PDA

View Full Version : Santai cara nak bawak masuk senapang angin dari indonesia


wss54
11-12-2012, 10:15 AM
HArap member2 bulih tolong,,CAra nak bawak masuk senapang angin dari indonesia, kalau ada secara halal ke haram ke, ikut la cara mana sekalipun bgtau la saya, pm saya. Saya sedia membyar perkhidmatan

zkry
11-12-2012, 10:20 AM
.

ada gambo tak TT, nak tau juga macam mana rupa senapang angin tu...

:-?:-?

ohsem
11-12-2012, 10:21 AM
setau den ramai org buek sendiri je... jarang jumpo yg seludup2 ni..

azanney
11-12-2012, 10:21 AM
bahaya tak senapang angin ni?

syedungu
11-12-2012, 10:28 AM
kenapa tak bagi PATI indon sejuta rupiah, mereka tau lah buat tu, nak seludup senapang ke pistol ke m16 ke cewek indon ke, mcm2 ada....

PainKiller
11-12-2012, 10:33 AM
.

ada gambo tak TT, nak tau juga macam mana rupa senapang angin tu...

:-?:-?

tengok sini..http://www.google.com.my/search?num=10&hl=en&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=890&q=senapang+angin+indonesia&oq=senapang+angin&gs_l=img.1.2.0l10.157.4470.0.6917.14.11.0.3.3.0.20 1.1366.4j6j1.11.0...0.0...1ac.1.snENrof3gJ4

wss54
11-12-2012, 10:34 AM
http://i859.photobucket.com/albums/ab158/wnkk/senapan-angin-sharp-goppul-night-furry-wwwindosnipercom.jpg



ni rupa dia

dominator
11-12-2012, 10:34 AM
airsoft la ni.... ni kalau kene tangkap.. makan x habis oii...

>>website jual airsoft<< (http://www.airsplat.com/)

wss54
11-12-2012, 10:35 AM
dah beli tapi ada kat batam, susah nk bawak masuk sbb kena cek kastam malaysia, kastam sana lepas je

Luqmanul Hakim
11-12-2012, 10:36 AM
Nanti saya cuba tanya rakan saya, sebab sebelum nie, dia pernah turun ke Indonesia untuk deal tokek, mungkin dia tahu...

Luqmanul Hakim @ CariGold.com

wss54
11-12-2012, 10:37 AM
bukan airsoft bro,,,yg ni air rifle, bulih tembak jarak 150 meter, guna wat berburu

wss54
11-12-2012, 10:38 AM
Nanti saya cuba tanya rakan saya, sebab sebelum nie, dia pernah turun ke Indonesia untuk deal tokek, mungkin dia tahu...

Luqmanul Hakim @ CariGold.com
tq bro, kalau ada nnti PM, deal harga

doctor_who
11-12-2012, 10:43 AM
fuhh cun senapang nie :">

puyuk
11-12-2012, 10:49 AM
dah beli tapi ada kat batam, susah nk bawak masuk sbb kena cek kastam malaysia, kastam sana lepas je

cantik airsoft cm lam gambo 2...bpe bro bli???
org kg tok ak kn tgkp bru ni, da la keje cgu...
utk ttop kes, tpakse 'merasuah' utk ttop kes...klw x, abesla jwtan cgu 2...katenye puluhan ribu jgk dibayar utk ttop kes 2...

syahays
11-12-2012, 10:50 AM
http://i859.photobucket.com/albums/ab158/wnkk/senapan-angin-sharp-goppul-night-furry-wwwindosnipercom.jpg



ni rupa dia

wahhh..lawa...:)paid:)paid:)paid

juweialhaj
11-12-2012, 10:53 AM
kenapa tak guna senapang betul je utk berburu?

amik lesen je kan.

susah ke nak amik lesen tu tt?

wss54
11-12-2012, 10:57 AM
nak amik lesen senapang betul susah sangat bro, kena ada kebun berekar2, medical cek up doktor lagi, dll. Tapi yg aku pelik cina senang lak dapat senapang betol, aku tau sbb kawan aku kerja kat kompeni supply senjata api kat kl,

aqhaziq
11-12-2012, 10:57 AM
cantik airsoft cm lam gambo 2...bpe bro bli???
org kg tok ak kn tgkp bru ni, da la keje cgu...
utk ttop kes, tpakse 'merasuah' utk ttop kes...klw x, abesla jwtan cgu 2...katenye puluhan ribu jgk dibayar utk ttop kes 2...

makan xabis la kalau kena#:-S#:-S#:-S

bila la gomen nak lulus lesen utk mende alah ni..:-?:-?

