PDA

View Full Version : CG VAPERS CLUB [Ω]- kaki vape sila masuk!!


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60

maruz
27-02-2013, 05:46 PM
hahahaha... sama model dgn aku...:">

Wah.... Tak sangka plak bro kita jmpa dalam kelab ni... Pakai bateri apa skrg?

LEMANtheMAN
27-02-2013, 06:16 PM
approveden tuan..:)cgrock:)cgrock

pliz approve me.. hehe.. fb gaharu hunter..

semua dah approve boss..huhu request je dulu..kadang2 tak on9 tu lambat approve..

CLIFF 'EM ALL
27-02-2013, 06:21 PM
udah 500 page..nangis kalo nak selak....patut bukak version 2 neh...herherher :)cgrock

shah08
27-02-2013, 06:22 PM
http://s10.postimage.org/7xpeyl8m1/image.jpg


saya nak jual 2 yang tengah...

Assalamualaikum dan salam sejahtera di ucapkan pada tuan Admin yang budiman lagi saya hormati...tumpang jual barang terpakai yee...

WTSell - mod Transformer dan 69 eric edition

Transformer optimus prime baekk punye... - RM 277 pekena kopi o/sirap ais boleh bincang dulu...

69 eric cantona edition - 877 duduk bincang2 boleh...

transformer pakej -
BATERItiada..kenapa? bttry kong habis...nnt pakai nyot2 2-3 pam habis dah...saya jugak kena maki hamun dalam sms/pm dll...
CAGER mesti laa ada...saya tak pakai dah...saya pakai x2 55 hengget beli kt danau...beli kt kedai jual gadget2...bukan larut malam punya niaga...
tank??boleh tak jadi masalah...viviloofa v5 sekali...apa nak wick kan??ohh boleh bah..pakai mesh pon boleh...pakai wick pon boleh...
BOX CASE boleh amik...tak nak pon xpe...tak jadi masalah...

69 pakej -
body sahaja tiada bateri laa...sorry...saya dapat pon tiada...
kain sarung atau kain selimut die ada...mestila saya kasi...simpan pun tak pakai...
dapat spring...

Lokasi penghantaran dan perbincangan...

KG BARU(stable steak) - Keramat(pasar kedai kita) - setiawangsa (ali bistro sblh kfc) - wangsa maju (nz besar/xtreme hardcore gym) - kg pandan (bg tau mana lokasi saya sampe)

syarat dan terma
-tunai...
-barang akan jadi muzium/bagi pak mertua(mcm rgi jee kalo bagi...hahaha)
-hubungi saya terus di talian 017.202.0836

sfsuhadi
27-02-2013, 06:26 PM
yay... ari ni rda dah sampai.. huhuhu.. syookkk.. baru ku tahu..
tapi boleh vape 5-6 kali jer.. lepas tu kena lek dulu.. sampai ke paru-paru menusuk kalbu rasa liquid tu.. ni stok ganti rokok lepas makan dan dalam jamban..

satu lagi cartomizer pun sampai sekali.. ari tu adik aku nak buang dct tank dia sebab leaking, aku amik.. rupanya bila dah masuk yg baru mmg cun. takde leaking.. tapi vape agak ringan.. kena vape pelan-pelan carto dct yang asal tu mmg hampeh..stok layan jiwang-jiwang..

vivi nova letak tepi dulu.. nanti nak blajar recoil lak dgn abg gugle..

tricker_9496
27-02-2013, 06:38 PM
bos tumpang tanya. den ad servey bateri 16340 tu sebiji harga rm35 1200Mah. rasa2 mahal ke murah ye?

satu lagi sesuai ke klu den recharge bateri tu guna charge bateri lama den yg 750Mah tu? :-?

sesiapa yg tah blh tlg den skali la ye..

x tau nk ckp mahal ke murah. sbb aku x leh nk compare antara mudah.my ngan lelong. dua2 website x jumpe. boleh je gune charger lama.

tricker_9496
27-02-2013, 06:46 PM
udah 500 page..nangis kalo nak selak....patut bukak version 2 neh...herherher :)cgrock

sy sokong tt bukak version 2.

angah83
27-02-2013, 06:50 PM
cer cari kt kedai cirgaro atas leha kelfood tmn melati
mcm2 ada

ok thanks bro. mlm ni pi usha sat. :D

angah83
27-02-2013, 06:53 PM
udah 500 page..nangis kalo nak selak....patut bukak version 2 neh...herherher :)cgrock

patutnye drp 125,150 @ 200 page dah start V2..

silentkiller
27-02-2013, 07:01 PM
Eh sepatutnya kita da buka dua thread baru..
Dan skg da 5000 post.dah bole buka thread v3..hehe


udah 500 page..nangis kalo nak selak....patut bukak version 2 neh...herherher :)cgrock

ak da ckp awl2 lg aritu bro..
kwn sokong..:)cgrock:)cgrock
hehe
bolehlah kemas kini page 1 sekali..hehe

glitch
27-02-2013, 07:21 PM
saya mencari zmax sigelei v2 rms...sesapa ada tolong pm harga.?

CLIFF 'EM ALL
27-02-2013, 07:40 PM
sy sokong tt bukak version 2.

ak da ckp awl2 lg aritu bro..
kwn sokong..:)cgrock:)cgrock
hehe
bolehlah kemas kini page 1 sekali..hehe

aku serahkan pada sapa2 yg aktif boleh bukak V2 pulak.....aku takdan masa nak 24jam dalam neh...kalo bleh calon yg aktif sket...silakan...herher :)cgrock

tricker_9496
27-02-2013, 07:49 PM
aku serahkan pada sapa2 yg aktif boleh bukak V2 pulak.....aku takdan masa nak 24jam dalam neh...kalo bleh calon yg aktif sket...silakan...herher :)cgrock

antara calon yg nmpk berpotensi, calon2 nye:

1. RIZUAN
2. SANGBADUT
3. CEKLIFXSNIPER

tricker_9496
27-02-2013, 07:52 PM
saya mencari zmax sigelei v2 rms...sesapa ada tolong pm harga.?

bro, nk tanye. rms tu ape ye. ape fungsinye. kalo sesape tau pn boleh jawap.

tokmung
27-02-2013, 07:53 PM
bro, nk tanye. rms tu ape ye. ape fungsinye. kalo sesape tau pn boleh jawap.

mcm speaker je da nilai rms ni, huhu

tricker_9496
27-02-2013, 07:55 PM
mcm speaker je da nilai rms ni, huhu

speaker pn pakai nilai rms. br aku tau. dr dl nk tanye psl rms ni, tp segan la.:">:">:">:">

sayid83
27-02-2013, 07:59 PM
mmg patut pon bukak v2...dah bnyk sngt nih

raikko5
27-02-2013, 08:01 PM
battery pendek utk evic ada dok?

yg asal dr kilang je ni......:)

CLIFF 'EM ALL
27-02-2013, 08:06 PM
antara calon yg nmpk berpotensi, calon2 nye:

1. RIZUAN
2. SANGBADUT
3. CEKLIFXSNIPER

hang pon bleh bro...proceed... :)cgrock

tricker_9496
27-02-2013, 08:18 PM
hang pon bleh bro...proceed... :)cgrock

x bleh bro. bermula rabu depan aku dh start slow skit kt cg. dh naik keje slps mc 4 bln lebih. :)):)):)):))

tokmung
27-02-2013, 08:19 PM
giler kentang, ramai betol nk tolak lavatube kat fesbuk...angkara mech mod la ni, hahahaha

raikko5
27-02-2013, 08:22 PM
giler kentang, ramai betol nk tolak lavatube kat fesbuk...angkara mech mod la ni, hahahaha

yg nak pakai mech mod.... better kena ada gak satu mcm vamo, lava, evic dan seumpamanya punya... baru betul.....

LipanBara
27-02-2013, 08:25 PM
boleh kalau nak main..amik mekanikal..boleh pepah low ohm:)
mana nak carik kepala



aku nak carik benda kepala yg 3 bijik bawah tu..ala..yg pulas tank masuk tu..apantah ke nama..mana boleh beli yer.nak custom mekanikal
http://www.gamexeon.com/forum/imagehosting/201207/1730950028150668ef.jpg

ini indulgence v2.....ini pv yg aku pakai dah 2 tahun lebih

skarang dah v2 takde lagi....latest v4, tapi dah takde changeable head

kalau nak beli...beli kat sini murah

http://www.eastmall.net/indulgence-v4-kits

ceklifxsniper
27-02-2013, 08:27 PM
antara calon yg nmpk berpotensi, calon2 nye:

1. RIZUAN
2. SANGBADUT
3. CEKLIFXSNIPER


'''' tk dapek den nk nolong... tengh bz ni ....

x bleh bro. bermula rabu depan aku dh start slow skit kt cg. dh naik keje slps mc 4 bln lebih. :)):)):)):))



.... cuti bersalin dh hbis ker ?

tokmung
27-02-2013, 08:29 PM
'''' tk dapek den nk nolong... tengh bz ni ....


.... cuti bersalin dh hbis ker ?

cekli, elok ko jd tuantanah yg baru.. request dari tokmung ni.. :))

ceklifxsniper
27-02-2013, 08:31 PM
cekli, elok ko jd tuantanah yg baru.. request dari tokmung ni.. :))


... tk dpek buat masa ni ...tgh bz , kucing ku nk beranak lgi...:D

damaiG
27-02-2013, 08:32 PM
ini indulgence v2.....ini pv yg aku pakai dah 2 tahun lebih

skarang dah v2 takde lagi....latest v4, tapi dah takde changeable head

kalau nak beli...beli kat sini murah

http://www.eastmall.net/indulgence-v4-kits

bos, klu den nk order dlm tu blh tlg2 ka? :D

moskau12
27-02-2013, 08:40 PM
calling2 sapa nak order provari.... esok nak buat order, sape berminat leh pm.. kalu leh dapat 5 org leh jimat shipping cost...

damaiG
27-02-2013, 08:56 PM
muskil 1 benda pasal mech mod ni. dia x boleh set volt kan tp klu dia fire yg 1.8 ohm x hangit ke rasa?

ke sbb yg guna mech mod ni wajib guna mesh?..tebaca juga dlm thread ni yg mech mod ni mmg nk cari ohm rendah2.

so siap2 bole terangkan lg?.. #:-S

tokmung
27-02-2013, 08:56 PM
calling2 sapa nak order provari.... esok nak buat order, sape berminat leh pm.. kalu leh dapat 5 org leh jimat shipping cost...

brapa riban ni bro?

tricker_9496
27-02-2013, 08:57 PM
'''' tk dapek den nk nolong... tengh bz ni ....





.... cuti bersalin dh hbis ker ?

dh abis la bro. sepnjang 4 bln ni la posting mencanak kaw2. kalo mase bekerja, jd silent reader je la.:D:D:D:D

sayid83
27-02-2013, 08:57 PM
muskil 1 benda pasal mech mod ni. dia x boleh set volt kan tp klu dia fire yg 1.8 ohm x hangit ke rasa?

ke sbb yg guna mech mod ni wajib guna mesh?..tebaca juga dlm thread ni yg mech mod ni mmg nk cari ohm rendah2.

so siap2 bole terangkan lg?.. #:-S

cari Imotion bro, auto volt ikut tank...

sayid83
27-02-2013, 09:02 PM
dh abis la bro. sepnjang 4 bln ni la posting mencanak kaw2. kalo mase bekerja, jd silent reader je la.:D:D:D:D
eksiden ke bro..lama tue sampai 4 bulan mc nyer

moskau12
27-02-2013, 09:09 PM
brapa riban ni bro?

harga samda dalam website provape + 15dollar shipping

barzunkhair
27-02-2013, 09:21 PM
muskil 1 benda pasal mech mod ni. dia x boleh set volt kan tp klu dia fire yg 1.8 ohm x hangit ke rasa?

ke sbb yg guna mech mod ni wajib guna mesh?..tebaca juga dlm thread ni yg mech mod ni mmg nk cari ohm rendah2.

so siap2 bole terangkan lg?.. #:-S

aku pun tertanya-tanya jugak macam tu.. brp volt mec mod nie sebenarnya?

