PDA

View Full Version : CG VAPERS CLUB [Ω]- kaki vape sila masuk!!


Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60

compaboy2
15-01-2013, 09:19 PM
Lagi cantik kalau dapat list kan seller2 yang berwibawa di CG ni:)paid

Page 91 bro

788
15-01-2013, 09:51 PM
Tadi Astro Awani Aswad Ismail Hubungi Temubual saya tentang rokok elektronik.saya sebagai pengedar besar menjawab dengan baiknya ..esok pagi insyallah keluar di web astro awani berkaitan rokok elektronik.popular lak saya...hehehe jangan marah ha hehehe

Kedai katne?
Bak mai contact..

butterfingers
15-01-2013, 10:10 PM
Salam,

Nak jual used baru 1 hari AGA-T+ .

Item : AGA-T+ Genesis Rebuildable Atomizer.
Condition : 9/10 baru beli semalam and pakai sekali
Price : RM70
Reason nak jual : x matching ngn eVIC dan tekak..:D
Package : AGA-T+ (+) wick (+) kanthal

COD @Puchong

Thanks

tank pyrex ke bro? ke plastic punye?

butterfingers
15-01-2013, 10:11 PM
Vaping ni bagus untuk kesihatan.. jadi vapers dah nak dekat 3 minggu setengah , memang tak sentuh langsung rokok analog. Alhamdulillah, aku vape pon pakai juice yang 0 nicotine. Bernafas pon rasa lapang dada dan hidung. huhuhhu.

ps: too all vapers, korang nye hidung boleh tahan bau rokok analog lagi tak lepas korang bertukar kepada e-cig ni?

mane dpt stok 0nic bro?

Penjejak Neraka
15-01-2013, 10:15 PM
Tanya sket. Antara Zmax dan Lambo 4 mana best?
Zmax pun ada 2 option aku tgk..segelei dan smoktech.

dengan muka tak malu, sy nak tawarkan bro beli zmax sigelei sy :) .price leh nego - Casanova e-Cigarette Shop-:D

Breekachu
15-01-2013, 10:31 PM
makin lama makin ramai mengevape

http://s2.postimage.org/aosf2xv1h/vapor.gif?noCache=1357972795http://s2.postimage.org/aosf2xv1h/vapor.gif?noCache=1357972795http://s2.postimage.org/aosf2xv1h/vapor.gif?noCache=1357972795http://s2.postimage.org/aosf2xv1h/vapor.gif?noCache=1357972795http://s2.postimage.org/aosf2xv1h/vapor.gif?noCache=1357972795http://s2.postimage.org/aosf2xv1h/vapor.gif?noCache=1357972795http://s2.postimage.org/aosf2xv1h/vapor.gif?noCache=1357972795

ABUZIKIN
15-01-2013, 10:40 PM
Orang baru nak start vapor...tapi aku sulam jugaler dgn rokok...agak2 perase ape eik sedap...aku tadi banti cigar punyer...16g..

enaldin
15-01-2013, 10:43 PM
tips tuk stop rokok analog..rasa tringat rokok analog,trus mengevape 3-5 sedut,begitu la seterusnya,:D

ABUZIKIN
15-01-2013, 10:45 PM
Ssh juger bro...rase dunhil bergoyang2 di bibir...kene sebatang baru leger...

bro30
15-01-2013, 11:17 PM
Ssh juger bro...rase dunhil bergoyang2 di bibir...kene sebatang baru leger...

rase dunhill analog x sedap.. kelat pahit.. bau busuk...
:D:D:D

tm1
15-01-2013, 11:23 PM
Ssh juger bro...rase dunhil bergoyang2 di bibir...kene sebatang baru leger...

17 thn aku mengdunhill. aku taula..busuk asap dia. uuii sesak dada.

zaimi2
15-01-2013, 11:53 PM
Kedai katne?
Bak mai contact..

kedai kat facebook jer bos..

www.facebook.com/richecigar

esok baru update stok sebab stok habis..ingat nak pos kat cg..tapi entah lah..hehehe .kat fb pun tak terlayan..

insyallah post di cg sekali kalau takda aral melintang

bobtke91
15-01-2013, 11:59 PM
nak tanya hgpa semua ni, yg bukan penghisap rokok hgpa sarankan dak guna benda ni... teringin...:D

sfsuhadi
16-01-2013, 01:36 AM
sape ada jual liquid 24mg ni? mau test gak...

dhaikal2
16-01-2013, 01:39 AM
bam, set ego king ok tak? asap bnyk ke kurang? pening aku nk pilih mana elok ikut bajet..

sfsuhadi
16-01-2013, 01:41 AM
nak tanya hgpa semua ni, yg bukan penghisap rokok hgpa sarankan dak guna benda ni... teringin...:D

tak payah la kot....

-eCo-
16-01-2013, 01:53 AM
nak tanya hgpa semua ni, yg bukan penghisap rokok hgpa sarankan dak guna benda ni... teringin...:D

jgn usik bro.. terjebak kang susah nk stop..

Raykie
16-01-2013, 02:16 AM
nak tanya hgpa semua ni, yg bukan penghisap rokok hgpa sarankan dak guna benda ni... teringin...:D

hahaha. bro pun sama macam aku.

sehari dua ni aku tengok thread vaper ni duk naik je.

dah jenguk berkali2. teringin pun ada juga. :">:">

cdan
16-01-2013, 02:33 AM
ada yang minat Cobra RA (http://levaporz.com/cobra).... :)

cdan
16-01-2013, 02:41 AM
huhu..rege mmg mau berkepuk jgk ni..#:-S:((
sama ke rasa antara semua jenis model aga ni?:-?

cuba yg clone dulu tuan... rege bawah rm100...
cuba ushar kat kakivapor (http://kakivapor.com/).... :)

G-Bot
16-01-2013, 02:45 AM
nak tanya hgpa semua ni, yg bukan penghisap rokok hgpa sarankan dak guna benda ni... teringin...:D

jangan...bende ni tujuan dia untuk perokok benti merokok..klu yang x merokok xpayahla...

chikas81
16-01-2013, 06:14 AM
aku pakai brand nie... ok x... http://i1004.photobucket.com/albums/af163/sajasuka81/IMG-20130114-WA0003.jpg

rebellion
16-01-2013, 06:51 AM
aku pakai brand nie... ok x... http://i1004.photobucket.com/albums/af163/sajasuka81/IMG-20130114-WA0003.jpg

banyak ker asap bro? sekarang yang aku pakai macam tak banyak asap jer :(

rebellion
16-01-2013, 06:53 AM
kedai kat facebook jer bos..

www.facebook.com/richecigar

esok baru update stok sebab stok habis..ingat nak pos kat cg..tapi entah lah..hehehe .kat fb pun tak terlayan..

insyallah post di cg sekali kalau takda aral melintang

boleh la lantik aku jadi duta kat CG untuk settle kan :)) :)cgrock

chikas81
16-01-2013, 08:01 AM
banyak ker asap bro? sekarang yang aku pakai macam tak banyak asap jer :(

stakat yg aku guna...vaper brand nie asap banyak....tapi depends kat liquid gak...klu yg murah2 asap x banyak...tapi klu yg mahal...mmg banyak asap...

rebellion
16-01-2013, 08:08 AM
stakat yg aku guna...vaper brand nie asap banyak....tapi depends kat liquid gak...klu yg murah2 asap x banyak...tapi klu yg mahal...mmg banyak asap...

oh, asap depend pada liquid gak yer

rebellion
16-01-2013, 08:08 AM
stakat yg aku guna...vaper brand nie asap banyak....tapi depends kat liquid gak...klu yg murah2 asap x banyak...tapi klu yg mahal...mmg banyak asap...

bape harge full set ni bro? tak pun kat mana boleh aku tengok detail die :D

chikas81
16-01-2013, 08:30 AM
oh, asap depend pada liquid gak yer

bagi aku la.... sebab klu aku guna liquid murah mmg asap kurang pada liquid mahal... xpasti plak klu ada otai2 ckp lain lak.... tapi vapor pun main peranan penting utk asap...


bape harge full set ni bro? tak pun kat mana boleh aku tengok detail die :D

aku beli kat bazar jb pasar karat... full sett vapor 140 sekali liquid gred A 30...so total 170... agak mahal la jugak... jln kat depan skit...ada plak yg jual lagi murah....huhhhu rezeki penjual tuh la kot....

jenis sole nie...gune tank sponge...x gune sumbu.... then x leh nk mod2... mmg kecik...sesuai utk letak dlm kocek baju...

shah08
16-01-2013, 08:42 AM
banyak ker asap bro? sekarang yang aku pakai macam tak banyak asap jer :(




cari pinoy...
filipin punye...



http://www.facebook.com/photo.php?v=4327095544737


rasanya dalm video tuh...
mamat tuh letak vg lebih dari pg...

rebellion
16-01-2013, 08:45 AM
cari pinoy...
filipin punye...



http://www.facebook.com/photo.php?v=4327095544737


rasanya dalm video tuh...
mamat tuh letak vg lebih dari pg...

pergh giler, dapat ker kat sini?

shah08
16-01-2013, 08:49 AM
pergh giler, dapat ker kat sini?




org kate nk buat mcm tuh letak vg je dlm liquid...





saya baru nk try genesis head...
selepas 3 minggu vape...

pasni kena buat mesh sendiri...
pastu tgk utube...
belajar sana...

http://s14.postimage.org/f5xgzv6yp/20130116_084423.jpg

nonama
16-01-2013, 08:49 AM
cari pinoy...
filipin punye...



http://www.facebook.com/photo.php?v=4327095544737


rasanya dalm video tuh...
mamat tuh letak vg lebih dari pg...

fuh terbaek kabus tebal btul dah leh jadi awan~ ape die pakai tu... :D

rebellion
16-01-2013, 08:50 AM
org kate nk buat mcm tuh letak vg je dlm liquid...

newbie ni, vg tu pe?

shah08
16-01-2013, 08:52 AM
newbie ni, vg tu pe?




saya pon x pandai...
tpi tgk kt google...




Vegetable Glycerin(VG) is used in place of Propylene Glycol in order to make the visual smoke created when you vapor smoke an electronic cigarette. It is a carbohydrate which is created fro plant oils and is also used in both cosmetics and sweeteners. VG can also be used to extract botanical products in place of alcohol.

Vegetable Glycerin is produced in varying grades to include food-grade which is 99.7% pure VG with the remainder being water. VG is commonly used in foods that are marketed as being low in carbs and is not considered harmful to your teeth.

Vapor smokers, however, like to use VG for two reasons: 1 ? As a substitute for propylene glycol if they are allergic to PG, or 2 ? If they want to use a little ?greener? mix in their e liquid.

VG also has uses in soaps for people who have sensitive skin and helps to act as a moisturizer for the affected person?s skin. Because of the moisturizing effect, VG has also been used as a remedy for dry skin, rashes, burns, cuts, and even bedsores. Some uses of VG have found it to be useful to help treat gum disease when administered by a dentist.

The primary means to produce vegetable glycerin is from plants although it can be produced from the byproducts of animal fat used to make soap. Normally VG will be made by heating palm or coconut oil to an extremely high temperature, putting under pressure with water mixed in, and then having it splitting off from the fatty acids into the water. The water is then further distilled to remove the VG.

Other Uses for Vegetable Glycerin include:

In de-icing fluids
Non-evaporating substitutes
Citric Acid production
Cosmetic bonding agent in makeup to include lipstick, lipgloss, lotions, and eye shadows.
Bodybuilding supplements for increase of nitric oxide
Compost additive
Anti-drying agent in watercolor paint
Preservative to use in hookah tobacco
As a substitute for PG

788
16-01-2013, 08:52 AM
sape ada jual liquid 24mg ni? mau test gak...

