PDA

View Full Version : How to access blocked websites easily (Firefox/Chrome)


Atomars
26-11-2012, 10:15 AM
http://www.stealthy.co/sites/default/files/iconStealthy100x100Azul.png

"Does your country/organization block you from facebook, youtube or others? Is the service you want unavailable in your country?
Stealthy is the solution for you. Access all content privately without censorship & bypass firewalls."

Mesti korang bengang giler kan kalau ISP korang block website tertentu. Contohnya cam ISP aku, diorang block DeviantArt.

Jadi cara mudah nak akses website yang dah kena block oleh ISP ialah dengan install extension Stealthy.

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/p206x206/426185_485078058177053_1009426917_n.png

Terdapat lebih 200,000 pengguna Stealthy dan Stealthy telah mendapat 4/5 rating dari pengguna.
Stealthy boleh didapati secara percuma kat browser Firefox dan Chrome. Link download kat bawah.

Stealthy for Chrome (https://chrome.google.com/webstore/detail/ieaebnkibonmpbhdaanjkmedikadnoje)
Stealthy for Firefox (https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/stealthy/)

Ada orang dapat pakai benda ni, dan mungkin ada yang x dapat.
Sebab apa aku x pasti :-?, tapi aku pakai okehh jer :D
Kalau x dapat, cuba tips kat bawah ni

Dah klik logo Stealth kat browser belum ?
Kalau hijau on, kalau merah off.
On/Off untuk dapat proxy baru kalau x boleh.


Review dari Softonic

https://lh4.googleusercontent.com/-BkmLC7oF1Cg/ULLnZg1XHCI/AAAAAAAABTQ/hfI1WdCdovo/s659/Screen%2520Shot%25202012-11-26%2520at%252011.49.21%2520AM.jpg


Testimoni

dah boleh! rasa nak nanges plak..tq tt ;)

Tq TT..berguna sangat2..laju pun laju nih..x payah VPN dah..:D

terbaik la..masuk hulu.com pun bleh ni.:)cgrock
btw aku guna chrome.

thank TT...dh try msuk hulu...blh tu..

dh boleh dah...baru perasan button stealth kat sebelah kanan browser tu..tq atomars.:)cgrock

Higherbidder
26-11-2012, 10:16 AM
reserved dulu la ek

cebisan
26-11-2012, 10:21 AM
Parking ^^,

apoilenjau
26-11-2012, 10:30 AM
Thanks TT nice sharing :)

mr_man
26-11-2012, 10:32 AM
TOR pon ok...

Atomars
26-11-2012, 10:48 AM
TOR pon ok...

TOR lambat, yang ni install terus kat browser.
Kelajuan pun boleh tahan.

mr_man
26-11-2012, 11:24 AM
TOR lambat, yang ni install terus kat browser.
Kelajuan pun boleh tahan.

owh... mcm tu... leh guna utk DW x??

tomie
26-11-2012, 11:26 AM
tq masta!! :cool: :)cgrock

tomie
26-11-2012, 11:27 AM
tq masta!! :cool: :)cgrock

tak menjadi.... :(( :(scam


alasan: PROXY ... ~X(

Atomars
26-11-2012, 11:28 AM
owh... mcm tu... leh guna utk DW x??

Nak surf DW kena pakai TOR la, tips yang aku bagi ni khas untuk akses blocked website sahaja.

wakaka
26-11-2012, 11:29 AM
Park tepi dulu..thanks TT..

Atomars
26-11-2012, 11:29 AM
tak menjadi.... :(( :(scam


alasan: PROXY ... ~X(

Cer tepek screenshot aku tengok :D

tomie
26-11-2012, 11:31 AM
Cer tepek screenshot aku tengok :D

URL: www.stealthy.co/?q=Chrome-Installed
Category: Proxy Avoidance


http://i.imgur.com/Y49rH.png

pailang83
26-11-2012, 11:33 AM
bukan kalo pki DNS lain dah bleh ke? pki DNS google ke ape ke

adleyzan
26-11-2012, 11:35 AM
Thanks tt..mau try ni

Niyang
26-11-2012, 11:38 AM
x jadi pung....

azmijamaludin
26-11-2012, 11:41 AM
tak boleh pun proxy semua kena blok ngan antivirus....

staticus
26-11-2012, 11:41 AM
ISP mana plak yang block DeviantArt?

Atomars
26-11-2012, 11:44 AM
URL: www.stealthy.co/?q=Chrome-Installed
Category: Proxy Avoidance


http://i.imgur.com/Y49rH.png

Pelik ni, asal aku pakai okehh jer :-? ?

