PDA

View Full Version : CG VAPERS CLUB [Ω]- kaki vape sila masuk!!


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60

Jiraiya-sama
28-02-2013, 11:25 PM
aq ada ni nk letgo..rm100 je..body saje..
http://s4.postimage.org/5x2lc8yel/IMG_20130223_130321.jpg

Body je ke? Xde bateri ke bro?

tricker_9496
28-02-2013, 11:29 PM
KTS Telescopic best ke bro. Cer citer skit

nk citer camne yek. br 3 jam kt tgn ni. sng cite susah nk lps dr tangan. silap2 smbil tido pegang kts mod siap vape lg. huhuhu.

ape yg aku nmpk, aku try vape cam biasa aku gune kt evic, body mod x pns pn berbanding evic. yg pns cume power button je. asap dia mmg syahdu la. sng cite stkt ni mmg memuaskn gune mech mod yg dh dikawinkn ngan genesis tank.

ceklifxsniper
28-02-2013, 11:43 PM
nk citer camne yek. br 3 jam kt tgn ni. sng cite susah nk lps dr tangan. silap2 smbil tido pegang kts mod siap vape lg. huhuhu.

ape yg aku nmpk, aku try vape cam biasa aku gune kt evic, body mod x pns pn berbanding evic. yg pns cume power button je. asap dia mmg syahdu la. sng cite stkt ni mmg memuaskn gune mech mod yg dh dikawinkn ngan genesis tank.


...cuba bro tukar guna bateri 18350 kat kts storm tu, lagi nampak kekiutannya ...:D

raikko5
28-02-2013, 11:47 PM
Body je ke? Xde bateri ke bro?

bateri, beli kat sini...
LINK (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=412839)

tricker_9496
28-02-2013, 11:48 PM
...cuba bro tukar guna bateri 18350 kat kts storm tu, lagi nampak kekiutannya ...:D

ni racun ni. bkn x nk tukar. evic dh ade 2 bateri 18650. kts mod siap dpt 3 bateri 18650. total 5 biji tu. tp cadangan tu akan dipertimbangkn slps pru13.:)):)):)):))

mohdashraf
28-02-2013, 11:48 PM
nk citer camne yek. br 3 jam kt tgn ni. sng cite susah nk lps dr tangan. silap2 smbil tido pegang kts mod siap vape lg. huhuhu.

ape yg aku nmpk, aku try vape cam biasa aku gune kt evic, body mod x pns pn berbanding evic. yg pns cume power button je. asap dia mmg syahdu la. sng cite stkt ni mmg memuaskn gune mech mod yg dh dikawinkn ngan genesis tank.

welcome to mech mod...

skali pakai xkan lepas :D

n x pandang vv vw lgi :eek:

ceklifxsniper
28-02-2013, 11:53 PM
ni racun ni. bkn x nk tukar. evic dh ade 2 bateri 18650. kts mod siap dpt 3 bateri 18650. total 5 biji tu. tp cadangan tu akan dipertimbangkn slps pru13.:)):)):)):))



...kts yg bro pakai tu boleh guna bateri 18350 lah , beli bateri 18350 sebiji jer dulu try ... pegang lagi syook , nampak pun lagi comey woo ..

tricker_9496
28-02-2013, 11:53 PM
welcome to mech mod...

skali pakai xkan lepas :D

n x pandang vv vw lgi :eek:

sbb tu evic aku dicutikn. layan mech mod ngan genesis tank mmg terbaik.

Jiraiya-sama
28-02-2013, 11:58 PM
sbb tu evic aku dicutikn. layan mech mod ngan genesis tank mmg terbaik.

Xnk jual ke evic tu :D

raikko5
01-03-2013, 12:03 AM
sbb tu evic aku dicutikn. layan mech mod ngan genesis tank mmg terbaik.

evic buat check ohm jer....:)):)):))

mohdashraf
01-03-2013, 12:03 AM
sbb tu evic aku dicutikn. layan mech mod ngan genesis tank mmg terbaik.

evic tu pakai jeling2 je check ohm klu recoil tank...

tricker_9496
01-03-2013, 12:04 AM
...kts yg bro pakai tu boleh guna bateri 18350 lah , beli bateri 18350 sebiji jer dulu try ... pegang lagi syook , nampak pun lagi comey woo ..

bro ni asik racun je. jgn smpai saya termakan racun.:p:p:p:p

Xnk jual ke evic tu :D

bukan utk dijual.:)):)):)):))
evic just gune utk check ohm je.:)):)):)):))

trigger_86
01-03-2013, 12:04 AM
itaste aku terjatuh di tgh jln masa bwk moto pg td blk keja ngantuk sgt xsedar tau2 sampai umah dh xde :'( kembali menghisap Pall Mall Lights.. Tgh memikirkan nk beli jenis apa plak. Ada apa2 cdgn x harga dlm 200 ke..

i taste mvp!

tricker_9496
01-03-2013, 12:05 AM
evic buat check ohm jer....:)):)):))

evic tu pakai jeling2 je check ohm klu recoil tank...

mcm tau2 je ape niat kt hati aku. kesian ko evic, tugas ko hanya utk check ohm je lps ni.:eek::eek::eek::eek:

ceklifxsniper
01-03-2013, 12:11 AM
mmg susah ka bro nak set aga t ni :-?


...klu tak biasa , apa jenis tank pun mula2 ada susah , lamo2 dah tak kisah . .. cuma klu mini tank ada payah sikit sbb jari aku macam besar jer ...

ceklifxsniper
01-03-2013, 12:14 AM
mcm tau2 je ape niat kt hati aku. kesian ko evic, tugas ko hanya utk check ohm je lps ni.:eek::eek::eek::eek:


... tak best ke bro guna evic , aku dah booking 2 biji tu ..( klu tak kena scam sampailah dlm 10 hari order by buygroup )...

raikko5
01-03-2013, 12:16 AM
mcm tau2 je ape niat kt hati aku. kesian ko evic, tugas ko hanya utk check ohm je lps ni.:eek::eek::eek::eek:

okeylah tu.. drpd beli provari utk check ohm.....:)):)):)):)cgrock

raikko5
01-03-2013, 12:17 AM
... tak best ke bro guna evic , aku dah booking 2 biji tu ..( klu tak kena scam sampailah dlm 10 hari order by buygroup )...

sapa ckp tak best.... terbaik lah...
(tgh layan evic dgn redbull.. hehheehehe)

ceklifxsniper
01-03-2013, 12:21 AM
sapa ckp tak best.... terbaik lah...
(tgh layan evic dgn redbull.. hehheehehe)


...lega rasonyo ... dengar khabar angin sepoi2 , bulan 3 atau 4 evic akan keluar model baru ...tungguuuu .....

tricker_9496
01-03-2013, 12:22 AM
... tak best ke bro guna evic , aku dah booking 2 biji tu ..( klu tak kena scam sampailah dlm 10 hari order by buygroup )...

bkn x best bro. tp bile dh pakai mech mod ngan cobra clone, lain mcm plak rasenye. ssh utk dilepaskn. lgpn evic dh bekerja keras selama ni. kasi dia rehat pnjg. bg sy, utk average level evic la paling ok ngan senang nk gune.

okeylah tu.. drpd beli provari utk check ohm.....:)):)):)):)cgrock

kalo beli provari utk check ohm je, mesti pengguna provari lain sakit hati.:eek::eek::eek::eek:

raikko5
01-03-2013, 12:23 AM
...lega rasonyo ... dengar khabar angin sepoi2 , bulan 3 atau 4 evic akan keluar model baru ...tungguuuu .....

rasanya... software baru je kot... yg baru kuar tu.. body color je...

silentkiller
01-03-2013, 12:23 AM
...pusing dan ketatkan guna jari je pun boleh..


... dawai biar panjang sikit - senang dah buat kerja .. dah siap lilit dan ukur paras ohm , baru kerat dawai yg bterlebih tu..


... skru atas tu sepatutnya ada 3 biji , klu cuma ada 2 , dawai akan senget semasa skru ..cuba tengok kat spare part yg ada tu , kekadang skru ada dlm tu ..

Skrue mmg ad 3 bro..tp lps da letak dawai tu..skrue y ketiga x bole nak pasang..
Batang y panjang tu mcm tak cukup panjang utk msuk 3 skrue.hehe
Kalau tak dawai tu bole lagi nak skrue ketiga.

ceklifxsniper
01-03-2013, 12:29 AM
Skrue mmg ad 3 bro..tp lps da letak dawai tu..skrue y ketiga x bole nak pasang..
Batang y panjang tu mcm tak cukup panjang utk msuk 3 skrue.hehe
Kalau tak dawai tu bole lagi nak skrue ketiga.


... uuiks ... kenapa tak sama lak dgn aku punya ?

..aku punya ngam dgn 3 skru ..



... lubang angin kat tutup cap tu jgn lupa selarikan dgn mesh .. baru tarik ada puas.

ceklifxsniper
01-03-2013, 12:31 AM
Skrue mmg ad 3 bro..tp lps da letak dawai tu..skrue y ketiga x bole nak pasang..
Batang y panjang tu mcm tak cukup panjang utk msuk 3 skrue.hehe
Kalau tak dawai tu bole lagi nak skrue ketiga.


... cuba dawai yg paling atas tu tak payah lilit kat skru tu , letak celah ruang skru dan skru jer guna jari ..

mohdashraf
01-03-2013, 12:37 AM
... uuiks ... kenapa tak sama lak dgn aku punya ?

..aku punya ngam dgn 3 skru ..



... lubang angin kat tutup cap tu jgn lupa selarikan dgn mesh .. baru tarik ada puas.

rebore skali airhole tu jdi 1.3-1.5mm :D fuhhhhhh

ceklifxsniper
01-03-2013, 12:47 AM
rebore skali airhole tu jdi 1.3-1.5mm :D fuhhhhhh


.... jadi asap naga bersiung lak nanti ... :))

Jiraiya-sama
01-03-2013, 12:47 AM
bro ni asik racun je. jgn smpai saya termakan racun.:p:p:p:p



bukan utk dijual.:)):)):)):))
evic just gune utk check ohm je.:)):)):)):))

Check ohm pakai je multimeter bro :D

protozuaqs
01-03-2013, 12:49 AM
evic aku habis bateri....
tak pe ke sambil cas,aku vape...
kang silap2 keluar microsoft word masuk dalam mulut...

dan skang ni terpaksa layan rokok premium dulu..

tricker_9496
01-03-2013, 12:50 AM
Skrue mmg ad 3 bro..tp lps da letak dawai tu..skrue y ketiga x bole nak pasang..
Batang y panjang tu mcm tak cukup panjang utk msuk 3 skrue.hehe
Kalau tak dawai tu bole lagi nak skrue ketiga.

cube ko kasi gmbr skit. aku rase cam plate yg atas skali tu x cukup tekan kebawah. x pn ko ukur balik pnjg pyrex glass ngan pc tu. smae pjg x.

tricker_9496
01-03-2013, 12:51 AM
Check ohm pakai je multimeter bro :D

eleh. aku tau niat dihati bro tu. nk suruh aku jual evic kt dia la tu.:p:p:p:p

Jiraiya-sama
01-03-2013, 12:55 AM
eleh. aku tau niat dihati bro tu. nk suruh aku jual evic kt dia la tu.:p:p:p:p

Bro ni kasyaf la :)) :)) :))

tricker_9496
01-03-2013, 12:58 AM
Bro ni kasyaf la :)) :)) :))

br ko tau tingginye ilmu aku.:eek::eek::eek::eek:

Nazz68
01-03-2013, 01:02 AM
mmmmmmm hari ni....aku rewick vivinova aku....wick aku rebus 15 minit 2 kali kasi kering..buang apa2 toxic yg datang dengan wick baru....pas tu aku lilit ngan wire kanthal. DIY liquid yg order pun dah sampai...aku pakai eliquid calculator dan buat ejuice sendiri...aku namakan dia...BigDaddy's Pineapple Delight :D

Habis rewick...aku pasang kat vivinova...pastuh bubuh eliquid yg baru dibancuh tadi....mmmmmmmmmmmmmmmmm.....sedap ....tak salah bancuhan aku...lagi sedap pada Hangsen dan sume eliquid yg dah aku rasa (liqua tak penah rase....kebanyakkan made in china nye liquid dan local nye je). Kira puas hati ler ...dah tak payah beli eliquid lagi...buat sendiri je lagi best :)cgrock

raikko5
01-03-2013, 01:06 AM
evic aku habis bateri....
tak pe ke sambil cas,aku vape...
kang silap2 keluar microsoft word masuk dalam mulut...

dan skang ni terpaksa layan rokok premium dulu..

better beli lah bateri lagi satu.....
check link ni... (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=412839)

raikko5
01-03-2013, 01:11 AM
eleh. aku tau niat dihati bro tu. nk suruh aku jual evic kt dia la tu.:p:p:p:p

sapa yg nak beli evic tu.....
sanggup ke byr RM300 utk Evic Full Set + 2 Battery + External Charger..... (usia tak sampai sebulan)...

