PDA

View Full Version : Perlawanan Akhir Piala FA 2013 (29 Jun 2013) - FT JDT [0][1] Kelantan, Tahniah Klate


Pages : [1] 2

TXT
11-12-2012, 01:11 AM
Piala FA Malaysia 2013 merupakan edisi ke-24 Piala FA Malaysia. Juara akan layak mendapat tempat dalam Piala AFC 2014.

Kelantan merupakan juara bertahan dalam edisi kali ini.

Pasukan

Sebanyak 30 pasukan akan menyertai pertandingan kali ini termasuk LIONSXII dari Singapura dan Preah Khan Reach dari Kemboja.

Perlawanan

Undian telah diadakan pada 10 Disember 2012.

Pusingan pertama

Kelantan dan Sime Darby masing-masing juara dan naib juara Piala FA Malaysia 2012 mendapat bye dalam pusingan pertama.

Jumaat 25 Januari

PKNS vs LIONSXII
Sarawak vs Melaka
Preah Khan Reach vs PBAPP
Kuala Lumpur vs Pos Malaysia
UiTM vs Negeri Sembilan
PDRM vs Pulau Pinang
SPA vs Terengganu
Kedah vs NS Betaria
Johor Darul Takzim vs Perak
Sabah vs Felda United
Selangor vs ATM
Johor United vs Pahang
Shahzan Muda vs Tentera Darat
T-Team vs Perlis

Pusingan kedua

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/216023_593971850628766_1703240613_n.png

Suku akhir

Perlawanan suku akhir pertama dan kedua masing-masing akan diadakan pada 6 dan 16 April 2013.

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/8023_623648167661134_671176113_n.jpg

Separuh Akhir

Perlawanan separuh akhir pertama dan kedua masing-masing akan diadakan pada 25 dan 28 Mei 2013.

Akhir

Perlawanan akhir Piala FA edisi kali ini akan diadakan pada 26 Jun 2013.

TXT
11-12-2012, 01:12 AM
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/68862_184027178408687_754167098_n.jpg

TXT
11-12-2012, 01:13 AM
saingan Piala FA makin sengit bg 2013 :)cgrock

change4thebetter
11-12-2012, 01:14 AM
Johor Darul Takzim vs Perak
Selangor vs ATM


paling menarik 1st round.

TXT
11-12-2012, 01:17 AM
Johor Darul Takzim vs Perak
Selangor vs ATM


paling menarik 1st round.

1st round dh ley tgk 2 pasukan Liga Super bakal tersingkir awal

mzak
11-12-2012, 01:26 PM
Pahang blh makan johor...:)):)):))

TXT
11-12-2012, 01:27 PM
Peteh Tranung Peteh
Tibang Titans Tibang

:)cgrock :)cgrock :)cgrock

TXT
17-12-2012, 01:59 PM
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/68862_184027178408687_754167098_n.jpg

TXT
21-01-2013, 09:56 PM
Jadual Piala FA Malaysia 2013 – Peringkat Pertama
25 Jan 2013

PKNS FC vs Lions XII

Sarawak vs Malacca

Preach Khan Reach vs PBAPP FC

Kuala Lumpur vs Pos Malaysia

UiTM FC vs Negeri Sembilan

PDRM vs Penang

SPA FC vs TERENGGANU

Kedah vs NS Betaria

Darul Takzim vs Perak ( Live Astro Arena)

Sabah vs Felda United

SELANGOR vs ATM

Johor vs Pahang

Pahang Kuantan Port vs Tentera Darat

T-TEAM vs Perlis

hazwan17
21-01-2013, 09:59 PM
Jumaat ni la kan. Johor lawan Pahang tuuuu

kopirait
21-01-2013, 09:59 PM
Bosan la Piala FA ni.
Kalau dia bukak untuk kelab2 amatur join sekali kan bagus. Macam Piala FA England dan Coupe de France.

Baru ada drama.

Team amatur kalahkan skuad bintang Liga Super.
Perhhhh terbaik kalau buat headline berita.

mantoya
21-01-2013, 10:05 PM
Fa kira kalah matikan...
Kalah balik....

TXT
21-01-2013, 10:43 PM
Jumaat ni la kan. Johor lawan Pahang tuuuu

perlawanan tumpuan utk pusingan pertama :)cgrock

TXT
22-01-2013, 12:28 AM
harak Tranung nge Titang menang lake :)cgrock

serre86
22-01-2013, 12:42 AM
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/68862_184027178408687_754167098_n.jpg

x brape best.. pasukan kuat kn jumpa awal.

harap badi lions12 dgn pkns terus on.. nnti senang la laluan klate nk g final. hhehe.

ezr27
23-01-2013, 12:05 PM
Jumaat ni la kan. Johor lawan Pahang tuuuu

Johor FA lawan Pahang...
Johor DT (guiza) lawan Perak...

Cer tengok balik jadual tu...

potsmoker
23-01-2013, 12:13 PM
Xberapa menarik. Laluan da bole jangka

joee
23-01-2013, 12:14 PM
Preah Khan Reach?? ni pasukan dr mana...

potsmoker
23-01-2013, 12:16 PM
Preah Khan Reach?? ni pasukan dr mana...

Jemputan bro..mcm dari myanmar o thai o vietnam ni,heheheh

joee
23-01-2013, 12:22 PM
Jemputan bro..mcm dari myanmar o thai o vietnam ni,heheheh

FAM ni mcm2..jemput masuk pertandingan kt msia mcm jemput makan kenduri jer :)):))

potsmoker
23-01-2013, 12:24 PM
FAM ni mcm2..jemput masuk pertandingan kt msia mcm jemput makan kenduri jer :)):))

Kalau yg dijemput kuat xpela jg, ni suam2 kuku je.hahahaha

TXT
23-01-2013, 01:29 PM
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/486025_585627811463170_409235502_n.png

TXT
24-01-2013, 03:09 PM
ESOK
25.01.2013
PiALA FA (ROUND 1)

09:15 FAC Round 1 Darul Takzim - Perak FA
09:15 FAC Round 1 Kuala Lumpur FA - Pos Malaysia
09:15 FAC Round 1 PBAPP FC - Preah Khan Reach
09:15 FAC Round 1 PBDKT T-Team - Perlis FA
09:15 FAC Round 1 PDRM FA - Penang FA
09:15 FAC Round 1 PKNS FC - Singapore LIONSXII
09:15 FAC Round 1 Sabah FA - Felda United
09:15 FAC Round 1 Shahzan Muda - ATM Tentera Darat
09:15 FAC Round 1 SPA FC - Terengganu FA
09:15 FAC Round 1 UiTM FC - Negeri Sembilan FA
13:15 FAC Round 1 Sarawak FA - Melaka FA
13:45 FAC Round 1 Johor FA - Pahang FA

*KELANTAN & SiME DARBY dapat (BYE)..

TXT
24-01-2013, 03:24 PM
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/184736_530935783603723_1508019252_n.jpg

“Kami mengetahui bukanlah sesuatu yang mudah untuk kami melayakkan diri ke perlawanan akhir Piala FA musim ini setelah di undi berada dalam kumpulan kuat seperti Johor Darul Takzim FC, Selangor, Perak dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan kalau dapat melepasi kesemua halangan ini bermakna pasukan Kedah akan di segani oleh kesemua lawan dalam pertandingan Liga Malaysia musim ini,” kata ketua pasukan Kedah, Baddrol Bakhtiar kepada unit media KFA semalam

TXT
24-01-2013, 04:55 PM
Jika diambil kira keputusan perlawanan kejohanan 4 penjuru di Johor hujung tahun yang lalu, sudah pasti Pahang perlu berwaspada dengan Johor memandangkan mereka tewas 0-4, aksi yang berlangsung di Stadium Larkin pada waktu malam. Esok hari mereka akan bertemu lagi dalam saingan Pusingan pertama Piala FA 2013,kali ini bertemu di Stadium Pasir Gudang,aksi di waktu petang,siapa yang akan keluar sebagai pemenang?

p/s:aksi pusingan pertama dan kedua tiada aksi timbal balik, cuma sekali beraksi, bagi aksi disebelah petang pada pusingan pertama dan kedua,sepatutnya dijalankan pada 4.45 petang(semenanjung), dan 4.15 petang(sabah), namun mengambil kira kemungkinan berlakunya masa tambahan dan sepakan penalti,diawalkan 30 minit daripada waktu kebiasaannya

TXT
24-01-2013, 10:12 PM
Jurulatih B. Sathianathan menggesa pasukan untuk kekalkan prestasi pada masa ini dan menewaskan Selangor dalam saingan Piala FA esok

TXT
24-01-2013, 10:25 PM
Semua Perlawanan Piala FA pada petang esok akan bermula seawal jam 4.15 petang.. bukan 4.45 ptg. ini kerana disebabkan perlawanan kalah mati.. dan mungkin akan melibatkan masa tambahan dan juga tendangan penalti... sebab tu diadakan awal setengah jam dari biasa... harap maklum..!!!

takumie
24-01-2013, 10:31 PM
Jika diambil kira keputusan perlawanan kejohanan 4 penjuru di Johor hujung tahun yang lalu, sudah pasti Pahang perlu berwaspada dengan Johor memandangkan mereka tewas 0-4, aksi yang berlangsung di Stadium Larkin pada waktu malam. Esok hari mereka akan bertemu lagi dalam saingan Pusingan pertama Piala FA 2013,kali ini bertemu di Stadium Pasir Gudang,aksi di waktu petang,siapa yang akan keluar sebagai pemenang?

p/s:aksi pusingan pertama dan kedua tiada aksi timbal balik, cuma sekali beraksi, bagi aksi disebelah petang pada pusingan pertama dan kedua,sepatutnya dijalankan pada 4.45 petang(semenanjung), dan 4.15 petang(sabah), namun mengambil kira kemungkinan berlakunya masa tambahan dan sepakan penalti,diawalkan 30 minit daripada waktu kebiasaannya

Kwn xrase phg ltk 1st 11 die yg skrg..

