PDA

View Full Version : Mencari rumah sewa sekitar Sungai Petani Utara


miszfarah
10-12-2012, 12:59 PM
Salam,

Saya sgt memerlukan rumah untuk disewa area Sg. Petani Utara.
Kalau bole nak rumah area Taman Ria, Taman Ria Jaya, Taman Peruda, or Taman Bandar Baru.
Penyewa : wanita bujang bkerjaya :D
Reason nk pindah : owner rumah skarang ni terlampau cerewet, meluat! ~X(

kalau ada kwn2 dpt tawu mana2 rumah sewa, roger2 laa ek.. =]

miszfarah
13-12-2012, 10:54 AM
huhuhuhuhuhu..

cyber99
13-12-2012, 10:57 AM
Dah try mudah?

miszfarah
13-12-2012, 11:55 AM
setiap 10minit dok refreseh page mudah.. uhuk2..

Jeb
13-12-2012, 11:58 AM
beli jela trus.murah je umah sana

miszfarah
13-12-2012, 12:01 PM
dlm planning jgk..tp bkn skarang..huhu..

Siddique87
13-12-2012, 12:21 PM
kawe dok area sg lalang..try carik rumah area jalan nk p jpj sg petani tu..

miszfarah
13-12-2012, 03:57 PM
kawe dok area sg lalang..try carik rumah area jalan nk p jpj sg petani tu..

jauh..hehe..kalau bole nk area2 taman ria ni.. skarang menyewa dkt taman ria jgk..tp owner ni leceh sikit..nak naekkan harga sewa plak sbb penghuni bertambah..adoi..:((

phv2787
13-12-2012, 04:02 PM
owh...nk carik area taman ria jgk..rasanya kt sp tu umah semua murah2 tgk kt mudah...:-?

dsufira
13-12-2012, 04:05 PM
berapa sewa sekarang???

miszfarah
13-12-2012, 04:08 PM
owh...nk carik area taman ria jgk..rasanya kt sp tu umah semua murah2 tgk kt mudah...:-?

dkt mudah, jarang naik iklan yg taman ria.. tak sempat nk kosong, org2 pakat dok tanya dah.. mggu lepas pn round 1 taman, xjumpa2 lagi..tanya macik2 mesyuarat tingkap, owner nk wat homestay laa..owner nk penyewa family laa..owner tanak ppuan bujang laa..macam2..huhu #:-S

matrider
13-12-2012, 04:09 PM
setiap 10minit dok refreseh page mudah.. uhuk2..

cuber cari dalam mudah.my

miszfarah
13-12-2012, 04:10 PM
berapa sewa sekarang???

mahal jgk, rm350..
kalo penyewa bertambah, owner nak naikkan lagi rm.. hurmmmm

phv2787
13-12-2012, 04:15 PM
dkt mudah, jarang naik iklan yg taman ria.. tak sempat nk kosong, org2 pakat dok tanya dah.. mggu lepas pn round 1 taman, xjumpa2 lagi..tanya macik2 mesyuarat tingkap, owner nk wat homestay laa..owner nk penyewa family laa..owner tanak ppuan bujang laa..macam2..huhu #:-S

yaka...tgk kt mudah ada sebijik kt tmn ria...nk tlg tkleh sbb dok btwh..:)):)):eek:

miszfarah
13-12-2012, 04:21 PM
yaka...tgk kt mudah ada sebijik kt tmn ria...nk tlg tkleh sbb dok btwh..:)):)):eek:

ada eh naik dkt mudah? date 24oct ke? huhu..yg 2 utk chinese laa plak..huhu :(

adioz88
13-12-2012, 04:22 PM
ayah saya ada rumah di sg petani zon kenanga...jalan dekat dengan sekolah menengah amanjaya...skrg tak pasti sama ada orang masih sewa rumah tu atau tidak

miszfarah
13-12-2012, 04:27 PM
ayah saya ada rumah di sg petani zon kenanga...jalan dekat dengan sekolah menengah amanjaya...skrg tak pasti sama ada orang masih sewa rumah tu atau tidak

yeke? ambangan height ni mcm ke dalam sikit kan..kwn2 sy ni kbnyakannya penakut..nk duduk umh dkt2 pekan sikit.. hehe

dsufira
13-12-2012, 04:29 PM
mahal jgk, rm350..
kalo penyewa bertambah, owner nak naikkan lagi rm.. hurmmmm

tak da la mahal sgt...