Jiraiya-sama
01-03-2013, 01:15 AM
br ko tau tingginye ilmu aku.:eek::eek::eek::eek:

Ye bro aku tau ilmu ko cukup tinggi xperlukan evic nk check ohm just pegang je dh bleh rasa brapa ohm :D

tricker_9496
01-03-2013, 01:15 AM
sapa yg nak beli evic tu.....
sanggup ke byr RM300 utk Evic Full Set + 2 Battery + External Charger..... (usia tak sampai sebulan)...

try tanye bro jiraiya-sama. kalo x silap, itaste dia melarikn diri mase dia bwk moto.:D:D:D:D

Jiraiya-sama
01-03-2013, 01:17 AM
sapa yg nak beli evic tu.....
sanggup ke byr RM300 utk Evic Full Set + 2 Battery + External Charger..... (usia tak sampai sebulan)...

Tgk pujuk bro tricker_9496 ni dia nya evic dh direhatkan, biasa nya player simpanan ni nk jual murah2 je :D

silentkiller
01-03-2013, 01:29 AM
... uuiks ... kenapa tak sama lak dgn aku punya ?

..aku punya ngam dgn 3 skru ..



... lubang angin kat tutup cap tu jgn lupa selarikan dgn mesh .. baru tarik ada puas.

cube ko kasi gmbr skit. aku rase cam plate yg atas skali tu x cukup tekan kebawah. x pn ko ukur balik pnjg pyrex glass ngan pc tu. smae pjg x.

Haha..tq bro2 semua..masalah skru dan leaking dah setel..
Rupanya top base tu kena pusing..sori gang..:D

Skg ni baru nak blja set up mesh lebih details..hehe
Skg ni ohm sy 2.0..dah letak mcm2 no vv vw..ikut chart..

Tapi asap jadi banyak bila kat mod evic dlm 2.0s..
Sedangkan nafas sy bole tarik sampai 1.7s je.haha

Tapi kat tank ce4 bole je tarik sampai 3.xs..pelik btl..
So mcm mn ye bro2 skalian..tq

protozuaqs
01-03-2013, 01:30 AM
better beli lah bateri lagi satu.....
check link ni... (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=412839)

adeh boss....cantik barang..:)paid:)paid:)paid

tricker_9496
01-03-2013, 01:33 AM
Ye bro aku tau ilmu ko cukup tinggi xperlukan evic nk check ohm just pegang je dh bleh rasa brapa ohm :D

ilmu tu aku x smpt blajar, tok guru dh meninggal. sblm dia meninggal, dia ade pesan. kalo nk check ohm, belila evic atau provari.:eek::eek::eek::eek:

Tgk pujuk bro tricker_9496 ni dia nya evic dh direhatkan, biasa nya player simpanan ni nk jual murah2 je :D

evic aku umpama bekas pemain man u ole gunnar solskjaer. walaupn pemain simpanan, khidmatnye masih diperlukn. supersub la katekn.:)):)):)):))

silentkiller
01-03-2013, 01:34 AM
Rrebore skali airhole tu jdi 1.3-1.5mm :D fuhhhhhh

Bro nk tanya..part mn airhole tu..
Maaf soalan newbie br nk knl tank genesis..hehe

tricker_9496
01-03-2013, 01:35 AM
mmmmmmm hari ni....aku rewick vivinova aku....wick aku rebus 15 minit 2 kali kasi kering..buang apa2 toxic yg datang dengan wick baru....pas tu aku lilit ngan wire kanthal. DIY liquid yg order pun dah sampai...aku pakai eliquid calculator dan buat ejuice sendiri...aku namakan dia...BigDaddy's Pineapple Delight :D

Habis rewick...aku pasang kat vivinova...pastuh bubuh eliquid yg baru dibancuh tadi....mmmmmmmmmmmmmmmmm.....sedap ....tak salah bancuhan aku...lagi sedap pada Hangsen dan sume eliquid yg dah aku rasa (liqua tak penah rase....kebanyakkan made in china nye liquid dan local nye je). Kira puas hati ler ...dah tak payah beli eliquid lagi...buat sendiri je lagi best :)cgrock

dh boleh wat bisnes sambilan jual liquid lak. :):):):)

kura2
01-03-2013, 01:39 AM
ish ganas2 geng vaperz CG ni. semua guna "multimeter" tahap golongan bangsawan/angkasawan. :)):))

ceklifxsniper
01-03-2013, 01:40 AM
R

Bro nk tanya..part mn airhole tu..
Maaf soalan newbie br nk knl tank genesis..hehe



...kat penutup tudung cap yg sambung drip utk tutup tank tu ada satu lubang angin ( airhole ) kecik.. selarikan dgn mesh semasa menutup ..

tricker_9496
01-03-2013, 01:40 AM
Haha..tq bro2 semua..masalah skru dan leaking dah setel..
Rupanya top base tu kena pusing..sori gang..:D

Skg ni baru nak blja set up mesh lebih details..hehe
Skg ni ohm sy 2.0..dah letak mcm2 no vv vw..ikut chart..

Tapi asap jadi banyak bila kat mod evic dlm 2.0s..
Sedangkan nafas sy bole tarik sampai 1.7s je.haha

Tapi kat tank ce4 bole je tarik sampai 3.xs..pelik btl..
So mcm mn ye bro2 skalian..tq

R

Bro nk tanya..part mn airhole tu..
Maaf soalan newbie br nk knl tank genesis..hehe

boleh jd airhole kecik. airhole tu ade kt cap dia. ade lubang kecik kt situ. besarkn skit je. kalo nk dril, gune drill bit 1.0mm dl.

tricker_9496
01-03-2013, 01:41 AM
ish ganas2 geng vaperz CG ni. semua guna "multimeter" tahap golongan bangsawan/angkasawan. :)):))

jgn tersilap bro. cite multimeter tu, ade cite disebalik cite. kalo ko bace btol2, nanti ko phm la.:)):)):)):))

tricker_9496
01-03-2013, 01:46 AM
...kts yg bro pakai tu boleh guna bateri 18350 lah , beli bateri 18350 sebiji jer dulu try ... pegang lagi syook , nampak pun lagi comey woo ..

td try jd kn mod sy boleh gune bateri 18350, mmg kiut la. rege bateri dh ok, tp jumpe paling tinggi 1200 mah je. bro ade jumpe x yg lg bsr mah nye.

silentkiller
01-03-2013, 02:00 AM
boleh jd airhole kecik. airhole tu ade kt cap dia. ade lubang kecik kt situ. besarkn skit je. kalo nk dril, gune drill bit 1.0mm dl.

Bro mn nk dpt drill bit tu?
Bnda tu bole guna utk wat set up dawai gak kn..huhu

protozuaqs
01-03-2013, 02:02 AM
sape yg dah test cikang...
best ke cikang ni...
takut beli kan menyesal pulak....
macam beli dekang..

silentkiller
01-03-2013, 02:02 AM
...kat penutup tudung cap yg sambung drip utk tutup tank tu ada satu lubang angin ( airhole ) kecik.. selarikan dgn mesh semasa menutup ..

Dah selarikan bro..tapi sama gak..
Mcm mn ye..

Jiraiya-sama
01-03-2013, 02:07 AM
sape yg dah test cikang...
best ke cikang ni...
takut beli kan menyesal pulak....
macam beli dekang..

Murah je bro xnyesal beli kalo xabis bleh buat kenduri :))

protozuaqs
01-03-2013, 02:11 AM
Murah je bro xnyesal beli kalo xabis bleh buat kenduri :))

dari segi harga tu memang dia menang....
tp dari segi rasa tu....
biasa kalau beli,alang2 tu aku angkat 3 botol slalu....

amik pakej promosi,dapat ler RM70 termasuk pos...
aku takut nanti semua x masuk tekak...

-RIZUAN-
01-03-2013, 02:19 AM
Dah selarikan bro..tapi sama gak..
Mcm mn ye..

aku faham masalah yg ko hadapi skang...skang ko pakai kat bodi apa tank tu???mesh ko cukup bakar tak???

aailysm
01-03-2013, 02:20 AM
kengkawan..size mesh kat aga-t ni berapa ek lebarnye selalu?den punye ni xberapa nk cun la likuit naik..ke sebab pakai standard mesh yg pree die bg ni?

Jiraiya-sama
01-03-2013, 02:21 AM
dari segi harga tu memang dia menang....
tp dari segi rasa tu....
biasa kalau beli,alang2 tu aku angkat 3 botol slalu....

amik pakej promosi,dapat ler RM70 termasuk pos...
aku takut nanti semua x masuk tekak...

Adeh.. 3 botol bleh kenduri 1 kampung bro.. Kan aku dh review skit sblm ni.. Rs dia manis, asap byk best tp tebal maksud aku terasa cam wap air. Rasa manis tu pulak mmg melekat kt kerongkong. Wap dia rs suam2.. Overall bg aku ok je janji asap bleh bikini jerebu

silentkiller
01-03-2013, 02:25 AM
aku faham masalah yg ko hadapi skang...skang ko pakai kat bodi apa tank tu???mesh ko cukup bakar tak???

Waa..ayat tu mcm dlm movie..hehe..
Tq bro memahami..
Ok sy pakai kat evic..sy beli tank tu minta seller tu set up skali..
Sb nk tgk mcm mn set upnya..
So xtaw cukup bakar ke x..

Bro nk tanya..utk ap dlm mesh tu perlu ad ruang?
Utk liquid naik ke?tq bro..

protozuaqs
01-03-2013, 02:28 AM
Adeh.. 3 botol bleh kenduri 1 kampung bro.. Kan aku dh review skit sblm ni.. Rs dia manis, asap byk best tp tebal maksud aku terasa cam wap air. Rasa manis tu pulak mmg melekat kt kerongkong. Wap dia rs suam2.. Overall bg aku ok je janji asap bleh bikini jerebu

throat hit cam ner....
aku try cari2 kandungan nic tp x der tulis pulak...
linght dan normal jer tulis...

dia ada VG saja jer kan?

boleh lawan tak liquid jenis yg import mari ni??

-RIZUAN-
01-03-2013, 02:33 AM
Waa..ayat tu mcm dlm movie..hehe..
Tq bro memahami..
Ok sy pakai kat evic..sy beli tank tu minta seller tu set up skali..
Sb nk tgk mcm mn set upnya..
So xtaw cukup bakar ke x..