TXT
25-01-2013, 09:53 AM
Kwn xrase phg ltk 1st 11 die yg skrg..

mgkn Dollah Salleh akn turunkan line up line skit kot

BOCEH
25-01-2013, 09:58 AM
ada live game mana malam atau ptg ni

nota putih
25-01-2013, 10:02 AM
Jika diambil kira keputusan perlawanan kejohanan 4 penjuru di Johor hujung tahun yang lalu, sudah pasti Pahang perlu berwaspada dengan Johor memandangkan mereka tewas 0-4, aksi yang berlangsung di Stadium Larkin pada waktu malam. Esok hari mereka akan bertemu lagi dalam saingan Pusingan pertama Piala FA 2013,kali ini bertemu di Stadium Pasir Gudang,aksi di waktu petang,siapa yang akan keluar sebagai pemenang?

p/s:aksi pusingan pertama dan kedua tiada aksi timbal balik, cuma sekali beraksi, bagi aksi disebelah petang pada pusingan pertama dan kedua,sepatutnya dijalankan pada 4.45 petang(semenanjung), dan 4.15 petang(sabah), namun mengambil kira kemungkinan berlakunya masa tambahan dan sepakan penalti,diawalkan 30 minit daripada waktu kebiasaannya

oowwhh..xde home away lah yer...kalah out trus

benartzam
25-01-2013, 10:38 AM
Dollah Salleh punya taktikal bagus jugak.

Ussf
25-01-2013, 11:50 AM
Jika diambil kira keputusan perlawanan kejohanan 4 penjuru di Johor hujung tahun yang lalu, sudah pasti Pahang perlu berwaspada dengan Johor memandangkan mereka tewas 0-4, aksi yang berlangsung di Stadium Larkin pada waktu malam. Esok hari mereka akan bertemu lagi dalam saingan Pusingan pertama Piala FA 2013,kali ini bertemu di Stadium Pasir Gudang,aksi di waktu petang,siapa yang akan keluar sebagai pemenang?

p/s:aksi pusingan pertama dan kedua tiada aksi timbal balik, cuma sekali beraksi, bagi aksi disebelah petang pada pusingan pertama dan kedua,sepatutnya dijalankan pada 4.45 petang(semenanjung), dan 4.15 petang(sabah), namun mengambil kira kemungkinan berlakunya masa tambahan dan sepakan penalti,diawalkan 30 minit daripada waktu kebiasaannya

Pahang kalah 3-0 jer kot ms tuh... :D:D:D:D

TXT
25-01-2013, 11:51 AM
Pahang kalah 3-0 jer kot ms tuh... :D:D:D:D

so mlm ni mesti aok kondipen Pahang menang :D

Ussf
25-01-2013, 11:52 AM
Kwn xrase phg ltk 1st 11 die yg skrg..

Info kata, kesebelasan sama akan diturunkan... Kemungkinan Hafiz n Wey akan main game nih... Lain2 msh org yg sama... Piala FA peluang lebih cerah utk menang Cup so patutnya Pahang utamakan FA Cup juga...

Ussf
25-01-2013, 11:54 AM
so mlm ni mesti aok kondipen Pahang menang :D

Based pd game yg lepas, Insyaallah boleh menang... Faktanya Pahang xmenurunkan 1st eleven skrg ms kejohanan tuh... Game pulak ms tuh berlangsung seimbang...

Ussf
25-01-2013, 11:56 AM
Menariknya, kalau Pahang layak ke 2nd round mungkin bertemu Shahzan Muda...

TXT
25-01-2013, 12:22 PM
Menariknya, kalau Pahang layak ke 2nd round mungkin bertemu Shahzan Muda...

Kuantan FC x join ke FA Cup 2013

Ussf
25-01-2013, 12:26 PM
Kuantan FC x join ke FA Cup 2013

xrasanya...

TXT
25-01-2013, 05:20 PM
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196351_545727355452116_822235991_n.jpg

TXT
25-01-2013, 05:24 PM
Dikhabarkan Perlawanan antara SPA FC dan Terengganu terpaksa di tunda pada hari esok berikutan hujan lebat di Selayang..Manakala perlawanan PKNS vs Lions Xii akan disambung balik jam 6ptg ini jika hujan reda

TXT
25-01-2013, 05:38 PM
Pemain Shahzan Muda dilayangkan kad merah..Semasa:Shahzan muda 0-0 tentera darat

TXT
25-01-2013, 05:40 PM
Semasa Piala FA 2013

PBAPP 3-0 Preah Khan Reach

TXT
25-01-2013, 05:44 PM
Perlawanan antara PKNS dan Lions Xii ditunda esok..
PKNS vs Lions Xii..4.15pm..Std Shah Alam..0-0 balik..

TXT
25-01-2013, 05:45 PM
Gol..Tentera darat menjaringkan gol...Tentera darat 1-0 Shahzan Muda

TXT
25-01-2013, 05:47 PM
tentera darat menjaringkan gol kedua..Shahzan muda 0-2 Tentera darat...

TXT
25-01-2013, 05:48 PM
Gol..Felda menyamakan kedudukan..Sabah 1-1 Felda

TXT
25-01-2013, 05:49 PM
PBA Pulau Pinang sedang mendahului pasukan dari kemboja,Preah Khan Reach dgn keputusan 5-1

TXT
25-01-2013, 05:50 PM
Gol...Sabah 2-1 Felda utd

TXT
25-01-2013, 05:51 PM
Keputusan Semasa Piala FA:-

PDRM (1) - (1) Pulau Pinang
PBAPP FC (5) - (1) Preah Khan Reach

TXT
25-01-2013, 05:54 PM
Gol....Fauzi Roslan!!! Johor fa 2-3 Pahang

TXT
25-01-2013, 05:55 PM
keputusan semasa piala FA

:: Johor 2-3 Pahang
:: T-Team 2-2 Perlis
:: PDRM 1-1 Penang
:: Sabah 2-1 Felda

dfadzli
25-01-2013, 06:02 PM
Kuantan FC x join ke FA Cup 2013

Kuantan FC ade ker.. kalu ade nama singkatan diaorg KFC:o:-?

TXT
25-01-2013, 06:03 PM
Semasa .

60'
Kuala Lumpur FA 0-3 Pos Malaysia

TXT
25-01-2013, 06:16 PM
FT Piala FA

Johor FA 2-3 Pahang FA

Jaringan Pahang oleh Borji dan Fauzi Roslan 2 gol..!!! Jaringan Johor oleh Orlando 2 gol.. Pahang bermain dengan 10 pemain pada minit akhir.. Pahang layak ke pusingan ke-2.

TXT
25-01-2013, 06:17 PM
FA Cup .

FT
PDRM FA 1-2 Penang FA

irsaffy
25-01-2013, 06:22 PM
xperasan pulop ada game FA Cup hari ni...

TXT
25-01-2013, 06:23 PM
FT Piala FA pusingan kalah mati

PDRM 1-2 P.Pinang
Sabah 2-1 Felda Utd
JohorFA 2-3 Pahang
Shahzan Muda 0-2 Tentera Darat
PBAPP FC 5-1 Preach Khan Reach

TXT
25-01-2013, 06:24 PM
Semasa Minit 80

Kuala Lumpur 0-5 Pos Malaysia

TXT
25-01-2013, 06:37 PM
Min 17 masa tambahan
Gooolllll
T-Team 3-2 Perlis
Abd. Latiff Suhaimi

potsmoker
25-01-2013, 06:37 PM
Semasa .

60'
Kuala Lumpur FA 0-3 Pos Malaysia

Kuala lumpur da makin teruk ni

potsmoker
25-01-2013, 06:38 PM
FT Piala FA pusingan kalah mati

PDRM 1-2 P.Pinang
Sabah 2-1 Felda Utd
JohorFA 2-3 Pahang
Shahzan Muda 0-2 Tentera Darat
PBAPP FC 5-1 Preach Khan Reach

Bagus la sabah menang,hehhehe

TXT
25-01-2013, 06:46 PM
@ASTROARENA

Piala FA 2013: FT Results - Pusingan Pertama...

Shahzan Muda 0 - 2 Tentera Darat
Sabah 2 - 1 Felda United
PDRM 1 - 2 Pulau Pinang
PBA P. Pinang 5 - 1 Preah Khan Reach
Johor 2 - 3 Pahang
T-Team 2 - 2 Perlis
Kuala Lumpur 0 - 5 Pos Malaysia

Postponed:

PKNS FC 0 - 0 LionsXII
UiTM FC 0 - 2 Negeri Sembilan

Saingan Malam Ini....

Sarawak lwn Melaka
Kedah lwn NS Betaria
Selangor lwn ATM
Johor Darul Takzim FC lwn Perak - Siaran Langsung jam
8:00 malam di Astro Arena Saluran 801!

TXT
25-01-2013, 06:54 PM
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/319770_158620644286807_1332623233_n.jpg

Alhamdulillah...
T TEAM bjaya mlayakkan diri ke pusingan sterusnye

TXT
25-01-2013, 06:56 PM
Wisel panjang dari pengadil perlawanan. Kemenangan untuk pasukan T-Team Titans dengan keputusan titans 3-2 perlis...

