PDA

View Full Version : Handphones Samsung Galaxy Note 2 Clone / Knock-Off Terendah di Pasaran


Pages : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

pwe
28-02-2013, 10:06 AM
note 2 baru leh dpt yer
nak "terbangkan" duit 1 :)

amboi...kena bwk ke passport duit tu?:D

pwe
28-02-2013, 10:08 AM
tt,nak tanya dlm banyak2 note 2 clone..dah boleh guna s-pen ori ??function x?kalau boleh..pen harga bape rm?

ye saye,
belum, belum ade lagi yg pernah saya jumpa yg boleh guna spen original.
baik enhanced spen ori note 2, spen ori note 10.1 or even c pen s3 pun belum ade lagi versi tu. wallahu alam kalau di luar pengetahuan saya.

tp, kalau ade, mesti dalam Setting > SPen mesti ade...ce tgk ce tgk....

pwe
28-02-2013, 10:16 AM
so...NFC yg berfungsi note 2 lah eh? :D:D

Pun belum dpt kepastian

pwe
28-02-2013, 10:25 AM
tt,nak tanya dlm banyak2 note 2 clone..dah boleh guna s-pen ori ??function x?kalau boleh..pen harga bape rm?

Bro,
Pm box bro penuh.sy xleh reply pm bro.
Tq

Green Apple
28-02-2013, 11:21 AM
Bro,
Pm box bro penuh.sy xleh reply pm bro.
Tq

ok,cuba pm semula..

Dzil77
28-02-2013, 12:09 PM
Tu dia pengakuan jujur nampak...bodek ke?~X(

Ada plak bodek??~X(
Klau bodek bleh dpt hadiah ker? hahaha:))
Ok pengakuan jujur lagi.. S3 high class pnya signal 3g n wifi xder la sepower yg ori, masih boleh digunakan tapi slow sikit la..
Bateri plak memula je ok tp lpas sbulan dia makin cpat abis so kena beli yg ori atau mcm saya beli brand SUnGlobal 3000Mah.. bateri ori 2100 mah jer.. :D baru puas hati guna...

pwe
28-02-2013, 02:32 PM
ok,cuba pm semula..

Pm done bro

pwe
28-02-2013, 02:49 PM
Ada plak bodek??~X(
Klau bodek bleh dpt hadiah ker? hahaha:))
Ok pengakuan jujur lagi.. S3 high class pnya signal 3g n wifi xder la sepower yg ori, masih boleh digunakan tapi slow sikit la..
Bateri plak memula je ok tp lpas sbulan dia makin cpat abis so kena beli yg ori atau mcm saya beli brand SUnGlobal 3000Mah.. bateri ori 2100 mah jer.. :D baru puas hati guna...

Good...hdhehe...dapat hadiah 10.1..huhuhuh

pwe
28-02-2013, 04:05 PM
salam,

update latest jumlah unit

esok, supplier saya akan ke korea untuk pickup 40 biji note 2 quadcore! Dan akan masuk malaysia pada hari jumaat.

Saya buka kepada 20 orang pertama yang ingin dare to deal mendapatkan 20 unit ini bermula pada:

tarikh : 27/02/2013 (8 malam mula) - 02/03/2013 (8 malam tamat)
harga : Rm750/unit
jumlah : 20 10 7 unit sahaja untuk saya.

hanya pembayaran penuh dan serius buyer sahaja!

thanks!

salam,

maklumat di atas diupdate sehingga jam 4 ptg tadi.
Tq.

takkompom
28-02-2013, 04:28 PM
salam,

maklumat di atas diupdate sehingga jam 4 ptg tadi.
Tq.
salam, TT, pasal problem skrin x leh rotate tu..saya dah cuba reset..tapi masih sama..still x leh rotate walaupun dah on auto-rotate..

Dzil77
28-02-2013, 11:04 PM
Good...hdhehe...dapat hadiah 10.1..huhuhuh

Huh! tt nak bg kat saya note 10.1 tt ut ker? :o
Xper la.. yg 7" & 10" smua dah ada.. sya nak yg 4.8" tu jer...:D
Dah ada ganti belum? :-?

Yusgothic
01-03-2013, 10:40 AM
salam man kajang..mcmna perkembangan ya note sya?dpt dipulihkan..sya sms man 2x tp tiada respon.

ler...dah try Power Button + Volume Down + Home Button?
Beli model saya yg mana ek?

pwe
01-03-2013, 11:23 AM
salam man kajang..mcmna perkembangan ya note sya?dpt dipulihkan..sya sms man 2x tp tiada respon.

salam bro yus, 2 hari lepas aya ada sms tanya fon tu beli katne, sebab sy x dpt jumpa source dia. kalau tau, ble sy riki seller yg jual utk dptkan source. sorry kalau lambat reply mesej sebab masuk sim data tu..lambat sikit masuknya.
Tq.

pwe
01-03-2013, 06:33 PM
Salam,
Update
Sorry update lambat. Rini demam + selsema + batuk, kurang sgt aktiviti.
Just nak.inform, malam ni sy nak g pickup 20 unit yg tempah utk note2 quadcore utk dare to deal ii.
Sy dimaklumkan, tambahan hanya boleh dibuat utk 3 unit saja lagi.
Sape2 dare, ble deal sy asap or b4 8pm tonite. Supaya sy boleh collect sekali malam ni.
Lain2 produk ade, tp dh close for today pickup. Esok malam pula.
Tq

addy
01-03-2013, 10:37 PM
Salam,
Update
Sorry update lambat. Rini demam + selsema + batuk, kurang sgt aktiviti.
Just nak.inform, malam ni sy nak g pickup 20 unit yg tempah utk note2 quadcore utk dare to deal ii.
Sy dimaklumkan, tambahan hanya boleh dibuat utk 3 unit saja lagi.
Sape2 dare, ble deal sy asap or b4 8pm tonite. Supaya sy boleh collect sekali malam ni.
Lain2 produk ade, tp dh close for today pickup. Esok malam pula.
Tq

Ye ye ye ye...

pwe
02-03-2013, 04:38 AM
Salam,
Update.
Kwn2 yg dh booked n byr utk Dare To Deal II Note 2 Quadcore, kini, brg sudah ada d tangan saya.
Pickup kini boleh dbuat dr jam 10am - 12.30pm dan 8.00pm - 9.30pm di taman kajang utama, kajang, selangor.
Sekian, dimaklumkan.

Berikut adalah sebahagian daripada brg tuan punya....
http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/Sku3aquad_01.jpg

pwe
02-03-2013, 05:28 PM
Salam,
Wah..senyap je kwn2 kita yg dpt origin made clone note 2 dan s3 hari ni.hehehe...
Saya dihujani pelbagai persoalan dari segenap ruang, sampai nak lap peluh pun x sempat. Hehehe
Sebelum tu, sy nak maklumkn bhw:

30 unit note 2 sku3a quadcore dah sampai ke malaysia jam 3.30ptg tadi sebagai kesinambungan kepada batch ke-2.
Rakan2 cg yg tidak mahu terlepas peluang ini, sila buat tempahan awal kerana saya hanya buka kepada 15 orang sahja.

Rm750/set siap postage!
Soalan2 perbandingan mengenai apa yg ada pd spec ini dan bezanya yg dijual di pasaran (termasuk cg) akan sy ulas dalam www.klon.mobi...

Tq all.

pwe
02-03-2013, 08:08 PM
Salam,

Dengan izin, sambil2 duk seronok dengan phone baru tu, kita doakan kesejahteraan dan keselamatan kawan2 kita di Lahad Datu.
Terutamanya kawan2 CG, Seller CG yang berdekatan dengan Lahad Datu, Sabah.

TQ.

pwe
02-03-2013, 09:32 PM
KINI DENGAN:-

http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/kernelcun.png http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/mapscun.png
http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/shandynote.png

Lenkcai
02-03-2013, 09:43 PM
note2 bro jual ni , pen mmg blh guna ke ?

apa sware lain yg bro install utk customer slain sygic ? dah siap root tak, tq

pwe
02-03-2013, 09:46 PM
salam, TT, pasal problem skrin x leh rotate tu..saya dah cuba reset..tapi masih sama..still x leh rotate walaupun dah on auto-rotate..
Salam, bila free ni? SMS sya...

SonicRwavE
02-03-2013, 09:55 PM
m9 xbleh install....unfortunely ...bla..bla..bla... ada lain cara x ....

pwe
02-03-2013, 10:00 PM
Atas Permintaan RAmai
PROMOSI DARE TO DEAL KEMBALI

http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/daretodealiii.png

KINI DENGAN:-

http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/kernelcun.png http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/mapscun.png
http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/shandynote.png

mezy
02-03-2013, 10:02 PM
salam TT note 2 ni ram bpe gb? samsung bwh screen? HD amoled? spen dh function ke?

pwe
02-03-2013, 10:40 PM
salam TT note 2 ni ram bpe gb? samsung bwh screen? HD amoled? spen dh function ke?

Salam mezy,

1. RAM - 512MB (Real), 2GB (System)

2. Samsung bawah screen - Absolutely YES, like ori flash print.

3. HD amoled - No. Always use QHD, the best clone screen. Skrin timbul.

4. Spen - Memang berfungsi, tapi not like ori dari segi fizikal dan kelancaran.

Tq.

pwe
02-03-2013, 10:42 PM
m9 xbleh install....unfortunely ...bla..bla..bla... ada lain cara x ....

Ye ke? Sorry...
M9 Papago mmg x pernah install
Sygic Aura?
Sebab sygic aura pernah install...

http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/sygic.png

takkompom
02-03-2013, 11:44 PM
salam, TT, pasal problem skrin x leh rotate tu..saya dah cuba reset..tapi masih sama..still x leh rotate walaupun dah on auto-rotate..
ok, kalau ada hari free nanti saya sms setting masa.. tq..

takkompom
02-03-2013, 11:47 PM
m9 xbleh install....unfortunely ...bla..bla..bla... ada lain cara x ....
bro masuk data papago tu kat sd card ke? kalau sd card, cuba alih ke phone storage..saya punya dah berjaya install..tapi x test lagi sebab x jalan jauh lagi setakat ni.. :D

musprop
02-03-2013, 11:54 PM
Salam.. sy cuma nk ucap terimakasih atas kerjasama, kejujuran dan keikhlasan dalam menjalankan tatacara perniagaan tuan. Sy berpuashati dengan barang dan keprofesionalan tuan. Semoga lebih sukses dlm perniagaan pd masa hadapan. InsyaAllah.. amin

pwe
03-03-2013, 12:24 AM
ok, kalau ada hari free nanti saya sms setting masa.. tq..

:D ok...tq
monday sy ada kat poslaju petang dalam jam 3.30pm...kalau free mai la...dah nak lunyai dah resit ni..hehehe

pwe
03-03-2013, 12:35 AM
Salam.. sy cuma nk ucap terimakasih atas kerjasama, kejujuran dan keikhlasan dalam menjalankan tatacara perniagaan tuan. Sy berpuashati dengan barang dan keprofesionalan tuan. Semoga lebih sukses dlm perniagaan pd masa hadapan. InsyaAllah.. amin

Salam,
Saya juga ucap terima kasih sebab tuan sanggup luang masa (walaupun saya sorang je makan hehehe) duduk lepak dengan saya tadi. Patutnya tuan dah ada kat 'padang menebas' tapi terpaksa ter'babas' sampai ke kajang (oh yer..baru teringat nama tempat tu..Danau Bangi...hehehe)
Yang saya emel tu adalah yg digunakan oleh tech supplier utk dorg install dalam S3 yang dijual di luar sebagai pengganti kepada yg asal sebab yg asal agak tak stabil dengan clone.
Apa2pun, sy minta maaf sebab sy tak expect ramai pulak yg datang tadi secara kebetulan. Thanks for your really informative knowledge sharing tadi. Tak sangka sy berurusan dengan otai telco...alhamdulillah..untung sangat2... (telco mana? biarlah rahsia...hehehe)
Saya ni, hari2 macam tu la bro, penat mmg penat, tapi cari rezeki namanya. Nasib baik tak makan sambil berjalan, tu je benda x amal lagi......:D..anyway, dalam duk kelam kabut tu sy sempat delivery all yg duk call/sms tadi :D:D:D
Once again, tq atas kepercayaan bro pd saya, produk yg saya bawa dan masa yang bro luangkan. Very appreciated...:)cgrock

pwe
03-03-2013, 12:40 AM
Sebelum saya nak masuk store angkat barang, diumumkan sekali lagi~~~~~
Atas Permintaan Ramai
PROMOSI DARE TO DEAL KEMBALI

http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/daretodealiii.png

KINI DENGAN:-
a. Latest kernel 2 Februari 2013
b. Google Maps fully functional
c. SNote New sebagai pengganti kepada model lama SNote

http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/kernelcun.png http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/mapscun.png
http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/shandynote.png

takkompom
03-03-2013, 12:49 AM
:D ok...tq
monday sy ada kat poslaju petang dalam jam 3.30pm...kalau free mai la...dah nak lunyai dah resit ni..hehehe

orait..la ni klas sampai petang..tu yg x dan tu..nanti boleh tengok2 kan fon saya..kalau perlu masuk wad, redha je la..:((:((

pwe
03-03-2013, 01:10 AM
orait..la ni klas sampai petang..tu yg x dan tu..nanti boleh tengok2 kan fon saya..kalau perlu masuk wad, redha je la..:((:((

Oooo takpe2,
kalau takat masuk jabatan pesakit luar xpe, kita usaha dulu...just telan ubat je...xde 'operation':D

pwe
03-03-2013, 02:26 AM
Salam,
Update pada kawan2, minggu depan sy bnyk buat delivery ke mesir n sebahagian arab saudi, so bnyak userguide akan dalam bahasa dan tulisan arab hihihi... so, dalam 10 barang, 7 bahasa arab, 3 bahasa inggeris. So, kalau terkirim, terambil bahasa arab tu, harap jgnlah marah yer...hehehe..nanti seting just tgk gambar je la ek...hehehe..xpe, nanti sy upload special gt-n7100 punya original jelly bean userguide
Satu hal lagi, battery dah tak perlu caj pertama kali 6 jam sebab battery baru kali ni just caj sampai meter full 100% je yer...so, xde la isu overflow and overheat pada battery dah. Walaupun battery dalam kategori xde warranty, tp utk special clone, sy cuba beri yg terbaik. Hasilnya, bateri ni la yg terbaik

Esok.pagi, lepas subuh sy nak rehat kejap dalam 4 jam. So, kalau call/sms xde jwb, sy akan revert balik dlm jam 11am...nak reboot badan jap...dah 3 hari dah mata x tutup ni. Huhu

Sorry for typo error, salam n.tq

SonicRwavE
03-03-2013, 12:17 PM
bro masuk data papago tu kat sd card ke? kalau sd card, cuba alih ke phone storage..saya punya dah berjaya install..tapi x test lagi sebab x jalan jauh lagi setakat ni.. :D

hmm...dah success...kena alih ke phone storage nie #:-S
tq bro .

A.K
04-03-2013, 12:56 AM
terima kaseh tt dapat jgak sambar satu note2 hari sabtu tu...cuma nak tanya saya punya yg dkat cloners tu da boleh log in kee TT....?

epunk446
04-03-2013, 03:36 PM
Salam epunk446,

Data epunk belum masuk dalam sistem lagi rasanya.
ROM tengah tunggu supplier bagi original built ROM, senang nanti xyah nak bnyk kerja. Sy sambil2 cuba cari yg lain, tp mmg bnyk x suite. KAt internet bnyk tp bnyk xleh guna. kat XDA developers pun ade, tp kernel international beza bnyk lah...~X(

sedang merindui note2 ak...:(

pwe
04-03-2013, 08:46 PM
Salam,
Minggu ni sy start tgk balik fon2 yg dikirim kpd sy utk tujuan ganti, repair dsbnya.
Kami juga akan tingkatkan security semasa penghantaran barang termasuk menggandakan bungkusan.
Harga tidak naik, ttp seperti diiklankan.
Sy sendiri akan pastikan anda menerima barang yg seperti dijaniikan.
Sila maklumkan kpd sy dengan segera sekiranya anda mendapati brg yg diterima dalam keadaan yang tidak memuaskan.
Sekian, tq...

musprop
04-03-2013, 11:05 PM
Salam....

Sekadar nk sharing... sesaper user celcom yg ada prob nk dnload sbb setting xbetul sila follow langkah dibawah

Setting>Wireless & Network> More...>Mobile Network>Accees Point Name (APN)

Name:*(existing name)
APN :*celcom3g (all in small letter)
Proxy :*Not Set (delete all number)
Port:*Not Set (delete all number)
Username :*Not Set (Leave it blank)
Password :Not Set (Leave it blank)
Server :Not Set (Leave it blank)
MMSC:*http://mms.celcom.net.my
MMS Proxy:10.1.128.242
MMS port :*8080
Mobile Country Code (MCC) :502
Mobile Network Code (MNC) :19
Aut type :*CHAP
APN type :*default, SUPL, MMS

Saya memula beli sku3a ada prob nk dnload guna playstore, atas tunjukajar dn nasihat dr saudara man, akhir nya berjaya selesaikan masalah tersebut.

addy
04-03-2013, 11:21 PM
Deleted....

Yusgothic
05-03-2013, 10:06 AM
m9 xbleh install....unfortunely ...bla..bla..bla... ada lain cara x ....

Just for sharing..sy telah berjaya instal ppago M9 N Sygic pada note 11 clone..sy sertakan link utk panduan..Well. It works fine!!

papago m9
http://mygalaxywonder.blogspot.com/2012/05/papago-m9-for-any-android-phones.html

Sygic
http://mobilityworlds.com/sygic-gps-navigation-12-1-3-full-version-untuk-android

SonicRwavE
05-03-2013, 05:11 PM
Just for sharing..sy telah berjaya instal ppago M9 N Sygic pada note 11 clone..sy sertakan link utk panduan..Well. It works fine!!

papago m9
http://mygalaxywonder.blogspot.com/2012/05/papago-m9-for-any-android-phones.html

Sygic
http://mobilityworlds.com/sygic-gps-navigation-12-1-3-full-version-untuk-android

tq master. info berguna :)cgrock

SonicRwavE
05-03-2013, 07:30 PM
Salam....

Sekadar nk sharing... sesaper user celcom yg ada prob nk dnload sbb setting xbetul sila follow langkah dibawah

Setting>Wireless & Network> More...>Mobile Network>Accees Point Name (APN)

Name:*(existing name)
APN :*celcom3g (all in small letter)
Proxy :*Not Set (delete all number)
Port:*Not Set (delete all number)
Username :*Not Set (Leave it blank)
Password :Not Set (Leave it blank)
Server :Not Set (Leave it blank)
MMSC:*http://mms.celcom.net.my
MMS Proxy:10.1.128.242
MMS port :*8080
Mobile Country Code (MCC) :502
Mobile Network Code (MNC) :19
Aut type :*CHAP
APN type :*default, SUPL, MMS

Saya memula beli sku3a ada prob nk dnload guna playstore, atas tunjukajar dn nasihat dr saudara man, akhir nya berjaya selesaikan masalah tersebut.

sy pengguna celcom jugak ada masalah issue no connection ...kadangkala x dpt detect 3g line...edge x dpt jugak ...:o

senang je care utk config 3g :

untuk celcom taip dalam msg SET dan hantar ke 20999
anda akan terima sms setting baru untuk hp/tab
ikut arahan yang diberikan...tekan "Full Install"...siap update nampak full 3g line balik :D

dyn
05-03-2013, 07:33 PM
sy pengguna celcom jugak ada masalah issue no connection ...kadangkala x dpt detect 3g line...edge x dpt jugak ...:o

senang je care utk config 3g :

untuk celcom taip dalam msg SET dan hantar ke 20999
anda akan terima sms setting baru untuk hp/tab
ikut arahan yang diberikan...tekan "Full Install"...siap update nampak full 3g line balik :D

thanks bro.. ini dapat selesaikan byk masalah aku :)

mezy
05-03-2013, 09:50 PM
KINI DENGAN:-

http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/kernelcun.png http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/mapscun.png
http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/shandynote.png


TT spen tu boleh tulis2 mcm ni ke??:-?
nk beli direct kt TT bole x? susah la nk bankin2 ni huhu...

pwe
05-03-2013, 09:52 PM
Salam,
Trick setting tn musprop amat berguna bg yg hadapi masalah error 413 di playstore for any android device.
Manakala tips dari sonicrwave utk user bg kwsn yg terlalu bnyk intermittent wave and untuk first time user.
Thanks all...

DualCore grey tiba malam ni...hihiu... ade berani?

pwe
05-03-2013, 09:56 PM
KINI DENGAN:-

http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/kernelcun.png http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/mapscun.png
http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/03/shandynote.png


TT spen tu boleh tulis2 mcm ni ke??:-?
nk beli direct kt TT bole x? susah la nk bankin2 ni huhu...

