PDA

View Full Version : Pengalaman korang DIMINATI JIN?


hani85
14-11-2012, 12:05 AM
aku baru terbaca satu cerita ni. agak menarik untuk dikongsi bersama. menurut kata tukang cerita, cerita ni benar2 berlaku (actually aku pun percaya sebab possible).so beginila ceritanya:

Pengenalan
Name aku Sham, baru grad, dapat tawaran keje kat Selangor, same dengan 6 orang kawan2 aku. Tapi sumer keje syarikat lain2 la, cume aku dengan sorang kawan ni, Said, yang keje satu syarikat… Kitorang bertujuh setuju utk duduk satu rumah sewa…

Syarikat yang aku keje ni baru je 2 minggu ditubuhkan… Ni syarikat abang Said sebenarnye, Said ni plak baik dengan aku, sebab tu la die tawarkan aku keje skali dengan die… Aku mule start keje haritu dengan 3 orang yang lain, 2 orang tu grafik designer, (xperlu namekan sebab kurang penting dalam kisah ni) sorang lagi tu satu2nye perempuan dalam syarikat kami, die jadi admin, name Nora… So jumlah pekerje sumenye 6 orang… Aku, Said, Bos (abang Said), Nora, & 2 orang lagi tu… Ofis kitorang setingkat je, kat tingkat 2 bangunan pejabat… kat tingkat bawah ade restoran, kat tingkat 3, 4, 5, adela ofis2 syarikat lain… Tingkat 2 tempat ofis kitorang ni, da lame kosong… tak tau la sebab ape kosong… Memandangkan sewa die agak murah, Bos pun ambik la tingkat ni… Rupe2nye ade penghuni lain la…

Episod 1
September 2009, dah 2 bulan masing2 start keje, kitorang bertujuh kat rumah ni memang bising la citer perihal keje masing2… Masuk bulan ke 3 keje, masing2 dah pakat nak citer2 misteri pulak kat tempat keje tu… jadi satu malam Sabtu ni kitorang berkumpul la, kecuali Said, sebab balik kampung… Aku siap2 kate nak jadi orang yang terakhir yang bercerita, sebabnye, sebenarnye, ofis aku tu, walaupun dah 3 bulan duduk, tak ade ape yang berlaku pun… tak ade kisah seram… tapi sebab yang lain2 ni citer macam nak rak pasal ofis masing2, aku pun tak nak la ketinggalan, aku buat keputusan nak reka citer… kirenye bohong la. Kawan2 aku punye citer ni sumernye tak de la menakutkan sangat pun… sampai giliran aku, aku pun citer la… macam ni la lebih kurang kisah bohong aku ni… ingat, ni bohong ye…

" Bos kitorang ni sempoi orangnye, sebab kitorang sumer dapat PC yang power2. Kire nak main game latest tu memang best la. Bos kitorang benarkan kitorang install & main game, asalkan keje untuk haritu siap… Kalau dah siap keje, mainla sampai esok pun. Satu malam tu aku duduk la ofis sorang2… yang lain tu pukul 6 dah balik… leka sangat main game, tak sedar dah pukul 12 tengah malam… mase tu aku dah plan nak balik pukul 12.30, habiskan sket je lagi game tu… dalam tengah main tu, aku rase haus, aku cakap sorang2, 'hausla plak, nak wat milo la'… tapi cakap je lebih, aku tak bergerak pun dari tempat duduk… sedar2, dah pukul 12.45… alamak, aku pun berhenti la main, nak balik… tengah2 tunggu PC shutdown tu, tetiba aku terdengar bunyi… datangnye dari pantry… pantry kat ofis aku ni macam bilik, nak masuk kene bukak pintu… aku dengarla dari dalam pantry tu, sebab mase tu sunyi, memang jelas bunyinye - bunyi orang buat air.. dengar bunyi die tuang air dalam cawan, pastu kacau2 dengan sudu… aku cuak, aku bukak pintu pantry… aku nampak… sorang perempuan, rambut panjang sampai ke lantai, tak berkaki, terapung2, tangan tengah kacau air, die buat air milo la… aku mintak tadi kot… apelagi, aku pun bukak langkah seribu… "

Begitulah citer bohong aku… Puasla aku malam tu. Citer aku paling best… Akhirnye citer ni la yang memakan diri…

Lebih kurang seminggu lepas aku citer bohong tu… citer tersebut telah jadi kenyataan… Hari tu Jumaat, malam… Aku main game, sampai tak sedar dah pukul 12.30 malam… Said plak dah balik dalam pukul 10… Bile aku perasan dh pukul 12.30, aku pun siap2la nak balik, sebabnye, aku teringat citer bohong aku tu balik… aku takut2 la kalau jadi real plak… mau terkencing aku kat situ. Bile aku habis kemas meja aku, tetiba aku terdengar, bunyi orang buat air kat pantry…. sebijik macam citer bohong aku… aku gabra la, memang aku tak nak bukak pintu pantry tu… takutla aku bebetul ade perempuan tu plak…

Aku pun terus menuju ke pintu ofis, kuncikan, pastu gerak turun tangga… memang jantung dah berdebar2 dah… masa kalut nak turun tu, jumpa plak si Said… eh… tadi dah balik… die tegur aku, 'nak balik ke weh', aku tak jawab, tanye die plak, 'kenape datang plak ni?', Said balas, 'tinggal barang, nak ambik sat, teman aku'. Aku pun dengan berat hati nye ikut Said naik balik ke ofis… Memandangkan aku memang tengah pegang kunci, aku pun tolongla bukak kan pintu… tapi aku tak nak masuk, aku suruh Said je masuk, sambil pesan kat die jangan masuk pantry. Said angguk. Aku pun tunggu la kat luar opis…

5 minit… 10 minit… 15 minit… Said tak keluar2. Alamak, dah jadi ape pulak kat kawan aku sorang ni… aku intai, pintu depan tu pintu kace, jadi boleh nampak dalam… ofis gelap je… Said tak bukak lampu ke… aku keluar balik, capai handphone, call Said. Takut punye pasal, aku tak nak masuk dalam carik die… Said angkat phone… tapi suare die lain… suare baru bangun tidur… aku dah mula rase lain…aku tanye die kenape lame sangat… die tak paham… aku rase lain sangat dah… aku tanye die kat mane… Said kate die ade dekat rumah, dah tidur dah pun. Aku cakap jangan main2… Said bagi housemate kitorang cakap kat phone tu… Sah. Said kat rumah. Aku cuak sangat2 dah. Aku letak phone. Pelan2 aku tutup balik pintu opis, pastu aku turun tangge… kaki dah longgar… halamak… mintak2 la Said palsu tu tak keluar… Aku tak dapat lari pun… memang gigil habis… Syukurlah aku sampai kat kancil aku, aku drive ke kedai mamak berhampiran… nasib baik… ramai orang… aku tenangkan diri aku, keluar minum teh sekejap… Mase tu memang ramai betul orang, perasaan takut aku tadi kurang sikit2… ade la dalam sejam aku lepak, dah tenang baru balik… sampai rumah aku tidur terus… esoknye aku demam, tapi masih gagah lagi nak citer kat sumer housemate kisah aku malam tadi tu… tapi aku tak bagitau kisah sebelum ni tu bohong… Said plak macam caya tak caya je citer aku tu…

Hari Isnin pergi keje, sampai ofis je si Nora ni membebel… kenape ade air milo tak minum kat pantry… habis dah pantry bau milo basi… aku pergi basuh gelas milo tu… tapi sebelum tu aku tunjuk kat Said sebagai bukti…

tamat episod 1…

hani85
14-11-2012, 12:07 AM
sambungan....

Episod 2
Kisah ni berlaku dalam 3 minggu lepas episod 1… Sejak kejadian hari tu aku dah tak berani stay kat opis sorang2 sampai tengah malam… Kalau ade teman takpe… Malam Jumaat lagi malam tu, aku memang tengah seronok main game dengan Said… die terpakse stay lambat dengan aku malam tu… sebab kitorang pergi keje sekali, naik kancil aku… motor Said tu ade masalah plak… jadi kalau nak balik pun kene same la… Lebih kurang pukul 11.30 malam, Said ni memang tak sayang mulut, die tanye aku, 'Sham, kau tak nak mintak air milo ke malam ni'. Aku sabar je, 'Kau ni… jangan buat main bende ni…' Said dah terkekek2 gelak. Dalam hati aku mintak2 tak jadi ape2, sebab aku rase bende tu tak boleh ditegur…

Dalam setengah jam lepas Said kate macam tu, pukul 12 malam, kedengaran la bunyi kat pantry… aduh… die buat milo lagi… dengar bunyi air dituang dalam gelas, sudu berlaga… Aku dengan Said saling berpandangan… Said ni yang hati kering, ajak aku pergi tengok kat pantry… aku ikutla… bukan ape, ade kawan kan, berani sikit… tapi Said jalan dulu… Said bukak pintu pantry, pelan2 je die bukak… Pastu kitorang nampak sorang perempuan… kitorang kenal perempuan ni… Nora!

Tapi aku dapat rase tu bukan Nora… bende lain tu… Selalu Nora memang akan balik tepat time habis keje… pukul 6… aku sendiri nampak die balik tadi… Kitorang nampak si Nora yang kat pantry ni tengah buat air milo… tengah kacau2 air… kitorang nampak sisi die je… memang serupa Nora… si Nora ni tunduk je… pandang air milo die tu… Sambil tu die senyum2… Die tak menoleh pun kat kitorang yang kat pintu… Aku ade kat belakang Said mase tu, aku tepuk2 la bahu die ajak keluar… tapi Said ni pulak elok je die tanye, 'Eh Nora… kau tak balik lagi ke…? Lewat gile dah ni…' Halamak… apelah 'bijak' sangat kawan aku ni… aku tepuk bahu die lagi kuat, die tak endah… Tetiba Nora bersuare, tanpe menoleh, masih memandang air milo yang die kacau tu… 'Saye buat air untuk die ni… awak nak jugak ke…?' Suare die memang cukup manje… Nora yang aku kenal takde la manje macam tu… Aku terus je tarik tangan Said, pastu tutup pintu pantry… Kitorang tercegat kat luar pantry tu… Aku tengok Said dah pucat sikit… agaknye baru paham tu bukan Nora kot… lambat betul die ni… die kate, 'lain macam je suare Nora tu...'

Aku ajak die balik, die setuju… kitorang masih berdiri kat luar pintu pantry, tetiba kitorang dengar lagi bunyi buat air, entah kenapa, tindakan refleks kot, Said terus bukak pintu pantry… takde sesiape dah… kosong… kalau Nora nak keluar die kene bukak pintu pantry tadi… kitorang memang berdiri depan pintu je, memang confirm takde sape2 yang keluar… tak nampak Nora kat dalam pantry… bawah meja pun takde… manela tau, kalau die main nyorok2 lak… tapi atas meja, ade 2 gelas air milo… Pastu kitorang nampak pulak, sudu dalam gelas tu bergerak2, macam orang pegang dan kacau… Kitorang terus lari keluar ofis, PC pun tak tutup, lampu tak tutup, sempat kunci pintu ofis je… pastu balik terus… nasib baikla aku tak drive sorang2… aku dah ade pengalaman, efek kat aku kurang sikit walaupun masih menggigil… tapi Said memang pucat lesi, gigil2 teruk… agaknye macam tu la aku mase episod 1 dulu… esoknye Said demam, aku pening2 kepale…

Hari Isnin, kitorang kena bebel lagi dengan si Nora ni… ade 2 gelas milo yang tak diminum… bau lagi pantry tu… aduh sabar je lah… kitorang basuh gelas tu. Bila Bos sampai, kitorang ajak die pegi minum kat restoran bawah, maklumlah, kitorang memang tak nak citer pasal hal ni kat dalam ofis…tak boleh ditegur kan. Sambil minum kitorang bagitau Bos kisah kitorang tu… Bos ni pulak ade pengalaman pernah kene sihir, jadi die percaye la bende2 macam ni… Esoknye kitorang rancang buat bacaan Yassin… panggil yang lelaki je… maknenye Nora tak payah ikut serta la…

Malam Selasa, lepas Maghrib, housemate2 aku datang ofis… kitorang ajak bace Yassin sekali… Kitorang ajak jugak yang lelaki ofis2 tingkat atas… adela dalam 20 orang kesemuanye malam tu… ade sorang pekerja ofis lain ni, kitorang panggil die Ustaz… alim orangnye… jadi Bos mintak die pimpin bacaan Yassin…
Dah separuh bace Yassin, aku perasan housemate aku ni lain macam… cuak je muke… aku usik die… die bisik kat aku… 'kau dengar tak…?' Aku cube dengar betul2 bunyi disebalik bacaan Yassin yang kuat tu… ade bunyi… kat pantry… bunyi macam gelas berlaga, makin kuat bunyi tu… dan aku rase yang lain pun dengar jugak… sebab tu la bacaan Yassin makin kuat… aku pun kuatkan bacaan… bunyi tu makin lame makin mengganas… daripada gelas berlaga2, jadi bunyi gelas pecah pulak, bukan sikit, banyak plak bunyi pecah tu… tambah lagi bunyi meja kerusi diseret2…

Bila nak habis bace Yassin, bunyi tu pun beransur2 hilang… kitorang buat sembahyang Isyak pastu doa selamat… pastu adela sorang housemate aku ni, die pergi kat pantry nak tengok… bukak je pintu… tak ade ape… gelas pinggan cawan sumer elok je… takde yang pecah… Bos mintak Ustaz tu pagar sikit, die pun pagarla… harap2 takde la gangguan lagi…

tamat episod 2…

jinlapar
14-11-2012, 12:07 AM
perghh seram ni

hani85
14-11-2012, 12:08 AM
sambungan...

Episod 3
Nak citer sikit dulu pasal Nora ni, die ni memang sangat cun macam Nora Danish, serius. (sebab tu aku bagi name Nora ni). Mude setahun dari aku. Bertudung tapi baju ketat, memang body die seksi pun, sebab tu nak tunjuk kot. Kitorang yang satu ofis ni memang rase bertuah sangat la dapat menatap die ni hari2… mase keje plak slalu je usha2 die ni… sebab tu memang susah kitorang ponteng keje kot… nak tengok die hari2… Die punye cantik ni sampai ofis tingkat2 lain hebohla… selalu je ade yang lalu depan ofis kitorang, usha Nora ni… ofis pintu depan kaca, boleh nampak dalam… Nora pulak duduk depan… macam receptionist… so kalau lalu depan ofis kitorang memang nampak Nora la… Nora ni pulak memang murah dengan senyuman, sape2 lalu tu die senyum je… cair beb… Nora ni mase start keje baru putus dengan boyfriend die…

Aku citer pasal Nora ni, bukan ape, sebab sejak 2 kejadian kat atas ni aku banyak mimpi pasal Nora ni… dalam mimpi tu aku selalu buat bende tak senonoh dengan die… tapi belum tahap 'bersama' la… aku pun pelik jugak, sebab ape selalu mimpi si Nora ni… nak kate aku jatuh cinte tu tak la pulak… aku memang suke tengok die, usha2 sebab die memang lawa kan… sebagai lelaki memang susah nak tahan la daripada tengok perempuan cantik ni… jadi aku anggap mimpi aku tu macam mainan tidur je… mungkin sebab hari2 asyik usha, dah ade pulak feeling… angau pulak ke? Aku dah putus dengan awek aku sebelum keje lagi, hubungan 5 tahun…putus di tengah jalan… aku dah serik, nak tahan dulu dari bercinta2 ni… kumpul duit banyak2 dulu…

Aku dengan Nora ni sebenarnye jarang sangat bercakap… walaupun satu ofis… aku ni pendiam… memang berat mulut… terutama dengan perempuan… maklumlah dah kecewa… selalunye kitorang saling senyum2 dan angguk2 je… Nora ni pun dengan pekeje lain cume cakap bende2 pasal keje je… kadang2 bile keluar lunch same2 barula die ade citer sikit2 pasal peribadi...

Pasal episod 1 & episod 2, kitorang sumer rahsiakan daripada Nora… die ni memang penakut sikit, kalau kitorang citer ofis tu berhantu, aku rase die memang takkan masuk pantry tu lagi dah buatkan air… silap2 berhenti keje terus…

Kejadian ke 3… berlaku dalam April 2010, beberape bulan lepas episod 2… sejak kejadian episod 2 kitorang memang tak duduk ofis tu lebih daripada pukul 8 malam… kalau ade keje kene siapkan, kitorang akan bawak balik rumah… Si Nora yang tak tau pasal kejadian2 ni, memang tabiat die balik pukul 6.30 petang… dah biase…

Hari tu hari Rabu, Said dan Bos keje outstation… 2 orang grafik designer tu ambik cuti seminggu, jadi tinggal la aku dengan Nora… seronok jugak dapat berdua, tapi memang tak cakap ape2 la… masing2 sibuk keje… mase lunch kitorang keluar sendiri2… dalam pukul 6.30, aku siap2 la nak balik… kejap lagi Nora balik, aku malas la nak duduk sorang2… tetiba Nora ni datang kat meja aku, mintak aku tunggu sampai die balik… die kate mungkin die lewat balik… pukul 8… die tak nak duduk sorang2… Nora ni, bapak die yang hantar pegi dan jemput balik keje… sebab die tak ade lesen… jadi haritu mungkin bapak die ade hal, lambat la sikit nak jemput… aku mase tu pinjam motor Said, kalau nak tolong hantarkan macam tak manis la pulak… helmet lebih pun takde… Jadi aku setuju tunggu sampai pukul 8 malam… aku duduk kat meja aku main game, Nora ni duduk kat meja die…

Dari meja aku ni memang boleh nampak terus meja Nora ni, mase tu aku nampak la die ni macam resah gelisah sikit, kejap2 tengok handphone, pastu mengomel sorang2… memang tak senang duduk la die mase ni, tak biase balik lambat kot… aku usha2 je die, memang gelisah betul. Masuk waktu Maghrib, semayang… pas habis semayang aku sambung main game. Usha2 Nora ni, tengok die dah diam je pulak dah… tadi macam cacing kepanasan… mase ni bile aku usha die, die ni tengah pandang tepat kat aku… aku senyum, die senyum balik… tapi die pandang je aku, macam tak berkelip2 mate die… aku pulak, pandang die sekejap, pastu tengok skrin PC… hati dah rase lain… kenape pulak die pandang aku sambil senyum macam tu? Tak pernah2 die pandang aku sampai macam tu sekali… Aku tengok die lagi, masih same… memandang tepat kat aku… kalau dari meja die tu memang boleh nampak muke aku… aku dah rase lain… jangan2 Nora dah balik mase aku semayang tadi… ni Nora lain kot… alamak… aku terus capai handphone, call Nora… ade bunyi… dari meja depan… lega sikit aku… memang Nora betul la ni… 'kenape awak call…?' Nora tanye… suare die cukup lembut daripada biase… macam menggoda pun ade… 'takde2, tersalah tekan la, sori2'… alasan aku. Tapi aku memang rase ade yang tak kena… kenape die buat lenggok suare macam tu… aku cube tak pikirkan sangat… lagipun die memang Nora yang sebenar… aku sambung main game… tengok jam… dah pukul 8.15 malam… alamak… tadi janji pukul sampai pukul 8 je… aku usha Nora lagi, kali ni die tersandar dekat kerusi, sambil tutup mate… tidur pulak dah?