Toksah lah..pening kpala..
Amik 12mg sudaa..

rebellion
16-01-2013, 08:53 AM
Toksah lah..pening kpala..
Amik 12mg sudaa..

aku 9mg pun dah rase ok giler dah :D

rebellion
16-01-2013, 09:00 AM
Aku beli yg macam ni semalam, ok ker?

http://4.bp.blogspot.com/-EtI4_vlOnNc/UPX7hfDzd5I/AAAAAAAAFUQ/LZqUWohW0F8/s1600/DSC_0245-crop.jpg

naz616
16-01-2013, 09:14 AM
Nak tanye otai˛, satu botol liquid 12mg nikotin dikire 10ml=12mg atau 1ml=12mg ... minta pencerahan... TQ...

rebellion
16-01-2013, 09:36 AM
Nak tanye otai˛, satu botol liquid 12mg nikotin dikire 10ml=12mg atau 1ml=12mg ... minta pencerahan... TQ...

aku pun nak tahu gak ni, harap perbotol la, bukan perml kan

dausnasir
16-01-2013, 09:45 AM
salam tuan2 sekalian.....

nk mnta pendapat tuan2....
antara ZMAX Sigelei ngan Vamo VV
mne lg ok...:-?

Zimax mahal sebab jenama sama dengan Provari...
pengeluar saja je kluarkan harga mahal sebab branding
maaflah sapa2 pengguna zmax or provari...
Vamo VV paling tepat baca coil dan menjaga flavor korang...
if wrong voltage with wrong ohm of your coil...
will spoil the taste of your flavor on within a several vape...
vamo is your solution...

ni pendapat aku yang jahil vaping...pendapat lain aku terima dengan seadanya...amin...

jangan tinggal solat :)

dausnasir
16-01-2013, 09:48 AM
aku pun nak tahu gak ni, harap perbotol la, bukan perml kan

satu botol 12mg...bukan satu 1ml=12mg...

12mg x 10ml????.....mampuih:eek:....baik bubuh air longkang:eek:

shah08
16-01-2013, 09:49 AM
Home - Utusan Borneo - Berita Tempatan - Nikotin e-rokok di Sarawak di tahap yang dibenarkan
Nikotin e-rokok di Sarawak di tahap yang dibenarkan

Posted on January 16, 2013, Wednesday

KUCHING: Kandungan nikotin dalam rokok elektronik (e-rokok) atau ‘e-cigarette’ di pasaran Sarawak masih di tahap yang dibenarkan dan tiada cecair nikotin berkepekatan tinggi.

Menteri Muda Kesihatan Awam Dr Jerip Susil berkata, ia merupakan kajian yang dilakukan Jabatan Kesihatan setakat ini berkenaan e-rokok di pasaran Sarawak yang hanya mengandungi bahan tidak berbahaya terhadap kesihatan.

“Setakat ini di Sarawak, kami mendapati (e-rokok) yang ada di pasaran tidak me-ngandungi nikotin berkepekatan tinggi. Yang ada hanya bahan-bahan yang tidak membahayakan kesihatan.

“Maka itu, tidak sesuai bagi kita untuk mengambil tindakan menghalang penggunaan atau penjualan e-rokok berkenaan,” katanya ketika dihubungi.

Bagaimanapun, katanya, beliau tidak menafikan kemungkinan sudah ada e-rokok yang dijual di pasaran sekarang turut menggunakan cecair nikotin berkepekatan tinggi.

“Kemungkinan sekarang e-rokok yang ada di pasaran sudah menggunakan cecair nikotin berkepekatan tinggi tetapi setakat pemeriksaan kita sebelum ini, memang menda-pati ia tidak melebihi kepekatan yang dibenarkan,” ujar-nya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas laporan akhbar nasional Isnin le-pas yang dipetik sebagai berkata, Kementerian Kesihatan memantau rapi penjualan rokok elektronik atau ‘e-cigarette’ di pasaran bagi me- mastikan ia tidak menjejaskan ke-sihatan penggunanya.

Menterinya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata kementerian telah mengesan terdapat rokok elektronik yang mempunyai cecair nikotin dalam pelbagai kepekatan di pasaran.

Tambahnya, pada ketika ini tiada kawalan berhubung penjualannya di negara ini kerana rokok elektronik tanpa cecair nikotin diguna untuk me-ngurangkan ketagihan pe-rokok.

“Justeru, kita perlu me-neliti kegunaan ‘e-cigarette’,” katanya.

Read more: http://www.theborneopost.com/2013/01/16/nikotin-e-rokok-di-sarawak-di-tahap-yang-dibenarkan/#ixzz2I6CaDpHM

nonama
16-01-2013, 10:02 AM
Home - Utusan Borneo - Berita Tempatan - Nikotin e-rokok di Sarawak di tahap yang dibenarkan
Nikotin e-rokok di Sarawak di tahap yang dibenarkan

Posted on January 16, 2013, Wednesday

KUCHING: Kandungan nikotin dalam rokok elektronik (e-rokok) atau ‘e-cigarette’ di pasaran Sarawak masih di tahap yang dibenarkan dan tiada cecair nikotin berkepekatan tinggi.

Menteri Muda Kesihatan Awam Dr Jerip Susil berkata, ia merupakan kajian yang dilakukan Jabatan Kesihatan setakat ini berkenaan e-rokok di pasaran Sarawak yang hanya mengandungi bahan tidak berbahaya terhadap kesihatan.

“Setakat ini di Sarawak, kami mendapati (e-rokok) yang ada di pasaran tidak me-ngandungi nikotin berkepekatan tinggi. Yang ada hanya bahan-bahan yang tidak membahayakan kesihatan.

“Maka itu, tidak sesuai bagi kita untuk mengambil tindakan menghalang penggunaan atau penjualan e-rokok berkenaan,” katanya ketika dihubungi.

Bagaimanapun, katanya, beliau tidak menafikan kemungkinan sudah ada e-rokok yang dijual di pasaran sekarang turut menggunakan cecair nikotin berkepekatan tinggi.

“Kemungkinan sekarang e-rokok yang ada di pasaran sudah menggunakan cecair nikotin berkepekatan tinggi tetapi setakat pemeriksaan kita sebelum ini, memang menda-pati ia tidak melebihi kepekatan yang dibenarkan,” ujar-nya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas laporan akhbar nasional Isnin le-pas yang dipetik sebagai berkata, Kementerian Kesihatan memantau rapi penjualan rokok elektronik atau ‘e-cigarette’ di pasaran bagi me- mastikan ia tidak menjejaskan ke-sihatan penggunanya.

Menterinya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata kementerian telah mengesan terdapat rokok elektronik yang mempunyai cecair nikotin dalam pelbagai kepekatan di pasaran.

Tambahnya, pada ketika ini tiada kawalan berhubung penjualannya di negara ini kerana rokok elektronik tanpa cecair nikotin diguna untuk me-ngurangkan ketagihan pe-rokok.

“Justeru, kita perlu me-neliti kegunaan ‘e-cigarette’,” katanya.

Read more: http://www.theborneopost.com/2013/01/16/nikotin-e-rokok-di-sarawak-di-tahap-yang-dibenarkan/#ixzz2I6CaDpHM

huhuhu~ sudah tukar ka... bagus2~ tapi kat semenanjung plak camne? hehe

shah08
16-01-2013, 10:03 AM
huhuhu~ sudah tukar ka... bagus2~ tapi kat semenanjung plak camne? hehe




takda berita lagi boss...
saya pun duk baca2 dalam fb org post jaa...
tggu jugak apa cite org sini...

rebellion
16-01-2013, 10:12 AM
satu botol 12mg...bukan satu 1ml=12mg...

12mg x 10ml????.....mampuih:eek:....baik bubuh air longkang:eek:

ekeke, takut tersalah fakta, maklum la newbie dalam bidang ni :D

rebellion
16-01-2013, 10:15 AM
Zimax mahal sebab jenama sama dengan Provari...
pengeluar saja je kluarkan harga mahal sebab branding
maaflah sapa2 pengguna zmax or provari...
Vamo VV paling tepat baca coil dan menjaga flavor korang...
if wrong voltage with wrong ohm of your coil...
will spoil the taste of your flavor on within a several vape...
vamo is your solution...

ni pendapat aku yang jahil vaping...pendapat lain aku terima dengan seadanya...amin...

jangan tinggal solat :)

Vamo ni tengok harge boleh tahan, boleh grab kalo ade duit lebih ni :)cgrock

malrockstar
16-01-2013, 10:32 AM
salam otai2 vape sekalian..aku bru nak try vape ni..
nak bhenti smoking la konon nye.hehe
bole suggest x ape yg bgus n harga berpatutan..
FYI, aku isap pall mall, kdg2 dunhill or winston

shah08
16-01-2013, 11:28 AM
salam otai2 vape sekalian..aku bru nak try vape ni..
nak bhenti smoking la konon nye.hehe
bole suggest x ape yg bgus n harga berpatutan..
FYI, aku isap pall mall, kdg2 dunhill or winston




nak mula2 pakai ego-t...
nk puas hati lagi...
pakai yang VV(variable voltage) < boleh ejas volt...boleh baca ohm..
tgk pada budget je boss...

naz616
16-01-2013, 11:41 AM
satu botol 12mg...bukan satu 1ml=12mg...

12mg x 10ml????.....mampuih:eek:....baik bubuh air longkang:eek:

Dapat nie dari google... (http://www.virginvapor.com/blogs/news/3926612-how-do-i-choose-an-e-liquid-strength#) :-?

Dan ini juga... (http://www.e-cig.com/shopping/shopcontent.asp?type=density)

nonama
16-01-2013, 11:49 AM
Dapat nie dari google... (http://www.virginvapor.com/blogs/news/3926612-how-do-i-choose-an-e-liquid-strength#) :-?

Dan ini juga... (http://www.e-cig.com/shopping/shopcontent.asp?type=density)

huhu~ biar btul~ makna nye 12mg nikotin x 10ml liquid total = 120mg nicotin per bottle? huhuhu :o

Aurah
16-01-2013, 11:53 AM
salam of the gang ..

..sejak memiliki vamo vv ni.. alhamdulilah aku dah seminggu tak hisap rokok analog..(aduh apasal la aku lambat tahu pasal benda ni) ..anyway thanks kepada kengkawan dalam forum ni yang banyak memberi info berguna ..you guys memang rock..

naz616
16-01-2013, 12:01 PM
Untuk newbie mcm aku nie, better baca nie...

Guide to vaping (http://guidetovaping.com/2012/01/vaping-how-much-is-too-much/)

Semoga bermanfaat... :)cgrock

naz616
16-01-2013, 12:10 PM
huhu~ biar btul~ makna nye 12mg nikotin x 10ml liquid total = 120mg nicotin per bottle? huhuhu :o

Tu yang tengah tunggu pencerahan dari otai˛ seller tu...