Atomars
26-11-2012, 11:46 AM
tak boleh pun proxy semua kena blok ngan antivirus....

Kena block ke ? Aku rasa cuma sesetengah orang je dapat pakai kot :-?.
Ada 200,000 user dan 4 out of 5 rating untuk Stealthy ni :-?.

Atomars
26-11-2012, 11:47 AM
ISP mana plak yang block DeviantArt?

REDtone la, hampeh punya ISP :(scam
Aku nak bukak page aku pun susah ~X(

true investor
26-11-2012, 11:47 AM
tq tt good sharing

majuniagadotcom
26-11-2012, 11:48 AM
opis aku blok facebook.. kalau aku pakai natang ni.. pastu buka facebook... diarang(office) boleh detect tak?

kansuman warrior
26-11-2012, 11:50 AM
dah boleh! rasa nak nanges plak..tq tt ;)

CH4
26-11-2012, 11:51 AM
terbaik la tt.......parking dulu

Atomars
26-11-2012, 11:52 AM
dah boleh! rasa nak nanges plak..tq tt ;)

Ko kira nasib baik la, sebab bukan semua orang boleh pakai.

akiyamasan
26-11-2012, 11:53 AM
Tq TT..berguna sangat2..laju pun laju nih..x payah VPN dah..:D

kopirait
26-11-2012, 11:55 AM
Free ke bayar ni TT??..

Atomars
26-11-2012, 11:55 AM
Ok, ada orang dapat pakai benda ni, dan mungkin ada yang x dapat.
Sebab apa aku x pasti :-?, tapi aku pakai okehh jer :D

Review dari Softonic

https://lh4.googleusercontent.com/-BkmLC7oF1Cg/ULLnZg1XHCI/AAAAAAAABTQ/hfI1WdCdovo/s659/Screen%2520Shot%25202012-11-26%2520at%252011.49.21%2520AM.jpg

Atomars
26-11-2012, 11:56 AM
Free ke bayar ni TT??..

Free jer, nak bayar ada jugak.
Tapi yang free dah cukup bagus dah :)cgrock

kenzo816
26-11-2012, 11:57 AM
nk try dlu jd x..:)

kopirait
26-11-2012, 11:57 AM
Free jer, nak bayar ada jugak.
Tapi yang free dah cukup bagus dah :)cgrock

Orite.
Thanks TT.

Nak test run jap. :)cgrock

majuniagadotcom
27-11-2012, 09:09 AM
mamang hebat software ni... aku belum install.. tapi dah boleh masuk facebook.. pelik betul.. baru niat jer..:-?:-?:D:D

shayx
27-11-2012, 04:31 PM
terbaik la..masuk hulu.com pun bleh ni.:)cgrock
btw aku guna chrome.

Shahzz
27-11-2012, 05:38 PM
thank TT...dh try msuk hulu...blh tu..

m0mo~
27-11-2012, 05:42 PM
tak jadi ponnn :((

Atomars
27-11-2012, 05:47 PM
tak jadi ponnn :((

Try klik logo Stealth kat tepi browser untuk tukar proxy lain.
P/S : kaler merah = off, kaler hijau = on

asdasdasd
27-11-2012, 05:49 PM
ini guna software. tukar manual pun boleh, lagi senang tuk sape yg tahu..

Atomars
27-11-2012, 05:53 PM
ini guna software. tukar manual pun boleh, lagi senang tuk sape yg tahu..

Maksud ko pakai Google DNS ke ?
Bukan semua website kena block boleh akses cara camtu.
Nak tukar proxy cara manual malas la pulak nak cari list.

asdasdasd
27-11-2012, 06:31 PM
Maksud ko pakai Google DNS ke ?
Bukan semua website kena block boleh akses cara camtu.
Nak tukar proxy cara manual malas la pulak nak cari list.

bro cari kat

http://www.hidemyass.com

situlah lubuk emas proxy2..cari port 8080, i'Allah sentiasa menjadi..pilih mana yg berkenan, apply kat mozilla tuk dapatkan hasil yg sentiasa makzimum.. :)cgrock:)cgrock

asdasdasd
27-11-2012, 06:36 PM
dulu aku pun slalu guna software, sblm tu aku tak tahu nk ubah secara manual. bila dah tahu, ubah cara manual lagi pantas dan terbaik dari guna software.. software nie kengkadang ok kengkadang tidak. kalu dapat, tak laju lak. nk tunggu dia search proxy pun dah makan masa...

private_eye217
27-11-2012, 06:37 PM
guna hotspot shield pon boleh...