Perlawanan Piala FA selepas ini di SSINS
T-Team Titans vs Sime Darby
26 Februari 2013
4.15pm

TXT
25-01-2013, 07:13 PM
Keputusan Piala FA Malaysia 25/01/2013:

PBDKT T-Team 3-2 Perlis FA (Fauzuan Abdullah 32’ GS Hanif Noor 37' Latiff 90+17’ - 42’ Hadi Syahmi 38’, Norfirdaus 51’)

Johor FA 2-3 Pahang FA (Orlando 11’, 51’– M.Borji 14’, Fauzi Roslan 45+1’, 75’)

Sabah FA 2-1 FELDA United (Koh Traore 16’, 73’ – Ghaddar 67’)

PDRM FA 1-2 Pinang FA (Edrisar 7’ – Syafuan Riduwan 53’, 90’)

POS Malaysia 5-0 Kuala Lumpur FA

PBAPP FC 5-1 Preah Khan Reach

Shahzan Muda 0-2 ATM Tentera Derat

TXT
25-01-2013, 07:24 PM
Piala FA

Darul Takzim fc vs Perak fa..8.45pm..live di astro arena..

#ramalan gol?

TXT
25-01-2013, 07:26 PM
Piala FA 2013:

Selangor lwn ATM
Stadium Shah Alam

8.45 mlm sepak mula

TXT
25-01-2013, 07:38 PM
Perlawanan malam ini

Darul Takzim FC vs Perak (astro arena)
Selangor vs ATM
Kedah vs NS Betaria
Sarawak vs Melaka

TXT
25-01-2013, 08:27 PM
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/312458_409625092459965_1918395288_n.jpg

TXT
25-01-2013, 08:29 PM
Pemain-pemain ATM kesebelasan utama: Farizal(PG); Hai-O(K); K Reuben; Affize; Marlon; Bruno; Shukor; Venice; Fitri Omar; Rezal dan Taj

TXT
25-01-2013, 10:22 PM
FT PialaFA2013

Sarawak 3-0 Melaka
(Shahrol Saperi, Bobby Gonzalez 2')
Sarawak akan brtemu PBAPP dlm pusingan sterusnya!

TXT
25-01-2013, 10:23 PM
SEMASA

Darul Takzim 1-0 Perak
Kedah 2-0 Betaria
Selangor 2-2 ATM

TXT
25-01-2013, 10:24 PM
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196402_10151234009745689_998047849_n.jpg

TXT
25-01-2013, 10:29 PM
Guiza sudah dikeluarkan akibat cedera di bahagia bahu..Mampukah Perak menjaringkan gol sekarang ini??
Minit-75 JDT 1-0 Perak

TXT
25-01-2013, 10:29 PM
Semasa Piala FA 2013

Kedah 3-0 NS Betaria. Jaringan Akmal Rizal

perokoktegar
25-01-2013, 10:50 PM
Banyak info bolasepak dalam negara, keep it up tt

TXT
26-01-2013, 12:38 AM
JDT dan Selangor antara pasukan pilihan berjaya lps ke pusingan ke 2

NEMO
26-01-2013, 02:26 AM
tahniah yg berjaya

TXT
26-01-2013, 10:31 AM
Piala FA 2013: FT Results - Pusingan Pertama

Shahzan Muda 0 - 2 Tentera Darat
Sabah 2 - 1 Felda United
PDRM 1 - 2 Pulau Pinang
PBA P. Pinang 5 - 1 Preah Khan Reach
Johor 2 - 3 Pahang
T-Team 3 - 2 Perlis
Kuala Lumpur 0 - 5 Pos Malaysia
KL SPA 1 - 3 Terengganu
Sarawak 3 - 0 Melaka
Kedah 3 - 0 N.S Betaria
JDT 1 - 0 Perak
Selangor 2 - 2 ATM - (Selangor mng penalti 3-2)

Postponed: perlawanan hari ini jam 4.15ptg, dgn sepak mula kembali 0-0

PKNS FC 0 - 0 LionsXII
UiTM FC 0 - 2 Negeri Sembilan

TXT
26-01-2013, 11:22 AM
Piala FA Malaysia perlawanan pusingan kedua:-

•Kelantan v PKNS/Lions XII
•Sarawak v PBAPP FC
•Pos Malaysia v N.Sembilan/UiTM FC
•P.Pinang v Terengganu
-
•Kedah v Darul Takzim FC
•Sabah v Selangor
•Pahang v Tentera Darat FC
•Sime Darby FC v T-Team

mamata_ramli
26-01-2013, 02:40 PM
kalah mati k3?

mantoya
26-01-2013, 03:08 PM
kalah mati k3?



kalah balik,cuba lg tahun depan..:D

izn
26-01-2013, 08:03 PM
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419715_542925132392311_599400982_n.png

kesahihan adalah 50-50 sehingga betul2 dapat 100% confirmed source.

TXT
27-01-2013, 09:32 AM
Tahniah kpd suma pasukan yg lps pusingan pertama

TXT
28-01-2013, 12:04 PM
"Venue kekal di Stadium Darulaman",-FAM

Setelah isu-isu panas sebelum bermulanya pertemuan Kedah vs Johor Darul Takzim biarpun ia cuma akan berlangsung hampir sebulan lagi, berkemungkinan besar perlawanan ini akan dibawakan secara langsung oleh Astro Arena..

TXT
28-01-2013, 12:57 PM
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/295396_588394981186453_2019735887_n.jpg

Saat gemilang Pulau Pinang menjulang Piala FA buat kali pertama pada tahun 2002, mampukah Pulau Pinang melakukan kejutan pd tahun ini?

Gambar: Penang FA Fan Club

jeng
28-01-2013, 09:39 PM
lasak gok penang musim ni..pdrm top league pon makan tanoh huhu

TXT
28-01-2013, 09:58 PM
lasak gok penang musim ni..pdrm top league pon makan tanoh huhu

Ley thn kire r Penang terik ning
Harak Tranung dok amik mudoh pah ni

jeng
28-01-2013, 10:01 PM
penang bulih jadi silent killer team musim ni..awas ganu..jange kelih sbeloh mato..pesanan ikhlas dari thr gegar kahkahkah

TXT
28-01-2013, 10:17 PM
penang bulih jadi silent killer team musim ni..awas ganu..jange kelih sbeloh mato..pesanan ikhlas dari thr gegar kahkahkah

Tu kate boh
Wak lbh kurg mmg buleh pekdoh :))

jeng
28-01-2013, 10:21 PM
Tu kate boh
Wak lbh kurg mmg buleh pekdoh :))

kawe ado dengar dale astrok arena baru ni xingat doh sapo ulas..dio kato kemungkinan team yg lawan team underdog ni myb rehattkn star konon utk elak injured maso suku akhir manakalo team underdog pulok akan fight abih2..supo kato demo la, kalu main lebih kure meme bulih pekdoh trik ni..team underdog nk tunjuk sesuatu kepada rakyat malaysia

hyfactive
29-01-2013, 05:14 PM
selangor lawan sabahan plak...hehehe..

TXT
31-01-2013, 01:48 PM
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/74131_402287076529036_1188447198_n.jpg

TXT
31-01-2013, 10:24 PM
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/216023_593971850628766_1703240613_n.png

TXT
01-02-2013, 12:04 PM
lbh kurg sbln lg saingan Piala FA bersambung kembali

TXT
12-02-2013, 10:59 AM
Piala FA

Sabah FA vs Selangor FA

Tarikh: 12.2.2013
Masa: 3.45 petang
Venue: Stadium Likas
*Tiada Live

TXT
12-02-2013, 04:35 PM
Piala FA 2013

Semasa: Sabah 0 - 0 Selangor
**memasuki minit ke 33

mantoya
12-02-2013, 04:40 PM
Ait mcm awal pulak sepak mula FA cup:-?

TXT
12-02-2013, 04:41 PM
Piala FA 2013

Goal !! Forkey Doe !!

Semasa:Sabah 0-1 Selangor

TXT
12-02-2013, 05:07 PM
K.Soley menambah gol

Semasa: Sabah 0-2 Selangor

Gol: Forkey Doe, K.Soley

TXT
12-02-2013, 05:53 PM
Tamat Perlawanan

Sabah 0 - 3 Selangor

Gol: Forkey Doe 45' & 85',Solehin 50'

**Selangor layak ke suku akhir piala Fa 2013..Tahniah !

TXT
12-02-2013, 06:13 PM
Piala FA 2013:

Selangor akan bertemu Darul Takzim/Kedah di peringkat suku akhir

dfadzli
14-02-2013, 01:46 PM
Next game

JADUAL PERLAWANAN PIALA FA 2013
26 FEBUARI 2013 (SELASA)

Terengganu VS P.Pinang
Stadium Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu.
Masa: Jam 4.45 petang

PBAPP VS Sarawak
Stadium Bandaraya, Pulau Pinang
Masa: Jam 4.45 petang

Sime Darby VS T-Team
Stadium Selayang, Selangor
Masa: Jam 4.45 petang

PKNS Vs Kelantan
Stadium Petaling Jaya
Masa: Jam 4.45 petang

Negeri Sembilan Vs Pos Malaysia
Stadium Tuanku Abdul Rahman Paroi
Jam 8.45 malam

Kedah Vs Johor Darul Takzim
Stadium Darul Aman, Alor Star, Kedah
Jam 8.45 malam

Pahang VS Tentera Darat
Stadium Darul Makmur, Kuantan Pahang
Jam 8.45 malam

TXT
21-02-2013, 11:40 PM
mggu dpn Piala FA akn bersambung kembali

TXT
23-02-2013, 12:29 AM
Pusingan ke-2 Piala FA:

LIVE di Astro Arena 801

P.Pinang vs Terengganu
(4.15pm,Stdm Batu Kawan)

Kedah vs Johor DT
(8.45pm,Stdm Darul Aman)

TXT
24-02-2013, 01:58 PM
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/285370_496076133783024_583092150_n.png

TXT
25-02-2013, 05:51 PM
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/406326_543157052390869_1952398672_n.jpg

takumie
25-02-2013, 05:58 PM
live d RTM

phg vs atm ory..