Ye mezy,
Pen tu xdela smooth sgt.
Pakai jari lagi cantek...
Apps je tu, bagi yg perlukan snote tp xde dlm model2 ni...
Mai turun kajang..b4 turun contact sy, nak cek stock...

mezy
05-03-2013, 11:13 PM
Ye mezy,
Pen tu xdela smooth sgt.
Pakai jari lagi cantek...
Apps je tu, bagi yg perlukan snote tp xde dlm model2 ni...
Mai turun kajang..b4 turun contact sy, nak cek stock...

owh ye ke....okey2....tgh tnggu duit msuk je ni#:-S....dh masuk laju2 sy halo tuan pwe...:D

mezy
06-03-2013, 03:08 AM
DualCore grey tiba malam ni...hihiu... ade berani?[/QUOTE]

grey quad core xde ke?

airaura88
06-03-2013, 06:29 AM
Just for sharing..sy telah berjaya instal ppago M9 N Sygic pada note 11 clone..sy sertakan link utk panduan..Well. It works fine!!

papago m9
http://mygalaxywonder.blogspot.com/2012/05/papago-m9-for-any-android-phones.html

Sygic
http://mobilityworlds.com/sygic-gps-navigation-12-1-3-full-version-untuk-android

tq sbb sudi kongsi :D:D:)cgrock

Zura Tuan
06-03-2013, 07:51 AM
mohon tt share stock rom untuk sku 3A....

Dzil77
06-03-2013, 09:35 PM
Barang dah sampai tt.. tq sangat2 :)cgrock

pwe
07-03-2013, 12:28 AM
Salam,
Titanium grey quadcore (SKU3A Limited Edition) dan titanium grey dualcore (SKU3A Special Edition) kini dijual!

Grey limited edition -15 unit sahaja -logo bawah kaca
Grey special edition - 20 unit sahaja - logo atas kaca

Malam sikit sy update brg2 baru....

Sms or wassap for special price offer...

Tq....

mezy
07-03-2013, 01:24 AM
Salam,
Titanium grey quadcore (SKU3A Limited Edition) dan titanium grey dualcore (SKU3A Special Edition) kini dijual!

Grey limited edition -15 unit sahaja -logo bawah kaca
Grey special edition - 20 unit sahaja - logo atas kaca

Malam sikit sy update brg2 baru....

Sms or wassap for special price offer...

Tq....

booking Grey limited edition 1 TT...please...:D

Irwan De Gea
07-03-2013, 11:42 AM
Salam,
Titanium grey quadcore (SKU3A Limited Edition) dan titanium grey dualcore (SKU3A Special Edition) kini dijual!

Grey limited edition -15 unit sahaja -logo bawah kaca
Grey special edition - 20 unit sahaja - logo atas kaca

Malam sikit sy update brg2 baru....

Sms or wassap for special price offer...

Tq....

PM harga bro... :)

Zura Tuan
07-03-2013, 12:10 PM
mohon tt share stock rom untuk sku 3A.... phone dah brick

Multi-Income
07-03-2013, 12:39 PM
SALAM BRO... MINTA PERHATIAN SANGAT SANGAT...

awak ingat lagi kawan kan? drive 350km dari JB ke Kajang dan drive balik semata mata nak tukar phone rosak awak dan siap beli baru...

boleh tolong contact kawan? phone yang second version ni lagi teruk untuk kawan... sabar dah tinggal sepiring...

semalam (sehari selepas dapat phone), asik keluar message TOOL LOGS, lepas tu auto restart...

itu belum masalah lain yg kwn whatsapp tapi tak dpt lagi jawapan dari awak.

kwn dah xde feel yang ni clone note 2, lagi teruk dari henset jenama 9 yang kwn beli... stabil, yang ni haru biru, lepas asik restart, skrg ni fully tulisan cina.

Balik dari KL pagi tadi jam 7, kwn caj, tengahari bangun, semua setting hilang dan henset dalam tulisan cina...

Kalau awak dah bangun, tolong kol kwn... memang macam nak hempas je henset ni. Bukan kawan sorang kena, member yang beli version baru malam kelmarin pun sama. Kawan rasa malu sebab kawan yang rekomen.

maxis002
07-03-2013, 01:37 PM
SALAM BRO... MINTA PERHATIAN SANGAT SANGAT...

awak ingat lagi kawan kan? drive 350km dari JB ke Kajang dan drive balik semata mata nak tukar phone rosak awak dan siap beli baru...

boleh tolong contact kawan? phone yang second version ni lagi teruk untuk kawan... sabar dah tinggal sepiring...

semalam (sehari selepas dapat phone), asik keluar message TOOL LOGS, lepas tu auto restart...

itu belum masalah lain yg kwn whatsapp tapi tak dpt lagi jawapan dari awak.

kwn dah xde feel yang ni clone note 2, lagi teruk dari henset jenama 9 yang kwn beli... stabil, yang ni haru biru, lepas asik restart, skrg ni fully tulisan cina.

Balik dari KL pagi tadi jam 7, kwn caj, tengahari bangun, semua setting hilang dan henset dalam tulisan cina...

Kalau awak dah bangun, tolong kol kwn... memang macam nak hempas je henset ni. Bukan kawan sorang kena, member yang beli version baru malam kelmarin pun sama. Kawan rasa malu sebab kawan yang rekomen.

sy punya s3 pon ada problem retak pada rangka and rangka luar ada gap dgn badan s3 . dah mintak replacement . sms dah . tunggu phone yg baru utk direplace je . maybe problem factory defect lagi . SABAR EA , SEMUA PON HADAPI PROBLEM GAK DGN CLONE set .

rsat
07-03-2013, 04:58 PM
Phone clon ni kira nasib kalau dapat yg elok, elok la dia. Mcm saya, hari pkai baru 2 minggu dah jem. Pergi kedai tukar, dapat baru. Elok sampai ke hari ni. Mujur saya beli kat kedai. Senang nak berurusan. Kalau beli online atau internet, tak puas hati tuan. Walaupun tak de cap samsung, beli kat kedai lagi bagus. Puas hati godek2 dulu....

highway
07-03-2013, 05:19 PM
Phone clon ni kira nasib kalau dapat yg elok, elok la dia. Mcm saya, hari pkai baru 2 minggu dah jem. Pergi kedai tukar, dapat baru. Elok sampai ke hari ni. Mujur saya beli kat kedai. Senang nak berurusan. Kalau beli online atau internet, tak puas hati tuan. Walaupun tak de cap samsung, beli kat kedai lagi bagus. Puas hati godek2 dulu....

Beli kat kedai pun kdg2 kne bertengkar dulu le bro

amuk9xx
07-03-2013, 07:55 PM
root untuk sku3a ade tak. ade link ke?

shah08
07-03-2013, 09:36 PM
salam TT..

ada jual battry tak?

pwe
07-03-2013, 10:11 PM
SALAM BRO... MINTA PERHATIAN SANGAT SANGAT...

awak ingat lagi kawan kan? drive 350km dari JB ke Kajang dan drive balik semata mata nak tukar phone rosak awak dan siap beli baru...

boleh tolong contact kawan? phone yang second version ni lagi teruk untuk kawan... sabar dah tinggal sepiring...

semalam (sehari selepas dapat phone), asik keluar message TOOL LOGS, lepas tu auto restart...

itu belum masalah lain yg kwn whatsapp tapi tak dpt lagi jawapan dari awak.

kwn dah xde feel yang ni clone note 2, lagi teruk dari henset jenama 9 yang kwn beli... stabil, yang ni haru biru, lepas asik restart, skrg ni fully tulisan cina.

Balik dari KL pagi tadi jam 7, kwn caj, tengahari bangun, semua setting hilang dan henset dalam tulisan cina...

Kalau awak dah bangun, tolong kol kwn... memang macam nak hempas je henset ni. Bukan kawan sorang kena, member yang beli version baru malam kelmarin pun sama. Kawan rasa malu sebab kawan yang rekomen.

Salam,

Saya pwe@CG aka Man KajangWeb and www.klon.mobi.

Noted. Thank you

pwe
07-03-2013, 10:14 PM
Phone clon ni kira nasib kalau dapat yg elok, elok la dia. Mcm saya, hari pkai baru 2 minggu dah jem. Pergi kedai tukar, dapat baru. Elok sampai ke hari ni. Mujur saya beli kat kedai. Senang nak berurusan. Kalau beli online atau internet, tak puas hati tuan. Walaupun tak de cap samsung, beli kat kedai lagi bagus. Puas hati godek2 dulu....

Yang ni saya kan respond panjang sikit sebab sy skrg nak g jumpa orang...tq

palestina
07-03-2013, 10:58 PM
adoyaiii..makinhari manyak hal la ....nunggu galaxygrand duo 5inch tulun 1k..kodai sebelah pon camtu gak...adoyai..bak kata peribahasa..alah membeli menang memakai...apepon kito pantau dulu..................

pwe
08-03-2013, 04:08 AM
Phone clon ni kira nasib kalau dapat yg elok, elok la dia. Mcm saya, hari pkai baru 2 minggu dah jem. Pergi kedai tukar, dapat baru. Elok sampai ke hari ni. Mujur saya beli kat kedai. Senang nak berurusan. Kalau beli online atau internet, tak puas hati tuan. Walaupun tak de cap samsung, beli kat kedai lagi bagus. Puas hati godek2 dulu....

Salam,

Beli kat kedai luar ke, kedai online ke sama je.
Kalau seller bagus, tetap bagus.
a) Seller bagus + barang bagus + customer bagus = semua happy
b) Seller bagus + barang x bagus + customer bagus = seller dgn customer kena kencing dengan supplier
c) Seller x bagus + barang bagus + customer bagus = barang bagus lambat la 'laku'
d) Seller bagus + barang bagus + customer x bagus = toksah dok layan customer tu, bukan dia sorg je

Beli online dgn orang lain, wallahualam la ble dapat layanan mesra. Barang tak bagus, saya bagi ganti, tak puas hati barang, dapat refund. satu sen tak kurang. Beli kat kedai, ce mintak refund tgk...beli online ni muka x nampak, customer boleh la temberang, bila bedepan, kecut perut...saya dari Sudan, Libya sampailah Sabah datang jumpa dari masalah kecik sampai besar...ok jer...
Ada la satu dua orang yang dalam situasi d) di atas mmg ade.

Memang kedai akan layan macam intan permata sebab dorg dah paw kaw2....tak serik? kalau dorg ganti sebijik baru pun, dorg still untung...mana boleh meniaga tak untung...muhung....hehehe...ce mesej dia 3-4 pagi, tgk sape jawab dulu..peniaga online ke kedai? 7Eleven kalau jual tipon pun lum tentu nak layan jam 3-4 pagi aihh......hehehehe...

pwe
08-03-2013, 04:12 AM
Beli kat kedai pun kdg2 kne bertengkar dulu le bro

Betul...
Customer kan main dari rumah dah cekak pinggang depan bini kunun abg nak mintak refund la...last2 sampai kedai, ada 2-3 budak duk cegat depan kaunter, hilang taring...bini cakap apsal x minta refund? dia jawab, tak pe la kali ni, kasi peluang...
Pong pang pong pang, last2 muka bini kena pelempang, kalau tak, laki dia la kena pom pom pom....

pwe
08-03-2013, 04:15 AM
adoyaiii..makinhari manyak hal la ....nunggu galaxygrand duo 5inch tulun 1k..kodai sebelah pon camtu gak...adoyai..bak kata peribahasa..alah membeli menang memakai...apepon kito pantau dulu..................
Dare To Deal kan...
Konsep kena faham..mind set kena betulkan, insyaallah, pasti ada keberkatan.
Dalam setandan pisang, mana mungkin tak ada yg busuk. Yang busuk jangan di makan.
~~~Dalam seikat daun sirih, mana boleh tak boleh, jumpa sehelai sirih bertemu urat...~~~~

Zura Tuan
08-03-2013, 07:53 AM
Salam,

Saya pwe@CG aka Man KajangWeb and www.klon.mobi.

Noted. Thank you

tt ni masa belum dapat jual barang dia kan main mesranya, lepas dah jual dn bila barang ada problem dia boleh buat cool jer....not recommended!!!

Zura Tuan
08-03-2013, 07:56 AM
Salam,

Beli kat kedai luar ke, kedai online ke sama je.
Kalau seller bagus, tetap bagus.
a) Seller bagus + barang bagus + customer bagus = semua happy
b) Seller bagus + barang x bagus + customer bagus = seller dgn customer kena kencing dengan supplier
c) Seller x bagus + barang bagus + customer bagus = barang bagus lambat la 'laku'
d) Seller bagus + barang bagus + customer x bagus = toksah dok layan customer tu, bukan dia sorg je

Beli online dgn orang lain, wallahualam la ble dapat layanan mesra. Barang tak bagus, saya bagi ganti, tak puas hati barang, dapat refund. satu sen tak kurang. Beli kat kedai, ce mintak refund tgk...beli online ni muka x nampak, customer boleh la temberang, bila bedepan, kecut perut...saya dari Sudan, Libya sampailah Sabah datang jumpa dari masalah kecik sampai besar...ok jer...
Ada la satu dua orang yang dalam situasi d) di atas mmg ade.

Memang kedai akan layan macam intan permata sebab dorg dah paw kaw2....tak serik? kalau dorg ganti sebijik baru pun, dorg still untung...mana boleh meniaga tak untung...muhung....hehehe...ce mesej dia 3-4 pagi, tgk sape jawab dulu..peniaga online ke kedai? 7Eleven kalau jual tipon pun lum tentu nak layan jam 3-4 pagi aihh......hehehehe...

kata boleh refund satu sen tak kurang???!! ppptuuiihhh!! nak muntah aku...:eek: boleh ganti apa la....bila dah x terlayan dia buat x tahu jer....sms/call/wassap x di layan nya...hantar phone pun dia hantar balik kat kita...katanya x berminat nak layan...mintak refund buat tatau jer.....not recommended!!!!

rsat
08-03-2013, 08:30 AM
Beli kat kedai pun kdg2 kne bertengkar dulu le bro

Pada saya, tak de sebab nak bertengkar dgn penjual. Semua gadjet sudah dipamerkan. Amik dan try. Kalau berkenan, beli..tu jer...semua spek dia dah pamer. kalau tak puas hati jugak, cuba la godek2 sampai puas hati...Mmg masa kita beli, tak sama dengan yg dipamerkan pasal hp yg baru kemungkinan app yg ada pada yg dipamerkan, tak di instal lagi....:)cgrock

rsat
08-03-2013, 08:40 AM
Salam,

Beli kat kedai luar ke, kedai online ke sama je.
Kalau seller bagus, tetap bagus.
a) Seller bagus + barang bagus + customer bagus = semua happy
b) Seller bagus + barang x bagus + customer bagus = seller dgn customer kena kencing dengan supplier
c) Seller x bagus + barang bagus + customer bagus = barang bagus lambat la 'laku'
d) Seller bagus + barang bagus + customer x bagus = toksah dok layan customer tu, bukan dia sorg je

Beli online dgn orang lain, wallahualam la ble dapat layanan mesra. Barang tak bagus, saya bagi ganti, tak puas hati barang, dapat refund. satu sen tak kurang. Beli kat kedai, ce mintak refund tgk...beli online ni muka x nampak, customer boleh la temberang, bila bedepan, kecut perut...saya dari Sudan, Libya sampailah Sabah datang jumpa dari masalah kecik sampai besar...ok jer...
Ada la satu dua orang yang dalam situasi d) di atas mmg ade.

Memang kedai akan layan macam intan permata sebab dorg dah paw kaw2....tak serik? kalau dorg ganti sebijik baru pun, dorg still untung...mana boleh meniaga tak untung...muhung....hehehe...ce mesej dia 3-4 pagi, tgk sape jawab dulu..peniaga online ke kedai? 7Eleven kalau jual tipon pun lum tentu nak layan jam 3-4 pagi aihh......hehehehe...

Semua di atas betul. Bagi saya beli dikedai lebih bagus dari beli secara online. nama pun kedai, mesti ada masa buka dan tutup. Hantar je mesej "kedai bukak tak hari ni?". kalau bukak, pergi. Kalau tak bukak, jgn pegi. tak susah pun. Satu lagi, kedai yg stabil biasanya lengkap dengan juruteknik. Kalau boleh baiki, diorg baiki, kalau tak boleh, baru hantar kilang...So masa nak dapat balik hp tak la lama sgt. Kecuali la dah hantar kilang..Tak banyak beza harga di kedai dgn online. Cuma kalau ada pun, tambahannya untuk warranty jer.

wanzue
08-03-2013, 08:43 AM
kata boleh refund satu sen tak kurang???!! ppptuuiihhh!! nak muntah aku...:eek: boleh ganti apa la....bila dah x terlayan dia buat x tahu jer....sms/call/wassap x di layan nya...hantar phone pun dia hantar balik kat kita...katanya x berminat nak layan...mintak refund buat tatau jer.....not recommended!!!!

TT punye perangai mcm nie ke? dasyat tol kalau mcmtu.

mezy
08-03-2013, 12:10 PM
sabar la pwe...mulut org kita dok bule nok tutup....yg penting jujur n ikhlas dalam perniagaan tu yg penting....:)

tapi sy pny note 2 jgn lupe smpan 1 tau :D :)cgrock:)cgrock

very recommended seller!!! :)cgrock:)cgrock:)cgrock
pukul 1 2 pg pon still layan customer:)

highway
08-03-2013, 05:03 PM
tt ni masa belum dapat jual barang dia kan main mesranya, lepas dah jual dn bila barang ada problem dia boleh buat cool jer....not recommended!!!

Apa kes bro...stoy merry sikit....kalau tak u la yg :(scam

maxis002
08-03-2013, 05:53 PM
sapa kata tt tak refund ? aku punya duit dapat refund even actually aku nak berurusan lagi dengan tt . aku bukan nak tuduh tt macam-2 cuma bila aku text berulang kali tak reply so aku try hantar lagi text reminder mengingatkan ttg parcel kat post office belum pickup ( berdasarkan status poslaju aku check pagi tadi ) mana lah aku tahu sistem poslaju ni sebenarnya slow update info kat website dia . tt pulak ingat text reminder tu sebagai tuduhan dan mintak no. akaun bank aku untuk buat refund duit aku balik . aku try professional dgn ajak tt meneruskan semula deal tapi tt kata tak berminat nak deal dengan aku so aku takleh paksa . hampa gak tak dapat nak deal semula dgn tt . btw , tt sorang seller yg aku trust kat cg tapi lepas apa yg terjadi ni aku taktahu mana nak cari s3 clone dgn quality yg sama tt jual . :((

Dzil77
08-03-2013, 11:55 PM
sapa kata tt tak refund ? aku punya duit dapat refund even actually aku nak berurusan lagi dengan tt . aku bukan nak tuduh tt macam-2 cuma bila aku text berulang kali tak reply so aku try hantar lagi text reminder mengingatkan ttg parcel kat post office belum pickup ( berdasarkan status poslaju aku check pagi tadi ) mana lah aku tahu sistem poslaju ni sebenarnya slow update info kat website dia . tt pulak ingat text reminder tu sebagai tuduhan dan mintak no. akaun bank aku untuk buat refund duit aku balik . aku try professional dgn ajak tt meneruskan semula deal tapi tt kata tak berminat nak deal dengan aku so aku takleh paksa . hampa gak tak dapat nak deal semula dgn tt . btw , tt sorang seller yg aku trust kat cg tapi lepas apa yg terjadi ni aku taktahu mana nak cari s3 clone dgn quality yg sama tt jual . :((

Ala apa susah bro, suh la mmber bkak acc cg n deal smula dgn tt... snang jer... :D
Pada aku S3 yg tt jual mmg terbaik, dah dkat 3bulan pakai, xder masalah pun... Tapi note2 ni mmg nasib2 la..
Pada aku walaupun bnyak masalah dpt dari brg yg tt jual tapi aku masih senang hati sbb tt boleh bertolak ansur n tukar dgn yang lain walaupun DAH 4 KALI TUKAR PHONE NOTE2 dari tt sbb masalah yg bukan dtg dari tt... mybe aku kurang bernasib baik kot...masa tt test smua ok, tp smpai dkat tgn aku mcm2 msalah plak phone tu... tapi xsemua phone yg aku beli dgn tt ada msalah mcm tu...

Berurusan dgn tt pun bukannya susah sgt, adat la klau tt lmbat reply sms/wassap tu, mybe dia sibuk... sbb bukan kita sorang jer yg berurusan dgn tt...
Lagipun tt nmpaknya dah try berikan yg terbaik dgn wujudnya web clon.mobi utk semua buyer dia tu kan... seller lain ada ker yg sanggup wat smpai cmtu skali? :-?

Dzil77
09-03-2013, 12:05 AM
Quote:
Originally Posted by pwe View Post
Salam,

Saya pwe@CG aka Man KajangWeb and www.klon.mobi.

Noted. Thank you

tt ni masa belum dapat jual barang dia kan main mesranya, lepas dah jual dn bila barang ada problem dia boleh buat cool jer....not recommended!!!

Setahu saya sebelum tu panjang lebar penerangan n jawapan dari tt pasal masalah yg dia quote tu, sempat jugak la aku baca smlam penjelasan dia... tapi mmg ada kata2 xpuashati n sedih dari tt dgn buyer2 dia yg susah nak paham...
So yg bro/sis zura tuan quote tu adalah jawapan yg dah diedit oleh tt slepas dia "cool" sikit.. biarkan la dia direct deal n runding dgn buyer dia tu...
TT selalu sebut "Dare to Deal" mean klau kita betul2 berani tanggung risiko utk gunakan brg2 clone ni, barula boleh berurusan dgn tt... klau x, g beli phone ori la dkt kedai...itu yg aku paham la..:D

Multi-Income
09-03-2013, 01:59 AM
kata boleh refund satu sen tak kurang???!! ppptuuiihhh!! nak muntah aku...:eek: boleh ganti apa la....bila dah x terlayan dia buat x tahu jer....sms/call/wassap x di layan nya...hantar phone pun dia hantar balik kat kita...katanya x berminat nak layan...mintak refund buat tatau jer.....not recommended!!!!

BIAR AKU LAK KOMEN PASAL TT...

Barang dapat isnin (5hb mac 2013) jam 10.30 pagi...

excited giler... tapi lepas guna pada hari yang sama, henset mcm orang biol. Aku pernah beli henset android china, lagi stabil dari clone note 2 ni...

tapi sejuk sikit sebab tt layan...

Last amik keputusan naik kl untuk tukar sendiri dengan tt (dari jb drive utk tukar phone je).

Excited sbb dapat version baru... TAPI, dari Kajang kul 3 pagi, drive balik jb... tiba RnR Machap dalam jam 5-6 pagi... henset yang aku baru je pegang, dah rosak. Bukan hardware, tapi software.

Sampai lah hari ini (jumaat 9.03.2013), jiwa aku tak tenang, rasa nak hempas je henset ni. Aku beli jenama "9" pun lagi best. Dan aku perasan, maybe kerana ROOT, sebab bro tukunkayu ada warning, kalau ROOT tak betul, henset jadi biol... memang biol, sekejap sekejap HANG, JAMMED and reboot. Hari jumaat ni je dah lebih 10 kali..

Tapi setakat ni masih sabar sbb tt masih layan. Aku cuma nak belajar macamana nak unroot je?

Henset CSL, SONY n 9 aku yang x root, stabil giler... yang ni, hari pertama dapat dah sewel...

ARGHHHHHHH

maxis002
09-03-2013, 12:48 PM
Ala apa susah bro, suh la mmber bkak acc cg n deal smula dgn tt... snang jer... :D
Pada aku S3 yg tt jual mmg terbaik, dah dkat 3bulan pakai, xder masalah pun... Tapi note2 ni mmg nasib2 la..
Pada aku walaupun bnyak masalah dpt dari brg yg tt jual tapi aku masih senang hati sbb tt boleh bertolak ansur n tukar dgn yang lain walaupun DAH 4 KALI TUKAR PHONE NOTE2 dari tt sbb masalah yg bukan dtg dari tt... mybe aku kurang bernasib baik kot...masa tt test smua ok, tp smpai dkat tgn aku mcm2 msalah plak phone tu... tapi xsemua phone yg aku beli dgn tt ada msalah mcm tu...

Berurusan dgn tt pun bukannya susah sgt, adat la klau tt lmbat reply sms/wassap tu, mybe dia sibuk... sbb bukan kita sorang jer yg berurusan dgn tt...
Lagipun tt nmpaknya dah try berikan yg terbaik dgn wujudnya web clon.mobi utk semua buyer dia tu kan... seller lain ada ker yg sanggup wat smpai cmtu skali? :-?

TT dah offer nak deal back dgn aku so

far rasa lega . hehe . baru sedaq id pwe ni milik 3 orang sibling #:-S

palestina
09-03-2013, 02:48 PM
Dare To Deal kan...
Konsep kena faham..mind set kena betulkan, insyaallah, pasti ada keberkatan.
Dalam setandan pisang, mana mungkin tak ada yg busuk. Yang busuk jangan di makan.
~~~Dalam seikat daun sirih, mana boleh tak boleh, jumpa sehelai sirih bertemu urat...~~~~

