PDA

View Full Version : Pilihan Warna Cat Kereta Mana Yang Paling Menarik..???


bro_salleh
13-11-2012, 07:10 PM
Salam semua..ni adalah rentetan dari thread sebelum ni yg saya buka..

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=380412&highlight=cat+kereta

Saya nak minta pendapat kawan2 yg budiman untuk bagi cadangan bagi saya buat pilihan untuk cat baru kereta saya..kereta saya honda sm4..kaler sekarang hitam metallic..cuma banyak calar..lpas tu bumper pun ada kemek skit..sbb tu saya nak cat baru..tapi sy konfius nak pilih kaler apa..

Yer mmg betul sepatutnya saya patut pilih sendiri..sbb kereta saya..pilihan masing2 la kan..tp x salah rasanya kalo saya nak minta pendapat/pandangan kawan2 kan..sbb kereta sy ni pun orang lain jugak yg akan tengok nnt..so mungkin dengan adanya pandangan majoriti mungkin dapat bantu saya untuk buat pilihan dengan lebih tepat :D

So pilihan colour2 adalah seperti di bawah

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/allwhite.jpg[/IMG]

All White

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/orenlamborghini.jpg

Oren Lamborghini

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/hitamcun.jpg

Metallic Black

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/crystalblue.jpg

Crystal Blue

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/candyred.jpg

Candy Red

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/britishgreen.jpg

British Green

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/birusubaru.jpg

Biru Subaru

So kat atas adalah antara pilihan yang saya rasa menarik skit la buat masa ni..mungkin kawan2 ada pilihan warna cat yang lebih menarik dari kt atas..bleh cadangkan kat saya..sebarang pendapat amat dialu-alukan..tq :)cgrock

bro_salleh
13-11-2012, 08:09 PM
Aiyakk..xder kwn2 yg nak tlg komen ker..ker sy salah section ni..huhu :">

dinariraq2011
13-11-2012, 08:13 PM
lime green bro....

Mizz Adilla
13-11-2012, 08:15 PM
Aku lebih suka hitam je..hehe

pressuresprayer
13-11-2012, 08:16 PM
http://hondamarketplace.com/attachment.php?attachmentid=140014&stc=1&d=1277232382

bt camni semat bro

izaf505
13-11-2012, 09:09 PM
vote utk candy red

mADaN
13-11-2012, 09:14 PM
candy RED....

bro_salleh
13-11-2012, 09:26 PM
http://hondamarketplace.com/attachment.php?attachmentid=140014&stc=1&d=1277232382

bt camni semat bro

Ni colour jenis apa bro?

vote utk candy red

candy RED....

Huhu..rmai peminat candy red rupanya

pressuresprayer
13-11-2012, 09:31 PM
Ni colour jenis apa bro?





Huhu..rmai peminat candy red rupanya

Corak carbonnfiber tp kaler je lain2...

bowthugz69
13-11-2012, 09:36 PM
ijau honda jazz baru tu... :D

bro_salleh
13-11-2012, 09:49 PM
ijau honda jazz baru tu... :D

Hehe..hijau tu cam x kena jer ngan keta ni :D

Kbyne
13-11-2012, 10:13 PM
British citizenship green...:)cgrock

bro_salleh
14-11-2012, 12:10 AM
British citizenship green...:)cgrock

Good choice bro..tapi nampaknya candy red mendahului..minta kwn2 yg lain tlg vote jugak yer :D

kaylis
14-11-2012, 12:50 AM
aegen blue...mmg cun..

bro_salleh
14-11-2012, 01:11 AM
aegen blue...mmg cun..

aegen blue tu camna yer bro?

john_pablo
14-11-2012, 01:28 AM
champion white xdak ka?

FaZiL^aFiZi
14-11-2012, 01:41 AM
merah + rim offset kaw2...... tayar saiz 265/35/18 ..jahat.

bro_salleh
14-11-2012, 02:04 AM
merah + rim offset kaw2...... tayar saiz 265/35/18 ..jahat.

Hehe..mmg jahat bro..rim 18..harga tayar pun jahat :D

bro_salleh
14-11-2012, 08:41 AM
Bump untuk pagi ni..minta pendapat kwn2 yer..nmpaknya pilihan warna all white ngan candy red hampir sama banyak..huhu

adie@coway
14-11-2012, 09:18 AM
susah soklan tt nie...
actually bg aku...depend pade model kete tuh...
tak semua leh ngan ngan kaler itam/putih/merah...
bg aku yg lawa...ikut color kete tu di promote...hahhaa...
cth laa...aku nengok...civic hibrid...mmg kaler biru cair bg aku sangat2 seswai ngan model tuh...sbb kt depan die ade lampu biru skali...
cam VW polo...dlm iklan lam tv...mmg tgk merah cam seswai...mcm kene lah...
tp ikut la selere masing2...kete aku skg aku suke wane itam...:D:D:D

bro_salleh
14-11-2012, 09:27 AM
susah soklan tt nie...
actually bg aku...depend pade model kete tuh...
tak semua leh ngan ngan kaler itam/putih/merah...
bg aku yg lawa...ikut color kete tu di promote...hahhaa...
cth laa...aku nengok...civic hibrid...mmg kaler biru cair bg aku sangat2 seswai ngan model tuh...sbb kt depan die ade lampu biru skali...
cam VW polo...dlm iklan lam tv...mmg tgk merah cam seswai...mcm kene lah...
tp ikut la selere masing2...kete aku skg aku suke wane itam...:D:D:D