TXT
25-02-2013, 06:44 PM
live d RTM

phg vs atm ory..

ingt kn ATM mana
rupa nya Tentera Darat :))

sukam99
26-02-2013, 09:07 AM
ingt kn ATM mana
rupa nya Tentera Darat :))

..ingat mana lagi..ATM...
..setahu dah kena bungkus ngan red giant...
..ghupenye yg ori tentera darat fc...:))

kawebiz
26-02-2013, 09:27 AM
RTM saluran sukan terbaik x ada live ko malam nie..

dah laa ari sabtu pun x adaa...

TXT
26-02-2013, 12:58 PM
..ingat mana lagi..ATM...
..setahu dah kena bungkus ngan red giant...
..ghupenye yg ori tentera darat fc...:))

tu la teman ghaser ATM tu awl2 dh kena ngan tim gergasi merah :p

TXT
26-02-2013, 06:18 PM
Piala FA 2013 | Masa Pnuh

•Pulau Pinang 0-3 Terengganu
•Pos Malaysia 0-2 Negeri Sembilan
•T-Team 0-1 Sime Darby

TXT
26-02-2013, 06:22 PM
Piala FA (Malam ini)

Kelantan lwn PKNS FC - 8.45 malam
Kedah lwn Johor Darul Takzim - 8.45 malam (Live Astro 801)
Pahang lawan Tentera Darat - 8.45 malam (Live TV1)
Sarawak lwn PBAPP FC - 8.15 malam

TXT
27-02-2013, 12:56 PM
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/734486_607803902578894_825222356_n.png

jeng
28-02-2013, 03:17 PM
apakah final ulangan 2012 kelantan-sime darby berlaku skali lagi..jeng jeng jeng

TXT
01-03-2013, 02:38 AM
apakah final ulangan 2012 kelantan-sime darby berlaku skali lagi..jeng jeng jeng

Ade possibility El Classico pata timo semi pinal

patrick star
01-03-2013, 07:43 AM
possibility El Classico pata timo untuk final ade jgak tu...

TXT
02-03-2013, 02:47 PM
mmg ada potensi El Classico Pata Timo utk final kali ni

TXT
28-03-2013, 12:12 PM
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/8023_623648167661134_671176113_n.jpg

Laluan Piala FA 2013 seterusnya, perlawanan Suku Akhir pertama akan berlangsung 6 April ini. adakah ramalan anda tepat? nmpk da pasukan yg akan ke final? nilai lah sendiri

aiman27
01-04-2013, 12:39 AM
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/8023_623648167661134_671176113_n.jpg

kelantan berpeluang cerah utk sekali lg ke final.
mampukah sime darby mengulangi keupayaan utk ke final lg thn ni

sukam99
01-04-2013, 03:51 PM
..jgn perkecilkan peluang pasukan sarawak aka the croc....
..dia org antara top team pasukan premier leaguage cam sime darby...
..pasukan red warrior tak boleh pandang rendah pasukan the croc ni...

TXT
08-04-2013, 07:38 PM
Keputusan Penuh Suku Akhir I Piala FA

Kelantan 2 - 1 Sarawak
JDT 1 - 2 Selangor
Negeri Sembilan 1 - 3 Terengganu
Pahang 0 - 0 Sime Darby

Ussf
09-04-2013, 09:12 AM
Keputusan Penuh Suku Akhir I Piala FA

Kelantan 2 - 1 Sarawak
JDT 1 - 2 Selangor
Negeri Sembilan 1 - 3 Terengganu
Pahang 0 - 0 Sime Darby

Tugas Berat....:(:(:(:(

TXT
09-04-2013, 10:33 AM
Tugas Berat....:(:(:(:(

Nsb baik x bolos time main kt SDM hr tu
Kalo x brt 66 :D

hyfactive
10-04-2013, 08:40 AM
semoga red giants terus mara mengatasi JDT..

TXT
10-04-2013, 10:57 AM
semoga red giants terus mara mengatasi JDT..

Slangor ada kelbihan 2 away gol skrg

TXT
15-04-2013, 01:13 PM
harak2 sek kite g semi lok terik ning :)cgrock

TXT
15-04-2013, 01:50 PM
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/521645_632803696745581_1187931027_n.png

TXT
15-04-2013, 05:37 PM
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/483439_166282740198559_798769740_n.jpg

TXT
16-04-2013, 04:54 PM
Semasa Suku Akhir Kedua Piala FA :

Terengganu [ 1-0 ] Negeri Sembilan
*Ashaari
Agg : Tganu 4-1 N9

Pahang [ 0-0 ] Sime Darby
Agg : Pahang 0-0 Sime Darby

muridmurid
16-04-2013, 05:00 PM
apo kono eh jang

TXT
16-04-2013, 05:02 PM
Semasa minit 42'

Terengganu (4) 1-(1) 0 Negeri Sembilan

*Ashaari

TXT
16-04-2013, 05:10 PM
Ht Terengganu 1 - 0 Negeri Sembilan

Agg 4-1

TXT
16-04-2013, 05:13 PM
Suku Akhir Kedua Piala FA
HT

Terengganu 1 - 0 Negeri Sembilan
25' Ashari

Sime Darby 0 - 0 Pahang

TXT
16-04-2013, 05:33 PM
GoooooooooooaaaaaaaaaaLLLLLLLLLLLLLLLL
Min53

Ganu 2-0 N.Sembilan
*effa

TXT
16-04-2013, 05:41 PM
Semasa

Terengganu 2 - 0 Negeri

gol dari Owona

TXT
16-04-2013, 05:48 PM
semasa :

sham visa 2- 0 hattan
*owohhhhnaa

TXT
16-04-2013, 05:51 PM
M70 Terengganu 3 - 0 Negeri Sembilan ( agg 6-1 )

Effa owona - pen

TXT
16-04-2013, 05:58 PM
goooollll
sime derby 0 pahang 1
matias ruben '75

TXT
16-04-2013, 06:08 PM
Semasa;

Sime Darby 0 - 2 Pahang

80' Matias

TXT
16-04-2013, 09:14 PM
Tahniah Terengganu dan Pahang layak ke Separuh Akhir Piala FA 2013
Tggu juara bertahan lak mlm ni cam na

jeng
17-04-2013, 12:07 AM
3 kuasa pantai timo..hebat2
1st n 2nd leg semi final main bilo??

TXT
17-04-2013, 12:16 AM
Kemah sek pata timo bak r
G semi lake :)cgrock

nikcashworld
17-04-2013, 12:30 AM
Tok update Ko tt

TXT
17-04-2013, 01:03 AM
Tok update Ko tt

Pah ni kawang update page dpn boh :D

nikcashworld
17-04-2013, 01:09 AM
Terbaik bro.....

TXT
17-04-2013, 01:19 AM
Terbaik bro.....

Bukang senang nok kelih wokil pata timo masuk semi ni :D

nikcashworld
17-04-2013, 01:24 AM
Pasti satu atau dua team pakai timur ke final ni....silap 2 juara heeeee

TXT
17-04-2013, 01:25 AM
Pasti satu atau dua team pakai timur ke final ni....silap 2 juara heeeee

Aiii xdop plop jore bersame lening boh :))

nikcashworld
17-04-2013, 01:35 AM
Aiii xdop plop jore bersame lening boh :))

Dah tidor kot :">:">

TXT
17-04-2013, 08:57 AM
Nmpk ny meriah Piala FA 2013 ni :)cgrock

kawebiz
17-04-2013, 09:08 AM
tahniah set2 pantai timur
satu pasukan sudah tentu akan jadi wakil pantai timur ke final..
harap2..piala fa tahun ni..kekal di pantai timur juga laa

selamat menyokong pasukan masing2 dengan semangat kesukanan

TXT
17-04-2013, 09:18 AM
tahniah set2 pantai timur
satu pasukan sudah tentu akan jadi wakil pantai timur ke final..
harap2..piala fa tahun ni..kekal di pantai timur juga laa

selamat menyokong pasukan masing2 dengan semangat kesukanan

Sdak doh bace ayat deme ning
Pro bak r :)cgrock

TXT
17-04-2013, 01:28 PM
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/59754_10151380383935689_2041640024_n.jpg

Keputusan Penuh Saingan Suku Akhir Piala FA 2013

TXT
18-04-2013, 01:19 PM
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/547578_517120011669598_1478260214_n.jpg

takumie
18-04-2013, 04:07 PM
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/59754_10151380383935689_2041640024_n.jpg

TT ape name apps ni???

hyde
18-04-2013, 04:09 PM
amukan Pantai Timur?