..sy setuju tuanman..barakallah dlm tijarah..

palestina
09-03-2013, 02:57 PM
...banyak sgt ngomel beli ori la bai...lamadah tak guna ayat ni..phewwww

alaa...6oorat-7oorat jerr...instlment keta leh bayar,,rumah leh byr///astro leh byr'''brokban leh byar...tiaptiap bulan lak tuu..clone lumpsum skali byr pon potpetpotpet....kalu pakai hardcore/godek sgt beli yg ori/ap set..pasti takdek masalah...org melayu kan nak gayermutukeunggulan..ok gak tuu aderclone..kalu tak 2ribu wooooooo

palestina
09-03-2013, 03:03 PM
gudjob...harga/servis terbaek dari yg lain....kodai lain cubo wat terbaek akan maju bersama

Multi-Income
09-03-2013, 03:13 PM
untuk TT... terima kasih sebab mengambil sepenuh tanggungjawab...

tak takut nak rekomen kat member... cuma mungkin sebab ada masa respon tu lambat... pelanggan naik angin...

untuk tt... kwn bagi tabik springgg.... toing toing..

nasrol81
09-03-2013, 03:48 PM
TT sibuk kot lambat respon, whatsapp, sms n call tak dijawab. tapi X perlah sabar menanti.InsyaAllah tt akan jawab.
Baru beli note 2 clone untuk member dah ada problem... Battery charge tp symbol % dok dekat 15% tak berubah2. Bila buka battery then pasang semula terus jadi 100%. agak2 battery atau phone problem atau clone memang cam tu. hi3

pwe
09-03-2013, 06:30 PM
Salam,

Amboi2 korang yer...mentang2 la saya bz seminggu lepas, mcm2 yg kutuk, meludah pun ade yer...

TQVVM pada yg sudi memberikan komen baik...very appreciated

Yang memberi komen yang agak tak sedap didengar dan dibaca, sy pun heran, dalam sms/wassap/emel/call bukan main lembut bahasa, pakai agama segala pun ade, bila masuk CG, aduh bukan main galak...:D

Saya ni dari minggu lepas bz sgt2 sebab barang baru bnyk tiba dari Korea/Taiwan, big boss supplier minta saya tlg tgk stock and buat stock take...ingat baru nak offer kwn2 CG brg aksesori harga terbaik (terendah dari pemborong/kedai lain) dengan kualiti paling ngetop...tapi bila sy duk tengok, waduh waduh...galak semacam yer...

Takpe2..nanti sy aktif CG balik n tengok sebijik2 komen ni...

TQ

pwe
09-03-2013, 06:33 PM
kata boleh refund satu sen tak kurang???!! ppptuuiihhh!! nak muntah aku...:eek: boleh ganti apa la....bila dah x terlayan dia buat x tahu jer....sms/call/wassap x di layan nya...hantar phone pun dia hantar balik kat kita...katanya x berminat nak layan...mintak refund buat tatau jer.....not recommended!!!!

Salam,

Boleh tuan Zura Tuan bagi no resit kat saya.
Nak tengok sape orang dia ni...rumah alamat mana, kut2 sy ada kat luar leh singgah kejap...
SMS kat 017359366dua...sy nak tengok apa masalah ni?
Jangan sampai screenshot mcm lepas st post, ade yg malu nak masuk CG karang...:)

pwe
09-03-2013, 06:41 PM
TT punye perangai mcm nie ke? dasyat tol kalau mcmtu.

Salam,

Tak kenal maka tak cinta...dari CG ke kedai kopi, dari PM kepada Call, dari tak kenal, kami kini jadi sahabat...cuma dorg tak masuk CG je komen, sebab otai2 CG ni ramai silent reader...dari Tentera Pengaman (UN) sampai ke kontraktor terbaik kawan dengan saya sebab pasal phone. Yang xde kene mengena denga phone pun jadi bahan meniaga/tolong2 kawan.

Saya ni barang jarang ade nak buat COD, tp kalau nak jumpa, kesempatan saya ada di luar, kita boleh jumpa, kenal2...baru2 ni sy jumpa beberapa otai CG, lepak minum kedai mamak kat MIROS..bukan sorg dua....lepas asar sampai hampir2 sy terlepas maghrib layan kwn2 CG....kalau sy tak berapa layan SMS ke Call ke, biasalah, takkan sy nak buat biasa2 je kwn2 yg dtg dari jauh, yg bercuti ke Malaysia (dari Sudan tu) semata2 nak jumpa kenal2 pun ade, takkan la sy berbual buat mcm biasa2 je..tetamu jugak tu...:) walau x sampai ke rumah, tp org nak ziarah kita, mestilah buat yg terbaik....

pwe
09-03-2013, 06:48 PM
BIAR AKU LAK KOMEN PASAL TT...

Barang dapat isnin (5hb mac 2013) jam 10.30 pagi...

excited giler... tapi lepas guna pada hari yang sama, henset mcm orang biol. Aku pernah beli henset android china, lagi stabil dari clone note 2 ni...

tapi sejuk sikit sebab tt layan...

Last amik keputusan naik kl untuk tukar sendiri dengan tt (dari jb drive utk tukar phone je).

Excited sbb dapat version baru... TAPI, dari Kajang kul 3 pagi, drive balik jb... tiba RnR Machap dalam jam 5-6 pagi... henset yang aku baru je pegang, dah rosak. Bukan hardware, tapi software.

Sampai lah hari ini (jumaat 9.03.2013), jiwa aku tak tenang, rasa nak hempas je henset ni. Aku beli jenama "9" pun lagi best. Dan aku perasan, maybe kerana ROOT, sebab bro tukunkayu ada warning, kalau ROOT tak betul, henset jadi biol... memang biol, sekejap sekejap HANG, JAMMED and reboot. Hari jumaat ni je dah lebih 10 kali..

Tapi setakat ni masih sabar sbb tt masih layan. Aku cuma nak belajar macamana nak unroot je?

Henset CSL, SONY n 9 aku yang x root, stabil giler... yang ni, hari pertama dapat dah sewel...

ARGHHHHHHH

Salam,

Ada beberapa benda yg tuan multi-income ni tak sebut. Bila tak sebut, seolah2 nampak saya ni tak bertanggungjawab/lepas tangan...Ini yang nabi selalu larang bila berniaga/berkomunikasi...tinggalkan perkara yang tidak jelas, beralih kepada yang lebih jelas atau buat penjelasan...

Bahaya statement ni, sekali baca macam nak komen saya punya style meniaga, dua kali baca, macam nak komen pasal produk yg saya bawa, kalau baca sambil tengok sms/wassap/call bro ni, lain macam pulak bunyi dia..saya pun jadi fenin2 lalat...24x7 sy support payah jugak, bila masa nak solat, makan, minum, tido, buang air, sy pun ade adik beradik yg kena ajak keluar makan2, nak kena sambut besday, g kenduri kawan2 kawen, ni last semalam kenduri kat surau arwah mak saya ade org nak sponsor pun sy bz jugak...sy dah berkali2 ingatkan, lambat2 pun tetap sy reply...

letih gak asyik selalu buat screenshot nak bagi penjelasan, sy risau, nanti kwn2 malu nak masuk CG, bukan takat CG kang nak masuk tenet pun rasa fobia sebab malu nanti kwn2 tengok di cakap lain, kita cakap lain...

Very dangerous...nanti mohon penjelasan yer...tq...:)

pwe
09-03-2013, 06:50 PM
untuk TT... terima kasih sebab mengambil sepenuh tanggungjawab...

tak takut nak rekomen kat member... cuma mungkin sebab ada masa respon tu lambat... pelanggan naik angin...

untuk tt... kwn bagi tabik springgg.... toing toing..

Ha ni mungkin baru penjelasan, tapi tak quote mesej sebelumnya...
Tapi, tak siapa nanti leh tahu ape citernyer..:D

pwe
09-03-2013, 06:52 PM
TT sibuk kot lambat respon, whatsapp, sms n call tak dijawab. tapi X perlah sabar menanti.InsyaAllah tt akan jawab.
Baru beli note 2 clone untuk member dah ada problem... Battery charge tp symbol % dok dekat 15% tak berubah2. Bila buka battery then pasang semula terus jadi 100%. agak2 battery atau phone problem atau clone memang cam tu. hi3

Salam bro..

Mcm sy wassap tadi..btw, battery tu agak down sikit...
Sebab sy ade meeting baru2 ni, all maslah korang, sy bawa ke supplier..

pwe
09-03-2013, 06:54 PM
UPDATE..

Sebelum saya nak buat iklan tambahan kat sini nanti, nak bgtau, Titanium Grey Note 2 QuadCore, tinggal 3 unit untuk minggu ni...last deal dalam sejam, kalau xde sape nak sy bagi kat agen lain je sebat...

Mohon sapa2 nak cepat, please inform me...saya nak keluar jap ni, sebab Jabatan KEsihatan tengah buat fogging lak area sini...waduuhhh...


http://cast.kajangweb.com/greynote/grey1.jpg
http://cast.kajangweb.com/greynote/grey2.jpg
http://cast.kajangweb.com/greynote/grey4.jpg
http://cast.kajangweb.com/greynote/stok1.jpg
Salam...

Dzil77
09-03-2013, 11:30 PM
TT tengah setup kedai pulak sekarang... Tahniah! :)paid

nasrol81
10-03-2013, 09:34 AM
Ok tq tt.. apa2 hal nanti bg tau yer. Kalau dpt replace battery baru ok juga.

pwe
10-03-2013, 10:06 PM
TT tengah setup kedai pulak sekarang... Tahniah! :)paid

Salam,
Bukan kedai saya..store supplier saya ni..barang baru load, tengah buat price checking...insyaallah kalau xde aral melintang, nak offer untuk seller buat meniaga aksesori...

Harga, insyaallah terbaik...
Mcm contoh high quality privacy screen protector note 2:-
Market : RM30-40/unit
PWE : RM20-30/unit
Reseller : RM10 - RM15/unit

Apa2 pun itu cuma harga anggaran...

Nanti sy update..

Sorry for typo...guna phone je ni..

pwe
10-03-2013, 10:09 PM
Ok tq tt.. apa2 hal nanti bg tau yer. Kalau dpt replace battery baru ok juga.

Salam,

Macam yg sy emelkan tadi...tq..:)

A.K
10-03-2013, 10:20 PM
salam TT nak tanya pasal saya punya password yg dkat cloners klon.mobi tu...,da boleh log in keee..?minggu lepas saya try log in..,x dapat ar TT...mcana eekkk status...?

pwe
10-03-2013, 10:44 PM
Salam,

Saya betul2 sedih bila ada ramai yg cuba membuat kenyataan seolah2 barangan saya kelihatan tidak berkualiti, khidmat semakin tidak bagus dan mengerikan.

Sehingga kini (mengikut bil saya) sebanyak 9851 clone telah dijual hampir ke seluruh dunia termasuk di India, Itali, Mansurah (Mesir), Sudan (Dafur). Dan, kalau rezeki baik, akan masuk ke Damanhur (MEsir) dan Brunei DArussalam. 1/3 daripadanya adalah Note 2 Clone dan 2/3 ialah S3 High Class/Class A.

Belum ada kes barang tidak berkualiti melainkan yang ikut promo Dare To Deal (berani untuk deal kata orang sini), yg jumlahnya kurang daripada 10 orang...10/9000 = 0.001% dan itupun sy monitor closely (rapat) dan semuanya sy buat 1:1 change new stable model.

Setiap keluaran daripada saya akan diperiksa mengikut peringkat:-
Kilang : QD sticker
Supplier : KT sticker
Saya : Samsung and SKMM sticker (sikit hari lagi sy akan jadi small supplier utk area Kajang, Seremban, Semenyih, Balakong, Cheras (selangor) dan Putrajaya, so mungkin sy akan buat sticker sendiri KW - KajangWeb)

Lagi menyedihkan bila barang yang dibeli bukan dari saya, dihantar kepada saya dan bila sy check, bnyk dibeli dari klang (sape seller biarlah sy n owner fon aje tau)...mcm2 kerosakkan berlaku sehingga supplier saya tidak lagi mahu ambil repair fon yg bukan dibeli daripada kami. Itupun supplier sy bagi peluang sebab sy minta tolong sebab ramai sangat yg kena kencing. Tapi, seriously sedih la sebab 1st dah la korang kena kencing dgn seller, 2nd - seller tak servis korang cukup2, 3rd - saya kena jadi pak sanggup. belum apa2 dah kena maki hamun, bila sy tanya no resit, masing2 terkedu. Bukan apa, brg dah sampai kat saya, takkan sy nak post mcm tu je, alang2 kena caj post, sy tolong repair je la...something goes wrong somewhere...

Lagi satu hal, sy bz baru2 ni sebab duk ejas brg baik n aksesori, bila kwn2 info CG kata thread ade masalah, sy x senang duduk. Biasa, kalau ada masalah user cari saya direct, tp terus masuk CG hentam tu yg pelik. Orang ingat sy nak larikan diri....aduh..pelik...come la kwn2..alamat saya ade kat cop resit tu..agak2 tak berapa berkenan, sy ade je situ melainkan kalau sy keluar, sy akan bgtau sy kat mana...

So, for all...please direct to me mcm u all nak beli awal2 dulu, if ada masalah dgn brg saya..post CG boleh, no problem, sy boleh reply, tp kalau ade yg malu cane? Sy ok je...:D

Salam....

pwe
10-03-2013, 10:47 PM
salam TT nak tanya pasal saya punya password yg dkat cloners klon.mobi tu...,da boleh log in keee..?minggu lepas saya try log in..,x dapat ar TT...mcana eekkk status...?

salam tuan AK...
jap2..fon cane? ok x?
skrg ni tengah key in data yg ke-5000, sorry la lambat sikit...
ade lagi balance dalam 4k lebih..kalau tak silap tuan AK yg ke 98XX kan?

hehehe..buat sikit2 ni...sorry yer boss..

Mr Ozu
10-03-2013, 11:05 PM
Salam,

Amboi2 korang yer...mentang2 la saya bz seminggu lepas, mcm2 yg kutuk, meludah pun ade yer...

TQVVM pada yg sudi memberikan komen baik...very appreciated

Yang memberi komen yang agak tak sedap didengar dan dibaca, sy pun heran, dalam sms/wassap/emel/call bukan main lembut bahasa, pakai agama segala pun ade, bila masuk CG, aduh bukan main galak...:D

Saya ni dari minggu lepas bz sgt2 sebab barang baru bnyk tiba dari Korea/Taiwan, big boss supplier minta saya tlg tgk stock and buat stock take...ingat baru nak offer kwn2 CG brg aksesori harga terbaik (terendah dari pemborong/kedai lain) dengan kualiti paling ngetop...tapi bila sy duk tengok, waduh waduh...galak semacam yer...

Takpe2..nanti sy aktif CG balik n tengok sebijik2 komen ni...

TQ

sekadar pndangan..aku bkn cust TS pn..tp, kebiasaan org mula jd bsing, bler xde respon dr seller..wlaupun bz, selit2 balas msj, tulis, "sy sdg sibuk, sy akn uruskan lpas urusan sy slesai", dpt cmtu pn buyer dh puas hati..xkn 1-2 saat tkan send msg pn xleh..anyway, chill..:)

A.K
10-03-2013, 11:16 PM
salam tuan AK...
jap2..fon cane? ok x?
skrg ni tengah key in data yg ke-5000, sorry la lambat sikit...
ade lagi balance dalam 4k lebih..kalau tak silap tuan AK yg ke 98XX kan?

hehehe..buat sikit2 ni...sorry yer boss..

ooo..ye..ke...?saya pon x ingat yg keberapa da tuan...,fon wat masa ni dlm keadaan ok(cun)tuan..,cuma ada macam gegar2 sikit la dia punya skrin tuan...cuma ia datang sesekali....ada x tips2 yg membantu supaya tiada gegaran tuan..?

epunk446
10-03-2013, 11:33 PM
Power bank murah2 ade x TT??:)

pwe
10-03-2013, 11:36 PM
sekadar pndangan..aku bkn cust TS pn..tp, kebiasaan org mula jd bsing, bler xde respon dr seller..wlaupun bz, selit2 balas msj, tulis, "sy sdg sibuk, sy akn uruskan lpas urusan sy slesai", dpt cmtu pn buyer dh puas hati..xkn 1-2 saat tkan send msg pn xleh..anyway, chill..:)

Tq atas pandangan.
Hihihi...sy ni jenis manusia x kedekut sms. Usahkan sesaat, tghvdrive pun sy reply emel, wassap, cg. Org lain maybe yes, but I'm not. Kalau terlepas sy akan reply bwfore foinf to bed, kdg atas katil pin reply. Kalau adevreapons, panjang la aampai ke aubuh. Jgnkan kata brg ada problem. Yg nk order pun sy kdg2 termiss.
Nak educate customer yg dah biasa dgn cara lama dia mmg payah, tp, zaman dah moden, org dah boleh terima. Cuma segelintie je yg masih belum ready to move. Btw, itulah cabarannya. Tak mudah nak educate org yg dah bertahun guna prinsip lama.
Tq bro

pwe
10-03-2013, 11:55 PM
ooo..ye..ke...?saya pon x ingat yg keberapa da tuan...,fon wat masa ni dlm keadaan ok(cun)tuan..,cuma ada macam gegar2 sikit la dia punya skrin tuan...cuma ia datang sesekali....ada x tips2 yg membantu supaya tiada gegaran tuan..?
Eh. Tu screen problem tu. Kalau pwrnah jatuh, or main fon masa xaj, mmg led la tu. Anti fre kita jumpa, sy nak servistgk. Ikut no resit tu tuan.

pwe
11-03-2013, 12:00 AM
Power bank murah2 ade x TT??:)

Saya ada jual yoobao original transformer edition kotak sealed yoobao 13k mah.
Luar sy tolak rm250. Cg sy jual rm180+10post.

odin_kaa
11-03-2013, 12:23 AM
Tq atas pandangan.
Hihihi...sy ni jenis manusia x kedekut sms. Usahkan sesaat, tghvdrive pun sy reply emel, wassap, cg. Org lain maybe yes, but I'm not. Kalau terlepas sy akan reply bwfore foinf to bed, kdg atas katil pin reply. Kalau adevreapons, panjang la aampai ke aubuh. Jgnkan kata brg ada problem. Yg nk order pun sy kdg2 termiss.
Nak educate customer yg dah biasa dgn cara lama dia mmg payah, tp, zaman dah moden, org dah boleh terima. Cuma segelintie je yg masih belum ready to move. Btw, itulah cabarannya. Tak mudah nak educate org yg dah bertahun guna prinsip lama.
Tq bro



Walaupun saya tak pernah berurusan dengan TT tapi saya amat gembira dengan servis yang TT berikan kepada customer.biasanya seller kalau dah jual barang terus lepas tangan je tapi TT siap boleh share tips apa semua dengan customer dan walaupun TT busy masih boleh reply pertanyaan dan kemusykilan para customer.Alhamdulillah.Inilah ciri2 seller yang kita orang Melayu Islam nak.Keep it up TT.semoga rezeki datang mencurah-curah pada masa akan datang. :)cgrock

pwe
11-03-2013, 12:34 AM
Update:
1. Real jellybean 4.1.1 or 4.1.2 adalah versi bukan super amoled. Tp hanya software sahaja yg diupgrade dr 4.1.1 (interface). Spen dia xde tulisan samsung. Versi ni mmg agak tidak keruan dan sy difahamkan oleh rakan supplier (supplier yg supply model ni) hanya utk tarik market. Secara jujur, sy tak jual and please berhati2 ketika membeli.