CLIFF 'EM ALL
27-02-2013, 09:22 PM
dh abis la bro. sepnjang 4 bln ni la posting mencanak kaw2. kalo mase bekerja, jd silent reader je la.:D:D:D:D

adeh...nk mintak jadi tuan tanah masing2 cuci tangan neh....masak newbies nak selak pag neh nanti...herherher :))

trigger_86
27-02-2013, 09:32 PM
salam sumer. Sape pakai DS mod ? nape DS mod aku macam fire terlebih api. pakai kat itaste MVP rilek jer takde hotspot + syahdu giler.

pasang kat DS mod ni jerk terus menyala2 macam nak putus. rase hangit.

tolong tolong.............

trigger_86
27-02-2013, 09:34 PM
antara calon yg nmpk berpotensi, calon2 nye:

1. RIZUAN
2. SANGBADUT
3. CEKLIFXSNIPER

sangbadut tu. sambil keje bole reply thread. :)):))

trigger_86
27-02-2013, 09:36 PM
aku pun tertanya-tanya jugak macam tu.. brp volt mec mod nie sebenarnya?

mase aku beli DS mod(mech la kot). seller ckp volt ikut bateri. belek2 bateri tu 3.7volt.

tricker_9496
27-02-2013, 09:49 PM
eksiden ke bro..lama tue sampai 4 bulan mc nyer

kemalangan ditempat keje.:D:D:D:D tgh mamai keje mlm.:)):)):)):)) ni la hasilnye.

http://i462.photobucket.com/albums/qq342/tricker_9496/temporary.jpg

adeh...nk mintak jadi tuan tanah masing2 cuci tangan neh....masak newbies nak selak pag neh nanti...herherher :))

aku kalo ade mc lg 4 bln, confirm aku buka thread br. kalo la.:D:D:D:D

sangbadut tu. sambil keje bole reply thread. :)):))

aku setuju. bro, cpt pm sangbadut srh bukak thread v2. x pn, ssh2 ko je la bro buka.

SORY OFF TOPIC SKIT.

trigger_86
27-02-2013, 09:56 PM
aku setuju. bro, cpt pm sangbadut srh bukak thread v2. x pn, ssh2 ko je la bro buka.

takleh. aku cube meminimakan selak2 thread nie. racun kuat sgt :eek:

gOdFeLLa
27-02-2013, 09:56 PM
aku pun tertanya-tanya jugak macam tu.. brp volt mec mod nie sebenarnya?

ikut volt bateri la...
kalau full charge... maybe 4.00 - 4.15 volt
makin lama guna, makin kurang..
sampai rasa asap dah kurang.. tukar bateri baru balik...


simple macam tu aje la

Slank
27-02-2013, 10:04 PM
ikut volt bateri la...
kalau full charge... maybe 4.00 - 4.15 volt
makin lama guna, makin kurang..
sampai rasa asap dah kurang.. tukar bateri baru balik...


simple macam tu aje la

Kemah boh.....

OrgaDKiller
27-02-2013, 10:05 PM
Xde sapa ke kat dlm ni nk letgo vmod 2.0? :)

The Ripper
27-02-2013, 10:19 PM
List vaporist yg join group buy mech mod (update 27/2/2013 10:13pm):

1) the ripper - ss avenger emi (Order #100000895)
2) tompie - ss mortar (Order #100000631)
3) tompie - titan 1.5 (Order #100000631)
4) sayid83 - ss avenger emi (Order #100000925)
5) firestonez - (Order #100001040)
6)
7)
8)
9)
10)


Boleh rujuk web :

http://myvape.in/international/index.php/mods-batteries/mod-kits/full-mech.html

#hanya memerlukan order 5/10 set shj.
#apabila cukup 5/10 set,group buy ditutup.
#item kena pre booked sendiri utk mendapatkan pengesahan daripada pihak myvape melalui nombor order.

SENTINEL MOD BY GRAND VAPOR
http://i1295.photobucket.com/albums/b633/the_ripper69/sentinel_zpsc7d02652.jpg

SS MORTAR BY EMI (OPEN RESERVATION)
http://i1295.photobucket.com/albums/b633/the_ripper69/ssmortar_zps87dc7d0e.jpg

SS AVENGER BY EMI OPEN RESERVATION)
http://i1295.photobucket.com/albums/b633/the_ripper69/ssavenger_zps3525bcb8.jpg

#tawaran masih terbuka. ade sesapa lagi yg berminat nak miliki mech mod (pinoy)dipersilakan sebelum group buy ditutup..last call..

sayid83
27-02-2013, 10:24 PM
calling2 sapa nak order provari.... esok nak buat order, sape berminat leh pm.. kalu leh dapat 5 org leh jimat shipping cost...berapa harga provari nie bro

emmef
27-02-2013, 10:25 PM
salam.. nk tanya otai2 kt sini.. knapa lambo l-rider aku bila pasang vivi nova, dia tak kuar asap, bila nk check voltage dia kuar F 1.. tlg otai2.. aku pasang atomizer elok je dia detect ohm.. ni dah 2 tank vivi nova aku tukar mlm ni shj..

cdan
27-02-2013, 10:34 PM
#tawaran masih terbuka. ade sesapa lagi yg berminat nak miliki mech mod (pinoy)dipersilakan sebelum group buy ditutup..last call..

dah hampir setahun den gunakan mortar v2 pinoy mod.... :) sempoiii... :)

stucks
27-02-2013, 10:35 PM
Blh rekemen online shop utk e-liquid liqua cuban cigar x apai2 sekalian.. :)

sayid83
27-02-2013, 10:36 PM
List vapor yg join group buy mech mod:

1) the ripper - ss avenger emi
2) tompie - ss mortar (Order #100000631)
3) tompie - titan 1.5 (Order #100000631)
4) sayid83 - ss avenger emi (Order #100000925)
5) firestonez - (Order #100001040)
6)
7)
8)
9)
10)

Boleh rujuk web myvape.in utk melihat mech mod lain..


http://i1295.photobucket.com/albums/b633/the_ripper69/sentinel_zpsc7d02652.jpg

http://i1295.photobucket.com/albums/b633/the_ripper69/ssmortar_zps87dc7d0e.jpg

http://i1295.photobucket.com/albums/b633/the_ripper69/ssavenger_zps3525bcb8.jpg

cepat2...tak nak ke nie....sebelum group buy ditutup...hihihi

ps : promote untuk The ripper

ceklifxsniper
27-02-2013, 10:39 PM
Bro masuk ke website yg sy berikan tu dan kemudian d sebelah kiri tu boleh tukar matawang mana yg bersesuaian..then bro leh tgk pv2 mod ni dgn hrganye.
Kalau bernasib baik, item tu masih ada stok..:D


...boleh tahan gak harga dia klu dah convert..ingatkan dari wholesale...

tricker_9496
27-02-2013, 10:45 PM
...boleh tahan gak harga dia klu dah convert..ingatkan dari wholesale...

bro berhati2. jgn terkena racun lg. :D:D:D:D

sayid83
27-02-2013, 10:46 PM
...boleh tahan gak harga dia klu dah convert..ingatkan dari wholesale...
tp tngk dari review brg diorang terbaik kan bro...:):D

damaiG
27-02-2013, 10:53 PM
ikut volt bateri la...
kalau full charge... maybe 4.00 - 4.15 volt
makin lama guna, makin kurang..
sampai rasa asap dah kurang.. tukar bateri baru balik...


simple macam tu aje la

bro nk tanya 1 lg soalan. klu guna wick sesuai ke utk mech mod ni? ke khas guna mesh je?. klu dpt 2.0ohm pn tembak full bateri boleh hangit juga wick tu.

protozuaqs
27-02-2013, 10:59 PM
#tawaran masih terbuka. ade sesapa lagi yg berminat nak miliki mech mod (pinoy)dipersilakan sebelum group buy ditutup..last call..

bila tutup boss...
kalau tumpang beli aksesori boleh tak?:D:D

moskau12
27-02-2013, 11:00 PM
berapa harga provari nie bro

bro masuk provape.com, harga sama je yg diorang jual tu... + 15 dollar shipping. guna exchange rate 3.14 dulu

gOdFeLLa
27-02-2013, 11:02 PM
bro nk tanya 1 lg soalan. klu guna wick sesuai ke utk mech mod ni? ke khas guna mesh je?. klu dpt 2.0ohm pn tembak full bateri boleh hangit juga wick tu.

cuba guna 2.0 ohm ke atas
mesh lagi baik utk apa2 mod
flavour lagi sedap

The Ripper
27-02-2013, 11:07 PM
bila tutup boss...
kalau tumpang beli aksesori boleh tak?:D:D

tutup bila2 masa..sbb dh cukup 5 order..tapi aku nk extend dulu sedikit masa tambahan kot2 ada lagi yg nak join..
nak tumpang aksesori boleh tp xdpt la hrga spesel..tp boleh try.:D

tricker_9496
27-02-2013, 11:11 PM
cuba guna 2.0 ohm ke atas
mesh lagi baik utk apa2 mod
flavour lagi sedap

td siang dh tanye kt sini, tp x berjawab. rms tu ape ye bro. pastu fungsi dia camne.:-?:-?:-?:-? arap bro boleh tlg jwb. bro kn otai.:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

silentkiller
27-02-2013, 11:14 PM
antara calon yg nmpk berpotensi, calon2 nye:

1. RIZUAN
2. SANGBADUT
3. CEKLIFXSNIPER

bro rizuan pun bole gak..hehe..:)cgrock

kwn ni bkn xbole..psl waktu tu mmg kwn hampir 24jam ngadap pc..
tapi mslhnye kwn masih newbie dlm bidang vape ni..hehe.

so kita bg y ad waktu dan otai dlm dunia vape..hehe

protozuaqs
27-02-2013, 11:15 PM
tutup bila2 masa..sbb dh cukup 5 order..tapi aku nk extend dulu sedikit masa tambahan kot2 ada lagi yg nak join..
nak tumpang aksesori boleh tp xdpt la hrga spesel..tp boleh try.:D

ok...cuba try...
jgn tutup lagi,
dari smalam lagi tenet aku slow....
hari baru o.k....nak ushar2 dulu...

phantom_scarab
27-02-2013, 11:15 PM
Tumpang lalu otai2....sapa2 cari ejuice....sila jemput masuk http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=404059

raikko5
27-02-2013, 11:16 PM
Samsung 2600Mah (18650) Battery untuk dijual...
Battery Baru..... (Evic Original Battery)
(Ada 1 unit sahaja)

Hanya : RM29.99 sahaja...

Poslaju : RM6...

Jualan ni... tamat hingga pukul 11pagi esok.....
Original Batt from kilang evic....:)cgrock

tricker_9496
27-02-2013, 11:21 PM
bro rizuan pun bole gak..hehe..:)cgrock

kwn ni bkn xbole..psl waktu tu mmg kwn hampir 24jam ngadap pc..
tapi mslhnye kwn masih newbie dlm bidang vape ni..hehe.

so kita bg y ad waktu dan otai dlm dunia vape..hehe

skrg bro ceklifxsniper tarik diri. tinggal bro rizuan ngan sangbadut. atau sesape je lah yg byk mase kt cg ni. tunggu punye tunggu, makin berjela thread ni. pnt nk selak satu satu page.

gOdFeLLa
27-02-2013, 11:25 PM
td siang dh tanye kt sini, tp x berjawab. rms tu ape ye bro. pastu fungsi dia camne.:-?:-?:-?:-? arap bro boleh tlg jwb. bro kn otai.:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

mesh = wick/sumbu yg diperbuat dari stainless steel.
perlu oxidize sebelum guna utk elak dari short circuit

ceklifxsniper
27-02-2013, 11:26 PM
tp tngk dari review brg diorang terbaik kan bro...:):D


... tak tahu nak komen brg2 tu lah bro sbb lum pernah test .. tapi aku lebih suka jenis yg guna button tepi , senang nak tekan , nak buatkan sarung kulit pun senang ... klu butang bawah tak boleh pakai beg..

silentkiller
27-02-2013, 11:26 PM
skrg bro ceklifxsniper tarik diri. tinggal bro rizuan ngan sangbadut. atau sesape je lah yg byk mase kt cg ni. tunggu punye tunggu, makin berjela thread ni. pnt nk selak satu satu page.

hahaha..sy vote dua2..diorang terlalu layak..:D
:)paid:)paid

ceklifxsniper
27-02-2013, 11:35 PM
skrg bro ceklifxsniper tarik diri. tinggal bro rizuan ngan sangbadut. atau sesape je lah yg byk mase kt cg ni. tunggu punye tunggu, makin berjela thread ni. pnt nk selak satu satu page.


..jalan jer thread ni terus tak yah buka thread v2 pun boleh ...ada byk maklumat dalam ni ..klu bukak thread v2 yg baru , maklumat2 dlm tread v1 takut2 newbee tak perasan pulak ..tengelam macam tu je..

tricker_9496
27-02-2013, 11:36 PM
mesh = wick/sumbu yg diperbuat dari stainless steel.
perlu oxidize sebelum guna utk elak dari short circuit

bkn mesh bro. tp RMS. sbb ade perasan 1 pv tu di tulis with RMS.

hahaha..sy vote dua2..diorang terlalu layak..:D
:)paid:)paid

mslh diorg bleh plak x masuk mlm ni.~X(~X(~X(~X(

tm1
27-02-2013, 11:40 PM
mesh = wick/sumbu yg diperbuat dari stainless steel.
perlu oxidize sebelum guna utk elak dari short circuit

mana nak cari apakenama mcm dapur gas tu ye :))
Aku nk try gak rasa aga t+mesh ni.

ceklifxsniper
27-02-2013, 11:46 PM
mana nak cari apakenama mcm dapur gas tu ye :))
Aku nk try gak rasa aga t+mesh ni.