TXT
18-04-2013, 04:12 PM
TT ape name apps ni???

dop ahu plop sbb amik dr FB gop :D

takumie
18-04-2013, 04:13 PM
dop ahu plop sbb amik dr FB gop :D

Fruz ambe..huhu..aok dop thu nme app ni..:((

TXT
20-04-2013, 12:55 PM
http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152115.1366429598!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152114.1366429562!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

SUDAH dijangka pasti ada kejutan dan ia betul berlaku, kali ini mangsanya Juara lima kali Piala FA, Selangor yang terpaksa menelan kepahitan selepas tewas melalui sepakan penalti dilaman sendiri.

Namun tumpuan pastinya terarah kepada dominasi kuasa bola sepak Pantai Timur, apabila penyandang juara, Kelantan, Terengganu dan Pahang selain Johor Darul Takzim meneruskan kemaraan berentap dalam aksi separuh akhir yang dijadualkan berlangsung 25 dan 28 Mei nanti.

REBAH

Red Giants pastinya membisu seribu bahasa apabila kelebihan dua jaringan gol ditempat lawan gagal memberi kelebihan apabila nasib sama menimpa dalam aksi kedua di Stadium Shah Alam, Selasa lalu.

Selesa mendahului 1-0 hasil jaringan Mahali Jasuli separuh masa pertama, rentak anak didik Irfan Bakti Abu Salim dilihat kurang agresif terutamanya dibahagian tengah yang memberikan pelawat ruang mengatur gerakan.

Hasilnya dua gol jaringan penyerang import baru pelawat dari Argentina, Leonel Jorge Nunez berjaya mengheret perlawanan ke masa tambahan sebelum kemenangan 4-2 menjadi milik Johor Darul Takzim melalui penentuan sepakan penalti.

HASIL

Bagi Harimau Selatan, perubahan formasi Fandi Ahmad mencari kesesuaian sepasukan jelas membutirkan hasil lumayan sekurang-kurangnya menghampiri sasaran memenangi satu trofi dalam kancah Liga Malaysia, musim ini.

Detik kebangkitan pada babak kedua menumbangkan lawan liat,Selangor menerusi sepakan penalti 4-3 dalam saingan suku akhir kedua di gelanggang keramat lawan tidak menyusul mudah dan ketua jurulatih pasukan itu berkata intipati itu menjurus kepada komitmen tinggi pemain.

Ternyata Fandi begitu teruja dengan kebangkitan anak didiknya yang tidak berputus asa biarpun ketinggalan menerusi jaringan Mahalli Jasuli pada minit ke-28 dan dia tambah ceria melihat Leonel Nunez menggunakan segala pengalamannya sebagai penyelamat meledakkan dua gol pada minit ke-66 dan 87.

MANTAP

Penyandang juara, Kelantan pula meneruskan kemaraan mempertahankan kejuaraan dimiliki selepas menang 2-0 dan layak dengan agregat 4-1.

Melihat persembahan pelawat di Stadium Kuching, pastinya pujian patut diberikan kepada barisan tengah yang berjaya menguasai bola dan melakukan gerakan merbahaya.

Jelas Ketua jurulatih Kelantan Bojan Hodak, barisan tengah menguasai permainan dan mencipta banyak gerakan merbahaya hingga menyukarkan pemain tuan rumah.

"Ia terbukti apabila hasil gerakan Piya (Mohd Badhri) berjaya membuka ruang buat Indra Putra Mahayuddin menjaringkan gol pertama Kelantan.

"Menguasai perlawanan di separuh masa pertama dan berjaya mendapatkan dua gol awal sekali gus memberi tekanan buat Sarawak. Kami bermain secara bertahan di separuh masa kedua kerana sudah mempunyai kelebihan gol,” katanya.

BUKTI

Nasib berbeza terpaksa diterima naib juara, Sime Darby FC yang akur kehebatan anak didik Dollah Salleh selepas tewas 0-2 di Stadium Selayang.

Selepas berjaya mengikat lawan seri tanpa jaringan dalam aksi pertama, ternyata penampilan sulung bintang import baru Tok Gajah, Matias Conti umpama langkah kanan apabila menjarinkan dua gol.

Tanpa sebarang aksi merbahaya sepanjang 45 minit babak pertama, kesungguhan Pahang melangkah saingan separuh akhir menjelma selepas 20 minit separuh masa kedua.
Sepakan lencong menarik dan bijak menyambar bola dari rakan meletakkan Matias sebagai pengempur yang wajar diberikan perhatian benteng pasukan lawan setiap kali beraksi.
BELASAH

Juara 2011, Terengganu membuktikan bekalan selesa diperolehi dalam aksi pertama di Paroi masih belum mencukupi apabila membelasah Negeri Sembilan 3-0 dan mara ke peringkat seterusnya dengan agregat 6-1 jumlah jaringan paling besar dicatatkan untuk aksi separuh akhir.

Ashari Shamsudin meletakkan namanya selaku penjaring gol pada minit 24 sebelum bekas penyerang pelawat, Effa Owana mematikan hasrat Sang Rusa mencipta kejutan selapas menjaringakan dua gol minit 53 dan 70.

PASTI

Melihat empat pasukan yang bakal berentap, peminat Pantai Timur pastinya lega apabila salah satu pasukan akan beraksi di pentas akhir.

Cuma yang membezakannya adakah Gomo Kelata Gomo, Peteh Ganu Peteh mahupun Hogoh Pahang Hogoh.

Suasana ini pastinya menarik kerana pemain ke 12 iaitu penyokong akan memenuhi stadium. Bukan sekadar menyedapkan hati, tetapi masa dan waktu telah membuktikannya...

TXT
20-04-2013, 12:56 PM
http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152118.1366430289!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152117.1366430265!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

SARAWAK nyata bukan lawan sebenar apabila kecundang 0-2 kepada juara bertahan, The Red Warriors (TRW) dalam aksi suku akhir kedua kempen Piala FA di Stadium Negeri, Petra Jaya, pada Selasa lalu.

Kebangkitan diharapkan bertukar menjadi mimpi buruk bagi anak buah Robert Alberts apabila semangat juang mereka diragut dengan dua jaringan awal Kelantan menerusi Indra Putra Mahayuddin dan Mohd Norfarhan Muhammad pada babak pertama.

Meski pun mereka bangkit memberi saingan pada babak kedua, namun itu sudah terlambat buat pemain ‘The Crocs’ memadamkan kelebihan agregat 4-1 dimiliki Kelantan sekali gus tersingkir pada kempen kali ini.

Kekalahan kepada Kelantan itu menyaksikan rekod tanpa kalah Sarawak di tempat sendiri sepanjang musim ini juga turut lebur di hadapan hampir 30,000 penyokong setia mereka pada perlawanan tersebut.

BATAL

Pasukan Kepulauan Borneo itu merasai keperitan apabila tiga jaringan mereka dibatalkan pengadil pada perlawanan tersebut. Jaringan Bobby Gonzales pada minit-35 tidak disahkan setelah pemain sayap Zamri Morshidi terlebih dahulu melakukan kekasaran ke atas Zairul Fitree Ishak.

Lewat penghujung babak pertama, Kelantan tampak lega apabila pengadil perlawanan, Nagor Amir Noor Mohamed membatalkan ‘gol kontroversi’ Bobby setelah beliau didakwa menjaringkan dengan menggunakan tangan.

Sarawak terus tertekan apabila jaringan ketiga mereka menerusi Ivan Babic pada pertengahan babak kedua yang mencipta gerakan cantik dengan Guy Bwele sekali lagi dibatalkan setelah penyerang import dari Croatia itu dikesan berada dalam kedudukan ofsaid.

BERBISA

Tanpa kelibat Dickson Nwakaeme yang berada di bangku simpanan akibat kecederaan, Indra Putra dan Mohd Norfarhan membuktikan sentuhan berbisa penyerang tempatan masih boleh diharapkan untuk mencipta kemenangan buat Kelantan.

Indra Putra, pemain berusia 32 tahun itu layak diangkat selaku pemain terbaik Kelantan pada perlawanan tersebut. Beliau mempamerkan kerajinan luar biasa dan berlari ke segenap penjuru padang setelah bergerak selaku penyerang tunggal pada babak kedua.

Jelas pemain berasal dari Ipoh, Perak ini berada dalam kelas tersendiri dan gol pertama jaringannya disifatkan cukup cantik setelah beliau bijak membaca umpanan tepat Ketua Pasukan, Mohd Badhri Radzi pada perlawanan tersebut.

TXT
20-04-2013, 12:57 PM
http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152122.1366430545!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152121.1366430523!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

LIMA muka baru yang dipertaruhkan Fandi Ahmad mengotakan janji mereka membantu pasukan menang ke atas Selangor pada aksi suku akhir kedua Piala FA di Stadium Shah Alam, 16 April lalu.

Leonel Nunez, Andre Francisco William Rocha Da Silva (Andrezinho), Jasazrin Jamaluddin, Muhammad Nazri Ahmad dan Mohd Farid Ramli berjaya membuktikan persembahan bertenaga bersama rakan sepasukan.

BAWA

Tewas 1-2 di laman sendiri dalam aksi pertama, Harimau Selatan berkunjung ke Shah Alam dengan harapan membenam Red Giants untuk melangkah ke pusingan seterusnya.

Ketinggalan separuh masa pertama hasil jaringan Mahali Jasuli, pelawat tidak berputus asa dan dua gol jaringan Nunez menyamakan kedudukan agregat yang memaksa perlawanan berlanjutan sehingga masa tambahan.

