangat kesukanan sbb setiap kali johor main kt stadium dorg, mesti penuh or hampir penuh pasni..
smua org nk ngk johor main bola..
smlm kt mapley pun dh mcm epl dh org yg ngk match johor..
tahniah kt TMJ sbb membuat fenomena ni...
kalah ke, mng ke, janji kawan sokong johor..
pedulik hape ngan fan2 lain yg dengki ni..pigidah

veaz_azr
09-01-2013, 09:03 PM
ape ade hal...QPR rilek je..still positip..tau2 chelsea tumbang..

CyberMachine
09-01-2013, 09:05 PM
ni first time ni...org tgk 1st match macam tgk final.

game pn macam final dah...

isyida
09-01-2013, 09:26 PM
johor darul takzim nie ader player johor main ker?

CyberMachine
09-01-2013, 09:28 PM
johor darul takzim nie ader player johor main ker?

player yang org tak kenal tu.... :D

kaylis
09-01-2013, 09:32 PM
heh...aku sbg anak kelahiran johor akan sokong team ni, tapi kalau kalah tu sikit2 kutuk biasa laa tapi tak der laa over sangat pasal aku bukannya fanatic fans...

liver_bird
09-01-2013, 09:42 PM
yeahhhh....semangat ervin boban sudah kembali....nostalgia tuuuu!!!
harimau blum nampak taring lagi.....hahaha....

peija06
09-01-2013, 10:24 PM
tahniah!!:)paid
rimau selatan tetap menangg!:D:D:D

jeng
09-01-2013, 10:48 PM
sepi je rumah ni..oo patut la g kenduri kt rumah sebelah eh..
rumah sebelah buat kenduri kesyukuran menang 2-1..
jemput makan semua :)

nastrade
09-01-2013, 10:49 PM
sepi je rumah ni..oo patut la g kenduri kt rumah sebelah eh..
rumah sebelah buat kenduri kesyukuran menang 2-1..
jemput makan semua :)

Gi main jauh2!! Xperlu gini!!

jeng
09-01-2013, 10:51 PM
Gi main jauh2!! Xperlu gini!!

ok ok :(
p/s: pm kursus cidb kt kb bos..satu ari je kn kursus?? :D

mantoya
09-01-2013, 10:52 PM
Esok dah boleh sambar tiket.,,,

dookster
09-01-2013, 10:52 PM
hehe cool je
baru 1st game, walau kalah game best :D
kalau boleh xyah lah lyn provokasi2 :D

mantoya
09-01-2013, 10:54 PM
hehe cool je
baru 1st game, walau kalah game best :D
kalau boleh xyah lah lyn provokasi2 :D


Setuju......:)paid

nastrade
09-01-2013, 10:54 PM
ok ok :(
p/s: pm kursus cidb kt kb bos..satu ari je kn kursus?? :D

He...he... :D

p.s: Klik link kat signature

jeng
09-01-2013, 11:03 PM
ok..
p/s: rilek ler..bola je pun..santai2 sudah

abdul_ir
09-01-2013, 11:08 PM
aku suka dengan apa yg tmj buat..

biar johor kalah sekali pon..

sumbangan pada bola sepak malaysia tetap ada..(tinggi x??mungkin tggi)

sekurang2nya pasukan lain akan bersungguh2 nak lawan johor..

tahniah buat pahang!!

liver_bird
09-01-2013, 11:09 PM
Esok dah boleh sambar tiket.,,,
esok dah start jual tiket ker??:-?

Muhammad_27
09-01-2013, 11:11 PM
aku suka dengan apa yg tmj buat..

biar johor kalah sekali pon..

sumbangan pada bola sepak malaysia tetap ada..(tinggi x??mungkin tggi)

sekurang2nya pasukan lain akan bersungguh2 nak lawan johor..

tahniah buat pahang!!

betul tu.. TMJ sendiri ckp dia sedeh tgk bila ada perlawanan jerk stadium 2-3 org jer dtg...

matlamat utamanyua adalah utk memenuhkan stadium.. dia dh bg kenyataan tu yg utama dulu...

amy@promatt
09-01-2013, 11:12 PM
Esok dah boleh sambar tiket.,,,

Awal jual tiket...heheheh

@SwooshGoldex
09-01-2013, 11:14 PM
tiket hampir habis terjual..tinggal 5000 aje ni baik cepat, pepagi esok beli hehehe..

amy@promatt
09-01-2013, 11:16 PM
tiket hampir habis terjual..tinggal 5000 aje ni baik cepat, pepagi esok beli hehehe..

Yerker adoiii...esk juga beli...

liver_bird
09-01-2013, 11:17 PM
tiket hampir habis terjual..tinggal 5000 aje ni baik cepat, pepagi esok beli hehehe..
betul ke beb...mane sumber dpt nie...pehhh mau pg2 esok kene cargass..

westgate_blowoff
09-01-2013, 11:20 PM
Kita tetap menang...hehe

amy@promatt
09-01-2013, 11:20 PM
Tt xnk jdi organizer ker utk dptkn tiket geng2 cg johor fan club?.....

liver_bird
09-01-2013, 11:21 PM
apsal dkt FB jhr fan club tulis tiket mula di jual pagi jumaat tu....alih2 dh tinggal 5k aje...muskil nie

yussys
09-01-2013, 11:22 PM
aku suka dengan apa yg tmj buat..

biar johor kalah sekali pon..

sumbangan pada bola sepak malaysia tetap ada..(tinggi x??mungkin tggi)

sekurang2nya pasukan lain akan bersungguh2 nak lawan johor..

tahniah buat pahang!!

yang ni org ramai tak nampak apa tmj buat....
untung bukan pada negeri johor jer...
setiap perlawanan dimana2 pun akan penuh stadium... pasal semua akan bersungguh2 untuk berlawan dgn johor...

mantoya
09-01-2013, 11:23 PM
betul tu.. TMJ sendiri ckp dia sedeh tgk bila ada perlawanan jerk stadium 2-3 org jer dtg...

matlamat utamanyua adalah utk memenuhkan stadium.. dia dh bg kenyataan tu yg utama dulu...



Tu namanya fenomena....

kerunai
09-01-2013, 11:24 PM
perlukah saya menghulurkan semangkuk gulai malam ini kerana kami di kampung sebelah ada buat gulai tadi buat jamu kawan2 ...

mantoya
09-01-2013, 11:26 PM
yang ni org ramai tak nampak apa tmj buat....
untung bukan pada negeri johor jer...
setiap perlawanan dimana2 pun akan penuh stadium... pasal semua akan bersungguh2 untuk berlawan dgn johor...



Ayat @ tema 'Luaskan kuasamu Johor' kiranya dah sampai info seluruh Malaysia...

amy@promatt
09-01-2013, 11:26 PM
Tu namanya fenomena....

Fenomena bkn berlaku dijohor jer...singapore pun...diorg pun akan turun stadium bg sokongan yg padu kpd johor club...

yussys
09-01-2013, 11:27 PM
perlukah saya menghulurkan semangkuk gulai malam ini kerana kami di kampung sebelah ada buat gulai tadi buat jamu kawan2 ...

taknak2 :)):)) kita wat bbq kupang jer arini...

momoque
09-01-2013, 11:27 PM
perlukah saya menghulurkan semangkuk gulai malam ini kerana kami di kampung sebelah ada buat gulai tadi buat jamu kawan2 ...

Siot tul buleh menang lak sek demo...papepun tahniahle...

mantoya
09-01-2013, 11:29 PM
Fenomena bkn berlaku dijohor jer...singapore pun...diorg pun akan turun stadium bg sokongan yg padu kpd johor club...



