PDA

View Full Version : Tawaran dihentikan


REMEDY KARUNG GUNI
13-12-2012, 11:45 PM
Kepada sesiapa yang ingin membuat pinjaman tunai
boleh berurusan dengan saya mulai januari 2013

Jumlah Pinjaman RM1k hingga 10k

Syarat cagaran:
Item yg diterima

Laptop/notebook
Handphone/iphone/ipad
Dinar/jongkong emas
Barang kemas
Ipad
Camera
Motor/kereta

Jangkamasa cagaran:

1 hingga 3 bulan

Caj upah simpan barang:

1k hingga 5k

5% setiap bulan

5k hingga 10k

4% setiap bulan

RM5.00 yuran proses

Akadnya ialah begini:

Saya beli barang yg dicagar dengan harga 50% ke 60% daripada harga pasaran dan jual kembali dengan harga pasaran (tidak melebihi 4%-5%) dengan cara tertangguh selama 3 bulan

[B][I]Nasihat saya:

Pinjaman ini hanya layak kepada mereka yang benar2 memerlukan dan
tahu segala risiko meminjam dan sedia memerima segala tindakan tatatertib sekiranya gagal m

Luqmanul Hakim
13-12-2012, 11:48 PM
Mantap Tuan Masta Abam RKG nie... siap boleh buat pinjaman pulak... cover seluruh Malaysia ke macam mana Tuan YB?

Luqmanul Hakim @ CariGold.com

silverchair959
13-12-2012, 11:50 PM
maknanya kalo pinjam 10k kena bayar balik 10k + 1.2k la kan dlm tempoh 3 bulan ??

Bullpup
13-12-2012, 11:51 PM
Nak pinjam 3k cagar motor elegan 150 boleh ?

Bro_Izantie
13-12-2012, 11:51 PM
humang aih....dah jadi ceti pulak YB?....:)

elnino25
13-12-2012, 11:52 PM
peh mantop tuan..

REMEDY KARUNG GUNI
13-12-2012, 11:53 PM
Mantap Tuan Masta Abam RKG nie... siap boleh buat pinjaman pulak... cover seluruh Malaysia ke macam mana Tuan YB?

Luqmanul Hakim @ CariGold.com

Cover semenanjung tanah melayu, sabah, sarawak, brunei, singapura, indonesia dan thailand

yussys
13-12-2012, 11:55 PM
wah,.. terbaiklah rkg...

REMEDY KARUNG GUNI
13-12-2012, 11:55 PM
maknanya kalo pinjam 10k kena bayar balik 10k + 1.2k la kan dlm tempoh 3 bulan ??

Itu kiraan jika meminjam maksimum 3 bulan

muhdy
13-12-2012, 11:55 PM
subscribe dulu .. manalah tau ada kecemasan boleh guna perkhidmatan nie..

Mr Ozu
13-12-2012, 11:56 PM
Kepada sesiapa yang ingin membuat pinjaman tunai
Yang tidak melebihi 5k-10k boleh berurusan dengan saya

Syarat cagaran:
Item yg diterima

Laptop/notebook
Handphone/iphone/ipad
Dinar/jongkong emas
Barang kemas
Ipad
Camera
Motor/kereta

Jangkamasa cagaran:

1 hingga 3 bulan

Caj yang dikenakan:

4% setiap bulan

RM5.00 yuran proses

bunga xleh nego ka..:">

REMEDY KARUNG GUNI
13-12-2012, 11:57 PM
Nak pinjam 3k cagar motor elegan 150 boleh ?

Pinjaman diberikan maksimum 65-70% dari harga semasa item yg
Dicagarkan

tokputih
13-12-2012, 11:59 PM
Niat RKG murni... tapi nasihat tok ikutlah syariah... maaf yer YB...;)

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 12:00 AM
humang aih....dah jadi ceti pulak YB?....:)

Sebab bro dh jadi scammer hunter tu yg aku berani
Offer servis ni.

Kpd yg benar2 memerlukan ya. Jgn plak yg suka2 nak berjoli
Gatal2 nk buat pinjaman

Bullpup
14-12-2012, 12:01 AM
Pinjaman diberikan maksimum 65-70% dari harga semasa item yg
Dicagarkan

Ok dah lepas tu, saja je test kt tt. Nak turun dari kedah jauh sgt rasanya. Advantage utk area klang valley

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 12:05 AM
Niat RKG murni... tapi nasihat tok ikutlah syariah... maaf yer RB...;)

Terima kasih tok sudi beri nasihat. Saya berikan sedikit
Bantuan pd yg benar2 nk guna cash. Yg saja2 tu saya tak layan
Sebab sy sendiri menanggung risiko pinjaman tak beerbayar