Huhu..xper bro..sy faham..model kereta tu macam dlm pic yg sy pos tu la..just nak minta pendapat kwn2..apa org ckp..the more the merrier :)

art_director
14-11-2012, 09:32 AM
YELLOW BUMBLEBEE kalau nak fancy
keh keh keh

bro_salleh
14-11-2012, 10:38 AM
YELLOW BUMBLEBEE kalau nak fancy
keh keh keh

Hehe..akan dipertimbangkan :D

bro_salleh
14-11-2012, 04:31 PM
Bump untuk ptg ni..pilihan warna all white ngan candy red sama banyak skang ni..kwn2 tlg undi yer :D

nsr7777
15-11-2012, 02:07 AM
candy red



bonet ltk carbon fiber nye stiker warna hitam

rim 17@ 18 warna hitam..

cermin tinted warna coco...x pon gold..hehehe


ok tak tt....

bro_salleh
15-11-2012, 08:42 PM
candy red



bonet ltk carbon fiber nye stiker warna hitam

rim 17@ 18 warna hitam..

cermin tinted warna coco...x pon gold..hehehe


ok tak tt....

haha..terbaik bro :)cgrock

bro_salleh
15-11-2012, 10:45 PM
wah..candy red ngan all white makin sengit skang..makin susah nak buat pilihan ni..hehe :D

nsr7777
16-11-2012, 01:59 AM
tt..baik mike amik candy red......

kompom tak nyesei nye...

kalu warna all white ni cam biasa sgt dah..hehehe


teringat zaman pearl white dulu.....hehehe......

bro_salleh
16-11-2012, 11:38 AM
tt..baik mike amik candy red......

kompom tak nyesei nye...

kalu warna all white ni cam biasa sgt dah..hehehe


teringat zaman pearl white dulu.....hehehe......

huhu..tu la..ngah pk amik candy red gak ni..tp x menyerlah sgt ker bro? huhu

nsr7777
16-11-2012, 04:29 PM
br le flamboyant......

heheheeh.....

kne siap make up....cun dah....

putih ni ramai org pakai le tt....

kete ayh tmn pon warna putih jgk,,,,hehehehe,,,umr dh 61 thn.....

hehehehe........

candy red br org mudaaaaaaaaaaaaaaaa.......

AzsAs
18-11-2012, 03:41 PM
Mula2 nk pilih metalic black,tp tgk candy red tu lawa la pulak.
Im vote for candy red!!

crossout
18-11-2012, 03:44 PM
Putih untuk honda..

veaz_azr
18-11-2012, 04:14 PM
candy red!!!!

bro_salleh
20-11-2012, 12:00 PM
All white mendahului la pulokkk..hehe :)

diprivacy5275
20-11-2012, 12:05 PM
Candy red lawa.:D

bro_salleh
20-11-2012, 04:34 PM
hehe..tq pada kawan2 yang dah vote..kalo candy red rim apa yg sesuai yer?

diprivacy5275
21-11-2012, 10:18 AM
hehe..tq pada kawan2 yang dah vote..kalo candy red rim apa yg sesuai yer?

Putih tak pun ikut dalam gambar tu:D

sasuke88
21-11-2012, 11:02 AM
vote utk warna biru :D

silentkiller
21-11-2012, 11:04 AM
nak vote dua..
Oren Lamborghini dan candy red..huhu

nsr7777
21-11-2012, 02:40 PM
rim gold...cm ade mbr kite tepek tntg rim...volk te 37....

x pon rim byk jari....warna hitam

adam oden
21-11-2012, 03:53 PM
All white, sesuai untuk keta Honda.

lyn2012
21-11-2012, 11:58 PM
warna kelabu best. tak payah cuci kereta .....

merapu
22-11-2012, 11:12 AM
british green mmg best haha

Zordeck
25-11-2012, 06:48 PM
Pearl White Yellow...

haudli
25-11-2012, 07:10 PM
putih warna yg menawan dan ekslusif di hati ku

Raykie
25-11-2012, 11:08 PM
Matte Grey :D

kkerisemas
27-11-2012, 04:03 AM
Pearl White Yellow...