...org kampung aku panggil torch .. kat kedai letrik / hardware ada jual ... aku beli kepada dia aje rm 30 , beli tin gas kecik dia rm 4.00 , jumlah rm 34.00 :D

tricker_9496
27-02-2013, 11:46 PM
..jalan jer thread ni terus tak yah buka thread v2 pun boleh ...ada byk maklumat dalam ni ..klu bukak thread v2 yg baru , maklumat2 dlm tread v1 takut2 newbee tak perasan pulak ..tengelam macam tu je..

pn boleh gak nk teruskn cume rase kebanyakkn org dh mls nk selak2 kt belakang. even sy join pn dh ratus page. yg blkg dh x tgk. layan je sampai skrg. ditambah lak, thread ni laju sgt.~X(~X(~X(~X( kadang 1 ari x online, dh berbelas page tertinggal. just my 2 cent.

dEEn74
27-02-2013, 11:46 PM
Xde sapa ke kat dlm ni nk letgo vmod 2.0? :)

rasa mcm nak jual vmode 2.0 aku..pakai lbh kurang 2 bln
ingt nk upgrade ke GGTS..pm rege bro kalu ok aku jual..:)

tricker_9496
27-02-2013, 11:48 PM
...org kampung aku panggil torch .. kat kedai letrik / hardware ada jual ... aku beli kepada dia aje rm 30 , beli tin gas kecik dia rm 4.00 , jumlah rm 34.00 :D

bro boleh tunjuk gambar x. sy dh beli, mahal giler rm50.:mad:

gOdFeLLa
27-02-2013, 11:49 PM
bkn mesh bro. tp RMS. sbb ade perasan 1 pv tu di tulis with RMS.



mslh diorg bleh plak x masuk mlm ni.~X(~X(~X(~X(

http://en.wikipedia.org/wiki/Root_mean_square

tricker_9496
27-02-2013, 11:53 PM
http://en.wikipedia.org/wiki/Root_mean_square

yg ni la sy tgk ari tu. terus jd pening nk bace. thanks la bro. sy try google trnslate.

gOdFeLLa
27-02-2013, 11:57 PM
yg ni la sy tgk ari tu. terus jd pening nk bace. thanks la bro. sy try google trnslate.

tak perlu tahu detail...
cuma set RMS, then selesai...
guna RMS, voltage lebih tepat

ariezy
28-02-2013, 12:00 AM
wah laju je...penat nak selak satu2...

tricker_9496
28-02-2013, 12:02 AM
tak perlu tahu detail...
cuma set RMS, then selesai...
guna RMS, voltage lebih tepat

ha yg ini la yg sy nk tau fungsi dia. thanks byk2 bro.=D>=D>=D>=D>

silentkiller
28-02-2013, 12:03 AM
bkn mesh bro. tp RMS. sbb ade perasan 1 pv tu di tulis with RMS.



mslh diorg bleh plak x masuk mlm ni.~X(~X(~X(~X(

haha..xpe2..tunggu diorang masuk ler jwbnya..:D
nnt kat 1st page boleh la update vapor2(btl ke) ni duduk mana..
asingkan setiap negeri..so senang diorang nak wat vapemeet..hehe

ceklifxsniper
28-02-2013, 12:05 AM
bro boleh tunjuk gambar x. sy dh beli, mahal giler rm50.:mad:


... hp tablet cap ayam aku dah kong , tak boleh nak amek gambar & online guna hp/tablet ... nantilah klu dah siap repair - macam2 gambar ada .. :D

tricker_9496
28-02-2013, 12:05 AM
haha..xpe2..tunggu diorang masuk ler jwbnya..:D
nnt kat 1st page boleh la update vapor2(btl ke) ni duduk mana..
asingkan setiap negeri..so senang diorang nak wat vapemeet..hehe

aku follow je. maklumla dh nk start keje minggu dpn.:D:D:D:D

shafixxx
28-02-2013, 12:09 AM
Vapemeet jb tnggu aku restock liquid tank yg bru2 dan rare ye.hahahahaahah

tricker_9496
28-02-2013, 12:15 AM
... hp tablet cap ayam aku dah kong , tak boleh nak amek gambar & online guna hp/tablet ... nantilah klu dah siap repair - macam2 gambar ada .. :D

wah x sabar nk tunggu gmbr ni.

tricker_9496
28-02-2013, 12:16 AM
Vapemeet jb tnggu aku restock liquid tank yg bru2 dan rare ye.hahahahaahah

ni lg 1 racun paraquat ni. mintak2 vapemeet dh gaji la. mmg memborong sakan la. ade amik tank aga t+ x siap pyrex glass x bro.

-eCo-
28-02-2013, 12:19 AM
salam.. nak tanya..
untuk rewick vivi nova wick dan kanthal guna yang tebal or nipis?
saya pkai vv mod jer.. nak try buat takut salah beli..

ceklifxsniper
28-02-2013, 12:26 AM
Vapemeet jb tnggu aku restock liquid tank yg bru2 dan rare ye.hahahahaahah



...dah lamo tak lepak jb ..dulu selalu gak ..

trigger_86
28-02-2013, 12:26 AM
salam sumer. Sape pakai DS mod ? nape DS mod aku macam fire terlebih api. pakai kat itaste MVP rilek jer takde hotspot + syahdu giler.

pasang kat DS mod ni jerk terus menyala2 macam nak putus. rase hangit.

tolong tolong.............

aku up balik soalan aku. minta tolong para gangster vape...

ceklifxsniper
28-02-2013, 12:28 AM
salam sumer. Sape pakai DS mod ? nape DS mod aku macam fire terlebih api. pakai kat itaste MVP rilek jer takde hotspot + syahdu giler.

pasang kat DS mod ni jerk terus menyala2 macam nak putus. rase hangit.

tolong tolong.............

aku up balik soalan aku. minta tolong para gangster vape...


..pakai tank jenis apa tu masta ..

kakibuli
28-02-2013, 12:30 AM
sape ade jual RIO pm aku....

protozuaqs
28-02-2013, 12:31 AM
sape leh citer pro dan contra pakai full mech mod ni?
edisi siasat dulu....

ceklifxsniper
28-02-2013, 12:40 AM
sape leh citer pro dan contra pakai full mech mod ni?
edisi siasat dulu....


... kedua2 ada baik/buruk.. kebaikkan -mods mech pendek sikik dpd mod elektronik .. mech susah rosak berbanding yg guna elektronk .. ohm tangki kena sesuai ...



...kekurangan - tak boleh baca ohm dan ejas volt..

protozuaqs
28-02-2013, 12:43 AM
... kedua2 ada baik/buruk.. kebaikkan -mods mech pendek sikik dpd mod elektronik .. mech susah rosak berbanding yg guna elektronk .. ohm tangki kena sesuai ...



...kekurangan - tak boleh baca ohm dan ejas volt..

jadi,
volt dia berdasarkan bateri ke?
kalau bateri 3.7v,
kalau nak pakai tank yang rendah ohm macam mana?
katakan pakai UDCT 1.5 ohm...hangit ler kena dgn 3.7v...

ke macam mana tu sifu????

barzunkhair
28-02-2013, 12:49 AM
aku ada terbaca gak yg pakai mech nie suka ohm rendah2.. macamaner tu?

ceklifxsniper
28-02-2013, 12:52 AM
jadi,
volt dia berdasarkan bateri ke?
kalau bateri 3.7v,
kalau nak pakai tank yang rendah ohm macam mana?
katakan pakai UDCT 1.5 ohm...hangit ler kena dgn 3.7v...

ke macam mana tu sifu????


...


... ohm rendah bawah 2.0 biasanya akan rasa hangit ... tapi udct jarang rasa hangit , paling tidak pun , wayar dlm tank tu akan putus macam tank aku dct ni ..dah try lum ?


..aku layan guna tank 2.4 ohm agat+ & x6 ... wick, mesh , dawai tangki nak selalu bersih baru liquid rasa sahdu lemak berkrim....

ceklifxsniper
28-02-2013, 01:02 AM
jadi,
volt dia berdasarkan bateri ke?
kalau bateri 3.7v,
kalau nak pakai tank yang rendah ohm macam mana?
katakan pakai UDCT 1.5 ohm...hangit ler kena dgn 3.7v...

ke macam mana tu sifu????


.. klu tak wayar dlm tangki putus , span dlm tank dct tu akan terbakar - sedut separuh nyawa asap tak keluar2 ... huhuuu


p/s

..takde pangkat sipu sipi lagik ..hihihihi

Jiraiya-sama
28-02-2013, 01:04 AM
Ok aku dh dpt flavor brand Cikang (halal made in M'sia). Harga mmg sgt murah. 3 botol 30ml RM65 + pos RM5. 70 hinggit utk 90ml.. Yg aku dh try perisa blackcurrant.. Rs blackcurrant dia mmg menusuk kalbu terasa kemanisannya. Tp mgkin xsuma org suka rs camtu. Throat hit rs ringan skit tp asap humangai pakai tank CE4 pun berkepul2..

ceklifxsniper
28-02-2013, 01:05 AM
Ok aku dh dpt flavor brand Cikang (halal made in M'sia). Harga mmg sgt murah. 3 botol 30ml RM65 + pos RM5. 70 hinggit utk 90ml.. Yg aku dh try perisa blackcurrant.. Rs blackcurrant dia mmg menusuk kalbu terasa kemanisannya. Tp mgkin xsuma org suka rs camtu. Throat hit rs ringan skit tp asap humangai pakai tank CE4 pun berkepul2..


..nikotin dia camna ..?

Jiraiya-sama
28-02-2013, 01:07 AM
..nikotin dia camna ..?

Ada 3 jenis - 0, 6, 12mg.. Aku amik yg normal (12mg) tp still ringan je.. :-?

ceklifxsniper
28-02-2013, 01:10 AM
Ada 3 jenis - 0, 6, 12mg.. Aku amik yg normal (12mg) tp still ringan je.. :-?



... petang tadi aku ada cuba2 beli perasa nenas guna flavor cap bintang kat supermarket rm 1.90.. tengah ngetest ni , cuma nikotin sikit sangat sbb stok nikotin tinggal ciput ...



... sekali sedut , sebiji rasa nenas .... :))

sangbadut
28-02-2013, 01:17 AM
calling2 sapa nak order provari.... esok nak buat order, sape berminat leh pm.. kalu leh dapat 5 org leh jimat shipping cost...
Aaaa support kawan2 wat group buy camni..Jimat banyak.Nak join aku dah kena racun ngan mod hybrid masa vapemeet tadi.Niat nak usha2 provari lain plak jadi.Jahanam , makan pasir la aku bulan ni.Tu pasal malas vapemeet ni , punca melingkup semua tu ahahaha.Awak plak iman senipis bawang :)):)):))

Jiraiya-sama
28-02-2013, 01:18 AM
... petang tadi aku ada cuba2 beli perasa nenas guna flavor cap bintang kat supermarket rm 1.90.. tengah ngetest ni , cuma nikotin sikit sangat sbb stok nikotin tinggal ciput ...