Bro nk tanya..utk ap dlm mesh tu perlu ad ruang?
Utk liquid naik ke?tq bro..

ni kelemahan yg biasa jadi pada tank genesis pakai kat bodi vv...tak boleh tibai ohm rendah...blh nk dpt setting ngam tapi ssh..
lubang kat mesh tu aku pun tak tau..tapi aku rasa lebih pada pengudaraan kot..sbb mesh ni mmg dh serap liquid pun.
try carik mmbr yg ada mech mod..pasang tank ko kat dia..mesti ok...:)...
kalau dh ok tu apa lagi..beli la mech mod plak..kalau nak jimat custom sebijik...aku tgh plan nak buat sebijik ni.tgh kumpul2 barang dulu:)

-RIZUAN-
01-03-2013, 02:36 AM
kengkawan..size mesh kat aga-t ni berapa ek lebarnye selalu?den punye ni xberapa nk cun la likuit naik..ke sebab pakai standard mesh yg pree die bg ni?

mesh kat aga s aku lagi la...sedut liquid mcm esok tak nak berkhidmat ngan aku dh:))
kalah org tak minum 3 hari

protozuaqs
01-03-2013, 02:38 AM
nak buat sendiri mech mod...

nah amik ni...

http://www.youtube.com/watch?v=kjK_oQG_51c

Jiraiya-sama
01-03-2013, 02:39 AM
throat hit cam ner....
aku try cari2 kandungan nic tp x der tulis pulak...
linght dan normal jer tulis...

dia ada VG saja jer kan?

boleh lawan tak liquid jenis yg import mari ni??

Light - 6mg, normal - 12mg. Yg 0 pun ada. Throat hit ringan je. PG/VG xpasti lak. Susah nk ckp ikut taste msg2la. Aku ok je, at least lg ok dr dekang n hangsen..

-RIZUAN-
01-03-2013, 02:41 AM
nak buat sendiri mech mod...

nah amik ni...

http://www.youtube.com/watch?v=kjK_oQG_51c

box mod mcm ni kalau ko rajin google byk jer website2 omputih jual...sampai jer set ko cantum2 jer:)..
paling mudah kalau kat sini nak buat carik jer lampu suluh besi..skang lampu yg ada kat market lawa2 gak material dia...

Yahdin
01-03-2013, 03:03 AM
otai2 vapor kat sini leh suggest ke nk beli tank aga-t kat ner..area kl lg bagus

silentkiller
01-03-2013, 03:03 AM
ni kelemahan yg biasa jadi pada tank genesis pakai kat bodi vv...tak boleh tibai ohm rendah...blh nk dpt setting ngam tapi ssh..
lubang kat mesh tu aku pun tak tau..tapi aku rasa lebih pada pengudaraan kot..sbb mesh ni mmg dh serap liquid pun.
try carik mmbr yg ada mech mod..pasang tank ko kat dia..mesti ok...:)...
kalau dh ok tu apa lagi..beli la mech mod plak..kalau nak jimat custom sebijik...aku tgh plan nak buat sebijik ni.tgh kumpul2 barang dulu:)

nak kena beli mech mod y berat ni..evic pn x abis men lg..hehe

jadi bro kena set up ohm tinggi ke utk mod vv ni?

nak custom mcm mn tu bro..?huhu


ap beza mech mod y mhl dan murah ni bro..?
sb kalau tgk mod vv ni kita dptla taw nape dia mhl..sb ad lcd dan lain2...

tapi kalau mech mod ni ap bezanya yer?

Fmu
01-03-2013, 03:11 AM
Asskm... Nk tnye kt sni ade x sape2 jual evic battery tube yg pendek punye??

angah83
01-03-2013, 03:17 AM
jgn beli mod ni.. bahaye :-SS

http://www.youtube.com/watch?v=MSS55y_K8Bw
































sape yg terpelanting keblakang tu baik ngaku cpt. wakakaka :eek:

mohdashraf
01-03-2013, 06:24 AM
R

Bro nk tanya..part mn airhole tu..
Maaf soalan newbie br nk knl tank genesis..hehe

airhole tu kn da kat penutup tank,yg sya mention ni aga t+

tank genesis lain x pasti plak...

dah rebore,msa tutup tu bg align ngan mesh,fuhhh :)cgrock

sangbadut
01-03-2013, 08:26 AM
rasanya... software baru je kot... yg baru kuar tu.. body color je...

Yup..Firmware v2

sangbadut
01-03-2013, 08:29 AM
Saper kata evic xley check ohm rendah? Ahahaha:)):)):))
http://i127.photobucket.com/albums/p146/sangbadut/IMG-20130301-WA0002_zpsc009f662.jpg

raikko5
01-03-2013, 08:31 AM
Saper kata evic xley check ohm rendah? Ahahaha:)):)):))
http://i127.photobucket.com/albums/p146/sangbadut/IMG-20130301-WA0002_zpsc009f662.jpg

uiii.... so maknanya... evic 1.2version... dah boleh lah below 1.2Volt...(pakai tank/drippter apa tu bro?)

(paling rendah aku recoil vivi nova dgn wick.. dpt 1.7ohm je... dgn mesh 1.5ohm)

terbaik lah EVIC....... GO EVIC... LONG LIFE EVIC.....:)cgrock:)cgrock


(Tak Jadi lah beli Provari utk check Ohm.... hahhhahaaahah):)):)):)):))

sangbadut
01-03-2013, 08:42 AM
uiii.... so maknanya... evic 1.2version... dah boleh lah below 1.2Volt...(pakai tank/drippter apa tu bro?)

(paling rendah aku recoil vivi nova dgn wick.. dpt 1.7ohm je... dgn mesh 1.5ohm)

terbaik lah EVIC....... GO EVIC... LONG LIFE EVIC.....:)cgrock:)cgrock


(Tak Jadi lah beli Provari utk check Ohm.... hahhhahaaahah):)):)):)):))

Elok je 1.2 punya ni leh detect.Tank Aga T2..

p/s : Kalau nak angkat provari untuk check ohm , mau tuan punya diri tu pakai Caravela mod :o:o:o

sayid83
01-03-2013, 08:52 AM
...kat penutup tudung cap yg sambung drip utk tutup tank tu ada satu lubang angin ( airhole ) kecik.. selarikan dgn mesh semasa menutup ..

cer tunjuk gambar bro..selari tue cam ner...:D

td try jd kn mod sy boleh gune bateri 18350, mmg kiut la. rege bateri dh ok, tp jumpe paling tinggi 1200 mah je. bro ade jumpe x yg lg bsr mah nye.

kat mane nak beli bateri camtue...aku pon nak cari gak....nak pakai kat mod aku...kasi pendek sikit, sedap pegang:):)

dari segi harga tu memang dia menang....
tp dari segi rasa tu....
biasa kalau beli,alang2 tu aku angkat 3 botol slalu....

amik pakej promosi,dapat ler RM70 termasuk pos...
aku takut nanti semua x masuk tekak...

kat mane nak beli nih...boleh try....

znizam30
01-03-2013, 08:53 AM
Saper kata evic xley check ohm rendah? Ahahaha:)):)):))
http://i127.photobucket.com/albums/p146/sangbadut/IMG-20130301-WA0002_zpsc009f662.jpg

terbaek la EVIC!!! :)cgrock:)cgrock:)cgrock

tp kalau bawah 1.0 ohm boleh fire ker???:D:D:D

tricker_9496
01-03-2013, 09:04 AM
Bro mn nk dpt drill bit tu?
Bnda tu bole guna utk wat set up dawai gak kn..huhu

try gi hardware tanye. maybe susah skit nk dpt yg 1.0mm . x pn ko gi cari kedai2 engineering suruh ditebukkn. tips kalo nk lilit kanthal, gune pin atau drill bit panjang ikut saiz lubang mesh.


kat mane nak beli bateri camtue...aku pon nak cari gak....nak pakai kat mod aku...kasi pendek sikit, sedap pegang:):)


try tgk kt lelong. http://list.lelong.com.my/Auc/List/List.asp?DA=A&TheKeyword=18350+battery&x=43&y=16&CategoryID=&PriceLBound=&PriceUBound=

sayid83
01-03-2013, 09:19 AM
try gi hardware tanye. maybe susah skit nk dpt yg 1.0mm . x pn ko gi cari kedai2 engineering suruh ditebukkn. tips kalo nk lilit kanthal, gune pin atau drill bit panjang ikut saiz lubang mesh.



try tgk kt lelong. http://list.lelong.com.my/Auc/List/List.asp?DA=A&TheKeyword=18350+battery&x=43&y=16&CategoryID=&PriceLBound=&PriceUBound=

tq bro...

The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 10 characters.

awe_ploon
01-03-2013, 09:41 AM
aq ada ni nk letgo..rm100 je..body saje..
http://s4.postimage.org/5x2lc8yel/IMG_20130223_130321.jpg

mcm nk agkat jek,bateri termasuk x?

brozul
01-03-2013, 09:57 AM
pagi ni layan :

Apple + Smok RDA + DS Mod... Mmg Terbaik la...

Rasa epal mcm dok kat negara omputih tu..

Tak sia2 tolak Vamo....

nyioq
01-03-2013, 10:08 AM
Assalam & slamat pagi to all vaping members..wah laju btoi bebenang nie..kejap je dah nak masuk 600 page.. :)cgrock
Kawan just nak share kot ada sesapa nak angkat Provari dengan harga berpatutan & xperlu buat groupbuy. Tapi kena sabo tunggu shipping ler..hehee
Sila ke link nie & berurusan dengan En Wan Mohd Muqit..Boleh search Provape Store Locator: VapeTycoon
Just Sharing :)

PROVARI GROUPBUY (https://docs.google.com/forms/d/172ZeCi7vIlr0wdU_Dqfnnpn_XF481QEzUJ_ebwDIGnk/viewform)

oman
01-03-2013, 10:13 AM
sape tau kt mane bole beli 510 batteri connector???

igt nk try wat mech mod sebijik laa...

ceklifxsniper
01-03-2013, 10:33 AM
td try jd kn mod sy boleh gune bateri 18350, mmg kiut la. rege bateri dh ok, tp jumpe paling tinggi 1200 mah je. bro ade jumpe x yg lg bsr mah nye.



...setakat yg tahu , 1200mah yg tertinggi buat masa ni ... cuma kurang faham maksud unprotected dgn yg protected battery ..

ceklifxsniper
01-03-2013, 10:37 AM
Dah selarikan bro..tapi sama gak..
Mcm mn ye..


...drip tip tak sesuai kot ..


... guna liquid brand apa ?


... setakat ni lubang airhole agat+ yg standart aku pakai ni masih ok lagi ..tak perlu nak besarkan lubangnya ..



...

raikko5
01-03-2013, 10:41 AM
sape tau kt mane bole beli 510 batteri connector???

igt nk try wat mech mod sebijik laa...

aku ada 2 biji 510 connector.... (sumber dr ego aku battery out)...
PM detail.. kalau nak...

ceklifxsniper
01-03-2013, 11:03 AM
cer tunjuk gambar bro..selari tue cam ner...:D


.




.... malam sikit ...baru nak pi beli bateri kamera ni .. camera hp & tablet dah kong .



....sementara tu googlelah dulu kat youttube.. :D

silentkiller
01-03-2013, 11:11 AM
...drip tip tak sesuai kot ..


... guna liquid brand apa ?


... setakat ni lubang airhole agat+ yg standart aku pakai ni masih ok lagi ..tak perlu nak besarkan lubangnya ..