TT
11-12-2012, 11:07 AM
dah beli tapi ada kat batam, susah nk bawak masuk sbb kena cek kastam malaysia, kastam sana lepas je

mtk r tekong bwk..kt teluk ramunia tu bsepah tekong indon

wss54
11-12-2012, 11:14 AM
mtk r tekong bwk..kt teluk ramunia tu bsepah tekong indon
tq bro, akan aku cuba tanya

summ_pitt
11-12-2012, 11:18 AM
mantap la idaman tt. Saya pernah test yang macam senapang biasa..area kelantan..hello la kawan2 kalu ada area sana

zahiruddin
11-12-2012, 11:25 AM
nak jugak lah kalau camni

TT
11-12-2012, 11:29 AM
tq bro, akan aku cuba tanya

klo dh kt batam tu jumpa sape2 org msia mesti tau punye..cari yg selekeh2 sikit muke gelap ala2 nelayan tu cnfirm tekong..klo putih melepak menipula die keje nekong :))

sana jgn risau clear..polis sna lg kuat rasuah

wss54
11-12-2012, 11:45 AM
klo dh kt batam tu jumpa sape2 org msia mesti tau punye..cari yg selekeh2 sikit muke gelap ala2 nelayan tu cnfirm tekong..klo putih melepak menipula die keje nekong :))

sana jgn risau clear..polis sna lg kuat rasuah
hahahaha,,,,memang bro,,sy cari nnti..

ohsem
11-12-2012, 11:48 AM
bahaya tak senapang angin ni?

uiii.. ni kalu kono tembak kito pun buleh mati jang oi.. bahayo ni.. samo bahayo cam senapang biaso.. itu pasal jgn kantoi ngan penguasa.. kalu tak masak.. :D

liverpool
11-12-2012, 11:50 AM
Apa susah... Hantar part by part guna pos la tt...

wss54
11-12-2012, 11:58 AM
Apa susah... Hantar part by part guna pos la tt...
x boleh bro,,,pihak penguasa tau, dah mmg kerja diaorang gitu

joee
11-12-2012, 12:00 PM
http://i859.photobucket.com/albums/ab158/wnkk/senapan-angin-sharp-goppul-night-furry-wwwindosnipercom.jpg



ni rupa dia

perghh dh mcm sniper dlm counter strike :)):)):))

-RIZUAN-
11-12-2012, 12:03 PM
jaga2....akta dia sama jer ngan pistol/senapang btl..
alang2 baik beli senapang btl

perantauan
11-12-2012, 12:06 PM
bahaya woo kalau kantoi

cilox
11-12-2012, 12:09 PM
aku ada sorang supplier yang dah bawa masuk barang ke malaysia.. tapi price ribu-ribu..you sanggup ke bayar?

wss54
11-12-2012, 12:11 PM
aku ada sorang supplier yang dah bawa masuk barang ke malaysia.. tapi price ribu-ribu..you sanggup ke bayar?
bulih,,,tapi PM saya, tak pun bagi no pon dia, tapi PM la, kalau kena ngan harga saya ok je

juweialhaj
11-12-2012, 12:13 PM
bulih,,,tapi PM saya, tak pun bagi no pon dia, tapi PM la, kalau kena ngan harga saya ok je

tt dah boleh ber pm pm ke? :-?

malikul_malik
11-12-2012, 12:14 PM
tu dia sanggup bayar tu ribu2...baik gi siam beli senjatapi trus lagi berbaloii2..wat masuk sendri jer dari sana ikot klate...kalau kena tangkap pun sama dah akta dia...kategori senjata berbahaya...