DARUL TAKZIM vs Todak....
Mesti best ni....,:)cgrock

yussys
09-01-2013, 11:29 PM
Ayat @ tema 'Luaskan kuasamu Johor' kiranya dah sampai info seluruh Malaysia...

yup...
pada yang memandang nagetif apa yang tmj buat akan selau berkata buruk tanpa pandang apa yang baik disebaliknya... misi sebenar bukanlah sekadar untuk negeri johor sahaja, tapi untuk malaysia jugak...

kerunai
09-01-2013, 11:31 PM
serioulsy ..15 hb ... tak sapa bleh nk ramal dgn tepat ...apa apa pun, kita tetap bermain bola..adakala kita di atas, ada kala kita di bawah ...hanya senda gurau sahaja dari saya, tiada niat utk sakiti hati sesiapa ..CG rocks with us all .. kepada johorians n sahabat2 ku di sana ...wa respek sama johorians kt CG kerana cool n sporting bro ... semoga bola kita tetap maju

yinbyungheon
09-01-2013, 11:31 PM
aku suka dengan apa yg tmj buat..

biar johor kalah sekali pon..

sumbangan pada bola sepak malaysia tetap ada..(tinggi x??mungkin tggi)

sekurang2nya pasukan lain akan bersungguh2 nak lawan johor..

tahniah buat pahang!!

mmg bagos pon sebenarnya...

nak lawan tim jepon, jepon x masuk mesia...nak lawan tim australia...depa x sudi lawan kite...elok jdt ni beli pemain spain...leh merasa power x power depa ni...hahaha

jgn kecik hati...yg suke nak kalahkan jdt tu bukan apa...saja nak ters power je...hihihi

lawan singapore depa ni pakar berlakon...melodramatik sungguh depan reff...menyampah pulak aku tgk...++ kalo dah leading 1 kosong...mula la nak buang masa...

amy@promatt
09-01-2013, 11:32 PM
DARUL TAKZIM vs Todak....
Mesti best ni....,:)cgrock

Confirm best bro...umpama game dua negara....tpi mlm nie ATM kalah plak...peluang byk..tpi disia2kn...sedih giler....team2 tumpuan...pakat kalah dulu ker aper nie?...

cintanafisya
09-01-2013, 11:32 PM
ape ade hal...QPR rilek je..still positip..tau2 chelsea tumbang..

hahaha...komen ni aku suka:))

@SwooshGoldex
09-01-2013, 11:33 PM
betul ke beb...mane sumber dpt nie...pehhh mau pg2 esok kene cargass..
hehehe...saje bagi semangat sikit kat fan JDT ni supaya penuh stadium nanti,kaunter tiket pun blom bukak esok..:)):)):))

mat_letop
09-01-2013, 11:34 PM
mmg bagos pon sebenarnya...

nak lawan tim jepon, jepon x masuk mesia...nak lawan tim australia...depa x sudi lawan kite...elok jdt ni beli pemain spain...leh merasa power x power depa ni...hahaha

jgn kecik hati...yg suke nak kalahkan jdt tu bukan apa...saja nak ters power je...hihihi

lawan singapore depa ni pakar berlakon...melodramatik sungguh depan reff...menyampah pulak aku tgk...++ kalo dah leading 1 kosong...mula la nak buang masa...

ko pandai main bola tak
kalo kaki bangku
pi cita politik jer sana
tak yah masuk cita bola
syohhhhh!:):):)

amy@promatt
09-01-2013, 11:34 PM
hehehe...saje bagi semangat sikit kat fan JDT ni supaya penuh stadium nanti,kaunter tiket pun blom bukak esok..:)):)):))

Ceit admin troll plak....hahahahahah...

yussys
09-01-2013, 11:35 PM
serioulsy ..15 hb ... tak sapa bleh nk ramal dgn tepat ...apa apa pun, kita tetap bermain bola..adakala kita di atas, ada kala kita di bawah ...hanya senda gurau sahaja dari saya, tiada niat utk sakiti hati sesiapa ..CG rocks with us all .. kepada johorians n sahabat2 ku di sana ...wa respek sama johorians kt CG kerana cool n sporting bro ... semoga bola kita tetap maju

ok bro.. saya pegang kata2 ni... yang penting kita masih berkawan dan sama2 meriahkan bola sepak negara kita sendiri...

Bionik
09-01-2013, 11:36 PM
pemain johor yg mahal kalah ditangan pasukan rakyat tempatan.....

.....:)

yinbyungheon
09-01-2013, 11:37 PM
ko pandai main bola tak
kalo kaki bangku
pi cita politik jer sana
tak yah masuk cita bola
syohhhhh!:):):)

bersepah kaki bangku yg minat jdt ni...x nak pulak jadi isu..:)

mantoya
09-01-2013, 11:38 PM
Confirm best bro...umpama game dua negara....tpi mlm nie ATM kalah plak...peluang byk..tpi disia2kn...sedih giler....team2 tumpuan...pakat kalah dulu ker aper nie?...

Luck Todak bro..... Lg pun Marlon baru nak pulih.,,,
Marlon ni kena tgh fit mau senang hattrik tadi...,

kerunai
09-01-2013, 11:39 PM
teringat member2 dari johor di kolej rahim kajai UKM dulu ...rindu masa main bola petang2 ... gurauanku kadang2 terlebih, ku mohon maaf, bukan niat utk menyakiti sesiapa, sekadar gurauan semata

amy@promatt
09-01-2013, 11:39 PM
Relax semua teknik provokasi telah bermula...

mat_letop
09-01-2013, 11:40 PM
bersepah kaki bangku yg minat jdt ni...x nak pulak jadi isu..:)

ada masa nt aku isukan k
hari ni untuk ko dulu
:eek::eek::eek:

yinbyungheon
09-01-2013, 11:42 PM
ada masa nt aku isukan k
hari ni untuk ko dulu
:eek::eek::eek:

yg ko sakit hati sgt tu apa pasal :eek::eek::eek:

yussys
09-01-2013, 11:43 PM
senang cite bila bab bola kita tolak unsur politik... tkde la ramai fan terasa... baru best nak bergurau... :D:D

mantoya
09-01-2013, 11:43 PM
bersepah kaki bangku yg minat jdt ni...x nak pulak jadi isu..:)


Kat sini takde hallah kaki bangku ke,kaki pancing ke, kaki dandut ke dll.,,
Boleh je port kat sini..,.
Best bro.... Jgn bro meroyan mcm kat port politik sudah...,
:)paid:)cgrock

momoque
09-01-2013, 11:44 PM
pemain johor yg mahal kalah ditangan pasukan rakyat tempatan.....

.....:)

Barca, mu, rm, chelsea seme tu team mahal gilos...

Penah kalah jgk...rilex2 suda...janji game best...

yinbyungheon
09-01-2013, 11:47 PM
Kat sini takde hallah kaki bangku ke,kaki pancing ke, kaki dandut ke dll.,,
Boleh je port kat sini..,.
Best bro.... Jgn bro meroyan mcm kat port politik sudah...,
:)paid:)cgrock

aku pon heran...aku nak komen thread sukan pon dah x boleh...:-?

yussys
09-01-2013, 11:49 PM
aku pon heran...aku nak komen thread sukan pon dah x boleh...:-?

dia tak perasaan tu bro.. ingat bro nak politikkan sukan kot... pasal biasa bro komen kat politik.. takut bro terlajak komen pasal politik kat sini... :D:D

fonecxs
09-01-2013, 11:50 PM
PERAK VS JOHOR fuhhhhhh Mak aku orang perak ..Bapak aku orang johor:-? Pening ni :-? Tapi Pilihan hati tetap Perak lerrr tempat lahir dan membesor kat sana :D

@SwooshGoldex
09-01-2013, 11:50 PM
bersepah kaki bangku yg minat jdt ni...x nak pulak jadi isu..:)
biar lah En. Yinbyungheon ni nak citer pasal bola, asal jgn dia bawa masuk lagi citer pasal Reff Korea tu lagi sudah lah, jawabnya sampai ke pagi pun tak habis lagi nanti..apa2 pun selamat datang En. Yinbyungheon ke Thread ni..kami memerlukan sokongan dan pandangan anda..jgn malu dan segan untuk memberi pandangan malah juga kritikan...Yg penting jgn ajak org berdebat citer politik kat sini sudah lah...:)cgrock:)cgrock

yussys
09-01-2013, 11:51 PM
PERAK VS JOHOR fuhhhhhh Mak aku orang perak ..Bapak aku orang johor:-? Pening ni :-? Tapi Pilihan hati tetap Perak lerrr tempat lahir dan membesor kat sana :D

mana blh bro.. biasa memang kene ikut bapaklah..:)):))
tak pun bro dok kat tengah2.. sokong je n9....:D:D

amy@promatt
09-01-2013, 11:52 PM
aku pon heran...aku nak komen thread sukan pon dah x boleh...:-?