Macam mane dengan pasaran liquid kat Malaysia?... #:-S

gOdFeLLa
16-01-2013, 01:35 PM
ada yang minat Cobra RA (http://levaporz.com/cobra).... :)

saya pakai Cobra ni

bobtke91
16-01-2013, 01:36 PM
tak payah la kot....

jgn usik bro.. terjebak kang susah nk stop..

jangan...bende ni tujuan dia untuk perokok benti merokok..klu yang x merokok xpayahla...

hahaha. bro pun sama macam aku.

sehari dua ni aku tengok thread vaper ni duk naik je.

dah jenguk berkali2. teringin pun ada juga. :">:">

jadi kesimpulanya xusah la yer... aku penah try yg bntuk sebijik mcm rokok tu, brand smokerheaven kot...:D rokok aku xambik, tp shisha aku sebat...hehe

gOdFeLLa
16-01-2013, 01:37 PM
huhu~ biar btul~ makna nye 12mg nikotin x 10ml liquid total = 120mg nicotin per bottle? huhuhu :o

betul la..
12mg per ml.
tapi bukanya sekali hadap habis satu botol

aku rasa la.. paling kuat vaping 3ml aje utk 1 hari

gOdFeLLa
16-01-2013, 01:42 PM
Zimax mahal sebab jenama sama dengan Provari...
pengeluar saja je kluarkan harga mahal sebab branding
maaflah sapa2 pengguna zmax or provari...
Vamo VV paling tepat baca coil dan menjaga flavor korang...
if wrong voltage with wrong ohm of your coil...
will spoil the taste of your flavor on within a several vape...
vamo is your solution...

ni pendapat aku yang jahil vaping...pendapat lain aku terima dengan seadanya...amin...

jangan tinggal solat :)

semua zmax keluaran china dan tiru provari
smok zmax tiru provari, sigelei zmax tiru smok zmax

Provari tetap terbaik.
tapi zmax pun dah ok utk sapa2 guna.

hakikatnya.. saya pakai dua2..
provari ada, smok zmax pun ada..

Storyday
16-01-2013, 02:00 PM
Boleh sertakan tank and flavour yg paling stim?
Roughly price dia berapa ya? Untuk starter.

cdan
16-01-2013, 02:09 PM
cari pinoy...
filipin punye...



http://www.facebook.com/photo.php?v=4327095544737


rasanya dalm video tuh...
mamat tuh letak vg lebih dari pg...

den pakai motar v2 (http://vapermanila.com/category/personal-vaporizers/mortar/) pinoy mod..... :)

shah08
16-01-2013, 02:15 PM
den pakai motar v2 (http://vapermanila.com/category/personal-vaporizers/mortar/) pinoy mod..... :)



mantap...
memey superb laa pinoy...


tapi wap tuh bukan dari body rasenya...
rasenyaa laa...


vg kot yg di tambah...

buytosell
16-01-2013, 03:00 PM
http://usualsuspect.net/PVs/Provari2.jpg

aper sistem tank dia pkai yer??

788
16-01-2013, 03:04 PM
12MG per bottle laa..
tak logic langsung sampai 120mg..
baik letak methaphetamine dalam tank aku..hehe

buytosell
16-01-2013, 03:04 PM
aper jenis tank dia guna...siap ader botol leh attach

cdan
16-01-2013, 03:33 PM
saya pakai Cobra ni

rasanya pernah terlihat gambor provari + cobra dlm post tuan sebelum ini.... :)cgrock

cdan
16-01-2013, 03:49 PM
jadi kesimpulanya xusah la yer... aku penah try yg bntuk sebijik mcm rokok tu, brand smokerheaven kot...:D rokok aku xambik, tp shisha aku sebat...hehe

den pernah guna smokerheaven jenis titik liquid pada kapas dlm tip.... bateri 230mah, 2 jam sekali kena charge bateri... kurang power, taste & vapor...

apa yg den faham shisha lebih bahaya berbanding rokok analog... :-?
jika benar begitu lebih baik bertukar kpd e-cig.... :)

bobtke91
16-01-2013, 03:51 PM
den pernah guna smokerheaven jenis titik liquid pada kapas dlm tip.... bateri 230mah, 2 jam sekali kena charge bateri... kurang power, taste & vapor...

apa yg den faham shisha lebih bahaya berbanding rokok analog... :-?
jika benar begitu lebih baik bertukar kpd e-cig.... :)

kalau ambik pon 4-5 bulan sekali... xbahaya sgt kot... e-cig ni ala2 shihsa gak la kan... ada rsa buah-buahan...:D

cdan
16-01-2013, 04:15 PM
mantap...
memey superb laa pinoy...


tapi wap tuh bukan dari body rasenya...
rasenyaa laa...


vg kot yg di tambah...

dari body tembaga bertukar kpd aluminium aloy dan sekarang kpd stainless steel...
telescopic & mechanical switch....
adik kpd GGTS kot..... :)

vg menghasilkan vapor... pg memberi taste....
tank, vicking & setting untuk membuat awan nano.... :))

amuk293
16-01-2013, 04:17 PM
salam..nak tnya,klu utk perokok suria tegar perisa apa yg sesuai?nk beli utk pak mertua...hehe

cdan
16-01-2013, 04:24 PM
kalau ambik pon 4-5 bulan sekali... xbahaya sgt kot... e-cig ni ala2 shihsa gak la kan... ada rsa buah-buahan...:D

ooo... begitu, bukanlah tahap tegar....
kalau hindari kesemuanya memang baik - bebas nic....

kalau nak suka2, perisa buah2an & minuman, guna 0% nic.... :)

Keyroll
16-01-2013, 04:27 PM
tank ape yg best... aku dah xleh blah dgn CE5 tank ni... hahahaha... dulu masa awal2 mcm best sedut... skrg ni rasa mcm x berapa nk lawas...

arang67
16-01-2013, 04:28 PM
nak mula2 pakai ego-t...
nk puas hati lagi...
pakai yang VV(variable voltage) < boleh ejas volt...boleh baca ohm..
tgk pada budget je boss...

leh ejas volt ni mcm mane?..ape kelebihannye?

Azrael
16-01-2013, 04:44 PM
12MG per bottle laa..
tak logic langsung sampai 120mg..
baik letak methaphetamine dalam tank aku..hehe

12mg / ml bro .
bkn per bottle .
tp kita inhale dan exhale wap tu .
kalau 100% nicotin , xde la exhale tu .
so kita ambil dlm 50-60% sahaja kadar nikotin dlm e liquid .

Azrael
16-01-2013, 04:46 PM
salam..nak tnya,klu utk perokok suria tegar perisa apa yg sesuai?nk beli utk pak mertua...hehe

cuba tny flavor buah-buahan yg pak mertua suka .
boleh try bg yg tu .
kalau flavor surya utk e liquid baik jgn beli .
ke tong sampah je penyudah nanti . :eek:

Azrael
16-01-2013, 04:47 PM
tank ape yg best... aku dah xleh blah dgn CE5 tank ni... hahahaha... dulu masa awal2 mcm best sedut... skrg ni rasa mcm x berapa nk lawas...

utk awl2 ni bro boleh try v core , vivi nova , dct / udct tank .

:)cgrock

cdan
16-01-2013, 04:47 PM
tank ape yg best... aku dah xleh blah dgn CE5 tank ni... hahahaha... dulu masa awal2 mcm best sedut... skrg ni rasa mcm x berapa nk lawas...

cuba cuci CE5 tu tuan....
tengok bideo kat 1st page.... :)

Azrael
16-01-2013, 04:48 PM
leh ejas volt ni mcm mane?..ape kelebihannye?

kelebihan adjust volt ni adalah :

1) kita boleh adjust volt yg bersesuaian dgn ohm pd sesuatu tank .
2) bila adjust volt , kita boleh adjust rasa bila vape tu ikot tekak sendiri .

:)cgrock

malrockstar
16-01-2013, 04:48 PM
nak mula2 pakai ego-t...
nk puas hati lagi...
pakai yang VV(variable voltage) < boleh ejas volt...boleh baca ohm..
tgk pada budget je boss...

paling murah bape bole dpt ek? complete ngn perasa..

zuhair
16-01-2013, 04:51 PM
leh ejas volt ni mcm mane?..ape kelebihannye?

try guna vamo vw harga ok la...

Azrael
16-01-2013, 04:54 PM
paling murah bape bole dpt ek? complete ngn perasa..

kalau ego v tu , dlm rm150 boleh dpt .
tp not sure ada sekali liquid ke x .
senang guna yg ni , usb passthrough .
boleh charge sambil vape . :))

amuk293
16-01-2013, 05:03 PM
cuba tny flavor buah-buahan yg pak mertua suka .
boleh try bg yg tu .
kalau flavor surya utk e liquid baik jgn beli .
ke tong sampah je penyudah nanti . :eek:

klu flavor mcm mocha,coffee atau capucino ok tak bro??

Keyroll
16-01-2013, 05:09 PM
utk awl2 ni bro boleh try v core , vivi nova , dct / udct tank .

:)cgrock

oyeahh... tq bro... akan ku beli skrg.... :">

Azrael
16-01-2013, 05:09 PM
klu flavor mcm mocha,coffee atau capucino ok tak bro??

3 flavor ni sdp gk bro .
tp tu la ikot tekak org .
masing2 ada favourite flavor masing2 .

:)cgrock

Azrael
16-01-2013, 05:10 PM
oyeahh... tq bro... akan ku beli skrg.... :">

3 tank ni mudah digunakan , diservice .
sesuai la utk org2 baru mcm ak ni bro . :))

Keyroll
16-01-2013, 05:10 PM
cuba cuci CE5 tu tuan....
tengok bideo kat 1st page.... :)

dah puas cuci dah bro... tapi sedutan still x lawas.... aku nk sedutan berbisa... agak2 sedut tu kuar asap mcm asap bas kilang baru puas ati.... :)cgrock

amuk293
16-01-2013, 05:11 PM
3 flavor ni sdp gk bro .
tp tu la ikot tekak org .
masing2 ada favourite flavor masing2 .

:)cgrock

ok..tq tuan..hehehe :)cgrock

zuhair
16-01-2013, 05:20 PM
klu flavor mcm mocha,coffee atau capucino ok tak bro??

kalau nak yg disahkan halal try brand cikang...
boleh try cek cikang.my

cdan
16-01-2013, 05:23 PM
dah puas cuci dah bro... tapi sedutan still x lawas.... aku nk sedutan berbisa... agak2 sedut tu kuar asap mcm asap bas kilang baru puas ati.... :)cgrock

cuba tukar coil head....
kan CE5 ada spare 2 coil head... :)

mak aii... mcm asap bas kilang.... :eek:
memula dulu mcm tu ke tuan... :-?

Azrael
16-01-2013, 05:29 PM
cuba tukar coil head....
kan CE5 ada spare 2 coil head... :)

mak aii... mcm asap bas kilang.... :eek:
memula dulu mcm tu ke tuan... :-?

asap bas kilang x pernah jumpa lg ni .
sonok dok men asap la ni . :eek:

cdan
16-01-2013, 05:37 PM
asap bas kilang x pernah jumpa lg ni .
sonok dok men asap la ni . :eek:

kalau suka main dgn vapor, guna liquid 100% VG.... :))
ttp taste pulak kureng.... :((

shah08
16-01-2013, 06:33 PM
leh ejas volt ni mcm mane?..ape kelebihannye?




nak volt tinggi or rendah...
ada jadual berkala untuk pakai vv ni...

shah08
16-01-2013, 06:33 PM
kalau suka main dgn vapor, guna liquid 100% VG.... :))
ttp taste pulak kureng.... :((




100% vg rasa ape boss???
kosong je ke?

Azrael
16-01-2013, 06:49 PM
100% vg rasa ape boss???
kosong je ke?

Ada rs. Tp kureng sket la.
Sbb tu org mix pg ngn vg bro.