... sekali sedut , sebiji rasa nenas .... :))

Byk flavor diy dr M'sia yg rs buah kaw kaw :)):)):)) sblm ni ada try POP, E-Juice cool raspberry mmg sedap

sangbadut
28-02-2013, 01:18 AM
sangbadut tu. sambil keje bole reply thread. :)):))
Shhhhh slow sikit.Tau dek bos aku lingkup aku.Dia ingat aku dok pulun mengadap pc wat keja.Memang wat keja = keje dok belek thread :eek::eek::eek:

Jiraiya-sama
28-02-2013, 01:20 AM
Aaaa support kawan2 wat group buy camni..Jimat banyak.Nak join aku dah kena racun ngan mod hybrid masa vapemeet tadi.Niat nak usha2 provari lain plak jadi.Jahanam , makan pasir la aku bulan ni.Tu pasal malas vapemeet ni , punca melingkup semua tu ahahaha.Awak plak iman senipis bawang :)):)):))

Apa cita yg group buy evic RM225 tu? Nasib baik aku xdpt kalo x aku pun mkn pasir. :eek::eek::eek:

sangbadut
28-02-2013, 01:22 AM
bkn mesh bro. tp RMS. sbb ade perasan 1 pv tu di tulis with RMS.



mslh diorg bleh plak x masuk mlm ni.~X(~X(~X(~X(
Balik dari vapemeet overdose plak demmm.Penangan Aga S ngan Vivi Nova mesh.Ada plak kutu p recoil vivi nova stendet jadik 1.3ohm , ni baru kembali ke alam nyata :)):)):))

Jiraiya-sama
28-02-2013, 01:22 AM
Shhhhh slow sikit.Tau dek bos aku lingkup aku.Dia ingat aku dok pulun mengadap pc wat keja.Memang wat keja = keje dok belek thread :eek::eek::eek:

Aku pun tgh keja bro.. Shift mlm camnila :D

protozuaqs
28-02-2013, 01:23 AM
Aaaa support kawan2 wat group buy camni..Jimat banyak.Nak join aku dah kena racun ngan mod hybrid masa vapemeet tadi.Niat nak usha2 provari lain plak jadi.Jahanam , makan pasir la aku bulan ni.Tu pasal malas vapemeet ni , punca melingkup semua tu ahahaha.Awak plak iman senipis bawang :)):)):))

mod hybrid cam ner pulak tu abam bad,
berapa ringgit sebijik...

protozuaqs
28-02-2013, 01:25 AM
.. klu tak wayar dlm tangki putus , span dlm tank dct tu akan terbakar - sedut separuh nyawa asap tak keluar2 ... huhuuu


p/s

..takde pangkat sipu sipi lagik ..hihihihi

bro pakai udct yg cartomizer 45mm ke 35mm,
yg 45mm pakai wick mana nak cari...kot2 bro tahu..

tricker_9496
28-02-2013, 01:26 AM
Balik dari vapemeet overdose plak demmm.Penangan Aga S ngan Vivi Nova mesh.Ada plak kutu p recoil vivi nova stendet jadik 1.3ohm , ni baru kembali ke alam nyata :)):)):))

giler kecik ohm dia. asap camne. naga x. bro ade cadangan srh buka thread vapor v2. tp br jd tuan tanah buka thread br tu.

Jiraiya-sama
28-02-2013, 01:26 AM
mod hybrid cam ner pulak tu abam bad,
berapa ringgit sebijik...

Apa nama dia? Prius ke? :eek: sori geng aku pun OD vape nih

ceklifxsniper
28-02-2013, 01:29 AM
bro pakai udct yg cartomizer 45mm ke 35mm,
yg 45mm pakai wick mana nak cari...kot2 bro tahu..

..pakai 3.5 ml jer , 6 ml on the way nak datang..




..yg pakai wick dah lupa link dia .. klu jumpa nanti , aku pastekan kat sini.. rasa2nya macam dah ada kat belakang2 pages..

ceklifxsniper
28-02-2013, 01:30 AM
Balik dari vapemeet overdose plak demmm.Penangan Aga S ngan Vivi Nova mesh.Ada plak kutu p recoil vivi nova stendet jadik 1.3ohm , ni baru kembali ke alam nyata :)):)):))


... yg ohm 1.3 tu guna mods apa tokey ?

tokmung
28-02-2013, 01:30 AM
Apa nama dia? Prius ke? :eek: sori geng aku pun OD vape nih

hahaha..da OD xda makna dah bagus vape dr smokg..hahahaha :))

-RIZUAN-
28-02-2013, 01:35 AM
mana nak carik kepala 510 tu..aku nak custom mekanikal sebijik ni...tulunnnnnnnn:(

sangbadut
28-02-2013, 01:35 AM
mod hybrid cam ner pulak tu abam bad,
berapa ringgit sebijik...

Q~ What is a Hybrid Personal Vaporizer?
A~ A Hybrid PV is a personal vaporizing (PV) device that has a battery housing, a tank and a rebuildable atomizer all built into a single unit. They are designed to work as a single unit, not separate pieces like most PVs that have battery mods, separate thread on atomizers and optional tanks.

Senang ceta PV jenis hybrid ni tank ngan body dia built in.Memang xyah nak tukar2 tank pakai jenis2 lain.Body dan tank memang datang skali built in.Kalu nk tukar pun just tukar pyrex glass tank tu je.Ni kat bawah menatang yang aku kena racun rumpai cap mentibang tadi :

http://i127.photobucket.com/albums/p146/sangbadut/ikarus-v20_zps0bce777f.png

p/s:Ada lagi tiga kekosongan untuk diracun.Dijangka item akan sampai hujung bulan tiga --> https://docs.google.com/forms/d/1Bk4eAQqi9BLOjXkQdrkCFAR7zUWUfwl6HtupiDCgWw4/viewform

-eCo-
28-02-2013, 01:35 AM
salam.. nak tanya..
untuk rewick vivi nova wick dan kanthal guna yang tebal or nipis?
saya pkai vv mod jer.. nak try buat takut salah beli..

up soalan :D

tokmung
28-02-2013, 01:37 AM
Q~ What is a Hybrid Personal Vaporizer?
A~ A Hybrid PV is a personal vaporizing (PV) device that has a battery housing, a tank and a rebuildable atomizer all built into a single unit. They are designed to work as a single unit, not separate pieces like most PVs that have battery mods, separate thread on atomizers and optional tanks.

Senang ceta PV jenis hybrid ni tank ngan body dia built in.Memang xyah nak tukar2 tank pakai jenis2 lain.Body dan tank memang datang skali built in.Kalu nk tukar pun just tukar pyrex glass tank tu je.Ni kat bawah menatang yang aku kena racun rumpai cap mentibang tadi :

http://i127.photobucket.com/albums/p146/sangbadut/ikarus-v20_zps0bce777f.png

p/s:Ada lagi tiga kekosongan untuk diracun.Dijangka item akan sampai hujung bulan tiga --> https://docs.google.com/forms/d/1Bk4eAQqi9BLOjXkQdrkCFAR7zUWUfwl6HtupiDCgWw4/viewform

cantek mmg cantek bro.. mahal pada ovari lg ni, hehe.. kalo 5xx mampu milik lg la..cecah 7xx mampu mampuih ni.. :))

sangbadut
28-02-2013, 01:37 AM
... yg ohm 1.3 tu guna mods apa tokey ?

Pakai Evic ja bro.Sok aku amik gambirnya , aku upload

sangbadut
28-02-2013, 01:39 AM
cantek mmg cantek bro.. mahal pada ovari lg ni, hehe.. kalo 5xx mampu milik lg la..cecah 7xx mampu mampuih ni.. :))

+ mampu makan pasir.Tau dek bini aku mau sebulan aku makan nasi lauk liquid ni :eek::eek::eek:

-RIZUAN-
28-02-2013, 01:46 AM
+ mampu makan pasir.Tau dek bini aku mau sebulan aku makan nasi lauk liquid ni :eek::eek::eek:

rilek bro..jgn ikut nafsu:)

silentkiller
28-02-2013, 01:48 AM
Balik dari vapemeet overdose plak demmm.Penangan Aga S ngan Vivi Nova mesh.Ada plak kutu p recoil vivi nova stendet jadik 1.3ohm , ni baru kembali ke alam nyata :)):)):))

giler kecik ohm dia. asap camne. naga x. bro ade cadangan srh buka thread vapor v2. tp br jd tuan tanah buka thread br tu.

haha..xpe2..tunggu diorang masuk ler jwbnya..:D
nnt kat 1st page boleh la update vapor2(btl ke) ni duduk mana..
asingkan setiap negeri..so senang diorang nak wat vapemeet..hehe

yes bro sangbadut..kami pun sokong..siap bagi cadangan lagi..:D
:)paid

tokmung
28-02-2013, 01:51 AM
+ mampu makan pasir.Tau dek bini aku mau sebulan aku makan nasi lauk liquid ni :eek::eek::eek:

ahaks.. boleh dah buka umah baru ni..approved den kat kdai vapers tu bro, bru request ni :D

ceklifxsniper
28-02-2013, 01:55 AM
mana nak carik kepala 510 tu..aku nak custom mekanikal sebijik ni...tulunnnnnnnn:(

yg macam ni ke bro ..?




http://www.lelong.com.my/510-510-extender-adapter-e-cigarette-rokok-elektronik-nurmalfoy-106287137-2013-04-Sale-P.htm

-RIZUAN-
28-02-2013, 01:58 AM
yg macam ni ke bro ..?




http://www.lelong.com.my/510-510-extender-adapter-e-cigarette-rokok-elektronik-nurmalfoy-106287137-2013-04-Sale-P.htm

yer btl...tq2.......:)..
selangkah ke hadapan projek aku ni gayanya

tokmung
28-02-2013, 02:00 AM
yer btl...tq2.......:)..
selangkah ke hadapan projek aku ni gayanya

projek gapo ni boh? racun baru ker? :D

sangbadut
28-02-2013, 02:02 AM
yer btl...tq2.......:)..
selangkah ke hadapan projek aku ni gayanya

Lain macam bunyi ni. Malaysia Mod nk kuar kot hehehe. Caiyok caiyok

ceklifxsniper
28-02-2013, 02:03 AM
yer btl...tq2.......:)..
selangkah ke hadapan projek aku ni gayanya


.... selamat maju jaya bro , ramai yg menanti hasilnya ni .... :D

ceklifxsniper
28-02-2013, 02:04 AM
projek gapo ni boh? racun baru ker? :D




....adeeh , racun yg ada ni tak terlayan lagi , datang lagi racun baru ...huhuhuhuuu :D

angah83
28-02-2013, 02:04 AM
up soalan :D

biasa org guna 32g pnye kanthal. silica wick pulak tebalnya ikut sesedap rase. wrap 5-4 @ 6-5 kali. harap membantu. :)paid

zaimi2
28-02-2013, 02:05 AM
hati2 main preorder..banyak kantoi..

pening kepala duk kena cobra clone wayar pintal nih kekeke

stok lak baru update di fanpages alahai .. cstmr berterabur ..

sapa2 nak leh ler masuk sini https://www.facebook.com/RicheCigar


Just My 0.02pip CENT

ceklifxsniper
28-02-2013, 02:06 AM
up soalan :D



... mana2 boleh kot , asalkan ohm tak lebih 3.0 dan semestinya rasanya sedap..

-RIZUAN-
28-02-2013, 02:09 AM
Lain macam bunyi ni. Malaysia Mod nk kuar kot hehehe. Caiyok caiyok

malaysian mod dh byk sebenarnya kat luar ni bos..cuma tak didokumen secara rasmi di web2 jer mcm mat2 saleh buat..ekeke..
nak2 yg berasaskan lampu suluh:)

-RIZUAN-
28-02-2013, 02:12 AM
projek gapo ni boh? racun baru ker? :D

racun arjuna boh..hahaha..aku geram ngan set vv ni...masuk tank pelik tk boleh bantai ohm rendah...lps ni dia tau la:))

-RIZUAN-
28-02-2013, 02:14 AM
salam.. nak tanya..
untuk rewick vivi nova wick dan kanthal guna yang tebal or nipis?
saya pkai vv mod jer.. nak try buat takut salah beli..

alang2 ko tibai mesh terus..nak tgk semenanjung berjerebu ke tak try la:))

protozuaqs
28-02-2013, 02:16 AM
..pakai 3.5 ml jer , 6 ml on the way nak datang..




..yg pakai wick dah lupa link dia .. klu jumpa nanti , aku pastekan kat sini.. rasa2nya macam dah ada kat belakang2 pages..

erm...
kalau tukar liquid cam ner nak basuh...

basuh macam biasa,pastu jemur sampai span tu kering ke?

angah83
28-02-2013, 02:18 AM
racun arjuna boh..hahaha..aku geram ngan set vv ni...masuk tank pelik tk boleh bantai ohm rendah...lps ni dia tau la:))

maksudnye ni projek pakai PV yg VV pun buleh ohm rendah la ye? kot berjaye kongsiČ tips ye bro. aku nak try 28g A1 kanthal + hemp twine cord kat vivi nova. kalo berjaya, xpayahla beli mech mod. tgh menunggu hemp twine cord dr US. :)paid

-RIZUAN-
28-02-2013, 02:21 AM
maksudnye ni projek pakai PV yg VV pun buleh ohm rendah la ye? kot berjaye kongsiČ tips ye bro. aku nak try 28g A1 kanthal + hemp twine cord kat vivi nova. kalo berjaya, xpayahla beli mech mod. tgh menunggu hemp twine cord dr US. :)paid

dh try meshkan tak...

angah83
28-02-2013, 02:25 AM
dh try meshkan tak...

blom try. leceh la mesh. kalo nak mesh pon tunggu aku beli genesis tank. wat masa skrg nak stick dgn vivi nova & wick.

-RIZUAN-
28-02-2013, 02:28 AM
rilek abis aku malam ni..bini dok mimpi apantah sebelah aku skang ni..aku dok terlentang sambil pegang note ngan vape mcm org gila..flava plak ada menthol2 skit+ujan kat luar:eek:

Jiraiya-sama
28-02-2013, 04:25 AM
cam ner tu buat double...
berapa volt guna...
aku buat 3.7 guna yg 2.0 ohm asal tu dah rasa hangit dah..