Ko dh kena marking la ybh....hahahah...

mantoya
09-01-2013, 11:53 PM
PERAK VS JOHOR fuhhhhhh Mak aku orang perak ..Bapak aku orang johor:-? Pening ni :-? Tapi Pilihan hati tetap Perak lerrr tempat lahir dan membesor kat sana :D



Teman dulu duduk perak jg..., tanjung malim kat dgn maktab sultan idrus ke ape..,,
Thn 1980....budak lg masa ni....

TAKZIM
09-01-2013, 11:56 PM
rimau vs seladang

kita tgk kesudahan

first game liga super 2013 kat larkin

@SwooshGoldex
10-01-2013, 12:00 AM
Poster sudah keluar...
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/427729_583340911692080_2106727298_n.jpg

@SwooshGoldex
10-01-2013, 12:02 AM
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/524817_10200164827340674_1436498239_n.jpg
Korang yg mana satu ??

@SwooshGoldex
10-01-2013, 12:04 AM
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/397982_10200164828620706_1133387015_n.jpg

Giler Ganas dak2 BOS ni..guna Sheildtox pulak dah..apa2 pun mmg best !!

amy@promatt
10-01-2013, 12:05 AM
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/524817_10200164827340674_1436498239_n.jpg
Korang yg mana satu ??

Mafla tue mcmner nk dpt...asal aku xdpt lg...?..jom penuhkan stadium...

fonecxs
10-01-2013, 12:07 AM
mana blh bro.. biasa memang kene ikut bapaklah..:)):))
tak pun bro dok kat tengah2.. sokong je n9....:D:D

Arghhhh tidak tidak :o perak tetap dihati sebab IC tengah2 08 huhuhuhu:D

@SwooshGoldex
10-01-2013, 12:08 AM
Mafla tue mcmner nk dpt...asal aku xdpt lg...?..jom penuhkan stadium...
Mafla tu budak2 BOS aje yg jual so klu nak kau kene Gi kat Curva Nord (port Dak2 BOS) kat stadium larkin..ada jual di situ. (buat masa ni lah )

fonecxs
10-01-2013, 12:09 AM
Teman dulu duduk perak jg..., tanjung malim kat dgn maktab sultan idrus ke ape..,,
Thn 1980....budak lg masa ni....

bro sekarang nie maktab tu dah jadi Universiti UPSI

mantoya
10-01-2013, 12:17 AM
bro sekarang nie maktab tu dah jadi Universiti UPSI


Oh he ke.....lama dah tak kesana.....:((

momoque
10-01-2013, 12:21 AM
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/524817_10200164827340674_1436498239_n.jpg
Korang yg mana satu ??

Ade ke budak2 bos ni kt sdm smlm?

ezeynet
10-01-2013, 12:26 AM
ni bukan bakar line..bagi semangat..:D

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/553123_141949895960580_2065964210_n.png

yussys
10-01-2013, 12:28 AM
ni bukan bakar line..bagi semangat..:D

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/553123_141949895960580_2065964210_n.png

pasal semua tu cemburu...:)):))

mantoya
10-01-2013, 12:32 AM
Tiket jgn lupa.... Kang habis copong je...

bujangsenang
10-01-2013, 12:56 AM
Tiket jgn lupa.... Kang habis copong je...

hehhe pas musim la.. apa barang tiket:))

bujangsenang
10-01-2013, 01:03 AM
Fenomena bkn berlaku dijohor jer...singapore pun...diorg pun akan turun stadium bg sokongan yg padu kpd johor club...

kalau ko punya statement berdasarkan kereta honda euro plat temasik ituhari tgk Johor FA main .. itu kereta aku .. aku orang johor kete jer temasik:)) semua jeling jek skali ngan polis jeling.. depa ingat aku orang todak:eek: aku pon takut gak kene tibai selit2 keluar parking:eek:

giler_gadget
10-01-2013, 01:28 AM
Tiket bila start jual geng...
x sabar nk bawak rombongan cik kiah ke stadium ni..
hehee

amy@promatt
10-01-2013, 01:36 AM
kalau ko punya statement berdasarkan kereta honda euro plat temasik ituhari tgk Johor FA main .. itu kereta aku .. aku orang johor kete jer temasik:)) semua jeling jek skali ngan polis jeling.. depa ingat aku orang todak:eek: aku pon takut gak kene tibai selit2 keluar parking:eek:

Hahahahaha...xlah bro aku ddk kat mamak tdi diorg citer psl johor darul takzim...mamak kat area aku nie mmg tmpt hangout warga singa..

bujangsenang
10-01-2013, 02:57 AM
oh aku baru tau , penjaring 2 gol pahang faizol hussein adalah orang johor yang asalnya musim lepas dipinjamkan dari Johor FA ke Pahang . sesuai la `lagu kita tetap menang`

liver_bird
10-01-2013, 08:24 AM
oh aku baru tau , penjaring 2 gol pahang faizol hussein adalah orang johor yang asalnya musim lepas dipinjamkan dari Johor FA ke Pahang . sesuai la `lagu kita tetap menang`
abihh dah pinjam tak reti nak pulangkan blk ker...:))
takpela...itu rezki dan talent dia kat sane..ape2 hal kite support je la:)paid

josue
10-01-2013, 08:29 AM
oh aku baru tau , penjaring 2 gol pahang faizol hussein adalah orang johor yang asalnya musim lepas dipinjamkan dari Johor FA ke Pahang . sesuai la `lagu kita tetap menang`

bro kene perbetulkan ni..yg jaring 2 gol 2 fauzi roslan asal pekan..huhu marah tok gajah nnt:)

moore426559
10-01-2013, 08:36 AM
oh aku baru tau , penjaring 2 gol pahang faizol hussein adalah orang johor yang asalnya musim lepas dipinjamkan dari Johor FA ke Pahang . sesuai la `lagu kita tetap menang`

ni tgk wikipedia jugak ke. bukan fauzi ke?
fauzi tu main right midfield sebelum main striker pada 2nd half. yg aku tahu, dia mmg org pahang.
desperate la lu:eek::eek::eek::eek::eek::eek:. mmg org johor desperate melampau lampau ke?
hutang mat yo pun kena mintak tlg FAm yg setelkan

lampor_2003
10-01-2013, 09:08 AM
oh aku baru tau , penjaring 2 gol pahang faizol hussein adalah orang johor yang asalnya musim lepas dipinjamkan dari Johor FA ke Pahang . sesuai la `lagu kita tetap menang`

alamak..mai mana faizol..

fauzi la der..

anok jati pahang..

umoh aoknyer kt pekan pahang..

umor dlm 24 taon..:D

lampor_2003
10-01-2013, 09:09 AM
ni tgk wikipedia jugak ke. bukan fauzi ke?
fauzi tu main right midfield sebelum main striker pada 2nd half. yg aku tahu, dia mmg org pahang.
desperate la lu:eek::eek::eek::eek::eek::eek:. mmg org johor desperate melampau lampau ke?
hutang mat yo pun kena mintak tlg FAm yg setelkan

sabo2...:)):)):))

mungkin diorg silap org..

name dekat2 kot..

p/s-pekan ngn umah kwn dekat je..

lampor_2003
10-01-2013, 09:11 AM
abihh dah pinjam tak reti nak pulangkan blk ker...:))
takpela...itu rezki dan talent dia kat sane..ape2 hal kite support je la:)paid

anok jati pekan la..

bekas pemain kelab pahang shahzan muda...