adioz88
13-12-2012, 04:32 PM
yeke? ambangan height ni mcm ke dalam sikit kan..kwn2 sy ni kbnyakannya penakut..nk duduk umh dkt2 pekan sikit.. hehe

tak dalam aih.....di situ banyak jalan pintas tembus ke tengah kawasan sg petani punya pekan utama..tapi amanjaya memang luas

miszfarah
13-12-2012, 04:32 PM
tak da la mahal sgt...

rate sg petani agak mahal laa..
sy survey2 tmn ria around 200-300..
skang 350, kalo owner tawu kami duduk 4org, rate maybe naek 400 or 450..
haishhhh

adioz88
13-12-2012, 04:38 PM
rate sg petani agak mahal laa..
sy survey2 tmn ria around 200-300..
skang 350, kalo owner tawu kami duduk 4org, rate maybe naek 400 or 450..
haishhhh

owner yang sebenar2 owner tak akan letak harga ikut jumlah orang yang duduk..tapi ikut kepada sebuah rumah terus....

miszfarah
13-12-2012, 04:40 PM
owner yang sebenar2 owner tak akan letak harga ikut jumlah orang yang duduk..tapi ikut kepada sebuah rumah terus....

btol! waktu terkial2 kami dua org mencari housemate, takde plak dia nk kurangkn sewa.. bila 4org, dia kelam kabut plak nk naikkan harga sewa.. bukannya ada renovation penambahan bilik pun! :mad: geram!

adioz88
13-12-2012, 06:32 PM
btol! waktu terkial2 kami dua org mencari housemate, takde plak dia nk kurangkn sewa.. bila 4org, dia kelam kabut plak nk naikkan harga sewa.. bukannya ada renovation penambahan bilik pun! :mad: geram!

cari la sampai jumpa...ada rezeki , jumpa la tu:)cgrock

miszfarah
14-12-2012, 12:36 AM
cari la sampai jumpa...ada rezeki , jumpa la tu:)cgrock

aminnnn...:D

kaleck
14-12-2012, 12:46 AM
aminnnn...:D

Dah jumpa lom? Berapa orang nk duduk? Perempuan single semua ker? Saya try tnya kawan kat sana ada tak umah.:)

dums
14-12-2012, 12:50 AM
area bandar putri banyak kosong...

IkanEmas
14-12-2012, 12:56 AM
Dlm brapa sewa nk?nnti teman cuba tnya kwn teman klau ada..

dsufira
14-12-2012, 09:23 AM
rate sg petani agak mahal laa..
sy survey2 tmn ria around 200-300..
skang 350, kalo owner tawu kami duduk 4org, rate maybe naek 400 or 450..
haishhhh

awak survey kat na yg murah tu???

miszfarah
14-12-2012, 01:28 PM
Dah jumpa lom? Berapa orang nk duduk? Perempuan single semua ker? Saya try tnya kawan kat sana ada tak umah.:)

blom lagi..masih mencari.. kami 4org, smua bujang n dah kerja..
kalau ada, awk inform eh..thanx a lot.. :)

miszfarah
14-12-2012, 01:30 PM
awak survey kat na yg murah tu???

dekat taman ria jgk..
huhu, tapi rumah sempit sikit laa yg 200 tu..n xde renovate ape2..
yg 300 standard gak dok jmpa..huhu

miszfarah
14-12-2012, 02:08 PM
Dlm brapa sewa nk?nnti teman cuba tnya kwn teman klau ada..

range 300 ke bwh kalo bole..
huhu..thanx a lot! =]