KarimDaud
11-12-2012, 12:16 PM
http://i859.photobucket.com/albums/ab158/wnkk/senapan-angin-sharp-goppul-night-furry-wwwindosnipercom.jpg



ni rupa dia

Smart design ni, kt umh aku biasa je homemade punya. Boleh la wat g menembak ayam hutan tupai ke. Jgn salah guna sudah kantoi sendiri mau igt hehe

Mr Ozu
11-12-2012, 12:16 PM
kenapa tak guna senapang betul je utk berburu?

amik lesen je kan.

susah ke nak amik lesen tu tt?

huhuhui..bkn kerja senang bos nk amek lesen senjata api..#:-S

kalau snang, aku dh lama p amek..#:-S

Siddique87
11-12-2012, 12:22 PM
tt kna bnyak berkawan baru ado lobang2 hehe

wss54
11-12-2012, 12:37 PM
tt kna bnyak berkawan baru ado lobang2 hehe
ni nak tanya kawan2 la ni,,,kot ada lobang2...hih hih hih

blindclownx
11-12-2012, 12:38 PM
kt borneo ada...tapi design xpnah tgk

hairi86
11-12-2012, 12:39 PM
pakcik aku penah lepas bwk msk pump gun ni..cara die...ko baraikn dlu...pastu bwk masuk part2 besi je ( cm silinder die tu )...yg part laras blkg tu buang...smpi malaysia buat sendiri...custom made...yg penting silinder die je....

wss54
11-12-2012, 12:42 PM
terima kasih yg memberi pendapat dan cara2 , akan aku cuba wat masuk

tok_jogho
11-12-2012, 01:18 PM
cuba cari member yg keje tldm....

desmoquattro
11-12-2012, 01:20 PM
senapang angin kalau kantoi mau kena tidor lokap, ni bukan airsoft punya. ini adalah salah dan termasuk dlm senjata api. setahu saya, senapang angin tidak pernah di sahkan di Malaysia. sila hati2.

ahchan
11-12-2012, 01:24 PM
ssh sgt beli je marker paint ball
kasi up dia punye pressure
:D

wss54
11-12-2012, 02:23 PM
senapang angin kalau kantoi mau kena tidor lokap, ni bukan airsoft punya. ini adalah salah dan termasuk dlm senjata api. setahu saya, senapang angin tidak pernah di sahkan di Malaysia. sila hati2.
ma kasih atas nasihat,,,guna nak wat tembak kera2 kat kebun je, InsyaAllah,,akan berhati2..

azanney
11-12-2012, 07:59 PM
uiii.. ni kalu kono tembak kito pun buleh mati jang oi.. bahayo ni.. samo bahayo cam senapang biaso.. itu pasal jgn kantoi ngan penguasa.. kalu tak masak.. :D

pergh dahsyat....

hairy84
11-12-2012, 08:13 PM
senapang angin ke airsoft? kalau senapang angin mcm org g memburu tu selalu org buat sendiri je....

TT
11-12-2012, 08:21 PM
line pengerang xclear ni..ade kes hijack kapal

wss54
12-12-2012, 10:05 AM
iyo ko...?

bypass
15-12-2012, 08:17 PM
senapang angin kalau kantoi mau kena tidor lokap, ni bukan airsoft punya. ini adalah salah dan termasuk dlm senjata api. setahu saya, senapang angin tidak pernah di sahkan di Malaysia. sila hati2.
Harap yang ni bukan TT.
Dua Beradik Ditahan Miliki Senapang Buatan Sendiri


KUANTAN, 15 Dis (Bernama) -- Dua orang adik- beradik ditahan kerana memiliki senapang buatan sendiri bagi memburu ayam hutan di kebun kelapa sawit di Sungai Ruan, Raub semalam.

Polis turut merampas 88 biji guli yang digunakan untuk menembak ayam tersebut.

Ketua Polis Daerah Raub, Supt Wan Mohd Samsuddin Wan Osman berkata kedua-duanya yang berumur 30 dan 40 tahun ditahan kira-kira pukul 7 malam Jumaat selepas pihak polis mendapat maklumat dari orang awam.

Beliau memberitahu Bernama kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 36 Akta Senjata 1960 yang jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman satu tahun penjara atau denda tidak lebih RM5,000 atau kedua-duanya sekali.