Tgk video ni bro
http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=lCHz6bW8-hQ

tokmung
28-02-2013, 09:21 AM
rilek abis aku malam ni..bini dok mimpi apantah sebelah aku skang ni..aku dok terlentang sambil pegang note ngan vape mcm org gila..flava plak ada menthol2 skit+ujan kat luar:eek:

:)) kemmah...

znizam30
28-02-2013, 10:45 AM
Ok aku dh dpt flavor brand Cikang (halal made in M'sia). Harga mmg sgt murah. 3 botol 30ml RM65 + pos RM5. 70 hinggit utk 90ml.. Yg aku dh try perisa blackcurrant.. Rs blackcurrant dia mmg menusuk kalbu terasa kemanisannya. Tp mgkin xsuma org suka rs camtu. Throat hit rs ringan skit tp asap humangai pakai tank CE4 pun berkepul2..

review lagi bro ejuice cikang...perasa apa lagi yang best?...cold raspberry ade ke?..rasa macam nak try...:)paid:)paid:)paid

danzig_08
28-02-2013, 11:11 AM
ada aritu aku jumpe org komplen pasal cikang
die kata coil die cepat berkerak guna liquid cikang
sbb cikang pakai VG jer...

janggut_X
28-02-2013, 11:30 AM
sapa ada jual evic pm aku.

JeBaRT DuRHaKe
28-02-2013, 12:18 PM
sesape ade nak tolak mech@vv pv pm best price...

sfsuhadi
28-02-2013, 12:59 PM
ade sesape jual liqua 24mg/18 mg? area ampang..

silentkiller
28-02-2013, 01:06 PM
review lagi bro ejuice cikang...perasa apa lagi yang best?...cold raspberry ade ke?..rasa macam nak try...:)paid:)paid:)paid

bro nak tanya..bro pakai aga t+ pyrex..glass pyrex tu bergerak2 x?
kwn punya gerak2 dan membuatkan leaking..mcm mn caranya?

lg 1..drip tip utk aga t+ ni x semua drip tip bole masuk e..?\
tq boss

uniqorn69
28-02-2013, 01:08 PM
z-max sigelei ada yang nak jual?brand new?

shafixxx
28-02-2013, 01:24 PM
finally aku dah berhijrah ke mech mod :D
DS mod dah smpai.hehehehe
pakai vivi nova,bateri kecik 900mah je.xreti lagi nak setting ngan tank.
sebab die direct fire.
abam2 otai mech mod ajarin saya ye :D

iwan87
28-02-2013, 01:37 PM
mencarik UDCT n 18350 1200MAH...pm harga jatuh longkang...huhuhu.

damaiG
28-02-2013, 01:52 PM
mencarik UDCT n 18350 1200MAH...pm harga jatuh longkang...huhuhu.

bro jual ke bro dh guna 2 item tu?.. awatnya den kuang faham ayat bro tu :-?




:D

tricker_9496
28-02-2013, 02:10 PM
bro nak tanya..bro pakai aga t+ pyrex..glass pyrex tu bergerak2 x?
kwn punya gerak2 dan membuatkan leaking..mcm mn caranya?

lg 1..drip tip utk aga t+ ni x semua drip tip bole masuk e..?\
tq boss

owh yg ni ke mslh yg ko nk bg tau td. camne plak bleh longgar. kalo gune body pc ok x?

trigger_86
28-02-2013, 02:10 PM
..pakai tank jenis apa tu masta ..

aga t+ . a

tricker_9496
28-02-2013, 02:12 PM
finally aku dah berhijrah ke mech mod :D
DS mod dah smpai.hehehehe
pakai vivi nova,bateri kecik 900mah je.xreti lagi nak setting ngan tank.
sebab die direct fire.
abam2 otai mech mod ajarin saya ye :D

try pakai coil head 2.8 ohm. x pn bro beli tank genesis. mesti best punye.

shah08
28-02-2013, 02:29 PM
jumpe di kampung baru jika ada kelapangan malam ini...
kasi vape...

damaiG
28-02-2013, 02:36 PM
jumpe di kampung baru jika ada kelapangan malam ini...
kasi vape...

bro.. turun ilmu sikit. klu lilit wick, tebal kanthal tu ad peranan ke?.. sbb coil vivinova tu dia lilit 9 kali tp ohm rendah je. sy ad balut ce5 sy punya guna 0.20awg 5 lilit dapat 1.9ohm tp tarik mcm berat je. den guna ego vv je

ketat atau longar bila lilit wick ad peranan ke utk setting ohm ni?..

silentkiller
28-02-2013, 02:42 PM
owh yg ni ke mslh yg ko nk bg tau td. camne plak bleh longgar. kalo gune body pc ok x?

haha..ha ni la probnya..
nnt nk buka semula..sbb xde skrue driver dan perkakas lain..ssh pulak keje nak tukar2 ni..hehe..

gang sape2 ad taw mn tempat nak cari stainless steel drip tip utk aga t..tak nak y bentuk ular ke tengkorak..nak y bese2 je..hehe

sy ad jumpa ni..
http://www.lelong.com.my/stainless-steel-drip-tip-bcwebstore-I1299308-2007-01-Sale-I.htm

tapi call seller tu..dia x pasti bole masuk ke x kat aga t..hehe
tq gang

lypaz
28-02-2013, 02:44 PM
finally aku dah berhijrah ke mech mod :D
DS mod dah smpai.hehehehe
pakai vivi nova,bateri kecik 900mah je.xreti lagi nak setting ngan tank.
sebab die direct fire.
abam2 otai mech mod ajarin saya ye :D

Cari kanthal wire .34 awg...recoil vivi nova tu balik...lilit 5-6 balut...test resistant pastikan dapat dalam 2.7 - 3.00 ohm...

tricker_9496
28-02-2013, 02:47 PM
haha..ha ni la probnya..
nnt nk buka semula..sbb xde skrue driver dan perkakas lain..ssh pulak keje nak tukar2 ni..hehe..

gang sape2 ad taw mn tempat nak cari stainless steel drip tip utk aga t..tak nak y bentuk ular ke tengkorak..nak y bese2 je..hehe

sy ad jumpa ni..
http://www.lelong.com.my/stainless-steel-drip-tip-bcwebstore-I1299308-2007-01-Sale-I.htm

tapi call seller tu..dia x pasti bole masuk ke x kat aga t..hehe
tq gang

ok ke pakai stainless steel ngan genesis. cobra clone aku pn pakai yg arcalic. sbb x panas arcalic ni. aku lak jenis susah nk pv, asik nk isap je. kalo pakai tip stainless steel confirm panas. tp lain org lain caranye.:D:D:D:D

silentkiller
28-02-2013, 02:50 PM
ok ke pakai stainless steel ngan genesis. cobra clone aku pn pakai yg arcalic. sbb x panas arcalic ni. aku lak jenis susah nk pv, asik nk isap je. kalo pakai tip stainless steel confirm panas. tp lain org lain caranye.:D:D:D:D

betul gak tu..risau pns pulak..
bro ad link drip tip arcalic tu x?

shah08
28-02-2013, 02:52 PM
bro.. turun ilmu sikit. klu lilit wick, tebal kanthal tu ad peranan ke?.. sbb coil vivinova tu dia lilit 9 kali tp ohm rendah je. sy ad balut ce5 sy punya guna 0.20awg 5 lilit dapat 1.9ohm tp tarik mcm berat je. den guna ego vv je

ketat atau longar bila lilit wick ad peranan ke utk setting ohm ni?..




susah skit nak jawab soklan boss ni...
sebab saya dulu time sekolah masa fizik byk main dari beljar...
sekarang baru nyesal...
mende2 ni memang ada peranan...
tapi saya betol2 dah lupa...

0.2 mm saya rasa boss punye tuh...

kalo awg akan ada 28awg, 30awg, 32awg...

0.2 mm saya rasa 30awg kot...
sebab saya tak pakai mm...
saya pakai awg...



berkaitan ngan lilit...
kita amik logik mcm ni jee...
getah paip...
kita amik panjang dan pendek...
kita gulungkan dan lepaskan air...
logik akal dan mata saya tengok...
yang pendek air kuar dlu...
yang panjang kuar lambat...


ok...
bila lilit byk kali...
lilit 9 ni saya blom penah tgk...
tapi bile lili9 9 ni...
+ve post nk ken -ve post tuh...
die rasa jauh perjalanan die...
jadi power bttry byk pakai...
sapa pakai mech memeng 10 kalo nyot2 je kot...
biasnye 4-5 lilit...
itu yang saya tgk...
die akan standard 1.6ohm-1.8ohm...
saya suka ohm rendah...
saya punye dripper tank saya hentam sampai 1.2ohm...
tu sebab dripper...
tuk pasal asap padu...



lilit kanthal pada wick...
memang saya buat ketat2 manja...
sebab saya lepas recoil wick or mesh...
saya nk cantikkan lilitan tuh...


ini semua cara saya...
cara org lain berbeza...
ikut masing2 punye RND...

tricker_9496
28-02-2013, 02:55 PM
betul gak tu..risau pns pulak..
bro ad link drip tip arcalic tu x?

acrylic drip tip ni jenis plastik keras. snh cari ni, tp x tau bleh masuk aga t+ ke x. kalo kt pasar borong pn byk. tp terpulang nk gune drip tip ape. ni just pandangan. maybe ade yg lain bleh bg pandangan.

znizam30
28-02-2013, 03:00 PM
bro nak tanya..bro pakai aga t+ pyrex..glass pyrex tu bergerak2 x?
kwn punya gerak2 dan membuatkan leaking..mcm mn caranya?

lg 1..drip tip utk aga t+ ni x semua drip tip bole masuk e..?\
tq boss

setakat nih xde la plak bergerak2 bro...kawe baru angkat je aga t+ nih...

setahu kawe pyrex yang lama memang cutting kaca tuh x berapa rata dan pendek sket...mungkin sebab tu leaking kot...

bro dah lama ke pakai aga t+???

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

damaiG
28-02-2013, 03:00 PM
susah skit nak jawab soklan boss ni...
sebab saya dulu time sekolah masa fizik byk main dari beljar...
sekarang baru nyesal...
mende2 ni memang ada peranan...
tapi saya betol2 dah lupa...

0.2 mm saya rasa boss punye tuh...

kalo awg akan ada 28awg, 30awg, 32awg...

0.2 mm saya rasa 30awg kot...
sebab saya tak pakai mm...
saya pakai awg...



berkaitan ngan lilit...
kita amik logik mcm ni jee...
getah paip...
kita amik panjang dan pendek...
kita gulungkan dan lepaskan air...
logik akal dan mata saya tengok...
yang pendek air kuar dlu...
yang panjang kuar lambat...


ok...
bila lilit byk kali...
lilit 9 ni saya blom penah tgk...
tapi bile lili9 9 ni...
+ve post nk ken -ve post tuh...
die rasa jauh perjalanan die...
jadi power bttry byk pakai...
sapa pakai mech memeng 10 kalo nyot2 je kot...
biasnye 4-5 lilit...
itu yang saya tgk...
die akan standard 1.6ohm-1.8ohm...
saya suka ohm rendah...
saya punye dripper tank saya hentam sampai 1.2ohm...
tu sebab dripper...
tuk pasal asap padu...



lilit kanthal pada wick...
memang saya buat ketat2 manja...
sebab saya lepas recoil wick or mesh...
saya nk cantikkan lilitan tuh...


ini semua cara saya...
cara org lain berbeza...
ikut masing2 punye RND...

typing error pulak. 0.2mm 32awg hihi

sy dh lilit wick tu 2 kali. kali petama lilit 7kali longar2. sedut mmg lembut tp rasa xda. sy buka pastu lilit 5kali ketat2 sikit skali sedut berat je.

bila balut 7 kali tu bateri biasa tahan 3 4 hari ni tahan 2 hari je. sbb tu betanya mana tahu rewick ni sesuai guna kanthal 34awg ke camne..

tricker_9496
28-02-2013, 03:04 PM
susah skit nak jawab soklan boss ni...
sebab saya dulu time sekolah masa fizik byk main dari beljar...
sekarang baru nyesal...
mende2 ni memang ada peranan...
tapi saya betol2 dah lupa...

0.2 mm saya rasa boss punye tuh...

kalo awg akan ada 28awg, 30awg, 32awg...