2. Sy tgh drive dr klang-seremban-cheras-klang utk supply stock titanium grey logo bawah, tp semua tak ada stock. Kami akan restock balik hari rabu, n pls do cek me on selasa.

3. Sy akan update info kat muka depan thread note 2 n s3. N besar kemungkinan pebble blie s3 class a akan ada kat cg hihihi minggu depan...nanti ushlah thread s3 saya. So, please jgn tabya color merahbyer sebab, sy hanya akan jual kaler putih n biru saja.

4. Klon.mobi tu, sape2 nak cepat register, ble register sendiri terus. Guna nombor resit sebagai username n no imei sebagai password. Please update/insert emel u all yg real sebab ade page yg ay privacykan, ade page khas perlukan passwors utk baca, password akan diemelkan.

5. Minggu depan, sy akan start buat delivery phone yg shantar repair under warranty. Lain2 sy cuba cari masa utk setelkn satu2...

Tq...:)

pwe
11-03-2013, 12:52 AM
Walaupun saya tak pernah berurusan dengan TT tapi saya amat gembira dengan servis yang TT berikan kepada customer.biasanya seller kalau dah jual barang terus lepas tangan je tapi TT siap boleh share tips apa semua dengan customer dan walaupun TT busy masih boleh reply pertanyaan dan kemusykilan para customer.Alhamdulillah.Inilah ciri2 seller yang kita orang Melayu Islam nak.Keep it up TT.semoga rezeki datang mencurah-curah pada masa akan datang. :)cgrock

Tq tuan,
Saya mmg sudah terbiasa mcm tu. Dah didik dgn cara melayan org luar sgn baik.
Sy juga manusia biasa, ada silap, ade salah. Kdg tensen. Sy bukan jenis bila tensen hempuk2 brg, maki2 org. Cuma bila ayat sedikit kasar, sy bukan marah sebab takut customer minta warranty, tp marah sebab customer x sayang brg yg dibeli...bg sy rm6-7rat tu bukan kecik. Komisen saya rm40-50 pun sy jaga baik2. Walhal, sy pernah dpt rm10 komisen per item pun sy syukur sgt2 sebab sy berjaya buat jualan sampai customer happy. Ish..bukan senang nak bahagiakan org, walau diri sendiri diambang kesedihan.
Kalau lah semua org mcm tuan odin n customer2 sy yg baik hati, sy rasa kita boleh jadikan cg ni sebagai one stop center of internet busines, boleh kalahkan fb la...sape tau one day...

Apa2 pun tq tuan odin, kata2 semangat tu yg buatkan saya jadi lagi tabah. Semoga tuan juga berjaya dalam apa jua bidang yg tuan ceburi. Amin.
Pun kepada yg lain, yg sentiasa support sy, insyaallah, ade rezeki, kita buat kenduri mega yer...sy bnyk plan nak buat...termasuk gathering cloners, baju cloners n macam2 la..tp biarlah sy buat satu2...sy sentiasa upgrade diri n ajak kwn2 sekali upgrade...dari minda kelas ketiga, menjadi minda class pertama....brg je clone, tp jiwa jati semulajdi...pergjhhhhh....

Salam...drive dulu, krg jadi hal lain pulak den kek highway ni...

odin_kaa
11-03-2013, 01:07 AM
Tq tuan,
Saya mmg sudah terbiasa mcm tu. Dah didik dgn cara melayan org luar sgn baik.
Sy juga manusia biasa, ada silap, ade salah. Kdg tensen. Sy bukan jenis bila tensen hempuk2 brg, maki2 org. Cuma bila ayat sedikit kasar, sy bukan marah sebab takut customer minta warranty, tp marah sebab customer x sayang brg yg dibeli...bg sy rm6-7rat tu bukan kecik. Komisen saya rm40-50 pun sy jaga baik2. Walhal, sy pernah dpt rm10 komisen per item pun sy syukur sgt2 sebab sy berjaya buat jualan sampai customer happy. Ish..bukan senang nak bahagiakan org, walau diri sendiri diambang kesedihan.
Kalau lah semua org mcm tuan odin n customer2 sy yg baik hati, sy rasa kita boleh jadikan cg ni sebagai one stop center of internet busines, boleh kalahkan fb la...sape tau one day...

Apa2 pun tq tuan odin, kata2 semangat tu yg buatkan saya jadi lagi tabah. Semoga tuan juga berjaya dalam apa jua bidang yg tuan ceburi. Amin.
Pun kepada yg lain, yg sentiasa support sy, insyaallah, ade rezeki, kita buat kenduri mega yer...sy bnyk plan nak buat...termasuk gathering cloners, baju cloners n macam2 la..tp biarlah sy buat satu2...sy sentiasa upgrade diri n ajak kwn2 sekali upgrade...dari minda kelas ketiga, menjadi minda class pertama....brg je clone, tp jiwa jati semulajdi...pergjhhhhh....

Salam...drive dulu, krg jadi hal lain pulak den kek highway ni...

Waalaikummussalam.drive elok2 TT

ADI78
11-03-2013, 01:17 AM
Aden punya dh leh reg ko tt.....

wanzue
11-03-2013, 08:50 AM
Salam,

Tak kenal maka tak cinta...dari CG ke kedai kopi, dari PM kepada Call, dari tak kenal, kami kini jadi sahabat...cuma dorg tak masuk CG je komen, sebab otai2 CG ni ramai silent reader...dari Tentera Pengaman (UN) sampai ke kontraktor terbaik kawan dengan saya sebab pasal phone. Yang xde kene mengena denga phone pun jadi bahan meniaga/tolong2 kawan.

Saya ni barang jarang ade nak buat COD, tp kalau nak jumpa, kesempatan saya ada di luar, kita boleh jumpa, kenal2...baru2 ni sy jumpa beberapa otai CG, lepak minum kedai mamak kat MIROS..bukan sorg dua....lepas asar sampai hampir2 sy terlepas maghrib layan kwn2 CG....kalau sy tak berapa layan SMS ke Call ke, biasalah, takkan sy nak buat biasa2 je kwn2 yg dtg dari jauh, yg bercuti ke Malaysia (dari Sudan tu) semata2 nak jumpa kenal2 pun ade, takkan la sy berbual buat mcm biasa2 je..tetamu jugak tu...:) walau x sampai ke rumah, tp org nak ziarah kita, mestilah buat yg terbaik....

banyakkan bersabar TT, dugaan dan ujian dlm berniaga, ada sebab kenapa Allah bg ujian nie dekat TT, utk membantu TT lebih dekat pd Nya dan maju dlm perniagaan kelak. InsyaAllah... sy doakan yg terbaik utk TT dan keluaraga.

pep guardiola
11-03-2013, 09:17 AM
up untuk tt!!

pwe
11-03-2013, 09:53 AM
Aden punya dh leh reg ko tt.....

MAsyaallah...tuan...
Andaikata S3 dpt ganti baru, imei betukar tu...
Sy cuba selesaikan ASAP...apa2 nanti kita wassap2 ke sms la yer..:D

pwe
11-03-2013, 09:58 AM
banyakkan bersabar TT, dugaan dan ujian dlm berniaga, ada sebab kenapa Allah bg ujian nie dekat TT, utk membantu TT lebih dekat pd Nya dan maju dlm perniagaan kelak. InsyaAllah... sy doakan yg terbaik utk TT dan keluaraga.
Tq sdr/i wanzue,
Betul dan sy setuju.....mehnah, tribulasi dan fitnah..3 serangkai yang sentiasa menghantui umat Islam...lebih2 lagi kalau kita dalam usaha nak buat kebaikan, sedangkan Rasulullah SAW pun dugaannya maha hebat, apatah lagi kita yg baru nak mula2 menjalankan perniagaan yg lain dari perniagaan si konglomerat puak zionis...
Itu betul, sebab, kdg2 kita bz sgtlah dgn dunia, sampai terlepas yg fardhu, terlupa yg wajib...selama ini kita terlalu bergantung harap dengan duit keduniaan, sedangkan kita terlupa semuanya itu adalah wadah/alat utk mendapat mardhatillah....amin ya rabbal alamin...
Begitu juga dengan sdr/i wanzue, semoga sukses dalam apa jua bidang yg diceburi...amin...:)cgrock

pwe
11-03-2013, 10:02 AM
up untuk tt!!

tuan,
tq for free bump...:)cgrock

Yusgothic
11-03-2013, 10:13 AM
Salam Man..alamak cam terasa plak sy:p..tp stuasi sya mmg btl tak disengajakan..bkn nk letakkan man dlm glongn pak sanggup cm man claim tu..masalah saya dgn man dh sy jelaskan dlm msg dn kita dh settlekn..ingat lg? tp xpala sy mtak maap la noo:D..sy akui mmg sy silap n confucius..tp sy thu man ni mmg berniaga dlm jujur tp note tu dah repair ke?#:-S dekat 1bln kt man..cma pkembangan?kalu man xleh bt xpa sy bank in utk kos pos..

Salam,

Saya betul2 sedih bila ada ramai yg cuba membuat kenyataan seolah2 barangan saya kelihatan tidak berkualiti, khidmat semakin tidak bagus dan mengerikan.

Sehingga kini (mengikut bil saya) sebanyak 9851 clone telah dijual hampir ke seluruh dunia termasuk di India, Itali, Mansurah (Mesir), Sudan (Dafur). Dan, kalau rezeki baik, akan masuk ke Damanhur (MEsir) dan Brunei DArussalam. 1/3 daripadanya adalah Note 2 Clone dan 2/3 ialah S3 High Class/Class A.

Belum ada kes barang tidak berkualiti melainkan yang ikut promo Dare To Deal (berani untuk deal kata orang sini), yg jumlahnya kurang daripada 10 orang...10/9000 = 0.001% dan itupun sy monitor closely (rapat) dan semuanya sy buat 1:1 change new stable model.

Setiap keluaran daripada saya akan diperiksa mengikut peringkat:-
Kilang : QD sticker
Supplier : KT sticker
Saya : Samsung and SKMM sticker (sikit hari lagi sy akan jadi small supplier utk area Kajang, Seremban, Semenyih, Balakong, Cheras (selangor) dan Putrajaya, so mungkin sy akan buat sticker sendiri KW - KajangWeb)

Lagi menyedihkan bila barang yang dibeli bukan dari saya, dihantar kepada saya dan bila sy check, bnyk dibeli dari klang (sape seller biarlah sy n owner fon aje tau)...mcm2 kerosakkan berlaku sehingga supplier saya tidak lagi mahu ambil repair fon yg bukan dibeli daripada kami. Itupun supplier sy bagi peluang sebab sy minta tolong sebab ramai sangat yg kena kencing. Tapi, seriously sedih la sebab 1st dah la korang kena kencing dgn seller, 2nd - seller tak servis korang cukup2, 3rd - saya kena jadi pak sanggup. belum apa2 dah kena maki hamun, bila sy tanya no resit, masing2 terkedu. Bukan apa, brg dah sampai kat saya, takkan sy nak post mcm tu je, alang2 kena caj post, sy tolong repair je la...something goes wrong somewhere...

Lagi satu hal, sy bz baru2 ni sebab duk ejas brg baik n aksesori, bila kwn2 info CG kata thread ade masalah, sy x senang duduk. Biasa, kalau ada masalah user cari saya direct, tp terus masuk CG hentam tu yg pelik. Orang ingat sy nak larikan diri....aduh..pelik...come la kwn2..alamat saya ade kat cop resit tu..agak2 tak berapa berkenan, sy ade je situ melainkan kalau sy keluar, sy akan bgtau sy kat mana...

So, for all...please direct to me mcm u all nak beli awal2 dulu, if ada masalah dgn brg saya..post CG boleh, no problem, sy boleh reply, tp kalau ade yg malu cane? Sy ok je...:D

Salam....

pwe
11-03-2013, 10:37 AM
Salam Man..alamak cam terasa plak sy:p..tp stuasi sya mmg btl tak disengajakan..bkn nk letakkan man dlm glongn pak sanggup cm man claim tu..masalah saya dgn man dh sy jelaskan dlm msg dn kita dh settlekn..ingat lg? tp xpala sy mtak maap la noo:D..sy akui mmg sy silap n confucius..tp sy thu man ni mmg berniaga dlm jujur tp note tu dah repair ke?#:-S dekat 1bln kt man..cma pkembangan?kalu man xleh bt xpa sy bank in utk kos pos..

Salam bro,
Sorry, xde niat nak usik hati siapa2...
Pun sy xde mention nama siapa2..general aje...
Semua data/informasi pelanggan saya semuanya sulit...even database klon.mobi pun sy buat sendiri utk elakkan kebocoran info..
Sekali lagi sy susun sepuluh jari mohon maaf kalau kata2 saya membuatkan tuan atau siapa2 terasa...sy cuma bercakap jujur dan ikhlas dari hati..tiada sedkitpun niat nak singgung siapa2...

Pasal brg tuan tu, saya mmg akan dahulukan item produk keluaran saya berbanding keluaran orang lain lebih2 lagi yg masih under warranty dr org lain. Tp, andaikata tuan tak boleh nak tunggu, maybe sy akan postkan dalam minggu ni.

Sekali lg sy mohon maaf...sebab tu la sy bgtau, kalau post kat CG, akan undang mcm2 spekulasi...:(

Yusgothic
11-03-2013, 11:15 AM
sy xsalahkan man sbliknya sy yg silap n rs bsalah sb bt en man susah...tp stuasi ludah2 xpatut ada la..sy pn tkejut benda2 cmi ada dlm cg cuba ckp leklok n sabar..sblm nk claim apa2 siasat sbtl2nya..en man ada ksmua data2 pmbeli n no imei..sy dh blajar dr ksilapn sy yg lepas..beli dr adik yg beli dr luar tp sy claim man utk repair..miscommunication tp man layan sya baik..Highly recommend these guys!!!:)cgrock:)cgrock:)paid
Salam bro,
Sorry, xde niat nak usik hati siapa2...
Pun sy xde mention nama siapa2..general aje...
Semua data/informasi pelanggan saya semuanya sulit...even database klon.mobi pun sy buat sendiri utk elakkan kebocoran info..
Sekali lagi sy susun sepuluh jari mohon maaf kalau kata2 saya membuatkan tuan atau siapa2 terasa...sy cuma bercakap jujur dan ikhlas dari hati..tiada sedkitpun niat nak singgung siapa2...

Pasal brg tuan tu, saya mmg akan dahulukan item produk keluaran saya berbanding keluaran orang lain lebih2 lagi yg masih under warranty dr org lain. Tp, andaikata tuan tak boleh nak tunggu, maybe sy akan postkan dalam minggu ni.

Sekali lg sy mohon maaf...sebab tu la sy bgtau, kalau post kat CG, akan undang mcm2 spekulasi...:(

pwe
11-03-2013, 11:52 AM
sy xsalahkan man sbliknya sy yg silap n rs bsalah sb bt en man susah...tp stuasi ludah2 xpatut ada la..sy pn tkejut benda2 cmi ada dlm cg cuba ckp leklok n sabar..sblm nk claim apa2 siasat sbtl2nya..en man ada ksmua data2 pmbeli n no imei..sy dh blajar dr ksilapn sy yg lepas..beli dr adik yg beli dr luar tp sy claim man utk repair..miscommunication tp man layan sya baik..Highly recommend these guys!!!:)cgrock:)cgrock:)paid

itulah, sy pun rasa bersalah jugak..nanti sy delete post tu n tuan yg dah quote tu nanti delete jugaklah yer...

lepas kita sms tadi kira setel la noo??:)cgrock

buang yg keruh, ambil yg jernih...tp sy masih tertunggu2 sms dari "zura tuan", pasal benda yg dia cakap tu...kalau betullah sy pernah berjanji n sy ingkar, minta tuntut saya, kalau tak betul, sy tuntut keinsafan diri 'zura tuan'...

Pesanan untuk diri sendiri (terutamanya) dan untuk semua (umumnya)
"IT = Information Technology bukan sahaja kena terletak pada Ilmu Teknologi (IT), tapi mesti didasari dengan Iman & Taqwa (IT)"

Bak kata Imam al-Ghazali (rhm) dalam Kitab Bidayatul Hidayah (di muka depan kata pengantar):-
"Kita tidak dipersalahkan sekiranya kita tidak mampu membuat kebaikan, tetapi, kita akan dipersalahkan, sekiranya kita tidak melaksanakan kebaikan sedangkan kita mampu melakukannya"

Tq...

pwe
11-03-2013, 12:03 PM
Salam,

Pada hari ini saya dengan rendah diri nak offer beberapa item...
Limited Time Only
http://www.klon.mobi/imej/pomrotoday.png

Call/Viber/Wassap - 017263455satu
SMS Only - 017359366dua



http://www.klon.mobi/imej/aksesoricampur.jpg


MEMPERKENALKAN TITANIUM GREY NOTE 2 QUADCORE (DUALCORE SAMSUNG ATAS CERMIN PUN ADE KALU NAK...)
http://www.klon.mobi/imej/titanium_grey_quadcore.png

mezy
11-03-2013, 12:57 PM
MEMPERKENALKAN TITANIUM GREY NOTE 2 QUADCORE (DUALCORE SAMSUNG ATAS CERMIN PUN ADE KALU NAK...)
http://www.klon.mobi/imej/titanium_grey_quadcore.png[/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER][/QUOTE]

terrbaikkk TT :)cgrock:)cgrock

xsabar nk beli nih hehe :(( :(( :D :D

TT ada jual memory card sd skali x? :-?

flip case yg mcm wallet tu ada x TT ?:-?