Ussf
10-01-2013, 09:14 AM
oh aku baru tau , penjaring 2 gol pahang faizol hussein adalah orang johor yang asalnya musim lepas dipinjamkan dari Johor FA ke Pahang . sesuai la `lagu kita tetap menang`

Bila ms lak Faizol score nih? :)):)):)):))

Byw, yer mmg dia ngan Poyeng Anak Jati Johor... Orang Johor tp Anak Johor yang bakatnya xdihargai PBNJ... :)):)):)):)):))

Satu lg, dia da main ngan sejak 2010 bkn musim lepas... Dah org xnk Pahang ambik ler drp bakat terbuang begitu jer...

faris_sn
10-01-2013, 09:17 AM
ni bukan bakar line..bagi semangat..:D

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/553123_141949895960580_2065964210_n.png

xpe...pasni tim2 lain semua ada semangat dr hartawan2 nak build tim tpt lahir sendrik kan....:)cgrock

moore426559
10-01-2013, 09:17 AM
sabo2...:)):)):))

mungkin diorg silap org..

name dekat2 kot..

p/s-pekan ngn umah kwn dekat je..

desperate sampai ada selective memory ngan delusion..:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: :eek::eek::eek:
bagi je la diorang menang lepas ni, kalo tak, silap silap kata piya pun asal johor

faris_sn
10-01-2013, 09:18 AM
Bila ms lak Faizol score nih? :)):)):)):))

Byw, yer mmg dia ngan Poyeng Anak Jati Johor... Orang Johor tp Anak Johor yang bakatnya xdihargai PBNJ... :)):)):)):)):))

Satu lg, dia da main ngan sejak 2010 bkn musim lepas... Dah org xnk Pahang ambik ler drp bakat terbuang begitu jer...

biaq pi la anak jati mana pun...dia kan orang MALAYSIA....:)cgrock

faris_sn
10-01-2013, 09:18 AM
desperate sampai ada selective memory ngan delusion..:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: :eek::eek::eek:
bagi je la diorang menang lepas ni, kalo tak, silap silap kata piya pun asal johor

relax bro...Malaysia Super Leg baru saja bermulaaaa....:)cgrock:)cgrock

moore426559
10-01-2013, 09:19 AM
Bila ms lak Faizol score nih? :)):)):)):))

Byw, yer mmg dia ngan Poyeng Anak Jati Johor... Orang Johor tp Anak Johor yang bakatnya xdihargai PBNJ... :)):)):)):)):))

Satu lg, dia da main ngan sejak 2010 bkn musim lepas... Dah org xnk Pahang ambik ler drp bakat terbuang begitu jer...

bujang senang desperate, semua jadi orang johor, sabo ye:eek::eek::eek:

Ussf
10-01-2013, 09:26 AM
biaq pi la anak jati mana pun...dia kan orang MALAYSIA....:)cgrock

Itu la yg sebetulnya... Kalau pikir anak jati, xkan la TMJ pn berabis duit ambik pemain luar... :D:D:D:D

SayaBudakBaruBelajar
10-01-2013, 09:30 AM
Hahaha macam2 la korang nih...
Selama nih thread local soccer ni senyap jer...
Sumer bekumpul kat thread team2 luar..

Salah satu kesan rombakan besar2ran PBNJ dah nampak...
Menaikkan publisiti Liga Malaysia sampaikan berita ESPN pon selalu kuar skang...Dulu kuar bile game2 final jer.:)
Paper pon kuar citer psl liga malaysia je skang..

faris_sn
10-01-2013, 09:34 AM
Itu la yg sebetulnya... Kalau pikir anak jati, xkan la TMJ pn berabis duit ambik pemain luar... :D:D:D:D

soal perabis duit xde kaitan dgn anak jati pun...rsnya kalau tim mana yg byk duit coach ttp nak sambar player yg ada nama dulu kan, then pengalaman...

ni dunia bolasepak...byk rpo and cons...apa yg nyata kehadiran TMJ dlm JDT sedikit sebanyak merancakkan dunia bolasepak Malaysia yg suram...takan nak tgk dominasi Kelantan berterusan...\

harapan aku TMJ & JDT target champion & dpt fight dlm Asia Leg mcm Kelantan jugak...maybe ini permulaan...next season mana tau negeri lain / kelab lain pun ada berbelanja besar....:)cgrock

faris_sn
10-01-2013, 09:37 AM
Hahaha macam2 la korang nih...
Selama nih thread local soccer ni senyap jer...
Sumer bekumpul kat thread team2 luar..

Salah satu kesan rombakan besar2ran PBNJ dah nampak...
Menaikkan publisiti Liga Malaysia sampaikan berita ESPN pon selalu kuar skang...Dulu kuar bile game2 final jer.:)
Paper pon kuar citer psl liga malaysia je skang..

positive....:)cgrock

moore426559
10-01-2013, 09:38 AM
soal perabis duit xde kaitan dgn anak jati pun...rsnya kalau tim mana yg byk duit coach ttp nak sambar player yg ada nama dulu kan, then pengalaman...

ni dunia bolasepak...byk rpo and cons...apa yg nyata kehadiran TMJ dlm JDT sedikit sebanyak merancakkan dunia bolasepak Malaysia yg suram...takan nak tgk dominasi Kelantan berterusan...\

harapan aku TMJ & JDT target champion & dpt fight dlm Asia Leg mcm Kelantan jugak...maybe ini permulaan...next season mana tau negeri lain / kelab lain pun ada berbelanja besar....:)cgrock

bukan masalah negeri. masalhnya tmj macam buli kafa. annuar musa tu calon pilihanraya yg kalah, mana da pengaruh macam tmj

lampor_2003
10-01-2013, 09:46 AM
desperate sampai ada selective memory ngan delusion..:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: :eek::eek::eek:
bagi je la diorang menang lepas ni, kalo tak, silap silap kata piya pun asal johor

piya xmkn budu la pasnih...

makan tempe lak..:D

moore426559
10-01-2013, 09:47 AM
piya xmkn budu la pasnih...

makan tempe lak..:D

piya tu budak baik. ape ape pun takpe

faris_sn
10-01-2013, 09:51 AM
bukan masalah negeri. masalhnya tmj macam buli kafa. annuar musa tu calon pilihanraya yg kalah, mana da pengaruh macam tmj

kenapa timbul isu buli...kalau buli bek Johor xyah byr apa2....kalau dah termaktub dlm Akta Perpindahan kenepa Mat Yo main 1st game xde yg nak bwk ketengah....ooo lupa FAM ni ngok..tp 1st game lwn Pahang tu...bukan Kelantan...Pahang relak jerk...ooo lupa Pahang menang...kalau kalah maybe laaaa...

kita yg kat forum ni bertekak salahkan sana sini derang ni relax jerk settle benda yg kita tak pasti kesahihannya....

kat Malaysia ni aku tgk mcm ni la...kalau politik semua salahkan BN, PR tu betul menjang...dlm bola pun TMJ masuk mentang2 kerabat Johor ni hot byk tul bunyik dia....

apa laaaaaa....

Ussf
10-01-2013, 09:52 AM
soal perabis duit xde kaitan dgn anak jati pun...rsnya kalau tim mana yg byk duit coach ttp nak sambar player yg ada nama dulu kan, then pengalaman...

ni dunia bolasepak...byk rpo and cons...apa yg nyata kehadiran TMJ dlm JDT sedikit sebanyak merancakkan dunia bolasepak Malaysia yg suram...takan nak tgk dominasi Kelantan berterusan...\

harapan aku TMJ & JDT target champion & dpt fight dlm Asia Leg mcm Kelantan jugak...maybe ini permulaan...next season mana tau negeri lain / kelab lain pun ada berbelanja besar....:)cgrock

Komen aku respon pd komen sblm nih yg tiba2 sebut org Johor... Kalau dia bgs knp Johor FA xpertahankan... hehehe

liver_bird
10-01-2013, 09:57 AM
Komen aku respon pd komen sblm nih yg tiba2 sebut org Johor... Kalau dia bgs knp Johor FA xpertahankan... hehehe
alaa...baru sumbat dua gol dah nak bangga2....tgk sampai abis musim la...baru bole judge...mentang2 la score masa lwn team bintang...punye la glamer...~X(

faris_sn
10-01-2013, 09:58 AM
Komen aku respon pd komen sblm nih yg tiba2 sebut org Johor... Kalau dia bgs knp Johor FA xpertahankan... hehehe

kenapa nak kata dia bagus kalau baru 1st game...sebelum ni org x kenai pun dia,....cer tgk smpi end season ...dia kelaut ker kelangit:))