-- BERNAMA

none
15-12-2012, 08:31 PM
tt ni tgh under cover ke?
cari org yg bwk masuk senapang ni...
awas warga cg...:eek::eek:

azlalchedin
15-12-2012, 08:42 PM
mu cari je org dalam ....

hidupbaru79
15-12-2012, 09:24 PM
sape2 nak beli benda ni xyah beli kt indon pun...
boleh beli dgn aku..

hehehe...

susah2je
15-12-2012, 09:37 PM
airsoft la ni.... ni kalau kene tangkap.. makan x habis oii...

>>website jual airsoft<< (http://www.airsplat.com/)

Alah takdalah kena penjara seumur hidup atau ditembak mati oleh skuad penembak.. :D

Untuk FYI TT, jika anda ditangkap memiliki senapang angin anda boleh didakwa di bawah Seksyen 36 (1) Akta Senjata Api 1960 dan jika sabit kesalahan boleh dipenjarakan selama setahun di penjara Sg.Buluh atau denda RM5,000 atau kedua-duanya sekali.

LoBye
15-12-2012, 09:57 PM
Alah takdalah kena penjara seumur hidup atau ditembak mati oleh skuad penembak.. :D

Untuk FYI TT, jika anda ditangkap memiliki senapang angin anda boleh didakwa di bawah Seksyen 36 (1) Akta Senjata Api 1960 dan jika sabit kesalahan boleh dipenjarakan selama setahun di penjara Sg.Buluh atau denda RM5,000 atau kedua-duanya sekali.

jarang sekali kono penjara..ikut mood majistret..biaso kalo yg kono tngkp memiliki senapang angin nih..denda rm800/ je.. :D:D

Suria Perkasa Hitam
15-12-2012, 10:03 PM
Memburu best ni.. Tp ayam hutan n
Burung2.. Cuba masuk utube air rifle.. Best gila..

susah2je
15-12-2012, 10:07 PM
.

ada gambo tak TT, nak tau juga macam mana rupa senapang angin tu...

:-?:-?

senapang dan saiz peluru senapang angin..

http://img717.imageshack.us/img717/2290/bigborepellets.jpg

http://img810.imageshack.us/img810/2596/post197931276944700.jpg

digunakan untuk berburu...

http://img825.imageshack.us/img825/3460/18776814.jpg

biomedik
15-12-2012, 10:19 PM
sape2 nak beli benda ni xyah beli kt indon pun...
boleh beli dgn aku..

hehehe...

serius ke ni...? ceciter ...

wss54
16-12-2012, 12:22 PM
bukan,,,ni betol2 nih

wss54
16-12-2012, 12:26 PM
tt ni tgh under cover ke?
cari org yg bwk masuk senapang ni...
awas warga cg...:eek::eek:
xde undercover la, nak guna wat jaga kebun je

GamezStar
16-12-2012, 12:37 PM
senapang angin denda sama mcm ade senapang betul..

wss54
18-12-2012, 10:53 AM
ramai pun yg ada, pandai2 la...

pailang83
18-12-2012, 11:24 AM
ni bukan dah kire senjata api dh ni? jenayah berat dh ni

faisal_moukei
18-12-2012, 01:24 PM
senapang dan saiz peluru senapang angin..

http://img717.imageshack.us/img717/2290/bigborepellets.jpg


Salaam,...

Dua bijik peluru yg kecik belah depan tu ada dalam koleksi bapak den..
Siap ada berbekas˛ lagi..
Made in UK/Germany.. mahal oo..
Yg INDON mari tak berapa bagus.. boleh buat barrel jem..
Nangis la nak kena ganti barrel baru.. dah la susah nak dapat..
:D

yg mencari rezeki
faisal_moukei

farr1z
18-12-2012, 01:25 PM
rumah saya ada satu
DIY punya
terbaik
tak pernah menghampakan tembak monyet
peluru guli

pashaok
18-12-2012, 01:52 PM
benda bahaya ni kena tangkap baru tau, menangis kang

frossonice
18-12-2012, 02:01 PM
Masalahnya walaupun airsoft/air gun, tapi masih design ikut senapang betul. Senang je la kantoi. Cuba kreatif sikit buat design 'ranggi' atau nampak macam pistol mainan budak-budak, macam Nerf ke. Silap-silap polis gelak je nanti. :D

skyside
18-12-2012, 02:02 PM
apa kegunaan senanpang ni.
memburu cicak ke?:))

Don Malaya
18-12-2012, 02:05 PM
hati2 wehh....airsoft nie kategori jenayah berat..memiliki....baik amik lesen je ..kan senang

wss54
18-12-2012, 03:43 PM
Salaam,...