ADI78
11-03-2013, 01:23 PM
MAsyaallah...tuan...
Andaikata S3 dpt ganti baru, imei betukar tu...
Sy cuba selesaikan ASAP...apa2 nanti kita wassap2 ke sms la yer..:D

Segan nk ganti baru tt pasal logo samsooong tu dh cacat(stengah dh tggl)...kes aden pkai SP tp senget tu yg buka skali tgk logo tu cacat:((...
Xpo ujg bln ko kito dating area serdang kano beger bakar member cg gak...kalu tt pree la...cumo skrin ni kadang2 jd line byk blh bwh hampir separuh skrin tu jo...lelain tu terbaek wooo s3 smpi kdai ado ckp ap set...raso syg plak kalu nk tkr tp nt tt tgk la camno yo...
Sia yg ckp tt xdo tggjwb mmg ndak kana la tt sapo...aden pun indak panah jmpo tt tpmkul 3pg pun tt lyn wasap,sms mcm kul 3ptg :">
Xpo tt aden akn pulang juo kg alaman ujg ko

pwe
11-03-2013, 02:57 PM
MEMPERKENALKAN TITANIUM GREY NOTE 2 QUADCORE (DUALCORE SAMSUNG ATAS CERMIN PUN ADE KALU NAK...)
http://www.klon.mobi/imej/titanium_grey_quadcore.png[/SIZE][/COLOR][/B][/CENTER]

terrbaikkk TT :)cgrock:)cgrock

xsabar nk beli nih hehe :(( :(( :D :D

TT ada jual memory card sd skali x? :-?

flip case yg mcm wallet tu ada x TT ?:-?[/QUOTE]

tq...
ade jual memory card tp kene tgk stock dulu..
yup flipcase cam wallet tu mmg sy ada model Verus Original n Mercury Original...

ni sebahagian dr apa yg sy katakan brg terbaik melalui servis terbaik
http://www.klon.mobi/imej/testi.png

pwe
11-03-2013, 03:05 PM
Salam,

Pada hari ini saya dengan rendah diri nak offer beberapa item...
Limited Time Only
http://www.klon.mobi/imej/pomrotoday.png

Call/Viber/Wassap - 017263455satu
SMS Only - 017359366dua



http://www.klon.mobi/imej/aksesoricampur.jpg


MEMPERKENALKAN TITANIUM GREY NOTE 2 QUADCORE (DUALCORE SAMSUNG ATAS CERMIN PUN ADE KALU NAK...)
http://www.klon.mobi/imej/titanium_grey_quadcore.png

Salam,

UPDATE...
ITEM promosi di atas ni kalau jadi semua petang ni, barang promosi akan tinggal ini saja:-

1. 1xNote2 DualCore (Putih)
2. 1xNote2 QuadcOre (Putih)

Kalau yg lain2 tak confirm, means akan kembali kepada jumlah asal...:)cgrock

pwe
11-03-2013, 03:14 PM
Segan nk ganti baru tt pasal logo samsooong tu dh cacat(stengah dh tggl)...kes aden pkai SP tp senget tu yg buka skali tgk logo tu cacat:((...
Xpo ujg bln ko kito dating area serdang kano beger bakar member cg gak...kalu tt pree la...cumo skrin ni kadang2 jd line byk blh bwh hampir separuh skrin tu jo...lelain tu terbaek wooo s3 smpi kdai ado ckp ap set...raso syg plak kalu nk tkr tp nt tt tgk la camno yo...
Sia yg ckp tt xdo tggjwb mmg ndak kana la tt sapo...aden pun indak panah jmpo tt tpmkul 3pg pun tt lyn wasap,sms mcm kul 3ptg :">
Xpo tt aden akn pulang juo kg alaman ujg ko

hehe...xpe, kita cuba mana yg terbaik...psti, setiap masalah ada jalan keluar dia...insyaallah...:D

afifdaud
11-03-2013, 03:36 PM
geram plak tgk NoteII Quadcore ni
ada screenshot interface dia x TT?

pwe
11-03-2013, 04:19 PM
geram plak tgk NoteII Quadcore ni
ada screenshot interface dia x TT?

http://www.klon.mobi/imej/cam.png
http://www.klon.mobi/imej/menu.png
http://www.klon.mobi/imej/menu2.png
http://www.klon.mobi/imej/home.png
http://www.klon.mobi/imej/setting.png

pwe
11-03-2013, 04:43 PM
Salam,

Saya nak solat asar jap..pastu nak siap2 2-3 benda..sebab jam 6 ptg ni sy ade jumpa kwn2 kita dari CG gak kat kedai mamak bryani perisa dekat MIROS Kajang, depan je taman kajang utama tempat sy tinggal....jam 6ptg...

So, kalau mesej x berbalas, call x berjawab, jgn marah naaa...nak usha line, mai la dtg sini...tp jgn la bwk duit bnyk2..sy xde stock bnyk ni...hehehe..

Salam...

mr-optimusprime
11-03-2013, 05:06 PM
As'salam TT,..

Since TT pun sibuk sehari dua ni, mnkin terlepas pandang sms saya yang dihantar semalam dan skali lagi pada hari ini. Jadi, saya tepek jela permasalahan yang saya hadapi kat CG ni dgn harapan mudah2an TT sempat baca dan x terlepas pandang.

Mcm dalam sms saya, telefon SIII yg saya beli pada 7 Mac 2013 COD dgn TT tu hanya dapat saya test semalam Ahad, 10 Mac sebab baru collect microsim yang baru dari Maxcisss.

Ada beberapa perkara mohon perhatian...

1. Bateri sgt cepat discharge, pada malam hari Sabtu lepas, saya telah charge bateri tersebut selama 6 jam (tanpa ON tel) dan telah ON HP tersebut pada pukul 9.30 pagi ahad. Lebih kurang pukul 12 lebih tghari smalam, ada warning sign kluar mintak sy charge smula phone tu. Sy bergegas balik ke rumah yang x jauh dari Maxcisss centre dan charge semula HP tersebut selama 3 jam lagi (HP ON tapi x guna lnsung selama 3 jam).

2. Paparan maklumat cuaca Accuweather.com seperti screen shot yg TT tepek kat atas tu...puas dah saya godek2 kat mane setting yg mnkin saya terlepas pandang, tapi sampai sudah saya x dapat cari...Utk makluman, Accuweather tu x boleh update lnsung keadaan cuaca kat M'sia ni...bandar2 yang ada cuma bandar di negara China sahaja. Saya telah guna search city fucntion, tapi x boleh detect...saya guna 'use current location', tiada maklumbalas apa2 dari phone tersebut. Utk pngetahuan, semasa sy try utk dapatkan maklumat cuaca dan juga search city, telefon telah connect dgn Maxcisss service utk internet connection. Sy cuba berbagai cara i.e, Data connection ONLY, Data connection + Wifi connection ONLY, Data connection + Wifi connection + GPS ON pun cuba jgk....semuanya failed.

3. Malam tadi kurang lebih pukul 10.30 p.m, saya terperasan yang screen SIII saya beli trsebut jadi gila bila disentuh...meaning dia x ikut jari kita, dia suka2 hati je naik atas turun bawah bila scroll dan bila tekan sesuatu menu tu, benda lain yg kluar...contoh, tekan icon camera, tapi dia kluar message....ini hanya berlaku sekali skala dan akn pulih bila saya ON/ OFF 3-4 kali....jika ikut henpon samsung DUOS dan Blackberry Storm saya yg lama, ianya mcm melibatkan fucntion 'screen calibration', tapi utk SIII ni, saya x pasti...x pernah pakai smartphone canggih manggih ni sblum ni.

Takat ini saja la permasalahan yg timbul setelah masuk hari ke-2 bersama SIII tersebut. Hari ini x pasti apa jadi, stakat ni mnkin OK kut coz org rumah yang melaram bwk pegi opis dia guna...mmg niat belikan utk dia pun.

p/s : Mohon pencerahan/ tunjuk ajar dari TT...siakap senohong gelama ikan duri, harap TT layan mmg kompom aku beli samsung SIII sbijik lagi...

pwe
11-03-2013, 05:46 PM
As'salam TT,..

Since TT pun sibuk sehari dua ni, mnkin terlepas pandang sms saya yang dihantar semalam dan skali lagi pada hari ini. Jadi, saya tepek jela permasalahan yang saya hadapi kat CG ni dgn harapan mudah2an TT sempat baca dan x terlepas pandang.

Mcm dalam sms saya, telefon SIII yg saya beli pada 7 Mac 2013 COD dgn TT tu hanya dapat saya test semalam Ahad, 10 Mac sebab baru collect microsim yang baru dari Maxcisss.

Ada beberapa perkara mohon perhatian...

1. Bateri sgt cepat discharge, pada malam hari Sabtu lepas, saya telah charge bateri tersebut selama 6 jam (tanpa ON tel) dan telah ON HP tersebut pada pukul 9.30 pagi ahad. Lebih kurang pukul 12 lebih tghari smalam, ada warning sign kluar mintak sy charge smula phone tu. Sy bergegas balik ke rumah yang x jauh dari Maxcisss centre dan charge semula HP tersebut selama 3 jam lagi (HP ON tapi x guna lnsung selama 3 jam).

2. Paparan maklumat cuaca Accuweather.com seperti screen shot yg TT tepek kat atas tu...puas dah saya godek2 kat mane setting yg mnkin saya terlepas pandang, tapi sampai sudah saya x dapat cari...Utk makluman, Accuweather tu x boleh update lnsung keadaan cuaca kat M'sia ni...bandar2 yang ada cuma bandar di negara China sahaja. Saya telah guna search city fucntion, tapi x boleh detect...saya guna 'use current location', tiada maklumbalas apa2 dari phone tersebut. Utk pngetahuan, semasa sy try utk dapatkan maklumat cuaca dan juga search city, telefon telah connect dgn Maxcisss service utk internet connection. Sy cuba berbagai cara i.e, Data connection ONLY, Data connection + Wifi connection ONLY, Data connection + Wifi connection + GPS ON pun cuba jgk....semuanya failed.

3. Malam tadi kurang lebih pukul 10.30 p.m, saya terperasan yang screen SIII saya beli trsebut jadi gila bila disentuh...meaning dia x ikut jari kita, dia suka2 hati je naik atas turun bawah bila scroll dan bila tekan sesuatu menu tu, benda lain yg kluar...contoh, tekan icon camera, tapi dia kluar message....ini hanya berlaku sekali skala dan akn pulih bila saya ON/ OFF 3-4 kali....jika ikut henpon samsung DUOS dan Blackberry Storm saya yg lama, ianya mcm melibatkan fucntion 'screen calibration', tapi utk SIII ni, saya x pasti...x pernah pakai smartphone canggih manggih ni sblum ni.

Takat ini saja la permasalahan yg timbul setelah masuk hari ke-2 bersama SIII tersebut. Hari ini x pasti apa jadi, stakat ni mnkin OK kut coz org rumah yang melaram bwk pegi opis dia guna...mmg niat belikan utk dia pun.

p/s : Mohon pencerahan/ tunjuk ajar dari TT...siakap senohong gelama ikan duri, harap TT layan mmg kompom aku beli samsung SIII sbijik lagi...

Salam
"Since TT pun sibuk sehari dua ni, mnkin terlepas pandang sms saya yang dihantar semalam dan skali lagi pada hari ini. Jadi, saya tepek jela permasalahan yang saya hadapi kat CG ni dgn harapan mudah2an TT sempat baca dan x terlepas pandang.

Mcm dalam sms saya, telefon SIII yg saya beli pada 7 Mac 2013 COD dgn TT tu hanya dapat saya test semalam Ahad, 10 Mac sebab baru collect microsim yang baru dari Maxcisss. "

J : Sorry tuan kalau terlepas pandang. Last SMS dari tuan rasanya melalui no 0126046XXX. Itupun mesej saya berbunyi "Sy kat kedai mamak bawah jejantas ni".- 7 MAr 2013, 6:57PM. Ingat lagi ? (1) Pelik jugak yer sebab lambat collect sim dari maxis...bukan terus dpt time tu ke?:-?


"1. Bateri sgt cepat discharge, pada malam hari Sabtu lepas, saya telah charge bateri tersebut selama 6 jam (tanpa ON tel) dan telah ON HP tersebut pada pukul 9.30 pagi ahad. Lebih kurang pukul 12 lebih tghari smalam, ada warning sign kluar mintak sy charge smula phone tu. Sy bergegas balik ke rumah yang x jauh dari Maxcisss centre dan charge semula HP tersebut selama 3 jam lagi (HP ON tapi x guna lnsung selama 3 jam). "

J : Saya dah ingatkan telefon tu tak perlu caj 6 jam lagi. Terus pakai and bila warning caj battery, caj je cam biasa (normal) sampai 100%. Saya mmg terkenal dengan battery cepat kong. So, sy pernah cadang pada tuan untuk beli battery original. Ingat lagi (2)? Account n Sync dah bubuh? Accuwether tu mmg xleh guna, so, alternative lain, p playstore cari accuwether yg boleh diguna...


"3. Malam tadi kurang lebih pukul 10.30 p.m, saya terperasan yang screen SIII saya beli trsebut jadi gila bila disentuh...meaning dia x ikut jari kita, dia suka2 hati je naik atas turun bawah bila scroll dan bila tekan sesuatu menu tu, benda lain yg kluar...contoh, tekan icon camera, tapi dia kluar message....ini hanya berlaku sekali skala dan akn pulih bila saya ON/ OFF 3-4 kali....jika ikut henpon samsung DUOS dan Blackberry Storm saya yg lama, ianya mcm melibatkan fucntion 'screen calibration', tapi utk SIII ni, saya x pasti...x pernah pakai smartphone canggih manggih ni sblum ni."

J : Saya pun pakai ORIGINAL NOTE 2 SME, ORIGINAL S3 SME, ORIGINAL NOTE 10.1 SME. Sy pun ade pakai note 2 dualcore clone, note 2 quadcore clone, smartab 7.0 taiwan, samsung s plus clone, SKU2 (clone), s3 high class (clone dan s3 class a(clone). Mmg ade sesekali terjadi pada semua brg ni, then bila sy tgk, cara penggunaan kita yg tak berapa betul sgt mungkin menyebabkan masalah.


Cuma saya pandai juga berpantun peribahasa ni.
Tuan kata siakap senohong gelama ikan duri...saya tau sambungan dia...bercakap bohong lama2 mencuri...tuduh saya bohong ke? Nak tuju pada siapa ayat tu...???


Tuan nak pencerahan, sy ada pencerahan terbaik...
Tuan nak COD saya terima...
Tuan janji hari tu nak datang jam 7.30 lepas maghrib, ok sy terima....5.06PM
Tuan kata KL ujan tiba2...sy terima 5.31PM
Tuan kata nak dua bijik barang, sy terima walaupun sebijik note tu sy terpaksa tolak rezeki orang lain semata2 nak puaskan hati tuan...saya terima...
Tuan tersampai awal pulak, xpela, sy terima (kalau masa tu sy ade hal kat tempat lain????)
Saya minta tuan ke kedai mamak, tuan dah order minuman kat rbz restoran (masa tu sy pening kepala sebab tengah layan 3-4 orang brader CG, yg dtang dari Sudan, Nilai & Semenyih)
Tuan ada masalah dengan fon, tuan boleh cari saya mcm tuan cari saya sama mcm masa tuan nak beli fon tu:D

Yng lain2 tu malas pulak nak tulis, rasa mcm nak SS je...
So, skrg mcmana? Nak hantar repair ke ape? Saya dah pesan yer...cakap dah, bgtau kat forum dah...kat web klon dah...2 hari tu masa utk godek2...sebab brg yg COD ni sy mmg simpan agak lama utk test2..jadi, adalah sangat mustahil kalau kejadian berlaku...cuba cek tgk ade terjatuh? ade tekan2 kuat2? ade hempuk2? hehehe..gurau2...

Alamat saya ade, no contact sy ade...

NOTE : KALAU TUAN BUKAN ORANG YANG SAMA YG SAYA MAKSUDKAN TU...SORRY..TEROVER...:D

Tq n Salam...

mr-optimusprime
11-03-2013, 06:28 PM
Aiseymen,...

Dah jadi lain ni, mohon TT baca dlm bentuk yang COOL je...susah kalo baca disertakan skali dgn EMOSI dan berprasangka dgn ayat2 kastemer...padahal saya ni santai je post permasalahan yg dihadapi utk mndapat pencerahan dan cara2 troubleshoot nye....ITU SAJE dan x expect pun dpt trus reply dari TT on the spot....cadangnya nak buka balik CG ni esok ke tgk samada ada respon ke tak...tu jeeee.

Lillahi'taala...xda niat nak berpantun tapi dlm masa yang sama nak sindir atau sertakan maksud tersirat, bendanya spontan je terlintas pada kotak pemikiran....jgn cepat melatah en.sudirman...(tht's why jgn byk baca apa yg kastemer post dgn EMOSI dan prasangka benda yg bukan2 smcam kita tau apa isi hati/ perasaan org lain)....

1. Lambat collect simkad dari Maxciss sebab hari semalam baru pegi register dan tukar package dari prepaid ke postpaid....xda kena mngena dgn permasalahan...khamis amik phone, simpan....ni siap reply dgn ade icon garu dagu lagi, ape kess???TT dok pikir apa??lagi skali sy ingatkan, xyah speculate/ fikir bukan2...

2. Bateri cepat kong betul TT ada pesan....cuma saya x expect la bateri x smpai stengah hari dah drain kaw2...xpa, saya kluar modal lain beli bateri original la lau camtu...

3. Accuweather xpa...saya kasi buang je program tu nnt malam dan download lain la dah kalo x bole pakai...sy tanya sbb masa jumpa khamis lepas, saya perasan Accuweather tu (pada Note ato SII yg saya beli ni) ada capture keadaan cuaca Kajang...tht's why tanya kot2 ada setting yg saya dah off ke apa....ni dah clear, xpa....kasi buang terus senang.

Screen gila2...kalo bole elaborate lagi cara pengunaan yg x brapa betul tu pun OK gak, saya bukan pegang guna kaki atau scroll guna ibu jari kaki...???xpa, takat ni dia jadi smlam je, ON/OFF 3-4 kali, dia OK smula....fine.

Saya boleh ja kalo nak counter balik apa benda yg TT ni tulis selepas rangkap pantun yg dimerahkan tu TT...tapi xpe la, xmo panjang2 cerita...Kalo rasa posting ni dah rasa mcm menyusahkan TT, xpa...mintak maaf je dipinta...xda masalah...sms je saya japgi kot2 bole jumpa mlm ni kat kedai sama, saya bawak dtg telefon...TT cuba2 tgk dulu dan terangkan kot2 saya ni yg x berapa reti function2 dia...

p/s : 1 je ayat x brapa syok baca, TT kata barang COD TT simpan agak lama utk test2...so berapa lama??barang dah jadi bukan baru la maknanya...mcm tu??

maxis002
11-03-2013, 07:08 PM
Update:
1. Real jellybean 4.1.1 or 4.1.2 adalah versi bukan super amoled. Tp hanya software sahaja yg diupgrade dr 4.1.1 (interface). Spen dia xde tulisan samsung. Versi ni mmg agak tidak keruan dan sy difahamkan oleh rakan supplier (supplier yg supply model ni) hanya utk tarik market. Secara jujur, sy tak jual and please berhati2 ketika membeli.

2. Sy tgh drive dr klang-seremban-cheras-klang utk supply stock titanium grey logo bawah, tp semua tak ada stock. Kami akan restock balik hari rabu, n pls do cek me on selasa.

3. Sy akan update info kat muka depan thread note 2 n s3. N besar kemungkinan pebble blie s3 class a akan ada kat cg hihihi minggu depan...nanti ushlah thread s3 saya. So, please jgn tabya color merahbyer sebab, sy hanya akan jual kaler putih n biru saja.

4. Klon.mobi tu, sape2 nak cepat register, ble register sendiri terus. Guna nombor resit sebagai username n no imei sebagai password. Please update/insert emel u all yg real sebab ade page yg ay privacykan, ade page khas perlukan passwors utk baca, password akan diemelkan.

5. Minggu depan, sy akan start buat delivery phone yg shantar repair under warranty. Lain2 sy cuba cari masa utk setelkn satu2...

Tq...:)

sambar s3 pebble blue satu :) *member ada minat nak buy s3 clone tapi dia nak tgk sy pakai dulu camne . harap s3 color nanti semua okayh .

pwe
11-03-2013, 07:25 PM
Aiseymen,...

Dah jadi lain ni, mohon TT baca dlm bentuk yang COOL je...susah kalo baca disertakan skali dgn EMOSI dan berprasangka dgn ayat2 kastemer...padahal saya ni santai je post permasalahan yg dihadapi utk mndapat pencerahan dan cara2 troubleshoot nye....ITU SAJE dan x expect pun dpt trus reply dari TT on the spot....cadangnya nak buka balik CG ni esok ke tgk samada ada respon ke tak...tu jeeee.

Lillahi'taala...xda niat nak berpantun tapi dlm masa yang sama nak sindir atau sertakan maksud tersirat, bendanya spontan je terlintas pada kotak pemikiran....jgn cepat melatah en.sudirman...(tht's why jgn byk baca apa yg kastemer post dgn EMOSI dan prasangka benda yg bukan2 smcam kita tau apa isi hati/ perasaan org lain)....

1. Lambat collect simkad dari Maxciss sebab hari semalam baru pegi register dan tukar package dari prepaid ke postpaid....xda kena mngena dgn permasalahan...khamis amik phone, simpan....ni siap reply dgn ade icon garu dagu lagi, ape kess???TT dok pikir apa??lagi skali sy ingatkan, xyah speculate/ fikir bukan2...

2. Bateri cepat kong betul TT ada pesan....cuma saya x expect la bateri x smpai stengah hari dah drain kaw2...xpa, saya kluar modal lain beli bateri original la lau camtu...

3. Accuweather xpa...saya kasi buang je program tu nnt malam dan download lain la dah kalo x bole pakai...sy tanya sbb masa jumpa khamis lepas, saya perasan Accuweather tu (pada Note ato SII yg saya beli ni) ada capture keadaan cuaca Kajang...tht's why tanya kot2 ada setting yg saya dah off ke apa....ni dah clear, xpa....kasi buang terus senang.