Warning: ade sikit unsur 18sx!!!

Aku ingat Nora dah tidur… tapi tak. Mase die tengah sandar tutup mate tu, aku tengok tangan die bergerak2… … … dalam baju die… die tengah meraba2 dirinye sendiri… terutama kat bahagian dada… aku terkesima… berdebar2… cukup confuse… tak tau nak rase ape… sebab aku tau, memang ade sangat yang tak kene. Tak kan la tetibe Nora ni nak buat macam tu. Die tu walaupun seksi, tapi beradab… tak logik. Aku sambung main game. Cube tenangkan perasan bercampur baur dalam diri aku ni. Mungkin Nora ingat aku syok sangat main game kot, die ingat aku takkan pandang die… sebab tu die ambik kesempatan, mungkin tempat tu gatal ke… aku main je game… memang tak syok dah la. Aku cube lupekan ape yang aku nampak… lame jugak la aku tak pandang2 Nora lagi… sampai la pukul 9 malam… dah sejam lewat… tetiba aku dengar, 'ah… ah…' suare perempuan mengeluh, macam tengah 'buat' tu… berdebar lagi aku… Nora tengah buat ape pulak… tak kan la… aku memang tau tak de orang lain masuk… sebab pintu ofis aku macam 7-eleven tu, ade bunyi bile bukak… lame jugak la Nora buat bunyi seksi tu, aku memang tak nak pandang die… tapi sebab dah tak tahan lagi, aku rase nak jerit je kat die 'ape kau buat ni??'. Jadi aku bangun, nak suruh die berhenti la, sebelum sempat aku cakap tu, aku tengok Nora dah berdiri kat depan meja die, kitorang saling memandang… tetiba, die senyum, dan… menanggalkan pakaiannye… sampaila semua die tanggal… lepas tu die berjalan, terhuyung hayang sikit, datang kat aku… sambil tu die cakap, 'marilah… marilah…' memang cukup menggoda… syukur, ade lagi iman walaupun tipis kat aku ni. Aku tadi memang macam terkaku dengan ape yang die buat, bile die dah nak sampai kat meja aku, aku cepat2 elak… jadila adegan kejar mengejar pusing2 meja… Nora cube nak dapatkan aku… mase tu aku fokus pandang muke die je… sambil cakap 'wei berhentila, ape kau buat ni'… ade la dalam 10 kali pusing2 meja, aku nampak ade ruang untuk aku lari… aku tolak kerusi ke arah Nora, die sambut kerusi tu, aku terus lari, pergi kat meja die, ambik kunci… kunci aku pulak memang aku dah ambik mase pusing2 meja tadi… aku lari keluar ofis, aku kunci… aku tengok balik dalam ofis… Nora tak kejar aku pun… dari luar tu memang aku tak nampak meja aku… Nora pun aku tak nampak… tadi bersungguh2 nak dapatkan aku, takde pulak die datang cube pecahkan pintu ni ke ape ke… kunci die aku dah ambik, jadi memang die terkurung la…

Aku da risau… macam2 bermain dalam otak… macam mane kalau ni perangkap kan… Nora nak tuduh aku cube rogol die… yela, dalam keadaan macam ni, mesti pihak lelaki yang dipersalahkan… tapi kenape? kenape pulak die nak tuduh aku… die tak suke aku ke… ke die dah telanjur dengan orang lain, cube nak perangkap aku kahwin dengan die jadi pak sanggup… hai… macam2la dalam otak… aku intai lagi kat dalam opis… takde lagi si Nora ni… hilang pulak dah ke… betul ke tadi tu Nora… haritu 'bende' tu memang menyamar jadi die… nak kan kepastian, aku call lagi… berbunyi handphone die atas meja tu… entah2 Nora sebenar dah balik, die tertinggal handphone… tengah handphone berbunyi tu, aku nampak Nora dari dalam ofis… tanpe seurat benang, die pergi kat meja die, angkat handphone… 'kenape awak lari… marila… marila…' mendayu2 suare… sambil pandang aku yang kat luar pintu ofis ni…

Aku terus tarik shutter ofis aku. Jadi tak nampak la Nora dalam tu. Aku dah malas nak pikir. Memang tak dapat nak pikir dah. Aku call Bos… aku cakap ringkas… 'Nora dah kene rasuk, macam mane ni?'. Mase tu aku tak pasti pun Nora ni kene rasuk, tapi cakap je la macam tu… asalkan ade orang datang tolong… Bos ade nombor bapak Nora… Dalam 15 minit, aku masih berdiri kat luar tu… sampailah bapak Nora, dengan mak, dan abang die sekali datang… aku bagitau serba sikit ape jadi sebelum masuk… aku bagitau jugak die bukak baju… mase tu tak tau la family Nora ni percaye ke tak… adela dalam 2 minit aku citer… lepas tu aku bukak shutter… nampak terus Nora ni tengah duduk kat meja die… masih tak pakai baju… bile nampak je family die datang, Nora macam terkejut, bulat mate die… die terus lari… aku rase ke pantry… family Nora masuk… aku kunci balik pintu ofis… aku tunggu luar… dalam hati aku berdoa supaye Nora tak tuduh aku nak rogol die ke ape ke… habisla aku kalau die cakap macam tu…

Kat luar ofis tu aku dengar macam ade bunyi gaduh2… bunyi jerit2… yang paling jelas aku dengar, Nora jerit 'pergilaaaa!!'… dan memang sah… bunyi tu dari pantry… Bile aku pasti die lari kat pantry, terdetik kat hati aku yang ni keje hantu pantry tu… mase tu aku macam diberi ilham, aku terus azan… kat luar ofis… sekuat hati… aku dengar Nora jerit 'diamlaaaa!!'… pas aku azan, aku dengar abang die pulak azan dari dalam pantry… lagi kuat dari aku… keadaan jadi tenang… aku nampak mak Nora terkocoh2 datang kat meje Nora ambik baju2 die… nampak macam menangis mak die… kesian… pastu pekeje2 ofis tingkat 3 datang, dalam 4 orang, termasuk Ustaz haritu… tanye sebab ape azan… aku citerla… tapi aku tak bagitau bab die bukak baju… malu la die… kitorang masuk ofis, aku ketuk pintu pantry mintak izin masuk… aku bagitau ade ustaz boleh tolong… Ustaz pun masuk pantry… adela die bace2 aku tak dengar… yang lain duduk luar pantry… aku tengok Nora tengah duduk kat atas lantai menangis2… sambil ditenangkan family die… die dah berbaju balik dah… lepas Ustaz sapu2 dan bagi die minum air doa, Nora dah tenang sikit… mase tu dah pukul 11 malam… kitorang sumer pun balik… family Nora berterime kasih kat aku… tak tau la kenape… aku lega Nora tak cakap aku nak buat tak baik kat die… aku balik rumah, terus tidur… memang tak nak citer ape pun… malam tu jugak dalam pukul 12, Bos call tanye, aku citer tapi aku tak bagitau bab bukak baju…

Esoknye Nora tak datang keje… die ambik cuti seminggu… Lepas seminggu Nora masuk balik, aku perasan die berubah terhadap aku… malu kot… die akan sedaye upaye elak dari bertentang mate dengan aku… cakap dengan aku pun die pandang tempat lain… takpela aku paham… rasenye die memang malu… aku dapat sms dari die berterime kasih kat aku sebab aku tak buat ape2 kat die mase tu… die berterima kasih jugak sebab bile aku citer, aku skip part bukak baju tu… tapi aku betul2 nak tau ape yang jadi malam tu, Nora setuju nak citer tapi tunggu mase sesuai la…

Sejak haritu Bos buat bacaan Yassin satu ofis setiap hari Khamis… Kadang2 pekeje ofis tingkat atas pun join sekali… dah takde gangguan… untuk seketika…

Lebih kurang 2 bulan kemudian, mase tu yang lain dah pergi lunch, aku tak keluar , alasan kenyang… sebenarnye Nora da sms nak citer kat aku mase lunch ni… pas kitorang tinggal berdue je, aku pun pergila kat meja die, supaye takdela die datang kat meja aku yang tersorok dari pandangan luar tu, kang jadi fitnah pulak… Nora pun bercerita kisah die malam tu…

Mase aku nampak die resah gelisah tu, memang die tengah gabra pun… sebabnye bapak dengan abang die tak balas2 sms die… die risau la jadi ape2… call pun tak angkat… macam mane die nak balik… sepanjang mase tu hati die memang berdebar2… die pun banyak kali doa dalam hati, 'mintak2 la Sham tunggu sampai aku balik…mintak2 la Sham tunggu sampai aku balik…' Tapi setiap kali die doa sebut name aku tu, makin berdebar pulak die rase… pastu bile aku pergi semayang, die dapat sms… bapak die dapat jemput pukul 9.30… kereta rosak katenye… lagi la die gabra… mase tu die memang fikirkan aku je… sebab die penakut… dalam hati kate, 'takpe, Sham ade lagi teman aku ni'… makin die berdebar2… pastu bile aku habis semayang, entah kenape, die rase nak tengok muke aku je… takdela hensem pun… tapi macam bagi ketenangan kat debaran2 die tadi… lagi lame die tengok… die rase sayang pulak… rase macam nak peluk aku… rase macam rindu… die cube lawan tapi tak terdaya… yela, die mengaku die ni lemah semangat, semayang pun kekadang buat kekadang tak… mudah la nak kene macam ni… die tengok je aku… debaran datang balik… tapi kalau tadi gabra sebab nak balik, skarang ni rase bernafsu pulak… makin lame makin bernafsu… die cube tahan tapi macam kuat sangat nafsu tu… die jadi lupe semua… lupe mak bapak, lupe tuhan, lupe semua la… yang die ingat mase tu… aku. Dan bertape die nak 'bersama' dengan aku… akhirnye… tu la jadi adegan 18sx tu… mase mak bapak die datang pun, die tak ingat pun sape diorang… die jadi takut… sebab nampak diorang macam orang jahat… bile abang die dah azan… baru ingatan die pulih sikit2… baru die ingat… lepas tu die pergi berubat nak pulihkan semangat… orang yang ubatkan die tu pun kate memang takde ape dah dalam badan die… cume die kene pagar diri dengan amalan2 lepas ni… jangan tinggal semayang lagi… baguslah… ade hikmahnye setiap kejadian…

Kejadian ke 3 ni buat aku rase syak sesuatu… mase aku tanye Nora kenape lari kat pantry… die bagitau seolah2 tu memang tempat die… macam tempat selamat die… jadinye Nora ni memang kene rasuk jin pantry tu la… aku cube kaitkan kejadian2 sebelum ni… sebab aku syak… jin ni suke kat aku… adoi… maksudnye jin asyik… aku pernah bace kat forum ni tande2 jin jatuh cinte kat manusie… memang aku ade banyak pun tande tu… paling aku yakin, aku selalu mimpikan Nora… mungkin jin tu menyerupai Nora dan nak 'buat' dengan aku… tapi dalam mimpi, aku tak 'buat' jugak… tu yang die rasuk Nora ajak 'buat' di alam nyata pulak… gersang betul jin ni… kenape die pilih nak menyerupai Nora? Mungkin memang dah sebab semua orang syok kat die kot… termasukla aku… yang suke usha2 die… jin tu pun tau la aku suke orang cantik macam Nora tu... tapi ni sumer tekaan aku la...

tamat episod 3…

astrowan
14-11-2012, 12:12 AM
woiiiiiiiiiii camna aku nak tdo ni

paste la siang2 ahahahahahaha

hani85
14-11-2012, 12:13 AM
sambungan...

Episod 4
Sejak kejadian episod 3, Bos adekan bacaan Yassin satu ofis setiap Khamis… kadang2 kalau rajin, Bos buat hari Isnin jugak… Yang Nora ni pulak, hari2 bukak mp3 ruqyah… die pun dah jage semayang die… begitu jugak kitorang… kalau dulu semayang sendiri2, skarang da ade yang jadi imam gilir2… syukur la… Selame hampir setahun takde kejadian gangguan… walaupun kitorang stay ofis sampai pukul 8 malam… berani sampai waktu tu je… tapi biase la… manusie mudah lalai dan lupe… dah setahun takde gangguan… kitorang beransur2 balik kepade perangai lame… aku dengan Said dah berani stay sampai pukul 10… si Nora dah tak pasang lagi ruqyah, Bos pun dah jarang2 kat ofis, outstation… jadinye takde yang nak bawak Yassin… akhirnye kitorang hanyut balik…

Masuk tahun 2012, maknenye syarikat da beroperasi selame 2 tahun lebih, tapi pekeje masih 6 orang… Bos setuju nak ambik sorang lagi pekeje… die nak ambik perempuan… kesian kat Nora sorang2… lepas die iklankan kat internet, dapatla 7 permohonan… Yang lagi best, kitorang pujuk Bos untuk ambik yang paling cun… kire setanding la dengan Nora ni… Bos pun same gatal jugak, maklumlah lelaki… dapatlah kitorang sorang lagi pekeje cun… aku bagi name Ana… kitorang la paling seronok… ade due bunge cun dalam ofis… apelagi hebohla satu bangunan…

3 bulan lepas Ana keje, die dengan Nora dah bekawan rapat… Ana ni ade kete sendiri, duduk plak dekat2 dengan rumah Nora, makenye diorang ni pegi keje dan balik besame la… Sejak Bos pasang tv dan astro kat ofis tu, 2 orang awek ni da berani balik lambat2… alasan nak tengok astro, sebab kat rumah masing2 takde…
Kitorang yang lelaki ni pun same la… kalau ade bola ke ape2 yang best, memang balik lambat la… pernah sekali, sampai tido semalam kat ofis… syukur la takde ape2 gangguan… lagi la kitorang lalai…

Mei 2012… aku dan Said terpakse balik lewat… memang keje banyak… kitorang kene hanta projek malam tu jugak… Jam menunjukkan pukul 9 malam… aku lega sebab bahagian keje aku nak siap… Said punye banyak lagi… nampaknye macam aku kene tolong… Nora dengan Ana masih lagi kat ofis… diorang dok tergelak2 layan astro… maharaja lawak kot… tak ingat aku citer ape. Diorang ni tergelak2 sampai lupe dunie… kalau dulu kontrol ayu je gelak… skarang dah terbahak2 dah…

Tengah aku tolong si Said ni, tetiba lak si Ana ni datang kat meja kitorang… pucat muke die… kenape lak die ni… aku spontan pandang Nora… tengah tergelak2 lagi tengok tv… Ana kate… 'wei, Nora tak berenti gelak la… apasal ha? die tengok iklan pun die gelak… dah lebih 10 minit die gelak ni wei… tak berenti… '. Said mase tu dah terdiam… die suruh aku tengokkan… sebab kalau ape2 hal jadi pun, biarla keje die siap dulu… boleh pulak macam tu… aku pun pergi kat Nora… die duduk atas sofa tengah tengok tv… mate die memang betul2 fokus kat tv… die terus tergelak2… walaupun kat tv tu iklan… seolah2 tak boleh berhenti ketawe… aku tengok air mate die dah kluar dah pun…

Aku pandang Said, aku geleng kepale, Ana ade dekat Said mase tu… masing2 paham, tu bukan Nora… Ana dah tau kisah episod2 sebelum ni… Said panggil aku balik kat meja die… Die mintak aku biarkan dulu… sebab die betul2 terdesak nak habiskan keje… Aku tolong die secepat yang boleh… Ana pulak pantau Nora yang tak habis2 gelak tu… sampai hilang suare Nora ni gelak… ade la dalam 15 minit kemudian, habis keje kitorang… Mase ni kitorang tengok Nora dah merah2 muke… kat dahi die sampai nampak urat… bayangkan betape terseksanye ketawe die tu…

Ana, mungkin sebab kesian, tegur Nora, 'dah la tu Nora!! macam orang gile kau ni!', tapi teguran die tu agak kasar bunyinye… aku risau jugak… kerisauan aku betul2 jadi… habis je Ana cakap macam tu, Nora pengsan… Ana terus mendapatkan die… tetiba si Ana ni pulak ketawa… ketawa dan ketawa… ah sudah… die ketawa sambil berdiri memandang aku dan Said… muka Ana yang cun dan putih tu seolah2 menjadi gelap… mate die langsung tak berkelip, aku perasan, memandang tepat ke arah aku… air mate die mengalir… die terus ketawa terbahak… ketawa die ni… memang sebijik macam dalam citer2 hantu melayu tu…

Entah mane datang keberanian, aku jerit, 'Dahlah tu, ape kau nak kat aku ni ha???'… Ana terdiam… Said pulak tepuk2 bahu aku… tak tau la ape makne die buat macam tu… 'aku suke kau, jomla ikut aku… sayang…' suare die memang lain sangat, tak macam suare Ana… macam orang yang hilang suare, tapi dipakse bercakap jugak… serak. Aku dah gigil… Said… eh mane Said… hampeh! Die menyorok bawah meja… si Ana ni berjalan ke arah aku… aku dah terpikir nak ulang babak kejar2 keliling meja cam haritu… Tapi Said bagi isyarat suruh aku lari ke bilik Bos… pastu die buat isyarat die nak lari ke ofis atas… panggil bantuan kot… aku terus lari ke bilik Bos, Ana pun berlari jugak, aku sempat tutup pintu, si Ana pulak main langgar je pintu tu… nasib baik tak pecah… aku dah terselamat. Kat pintu Bos tu ade satu tingkap kaca boleh tengok luar… dari situ aku nampak Said keluar dari bawah meja lari ke pintu depan… yang Ana ni pulak tetibe kejar die… aku dengar bunyi tapak kaki berkejaran lari naik tangge…

Selang 10 minit… sunyi… aku bukak pintu bilik Bos… yang ade cume suare tv… aku tutup tv tu… aku tengok Nora masih terbaring kat sofa… aku pergi ke pintu depan… tengok tangge atas bawah… tetiba… 'awak nak pergi mane…?' suare Nora kat belakang aku… betul2 dekat belakang aku… aku boleh rase nafas die kat telinge aku… aku cukup terkejut. Macam nak gugur jantung… tanpe pandang belakang, aku terus lari ke tingkat atas… aku dengar bunyi tapak kaki Nora jugak ikut kejar aku… takutnye aku mase tu tak boleh cakap la… die hampir 'dapat' aku… sampai ofis tingkat 3… aku bukak pintu terus masuk. Pintu die pintu kace jugak, aku pandang belakang… takde pun Nora… hampeh betul… kalau nak kejar, kejar la betul2… jangan mainkan perasaan aku macam ni. Geram betul aku. Aku ambik nafas… tercungap2… ade sorang pekeje ofis ni belari2 ke arah aku, 'ape jadi? ape jadi?'. Aku balas, 'Nora kejar saya la bang'. Pekeje tu tercengang… 'La… bende tu dah pegi kat Nora balik dah ke… ?' Pekeje tu bawak aku kat bilik rehat ofis tu, aku nampak ade 3 orang pekeje perempuan, Ustaz haritu, dengan Said duduk mengelilingi Ana yang tengah baring atas sofa, meracau-racau… Sambil tu Ustaz tu bace2 ayat lepas tu hembus kat muke Ana… Aku tengok, aku menyampuk, 'Bende tu da masuk dalam Nora balik Ustaz…' Sumer saling berpandangan…