SayaBudakBaruBelajar
10-01-2013, 10:03 AM
Komen aku respon pd komen sblm nih yg tiba2 sebut org Johor... Kalau dia bgs knp Johor FA xpertahankan... hehehe

TMJ takeover johor taun lepas...Sejak tu baru nampak ade perubahan..
Sebelum tu nampak macam dah nak ok masa The Prof jadi coach,tp tetibe dia dipecat/meletak jawatan (tak pasti) tanpa berita padahal masa tu kedudukan JFA agak baik..Pastu tros hancor :(

Ramai player johor yg bagus tp main ngan pasukan lain..So yg ade skang nih mmg tak ramai la..Insyaallah akan lahir lebih ramai player muda dari johor :">:">

Ussf
10-01-2013, 10:08 AM
alaa...baru sumbat dua gol dah nak bangga2....tgk sampai abis musim la...baru bole judge...mentang2 la score masa lwn team bintang...punye la glamer...~X(

Hehehe... Pemain Pahang mana ada yang bagus pn... Penyokong Pahang pn tau... Tp salah ke nak berbangga menang ngan lawan yg penuh bintang? Salah ke nak berbangga dgn pemain sendiri... :):):):)

kenapa nak kata dia bagus kalau baru 1st game...sebelum ni org x kenai pun dia,....cer tgk smpi end season ...dia kelaut ker kelangit:))

Hahaha... Penyokong Pahang da lama xsuka dia nih... Tapi apa tangkal la dia pakai msh lg ada dlm team... Tp mlm Selasa lepas tiba2 dia nmpk ok, mungkin semangat nk tnjk kt PBNJ kot... hehehe....

Ussf
10-01-2013, 10:10 AM
TMJ takeover johor taun lepas...Sejak tu baru nampak ade perubahan..
Sebelum tu nampak macam dah nak ok masa The Prof jadi coach,tp tetibe dia dipecat/meletak jawatan (tak pasti) tanpa berita padahal masa tu kedudukan JFA agak baik..Pastu tros hancor :(

Ramai player johor yg bagus tp main ngan pasukan lain..So yg ade skang nih mmg tak ramai la..Insyaallah akan lahir lebih ramai player muda dari johor :">:">

Untuk berjaya mmg kena melabur... Team bintang hanya permulaan... Yg penting jgn jd mcm Pahang dulu, sibuk dgn bintang last2 xkemana...

SayaBudakBaruBelajar
10-01-2013, 10:17 AM
Untuk berjaya mmg kena melabur... Team bintang hanya permulaan... Yg penting jgn jd mcm Pahang dulu, sibuk dgn bintang last2 xkemana...

Mule2 kene la tarik peminat dulu...JFA skang sebenarnye dah mantap,ngan player import + gabungan player JFA n ex JFC..

Bintang2 nih pakai tak lame mane pon,kontrak banyak setaun jer...Taun depan carik bintang lain plak...:D:D

liver_bird
10-01-2013, 10:23 AM
Hehehe... Pemain Pahang mana ada yang bagus pn... Penyokong Pahang pn tau... Tp salah ke nak berbangga menang ngan lawan yg penuh bintang? Salah ke nak berbangga dgn pemain sendiri...
takpe nanti aku call rajagopal suruh masuk HM

faris_sn
10-01-2013, 10:40 AM
Mule2 kene la tarik peminat dulu...JFA skang sebenarnye dah mantap,ngan player import + gabungan player JFA n ex JFC..

Bintang2 nih pakai tak lame mane pon,kontrak banyak setaun jer...Taun depan carik bintang lain plak...:D:D

yup...dgn ada nye peminat stadium akan penuh...bile stadioum penuh kantung pun penuh...baru blh survive...

bengang2003
10-01-2013, 10:43 AM
johor yang main kat liga perdana tu 98% anak jati johor. team yang dicampurkan antara johorfa dan johorfc..

kalau betul nak tengok aksi budak johor, kita tengok dorang main kat stadium pasir gudang nnt..

moore426559
10-01-2013, 11:20 AM
yup...dgn ada nye peminat stadium akan penuh...bile stadioum penuh kantung pun penuh...baru blh survive...

Stadium kelantan kecik je, tp annuar musa bijak, cari duit melalui sponsor. Tu yg aku puji

Uzyr R
10-01-2013, 11:35 AM
Stadium kelantan kecik je, tp annuar musa bijak, cari duit melalui sponsor. Tu yg aku puji

ye betul2..anuar musa menang bijak..:)cgrock

RIZAL 61
10-01-2013, 01:33 PM
salam...

:eek:

rilexlah...

bangkit bangkit...

ru61@PggrnUsj

amy@promatt
10-01-2013, 02:25 PM
Stadium kelantan kecik je, tp annuar musa bijak, cari duit melalui sponsor. Tu yg aku puji

team lain pun byk sponsor bro....bukan kelantan jer.....tpi xlah jersi jadi biliboard...:D:D:D:D

moore426559
10-01-2013, 02:28 PM
team lain pun byk sponsor bro....bukan kelantan jer.....tpi xlah jersi jadi biliboard...:D:D:D:D

ko tak tgk jersey team terengganu?

ko mana tahu bab-bab cari sponsor,berdikari tanpa bantuan govt negeri, ko cuma tahu tapping up je,pastu pukul org ngan kayu golf, pastu vote pornstar kat batu pahat, pastu sokong presiden fam kerepot supaya terus kekal

josue
10-01-2013, 02:30 PM
ko tak tgk jersey team terengganu?

ko mana tahu bab-bab cari sponsor,berdikari tanpa bantuan govt negeri, ko cuma tahu tapping up je,pastu pukul org ngan kayu golf, pastu vote pornstar kat batu pahat, pastu sokong presiden fam kerepot supaya terus kekal

hahaha tepat skali bro:eek::eek:

amy@promatt
10-01-2013, 02:32 PM
ko tak tgk jersey team terengganu?

ko mana tahu bab-bab cari sponsor,berdikari tanpa bantuan govt negeri, ko cuma tahu tapping up je,pastu pukul org ngan kayu golf, pastu vote pornstar kat batu pahat, pastu sokong presiden fam kerepot supaya terus kekal

mmg aku xtahu nk cari sponsor...tpi aku tau team johor byk juga yg sponsor....tpi bukan jadi biliboard bro kat jersey...kekekeke...sponsor pun ikhlas la katakn...mmg xpayah letak kat jersi.....kekekekekeke...

ok so nk citer bola ke nk citer politik...kenapa nk citer pukul kayu golf...tue citer bila.....citer pornstar....dap xder porn star ker..ko pun xtau juga.....citer macam semua pndi....point dia ko jealous ker aper?...hahahahahah

nameless
10-01-2013, 02:32 PM
kejor yob kejor...
slogan kami...
ole-ole perak sudah mari...
:)):))

faris_sn
10-01-2013, 02:33 PM
ko tak tgk jersey team terengganu?

ko mana tahu bab-bab cari sponsor,berdikari tanpa bantuan govt negeri, ko cuma tahu tapping up je,pastu pukul org ngan kayu golf, pastu vote pornstar kat batu pahat, pastu sokong presiden fam kerepot supaya terus kekal

ni citer bola bro...bukan golf laaa...

nota putih
10-01-2013, 02:37 PM
kamon yob......gajah dah mengamok...giliran yob pulak...yehaa ye haaa

faris_sn
10-01-2013, 02:38 PM
kejor yob kejor...
slogan kami...
ole-ole perak sudah mari...
:)):))

yaaaa...kasi meriah Larkin....:)cgrock

moore426559
10-01-2013, 02:39 PM
mmg aku xtahu nk cari sponsor...tpi aku tau team johor byk juga yg sponsor....tpi bukan jadi biliboard bro kat jersey...kekekeke...sponsor pun ikhlas la katakn...mmg xpayah letak kat jersi.....kekekekekeke...

ok so nk citer bola ke nk citer politik...kenapa nk citer pukul kayu golf...tue citer bila.....citer pornstar....dap xder porn star ker..ko pun xtau juga.....citer macam semua pndi....point dia ko jealous ker aper?...hahahahahah

ni pencacai ke? patut la terasa.
ok ok, patut la johor bawah umno, banyak pencacai rupenyer.
pasti ke johor ada sponsor? kalo ada berapa juta?
yg aku tahu, bnyk guna fund sendiri dari guna fund dari sponsor

joe_kacak jugak
10-01-2013, 02:39 PM
sebb kan kes matyo ni...org terlupa yg juara treble dua kali iaitu kedah dah terjerumus ke liga perdana n lupa tahun ni slgor dgn impian 33nye..