788
16-01-2013, 07:22 PM
Apa kesah nak asap tebal ke tidak
Aku niat nak berenti rokok
Pasni niat nak berenti vape
Say no to nicotine...haha

Keyroll
16-01-2013, 07:53 PM
cuba tukar coil head....
kan CE5 ada spare 2 coil head... :)

mak aii... mcm asap bas kilang.... :eek:
memula dulu mcm tu ke tuan... :-?

asap dulu sama jgk... cuma x puas sbb dia x lawas.. dulu newbie... skrg amatur... :D

arang67
16-01-2013, 08:39 PM
nak volt tinggi or rendah...
ada jadual berkala untuk pakai vv ni...

saya tu hari beli kejap je..pastu kawan sibuk nak beli..jual kat dia..xtau sgt menda camni


try guna vamo vw harga ok la...

bajet nak murah2 je..100 ape yg ok?..mcm2 jual kat cg ni pening lak tengok


kelebihan adjust volt ni adalah :

1) kita boleh adjust volt yg bersesuaian dgn ohm pd sesuatu tank .
2) bila adjust volt , kita boleh adjust rasa bila vape tu ikot tekak sendiri .

:)cgrock

volt ni macam arang kat shisha la..makin tambah arang makin sedap la ye..macam tu ke?

mohdashraf
16-01-2013, 09:38 PM
Home - Utusan Borneo - Berita Tempatan - Nikotin e-rokok di Sarawak di tahap yang dibenarkan
Nikotin e-rokok di Sarawak di tahap yang dibenarkan

Posted on January 16, 2013, Wednesday

KUCHING: Kandungan nikotin dalam rokok elektronik (e-rokok) atau ‘e-cigarette’ di pasaran Sarawak masih di tahap yang dibenarkan dan tiada cecair nikotin berkepekatan tinggi.

Menteri Muda Kesihatan Awam Dr Jerip Susil berkata, ia merupakan kajian yang dilakukan Jabatan Kesihatan setakat ini berkenaan e-rokok di pasaran Sarawak yang hanya mengandungi bahan tidak berbahaya terhadap kesihatan.

“Setakat ini di Sarawak, kami mendapati (e-rokok) yang ada di pasaran tidak me-ngandungi nikotin berkepekatan tinggi. Yang ada hanya bahan-bahan yang tidak membahayakan kesihatan.

“Maka itu, tidak sesuai bagi kita untuk mengambil tindakan menghalang penggunaan atau penjualan e-rokok berkenaan,” katanya ketika dihubungi.

Bagaimanapun, katanya, beliau tidak menafikan kemungkinan sudah ada e-rokok yang dijual di pasaran sekarang turut menggunakan cecair nikotin berkepekatan tinggi.

“Kemungkinan sekarang e-rokok yang ada di pasaran sudah menggunakan cecair nikotin berkepekatan tinggi tetapi setakat pemeriksaan kita sebelum ini, memang menda-pati ia tidak melebihi kepekatan yang dibenarkan,” ujar-nya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas laporan akhbar nasional Isnin le-pas yang dipetik sebagai berkata, Kementerian Kesihatan memantau rapi penjualan rokok elektronik atau ‘e-cigarette’ di pasaran bagi me- mastikan ia tidak menjejaskan ke-sihatan penggunanya.

Menterinya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata kementerian telah mengesan terdapat rokok elektronik yang mempunyai cecair nikotin dalam pelbagai kepekatan di pasaran.

Tambahnya, pada ketika ini tiada kawalan berhubung penjualannya di negara ini kerana rokok elektronik tanpa cecair nikotin diguna untuk me-ngurangkan ketagihan pe-rokok.

“Justeru, kita perlu me-neliti kegunaan ‘e-cigarette’,” katanya.

Read more: http://www.theborneopost.com/2013/01/16/nikotin-e-rokok-di-sarawak-di-tahap-yang-dibenarkan/#ixzz2I6CaDpHM

kita ptt bersyukur dgn dia ni :))

jom spam inbox fb dia :eek::eek::eek:

https://www.facebook.com/jerip.susil

mohdashraf
16-01-2013, 09:40 PM
cari pinoy...
filipin punye...



http://www.facebook.com/photo.php?v=4327095544737


rasanya dalm video tuh...
mamat tuh letak vg lebih dari pg...

ni bru namanya asap ketapi...terbaikkk ni...

tank pa tu ???

nrhsmo
16-01-2013, 09:52 PM
tank pyrex ke bro? ke plastic punye?

Sorry bro, aku pun xtau mcm mana pyrex n plastic..tapi mmg tebal lah..

cdan
16-01-2013, 10:09 PM
100% vg rasa ape boss???
kosong je ke?

100% VG kurang rasa....

VG menghasilkan vapor....
PG menghasilkan taste...
kebanyakan liquid menggunakan 70%PG + 30%VG... :)

cdan
16-01-2013, 10:17 PM
asap dulu sama jgk... cuma x puas sbb dia x lawas.. dulu newbie... skrg amatur... :D

hahaha.... kesimpulannya, bukan kesilapan CE5 atau liquid.... :)

salah siapa aaa.... tekak atau amatur.... :-?

Azrael
16-01-2013, 11:01 PM
hahaha.... kesimpulannya, bukan kesilapan CE5 atau liquid.... :)

salah siapa aaa.... tekak atau amatur.... :-?

:eek: :eek:
tp tu la .
byk main peranan utk asap serombong kapal ni .
bkn kata bahan liquid saje .

:)cgrock

Breekachu
16-01-2013, 11:30 PM
liquid yang web cikang tu ada vg dengan pg ke? or 100% vg?

sapa pernah try yang 6mg nikotine?

ada kena throat hit tak?

macma dengan 0mg? meamng tak akan ada throat hit kan? (sakit tekak)

tolonggg2

mohdashraf
16-01-2013, 11:30 PM
da sesapa guna vamo x ???

cm bez je leh ejas volt n watt...

murah pun murah,hehe...

-eCo-
16-01-2013, 11:49 PM
da sesapa guna vamo x ???

cm bez je leh ejas volt n watt...

murah pun murah,hehe...

kalo bole refer kan skali sape yg jual.. xjumpe pulak seller vamo ni.. :D:D

bobtke91
16-01-2013, 11:53 PM
ooo... begitu, bukanlah tahap tegar....
kalau hindari kesemuanya memang baik - bebas nic....

kalau nak suka2, perisa buah2an & minuman, guna 0% nic.... :)

ooo, ada ek yg bebas nic... baru tau... rasa sama ja kan??

mohdashraf
16-01-2013, 11:56 PM
kalo bole refer kan skali sape yg jual.. xjumpe pulak seller vamo ni.. :D:D

order dri oversea bro...

Azrael
17-01-2013, 01:31 AM
igt nk bukak preorder la utk evic , vamo , sigelei zmax dan lain2 .
agak2 ramai ke nk amek ?

azlan.BDM
17-01-2013, 01:46 AM
ooo... begitu, bukanlah tahap tegar....
kalau hindari kesemuanya memang baik - bebas nic....

kalau nak suka2, perisa buah2an & minuman, guna 0% nic.... :)

bro bley rekemen ke sape yg jual 0nic nih?
cri xjmpe pon...

TaJaD
17-01-2013, 01:46 AM
Zimax mahal sebab jenama sama dengan Provari...
pengeluar saja je kluarkan harga mahal sebab branding
maaflah sapa2 pengguna zmax or provari...
Vamo VV paling tepat baca coil dan menjaga flavor korang...
if wrong voltage with wrong ohm of your coil...
will spoil the taste of your flavor on within a several vape...
vamo is your solution...

ni pendapat aku yang jahil vaping...pendapat lain aku terima dengan seadanya...amin...

jangan tinggal solat :)

thanks tuan....
so vamo ni better than zmax ke cmne

Azrael
17-01-2013, 01:50 AM
Zimax mahal sebab jenama sama dengan Provari...
pengeluar saja je kluarkan harga mahal sebab branding
maaflah sapa2 pengguna zmax or provari...
Vamo VV paling tepat baca coil dan menjaga flavor korang...
if wrong voltage with wrong ohm of your coil...
will spoil the taste of your flavor on within a several vape...
vamo is your solution...

ni pendapat aku yang jahil vaping...pendapat lain aku terima dengan seadanya...amin...

jangan tinggal solat :)

sigelei zmax punya pengeluar = shenzhen sigelei (china)
provari punya pengeluar = provape (USA)

mcm mana bro boleh kata manufacturer yg sama ye ?

kalau kita tgk review2 pn terbukti provari is one of the best product .

Azrael
17-01-2013, 01:51 AM
thanks tuan....
so vamo ni better than zmax ke cmne

ada kelebihan masing2 .
rajin2kan tgk review di youtube .
search nama pbusardo .
review2 dia setakat ni menarik dan penuh maklumat .

:)cgrock

TaJaD
17-01-2013, 01:59 AM
ada kelebihan masing2 .
rajin2kan tgk review di youtube .
search nama pbusardo .
review2 dia setakat ni menarik dan penuh maklumat .

:)cgrock

thanks tuan....
akan sy study sehabisnye:eek:

Azrael
17-01-2013, 02:00 AM
thanks tuan....
akan sy study sehabisnye:eek:

larat x larat je nk tgk .
satu review dlm 30 minit . :eek: :eek:

gOdFeLLa
17-01-2013, 02:05 AM
Warning utk semua...

Jangan beli PV model Vapros V1
ada masalah defect. berasap sendiri.

http://www.smokincrow.com/v/vspfiles/assets/images/vapros-v1-005.jpg

http://youtu.be/KCOvFiY46Gk

Bombtrack
17-01-2013, 02:27 AM
sigelei zmax punya pengeluar = shenzhen sigelei (china)
provari punya pengeluar = provape (USA)

mcm mana bro boleh kata manufacturer yg sama ye ?

kalau kita tgk review2 pn terbukti provari is one of the best product .

Zmax lak aku prasan ada 2

1. Smok ZMax (???)
2. Sigelei Zmax (china)

Sama company ke :-?

Azrael
17-01-2013, 03:19 AM
Zmax lak aku prasan ada 2

1. Smok ZMax (???)
2. Sigelei Zmax (china)

Sama company ke :-?

dua2 china pny bro .
tp berlainan company .

gOdFeLLa
17-01-2013, 03:28 AM
Zmax lak aku prasan ada 2

1. Smok ZMax (???)
2. Sigelei Zmax (china)

Sama company ke :-?

smok zmax keluaran smoktech
sigelei zmax keluaran Sigelei

Yang asal adalah Smok Zmax
Dari segi kualiti, aku rasa Smok Zmax lagi baik.

malrockstar
17-01-2013, 09:06 AM
kalau ego v tu , dlm rm150 boleh dpt .
tp not sure ada sekali liquid ke x .
senang guna yg ni , usb passthrough .
boleh charge sambil vape . :))

ok2..thanks for ur suggestion. :D

zuhair
17-01-2013, 09:30 AM
itaste pon murah gak boleh adjust

alimfaizal
17-01-2013, 09:36 AM
Assalamualaikum semua kwn2......
Aku budak baru belajo n belum beli lg e cg nie....
Agak2 kalau tuan2 yang otai2 ni upload gambar e cg msing2
Sekadar utk panduan n rujukan bdk br cam aku ni ok x?

788
17-01-2013, 10:00 AM
Assalamualaikum semua kwn2......
Aku budak baru belajo n belum beli lg e cg nie....
Agak2 kalau tuan2 yang otai2 ni upload gambar e cg msing2
Sekadar utk panduan n rujukan bdk br cam aku ni ok x?

Rajin la tengok page belakang
Ada banyak...

danzig_08
17-01-2013, 10:20 AM
wahhh sudah ada group cgrian vapor
xperasan lak aku
lets vape on

alimfaizal
17-01-2013, 10:34 AM
Rajin la tengok page belakang
Ada banyak...

Tq2.....akan ku selidiki secukup2nya.......
Agk2 apa jenis e cg yg patut aku guna ye?