Ustaz mintak yang lelaki turun ke ofis kitorang… sebelum tu die mintak kitorang cube kuatkan semangat, dan bace ayat Kursi… Kitorang turun… sampai depan ofis, dari luar kitorang nampak Nora ni tengah menari2… tudung die dah dicabut… die buat tudung tu macam sari… tarian die pun ala2 hindustan yang main2 sari tu… Kitorang masuk… berdiri depan Nora yang tengah menari… Ustaz terus baca ayat Kursi… tengah Ustaz tu bace, Nora berhenti menari… die tempik 'Ape kau buat ni? Kau tak suka aku menari? Kau nak ni kan??' Tangan Nora terus capai hujung baju die, die nak bukak… … … 'Hoooiiii!!!' Ustaz pulak tempik, terkejut Nora, tak jadi bukak baju… (haha korang yang bace ni mesti kecewe kan… ni citer hantu la bukan blue). Lepas tempik, Ustaz tu terus bace surah al Baqarah dengan kuat… kitorang yang tak hafal ni bace ayat Kursi… Nora tempik lagi, aku memang pasti die cakap kepade aku, 'Kau tak nak yang ni ke? Kau nak yang baru tu kan? Kan??'. Pastu Nora terus je jatuh terjelepuk ke lantai… Die sedar lagi… tapi memang dah lemah sangat… Ustaz yang memang ade bawak air tadi, terus lapkan muke Nora ni… Kitorang papah Nora atas sofa… tetiba… 'Ustaaaazzzz!!!' dengar dari ofis atas… pekeje lelaki tadi terus lari balik ke ofis die… beberape saat je, die turun balik… 'Ustaz, yang Ana ni pulak kene…' Aduh… boleh lak die main transfer2 macam tu…

Kitorang papah Nora ke ofis atas… ye la, kalau die transfer lagi senangla, tak payah kitorang lari2 atas bawah… Sampai kat ofis atas, kitorang nampak yang pekeje perempuan ni berhempas pulas pegang tangan Ana… Ana pulak meronta2… 'Die nak bukak baju die Ustaz… ' kate salah sorang tu… Kali ni Ustaz tu pegang ibu jari kaki Ana… die bace2 ayat… pastu die bace ayat ruqyah pulak dengan kuat sekali… kitorang tolong pegang kaki dengan tangan Ana ni… akhirnye… berlakulah sesi perkenalan dengan jin pantry… ini yang aku ingat dialog nye… aku rase panjang lagi… tapi ni yang aku ingat la…

Ustaz : Sape kau?
Ana : Aku Noraaaaa… Noooo… raaa…
Ustaz : Jangan bohong dengan aku! Aku azab kau nanti!
Ana : (tersengeh, pandang aku) Awak nak milo…?
Ustaz : Ape kau mau dengan budak ni (aku)? Cakap!
Ana : (tetibe menangis) Uuuu… uuuu… aku suka…
Ustaz : Tak boleh! Kau lain, die lain… kau jangan kacau die lagi!
Ana : (menangis lagi) Uuuuu… tak nak…
Ustaz : Kalau tak nak aku kena seksa kau lah. Sampai mati…
Ana : (lagi kuat nangis) UUUUUAAAAA… tak nak…
Ustaz : Kenapa kau duduk dapur ofis situ?
Ana : Memang aku dah lame duduk situ…
Ustaz : Kau ni Islam ke? Islam?
Ana : (geleng2)
Ustaz : Macam ni lah. Kau masuk Islam. Aku lepaskan kau. Aku bawak kau tempat lain. Ade banyak pasangan untuk kau. Nak?
Ana : (nangis balik) UUUU… tak nak… aku nak die…(sambil tunjuk aku)
Ustaz : Kenape kau suke budak ni?
Ana : UUUU… Die baik… uuu… bogel pun die tak nak… uuuu…
Ustaz : Tak boleh! Kau lain… die lain… kau masuk Islam, aku tolong kau carik pasangan nanti. Nak tak?
Ana : (geleng2) Tak nak… uuuuu…
Ustaz : Kalau macam tu kau kene matilah. Ye?
Ana : UUUUU… tak nak…

Ustaz tu bace2 ayat, hembus kat tangan die sendiri… lepas tu die bangun picit2 bahu Ana… Ana menjerit, kuat betul… 'Kau masuk Islam, nak tak? Aku hantar kau tempat lain!' Ustaz tu sambung picit2… menjerit2 lagi si Ana ni… akhirnye bende tu mengalah… die angguk2 pelan bile Ustaz tu tanye lagi… pastu Ustaz ajar die mengucap… bile dah mengucap, Ustaz tu sambung, 'Lepas ni kau balik dengan aku. Aku hantar kau tempat lain. Sekarang kau keluar dari budak ni (Ana)'. Ana pandang aku dengan wajah yang sayu… sorilah ye… aku memang takde feeling dengan ko…aku kate dalam hati… pastu… Ana tetiba muntah2… die muntah air… banyak jugak… Ustaz tu kate bende tu dah keluar… Kemudian berlaku pulak sesi pulih semangat Nora dan Ana… lepas dah ok sikit, kitorang call mak bapak Nora ni… Diorang sampai…dan setuju untuk bawak Ana sekali bermalam kat rumah… berakhirlah peristiwa malam tu… tengok jam… dekat 1 pagi… Wah. lame betul…

Esoknye, kecoh satu bangunan pasal kejadian malam tadi… Sumer tau… Nora dan Ana semestinye tak datang… Aku dan Said walaupun rase nak demam2 tapi terpakse datang jugak… projek urgent kan… Sampai waktu lunch, memang jadi sesi wawancare la kitorang tepakse melayan pekeje2 ofis2 lain ni… Bile sampai waktu balik, aku sempat carik Ustaz… tanye die… die kate jangan bimbang… Jin tu dah ade pasangan dah… die takkan ganggu lagi… wah. cepat betul Ustaz carik jodoh die…

Tiade gangguan lagi sejak hari tu… … …sampai setakat hari ni la…

tamat episod 4…
dan semoge tiade sambungan…

Credit: SINI. (http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=683653&extra=page%3D1&page=1)

hani85
14-11-2012, 12:14 AM
PENGENALAN JIN ASYIK

Gangguan Jin Asyik seseorang itu bermula di peringkat kanak-kanak atau remaja lagi. Apabila Jin yang tinggal di rumah pesakit, asrama atau mana-mana tempat yang selalu dikunjungi atau dilalui pesakit, jin berkenaan sentiasa memerhatikan pesakit dalam tempoh yang lama. Dia melihat pesakit seperti mana kita melihat ikan laga dalam botol atau pun seperti menonton filem Hindustan yang mana pesakit adalah tumpuan sebagai hero/heroin filem berkenaan.

Dia mendengar pesakit menyanyi, memerhatikannya tidur, mandi, berdiri di hadapan cermin, bersolek, membuka pakaian serta memakai pakaian dan sebagainya yang akhirnya menimbulkan bibit-bibit cinta dan sayang jin berkenaan kepada pesakit. Sebab itulah pesan guruku, al Fadhli Ustaz Mohamad Mizan, buat semua muslimat, haruslah menjaga tatasusila, adab ketika mandi, berpakaian dan sebagainya. Dari satu sudut, memang anda jauh dari penglihatan orang ramai, tapi masih ada lagi ‘mereka’ di alam sana sibuk memerhatikan anda! Bahkan mereka juga mempunyai perasaan. Bayangkan andai anda(laki2) sedang melihat si perempuan dalam keadaan kurang pakaian/atau langsung tidak berpakaian, anda juga pasti akan ‘JATUH HATI!’.

Apabila pesakit semakin dewasa, pesakit seboleh mungkin dihalang dari mempunyai pasangan kekasih mahupun berkahwin. Apabila ada sesiapa yang nak meminang, jin ini berusaha keras menggagalkannya dengan menghodohkan wajah pesakit, merosakkan kereta rombongan, mempengaruhi pesakit agar menolak pinangan. Ini pernah terjadi pada pesakit yang saya berubat dahulu. Keadaan akan menjadi sedikit rumit jika ia telah lama tinggal bersama kita. Jika semua gagal, jin ini berusaha menimbulkan permusuhan antara pesakit dengan pasangannya. Adakala gangguan mula menjadi kronik setelah bertunang.

Jin Asyik ini kuat cemburu. Apabila ia sukakan seseorang sama ada lelaki atau perempuan, ia berusaha akan memilikinya. Sebaliknya, apabila ia tidak suka, ia akan menggunakan tipu helahnya bagi memporak perandakan pesakit sehingga akhirnya berpisah/bercerai.



ANTARA SINTOM-SINTOM GANGGUAN JIN ASYIK

Sebab itulah bagi mereka yang pernah terasa sintom-sintom penyakit misteri ini, antaranya adalah celah kaki anda seperti cuba dibuka orang(ini berdasarkan pengalaman saya yang lepas dalam berubat), di tindih dan terasa nikmat, kemaluan menjadi sakit seperti kepecahan dara, didatangi laki2 dalam mimpi, dan lain2 lagi. Biasanya gangguan jin asyik berlaku pada perempuan. Untuk dimudahkan, samalah seperti dunia kita, si laki-laki mengorat si perempuan. Begitu jugalah alam jin di sana. Bahkan mereka lebih suka untuk bersama manusia berbanding spesis jin sendiri.

Jin Asyik juga boleh berasal dari Jin Saka mahupun Jin Sihir yang telah bertapak lama pada pesakit.



BAHANA JIN ASYIK

Saya pernah bersama al Fadhli Ust pergi berubat salah seorang pesakit(perempuan) yang telah berkahwin kira-kira dalam 2tahun setengah dan mempunyai seorang anak kecil. Apa yang dikesali, pesakit seolah2 sudah dikuasai pemikirannya oleh jin asyik. Tidak mahu berubat. Minta cerai daripada suami kalu tidak, akan bunuh anak sendiri! Ketika saya pergi berubat, pesakit perempuan tiada di rumah. Oleh sebab itu, kami cuba ikhtiar buat sang suami ini. Kerana dia juga diganggu untuk menjadi mudah marah, dan melakukan perbuatan yang tidak sepatutnya seperti memukul isteri. Inilah bahana gngguan jin asyik. Mereka akan merosakkan hubungan antara suami isteri dan akan menjerumus kepada penceraian. Si lelaki jika tidak cukup kuat bersabar, iman mudah goyah, maka pastilah akan di akhiri dengan penceraian pada akhirnya. Apa tidaknya, tengah2 malam ketika tidur, jin asyik mari bersetubuh dengan isterinya dalam bentuk manusia(laki2). Bukan sekali, tapi berulang kali!



IKHTIAR PERUBATAN ISLAM

Bagi mereka yang sakit, maka saya nasihatkan untuk mendapatkan rawatan secepat mungkin secara berperingkat sehingga anda benar-benar sembuh. Carilah pengamal-pengamal perubatan Islam di Malaysia ini, ramai! Jangan ikhtiar dengan bomoh dan sebagainya, yang mensyirikkan Allah taala. Waspadalah dalam mencari perawat. Untuk sebarang pertanyaan mengenainya, bolehlah hubungi saya. InsyAllah.. saya akan menjawab seadanya mengikut kemampuan saya. Bagi mereka yang telah pernah berubat, dapatkan rawatan susulan dari masa ke masa. Paling kurang 3bulan sekali. Untuk periksa kesihatan anda berada di tahap yang maksimum.(tiada gangguan)



Wallahualam.

SUMBER (http://www.ustazarif.net/gangguan-oleh-jin-asyikcinta/)

hani85
14-11-2012, 12:19 AM
bagi aku personally aku percaya benda ni boleh terjadi kepada manusia. sebab ade dua orang yang aku kenal memang pernah diminati jin.

1st, masa aku sekolah dulu, senior satu dorm dengan aku diminati oleh satu jin ni sampai kecoh satu sekolah jin perempuan yang minat pada jin lelaki yang suka akak dorm aku ni, dok kacau akak dorm aku. tapi aku malas nak cerita. detail dia aku x ingat sgt.

2nd case, member baik aku masa dekat u. dia cerita masa dia tidur ade benda berbulu yang dok jilat n raba dia, serius rs mcm real. kat bawah tu je dia xraba. atas2 semua dia raba. benda ni bukan mimpi. sebab dia nak bangun pun susah. dah baca2 baru leh bangun. huuu ngeri.

nasib baik aku xpenah kena. mintak2 dijauhkan. so korang kalau ade citer share2 la kat sini :D

syahays
14-11-2012, 12:20 AM
seram la plak...
den la sorang2 ni..

jamtulenmurah
14-11-2012, 12:21 AM
curik cite sham kat cari. laju tul kopipes. Letak la credit tu. :eek::))

18 sx tu jgn lupa letak hani. :D

part nora bogel tu.

jamtulenmurah
14-11-2012, 12:22 AM
seram la plak...
den la sorang2 ni..

saya stim je baca. Lagi part nora bogel. kekekeke. :))

siap main kejar kejar dalam opis. dah mcm cite xxx dah. :D

kerunai
14-11-2012, 12:23 AM
pergh dah la aku sorang2 kt ruang tamu nie

hani85
14-11-2012, 12:25 AM
curik cite sham kat cari. laju tul kopipes. Letak la credit tu. :eek::))

18 sx tu jgn lupa letak hani. :D

part nora bogel tu.

sebab tu aku letak credit dol. sapa nak tengok version asal boleh pegi kat link.
tapi tujuan aku bukak thread lebih pada nak kongsi pengalaman2 lain antara warga cg.

syahays
14-11-2012, 12:26 AM
saya stim je baca. Lagi part nora bogel. kekekeke. :))

siap main kejar kejar dalam opis. dah mcm cite xxx dah. :D

den baca part atas..sampai kat nora buat air je..xnak da baca..
seram..:)):)):))

jamtulenmurah
14-11-2012, 12:27 AM
sebab tu aku letak credit dol. sapa nak tengok version asal boleh pegi kat link.

tukar tajuk HANTU MILO!!! :eek::))

AdsMsia
14-11-2012, 12:28 AM
isk malam2 baca seriau jugak

astrowan
14-11-2012, 12:28 AM
sambungan...

sat nak terbayang :eek::))

http://2.bp.blogspot.com/-ureMAr2bTBU/T4FCstrcliI/AAAAAAAABaU/4dIlQU5J1KY/s1600/Nora_Danish_by_cakcibor.jpg

rayz
14-11-2012, 12:30 AM
perghh seram ni

ni jin ni mesti meminati hani ni:eek::eek::eek::eek::eek:

hani85
14-11-2012, 12:32 AM
ni jin ni mesti meminati hani ni:eek::eek::eek::eek::eek:

bacala sampai abes. xde kena mengena ngan aku. aku share cerita orang je sebab rasa cerita dia sangat menarik. satu2 nya cerita seram yang aku khatam sampai habis.

zuljaalaa
14-11-2012, 12:33 AM
salah section ni.. patut letak kat love n relationship kot hehe

bowthugz69
14-11-2012, 12:35 AM
aku nak nora la bleh... hihihi.... :D

sasuke88
14-11-2012, 12:36 AM
malam2 ni la aku terbaca citer ni.. ookmark dulu la. esok pagi baru sambung :p:p

spellbinder
14-11-2012, 12:38 AM
huhu..abis baca...mintak dijauhkan le

marlen
14-11-2012, 12:40 AM
pernah tgk ms gi berubat ngan ustaz hr tu..bdk pmpn tu dah xigt..jin take over..dia ckp dia sayng bdk tu..dia xnak berpisah siap xnak bdk tu kawin..

hairy84
14-11-2012, 12:43 AM
jin kaki DVD nih,,, :)) ...

rifle
14-11-2012, 12:46 AM
ceh citer rekaan rupanya ingatkan betui

akeyrasta
14-11-2012, 12:47 AM
Huhhh seram... Abis gak aku baca.

hazmine
14-11-2012, 01:02 AM
sat nak terbayang :eek::))

http://2.bp.blogspot.com/-ureMAr2bTBU/T4FCstrcliI/AAAAAAAABaU/4dIlQU5J1KY/s1600/Nora_Danish_by_cakcibor.jpg

begini nora milo tu ek. perghh. sronok . :)paid:)paid

pajamada
14-11-2012, 01:03 AM
menarik tt :D
esok sambung bace. hehehe
ade seriau sket :P

-RIZUAN-
14-11-2012, 01:05 AM
jin spesis ni mmg aku percaya byk...siap rakam2 lagi:)):))
"2nd case, member baik aku masa dekat u. dia cerita masa dia tidur ade benda berbulu yang dok jilat n raba dia, serius rs mcm real. kat bawah tu je dia xraba. atas2 semua dia raba. benda ni bukan mimpi. sebab dia nak bangun pun susah. dah baca2 baru leh bangun. huuu ngeri. "

marlen
14-11-2012, 01:05 AM
menarik tt :D
esok sambung bace. hehehe
ade seriau sket :P

xde apa la..best baca dia..

hani85
14-11-2012, 01:09 AM
ceh citer rekaan rupanya ingatkan betui

cerita betul la. refer pada link kt bawah skali part ending cerita. ni la baca xhabes.

danialjava
14-11-2012, 01:30 AM
seronok pulak aku bace kesah mamat tu...dah mcm buku cerita...kalau ada mau laku ni :))

ARIFFX
14-11-2012, 01:32 AM
boleh tahan seram nye~

airaura88
14-11-2012, 01:36 AM
best cite nih....dulu mende gini pun penah jadi kat ex aku, jin ni minat sgt kat ex wife aku huhuhu...sampai ugut2 aku antara dialog yg aku masih ingat bercakap dgn jin ni ~ko lepaskan dia kalo kau tak nak lihat dia jadi mayat hidup~ akhirnya jodoh aku dgn ex aku pun tak panjang mcm2 hal jadi at the end berpisah gak.....tapi aku anggap ni sebagai takdir dan jodoh aku tak panjang dgn dia :((:((

pernah 1 malam aku tido tetiba terjaga ex aku dah pegang gunting!!! kalo ler aku tak sedar masa tu mau tergunting anu aku masa tu :((:((:((:((:((

lonely_soldier
14-11-2012, 01:39 AM
kebetulan.. baru lepas layan cite ni kat forum cari smlm.. huhu