Usaha JDT sepanjang aksi 120 minit permainan membuahkan hasil apabila Harimau Selatan berjaya meleburkan ego anak buah Irfan Bakti di hadapan penyokong dan laman sendiri dengan penentuan sepakan penalti 4-2.

CERGAS

Kemunculan sulung Nunez dan penyerang kebangsaan, Safee Sali ternyata mengubah permainan yang akhirnya didominasi pasukan pelawat.

Meskipun belum cergas sepenuhnya, risiko diambil Fandi membuahkan hasil apabila penyerang berkenaan menjaringkan dua gol penting.

Kelibat Muhammad Nazri dan Mohd Farid yang berganding bersama Kamarul Afiq Kamaruddin dan Aidil Zafuan berjaya membuktikan pertahanan Johor Darul Takzim tidak segoyah seperti disangka pelbagai pihak.

Kekentalan benteng pertahanab menyekat kemaraan SKunanlan, KSoley, Forkey Doe dan Mohd Amri Yahyah wajar diberikan pujian.

WIRA

Melihat kepada keseluruhan permainan tempoh hari, penghargaan juga seharusnya diberikan kepada penjaga gol, Muhammad Al-Hafiz Hamzah yang berjaya menafikan dua sepakan penalti Selangor.

Benteng terakhir pelawat tersebut sebelum ini mempamerkan aksi tidak konsisten membuktikan dirinya layak dan diberikan perhatian.

TXT
20-04-2013, 12:58 PM
http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152133.1366431911!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152132.1366431817!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

JUARA lima kali Piala FA, Selangor seharusnya menyalahkan diri sendiri atas kegagalan menempatkan dalam dalam kelompok empat terbaik bagi saingan kali ini.

Memiliki bekalan selesa selepas menang 2-1 menewaskan Johor Darul Takzim dalam aksi suku akhir pertama di Stadium Larkin, 6 April lalu, rentak anak didik Irfan Bakti Abu Salim ternyata berbeza apabila beraksi di Shah Alam.

PUNCA

Mendahului lawan melalui jaringan Mahali Jasuli pada separuh masa pertama meletakkan tuan rumah semakin selesa dengan agregat 3-1 sehinggalah tamat 45 minit pertama.

Aksi separuh masa kedua nyata berbeza dipamerkan barisan muda Gergasi Merah yang dilihat membiarkan pemain Harimau Selatan menguasai sebahagian penuh kawasan tengah padang untuk mengatur gerakan.

Lebih mengamalkan corak bertahan dan sesekali melakukan serangan balas, akhirnya Selangor dihukum dua jaringan gol minit 66 dan 87 oleh penyerang import baru pelawat, Leonel Jorge Nunez untuk menyamakan kedudukan agregat 3-3 sebelum perlawanan diheret masa tambahan dan seterusnya penentuan sepakan penalti.

KEMBALI

Sepakan lemah dari penjaring gol pertama tuan rumah, Mahali berjaya disekat penjaga gol pelawat, Muhammad Al- Hafiz Hamzah sebelum bekas penjaga gol Kedah ini sekali mempamerkan ketangkasan menghalang sepakan K Gurusamy untuk memastikan kemenangan pelawat 4-2.

Bagi Irfan, kegagalan barisan pemainnya membunuh semangat lawan selepas mendahului dengan kelebihan dua gol (secara agregat) mengundang sedikit rasa terkilan.

"Inilah bola sepak, jika tidak ambil kesempatan, kita akan kalah. Selesa mendahului 2-0 di Larkin, kita boleh menjadikan 3-0 tetapi tidak ambil kesempatan sebaliknya beri ruang kepada lawan mendapatkan satu gol.

"Penyakit leka pemain berulang kembali kerana tidak menjarakkan kedudukan selepas mendahului dan kita dihukum.

"Tidak mahu menyalahkan pemain kerana saya faham mereka letih bermain dalam banyak perlawanan, malah lawan mendapat satu hari rehat daripada kita." ujarnya.

GANGU

Irfan juga melihat ketiadaan Francis Forkey Doe pada permulaan babak kedua yang terpaksa dikeluarkan kerana kecederaan mengganggu rentak Selangor terutamanya dibahagian serangan.

"Ketiadaan Forkey Doe memang dirasai kerana kita tiada pemain yang mampu merencanakan serangan.

"Dia mungkin perlu berehat selama satu atau dua minggu, dan saya berharap Afiq Azmi akan kembali cergas secepat mungkin, selain kita mempunyai Ramzul Zahini,” katanya.

TXT
20-04-2013, 01:00 PM
http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152140.1366432193!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152139.1366432171!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

KESETIAN penyokong hitam putih yang sentiasa memberi sokongan tanpa berbelah bahagi nyata berbaloi apabila pasukan kesayangan mereka sekali lagi mengesahkan slot ke separuh akhir Piala FA setelah menang bergaya ketika menentang skuad Hobin Jang Hobin pada aksi suku akhir kedua Selasa lalu.

Lebih mengembirakan apabila skuad Penyu menang besar dengan agregat 6-1 pada perlawanan itu dilihat antara pencapaian terbaik pasukan dalam mengharungi saingan Piala FA sejak Terengganu mara ke pentas final bermula 1999, 2000, 2004 dan meraih kejuaraan dua tahun lalu.

AWAL

Pastinya kemenangan besar itu sekaligus menjadi bekalan awal buat skuad kendalian E Elavarasan menyahut cabaran juara bertahan musim lalu, Kelantan pada aksi pusingan pertama Piala FA, 25 dan 28 Mei depan.

Biarpun masih mempunyai tempoh hampir sebulan, Elavarasan nyata mempunyai perancangan awal untuk mengulangi kejayaan yang diraih pada 2011.

Elavarasan mengakui pada pertembungan itu nanti bakal menyaksikan perlawanan sengit antara dua pasukan Gergasi Pantai Timur dalam merebut tempat ke pusingan seterusnya.

“Jika dilihat di atas kertas pastinya Kelantan mempunyai kelebihan apatah lagi beraksi di tempat sendiri, namun itu tidak bermakna kita akan membiarkan peluang ini begitu sahaja, sebaliknya kita akan pastikan ini bukan laluan mudah buat mereka.

“Kita pernah ditewaskan juara trible musim lalu itu pada aksi Liga Super, bagaimanapun waktu itu kita masih di peringkat awal saingan, di mana pasukan masih belum menemui keserasian,” katanya.

MUSTAHIL

Berdasarkan prestasi skuad Penyu ketika ini, pastinya peluang untuk melangkas ke pentas final Piala FA bukan sesuatu yang mustahil buat kem Terengganu sebaliknya mempunyai kelebihan yang sama rata dengan pasukan lawan.

Malah keserasian gandingan tiga serangkai, Effa Owona, Abd Manaf Mamat dan Mohd Ashaari Shamsuddin yang semakin berbisa menjadi senjata utama skuad Penyu mengegarkan gawang The Red Warrior.

BOLOS

Ditambah pula dengan kekentalan benteng pertahanan yang diketuai kapten pasukan Mohd Faizal Mohammad yang dibantu oleh kereta kebal, Vincent Bikana, Mohd Zubir Azmi dan Hasmizan Kamaroddin pastinya menyukarkan jentera serangan Kelantan untuk membolosi kubu pertahanan skuad Penyu.

Apa yang pasti khidmat jentera tengah yang cukup sinonim dengan aksi lincah bekas pemain kebangsaan, Ismail Faruqi Ashaari bakal ditagih dalam mengukuhkan pasukan sekaligus bertindak mengucar kacirkan benteng pertahanan pihak lawan.

Begitupun, bekas jurulatih Felda United itu mengharapkan pemain yang bakal memikul tanggungjawab besar pada aksi separuh akhir nanti mampu melaksanakan tugas masing-masing dengan penuh komited sebagaimana mereka mengharungi perlawanan Piala FA seawal saingan.

Terengganu memulakan saingan Piala FA dengan cemerlang setelah menundukkan juara Liga FAM, KL SPA, 3-1 untuk mara ke pusingan kedua seterusnya membelasah Pulau Pinang dengan jaringan sama 3-0.

Sang Penyu ke pusingan suku akhir pertama bertemu Negeri Sembilan dengan kemenangan, 3-1 sebelum melakar kemenangan kedua 3-0 dilaman sendiri.

TXT
20-04-2013, 01:01 PM
http://www.sinarharian.com.my/polopoly_fs/1.152143.1366432573!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_400/image.jpg

LIHAT dan nilailah sendiri, mungkin itu mungkin menjadi bualan hangat di kalangan penyokong setia Tok Gajah dengan persembahan dipamerkan bintang import bari dari Argentina, Matias Conti.

Menjaringkan dua gol dalam tempoh lima minit untuk aksi pertamanya hingga melayakkan Tok Gajah berada dalam kelompok empat terbaik pastinya menaikkan semangat rakan sepasukan selain memberi keyakinan buat tuan empunya diri untuk terus mempamerkan kualiti.

MISI

Selepas mencatat keputusan seri tanpa jaringan dalam aksi pertama di laman sendiri, langkah Pahang ke Stadium Selayang pastinya berbekalkan misi wajib menang bagi memastikan lawan yang bergelar naib juara Piala FA 2012 tersekat.

Bermula tiupan wisel, semangat anak didik Dollah Salleh sememangnya ketara terutamanya dibahagian tengah dengan peranan dimainkan Amirul Hadi Zainal dan Azzamuddin Akil sentiasa bergerak menyusun gerakan memecahkan benteng pertahanan tuan rumah.