...

liquid pop dari d-wap..pg vg 70/30

ni sy bg pic utk tgk betul ke sy selarikan airhole tu dgn mesh..
http://i1072.photobucket.com/albums/w375/sk5110/20130301_104244_zps9230693d.jpg

hrp2 nampaklah ye airhole tu..huhu

ceklifxsniper
01-03-2013, 11:21 AM
liquid pop dari d-wap..pg vg 70/30

ni sy bg pic utk tgk betul ke sy selarikan airhole tu dgn mesh..
http://i1072.photobucket.com/albums/w375/sk5110/20130301_104244_zps9230693d.jpg

hrp2 nampaklah ye airhole tu..huhu



...dah betulah tu ... setakat ni camna perkembangan urusan asap naganya ?:D

silentkiller
01-03-2013, 11:26 AM
...dah betulah tu ... setakat ni camna perkembangan urusan asap naganya ?:D

haa ni lah masalahnya..
sy da wat y betul semua..hehe
ohm sy skg 1.6..tapi asap lom mcm naga lagi..
ap lg ye mslhnye..
jeles tgk asap bro trigger punya..:((

ceklifxsniper
01-03-2013, 11:30 AM
haa ni lah masalahnya..
sy da wat y betul semua..hehe
ohm sy skg 1.6..tapi asap lom mcm naga lagi..
ap lg ye mslhnye..
jeles tgk asap bro trigger punya..:((


.. cuba chek dawai/mesh ..ada byk kerak tak . nak kena rajin bersihkan - lap dgn kertas tisu & godek2 kerak dgn skrudriver sampai bersih..atau cuba tukar jenama liquid


..1.6 ohm guna volt berapa tu ? ...

raikko5
01-03-2013, 11:35 AM
Elok je 1.2 punya ni leh detect.Tank Aga T2..

p/s : Kalau nak angkat provari untuk check ohm , mau tuan punya diri tu pakai Caravela mod :o:o:o

hahahahaha.... dlm plan gak tu....:)):)):))

silentkiller
01-03-2013, 11:36 AM
.. cuba chek dawai/mesh ..ada byk kerak tak . nak kena rajin bersihkan - lap dgn kertas tisu & godek2 kerak dgn skrudriver sampai bersih..atau cuba tukar jenama liquid


..1.6 ohm guna volt berapa tu ? ...

lom ad kerak lg..lg pn br je ni pakai..hehe

sy punya skg ohm dy 1.7..3.16vv dan 5.9vw..

bro nak tanya..vapingasia tu web dari mn?
mcm mn cara beli..ssh btl guna cart2 ni..hehe

dia ad jual kanthal 0.25mm..bape awg ye?

tricker_9496
01-03-2013, 11:48 AM
...setakat yg tahu , 1200mah yg tertinggi buat masa ni ... cuma kurang faham maksud unprotected dgn yg protected battery ..

kalo x silap, protected bateri ni selamat skit. ade circuit utk protect dr overcharge atau short circuit. kalo slh tlg btolkn.

ceklifxsniper
01-03-2013, 11:48 AM
lom ad kerak lg..lg pn br je ni pakai..hehe

sy punya skg ohm dy 1.7..3.16vv dan 5.9vw..

bro nak tanya..vapingasia tu web dari mn?
mcm mn cara beli..ssh btl guna cart2 ni..hehe

dia ad jual kanthal 0.25mm..bape awg ye?

..

tak salah vapingasia tu dari shah alam .. selau order barang dia , dia ada bagi alamat pos dpd ...



http://www.vapingasia.com/our-products.html?page=shop.browse&category_id=182

matjaki91
01-03-2013, 11:53 AM
bleh ty..coil tu guna dawai ape and wick tu ade jual ke?

sangbadut
01-03-2013, 12:05 PM
kalo x silap, protected bateri ni selamat skit. ade circuit utk protect dr overcharge atau short circuit. kalo slh tlg btolkn.

Betul tu bro.Dan protected bateri ni biasanya panjang lebih 2mm

butterfingers
01-03-2013, 01:42 PM
mcm nk agkat jek,bateri termasuk x?

body je bos..battery ada org lain jual rm20 je sebijik..

butterfingers
01-03-2013, 01:43 PM
kalo x silap, protected bateri ni selamat skit. ade circuit utk protect dr overcharge atau short circuit. kalo slh tlg btolkn.

mech mod nk selamat pakai protected bateri la sbb xde built in circuit protection mcm vv mod..

protozuaqs
01-03-2013, 02:31 PM
kat mane nak beli nih...boleh try....

http://www.cikang.my/#

protozuaqs
01-03-2013, 02:33 PM
sape tahu ukuran wick dan kantal kat tank

1.CE4
2.vivi nova
3.smok r tank

compaboy2
01-03-2013, 02:47 PM
mech mod leh x pakai bateri lipo.. hehe

Spec:
Capacity: 6200mAh
Voltage: 1S / 1 Cell / 3.7v
Discharge: 30C Constant / 40C Burst
Max Charge Rate: 1C
Weight: 179g (including wire, plug & case)
Dimensions: 92x46x19mm
Discharge Plug: HXT-4mm

shafixxx
01-03-2013, 02:55 PM
mesh kat aga s aku lagi la...sedut liquid mcm esok tak nak berkhidmat ngan aku dh:))
kalah org tak minum 3 hari

kena menuntut ilmu ni :)):">:D

sayid83
01-03-2013, 04:27 PM
http://www.cikang.my/#

ok..tq

sedap tak..ada rase cam steam o rama tak...

silentkiller
01-03-2013, 05:19 PM
Salam..nak tanya..nape ohm ak selalu sgt berubah?
Ap pnca dia..?
Tq gang

Joqerz
01-03-2013, 05:25 PM
Salam semua.. Aku berminat plak nak angkat kts telescopic, bleh tolong recommend mana2 seller?

protozuaqs
01-03-2013, 05:39 PM
ok..tq

sedap tak..ada rase cam steam o rama tak...

entah ler bos..
tak try lagi...
rm65 untuk 90ml memang berbaloi..
bro try dulu pastu citer kat sini...

steam o rama aku try yg vanilla macam tawar jer...:)):)):))

sayid83
01-03-2013, 06:01 PM
entah ler bos..
tak try lagi...
rm65 untuk 90ml memang berbaloi..
bro try dulu pastu citer kat sini...

steam o rama aku try yg vanilla macam tawar jer...:)):)):))

steam o rama kene ngan tekak aku, tp mahal sikit ler....

nie aku vape pki banana steam o rama

imotion v3 + aga t plus

baru jer setting tadi...ni lah hasilnye...

http://www.youtube.com/watch?v=skLRBBao_nA

banana 36mg/ml aku cairkan jadi 12mg/ml, pakai pg/vg 70/30

:D:D:D:D

tompie
01-03-2013, 06:37 PM
entah ler bos..
tak try lagi...
rm65 untuk 90ml memang berbaloi..
bro try dulu pastu citer kat sini...

steam o rama aku try yg vanilla macam tawar jer...:)):)):))

Aku dah try 2-2 SOR dgn Cikang..
Pada aku Cikang is worth it bro.. Tapi sume perisa buah2 an ah..
Kalau amik yg normal tu, dia tak berat sgt...
tapi dia punye perisa buah2 an mmg terasa ahh..

SOR mmg best.. cume cikang lagi murah ahh
SOR takde jual botol besar, leceh ah nak beli sikit2..

protozuaqs
01-03-2013, 07:00 PM
steam o rama kene ngan tekak aku, tp mahal sikit ler....

nie aku vape pki banana steam o rama



baru jer setting tadi...ni lah hasilnye...

http://www.youtube.com/watch?v=skLRBBao_nA

banana 36mg/ml aku cairkan jadi 12mg/ml, pakai pg/vg 70/30

:D:D:D:D

kontol macho.....hehehe..

protozuaqs
01-03-2013, 07:02 PM
Aku dah try 2-2 SOR dgn Cikang..
Pada aku Cikang is worth it bro.. Tapi sume perisa buah2 an ah..
Kalau amik yg normal tu, dia tak berat sgt...
tapi dia punye perisa buah2 an mmg terasa ahh..

SOR mmg best.. cume cikang lagi murah ahh
SOR takde jual botol besar, leceh ah nak beli sikit2..

kalau macam tu kena try cikang...
baru jer order liqua 3 botol...duk kat pos office lg...

aku ingat nak amik yg pakej promosi 3 botol tu...
duit lagi....~X(~X(~X(

egold2u
01-03-2013, 07:08 PM
kalau macam tu kena try cikang...
baru jer order liqua 3 botol...duk kat pos office lg...

aku ingat nak amik yg pakej promosi 3 botol tu...
duit lagi....~X(~X(~X(

order liqua dari mana bro?
mcm nak order cikang tu, tp apa beza normal, light dgn none tu yer?

trigger_86
01-03-2013, 07:15 PM
sedang merebus 2 ce5 dengan vivi nova. rase nak tambah sambal jer. hehe

788
01-03-2013, 07:28 PM
Aku nak jual
Liqua energy drink 3botol
Liqua cola 3botol
RM15 sebotol..
Nak pm jer
COD bandar kinrara..

trigger_86
01-03-2013, 07:33 PM
haa ni lah masalahnya..
sy da wat y betul semua..hehe
ohm sy skg 1.6..tapi asap lom mcm naga lagi..
ap lg ye mslhnye..
jeles tgk asap bro trigger punya..:((

benda ni ikut nasib gak bro. aku naga dekat 2k puff sehari. kejap gile da kong kanthal ngan mesh aku nie. skang taktau ape problem tapi asap sikit. maybe bateri aku weak kot. ni tgh cas.

hotspot kat aga ni MEMANG MUSUH UTAMA AKU. susah gile nak ilangkan. camne gaye nak erase hotspot nie. ade kene mengena dengan panjang kanthal ke centre coil ker ? sbb aku lilit2 bnyk2 kali ilang hot spot. tapi kurang power dan asap. walaupun aku tembak sampai 4.3volt(2.2ohm)

tompie
01-03-2013, 07:37 PM
order liqua dari mana bro?
mcm nak order cikang tu, tp apa beza normal, light dgn none tu yer?

Aku rasa none = 0 nic, light - 6mg nic dan normal - 12mg nic

protozuaqs
01-03-2013, 07:44 PM
order liqua dari mana bro?
mcm nak order cikang tu, tp apa beza normal, light dgn none tu yer?

liqua order kat pesbuk...
tp stock terhad sbb dia kata stock baru kena tahan kastam...
kurang2 6hb ni baru settle ngan kastam....

Aku rasa none = 0 nic, light - 6mg nic dan normal - 12mg nic

aku pun rasa macam tu....

tm1
01-03-2013, 07:49 PM
liqua order kat pesbuk...
tp stock terhad sbb dia kata stock baru kena tahan kastam...
kurang2 6hb ni baru settle ngan kastam....



aku pun rasa macam tu....

Liqua cuban + liqua strawberi 50-50.....peeehhh.

Liqua cuban + ejuice mangga 50-50....peeehhh (ni liquakiut ajo)

egold2u
01-03-2013, 08:15 PM
Aku rasa none = 0 nic, light - 6mg nic dan normal - 12mg nic

owh...tgh pikir ni nak amik normal ke light...sblm ni duk nyonyot 9mg je, xpernah try lg yg 12mg...skrg nyotnyot yg 0mg x best la plk rasa...xde rasa throat hit :D

egold2u
01-03-2013, 08:17 PM
Liqua cuban + liqua strawberi 50-50.....peeehhh.

Liqua cuban + ejuice mangga 50-50....peeehhh (ni liquakiut ajo)

liqua cuban? rasa curut ke tu bro? x pernah try lg tobacco flavor ni...liqua energy drink mmg terbaekkk...liqua strawberry...krg sikit...mungkin nk kena campur dgn mint sikit kot...

mohdashraf
01-03-2013, 08:23 PM
http://tastyvapor.us

2/28/2013: Because of government restrictions and an increasing difficulty in the ability to deliver packages to Malaysia, the country has been placed on the "No Ship" list. You can try and use a forwarder in the U.S. but we will not direct ship to Malaysia for the time being. We are sorry.