ARIFFX
14-11-2012, 01:43 AM
best cite nih....dulu mende gini pun penah jadi kat ex aku, jin ni minat sgt kat ex wife aku huhuhu...sampai ugut2 aku antara dialog yg aku masih ingat bercakap dgn jin ni ~ko lepaskan dia kalo kau tak nak lihat dia jadi mayat hidup~ akhirnya jodoh aku dgn ex aku pun tak panjang mcm2 hal jadi at the end berpisah gak.....tapi aku anggap ni sebagai takdir dan jodoh aku tak panjang dgn dia :((:((

pernah 1 malam aku tido tetiba terjaga ex aku dah pegang gunting!!! kalo ler aku tak sedar masa tu mau tergunting anu aku masa tu :((:((:((:((:((


citerkan pengalaman anda kat thread baru bro,,

aku sedia nak subscribe :D

LEMANtheMAN
14-11-2012, 01:43 AM
best cite nih....dulu mende gini pun penah jadi kat ex aku, jin ni minat sgt kat ex wife aku huhuhu...sampai ugut2 aku antara dialog yg aku masih ingat bercakap dgn jin ni ~ko lepaskan dia kalo kau tak nak lihat dia jadi mayat hidup~ akhirnya jodoh aku dgn ex aku pun tak panjang mcm2 hal jadi at the end berpisah gak.....tapi aku anggap ni sebagai takdir dan jodoh aku tak panjang dgn dia :((:((

pernah 1 malam aku tido tetiba terjaga ex aku dah pegang gunting!!! kalo ler aku tak sedar masa tu mau tergunting anu aku masa tu :((:((:((:((:((

tipu la..cm kaki sembang je ko ni..huhu

jamtulenmurah
14-11-2012, 01:44 AM
citerkan pengalaman anda kat thread baru bro,,

aku sedia nak subscribe :D

bos nak dgr part anu dia kena gunting ke? :)

NEMO
14-11-2012, 01:46 AM
curik cite sham kat cari. laju tul kopipes. Letak la credit tu. :eek::))

18 sx tu jgn lupa letak hani. :D

part nora bogel tu.

pjg betul malas nak baca....part bogel tu kat mana

ARIFFX
14-11-2012, 01:48 AM
bos nak dgr part anu dia kena gunting ke? :)

belum gunting lagi,,

bini dia baru aje pegang~~

En.fazlid
14-11-2012, 01:50 AM
mlm ni tido buka semua lampu..
dah la aku duk sorang²

rifle
14-11-2012, 01:54 AM
cerita betul la. refer pada link kt bawah skali part ending cerita. ni la baca xhabes.

oh citer betul ke wak,,huhu my mistake :eek:
skrng umur dia pn dh 26..
mmg pengalaman yg cukup menarik :)cgrock

setiap masa yg berlalu akan menjadi kenangan,,
maka hargailah setiap masa yg anda lalui :)

jamtulenmurah
14-11-2012, 01:58 AM
pjg betul malas nak baca....part bogel tu kat mana


Aku ingat Nora dah tidur… tapi tak. Mase die tengah sandar tutup mate tu, aku tengok tangan die bergerak2… … … dalam baju die… die tengah meraba2 dirinye sendiri… terutama kat bahagian dada… aku terkesima… berdebar2… cukup confuse… tak tau nak rase ape… sebab aku tau, memang ade sangat yang tak kene. Tak kan la tetibe Nora ni nak buat macam tu. Die tu walaupun seksi, tapi beradab… tak logik. Aku sambung main game. Cube tenangkan perasan bercampur baur dalam diri aku ni. Mungkin Nora ingat aku syok sangat main game kot, die ingat aku takkan pandang die… sebab tu die ambik kesempatan, mungkin tempat tu gatal ke… aku main je game… memang tak syok dah la. Aku cube lupekan ape yang aku nampak… lame jugak la aku tak pandang2 Nora lagi… sampai la pukul 9 malam… dah sejam lewat… tetiba aku dengar, 'ah… ah…' suare perempuan mengeluh, macam tengah 'buat' tu… berdebar lagi aku… Nora tengah buat ape pulak… tak kan la… aku memang tau tak de orang lain masuk… sebab pintu ofis aku macam 7-eleven tu, ade bunyi bile bukak… lame jugak la Nora buat bunyi seksi tu, aku memang tak nak pandang die… tapi sebab dah tak tahan lagi, aku rase nak jerit je kat die 'ape kau buat ni??'. Jadi aku bangun, nak suruh die berhenti la, sebelum sempat aku cakap tu, aku tengok Nora dah berdiri kat depan meja die, kitorang saling memandang… tetiba, die senyum, dan… menanggalkan pakaiannye… sampaila semua die tanggal… lepas tu die berjalan, terhuyung hayang sikit, datang kat aku… sambil tu die cakap, 'marilah… marilah…' memang cukup menggoda… syukur, ade lagi iman walaupun tipis kat aku ni. Aku tadi memang macam terkaku dengan ape yang die buat, bile die dah nak sampai kat meja aku, aku cepat2 elak… jadila adegan kejar mengejar pusing2 meja… Nora cube nak dapatkan aku… mase tu aku fokus pandang muke die je… sambil cakap 'wei berhentila, ape kau buat ni'… ade la dalam 10 kali pusing2 meja, aku nampak ade ruang untuk aku lari… aku tolak kerusi ke arah Nora, die sambut kerusi tu, aku terus lari, pergi kat meja die, ambik kunci… kunci aku pulak memang aku dah ambik mase pusing2 meja tadi… aku lari keluar ofis, aku kunci… aku tengok balik dalam ofis… Nora tak kejar aku pun…

part nora stim bogel dalam opis.

putremas
14-11-2012, 01:59 AM
mmg ada kes mcm ni. jin asyik yg suka pd manusia.

Kazuki
14-11-2012, 02:12 AM
Tlg sambungkan cite tt part baru...hehe
Episod Extra:
Okay ni kisah2 extra yang ade kaitan dengan jin pantry tu, tapi TAK dialami oleh aku. Dialami orang lain…

Extra #01
Dialami oleh pekeje2 ofis2 atas… kadang2 bile diorang balik lambat, dalam pukul 11 - 12 malam, bile diorang dah turun dan keluar, bile diorang tengok balik bangunan ni, diorang ade nampak perempuan berambut panjang mengintai2 melalui tingkap2 kat tingkat 2… tingkat ofis aku…

Extra #02
Kadang2 ade orang restoren nampak kelibat dalam kete kancil aku… mase senja2…

Extra #03
Ade housemate selalu nampak kelibat aku kat bilik aku, walaupun aku ade kat ofis lagi… die datang melawat bilik aku kot…

Extra #04
Bos pernah kene jugak… dengar bunyi kat pantry memalam… tapi die dengar bunyi orang macam menyanyi…

Extra #05
Kekadang kalau balik lambat, orang ofis atas boleh dengar macam ade orang kat ofis kitorang mase diorang lalu depan ofis kitorang tu… walaupun memang confirm tak ade sape dah…

Extra #06
Kalau ade yang overnight kat ofis diorang, bile diorang nak turun pegi kedai mamak mase 2 - 3 pagi, mase lalu depan ofis kitorang, selalu nampak kelibat Nora duduk kat meja die tu… Ade yang dakwa dengar suare Nora gelak2 manje…

Extra #07
Ade bau harum kalau lalu depan ofis kitorang malam2…

Extra #08
Pernah sekali pekeje ofis atas bagitau aku, die pernah nampak ade bende ikut kat belakang mase aku drive balik waktu malam… die tak describe bende tu macam mane…

ade lagi kot. nanti aku tambah kalau teringat...

prince_kyrie
14-11-2012, 02:19 AM
knp la akhir2 ni aku minat sgt cerita2 seram ni,

baru mggu lepas tgk citer paranormal 1st,

smlm tgk yg 2nd, mlm ni plak baca citer ni,

meremang bulu roma, tp xrasa tkut,:-?:-?:o waterpak tull..!!!~X(~X(~X(~X(


ps: syok sgt layan iter seram bgi mati lampu pastu tgk sorg2..:)):)):D:D

Deen27
14-11-2012, 02:27 AM
Huhu.. ade sket2 seram la.. nyesal aku bace malam2 neh.. Dah kene bertemankan lagu2 rock la nak tido malam ni.. Baru leh ilang cuak sket..

Tpi, kadang2 mmng de dengar cite neh.. n, xley nak deny gak sbb ianya still de kemungkinan terjadi kan..

jamtulenmurah
14-11-2012, 02:29 AM
part best cite ni hantu yg rajin. Boleh je BUAT MILO tu. :">

Kalau dapat tangkap hantu ni suruh keje kat kedai mamak terus. Wat bancuh air je keje. :D

kaberete
14-11-2012, 02:32 AM
pengalaman aku diminati jin betina ni sampai batang xleh naik bila dgn bini, tp klu dah tido dia datang elok je.. bagun pagi dah basah huhuhu

prince_kyrie
14-11-2012, 02:33 AM
part best cite ni hantu yg rajin. Boleh je BUAT MILO tu. :">

Kalau dapat tangkap hantu ni suruh keje kat kedai mamak terus. Wat bancuh air je keje. :D

confirm ramai org dtg, ader adegan 18sx:eek::eek::eek::eek::eek:

jamtulenmurah
14-11-2012, 02:34 AM
pengalaman aku diminati jin betina ni sampai batang xleh naik bila dgn bini, tp klu dah tido dia datang elok je.. bagun pagi dah basah huhuhu

itu bukan jin tu setan. :)

Jangan samakan jin dan setan. 2 entiti berbeza.

kaberete
14-11-2012, 02:48 AM
itu bukan jin tu setan. :)

Jangan samakan jin dan setan. 2 entiti berbeza.

mana encik tau setan? sy pun xtau tp klu ikut bapak mertua sy yg ubatkn sy time tu dia cakap nama dia XXXX (sy dah lupa) tinggal di sabah, asal N9.. alhamdulillah pastu dah bole naik balik..#:-S

musfx
14-11-2012, 04:06 AM
syaitan itu gelaran kpd jin yg buruk akhlak/tidak boleh islam....

sharemalaysia
14-11-2012, 04:10 AM
syaitan itu sendiri jin, dalam cerita ni jin tersebut adalah syaitan.

jamtulenmurah
14-11-2012, 04:22 AM
syaitan itu sendiri jin, dalam cerita ni jin tersebut adalah syaitan.

betul susur galur iblis adalah dari jin yg ingkar Allah SWT. Syaitan pulak adalah zuriat iblis dan pengikut jin betina.

Tapi kena faham fungsi dan kebolehan iblis, setan dan jin ada lah berbeza dan tak sama. Susur galur sama tapi tugasan dan kebolehan yg berlainan. :)

sharemalaysia
14-11-2012, 04:28 AM
pengikut jin betina? kawin ngn iblis.. lahirkan syaitan..?

pengikut jin betina tu siapa pulak?

Modz
14-11-2012, 04:54 AM
" Bos kitorang ni sempoi orangnye, sebab kitorang sumer dapat PC yang power2. Kire nak main game latest tu memang best la. Bos kitorang benarkan kitorang install & main game, asalkan keje untuk haritu siap… Kalau dah siap keje, mainla sampai esok pun. Satu malam tu aku duduk la ofis sorang2… yang lain tu pukul 6 dah balik… leka sangat main game, tak sedar dah pukul 12 tengah malam… mase tu aku dah plan nak balik pukul 12.30, habiskan sket je lagi game tu… dalam tengah main tu, aku rase haus, aku cakap sorang2, 'hausla plak, nak wat milo la'… tapi cakap je lebih, aku tak bergerak pun dari tempat duduk… sedar2, dah pukul 12.45… alamak, aku pun berhenti la main, nak balik… tengah2 tunggu PC shutdown tu, tetiba aku terdengar bunyi… datangnye dari pantry… pantry kat ofis aku ni macam bilik, nak masuk kene bukak pintu… aku dengarla dari dalam pantry tu, sebab mase tu sunyi, memang jelas bunyinye - bunyi orang buat air.. dengar bunyi die tuang air dalam cawan, pastu kacau2 dengan sudu… aku cuak, aku bukak pintu pantry… aku nampak… sorang perempuan, rambut panjang sampai ke lantai, tak berkaki, terapung2, tangan tengah kacau air, die buat air milo la… aku mintak tadi kot… apelagi, aku pun bukak langkah seribu… "


kalau ini bohong.. semua nie pun boleh bohong.. bohong dalam bohong.. inception..

hehe.. gurau jer..

hapizi84
14-11-2012, 05:15 AM
Teringat plk time aku study kat poli tjg malim dulu..time tu aku 2nd intake n poli tu bru lgi..Jin kat situ suka kat sorang budak pempuan tu smpai ikut mn je budak perempuan tu pergi..Boleh kata tiap2 mlm budak perempuan tu meracau-racau sbb jin tu dtg nk tidur dgn dia..Sampai budak tu blk kg kat kelantan pun jin tu follow,last2 smpai berhenti study budak perempuan tu..

skYnEt-gEnIUs
14-11-2012, 07:34 AM
hahaa cepat btol jin tu dpt pasang eeeek lepas tu...

malikul_malik
14-11-2012, 09:50 AM
boleh bukak agensi cari jodoh ustaz tu...mudah dan cepattt..

shafizz86
14-11-2012, 09:59 AM
BUMP hari ini

hani85
14-11-2012, 10:52 AM
betul susur galur iblis adalah dari jin yg ingkar Allah SWT. Syaitan pulak adalah zuriat iblis dan pengikut jin betina.

Tapi kena faham fungsi dan kebolehan iblis, setan dan jin ada lah berbeza dan tak sama. Susur galur sama tapi tugasan dan kebolehan yg berlainan. :)

cuba bagi kebolehan jin dan syaitan dalam kes ni?

hani85
14-11-2012, 10:54 AM
Kat bawah ni tanda2 gangguann jin yang meminati manusia, atau disebut juga sebagai jin asyik:

Ada beberapa tanda atau simtom menunjukkan seseorang lelaki itu dicintai oleh Jin betina atau disebut oleh perawat Islam sebagai jin asyik. Mari kita bersama-sama mendapatkan kefahaman tentang perkara ini.


1. Anda akan mempunyai sikap seperti seorang wanita seperti sangat kuat emosi seperti pemarah, kuat merajuk, sangat pemalu, mudah panik atau gelabah, putus asa dan sebagainya.

2. Anda sangat suka menyendiri, sangat tak selesa berada di khlayak ramai, apalagi kalau menjadi tumpuan ramai dan anda mungkin dapat perhatikan sekurang-kurang jari anda akan menggeletar atau mungkin diri anda sepenuhnya panik dan menggeletar.

3. Anda suka melamun dan berkhayal membayangkan perkara-perkara romantik contohnya berasamara atau ‘berkasih-kasihan’ dengan wanita (siapa saja wanitanya samada sesorang yang anda kenal, pernah lihat atau anda cipta sendiri orangnya)

3. Anda suka bersendirian berjalan malam.

4. Anda suka duduk melamun dan melayan perasan dibawah cahaya bulan purnama.

5. Anda sering merasa gembira, sedih, sayu, atau rindu, pada seseorang yang anda sendiri tak tahu pada siapa.

Nota

Semua faktor di atas boleh jadi sederhana atau sangat kuat menguasai diri anda bergantung kepada sejauh mana angin bisa atau malah jin itu sendiri masuk ke dalam jasad anda, terutamanya pada bahagian kepala.

Begitu juga ia bergantung kepada kekuatan dan perangai jin betina itu sendiri, di mana kalau ianya sering datang menziarahi atau mengikut anda ke mana saja anda pergi, maka kesan gangguan itu akan anda rasa pada banyak masa, tak kira siang atau malam.

6. Anda mudah jatuh hati atau jatuh cinta pada mana-mana wanita, samada yang dah lama atau baru anda kenal malah mungkin yang anda nampak di tengah jalan sekali nampak saja anda akan ingat atau terbayang-bayang orangnya dengan perasaan yang penuh rasa rindu dan cinta.

7. Anda mungkin selalu didatangi perempuan yang anda kenal atau tidak, perempuan yang sama atau berganti-ganti pada masa mula terlelap atau ditengah malam dalam keadaan antara tidur dan jaga.

Kemudian apa saja boleh jadi, mungkin sekadar datang, atau berasmara dengan anda, atau lebih…

8. Anda mungkin sering bermimpi didatangi dan berasmara dengan perempuan.

Dan kalau anda sampai melakukan hubungan jenis dengannya maka ia sangat bahaya, kerana mimpi pada anda, tapi alam nyata baginya ia mungkin ketagih atau menjadi sangat sayang, dan akan terus menjaga anda dengan ketat.

Malah ia akan menjadi lebih berat, bila anda ada anak dengannya di alam jin itu, anda mungkin nampak anak itu dalam mimpi anda, Wallahua’lam.

(Risikonya kalau cuba dipisahkan anda mungkin akan menghampiri, atau jadi gila, atau mungkin melakukan sesuatu yang di luar dugaan dari sebab tekanan angin bisa atau dirasuk oleh perasaan jin itu sendiri.)

9. Pada gangguan yang lebih teruk, jin itu menjelma di hadapan anda seperti manusia, maka anda rasa berhubungan dengannya itu adalah di alam nyata.

Biasanya pada tahap gangguan kuat peringkat ini, sesorang itu sentiasa menyendiri atau mengasingkan diri agar sentiasa dapat bersama dengan ‘kekasihnya’ itu dan selalu bercakap sendirian sedangkan pada pandangannya ada temannya.

Ia terutamanya kalau jin itu adalah jin hutan dan seseorang itu sentiasa berada pada tempat yang tiada manusia seperti dalam hutan atau rumah-rumah terpencil dan sebagainya.

10. Anda mungkin bangun pagi dan terasa seperti ada orang menemani anda tidur semalamnya dan anda mungkin merasakan orang itu seorang perempuan.

11. Anda mungkin bangun pagi dan merasa ada melakukan hubungan badan semalamnya, walaupun anda mungkin tidur seorang diri.

12. Mungkin pada wajah anda ada cahaya lembut, iaitu suatu aura dari makhluk halus itu dan mungkin menjadi pelembut hati orang yang memandang anda, seperti mereka itu sedang memandang seorang wanita cantik yang penuh kelembutan.

Kecuali kalau jin itu marah, atau tak puas hati dengan anda terutama kalau amalan pendinding anda mula memberi kesan kepadanya, maka cahaya lembut itu akan hilang dan bertukar kepada cahaya wajah ‘mendung’ atau gelap seperti orang yang sedang marah.

13. Kalau gangguan lebih berat, anda mungkin akan mengalami rasukan oleh ‘awek‘ anda tersebut.

14. Anda mungkin selalu terasa seperti ada orang mengekori anda ke mana-mana.

15. Orang lain mungkin nampak bayangan hitam atau wanita yang selalu menemani anda.

Biasanya ia boleh dilihat dari jarak jauh tapi bila dah dekat, tak ada pula ‘orangnya’.

16. Kalau anda terkena jin yang kuat cemburu, nescaya ia akan menghalang anda dari berkahwin, kerana tak mahu berkongsi kekasihnya.

17. Kalau dapat kahwin tapi jin itu belum terlepas gangguannya, mungkin rumahtangga anda selalu jadi ‘perang saudara laki bini’, anda berlaku curang, tak peduli atau tak suka mendekati isteri, cemburu atau marah tak tentu pasal dan sebagainya.