Dua bijik peluru yg kecik belah depan tu ada dalam koleksi bapak den..
Siap ada berbekas˛ lagi..
Made in UK/Germany.. mahal oo..
Yg INDON mari tak berapa bagus.. boleh buat barrel jem..
Nangis la nak kena ganti barrel baru.. dah la susah nak dapat..
:D

yg mencari rezeki
faisal_moukei
waaa...bagus gak ko nih, ada masa nak gi jalan2 rumah ko la, bulih gi berburu samo2...

jibril
18-12-2012, 11:57 PM
lecture aku dulu ada bgtau yg dye penah beli kt indon
caranya
dye baraikn satu2
dan setiap part dye letak dlm beg yang berlainan dan dibungkus mcm hadiah
dan tu la dye buat setiap kali dye g sana
xtau la da brape byk koleksi beliau

mrkuyo87
19-12-2012, 11:32 PM
bang3!!!!!

wss54
31-12-2012, 10:47 AM
x bunyi pun kalu tembak

CRT
12-01-2013, 07:29 AM
perghhh...akta senjata api nie bro..penalti berat...

wss54
14-01-2013, 01:58 PM
sikit2 je nih, bukan wat tembak org. suka2 je

akmaal_flux11
14-01-2013, 02:04 PM
X ponah buek la...mohon lesen senjata api penah lar

tanpanamaselamanya
18-02-2013, 11:13 AM
Gejlok .177 PCP Air Rifle available

peel
18-02-2013, 11:17 AM
Aku berani pegang pistol air je...hehe

gUiTaR_tErBiAr
21-02-2013, 12:42 PM
Salaam,...

Dua bijik peluru yg kecik belah depan tu ada dalam koleksi bapak den..
Siap ada berbekas˛ lagi..
Made in UK/Germany.. mahal oo..
Yg INDON mari tak berapa bagus.. boleh buat barrel jem..
Nangis la nak kena ganti barrel baru.. dah la susah nak dapat..
:D

yg mencari rezeki
faisal_moukei
cucuk pakai hanger bju bro..kompom keluar..:D

Azmi^_^Penang
21-02-2013, 12:49 PM
TT tu nak jadi pemborong ker?
Saya akan jadi pembeli

wss54
21-02-2013, 12:59 PM
Gejlok .177 PCP Air Rifle available

gejlok susah nak guna

gUiTaR_tErBiAr
21-02-2013, 01:00 PM
sikit2 je nih, bukan wat tembak org. suka2 je

Btul ni tt..jadilah pemilik yg berhemah..aku tau apa yg tt rasa..kalau da btul2 minat tu,mmg teringin sgt2 nak memiliki benda ni..good luck tt..:D:D:D

gUiTaR_tErBiAr
21-02-2013, 01:03 PM
gejlok susah nak guna
jgn tengok gejluk ni sebelah mata..dia mcm semi auto ni..memang power..:)paid:)

wss54
21-02-2013, 01:06 PM
power tu mmg power, cuma sistem pam dia tu susah. terbaik mmg gejluk la..

exofx
21-02-2013, 01:07 PM
cina mudah je orang kata dapat lesen senjata api.. kes dorg duit banyak kut. nak buat jaga harta.

mumin
21-02-2013, 01:07 PM
Yang ni boleh tt?

http://www.mudah.my/Senapang+bullet-20372241.htm

:D:D:D:D

wss54
21-02-2013, 01:10 PM
Yang ni boleh tt?

http://www.mudah.my/Senapang+bullet-20372241.htm

:D:D:D:D

hahaha...yg x best la...