:mad: Adoiii...bru je nak order,demmmmmmmmmmm u Msia :(scam

ogheklate
01-03-2013, 08:29 PM
owh...tgh pikir ni nak amik normal ke light...sblm ni duk nyonyot 9mg je, xpernah try lg yg 12mg...skrg nyotnyot yg 0mg x best la plk rasa...xde rasa throat hit :D

ambek normal bro,12mg nic,kalu ambek light nanti kan cari dunhill pulak,aku suka pasion fruit ngn mango dia,pergh sodapp

egold2u
01-03-2013, 08:31 PM
ambek normal bro,12mg nic,kalu ambek light nanti kan cari dunhill pulak,aku suka pasion fruit ngn mango dia,pergh sodapp

owh...blackcurrant ngan honey dew x sedap ke bro?
dunhill aku dah lama tggl bro...:)

cikguemran
01-03-2013, 08:37 PM
rasa mcm nak jual vmode 2.0 aku..pakai lbh kurang 2 bln
ingt nk upgrade ke GGTS..pm rege bro kalu ok aku jual..:)

ggts ko nak beli kat mana?
aku nak join..

Jiraiya-sama
01-03-2013, 08:46 PM
Ok geng tlg aku jap. Mana nk cr tank aga t+ atau aga s? Apa beza ant 2 tu? Apa yg best sgt aga tank ni?

RUGISOKMO
01-03-2013, 08:46 PM
saalam. aku pun rasa nak join kelab ni la.
bulih tak cadangkan brand apa yg buli keluarkan asap tebal dan bateri tahan?
nak beli kat mana?
TQ

ogheklate
01-03-2013, 09:02 PM
owh...blackcurrant ngan honey dew x sedap ke bro?
dunhill aku dah lama tggl bro...:)

blackkaren pon sedap,honeydew aku try tp x ngam dgn aku,6mg tu ringan sgt

glitch
01-03-2013, 09:06 PM
cari Sigelei zmax v2 rms tak dpt... sesapa ada evic pm la..dh letih aku merayau dekat link seller.

protozuaqs
01-03-2013, 09:26 PM
sapa aritu join group buy tube evic kecik....
dah sampai ke belum...

kalau nak jual,jual jer kat aku...

protozuaqs
01-03-2013, 09:29 PM
mana yg paling baik...
recoil renggang atau rapat...ketat atau sedikit longgar?

trigger_86
01-03-2013, 09:41 PM
Ok geng tlg aku jap. Mana nk cr tank aga t+ atau aga s? Apa beza ant 2 tu? Apa yg best sgt aga tank ni?

takde best mane pun. cume setting tu kalo ngam. peh mmg syahdu hidup ko. camne nak set mantap ? ntah aku pun taktau...

cg1029
01-03-2013, 09:45 PM
................

tm1
01-03-2013, 10:30 PM
liqua cuban? rasa curut ke tu bro? x pernah try lg tobacco flavor ni...liqua energy drink mmg terbaekkk...liqua strawberry...krg sikit...mungkin nk kena campur dgn mint sikit kot...

cuban cigar tu rasa mcm gula melaka...isap tu je da sedap..sbb throat hit ala2 rokok.
strawberi kureng sket..tp bila campur cuban...mantap menyengat.

silentkiller
01-03-2013, 10:59 PM
Salam.. saya pun penah face masalah yg sama. At last, saya cuba buang screw penutup lubang untuk masuk liquid tu. tujuannya untuk bagi 'breather' kedalam tank. hasilnya saya dapat asap spt yg saya nak.

.. coil 1.6ohm at 4.2v :)cgrock

Tq bro..bole cuba nnt.
Bro,sy punya ohm suka tukar2 la.mcm mn ye?

LEMANtheMAN
01-03-2013, 11:24 PM
salam,

tumpang promote

sape berminat sigelei zmax OLED boleh pm..

stok baru mari semalam..huhu

nonama
01-03-2013, 11:34 PM
http://tastyvapor.us

2/28/2013: Because of government restrictions and an increasing difficulty in the ability to deliver packages to Malaysia, the country has been placed on the "No Ship" list. You can try and use a forwarder in the U.S. but we will not direct ship to Malaysia for the time being. We are sorry.

:mad: Adoiii...bru je nak order,demmmmmmmmmmm u Msia :(scam

Tu yg aku aku tgh bingit tu tgh pujuk geoff tarik balik @ kasik bole 0nic anto ke malaysia r ni kat FB TV... Baru pas order TV aritu tp x sampai lg ni... :((

LEMANtheMAN
01-03-2013, 11:39 PM
cari Sigelei zmax v2 rms tak dpt... sesapa ada evic pm la..dh letih aku merayau dekat link seller.

aku ada jual..jap aku pm

cg1029
01-03-2013, 11:58 PM
..........

dEEn74
02-03-2013, 12:13 AM
ggts ko nak beli kat mana?
aku nak join..

ingat nk tumpang member beli group buy..tp dh tutup la bro:(:(
tgu 2nd batch la

dEEn74
02-03-2013, 12:23 AM
Ok geng tlg aku jap. Mana nk cr tank aga t+ atau aga s? Apa beza ant 2 tu? Apa yg best sgt aga tank ni?

Aga s x pernah guna tp Aga T+ skrg tgh guna..kalau setup cun memang mables...wap pn mcm awan nano..flavor pn dpt rasa kt lidah..purffff...syahdu wooo.. :)cgrock

sayid83
02-03-2013, 12:26 AM
Tu yg aku aku tgh bingit tu tgh pujuk geoff tarik balik @ kasik bole 0nic anto ke malaysia r ni kat FB TV... Baru pas order TV aritu tp x sampai lg ni... :((
same mcm kes aku la nie..tp tak sampai 10 hari lagi ler order...

brozul
02-03-2013, 12:40 AM
Skang ni tgh layan Honey + Bubblegum...

Tank guna SMOK RDA. buat Double Coil dpt (0.8ohm.

Body guna DS MOD...

Syahdu je kena Awal Pagi ni...

butterfingers
02-03-2013, 12:43 AM
Skang ni tgh layan Honey + Bubblegum...

Tank guna SMOK RDA. buat Double Coil dpt (0.8ohm.

Body guna DS MOD...

Syahdu je kena Awal Pagi ni...

bro wt double coil bro tebuk 2 lubg x?

protozuaqs
02-03-2013, 12:43 AM
Skang ni tgh layan Honey + Bubblegum...

Tank guna SMOK RDA. buat Double Coil dpt (0.8ohm.

Body guna DS MOD...

Syahdu je kena Awal Pagi ni...

2 coil ke 2 wick?

Keyroll
02-03-2013, 12:50 AM
WTB: evic... e-cig aku kene rembat oleh abg ipar...:(( klu ade sesape nk jual bleh roger... area cheras... bajet rm300 :p

silentkiller
02-03-2013, 01:01 AM
nak buat coil untuk genesis ni mmg banyak masalah hot spot. saya puna bagai nak rak dibuatnye... sebab geram sangat saya buka semula coil dan bakar sepuasnya(oxidize)mesh tu.. kalo nak kira hampir 15x saya bakar huhuhu:(( (sebenarnye 7x dah cukup). bakar ngan liquid plak 3x pastu recoil semula.

saya pki khantal 32awg 5 lilitan.. firing 3v dulu untuk pastikan coil terbakar sempurna semuanya. kalo x seimbang cuba gerak2kan coil tersebut..

kalu coil dah bakar seimbang firing lama skit (masa ni kena berhati2). kalo t'dapat lilitan yg dah nak overburnt cepat2 stop firing. maksudnye coil kena adjust lagi:(:(

bila dah firing 3v tpi coil masih stabil, saya firing plak 6V. saya firing selama 5sec tpi coil tetap stabil.. berapa kali tekan pun xde hal:D:D

-selain itu, cuba refer fb bro vaporclub malaysia ni, perhatikan kat youtube cara mat putih tu buat mesh.. dia buat liang 'breather' kat tengah gelung mesh, dan potong runcing kat hujung mesh.. saya rasa ilmu ni sangat berguna. Thanks Bro:)cgrock

https://www.facebook.com/vaporclub

Lavatube + clone genesis (1.6ohm at 4.2v):)paid:)paid

(i'm just noob vaper)


ok bro..nnt sy cuba..
tq ye..:)cgrock

azamnetwork
02-03-2013, 01:25 AM
Korang order bulk e liquid dari china senang lepas tak kastam?
Kalau supplier siap bagi lab test bole lepas tak?
Kalau kena tahan pun, ada peluang lepas tak?

mohdashraf
02-03-2013, 01:26 AM
WTB: evic... e-cig aku kene rembat oleh abg ipar...:(( klu ade sesape nk jual bleh roger... area cheras... bajet rm300 :p

buat groupbuy jom...

http://collectivesvapor.blogspot.com/

Keyroll
02-03-2013, 01:41 AM
buat groupbuy jom...

http://collectivesvapor.blogspot.com/

mcm mana nk buat ni bro?? dah ade ke rakan2 CG order??

gas-wumi
02-03-2013, 01:42 AM
oh my aga t...kalih sana,kalih sini duk mai jgak hotspot dia~X(~X(
aku rasa seting cobra klon lg senang ckit.

azamnetwork
02-03-2013, 01:44 AM
mcm mana nk buat ni bro?? dah ade ke rakan2 CG order??

order kat aku aje bro. murah2 tapi barang blom sampai ler..kalu betul nak pm aaa

azamnetwork
02-03-2013, 01:45 AM
Korang order bulk e liquid dari china senang lepas tak kastam?
Kalau supplier siap bagi lab test bole lepas tak?
Kalau kena tahan pun, ada peluang lepas tak?

Sapa tahu minta jawab eh..dulu dah 2 kali beli lepas. tapi memang ada lab test aaa. skrg tak pasti.

-RIZUAN-
02-03-2013, 01:47 AM
nak buat coil untuk genesis ni mmg banyak masalah hot spot. saya puna bagai nak rak dibuatnye... sebab geram sangat saya buka semula coil dan bakar sepuasnya(oxidize)mesh tu.. kalo nak kira hampir 15x saya bakar huhuhu:(( (sebenarnye 7x dah cukup). bakar ngan liquid plak 3x pastu recoil semula.

saya pki khantal 32awg 5 lilitan.. firing 3v dulu untuk pastikan coil terbakar sempurna semuanya. kalo x seimbang cuba gerak2kan coil tersebut..

kalu coil dah bakar seimbang firing lama skit (masa ni kena berhati2). kalo t'dapat lilitan yg dah nak overburnt cepat2 stop firing. maksudnye coil kena adjust lagi:(:(

bila dah firing 3v tpi coil masih stabil, saya firing plak 6V. saya firing selama 5sec tpi coil tetap stabil.. berapa kali tekan pun xde hal:D:D

-selain itu, cuba refer fb bro vaporclub malaysia ni, perhatikan kat youtube cara mat putih tu buat mesh.. dia buat liang 'breather' kat tengah gelung mesh, dan potong runcing kat hujung mesh.. saya rasa ilmu ni sangat berguna. Thanks Bro:)cgrock

https://www.facebook.com/vaporclub

Lavatube + clone genesis (1.6ohm at 4.2v):)paid:)paid

(i'm just noob vaper)


jap....mcm mana lava ko blh firing low ohm tu yer..aku kadang2 naik pening ngan lava aku ni...:(

Anonymous89
02-03-2013, 01:49 AM
WTB: evic... e-cig aku kene rembat oleh abg ipar...:(( klu ade sesape nk jual bleh roger... area cheras... bajet rm300 :p

2nd mau ka ... ?

baru pakai 1 bulan ++

aku kasi

Evic 1 set

Tank Vcore 2.0 + Tank X6

Liquid raspberry e juice + picagari

nak kasi clear terus nie :D

Nazz68
02-03-2013, 01:51 AM
korang ni buat low ohm..pakai mesh..nak asap naga....bila sedut...liquid tak cepat habis ke?