Soalnya selagi jin itu belum berpuas hati ia akan terus menghasut dan berusaha memporak porandakan rumahtangga anda, kalau boleh biar bercerai agar anda akan menjadi miliknya seekor.

18. Nafsu anda naik tak tentu masa dan tak ada sebarang sebab munasabah dan tak mustahil kalau isteri ‘berhalangan’, anda guna atau cari jalan lain termasuk cara yang tak senonoh, kecuali kalau anda seorang yang berilmu dan kuat iman.

Malah ia boleh jadi antara faktor penyebab seseorang itu melakukan keganasan seks, termasuk merogol, terutamanya kalau jin betina itu gila seks kerana ia akan dapat ikut serta.

19. Kalau dapat anak, maka tak pula mustahil antara anak-anak itu yang didatangi jin betina pada mana-mana cara seperti bapanya juga terutama bagi anak-anak lelaki.

…dan sebagainya…

Adapun cinta itu boleh jadi cinta sama cinta, cinta sama paksa, atau cinta sama tak tau, iaitu anda tak sedar menjadi pujaan jin betina.

Biasanya lelaki yang dicintai jin betina itu akan mengalami gejala gangguan pada bahagian dada dan kepala.

Wallahua’lam

SUMBER (http://imamazhari.blogspot.com/2011/10/19-tanda-lelaki-dicintai-jin-betina.html)

fordLASER
14-11-2012, 10:59 AM
secantik jin adalah seburuk2 manusia.... sendiri mau ingat la...

hani85
14-11-2012, 11:05 AM
-deleted. xde kaitan-

hani85
14-11-2012, 11:10 AM
secantik jin adalah seburuk2 manusia.... sendiri mau ingat la...

kalau orang bunian?

hani85
14-11-2012, 11:14 AM
PENGENALAN JIN ASYIK

Gangguan Jin Asyik seseorang itu bermula di peringkat kanak-kanak atau remaja lagi. Apabila Jin yang tinggal di rumah pesakit, asrama atau mana-mana tempat yang selalu dikunjungi atau dilalui pesakit, jin berkenaan sentiasa memerhatikan pesakit dalam tempoh yang lama. Dia melihat pesakit seperti mana kita melihat ikan laga dalam botol atau pun seperti menonton filem Hindustan yang mana pesakit adalah tumpuan sebagai hero/heroin filem berkenaan.

Dia mendengar pesakit menyanyi, memerhatikannya tidur, mandi, berdiri di hadapan cermin, bersolek, membuka pakaian serta memakai pakaian dan sebagainya yang akhirnya menimbulkan bibit-bibit cinta dan sayang jin berkenaan kepada pesakit. Sebab itulah pesan guruku, al Fadhli Ustaz Mohamad Mizan, buat semua muslimat, haruslah menjaga tatasusila, adab ketika mandi, berpakaian dan sebagainya. Dari satu sudut, memang anda jauh dari penglihatan orang ramai, tapi masih ada lagi ‘mereka’ di alam sana sibuk memerhatikan anda! Bahkan mereka juga mempunyai perasaan. Bayangkan andai anda(laki2) sedang melihat si perempuan dalam keadaan kurang pakaian/atau langsung tidak berpakaian, anda juga pasti akan ‘JATUH HATI!’.

Apabila pesakit semakin dewasa, pesakit seboleh mungkin dihalang dari mempunyai pasangan kekasih mahupun berkahwin. Apabila ada sesiapa yang nak meminang, jin ini berusaha keras menggagalkannya dengan menghodohkan wajah pesakit, merosakkan kereta rombongan, mempengaruhi pesakit agar menolak pinangan. Ini pernah terjadi pada pesakit yang saya berubat dahulu. Keadaan akan menjadi sedikit rumit jika ia telah lama tinggal bersama kita. Jika semua gagal, jin ini berusaha menimbulkan permusuhan antara pesakit dengan pasangannya. Adakala gangguan mula menjadi kronik setelah bertunang.

Jin Asyik ini kuat cemburu. Apabila ia sukakan seseorang sama ada lelaki atau perempuan, ia berusaha akan memilikinya. Sebaliknya, apabila ia tidak suka, ia akan menggunakan tipu helahnya bagi memporak perandakan pesakit sehingga akhirnya berpisah/bercerai.



ANTARA SINTOM-SINTOM GANGGUAN JIN ASYIK

Sebab itulah bagi mereka yang pernah terasa sintom-sintom penyakit misteri ini, antaranya adalah celah kaki anda seperti cuba dibuka orang(ini berdasarkan pengalaman saya yang lepas dalam berubat), di tindih dan terasa nikmat, kemaluan menjadi sakit seperti kepecahan dara, didatangi laki2 dalam mimpi, dan lain2 lagi. Biasanya gangguan jin asyik berlaku pada perempuan. Untuk dimudahkan, samalah seperti dunia kita, si laki-laki mengorat si perempuan. Begitu jugalah alam jin di sana. Bahkan mereka lebih suka untuk bersama manusia berbanding spesis jin sendiri.

Jin Asyik juga boleh berasal dari Jin Saka mahupun Jin Sihir yang telah bertapak lama pada pesakit.



BAHANA JIN ASYIK

Saya pernah bersama al Fadhli Ust pergi berubat salah seorang pesakit(perempuan) yang telah berkahwin kira-kira dalam 2tahun setengah dan mempunyai seorang anak kecil. Apa yang dikesali, pesakit seolah2 sudah dikuasai pemikirannya oleh jin asyik. Tidak mahu berubat. Minta cerai daripada suami kalu tidak, akan bunuh anak sendiri! Ketika saya pergi berubat, pesakit perempuan tiada di rumah. Oleh sebab itu, kami cuba ikhtiar buat sang suami ini. Kerana dia juga diganggu untuk menjadi mudah marah, dan melakukan perbuatan yang tidak sepatutnya seperti memukul isteri. Inilah bahana gngguan jin asyik. Mereka akan merosakkan hubungan antara suami isteri dan akan menjerumus kepada penceraian. Si lelaki jika tidak cukup kuat bersabar, iman mudah goyah, maka pastilah akan di akhiri dengan penceraian pada akhirnya. Apa tidaknya, tengah2 malam ketika tidur, jin asyik mari bersetubuh dengan isterinya dalam bentuk manusia(laki2). Bukan sekali, tapi berulang kali!



IKHTIAR PERUBATAN ISLAM

Bagi mereka yang sakit, maka saya nasihatkan untuk mendapatkan rawatan secepat mungkin secara berperingkat sehingga anda benar-benar sembuh. Carilah pengamal-pengamal perubatan Islam di Malaysia ini, ramai! Jangan ikhtiar dengan bomoh dan sebagainya, yang mensyirikkan Allah taala. Waspadalah dalam mencari perawat. Untuk sebarang pertanyaan mengenainya, bolehlah hubungi saya. InsyAllah.. saya akan menjawab seadanya mengikut kemampuan saya. Bagi mereka yang telah pernah berubat, dapatkan rawatan susulan dari masa ke masa. Paling kurang 3bulan sekali. Untuk periksa kesihatan anda berada di tahap yang maksimum.(tiada gangguan)



Wallahualam.

SUMBER (http://www.ustazarif.net/gangguan-oleh-jin-asyikcinta/)

irfan
14-11-2012, 11:15 AM
pak lang aku pernah nak nikah ngan bunian..

pak lang aku punya la henson. dimple dua belah pipi kalau marah pon muka cam senyum. muka sentiasa senyum..pemurah.. orang nya cam lurus bendul sikit..nenek aku x kasi nikah..dia frust..umur 40 baru dia menikah ngan mak lang aku..huhu

kalau tanya aku...aku x percaya ..mengarut je..semua dalam minda dia je..

hani85
14-11-2012, 11:20 AM
pak lang aku pernah nak nikah ngan bunian..

pak lang aku punya la henson. dimple dua belah pipi kalau marah pon muka cam senyum. muka sentiasa senyum..pemurah.. orang nya cam lurus bendul sikit..nenek aku x kasi nikah..dia frust..umur 40 baru dia menikah ngan mak lang aku..huhu

kalau tanya aku...aku x percaya ..mengarut je..semua dalam minda dia je..

jadi ko nak cakap pak lang ko halusinasi la :))
biasa jin suka orang baik, lurus. xtau kenapa.

d-10
14-11-2012, 11:26 AM
pengalaman jin asyik xpnh..
pengalaman ditumpangi nenek tua penah..

kalamsiber
14-11-2012, 11:29 AM
isk rajin lak cik hani kopipes, den lak malaih nak baco

Jeb
14-11-2012, 11:43 AM
peh kalau aku kena mcm tu aku pun lari.cewahhh.eehehhee

Jeb
14-11-2012, 11:43 AM
pengalaman jin asyik xpnh..
pengalaman ditumpangi nenek tua penah..

apa kata ang ceritakan.bagus buat bacaan tu.:D

azimkeen
14-11-2012, 01:48 PM
member aku pun ada gak kes yang mana jin betina minat kat dia....dari sekolah sampai sekarang asyik kena rogol ja dengan jin 2...kalau kat hostel time sekolah agama, kalau pagi2x nampak dia x tido kat tilam dia, dah tau la dia kena rogol ngan jin 2....sampai satu tahap, kalau dia tido, dia dengar macam orang2x lari dari koridor...dia pasrah la untuk kena rogol n tindih....Last skali, dia boleh nampak benda yang dok asyik tindih dia dari kecil 2 masa dia pindah kolej kediaman baru kat UIA....... kalau dengar cerita ni, macam lawak pun ada..tpi benda ni realiti yang berlaku kat member aku sampai skrg

Sengkuang13
14-11-2012, 01:55 PM
aku kalau kena tindih..bila bangun je mesti buka lampu..baru xkena tindih..yang paling gerun pernah aku alami..aku tak pasti tapi aku dapt rasakan cam naga..bayangkan bila binatang tue mendengus depan muka korunk..nak takbir berat sahja badan ngan mulut..tp bila dh boleh..aku akan buka lampu pastu baru leh tdo ngan tenang..pendek kata..kalau mak aku tngok bilik aku terang..dia tahu la tue..aku kena kacau..hehe..tp aku pernah terjadi..dimana semasa mimpi aku leh sedar yang aku bermimpi..aku layan mimpi tue..memang best....

marlen
14-11-2012, 02:24 PM
sbb tu pmpn nak tdo jgn seksi2 sgt..tkt ada yg bkn manusia tersuka..

kalau dah kawin tu lain cerita la huhu

MugenMTX5
14-11-2012, 02:28 PM
baca siang siang pun seram...huu

fms
14-11-2012, 02:49 PM
member aku pun ada gak kes yang mana jin betina minat kat dia....dari sekolah sampai sekarang asyik kena rogol ja dengan jin 2...kalau kat hostel time sekolah agama, kalau pagi2x nampak dia x tido kat tilam dia, dah tau la dia kena rogol ngan jin 2....sampai satu tahap, kalau dia tido, dia dengar macam orang2x lari dari koridor...dia pasrah la untuk kena rogol n tindih....Last skali, dia boleh nampak benda yang dok asyik tindih dia dari kecil 2 masa dia pindah kolej kediaman baru kat UIA....... kalau dengar cerita ni, macam lawak pun ada..tpi benda ni realiti yang berlaku kat member aku sampai skrg

kawan ko tu dah kawin ke blom??
aku rasa ade jin asyik yg ikut aku dari kecik lagi..
sampai skang susah nak dpt jodoh..itu dari segi sihir..
dari segi fizikal pon ade..dari manusia..

hafizan78
14-11-2012, 02:55 PM
habis gak aku baca... seram gak...

Putu Piring
14-11-2012, 02:55 PM
seram nihhh!!
jp lagi den baco hehe

Jeb
14-11-2012, 03:01 PM
member aku pun ada gak kes yang mana jin betina minat kat dia....dari sekolah sampai sekarang asyik kena rogol ja dengan jin 2...kalau kat hostel time sekolah agama, kalau pagi2x nampak dia x tido kat tilam dia, dah tau la dia kena rogol ngan jin 2....sampai satu tahap, kalau dia tido, dia dengar macam orang2x lari dari koridor...dia pasrah la untuk kena rogol n tindih....Last skali, dia boleh nampak benda yang dok asyik tindih dia dari kecil 2 masa dia pindah kolej kediaman baru kat UIA....... kalau dengar cerita ni, macam lawak pun ada..tpi benda ni realiti yang berlaku kat member aku sampai skrg

kalau nmpak muka cun takpela jugak.ni kalau muka setan mampusss.ngeri siot denga kena rogol ngan antu

silibug
14-11-2012, 03:25 PM
pak lang aku pernah nak nikah ngan bunian..

pak lang aku punya la henson. dimple dua belah pipi kalau marah pon muka cam senyum. muka sentiasa senyum..pemurah.. orang nya cam lurus bendul sikit..nenek aku x kasi nikah..dia frust..umur 40 baru dia menikah ngan mak lang aku..huhu

kalau tanya aku...aku x percaya ..mengarut je..semua dalam minda dia je..

last2 ngan mak lang ko jugak dia nikah yer...
mmg nk nikah dgn org yg dekat2 je ek.. hu2..

gsx_srad
14-11-2012, 03:43 PM
last2 ngan mak lang ko jugak dia nikah yer...
mmg nk nikah dgn org yg dekat2 je ek.. hu2..

aku penin ngan statement ko...
cam nak gelak pun ada.

anakemak
14-11-2012, 04:39 PM
pedih2 mata aku baca,abis jugak

honey_sapphire
14-11-2012, 04:48 PM
best la citer ni. mmg seram dlm lawak2 tu... tergelak2 gak bace sorang2 ni

mintak dijauhkanlahh dr jin asyik ke jin ape ke. x rela you ~~~

honey_sapphire
14-11-2012, 04:50 PM
pengalaman jin asyik xpnh..
pengalaman ditumpangi nenek tua penah..

cite la.. cite laa :D

hani85
14-11-2012, 05:45 PM
member aku pun ada gak kes yang mana jin betina minat kat dia....dari sekolah sampai sekarang asyik kena rogol ja dengan jin 2...kalau kat hostel time sekolah agama, kalau pagi2x nampak dia x tido kat tilam dia, dah tau la dia kena rogol ngan jin 2....sampai satu tahap, kalau dia tido, dia dengar macam orang2x lari dari koridor...dia pasrah la untuk kena rogol n tindih....Last skali, dia boleh nampak benda yang dok asyik tindih dia dari kecil 2 masa dia pindah kolej kediaman baru kat UIA....... kalau dengar cerita ni, macam lawak pun ada..tpi benda ni realiti yang berlaku kat member aku sampai skrg

laki tu mesti baik2 orang nya.

hani85
14-11-2012, 05:50 PM
aku kalau kena tindih..bila bangun je mesti buka lampu..baru xkena tindih..yang paling gerun pernah aku alami..aku tak pasti tapi aku dapt rasakan cam naga..bayangkan bila binatang tue mendengus depan muka korunk..nak takbir berat sahja badan ngan mulut..tp bila dh boleh..aku akan buka lampu pastu baru leh tdo ngan tenang..pendek kata..kalau mak aku tngok bilik aku terang..dia tahu la tue..aku kena kacau..hehe..tp aku pernah terjadi..dimana semasa mimpi aku leh sedar yang aku bermimpi..aku layan mimpi tue..memang best....

aku rasa kena tindih ni da masuk kategori lain. ni lebih kepada gangguan, bukan jin minat. aku pun selalu kena tindih jugak. tp xsure benda ni sebab aku sendiri yang penakut(or tindih tu adalah sleep paralyses, terhasil bila kita letih, kurang tido etc) ataupun memang sebab gangguan. cuma yang aku perasan bila aku tido sorang2 (rumet aku or adek beradek aku xde) mula lah aku kena. hampir setiap kali bila dorang xde aku kena.

tindih kalau jin minat, biasanya tindih tu kita rasa nikmat. mcm orang "bersama" kot.

hani85
14-11-2012, 05:51 PM
kalau nmpak muka cun takpela jugak.ni kalau muka setan mampusss.ngeri siot denga kena rogol ngan antu

bukan biasa nya dorang menjelma jadi lawa ke

azrulazman
14-11-2012, 05:57 PM
Panjg sagt la...

shon_fairlady350z
14-11-2012, 07:02 PM
aku penin ngan statement ko...
cam nak gelak pun ada.

haha....layankan je..
dh nama pon pak lang..bini die mesti la mak lang..:eek::eek:

hani85
14-11-2012, 07:28 PM
dalam forum cari dia cerita berperingkat2. yang ni aku tepek sekaligus memang ramai malas nak baca.


kalau nak bagi tajuk gempak sket aku akan buat title macam ni;
"Cinta jin yang bertepuk sebelah tangan".
tapi sebab thread ni adalah untuk kongsi cerita, maka aku buat tajuk mcmni :)

hani85
14-11-2012, 07:28 PM
rugi woo xbaca. cerita hantu ni lain dr lain. korang memang xpenah dengar punya lah :D

viper207
14-11-2012, 07:35 PM
aku baca separuh First Episode then scroll2 bawah......... @-)@-)@-)

RuthlessFairy
14-11-2012, 08:11 PM
hurmm.....

pkl 10, orang atas opis dia pun stay back termasuk ustad....

RuthlessFairy
14-11-2012, 08:16 PM
rugi woo xbaca. cerita hantu ni lain dr lain. korang memang xpenah dengar punya lah :D

opis aku dulu pun ada hantu....


kawan aku stay back sorang sbb esoknye dia kene hanta drawing kat client utk sign.
so dia perlu print semua drawing malam tu jugak...

pukul 11 malam dia masih buat drawing.dalam pukul 2 lebih tu keje dia dah siap andtinggal print je. dia kuar gi makan kat mamak block sebelah tanpa print dulu sbb dia nak final check.

pastu lepas makan, dia masuk opis...
tibe2 dia tgk kat atas meja drawing dah siap print dan dah susun ikut nombo.

dia terus amek kunci and balik.
esok pagi, drawing tu masih ada..
nak taknak, dia hantalah drawing tu kat client sambil berterimakasih kat hantu sbb printkan drawing.

hani85
14-11-2012, 08:32 PM
opis aku dulu pun ada hantu....


kawan aku stay back sorang sbb esoknye dia kene hanta drawing kat client utk sign.
so dia perlu print semua drawing malam tu jugak...

pukul 11 malam dia masih buat drawing.dalam pukul 2 lebih tu keje dia dah siap andtinggal print je. dia kuar gi makan kat mamak block sebelah tanpa print dulu sbb dia nak final check.

pastu lepas makan, dia masuk opis...
tibe2 dia tgk kat atas meja drawing dah siap print dan dah susun ikut nombo.

dia terus amek kunci and balik.
esok pagi, drawing tu masih ada..
nak taknak, dia hantalah drawing tu kat client sambil berterimakasih kat hantu sbb printkan drawing.

kawan ko tu pun ade jin minat kot.
mcm dalam citer ni jin tu minat kat mamat ni. mamat tu cakap teringin nak minum air milo, tu yang dia buatkan air milo tuk mamat ni...

mamat tu haram lah nak minum sebab hantu yang buatkan. lagipun ntah apa la benda yang dia isi dlm milo tu.

best jugak kalau kita seru mcmni, "adoi sapala nak siapkan drawing ni. dateline da dekat." tup2 esok2 dah siap semua drawing. hantu tu mcm "tinggg!" dengan tongkat ajaib, siap semua drawing. :))

gsx_srad
14-11-2012, 08:35 PM
rugi woo xbaca. cerita hantu ni lain dr lain. korang memang xpenah dengar punya lah :D

hantu milo tul la ko ni...
dok pomot baik punya...:D

iwak
14-11-2012, 08:35 PM
best jgak cmni. bole oder air

hani85
14-11-2012, 08:35 PM
kalau jin ni minat kat manusia pastu bagi kesenangan kat manusia tu tanpa meminta apa2 (aku xkesah aku xdpt ko asalkan ko hepi, aku pun bahagia), bestnya :))

tapi mostly kalau dia da minat dia akan porak peranda kan hidup orang yang dia minat tu. sampai dengan pasangan pun dia kacau.

hani85
14-11-2012, 08:37 PM
hantu milo tul la ko ni...
dok pomot baik punya...:D

best wooo.
sebab jarang kita dengar. yang slalu dengar citer kena rasuk la nampak pontianak la benda lah. ni pelik sket.

only1
14-11-2012, 08:47 PM
Panjang rupanya citer.. tak jd nak baca.. sinopsis please. hehe

only1
14-11-2012, 08:51 PM
kalau jin ni minat kat manusia pastu bagi kesenangan kat manusia tu tanpa meminta apa2 (aku xkesah aku xdpt ko asalkan ko hepi, aku pun bahagia), bestnya :))

tapi mostly kalau dia da minat dia akan porak peranda kan hidup orang yang dia minat tu. sampai dengan pasangan pun dia kacau.