TT
14-12-2012, 12:06 AM
riba ni..jauh dr syurga

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 12:09 AM
riba ni..jauh dr syurga

Terima kasih baru nak belajar dgn tuan ni.

lau_kau
14-12-2012, 12:11 AM
hebat yb, niat dh cantik tu....teruskan usaha yb

epozer
14-12-2012, 12:14 AM
bekan ke perlu lesen nak jadi ceti ni...kang kena rush yb....hjg2 tahun ni banyak operasi

nitestalker
14-12-2012, 12:14 AM
Terima kasih tok sudi beri nasihat. Saya berikan sedikit
Bantuan pd yg benar2 nk guna cash. Yg saja2 tu saya tak layan
Sebab sy sendiri menanggung risiko pinjaman tak beerbayar

x pe boss..risiko tu da kurang ckit sebab ada cagaran...
apakata untuk ahli2 cg ni bagi 1% jer..
:">

jamtulenmurah
14-12-2012, 12:15 AM
along? Ni kira riba ke camne? :">

periamuda
14-12-2012, 12:31 AM
Riba ni TT...jelas haram ada faedah/bunga. Tukar kepada islamic...study mcm mana bank islam buat untuk personal loan mereka.

meijin
14-12-2012, 12:44 AM
haha ade je idea...:))


anyway,aku setuju dgn pendapat yg kata cara bro ni x islamic..harap blh ejas lg..:)

hazmine
14-12-2012, 12:50 AM
Riba nieh. Brg cagaran kan ada klu xbayar. Xtau lah klu utk untung.

JaMeQ
14-12-2012, 01:25 AM
yang 4% tu tukar je sbg caj upah simpan barang :p

tp kalo boleh xyah la base on %..ttpkan jer kadar upah yg dipersetujui kedua2 pihak...

deal or no deal jer..:)

kopirait
14-12-2012, 01:34 AM
yang 4% tu tukar je sbg caj upah simpan barang :p

tp kalo boleh xyah la base on %..ttpkan jer kadar upah yg dipersetujui kedua2 pihak...

deal or no deal jer..:)

Hmmm..
Setuju dengan pendapat tuan.

fine net
14-12-2012, 01:39 AM
terbaik la rkg...dpt membantu kt insan2 yg mmg perlukan pertolongan....

ejalmlk
14-12-2012, 01:45 AM
nak try laaaa RKG .... 10k cagar LO boleh :)

Silveray
14-12-2012, 01:56 AM
bagus niat murni tuan nih..banyak pahala dapat..
tapi riba = Allah istihar perang dengan tuan...
yang boleh elak dielakkan...
sy sendiri pon loan kereta riba..dush dush dush..

danx
14-12-2012, 02:00 AM
Terima kasih baru nak belajar dgn tuan ni.

Mungkin boleh buat akad pembiayaan keatas perniagaan :)
Ada persetujuan dan penerimaan..
Cadangan je :) Bukan pandai sgt pon :))

building
14-12-2012, 03:07 AM
boleh diperhalusi gi cara ni YB.. keep it up

Abu nawas
14-12-2012, 07:24 AM
Niat RKG murni... tapi nasihat tok ikutlah syariah... maaf yer RB...;)

mgkn boleh buat macam ni..

Tuan RKG buat perjanjian beli barang yg dicagar dengan harga 65% ke 70% daripada harga pasaran dan jual kembali dengan harga harga pasaran dengan cara tertangguh selama 3 bulan..:)

Abu nawas
14-12-2012, 07:28 AM
bekan ke perlu lesen nak jadi ceti ni...kang kena rush yb....hjg2 tahun ni banyak operasi

nak apply lesen kurang2 kena ada cash 1 juta...

later_on82
14-12-2012, 08:47 AM
kalo x bayar...kena pukul x hehe? ape2 pon sy faham niat YB nak membantu..cuma btol juga kate kwn2 ni...maybe interest 4% dijadikan upah simpan barang, dan perlu berakad etc...utk jadikan ianya lebih islamik...em..tp 4% interest camana die kira ya? kalo rm5k..interest rm200 sebulan? x gitu?

General Juhziz
14-12-2012, 08:56 AM
mgkn boleh buat macam ni..

Tuan RKG buat perjanjian beli barang yg dicagar dengan harga 65% ke 70% daripada harga pasaran dan jual kembali dengan harga harga pasaran dengan cara tertangguh selama 3 bulan..:)

cadangan yg mantop utk RKG..

Go Go RKG :)paid:)paid:)paid

klu cagar gold bar public gold cmne kira:">:">

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 09:07 AM
cadangan yg mantop utk RKG..