panas btol isu ni...tp jgn lupa mggu ni man u vs liverpool
hahahah

sory off topic sikit..nak bg coollllllllllllllllll


##bygkan klu team epl juara treble 2 kali..pastu masuk divisyen satu..ape jd?jd pelik kan...tp kat malaysia bnd tu tak pelik..sm cm fam juga...

faris_sn
10-01-2013, 02:39 PM
kamon yob......gajah dah mengamok...giliran yob pulak...yehaa ye haaa

relak2...last game kami rebah ...kasi can kami mengamuk di gelanggang sendrik dulu :eek:

moore426559
10-01-2013, 02:40 PM
ni citer bola bro...bukan golf laaa...

tak paham jgn menyampuk

faris_sn
10-01-2013, 02:40 PM
ni pencacai ke? patut la terasa.
ok ok, patut la johor bawah umno, banyak pencacai rupenyer.
pasti ke johor ada sponsor? kalo ada berapa juta?
yg aku tahu, bnyk guna fund sendiri dari guna fund dari sponsor

brooo...bwk2 menatliti politik bro tu g THREAD politik...

dlm ni nak havoc bola bukan nak sembang cacai macai sapa ker...sukan menyatupadukan orang...bukan nak menyalak caci maki sana sini....

SayaBudakBaruBelajar
10-01-2013, 02:41 PM
Sudah2 la tu...
Liga baru bermula...
Kalau bukan kite sape lg nak menyokong liga M..
Sbb takde player import dari indonesia,bangla,nepal atau vietnam...
Kalau tak mesti lg penuh stadium kan?:):)

faris_sn
10-01-2013, 02:41 PM
tak paham jgn menyampuk

ko tu mcm kurang paham apa itu bola n politik...

syuh syuh...

kejakian ko tinggi sgt dlm bab kearah kebangkitan bolasepak johor ni....

cool skit broo...zuhur DAH AZAN JOM G SOLAT DULU

amy@promatt
10-01-2013, 02:41 PM
ni pencacai ke? patut la terasa.
ok ok, patut la johor bawah umno, banyak pencacai rupenyer.
pasti ke johor ada sponsor? kalo ada berapa juta?
yg aku tahu, bnyk guna fund sendiri dari guna fund dari sponsor

pencacai plak......otak byk sgt masuk politik..tue yg ko blur....dh aku ddk kat cnie..mmg la aku tau byk sponsor.....masa perkenalkan team johor aritue...sponsor semua kluar....tpi diorg sponsor ikhlas..xnk kecoh2...tue yg xkluar kat jersi....down to earth jer.....hahahahahahahah

moore426559
10-01-2013, 02:43 PM
pencacai plak......otak byk sgt masuk politik..tue yg ko blur....dh aku ddk kat cnie..mmg la aku tau byk sponsor.....masa perkenalkan team johor aritue...sponsor semua kluar....tpi diorg sponsor ikhlas..xnk kecoh2...tue yg xkluar kat jersi....down to earth jer.....hahahahahahahah

down to earth sampai ada tapping up player??

bengang2003
10-01-2013, 02:43 PM
tak paham jgn menyampuk

lu paham sangat ke der..:D

dah abis modal serangan tap up player,
ni dah bawak modal baru sampai buat serangan peribadi kat kerabat johor pulak.

macam budak kecik la lu ni..
pathetic guy:(

SayaBudakBaruBelajar
10-01-2013, 02:43 PM
sebb kan kes matyo ni...org terlupa yg juara treble dua kali iaitu kedah dah terjerumus ke liga perdana n lupa tahun ni slgor dgn impian 33nye..

panas btol isu ni...tp jgn lupa mggu ni man u vs liverpool
hahahah

sory off topic sikit..nak bg coollllllllllllllllll


##bygkan klu team epl juara treble 2 kali..pastu masuk divisyen satu..ape jd?jd pelik kan...tp kat malaysia bnd tu tak pelik..sm cm fam juga...

Hahahha btol2...Tak paham btol aku

p/s : Super sunday ni nak tgk sape jd sundae :)):)):))

amy@promatt
10-01-2013, 02:44 PM
down to earth sampai ada tapping up player??

taping xtapping....ko dpt aper?...

faris_sn
10-01-2013, 02:44 PM
down to earth sampai ada tapping up player??

ko ni tak hbs2 ngan tapping up tapping dr seluruh pelusuk thread dlm ni....

udah2 ler tu....

a2emay
10-01-2013, 02:45 PM
pencacai plak......otak byk sgt masuk politik..tue yg ko blur....dh aku ddk kat cnie..mmg la aku tau byk sponsor.....masa perkenalkan team johor aritue...sponsor semua kluar....tpi diorg sponsor ikhlas..xnk kecoh2...tue yg xkluar kat jersi....down to earth jer.....hahahahahahahah

Nasib johor dapat sponsor ikhlas... Kelantan ngan ganu dapat sponsor dari syarikat2 kecik ja.. Syarikat2 kecik nih nak maujukan kompenindiorang... Tu yg kena tonjol... Kelantan x dapat satu sen pun bantuan kerajaan negeri... Semua dari duit tiket dan sponsor...

Udah2 la tuh bergaduh... Setakat sindir2 tuh boleh terima lagi... Fan kelantan pun janganlah taksub sangat serang jdt.. Kalau kena time kita nanti, mana mau letak mukaa...

moore426559
10-01-2013, 02:45 PM
ko ni tak hbs2 ngan tapping up tapping dr seluruh pelusuk thread dlm ni....

udah2 ler tu....

berani kerana benar

faris_sn
10-01-2013, 02:45 PM
Hahahha btol2...Tak paham btol aku

p/s : Super sunday ni nak tgk sape jd sundae :)):)):))

tu pegi thread lain derrr....:)cgrock

moore426559
10-01-2013, 02:46 PM
taping xtapping....ko dpt aper?...

taknak ngaku ker tapping up? nak avoid the fact?

faris_sn
10-01-2013, 02:47 PM
berani kerana benar

aku tau ko berani...tp aku tak tau dimana kebenarannya...:D

dah ok...layan bola bro...dr melayan mental politik ko tu....:)cgrock

moore426559
10-01-2013, 02:47 PM
Nasib johor dapat sponsor ikhlas... Kelantan ngan ganu dapat sponsor dari syarikat2 kecik ja.. Syarikat2 kecik nih nak maujukan kompenindiorang... Tu yg kena tonjol... Kelantan x dapat satu sen pun bantuan kerajaan negeri... Semua dari duit tiket dan sponsor...

Udah2 la tuh bergaduh... Setakat sindir2 tuh boleh terima lagi... Fan kelantan pun janganlah taksub sangat serang jdt.. Kalau kena time kita nanti, mana mau letak mukaa...

kalo tmj kena manipulate kat annuar musa, rugi ratus ratus ribu, baru ko tahu. sekang ninsedap la ko cakap

SayaBudakBaruBelajar
10-01-2013, 02:48 PM
tu pegi thread lain derrr....:)cgrock

Saje jer sambong off topic...:D:D

p/s : Aku rase skang nih pon mcm dah off topic...Kang tak psl2 ade MOD masok :):)

amy@promatt
10-01-2013, 02:48 PM
Nasib johor dapat sponsor ikhlas... Kelantan ngan ganu dapat sponsor dari syarikat2 kecik ja.. Syarikat2 kecik nih nak maujukan kompenindiorang... Tu yg kena tonjol... Kelantan x dapat satu sen pun bantuan kerajaan negeri... Semua dari duit tiket dan sponsor...

ok bro mcmnie....sebenarnya..johor xder nk isu pun...team maner nk letak sponsor ker aper....tue hal team masing2......dn johor buat segalanya...semua utk naikkn pasukan...dn harinie..ko rasa x gelombang...semua org nk tgk bola malaysia....semua dh mula buka mata...