Klu jin buat baik mesti ada makna tue.. Jd jgn sekali2 la terima ape2 tawaran, walaupun pada awalNya menguntungkan...
Jin nie akan tarik manusia secara halus, matlamatnya utk kita mensyirikan Allah.. Nak buat manusia bergantung jin tersebut..

hani85
14-11-2012, 08:56 PM
Klu jin buat baik mesti ada makna tue.. Jd jgn sekali2 la terima ape2 tawaran, walaupun pada awalNya menguntungkan...
Jin nie akan tarik manusia secara halus, matlamatnya utk kita mensyirikan Allah.. Nak buat manusia bergantung jin tersebut..

dan kalau dia minat kat seseorang manusia tu, dia akan jadi obses yang sesangat sampai sanggup menggoda dengan apa cara. mcm yang dalam cerita ni, mamat ni kena dengan jin tu sampai jin tu sanggup rasuk pmpuan cantik (kawan ofis mamat ni) dengan bertelanjang semua untuk ehem2.

ade certain case sampai mereka buat hubungan dengan manusia sehingga ada anak. kdg2 manusia ni xrela pun. seram.

rayz
14-11-2012, 08:56 PM
pernah gak datang ofis sbb keja xsiap.

dia main pintu jer.

aku cakap..

"jangan kaco aku bahlol, pi kacau org kaya sbb depa kaya nanti masuk syorga dengan best"















pastu ok xda apa....

RuthlessFairy
14-11-2012, 08:57 PM
kawan ko tu pun ade jin minat kot.
mcm dalam citer ni jin tu minat kat mamat ni. mamat tu cakap teringin nak minum air milo, tu yang dia buatkan air milo tuk mamat ni...

mamat tu haram lah nak minum sebab hantu yang buatkan. lagipun ntah apa la benda yang dia isi dlm milo tu.

best jugak kalau kita seru mcmni, "adoi sapala nak siapkan drawing ni. dateline da dekat." tup2 esok2 dah siap semua drawing. hantu tu mcm "tinggg!" dengan tongkat ajaib, siap semua drawing. :))

kan?

geng ngan hantu pastu suruh hantu print kan je drawing tu.

kitorang mmg tak percaya memula2..

tapi kitorang percaya sbb dia print sekejap je.
masa aku dtg pagi tu tgk dah siap.

sekeping amek masa 5 minit. (saiz A0)..

kau bayang la satu saet ada 17 keping,
print 11 set.

kalau bukan hantu, mmg takkan siap print pagi.

selalu dalam petang baru siap print.

Jeb
14-11-2012, 08:58 PM
ade lagi tak citer mcm ni?asyik pulak aku baca.:))

syarif
14-11-2012, 09:01 PM
magik jugak hantu tu bleh cpatkan proses print.
menyeramkan tapi membantu..ahaks.

only1
14-11-2012, 09:05 PM
dan kalau dia minat kat seseorang manusia tu, dia akan jadi obses yang sesangat sampai sanggup menggoda dengan apa cara. mcm yang dalam cerita ni, mamat ni kena dengan jin tu sampai jin tu sanggup rasuk pmpuan cantik (kawan ofis mamat ni) dengan bertelanjang semua untuk ehem2.

ade certain case sampai mereka buat hubungan dengan manusia sehingga ada anak. kdg2 manusia ni xrela pun. seram.

Klu yg buat hubungan degn manusia tue tak yah tunggu jin minat.. Klu suami isteri berhubungan tanpa dimulakan dgn doa pun akan diturut sertai oleh JIN.

vyner
14-11-2012, 09:09 PM
dua bulan lalu ,
aq asyik2 kena kcau masa tido .. :(

only1
14-11-2012, 09:09 PM
ade lagi tak citer mcm ni?asyik pulak aku baca.:))

Syok sgt ker smpi asyik jdnya tue.. Aku nk baca panjang la pulak..

agustine
14-11-2012, 09:10 PM
hari lalu ada saya tertidur kat rumah seorang je pukul 11 malam ada mahluk lain pegang mulut saya, krana senyap oranmg ramai balik kampung krana ied adha, jadi senyap je, rasa saya itu jin la.

shamil91
14-11-2012, 09:50 PM
fuh giler seram aku baca.. dah la duk sorang2 je ni.. part nora men kejar2 pon aku baca x bernafsu.. seram punya pasal

sambal potai
14-11-2012, 09:57 PM
cito no leh masuk thread lipas_penin ni:D best pulak baco mcm buku cito:D

zuzu93
14-11-2012, 10:06 PM
Japgi nk tido mula lah aku teringat cter ni...

Teruja sgt nk baca td :((:((:((:((

gsx_srad
14-11-2012, 10:18 PM
Japgi nk tido mula lah aku teringat cter ni...

Teruja sgt nk baca td :((:((:((:((

abeh la ko...
dia kcau lam mimpi satgi...
jgn smpai terbogel dah la.

d_conan
14-11-2012, 11:03 PM
Hanya Allah yg berkuasa..

gerres
14-11-2012, 11:36 PM
best gak die kena kejar dengan hantu tu..bukan senang nak dapat..klo orang lain xtau la haha

Jeb
14-11-2012, 11:41 PM
Japgi nk tido mula lah aku teringat cter ni...

Teruja sgt nk baca td :((:((:((:((

dah tau penakut p baca buat apa ~X(

ikhmal_ok
14-11-2012, 11:51 PM
jin pompuan ni akan masuk jumpa dalam mimpi kita. mengekori kita kesana kemari, kadang2 ajak bersetubuh pun ada jugak. bila dia rajin menempel kat badan kita, kita akan rasa tak sihat, macam nak demam dan badan lemah.

salah satu kaedah nak mengusir dia baca surah al jin sampai ayat petir/kilat tu (1-9), baca ayat kursi dan baca aphasibtum (al mukminum 115-118).

TT
14-11-2012, 11:54 PM
jin pompuan ni akan masuk jumpa dalam mimpi kita. mengekori kita kesana kemari, kadang2 ajak bersetubuh pun ada jugak. bila dia rajin menempel kat badan kita, kita akan rasa tak sihat, macam nak demam dan badan lemah.

salah satu kaedah nak mengusir dia baca surah al jin sampai ayat petir/kilat tu (1-9), baca ayat kursi dan baca aphasibtum (al mukminum 115-118).
:p hantar sekor mlm ni bole tak :))

ikhmal_ok
15-11-2012, 12:01 AM
:p hantar sekor mlm ni bole tak :))

jangan dimintak2 makhluk halus tu beb. depa ni akan menyusahkan ko.

azimkeen
15-11-2012, 01:12 AM
laki tu mesti baik2 orang nya.

Aah, member aku ni memang budak bek pun...Anak Tok Imam, datuk dia plak kira ulama la pasal ada buka pondok kat blah area alor setar 2.... dia cerita la, dia first nmpak muka benda 2 memang ngeri gila....tpi dia cool ja pasal selalu dia kena sejak dari kecil lagi...macam2x dah berubat

northbioasli
15-11-2012, 01:14 AM
sambungan...



Credit: SINI. (http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=683653&extra=page%3D1&page=1)

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

azimkeen
15-11-2012, 01:16 AM
delete- x penting pun

azimkeen
15-11-2012, 01:17 AM
kawan ko tu dah kawin ke blom??
aku rasa ade jin asyik yg ikut aku dari kecik lagi..
sampai skang susah nak dpt jodoh..itu dari segi sihir..
dari segi fizikal pon ade..dari manusia..

member aku x kahwin lagi..kalau kahwin n kena rogol 2, aku rasa kena rogol dengan bini dia la...hahahaha..:eek::eek::eek:
Nak kata hensem member aku ni boleh la nampak seiras macam Bruno Mars...kalau ada awek 2, mesti sekerat jalan ja kapel.......

airaura88
15-11-2012, 01:31 AM
tipu la..cm kaki sembang je ko ni..huhu

aku bukan saja2 nak reka cerita bro...ni pengalaman aku, kalo ko tak percaya ko abaikan je cerita aku k...aku dulu mmg susah nak percaya mende2 tahyul mcm ni, tapi bila kena pada diri sendiri baru aku percaya :):)

airaura88
15-11-2012, 01:56 AM
citerkan pengalaman anda kat thread baru bro,,

aku sedia nak subscribe :D

aku ni tak pandai mengaranglah bro....ayat tunggang langgang nanti :D:D

pagiygglpkinisdhtrg
15-11-2012, 04:45 PM
dulu pernah kena....mula2 muka lawa.....aku romen ter=tiba muka huduh..gigi taring rapat2 sepanjang gigi....belah bawah & aas...mak aih

tetiba ada sekor lagi tapi jin laki beso bekap jin betina dari diromen.....marah gila dia.....pakwa jin betina tu kot :eek::eek::eek:

NahnuFrX
15-11-2012, 06:44 PM
sambungan...



Credit: SINI. (http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=683653&extra=page%3D1&page=1)

best la cara penulisan dan penyampaian....:D

hafizan78
15-11-2012, 09:25 PM
ada sambungan lagi ker?

hani85
15-11-2012, 10:10 PM
best la cara penulisan dan penyampaian....:D

memang best pun. kalau xbest den x post kat sini :D
aku ni susah sket nak hadap cerita2 hantu. but this one different. mungkin cara penyampaian dia best, n cerita tu pun best.

hani85
15-11-2012, 10:12 PM
dulu pernah kena....mula2 muka lawa.....aku romen ter=tiba muka huduh..gigi taring rapat2 sepanjang gigi....belah bawah & aas...mak aih

tetiba ada sekor lagi tapi jin laki beso bekap jin betina dari diromen.....marah gila dia.....pakwa jin betina tu kot :eek::eek::eek:

uishh hang ni xpadan2.
iman xkuat ni. mudah tergoda :))

tapi xjadi apa2 ke lepas romen tu? dia x ikat ko? maksud nya dia "jaga" ko.

hani85
15-11-2012, 10:13 PM
Xde lagi ke orang2 yang pernah digoda jin ni? share lah :D

fms
15-11-2012, 10:42 PM
member aku x kahwin lagi..kalau kahwin n kena rogol 2, aku rasa kena rogol dengan bini dia la...hahahaha..:eek::eek::eek:
Nak kata hensem member aku ni boleh la nampak seiras macam Bruno Mars...kalau ada awek 2, mesti sekerat jalan ja kapel.......

huhu..sama laa mcm aku..
parah gak kes ni..

aku klu ngan perempuan bukan aku minat, ok jerr..
tapi yg minat, hancuss..ade je masalah..

bowthugz69
15-11-2012, 10:45 PM
dulu pernah kena....mula2 muka lawa.....aku romen ter=tiba muka huduh..gigi taring rapat2 sepanjang gigi....belah bawah & aas...mak aih

tetiba ada sekor lagi tapi jin laki beso bekap jin betina dari diromen.....marah gila dia.....pakwa jin betina tu kot :eek::eek::eek:

dah mcm cite antu indon dh aku baca cite ko ni bro... :))

bowthugz69
15-11-2012, 10:46 PM
hari lalu ada saya tertidur kat rumah seorang je pukul 11 malam ada mahluk lain pegang mulut saya, krana senyap oranmg ramai balik kampung krana ied adha, jadi senyap je, rasa saya itu jin la.

apa bnda kau mo crita ni bh... nda fhm aku.... :D

aqem
15-11-2012, 11:17 PM
fuhh. semangat aku bce. seronok aku bce citer camni. heheheh. so kalau sape2 de citer mcm ni lg bole la post kt sini yea.. :)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock

S.Y.E.D
16-11-2012, 12:24 AM
besss bess partt Nora pandang2 jeling2.. gagggaaga

aca176
16-11-2012, 12:27 AM
ade ke nama manusia biasa yg xpernah digida jin? cuma nampak ngn xnampak je kan...ke guana tt

mohamad hafiz
16-11-2012, 12:30 AM
Menakutkan..

cilox
16-11-2012, 01:08 AM
terpancut inzal keseraman baca kisah seram ni

mohamedhidayat
16-11-2012, 02:19 AM
Deleted...18pl

spellbinder
16-11-2012, 02:26 AM
Ada sangat la...tapi tak ramai yang sudi share sebab anggap ni sebagai masalah atau hal peribadi...

Pengalaman saya sendiri, sudah hampir 30x dipinang jin perempuan. Alhamdulillah, kebanyakannya Islam dan minta izin daripada wife saya untuk bermadu. Selalunya wife akan bagi 'lampu hijau' untuk dia proceed...

Bila sampai kat saya, saya jawab; "Memang menarik, tapi masalahnya idola saya tak kahwin dengan jin...camner saya nak terima pinangan awak?"

Bila mereka tawarkan harta kekayaan, tampuk kuasa dan pelbagai kesenangan, saya jawab; "Jika awak benar-benar Islam, pasti awak baca 17x sehari pengakuan ini '(kepada Engkau sahajalah kami menyembah, dan kepada Engkau sahajalah kami mohon pertolongan)'...

Antara jin yang pernah mencuba nasib ialah Ratu Saudah dari Turki, puteri raja jin dari negara China dan beberapa bunian biasa di Malaysia...

Bila bangun pagi, saya akan tanya wife; "Ada tak sebelum ni sekian-sekian jin jumpa Ayang minta izin nak kahwin dengan Abang?"

Wife kata; "Ada Bang...saya izinkan sebab mereka semua jin shalihah (solehah), cantik, berakhlak mulia, ilmu agama tinggi bla...bla..."

Saya akan senyum dan cakap; "Ayang memang isteri yang baik, Abang dah setelkan dia dengan baik, lain kali jangan buat lagi"

Tapi isteri saya tak kisah, dia buat juga...bayangkan la, sampai hampir 30x hal ni berulang sepanjang usia perkahwinan kami!


mak oi...terkedu aku baca statement ni...kalau anak dara yg datang minta izin dari isteri saudara agak2 dia bagi green light tak?:D

mohamedhidayat
16-11-2012, 02:29 AM
Deleted...18pl

fazu
16-11-2012, 02:54 AM
nice sharing tt...

Fx_L
16-11-2012, 05:50 AM
cuba bagi kebolehan jin dan syaitan dalam kes ni?

jin = hantu
setan = setan lh..

eekeke,,

dalam kes ni jin tu merasuk dalam badan Nora si membuat Milo,,dan Jin tu dpt transform jadi Nora,,
kebolehan setan dalam kes ni xder kot,,sebab cuak punya pasal,,hahahaha,

xpasti la,,yg pasti,,jin mudah nak menyamar jadi something/someone..mcm ular masuk rumah ,,tu kemungkinan jin or memang ular..sebab tu jarang tengok orang3 tua bunuh ular masok rumah,,diorang suruh halau je,,


kalo setan ni,,tugas dia menghasut anak2 adam,,,yer la anak ibliskan,,ikot kata bapak,,


tu yg den tau la,,,salah tolong betolkan, :)cgrock:)cgrock

Fx_L
16-11-2012, 06:00 AM
Kat bawah ni tanda2 gangguann jin yang meminati manusia, atau disebut juga sebagai jin asyik:

Ada beberapa tanda atau simtom menunjukkan seseorang lelaki itu dicintai oleh Jin betina atau disebut oleh perawat Islam sebagai jin asyik. Mari kita bersama-sama mendapatkan kefahaman tentang perkara ini.


1. Anda akan mempunyai sikap seperti seorang wanita seperti sangat kuat emosi seperti pemarah, kuat merajuk, sangat pemalu, mudah panik atau gelabah, putus asa dan sebagainya.

2. Anda sangat suka menyendiri, sangat tak selesa berada di khlayak ramai, apalagi kalau menjadi tumpuan ramai dan anda mungkin dapat perhatikan sekurang-kurang jari anda akan menggeletar atau mungkin diri anda sepenuhnya panik dan menggeletar.

3. Anda suka melamun dan berkhayal membayangkan perkara-perkara romantik contohnya berasamara atau ‘berkasih-kasihan’ dengan wanita (siapa saja wanitanya samada sesorang yang anda kenal, pernah lihat atau anda cipta sendiri orangnya)

3. Anda suka bersendirian berjalan malam.

4. Anda suka duduk melamun dan melayan perasan dibawah cahaya bulan purnama.

5. Anda sering merasa gembira, sedih, sayu, atau rindu, pada seseorang yang anda sendiri tak tahu pada siapa.

Nota

Semua faktor di atas boleh jadi sederhana atau sangat kuat menguasai diri anda bergantung kepada sejauh mana angin bisa atau malah jin itu sendiri masuk ke dalam jasad anda, terutamanya pada bahagian kepala.

Begitu juga ia bergantung kepada kekuatan dan perangai jin betina itu sendiri, di mana kalau ianya sering datang menziarahi atau mengikut anda ke mana saja anda pergi, maka kesan gangguan itu akan anda rasa pada banyak masa, tak kira siang atau malam.

6. Anda mudah jatuh hati atau jatuh cinta pada mana-mana wanita, samada yang dah lama atau baru anda kenal malah mungkin yang anda nampak di tengah jalan sekali nampak saja anda akan ingat atau terbayang-bayang orangnya dengan perasaan yang penuh rasa rindu dan cinta.

7. Anda mungkin selalu didatangi perempuan yang anda kenal atau tidak, perempuan yang sama atau berganti-ganti pada masa mula terlelap atau ditengah malam dalam keadaan antara tidur dan jaga.