Go Go RKG :)paid:)paid:)paid

klu cagar gold bar public gold cmne kira:">:">

Oh saya dah faham. Akad perlu jelas ya. Betul ke pemahaman saya ni

shahzs84
14-12-2012, 09:13 AM
YB saya dah sms tak da ape2 repl pon, nak gune urgent ni..

shahzs84
14-12-2012, 09:14 AM
Kepada sesiapa yang ingin membuat pinjaman tunai
Yang tidak melebihi 5k-10k boleh berurusan dengan saya

Syarat cagaran:
Item yg diterima

Laptop/notebook
Handphone/iphone/ipad
Dinar/jongkong emas
Barang kemas
Ipad
Camera
Motor/kereta

Jangkamasa cagaran:

1 hingga 3 bulan

Caj yang dikenakan:

4% setiap bulan

RM5.00 yuran proses

ca mane n kat mane, sgt2 memerlukan wang...

syahays
14-12-2012, 09:15 AM
perghhh...udah jadi Along...:)paid:)paid:)paid

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 09:17 AM
Sabar semua. Jap lagi adjust semua term yg tak islamik tu ya.
Sekarang nak sarapan jap

wong_fei_hung
14-12-2012, 09:18 AM
kalau 3 ribu je boleh ? Cagaran DLSR

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 10:48 AM
Kepada sesiapa yang ingin membuat pinjaman tunai
boleh berurusan dengan saya mulai januari 2013

Jumlah Pinjaman RM1k hingga 10k

Syarat cagaran:
Item yg diterima

Laptop/notebook
Handphone/iphone/ipad
Dinar/jongkong emas
Barang kemas
Ipad
Camera
Motor/kereta

Jangkamasa cagaran:

1 hingga 3 bulan

Caj upah simpan barang:

1k hingga 5k

5% setiap bulan

5k hingga 10k

4% setiap bulan

RM5.00 yuran proses

Akadnya ialah begini:

Saya beli barang yg dicagar dengan harga 50% ke 60% daripada harga pasaran dan jual kembali dengan harga pasaran (tidak melebihi 4%-5%) dengan cara tertangguh selama 3 bulan

Nasihat saya:

Pinjaman ini hanya layak kepada mereka yang benar2 memerlukan dan
tahu segala risiko meminjam dan sedia memerima segala tindakan tatatertib sekiranya gagal membeli semula barang cagaran dalam waktu yang ditetapkan.

UPDATED. SAYA AKAN BAGI NO. TELEPON DAN EMAIL YANG LAIN UNTUK URUSAN PINJAMAN INI.

Tq pada kawan2 yang sudi beri pandangan dan teguran. saya pasrah..ha ha

later_on82
14-12-2012, 10:54 AM
UPDATED. SAYA AKAN BAGI NO. TELEPON DAN EMAIL YANG LAIN UNTUK URUSAN PINJAMAN INI.

Tq pada kawan2 yang sudi beri pandangan dan teguran. saya pasrah..ha ha

hahaha...tindakan tatatertib tu camana ye? ala2 along x YB? camana plak kalo nak cagar motor or keta...nak kena letak geran je ke ? YB...fix kan jela semua loan 4%...hehe

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 10:55 AM
hahaha...tindakan tatatertib tu camana ye? ala2 along x YB? camana plak kalo nak cagar motor or keta...nak kena letak geran je ke ? YB...fix kan jela semua loan 4%...hehe

siapa yang biasa jumpa aku dia kenallah cara aku. jenis samseng misai melintang..aku cakap slow pun dh macam menjerit. amacam..:)):))

sarialong
14-12-2012, 11:02 AM
tanda dlu..

later_on82
14-12-2012, 11:04 AM
siapa yang biasa jumpa aku dia kenallah cara aku. jenis samseng misai melintang..aku cakap slow pun dh macam menjerit. amacam..:)):))

hahaha....ape2 pon ak respek usaha ko utk jd funder bumiputera berlesen...at least geng2 cg especially yg keje swasta ade lubang kalo terdesak

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 11:29 AM
yang 4% tu tukar je sbg caj upah simpan barang :p

tp kalo boleh xyah la base on %..ttpkan jer kadar upah yg dipersetujui kedua2 pihak...

deal or no deal jer..:)

tq abam ameq sudi beri sepatah dua kata dlm thread aku...terharu gitu

fly3930
14-12-2012, 11:34 AM
Mahal benar upah tu.. Pajak gadai cina baru 2 percent. Sorry kalau terasa.. Berforum untuk tambah ilmu

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 12:06 PM
Mahal benar upah tu.. Pajak gadai cina baru 2 percent. Sorry kalau terasa.. Berforum untuk tambah ilmu

takde terasanya bro. kalau cepat terasa mcm mana nak jadi along:)):))

ikutkan nak jugak aku menjawab..tapi takpelah sebab aku anggap bro dah tolong up thread ni...:D:D

TAKZIM
14-12-2012, 12:11 PM
Bertambah bisnes YB kita ni...