ko nasihatkn set2 korg tue....moore426559 tue...jgn kacau thread nie....

faris_sn
10-01-2013, 02:48 PM
kalo tmj kena manipulate kat annuar musa, rugi ratus ratus ribu, baru ko tahu. sekang ninsedap la ko cakap

annuar musa kene manipulate rugi ker duit bro....

kopiais
10-01-2013, 02:50 PM
pencacai plak......otak byk sgt masuk politik..tue yg ko blur....dh aku ddk kat cnie..mmg la aku tau byk sponsor.....masa perkenalkan team johor aritue...sponsor semua kluar....tpi diorg sponsor ikhlas..xnk kecoh2...tue yg xkluar kat jersi....down to earth jer.....hahahahahahahah

xpernah lg aku dgr company sponser ikhlas..tahniah pasukan johor jadi pasukan pertama dapat sponser yang seikhlas itu

yussys
10-01-2013, 02:50 PM
Nasib johor dapat sponsor ikhlas... Kelantan ngan ganu dapat sponsor dari syarikat2 kecik ja.. Syarikat2 kecik nih nak maujukan kompenindiorang... Tu yg kena tonjol... Kelantan x dapat satu sen pun bantuan kerajaan negeri... Semua dari duit tiket dan sponsor...

Udah2 la tuh bergaduh... Setakat sindir2 tuh boleh terima lagi... Fan kelantan pun janganlah taksub sangat serang jdt.. Kalau kena time kita nanti, mana mau letak mukaa...

mcm tadi ada jugak fan kelantan masuk sini bergurau... tapi ramai pun fan johor boleh terima pasal gurauan tu sekadar bola dan tak melibatkan politik dan kenegerian... :D:D

amy@promatt
10-01-2013, 02:50 PM
taknak ngaku ker tapping up? nak avoid the fact?

dh settlekn..ko xpuashati aper lg....psl bayar rendah ker?....sponsor kena kuatkn lg...hahahahaahahaha...

faris_sn
10-01-2013, 02:51 PM
ok bro mcmnie....sebenarnya..johor xder nk isu pun...team maner nk letak sponsor ker aper....tue hal team masing2......dn johor buat segalanya...semua utk naikkn pasukan...dn harinie..ko rasa x gelombang...semua org nk tgk bola malaysia....semua dh mula buka mata...

ko nasihatkn set2 korg tue....moore426559 tue...jgn kacau thread nie....

jaki / iri hati / sakit hati / jelous ...

mana leh tinggal thread ni...nak kutuk2 manja tu xpe laa...ni dtg dgn otak penuh ngan pahaman serta kebencian politik...

meja kedai mamak pun blh terbalik bwk mamat ni tgk bola....:eek:

amy@promatt
10-01-2013, 02:52 PM
xpernah lg aku dgr company sponser ikhlas..tahniah pasukan johor jadi pasukan pertama dapat sponser yang seikhlas itu

lain dari yg lain....rasakan gelombang tue....:)paid:)paid:)paid

mr.dede
10-01-2013, 02:53 PM
johor pon kna ade sponsor ke?
bkn tmj tu kaya gila babas da ke
fam pon dia ley beli..hahahaha..
satu team rajagobal dia mampu...ko ada?

faris_sn
10-01-2013, 02:53 PM
xpernah lg aku dgr company sponser ikhlas..tahniah pasukan johor jadi pasukan pertama dapat sponser yang seikhlas itu

meh aku betulkan..ikhlas tu aku rs dr segi penonjolan...mmg la sponsor tu nakkan pulangan...

maybe apa yg berlaku kat johor sponsor berani dtg sebab nampak yakin dgn strategi pembangunan kebangkitan bola johor...so para sponsor ni rela keluarkan duit derang utk iotu tanpa mengambil kira hal2 publisiti atau marketing...:D

amy@promatt
10-01-2013, 02:53 PM
jaki / iri hati / sakit hati / jelous ...

mana leh tinggal thread ni...nak kutuk2 manja tu xpe laa...ni dtg dgn otak penuh ngan pahaman serta kebencian politik...

meja kedai mamak pun blh terbalik bwk mamat ni tgk bola....:eek:

:eek::eek::eek::eek::eek::eek:....mamak pun boleh kena tapping camnie....hahahahaha

watibalruyub
10-01-2013, 03:01 PM
xpernah lg aku dgr company sponser ikhlas..tahniah pasukan johor jadi pasukan pertama dapat sponser yang seikhlas itu

Kalu belah pembangksng laju ju sprm serbu.
Yg ni anak raja xthu la plak berani ke dak sprm nl siasat

a2emay
10-01-2013, 03:04 PM
lain dari yg lain....rasakan gelombang tue....:)paid:)paid:)paid

Yg aku respek ialah sebab johor dh menambah kemeriahan bola yg dibawa kelantan... Klu dulu boleh tgk realitinya penyokong kelantan je yg banyak penuhkan stadium, tapi kali nih, kebanyakan game yg lawan jdt, stadium dh penuh... Semua nak tgk team diorang kalahkan jdt wpun tau jdt tu kuat... :)cgrock

amy@promatt
10-01-2013, 03:07 PM
Yg aku respek ialah sebab johor dh menambah kemeriahan bola yg dibawa kelantan... Klu dulu boleh tgk realitinya penyokong kelantan je yg banyak penuhkan stadium, tapi kali nih, kebanyakan game yg lawan jdt, stadium dh penuh... Semua nak tgk team diorang kalahkan jdt wpun tau jdt tu kuat... :)cgrock

menang kalah adat permainan..dn bila lwn team jdt semua bersungguh2 nk main game pun jadi kualiti dn terhibur.....dan salah satu tujuan TMJ juga pada mulanya untuk membangkitkan minat kepada bola sepak malaysia.....so slps nie boleh dikuti oleh team2 lain....

Zero_M
10-01-2013, 03:09 PM
baguslah dah byk team yg kuat..
bola pun dah meriah balik...
team yg dulu rasa dah kuat..
skrg dah ade pencabar..
jgn rasa tergugat lak...

faris_sn
10-01-2013, 03:17 PM
menang kalah adat permainan..dn bila lwn team jdt semua bersungguh2 nk main game pun jadi kualiti dn terhibur.....dan salah satu tujuan TMJ juga pada mulanya untuk membangkitkan minat kepada bola sepak malaysia.....so slps nie boleh dikuti oleh team2 lain....

so pasni blh la TMJ tapau kerusi panas FAM...











alamak...kang ada yg bising la plakkkk :eek::eek::eek:

moore426559
10-01-2013, 03:36 PM
menang kalah adat permainan..dn bila lwn team jdt semua bersungguh2 nk main game pun jadi kualiti dn terhibur.....dan salah satu tujuan TMJ juga pada mulanya untuk membangkitkan minat kepada bola sepak malaysia.....so slps nie boleh dikuti oleh team2 lain....

Tapping up adat tmj? Tak gitu?

faris_sn
10-01-2013, 03:53 PM
Tapping up adat tmj? Tak gitu?

mesti dah solat kan...bagus2....:D:)cgrock

amy@promatt
10-01-2013, 03:53 PM
Tapping up adat tmj? Tak gitu?

kesian mat yo.....dia xdihargai di kelantan tue yg dia belah....kena plak offer tmj terbbbaaiikkkk...kalau aku pun belah.....

fine net
10-01-2013, 03:57 PM
johor pon kna ade sponsor ke?
bkn tmj tu kaya gila babas da ke
fam pon dia ley beli..hahahaha..
satu team rajagobal dia mampu...ko ada?