0.2 mm saya rasa 30awg kot...
sebab saya tak pakai mm...
saya pakai awg...



berkaitan ngan lilit...
kita amik logik mcm ni jee...
getah paip...
kita amik panjang dan pendek...
kita gulungkan dan lepaskan air...
logik akal dan mata saya tengok...
yang pendek air kuar dlu...
yang panjang kuar lambat...


ok...
bila lilit byk kali...
lilit 9 ni saya blom penah tgk...
tapi bile lili9 9 ni...
+ve post nk ken -ve post tuh...
die rasa jauh perjalanan die...
jadi power bttry byk pakai...
sapa pakai mech memeng 10 kalo nyot2 je kot...
biasnye 4-5 lilit...
itu yang saya tgk...
die akan standard 1.6ohm-1.8ohm...
saya suka ohm rendah...
saya punye dripper tank saya hentam sampai 1.2ohm...
tu sebab dripper...
tuk pasal asap padu...



lilit kanthal pada wick...
memang saya buat ketat2 manja...
sebab saya lepas recoil wick or mesh...
saya nk cantikkan lilitan tuh...


ini semua cara saya...
cara org lain berbeza...
ikut masing2 punye RND...

rasenye 0.2mm 32 awg. nk tanye skit bro. boleh cite detail skit dr pemahaman bro tentang ohm pd situasi tertentu.

cth cam bro explain psl lilit tu. makin sikit lilit, makin kurg ohm.

soalannye, ape jd kt ohm berdasarkn 1)saiz besar @ kecik kanthal ngan 2)panjang keseluruhan kanthal yg digunakn.

iwan87
28-02-2013, 03:06 PM
bro jual ke bro dh guna 2 item tu?.. awatnya den kuang faham ayat bro tu :-?




:D

nak beli la...
mencarik sape2 yg jual 2 barang tu..:D:D:D

shah08
28-02-2013, 03:15 PM
rasenye 0.2mm 32 awg. nk tanye skit bro. boleh cite detail skit dr pemahaman bro tentang ohm pd situasi tertentu.

cth cam bro explain psl lilit tu. makin sikit lilit, makin kurg ohm.

soalannye, ape jd kt ohm berdasarkn 1)saiz besar @ kecik kanthal ngan 2)panjang keseluruhan kanthal yg digunakn.



apa yang saya jawab ini...
pemahaman saya...
kalo saya salah btolkan saya...
masih baru vape ni...


lilitan sikit...
-secara logik je saya amik...
kurang lilitan kurang rintangan...< fizik form 5 or 4 ada belajara...
tapi saya total lupa...
saya aplikasi pada liliatn wick...
saya lilit 4 dengan 32awg kanthal masukkan pada promari punya body jatuh pada 1.6ohm...

kalo 5 lilit kanthal sama jadi 1.8-2.0...
pasal kanthal ni saya belum khatam belajar dari internet dan org...
cume yg saya dah belajar...
mesh,wick(utube..<the best mentor...dan google < the best teacher...
inysAllah...
jika saya dapat ilmu tuh nnt...
saya kongsikan disini...

damaiG
28-02-2013, 03:16 PM
rasenye 0.2mm 32 awg. nk tanye skit bro. boleh cite detail skit dr pemahaman bro tentang ohm pd situasi tertentu.

cth cam bro explain psl lilit tu. makin sikit lilit, makin kurg ohm.

soalannye, ape jd kt ohm berdasarkn 1)saiz besar @ kecik kanthal ngan 2)panjang keseluruhan kanthal yg digunakn.

den rasa je la kan. nk rewick ni 32awg mcm kurang sesuai.. tp tu pada pendapat den je. sbb den rewick dapat 1.9ohm(5lilit) bateri cepat beno habisnya.. mybe betul bro shah kata bila kanthal tebal ni lmbt n panas so bateri cepat habis.

den rasa nk try guna 34awg pulak tp kanthal tu pulak xda.. jenuh nk try error slalu bila barang xda ni. klu ad member2 yg 34awg punya boleh jual kt den 10inci ke hihi :D

damaiG
28-02-2013, 03:18 PM
nak beli la...
mencarik sape2 yg jual 2 barang tu..:D:D:D

udct http://legadgets.com/smoktech-udct

18350 http://legadgets.com/aw-imr-battery

semoga berhasil :D

shah08
28-02-2013, 03:18 PM
typing error pulak. 0.2mm 32awg hihi

sy dh lilit wick tu 2 kali. kali petama lilit 7kali longar2. sedut mmg lembut tp rasa xda. sy buka pastu lilit 5kali ketat2 sikit skali sedut berat je.

bila balut 7 kali tu bateri biasa tahan 3 4 hari ni tahan 2 hari je. sbb tu betanya mana tahu rewick ni sesuai guna kanthal 34awg ke camne..




pengalaman saya pakai wick pada vivi...
saya lilit 4/5...
dan kanthal saya hentam 30awg...
saya lilit tak ketat sagt dan tak longgar...
saya pakai jarum tuk saya kasi susun balik saya punye kantal tuh nampak lawa...
tuh jee...
ikut cara dan pengalaman masing...

iwan87
28-02-2013, 03:21 PM
udct http://legadgets.com/smoktech-udct

18350 http://legadgets.com/aw-imr-battery

semoga berhasil :D

mmg ngah jenguk2 kat situ...
mane tahu mmbe kat sini ade jual...
sambil2 nekkan ekonomi mmbe2 kat sini...:)):))

tricker_9496
28-02-2013, 03:31 PM
apa yang saya jawab ini...
pemahaman saya...
kalo saya salah btolkan saya...
masih baru vape ni...


lilitan sikit...
-secara logik je saya amik...
kurang lilitan kurang rintangan...< fizik form 5 or 4 ada belajara...
tapi saya total lupa...
saya aplikasi pada liliatn wick...
saya lilit 4 dengan 32awg kanthal masukkan pada promari punya body jatuh pada 1.6ohm...

kalo 5 lilit kanthal sama jadi 1.8-2.0...
pasal kanthal ni saya belum khatam belajar dari internet dan org...
cume yg saya dah belajar...
mesh,wick(utube..<the best mentor...dan google < the best teacher...
inysAllah...
jika saya dapat ilmu tuh nnt...
saya kongsikan disini...

alhamdulillah aku dh paham bab lilitan ni. tp kalo lak kanthal tu diameter lg besar, apa jd kt ohm. dl pn aku ade blaja mase kt poli. tp lupe gak. :((:((:((:((

den rasa je la kan. nk rewick ni 32awg mcm kurang sesuai.. tp tu pada pendapat den je. sbb den rewick dapat 1.9ohm(5lilit) bateri cepat beno habisnya.. mybe betul bro shah kata bila kanthal tebal ni lmbt n panas so bateri cepat habis.

den rasa nk try guna 34awg pulak tp kanthal tu pulak xda.. jenuh nk try error slalu bila barang xda ni. klu ad member2 yg 34awg punya boleh jual kt den 10inci ke hihi :D

kt vapingasia ade yg 34 awg. cam nk order je. tp kasi kwn2 review la. kt fb cg vapor ade bro tu gune 34 awg kanthal, awan nano tu.

tokmung
28-02-2013, 03:50 PM
ade, lavatube kne pow lak ngn member. sape ea nk jual vv/mech mod murah2, leh pm la ambe ye. jgn mahal sgt udah la ye

gOdFeLLa
28-02-2013, 03:53 PM
bro.. turun ilmu sikit. klu lilit wick, tebal kanthal tu ad peranan ke?.. sbb coil vivinova tu dia lilit 9 kali tp ohm rendah je. sy ad balut ce5 sy punya guna 0.20awg 5 lilit dapat 1.9ohm tp tarik mcm berat je. den guna ego vv je

ketat atau longar bila lilit wick ad peranan ke utk setting ohm ni?..

berat atau ringan bukan bergantung pada ohm...
ikut lubang airhole.
kalau lubang airhole kecik atau tertutup, mmg la berat bila nak tarik

damaiG
28-02-2013, 03:54 PM
kt vapingasia ade yg 34 awg. cam nk order je. tp kasi kwn2 review la. kt fb cg vapor ade bro tu gune 34 awg kanthal, awan nano tu.

den nk ikut fahaman sesat den je ni. guna 34awg lilit 7-9 kali.. nk try tiru coil vivinova yg asal. sbb coil asal tu lilit 9 kali.

tricker_9496
28-02-2013, 03:58 PM
den nk ikut fahaman sesat den je ni. guna 34awg lilit 7-9 kali.. nk try tiru coil vivinova yg asal. sbb coil asal tu lilit 9 kali.

tp rsnye coil vivi nova asal cam 30awg je. sbb halus skit dr kanthal cobra. ntah la. bro try je, kasi review kt sini nanti.

tokmung
28-02-2013, 04:02 PM
geng, jom shopping kat penraser... hahahaha

rm170 itest2mvp
http://www.pentaste.com/shop/images/upload/Image/DSCF9377.jpg

raikko5
28-02-2013, 04:02 PM
den nk ikut fahaman sesat den je ni. guna 34awg lilit 7-9 kali.. nk try tiru coil vivinova yg asal. sbb coil asal tu lilit 9 kali.

better ambik 32awg bro...... kang halus sgt.. susah lak nak coil.....( panaskan khantal dulu b4 lilit)....

damaiG
28-02-2013, 04:07 PM
better ambik 32awg bro...... kang halus sgt.. susah lak nak coil.....

32awg den dh ado bos. den guno kt ego vv den 2 hari je bateri tahan. tu lilit 5 kali je tu.. klu guno coil asal mininova 3 4 hari baru bateri habis.

den nk cari tune lilit wick ni.. mano tau ad tips2 boleh pakai ke. den follow utube mmg coil tu nyala je tp kurang sodap lak. wick pn x lopeh2 lg cmno den nk beralih ke mesh lak ni ~X(

raikko5
28-02-2013, 04:09 PM
32awg den dh ado bos. den guno kt ego vv den 2 hari je bateri tahan. tu lilit 5 kali je tu.. klu guno coil asal mininova 3 4 hari baru bateri habis.

den nk cari tune lilit wick ni.. mano tau ad tips2 boleh pakai ke. den follow utube mmg coil tu nyala je tp kurang sodap lak. wick pn x lopeh2 lg cmno den nk beralih ke mesh lak ni ~X(

aku pakai evic + vivi nova... pakai setting lebih kurang..
battery tahan 10-12jam je sehari..... layan bagai nak rak..
utk cover ketagihan rokok analog.. (penangan 2 kotak sehari)..
(now pun... full batt pakai dlm kul 8pagi tadi... tinggal 45% je lagi batt aku)

arpergiosdurb
28-02-2013, 04:10 PM
asslammualaikom otai2 sekalian nk tumpang tanya.....
sya guna lavatube...so kalau nk masuk AGA-T bley support x?

damaiG
28-02-2013, 04:14 PM
aku pakai evic + vivi nova... pakai setting lebih kurang..
battery tahan 10-12jam je sehari..... layan bagai nak rak..
utk cover ketagihan rokok analog.. (penangan 2 kotak sehari)..
(now pun... full batt pakai dlm kul 8pagi tadi... tinggal 45% je lagi batt aku)

perh tu betul2 pulun tu. mlm kang den ad maso dn join la diorg sat.. sambil2 blaja apa yg ptt

The Ripper
28-02-2013, 04:16 PM
List vaporist yg join group buy mech mod (update 28/2/2013 4:13pm):

1) the ripper - ss avenger emi (Order #100000895)
2)
3) tompie - titan 1.5 (Order #100000653)
4) sayid83 - ss avenger emi (Order #100000925)
5) firestonez - Sentinel (Order #100001040)
6) firestonez - Sentinel (Order #100001040)
7) firestonez - Sentinel (Order #100001040)
8)
9)
10)


Boleh rujuk web :

http://myvape.in/international/index.php/mods-batteries/mod-kits/full-mech.html

#hanya memerlukan order 5/10 set shj.
#apabila cukup 5/10 set,group buy ditutup.
#item kena pre booked sendiri utk mendapatkan pengesahan daripada pihak myvape melalui nombor order.

SENTINEL MOD BY GRAND VAPOR
http://i1295.photobucket.com/albums/b633/the_ripper69/sentinel_zpsc7d02652.jpg

SS MORTAR BY EMI (OPEN RESERVATION)
http://i1295.photobucket.com/albums/b633/the_ripper69/ssmortar_zps87dc7d0e.jpg

SS AVENGER BY EMI OPEN RESERVATION)
http://i1295.photobucket.com/albums/b633/the_ripper69/ssavenger_zps3525bcb8.jpg

#tawaran masih terbuka. ade sesapa lagi yg berminat nak miliki mech mod (pinoy)dipersilakan sebelum group buy ditutup..last call.
Perlukan 4 order shj lagi..

koleksimistik
28-02-2013, 04:20 PM
Assalamualaikum..sapa ada stok vamo black chrome?

ceklifxsniper
28-02-2013, 04:45 PM
aga t+ . a



.... utk setting aga t+ yg macam aku pakai kat kts storm , guna dawai kanthal saiz 0.20mm lilit 5 kali kat mesh dan aku dapat 2.2 ohm ... perghhh , takde rasa hangit & memang sahdu rasa liquidnya... selamat mencuba..

ceklifxsniper
28-02-2013, 04:52 PM
erm...
kalau tukar liquid cam ner nak basuh...

basuh macam biasa,pastu jemur sampai span tu kering ke?