juggernout
21-02-2013, 01:11 PM
Yang ni boleh tt?

http://www.mudah.my/Senapang+bullet-20372241.htm

:D:D:D:D

kalau tepat tembak x apalaa bro

ni peluru plastik bila angin kuat sikit lari melencong

lagi satu aku penah kena ni cuma lebam aja mcm paintball

gUiTaR_tErBiAr
21-02-2013, 01:12 PM
power tu mmg power, cuma sistem pam dia tu susah. terbaik mmg gejluk la..

pasal pump dia mmg susah la..x smart..aku stuju..tpi pasal power n jarak,mmg gejluk punya..

wss54
21-02-2013, 01:14 PM
pasal pump dia mmg susah la..x smart..aku stuju..tpi pasal power n jarak,mmg gejluk punya..

bro punya gejluk ke?

wss54
21-02-2013, 01:15 PM
Yang ni boleh tt?

http://www.mudah.my/Senapang+bullet-20372241.htm

:D:D:D:D

tembak cicak dlm rumah bulih la....:eek:

gUiTaR_tErBiAr
21-02-2013, 01:18 PM
hahaha...yg x best la...

yg ni aku ada dulu..tpi da hancur..made in china..low quality plastik..kuat mmg kuat jgk la..kat mudah tu ckp bleh tmbak monyet dan tupai,hehehe..aku x pecaya la..:))

gUiTaR_tErBiAr
21-02-2013, 01:22 PM
hope dpt berburu bersama..

zed82
23-05-2013, 10:20 AM
Berminat jgak nak beli senapang angin indon ni.. sape ade jual bole pm saya..tq

Dewa19Kangen
15-06-2013, 01:29 PM
Berminat jgak nak beli senapang angin indon ni.. sape ade jual bole pm saya..tq

bro,tu ari ang ada pm aku pasal nie?sila pm aku bila ang dah online,this is a very fu#king serious matter,boleh aku story panjang :D

amuk293
15-06-2013, 01:38 PM
hari tu membe aku ada tunjuk senapang angin ni..dia kata dia beli kat area temerloh rasanya...harga lingkungan rm300-rm400...peluru leh g sejauh 200-400m..tu anggaran laa..hehe.aku tak minat..

zed82
17-06-2013, 09:52 PM
bro,tu ari ang ada pm aku pasal nie?sila pm aku bila ang dah online,this is a very fu#king serious matter,boleh aku story panjang :D

Salam bro... ade ape citerr tu?:o

AgK77
17-06-2013, 10:00 PM
Kalau aku ajar kau step by step bikin senapang guli/peluru paku gune sprit yang 10 kali ganda kekuatannya dr senapang angin berapa mau bayar hehe

koboygurun
15-08-2013, 05:26 PM
Kalau aku ajar kau step by step bikin senapang guli/peluru paku gune sprit yang 10 kali ganda kekuatannya dr senapang angin berapa mau bayar hehe

ko ajar aku boleh?hehehhe

Duan82
15-08-2013, 05:33 PM
Benda yg tt nak beli ni, kena memang makan tak habis. Kalau berjaya pun, tt guna kat kg ke nanti, org report..memang tak sampai 3 jam polis mari ambil, siap ambil nga tt sekali. Jadi kat member kat kelantan, polis datang ambil, nasib baik tak jadi kes. Duit habis RM5k, nak selesai kes.

ikhmal_ok
15-08-2013, 05:33 PM
nak tembak apa tu ? kalau vavi tak jalan der,,,panah lagi kuat.

desmoquattro
15-08-2013, 05:52 PM
bahaya tak senapang angin ni?

Ia diklasifikasi sebagai senjata api yang boleh membunuh. Akta kesalahan berat jika tertangkap dan boleh dihukum penjara.

silap2 dah ada org perhati dlm CG tunggu TT dpt brg jer. Sekadar menasihati, lebih2 lagi skarang byk kes bunuh kat malaysia ni.

belanja sket rupa air rifle hehe
http://203.21.74.28/pdimage/35/3300435_mz.evanixspeed.jpg

Yinsp
15-08-2013, 11:42 PM
Kena ada Lasan ke bendalah ni?