Semoga Sukses YB...

mzak
14-12-2012, 12:26 PM
Makin masyuk RKG...

Rezeki....

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 12:38 PM
Bertambah bisnes YB kita ni...

Semoga Sukses YB...

tq2 saudara takzim. ini jer bisnes yg saya mampu buat

shahzs84
14-12-2012, 12:44 PM
tq2 saudara takzim. ini jer bisnes yg saya mampu buat

yb, kt ne nk jmpe ni? urgent sgt2 ni YB...

BaLL78
14-12-2012, 12:55 PM
ada buka affilate ka bro? :))

shahzs84
14-12-2012, 01:05 PM
ada buka affilate ka bro? :))

ha ape tu, x tau le.. maaf

lucifer666
14-12-2012, 01:16 PM
paw keliling tue... ni ada lesen ke x bro?just tanya..

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 02:39 PM
paw keliling tue... ni ada lesen ke x bro?just tanya..

Waduh om. Sy sekadar membantu sikit2 saja om

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 02:40 PM
ha ape tu, x tau le.. maaf

Wah. Bagaimana kamu tidak tahu ni

azriusre
14-12-2012, 05:32 PM
Hmm ingat baru nak apply sekali ada cagaran la pulak:)):)):)):((:((

KomengTar
14-12-2012, 05:38 PM
Tak tahu nak komeng aper....tang muamalat ni boleh refer dr. Zaharuddin...just share

pressuresprayer
14-12-2012, 05:41 PM
Yb....Nk pinjam utk renovate rumah tak dlm 25k...

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 05:44 PM
Yb....Nk pinjam utk renovate rumah tak dlm 25k...

yang ni memang tak dapat bro.serius ni :D:D

REMEDY KARUNG GUNI
14-12-2012, 05:44 PM
Hmm ingat baru nak apply sekali ada cagaran la pulak:)):)):)):((:((

ya ya. betul tu bercagar kalau idak pengsan pakcik

pressuresprayer
14-12-2012, 05:46 PM
yang ni memang tak dapat bro.serius ni :D:D

Aduhh....kalo 10k kene cagar ape?

Abu nawas
14-12-2012, 07:39 PM
Aduhh....kalo 10k kene cagar ape?

Barang kemas yg harganya RM13,333..:)

sebab 75% dpd RM13,333 = RM10,000..

ecen
14-12-2012, 07:48 PM
mcm menarik nie TT nak cagar laptop sony boleh x bro

Abu nawas
14-12-2012, 07:49 PM
Barang kemas yg harganya RM13,333..:)

sebab 75% dpd RM13,333 = RM10,000..

Tapi kalau barang kemas ni kalau buat sampai 24 bulan pun ok..

Amik upah 10% setahun pun cukup..sebab emas ialah cagaran yg paling selamat..

Bayaran bulanan pun rendah la sikit..

Pinjaman : RM10,000
Upah : 2 tahun x 10% = 20% x RM10,000 = RM2,000

Bayaran bulanan : RM12,000 / 24 = RM500

Modal RM10,000..return RM2,000 setahun
Modal RM100,000..return RM20,000 setahun
Modal RM1 juta..return RM200,000 setahun

Kaya YB kita kalau macam ni..:)

lost_soul2878
14-12-2012, 07:58 PM
den macam berminat jugak la yb, kalo cagar note 1 den bape leh wat loan ya yb huhu...?

B0t0L susu
14-12-2012, 08:11 PM
cagar jgn tak cagar :D

muhdy
14-12-2012, 08:12 PM
den macam berminat jugak la yb, kalo cagar note 1 den bape leh wat loan ya yb huhu...?

harap TT dapat mempertimbangkan nie.. member nie nak teruskan hasrat murni.. dah tak sampai seminggu lagi nie..

p/s : bila balik ? singgahlah kuchai lama dulu..