Jiraiya-sama
02-03-2013, 01:58 AM
Aku dpt sebijik bateri dr kwn. Asalnya dr torchlight. Saiz 18650, cap Guolin. 2400mAh 3.7v. Tp dia ada tulis "low discharge rate". Bleh x rsnya aku pakai utk e cigs ni? Risau gak tkt meletup ke apa

Keyroll
02-03-2013, 02:00 AM
2nd mau ka ... ?

baru pakai 1 bulan ++

aku kasi

Evic 1 set

Tank Vcore 2.0 + Tank X6

Liquid raspberry e juice + picagari

nak kasi clear terus nie :D

brp jumlah maharnya... sila di hantar surat ke kotak inbox

Anonymous89
02-03-2013, 02:05 AM
brp jumlah maharnya... sila di hantar surat ke kotak inbox

cee offer sket :D

ah lupe nk g tau dalam set evic tu kepala nak charge tu x de #:-S lupe taruk kat mane ntah ... tapi cable charger die tu ade ... :D

glitch
02-03-2013, 02:08 AM
aku ada jual..jap aku pm



post count tak cukup plak... pm harga, nombo phone, lokasi COD Bro.

glitch
02-03-2013, 02:10 AM
bro, bley tahu nape jual..upgrade mech mod ker?

glitch
02-03-2013, 02:15 AM
Skang ni tgh layan Honey + Bubblegum...

Tank guna SMOK RDA. buat Double Coil dpt (0.8ohm.

Body guna DS MOD...

Syahdu je kena Awal Pagi ni...


bro boleh citer skit...pasal ds mod...saya tgk kebanyakan semua jual body jer...:-? bape total kos dn acc yg diperlukan sebelum boleh mengevape

arpergiosdurb
02-03-2013, 02:40 AM
sbb tu evic aku dicutikn. layan mech mod ngan genesis tank mmg terbaik.

rasa teracun dh ni.....adoi...
~X(

LEMANtheMAN
02-03-2013, 02:42 AM
post count tak cukup plak... pm harga, nombo phone, lokasi COD Bro.

ok..check inbox

joeTH
02-03-2013, 03:54 AM
aku pun rasa nak beli satu...tgk cantik yg mekanik tu..berkilat body..

raikko5
02-03-2013, 08:15 AM
kesian pd pemilik2 Evic.. kena racun di pemilik mech mod...

(Jgn Risau... kalau nak feel dan rasa sedap... asap byk... puas hati..... kiranya leh lwn dah yg pakai mech mod dgn asap2 kepul2 tu.... )

Tips:

Bahan-Bahan :
- Evic
- Vivi Nova ( Dengan Coil 2.8ohm sahaja)
- Liquid ( Yg sesuai dgn tekak anda - cari VG atleast 30-40% )
- Khantal 32awg
- Wick ( 1.5mm or 2mm - Buat 2 long wick - Recommended ) - If 2.5mm & 3mm (Buat 1 long wick je)

Cara Penyedian :

- Ceraikan Vivi Nova
- Rewick dan recoil balik ( buat 6 lilitan termasuk hujung kiri dan kanan - kiranya 4 lilitan penuh ditengah)
- Nxt step... buat ikut cara recoil biasa..
- Then.. Buat test ohm (Tercantik 2.1 - 2.2 ohm sahaja)
- Pastikan masa nak test burn tu.. set dlm 3.5-3.6V sahaja
- Pastikan pembakaran yg 4 lilitan tgh penuh... (test run 1-2kali)
- Test lagi 1-2kali.. (Tekan up to 2-3saat test burn - check burn penuh 4 lilit tu) - Jika tak cantik or penuh.. gedik2 sikit guna screwdriver mata kecil utk rapatkan coil - Jgn terlalu rapat)
- Test lagi sekali (utk yg belum dpt burn cantik tadi)..
- Cabut kuar test coli tadi... then screw balik kat evic... (Pastikan Ohm dpt 2.1-2.2 sahaja)..


- Pasang Vivi Nova mcm biasa.. then rasailah kenikmatannyer... (Bila Vaping tu.. Jgn Melebihi 3.75V)

P/S: Result terbaik.. bukan leh dpt terus bila buat 1-2kali... kecuali anda betul2 pro atau secara kebetulan.. hehehehehe

Hehehehheehehehe..... Ini apa yg aku buat... hinggakan tak jadi lagi nak beli tank lain.....:)cgrock:)cgrock

oman
02-03-2013, 09:37 AM
aku gune tank aga-T....

setakat ni x penah agi menghampakn aku... :)

sangbadut
02-03-2013, 10:02 AM
kesian pd pemilik2 Evic.. kena racun di pemilik mech mod...

(Jgn Risau... kalau nak feel dan rasa sedap... asap byk... puas hati..... kiranya leh lwn dah yg pakai mech mod dgn asap2 kepul2 tu.... )

Tips:

Bahan-Bahan :
- Evic
- Vivi Nova ( Dengan Coil 2.8ohm sahaja)
- Liquid ( Yg sesuai dgn tekak anda - cari VG atleast 30-40% )
- Khantal 32awg
- Wick ( 1.5mm or 2mm - Buat 2 long wick - Recommended ) - If 2.5mm & 3mm (Buat 1 long wick je)

Cara Penyedian :

- Ceraikan Vivi Nova
- Rewick dan recoil balik ( buat 6 lilitan termasuk hujung kiri dan kanan - kiranya 4 lilitan penuh ditengah)
- Nxt step... buat ikut cara recoil biasa..
- Then.. Buat test ohm (Tercantik 2.1 - 2.2 ohm sahaja)
- Pastikan masa nak test burn tu.. set dlm 3.5-3.6V sahaja
- Pastikan pembakaran yg 4 lilitan tgh penuh... (test run 1-2kali)
- Test lagi 1-2kali.. (Tekan up to 2-3saat test burn - check burn penuh 4 lilit tu) - Jika tak cantik or penuh.. gedik2 sikit guna screwdriver mata kecil utk rapatkan coil - Jgn terlalu rapat)
- Test lagi sekali (utk yg belum dpt burn cantik tadi)..
- Cabut kuar test coli tadi... then screw balik kat evic... (Pastikan Ohm dpt 2.1-2.2 sahaja)..


- Pasang Vivi Nova mcm biasa.. then rasailah kenikmatannyer... (Bila Vaping tu.. Jgn Melebihi 3.75V)

P/S: Result terbaik.. bukan leh dpt terus bila buat 1-2kali... kecuali anda betul2 pro atau secara kebetulan.. hehehehehe

Hehehehheehehehe..... Ini apa yg aku buat... hinggakan tak jadi lagi nak beli tank lain.....:)cgrock:)cgrock

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

sfsuhadi
02-03-2013, 10:25 AM
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mesh kat vivi pun syok gak.. asap berkepoi, flava cun. cuma sedut liquid mmg laju gak la...

ejoybaik
02-03-2013, 10:26 AM
Any member jual nico 9mg x?

Mohon muncul kan diri anda....

Terbantut projek kete api zaman pennjajah aku ni

cg1029
02-03-2013, 11:16 AM
.............

brozul
02-03-2013, 11:20 AM
bro boleh citer skit...pasal ds mod...saya tgk kebanyakan semua jual body jer...:-? bape total kos dn acc yg diperlukan sebelum boleh mengevape

Saya beli DS MOD rm240 untuk body sahaja...

Bateri, Charger, Tank kena beli lain.

Sebelum ni Guna Vamo VV/VW V2 tapi saya cepat boring...

Saya tolak body Vamo tu dlm RM170.

So, saya masih ada bateri dan charger dan Tank...

Saya just tambah RM70 utk DS Mod Mech ni...

Pm saya kalau tuan nak tau lebih detail...

kalau ada whatsapp lagi cun... leh join group kami yg poyo...:eek:

brozul
02-03-2013, 11:21 AM
2 coil ke 2 wick?

2 coil bro...

dapat 0.8ohm...

dah macam asap hantu nak keluar kubur je...:D

brozul
02-03-2013, 11:23 AM
bro wt double coil bro tebuk 2 lubg x?

takyah tebuk bro...

gunakan lubang yg ada sebaiknya...:D

brozul
02-03-2013, 11:27 AM
Pakai tank Smok RDA ni... Tinggal jauh la Igo L.

epi_san
02-03-2013, 11:53 AM
susahnye nak cari liqua original....

iwan87
02-03-2013, 12:13 PM
susahnye nak cari liqua original....

susahnye nak carik rtank...:((:((

barzunkhair
02-03-2013, 12:46 PM
kenapa lavatube aku kalau pakai tank kurang dari 3 ohm rasa cam hangit? padahal guna volt rendah je.. 3.o v, pakai mini nova langsung out pakai stock punya coil 2.8 tetap hangit. nak kena recoil kot. atau aku je yang tak pandai main benda ni? skang vv nova aku 3~3.2 ohm.. volt 3v. ok la ada asap. dh la aku ada masalah nak sesuai kan liquid ngan tekak aku. 6 botol beli sume reject.. skang pv plak.. hari nie basuh sume tank.. kembali kepada canyon.. bising je bini aku.

butterfingers
02-03-2013, 12:54 PM
kenapa lavatube aku kalau pakai tank kurang dari 3 ohm rasa cam hangit? padahal guna volt rendah je.. 3.o v, pakai mini nova langsung out pakai stock punya coil 2.8 tetap hangit. nak kena recoil kot. atau aku je yang tak pandai main benda ni? skang vv nova aku 3~3.2 ohm.. volt 3v. ok la ada asap. dh la aku ada masalah nak sesuai kan liquid ngan tekak aku. 6 botol beli sume reject.. skang pv plak.. hari nie basuh sume tank.. kembali kepada canyon.. bising je bini aku.

pakai dripper tank je dulu bro..pastu jumpe member2 ke, pg vapemeet ke, test liquiq member2 sikit2..dh jmpe yg kena ngan tekak bru lyn tank..:)cgrock

brozul
02-03-2013, 01:18 PM
susahnye nak carik rtank...:((:((

Saya ada r tank. Condition ok lg. Nak ke?

brozul
02-03-2013, 01:19 PM
kenapa lavatube aku kalau pakai tank kurang dari 3 ohm rasa cam hangit? padahal guna volt rendah je.. 3.o v, pakai mini nova langsung out pakai stock punya coil 2.8 tetap hangit. nak kena recoil kot. atau aku je yang tak pandai main benda ni? skang vv nova aku 3~3.2 ohm.. volt 3v. ok la ada asap. dh la aku ada masalah nak sesuai kan liquid ngan tekak aku. 6 botol beli sume reject.. skang pv plak.. hari nie basuh sume tank.. kembali kepada canyon.. bising je bini aku.

Dgr cerita lavatube mmg ada mslh voltage. Kadang lebih kadang kurang. Itu yg punca hangit tank...

raikko5
02-03-2013, 01:25 PM
Saya ada r tank. Condition ok lg. Nak ke?

berapa nak tolak?

iwan87
02-03-2013, 01:28 PM
Saya ada r tank. Condition ok lg. Nak ke?

bape sen nak tlk..??:D:D

silentkiller
02-03-2013, 01:31 PM
kesian pd pemilik2 Evic.. kena racun di pemilik mech mod...