Gandingan Fauzi Roslan dan Matias di bahagian serangan pada awal kurang menampakkan kesungguhan namun Matias membuktikannya apabila mengegarkan gawang tuan rumah pada minit 75 dan 80.

AKUI

Malah pengendalinya, Dollah mengakui kehadiran pemain import baru memberikan perubahan dan menguatkan lagi jentera di posisi masing-masing.

"Persembahan keseluruhan pasukan itu bertambah mantap selepas kemasukan kedua-dua pemain itu.

“Damion Stewart juga berjaya membantu menguatkan bahagian pertahanan ini dan Conti pula menajamkan jentera serangan yang sebelum ini sedikit tumpul dan sukar menemui penyudah,”katanya.

HEBAT

Dua gol tersebut melayakkan Pahang ke separuh akhir menebus kehampaan musim lalu selepas laluan terkandas di suku akhir di tangan T-Team.

Keputusan itu menyaksikan Pahang bakal berhadapan Johor Darul Takzim (JDT) FC pada 25 dan 28 Mei depan untuk saingan separuh akhir pertama.

Berhadapan Harimau Selatan, dalam aksi pembuka tirai Liag Super, Tok Gajah menewaskan anak didik Fandi Ahmad 3-2 walaupun pelawat mendahului dua gol tanpa balas pada separuh masa pertama sebelum bangkit dengan kemenangan 3-2.

Ternyata sindrom lambat panas seumpama ini perlu dikikis pemain jika ingin beraksi di pentas final nanti.

jeng
23-05-2013, 07:35 PM
tinggalkan sebentar liga super..

fokus utk FA cup pulok..

http://s14.postimg.org/4iehdwvk1/piala_fa.jpg
p/s:tarikh dan lokasi utk final belum rasmi lg tu walaupun aku amik dr website rasmi FARMville :D:D

source:http://www.fam.org.my/index.php?option=com_content&view=article&id=517&Itemid=203&lang=en

TXT
24-05-2013, 12:24 AM
tinggalkan sebentar liga super..

fokus utk FA cup pulok..

http://s14.postimg.org/4iehdwvk1/piala_fa.jpg
p/s:tarikh dan lokasi utk final belum rasmi lg tu walaupun aku amik dr website rasmi FARMville :D:D

source:http://www.fam.org.my/index.php?option=com_content&view=article&id=517&Itemid=203&lang=en

Macih abam jeng tulom saim2 hapedek sinim :D

TXT
25-05-2013, 09:23 AM
Ap jangkaan result mlm ni
Game hebak2 ning

jeng
26-05-2013, 01:08 AM
xdok sapo tau ko bilo final fa??
yg ado pom blum rasmi lagi..huk aloh

TXT
27-05-2013, 10:05 AM
Sama2 kita saksikan ptg n mlm ni pasukan yg akn ke pinal

Ussf
27-05-2013, 11:44 AM
Sama2 kita saksikan ptg n mlm ni pasukan yg akn ke pinal

Bkn esok ke?

TXT
27-05-2013, 11:48 AM
Bkn esok ke?

Adeh sowi boh
Ptg ngan mlm esok :))

hurairah01
27-05-2013, 11:49 AM
Adeh sowi boh
Ptg ngan mlm esok :))

guane boh .. kene 4 - 1 ... pening doh boh iter.... 4 -1 sonyum lobar. :D

Ussf
27-05-2013, 11:50 AM
Adeh sowi boh
Ptg ngan mlm esok :))

Dok sabo nk tapau TRW ke? ekekeke...

TXT
27-05-2013, 11:54 AM
guane boh .. kene 4 - 1 ... pening doh boh iter.... 4 -1 sonyum lobar. :D

Bengom truh sere awe kene tang sapa gt :))

TXT
27-05-2013, 09:45 PM
Perlawanan esok petang di Kuala Terengganu akan dimulakan jam 4.15pm, 30 minit lebih awal dari jam asal, 4.45 pm kerana andai masa tambahan terjadi, tidak sempat untuk ditamatkan sebelum magrib, jadi ambil perhatian kepada sep panta timur, :)

TXT
27-05-2013, 10:39 PM
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc3/970333_584297978276776_34089083_n.jpg

TXT
28-05-2013, 12:58 AM
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/943065_10151687855198828_1684424370_n.jpg

Petak merah: pintu masuk penyokong Kelantan.. Sebelah bangunan Yayasan Terengganu..
Bulat merah: tempat duduk penyokong Kelantan
Petak hitam: pintu masuk penyokong Terengganu
Bulat hitam: tempat duduk penyokong Terengganu
Petak kuning: tempat masuk penyokong bertiket grandstand,wartawan,pemain,vip dan orang atasan persatuan

TXT
28-05-2013, 10:36 PM
Tahnioh Klate & Syabas Tranung
mainang sedak molek doh
xdok rezeki sek kite terik ning

MA REBORN
28-05-2013, 10:38 PM
Tahnioh Klate & Syabas Tranung
mainang sedak molek doh
xdok rezeki sek kite terik ning

:)paid:)paid...tq..belilah jersi kelater so,,,,kira tumpeng skaki ke bukit jalil

jeng
28-05-2013, 10:38 PM
lalalala...

final kelantan menang free :D:D

TXT
28-05-2013, 10:39 PM
:)paid:)paid...tq..belilah jersi kelater so,,,,kira tumpeng skaki ke bukit jalil

ingt ke deme nok ejah sela ke kawang :D
gane2 pong harak derby pata timo pinal ning :)cgrock

jeng
28-05-2013, 10:41 PM
pengajaran malam ni

jgn tnjuk hero kt tmpat sndri...nnti kena blik kt away sibuk ngadu kt polis..

bila game pahang vs jdt ni??

bemiesworld
28-05-2013, 10:43 PM
game kensel... adehhhh

TXT
28-05-2013, 10:45 PM
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/581683_526745354051322_1341259333_n.jpg

TXT
28-05-2013, 10:48 PM
Semi Final Piala FA Pahang vs JDT di batalkan..

adakah final Piala FA Kelantan vs Terengganu ? undang2 FAM ape2 boleh jadi.

jeng
28-05-2013, 10:50 PM
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/581683_526745354051322_1341259333_n.jpg

bakpe ning??

ada pesta muda mudi??

ke ada lawatan sambil blajar nk kenal2 stadium??

:)):)):))

rilek brader, brader rilek :)

jeng
28-05-2013, 10:51 PM
Semi Final Piala FA Pahang vs JDT di batalkan..

adakah final Piala FA Kelantan vs Terengganu ? undang2 FAM ape2 boleh jadi.

yg ni kawe sokom :)cgrock:)cgrock

:)):))

TXT
28-05-2013, 10:51 PM
bakpe ning??

ada pesta muda mudi??

ke ada lawatan sambil blajar nk kenal2 stadium??

:)):)):))

rilek brader, brader rilek :)

dalang stadium darul makmur :D

TXT
28-05-2013, 10:51 PM
yg ni kawe sokom :)cgrock:)cgrock

:)):))

berat alek kawang r gt gok muge xdok striker doh :((

jeng
28-05-2013, 10:53 PM
dalang stadium darul makmur :D

doh bakpe jadi gitu plok??

game dok maing lagi ke??

sori kawe xtau...kawe cara ke team kawe jah...

team lain xdok maso nk lyn :)):))

TXT
28-05-2013, 10:54 PM
doh bakpe jadi gitu plok??

game dok maing lagi ke??

sori kawe xtau...kawe cara ke team kawe jah...

team lain xdok maso nk lyn :)):))

duk wat pameran je mok or tu
sbb tu rama duk nitah atah padang :D

TXT
28-05-2013, 11:07 PM
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/307002_535410006516303_1429276327_n.jpg

TXT
28-05-2013, 11:23 PM
http://www.facebook.com/photo.php?v=559629944087106

TXT
28-05-2013, 11:55 PM
http://www.youtube.com/watch?v=8xiBVLDPZT0

TXT
29-05-2013, 12:03 AM
keadaan di SDM cam na skrg ni
dh reda ke lom

TXT
29-05-2013, 12:18 AM
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/984112_471299639629607_733026076_n.jpg

jeng
29-05-2013, 12:23 AM
fulltime brape sparuh akir pahang vs jdt??

tertido plok

TXT
29-05-2013, 12:25 AM
fulltime brape sparuh akir pahang vs jdt??

tertido plok

FT kosong kosong

sdak molek kelih game tu boh

jeng
29-05-2013, 12:31 AM
FT kosong kosong

sdak molek kelih game tu boh

kiro jdt menang agregat 1-0 la kn??

beribu ribu tania laaa:D

mr.dede
29-05-2013, 12:32 AM
kiro jdt menang agregat 1-0 la kn??

beribu ribu tania laaa:D

demo ni....lamo keno petong batu kang...ore tgh panah tu

TXT
29-05-2013, 12:34 AM
demo ni....lamo keno petong batu kang...ore tgh panah tu

jeng sj wak panah laing je terrr :D

TXT
29-05-2013, 12:43 AM
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/582021_653263304688678_901344108_n.jpg

mereka menunggu polis untuk menjamin keselamatan mereka

jeng
29-05-2013, 12:46 AM
demo ni....lamo keno petong batu kang...ore tgh panah tu

gurau2 manjo jah...

xleh gura gak kawe tido dulu la :(:(

TXT
29-05-2013, 12:50 AM
gurau2 manjo jah...

xleh gura gak kawe tido dulu la :(:(

lakk ngajok slalow :))
panah molek alek nung lening #:-S

jeng
29-05-2013, 12:57 AM
lakk ngajok slalow :))
panah molek alek nung lening #:-S

dok hau nok kate r boh..ambe dok masuk capo awok ye..takat gura2 bewok tu bulih la:D

TXT
29-05-2013, 12:58 AM
dok hau nok kate r boh..ambe dok masuk capo awok ye..takat gura2 bewok tu bulih la:D

dok leh boh gura2 bewok lening
kam kene kekoh bewok sj ny je :D

jeng
29-05-2013, 01:10 AM
pahang vs jdt tadi kn??

doh bakpe pulok trw nih????