SAJ sposor 2 juta...x tahu la sama ade ikhlas atau terpaksa....:D

Ussf
10-01-2013, 04:22 PM
ko tak tgk jersey team terengganu?

ko mana tahu bab-bab cari sponsor,berdikari tanpa bantuan govt negeri, ko cuma tahu tapping up je,pastu pukul org ngan kayu golf, pastu vote pornstar kat batu pahat, pastu sokong presiden fam kerepot supaya terus kekal

TSAM pandai cari sponsor??? Ahahaha.... Mmg xde bantuan kerajaan negeri tp dia pny bantuan lg besar dr tuh.... Xpayah nk puji dia sangatlah... :eek::eek::eek::eek:

Ussf
10-01-2013, 04:29 PM
Apa yang aku nampak sebenarnya ada pihak yang rasa tergugat dominasi diog akan berakhir... Itu yang meroyan x abis.... Pada aku, biar lantaklah JDTFC nk beli sape pn... Sape sponsor pn... Jaga team sendiri sudah la... Kata "We don't need star, We make a star"... So knp marah xtentu hala nih??

joe_kacak jugak
10-01-2013, 04:32 PM
Apa yang aku nampak sebenarnya ada pihak yang rasa tergugat dominasi diog akan berakhir... Itu yang meroyan x abis.... Pada aku, biar lantaklah JDTFC nk beli sape pn... Sape sponsor pn... Jaga team sendiri sudah la... Kata "We don't need star, We make a star"... So knp marah xtentu hala nih??

nak beli sapa mmg lantak dia bro..tp byr la:eek:

Muhammad_27
10-01-2013, 04:35 PM
nak beli sapa mmg lantak dia bro..tp byr la:eek:

okeh nah amek seposen nih... pi jaoh2.... :eek:

joe_kacak jugak
10-01-2013, 04:37 PM
okeh nah amek seposen nih... pi jaoh2.... :eek:

fuh bro ni..avatar org tgh smyg tp kurang ajar juga..
bkn byr kat aku,tp bayar kat kafa...aku takde kaitan ngn kafa pon..

kaylis
10-01-2013, 04:41 PM
aku rasa kita kena amik keeper power sikit...3 gol bolos tu kalau ada keeper yg hebat, gol2 tu boleh dielakkan....

Muhammad_27
10-01-2013, 04:42 PM
fuh bro ni..avatar org tgh smyg tp kurang ajar juga..
bkn byr kat aku,tp bayar kat kafa...aku takde kaitan ngn kafa pon..

letih den tgk... sume cite same jerk... sume thread... ayat ulang2... bilo mau abes.. :p

joe_kacak jugak
10-01-2013, 04:44 PM
letih den tgk... sume cite same jerk... sume thread... ayat ulang2... bilo mau abes.. :p

bro takde pon takpe..tak payah letih2..

Muhammad_27
10-01-2013, 04:47 PM
bro takde pon takpe..tak payah letih2..

thread ni dah kelaut byk... ini thread cite pasai DTFC punya game.. sekali byk konar kelain jerk ke tak serabut org nk tgk info nnti...

joe_kacak jugak
10-01-2013, 04:49 PM
thread ni dah kelaut byk... ini thread cite pasai DTFC punya game.. sekali byk konar kelain jerk ke tak serabut org nk tgk info nnti...

ok bro..peace yoooo:D

faris_sn
10-01-2013, 04:50 PM
letih den tgk... sume cite same jerk... sume thread... ayat ulang2... bilo mau abes.. :p

tapau Perak 3 4 bijik dgn cleansheet + permainan kemas lagi cantik...



senyap la derang ni kang.....:D

Muhammad_27
10-01-2013, 04:51 PM
ok bro..peace yoooo:D

cmnilah bagos... kalo kelaut byk japg byk yg kena infract... den dah kena bape kali...:)paid

faris_sn
10-01-2013, 04:51 PM
thread ni dah kelaut byk... ini thread cite pasai DTFC punya game.. sekali byk konar kelain jerk ke tak serabut org nk tgk info nnti...

udah dikabo...tapi mcm tak reti2 la plak...

terlebih berintegriti ni susah la pulak....

Ussf
10-01-2013, 04:53 PM
aku rasa kita kena amik keeper power sikit...3 gol bolos tu kalau ada keeper yg hebat, gol2 tu boleh dielakkan....

Aku xnmpk mn silap keeper ms tuh... Tp kelalaian n kelemahan defend Johor yg jd punca... 1st gol xde org marking Fauzi... 2nd gol penuh2 dpn gol tp xde sape yg g kacau Fauzi set bola sblm score... Gol ke pn sama xde sape marking Faizol sblm dia passing pd Surendran yg xdikawal....

SayaBudakBaruBelajar
10-01-2013, 04:57 PM
Apa yang aku nampak sebenarnya ada pihak yang rasa tergugat dominasi diog akan berakhir... Itu yang meroyan x abis.... Pada aku, biar lantaklah JDTFC nk beli sape pn... Sape sponsor pn... Jaga team sendiri sudah la... Kata "We don't need star, We make a star"... So knp marah xtentu hala nih??

:)paid:)paid:)paid


Aku xnmpk mn silap keeper ms tuh... Tp kelalaian n kelemahan defend Johor yg jd punca... 1st gol xde org marking Fauzi... 2nd gol penuh2 dpn gol tp xde sape yg g kacau Fauzi set bola sblm score... Gol ke pn sama xde sape marking Faizol sblm dia passing pd Surendran yg xdikawal....

Ade lg sorang keeper tu zamir selamat..Bekas harimau muda,sekali geng2 mahali,muslim :)

Ussf
10-01-2013, 05:00 PM
Ade lg sorang keeper tu zamir selamat..Bekas harimau muda,sekali geng2 mahali,muslim :)

Aku rs mana2 keeper pn kalau defend mcm tu gaya, gol juga... Coach keeper JDTFC bkn calang2 juga... Mungkin penilaian dia keeper smlm lebih layak,.. atau mungkin juga just lwn Pahang xperlu keeper power... :D:D:D

Ussf
10-01-2013, 05:01 PM
tapau Perak 3 4 bijik dgn cleansheet + permainan kemas lagi cantik...



senyap la derang ni kang.....:D

Lebih manis kalau tapau TRW 15hb nnt.... Tp yg confirm skuad JDTFC akan terima sambutan hangat di KB nnt...:D:D:D:D

Zero_M
10-01-2013, 05:03 PM
aku rasa maybe aidil main balik pasni..
better letak safee sali blkg guiza dgn matyo..
dia leh jadik midfield gak..
del nero kalo main..maybe corak main dah jadik lain..

Zero_M
10-01-2013, 05:06 PM
Lebih manis kalau tapau TRW 15hb nnt.... Tp yg confirm skuad JDTFC akan terima sambutan hangat di KB nnt...:D:D:D:D

sambutan hangat je xpe..jgn berlaku perkara2 yg x baik..
ingat..kita sesama islam..pasal bola jgn gaduh2..

SayaBudakBaruBelajar
10-01-2013, 05:10 PM
Aku rs mana2 keeper pn kalau defend mcm tu gaya, gol juga... Coach keeper JDTFC bkn calang2 juga... Mungkin penilaian dia keeper smlm lebih layak,.. atau mungkin juga just lwn Pahang xperlu keeper power... :D:D:D

Coach keeper bekas player kebangsaan,pahang n sabah...Jurulatih fitness pon org pahang gak .... Mgkin gak kot :):)


aku rasa maybe aidil main balik pasni..
better letak safee sali blkg guiza dgn matyo..
dia leh jadik midfield gak..
del nero kalo main..maybe corak main dah jadik lain..

Defend agak konflik skang sbb muslim, aidil n tarmimi sumer men central...Ataupun mgkn JDT nak guna formasi 3 4 3 1 :-?:-?

ucop05
10-01-2013, 05:13 PM
ada team yang takut dominasi mereka di liga tempatan tergugat. tu yang meroyan tak habis2.

mantoya
10-01-2013, 05:13 PM
Info terkini....;
Tiket dijual pd jumaat pukul 9 pg.....
Sape cepat dia yg punya.....

mantoya
10-01-2013, 05:17 PM
letih den tgk... sume cite same jerk... sume thread... ayat ulang2... bilo mau abes.. :p



Itu org kita panggil doctor overdose....:eek::eek:

jeng
10-01-2013, 05:22 PM
sambutan hangat je xpe..jgn berlaku perkara2 yg x baik..
ingat..kita sesama islam..pasal bola jgn gaduh2..

yup datang jela stadium kb..bola je pon..nnti timbal balik kami akn ke stadium anda pula:)

p/s: semangat bola je sekarang ni..semangat politik/kerabat sultan tutup buku..gomo klate gomo:)