Screen gila2...kalo bole elaborate lagi cara pengunaan yg x brapa betul tu pun OK gak, saya bukan pegang guna kaki atau scroll guna ibu jari kaki...???xpa, takat ni dia jadi smlam je, ON/OFF 3-4 kali, dia OK smula....fine.

Saya boleh ja kalo nak counter balik apa benda yg TT ni tulis selepas rangkap pantun yg dimerahkan tu TT...tapi xpe la, xmo panjang2 cerita...Kalo rasa posting ni dah rasa mcm menyusahkan TT, xpa...mintak maaf je dipinta...xda masalah...sms je saya japgi kot2 bole jumpa mlm ni kat kedai sama, saya bawak dtg telefon...TT cuba2 tgk dulu dan terangkan kot2 saya ni yg x berapa reti function2 dia...

p/s : 1 je ayat x brapa syok baca, TT kata barang COD TT simpan agak lama utk test2...so berapa lama??barang dah jadi bukan baru la maknanya...mcm tu??

Salam,
Saya masih kat luar n tengah baca apa yg tuan tulis.
Malam sikit sy free sy akan screenshot, sy dah godek2 tipon, td sy baru hantar sms, tgk history xde pun apa yg tuan kata dah sms saya. Dua2 nombor yg tuan bagi sy dah cek xde.
Kalau tuan ade, ble la SS, kan dah pakai fon ble SS...
Rasa x sedap pulak cakap kat sini..xpela..nanti sy bg link ss semuanya.
Kalau saya (kami) salah, beremosi, kami minta maaf. Tp jgn tuduh kami bukan2, kalu betul itu aib, kalau salah, itu fitnah.
Jadi, agak aib bagi sy utk jutaan yg masuk cg baca, kalau utk test emosi saya, mungkin satu kesilapan, harap jgn dicuba. Mcm kena fitnah je rasa.

Kami ni bukanlah jenis yg suka sangat main emosi, tak pro n mcm2. Kami cuba sabar n try to make it mcm xde benda...tp susah nak kata juga.
Apa2 pun sy bg pihak pwe, kajangweb, klon.mobi pohon maaf kalau apa yg kami.kata/luahkan agak menyinggung perasaan tuan.

Selebihnya sy serahkan pd Yang Maha Esa untuk membuat perhitungan.

Salam maaf dari kami pwe.

+oh ye, mengenai barang lama ke baru, asalkan brg tu masih dalam keadaannya yg asal, xde masalah. Melainkan brg 2nd hand, baru la katakan ade beza. Hehehe...ade jugak tak puas tu...

pwe
11-03-2013, 08:01 PM
sambar s3 pebble blue satu :) *member ada minat nak buy s3 clone tapi dia nak tgk sy pakai dulu camne . harap s3 color nanti semua okayh .

Sape jual pebble blue tu? Sy xde...hehehe....
Sabar ek, kat thread sebelah je tempat dia..hehehee
Tq maxis002

mr.rajoli
11-03-2013, 08:03 PM
TT ni emosi lebih la..asyik nak melenting jer...cool la sikit....emosi lebih apa pun tk dpt...

pwe
11-03-2013, 08:08 PM
TT ni emosi lebih la..asyik nak melenting jer...cool la sikit....emosi lebih apa pun tk dpt...

Betul2. .
:)cgrock

mr.rajoli
11-03-2013, 08:10 PM
Betul2. .
:)cgrock

Terbaik...:)cgrock:)cgrock

arang67
11-03-2013, 08:20 PM
tt..hosting tt mengecewakan saya..sori post sini..post kt thread tt satu lagi x dilayan pun

pwe
11-03-2013, 08:20 PM
Terbaik...:)cgrock:)cgrock

Tuan pun terbaik.
Tq atas nasihat..

pwe
11-03-2013, 08:24 PM
tt..hosting tt mengecewakan saya..sori post sini..post kt thread tt satu lagi x dilayan pun

Salam tn arang67,
Dah hantar ke support ticket ke?
Sorry kalau terlepas pandang pd thread hosting sebelah.
Hosting ada staff jaga...

pwe
11-03-2013, 08:45 PM
tt..hosting tt mengecewakan saya..sori post sini..post kt thread tt satu lagi x dilayan pun

Salam arang67,
Saya pwe@CG aka Man KajangWeb.com.
Mohon hantar emel ke admin@kajangweb.com.
Maaf sebab sy bnyk bergerak, maybe kalau dpt emelkan direct kepada saya, sy akan respond terus dari phone.
Sekali lagi maaf atas kesulitan tuan.
Tq.

pwe
11-03-2013, 09:08 PM
Salam,

TuanČ & PuanČ Rakan2 CG yang dihormati,

Saya pwe@CG aka Man KajangWeb.com sekali lagi ingin memohon maaf atas sekiranya terdapat segala kekasaran bahasa yang saya/kami gunakan.

Saya sudahpun menganggap isu dengan bro kita tadi sudah selesai apabila keduaČ pihak sudah faham akan misscommunication yang berlaku.

Pertama, mmg mesej tidak diterima kerana mungkin terlalu panjang dan akan menjadi MMS. Status pada penghantar sent, tp penerima belum tentu received.

Ini mungkin menyebabkan bro kita rasa tidak selesa dan perlukan penjelasan. Bagi saya secara peribadi, harap ini menjadi iktibar dan panduan untuk semua yg membaca dan melihat apa yg berlaku, terutamanya daripada pihak kami dan pihak pelanggan. Dengan ini, kami dapat belajar menjadi yang lebih baik dari segi komunikasi dengan pelanggan dan keadaan ini amatlah bertuah bagi sesiapa yang berada di thread ini.

Selain dapat ilmu dan memiliki note 2 clone, anda juga dihidangkan dengan ilmu yang tidak pernah dijangkaui akal fikiran kita selama ini.

Apa2 pun sy sekali lagi memohon maaf bagi pihak ID pwe@CG dan Man KajangWeb atas kekurangan ini. Dan kami di sini akan cuba buat yang terbaik lagi pada masa akan datang.

Tq semua...

pwe
11-03-2013, 09:19 PM
Saya nak jumpa sahabat kita yg dtg dr puchong kejap...
Just nak inform, esok semua stock akan available...
thanks all...

maxis002
11-03-2013, 10:33 PM
Saya nak jumpa sahabat kita yg dtg dr puchong kejap...
Just nak inform, esok semua stock akan available...
thanks all...

means , s3 pebble pun available laa ea tt ? atau note 2 stock je ?

pwe
12-03-2013, 01:37 AM
means , s3 pebble pun available laa ea tt ? atau note 2 stock je ?

tak jugak maxis, rasanya mungkin tak..
siang tadi kotak yg dah buka, xde s3 biru..rekod supplier pun xde nampak s3 biru..

pwe
12-03-2013, 03:34 AM
Salam,

Saya pwe@CG aka Man KajangWeb.com

Baru sampai rumah, lepas deal COD dengan 5 orang kawan2 CG selain daripada beberapa soalan 'panas' yang ditanyakan menjadikan hati mereka lega. Mula2 kwn2 takut sebab terlalu banyak model note 2 clone/copy yang berada di pasaran sehingga mereka rambang mata nak angkat mana satu (termasuklah S3).

Sebelum diteruskan, saya nak umumkan yang:
http://www.klon.mobi/imej/pomrotoday.png
Kini sudah habis ditempah/dibeli kesemuanya.

Hari ini (Selasa malam) saya di'spare'kan oleh Master Supplier dengan produk dan jumlah berikut:-

a. Note 2 Clone DualCore (Logo Atas Screen) - Grey : 15unit, White : 15unit
b. Note 2 Clone QuadCore (Logo Bawah Screen) - Grey : 10unit, White : 10unit.

Kedua, semua barang yang hantar untuk claim warranty/repair dan sebagainya akan mula diedarkan dalam masa terdekat dan dibuat secara satu per satu. Saya minta maaf sebab lambat update kerana Master Supplier mahu berikan yang terbaik supaya tiada lagi phone yg bermasalah dihantar kepada pelanggan saya.

Ketiga, buat kali pertama, saya diajak berjumpa dengan Big Master Supplier dan Master Supplier lain untuk berbincang mengenai masalah yang selalu dihadapi pelanggan clone, terutamanya Note 2:-

a. Model - Difahamkan terdapat lebih 10 model yang dikeluarkan oleh beberapa Master Supplier yang datangnya daripada Korea, Taiwan, China, Vietnam dan terkini dari Jepun. Kesemua model ade kelebihan dan kekurangan masing2. Saya tidak faham kenapa Malaysia seolah-olah menjadi pusat utama pengedaran dan jualan kerana mungkin pasaran di sini sangat baik atau mungkin rakyat Malaysia sudah banyak wang...hehehe..itu dorg cakap yer...bukan saya...

b. Masalah - Setiap clone punya masalah tersendiri dan belum ada lagi clone yang dibuat untuk memenuhi kesemua kehendak. Sengaja dibuat kerana setiap Master Supplier punya produk sendiri. Seperti yang terkini, Note 2 yang dikatakan Super AmoLED boleh guna Spen ori dan sebagainya, itu belum dapat dipastikan keselamatannya kepada pengguna. Saya sendiri sempat berbual dengan Master Supplier produk ni (yang juga merupakan rakan kepada Master Supplier saya). Katanya "Orang bukan mau beli untuk tunjuk2 saja, mesti mau guna punya, itu selamat ka tidak, semua pun tarak kira mey". Master Supplier saya senyum je, then lepas Master Supplier yang bring up that produk beransur, my MAster Supplier bisik saya dengan perlahan "Man aaa..ini orang mau wang saja, orang guna bagus ke, orang guna selamat ka, itu telinga jahit ka macam itu hari, dia sudah tarak kira. U tengok la sendiri, apa dia cakap. Nanti aa, kita semua dapat susah juga. U jangan jadi itu macam punya orang tau. Itu psal la kita pun walau sudah check kilang, tetap mau check juga. 7-8ratus bukan sikit wang maaa. 3 kali rosak, sudah boleh angkat 1 ori punya barang. Itu model aaa..dia tarak kira orang punya mau apa, dia mau dia punya saja..."

c. Produk - Setiap produk yg saya bawak masuk/jual, hanya menggunakan 1 Master Supplier saja. Dan kebanyakkannya Master Supplier saya akan pergi/deal direct dengan kilang di negara luar dan bukannya membeli dari pihak ketiga (third parties). Sebab itu harga saya adalah termurah pada kualiti yang sama di pasaran. Dengan konsep 'tiada mark up' yang hanya berasaskan komisen, itu lebih mudah dan kurang sikit tekanan.

Selebihnya sy tak boleh share sini sebab it's very very PNC...:D

Keempat, saya dah bawa semua masalah yang berlaku pada phone kepada Master Supplier saya untuk dorg analisa kembali. Dari masalah charger 2-pin sampai masalah screen, semuanya saya ketengahkan. Kita bernasib baik sebab kita direct to Master Supplier, so, kalau failure pada barang, kalaupun tidak boleh 1:1 exchange, pasti boleh maintenance percuma under warranty atau repairing berbayar pada harga Master Supplier dan bukannya harga Agent (yg dah markup)

Akhir sekali, apa saja yang berlaku di mana2 iklan saya, baik di CG, semuanya dalam pengetahuan mereka, dan itulah kelebihan produk yang saya bawa...saya bawa produk dan wakil pengeluarnya terus kepada pelanggan.....tanpa perlu orang ketiga (orang tengah)...

Last but not least (mungkin tak berapa penting n berkaitan sangat dgn info clone), kami sedang susun semula struktur kedai online di CG dan di mana2 untuk bagi cantik supaya nampak lebih kemas dan sentiasa update. Tiada kejadian terlepas pandang...

KajangWeb.com & Klon.mobi adalah servis di bawah Kajangweb Resources yang mana KajangWeb Resources adalah anak syarikat di bawah De Zilla Enterprise.
-Gajet/Phone akan disusun di bawah Klon.mobi dan dijaga oleh saya sendiri
-Server/Radio/TV/Internet Web Hosting akan diletak semula di bawah KajangWeb dan akan diselenggara semula oleh 3 orang muka baru
-Beg/Aksesori/Pakaian dari Korea/Taiwan/China akan diletak di bawah De Zilla Enterprise dan saya akan buat permohonan rasmi untuk tukar TT thread yg berkenan kepada ID dezilla kepada mod/admin/webmaster CG (setakat ni belum buat permohonan rasmi), kalau dapatlah nak mudahkan supaya orang tidak keliru.

Fuh letih...
Terima kasih semua..

odin_kaa
12-03-2013, 12:50 PM
Salam,

Saya pwe@CG aka Man KajangWeb.com

Baru sampai rumah, lepas deal COD dengan 5 orang kawan2 CG selain daripada beberapa soalan 'panas' yang ditanyakan menjadikan hati mereka lega. Mula2 kwn2 takut sebab terlalu banyak model note 2 clone/copy yang berada di pasaran sehingga mereka rambang mata nak angkat mana satu (termasuklah S3).

Sebelum diteruskan, saya nak umumkan yang:
http://www.klon.mobi/imej/pomrotoday.png
Kini sudah habis ditempah/dibeli kesemuanya.

Hari ini (Selasa malam) saya di'spare'kan oleh Master Supplier dengan produk dan jumlah berikut:-

a. Note 2 Clone DualCore (Logo Atas Screen) - Grey : 15unit, White : 15unit
b. Note 2 Clone QuadCore (Logo Bawah Screen) - Grey : 10unit, White : 10unit.

Kedua, semua barang yang hantar untuk claim warranty/repair dan sebagainya akan mula diedarkan dalam masa terdekat dan dibuat secara satu per satu. Saya minta maaf sebab lambat update kerana Master Supplier mahu berikan yang terbaik supaya tiada lagi phone yg bermasalah dihantar kepada pelanggan saya.

Ketiga, buat kali pertama, saya diajak berjumpa dengan Big Master Supplier dan Master Supplier lain untuk berbincang mengenai masalah yang selalu dihadapi pelanggan clone, terutamanya Note 2:-

a. Model - Difahamkan terdapat lebih 10 model yang dikeluarkan oleh beberapa Master Supplier yang datangnya daripada Korea, Taiwan, China, Vietnam dan terkini dari Jepun. Kesemua model ade kelebihan dan kekurangan masing2. Saya tidak faham kenapa Malaysia seolah-olah menjadi pusat utama pengedaran dan jualan kerana mungkin pasaran di sini sangat baik atau mungkin rakyat Malaysia sudah banyak wang...hehehe..itu dorg cakap yer...bukan saya...

b. Masalah - Setiap clone punya masalah tersendiri dan belum ada lagi clone yang dibuat untuk memenuhi kesemua kehendak. Sengaja dibuat kerana setiap Master Supplier punya produk sendiri. Seperti yang terkini, Note 2 yang dikatakan Super AmoLED boleh guna Spen ori dan sebagainya, itu belum dapat dipastikan keselamatannya kepada pengguna. Saya sendiri sempat berbual dengan Master Supplier produk ni (yang juga merupakan rakan kepada Master Supplier saya). Katanya "Orang bukan mau beli untuk tunjuk2 saja, mesti mau guna punya, itu selamat ka tidak, semua pun tarak kira mey". Master Supplier saya senyum je, then lepas Master Supplier yang bring up that produk beransur, my MAster Supplier bisik saya dengan perlahan "Man aaa..ini orang mau wang saja, orang guna bagus ke, orang guna selamat ka, itu telinga jahit ka macam itu hari, dia sudah tarak kira. U tengok la sendiri, apa dia cakap. Nanti aa, kita semua dapat susah juga. U jangan jadi itu macam punya orang tau. Itu psal la kita pun walau sudah check kilang, tetap mau check juga. 7-8ratus bukan sikit wang maaa. 3 kali rosak, sudah boleh angkat 1 ori punya barang. Itu model aaa..dia tarak kira orang punya mau apa, dia mau dia punya saja..."

c. Produk - Setiap produk yg saya bawak masuk/jual, hanya menggunakan 1 Master Supplier saja. Dan kebanyakkannya Master Supplier saya akan pergi/deal direct dengan kilang di negara luar dan bukannya membeli dari pihak ketiga (third parties). Sebab itu harga saya adalah termurah pada kualiti yang sama di pasaran. Dengan konsep 'tiada mark up' yang hanya berasaskan komisen, itu lebih mudah dan kurang sikit tekanan.

Selebihnya sy tak boleh share sini sebab it's very very PNC...:D

Keempat, saya dah bawa semua masalah yang berlaku pada phone kepada Master Supplier saya untuk dorg analisa kembali. Dari masalah charger 2-pin sampai masalah screen, semuanya saya ketengahkan. Kita bernasib baik sebab kita direct to Master Supplier, so, kalau failure pada barang, kalaupun tidak boleh 1:1 exchange, pasti boleh maintenance percuma under warranty atau repairing berbayar pada harga Master Supplier dan bukannya harga Agent (yg dah markup)

Akhir sekali, apa saja yang berlaku di mana2 iklan saya, baik di CG, semuanya dalam pengetahuan mereka, dan itulah kelebihan produk yang saya bawa...saya bawa produk dan wakil pengeluarnya terus kepada pelanggan.....tanpa perlu orang ketiga (orang tengah)...

Last but not least (mungkin tak berapa penting n berkaitan sangat dgn info clone), kami sedang susun semula struktur kedai online di CG dan di mana2 untuk bagi cantik supaya nampak lebih kemas dan sentiasa update. Tiada kejadian terlepas pandang...

KajangWeb.com & Klon.mobi adalah servis di bawah Kajangweb Resources yang mana KajangWeb Resources adalah anak syarikat di bawah De Zilla Enterprise.
-Gajet/Phone akan disusun di bawah Klon.mobi dan dijaga oleh saya sendiri
-Server/Radio/TV/Internet Web Hosting akan diletak semula di bawah KajangWeb dan akan diselenggara semula oleh 3 orang muka baru
-Beg/Aksesori/Pakaian dari Korea/Taiwan/China akan diletak di bawah De Zilla Enterprise dan saya akan buat permohonan rasmi untuk tukar TT thread yg berkenan kepada ID dezilla kepada mod/admin/webmaster CG (setakat ni belum buat permohonan rasmi), kalau dapatlah nak mudahkan supaya orang tidak keliru.

Fuh letih...
Terima kasih semua..


Terbaik dari TT.clone dari japan pun ada ? wow.

darth.nazgul
12-03-2013, 01:10 PM
baru nak sambar... tapi lau ade prob t nak kena jawab pantun plak.hmmm...

mezy
12-03-2013, 01:16 PM
"Seperti yang terkini, Note 2 yang dikatakan Super AmoLED boleh guna Spen ori dan sebagainya"

salam TT...betul ke ada note 2 clone yg boleh guna spen ori? bila nk kuar??

pwe
12-03-2013, 01:57 PM
Terbaik dari TT.clone dari japan pun ada ? wow.

Tuan odin,
Kebanyakkan clone dualcore dari Japan...:D

pwe
12-03-2013, 01:58 PM
baru nak sambar... tapi lau ade prob t nak kena jawab pantun plak.hmmm...

Tuan darth,
Hehehe..siri bebalas pantun...:((
Thanks bro:)cgrock

pwe
12-03-2013, 02:04 PM
"Seperti yang terkini, Note 2 yang dikatakan Super AmoLED boleh guna Spen ori dan sebagainya"

salam TT...betul ke ada note 2 clone yg boleh guna spen ori? bila nk kuar??

Salam mezy, ade. tp sy tak jual pun. Beberapa minggu lepas quadcore datang, kawan master supplier saya bawak via Vietnam. Dalaman dia cantik tak, tu x dpt dipastikan.
Yang pasti dia just software je, pastu pen asal dia xde tulisan samsung...

ke ade org nak? hehehe..kena bukak deal to dare spen la pulak...sy x buat testing lagi, tengok dari jauh je la semalam...screen super amoled....yg ni x berani komen lebih2...sebab nanti master supplier sebelah sana marah master supplier saya...dorgkan kawan...:D

odin_kaa
12-03-2013, 02:14 PM
Tuan odin,
Kebanyakkan clone dualcore dari Japan...:D

Yang quadcore takde ke yang mari dari Japan TT ?

mezy
12-03-2013, 03:55 PM
Salam mezy, ade. tp sy tak jual pun. Beberapa minggu lepas quadcore datang, kawan master supplier saya bawak via Vietnam. Dalaman dia cantik tak, tu x dpt dipastikan.
Yang pasti dia just software je, pastu pen asal dia xde tulisan samsung...

ke ade org nak? hehehe..kena bukak deal to dare spen la pulak...sy x buat testing lagi, tengok dari jauh je la semalam...screen super amoled....yg ni x berani komen lebih2...sebab nanti master supplier sebelah sana marah master supplier saya...dorgkan kawan...:D

owhh ye ke....makin lama makin canggih product clone ni haha...jgn smpai SAMSUNG amik tindakkan suda la...abis la semua peminat clone ni haha

:)cgrock:)cgrock

pyeshinoda
12-03-2013, 04:36 PM
nak pm tt tapi xlepas pulak :(
mohon clearkan sikit pm inbox tu tt

pwe
12-03-2013, 05:56 PM
owhh ye ke....makin lama makin canggih product clone ni haha...jgn smpai SAMSUNG amik tindakkan suda la...abis la semua peminat clone ni haha

:)cgrock:)cgrock

hehe..team dorg ade dalam tu jugak...
kalau tak, dah lama xde dah clone:D

mezy
12-03-2013, 06:03 PM
hehe..team dorg ade dalam tu jugak...
kalau tak, dah lama xde dah clone:D

patot lerr haha....:))

pas ni clone 100% teruss baru bestt hehe:D

pwe
12-03-2013, 06:08 PM
nak pm tt tapi xlepas pulak :(
mohon clearkan sikit pm inbox tu tt

sorry..dah clear sikit2...
tq

pwe
12-03-2013, 06:09 PM
patot lerr haha....:))

pas ni clone 100% teruss baru bestt hehe:D

hihii..tu kita cerita kedai kopi nnt..sini..akak x sesuwaaiii:D

mezy
12-03-2013, 06:15 PM
hihii..tu kita cerita kedai kopi nnt..sini..akak x sesuwaaiii:D

ooppssss okeyy haha :)):))

:)cgrock:)cgrock

Mrsmile
12-03-2013, 08:50 PM
TT quad core note 2 ade lg x?.

aman_evolution
13-03-2013, 08:34 AM
bump for tt :D

pwe
13-03-2013, 10:32 AM
TT quad core note 2 ade lg x?.