... utk tank yg guna cartomizer span , biasanya carto yg dah tepu - rendam dalam periuk berisi air - rebus seketika sampai bau liquid dalam tu hilang /kurang ( kena buat 2-3 kali proses sampai bau liquid hilang ) ..jemur / simpan sampai span dalm carto tu kering ..nak cepat kering , hujung carto letak tisu -



...biasanya klu carto tepu dah byk bolehlah sekali jalan..

ceklifxsniper
28-02-2013, 04:54 PM
asslammualaikom otai2 sekalian nk tumpang tanya.....
sya guna lavatube...so kalau nk masuk AGA-T bley support x?


...dont worry , boleh support bro..

shafixxx
28-02-2013, 04:56 PM
try pakai coil head 2.8 ohm. x pn bro beli tank genesis. mesti best punye.

alang2 esok cobra n bully tank masuk,beli utk diri sndri skali la camni :D

:eek:

znizam30
28-02-2013, 04:57 PM
.... utk setting aga t+ yg macam aku pakai kat kts storm , guna dawai kanthal saiz 0.20mm lilit 5 kali kat mesh dan aku dapat 2.2 ohm ... perghhh , takde rasa hangit & memang sahdu rasa liquidnya... selamat mencuba..

den pakai 28 awg lilit 9 kali kat mesh aga t+ dapat 1.5 ohm...

mula-mula ok...skarang rase terbakor...potong betul bile tarik rase hangit...

camane tuh bro?

mohon penjelasan bro :)paid:)paid:)paid

arpergiosdurb
28-02-2013, 04:59 PM
...dont worry , boleh support bro..

dah nak angkat dh semalam cina tu cakap x leh support la bagai...
chipset rosak la apa la.....:))

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:01 PM
den pakai 28 awg lilit 9 kali kat mesh aga t+ dapat 1.5 ohm...

mula-mula ok...skarang rase terbakor...potong betul bile tarik rase hangit...

camane tuh bro?

mohon penjelasan bro :)paid:)paid:)paid

...tak tahu lak 28 awg tu saiz mmnya berapa .. sebelum ni aku guna kantahal 0.12 dan 0.16mm memang terasa cepat hangit - cuba tukar saiz kanthal 0.20mm dulu dan setkan ohm 2.2 - 2.7 ...

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:04 PM
dah nak angkat dh semalam cina tu cakap x leh support la bagai...
chipset rosak la apa la.....:))



.... aku sekarang tengah berasap kat depan pc guna lavatube & agat + , ohm 2.0 , volt 3.4 ..takde apa apa pun dah 2 minggu layan..

arpergiosdurb
28-02-2013, 05:09 PM
.... aku sekarang tengah berasap kat depan pc guna lavatube & agat + , ohm 2.0 , volt 3.4 ..takde apa apa pun dah 2 minggu layan..

cantek.....bro bli kt mn ??
harga brapa ??? area mn murah....:)cgrock

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:14 PM
cantek.....bro bli kt mn ??
harga brapa ??? area mn murah....:)cgrock


..elok settkan ohm 2.4 ..

...dulu aku beli di sini ...di sini....



.... tapi stok habis sekarang ni..



http://www.pentaste.com/shop/goods.php?id=30

arpergiosdurb
28-02-2013, 05:20 PM
..elok settkan ohm 2.4 ..

...dulu aku beli di sini ...di sini....



.... tapi stok habis sekarang ni..



http://www.pentaste.com/shop/goods.php?id=30

hasil survey sy buat kt uptown shah alam harga rm95 togel balik buat sendiri
kat kedai cina yg tnya semalam tu rm 12o siap pasang skali....
apa kata lu bro.....:)paid:)paid

shafixxx
28-02-2013, 05:21 PM
nak tanya,untuk DS mod yg aku baru pakai ni
aku pakai bateri jnis kontot. 1 biji 900mah,
pakai tank vivi 2.8ohm.
bile masuk 2batery ( jadi 1800mah) abis rasa hangit
pakai 900 ok sket tp flavor xbpe rasa.
ke elok aku trus kan ke genesis tank yang mampu menanggung arus yg kuat ?
newbie dalam arena pomen2 mech mod :(

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:22 PM
hasil survey sy buat kt uptown shah alam harga rm95 togel balik buat sendiri
kat kedai cina yg tnya semalam tu rm 12o siap pasang skali....
apa kata lu bro.....:)paid:)paid


...kira dah murah tu beb ... yg rm 120 tu bateri berapa biji , tank jenis apa dia bagi... ?

tricker_9496
28-02-2013, 05:23 PM
alang2 esok cobra n bully tank masuk,beli utk diri sndri skali la camni :D

:eek:

terbaik.:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:23 PM
hasil survey sy buat kt uptown shah alam harga rm95 togel balik buat sendiri
kat kedai cina yg tnya semalam tu rm 12o siap pasang skali....
apa kata lu bro.....:)paid:)paid


..ini tank atau agat + ?

danzig_08
28-02-2013, 05:24 PM
ni info aku dpt kt forum lain
copypaste

Again, it's not about the wraps or coils, it's the LENGTH of the kanthal wire. Ini pasal resistance jer, more coils on mesh surface tue lain citer sebab ader yg claimed lagi banyak coil lagi berasap.
Rujuk kat sini:
http://www.discountvapers.com/kanthal-a1-wire-resistance-chart/

Kalau nak dapat 2.4Ohm resistance kat AGA-T you, ukur dan potong 2 Inch (2 x 1.2 Ohms)
Guner seluruh wire tue buat wrap kat mesh, pas tue test resistance kat PV yg boleh ukur resistance or Multimeter.

Refer to this Chart for reference:
https://store-549f5.mybigcommerce.com/product_images/uploaded_images/voltagechart-lg.jpg

Remember it's not about how many wraps but how LONG the resistance wire you're using to wrap your mesh.
AWG(American Wire Gauge)
Higher Number = Thinner Wire, more resistance. (34, 35, 36, 37, 38, etc)
Lagi pendek diperlukan utk dpt Ohm, hence 'Twisted Kanthal' method .

Lower Number = Thicker Wire, lesser resistance. (32, 31, 30, 29, etc)
Lagi panjang wire diperlukan utk dpt Ohm dikehendaki.

tricker_9496
28-02-2013, 05:25 PM
nak tanya,untuk DS mod yg aku baru pakai ni
aku pakai bateri jnis kontot. 1 biji 900mah,
pakai tank vivi 2.8ohm.
bile masuk 2batery ( jadi 1800mah) abis rasa hangit
pakai 900 ok sket tp flavor xbpe rasa.
ke elok aku trus kan ke genesis tank yang mampu menanggung arus yg kuat ?
newbie dalam arena pomen2 mech mod :(

kalo x silap, bile 2 bateri volt jd double. btolkn kalo silap.

arpergiosdurb
28-02-2013, 05:25 PM
..ini tank atau agat + ?

AGA-T bro.....mahal x?:-?

arpergiosdurb
28-02-2013, 05:29 PM
nak tanya,untuk DS mod yg aku baru pakai ni
aku pakai bateri jnis kontot. 1 biji 900mah,
pakai tank vivi 2.8ohm.
bile masuk 2batery ( jadi 1800mah) abis rasa hangit
pakai 900 ok sket tp flavor xbpe rasa.
ke elok aku trus kan ke genesis tank yang mampu menanggung arus yg kuat ?
newbie dalam arena pomen2 mech mod :(

vote for AGA-T bro hehehe:)paid:)paid

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:30 PM
AGA-T bro.....mahal x?:-?

.. tank glass pyrex atau poly karbon ? klu glass kira bolehlah standart harga rm 120.00tu..

arpergiosdurb
28-02-2013, 05:32 PM
.. tank glass pyrex atau poly karbon ? klu glass kira bolehlah standart harga rm 120.00tu..

x pasti plak bro...
yg rupa dia mcm ni kan http://safercigsblog.info/wp-content/uploads/2013/01/AGA-T2GLASSTANKSS-300x247.jpg

die yg mn lg bagus pyrex atau poly karbon ?

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:33 PM
bro nak tanya..bro pakai aga t+ pyrex..glass pyrex tu bergerak2 x?
kwn punya gerak2 dan membuatkan leaking..mcm mn caranya?

lg 1..drip tip utk aga t+ ni x semua drip tip bole masuk e..?\
tq boss


..ikat skru tak cukup kuatlah tu atau ada getah yg tak pasang...

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:35 PM
x pasti plak bro...
yg rupa dia mcm ni kan http://safercigsblog.info/wp-content/uploads/2013/01/AGA-T2GLASSTANKSS-300x247.jpg

die yg mn lg bagus pyrex atau poly karbon ?


..tanya seller tu , pyrex atau biasa ... poly tu macam plastik , pyrex macam kaca lutsinar..

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:37 PM
x pasti plak bro...
yg rupa dia mcm ni kan http://safercigsblog.info/wp-content/uploads/2013/01/AGA-T2GLASSTANKSS-300x247.jpg

die yg mn lg bagus pyrex atau poly karbon ?



...pyrex lagi bagus ...poly macam mudah ada kesan retak2/pecah klu lama pakai..

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:42 PM
kalo x silap, bile 2 bateri volt jd double. btolkn kalo silap.


...mah dgn volts lain kot ...

arpergiosdurb
28-02-2013, 05:43 PM
...pyrex lagi bagus ...poly macam mudah ada kesan retak2/pecah klu lama pakai..

tq bro...nice n good info....stg blik nnt p sambaq 1...
ni penangan racun kawan2 la ni adoi.....:((

ceklifxsniper
28-02-2013, 05:47 PM
tq bro...nice n good info....stg blik nnt p sambaq 1...
ni penangan racun kawan2 la ni adoi.....:((


...dah guna tank genesis , lepas ni kena study recoil mesh dgn kanthal lak.. kepala pun ikut berasap nak setting ...wakakaka..

damaiG
28-02-2013, 05:48 PM
ni info aku dpt kt forum lain
copypaste

Again, it's not about the wraps or coils, it's the LENGTH of the kanthal wire. Ini pasal resistance jer, more coils on mesh surface tue lain citer sebab ader yg claimed lagi banyak coil lagi berasap.
Rujuk kat sini:
http://www.discountvapers.com/kanthal-a1-wire-resistance-chart/

Kalau nak dapat 2.4Ohm resistance kat AGA-T you, ukur dan potong 2 Inch (2 x 1.2 Ohms)
Guner seluruh wire tue buat wrap kat mesh, pas tue test resistance kat PV yg boleh ukur resistance or Multimeter.

Refer to this Chart for reference:
https://store-549f5.mybigcommerce.com/product_images/uploaded_images/voltagechart-lg.jpg

Remember it's not about how many wraps but how LONG the resistance wire you're using to wrap your mesh.
AWG(American Wire Gauge)
Higher Number = Thinner Wire, more resistance. (34, 35, 36, 37, 38, etc)
Lagi pendek diperlukan utk dpt Ohm, hence 'Twisted Kanthal' method .

Lower Number = Thicker Wire, lesser resistance. (32, 31, 30, 29, etc)
Lagi panjang wire diperlukan utk dpt Ohm dikehendaki.

wah inlu ni terbaik.. mudah nak faham guna 32awg nk dapat 2ohm lebih kurang 1 inci setengah punya panjang balut sampai habis kt mesh tu. :)cgrock

arpergiosdurb
28-02-2013, 05:57 PM
...dah guna tank genesis , lepas ni kena study recoil mesh dgn kanthal lak.. kepala pun ikut berasap nak setting ...wakakaka..

mmg susah ka bro nak set aga t ni :-?

-RIZUAN-
28-02-2013, 06:06 PM
sapa2 kaki pelahap liquid tapi tk kisah apa brand aku sarankan tastemore jer...50ml baru rm40...janji berkepoi jugak:)):))..
tapi kalau duit lebih tu tkper la nak main apa liquid pun

trigger_86
28-02-2013, 06:10 PM
sapa2 kaki pelahap liquid tapi tk kisah apa brand aku sarankan tastemore jer...50ml baru rm40...janji berkepoi jugak:)):))..
tapi kalau duit lebih tu tkper la nak main apa liquid pun

haha. ko dah beli ker ? aku terbeli 30ml chocolate. peh tah hape rase pelik2. skang buat bakar mesh. skali picit mmg saje picit berlebih-lebihan.