Kemudian apa saja boleh jadi, mungkin sekadar datang, atau berasmara dengan anda, atau lebih…

8. Anda mungkin sering bermimpi didatangi dan berasmara dengan perempuan.

Dan kalau anda sampai melakukan hubungan jenis dengannya maka ia sangat bahaya, kerana mimpi pada anda, tapi alam nyata baginya ia mungkin ketagih atau menjadi sangat sayang, dan akan terus menjaga anda dengan ketat.

Malah ia akan menjadi lebih berat, bila anda ada anak dengannya di alam jin itu, anda mungkin nampak anak itu dalam mimpi anda, Wallahua’lam.

(Risikonya kalau cuba dipisahkan anda mungkin akan menghampiri, atau jadi gila, atau mungkin melakukan sesuatu yang di luar dugaan dari sebab tekanan angin bisa atau dirasuk oleh perasaan jin itu sendiri.)

9. Pada gangguan yang lebih teruk, jin itu menjelma di hadapan anda seperti manusia, maka anda rasa berhubungan dengannya itu adalah di alam nyata.

Biasanya pada tahap gangguan kuat peringkat ini, sesorang itu sentiasa menyendiri atau mengasingkan diri agar sentiasa dapat bersama dengan ‘kekasihnya’ itu dan selalu bercakap sendirian sedangkan pada pandangannya ada temannya.

Ia terutamanya kalau jin itu adalah jin hutan dan seseorang itu sentiasa berada pada tempat yang tiada manusia seperti dalam hutan atau rumah-rumah terpencil dan sebagainya.

10. Anda mungkin bangun pagi dan terasa seperti ada orang menemani anda tidur semalamnya dan anda mungkin merasakan orang itu seorang perempuan.

11. Anda mungkin bangun pagi dan merasa ada melakukan hubungan badan semalamnya, walaupun anda mungkin tidur seorang diri.

12. Mungkin pada wajah anda ada cahaya lembut, iaitu suatu aura dari makhluk halus itu dan mungkin menjadi pelembut hati orang yang memandang anda, seperti mereka itu sedang memandang seorang wanita cantik yang penuh kelembutan.

Kecuali kalau jin itu marah, atau tak puas hati dengan anda terutama kalau amalan pendinding anda mula memberi kesan kepadanya, maka cahaya lembut itu akan hilang dan bertukar kepada cahaya wajah ‘mendung’ atau gelap seperti orang yang sedang marah.

13. Kalau gangguan lebih berat, anda mungkin akan mengalami rasukan oleh ‘awek‘ anda tersebut.

14. Anda mungkin selalu terasa seperti ada orang mengekori anda ke mana-mana.

15. Orang lain mungkin nampak bayangan hitam atau wanita yang selalu menemani anda.

Biasanya ia boleh dilihat dari jarak jauh tapi bila dah dekat, tak ada pula ‘orangnya’.

16. Kalau anda terkena jin yang kuat cemburu, nescaya ia akan menghalang anda dari berkahwin, kerana tak mahu berkongsi kekasihnya.

17. Kalau dapat kahwin tapi jin itu belum terlepas gangguannya, mungkin rumahtangga anda selalu jadi ‘perang saudara laki bini’, anda berlaku curang, tak peduli atau tak suka mendekati isteri, cemburu atau marah tak tentu pasal dan sebagainya.

Soalnya selagi jin itu belum berpuas hati ia akan terus menghasut dan berusaha memporak porandakan rumahtangga anda, kalau boleh biar bercerai agar anda akan menjadi miliknya seekor.

18. Nafsu anda naik tak tentu masa dan tak ada sebarang sebab munasabah dan tak mustahil kalau isteri ‘berhalangan’, anda guna atau cari jalan lain termasuk cara yang tak senonoh, kecuali kalau anda seorang yang berilmu dan kuat iman.

Malah ia boleh jadi antara faktor penyebab seseorang itu melakukan keganasan seks, termasuk merogol, terutamanya kalau jin betina itu gila seks kerana ia akan dapat ikut serta.

19. Kalau dapat anak, maka tak pula mustahil antara anak-anak itu yang didatangi jin betina pada mana-mana cara seperti bapanya juga terutama bagi anak-anak lelaki.

…dan sebagainya…

Adapun cinta itu boleh jadi cinta sama cinta, cinta sama paksa, atau cinta sama tak tau, iaitu anda tak sedar menjadi pujaan jin betina.

Biasanya lelaki yang dicintai jin betina itu akan mengalami gejala gangguan pada bahagian dada dan kepala.

Wallahua’lam

SUMBER (http://imamazhari.blogspot.com/2011/10/19-tanda-lelaki-dicintai-jin-betina.html)

yang ni aku pernah kena ni,,memang macam2 je pompuan dengan aku kapel...siap pernah bersanding :o:o:o seram aku,,,

tp kalo mimpi berasmara tu biasa la kan,,matured kata org :">:"> xder kaitan kot,,,


mainan je,,arap2 la #:-S#:-S

Fx_L
16-11-2012, 06:04 AM
secantik jin adalah seburuk2 manusia.... sendiri mau ingat la...

sejahat2 jin adalah sebaik2 manusia,,kalo part cantik xtau lla

aca176
16-11-2012, 09:03 PM
sejahat2 jin adalah sebaik2 manusia,,kalo part cantik xtau lla

serupa...kalau ade yg nampak puak2 ni cantik itu petanda lemah rohani :D

Zolloman
16-11-2012, 09:18 PM
aku ada pernah jumpa jin tp kat tv la...( jin samsudin ):))

mohamedhidayat
16-11-2012, 09:49 PM
Deleted...18pl

hani85
16-11-2012, 09:54 PM
yang ni aku pernah kena ni,,memang macam2 je pompuan dengan aku kapel...siap pernah bersanding :o:o:o seram aku,,,

tp kalo mimpi berasmara tu biasa la kan,,matured kata org :">:"> xder kaitan kot,,,


mainan je,,arap2 la #:-S#:-S

biasa berasmara dengan jin tu lain sket.
kalau dah "bersama" dorang dlm alam mimpi, dia akan jaga ko betul2. ko akan dapat rasa kehadiran dia.

kerunai
16-11-2012, 09:54 PM
diminati jin takdelah tapi diminati bini orang ade lah, jin punya keje gak jin jenis jahat ,,,sampai bini orang tu send gambo2 separa nude ...adehhh seb baik ada lagi selapis iman benteng terakhir

hani85
16-11-2012, 09:55 PM
Ada sangat la...tapi tak ramai yang sudi share sebab anggap ni sebagai masalah atau hal peribadi...

Pengalaman saya sendiri, sudah hampir 30x dipinang jin perempuan. Alhamdulillah, kebanyakannya Islam dan minta izin daripada wife saya untuk bermadu. Selalunya wife akan bagi 'lampu hijau' untuk dia proceed...

Bila sampai kat saya, saya jawab; "Memang menarik, tapi masalahnya idola saya tak kahwin dengan jin...camner saya nak terima pinangan awak?"

Bila mereka tawarkan harta kekayaan, tampuk kuasa dan pelbagai kesenangan, saya jawab; "Jika awak benar-benar Islam, pasti awak baca 17x sehari pengakuan ini '(kepada Engkau sahajalah kami menyembah, dan kepada Engkau sahajalah kami mohon pertolongan)'...

Antara jin yang pernah mencuba nasib ialah Ratu Saudah dari Turki, puteri raja jin dari negara China dan beberapa bunian biasa di Malaysia...

Bila bangun pagi, saya akan tanya wife; "Ada tak sebelum ni sekian-sekian jin jumpa Ayang minta izin nak kahwin dengan Abang?"

Wife kata; "Ada Bang...saya izinkan sebab mereka semua jin shalihah (solehah), cantik, berakhlak mulia, ilmu agama tinggi bla...bla..."

Saya akan senyum dan cakap; "Ayang memang isteri yang baik, Abang dah setelkan dia dengan baik, lain kali jangan buat lagi"

Tapi isteri saya tak kisah, dia buat juga...bayangkan la, sampai hampir 30x hal ni berulang sepanjang usia perkahwinan kami!

jauhnya jin tu merantau untuk jumpa bro. dia dtg sini buat apa bro? ada urusan dengan jin sultan melayu ek :))

jamtulenmurah
16-11-2012, 09:56 PM
biasa berasmara dengan jin tu lain sket.
kalau dah "bersama" dorang dlm alam mimpi, dia akan jaga ko betul2. ko akan dapat rasa kehadiran dia.

ada pengalaman ke hani? mcm best je. PM cite kat saya kalau rasa personal sangat. :">

hani85
16-11-2012, 09:57 PM
diminati jin takdelah tapi diminati bini orang ade lah, jin punya keje gak jin jenis jahat ,,,sampai bini orang tu send gambo2 separa nude ...adehhh seb baik ada lagi selapis iman benteng terakhir

xsangka ceq abam kerunai ni kuat jugak iman :">:))

mohamedhidayat
16-11-2012, 10:08 PM
Deleted...18pl

hani85
16-11-2012, 10:10 PM
Jin mampu bergerak pantas, walau tidaklah selaju malaikat. Rombongan Ratu Saudah bergerak dalam setengah jam dan puteri raja China bergerak kira-kira 10 minit untuk sampai ke sini. 'Sultan' tu saya sendiri...:)) :)) :))

mcmana dia kenal dengan bro? jangan cakap dari facebook :">

mohamedhidayat
16-11-2012, 10:29 PM
Deleted...18pl

pagiygglpkinisdhtrg
16-11-2012, 10:34 PM
Hahaha...bukan fb, tp google... :eek: :eek: :eek:

Cik Hani cam minat je nak tau :-? :-? :-?

Camnila...kalau ada mana-mana jin sedang ditemubual oleh ustaz @ perawat, minta izin untuk mencelah jap...

Pastu tanya; "Eh En. JIN, korang memang kenal ye dgn mohamedhidayat CGrian?

Dengar jawapan dia, then update kat sini...saya izinkan...:)

cikgu hidayat bukan je terkenal dalam alam jin tapi kat bapakku fm jgk :)cgrock

hani85
16-11-2012, 10:37 PM
Hahaha...bukan fb, tp google... :eek: :eek: :eek:

Cik Hani cam minat je nak tau :-? :-? :-?

Camnila...kalau ada mana-mana jin sedang ditemubual oleh ustaz @ perawat, minta izin untuk mencelah jap...

Pastu tanya; "Eh En. JIN, korang memang kenal ye dgn mohamedhidayat CGrian?

Dengar jawapan dia, then update kat sini...saya izinkan...:)

mestilah nak tahu. rare ni.
kalau dia cakap dia xkenal camana bro? :D

Fx_L
16-11-2012, 10:38 PM
biasa berasmara dengan jin tu lain sket.
kalau dah "bersama" dorang dlm alam mimpi, dia akan jaga ko betul2. ko akan dapat rasa kehadiran dia.

alhamdulillah setakat ni xder apa2 berlaku or feel...maybe mainan mimpi :D:D:D

kerunai
16-11-2012, 10:40 PM
xsangka ceq abam kerunai ni kuat jugak iman :">:))

ini jin spesis lagi bahaya, sekali kena jin2 lain pun surrender ..teruk manusia lagi dari jin, jin pun mengucap panjang kalo tertengok

mohamedhidayat
16-11-2012, 10:50 PM
Deleted...18pl

hani85
16-11-2012, 10:56 PM
Kalau dia cakap dia xkenal, xpe. Mgkin dia spesis JIN yang kurang pendedahan @ akses kepada IT dan google di dunia mereka...saya maklum dan terima hakikat tu dengan hati terbuka...

Tapi klu dia cakap dia kenal, lnjutkan pertanyaan shingga Pn btl2 berpuashati...

Alam mereka seperti alam kita juga...:-? :-? :-?

baiklah. insya Allah :)
jadi apa akan jadi kalau bro kawen dengan depa? anak jadi anak ghaib?

jamtulenmurah
16-11-2012, 10:58 PM
Kalau dia cakap dia xkenal, xpe. Mgkin dia spesis JIN yang kurang pendedahan @ akses kepada IT dan google di dunia mereka...saya maklum dan terima hakikat tu dengan hati terbuka...

Tapi klu dia cakap dia kenal, lnjutkan pertanyaan shingga Pn btl2 berpuashati...

Alam mereka seperti alam kita juga...:-? :-? :-?

ye ye o je. Mcm la tak kenal sapa bos ni. :))

budak kecik boleh la cing cing.:)

cepat Percaya je temberang.

adrawza
16-11-2012, 11:04 PM
Hahaha...bukan fb, tp google... :eek: :eek: :eek:

Cik Hani cam minat je nak tau :-? :-? :-?

Camnila...kalau ada mana-mana jin sedang ditemubual oleh ustaz @ perawat, minta izin untuk mencelah jap...

Pastu tanya; "Eh En. JIN, korang memang kenal ye dgn mohamedhidayat CGrian?

Dengar jawapan dia, then update kat sini...saya izinkan...:)

Kat CG ni ade gak jin..rasa pernah muncul..nnt kalau dia muncul balik kita boleh berkomunikasi ngn dia..slalu ade kat section forex..jin ni jenis pandai meniaga matawang..nantikan kemunculan dia..:-?:-?

mohamedhidayat
16-11-2012, 11:05 PM
Deleted...18pl

adrawza
16-11-2012, 11:06 PM
perghh seram ni


Dia pernah muncul kat thread ni la..ni yg tertulis di siggy dia..:x

:)paidSCALPING TANPA REQUOTE SAMPAI LEBAM DI ECN AKAUN|| KLIK JE BANNER NYA:)paid

mohamedhidayat
16-11-2012, 11:13 PM
Deleted...18pl

adrawza
16-11-2012, 11:14 PM
Hahaha...yg spesis tu, bkn sorg je...dh rmai aku jmpa kt CG ni...

Kalau betui..scan saya skg berada dimana..:)

cilox
16-11-2012, 11:20 PM
ni mohamaedhidayat call bapaku fm ke yang ksiah hantu tu?

Rizza
16-11-2012, 11:49 PM
tak hbs bace lagi ni.
kene marking dulu la

mohamedhidayat
16-11-2012, 11:57 PM
tak hbs bace lagi ni.
kene marking dulu la

Cerita yg TT tepek mmg besh...slow2 la bca, bru ada nikmat :) :) :)

CLIFF 'EM ALL
17-11-2012, 12:22 AM
tt mcm nora danish

hani85
17-11-2012, 12:32 AM
Cerita yg TT tepek mmg besh...slow2 la bca, bru ada nikmat :) :) :)

jin tu kalau dia menyamar jadi perempuan ni mcmana la agaknye :D :

http://3.bp.blogspot.com/-UHukXA7z0og/T-nIOZEvq1I/AAAAAAAAAaA/eZdbwEXyDSs/s640/indian-bride-5.jpg

mohamedhidayat
17-11-2012, 12:49 AM
Deleted...18pl

302
17-11-2012, 01:13 AM
jin tu kalau dia menyamar jadi perempuan ni mcmana la agaknye :D :

http://3.bp.blogspot.com/-UHukXA7z0og/T-nIOZEvq1I/AAAAAAAAAaA/eZdbwEXyDSs/s640/indian-bride-5.jpg

erk x minat..bukan taste aku..suke muke kemelayuan, ala chinese cket2 macam awek apek :D

cipakuk
17-11-2012, 10:12 PM
sejahat2 jin adalah sebaik2 manusia,,kalo part cantik xtau lla

cam lain ja ni...bukan sejahat2 manusia adalah sebaik2 jin ka..:-?

Fx_L
17-11-2012, 11:20 PM
cam lain ja ni...bukan sejahat2 manusia adalah sebaik2 jin ka..:-?

a,aa...terbalik plak,,,ni Milo punya pasal lah ni,, :)):)):))

cipakuk
17-11-2012, 11:25 PM
a,aa...terbalik plak,,,ni Milo punya pasal lah ni,, :)):)):))

haha..milo punya pasal ka ..nora punya pasal..:))

apa2 pun crita tt ni mmg beshhh...leh terbayang2..serem gak..haha

Fx_L
17-11-2012, 11:27 PM
haha..milo punya pasal ka ..nora punya pasal..:))

apa2 pun crita tt ni mmg beshhh...leh terbayang2..serem gak..haha

Milo Si Nora yg buat,,
tengah komen dok terpikir dia main kejo2 :)):)):))

meme seram..cuma nk tau la,,dak2 office blok tu memang suka overnight kat opis ko? :-?:-?

jamtulenmurah
17-11-2012, 11:31 PM
Milo Si Nora yg buat,,
tengah komen dok terpikir dia main kejo2 :)):)):))

meme seram..cuma nk tau la,,dak2 office blok tu memang suka overnight kat opis ko? :-?:-?

kalau saya serah diri je. Tak lari. Rela la nora nak wat milo ke wat apa apa ke. Rela. :">:p

cipakuk
17-11-2012, 11:35 PM
Milo Si Nora yg buat,,
tengah komen dok terpikir dia main kejo2 :)):)):))

meme seram..cuma nk tau la,,dak2 office blok tu memang suka overnight kat opis ko? :-?:-?

main kejo2 dlm opis..haha..dlm opis tu tadak cctv ka..klu ada, fuhh..wayang pree gitu..:D

opis ataih tu keja syif kot..cam kilang, pagi petang malam..kot2 la...:-?

tt...sambung la cita lagi..:)cgrock

Fx_L
17-11-2012, 11:36 PM
kalau saya serah diri je. Tak lari. Rela la nora nak wat milo ke wat apa apa ke. Rela. :">:p

iman dia masih ok lagi..dh macam nora danish pun still dpt tahan,,:">:">:">
tp rasanya dia dh cuak sangat kot,,tu pasai xder nafsu.. :)):))

Fx_L
17-11-2012, 11:37 PM
main kejo2 dlm opis..haha..dlm opis tu tadak cctv ka..klu ada, fuhh..wayang pree gitu..:D

opis ataih tu keja syif kot..cam kilang, pagi petang malam..kot2 la...:-?

tt...sambung la cita lagi..:)cgrock

ada kot cctv...boss dia balun sorang dlm bilik.. :)):)):)):eek::eek:

mungkin la..:D:D

cipakuk
17-11-2012, 11:39 PM
kalau saya serah diri je. Tak lari. Rela la nora nak wat milo ke wat apa apa ke. Rela. :">:p

klu den lak..mula2 lari dulu..tapi klu dia mau jugak2..haha..:D
pastu...den pinang ja si nora tu..buat bini..ye la kan..dah tgk semua..nora mesti setuju punyer..baik dak ati den..haha..:))

jamtulenmurah
17-11-2012, 11:40 PM
klu den lak..mula2 lari dulu..tapi klu dia mau jugak2..haha..:D
pastu...den pinang ja si nora tu..buat bini..ye la kan..dah tgk semua..nora mesti setuju punyer..baik dak ati den..haha..:))

tak payah. Masa dia kejar tu dalam opis, saya dah bukak baju seluar bagai. Biar lah nora yg kerasukan tu pulak lari malu. :))

cipakuk
17-11-2012, 11:41 PM
ada kot cctv...boss dia balun sorang dlm bilik.. :)):)):)):eek::eek:

mungkin la..:D:D

kuang3..tu la pasal..boss dia cool ja..tak banyak cerita pasal boss..tah2..:))

cipakuk
17-11-2012, 11:43 PM
tak payah. Masa dia kejar tu dalam opis, saya dah bukak baju seluar bagai. Biar lah nora yg kerasukan tu pulak lari malu. :))

klu nora tu larik tak pa..tapi skali dia ngap..aduss..maklum la kan..nora tu dah kempunan sesgt tu..:))