Keyroll
17-01-2013, 10:45 AM
smalam punya hal... tank ce5 kene gasak... kasi luas kan sket lobang2 bg lawas... hahahahaha... maklum la tengah bulan... nk cari tank lain xmampu lg.... asap pon dah mcm bas kilang....

peija06
17-01-2013, 11:14 AM
smok zmax keluaran smoktech
sigelei zmax keluaran Sigelei

Yang asal adalah Smok Zmax
Dari segi kualiti, aku rasa Smok Zmax lagi baik.

dah penah ngetest dua2 zmax ke bang?:-?

gOdFeLLa
17-01-2013, 11:21 AM
dah penah ngetest dua2 zmax ke bang?:-?

dah pernah..

aku ada smok zmax sebijik

peija06
17-01-2013, 11:24 AM
dah pernah..

aku ada smok zmax sebijik

xpnah lg test smok punya..klo sigelei berat sket.
finishing dia ok rasanya..part button tu xpasti plak bleh lawan smok ke x..kalo mech mod bleh je cari kat kedai elektronik..:D

ceklifxsniper
17-01-2013, 11:30 AM
salam semua vapers...tujuan aku bukak thread neh spy kita dpt share ilmu,tips n trick,pengalaman,perasa kegemaran dan apa2 yg berkaitan psl vaping..semoga thread neh mendapat manfaat..fuhhhh fuhhhh fuhhhhhhhhhh!!!

otai2 vaping dialu2kan share pengalaman anda...!



http://www.tech-cigarette.com/wp-content/uploads/2012/06/e-3.jpg

:)paid:)paid:)paid

MOD kalo dah ada delete saja..herherher:D




...salam tt ,

...aku baru aje nak cuba try test e-c ni , tapi baru tadi ada tanya kawan yg pernah guna , katanya benda ni akan mempercepatkan kita terkena penyakit paru paru berair ( sbb kita sedup wap air )

.... harap member2 lain ada pandangan sbb dah terbeli 2 set ni - munasabah tak teori ni ? :-?

danzig_08
17-01-2013, 11:35 AM
...salam tt ,

...aku baru aje nak cuba try test e-c ni , tapi baru tadi ada tanya kawan yg pernah guna , katanya benda ni akan mempercepatkan kita terkena penyakit paru paru berair ( sbb kita sedup wap air )

.... harap member2 lain ada pandangan sbb dah terbeli 2 set ni - munasabah tak teori ni ? :-?

tanya die dah ada kes ker atau dgr2 citer jer...
kalo rokok analog tu sah2 memang kene byk penyakit ramai gak org hisap
aku dah 2 tahun vape alhamdulillah setakat ni xda apa2 terjadi

ceklifxsniper
17-01-2013, 11:39 AM
tanya die dah ada kes ker atau dgr2 citer jer...
kalo rokok analog tu sah2 memang kene byk penyakit ramai gak org hisap
aku dah 2 tahun vape alhamdulillah setakat ni xda apa2 terjadi


.. nantilah tanya lagi detail dgn dia , katanya tadi , benda ni sama funtion klu kita mandi wap air yg buatkan badan kita berpeluh ( kiranya paru2 berpeluh - ) dia kata nafas dia cepat semput .. lepas tu terus stop ..


..nanti aku tanyakan lagi , sbb nak cepat tadi...

CLIFF 'EM ALL
17-01-2013, 12:02 PM
...salam tt ,

...aku baru aje nak cuba try test e-c ni , tapi baru tadi ada tanya kawan yg pernah guna , katanya benda ni akan mempercepatkan kita terkena penyakit paru paru berair ( sbb kita sedup wap air )

.... harap member2 lain ada pandangan sbb dah terbeli 2 set ni - munasabah tak teori ni ? :-?

herher...bro bleh gugel lebeh lanjut psl ni...aku bkn doktor nk bg pengesahan..akan tetapi..katanya maybe paru2 berair..tp rokok analog dah kompom penyebb kanker,bayi pramatang,kanser lidah dn mcm2 lg seperti pd gmbr kotak rokok...tepuk dada tnya iman..

herher :)cgrock

ceklifxsniper
17-01-2013, 12:17 PM
herher...bro bleh gugel lebeh lanjut psl ni...aku bkn doktor nk bg pengesahan..akan tetapi..katanya maybe paru2 berair..tp rokok analog dah kompom penyebb kanker,bayi pramatang,kanser lidah dn mcm2 lg seperti pd gmbr kotak rokok...tepuk dada tnya iman..

herher :)cgrock


.. nanti kawan google .. mintak2 takde buat hal benda ni .


..aku ni pun sebenarnya memang perokok tegar , dah dekat 30 tahun hisap asap rokok , dalam 24 jam hampir 30 batang candu masuk badan hahaha ,



.. nak cuba cara vipor pulak - pelan2 tarik terutama masa drive pekena benda ni - ( org rumah & anak2 tak memekak..)

Azrael
17-01-2013, 12:44 PM
...salam tt ,

...aku baru aje nak cuba try test e-c ni , tapi baru tadi ada tanya kawan yg pernah guna , katanya benda ni akan mempercepatkan kita terkena penyakit paru paru berair ( sbb kita sedup wap air )

.... harap member2 lain ada pandangan sbb dah terbeli 2 set ni - munasabah tak teori ni ? :-?

Kes terpencil ni. Sbnrnya yg kena paru2 berair tu paru2 dia alahan.
Lg satu byk faktor lain yg leh menyumbang pd paru2 berair.
Ramai org kita terpengaruh dgn kempen media massa kononnya ecig berbahaya.
Vape on bros!

ceklifxsniper
17-01-2013, 12:53 PM
Kes terpencil ni. Sbnrnya yg kena paru2 berair tu paru2 dia alahan.
Lg satu byk faktor lain yg leh menyumbang pd paru2 berair.
Ramai org kita terpengaruh dgn kempen media massa kononnya ecig berbahaya.
Vape on bros!



... tengah ngecas bateri vipor ni tuan .... dah hampir 30 tahun hisab rokok biasa , harap2 kali ni sistem antibody kat badan ni oleh terima ...

Azrael
17-01-2013, 12:56 PM
... tengah ngecas bateri vipor ni tuan .... dah hampir 30 tahun hisab rokok biasa , harap2 kali ni sistem antibody kat badan ni oleh terima ...

:)) :))
awl2 sulam dulu dgn yg biasa , kurangkan n stop .
dah stop tu boleh demam gk la . :eek:

ceklifxsniper
17-01-2013, 01:10 PM
:)) :))
awl2 sulam dulu dgn yg biasa , kurangkan n stop .
dah stop tu boleh demam gk la . :eek:


...ada org kata , klu kita stop terus rokok biasa , tak bagus jugak ... badan cepat naik macam kena diabetis ...

Bombtrack
17-01-2013, 01:13 PM
dua2 china pny bro .
tp berlainan company .

dua2 tu dari china patut laa.

* Tengok Vamo pun lawa gak boleh tranform pv jd panjang atau pendek

Azrael
17-01-2013, 01:15 PM
...ada org kata , klu kita stop terus rokok biasa , tak bagus jugak ... badan cepat naik macam kena diabetis ...

:eek: :eek:
mmg bdn naik pn bro .
tp xpe la tu , asalkan lebih sihat tanpa 4000 bahan kimia berbahaya + tar .

:)cgrock

Azrael
17-01-2013, 01:17 PM
dua2 tu dari china patut laa.

* Tengok Vamo pun lawa gak boleh tranform pv jd panjang atau pendek

yup2 .
vamo boleh transform . :))
tp vamo pn dr china la .
mostly ecig ni mmg dtg dr china .

:)cgrock

Bombtrack
17-01-2013, 01:18 PM
smok zmax keluaran smoktech
sigelei zmax keluaran Sigelei

Yang asal adalah Smok Zmax
Dari segi kualiti, aku rasa Smok Zmax lagi baik.

Smok Zmax agak mahal dari Sigelei Zmax, Tp aku berkenan dgn Vamo :D

Keyroll
17-01-2013, 01:20 PM
sejak sedut e-cig ni... bangun pagi dada dh x rasa sakit... kahak pon dh kurang.... nk cium mulut bini pn dh rasa tenang sbb mulut dh x bau rokok... kannn... :">

Bombtrack
17-01-2013, 01:21 PM
yup2 .
vamo boleh transform . :))
tp vamo pn dr china la .
mostly ecig ni mmg dtg dr china .

:)cgrock

Vamo black crome sungguh lawa hehehe

Azrael
17-01-2013, 01:26 PM
sejak sedut e-cig ni... bangun pagi dada dh x rasa sakit... kahak pon dh kurang.... nk cium mulut bini pn dh rasa tenang sbb mulut dh x bau rokok... kannn... :">

mmg jauh berbeza la berbanding masa dok sedut 3 kotak surya sehari .
terasa diriku begitu berharga . :eek: :eek:

sfsuhadi
17-01-2013, 01:26 PM
sejak sedut e-cig ni... bangun pagi dada dh x rasa sakit... kahak pon dh kurang.... nk cium mulut bini pn dh rasa tenang sbb mulut dh x bau rokok... kannn... :">

terbaek bro....

kalamsiber
17-01-2013, 01:28 PM
Vamo black crome sungguh lawa hehehe

cuuur tepek ghupe vamo camno:D

ceklifxsniper
17-01-2013, 01:29 PM
:eek: :eek:
mmg bdn naik pn bro .
tp xpe la tu , asalkan lebih sihat tanpa 4000 bahan kimia berbahaya + tar .

:)cgrock


... huhuhu ...:eek:


... bahan2 kimia tu dah sebati dalam badan ni ... nak tengok dalam 3 -6 bulan akan datang camna ...


... tapi benda ni mungkin efek dia dalam 5 tahun ke atas baru nampak... ( bergantung tahap ketegaran masing2 )..

ceklifxsniper
17-01-2013, 01:31 PM
sejak sedut e-cig ni... bangun pagi dada dh x rasa sakit... kahak pon dh kurang.... nk cium mulut bini pn dh rasa tenang sbb mulut dh x bau rokok... kannn... :">



...lepas ni , aku nak tunggu bini aku cium aku pulak.... :)cgrock

Azrael
17-01-2013, 01:40 PM
cuuur tepek ghupe vamo camno:D

ni la vamo bro .

http://i.imgur.com/KeTOK.jpg

Bombtrack
17-01-2013, 01:53 PM
Vamo

http://ukvapers.org/attachment.php?thumbnail=5589

http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/712974832/e_cigarette_vv_mod_Vamo_V2_stainless.jpg

brozul
17-01-2013, 02:24 PM
baru lepas cod vivinova 2 set...

layan... pergh...

Azrael
17-01-2013, 02:28 PM
baru lepas cod vivinova 2 set...

layan... pergh...

vivi nova v5 ke bro ?
berapa harga beli ?