-RIZUAN-
28-02-2013, 06:23 PM
haha. ko dah beli ker ? aku terbeli 30ml chocolate. peh tah hape rase pelik2. skang buat bakar mesh. skali picit mmg saje picit berlebih-lebihan.

tatsemore la liquid pertama aku...org lain kata sekat kat tekak tapi aku rasa tekak aku dh seal dgn konkrit kot..jadi aku teruskan

raikko5
28-02-2013, 06:29 PM
tatsemore la liquid pertama aku...org lain kata sekat kat tekak tapi aku rasa tekak aku dh seal dgn konkrit kot..jadi aku teruskan

aku layan jer.... redbull dan blueberry tastemore.
(ambik yg 30mg punya).....
then.. tune ler sikit2.. dgn liquid yg 'cari_makan' jual tu....:D:D:)cgrock

barzunkhair
28-02-2013, 07:14 PM
aku baru angkat Liqua coffee ngan energy drink.. xngam ngan tekak aku... so sapa2 area melaka yg nak test liquid nie boleh COD ngan aku... kira murah2 sudah..

cikguemran
28-02-2013, 07:37 PM
Tahniah kepada buyer2 dr Malaysia yg dpt order Juggernaut dari 310vapers.com jam 11am td (7.00 pm PST)
aku kurang bernasib baik walaupun item dh dpt dlm cart,bila nk buat byran..out-of-stock..
mgkin rezeki aku pd mech mod lain pulak..

ezgreen
28-02-2013, 07:39 PM
salam..mau tnya, dekang liqud ok ke..

arpergiosdurb
28-02-2013, 08:01 PM
salam..mau tnya, dekang liqud ok ke..

dekang lychee sedap sampai ke tekak :)cgrock

silentkiller
28-02-2013, 08:01 PM
..ikat skru tak cukup kuatlah tu atau ada getah yg tak pasang...

bro nk guna ap utk ketatkan 3skrue y kat batang tengah2 tu?

lg 1 nape ssh sgt dawai tu nak selit kat skrue y ats sekali..
ad cara mudah x?
tadi geram sgt..sy pakai dua skrue je..

lps tu try sedut..tapi rasa kosong gila..
mcm xde asap..tp bila buka tudung dy..nampak je asapnya..

sori bnyak pula soalan..:D

ezgreen
28-02-2013, 08:13 PM
dekang lychee sedap sampai ke tekak :)cgrock

tq..ble try la klu gitu....

sangbadut
28-02-2013, 08:16 PM
salam..mau tnya, dekang liqud ok ke..

Flavor ni subjektif.Setengah orang xley masuk ngan Liqua , setengah plak rasa Liqua kena ngan tekak hehehe.Lain orang lain rasa bro.Kena try yang mana satu berkenan di tekak :D:D:D

oman
28-02-2013, 08:20 PM
aku try hanseng melon, gatai plak tekak...

pekat sgt kot hanseng nie....

sangbadut
28-02-2013, 08:27 PM
Barang-barang yang dijangka tiba seawal bulan March :
1)Smok R-Tank
2)Vivi Nova V5 Chrome Colour
3)Clone Odysseus Tank
4)3Clip Pro
5)NCR 18650 3400mAh battery (terbaik pakai kat Evic dll mod)
6)Nitecore Sysmax i2 Charger

Pertengahan bulan March :
1)Joyetech Evic - Special price for group buy.Untuk Kedai Vapers members only.No deposit , no upfront.Harga lebih sikit je dari group buy cuma barang ready stock tak perlu tunggu.Hanya limit pada 10 set per group.Detail dan instruction akan diberitahu kemudian.

Penghujung bulan March :
4)Aga S Tank
5)Aga T+ Tank


Iklan sikit ahahaha :D:D:D

788
28-02-2013, 08:41 PM
Clone odyseus tank tu brape rega??
Dia serupa cobra/r-tank ke?

lypaz
28-02-2013, 08:48 PM
nak tanya,untuk DS mod yg aku baru pakai ni
aku pakai bateri jnis kontot. 1 biji 900mah,
pakai tank vivi 2.8ohm.
bile masuk 2batery ( jadi 1800mah) abis rasa hangit
pakai 900 ok sket tp flavor xbpe rasa.
ke elok aku trus kan ke genesis tank yang mampu menanggung arus yg kuat ?
newbie dalam arena pomen2 mech mod :(

kau letak 2 biji battery kontot tu dah jadi 7.4v dah...bukan hangit lagi dah rentung dah tu...:))

eddieceng
28-02-2013, 09:15 PM
bro nk guna ap utk ketatkan 3skrue y kat batang tengah2 tu?
,
lg 1 nape ssh sgt dawai tu nak selit kat skrue y ats sekali..
ad cara mudah x?
tadi geram sgt..sy pakai dua skrue je..

lps tu try sedut..tapi rasa kosong gila..
mcm xde asap..tp bila buka tudung dy..nampak je asapnya..


sori bnyak pula soalan..:D

Cari washer sama size ngan btg tu..dua bijik..cr kat kedai kereta remote biasa ada..senang utk kepit wayar tu
Rasa kosong tu sebab lubang cap ats kat penutup atas tak menghala dekat mesh atau wick..
Pakai tank apa tu...

Jeb
28-02-2013, 09:19 PM
Berminat nk jadi vapo gak nih

Jeb
28-02-2013, 09:22 PM
Boleh cdg mana2 e-cig yg boleh cod kajang bangi x.

silentkiller
28-02-2013, 09:41 PM
Cari washer sama size ngan btg tu..dua bijik..cr kat kedai kereta remote biasa ada..senang utk kepit wayar tu
Rasa kosong tu sebab lubang cap ats kat penutup atas tak menghala dekat mesh atau wick..
Pakai tank apa tu...

bila da pakai washer tu da xperlu pakai skrue tu lg ker?

kalau pakai 2 biji skrue saje bole ke tak ek?
ke nnt ad kekurangan..huhu

pakai aga t+..br nak blja pakai tank genesis..:D

tq bro:)paid

protozuaqs
28-02-2013, 09:55 PM
gaji bulan depan jer la amik mech mod....

Jiraiya-sama
28-02-2013, 10:02 PM
review lagi bro ejuice cikang...perasa apa lagi yang best?...cold raspberry ade ke?..rasa macam nak try...:)paid:)paid:)paid

Br try honeydew td member aku nyer. Rs manis gak as expected. Asap agak kasar terasa cam wap air sangkut kt kerongkong. Utk lyn skit2 mmg ok tp kalo nk overdose pakai Cikang ni cam xbrapa best. Yela cam mkn makanan manis lama2 cpt muak. Cold raspberry xde bro apa jenis berry pun xde. Yg ada perisa buah biasa2 je cam red apple, mango, peach, grape, bcurrant, honeydew, icy mint

tricker_9496
28-02-2013, 10:08 PM
...mah dgn volts lain kot ...

mah mmg bertambah tu mmg logik. tp ari tu kalo x silap ade terbaca kt lyn, sorg forumer bg tau bile double kn bateri volt pn jd double. ntah la btol ke x.

moskau12
28-02-2013, 10:20 PM
Ultrafire Rechargeable 18350 3.7v 1200 mAh Li-ion Lithium Battery x2

Trustfire Rechargeable 18350 3.7v 1200 mAh Li-ion Lithium Battery x2

Trustfire TR-001 Charger

Kesemua hanya 120. Semua baru

usrule
28-02-2013, 10:45 PM
#tawaran masih terbuka. ade sesapa lagi yg berminat nak miliki mech mod (pinoy)dipersilakan sebelum group buy ditutup..last call.
Perlukan 4 order shj lagi..

Salam. Mcm mane cara nk join ni?

ceklifxsniper
28-02-2013, 10:48 PM
apesal la akunya cobra, asyik bertukar2 ohm je... baru dapat isap sedas dua, terus low ohm


...dah ok ke belum bro ? ..selalu yg tukar2 ohm dgn sendiri disbbkan lilitan dawai bertindih2 dan tidak kemas...

ceklifxsniper
28-02-2013, 10:58 PM
bro nk guna ap utk ketatkan 3skrue y kat batang tengah2 tu?

lg 1 nape ssh sgt dawai tu nak selit kat skrue y ats sekali..
ad cara mudah x?
tadi geram sgt..sy pakai dua skrue je..

lps tu try sedut..tapi rasa kosong gila..
mcm xde asap..tp bila buka tudung dy..nampak je asapnya..

sori bnyak pula soalan..:D

...pusing dan ketatkan guna jari je pun boleh..


... dawai biar panjang sikit - senang dah buat kerja .. dah siap lilit dan ukur paras ohm , baru kerat dawai yg bterlebih tu..


... skru atas tu sepatutnya ada 3 biji , klu cuma ada 2 , dawai akan senget semasa skru ..cuba tengok kat spare part yg ada tu , kekadang skru ada dlm tu ..

tricker_9496
28-02-2013, 11:03 PM
...dah ok ke belum bro ? ..selalu yg tukar2 ohm dgn sendiri disbbkan lilitan dawai bertindih2 dan tidak kemas...

skrg bro jd otai genesis tank la. terbaik. :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

ceklifxsniper
28-02-2013, 11:06 PM
skrg bro jd otai genesis tank la. terbaik. :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock


... huhuhuuu , tolong sekadar yg tahu jer bro.. :D

The Ripper
28-02-2013, 11:06 PM
Salam. Mcm mane cara nk join ni?

Bro gi ke web : myvape.in
Kat situ bro boleh pilih mod jenis mana yg berkenan di hati..
Lepas tu ikut arahannye..then klik 'save my order' (utk international customer).
Tggu emel pengesahan dr admin tu.
Dpt no order, inform aku..jgn buat byran lagi.

tricker_9496
28-02-2013, 11:09 PM
... huhuhuuu , tolong sekadar yg tahu jer bro.. :D

ade lg 1 yg sy perasan bro. pin tgh positif terminal tu kalo tenggelam sgt pun bleh jd ohm berubah2. silap2 terus x leh detect. hari bi br kena. seal kt btg tgh tank tu cpt rosak la.~X(~X(~X(~X(

ceklifxsniper
28-02-2013, 11:15 PM
mah mmg bertambah tu mmg logik. tp ari tu kalo x silap ade terbaca kt lyn, sorg forumer bg tau bile double kn bateri volt pn jd double. ntah la btol ke x.

...dah betulah tu ... macam lampu suluh guna sebiji bateri dgn 3 biji bateri , yg 3 biji bateri lagi terang tapi mentol cepat terbakar klu ohmnya tak sesuai ..

ceklifxsniper
28-02-2013, 11:17 PM
ade lg 1 yg sy perasan bro. pin tgh positif terminal tu kalo tenggelam sgt pun bleh jd ohm berubah2. silap2 terus x leh detect. hari bi br kena. seal kt btg tgh tank tu cpt rosak la.~X(~X(~X(~X(



...kurang jelas ayat tu bro...:-?

tricker_9496
28-02-2013, 11:17 PM
...dah betulah tu ... macam lampu suluh guna sebiji bateri dgn 3 biji bateri , yg 3 biji bateri lagi terang tapi mentol cepat terbakar klu ohmnya tak sesuai ..

ye. sbb tu mencabar kalo pakai mech mod ni. tp syahdu je kalo setting cantik. ari ni dh boleh join geng mech mod. br je lps swap suke sama suke antara vmax ngan kts mod. evic trus diberi cuti panjang.:p:p:p:p

Jiraiya-sama
28-02-2013, 11:20 PM
itaste aku terjatuh di tgh jln masa bwk moto pg td blk keja ngantuk sgt xsedar tau2 sampai umah dh xde :'( kembali menghisap Pall Mall Lights.. Tgh memikirkan nk beli jenis apa plak. Ada apa2 cdgn x harga dlm 200 ke..

tricker_9496
28-02-2013, 11:21 PM
...kurang jelas ayat tu bro...:-?

hari ni br kena. masukkn cobra clone kt kts mod, terus x bakar. igt mod tu problem. tukar ke evic pn x detect gak. skali tgk pin tgh tu tenggelam sgt. adjust skit dan try kt kts mod, trus melekat x nk lpskn. tu psl evic kena cuti panjang. br tau bestnye mech mod ni.

Jiraiya-sama
28-02-2013, 11:22 PM
ye. sbb tu mencabar kalo pakai mech mod ni. tp syahdu je kalo setting cantik. ari ni dh boleh join geng mech mod. br je lps swap suke sama suke antara vmax ngan kts mod. evic trus diberi cuti panjang.:p:p:p:p

KTS Telescopic best ke bro. Cer citer skit

butterfingers
28-02-2013, 11:22 PM
itaste aku terjatuh di tgh jln masa bwk moto pg td blk keja ngantuk sgt xsedar tau2 sampai umah dh xde :'( kembali menghisap Pall Mall Lights.. Tgh memikirkan nk beli jenis apa plak. Ada apa2 cdgn x harga dlm 200 ke..

aq ada ni nk letgo..rm100 je..body saje..
http://s4.postimage.org/5x2lc8yel/IMG_20130223_130321.jpg