Ade, putih bnyk..
Grey low stock...

pwe
13-03-2013, 10:33 AM
bump for tt :D

Aman...
Minggu ni insyaallah...

aman_evolution
13-03-2013, 11:18 AM
Aman...
Minggu ni insyaallah...

berehh bro...xde pe yg dikejarkan bro.slow2..man2 :)cgrock

pwe
13-03-2013, 06:48 PM
Salam,
Pwe sini...

Sory for all, seriously, hari ni jam giler..bukan setakat jam jalan dgn ujan lebat, ribut petir. Priduk yg masuk semalam pun jam. Permintaan melebihi penawaran...

Tp, kali.ni seriously, mmg x menang tangan. X cukup masa, tiap2 malam sy x boleh lebih 30unit utk note n 20unit utk s3...s3 lupakanlah sebab dalam citer lain.
Tp note ni agak lain sikit permintaannya. 15unit urk grey quadcore n 15unit utk white quadcore mmg xleh tampung permintaan. Tu pun sy terpaksa bukak 2 akaun kat supplier utk cover agen bwh sy punya stock. Kalau tak, dengan agen2 xde stoxk.

Jadi, sy remind awal2 yer..kalau nak order, pls do it properly, kalau tunggu poslaju dtg rumah, pls bg masa dlm 1-3 days...kalau rasa nak cod, better buatbperancangan awal, sebab sy mmg x cukup masa.

Kalau sy lambat respond means sy bekerja utk anda, bukan untuk diri saya. Kalau lambat sampai or order lambat terima, means sy tengah cek brg anda lebih dr sekali.

Sy selalu sgt terima balik barang terutamanya note yg kata wigi x tarik kuat. Sedangkan lepas buat setting n configuration phone dah boleh wifi...last2 modem u all problen, unifi kedai mamak down..mcm2 la. Jadi, kita bnyk buang masa dgn benda yg simple.

Jangan risau pasal 1:1 warranty, asalkan phone tak calar n sticker tak usik, 2 days checking masa bertenang sy bagi, kalau terlebih pun sy consider under monitoring. Keep in touch dgn saya and always be alert.

Sory for typo, jalan dah kurabg sikit jam and ujan.lebat ribut petir pun dah slow sikit..
Sy drive dulu...

Salam...

pwe
13-03-2013, 06:58 PM
Oh yer terlupa...
Adik sy kat umah tgh buat fb khas utk clone kita ni..
Selain phone clone, aksesori pun sy open harga murah giler dgn kualiti paling baik.
Sesuai utk yg nak bukak aksesori fon n yg nak meniaga balik...

Nanti sy update sini sebab skrg ni id pwe adik2 xleh usik...hahaha
Sy x sempat copy link lagi tgh drive...sampe umah nanti sy post update sini...
Bye...

pwe
13-03-2013, 07:21 PM
http://fb.com/GadgetSempooooiBeb

pyeshinoda
13-03-2013, 07:28 PM
dah pm tt :D

pwe
13-03-2013, 07:58 PM
Huhu,
Baru sampai rumah...nak mandi n solat jap.

Update:
Quadcore note2 white ada stock.
Quadcore note2 grey dah tak ada stock sampai further notice...

Tq...

Edited...Jumaat semua NOte Model Grey masuk 200unit...
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/577177_524118467639339_1797673693_n.png

Sape2 yg tak nak terlepas...please buat booking awal yer....

TQ...

mud ajer
13-03-2013, 11:11 PM
bateri tahan berapa lama tt?

pwe
14-03-2013, 08:01 AM
bateri tahan berapa lama tt?

Full charge - 2 hari, kalau semua apps dihidupkan, paling lama sehari. (Like ori note 10.1 punya kuasa, sehari je dah kena caj balik)

Dari segi jangkahayat bateri, paling lama bertahan adalah 1 tahun.

pwe
14-03-2013, 08:05 AM
Salam,

pwe sini...

Berikut adalah update terkini jumlah kekosongan tempahan utk barang yg sampai.pd hari.Jumaat nanti) sehingga 8.00am ini:-

Samsung Galaxy Note 2 Clone QuadCore - Color Titanium Grey : 27unit
Samsung Galaxy Note 2 Clone QuadCore - Color White : 28unit
Samsung Galaxy Note 2 Clone DualCore - Color Titanium Grey : 18unit
Samsung Galaxy Note 2 Clone DualCore - Color White : 15unit


Berikut pula merupakan soalan2 yang ditanya kepada saya tetapi saya tak sempat nak jawab:-

S : Saya lihat ada yg jual Super AmoLED 5.5", Software Jelly Bean 4.1.1 Real (kacang terbang). Tuan bagaimana?
J : Macam yang saya beritahu sebelum ni, produk adalah produk dari rakan Master Supplier (MS) saya. Bukan saja dakwaan Super AmoLED, tapi SPen dan Cloud juga terdapat di dalamnya. Seperti yang dimaklumkan, itu cuma hacking software bagi mengeluarkan 'kekacang' ketika slide banyak kali pada icon Jelly Bean. SPen masih mitos dan CLoud masih tidak berfungsi. Ini akan menyebabkan ketidaksetabilan pada produk. Makeup boleh la. Lagipun, Jelly Bean real bukan untuk produk buatan Samsung kerana Jelly Bean 4.1.1, 4.1.2 atau 4.2 adalah untuk produk Google iaitu Nexus 7, Android Jelly Bean hanya berkesan untuk interface sahaja. So, produk saya hanya menggunakan Interface Jelly Bean berdasarkan kepada upgrading dari ICS (Ice Cream Sandwich 4.0). Selain mitos Super AmoLED yang fake (tipu), Spen kontot tiada tulisan samsung, dan logo samsung dicetak di luar/di atas skrin masih membebankan user yg suka menukar skrin protector atau skrin protector yg lusuh. Skrin masih bukan gorillas dan mudah pecah jika terkena hentakan dan bukannya retak seperti skrin original.

S : Ada kemungkinan akan ada upgrading dari Note 2 Clone SKU3A ke model baru?
J : Mungkin ya, mungkin tidak. Ada 3 kekurangan utama dalam Note 2 Clone iaitu SPen, NFC dan Glonass (GPS). Ketiga-tiga ini memerlukan chip/device yang dipasang di dalam telefon. Jika ini dipasang, maka kos bertambah dan harga akan naik lagi. YAng terdapat di pasaran kini hanya tambahan pada software tapi tidak pada hardware. Jadi, harap2 tidak terpengaruh. GPS masih lagi menggunakan A-GPs sebagai perisian utama dan data mobile sebagai penggerak.

S : Model latest SKU3A Quadcore ni ramai kata wifi problem, macamana nak fix?
J : Kualiti wifi SKU3A QuadCore ialah 4/5. Ini bermakna, dalam 5 jenis modem yang terdapat/digunakan, hanya 4 modem sahaja yang boleh berfungsi dengan baik pada wifi SKU3A. Adakah ini satu kelemahan, jawapannya tidak kerana ianya menyerupai model original SII yang berfungsi baik pada modem wifi yang banyk terdapat di pasaran.

S : Kenapa saya susah sangat nak capai HSDPA? Kan model SKU3A ni HSDPA supported?
J : Yup, mmg supported 100% without failed. Pertama, adakah kita subsribe pada plan internet telco yang sesuai, contoh, jika data plan 3G adalah maksimum, maka talian internet tertinggi yang boleh diperolehi ialah HSDPA. Sejak model SKU2 lagi, model clone Note 2 keluaran Master Supplier saya 100% HSDPA supported, kemudian SKU3, kemudian SKU3A (lama) dan SKU3A (baru). Begitu juga dengan kawasan yang diliputi telco, walaupun telefon support HSDPA, tapi kawasan berada sekarang hanya pada gelombang G, maka talian internet tertinggi yang diperolehi adalah G. Harap dapat penjelasan.

S : Bateri ori boleh muat?
J : Jawapannya ya dan tidak. Ya, dari segi saiz dan lubang serta fizikal compartment mmg masuk, tp dari segi power tidak sesuai. Latest note 2 clone menggunakan power di antara 1300mAh dan 2500mAh (bergantung kepada sticker yang dilekat pada bahagian badan di bawah bateri). Untuk membeli bateri original, saya cadangkan anda bertanya dengan pekedai yang menjual aksesori sah original samsung dan mintalah pendapat mereka. Kualiti yang 80% sama saya juga ada jual dengan harga RM40/unit.

Saya berharap dengan jawapan ringkas ini dapat memberi sedikit gambaran kepada anda yang ingin membeli Clone Note 2.

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/542704_524380767613109_719598223_n.png

pwe
14-03-2013, 02:58 PM
Harga Bulk Order Untuk Screen Protector Note 2 (Harga Single Kat Page Depan):

ScreenWare Clear High Quality Screen Protector = 10units + 1unit (free) : RM10/unit
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/487578_523419664375886_2055784239_n.jpg

ScreenWare Matte High Quality Screen Protector = 10units + 1unit (free) : RM20/unit
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/556932_523419621042557_6100824_n.jpg

ScreenWare 2 Ways Privacy High Quality Screen Protector = 10units + 1unit (free) : RM25/unit
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/602049_523419707709215_691600923_n.jpg

ScreenWare Diamond High Quality Screen Protector = 10units + 1unit (free) : RM25/unit
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/556932_523419621042557_6100824_n.jpg

pwe
14-03-2013, 03:06 PM
Update:

Pre Booking Now...
Friday stock coming
Note 2 QuadCore - Grey - 7 units left
Note 2 QuadCore - White - 3 units left
Note2 DualCore - Grey - 5 untis left
Note2 DualCore - White - 3 units left

odin_kaa
14-03-2013, 03:12 PM
Update:

Pre Booking Now...
Friday stock coming
Note 2 QuadCore - Grey - 7 units left
Note 2 QuadCore - White - 3 units left
Note2 DualCore - Grey - 5 untis left
Note2 DualCore - White - 3 units left

WOW.fon laku macam goreng pisang.goodluck TT

pwe
14-03-2013, 03:20 PM
WOW.fon laku macam goreng pisang.goodluck TT

Alhamdulillah...sejak masuk FB baru ni, semacam permintaan.
Mudah2n dipermudahkan..amin...

pwe
14-03-2013, 03:30 PM
New Sticker Untuk Supplier Kecik Baru (hehehe Sudirman Dan Fxxxx - SDF)

Bermula dilekat pada S3..kemudian ade rezeki ke Note 2 dan lain2 produk yg saya bawa...

TQ

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/249343_524519354265917_1576505799_n.jpg

pwe
14-03-2013, 04:20 PM
Okla ..nak rehat dulu..
Nanti sy share video phone clone Samsung S Plus Android, untuk anak2 atau sebagai 2nd phone...
Now rehat dulu...murah jerk..RM350...free screen protector lagi...xpela...

Salam...

aman_evolution
14-03-2013, 05:15 PM
hehe....bedesup post2 dr tuan pwe kite.meleleh airliur dok tgk :D layan s4 jap :D
http://www.soyacincau.com/wp-content/uploads/2013/03/130314-samsung-galaxy-s-iv-01.jpg

pyeshinoda
14-03-2013, 05:24 PM
Update:

Pre Booking Now...
Friday stock coming
Note 2 QuadCore - Grey - 7 units left
Note 2 QuadCore - White - 3 units left
Note2 DualCore - Grey - 5 untis left
Note2 DualCore - White - 3 units left

yg grey quadcore ni dah termasuk den punye skali ke blum?:">
nak angkat 1 je la tt..kensel yg S3..

pwe
14-03-2013, 05:33 PM
hehe....bedesup post2 dr tuan pwe kite.meleleh airliur dok tgk :D layan s4 jap :D
http://www.soyacincau.com/wp-content/uploads/2013/03/130314-samsung-galaxy-s-iv-01.jpg

hehehe..mintak skrin tu nak lipat jap...:D

pwe
14-03-2013, 05:33 PM
yg grey quadcore ni dah termasuk den punye skali ke blum?:">
nak angkat 1 je la tt..kensel yg S3..

pyeshinoda...pm pm...semntara pm tak penuh g..hehehe:D

pwe
14-03-2013, 05:35 PM
Seperti yang dijanjikan tadi...

Ayahnya pakai Note2 Clone ...nampak bergaya...
Maknya pakai S3 Clone..nampak comei je kat depan kwn2...
Anaknya pun nak jugak...kita kasi S Plus Clone...

Untuk Si Cilik Anda... Selamat & Bergaya...
Clone Samsung S Plus dengan Android GingerBread (ICS Updated)
Harga Pengenalan : RM350!
Logo Depan Samsung Atas Cermin
FREE Screen Protector
Dua SIM (SIM Kecik + SIM Besar)
Built-in Memory (MAsukkan Aje Bape Besar SD CArd)
http://www.facebook.com/photo.php?v=524524567598729&set=vb.419271258124061&type=3&theater
Baru la ade jiwa cloners... :D

m0mo~
14-03-2013, 05:40 PM
hehe....bedesup post2 dr tuan pwe kite.meleleh airliur dok tgk :D layan s4 jap :D
http://www.soyacincau.com/wp-content/uploads/2013/03/130314-samsung-galaxy-s-iv-01.jpg

yang ni official pic ke china punya version tu?

aman_evolution
14-03-2013, 05:42 PM
hehehe..mintak skrin tu nak lipat jap...:D

hehe...lau buleh gulung2 masuk poket syok nih :D

pwe
14-03-2013, 05:42 PM
yang ni official pic ke china punya version tu?

hehehe..remember me...clone keluar dulu sebelum official..ingat lagi?:)

pwe
14-03-2013, 05:43 PM
hehe...lau buleh gulung2 masuk poket syok nih :D

bab gatal tangan, bagi je kat mamat nie...:D

aman_evolution
14-03-2013, 05:48 PM
bab gatal tangan, bagi je kat mamat nie...:D

hahah....betui2.mai sape2 yg nk aku mod fon klon korg,bak meh kt aku :eek: canteekk pnye aku bagi :))

pwe
14-03-2013, 06:09 PM
hahah....betui2.mai sape2 yg nk aku mod fon klon korg,bak meh kt aku :eek: canteekk pnye aku bagi :))

haah..pastu jolok kat 'mamat' kat klang tu, kalau mamat kat 'kajang' tu lambat berkesan...klang laju sikit..

patut guna je getah anak patung, tak pasal2 kena repair satu body...:D

pwe
14-03-2013, 06:13 PM
Khas untuk rakan CG:
Update:

Pre Booking Now...
Friday stock coming
Note 2 QuadCore - Grey - 3 units left
Note 2 QuadCore - White - 3 units left
Note2 DualCore - Grey - 3 untis left
Note2 DualCore - White - 3 units left

Closing date sampai 2.30pm esok.
Kalau xde, satu jam akan open kat public...
Tq..

epunk446
15-03-2013, 01:24 AM
TT..nk trade in sku3a dualcore kpd quadcore bleh x?? brp tmbah??:">

aman_evolution
15-03-2013, 09:05 AM
haah..pastu jolok kat 'mamat' kat klang tu, kalau mamat kat 'kajang' tu lambat berkesan...klang laju sikit..

patut guna je getah anak patung, tak pasal2 kena repair satu body...:D

kah2...seb bek mamat kajang baik ati nk tlg member.lau x kne 200 terbang ke klang :eek:

pwe
15-03-2013, 09:34 AM
Ade tambahan stock yang akan sampai pada hari ni and offer ni hanya

Khas untuk rakan CG:
Update:

Pre Booking Now...
Friday stock coming
Note 2 QuadCore - Grey - 5 units left
Note 2 QuadCore - White - 6 units left
Note2 DualCore - Grey - 4 untis left
Note2 DualCore - White - 4 units left

Closing date sampai 2.30pm hari ni.
Kalau tak habis, satu jam akan open kat public...sampai jam 3.30pm...

Mudah2n barang sampai cepat sikit petang ni...huhu
Tq..

pwe
15-03-2013, 09:35 AM
TT..nk trade in sku3a dualcore kpd quadcore bleh x?? brp tmbah??:">

epunk,
Trade in xde buat la....
Erm ce epunk sms saya..kut2 ade sesuatu yg boleh sy bantu...

pwe
15-03-2013, 09:36 AM
kah2...seb bek mamat kajang baik ati nk tlg member.lau x kne 200 terbang ke klang :eek:

Amboi tuan aman...ngutuk orang kan main...tu dah kira terer la tu guna getah anak patung tu?
Hehehe..

aman_evolution
15-03-2013, 10:01 AM
Amboi tuan aman...ngutuk orang kan main...tu dah kira terer la tu guna getah anak patung tu?
Hehehe..

hehe...leh la sket2 berkat tt pwe yg telah mengajari aku :">

ramlysamsam
15-03-2013, 10:06 AM
parking dulu

m0mo~
15-03-2013, 11:41 AM
hehehe..remember me...clone keluar dulu sebelum official..ingat lagi?:)

ingat ape ye?:-?

pakcik joey
15-03-2013, 04:20 PM
salam...note2 yg rosak..tu apa ceritanya...dah pulangkan 2 minggu lepas tp haram apa berita pun tarak...sekurang2nya bagi tau lah apa ker jadah nya stage atau keadaan hp tu... banyak sangat hp rosak yang return balik ker...sampai tak sempat nak bagi tau....salam..

pwe
15-03-2013, 04:51 PM
salam...note2 yg rosak..tu apa ceritanya...dah pulangkan 2 minggu lepas tp haram apa berita pun tarak...sekurang2nya bagi tau lah apa ker jadah nya stage atau keadaan hp tu... banyak sangat hp rosak yang return balik ker...sampai tak sempat nak bagi tau....salam..

Salam pakcik joey,

Maaf kalau terlepas pandang.
Minta pakcik joey SMS saya, sy nak trace barang/orangnyer.
Nama kat CG tak sama dengan nama yang diletak dalam rekod kami.:)

EDITED : No SMS : 017359366DUA

Tq.

EDITED 2nd:
Owh baru teringat siapa orangnya...pernah post gambar brang problem kat sini yer?
https://lh5.googleusercontent.com/-I7p7hItaQuw/USyBg9fx6bI/AAAAAAAAABQ/85od6lfze3w/s750/nte21.jpg
Tel : 010-4XXXXX4 betul?
Betulkan saya jika silap, sy kat area Klang skrg, nanti sy akan tlg check status...nak kena tengok rekod...sorry for late reply...

pwe
15-03-2013, 06:02 PM
Salam,

pwe sini...

sorry, masih kat Klang..tengah bz sket...
Cuma x larat nak reply wassap/sms tanya saya pasal nak tau beza Note 2 'Mushroom' dengan SKU3AQuadCore...huhuhu...nanti sy akan posting kat fb la yer...sebab sini tak sesuai nak jawab...

Seriously sy ade minta master supplier saya amek satu set utk saya dengan rakan master supplier dia yg jual produk tu...

Apa2 pun dari segi fizikal sudah sy beritahukan dalam post 1-2 hari semalam...kalau malam nanti berkesempatan dapat dari master supplier sebelah, sy akan buat test..kalau tak dapat, terpaksalah beli kat kedai yang jual..huhuhu rm8xx tu....16 kali lebih komisen saya....

xpela, sy cubalah mana yg terbaik utk semua...

pwe
16-03-2013, 02:27 PM
Salam,
Update....pwe sini yer...

200unit semalam kami dah setel cek dan 150 drpadany elok dan berfungsi dgn baik. Manakala selebihnya sudah kami change/minor repair dn hantar kilang utk dpt ganti baru. Dijangja balance akan diperolehi pada hari khamis minggu depan.

So, yg ada 150 ni dah boleh dihantar dan diposkan pada hari isnin depan. Kami akan sms/info pemiliknya mengenai tarikh dan nombor tracking code.

Terima kasih atas perhatian anda.