Fx_L
17-11-2012, 11:47 PM
kuang3..tu la pasal..boss dia cool ja..tak banyak cerita pasal boss..tah2..:))

boss dlm diam minat kat nora,,:)):))

komandokaya
17-11-2012, 11:48 PM
boleh buat novel daa..

cipakuk
17-11-2012, 11:50 PM
boss dlm diam minat kat nora,,:)):))

tu la den minta tt sambung cita ni..nak tau gak skang ni apa jadi..boss kawin nora ka kawin ana...ka kawin dua2..:)) :eek:

Fx_L
17-11-2012, 11:53 PM
boleh buat novel daa..

novel xdpt lagi ni...cerpen mungkin boleh la,,cerpen budak2,, :)):))

Fx_L
17-11-2012, 11:53 PM
tu la den minta tt sambung cita ni..nak tau gak skang ni apa jadi..boss kawin nora ka kawin ana...ka kawin dua2..:)) :eek:

boss kawin ngan ana,,si tukang cerita kawen ngan nora,, :D:D

cipakuk
17-11-2012, 11:58 PM
boss kawin ngan ana,,si tukang cerita kawen ngan nora,, :D:D

ooo...macam tu crita dia..:-?
so..tt camna lak..hehe
tak tringin nak kawin ke..atau dah kot..tanya je ni tt..:D

cipakuk
18-11-2012, 12:01 AM
novel xdpt lagi ni...cerpen mungkin boleh la,,cerpen budak2,, :)):))

hang ni tak baik tau..tt susah payah bawak cita kat kita baca..tak baik cakap camtu kat tt tau (bekap tt skit)...:D :))

Fx_L
18-11-2012, 12:01 AM
ooo...macam tu crita dia..:-?
so..tt camna lak..hehe
tak tringin nak kawin ke..atau dah kot..tanya je ni tt..:D

amboi.nk usha tt plak,,,tt tengah becinta sekarang ni,,tengah praktis buat Milo.... :D:D

cipakuk
18-11-2012, 12:05 AM
amboi.nk usha tt plak,,,tt tengah becinta sekarang ni,,tengah praktis buat Milo.... :D:D

usha jer..tak pa kan tt..haha...elok la tu klu tgh dok bcinta..jgn jin wat kacau dah la..:))
klu jin kacau repot kat abg tau..kuang3..:))

Fx_L
18-11-2012, 12:06 AM
hang ni tak baik tau..tt susah payah bawak cita kat kita baca..tak baik cakap camtu kat tt tau (bekap tt skit)...:D :))

teman kabo kat forumer sorang tu je,,nk buat novel ni..maner ckp nyer..idak2 400page..kalo cerpen boleh agi kan,. :">:"> :)):))

Fx_L
18-11-2012, 12:09 AM
usha jer..tak pa kan tt..haha...elok la tu klu tgh dok bcinta..jgn jin wat kacau dah la..:))
klu jin kacau repot kat abg tau..kuang3..:))

jin x nampak mungkin xder la,,den tkut jin terang lagi bersuluh ke kacau.. :)):))

cipakuk
18-11-2012, 12:11 AM
teman kabo kat forumer sorang tu je,,nk buat novel ni..maner ckp nyer..idak2 400page..kalo cerpen boleh agi kan,. :">:"> :)):))

den tau..saja ja usik2..:))

heran la :-?...thread seram pelik ngeri ni dah jadi thread gelak2 lak..:))...sian kat tt ...napa tah, den ni simpati kat tt..hehe..:D

cipakuk
18-11-2012, 12:14 AM
jin x nampak mungkin xder la,,den tkut jin terang lagi bersuluh ke kacau.. :)):))

wakakaka...jin tak suka terang2..jin suka samar2..gelap2 lagi best..kata jin la..:))
klu terang bersuluh tu..bukannya jin..tapi ehem2..bleh jadi calon ka apa ka..:eek:

tt klu baca ni mesti merah muka geram punya..sory ye tt..usik2 jer..

Fx_L
18-11-2012, 12:15 AM
den tau..saja ja usik2..:))

heran la :-?...thread seram pelik ngeri ni dah jadi thread gelak2 lak..:))...sian kat tt ...napa tah, den ni simpati kat tt..hehe..:D

den takut jadi ngeri pasni,,bnyk offtopik.. :p:p:p


berbalik ke topik asal,,

ader latest news dri si shams?

Fx_L
18-11-2012, 12:17 AM
wakakaka...jin tak suka terang2..jin suka samar2..gelap2 lagi best..kata jin la..:))
klu terang bersuluh tu..bukannya jin..tapi ehem2..bleh jadi calon ka apa ka..:eek:

tt klu baca ni mesti merah muka geram punya..sory ye tt..usik2 jer..

:)):)):))

back to topic plak,,dh jauh menyimpang ni,,xpasal2 kena infraction,, :">:">

cipakuk
18-11-2012, 12:19 AM
:)):)):))

back to topic plak,,dh jauh menyimpang ni,,xpasal2 kena infraction,, :">:">

ok bos..kita tggu cita tt seterusnya..:)cgrock

Fx_L
18-11-2012, 12:20 AM
ok bos..kita tggu cita tt seterusnya..:)cgrock

ekau xdo citor soram2 pasal jin ko? :)cgrock:)cgrock

cipakuk
18-11-2012, 12:27 AM
ekau xdo citor soram2 pasal jin ko? :)cgrock:)cgrock

tak do pun..mintak simpang la..seriau wooo..:o
tapi..masa kocik2 dulu ada la den mimpi..mimpi kawin ngan puteri gunung ledang...perghhh...cita betul ni tau #:-S..tapi masa kecik la..dalam 10 tahun gitu..tak brapa nak ingat dah jalan crita dia..tapi puteri tu mmg comey..

Fx_L
18-11-2012, 12:32 AM
tak do pun..mintak simpang la..seriau wooo..:o
tapi..masa kocik2 dulu ada la den mimpi..mimpi kawin ngan puteri gunung ledang...perghhh...cita betul ni tau #:-S..tapi masa kecik la..dalam 10 tahun gitu..tak brapa nak ingat dah jalan crita dia..tapi puteri tu mmg comey..

:)cgrock:)cgrock

ok jugak tu ader mimpi dengan puteri..:">:">

cipakuk
18-11-2012, 12:34 AM
:)cgrock:)cgrock

ok jugak tu ader mimpi dengan puteri..:">:">

haha..masa tu kecik lagi tatau apa pun..masa tu den ikut family tggal kat melaka..kat kem trendak...klu masa ni mimpi kawin puteri..emmm..syok leerr..haha..:))

Fx_L
18-11-2012, 12:56 AM
haha..masa tu kecik lagi tatau apa pun..masa tu den ikut family tggal kat melaka..kat kem trendak...klu masa ni mimpi kawin puteri..emmm..syok leerr..haha..:))

kalo sekarang mau meroyan crik puteri tu,, :)):))

cipakuk
18-11-2012, 01:00 AM
kalo sekarang mau meroyan crik puteri tu,, :)):))

haha..bertuah la badan klu dapat puteri...ada ka puteri mau kat den..haha..lawak2..:))

Fx_L
18-11-2012, 01:11 AM
haha..bertuah la badan klu dapat puteri...ada ka puteri mau kat den..haha..lawak2..:))

xpun puteri,,nickname puteri ke ... :">:">

cipakuk
18-11-2012, 01:14 AM
xpun puteri,,nickname puteri ke ... :">:">

nick puteri :-?...errr..ada ka..kat cg ni kot..tatau plak..:))

Fx_L
18-11-2012, 01:23 AM
nick puteri :-?...errr..ada ka..kat cg ni kot..tatau plak..:))

nick jgn kaco,,abam taliban yg punyer.. :D:D:D

crik nick lain je la,,ledang ke,, :)):))

cipakuk
18-11-2012, 11:02 AM
nick jgn kaco,,abam taliban yg punyer.. :D:D:D

crik nick lain je la,,ledang ke,, :)):))

heheh..nanti abam taliban bedai den..takott wooo..:eek:
tapi klu abam taliban ada kenai baik punya..leh la rekemen kat ceq..:)) :)cgrock

Fx_L
18-11-2012, 07:41 PM
heheh..nanti abam taliban bedai den..takott wooo..:eek:
tapi klu abam taliban ada kenai baik punya..leh la rekemen kat ceq..:)) :)cgrock

xsilap abam taliban ader tau sorang dua gadis yg tengah mencarik,,ekau torai la pm abam taliban,,



citer jin xder lagi ke tt:)cgrock:)cgrock

cipakuk
18-11-2012, 10:56 PM
xsilap abam taliban ader tau sorang dua gadis yg tengah mencarik,,ekau torai la pm abam taliban,,



citer jin xder lagi ke tt:)cgrock:)cgrock

haha..tak dan den nak pm, abam taliban dah sapu dlu..kan leh caya sgt abam taliban ni..:p

mana tt ni..rindu lak coretan dia..cewah..:))

alialadin
19-11-2012, 04:08 AM
Aku xpenah diminati jin....
Tapi org yg dikatakan dirasuki jin penah minat kat aku....
Masa tu ikot org yg nak ubtkan dia....
Huhu....

15TEEN
02-12-2012, 09:07 PM
sejahat2 jin adalah sebaik2 manusia,,kalo part cantik xtau lla

sebaik-baik jin sejahat2 manusia.. ayat ko silap..:">

Fx_L
02-12-2012, 11:48 PM
sebaik-baik jin sejahat2 manusia.. ayat ko silap..:">

a,aah,,,dah betol kan kat post sebelum :D

zharifalimin
03-12-2012, 03:18 PM
bookmark dulu :)

pakli
08-12-2012, 09:54 AM
kalau aku diminati jin aku minta dia bagi no ekor je... :D

benharungkar
01-07-2014, 08:35 AM
den takut jadi ngeri pasni,,bnyk offtopik.. :p:p:p


berbalik ke topik asal,,

ader latest news dri si shams?

Update! Jeng! Jeng! Jeng!

Baru sangat jadi. Malam semalam.
Aku buat ayat bentuk point ye.

- 7.30 malam, aku, Nora dan Ana masih berade kat opis.
- Keje aku banyak. Aku tak sure kenape yang lagi 2 orang tu tak balik lagi.
- Aku pegi toilet nak amik wuduk, nak maghrib. Mase ni aku nampak Nora dan Ana ade lagi kat meje masing2.
- Kuar toilet, aku tengok diorang dah takde. Aku pikir agaknye diorang dah balik. Agak terkilan, sebab selalu diorang akan bye2 aku sebelum balik. Hehehe.
- Aku pegi bilik semayang, bekunci la pulak. Pastu aku dengar bunyi macam suare perempuan berdehem kecil. So aku rase Nora dengan Ana tengah semayang kot, belum balik lagi. (kitorang ade satu je bilik semayang, kene share laki pempuan)
- Aku masuk balik bilik aku, layan youtube sementare tunggu diorang habis.
- Dalam pukul 8, aku jenguk kat luar bilik. Nora dah ade kat meje die, Ana tak tau. Aku dengar bunyi paip kat toilet, so Ana kat toilet... kot.
- Habis semayang, si Nora ni ade lagi dan Ana masih tak kelihatan, tapi ade lagi bunyi paip kat toilet. Sakit perut kot.
- Tiba-tiba!!!
- Nora bertanyekan aku pasal majlis kawen aku nanti, buat kat mane, tarikh, dan seribu satu soalan sumernye pasal kawen dan jugak tunang aku.
- Aku banyak keje ni, takde mase nak layan sangat, aku jawab straight to the point je sumer soalan.
- Aku masuk bilik aku, sambung keje.
- Pukul 10 lebih, kepale otak aku dah bepusing2. So aku nak balik la. Esoknye nak datang pagi2 sambung.
- Mase aku kuar bilik, Nora dan Ana dah takde. Aku cek satu opis, memang takde dah. So aku kene kunci opis la. Masih lagi terkilan sebab diorang tak bye2 aku. Heh heh.
- Baru je aku nak kuar opis, aku terbau sesuatu. Dah lame dah tak bau bende ni.
- Bau air Milo.
- Aku terus tutup pintu depan, nak kunci... melalui pintu kace tu, dalam samar2 lampu kat luar opis, aku ternampak.
- Dekat tempat Nora, 'Nora' tengah duduk kat atas kerusi die, sambil tangan pegang cawan... Die pandang aku... Senyum.
- Aku tutup shutter. Balik.
- Lepas solat isyak, aku bace yasin 3 round. Baru tido.

- Dan sudah tentunye - pagi tadi, ade secawan milo basi dekat meje Nora.
- Soal selidik dengan Nora mengatekan, bahawe die dan Ana balik mase aku ambik wuduk semalam.
- Aku dan Said dah repot kat bos. Bos belum bagitau nak buat ape lagi.

- Aku tak tau nak feel ape sekarang. Dah la aku bagitau 'Nora' tu sumer maklumat pasal aku nak kawen nanti. WWAAAA!!
- Tunang aku mimpi malam tadi ade due lembage besar bergaduh depan die. Relevankah ini? Hehehe

p/s : harini balik awal.
pp/s : ustaz yang tangkap bende alah tu dulu outstation. tak tau bile balik. dammit.
ppp/s: harapnye bende alah tu kene tangkap time ramadan ni.
Last edited by sham-xv1986 on 25-6-2014 04:19 PM

perwira
01-07-2014, 12:25 PM
Nak jumpa Nora bleh? :D

perwira
01-07-2014, 12:29 PM
sebaik-baik jin sejahat2 manusia.. ayat ko silap..:">

ni pn xde sumber atau hadis sahih. Sebab jin Islam yg banyak beribadat jauh beza dengan manusia yang paling jahat.

mirah_delima
01-07-2014, 01:36 PM
kalau sesekali masuk ke alam jin tiada lg jln keluar utk kamu

d-10
02-07-2014, 10:04 AM
tekun jgk jin tuk nk ngorat sham

babyblacky
02-07-2014, 10:07 AM
macam citer the last exorcism la nie...

bruz86
02-07-2014, 11:16 AM
berepisode nak tau kisah selanjutnya lg t.t

shah_ae
02-07-2014, 12:25 PM
dlm seram2 ade kelakar plak tu... :))

zeckjb
02-07-2014, 12:28 PM
aq minat sesangat mistik2 ni...

CL's
02-07-2014, 12:29 PM
kalau aku jadi c sham nie mau tak tahan aku dgn godaan si nora nie...
:)):))

nonoo1
02-07-2014, 01:07 PM
adeh, dah ler malam ni keje sorang kat ofis... tp layan gk la cerita ni

divx
02-07-2014, 01:16 PM
hensem sangat agaknya si sham ni

TT
02-07-2014, 01:23 PM
oi puasa la ak terbaca pula

syam dungun
02-07-2014, 01:52 PM
Ak xseram pun baca..
Anyway, xtau la pe jadi kt ak kalau ad pompuan cun bogel dpn mata. Hahahaha...

syam dungun
02-07-2014, 01:53 PM
sham dlm cite ni ak ke?? Nama da same. Hahahaha

mix&match
08-07-2014, 04:23 PM
oi puasa la ak terbaca pula

ada update dari rumah sebelah.....

__________________________________________________ __________

Update! Jeng! Jeng! Jeng!

Baru sangat jadi. Malam semalam.
Aku buat ayat bentuk point ye.

- 7.30 malam, aku, Nora dan Ana masih berade kat opis.
- Keje aku banyak. Aku tak sure kenape yang lagi 2 orang tu tak balik lagi.
- Aku pegi toilet nak amik wuduk, nak maghrib. Mase ni aku nampak Nora dan Ana ade lagi kat meje masing2.
- Kuar toilet, aku tengok diorang dah takde. Aku pikir agaknye diorang dah balik. Agak terkilan, sebab selalu diorang akan bye2 aku sebelum balik. Hehehe.
- Aku pegi bilik semayang, bekunci la pulak. Pastu aku dengar bunyi macam suare perempuan berdehem kecil. So aku rase Nora dengan Ana tengah semayang kot, belum balik lagi. (kitorang ade satu je bilik semayang, kene share laki pempuan)
- Aku masuk balik bilik aku, layan youtube sementare tunggu diorang habis.
- Dalam pukul 8, aku jenguk kat luar bilik. Nora dah ade kat meje die, Ana tak tau. Aku dengar bunyi paip kat toilet, so Ana kat toilet... kot.
- Habis semayang, si Nora ni ade lagi dan Ana masih tak kelihatan, tapi ade lagi bunyi paip kat toilet. Sakit perut kot.
- Tiba-tiba!!!
- Nora bertanyekan aku pasal majlis kawen aku nanti, buat kat mane, tarikh, dan seribu satu soalan sumernye pasal kawen dan jugak tunang aku.
- Aku banyak keje ni, takde mase nak layan sangat, aku jawab straight to the point je sumer soalan.
- Aku masuk bilik aku, sambung keje.
- Pukul 10 lebih, kepale otak aku dah bepusing2. So aku nak balik la. Esoknye nak datang pagi2 sambung.
- Mase aku kuar bilik, Nora dan Ana dah takde. Aku cek satu opis, memang takde dah. So aku kene kunci opis la. Masih lagi terkilan sebab diorang tak bye2 aku. Heh heh.
- Baru je aku nak kuar opis, aku terbau sesuatu. Dah lame dah tak bau bende ni.
- Bau air Milo.
- Aku terus tutup pintu depan, nak kunci... melalui pintu kace tu, dalam samar2 lampu kat luar opis, aku ternampak.
- Dekat tempat Nora, 'Nora' tengah duduk kat atas kerusi die, sambil tangan pegang cawan... Die pandang aku... Senyum.
- Aku tutup shutter. Balik.
- Lepas solat isyak, aku bace yasin 3 round. Baru tido.

- Dan sudah tentunye - pagi tadi, ade secawan milo basi dekat meje Nora.
- Soal selidik dengan Nora mengatekan, bahawe die dan Ana balik mase aku ambik wuduk semalam.
- Aku dan Said dah repot kat bos. Bos belum bagitau nak buat ape lagi.

- Aku tak tau nak feel ape sekarang. Dah la aku bagitau 'Nora' tu sumer maklumat pasal aku nak kawen nanti. WWAAAA!!
- Tunang aku mimpi malam tadi ade due lembage besar bergaduh depan die. Relevankah ini? Hehehe

p/s : harini balik awal.
pp/s : ustaz yang tangkap bende alah tu dulu outstation. tak tau bile balik. dammit.
ppp/s: harapnye bende alah tu kene tangkap time ramadan ni.