(Jgn Risau... kalau nak feel dan rasa sedap... asap byk... puas hati..... kiranya leh lwn dah yg pakai mech mod dgn asap2 kepul2 tu.... )

Tips:

Bahan-Bahan :
- Evic
- Vivi Nova ( Dengan Coil 2.8ohm sahaja)
- Liquid ( Yg sesuai dgn tekak anda - cari VG atleast 30-40% )
- Khantal 32awg
- Wick ( 1.5mm or 2mm - Buat 2 long wick - Recommended ) - If 2.5mm & 3mm (Buat 1 long wick je)

Cara Penyedian :

- Ceraikan Vivi Nova
- Rewick dan recoil balik ( buat 6 lilitan termasuk hujung kiri dan kanan - kiranya 4 lilitan penuh ditengah)
- Nxt step... buat ikut cara recoil biasa..
- Then.. Buat test ohm (Tercantik 2.1 - 2.2 ohm sahaja)
- Pastikan masa nak test burn tu.. set dlm 3.5-3.6V sahaja
- Pastikan pembakaran yg 4 lilitan tgh penuh... (test run 1-2kali)
- Test lagi 1-2kali.. (Tekan up to 2-3saat test burn - check burn penuh 4 lilit tu) - Jika tak cantik or penuh.. gedik2 sikit guna screwdriver mata kecil utk rapatkan coil - Jgn terlalu rapat)
- Test lagi sekali (utk yg belum dpt burn cantik tadi)..
- Cabut kuar test coli tadi... then screw balik kat evic... (Pastikan Ohm dpt 2.1-2.2 sahaja)..


- Pasang Vivi Nova mcm biasa.. then rasailah kenikmatannyer... (Bila Vaping tu.. Jgn Melebihi 3.75V)

P/S: Result terbaik.. bukan leh dpt terus bila buat 1-2kali... kecuali anda betul2 pro atau secara kebetulan.. hehehehehe

Hehehehheehehehe..... Ini apa yg aku buat... hinggakan tak jadi lagi nak beli tank lain.....:)cgrock:)cgrock


Haha..terbaik lah ubt anti racun..haha..
Bro free2..upload lah pic ke video asap y kepul tu..
Ad org dy tukar wick tu ke mesh pn bole thn gak.

cg1029
02-03-2013, 01:44 PM
.............

oman
02-03-2013, 01:45 PM
Saya ada r tank. Condition ok lg. Nak ke?

bape riyal bro???

raikko5
02-03-2013, 01:50 PM
Haha..terbaik lah ubt anti racun..haha..
Bro free2..upload lah pic ke video asap y kepul tu..
Ad org dy tukar wick tu ke mesh pn bole thn gak.

malu.....:p:">:"> jgn risau... mmg berkepul2......

shafixxx
02-03-2013, 01:51 PM
Iklan iklan

Cobra clone : rm70
Bully drip tank : rm55

Limited stok only :D

cikguemran
02-03-2013, 02:41 PM
ingat nk tumpang member beli group buy..tp dh tutup la bro:(:(
tgu 2nd batch la

adus..ko sempat order tak?
2nd batch bila?
harga anggaran?

-RIZUAN-
02-03-2013, 03:23 PM
kenapa lavatube aku kalau pakai tank kurang dari 3 ohm rasa cam hangit? padahal guna volt rendah je.. 3.o v, pakai mini nova langsung out pakai stock punya coil 2.8 tetap hangit. nak kena recoil kot. atau aku je yang tak pandai main benda ni? skang vv nova aku 3~3.2 ohm.. volt 3v. ok la ada asap. dh la aku ada masalah nak sesuai kan liquid ngan tekak aku. 6 botol beli sume reject.. skang pv plak.. hari nie basuh sume tank.. kembali kepada canyon.. bising je bini aku.

penyelesaian dia tank vivi nova jer lava tube ni..lava tube mmg banyak songeh:)

-RIZUAN-
02-03-2013, 03:25 PM
Iklan iklan

Cobra clone : rm70
Bully drip tank : rm55

Limited stok only :D

trade in aga s aku tu hari blh..aku nak cobra..baru sekali 2 jer pun test2 pakai aga tu

-RIZUAN-
02-03-2013, 03:26 PM
sapa2 nak cuci mata tgk mod yg wujud dlm dunia ni klik link bawah;)
http://www.e-savuke.com/en/ecig_mods.htm

gantzcry
02-03-2013, 03:52 PM
salam, saya org baru disini..join pn sebab nk join bawah tajuk vapor ni hehe
nak tanya la..antara lavatube 2.0 ngn GS matric telescope...mana lg best?
boleh bg pencerahan x?

protozuaqs
02-03-2013, 04:22 PM
salam, saya org baru disini..join pn sebab nk join bawah tajuk vapor ni hehe
nak tanya la..antara lavatube 2.0 ngn GS matric telescope...mana lg best?
boleh bg pencerahan x?

go for GS matric telescope...:D:D:D

-RIZUAN-
02-03-2013, 04:25 PM
go for GS matric telescope...:D:D:D

kena beli lava skali buat cek ohm..:))

gantzcry
02-03-2013, 04:28 PM
lagi elok gs matric telescope ek?batery dia biasa ok x?

protozuaqs
02-03-2013, 04:31 PM
kena beli lava skali buat cek ohm..:))

beli multimeter murah sikit...:)):)):))

gantzcry
02-03-2013, 04:34 PM
tp kalau otai2 vapor nk neli..yg harga rm200 kebawah, diaorg amik yg mana?

788
02-03-2013, 04:42 PM
Nak tolak

Corbra clone rm60
Baru sekali pakai
Liquid dok ada penuh lagi dlm tank
Roger la ya..

royalflava
02-03-2013, 05:14 PM
Salam bro2 sekalian, sy vapor tegar tp masih tahap noobies. boleh mencelah?

mod : evic & KTS
Tank : ViviNova , X6 , KVRA , AGA-T+
Flavour: TastyVapor, DIY royal eliquid.

cg1029
02-03-2013, 05:28 PM
...............

cg1029
02-03-2013, 05:35 PM
...........

gantzcry
02-03-2013, 05:35 PM
HUHUHU:((:((:((:(( kesian lavatuve ku, nampak gaya akan jadi cek ohm la dikau pas ni~X(~X(~X(~X(~X(~X(

Pandang jeling kat MECH MOD plak:D:">:p:)):eek::eek:

lava tube ada problem ke bro?

cg1029
02-03-2013, 05:45 PM
...............

gantzcry
02-03-2013, 05:48 PM
ooo kira cleh masuk poket la?bru ingat nk angkat lava tube haha

epi_san
02-03-2013, 05:50 PM
aku da biase je bwk panjang2...
hehehehehhehe

cg1029
02-03-2013, 05:52 PM
..............

gas-wumi
02-03-2013, 06:08 PM
Nak tolak

Corbra clone rm60
Baru sekali pakai
Liquid dok ada penuh lagi dlm tank
Roger la ya..

lokasi kt maner bro?

788
02-03-2013, 06:24 PM
lokasi kt maner bro?

Bandar kinrara bro..

gantzcry
02-03-2013, 06:35 PM
angkat gs matric telescope la mcm ni :)

dfadzli
02-03-2013, 06:45 PM
berminat plak mod 69.. mcm susah je nak dpt kalu online skrg..semua xde stock

barzunkhair
02-03-2013, 08:32 PM
pakai dripper tank je dulu bro..pastu jumpe member2 ke, pg vapemeet ke, test liquiq member2 sikit2..dh jmpe yg kena ngan tekak bru lyn tank..:)cgrock

dripper tank? contoh bro? aku google tak kuarla.. sorila aku xbape tau pasal nie sangat

Dgr cerita lavatube mmg ada mslh voltage. Kadang lebih kadang kurang. Itu yg punca hangit tank...

ke ada klon punya lavatube yang jadi isu macamni?

Say pki lavatube watmasa ni, so far ok je..

posisi tank semasa vaping pun penting jugak... kena TONGGENG skit:):):)

just my 2cents

penyelesaian dia tank vivi nova jer lava tube ni..lava tube mmg banyak songeh:)


ye dia ok kalau pakai ohm yg betul.. sebab kalau aku recoil dapat 3ohm lebih, dia tak hangit.. tapi aku tak penah guna stok coil vv nova nie.. mungkin jugak penyelesaian dia kene pakai vv nova je kot.. mini nova tu pakai kat ego je la..

gas-wumi
02-03-2013, 08:33 PM
fuhh sukses juga meng setting tank aga t ni:):):)

raikko5
02-03-2013, 08:36 PM
Sesiapa yg nak belajar oxidise mesh ...

Benda wajib anda kena beli adalah...
Jet Lighter - Blue Flame...


Kalau nak.. aku ada jual....:D:)cgrock


INI LINK DIA (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=413545)

tricker_9496
02-03-2013, 09:03 PM
just nk kongsi info. new version of kts. betul ke. sape tau dia pakai tank ape tu.

http://i462.photobucket.com/albums/qq342/tricker_9496/372460cf3a3ddd-ea5a-489a-a7bd-a4b9cab1483f_zps28f3e0f9.jpg

enalsk01
02-03-2013, 09:44 PM
Nak tolak

Corbra clone rm60
Baru sekali pakai
Liquid dok ada penuh lagi dlm tank
Roger la ya..

Brg ada lagi bro?

788
02-03-2013, 09:49 PM
Brg ada lagi bro?

Ada bro..
COD sahaja..

protozuaqs
02-03-2013, 09:51 PM
angkat gs matric telescope la mcm ni :)

rilek dulu bang..
survey2 dulu brand lain...

nanti kan menyesal...:D:D:D

ogheklate
02-03-2013, 10:27 PM
rilek dulu bang..
survey2 dulu brand lain...

nanti kan menyesal...:D:D:D

comel gambar demo...haha

sayid83
02-03-2013, 10:37 PM
just nk kongsi info. new version of kts. betul ke. sape tau dia pakai tank ape tu.

http://i462.photobucket.com/albums/qq342/tricker_9496/372460cf3a3ddd-ea5a-489a-a7bd-a4b9cab1483f_zps28f3e0f9.jpg

yg aku dapat tank X6....

protozuaqs
02-03-2013, 10:49 PM
comel gambar demo...haha

sokmo doh kawe vape meet nge dio...

nok balik wajib keno peluk...

mysteryjets
02-03-2013, 11:07 PM
tumpang thread bro..
nk lego VCIG Telescope Mod 3800mAh with VIVI NOVA
baru beli 28/02/13
reason 4 sale sy nk upgrade lain
RM200 only. sape minat leh pm sy
thx bro :)

http://25.media.tumblr.com/fc215a980bc091f2735e78d94d3e3e6c/tumblr_mj1g84O2iB1s7r2kho6_1280.jpg
http://25.media.tumblr.com/7b5634bcaadb29cc3550bfaf18706a2d/tumblr_mj1g84O2iB1s7r2kho7_1280.jpg

akmaal_flux11
02-03-2013, 11:31 PM
sape penah layan brand

a) KTS F35? refer attachment
b) K100? refer attachment

ada persamaan mcm evic x?

supplier habis stock evic plak time disaat genting ni.

tricker_9496
02-03-2013, 11:35 PM
yg aku dapat tank X6....

ni member aku bdk cina yg kasi gmbr. dia ckp on the way sampai malaysia. tu yg nk confirmkn sape tau psl ni. body pn ade tambahan kaler lain. tank dia tu tank ape yek? cam tank udct.:-?:-?:-?:-?

protozuaqs
02-03-2013, 11:53 PM
ni member aku bdk cina yg kasi gmbr. dia ckp on the way sampai malaysia. tu yg nk confirmkn sape tau psl ni. body pn ade tambahan kaler lain. tank dia tu tank ape yek? cam tank udct.:-?:-?:-?:-?

tank tu memang UDCT,sbb ada carto spare tu..
tp memang dia datang dgn tank UDCT ke?
itulah persoalannya sekarang ini...

tricker_9496
03-03-2013, 12:00 AM
tank tu memang UDCT,sbb ada carto spare tu..
tp memang dia datang dgn tank UDCT ke?
itulah persoalannya sekarang ini...

aku pn x confirm lg. tunggu brg smpai nanti aku update.:D:D:D:D

importdarichina
03-03-2013, 12:02 AM
salam abang2...:">

selaku newbie di dalam arena vaping ni, bnyk istilah2 yg adik2 tak tahu..:-?:-?

hehe apa kata salah sorang dari abang2, buat mini dictionary istilah2 ni sume dan letak kt 1st page...:p

ok tak? :D

wick ?
mesh ?
kanthal ?
atomizer ?
cartomizer ?
coil ?
dual coil ??
tank ?
mod ?
mech mod ??
pv vg etc ....

dan banyak lagi...