:)cgrock

compaboy2
17-01-2013, 02:32 PM
sape penah oder dari web ni?
http://www.liberty-flights.com/product.asp?id=53

Azrael
17-01-2013, 03:06 PM
sape penah oder dari web ni?
http://www.liberty-flights.com/product.asp?id=53

ssh order brg dr luar ni .
silap2 brg kena tahan .
utk liquid , mmg ssh nk lps shipping dr luar negara .
bwh akta racun kn liquid tu .

mfa2214
17-01-2013, 03:13 PM
nak carik drip tip leper la.. Mana tank cun nak pair ngn lambo /lavatube?? tgk cam smok tech cun, tp kat levapors out stock plk..
dah seminggu lebih vape ni... try sebatang rokok hr tu... perghhh.. xleh belah dah... kekeke

http://sincemylastcigarette.com/banners/1357482600_20_1_USD_8.7_dark.png (http://sincemylastcigarette.com/)

Azrael
17-01-2013, 03:23 PM
nak carik drip tip leper la.. Mana tank cun nak pair ngn lambo /lavatube?? tgk cam smok tech cun, tp kat levapors out stock plk..
dah seminggu lebih vape ni... try sebatang rokok hr tu... perghhh.. xleh belah dah... kekeke

http://sincemylastcigarette.com/banners/1357482600_20_1_USD_8.7_dark.png (http://sincemylastcigarette.com/)

nk senang main je vivi nova / udct tank .
kalau advance sket men genesis tank contoh genesis v5 , aga t+

:)cgrock

compaboy2
17-01-2013, 03:24 PM
ssh order brg dr luar ni .
silap2 brg kena tahan .
utk liquid , mmg ssh nk lps shipping dr luar negara .
bwh akta racun kn liquid tu .

tq bos.. nk cuba kecik2 dulu,, mana nak tau lepas.. kalau sangkut pun xsakit hati :D

nonama
17-01-2013, 03:27 PM
nak carik drip tip leper la.. Mana tank cun nak pair ngn lambo /lavatube?? tgk cam smok tech cun, tp kat levapors out stock plk..
dah seminggu lebih vape ni... try sebatang rokok hr tu... perghhh.. xleh belah dah... kekeke

http://sincemylastcigarette.com/banners/1357482600_20_1_USD_8.7_dark.png (http://sincemylastcigarette.com/)

cam best jek banner tu aku pun nak gak try~ huhuhu... :)cgrock

http://sincemylastcigarette.com/banners/1355355000_20_1_USD_3_default.png (http://sincemylastcigarette.com/)

mfa2214
17-01-2013, 03:28 PM
nk senang main je vivi nova / udct tank .
kalau advance sket men genesis tank contoh genesis v5 , aga t+

:)cgrock

sekarang tgh pakai Vivi Nova gak.. Saje nk try tank lain, nk tgk feel dia cammano pulak.. Udct tank or ViviNova V5 dlm list lah.. tq bro

http://sincemylastcigarette.com/banners/1357482600_20_1_USD_8.7_dark.png (http://sincemylastcigarette.com/)

mfa2214
17-01-2013, 03:30 PM
cam best jek banner tu aku pun nak gak try~ huhuhu... :)cgrock

http://sincemylastcigarette.com/banners/1355355000_20_1_USD_3_default.png (http://sincemylastcigarette.com/)

torai, jgn tak try... hehehe :)cgrock

http://sincemylastcigarette.com/banners/1357482600_20_1_USD_8.7_dark.png (http://sincemylastcigarette.com/)

788
17-01-2013, 03:34 PM
Sape ada jual vamo vv kat sini?
Nak angkat satu ler..

amry92
17-01-2013, 03:54 PM
area sungai petani kat mana nak dpt? sapa taw?
baru nak try...nak cari full set

brozul
17-01-2013, 04:08 PM
saya layan model kgo...

bateri 1100mAh.

3 tank ce5 dah hangit... (Suka hisap tarik panjang)

setelah menggunakan vivinova, pueh hati...

Bayangan dunhill terus hilang dalam kepala...

skang ni 1 kotak = 5 hari... (sebelum ni 1 kotak sehari dunhill)

mari sama2 cuba berhenti...

layan honewdew 6mg jap... (macam shisha je layan)

hehehehe...

brozul
17-01-2013, 04:09 PM
vivi nova v5 ke bro ?
berapa harga beli ?

:)cgrock

saya beli 1 set rm45 bro...

sfsuhadi
17-01-2013, 04:13 PM
saya layan model kgo...

bateri 1100mAh.

3 tank ce5 dah hangit... (Suka hisap tarik panjang)

setelah menggunakan vivinova, pueh hati...

Bayangan dunhill terus hilang dalam kepala...

skang ni 1 kotak = 5 hari... (sebelum ni 1 kotak sehari dunhill)

mari sama2 cuba berhenti...

layan honewdew 6mg jap... (macam shisha je layan)

hehehehe...

asap byk? nak test gak vivinova dgn twister cokia ni... nak pakai brape volt yg cun?

brozul
17-01-2013, 04:19 PM
asap byk? nak test gak vivinova dgn twister cokia ni... nak pakai brape volt yg cun?

nak asap byk guna head 1.8ohm...

volt saya tak pasti. saya punya set tak blh adjust volt...

sfsuhadi
17-01-2013, 04:20 PM
apa beza pakai 2.8 ohm/2.4ohm/1.8 ohm dll.. tolong beri pencerahan sikit... standard vivinova brape ohm? lagi kecik nilai lagi best ke?

amry92
17-01-2013, 04:23 PM
saya beli 1 set rm45 bro...

puas ke bro pakai set rm45 nie? boleh hilang gian dunhill x?

sfsuhadi
17-01-2013, 04:26 PM
puas ke bro pakai set rm45 nie? boleh hilang gian dunhill x?

mana dapat tu? cod area kl?

shah08
17-01-2013, 04:28 PM
kat mana nk dapat kan torch ye>?

ekortupa
17-01-2013, 04:50 PM
Salam...aku pakai vamo bamboo.....so far ok jer...

ekortupa
17-01-2013, 04:54 PM
Salam kengkawan....kat mana nak cari pv mechanical punyer body saja...ada sapa2 juai murah2...tq

gOdFeLLa
17-01-2013, 04:57 PM
apa beza pakai 2.8 ohm/2.4ohm/1.8 ohm dll.. tolong beri pencerahan sikit... standard vivinova brape ohm? lagi kecik nilai lagi best ke?

kalau ohm besar sgt, coil lambat panas
vape kurang syok sikit.

normally, kalu vivi nova... 1.8 - 2.4 ohm dah ok

mohamad
17-01-2013, 05:03 PM
kalau ohm besar sgt, coil lambat panas
vape kurang syok sikit.

normally, kalu vivi nova... 1.8 - 2.4 ohm dah ok

betul tu masta,power pun makan kuat,beteri pun stress.(ICR)

syayzr
17-01-2013, 05:09 PM
brand vamo,vamo bamboo,lambo ngan lavatube ni same ke?

Keyroll
17-01-2013, 05:11 PM
nk tanya... penyebab utama coil hangus ape ye?? adakah sebab liquid? lg satu... kadang2 klu aku vape kadang terasa hangit.... ke sebab liquid x ngam?? apakah misteri ini...??

compaboy2
17-01-2013, 05:21 PM
now tgh layan LIQUA energy red 9mg...
mula2 rasa xpuas sbb sebelum ni 12mg..
lama2 sempoi plak rasa xkeras mcm hanseng 12mg..
hehehe.. asap berkegerombolan oooo :)paid

mfa2214
17-01-2013, 05:27 PM
nak tanya satu lagi, kalu atomizer jenis catridge ok tak?? tgk kawan pakai td, siap berbunyi2 masa tarik?? masih mencari drip tip leper tapi tak ketemuan

miexkronic
17-01-2013, 05:28 PM
torai, jgn tak try... hehehe :)cgrock

http://sincemylastcigarette.com/banners/1357482600_20_1_USD_8.7_dark.png (http://sincemylastcigarette.com/)

mcm mn nk wat banner tu.. :)

CLIFF 'EM ALL
17-01-2013, 05:36 PM
herherher :)paid


http://sincemylastcigarette.com/banners/1354354200_30_1_EUR_3_dark.png (http://sincemylastcigarette.com/)

mohamad
17-01-2013, 05:42 PM
herherher :)paid


http://sincemylastcigarette.com/banners/1354354200_30_1_EUR_3_dark.png (http://sincemylastcigarette.com/)

apa kata cg vaper club create satu baner boh kat siggy..sapa yg pasang baner kira jd ahli kelab..ok dak:)cgrock

CLIFF 'EM ALL
17-01-2013, 05:48 PM
apa kata cg vaper club create satu baner boh kat siggy..sapa yg pasang baner kira jd ahli kelab..ok dak:)cgrock

boleh start bg sample design bro...dlm ni ramai pakar2 grafik dsign...aku sokong sj..herher

788
17-01-2013, 05:51 PM
Cantik gak tu..

mohamad
17-01-2013, 05:53 PM
boleh start bg sample design bro...dlm ni ramai pakar2 grafik dsign...aku sokong sj..herher

tapi boleh ke boh baner kat siggy,bukan utk cg supporter je ke..
kalau tak leh boh baner boh simbul ohm pun kira ok la.so kita tau la siapa geng club.so kalau reseller ada brg baik boleh bg diskaun utk ahli club utk kasi review ka testi .

mohamad
17-01-2013, 05:57 PM
contoh,aku bukan seller e-cig ni tapi kalau ada brg baik,aku hanya akan offer pada ahli kelab.kalau open pada semua,nanti reseller marah plak..

mie8500
17-01-2013, 06:06 PM
contoh,aku bukan seller e-cig ni tapi kalau ada brg baik,aku hanya akan offer pada ahli kelab.kalau open pada semua,nanti reseller marah plak..

aku stuju aja..
nak buh banner mmg CGLS & CGS ja bleh..

mohamad
17-01-2013, 06:19 PM
aku stuju aja..
nak buh banner mmg CGLS & CGS ja bleh..

ada member yg selalu dok turun china,aku ingat nak pesan kat dia bw balik brg 1 2.boleh la tolak murah2.tapi untuk geng club je lah..tapi tak tau mcmana nak kenai..kalu open mcm tak best la.ganggu reseller nak meniaga..:D

amuk293
17-01-2013, 06:25 PM
salam semua..saya ada beli e-cigarette utk pak mertua...nak tnya,ada apa2 efek atau kerosakan tak klu kita isap tanpa letak liquid dalam tank?pastu satu lg,rosak tak klu kita servis tank tapi wick tu tak ckup kering terus kita guna?boleh ke?tq

brozul
17-01-2013, 07:52 PM
apa beza pakai 2.8 ohm/2.4ohm/1.8 ohm dll.. tolong beri pencerahan sikit... standard vivinova brape ohm? lagi kecik nilai lagi best ke?

setakat yg saya tau, lagi kecil lagi byk asap...:D

brozul
17-01-2013, 07:53 PM
puas ke bro pakai set rm45 nie? boleh hilang gian dunhill x?

bukan set cigar ya... set vivinova (tank)...

so far, saya alhamdulillah...

faisal05
17-01-2013, 08:01 PM
nk tanya... penyebab utama coil hangus ape ye?? adakah sebab liquid? lg satu... kadang2 klu aku vape kadang terasa hangit.... ke sebab liquid x ngam?? apakah misteri ini...??

ini ikut pengalaman sy lah tuan yg x seberapa ni (maklum lah newbies lg)... kalau gune liquid yg sweetener nyer base dari gula tebu (gula slalu wat kopi-o tu) mmg wick cepat berkerak. Tp bile gune liquid pakai sweetener stevia (gula dari daun stevia, leh google) mmg agak lambat utk wick hangus. Psl yg base on stevia tu member sy yg blend sendr. Kire liquid DIY lah.

yop_ninja
17-01-2013, 08:16 PM
salam otai2.. sy newbi nk join kelab.. baru nk masuk 3 minggu bervaping..hehe.. ade 1 soalan nak tanya, liquid yg manis2 ni mmg ade kandungan gula ye? kalau byk sgt vaping agak2 bleh dpt kencing manis x? huhu

CLIFF 'EM ALL
17-01-2013, 08:21 PM
tapi boleh ke boh baner kat siggy,bukan utk cg supporter je ke..
kalau tak leh boh baner boh simbul ohm pun kira ok la.so kita tau la siapa geng club.so kalau reseller ada brg baik boleh bg diskaun utk ahli club utk kasi review ka testi .

