PDA

View Full Version : (SERVIS) 3rd party insuran KERETA


sidchuck
14-11-2012, 11:38 AM
semua jenis kereta , baru atau lama
barang yang di perlukan
geran copy
ic owner

call atau sms untuk pertanyaan
012 6666952 syam

Niyang
14-11-2012, 11:42 AM
alamak... aku baru jer renew... dah la kene mahal...

adie@coway
14-11-2012, 11:49 AM
bape rege 3rd party skg tt?
volvo 740...kete antik nie...:D:D:D

sidchuck
14-11-2012, 07:27 PM
bape rege 3rd party skg tt?
volvo 740...kete antik nie...:D:D:D

Kereta roadtax dah mati berapa lama ?
Kereta CC berapa ?
Area mana ?

sajul
14-11-2012, 07:35 PM
terbaik ni..bookmarks terus...

ari tu aku renew 3rd party kena rm360 je utk myvi..

andikayanzz
14-11-2012, 07:42 PM
tt PM teman grand livina punya kos utk renew roadtax ngan insuran....keta tahun 2009...roadtax mati 5 dec ni....

sidchuck
14-11-2012, 11:18 PM
terbaik ni..bookmarks terus...

ari tu aku renew 3rd party kena rm360 je utk myvi..

1.3cc dalam kos 180-upah dalam 80-100 tengok lokasi

sidchuck
14-11-2012, 11:21 PM
tt PM teman grand livina punya kos utk renew roadtax ngan insuran....keta tahun 2009...roadtax mati 5 dec ni....


kereta kalau ada loan bank takleh buat 3rd party insuran ,
kalau 1st party saya pon ada buat axa affin insuran , boleh kasi rendah dari harga pasaran

sajul
15-11-2012, 05:10 PM
kereta kalau ada loan bank takleh buat 3rd party insuran ,
kalau 1st party saya pon ada buat axa affin insuran , boleh kasi rendah dari harga pasaran

aik..kete aku masih ada loan bank..tapi lepas je buat 3rd party ni bro..

sidchuck
15-11-2012, 09:54 PM
aik..kete aku masih ada loan bank..tapi lepas je buat 3rd party ni bro..

memang boleh ,
tetapi RISIKO siapa yang nak tanggung ?
Contoh ; Kereta hilang/eksiden/total lost .
Hutang BANK 50K siapa nak bayar?

shafizz86
15-11-2012, 09:57 PM
memang boleh ,
tetapi RISIKO siapa yang nak tanggung ?
Contoh ; Kereta hilang/eksiden/total lost .
Hutang BANK 50K siapa nak bayar?

bro kete aku wira 1994 cc 1.5...agak2 bape kos...lokasi temerloh pahang

oxygenO2
15-11-2012, 10:00 PM
klu honda civic ex bape bro?cc 1.5...

bowthugz69
15-11-2012, 10:06 PM
kete baru cover 3rd party insurans?..

takpela kalau byk duit utk cover cth accident or kecurian...

kalau kete lame over 15 yrs tu xpela nk 3rd party cover...
yg baru tu fikir la 2,3 kali... byk kali dh aku tgk org pakai insurans 3rd party ni menangis, merayu suruh claim insurans kalau accident... tp nak buat cmne.. mmg tak boleh...

mohamedhidayat
15-11-2012, 10:24 PM
Tinggi risikonya insurans third party, terutama untuk kenderaan 'panas' untuk dicuri, pemanduan pulak jenis yang xberhemah dan usia kenderaan < 10 tahun...

sidchuck
15-11-2012, 11:01 PM
bro kete aku wira 1994 cc 1.5...agak2 bape kos...lokasi temerloh pahang

nnt tt kasi harge , cuz ni mmbe tt yg post .
nak detail just call dia tu