RazorEis
14-12-2012, 10:47 PM
makin menganazzz dah tuan YB..

lost_soul2878
15-12-2012, 04:39 AM
harap TT dapat mempertimbangkan nie.. member nie nak teruskan hasrat murni.. dah tak sampai seminggu lagi nie..

p/s : bila balik ? singgahlah kuchai lama dulu..

ahakss... tinggal 5 6 hari je lagi nie :((

insyaAllah bro kalo aku jadik balik sok aku singgah kuchai lama dulu isi minyak heheheh...

nservas.sales
24-12-2012, 11:55 AM
Kalau geran tanah lot blh tak ?
Ada mmbr yg betul2 memerlukannya.

sky8men
15-01-2013, 09:12 AM
nak sucribe jgk la TT... parking2

gmsatria
23-01-2013, 08:41 PM
wah...biz baru...mark dulu....

Lee
04-04-2013, 01:43 PM
Tuan RKG,

Kat mana opis jika nak berurusan.:D

ejalmlk
04-04-2013, 01:51 PM
Terbaik .... Tahniat RKG

wawa1986
12-04-2013, 12:24 AM
as salam...saya ibu tunggal perlukan pinjaman 5k...memang nak guna sangat sblm isnin depan...saya nak pajak geran motor honda dash ngan surat pajak emas...ni nmbr saya...

wawa1986
12-04-2013, 11:58 PM
saya nak buat pinjaman 5k...urgent sangat...tpi xde reply pn...saya nak pajak geran motor Honda dash ngan Surat pajak emas dlm rm2800.00...tolong la bantu saya....saya bayar balik dalam tempoh 3 bulan....ni nmbr saya 01126650025...

hafis_81
13-04-2013, 12:00 AM
saya nak buat pinjaman 5k...urgent sangat...tpi xde reply pn...saya nak pajak geran motor Honda dash ngan Surat pajak emas dlm rm2800.00...tolong la bantu saya....saya bayar balik dalam tempoh 3 bulan....ni nmbr saya 01126650025...

Honda dash yg baru tu ke kak?

wawa1986
14-04-2013, 01:52 PM
ha ah...akak beli rm5500.00 tahun 2011...blh 9...

aca176
14-04-2013, 02:01 PM
tt tgh sibuk berkempen ni... maklum nak bertanding dlm pilihanraya nanti

buya
14-04-2013, 08:09 PM
Kat mana ni weiiiii

nabilah suraya
01-05-2013, 12:20 PM
Assalam..untuk pengetahuan sy bru je tgk website ni jd sy ingin membuat pinjman segera.. perlukan 5k dgn segara untk membayr yuran perubatan keluarga sy jd sy akn cagarkan motosikal yamaha LC135 sy... hrp pihak urusan bole hubungi sy di nombor ni..0136607339.. terima kasih..





.

zul6509
06-06-2013, 11:51 AM
sy nak wat loan dlm 3k..sy nak cagar motor yamaha LC 135cc..mcm mna bleh x..klu bleh sy nak tau secepat mgkin..bleh kol sy di no 017-8760502..

bronco1447
17-06-2013, 03:00 PM
Kepada sesiapa yang ingin membuat pinjaman tunai
boleh berurusan dengan saya mulai januari 2013

Jumlah Pinjaman RM1k hingga 10k

Syarat cagaran:
Item yg diterima

Laptop/notebook
Handphone/iphone/ipad
Dinar/jongkong emas
Barang kemas
Ipad
Camera
Motor/kereta

Jangkamasa cagaran:

1 hingga 3 bulan

Caj upah simpan barang:

1k hingga 5k

5% setiap bulan

5k hingga 10k

4% setiap bulan

RM5.00 yuran proses

Akadnya ialah begini:

Saya beli barang yg dicagar dengan harga 50% ke 60% daripada harga pasaran dan jual kembali dengan harga pasaran (tidak melebihi 4%-5%) dengan cara tertangguh selama 3 bulan

Nasihat saya:

Pinjaman ini hanya layak kepada mereka yang benar2 memerlukan dan
tahu segala risiko meminjam dan sedia memerima segala tindakan tatatertib sekiranya gagal membeli semula barang cagaran dalam waktu yang ditetapkan.


salam,, tuan sy berminat nak cagar motor elegan gtahun 2010 , sy perlukan rm 5K, ctc no. 0135944436, sy kat puncak jalil jugak

bronco1447
17-06-2013, 03:01 PM
salam,, tuan sy berminat nak cagar motor elegan gtahun 2010 , sy perlukan rm 5K, ctc no. 0135944436, sy kat puncak jalil jugak

zairy72
17-06-2013, 04:16 PM
ade lagi ke loan ni..nak wat ghak tapi tak banyak la..dalam 1k je..hehehe

bronco1447
18-06-2013, 05:13 PM
cammano tuan , takde reply pun, 0135944438

eizzbizz
04-03-2014, 06:15 PM
Tumpang lalu skejap...
Menarik nih