menarik idea tu..kalo aku buat tshirt custom ada yg nak tak? :)paid

brozul
17-01-2013, 08:24 PM
menarik idea tu..kalo aku buat tshirt custom ada yg nak tak? :)paid

masuk namo ambo...:)cgrock

CLIFF 'EM ALL
17-01-2013, 08:29 PM
Kalo ramai nk buat tshirt cg vapers..meh la sama2 kita sumbang idea design..bg puashati...
:)cgrock

mohamad
17-01-2013, 09:07 PM
Kalo ramai nk buat tshirt cg vapers..meh la sama2 kita sumbang idea design..bg puashati...
:)cgrock

kalu jadi buat tshirt aku order satu..sbb ada nama CG:)cgrock
geng lain pun dah ada tshirt..contoh geng pirate peacesmoke.com

https://lh6.googleusercontent.com/-CbdNLGtbq4U/UPf2HYsdnrI/AAAAAAAAAtg/hrXL21vlxew/s486/peacemoke.JPG

CLIFF 'EM ALL
17-01-2013, 09:17 PM
kalu jadi buat tshirt aku order satu..sbb ada nama CG:)cgrock
geng lain pun dah ada tshirt..contoh geng pirate peacesmoke.com

https://lh6.googleusercontent.com/-CbdNLGtbq4U/UPf2HYsdnrI/AAAAAAAAAtg/hrXL21vlxew/s486/peacemoke.JPG

pernah tgk baju neh..apa pulak tema kaler baju tuk cg vapers..ikut kepala aku hitam pekat likat...:eek:

butterfingers
17-01-2013, 09:30 PM
ada sape minat nie x? roller ss-p telescopic mech mod..semua bateri boleh pakai.. brand new unused..antara mech mod terbaik..kalau minat pm je..lifetime warranty from manufacturer..

http://s13.postimage.org/v6rrd7x6f/IMAG0345.jpg

zahiruddin
17-01-2013, 09:37 PM
ada sape minat nie x? roller ss-p telescopic mech mod..semua bateri boleh pakai.. brand new unused..antara mech mod terbaik..kalau minat pm je..lifetime warranty from manufacturer..

http://s13.postimage.org/v6rrd7x6f/IMAG0345.jpg

mak aih apa benda nie?#:-S

mohamad
17-01-2013, 09:38 PM
Apa kesah nak asap tebal ke tidak
Aku niat nak berenti rokok
Pasni niat nak berenti vape
Say no to nicotine...haha

matlamat kita sama..dah lama niat nak berhenti merokok.dari zaman dunhill kotak 7 batang lagi.masa tu aku terbaca akhbar tentang penghasilan rokok yang lebih selamat dari negara china.masa tu mungkin peringkat kajian lagi sehingga lah muncul tahun 2000.masa tu dalam pala otak dok pikiaq mcmana lah rokok yg tak merbahayakan kesihatan:-?..ghupanya lagu ni...

mohamad
17-01-2013, 09:43 PM
pernah tgk baju neh..apa pulak tema kaler baju tuk cg vapers..ikut kepala aku hitam pekat likat...:eek:

Hitam Melegam ok je bro..nanti bila dah berhenti mengewap ,blh buat kenangan

biggie80
17-01-2013, 09:49 PM
salam otai2.. sy newbi nk join kelab.. baru nk masuk 3 minggu bervaping..hehe.. ade 1 soalan nak tanya, liquid yg manis2 ni mmg ade kandungan gula ye? kalau byk sgt vaping agak2 bleh dpt kencing manis x? huhu

PASAL VAPING & DIABETIC (http://www.e-cigarette-forum.com/forum/new-members-forum/351361-vaping-diabetes.html)

:D:D:D

mohamad
17-01-2013, 09:53 PM
cari pinoy...
filipin punye...



http://www.facebook.com/photo.php?v=4327095544737


rasanya dalm video tuh...
mamat tuh letak vg lebih dari pg...

kalu nak sangat Vap banyak..letak VG+PEG(PG400)
ada berani..

butterfingers
17-01-2013, 09:56 PM
mak aih apa benda nie?#:-S

pv la bos..mech punye..hehe

mohdashraf
17-01-2013, 10:46 PM
brand vamo,vamo bamboo,lambo ngan lavatube ni same ke?

vamo x sama ngan lambo n lavatube...

klu bercdg nak amik lavatube,abaikn je,byk kilang buat yg sama,ntah mna 1 ori or fake...

lambo plak mbik dri L-Rider,

mohdashraf
17-01-2013, 11:34 PM
igt nak buat preorder for Vamo V2...

jumpa lubang baik tpi x pasti ngan kastam,ekeke...

tiburonme88
17-01-2013, 11:39 PM
salam semua warga cg nak tye sape2 ad tau mana nak cr eliquid yg usa pye.. tekak x serasi la dengan made in china.. plg murah sy dpt skrg ni kt dealer TTDI 30ml rm70... kot2 sape2 ada lubang2 leh dapat murh pm sy...

cangkoi
18-01-2013, 12:00 AM
kanthal 32awg dan wick 1mm atau 2mm, sape yg nak, bole PM saya....wassap 0127526962.......

cangkoi
18-01-2013, 12:03 AM
salam semua warga cg nak tye sape2 ad tau mana nak cr eliquid yg usa pye.. tekak x serasi la dengan made in china.. plg murah sy dpt skrg ni kt dealer TTDI 30ml rm70... kot2 sape2 ada lubang2 leh dapat murh pm sy...

bole PM saya....US punya ada...wassap, 0127526962....

rebellion
18-01-2013, 12:07 AM
bole PM saya....US punya ada...wassap, 0127526962....

PM aku harge bro yg US punye

kalo ade yg 9mg lagi cun

rebellion
18-01-2013, 12:09 AM
sigelei zmax punya pengeluar = shenzhen sigelei (china)
provari punya pengeluar = provape (USA)

mcm mana bro boleh kata manufacturer yg sama ye ?

kalau kita tgk review2 pn terbukti provari is one of the best product .

berape range harge Provari ni?

cangkoi
18-01-2013, 12:13 AM
PM aku harge bro yg US punye

kalo ade yg 9mg lagi cun

12mg sahaja yg ada...china dan europe ada,tp stock botol bsar...30ml....yg ni ada 9mg....

rebellion
18-01-2013, 12:15 AM
12mg sahaja yg ada...china dan europe ada,tp stock botol bsar...30ml....yg ni ada 9mg....

PM harge 9mg 30ml tu dengan dia punye nisbah pg/vg

cangkoi
18-01-2013, 12:27 AM
PM harge 9mg 30ml tu dengan dia punye nisbah pg/vg

sori, silap ...bkn 9mg....cuma ada 12mg dan 16mg....pg/vg 50%...
produk dr china dan europe sahaja....
Europe--honeydew,longan, lychee, tutti fruti, apple, blaccurant,peach, rose, colada....
China-- milk tea, blue berry, mocha, caramel,menthol, double mint, pepsi, cola, watermelon, grape, redbull, dunhill, marlboro, salem, tab, ry4, cinnamon....

us punya 10ml perbottle....pg/vg 70/30

nak PM xbole, wassap saya..0127526962

minimum order, 4 bottles....

rebellion
18-01-2013, 12:33 AM
sori, silap ...bkn 9mg....cuma ada 12mg dan 16mg....pg/vg 50%...
produk dr china dan europe sahaja....
Europe--honeydew,longan, lychee, tutti fruti, apple, blaccurant,peach, rose, colada....
China-- milk tea, blue berry, mocha, caramel,menthol, double mint, pepsi, cola, watermelon, grape, redbull, dunhill, marlboro, salem, tab, ry4, cinnamon....

us punya 10ml perbottle....pg/vg 70/30

nak PM xbole, wassap saya..0127526962

minimum order, 4 bottles....

oh, banyak sangat nicotin aku tek lepas, sakit tekak ekeke ,

tiburonme88
18-01-2013, 12:35 AM
brand cikang sape penah try? takut gak nak beli selain usa pye sebab 4 botol 30ml aku buang sebab rasa ntah hape2.. grape rasa tengik mcm urin, apple xda bau, peach pn sama n last sekali ry4 mcm taya bakar..

Azrael
18-01-2013, 12:37 AM
berape range harge Provari ni?

kalau dah sampai malaysia dlm 1k gitu la per set .
kalau body saja 800++ gitu .

:)cgrock

TaJaD
18-01-2013, 12:38 AM
pernah tgk baju neh..apa pulak tema kaler baju tuk cg vapers..ikut kepala aku hitam pekat likat...:eek:

salam TT...
lau wt t-shirt kaler mesra alam cmne....
sy rse vaping ni cm mesra alam gk....
paling2 pn byk bazir air je cz slalu servis coil head:eek:

cangkoi
18-01-2013, 12:42 AM
oh, banyak sangat nicotin aku tek lepas, sakit tekak ekeke ,

ok....mmg awal2 guna vapor ni, sakit tekak...sbulan guna, utk biasakan diri....bykkan minum air...lpas sbulan, takkan rasa lagi sakit tekak....better, campurkan sikit mint, setitik/2titik...

cangkoi
18-01-2013, 12:45 AM
brand cikang sape penah try? takut gak nak beli selain usa pye sebab 4 botol 30ml aku buang sebab rasa ntah hape2.. grape rasa tengik mcm urin, apple xda bau, peach pn sama n last sekali ry4 mcm taya bakar..

hot item, redbull, blaccurant, laici....skali kena, terangkat punggong....:))...kalo peach, rose, jrg saya tgk ada org suka...tp, sbb dh oder, kna promote jugak....tekak manusia, xsmua sama....:)

rebellion
18-01-2013, 12:45 AM
ok....mmg awal2 guna vapor ni, sakit tekak...sbulan guna, utk biasakan diri....bykkan minum air...lpas sbulan, takkan rasa lagi sakit tekak....better, campurkan sikit mint, setitik/2titik...

memang standby air masak sebotol 1.5L setiap hari untuk vapor ni,

mint tu maksudnye liquid jenis pepermint atau pe? (newbies sangat2)

brozul
18-01-2013, 12:49 AM
saya sesuai 6mg je...

lebih dari tu sakit tekak...

try 9mg takleh, 12 mg ke parit perginya...

padahal dunhill 20 sekotak sehari..

sapa2 ada lubang murah2 flavor 6mg bgitau la kawan.

hari ni (khamis) sebatang je dunhill hisap. ada lg 19 btg.

tgh cuba...

mohdashraf
18-01-2013, 12:50 AM
sori, silap ...bkn 9mg....cuma ada 12mg dan 16mg....pg/vg 50%...
produk dr china dan europe sahaja....
Europe--honeydew,longan, lychee, tutti fruti, apple, blaccurant,peach, rose, colada....
China-- milk tea, blue berry, mocha, caramel,menthol, double mint, pepsi, cola, watermelon, grape, redbull, dunhill, marlboro, salem, tab, ry4, cinnamon....

us punya 10ml perbottle....pg/vg 70/30

nak PM xbole, wassap saya..0127526962

minimum order, 4 bottles....

brp harga sebotol ???

buka kedai kat sini boss...

http://carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187

sfsuhadi
18-01-2013, 12:51 AM
huhuhu.... puas hati perjalanan mencari vivi nova hari ni.

sangat berbaloi.. sangat berbeza dgn ce5... hilang terus kemahuan nak isap rokok analog...