Atomars
27-11-2012, 06:43 PM
dulu aku pun slalu guna software, sblm tu aku tak tahu nk ubah secara manual. bila dah tahu, ubah cara manual lagi pantas dan terbaik dari guna software.. software nie kengkadang ok kengkadang tidak. kalu dapat, tak laju lak. nk tunggu dia search proxy pun dah makan masa...

Bagi aku, pakai extension Stealth ni tak la lama pun tunggu dia search proxy :-?.
Tapi cuma ada la kadang-kadang dapat proxy slow sikit :p.

Aku ni pemalas sikit nak pakai cara manual :)).
Lagipun ISP aku block deviantART ~X(, kalau x takde nye aku pakai proxy.

REDtone Broadband = :(scam.

asdasdasd
27-11-2012, 06:51 PM
Bagi aku, pakai extension Stealth ni tak la lama pun tunggu dia search proxy :-?.
Tapi cuma ada la kadang-kadang dapat proxy slow sikit :p.

Aku ni pemalas sikit nak pakai cara manual :)).
Lagipun ISP aku block deviantART ~X(, kalau x takde nye aku pakai proxy.

REDtone Broadband = :(scam.

aku lagilah, semua benda diorg blok...asal ia melibatkan filehosting je, kompem kena blok...tu yg berbulu tu..tp hikmahnya,aku dapat belajar ilmu proxy tu bypass semua tu.. :)cgrock:)cgrock kalu, memang x tahu la... :eek::eek:

sharemalaysia
27-11-2012, 07:19 PM
biasa pakai anchor free jer.. nak try juga benda yang tt share la..

rasyid9449
27-11-2012, 08:05 PM
xblh pon....:(

syarif
27-11-2012, 08:09 PM
aku buat incoming connection kat umah aku (VPN)..
Kalo aku duk office, aku connect la ngan pc umah aku..
So aku bleh surf gi mana2 web tanpa halangan..hoho.

Atomars
27-11-2012, 08:25 PM
xblh pon....:(

Dah klik logo Stealth kat browser belum ?
Kalau hijau on, kalau merah off.
On/Off untuk dapat proxy baru kalau x boleh.

PC Gamer
28-11-2012, 08:04 AM
Boleh ke pakai kat office?

vyner
28-11-2012, 08:06 AM
kalau nak bypass blocked port wifi cmne pulak tt ?? sbb wifi kat kg aq tu xleh guna men on9 game la ..

butterland
28-11-2012, 08:45 AM
tak jadi kot kat opis aku ni....dari tadi kaler kuning je

rasyid9449
28-11-2012, 01:34 PM
Dah klik logo Stealth kat browser belum ?
Kalau hijau on, kalau merah off.
On/Off untuk dapat proxy baru kalau x boleh.

dh boleh dah...baru perasan button stealth kat sebelah kanan browser tu..tq atomars.:)cgrock

evilgoodguy
01-12-2012, 08:09 AM
tq tt...for sharing

just kat pc aku ni ...bila on stealth ni ....firefox jadi lembab skit

krezyboy
01-12-2012, 08:32 AM
park dulu.. esk download kat opis.. :D

maxct
01-12-2012, 09:06 AM
Aku rasa tuturial dari Ciksukan ni banyak membantu..

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=125737&highlight=ciksukan

DOCH
01-12-2012, 10:19 AM
thanks TT, memang semudah ABC utk hide ip address kita..

tapi kenapa website2 yg diblock oleh SKMM masih tak dapat nak akses yer?

DOCH
01-12-2012, 10:20 AM
tq TT...semudah ABC utk hide ip address kita... :)

tapi kan, kenapa web yang telah di block oleh SKMM masih tak dapat nak buka yer?

aqhaziq
01-12-2012, 10:26 AM
bila guna mende alah ni x merbahayakan "kesihatan PC " kita ke???

cth mcm serangan jahat dari luar???

airaura88
01-12-2012, 02:26 PM
tq TT....:D:D

wanlan
01-12-2012, 02:28 PM
public dns / google dns pon ley bypass

Atomars
01-12-2012, 02:53 PM
public dns / google dns pon ley bypass

Kalau boleh aku x pakai la cara ni.
Pakai Google DNS bukan semua website kena block boleh akses cara camtu.
Lagipun extension Stealthy ni boleh hide IP sekali.