Yeke pearl white yellow? :D

Zordeck
27-11-2012, 09:04 AM
Yeke pearl white yellow? :D

:D:D
hehehehhe..silapppppp

haku
27-11-2012, 09:10 AM
fluorescent pink !

bro_salleh
27-11-2012, 09:24 AM
Alamak..white la pulak mendahului.hehe.dah hantar kereta kt bengkel cat sebenarnya..decide nak pilih red candy..tp still rasa ragu2 lagi ni utk pilih kaler..hehe..masih ada masa lagi nak tukar sbb kereta baru dalam proses nak buang cat asal..mgkin 3-4 hari lagi baru cat kot..kaler putih pun cantik gak..tp takut tak kena ngan design body honda sm4 ni..sbb design dia cam petak skit :-?

kkerisemas
27-11-2012, 09:24 AM
:D:D
hehehehhe..silapppppp

Terbaikla..

http://i156.photobucket.com/albums/t26/indrahaliz/AF623759-59EA-4150-AE02-BF193AC1CB4D-114-000000030C0A4BD1.jpg

khairul385
27-11-2012, 09:39 AM
Terbaikla..

http://i156.photobucket.com/albums/t26/indrahaliz/AF623759-59EA-4150-AE02-BF193AC1CB4D-114-000000030C0A4BD1.jpg

sape snap gambar kete teman ni? :-?

kkerisemas
27-11-2012, 09:44 AM
sape snap gambar kete teman ni? :-?

Haha terbaikla..tepek satu lagi..

http://i156.photobucket.com/albums/t26/indrahaliz/1134D7D2-33DA-4371-8317-9A274BDACF8D-146-0000000A02C9E166.jpg

mbpuser
12-12-2012, 08:33 PM
Warna candy red tu kalo g kedai cat nak cakap kod yg mana?
Nampak cantik

padi
13-12-2012, 12:29 AM
hitam itu menawan.. hehe

kkerisemas
18-12-2012, 10:57 AM
Salam semua..ni adalah rentetan dari thread sebelum ni yg saya buka..

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=380412&highlight=cat+kereta

Saya nak minta pendapat kawan2 yg budiman untuk bagi cadangan bagi saya buat pilihan untuk cat baru kereta saya..kereta saya honda sm4..kaler sekarang hitam metallic..cuma banyak calar..lpas tu bumper pun ada kemek skit..sbb tu saya nak cat baru..tapi sy konfius nak pilih kaler apa..

Yer mmg betul sepatutnya saya patut pilih sendiri..sbb kereta saya..pilihan masing2 la kan..tp x salah rasanya kalo saya nak minta pendapat/pandangan kawan2 kan..sbb kereta sy ni pun orang lain jugak yg akan tengok nnt..so mungkin dengan adanya pandangan majoriti mungkin dapat bantu saya untuk buat pilihan dengan lebih tepat :D

So pilihan colour2 adalah seperti di bawah

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/allwhite.jpg[/IMG]

All White

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/orenlamborghini.jpg

Oren Lamborghini

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/hitamcun.jpg

Metallic Black

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/crystalblue.jpg

Crystal Blue

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/candyred.jpg

Candy Red

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/britishgreen.jpg

British Green

http://i806.photobucket.com/albums/yy344/Skycrewz/birusubaru.jpg

Biru Subaru

So kat atas adalah antara pilihan yang saya rasa menarik skit la buat masa ni..mungkin kawan2 ada pilihan warna cat yang lebih menarik dari kt atas..bleh cadangkan kat saya..sebarang pendapat amat dialu-alukan..tq :)cgrock

Laa baru lagi ke bro salleh cat kete tu? Adoi #:-S

azarul
18-12-2012, 11:01 AM
TT warna ni cantek
http://www.fastmotoring.com/wp-content/gallery/2013-proton-satria-neo-r3/20121129_160355.jpg

kapten_kit
18-12-2012, 12:31 PM
campur adukkan warna supaya jadi warna pelangi baru nmpk gempak beb

farr1z
18-12-2012, 12:50 PM
warna hitam atau putih smart.
kaler lain payah nak dipadankan dengan sport rim n sticker

bro_salleh
18-12-2012, 02:07 PM
Laa baru lagi ke bro salleh cat kete tu? Adoi #:-S

baru lagi bro..ahad lpas baru amik keta

302
18-12-2012, 08:25 PM
pink x minat ke tt

kkerisemas
23-12-2012, 02:33 PM
pink x minat ke tt

Pink cun masuk kt rims..fluorescent pink....

bro_salleh
24-12-2012, 03:49 PM
Pink cun masuk kt rims..fluorescent pink....

rim pink cun masuk ngan body kaler apa bro?

insanmarhaen
24-12-2012, 10:04 PM
keta bsar elok la candy red br nampak menyerlah

rat_barndoor
26-12-2012, 02:08 AM
all white....

kkerisemas
26-12-2012, 02:15 AM
rim pink cun masuk ngan body kaler apa bro?

Yg nak main rilex2 sesuai kt silver, putih...

Yg nak main sporty n ranggi sesuai kt kete kaler2 bertentangan mcm biru, hijau...

Bergantung pd individu tu jugak sebenarnya...just my opinion...:D

clorox_bersih
26-12-2012, 08:39 AM
Matte blue..