Ps : satu unit 'mushroom' note 2 yg dijanjikan oleh maste supplier sebelah belum lagi diperolehi, alasannya, stock unit x ada...apa2 pun, I'll try my best to give the best info. Bukan nak cari kelemahan produk org lain, tp nak bagi penjelasan yg terbaik mengenai model note 2 mushroom yg custom rom tu.hehehehe

maxis002
16-03-2013, 05:47 PM
Salam,
Update....pwe sini yer...

200unit semalam kami dah setel cek dan 150 drpadany elok dan berfungsi dgn baik. Manakala selebihnya sudah kami change/minor repair dn hantar kilang utk dpt ganti baru. Dijangja balance akan diperolehi pada hari khamis minggu depan.

So, yg ada 150 ni dah boleh dihantar dan diposkan pada hari isnin depan. Kami akan sms/info pemiliknya mengenai tarikh dan nombor tracking code.

Terima kasih atas perhatian anda.

Ps : satu unit 'mushroom' note 2 yg dijanjikan oleh maste supplier sebelah belum lagi diperolehi, alasannya, stock unit x ada...apa2 pun, I'll try my best to give the best info. Bukan nak cari kelemahan produk org lain, tp nak bagi penjelasan yg terbaik mengenai model note 2 mushroom yg custom rom tu.hehehehe

note 2 mushroom yang ni kan tt

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=394921

sy assume mmg cool habis daripada sku3a quadcore . camera pon lawa tapi kena tunggu feedback test dari tt dulu . btw , secret

news s3 color yg tt janjikan dlm message any progress ? next week dah lepas , setia sy menanti good news dari tt .

pwe
16-03-2013, 05:54 PM
note 2 mushroom yang ni kan tt

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=394921

sy assume mmg cool habis daripada sku3a quadcore . camera pon lawa tapi kena tunggu feedback test dari tt dulu . btw , secret

news s3 color yg tt janjikan dlm message any progress ? next week dah lepas , setia sy menanti good news dari tt .

salam,

erm erm...hehehe...

btw, pasal s3 color tu, jam 11.00pg tadi baru setel godek2 boxing yg sampai, tak ade pun color lain. cuma dalam bill supplier ade tulis "on-hold"..sampai bila tah..letih gak menunggu...

sorry and thanks for the best loyalty...

pwe
18-03-2013, 08:05 AM
Salam...

Tengah tunggu respond:-
a. Stock baru Note 2
b. Stock baru S3
c. Satu unit 'Super AmoLED' dari Master Supplier sebelah...:D

Dan paling terkejut...fitnah paling nyata...moga2 kita sebagai buyer tidak terpengaruh dan sebagai seller sentiasa menjaga adab :D

http://www.klon.mobi/imej/fitnah.png

Semoga kita (khususnya saya) sentiasa sabar, redha dan berhati2 ketika berurusan dengan manusia...amin...

P/s : Oh ye..sdr/i palestiXX (sorry sy tak berapa kenal sape tuan/puan)...sabar yer...tak pasal2 kena fitnah...

:D

wansmarties
18-03-2013, 11:47 AM
Sabar lah Tuan pwe , sy a.k.a maxxx002 dah kenal baik perangai tuan semasa deal . Melayu mmg cepat iri hati dgn kejayaan saudaranya bak kata Ustaz sy :D Btw , kalau lambat sgt s3 color nk muncul sy angkat white jela . huhu .

pwe
18-03-2013, 12:33 PM
Sabar lah Tuan pwe , sy a.k.a maxxx002 dah kenal baik perangai tuan semasa deal . Melayu mmg cepat iri hati dgn kejayaan saudaranya bak kata Ustaz sy :D Btw , kalau lambat sgt s3 color nk muncul sy angkat white jela . huhu .

ler...
xpela...sudah adat meniaga...tp kalau tak banteras nanti lama2 jadi penyakit...:D
maaf la cakap, rasa mmg xde color lain dah rasanya...:D

pwe
18-03-2013, 12:43 PM
ler...
xpela...sudah adat meniaga...tp kalau tak banteras nanti lama2 jadi penyakit...:D
maaf la cakap, rasa mmg xde color lain dah rasanya...:D

Update...
S3 color biru petang ni sampai...
nanti sy update kat kedai http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=390433
tak pasti lagi biru logo atas or bawah...alhamdulillah....

kingpinz
18-03-2013, 12:44 PM
fuh terbaek ni...

pwe
18-03-2013, 12:52 PM
Update...
S3 color biru petang ni sampai...
nanti sy update kat kedai http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=390433
tak pasti lagi biru logo atas or bawah...alhamdulillah....

Baru je confirm tadi...S3 logo S4MSUNG bawah skrin..:)cgrock

pwe
18-03-2013, 01:07 PM
fuh terbaek ni...

Tq tuan..

Apa2 hal pun, bagi sy double check balik brgnya..setakat ni S3 paling tidak memberi masalah bnyk kepada user..
2/1000 je, tu pun leh cover dgn 1:1 change, refund or repair...:)cgrock

Tq..

wansmarties
18-03-2013, 04:04 PM
Update...
S3 color biru petang ni sampai...
nanti sy update kat kedai http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=390433
tak pasti lagi biru logo atas or bawah...alhamdulillah....

Alhamdulillah :) Harap-2 sama spec seperti versi putih :D

pakcik joey
18-03-2013, 04:41 PM
Salam pakcik joey,

Maaf kalau terlepas pandang.
Minta pakcik joey SMS saya, sy nak trace barang/orangnyer.
Nama kat CG tak sama dengan nama yang diletak dalam rekod kami.:)

EDITED : No SMS : 017359366DUA

Tq.

EDITED 2nd:
Owh baru teringat siapa orangnya...pernah post gambar brang problem kat sini yer?
https://lh5.googleusercontent.com/-I7p7hItaQuw/USyBg9fx6bI/AAAAAAAAABQ/85od6lfze3w/s750/nte21.jpg
Tel : 010-4XXXXX4 betul?
Betulkan saya jika silap, sy kat area Klang skrg, nanti sy akan tlg check status...nak kena tengok rekod...sorry for late reply...


betul lah tu...tapi tak ada apa2 berita pun....

pwe
18-03-2013, 05:43 PM
betul lah tu...tapi tak ada apa2 berita pun....

Salam,
Sms sy x berbalas pun, maybe simkad dah cabut dr fon.
Izinkan sy jwb kat sini...
Fon dah hantar kat supplier, insyaallah minggu ni sy tgk.
Tq.

pwe
18-03-2013, 09:58 PM
Salam,

pwe sini.....

Update...

Pertama, dah 2 hari berturut2 saya dihujani dengan soalan mengenai spec sebenar Note 2 Mushroom...beginilah yer...buat masa ni, saya masih belum lagi/tidak menjual model tersebut. Sampai skrg pun, sy masih gagal membuat sebarang analisa kepada produk tu sebab tak ada set kat tangan. Jadi, sesiapa yang nak beli model tu, rasanya di CG ade seller yg jual, boleh tanyakan kepada beliau. Saya minta maaf bnyk2 mmg saya tak ada jual. Please jgn cakap saya sorok produk, tp mmg saya tak ada jual...

Kedua, stock note 2 quadcore akan sampai lewat pagi ini (dalam jam 3-4pagi) dalam 250 unit saja...dan..hanya 30 unit sahaja untuk diberikan kepada saya.

Ketiga,
Saya masih lagi di Klang untuk buat product checking dan mungkin akan balik sebelum atau selepas subuh esok.....mana2 yg try to contact sy tp x dapat, please do try PM sini....sy akan cuba monitor dari web CG

Gadget Sempooooi Beb
http://fb.com/GadgetSempooooiBeb
http://klon.mobi

aman_evolution
19-03-2013, 11:56 AM
bump for today...hehe

http://klon.mobi/wp-content/uploads/2013/02/set1.png

pwe
19-03-2013, 05:04 PM
Salam,

Seperti yang dijanjikan... S3 Pebble Blue kembali...stock terhad...limied edition kate omputih...

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc3/253663_526610014056851_1627682752_n.png

Sila ke http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=16562427&postcount=326 atau Surf in to our new facebook page at http://fb.com/GadgetSempooooiBeb

Tq...

pwe
19-03-2013, 10:56 PM
Salam...

Apa khabar kawan2?
Huhuhu..version Note 2 Real Jelly Bean akan keluar tak lama lagi...hehehe
Tak ade fake rom...semua guna ori rom...ada bran?

Yang dah beli QuadCore or DualCore rasa nyesal...jangan...hehehe...upgrade percuma sy akan bagi melalui www.klon.mobi..jangan ketinggalan..

putera5000
19-03-2013, 11:28 PM
Ni dok main tenet dgn note 2 yang baru pi ambik kat pos laju. Utk ari ni cukup puah hati. Tq tt

asuadi
19-03-2013, 11:33 PM
Ni dok main tenet dgn note 2 yang baru pi ambik kat pos laju. Utk ari ni cukup puah hati. Tq tt

puas hati cmne tu?sama cam ngn ori ke?

putera5000
19-03-2013, 11:39 PM
Tak bleh la banding dgn ori. Padan dgn regenya

pwe
19-03-2013, 11:43 PM
Ni dok main tenet dgn note 2 yang baru pi ambik kat pos laju. Utk ari ni cukup puah hati. Tq tt

Alhamdulillah...wah...panas lagi...
Apa2 masalah, let me know bro...tq...jangan lupa register kat www.klon.mobi tau...tq...:)

pwe
19-03-2013, 11:45 PM
puas hati cmne tu?sama cam ngn ori ke?

bro asuadi,
saudara putera5000 sudah menjawab persoalannya...
tq...

adiosamigos007
20-03-2013, 12:04 AM
Salam...

Apa khabar kawan2?
Huhuhu..version Note 2 Real Jelly Bean akan keluar tak lama lagi...hehehe
Tak ade fake rom...semua guna ori rom...ada bran?

Yang dah beli QuadCore or DualCore rasa nyesal...jangan...hehehe...upgrade percuma sy akan bagi melalui www.klon.mobi..jangan ketinggalan..

Agak2 hujung bln ni dah kuar ke?Plan nak sambar awal bln 4 ni...

pwe
20-03-2013, 12:12 AM
Agak2 hujung bln ni dah kuar ke?Plan nak sambar awal bln 4 ni...

Insyaallah, tp x dapat janji...

asuadi
20-03-2013, 12:17 AM
bro asuadi,
saudara putera5000 sudah menjawab persoalannya...
tq...

bukan ape,ramai yg jual clone note II dengan mcm2 harga.. sy x berapa expert bab handphone.takut tersilap beli je.:D

pwe
20-03-2013, 03:42 AM
bukan ape,ramai yg jual clone note II dengan mcm2 harga.. sy x berapa expert bab handphone.takut tersilap beli je.:D

yela..betul...clone note 2 sahaja lebih dari 10 version...
tp, ada satu tips pilih clone ni..boleh PM saya untuk dapatkn maklumat lanjut...:D

MSI
20-03-2013, 12:22 PM
tt next week ya. confirmkan yg terbaik. :)

palestina
20-03-2013, 01:43 PM
yela..betul...clone note 2 sahaja lebih dari 10 version...
tp, ada satu tips pilih clone ni..boleh PM saya untuk dapatkn maklumat lanjut...:D

tuan..pm sy infonyer...

palestina
20-03-2013, 01:46 PM
bump skalik..dah nampak percerahan...

asuadi
20-03-2013, 02:16 PM
xreply pun pm sy

ushaline
20-03-2013, 03:04 PM
yela..betul...clone note 2 sahaja lebih dari 10 version...
tp, ada satu tips pilih clone ni..boleh PM saya untuk dapatkn maklumat lanjut...:D

tuan, pm saya sekali tip-tip nyer. tq.

pwe
20-03-2013, 03:52 PM
tt next week ya. confirmkan yg terbaik. :)

baik tuan,

Insyaallah...amin..

pwe
20-03-2013, 04:09 PM
Salam,
Update..

Pertama : Malam ni saya agak bz sket sebab sy ada sambut majlis harijadi adik saya kat klang...

Kedua, esok sy available utk buat sebarang order dan tempahan.

Ketiga, seperti yang dimaklumkan, Jumaat ni saya akan berada di Sg Petani sampai hari Ahad sebab ade kawan kawen. So, mmg kena pegi la...

Keempat, Master Supplier saya akan ke korea dan terus ke china esok sampai ahad untuk buat real jelly bean note 2...hasilnya akan saya beritahu kemudian..

Kelima, stock s3 semakin nipis utk minggu ni, note 2 minggu depan restock and power bank dah ada untuk pasaran...

Tq...

pwe
20-03-2013, 04:37 PM
Kepada yang bertanya pada saya pasal tips, sy dah pm setiap sorg2...setakat ini sy cuma bagi 3 tips saja....mudah...lain2 sy akan share dari semasa ke semasa...tq all...

abufarismukrim
20-03-2013, 04:49 PM
Kepada yang bertanya pada saya pasal tips, sy dah pm setiap sorg2...setakat ini sy cuma bagi 3 tips saja....mudah...lain2 sy akan share dari semasa ke semasa...tq all...

bole pm kat sy sama..pastu bole cod tak kat alor setar ke sungai petani ke masa bro nak mai sini

joelerry
20-03-2013, 04:54 PM
bro pwe..PM saya skali tips tu..TQ..

pwe
20-03-2013, 04:57 PM
Tambahan....

Kepada sesiapa yang mengalami phone brick/blank terus..huhuhu...saya ada offer untuk hidupkan semula fon tu (walaupun software warranty void) dengan caj sebanyak RM150/phone termasuk postage sy cover.

Terma:-
1. Phone yang dijual oleh saya sahaja..start dari SKU1-latest...m*shr**m xde dalam senarai ek..soriii....hehehe..
2. 1/2 bayaran didahulukan, bakinya selepas telefon siap (sebelum dihantar pulang)
3. Phone brick adalah disebabkan software bricked dan bukannya hardware touch.
4. Sticker kat belakang tidak diusik. Dalam erti kata lain, x pernah hantar kedai luar untuk bukak.
5. Phone dalam tempoh warranty, yang di luar waktu servis warranty atau tempoh servis warranty tamat, perbincangan lanjut diperlukan.
6. Saya akan hantar ke tech master supplier untuk kembalikan telefon kepada original setting sahaja. Lain2 masalah, tidak termasuk dalam kiraan ini. Maknanya, fon anda akan disetup semula sepertimana mula2 membeli dgn saya. No backup yg kami buatkan.
7. Please do contact me jika terdapat sebarang pertanyaan/keraguan/masalah berkenaan ini...


p/s : Ini adalah perkhidmatan tambahan yang saya sediakan untuk membantu rakan2 yang 'tergatal' tangan terbrick fon..hehehe...sila beri tempoh 1-2 minggu (termasuk masa hantar dan pulang). Please, tolong percayakan saya, kerana saya percaya pada anda semua...Jika anda mendapati ada orang lain, cuba membuat perkara yang sama, sila ambil perhatian bahawa idea ini adalah spontan dan masa sy post adalah bukti sy memulakannya. Beware of fake or scam seller yg akan mencengkam duit korang...clone clone jugak...kalau asyik kuar duit setel clone, baik angkat 1 original.....respect korang semua....!!!

odin_kaa
20-03-2013, 05:08 PM
Kepada yang bertanya pada saya pasal tips, sy dah pm setiap sorg2...setakat ini sy cuma bagi 3 tips saja....mudah...lain2 sy akan share dari semasa ke semasa...tq all...

mohon TT pm tips kat saya

pwe
20-03-2013, 05:09 PM
bole pm kat sy sama..pastu bole cod tak kat alor setar ke sungai petani ke masa bro nak mai sini

Pm akan menyusul...hehehe...ala tips biasa2 je...
Jumaat malam saya gerak dari Kajang, sampai maybe dalam jam 3-4 pagi kut sebab kena cari jalan..sama ada tidur rumah tumpangan sana or menumpang rumah kwn2 sana..tgklah mana yg sempat dan sudi..

Sabtu tu dalam tengahari kenduri kawan, so, pengantin lelaki tu kwn baik saya dari terengganu, meniaga kedai aksesori fon kat KT, dia nak tengok fon sekali, tengoklah kalau rezeki, sy bawak 2-3 model/spare...boleh belek2..

Sabtu malam saya balik ke Kajang and Ahad siang tu dah ada kat kajang....kalau tak tertidur...ahad tu available la..kalau tertidur..confirm ahad tu tak sedar diri :D

ok bro..apa2 hal no kontek saya ade kat bawah ni...kita leh arrange something...
tq..jap g sy pm

wanzue
20-03-2013, 05:09 PM
Kepada yang bertanya pada saya pasal tips, sy dah pm setiap sorg2...setakat ini sy cuma bagi 3 tips saja....mudah...lain2 sy akan share dari semasa ke semasa...tq all...

tn pwe minta pm sy juge ye. thanks...:)

pwe
20-03-2013, 05:19 PM
Fuh...
all PMs replied and sent successfully...akaun biasa je ni..tips pun biasa2 je...cuma letih sikit sebab sy boleh hantar PM setiap 1 minit untuk 1 ID... :D

putera5000
20-03-2013, 07:53 PM
yela..betul...clone note 2 sahaja lebih dari 10 version...
tp, ada satu tips pilih clone ni..boleh PM saya untuk dapatkn maklumat lanjut...:D

PM tip tu tuan:D

hanakogurl
20-03-2013, 10:03 PM
saya pun nak tip tuan~ terima kasih

Multi-Income
20-03-2013, 10:46 PM
salam TT,

Haaa yg ni kwn story skit...

In term of product, x blh nk salahkan tt sbb bukan dia yg buat tapi memang kebetulan henset clone yg saya terima (rooted), ada byk masalah.. Dah malas nak ungkit benda yg lepas, ewahhhh...

Tapi kwn mmg tabik spring kat tt... Kenapa? Bukan sbb brg tapi servis dari tt.

Dia ni org yg penyabar... Kwn xtau berapa ramai yg dia kna layan utk clone ni tp dia steady. Dia layan setiap satu sms@whatsapp@call dari saya.

Kalau ada org kata tt ni x bertanggungjawab, mmg jahat mulut tu.

Servis dari tt tak perlu diragui. Jgn letakkan masalah teknikal produk kepada tt, dia x dpt settlekan semua hal,, tp JAMINAN utk servis selepas jualan, SAYA BAGI 10/10.

Semoga tt semakin berjaya dengan kerja ikhlas...

Ada produk baru jgn lupa msg kwn....

pyeshinoda
20-03-2013, 10:55 PM
stok note 2 lom sampai eh tt?

pwe
20-03-2013, 11:00 PM
PM tip tu tuan:D
Salam,..tgh pm

Yusgothic
21-03-2013, 10:53 AM
Salam En. Man..sy xda media lain selain cg thread en man utk contact,kalu sms tu mmg susah nk dpt blek msg..thu en man sibuk..sy cuma nk tnya perkembangan note 2 sy ja..sperti en man jnji nk dahulukan note sy pd sms 11/3/2013..Alang2 en man nk dtg ke s.petani jmptan kenduri..klu ada msa boleh kita jumpa?.Sj nk bkenalan lbh dkat..klu dtg sorang dn xda tmpt tngal..blh bmlm d umh sy?

Tambahan....

Kepada sesiapa yang mengalami phone brick/blank terus..huhuhu...saya ada offer untuk hidupkan semula fon tu (walaupun software warranty void) dengan caj sebanyak RM150/phone termasuk postage sy cover.

Terma:-
1. Phone yang dijual oleh saya sahaja..start dari SKU1-latest...m*shr**m xde dalam senarai ek..soriii....hehehe..
2. 1/2 bayaran didahulukan, bakinya selepas telefon siap (sebelum dihantar pulang)
3. Phone brick adalah disebabkan software bricked dan bukannya hardware touch.
4. Sticker kat belakang tidak diusik. Dalam erti kata lain, x pernah hantar kedai luar untuk bukak.
5. Phone dalam tempoh warranty, yang di luar waktu servis warranty atau tempoh servis warranty tamat, perbincangan lanjut diperlukan.
6. Saya akan hantar ke tech master supplier untuk kembalikan telefon kepada original setting sahaja. Lain2 masalah, tidak termasuk dalam kiraan ini. Maknanya, fon anda akan disetup semula sepertimana mula2 membeli dgn saya. No backup yg kami buatkan.
7. Please do contact me jika terdapat sebarang pertanyaan/keraguan/masalah berkenaan ini...


p/s : Ini adalah perkhidmatan tambahan yang saya sediakan untuk membantu rakan2 yang 'tergatal' tangan terbrick fon..hehehe...sila beri tempoh 1-2 minggu (termasuk masa hantar dan pulang). Please, tolong percayakan saya, kerana saya percaya pada anda semua...Jika anda mendapati ada orang lain, cuba membuat perkara yang sama, sila ambil perhatian bahawa idea ini adalah spontan dan masa sy post adalah bukti sy memulakannya. Beware of fake or scam seller yg akan mencengkam duit korang...clone clone jugak...kalau asyik kuar duit setel clone, baik angkat 1 original.....respect korang semua....!!!