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/320318_595354697165218_1648245660_n.jpg

ooooo THIS IS PANTAI TIMUR ruponyo...lol:)

jeng
29-05-2013, 01:11 AM
pahang vs jdt tadi kn??

doh bakpe pulok trw nih????

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/320318_595354697165218_1648245660_n.jpg

ooooo THIS IS PANTAI TIMUR ruponyo...lol:)

kelantanese evrywhere:eek::eek:

TXT
29-05-2013, 01:15 AM
pahang vs jdt tadi kn??

doh bakpe pulok trw nih????

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/320318_595354697165218_1648245660_n.jpg

ooooo THIS IS PANTAI TIMUR ruponyo...lol:)

ye mari nok sapok sek pata timo boh :D

jeng
29-05-2013, 01:18 AM
ye mari nok sapok sek pata timo boh :D

napok ngat game ganu-klatang die dok g:)

jeng
29-05-2013, 01:38 AM
Game pahang vs jdt akan di tunda pada RABU .. PUKUL 8 pagi..
#perlawanan tertutup tanpa penyokong..
( sumber berita awani )

ado sapo2 bulih sahkan brito ni??

TXT
29-05-2013, 01:46 AM
Game pahang vs jdt akan di tunda pada RABU .. PUKUL 8 pagi..
#perlawanan tertutup tanpa penyokong..
( sumber berita awani )

ado sapo2 bulih sahkan brito ni??

bules dr FB gitu gop boh
xdok nyokom teruh
ade mainang ning

Ussf
29-05-2013, 10:16 AM
tarikh plawanan separuh akhir antara pahang vs jdt akan diumumkan selepas mesyuarat tergempar pukul 5 ptg ini...

Mungkin juga bkn tarikh perlawanan yg diumumkan... sama2 kita nantikan...

giler_gadget
29-05-2013, 10:25 AM
Game pahang vs jdt akan di tunda pada RABU .. PUKUL 8 pagi..
#perlawanan tertutup tanpa penyokong..
( sumber berita awani )

ado sapo2 bulih sahkan brito ni??

saya jumpa list rancangan astro arena hari ni..
Arena akan tunjuk siaran tertunda sahaja..

kemungkinan besar, diorg main pagi ni..

Ussf
29-05-2013, 10:28 AM
saya jumpa list rancangan astro arena hari ni..
Arena akan tunjuk siaran tertunda sahaja..

kemungkinan besar, diorg main pagi ni..

Mana ada bro... 2.30 nih br meeting... List tuh sepatutnya ulangan game mlm tadi...

giler_gadget
29-05-2013, 10:31 AM
Mana ada bro... 2.30 nih br meeting... List tuh sepatutnya ulangan game mlm tadi...

kemungkinan 'meeting' tu propa.. :)

TXT
29-05-2013, 11:23 AM
tarikh plawanan separuh akhir antara pahang vs jdt akan diumumkan selepas mesyuarat tergempar pukul 5 ptg ini...

Mungkin juga bkn tarikh perlawanan yg diumumkan... sama2 kita nantikan...

Mcm ad menda lain je nk umum skali tu aok

jeng
29-05-2013, 11:35 AM
aku terbabas tido weh...

errr sapa menang sapa menang???

Ussf
29-05-2013, 11:37 AM
Mcm ad menda lain je nk umum skali tu aok

Sama2 kita tunggu...:D:D:D

TXT
29-05-2013, 11:55 AM
Sama2 kita tunggu...:D:D:D

Mgkn dok kait ngan Piala FA koi rase :D

Ussf
29-05-2013, 12:02 PM
Mgkn dok kait ngan Piala FA koi rase :D

Tp kwn rs hanya tarikh perlawanan jer yg diumumkan... :D:D:D

TXT
29-05-2013, 12:21 PM
Tp kwn rs hanya tarikh perlawanan jer yg diumumkan... :D:D:D

Ke nk wat seprise lg FAM ni
Ke gone :D

monster_forex
29-05-2013, 01:56 PM
aku terbabas tido weh...

errr sapa menang sapa menang???

Kucing hok mene...... Sebab tu dio wi hadioh ko pengurusae sdm...... :eek::eek::eek::eek::eek:

JOLUVUDA
29-05-2013, 02:21 PM
Tahnioh Klate & Syabas Tranung
mainang sedak molek doh
xdok rezeki sek kite terik ning

respect kawe ko keeper ganu....game ganu meme sedap....kalu jdt mene kita kira timur lawe selatan...

noonaka
29-05-2013, 02:41 PM
Kucing hok mene...... Sebab tu dio wi hadioh ko pengurusae sdm...... :eek::eek::eek::eek::eek:

SDM Cat

i see u what u did there

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/02/07/article-2097954-11A17A33000005DC-539_964x1038.jpg

TXT
29-05-2013, 03:07 PM
respect kawe ko keeper ganu....game ganu meme sedap....kalu jdt mene kita kira timur lawe selatan...

dakpe sek kawang wak mule tahung depang :)cgrock

monster_forex
29-05-2013, 04:56 PM
Ado doh ko tarikh ngan venue baru utk jdt vs tok gajah nie......

Acu update sket bro TXT tu.....

TXT
29-05-2013, 05:01 PM
Ado doh ko tarikh ngan venue baru utk jdt vs tok gajah nie......

Acu update sket bro TXT tu.....

xdok ag boh
dengo cite kul 5.30 kek g br nok wak ngumumang

monster_forex
29-05-2013, 05:05 PM
Lambat arrrr presideng fam nie..... Keno tukar presideng baru ahh lagu nie.....
Keno wi ko TXT lah pulok jadi presideng fam..... Baru senea nok pecat cmj...... :) :)

TXT
29-05-2013, 05:10 PM
Lambat arrrr presideng fam nie..... Keno tukar presideng baru ahh lagu nie.....
Keno wi ko TXT lah pulok jadi presideng fam..... Baru senea nok pecat cmj...... :) :)

aii wi ke kawang jd presideng gok brolok r nge kelab2 Eropoh pah ni :D
gubal mule undang2 dalang FAM nung :))

TXT
29-05-2013, 07:47 PM
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/1208_10151439920060689_2054060905_n.jpg

100K untuk Pahang..
20K untuk JDT..
Masing2 Didenda..
Yang Masih Punyai Keratan Tiket Buleh Ditebus Semula..
Hop Tadop Keratan Tiket..
Kira Derma Je La Eh..Berat Sungguh Keputusan..Main Bukit Jalil Teruh

TXT
30-05-2013, 06:50 PM
tgk seken leg Pahang vs JohorDT lak

jeng
31-05-2013, 12:19 PM
fam sarkis...

suko2 ati tuka time...

suko2 ati tuka jualan tiket...

fam=sarkis

TXT
31-05-2013, 02:16 PM
fam sarkis...

suko2 ati tuka time...

suko2 ati tuka jualan tiket...

fam=sarkis

FAM dan sarkis berpisah tiada :))

azrulazman
31-05-2013, 03:12 PM
FAM dan sarkis berpisah tiada :))

awok pegi tak esok

TXT
31-05-2013, 04:15 PM
awok pegi tak esok

esok pakat tgk dlm tb je game tu :D

azrulazman
31-05-2013, 04:16 PM
esok pakat tgk dlm tb je game tu :D

oo. mlm ni jom joing pukul memukul

TXT
01-06-2013, 03:13 AM
Dh ready ke lom fans Pahang ngan JDT utk game mlm ni

TXT
01-06-2013, 11:17 AM
Jurulatih Pahang Dollah Salleh mengingatkan pemain supaya mengawal emosi bagi memastikan misi memburu kemenangan ke atas Johor Darul Takzim (DT) pada aksi ulangan separuh akhir kedua Piala FA di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam ini tidak terjejas

TXT
01-06-2013, 03:04 PM
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487455_537001719690465_936440021_n.jpg

TXT
01-06-2013, 03:36 PM
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/485659_528433850549139_2121442666_n.jpg

TXT
01-06-2013, 04:02 PM
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/10093_656688631023754_2018175232_n.jpg

TXT
01-06-2013, 04:03 PM
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969165_528439247215266_1904119443_n.jpg

shafizz86
01-06-2013, 04:08 PM
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969165_528439247215266_1904119443_n.jpg

terbaik boh.....go pahang go.......

TXT
01-06-2013, 04:09 PM
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/970014_458866027537807_812412468_n.jpg

TXT
01-06-2013, 04:11 PM
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969631_458867010871042_959163263_n.jpg

TXT
01-06-2013, 04:18 PM
Info di SNBJ (update)

Banner dan kain rentang "THIS IS PANTAI TIMUR" merata2 di perkarangan SNBJ yg dipegang Utras Pahang, Kelantan dan Terengganu.. terdapat juga yg memakai baju Kelantan dan Terengganu di kalangan penyokong Pahang.. Penyokong Pahang mula memenuhi perkarangan Stadium...