cangkoi
18-01-2013, 12:53 AM
memang standby air masak sebotol 1.5L setiap hari untuk vapor ni,

mint tu maksudnye liquid jenis pepermint atau pe? (newbies sangat2)

kalau produk hang sen, cari mint king....lain, saya xpasti la, tekak saya xmsuk...kalu redbull, mcm rasa bedak je......utk permulaan, kena hati2 beli liquid, sbb mcm2 jenis....bru bjinak memula dulu, pnah terbeli produk xxxx harga rm22 sebtol...... manis sampai ke telinga...nk vape pun xsdap...lain pada tu, produk liqua, beli perisa buah sahaja, kalau lain pada buah, saya rasa elakkan especially turkish.....rasa mcm isap curut cap ikan....:D

cangkoi
18-01-2013, 12:57 AM
huhuhu.... puas hati perjalanan mencari vivi nova hari ni.

sangat berbaloi.. sangat berbeza dgn ce5... hilang terus kemahuan nak isap rokok analog...

belajar rewick, bru jimat....vivi nova masalahnya wick tu, kalau dh itam melegam, mmg dah tak rasa apa dh.....nk dry burn pn xjd apa....wktu awal beli, mmg sdap tarik, nk makan nasik pun x lalu dh....topap je liquid, 2/3 kali, dah rasa lain mcm....yg penting, servisnya......mcm beli moto dan kereta jugak.....

tiburonme88
18-01-2013, 12:59 AM
sape tau mcm mana nak tau setting tuk tank dr jenis clone did @ genesis @ cobra? aku buat semua x menjadi pun.. last2 naik fedap dah rasa smpi 2 mesh tu pn x igt letak mana..

cangkoi
18-01-2013, 12:59 AM
brp harga sebotol ???

buka kedai kat sini boss...

http://carigold.com/portal/forums/forumdisplay.php?f=187

jrang online, ni pn, msuk kejap2 je...tgh free....so, malas nk bukak thread....bole PM/wassap....tumpang tt pnya thread je.....:)

cangkoi
18-01-2013, 01:02 AM
saya sesuai 6mg je...

lebih dari tu sakit tekak...

try 9mg takleh, 12 mg ke parit perginya...

padahal dunhill 20 sekotak sehari..

sapa2 ada lubang murah2 flavor 6mg bgitau la kawan.

hari ni (khamis) sebatang je dunhill hisap. ada lg 19 btg.

tgh cuba...

awal2, mmg mcm tu...minum air masak lebih....smoga berjaya....

rebellion
18-01-2013, 01:02 AM
kalau produk hang sen, cari mint king....lain, saya xpasti la, tekak saya xmsuk...kalu redbull, mcm rasa bedak je......utk permulaan, kena hati2 beli liquid, sbb mcm2 jenis....bru bjinak memula dulu, pnah terbeli produk xxxx harga rm22 sebtol...... manis sampai ke telinga...nk vape pun xsdap...lain pada tu, produk liqua, beli perisa buah sahaja, kalau lain pada buah, saya rasa elakkan especially turkish.....rasa mcm isap curut cap ikan....:D

oh cam tu, sekarang ni tengah vape cappucino 12mg, memang sakit tekak,

baru lepas order 9mg redbull 100%vg, tak tahu la cam mane

sekarang ni memang tengah mencari rase yang sesuai :D

rebellion
18-01-2013, 01:04 AM
belajar rewick, bru jimat....vivi nova masalahnya wick tu, kalau dh itam melegam, mmg dah tak rasa apa dh.....nk dry burn pn xjd apa....wktu awal beli, mmg sdap tarik, nk makan nasik pun x lalu dh....topap je liquid, 2/3 kali, dah rasa lain mcm....yg penting, servisnya......mcm beli moto dan kereta jugak.....

betul2, ni pun nak kene belajar ni, utube jadi cikgu la

cangkoi
18-01-2013, 01:06 AM
oh cam tu, sekarang ni tengah vape cappucino 12mg, memang sakit tekak,

baru lepas order 9mg redbull 100%vg, tak tahu la cam mane

sekarang ni memang tengah mencari rase yang sesuai :D

cappucino dan coffe xpnah try....turkish je pnah, mcm curut rasanya, beli dan buang....hahahaha....try watermelon bublegum, blaccurant, redbull, laici......cari la produk apa pun....test sbotol....blaccurant ngan watermelon bublegum susah cri, kalo dpt, nasib baik...hot item.....redbull plg byk di pasaran, cuma produk red bull(energy cow) hang sen, saya rasa, xyah try beli....try yg org bg xpe.....:D:D:D

cangkoi
18-01-2013, 01:08 AM
betul2, ni pun nak kene belajar ni, utube jadi cikgu la

snang je, cuma kena hati2 utk gulung tu, pastikan kemas...pastu, mesti ada mod yg bleh cek ohm....bru bleh sedut kaw kaw.....

sfsuhadi
18-01-2013, 01:09 AM
belajar rewick, bru jimat....vivi nova masalahnya wick tu, kalau dh itam melegam, mmg dah tak rasa apa dh.....nk dry burn pn xjd apa....wktu awal beli, mmg sdap tarik, nk makan nasik pun x lalu dh....topap je liquid, 2/3 kali, dah rasa lain mcm....yg penting, servisnya......mcm beli moto dan kereta jugak.....

dlm proses blajar juga lagi ni... otai-otai ramai sini.. pelan-pelan nak baca semua post... huhuhu.. nak servis ni setiap kali lepas topap liquid atau mcm mana? mcm mana nak tahu dah kena servis? rewick ni maksudnya tukar wick tu yg baru?

cangkoi
18-01-2013, 01:14 AM
dlm proses blajar juga lagi ni... otai-otai ramai sini.. pelan-pelan nak baca semua post... huhuhu.. nak servis ni setiap kali lepas topap liquid atau mcm mana? mcm mana nak tahu dah kena servis? rewick ni maksudnya tukar wick tu yg baru?

kalau dulu saya xpnah servis...hahaha...sampai sumbu terjojol jd itam sbb xpnah tau cara servis...bole check kt youtube....kalau vivi nova, snang, bkak smua, kcuali bhgian sumbu tu jgn tarik...kt youtube ada ajar.....rewick plak, mksudnya tukar sumbu,kalau kat kedai dia ada jual siap skali dgn head...rm10....ada yg jual rm5....tp, kalau bt sniri, lagi murah.....bole check kt youtube jugak....kalau tank vcore 2.0, ada versi melayu, kalau versi lain, smua omputih punya....jenuh na tgu smpai 20minit......:D

brozul
18-01-2013, 01:17 AM
kalau dulu saya xpnah servis...hahaha...sampai sumbu terjojol jd itam sbb xpnah tau cara servis...bole check kt youtube....kalau vivi nova, snang, bkak smua, kcuali bhgian sumbu tu jgn tarik...kt youtube ada ajar.....rewick plak, mksudnya tukar sumbu,kalau kat kedai dia ada jual siap skali dgn head...rm10....ada yg jual rm5....tp, kalau bt sniri, lagi murah.....bole check kt youtube jugak....kalau tank vcore 2.0, ada versi melayu, kalau versi lain, smua omputih punya....jenuh na tgu smpai 20minit......:D

bro cuba bagi link2 berkaitan servis dan rewick tu...

boleh share kat sini...

saya pun baru nak blaja servis n rewick...

maklum la baru seminggu guna...:eek::eek:

cangkoi
18-01-2013, 01:21 AM
bro cuba bagi link2 berkaitan servis dan rewick tu...

boleh share kat sini...

saya pun baru nak blaja servis n rewick...

maklum la baru seminggu guna...:eek::eek:

http://www.youtube.com/watch?v=JiaRjLEIO1A
rewick.....

http://www.youtube.com/watch?v=k6_b-uUKVJg
servis....

cangkoi
18-01-2013, 01:23 AM
kalau tank lain, bole search je kt youtube....lain tank, lain servis....kalau pakai cobra, xde wick...kanthal je yg perlu tukar....

rebellion
18-01-2013, 01:23 AM
http://www.youtube.com/watch?v=JiaRjLEIO1A
rewick.....

http://www.youtube.com/watch?v=k6_b-uUKVJg
servis....

waa, tq :)paid

sfsuhadi
18-01-2013, 01:30 AM
waa, tq :)paid

terbaekkk...

mohdashraf
18-01-2013, 01:49 AM
dct tank ni ok ke ?

banding ngan vcore 2.0 ?

pa beza 2 tank ni ?

yg sya tauk dct takyah rewick,recoil,isi je sampai bila2...betul ke ?

saytang
18-01-2013, 01:51 AM
haah tp xde la smpai bila2 hahahha smpai ms cartomizer tu rosak gk.xpn mcm bau hangit time vape tu

rebellion
18-01-2013, 02:12 AM
haah tp xde la smpai bila2 hahahha smpai ms cartomizer tu rosak gk.xpn mcm bau hangit time vape tu

yang dalam video tu, yg pakcik rambut grey tu dia pakai tank vivi nova 2.5 kan? yang bawah dia tu jenis ape?

saytang
18-01-2013, 02:15 AM
battery tu ke ? xsure laa jenis ape.xclear

perokoktegar
18-01-2013, 02:16 AM
http://www.youtube.com/watch?v=JiaRjLEIO1A
rewick.....

http://www.youtube.com/watch?v=k6_b-uUKVJg
servis....

Video yang amat berguna untuk kaki vapor

tm1
18-01-2013, 02:37 AM
korang pernah try liquid madu asli x? maksud aku bukan liquid flavor madu..tapi betul2 madu asli yg sebenar.

aku tgh vaping madu asli ni :))
manis sket...dpt cairkan sket manis..masyuk ni hahaha

tm1
18-01-2013, 02:48 AM
oh cam tu, sekarang ni tengah vape cappucino 12mg, memang sakit tekak,

baru lepas order 9mg redbull 100%vg, tak tahu la cam mane

sekarang ni memang tengah mencari rase yang sesuai :D

brand liqua lembut. kopi.berry.apple.american blend.cuban cigar.bright tobacco aku dah try.semua xmengecewakan. tekak aku pun jenis manja. brand ni lah yg wat dunhill jadi busuk dan menyesakkan dada aku. abis stok liqua.aku nk try us punya.

hanseng dan hasegawa mmg tekak aku xleh terima . ada dekat 20btl..10 btl dah jual..belen yg xterjual akan dibakul sampahkan.

brozul
18-01-2013, 03:21 AM
brand liqua lembut. kopi.berry.apple.american blend.cuban cigar.bright tobacco aku dah try.semua xmengecewakan. tekak aku pun jenis manja. brand ni lah yg wat dunhill jadi busuk dan menyesakkan dada aku. abis stok liqua.aku nk try us punya.

hanseng dan hasegawa mmg tekak aku xleh terima . ada dekat 20btl..10 btl dah jual..belen yg xterjual akan dibakul sampahkan.

macam sama je jenis tekak ni...

so, ada tak sapa2 tau seller yang jual flavor (6mg)?

us punya slalu brapa mg nikotin?

nak beli la...

rebellion
18-01-2013, 03:35 AM
brand liqua lembut. kopi.berry.apple.american blend.cuban cigar.bright tobacco aku dah try.semua xmengecewakan. tekak aku pun jenis manja. brand ni lah yg wat dunhill jadi busuk dan menyesakkan dada aku. abis stok liqua.aku nk try us punya.

hanseng dan hasegawa mmg tekak aku xleh terima . ada dekat 20btl..10 btl dah jual..belen yg xterjual akan dibakul sampahkan.

payah ke cari liqua ker mahal ?

brozul
18-01-2013, 03:39 AM
payah ke cari liqua ker mahal ?

dari segi nama liqua setahu saya mcm mahal sikit.

tp taktau la kalau ada seller jual murah.

Azrael
18-01-2013, 03:43 AM
dari segi nama liqua setahu saya mcm mahal sikit.

tp taktau la kalau ada seller jual murah.

plg rendah setakat ni jumpa rm15 / botol .

:)cgrock