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

butterfingers
03-03-2013, 12:09 AM
dripper tank? contoh bro? aku google tak kuarla.. sorila aku xbape tau pasal nie sangat


tank yg kena drip liquid je kalau nk vape..sesuai untuk nk test liquid..byk jenis.. contoh mcm era,kvra,bully,igo-l..

alif12
03-03-2013, 12:58 AM
just nk kongsi info. new version of kts. betul ke. sape tau dia pakai tank ape tu.

http://i462.photobucket.com/albums/qq342/tricker_9496/372460cf3a3ddd-ea5a-489a-a7bd-a4b9cab1483f_zps28f3e0f9.jpg

ak beli yg bkn gold version..dpt X6 tank jgk..RM320 kalo model ni kt tmpt ak :)cgrock:)cgrock

alif12
03-03-2013, 12:59 AM
sape penah layan brand

a) KTS F35? refer attachment
b) K100? refer attachment

ada persamaan mcm evic x?

supplier habis stock evic plak time disaat genting ni.

ak guna KTS,tp try evic.adoi sdp evic la..huhu.mmg la mechanical org kata susah rosak.tp kalo bateri low x dak warning..hukhuk.syok vaping bila bateri baru charge.. :)paid

tricker_9496
03-03-2013, 01:01 AM
ak beli yg bkn gold version..dpt X6 tank jgk..RM320 kalo model ni kt tmpt ak :)cgrock:)cgrock

biar btol bro. bro tinggal mane, rege mahal giler.:mad::mad::mad::mad:

akmaal_flux11
03-03-2013, 01:04 AM
ak guna KTS,tp try evic.adoi sdp evic la..huhu.mmg la mechanical org kata susah rosak.tp kalo bateri low x dak warning..hukhuk.syok vaping bila bateri baru charge.. :)paid


aduhhh...membe2 byk mintak stok evic.
supplier aku ckp stok out buat masa ni

raikko5
03-03-2013, 01:05 AM
ak guna KTS,tp try evic.adoi sdp evic la..huhu.mmg la mechanical org kata susah rosak.tp kalo bateri low x dak warning..hukhuk.syok vaping bila bateri baru charge.. :)paid

itu kelebihan vv like evic.... boleh tgk status batt..

trigger_86
03-03-2013, 01:05 AM
laju betul thread jalan....

alif12
03-03-2013, 01:07 AM
Survey market price.agak2 kalo aku let go

(13/2/2013)KTS X6 1 set (tank,body,2 biji coil baru jek buat)
(13/2/2013) Bateri asal 1 Pcs 2000mah
(20/2/2013) Bateri trustfire 1 Pcs 2000 mah
(23/2/2013) Charger Trustfire (2 bateri bleh masuk)
(2/3/2013) Vivinova tank 2.8 ml

sekali dgn tarikh ak beli tuh..hehe

kamiliana
03-03-2013, 01:07 AM
fuhh sukses juga meng setting tank aga t ni:):):)

kepit ngan washer yer bro?
saya pun kepit ngan washer..tapi bawah washer tu letak spring..
amik dekat pen.. senang sikit nak setting kanthal tu..x payah pulas nut kecik tu..heheheh

alif12
03-03-2013, 01:08 AM
biar btol bro. bro tinggal mane, rege mahal giler.:mad::mad::mad::mad:

kota bharu bos..berapa rege kt tempat bro?

tricker_9496
03-03-2013, 01:11 AM
kota bharu bos..berapa rege kt tempat bro?

blom tau lg. tgh barang member aku sampai, br boleh cite rege. ade pnh x jumpe org jual model ni kt fb. nk tau ape kelebihannya dan confirmkn tank dct tu dpt skali 1 set.

alif12
03-03-2013, 01:13 AM
blom tau lg. tgh barang member aku sampai, br boleh cite rege. ade pnh x jumpe org jual model ni kt fb. nk tau ape kelebihannya dan confirmkn tank dct tu dpt skali 1 set.

gold version colour jek beza.(kedai tu bgtau)nak advance mech mod..main tank..tu jek.. :)cgrock

tricker_9496
03-03-2013, 01:15 AM
gold version colour jek beza.(kedai tu bgtau)nak advance mech mod..main tank..tu jek.. :)cgrock

aku mmg dh pakai kts mod ngan tank cobra clone. perancangan nk amik aga-t+ plak. bab tank tu mmg confirm ke dpt dct tank bkn x6 tank.

alif12
03-03-2013, 01:16 AM
aku mmg dh pakai kts mod ngan tank cobra clone. perancangan nk amik aga-t+ plak. bab tank tu mmg confirm ke dpt dct tank bkn x6 tank.

ak pun berhajat nak ambk Aga-t.tp kalo ade nak angkat KTS ni.nak letgo jek dulu igt.keke.nak angkat evic :)cgrock:)cgrock

(13/2/2013)KTS X6 1 set (tank,body,2 biji coil baru jek buat)
(13/2/2013) Bateri asal 1 Pcs 2000mah
(20/2/2013) Bateri trustfire 1 Pcs 2000 mah
(23/2/2013) Charger Trustfire (2 bateri bleh masuk)
(2/3/2013) Vivinova tank 2.8 ml

tricker_9496
03-03-2013, 01:19 AM
ak pun berhajat nak ambk Aga-t.tp kalo ade nak angkat KTS ni.nak letgo jek dulu igt.keke.nak angkat evic :)cgrock:)cgrock

(13/2/2013)KTS X6 1 set (tank,body,2 biji coil baru jek buat)
(13/2/2013) Bateri asal 1 Pcs 2000mah
(20/2/2013) Bateri trustfire 1 Pcs 2000 mah
(23/2/2013) Charger Trustfire (2 bateri bleh masuk)
(2/3/2013) Vivinova tank 2.8 ml

kalo boleh, kts ngan evic ade bro best bro. evic just utk check ohm je.:eek::eek::eek::eek:

raikko5
03-03-2013, 01:22 AM
kalo boleh, kts ngan evic ade bro best bro. evic just utk check ohm je.:eek::eek::eek::eek:

vv check ohm.. kena guna provari lah...:)):)):)):))

protozuaqs
03-03-2013, 01:22 AM
aku pn x confirm lg. tunggu brg smpai nanti aku update.:D:D:D:D

sambar yg lain pulak ke bro....
aiyya....banyak duit maa....

protozuaqs
03-03-2013, 01:23 AM
vv check ohm.. kena guna provari lah...:)):)):)):))

seafdhal-afdhalnya...
beli 3 bijik provari untuk mengesahkah lagi ketepatan ukuran ohm....

raikko5
03-03-2013, 01:24 AM
seafdhal-afdhalnya...
beli 3 bijik provari untuk mengesahkah lagi ketepatan ukuran ohm....

bijak2..... itu mmg terlampau tepatnya....:)cgrock:)):)):)):eek:

alif12
03-03-2013, 01:25 AM
aku mmg dh pakai kts mod ngan tank cobra clone. perancangan nk amik aga-t+ plak. bab tank tu mmg confirm ke dpt dct tank bkn x6 tank.

bro pakai model ni ke skrg?

http://www.google.com.my/url?sa=i&source=images&cd=&docid=CH9aSCoZ1-quxM&tbnid=6YutMD32EEZoCM:&ved=0CAUQjBwwADgS&url=http%3A%2F%2Fwww.gotvapes.com%2Fimages%2Fkamry kts_6.png&ei=6DUyUdqeJYiMrgeJl4HYDQ&psig=AFQjCNG9FXtKebfxZOTHniOKQEFCSwE7Mw&ust=1362331496649858

tricker_9496
03-03-2013, 01:26 AM
vv check ohm.. kena guna provari lah...:)):)):)):))

tahun dpn kot br beli provari utk check ohm. mesti menyirap kalo org lain tgk aku wat camtu kn.:eek::eek::eek::eek:

sambar yg lain pulak ke bro....
aiyya....banyak duit maa....

x de la nk smbr lain plak. kelmarin br je swap suke sama suke vmax ngan kts set. ari ni member aku bleh plak kasi gmbr kts set ngan kaler br. terbakor siot.~X(~X(~X(~X(

alif12
03-03-2013, 01:26 AM
Kt tempat ak kalo pakai KTS kalu nak tkr coil head ni mmg betul2 problem,nak beli 1 terus mmg x de jual..adeh.lps tu kalo nak recoil balik, jrg2 kedai buat.ada 1 kedai tu,stok coil asyik habis jek :mad::mad::mad::mad:

tricker_9496
03-03-2013, 01:27 AM
bro pakai model ni ke skrg?

http://www.google.com.my/url?sa=i&source=images&cd=&docid=CH9aSCoZ1-quxM&tbnid=6YutMD32EEZoCM:&ved=0CAUQjBwwADgS&url=http%3A%2F%2Fwww.gotvapes.com%2Fimages%2Fkamry kts_6.png&ei=6DUyUdqeJYiMrgeJl4HYDQ&psig=AFQjCNG9FXtKebfxZOTHniOKQEFCSwE7Mw&ust=1362331496649858

a'ah aku pakai kts set. ngan evic utk check ohm je.:eek::eek::eek::eek:

jgn marah tau. gurau je.

alif12
03-03-2013, 01:29 AM
a'ah aku pakai kts set. ngan evic utk check ohm je.:eek::eek::eek::eek:

jgn marah tau. gurau je.

marah apasal lak.x de eh.haha..same model la kite :)cgrock:)cgrock

tricker_9496
03-03-2013, 01:33 AM
marah apasal lak.x de eh.haha..same model la kite :)cgrock:)cgrock

aku minat kt kts set ni sbb dpt free tank. nk wat koleksi. tp tank x6 mcm x brape sesuai pakai mech mod la. x6 aku ohm dia besar sgt, 2.8ohm. kalo mech mod nk cantik, dpt ohm bwh dr 2.0 ohm. br la bleh jd naga.:p:p:p:p

protozuaqs
03-03-2013, 01:34 AM
sejak terjebak dgn dunia vapor,
pos laju pun dah jemu nak mai umah aku....
asik2 alamat ni jer...

esok liqua sampai,
nanti nak try cikang pulak...antar pulak,
bajet pas ni nak order kantal n wick..
kena pos lagi...

alif12
03-03-2013, 01:35 AM
aku minat kt kts set ni sbb dpt free tank. nk wat koleksi. tp tank x6 mcm x brape sesuai pakai mech mod la. x6 aku ohm dia besar sgt, 2.8ohm. kalo mech mod nk cantik, dpt ohm bwh dr 2.0 ohm. br la bleh jd naga.:p:p:p:p

uit.dapat free tank? tank mane bro? ak x dpt pun..brape angkat.aku angkat RM280 :mad::mad::mad: liquid pn x dpt ni :mad::mad::mad::mad: