PDA

View Full Version : Santai pengalaman jeans LEVI's anda


FaZiL^aFiZi
11-11-2012, 01:04 PM
Aku ni peminat jeans levis...
So bukak thread ni nk kongsi knowledge & pengalaman bersama jeans levis ni.

Jeans pertama brand levis aku beli bundle je.... Masa tu tahun 2000 saiz 28. Masa tu zaman grunge ni so mmg suka la cari seluar yg dah lusuh duit pun xde nk beli levis baru.... Masa tu aku form 4 ... Ada jugak geng2 seangkatan yg gila dgn jeans levis ni so masing2 rajin duk serbu kedai2 bundle nk cari levis ori yg "rare".... Di sebabkan aku ni duk hulu banat punya tempat so susah la nk cari jeans levis yg "rare".... Dapat pun yg biase2 aje...

Minat aku terhadap jeans levis ni berterusan sampai aku habis form 5.masa tu tahun 2001. Lps je abis form 5 aku dapat sambung belajar kt KL.... Masuk ikm kg pandan. Kebetulan plak dlm dorm aku tu ade sorang mamat dr melaka mmg extreme minat dgn jeans levis ni. Aku bertambah seronok la sbb ada member. Yg special dgn member aku ni dia hanya minat levis 501 punye model je. Tapi yg buat aku respek tahap inspektor sahap tu cara dia jaga seluar dia tu. Aku kenal dia selama 1 tahun 6 bulan. X penah sekali pun dia basuh suar jeans dia tu melainkan kena hujan.(naik moto) . Selama aku kenal dia itu la satu2nya seluar rasmi dia. P deting ke, merempit ke tido dia mmg balun seluar tu je. Yg dia basuh boxer & baju je.... Seluar dia tu dah jadi warna kekuning-kuningan pada bahagian yg lusuh (atas peha) sedangkan warna asal dia biru. Mmg rare giler .... Kuning2 tu berkilat ....


Byk lg kisah aku dengan levis ... Nnt aku sambung lg...

Update : sekarang aku berada di vietnam so masa ronda2 jumpa kedai Levis so snap cket untuk kenangan ... :) (aku snap ambar secara rambang je so gambar xde kualiti sorry ye)

http://s17.postimage.org/5qtb0g39b/DSC01202.jpg

http://s18.postimage.org/4vpaygmzd/DSC01204.jpg

aku ade beli 2 helai 501 kt sini cadang nk jual sehelai sebab beli 2 helai pattern yg sama :)

http://s8.postimage.org/k9r5zad51/levis_1.jpg

http://s7.postimage.org/f1yyofy17/levis_2.jpg

http://s3.postimage.org/vae7w50s3/levis_3.jpg

http://s17.postimage.org/yxkp58mf3/levis_6.jpg

harga 5,999,000 VND = rm 908.94 :)

amieshoro
11-11-2012, 01:30 PM
seluar jeans memang x elok basuh selalu...
seluar jean member ko tue ada sehelai atau banyak helai?

jamtulenmurah
11-11-2012, 01:33 PM
Aku ni peminat jeans levis...
So bukak thread ni nk kongsi knowledge & pengalaman bersama jeans levis ni.

Jeans pertama brand levis aku beli bundle je.... Masa tu tahun 2000 saiz 28. Masa tu zaman grunge ni so mmg suka la cari seluar yg dah lusuh duit pun xde nk beli levis baru.... Masa tu aku form 4 ... Ada jugak geng2 seangkatan yg gila dgn jeans levis ni so masing2 rajin duk serbu kedai2 bundle nk cari levis ori yg "rare".... Di sebabkan aku ni duk hulu banat punya tempat so susah la nk cari jeans levis yg "rare".... Dapat pun yg biase2 aje...

Minat aku terhadap jeans levis ni berterusan sampai aku habis form 5.masa tu tahun 2001. Lps je abis form 5 aku dapat sambung belajar kt KL.... Masuk ikm kg pandan. Kebetulan plak dlm dorm aku tu ade sorang mamat dr melaka mmg extreme minat dgn jeans levis ni. Aku bertambah seronok la sbb ada member. Yg special dgn member aku ni dia hanya minat levis 501 punye model je. Tapi yg buat aku respek tahap inspektor sahap tu cara dia jaga seluar dia tu. Aku kenal dia selama 1 tahun 6 bulan. X penah sekali pun dia basuh suar jeans dia tu melainkan kena hujan.(naik moto) . Selama aku kenal dia itu la satu2nya seluar rasmi dia. P deting ke, merempit ke tido dia mmg balun seluar tu je. Yg dia basuh boxer & baju je.... Seluar dia tu dah jadi warna kekuning-kuningan pada bahagian yg lusuh (atas peha) sedangkan warna asal dia biru. Mmg rare giler .... Kuning2 tu berkilat ....


Byk lg kisah aku dengan levis ... Nnt aku sambung lg...


kaler kuning? kena ta1k ke? :D

FaZiL^aFiZi
11-11-2012, 01:34 PM
seluar jeans memang x elok basuh selalu...
seluar jean member ko tue ada sehelai atau banyak helai?

Masa aku kenal dia tu 1 tahun 6 bulan . Mmg x penah basuh.

Seluar jeans dia mmg ada sehelai je.

mohdnhafidz
11-11-2012, 01:37 PM
seluar jeans memang x elok basuh selalu...
seluar jean member ko tue ada sehelai atau banyak helai?

mesti bau tak hingat punya :))

yussys
11-11-2012, 01:37 PM
aku minat sangt kat 501 ni.. sayang tu memang sayang.. tapi terpaksa basuh jugak... tu yang beli kat bundle je banyak..:):)

FaZiL^aFiZi
11-11-2012, 01:38 PM
kaler kuning? kena ta1k ke? :D

X pasti la....
Bukan kuning biasa tapi kuning keemasan.... Berkilat

plasticruler
11-11-2012, 01:38 PM
mak oooi...
lejen member ko tu..aku minat juga jeans levis ni
tapi,dlu2 layan bundle..lepas beli basuh rendam air panas semua
supaya bakteria hilang bila pakai still kulit kena gatal2..
hahahahaaaaa..so skrang beli je yg baru..tu pun baru brape halai je..mahal beb

jamtulenmurah
11-11-2012, 01:41 PM
X pasti la....
Bukan kuning biasa tapi kuning keemasan.... Berkilat

ta1k melekat la tu. Ada pi bau tak? :eek::))

confim ta1k kalau tak basuh. dah berkarat la jeans tu. ta1k dah sebati ngan jeans tu. :)

jamtulenmurah
11-11-2012, 01:42 PM
aku minat sangt kat 501 ni.. sayang tu memang sayang.. tapi terpaksa basuh jugak... tu yang beli kat bundle je banyak..:):)

bos dok johor bukan murah ke kat JPO tu? :-?

thetu5
11-11-2012, 01:45 PM
mmber aku pon ade sorg sepesen dgn mmber ko..beli baru sampai kaler jd emas..tulah sluar dia pi klas,pi wat machining cnc,pi wat dating..smua selai tu jer..sthun skli baru tkr baru..last2 kne bunag jgk psal koyak rabak effect dari coolant cnc masa wat machining..

skrg dh kawin aku xtau lg habit dia dlu..:)):)):))

silverchair959
11-11-2012, 01:46 PM
jeans yg aku tgh pakai skang ni levis beli buat hantaran kawen arituh....dah 4 tahun umur dia...sedap pakai tp dah mula reput hehehe

akmal_tawau
11-11-2012, 01:47 PM
Seumur hidup skali beli levis kt butik levis. Masa zaman2 blajo dolu2. Dpt pinjaman jpa beli levis huhu.
P/s biar koyak janji levis

FaZiL^aFiZi
11-11-2012, 01:48 PM
mak oooi...
lejen member ko tu..aku minat juga jeans levis ni
tapi,dlu2 layan bundle..lepas beli basuh rendam air panas semua
supaya bakteria hilang bila pakai still kulit kena gatal2..
hahahahaaaaa..so skrang beli je yg baru..tu pun baru brape halai je..mahal beb

Cerita ni masa tahun 2002 sampai 2004 skang xtau la seluar member aku tu dah jadi apa.....
Mmg legend la.... Hahahahaha

Aku pun ada berapa helai je levis ni.... Beli pun sebab yg,lama dah x muat nk pakai

akmal_tawau
11-11-2012, 01:50 PM
aku minat sangt kat 501 ni.. sayang tu memang sayang.. tapi terpaksa basuh jugak... tu yang beli kat bundle je banyak..:):)

Brp hg levis bundle kt situ? Kt tawau ni ade jg nampak tp x servay plak. Sbb x layan sgt dh..

Mantam
11-11-2012, 01:50 PM
bagi aku biarla levi's tak ori tapi jgn levi's tak basuh setahun setengah... giler pengotor member ko tu, bole masuk world guinnes record tu...

FaZiL^aFiZi
11-11-2012, 01:53 PM
Seumur hidup skali beli levis kt butik levis. Masa zaman2 blajo dolu2. Dpt pinjaman jpa beli levis huhu.
P/s biar koyak janji levis

Sama la aku dulu masuk politeknik dapat pinjaman rm1500 beli levis seketul. Baki beli hp. 3 hari je aku setelkan loan untuk 6 bulan. Akibatnya selalu mkn nasi bujang & megi .kadang2 miss soruuu pun ada.... :))

TT
11-11-2012, 01:55 PM
nak dapatkan "sezen" yg cantik mmg kena mcm tula..benda nila yg dipraktikkan sume jeans lover levis lvc,evisu,momotaro,sugarcane

basuh jarang sekali..tu pun rendam dgn air panas je..tanpa letak sabun..sbb sabun tu rosakkan denim..jemur kt matahari pun jauh sekali

barula kua misai kucing,honeycomb tu sume

klo ko lanyak masuk mesin basuh je mmg xjadila..setakat luntur jla tp nilai seni kt jeans tu takde

goldendream
11-11-2012, 01:55 PM
aku dulu masa sekolah tak mampu nak beli..lgpun masa tu mana ada yg thai made ni kat sabah.. so.. bundle slalu pakcik aku hadiahkan 501... tp x pakai sbb cutting besar dan bege... so.. start dari aku menengah..aku main ukur kat kedai jahit..sebijik ngn 501.. kain jer laa yg beza.. so.. sampai skrg ni.. hampir separuh dari baju..seluar..belt.. boxer... semua levis..yang ori ke..tak ori ke..aku balun..lgpun skrg ni pakai yg ori..sama jugak macam yg x ori.. legend jer yg tau bezakan.. apa2pun..skrg byk dah pengganti jeans levis ni... cutting pun ok... so.. kalo ada duit lebih.. beli la..kalo takde..beli camel pun ok..

TT
11-11-2012, 01:57 PM
Seumur hidup skali beli levis kt butik levis. Masa zaman2 blajo dolu2. Dpt pinjaman jpa beli levis huhu.
P/s biar koyak janji levis

sama r aku..adela 3,4helai je beli butik..yg lain sume bundle..xpun usha kt mudah

sbb ak xretila pakai yg baru2 ni..pstu butik sume sama je klo beli siam punye..ak lg prefer bundle..dgn "sezen" die mmg klo jalan2 the only one yg ade :))

yussys
11-11-2012, 01:58 PM
bos dok johor bukan murah ke kat JPO tu? :-?

murah bos.... tapi bundle lagi murah...:D:D

yussys
11-11-2012, 02:01 PM
Brp hg levis bundle kt situ? Kt tawau ni ade jg nampak tp x servay plak. Sbb x layan sgt dh..

klu kat bundle kat sini kene pandai carik....
klu pergi big bundle memang payah nak dapat murah pasal dia tau value seluar tu.. carik bundle biasa2 yang tak tau pasal harga seluar... kadang rm30 pun blh dapat yang cantik...:):)

Putu Piring
11-11-2012, 02:01 PM
levis beli kt bundle je best buat tido sbb dh lembut haha
kalau baru tu nak tido perhh seksa gila haha
yg penting 501

TT
11-11-2012, 02:02 PM
siapa yg taknak jeans mcm ni..evisu lot 2001 no 2

http://3.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/SbofBLQ--7I/AAAAAAAAAV0/TwNnBwIvPu8/s320/evisu4.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/SbofBGAowLI/AAAAAAAAAVs/b5dlEDQ-8ww/s320/evisu3.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/SbofA3KhGqI/AAAAAAAAAVk/5PUVxbiKW3E/s320/evisu6.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/SbofAgADqpI/AAAAAAAAAVc/JjUxYl8AqYw/s320/evisu2.jpg

TT
11-11-2012, 02:05 PM
klu kat bundle kat sini kene pandai carik....
klu pergi big bundle memang payah nak dapat murah pasal dia tau value seluar tu.. carik bundle biasa2 yang tak tau pasal harga seluar... kadang rm30 pun blh dapat yang cantik...:):)

mane bole org bundle xtau value seluar..sebelum seluar tu mendarat kt sini otai2 bundle dah sapu dulu..klo pecah guni pun nasib je dapat jeans USA japan..or else yg lain sume mexico vietnam china mari

yussys
11-11-2012, 02:06 PM
mane bole org bundle xtau value seluar..sebelum seluar tu mendarat kt sini otai2 bundle dah sapu dulu..klo pecah guni pun nasib je dapat jeans USA japan..or else yg lain sume mexico vietnam china mari

ada bro... biasa bundle yang baru bukak.. atau baru nak belajar... biasa diorg amek pakai guni dari big bundle... pilih kene pilih sendiri dalam bundle tu..

giler_gadget
11-11-2012, 02:15 PM
Kaler kuning tu x yah la sampai x basuh lama mcm tu.
Mmg ada jeans yg kain karat dlm dia.
Lipat suar, tgk kain belah dlm, mmg asal2 bukan putih biru, tp kuning biru..

Sy ada dua suar yg rare x kan jual, 503B tahun 1980 japan tab kulit dan 501 USA dpt pasti tahun berapa tab kertas coklat keputiha..
Dua2 big E, yg usa xde line merah.

Ikut pada buku levis, suar tu dlm jangka tahun 1960-1970 je ada ms tu.

Juga ada dua jaket big E kocek sebelah kepala kain x jual. Heheee

SHO6
11-11-2012, 02:18 PM
Den suko levis engineer..kain licin, jahitan tulang masuk dalam. Ada style sambung bell bottom sikit kat kaki. Belakang ada tali nak sangkut. Biar dah lapuk pun sanggup beli bundle. Last skali beli 3 tahun lepas. Made in Belgium. RM150 lebih jugak selai bundle.~X(

Yang 501, 502, 505, 512 tu tak la fanatik sangat. Ada member yang rendam coke, buat misai kucing guna kertas pasir, lipat kecik2 masa nak duduk..nak kasi nampak line misai tu..tak basuh tu jangan citer laa.:))

Skrg dah tua..pakai Lee Cooper aja sebab cutting dia loose sikit. Match ngan perut skali:))

puyuk
11-11-2012, 02:31 PM
Kaler kuning tu x yah la sampai x basuh lama mcm tu.
Mmg ada jeans yg kain karat dlm dia.
Lipat suar, tgk kain belah dlm, mmg asal2 bukan putih biru, tp kuning biru..

Sy ada dua suar yg rare x kan jual, 503B tahun 1980 japan tab kulit dan 501 USA dpt pasti tahun berapa tab kertas coklat keputiha..
Dua2 big E, yg usa xde line merah.

Ikut pada buku levis, suar tu dlm jangka tahun 1960-1970 je ada ms tu.

Juga ada dua jaket big E kocek sebelah kepala kain x jual. Heheee

upload gambo skali...:D

soyabean84
11-11-2012, 02:46 PM
Sy xleh pakai 501, sb sy jenis pehe besar, sy hanya sesuai pakai 514 je...

giler_gadget
11-11-2012, 09:27 PM
upload gambo skali...:D

nah, special untuk mr.puyuk :D

http://i1049.photobucket.com/albums/s385/giler_gadget/IMAG0102.jpg

http://i1049.photobucket.com/albums/s385/giler_gadget/IMAG0103.jpg

http://i1049.photobucket.com/albums/s385/giler_gadget/IMAG0104.jpg

Yg suar 503B malas nak korek. huhuuu

FaZiL^aFiZi
11-11-2012, 09:33 PM
Mantop2 pix seluar diatas.....

Merembes.....

oxygenO2
11-11-2012, 09:40 PM
Aku mmg minat ngan levis,pakai pun sedap..tp stat thn nie aku kena benti beli levis..bini aku srh sbb dia bace buku art of deception levis nie penyumbang kpd geng2 yahudi yg nk hancurkan islam...huhu

pok wang
11-11-2012, 10:06 PM
member aku pengumpul hardcore levis..paling mahal dia beli rm15k...beli kat ebay...dlm umah ada bilik khas untuk levis shj...lebih dari 700helai...

-RIZUAN-
11-11-2012, 10:11 PM
mesti bau tak hingat punya :))

kalau ori mmg ssh nak bau kain tu...
nak2 kerja tempat sejuk

-RIZUAN-
11-11-2012, 10:16 PM
member aku pengumpul hardcore levis..paling mahal dia beli rm15k...beli kat ebay...dlm umah ada bilik khas untuk levis shj...lebih dari 700helai...

ni baru org panggil out of control:)):))

RuthlessFairy
11-11-2012, 10:19 PM
ta1k melekat la tu. Ada pi bau tak? :eek::))

confim ta1k kalau tak basuh. dah berkarat la jeans tu. ta1k dah sebati ngan jeans tu. :)

kau berak ikut depan ke? atas peha?

arecent
11-11-2012, 10:19 PM
aku dulu sblum kawin pakai 501 ja..x kisah la..edisi biasa ka..janji 501..ada dalam 6 helai..tp slpas kawin..dah x pakai 501 la..haha dah berjimat..pastu yng 501 dulu semua dah reput..haha pakai levis besa ja...

dominator
11-11-2012, 10:38 PM
aku ade sehelai 501 beli kat butik RM300... jenis hancor punyer....

last2 menyesal....

lebih kurang mcm ni lah
http://4.bp.blogspot.com/_OAwwNVvz9ZE/SmPGrl3YsHI/AAAAAAAAAjs/ItL7_EErmQw/s400/levis-vintage-501-heath-denim-2.jpg

pok wang
11-11-2012, 10:42 PM
ni baru org panggil out of control:)):))

hahahahaa....levis zaman perang pun ada...geram tgk....member aku yg niaga bundle pun terkejut time aku kenalkan kat member aku ni...

epyslamber
11-11-2012, 10:48 PM
basu pkai air jer?x payah bubh sabun

rey1988
11-11-2012, 10:53 PM
suar levis 501 satu aku ade 4 biji..

tp aku slalu cuci lah xde luntur sgt kaler die..

ok jer..

mgkn member bro punya tak ori kot.. hehe

Silveray
12-11-2012, 12:27 AM
time skolah n lepas spm dulu aku gile levis silvertab...
habis bundle aku round nak cari seluar nih..lagi2 cuting baggy..
time tu mmg trend suar londeh..kekeke
ade la 4 5 helai tersimpan...ade yg dah jadi kain buruk pon...

nham
12-11-2012, 07:38 AM
hahhahhaha..aku nak kat setahun lebih aku beli jeans levis tu.baru sekali basuh..sayang wooo...tu pun mak aku bising.suh basuh.

nameless
12-11-2012, 07:51 AM
kualiti levi's skrg mcm hampeh...
x tahan lama...
yg plg tahan last penah aku beli red loop...

fatvet
12-11-2012, 08:26 AM
.. nak carik levis best..mesti gi bundle tp mesti cerewet.. tips nk beli bundle paling senang.. carik herge yg paling mahal.. penjual pandai mana satu best tu la sbb dia letak harge tinggi.. mungkin ada banyak tips lain ..cube kita tanya kat otai2 bandle dia mesti tau

puyuk
12-11-2012, 10:52 AM
nah, special untuk mr.puyuk :D

http://i1049.photobucket.com/albums/s385/giler_gadget/IMAG0102.jpg

http://i1049.photobucket.com/albums/s385/giler_gadget/IMAG0103.jpg

http://i1049.photobucket.com/albums/s385/giler_gadget/IMAG0104.jpg

Yg suar 503B malas nak korek. huhuuu

haha..klw2 de geng2 pickers kt mesia ni masyukk bro Gg...simpan dlu..jgn smpi reput dah...:)cgrock

alialadin
12-11-2012, 02:07 PM
Penah berkawan dgn mber yg suka gile kt levi's ni... dia penah beli levi's dr bundle kt kelantan utk mber sekerja, tolak 100 lbih cmtu... phtu jln2 kt bundle klang, tjumpe levi's yg sama jual hrga dlm 500... mmg menyesal die bila tau cmtu....

FaZiL^aFiZi
13-11-2012, 06:02 AM
Penah berkawan dgn mber yg suka gile kt levi's ni... dia penah beli levi's dr bundle kt kelantan utk mber sekerja, tolak 100 lbih cmtu... phtu jln2 kt bundle klang, tjumpe levi's yg sama jual hrga dlm 500... mmg menyesal die bila tau cmtu....

Levis bundle paling mahal aku penah jumpa kt puduraya.harga rm1500. Tapi tokey kedai tu xmau jual.tahun 2004 .letak harga tapi xmau jual.pelik pelik....

Cynical_Cakcibor
13-11-2012, 06:47 AM
Macam2 cite aku baca pasai jeans levi's ni :D.... aku memang minat jeans levis ni sejak aku form 2 sampai aku masuk U .... jadi jeans rasmi aku.... macam2 jenis aku beli dari red tab ke silver tab.... tapi 501 jugak yang paling aku minat .. fly button tu :D ..yang paling best bagi aku dapat beli 501 brand new pada harga yang amat murah ...made in UK pada harga 25 pound sterling untuk 2 helai.... masa tu time aku belajo di london... offer boxing day kalo aku tak silap ..... paling tak best aku kena tipu beli online konon nye harga murah bbrp tahun lepas ... terbang rm 200 lebih kat ca ya nun alif penipu tu.. famous gak kes ni.. levi's memang legend...aku masih simpan 501 aku tu lagi tapi sayang pinggang dah tak muat.. bukan seluo je, baju kemeja, talipinggang ,buckle, jacket ( aku dapat dari USA ..kakak study sana) semua levis punya brand..... sayang betul baju levis aku kena kebas dengan mat salleh time keje part time..

alialadin
16-11-2012, 10:01 PM
Rasa mcm nk bjinak2 dgn levi's lak...aku kecik je,
dlm 157cm...jnis mna agk2 yg sesuai...bese 501 ke?

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 10:42 AM
http://s10.postimage.org/vt7tus7mh/levis.jpg

sapa ada levis kepala kain ni?

berapa harganya kalo made in usa ?

muridmurid
22-11-2012, 10:48 AM
aku pernah beli levis selain 505 iaitu 512 dan 501
ternyata aku akan pakai untuk beberapa kali saja sebab potongannya bukan citarasa aku
dan tak selesa kalau bahagian peha dan cawat terlalu labuh
tapi kalau pakai 505, aku pakai selagi tak sempit walaupun lusuh dan koyak

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 10:50 AM
aku pernah beli levis selain 505 iaitu 512 dan 501
ternyata aku akan pakai untuk beberapa kali saja sebab potongannya bukan citarasa aku
dan tak selesa kalau bahagian peha dan cawat terlalu labuh
tapi kalau pakai 505, aku pakai selagi tak sempit walaupun lusuh dan koyak

jeans 501 aku sampai koyak pun aku pakai lg hehehehhe

michael scotfield
22-11-2012, 10:53 AM
den suka levis 520 ja

muridmurid
22-11-2012, 10:53 AM
jeans 501 aku sampai koyak pun aku pakai lg hehehehhe

501 memang rare tapi tak selesa
mujur beli dgn harga murah
kirim dari kwn kat oversea :D

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 10:55 AM
501 memang rare tapi tak selesa
mujur beli dgn harga murah
kirim dari kwn kat oversea :D

aku selesa pakai 501 lg dari 505...

maybe citarasa x sama kot... :)

fatvet
22-11-2012, 11:03 AM
TT ..apa kaedah yg paling mudah untuk kita tau levis tu tulin atau fake..
base on expilian TT la yg da otai pasal levis ni

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 11:10 AM
TT ..apa kaedah yg paling mudah untuk kita tau levis tu tulin atau fake..
base on expilian TT la yg da otai pasal levis ni

hhmmm.... aku pun x berapa terrer sgt bab levis ni..

tp kalo levis ori tu kain dia bila dah lusuh nampak lain dari yg tiruan.

yg paling penting pakai yg ori lebih selesa drpd tiruan. :)

fatvet
22-11-2012, 11:17 AM
hhmmm.... aku pun x berapa terrer sgt bab levis ni..

tp kalo levis ori tu kain dia bila dah lusuh nampak lain dari yg tiruan.

yg paling penting pakai yg ori lebih selesa drpd tiruan. :)

yg stetmen TT ckp ni aku percaya sangat...
yg paling penting pakai yg ori lebih selesa drpd tiruan
kalo pakai yg fake asek gatal jer kat kelegkang dia dan kocek ..ni pengalaman aku la..
thanks a million TT..

nota kaki.. amcm thread TT nyer forex tu nape tk der update2 :)

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 11:22 AM
yg stetmen TT ckp ni aku percaya sangat...
yg paling penting pakai yg ori lebih selesa drpd tiruan
kalo pakai yg fake asek gatal jer kat kelegkang dia dan kocek ..ni pengalaman aku la..
thanks a million TT..

nota kaki.. amcm thread TT nyer forex tu nape tk der update2 :)

itu lah... yg tiruan mmg x selesa sbb kualiti kain berbeza. levis ni mkn lusuh makin selesa.:)

p/s... jurnal baru je update smlm . :)

Insan Berkecuali
22-11-2012, 11:23 AM
pengalaman aku ngan jeans levis ori...dah 2 pasang levis aku kena rembat masa jemur..satu kat kampus , satu lagi kat rumah...malas dah aku nak beli levis ori lagi..

fatvet
22-11-2012, 11:26 AM
itu lah... yg tiruan mmg x selesa sbb kualiti kain berbeza. levis ni mkn lusuh makin selesa.:)

p/s... jurnal baru je update smlm . :)

boleh kasi url nyer tak..cari tk jumpa jumpa la TT.. suke baca pengalaman tuan :)

alphaOne
22-11-2012, 11:27 AM
beli BIG E bro..

alphaOne
22-11-2012, 11:28 AM
http://s10.postimage.org/vt7tus7mh/levis.jpg

sapa ada levis kepala kain ni?

berapa harganya kalo made in usa ?
made in usa rigid harga rm999..

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 11:32 AM
made in usa rigid harga rm999..

aritu kt klcc rm 899 . :)

alphaOne
22-11-2012, 11:33 AM
kualiti levi's skrg mcm hampeh...
x tahan lama...
yg plg tahan last penah aku beli red loop...
redloop cutting besar tapi kain dan design cantik..
sayang betul redloop, engineered, levis cooper discontinue..

alphaOne
22-11-2012, 11:35 AM
aritu kt klcc rm 899 . :)
owh.. banyak jenis bro.. tgk tahun kot..yg tu 53s kan?? kalau yg single poket murah ckit.. tp rasanya levis malaysia x bwk masuk byk dah LVC.. acu tengok dekat the gardens.

piracy_agen
22-11-2012, 11:37 AM
ada beberapa koleksi bg aku bagus tahan lasak ... dan die mmg kemas bile pakai

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 11:38 AM
owh.. banyak jenis bro.. tgk tahun kot..yg tu 53s kan?? kalau yg single poket murah ckit.. tp rasanya levis malaysia x bwk masuk byk dah LVC.. acu tengok dekat the gardens.

apa makna 53s & LVC tu bro ?

nubie lg ni... :">:">:">:">:">:">

alphaOne
22-11-2012, 11:43 AM
apa makna 53s & LVC tu bro ?

nubie lg ni... :">:">:">:">:">:">

tahun keluaran seluar levis la.. 1953 poket dia lain cutting dia lain.. 1966 lak lain.. cuba la cari maklumat kat internet.. levis japan ke.. LVC tu levis vintage clothing. untuk kepala kain punya keluaran..

kena tau kenapa kepala kain jadi pilihan org yg main jeans nie.. sbb kain lebih kukuh dan hand made..

kebabom
22-11-2012, 11:45 AM
mmg jeans kalo nk thn lama jgn slalu bsuh...sygnya aku jns pkai 2-3kali terus bsuh...xthn tkut gatal woo....nk semayang pn xkonfiden....haha

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 11:46 AM
boleh kasi url nyer tak..cari tk jumpa jumpa la TT.. suke baca pengalaman tuan :)

tq tuan

boleh tgk disini (http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=355289)

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 12:03 PM
tahun keluaran seluar levis la.. 1953 poket dia lain cutting dia lain.. 1966 lak lain.. cuba la cari maklumat kat internet.. levis japan ke.. LVC tu levis vintage clothing. untuk kepala kain punya keluaran..

kena tau kenapa kepala kain jadi pilihan org yg main jeans nie.. sbb kain lebih kukuh dan hand made..

good info tq bro... kebetulan baru beli sehelai.:D

alphaOne
22-11-2012, 12:04 PM
good info tq bro... kebetulan baru beli sehelai.:D

kasi mandi sama dia bg kering kat badan..kl x saiz mengecil.. huhu

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 12:06 PM
kasi mandi sama dia bg kering kat badan..kl x saiz mengecil.. huhu

wah mandi pakai suar jeans ke... hehehehehehe...

suar tu buat hantaran kawen 1 december nnt so tgu lps kawen baru boleh mandi sama dgn suar kepala kain tu... :">:">:">:">:">:">

alphaOne
22-11-2012, 12:07 PM
wah mandi pakai suar jeans ke... hehehehehehe...

suar tu buat hantaran kawen 1 december nnt so tgu lps kawen abru boleh mandi sama dgn suar kepala kain tu... :">:">:">:">:">:">

ewah2.. tahniah bro.. selamat pengantin baru..

valentinik
22-11-2012, 12:30 PM
salam..korang x boikot levi's ke?kalau x salah aku dia seangkatan ngan mcd jugak..

miexkronic
22-11-2012, 03:25 PM
aku ada levis engineered..
koyak kat peha kanan..
sapa nak..

alphaOne
22-11-2012, 03:27 PM
aku ada levis engineered..
koyak kat peha kanan..
sapa nak..
saiz bpe?? nak kasi free ke?? hehe.. boleh tampal lg tue.. lg cantik..

miexkronic
22-11-2012, 03:34 PM
saiz bpe?? nak kasi free ke?? hehe.. boleh tampal lg tue.. lg cantik..

size 36...
tmpal tk ngam la...
pki mcm tu je la..
bg free pitam ahhhh

alphaOne
22-11-2012, 03:41 PM
size 36...
tmpal tk ngam la...
pki mcm tu je la..
bg free pitam ahhhh

besor tu.. size saya 28-30.. hehe

fizzy86
22-11-2012, 03:43 PM
Kaler kuning tu x yah la sampai x basuh lama mcm tu.
Mmg ada jeans yg kain karat dlm dia.
Lipat suar, tgk kain belah dlm, mmg asal2 bukan putih biru, tp kuning biru..

Sy ada dua suar yg rare x kan jual, 503B tahun 1980 japan tab kulit dan 501 USA dpt pasti tahun berapa tab kertas coklat keputiha..
Dua2 big E, yg usa xde line merah.

Ikut pada buku levis, suar tu dlm jangka tahun 1960-1970 je ada ms tu.

Juga ada dua jaket big E kocek sebelah kepala kain x jual. Heheee

kalau ada org nak beli dgn harga 100billion usd bro nak jual x?:D

Gimie009
22-11-2012, 04:55 PM
aku ada belasan helai 501 nih.
banyak sebab murah jer kat US nuh...
tapi skang ni rasanya tinggal 3 helai je yg muat sebab dah gemuk muahahha..
banyak yg dah dibuat lapik kaki pintu toilet je..

yg lelama nak pakai pun dah tak lalu..dr kaler stonewash dah jadik hampir putih dah kalernya

FaZiL^aFiZi
22-11-2012, 04:57 PM
aku ada belasan helai 501 nih.
banyak sebab murah jer kat US nuh...
tapi skang ni rasanya tinggal 3 helai je yg muat sebab dah gemuk muahahha..
banyak yg dah dibuat lapik kaki pintu toilet je..

yg lelama nak pakai pun dah tak lalu..dr kaler stonewash dah jadik hampir putih dah kalernya

lapik kaki 501 ... mmg respek..

TT
22-11-2012, 05:10 PM
aku ada belasan helai 501 nih.
banyak sebab murah jer kat US nuh...
tapi skang ni rasanya tinggal 3 helai je yg muat sebab dah gemuk muahahha..
banyak yg dah dibuat lapik kaki pintu toilet je..

yg lelama nak pakai pun dah tak lalu..dr kaler stonewash dah jadik hampir putih dah kalernya

gf ak ade buat rumah sewa..tolong kemas2 lepas dak sewa tu blah..mmg masa tgh sapu2 tu ak guna seluar tu buat lap..mmg die letak kt pintu pun buat lap kaki..ak ingatkn siam punye

tergerak hati nk check..sekali 501 ori daa..xde koyak pun..saiz mmg saiz aku..aku basuh pakai :)) ade lg smpai hari ni :))

alphaOne
22-11-2012, 05:13 PM
gf ak ade buat rumah sewa..tolong kemas2 lepas dak sewa tu blah..mmg masa tgh sapu2 tu ak guna seluar tu buat lap..mmg die letak kt pintu pun buat lap kaki..ak ingatkn siam punye

tergerak hati nk check..sekali 501 ori daa..xde koyak pun..saiz mmg saiz aku..aku basuh pakai :)) ade lg smpai hari ni :))
rezeki bro la eh.. sabau je la buat lapik kaki..

myrayyan
22-11-2012, 06:39 PM
aku br beli levi`s kat midvalley..beli sepasang dgn org rumah total rm490.jenis apa aku xcheck janji sedap pakai.

Gimie009
22-11-2012, 06:44 PM
serios beb..kaler dah season sangat tak lalu nak pakai...

alphaOne
22-11-2012, 06:46 PM
serios beb..kaler dah season sangat tak lalu nak pakai...
susah nk match.. nk kena pakai baju gelap ckit.. dh seasons nipis la kain tu..

Gimie009
22-11-2012, 06:48 PM
kat US klu kat JC Penny dalam USD37 ++ (CA tax dlm 7%).
Kat factory outlet aku penah dapat USD10 sehelai.

Kat ROSS aku penah dapat USD18 klu x silap.

tp seriously kat US aku tak penah jumpa yg kepala kain bagai yg mcm org duk gila kat sini..katanya yg kepala kain bagai ni Jepang mari punya..

dan typical US punya minded dgn levis ni..cuma ada 501 dan 505. Pkereja plak suka pakai yg carpenter (Favourite aku. Aku ada 2 helai).

Klu slack typical dia dockers tu...

lain2 series mmg payah jumpa.. ada bukan takde..tp tak ramai pakai..

alphaOne
22-11-2012, 06:52 PM
kat US klu kat JC Penny dalam USD37 ++ (CA tax dlm 7%).
Kat factory outlet aku penah dapat USD10 sehelai.

Kat ROSS aku penah dapat USD18 klu x silap.

tp seriously kat US aku tak penah jumpa yg kepala kain bagai yg mcm org duk gila kat sini..katanya yg kepala kain bagai ni Jepang mari punya..

dan typical US punya minded dgn levis ni..cuma ada 501 dan 505. Pkereja plak suka pakai yg carpenter (Favourite aku. Aku ada 2 helai).

Klu slack typical dia dockers tu...

lain2 series mmg payah jumpa.. ada bukan takde..tp tak ramai pakai..
yg kepala kain selalu made in turkey yg keluar..

nameless
22-11-2012, 07:39 PM
redloop cutting besar tapi kain dan design cantik..
sayang betul redloop, engineered, levis cooper discontinue..

redloop mmg best...
cooper pn best tp x jd beli...

kemolok
22-11-2012, 07:44 PM
Tak ponah deh beli levi

ckama33
22-11-2012, 08:06 PM
501 made in usa... puas hati... sedap jer pakai...

Levis 502 Made in japan pun best pakai... lembut jer kain die :)

Kelebihan seluar jeans levis nih... bila kena basah, cepat kering.... huhuhuhu

soulsix
22-11-2012, 08:23 PM
dulu selalu beli yg pirate. tp pakai 2,3 kali dah malas pakai.
satu sbb tak selesa maklum la pirate.
lg satu sbb, aku ni lebih suka pakai seluar corduroy (betul ke eja) dr zaman belajar sampai la sekarang
skan ni baru 2 helai levis ori aku.yg last beli sebelum raya lepas

FaZiL^aFiZi
02-02-2013, 11:48 AM
update terbaru ada di page 1 :)

adie@coway
02-02-2013, 11:57 AM
libas ni mmg terase la $$$ bile nak beli...
1st time aku beli...bile dah keje...tu pun lepas 5 taun keje maa...:))
zaman sek dlu...jangan harap la nak beli memahal nie...
bundle?? aku x minat sangat...susah nak carik saiz...pastu belum tentu ori lagi...:">:">
aku pakai 502...leceh doh nak pakai 501...time nak emergency payah...
amik mase nak bukak...:)):)):))
so far...pakai memang puas atie...:)paid

p/s: slalu tgk kat JPO macam tak bersesuaian...502 x penah jumpe kat sane...:-?:-?:-?

fatvet
02-02-2013, 12:08 PM
aku ade sehelai 501 beli kat butik RM300... jenis hancor punyer....

last2 menyesal....

lebih kurang mcm ni lah
http://4.bp.blogspot.com/_OAwwNVvz9ZE/SmPGrl3YsHI/AAAAAAAAAjs/ItL7_EErmQw/s400/levis-vintage-501-heath-denim-2.jpg

bos ..kasik bid la levis tu.. la ni cg di serang bid membid..

FaZiL^aFiZi
02-02-2013, 12:55 PM
bos ..kasik bid la levis tu.. la ni cg di serang bid membid..

aku ade beli 2 helai 501 kt sini cadang nk jual sehelai sebab beli 2 helai pattern yg sama :)

http://s8.postimage.org/k9r5zad51/levis_1.jpg

http://s7.postimage.org/f1yyofy17/levis_2.jpg

http://s3.postimage.org/vae7w50s3/levis_3.jpg

http://s17.postimage.org/yxkp58mf3/levis_6.jpg

harga 5,999,000 VND = rm 908.94 :)

rey1988
02-02-2013, 01:08 PM
aku ade beli 2 helai 501 kt sini cadang nk jual sehelai sebab beli 2 helai pattern yg sama :)

http://s8.postimage.org/k9r5zad51/levis_1.jpg

http://s7.postimage.org/f1yyofy17/levis_2.jpg

http://s3.postimage.org/vae7w50s3/levis_3.jpg

nak jual bape bos??

kasi saiz brapa skali lah senang sapa yg amek :)

FaZiL^aFiZi
02-02-2013, 01:19 PM
nak jual bape bos??

kasi saiz brapa skali lah senang sapa yg amek :)

harga sudah update...

saiz levis ni susah cket...aku pun keliru dengan saiz ...kt bawah ni perbezaan saiz yg aku pakai dalam brand levis ni...

501 kepala kain made in usa saiz 36 selesa

501 made in japan saiz 36 ketat cket .

505 made in mexico pakai saiz 34 selesa

yg dalm pix tu made in japan saiz 36

fatvet
02-02-2013, 01:20 PM
tt..melecun la levis tu... nape nasib aku kurang jer baik la ni... aku saiz 40/42 la bos..kalo tk leh sambar

FaZiL^aFiZi
02-02-2013, 01:24 PM
tt..melecun la levis tu... nape nasib aku kurang jer baik la ni... aku saiz 40/42 la bos..kalo tk leh sambar

itu sebab aku sambar 2 helai terus (itu je yg tertinggal kt kedai levis tu) sehelai tu nk buat pakai sehelai lg nk jual . aritu tgk kt levis (dlm giant area stadium shah alam) kalo pattern mcm nk nk cecah rm2k ... kt sini diaorg letak rm 900 kira on la... hahaha

tet
02-02-2013, 01:36 PM
Aku layan 501 ori ni time jd student jer......tiap kali dpt duit jpa, beli la selai dua....

Pas da keje, sayang plak nak beli mahal2....balik klate, g golok, pengkalan kubur, rantau panjang beli je siam mari.....ada yg rege dualapan hengget jer......:D

FaZiL^aFiZi
02-02-2013, 01:53 PM
Aku layan 501 ori ni time jd student jer......tiap kali dpt duit jpa, beli la selai dua....

Pas da keje, sayang plak nak beli mahal2....balik klate, g golok, pengkalan kubur, rantau panjang beli je siam mari.....ada yg rege dualapan hengget jer......:D

aku pun jarang2 beli ... kalo ada yg menarik baru beli :)

FaZiL^aFiZi
02-02-2013, 01:57 PM
aku nk g kedai levis tu sekali lg sebab ari yg aku datang tu dia ckp hari ni (sabtu) ada new arrival item so nk tgk2 apa yg rare... :)

rey1988
02-02-2013, 02:07 PM
harga sudah update...

saiz levis ni susah cket...aku pun keliru dengan saiz ...kt bawah ni perbezaan saiz yg aku pakai dalam brand levis ni...

501 kepala kain made in usa saiz 36 selesa

501 made in japan saiz 36 ketat cket .

505 made in mexico pakai saiz 34 selesa

yg dalm pix tu made in japan saiz 36

wow size 36 :eek:

levis ne memang cmni..

aku biasa pkai size 30..

tp ketat klo pkai levis..

sluar brand lain ok je.. ~X(

FaZiL^aFiZi
02-02-2013, 02:12 PM
wow size 36 :eek:

levis ne memang cmni..

aku biasa pkai size 30..

tp ketat klo pkai levis..

sluar brand lain ok je.. ~X(

selalu kalo pki malaysia punye saiz 32-34 je.....

dominator
02-02-2013, 09:32 PM
bos ..kasik bid la levis tu.. la ni cg di serang bid membid..

haha.. x jual bro.. masih pakai...

mr_x6006
03-02-2013, 09:33 AM
skrg ni klu nak beli Levis kat butik, mesti aku tgk dulu tag kat dlm..

klu de tulis Buatan Pakistan dlm b. Melayu memey aku x akan beli..

Cam pelik jer plop.. hahaha

Actifast
03-02-2013, 09:49 AM
semua levis ak, akhir hayat dalam almari.

sebab apa? lusuh pudar, koyak jatuh motor, koyak kat lutut.

yg paling ak sayang seluar jatuh motor tu.

Masih lagi simpan. Darah + kulit tersiat ada lagi kat seluar.

TT
03-02-2013, 10:02 AM
xbestla pakai levis honeycomb 'buatan' ni

klo ak pg butik ak tak beli yg mcm ni..semacam je pakai..xretila nak gayakan..lusuh buatan ni mcm mengada2 haha

nak yg lusuh betol baik beli bundle..nak tunggu kita lanyak sendiri lambatla nk kua takik misai kucing sarang lebah tu

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 10:09 AM
xbestla pakai levis honeycomb 'buatan' ni

klo ak pg butik ak tak beli yg mcm ni..semacam je pakai..xretila nak gayakan..lusuh buatan ni mcm mengada2 haha

nak yg lusuh betol baik beli bundle..nak tunggu kita lanyak sendiri lambatla nk kua takik misai kucing sarang lebah tu

Sarang lebah tu punye pattern tu mcm mana nk buat ye? Sume levis aku yg aku beli paling hebat pun kuar misai kucing je... Sarang lebah tu x penah jadi walaupun dah pki 3 tahun....

dapatduit
03-02-2013, 10:18 AM
ok semoga maju jaya..

TT
03-02-2013, 10:36 AM
Sarang lebah tu punye pattern tu mcm mana nk buat ye? Sume levis aku yg aku beli paling hebat pun kuar misai kucing je... Sarang lebah tu x penah jadi walaupun dah pki 3 tahun....

kena rajin dudukla..naik motor..naik keta xmenjadi sbb kaki kedepan

6bulan sekali rendam air panas

aku punya 501xx pun tak jadi..tp poket nampak bekas wallet tu..buruk pulak dah..terus wallet tak letak belakang dah klo pakai

klola dapat jadi mcm ni uiii

http://1.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/SbofBGAowLI/AAAAAAAAAVs/b5dlEDQ-8ww/s320/evisu3.jpg

TT
03-02-2013, 10:44 AM
lagi satu klo seluar tu besar utk kita xjadi sarang lebah..seluar kena fit dgn kaki baru nampak bekas terlipat tu


permulaan kena kasi bekas lipatan tu sentiasa ada, sok rendam air panas terus keluar
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_45ohanNHh7sxRAMQAyGTU9sYTDT-SrjwMaiU852ojk64sKF9

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 10:45 AM
kena rajin dudukla..naik motor..naik keta xmenjadi sbb kaki kedepan

6bulan sekali rendam air panas

aku punya 501xx pun tak jadi..tp poket nampak bekas wallet tu..buruk pulak dah..terus wallet tak letak belakang dah klo pakai

klola dapat jadi mcm ni uiii

http://1.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/SbofBGAowLI/AAAAAAAAAVs/b5dlEDQ-8ww/s320/evisu3.jpg

pergh.... lawa tu....hohohohohohohho

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 10:50 AM
lagi satu klo seluar tu besar utk kita xjadi sarang lebah..seluar kena fit dgn kaki baru nampak bekas terlipat tu


permulaan kena kasi bekas lipatan tu sentiasa ada, sok rendam air panas terus keluar
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_45ohanNHh7sxRAMQAyGTU9sYTDT-SrjwMaiU852ojk64sKF9

nk rendam dalam air panas berapa lama bro ? aku ade sehelai 501 kepala kain made in usa yg masih baru kuar butik.... kalo boleh jadi sarang lebah ni mmg best la...

TT
03-02-2013, 11:07 AM
nk rendam dalam air panas berapa lama bro ? aku ade sehelai 501 kepala kain made in usa yg masih baru kuar butik.... kalo boleh jadi sarang lebah ni mmg best la...

setengah jam je pastu bilas.

btol2 nak bela jeans ni org tak basuh..rendam je..tu pun 6bulan sekali..rosak kain kena sabun..ade jual sabun khas utk jeans tp basuh bukan masuk mesin basuh..tonyoh pakai tangan je

basuh hari2 tak menjadikan jeans tu ada unsur vintage..menurunkan warna adela..dari biru pekat jd cair..tp rendam air panas ni kt certain tempat je hilang color..keluar line tu tp overall biru pekat lagi

normal la masa rendam tu air pekat gile jd biru..takde ape biasela tu

tgk kekerapan pakaila..klo seminggu sekali setahun pun takpe..tp xkuala takik tu..klo hari2 pakai 24jam lanyak jeans tu je mmg cepatla...klo seminggu sekali baru pakai pg dating ermm tu yg 3tahun pun tak menjadi ape

sebab tu ada company kt thailand dorang buat fake vintage jeans model lama2 tu, dorang jual kt pesawah padi rm20 suruh lanyak teruk2 setahun nnt dorang beli balik rm50 pstu jual kt ebay harga ribu2..mmg sebijik ori la

aku_anak_nelayan
03-02-2013, 11:10 AM
Aku ni peminat jeans levis...
So bukak thread ni nk kongsi knowledge & pengalaman bersama jeans levis ni.

Jeans pertama brand levis aku beli bundle je.... Masa tu tahun 2000 saiz 28. Masa tu zaman grunge ni so mmg suka la cari seluar yg dah lusuh duit pun xde nk beli levis baru.... Masa tu aku form 4 ... Ada jugak geng2 seangkatan yg gila dgn jeans levis ni so masing2 rajin duk serbu kedai2 bundle nk cari levis ori yg "rare".... Di sebabkan aku ni duk hulu banat punya tempat so susah la nk cari jeans levis yg "rare".... Dapat pun yg biase2 aje...

Minat aku terhadap jeans levis ni berterusan sampai aku habis form 5.masa tu tahun 2001. Lps je abis form 5 aku dapat sambung belajar kt KL.... Masuk ikm kg pandan. Kebetulan plak dlm dorm aku tu ade sorang mamat dr melaka mmg extreme minat dgn jeans levis ni. Aku bertambah seronok la sbb ada member. Yg special dgn member aku ni dia hanya minat levis 501 punye model je. Tapi yg buat aku respek tahap inspektor sahap tu cara dia jaga seluar dia tu. Aku kenal dia selama 1 tahun 6 bulan. X penah sekali pun dia basuh suar jeans dia tu melainkan kena hujan.(naik moto) . Selama aku kenal dia itu la satu2nya seluar rasmi dia. P deting ke, merempit ke tido dia mmg balun seluar tu je. Yg dia basuh boxer & baju je.... Seluar dia tu dah jadi warna kekuning-kuningan pada bahagian yg lusuh (atas peha) sedangkan warna asal dia biru. Mmg rare giler .... Kuning2 tu berkilat ....


Byk lg kisah aku dengan levis ... Nnt aku sambung lg...

Update : sekarang aku berada di vietnam so masa ronda2 jumpa kedai Levis so snap cket untuk kenangan ... :) (aku snap ambar secara rambang je so gambar xde kualiti sorry ye)

http://s17.postimage.org/5qtb0g39b/DSC01202.jpg

http://s18.postimage.org/4vpaygmzd/DSC01204.jpg

aku ade beli 2 helai 501 kt sini cadang nk jual sehelai sebab beli 2 helai pattern yg sama :)

http://s8.postimage.org/k9r5zad51/levis_1.jpg

http://s7.postimage.org/f1yyofy17/levis_2.jpg

http://s3.postimage.org/vae7w50s3/levis_3.jpg

http://s17.postimage.org/yxkp58mf3/levis_6.jpg

harga 5,999,000 VND = rm 908.94 :)

aku pakai jgk seluar jeans, tp bkn levis la...yg biasa2 je...cuma mmg aku dah lama muskil, sbb ramai jgk org minat levis nie, nak tanya...bila pakai levis nie, rasa selesa ke mcm mane.. aku tgk kalau kat bundle tue, mau ratus2 jgk rega...tgk mcm x ada yg spesel pun...apa yg best agak2..

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 11:19 AM
setengah jam je pastu bilas.

btol2 nak bela jeans ni org tak basuh..rendam je..tu pun 6bulan sekali..rosak kain kena sabun..ade jual sabun khas utk jeans tp basuh bukan masuk mesin basuh..tonyoh pakai tangan je

basuh hari2 tak menjadikan jeans tu ada unsur vintage..menurunkan warna adela..dari biru pekat jd cair..tp rendam air panas ni kt certain tempat je hilang color..keluar line tu tp overall biru pekat lagi

normal la masa rendam tu air pekat gile jd biru..takde ape biasela tu

tgk kekerapan pakaila..klo seminggu sekali setahun pun takpe..tp xkuala takik tu..klo hari2 pakai 24jam lanyak jeans tu je mmg cepatla...klo seminggu sekali baru pakai pg dating ermm tu yg 3tahun pun tak menjadi ape

sebab tu ada company kt thailand dorang buat fake vintage jeans model lama2 tu, dorang jual kt pesawah padi rm20 suruh lanyak teruk2 setahun nnt dorang beli balik rm50 pstu jual kt ebay harga ribu2..mmg sebijik ori la


tq for info bro....

skang ni aku ade 6 helai jeans levis yg masih boleh dipakai so selang2 sehari pakai.umur suar pun x sampai setahun lg....so semua xde kesan2 efek yg cun2... biasa2 aje...

lps ni cadang nk rendam semua pakai air panas .....nnt kalo ade kesan efek cun2 aku update lg kt thread ni :)

setakat ni kedai levis paling best aku tgk kt giant area stadium shah alam... kalo koleksi rare mmg nk cecah 2k harganya....

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 11:21 AM
aku pakai jgk seluar jeans, tp bkn levis la...yg biasa2 je...cuma mmg aku dah lama muskil, sbb ramai jgk org minat levis nie, nak tanya...bila pakai levis nie, rasa selesa ke mcm mane.. aku tgk kalau kat bundle tue, mau ratus2 jgk rega...tgk mcm x ada yg spesel pun...apa yg best agak2..

aku minat pki levis sebab makin lama pakai makin best & setiap model seluar ade corak efek yg akan keluar secara semulajadi.

TT
03-02-2013, 11:22 AM
aku pakai jgk seluar jeans, tp bkn levis la...yg biasa2 je...cuma mmg aku dah lama muskil, sbb ramai jgk org minat levis nie, nak tanya...bila pakai levis nie, rasa selesa ke mcm mane.. aku tgk kalau kat bundle tue, mau ratus2 jgk rega...tgk mcm x ada yg spesel pun...apa yg best agak2..

pada aku la..klo nak suka levis ni kena pg bundle study levis lama2..apsal buruk koyak ni harga mahal..mcm mane nak kenal levis ori..mcm 501xx big E ada hidden rivet yg takde kt seluar lain..dah jumpa yg cmni barula timbul rase minat nak hargai sesuatu jenama tu

pg butik mcm pg pasar malam jumpa seluar sama je hehe

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 11:26 AM
pada aku la..klo nak suka levis ni kena pg bundle study levis lama2..apsal buruk koyak ni harga mahal..mcm mane nak kenal levis ori..mcm 501xx ada hidden rivet yg takde kt seluar lain..dah jumpa yg cmni barula timbul rase minat nak hargai sesuatu jenama tu

pg butik mcm pg pasar malam jumpa seluar sama je hehe

aku setuju dgn bro... aku rasa kebanyakkan owner butik levis bukan tinggi knowledge pasal levis ni.... itu sebab stok yg sampai x best ......

p/s.. bro... levis yg aku baru beli ni kt tab dia tulis 501xx . kt mana nk tgk "hidden rivet" tu ?

TT
03-02-2013, 11:27 AM
tq for info bro....

skang ni aku ade 6 helai jeans levis yg masih boleh dipakai so selang2 sehari pakai.umur suar pun x sampai setahun lg....so semua xde kesan2 efek yg cun2... biasa2 aje...

lps ni cadang nk rendam semua pakai air panas .....nnt kalo ade kesan efek cun2 aku update lg kt thread ni :)

setakat ni kedai levis paling best aku tgk kt giant area stadium shah alam... kalo koleksi rare mmg nk cecah 2k harganya....

yg penting lanyak dulu.

yg 2k tu seluar baru ke lama punye..klo baru repro

jarang jumpa owner kedai levis ade minat jeans lama2 ni..susah nk jumpa owner levis display jeans2 vintage kt kedai dia..cina tau untung je..ke sebab protokol tak bole tak taula

ada cina kt masai johor skang tak taula ada lg ke tak kedai tu..lama tak pergi..aku nak amik gmbr jeans evis die pun tak bole :)) letak dlm frame kaca lg

TT
03-02-2013, 11:31 AM
aku setuju dgn bro... aku rasa kebanyakkan owner butik levis bukan tinggi knowledge pasal levis ni.... itu sebab stok yg sampai x best ......

p/s.. bro... levis yg aku baru beli ni kt tab dia tulis 501xx . kt mana nk tgk "hidden rivet" tu ?

sori2..ak rasa seluar 501xx ko tu bukan big E..betol tak?

yg tu takde hidden rivet kt dlm belah dalam kocek belakang..sakit bontot woo duduk :))

jerungenius
03-02-2013, 11:32 AM
Ramai gak org minat levis ni..
Leh la aku jual levis aku ni..
Haha..
rasa2 ada org nk bli x..

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 11:32 AM
yg penting lanyak dulu.

yg 2k tu seluar baru ke lama punye..klo baru repro

jarang jumpa owner kedai levis ade minat jeans lama2 ni..susah nk jumpa owner levis display jeans2 vintage kt kedai dia..cina tau untung je..ke sebab protokol tak bole tak taula

ada cina kt masai johor skang tak taula ada lg ke tak kedai tu..lama tak pergi..aku nak amik gmbr jeans evis die pun tak bole :)) letak dlm frame kaca lg

yg kt shah alam tu jeans baru rasanya...stok dari japan...

p/s.... aku suka pakai jeans masa tdo ... :D

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 11:34 AM
sori2..ak rasa seluar 501xx ko tu bukan big E..betol tak?

yg tu takde hidden rivet kt dlm belah dalam kocek belakang..sakit bontot woo duduk :))

big E tu mcm mana bro... aku selalu dengar tapi x tau apa maksudnya... :">:">:">:">:">

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 11:34 AM
Ramai gak org minat levis ni..
Leh la aku jual levis aku ni..
Haha..
rasa2 ada org nk bli x..

bro upload je pix suar yg bro nk jual tu kt sini... xde hal... :)

p/s... bro duk australia mesti koleksi mantop..mantop.....

TT
03-02-2013, 11:35 AM
big E tu mcm mana bro... aku selalu dengar tapi x tau apa maksudnya... :">:">:">:">:">

E levis tu capital
http://1.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/StoMFbcP0uI/AAAAAAAAApk/Gm7t6mYi4jg/s320/Image%28993%29.jpg

biase mcm ni e kecik
http://1.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/Sp8bkEq3NQI/AAAAAAAAAnc/ccuyS3EjIbE/s320/Picture003.jpg

TT
03-02-2013, 11:39 AM
p/s.. bro... levis yg aku baru beli ni kt tab dia tulis 501xx . kt mana nk tgk "hidden rivet" tu ?

rivet mcm ni..dulu2 rivet tu keluar dr belakang nampak..pstu customer complain kerusi rosak sbb gesel dgn rivet tu..terus sorok dalam..tp bontot tetap sakit :))

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRAulzEjKQ8vjJV3PB3b2wU7xYREJlZF nQrwXIKhBADiIT9BFS4Eg

TT
03-02-2013, 11:42 AM
big E ni mcm 501xx,502,503B,501Z XX, 702,201XX

miloais
03-02-2013, 11:44 AM
first jeans 501....1996...smpai sekarang ade le 6 helai..501 sahaja...tp yg baru le...tak bli bundle...tak pernah beli jeans selain 501...try jugak beli selai..pakai sekali je..tak ngam....

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 11:47 AM
sori2..ak rasa seluar 501xx ko tu bukan big E..betol tak?

yg tu takde hidden rivet kt dlm belah dalam kocek belakang..sakit bontot woo duduk :))

http://s7.postimage.org/4yxpw3gu3/IMAG0250.jpg

http://s18.postimage.org/jwjsagdhl/IMAG0252.jpg

aku terus selongkar suar jeans tu nk tgk tab dia sekali big E la hehehehhe

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 11:50 AM
rivet mcm ni..dulu2 rivet tu keluar dr belakang nampak..pstu customer complain kerusi rosak sbb gesel dgn rivet tu..terus sorok dalam..tp bontot tetap sakit :))

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRAulzEjKQ8vjJV3PB3b2wU7xYREJlZF nQrwXIKhBADiIT9BFS4Eg

aku punye xde butang kt punggung... :p

TT
03-02-2013, 11:51 AM
aku terus selongkar suar jeans tu nk tgk tab dia sekali big E la hehehehhe

rivet tu mesti ada..kepala kain..kt poket syiling tu tgk belah dalam kepala lain jugak

http://4.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/SbjVYyrK9VI/AAAAAAAAAP0/BdnfMIAAFn4/s320/Picture000.jpg

TT
03-02-2013, 11:56 AM
http://s18.postimage.org/jwjsagdhl/IMAG0252.jpg

aku terus selongkar suar jeans tu nk tgk tab dia sekali big E la hehehehhe
ni bukan ori bro :p ptotla rivet takde

jahitan ori tak lari dari garisan merah tu hehe perfect ikut line sbb machine yg buat benda ni

http://2.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/StoME27OFpI/AAAAAAAAApc/kmETvw0ZUAw/s320/Image%28992%29.jpg

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 12:03 PM
rivet tu mesti ada..kepala kain..kt poket syiling tu tgk belah dalam kepala lain jugak

http://4.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/SbjVYyrK9VI/AAAAAAAAAP0/BdnfMIAAFn4/s320/Picture000.jpg

rivet xde & dlm poket syiling pun xde kepala kain.... :(

tapi ade sehelai lg aku beli kt butik levis kt klcc kepala kain made in usa xde tulisan levis kt tab dia...

http://s11.postimage.org/8dhqbgqqr/IMAG0253.jpg

http://s7.postimage.org/7ifkkz08r/IMAG0255.jpg

http://s18.postimage.org/s4zi0o9jd/IMAG0256.jpg

http://s17.postimage.org/42sqchdlr/IMAG0258.jpg

rakcacer
03-02-2013, 12:07 PM
kwn ada tgk satu bundle tu jual suar jean levis jejak rm20k... :o:o mcm xlogik je... ke sesaja je letak harge mcm tu... :-?:-?

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 12:07 PM
ni bukan ori bro :p ptotla rivet takde

jahitan ori tak lari dari garisan merah tu hehe perfect ikut line sbb machine yg buat benda ni

http://2.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/StoME27OFpI/AAAAAAAAApc/kmETvw0ZUAw/s320/Image%28992%29.jpg

ahh sudah .... butik levis vietnam ni dah scam aku ke? terbang rm1800 wei (sehelai rm900).... haram jadus la mcm ni....

TT
03-02-2013, 12:10 PM
ahh sudah .... butik levis vietnam ni dah scam aku ke? terbang rm900 wei.... haram jadus la mcm ni....

ko up tag dalam, button atas sekali cmni ak tgkkn

http://3.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/StoMEnOYtiI/AAAAAAAAApU/4MRFnXW-Dv4/s320/Image%28994%29.jpg
501xx big e usa button 555

TT
03-02-2013, 12:13 PM
kwn ada tgk satu bundle tu jual suar jean levis jejak rm20k... :o:o mcm xlogik je... ke sesaja je letak harge mcm tu... :-?:-?

ni poket belakang sebelah jeke?

mmg mahal bro jeans lama ni..tp ak tak pandai sgt sbb susah nak jumpa..penah tgk je gantung..tp xbole belek2 dalam mcm mane

shahril_hyundai
03-02-2013, 12:16 PM
TT AKU TUMPANG IKLAN SAT KAT UMAH HANG NIH....NI PON LEVIS 501 JUGAK USE ITEM(BUNDLE MARI)...
SAIZ W58 L32...
HARGA RM 250 NEGO...
FREE DELIVERY WHOLE MALAYSIA....

http://i152.photobucket.com/albums/s172/aman_tnb05/549856_419881851427739_1010649168_n_zpsf7d0ef83.jp g

TT
03-02-2013, 12:18 PM
gilo..saiz 58 haha

ak penah pakai saiz 42..masuk 2orang sekali dgn mber aku muat2 je haha mmg rare size ni kt US je mber ak tu jumpa size mcm ni..badan mmg besar

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 12:19 PM
saiz 58 lagi rare :))

TT
03-02-2013, 12:22 PM
saiz 58 lagi rare :))

salah negara nk jual :))

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 12:25 PM
ko up tag dalam, button atas sekali cmni ak tgkkn

http://3.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/StoMEnOYtiI/AAAAAAAAApU/4MRFnXW-Dv4/s320/Image%28994%29.jpg
501xx big e usa button 555


aku punya ni dari japan ... kt tab atas haram xde tulis apa2 nombor...

pix kt bawah ni aku amik dr kepala kain made in usa... ada la no... 4420

http://s4.postimage.org/a950o2x25/IMAG0261.jpg

Kbyne
03-02-2013, 12:26 PM
TT AKU TUMPANG IKLAN SAT KAT UMAH HANG NIH....NI PON LEVIS 501 JUGAK USE ITEM(BUNDLE MARI)...
SAIZ W58 L32...
HARGA RM 250 NEGO...
FREE DELIVERY WHOLE MALAYSIA....

http://i152.photobucket.com/albums/s172/aman_tnb05/549856_419881851427739_1010649168_n_zpsf7d0ef83.jp g

Hahaha...kalau Rikishi jumpa size ni, dia suka ni...:))

Thread terbaik TT...boleh kenal lebih detail Levi's yang ori...:)cgrock

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 12:28 PM
Hahaha...kalau Rikishi jumpa size ni, dia suka ni...:))

aku baru nk tulis... rikishi pathu ni skang ni layan gusti lg ka? :)):)):)):)):))

TT
03-02-2013, 12:30 PM
aku punya ni dari japan ... kt tab atas haram xde tulis apa2 nombor...

pix kt bawah ni aku amik dr kepala kain made in usa... ada la no... 4420



yg ni takde prob..yg tadi tu mmg kena scam tu bro..awat mahal sgt rm900 :-?


-bole tikam 4420 tu :))

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 12:31 PM
kwn ada tgk satu bundle tu jual suar jean levis jejak rm20k... :o:o mcm xlogik je... ke sesaja je letak harge mcm tu... :-?:-?

koleksi levis mmg x mustahil harga mcm tu bro... :D

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 12:38 PM
yg ni takde prob..yg tadi tu mmg kena scam tu bro..awat mahal sgt rm900 :-?


-bole tikam 4420 tu :))

mmg harga dia mcm tu bro... beli kt butik levis .

http://s9.postimage.org/ds01eyo7j/IMAG0262.jpg

kalo ikut duit vietnam 5,999,000.00 dekat 6 juta dong
convert duit malaysia lebih kurang rm 900 . aku beli 2 helai plak tu... adus.........

p/s... aku kt vietnam skang ni... nk tikam no kt mana ? :)) :)) :))

TT
03-02-2013, 12:40 PM
lagi tips ori ke tak

benang silver kt tag..
http://3.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/StoKwAlCjKI/AAAAAAAAApE/vHqth377WO0/s320/Image%28988%29.jpg

zip stamped 'levis'
http://2.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/Sp8bjcvL7gI/AAAAAAAAAnM/NN0K7Y3UOsk/s320/Picture006.jpg

jahitan double sebelah button tu..siam punye satu jahit je
http://3.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/Sp8biyumZKI/AAAAAAAAAnE/7I-1vjpyCcA/s320/Picture008.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/Sp8bBkFPKrI/AAAAAAAAAm0/FbGaHrBoeR4/s320/Picture010.jpg

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 12:41 PM
good info bro... bg tips nk tau keorian suar levis...

rakcacer
03-02-2013, 12:46 PM
ni poket belakang sebelah jeke?

mmg mahal bro jeans lama ni..tp ak tak pandai sgt sbb susah nak jumpa..penah tgk je gantung..tp xbole belek2 dalam mcm mane

xperasan plak kocek dia 1 ke 2, sbb dia tayang yg dpn je...

TT
03-02-2013, 12:48 PM
mmg harga dia mcm tu bro... beli kt butik levis .

kalo ikut duit vietnam 5,999,000.00 dekat 6 juta dong
convert duit malaysia lebih kurang rm 900 . aku beli 2 helai plak tu... adus.........

p/s... aku kt vietnam skang ni... nk tikam no kt mana ? :)) :)) :))

tak pelik levis jual tak ori..kt sini pun ak penah jumpa tp die bgtaula tu siam punye..biase kedai levis yg kt bangunan shoplot

klo kt jusco,pavi dorang tak beranila buat cmtu

lg satu harga kt kedai biase ni lg murah..gf ak klo nk beli ak suh beli kt levis giant je..seluar sama tp harga lain lg murah rupanya dgn levis kt jusco tebrau/angsana jb..adela beza 80-90 ringgit..org kedai tu sendiri cakap mmg harga lain..made in sama je vietnam/malaysia..mybe sebab sewa lain2 kot so harga up sikit

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 12:53 PM
tak pelik levis jual tak ori..kt sini pun ak penah jumpa tp die bgtaula tu siam punye..biase kedai levis yg kt bangunan shoplot

klo kt jusco,pavi dorang tak beranila buat cmtu

lg satu harga kt kedai biase ni lg murah..gf ak klo nk beli ak suh beli kt levis giant je..seluar sama tp harga lain lg murah rupanya dgn levis kt jusco tebrau/angsana jb..adela beza 80-90 ringgit..org kedai tu sendiri cakap mmg harga lain..made in sama je vietnam/malaysia..mybe sebab sewa lain2 kot so harga up sikit

oic... tq for info. :)cgrock

VISIJUTA
03-02-2013, 01:01 PM
Banyak info kt sini ttg levis501, makasih tt...ambo pemakai tegar Levi's 501(pemakai/peminat) sama ke?

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 01:05 PM
Banyak info kt sini ttg levis501, makasih tt...ambo pemakai tegar Levi's 501(pemakai/peminat) sama ke?

mula2 minat & beli baru pakai ....

aku skang pemakai :D

TT
03-02-2013, 09:23 PM
mula2 minat & beli baru pakai ....

aku skang pemakai :D

kita sambung pasal 'single stitch' 'double stitch'

jeans vintage poket belakang tu jahit single je..masa tu belum wujud mesin jahit khas utk jahit 2 benang sekaligus selain elakkan jeans dari ditiru
http://www.levisguide.com/501ss/31954502_tp%5B1%5D.jpg
ada?

double stitch cmni..check seluar anda confirm mcm ni hehe
http://4.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/Sp8bB1Rb8GI/AAAAAAAAAm8/za_nSJrlVHY/s320/Picture009.jpg


kalau nak beli jeans vintage amik kira bawah kaki mesti double stitch..menunjukkan jeans belum alter/potong..
http://4.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/StoKwvklv4I/AAAAAAAAApM/PW4-M02Ri2s/s320/Image%28990%29.jpg

sebab mcm aku cakap kt atas perlukan mesin jahit khas utk jahit 2 benang ni..kalau beli bundle korang tgk bawah kaki dah lusuh sekali pun, susah nak teka dah alter ke belum..then the stitch will tells u

TT
03-02-2013, 09:41 PM
'Tulang' kaki belah dalam

jeans vintage/big E single stitch mcm ni (angle bwh kelengkang)
http://i675.photobucket.com/albums/vv118/kayamainsaham/Pic0014_zps923d9bf4.jpg


then model2 yg baru mcm biasa korang pakai double stitch..perhatikan benang diguna berlainan warna..coklat+biru cair..ni identiti jeans levis yg jarang kita tau or amik tau..
http://i675.photobucket.com/albums/vv118/kayamainsaham/Pic0015_zps13641c5d.jpg

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 09:50 PM
kita sambung pasal 'single stitch' 'double stitch'

jeans vintage poket belakang tu jahit single je..masa tu belum wujud mesin jahit khas utk jahit 2 benang sekaligus selain elakkan jeans dari ditiru
http://www.levisguide.com/501ss/31954502_tp%5B1%5D.jpg
ada?

double stitch cmni..check seluar anda confirm mcm ni hehe
http://4.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/Sp8bB1Rb8GI/AAAAAAAAAm8/za_nSJrlVHY/s320/Picture009.jpg

http://s17.postimage.org/lpsawa7j3/IMAG0310.jpg




kalau nak beli jeans vintage amik kira bawah kaki mesti double stitch..menunjukkan jeans belum alter/potong..
http://4.bp.blogspot.com/_ZkY6dAwpf-U/StoKwvklv4I/AAAAAAAAApM/PW4-M02Ri2s/s320/Image%28990%29.jpg

sebab mcm aku cakap kt atas perlukan mesin jahit khas utk jahit 2 benang ni..kalau beli bundle korang tgk bawah kaki dah lusuh sekali pun, susah nak teka dah alter ke belum..then the stitch will tells u

http://s3.postimage.org/ud5816hc3/IMAG0311.jpg

TT
03-02-2013, 09:59 PM
bro, yg ak ckp tak ori tu up gmbr tag dalam..nk tengok..ngan button atas sekali

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 10:16 PM
#:-Sqbro, yg ak ckp tak ori tu up gmbr tag dalam..nk tengok..ngan button atas sekali

Button atas xde no. Tag dalam sume tulis bahasa jepun je....
jap lg aku upload .skang tgh mkn :)

zaberi
03-02-2013, 11:16 PM
hebat korank.

semasa saya di tingkatan 3, dah mula mengumpul levis, bermula 505 dan 507. tingkatan 5 dah mula 501.

sedar tak sedar ada berpuluh 501 dlm almari. ada beli baru. ada bundle. mcm2 jenis keaslian. rare ler katakan.

sekarang dah tua...

semua levis tu ada yang bagi orang. tapi kebanyakannya buat kain buruk.

saya sekarang lebih selesa dgn seluar biasa2 jer. duit buat besarkan anak dan kerja agama.

zaberi
03-02-2013, 11:32 PM
ori atau tak ori?

hanya tokeh kilang jer yang tahu.

dlm sistem perniagaan kapitalis, keuntungana dalah paling utama.

jgn terkejut kiranya kilang levis tak ori di china, vietnam, siam, maxico dll negara juga adalah pengeluar levis ori.

ini bissnes tuan. tokeh dah takda masa nak perak pala otak nak design dll. jadi mereka hanya beli dan paternkan mana2 levis dari mana2 pengeluar dan jadikan ori.

fikirkan... cuba bandingkan levis 505 tahun 1985 (tak ori)dgn 505 tahun 2010 ori. saya yakin yang 1985 jauh teliti buatannya.

pengalaman saya bekerja di kilang kain/butang/baju...

kilang buat ikut tempahan, siapjer hantar kedai lain pasang lable. fikirkan.....

pasaraya giant sepuluh tahun dulu. ada jual levis 501 kordroi reject. fikirkan.....

FaZiL^aFiZi
03-02-2013, 11:37 PM
ori atau tak ori?

hanya tokeh kilang jer yang tahu.

dlm sistem perniagaan kapitalis, keuntungana dalah paling utama.

jgn terkejut kiranya kilang levis tak ori di china, vietnam, siam, maxico dll negara juga adalah pengeluar levis ori.

ini bissnes tuan. tokeh dah takda masa nak perak pala otak nak design dll. jadi mereka hanya beli dan paternkan mana2 levis dari mana2 pengeluar dan jadikan ori.

fikirkan... cuba bandingkan levis 505 tahun 1985 (tak ori)dgn 505 tahun 2010 ori. saya yakin yang 1985 jauh teliti buatannya.

pengalaman saya bekerja di kilang kain/butang/baju...

kilang buat ikut tempahan, siapjer hantar kedai lain pasang lable. fikirkan.....

pasaraya giant sepuluh tahun dulu. ada jual levis 501 kordroi reject. fikirkan.....

sekali otai sudah bersuara... terbukak minda ... :)cgrock

shah_ae
03-02-2013, 11:58 PM
Teman yg ade spm ni,pakai 501 pengkalan chepa je...
RM25 pun bleh dpt...janji seluar jean...
Perasaan@perasan ensem tu tetap ade bile memakainye... :D

mix&match
04-02-2013, 12:04 AM
ori atau tak ori?

hanya tokeh kilang jer yang tahu.

dlm sistem perniagaan kapitalis, keuntungana dalah paling utama.

jgn terkejut kiranya kilang levis tak ori di china, vietnam, siam, maxico dll negara juga adalah pengeluar levis ori.

ini bissnes tuan. tokeh dah takda masa nak perak pala otak nak design dll. jadi mereka hanya beli dan paternkan mana2 levis dari mana2 pengeluar dan jadikan ori.

fikirkan... cuba bandingkan levis 505 tahun 1985 (tak ori)dgn 505 tahun 2010 ori. saya yakin yang 1985 jauh teliti buatannya.

pengalaman saya bekerja di kilang kain/butang/baju...

kilang buat ikut tempahan, siapjer hantar kedai lain pasang lable. fikirkan.....

pasaraya giant sepuluh tahun dulu. ada jual levis 501 kordroi reject. fikirkan.....

saya setuju dengan bro...yang penting seluk poket tengok budget...jadi pengguna bijak..
bro ni kejer kilang tanako ker....

alif12
04-02-2013, 12:14 AM
syiok jgk thread ni..ak pakai levi's gak..tp x de lg 501..fuh.meleleh 501..kalo ak la,,stkt nak masuk butik usha2 time x de duit.buat sakit hati jek..time ade duit baru syiok..siap bleh ngade2 ngn awek keje levi's..next wishlist 501.haha!

FaZiL^aFiZi
04-02-2013, 12:35 AM
saya setuju dengan bro...yang penting seluk poket tengok budget...jadi pengguna bijak..
bro ni kejer kilang tanako ker....

kilang tanako ni kalo x silap kt parit buntar perak. aku penah dengar kilang ni ade kaitan dengan levis.

p/s... tahun 2004 - 2010 aku duk bagan serai perak. :)

mix&match
04-02-2013, 12:46 AM
kilang tanako ni kalo x silap kt parit buntar perak. aku penah dengar kilang ni ade kaitan dengan levis.

p/s... tahun 2004 - 2010 aku duk bagan serai perak. :)

tu la...rasenyer kilang ni ada buat jeans levis...

bagan sarai...banjar ker?..

FaZiL^aFiZi
04-02-2013, 12:49 AM
tu la...rasenyer kilang ni ada buat jeans levis...

bagan sarai...banjar ker?..

duk bagan serai kalo bukan banjar menipu la... :)):)):)):)):)):))

ameant
04-02-2013, 12:52 AM
bro, yg ak ckp tak ori tu up gmbr tag dalam..nk tengok..ngan button atas sekali

No button atas mesti sama kat tag dalam...

GhostTrader
04-02-2013, 01:04 AM
dulu masa aku keje (tahun 2,000),aku selalu beli levis kat usa..tapi still xjumpa made in usa..mat saleh tu kata,ssh nk jumpa lagi yg made in usa..yang aku jumpa kat sana made in mexico,portugal. yang ni derang display dalam almari kaca dan kunci..kalau nk tgk atau bli,baru derang bukak dan keluarkan.so aku beli yang mcm ni la..yang made in china dan india pun ada gak..yg tu derang gantung kat luar aje..sampai skrg aku masih guna seluar2 yg aku bli kat sana tu..memang best btol seluar tu..aku syg giler!!

FaZiL^aFiZi
04-02-2013, 01:11 AM
dulu masa aku keje (tahun 2,000),aku selalu beli levis kat usa..tapi still xjumpa made in usa..mat saleh tu kata,ssh nk jumpa lagi yg made in usa..yang aku jumpa kat sana made in mexico,portugal. yang ni derang display dalam almari kaca dan kunci..kalau nk tgk atau bli,baru derang bukak dan keluarkan.so aku beli yang mcm ni la..yang made in china dan india pun ada gak..yg tu derang gantung kat luar aje..samapi skrg aku masih guna seluar2 yg aku bli kat sana tu..memang best btol seluar tu..aku syg giler!!

aku ade sehelai 501 made in usa (kepala kain) tapi beli kt msia (klcc) setakat ni suar tu la paling selesa pakai.. sesuai dengan harganya rm 899 . :D

GhostTrader
04-02-2013, 01:20 AM
aku ade sehelai 501 made in usa (kepala kain) tapi beli kt msia (klcc) setakat ni suar tu la paling selesa pakai.. sesuai dengan harganya rm 899 . :D

mantap tu bro..aku nk bli harga mcm tu mmg xmampu..seb baik la masa tu kerap pi usa ,amek kesempatan bli kat sana..kira murah gak la berbanding harga kat msia..pernah aku bli dulu masa sale kat new york,usd50 + tax levis limited edition 501..balik sini try usha kat butik levis klcc..skali tgk rm799 ~X(..fuh selamat duit aku sbb dah terbeli sluar jenis tu kat new york :eek: :eek:

FaZiL^aFiZi
04-02-2013, 01:37 AM
mantap tu bro..aku nk bli harga mcm tu mmg xmampu..seb baik la masa tu kerap pi usa ,amek kesempatan bli kat sana..kira murah gak la berbanding harga kat msia..pernah aku bli dulu masa sale kat new york,usd50 + tax levis limited edition 501..balik sini try usha kat butik levis klcc..skali tgk rm799 ~X(..fuh selamat duit aku sbb dah terbeli sluar jenis tu kat new york :eek: :eek:

kalo ada rezeki aku nk p usa tgk butik levis kt sana. dapat beli sehelai pun jadi la.... :)

haudli
04-02-2013, 01:51 AM
aku beli levis kat butik muar ni..walaupun ori,,tapi ada gak yg x berkualiti kainnya...

TT
04-02-2013, 09:07 AM
dulu masa aku keje (tahun 2,000),aku selalu beli levis kat usa..tapi still xjumpa made in usa..mat saleh tu kata,ssh nk jumpa lagi yg made in usa..yang aku jumpa kat sana made in mexico,portugal. yang ni derang display dalam almari kaca dan kunci..kalau nk tgk atau bli,baru derang bukak dan keluarkan.so aku beli yang mcm ni la..yang made in china dan india pun ada gak..yg tu derang gantung kat luar aje..sampai skrg aku masih guna seluar2 yg aku bli kat sana tu..memang best btol seluar tu..aku syg giler!!

2003 tahun last levis tutup kilang terakhir dorang kt US

rafiz2000
04-02-2013, 09:42 AM
kenai diet baru leh nak pakai lebais..
sejak2 tu..asal ada fulus mesti sambar selai..
seja ada disini-size tiada masalah....
selalu beli di outlet saja...

fatvet
05-02-2013, 12:17 AM
2003 tahun last levis tutup kilang terakhir dorang kt US

laaaa.. aku baru beli levis501 kat cg ni tahun lepas2012..cop tulis made in usa.. kompius betul.. mcm mana nk kenal levis ori ni yer,,kat label mana kita nak tengok..arap ada otai levis boleh tunjuk ajar :(( :((

TT
05-02-2013, 01:03 AM
laaaa.. aku baru beli levis501 kat cg ni tahun lepas2012..cop tulis made in usa.. kompius betul.. mcm mana nk kenal levis ori ni yer,,kat label mana kita nak tengok..arap ada otai levis boleh tunjuk ajar :(( :((

Januari 2004 tarikh tepat kilang last tu tutup..

selepas dari tarikh ni, made in usa adalah LVC reproduction..jeans2 ni adalah jelmaan semula koleksi vintage..maknanye buat kat USA tp bukan dlm kilang besar utk mass production..mungkin kilang kecik atau bengkel je kot dan jeans tu limited..harga pun lg mahal

sebab utama dorang tutup ni nk kurangkan kos..pindah kilang kt china,mexico,pakistan,filipina,malaysia..cheap labor cost,cheap material

quality material pun berbeza..kain usa ni keras tebal..kalau beli butik :)) kain lembut nipis cepat je koyak..letak wallet kt kocek pun bole berlubang

levis made in usa selain reproduction adalah rare..klo ada mesti simpan

fatvet
05-02-2013, 01:08 AM
Januari 2004 tarikh tepat kilang last tu tutup..

selepas dari tarikh ni, made in usa adalah LVC reproduction..jeans2 ni adalah jelmaan semula koleksi vintage..maknanye buat kat USA tp bukan dlm kilang besar utk mass production..mungkin kilang kecik atau bengkel je kot dan jeans tu limited..harga pun lg mahal

sebab utama dorang tutup ni nk kurangkan kos..pindah kilang kt china,mexico,pakistan,filipina,malaysia..cheap labor cost,cheap material

quality material pun berbeza..kain usa ni keras tebal..kalau beli butik :)) kain lembut nipis cepat je koyak..letak wallet kt kocek pun bole berlubang

levis made in usa selain reproduction adalah rare..klo ada mesti simpan

thank for the info tuan.. tuan beli kat mana suar levis mcm tu :)

TT
05-02-2013, 01:29 AM
thank for the info tuan.. tuan beli kat mana suar levis mcm tu :)

up gmbr 501 usa tu..tag dalam, belakang button atas no berapa?

LVC repro klo nak yg baru bole beli online, kt website levis..harga rm1k-2k..used byk je kt mudah..harga rm400 kebawah affordable reasonable daa..ngantok hehe

fatvet
05-02-2013, 01:40 AM
up gmbr 501 usa tu..tag dalam, belakang button atas no berapa?

LVC repro klo nak yg baru bole beli online, kt website levis..harga rm1k-2k..used byk je kt mudah..harga rm400 kebawah affordable

ok bro sy akan cek no tu..ni kat kampong..balek umah sy kasik cek..tp mcm tk der rasa nye masa belek belek suar dolu..tk per nanti sy konfirm..thanks bro sbb tuan begitu helpful :)

TT
05-02-2013, 01:50 AM
ok bro sy akan cek no tu..ni kat kampong..balek umah sy kasik cek..tp mcm tk der rasa nye masa belek belek suar dolu..tk per nanti sy konfirm..thanks bro sbb tuan begitu helpful :)

brapa ringgit beli? :p soalan killer ni

fatvet
05-02-2013, 01:53 AM
brapa ringgit beli? :p soalan killer ni

beli kat cg ni jugak la.. tk mau la kasik tau seller nye..dia ckp ori.. rm 190 total..malu lak pulak kasik tau ..harap tk singgung seller tu :(( :)

TT
05-02-2013, 02:09 AM
beli kat cg ni jugak la.. tk mau la kasik tau seller nye..dia ckp ori.. rm 190 total..malu lak pulak kasik tau ..harap tk singgung seller tu :(( :)

original siam ni :D

TT
05-02-2013, 02:11 AM
kebetulan bongkar2 aku ada levis 501..jap nk upload gmbr dlu

TT
05-02-2013, 02:24 AM
http://i675.photobucket.com/albums/vv118/kayamainsaham/Pic0014_zpsb900aa6c.jpg

bulat merah -359..no ni mesti sama dgn no stamped kt belakang button atas

bulat biru - 01 04 tu bermaksud jeans ni dibuat pada bulan 01 tahun 2004..ceh kebetulan masa sama kilang last kt US tutup haha..atau pun bole guna 03 03 kt bawah tu..ak pun tak sure..lain tag lain bacaan die pasal tarikh ni..tp aku rase konpiden guna 01 04 ni

jalur silver kilat tepi tu tengok betol2 bole nampak tulisan 'L.S.& CO' (levis strauss & co)

tag depan tu perhatikan, dorang sulam 'licensed product of LS&co USA' (tgk sekali imbas mcm made in usa) nak cover je bila kilang US dah tutup kalau terang2 'made in pakistan' mmg takdela org US sendiri nak beli haha bijak2..time jeans ni dibuat (tahun 2004) klo terang2 'made in XXXX' confirm sales drop

mrAX151
05-02-2013, 10:58 AM
501 tu signature model untuk levis, sama gak mcm perfume no 5 chanel.
kira simbol kekuatan brand2 tersebut la. term dia aku tak igt psl dah lama bljr.

nak share sikit pengalaman pakai levis, first beli tahun 2003, levis 535 warna biru gelap- dlm thn 2011 aku terpaksa buang psl dia koyak kat betis.asalnya ada rekah sebab letak hp dgn wallet kan.lama2 dia retas kat situ,mmg nmpk rare tp kalau aku terus pakai nampak plak aurat.so aku discard.

thn 2006-beli lagi sehelai 535 tp biru cair.masih ada sampai skrg,warna dia mmg tak jumpa dah mcm tu.biru cair plus lusuh sikit = terbaik.

setakat ni aku tak pernah beli levis kt butik. yg 2 helai td beli kt carrefour wangsa maju,outseason punya model sehelai rm80 - rm150 je.

tips penjagaan,time sidai tu,terbalikkan spy tak kena direct kat matahari.so dia leh thn lama.

time 2011 aku part time kat kedai baju,kenal dgn sorg member ni.dia yang byk cerita psl jeans etc.baru aku start kenal brand lain yg sblm ni aku tak kenal pun cthnya samurai,evisu,american eagle. member aku cakap sehelai boleh cecah ribu ringgit.

mix&match
07-02-2013, 03:33 PM
aku nak jual ni...kat bawah..

http://i1217.photobucket.com/albums/dd382/themixandmatch/IMG208.jpg

aku ada open thread jual jeans....sila la cuci mata...KLIK (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=405667) boleh nego lagi...otai-otai dipelawa...

FaZiL^aFiZi
07-02-2013, 05:53 PM
wow byk model tu. :)

mr_x6006
07-02-2013, 10:36 PM
big E tu mcm mana bro... aku selalu dengar tapi x tau apa maksudnya... :">:">:">:">:">

sajer google, dpt link ni: http://www.levisguide.com/bige/bige.html


http://www.levisguide.com/bige/60474074_tp.jpg

http://www.levisguide.com/bige/84f1_1_sbl%5B1%5D.jpg

rafiz2000
08-02-2013, 04:33 AM
berapa harga 501 sekarang?

myoriginalstore
07-03-2013, 11:42 PM
berapa harga 501 sekarang?

Ambe ade lebih kurang 100 pcs Levis 501 Original.... Item bundle & reject.
Kalu berminat blh tgk kat sini... www.myoriginalstore.com
Item lebih kurang mcm ni.... Gerenti ori.
Serious buyer blh contact sy 0139100200
Coming soon nok nego EVISU
Harga bawah RM 100
Brg kbnykn x ade yg koyak

myoriginalstore
07-03-2013, 11:57 PM
Sample item:
http:// 1.bp.blogspot.com/-yjO3-NDoiYw/UTVyAtMO0TI/AAAAAAAAAPY/GGDVCIebiV8/s1600/LV501-2-8(2).jpg

mr_x6006
08-03-2013, 06:42 AM
Sample item:
http:// 1.bp.blogspot.com/-yjO3-NDoiYw/UTVyAtMO0TI/AAAAAAAAAPY/GGDVCIebiV8/s1600/LV501-2-8(2).jpg

Nice bro..

FaZiL^aFiZi
22-03-2013, 10:40 AM
seluar yang terbaru aku beli levis "made & crafted"
selesa betul... nnt aku akan upload pix. :)

http://s24.postimg.org/8cgvslpwx/index.jpg (http://postimg.org/image/8cgvslpwx/)

mix&match
03-09-2013, 09:01 AM
aku nak jual ni...kat bawah..

http://i1217.photobucket.com/albums/dd382/themixandmatch/IMG208.jpg

aku ada open thread jual jeans....sila la cuci mata...KLIK (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=405667) boleh nego lagi...otai-otai dipelawa...

Restok with rare selvedge....KLIK (http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=448081)

boleh nego lagi...otai-otai dipelawa...

oimates
26-03-2014, 04:35 PM
bagus thread ni..byk aku belajar..saja nak dapatkan knowledge sebab dah beli sehelai big e kat jpo..nak cek original ke x...

aeolian
26-03-2014, 04:39 PM
seluar mcm sluar buruk pun rege dekat 1k.

pecot85
26-03-2014, 04:45 PM
sapa pulak korek thread ni

oimates
26-03-2014, 04:51 PM
sapa pulak korek thread ni

bukan korek..just menghargai thread ni yg bagi byk info...x kan nak bukak thread lain utk discuss mende yg sama...:D

Missy^Dreamy
26-03-2014, 04:55 PM
takde ke sapa2 nk bwk masuk levis utk pompan? sian kitorg kena beli mahal2.

shuz19
26-03-2014, 04:58 PM
ade caree basoh tu.. habaq mai cne ??

min9797
26-03-2014, 10:10 PM
Masa aku kenal dia tu 1 tahun 6 bulan . Mmg x penah basuh.

Seluar jeans dia mmg ada sehelai je.

dia solat pakai seluar tu juga ke??

RUGISOKMO
26-03-2014, 10:21 PM
ade caree basoh tu.. habaq mai cne ??

jangan basuh pakai ayaq bro..
istinja' kan dia aja..

shuz19
26-03-2014, 10:24 PM
jangan basuh pakai ayaq bro..
istinja' kan dia aja..

:eek::eek:

:)cgrock:)cgrock

FaZiL^aFiZi
26-03-2014, 11:01 PM
dia solat pakai seluar tu juga ke??

Kain pelikat & baju melayu dia ada sepasang ....

protozuaqs
27-03-2014, 02:07 AM
bulan depan bajet beli jeans siam kat wakaf che yeh....
mintak2 dalam rm38 selai lagi....

pokyo
27-03-2014, 02:16 AM
Levis 512 dah tak stop production rupanya... sapa yg ternampak kedai yg masih jual bagitau noo, cutting lain tak boleh masuk lar... pakai tak nampak hensem

oimates
27-03-2014, 08:51 AM
Levis 512 dah tak stop production rupanya... sapa yg ternampak kedai yg masih jual bagitau noo, cutting lain tak boleh masuk lar... pakai tak nampak hensem

512 selesa jugak pakai..aku ada sehelai..tapi dah koyak kat peha depan..dah hantar tampal, koyak lagi tempat lain...terus x pakai dah..nak buang sayang sebab dah lama pakai..season dia pun nampak menarik lagi..

ikanpekasam
27-03-2014, 10:47 AM
nak tnya pengalaman peminat jeans skit,
kalau beli sluar selalu korang otter (potong / kecikkan kaki) kat mana?
ada specialist kedai jeans ke? sebab kalu kecik & potong tu nak bgi nmpak mcm ori.

sebab aku pernah terkena.hantaq levis 501 (china made jer) kat satu tailor ni.aku suruh potong & kecikkan kaki.
bila aku dtg ambik, apek tu pi potong kat bahagian tulang (yg jenis jahit kecik tu), lpas tu mmg tak sama la jahitan tulang tu.
aduss,, nak marah pun ada.aku ingat dia tau repair jeans.

oimates
27-03-2014, 11:37 AM
nak tnya pengalaman peminat jeans skit,
kalau beli sluar selalu korang otter (potong / kecikkan kaki) kat mana?
ada specialist kedai jeans ke? sebab kalu kecik & potong tu nak bgi nmpak mcm ori.

sebab aku pernah terkena.hantaq levis 501 (china made jer) kat satu tailor ni.aku suruh potong & kecikkan kaki.
bila aku dtg ambik, apek tu pi potong kat bahagian tulang (yg jenis jahit kecik tu), lpas tu mmg tak sama la jahitan tulang tu.
aduss,, nak marah pun ada.aku ingat dia tau repair jeans.

kene hantar kat kedai yg biasa buat bro..klu lembah klang ni, biasa kat area uptown mana2 mesti ada kedai potong jeans..diorang dah expert..lepastu kene cakap kat tukang jahit tu bro nak pattern camne..nanti diorang pandai la adjust...klu tukang jahit yg x biasa buat, memang dia potong nagn jahit cam biasa je la..

ikanpekasam
27-03-2014, 11:47 AM
kene hantar kat kedai yg biasa buat bro..klu lembah klang ni, biasa kat area uptown mana2 mesti ada kedai potong jeans..diorang dah expert..lepastu kene cakap kat tukang jahit tu bro nak pattern camne..nanti diorang pandai la adjust...klu tukang jahit yg x biasa buat, memang dia potong nagn jahit cam biasa je la..

ahaa..kat uptown kota damansara ada nmpak kedai otter jeans.
nanti boleh try pi sana.
:)cgrock

khairuls
27-03-2014, 02:10 PM
kalau koyak belah depan peha tu nak tampal camne eh???
nampak aurat dosa plak :D
nak buang sayang oooo....

aku hanya pakai 521.. :)
last beli levi's dah lebih 10thn.... paling baru pon beli dockers dgn encik bawunk. selesa gak pakai dockers.

TT
27-03-2014, 02:15 PM
kalau koyak belah depan peha tu nak tampal camne eh???
nampak aurat dosa plak :D
nak buang sayang oooo....

aku hanya pakai 521.. :)
last beli levi's dah lebih 10thn.... paling baru pon beli dockers dgn encik bawunk. selesa gak pakai dockers.

jahit zigzag la

klo kt jb kt plaza seni..recommended la hasil die cantik

TT
27-03-2014, 02:20 PM
nak tnya pengalaman peminat jeans skit,
kalau beli sluar selalu korang otter (potong / kecikkan kaki) kat mana?
ada specialist kedai jeans ke? sebab kalu kecik & potong tu nak bgi nmpak mcm ori.

sebab aku pernah terkena.hantaq levis 501 (china made jer) kat satu tailor ni.aku suruh potong & kecikkan kaki.
bila aku dtg ambik, apek tu pi potong kat bahagian tulang (yg jenis jahit kecik tu), lpas tu mmg tak sama la jahitan tulang tu.
aduss,, nak marah pun ada.aku ingat dia tau repair jeans.

aiseh..kedai bundle mesti ada servis alter ni

dorang lg tau. jgn hantar kedai jahit biasa

tp ak penah gak terkena dulu. hantar kt bundle suh kecik bawah yg kepala kain tu dipotong bongokk gile sampai skang ak klo ingat mesti geram

ak tanya, bole die jawab apsal xbgtau..adoi ko jual bundle xkan tu pun nak bgtau ke kecikkan belah dalam bkn belah luar..serius sengal..rupanye ramai customer complain benda sama

khairuls
27-03-2014, 02:23 PM
jahit zigzag la

klo kt jb kt pasar seni..recommended la hasil die cantik

kat jb...jauh la plak.... :D ada contoh tak camne dia tampal tu?
ada 2-3 lai yg jadi camtu.

teringat lak levi's aku kena rembat time blaja dulu....tgh rendam dalm baldi pon bole kena rembat..... puiiii..

jaih
27-03-2014, 02:27 PM
park sini dulu korek2 info..
skang nih protbroi lagi ..tak hensem pakai jeans haha

ikanpekasam
27-03-2014, 02:43 PM
Levis yg jual kat outlet F.O.S tu dlm kategori apa yer? Ori reject ke?
tengok harga pun boleh tahan dlm RM190.00
tapi saiz, pattern tak menentu laa.

TT
27-03-2014, 03:10 PM
kat jb...jauh la plak.... :D ada contoh tak camne dia tampal tu?
ada 2-3 lai yg jadi camtu.

teringat lak levi's aku kena rembat time blaja dulu....tgh rendam dalm baldi pon bole kena rembat..... puiiii..

ni koyak dr hjung ke hujung. okla dr jauh xnampak jahit tu. pandai die pilih benang
http://i1304.photobucket.com/albums/s525/TTatCG/photo0616_zps302449d0.jpg

bebird_daddy
27-03-2014, 03:14 PM
Daddy mmg peminat seluar geng yahudi ni gak.. banyak skinny daddy ada..haritu jumpa doctor dia cakap seluar jeans ni tak bagus untuk angty bird.. sekarang daddy pakai jenis kain nipis sikit..

sapit87
27-03-2014, 03:22 PM
Masa aku kenal dia tu 1 tahun 6 bulan . Mmg x penah basuh.

Seluar jeans dia mmg ada sehelai je.

Bole bwk solat ke seluar mcm tu

iswaraburuk
27-03-2014, 03:28 PM
suar jean dah wat lap kaki kt pintu bilik air.

pokyo
27-03-2014, 03:33 PM
512 selesa jugak pakai..aku ada sehelai..tapi dah koyak kat peha depan..dah hantar tampal, koyak lagi tempat lain...terus x pakai dah..nak buang sayang sebab dah lama pakai..season dia pun nampak menarik lagi..

paling selesa psl cutting loose fit, last beli dah RM200 lebih, masa bujang2 dulu baru RM100++.

off topic, aku ada jaket denim levis original. dah lbh sepuluh tahun, tp masih ok psl last pakai 10 thn lepas. PM sapa berminat

oimates
27-03-2014, 04:14 PM
paling selesa psl cutting loose fit, last beli dah RM200 lebih, masa bujang2 dulu baru RM100++.

off topic, aku ada jaket denim levis original. dah lbh sepuluh tahun, tp masih ok psl last pakai 10 thn lepas. PM sapa berminat



ada gambar jaket bro? saiz apa? aku memang tgh mencari jaket jeans...klu kene gaya dan harga, boleh la nak angkat...:D

oimates
27-03-2014, 04:18 PM
kat jb...jauh la plak.... :D ada contoh tak camne dia tampal tu?
ada 2-3 lai yg jadi camtu.

teringat lak levi's aku kena rembat time blaja dulu....tgh rendam dalm baldi pon bole kena rembat..... puiiii..

bawak je g kedai reapir/alter jeans..cakap nak tampal...aku suggest better suruh dia tampal kain dalam pastu baru zigzag..sebab seluar jadi tahan lagi..aku dah buat 3 helai seluar aku..just jahit zigzag..sekarang yg 2 helai dah koyak lain kat belah atas dia plak..sebab kain lama dah mula reput...:D

oktel
27-03-2014, 04:26 PM
bawak je g kedai reapir/alter jeans..cakap nak tampal...aku suggest better suruh dia tampal kain dalam pastu baru zigzag..sebab seluar jadi tahan lagi..aku dah buat 3 helai seluar aku..just jahit zigzag..sekarang yg 2 helai dah koyak lain kat belah atas dia plak..sebab kain lama dah mula reput...:D

501 ni masalaynye kurang tahan..3-4 tahun mesti kat area peha or lutut tu akan koyak..3-4helai aku dah kene..x sempat nak tampal last2 jadik kain buruk :))

babyblacky
27-03-2014, 04:31 PM
nak cakap aku giler levis xder la giler sangat..
just citer pengalaman aku..

1-jeans pertama aku jeans big E layan bundle Japan. dulu study kat luar negeri so memang selalu beli big E nie, memang bundle habis..ader line merah2 kat kaki and tepi suar, member cakap rare (aku bukan levis maniac). aku pun pakai..memang best
2-lepas tu aku layan levis original, tapi selalu beli warehouse, setahun sekali kat kl nie..aku layan sume 5XX series, pernah pakai skinny cut sampai la skinny boot cut. tapi aku suke 505 sekarang, sedang2 fitnye.
3-tahun lepas company antar US, so sempat rembat 3 helai suar, harga 20 dollar untuk 3 helai memang tengah sale..tapi xder la line tepi merah and tiga2 bukan made in usa, x tau la ori ke tak tapi aku beli kat butik levis sana..

aku bukan jenis giler, tapi boley ikutkan banyak collection and aku x reti la nak check ori ke tak, kalo kt kl nie slalu beli warehouse jer and harga rm150 ke bawah... yang skinny sume ader lagi dalam almari, sayang nak buang..nak jual x reti nak letak bape harga..tapi memang sedap pakai levis nie..senang di gayakan... selain levis sekarang aku pakai uniqlo jeans...

oimates
27-03-2014, 04:32 PM
501 ni masalaynye kurang tahan..3-4 tahun mesti kat area peha or lutut tu akan koyak..3-4helai aku dah kene..x sempat nak tampal last2 jadik kain buruk :))

yg aku sayang nak buang bukan apa..seluar tu seluar levis pertama yg aku beli kat outlet levis...tu pun angkat kat wangsamaju stok reject..jadi la..rasanya dah dekat 10tahun dah pun usia seluar tu berkhidmat utk aku...:):):)

oktel
27-03-2014, 05:00 PM
yg aku sayang nak buang bukan apa..seluar tu seluar levis pertama yg aku beli kat outlet levis...tu pun angkat kat wangsamaju stok reject..jadi la..rasanya dah dekat 10tahun dah pun usia seluar tu berkhidmat utk aku...:):):)

tapi berbaloi la pakai 501..kalau betul2 made in US..tahan lagi and tebal if compared with mexico or lain2 county..tapi susah dah skg ni dah dapat made in US..diorg dah outsource kat negara2 lain lebih murah rasenyer

khairuls
28-03-2014, 11:39 AM
ni koyak dr hjung ke hujung. okla dr jauh xnampak jahit tu. pandai die pilih benang
http://i1304.photobucket.com/albums/s525/TTatCG/photo0616_zps302449d0.jpg

wow....cantik dia buat.
nak carik la kedai yg bole buat camtu :)cgrock

khairuls
28-03-2014, 11:48 AM
bawak je g kedai reapir/alter jeans..cakap nak tampal...aku suggest better suruh dia tampal kain dalam pastu baru zigzag..sebab seluar jadi tahan lagi..aku dah buat 3 helai seluar aku..just jahit zigzag..sekarang yg 2 helai dah koyak lain kat belah atas dia plak..sebab kain lama dah mula reput...:D

biasanya berapa dia charge eh? seumur hidup aku tak penah pegi tampal jeans... alter pon tak penah. :D

fikirmanz
28-03-2014, 11:56 AM
ntah barapa suar jeans levis aku koyak celah kangkang. tajam sangat kot adik bawah ni.hahahahaha

stakat ni aku beli kat butik dalam msia je.

kalau beli kat singapore same jgk x?

minta pendapat otai2 ckit..

hairi1210
28-03-2014, 12:11 PM
Levis ni aku suka cutting skinny (519) dan slim fit(511).
mungkin selesa dengan cutting kaki kecil.
bila jalan xserabai sgt kat kaki tu.
tapi skrg ni 519 stop production dah.
ganti dengan 510. 510 ni super skinny.
fit sgt, xboleh nak pkai, kena berhijrah ke 511 la.

Ada juga la koleksi serba sikit.
Biasanya aku beli kat butik2 levis dalam shopping mall ja.
kdg2 dapat yang depa nak clear stok, bleh la diskaun 30-50%
nasib la kalau ada saiz kita time tu.
ada juga aku beli kat levis outlet (reject) mcm kat metro kajang tu.
boleh dapat harga rendah 30-50% juga.

hairi1210
28-03-2014, 12:14 PM
Levis yg jual kat outlet F.O.S tu dlm kategori apa yer? Ori reject ke?
tengok harga pun boleh tahan dlm RM190.00
tapi saiz, pattern tak menentu laa.

Yang kat outlet FOS tu ada minor reject ja.
ala.. kadang2 kita cari kat mana tempat reject pun xjumpa.
QC depa detect dan xlepas, so jual murah la.
ada gak aku dok pilih2 kat FOS.
tapi nasib xda saiz ja.
kalau ada rembat dah selai. haha.

oimates
28-03-2014, 12:15 PM
biasanya berapa dia charge eh? seumur hidup aku tak penah pegi tampal jeans... alter pon tak penah. :D

biasa aku hantar tampal dalam rm5-rm8 sehelai...bergantung kepada kedai dan saiz utk tampal..:D

pirelli
02-04-2014, 12:13 AM
pengguna levis yg x berapa nak tegar sgt skrg nk komen skit..

kenapa jahitan v kat poket blkg tu makin lama makin x runcing sgt eh? lebeh kurang pasar mlmnya dah aku tgk.. m505 pun da xde dah tigal 505 je.. fav tu.. hurm..

arecong
02-04-2014, 10:22 AM
levis 501 gak best..cawat besar..

teringat 501 bulu ayam kepala kain yg telah hilang..syg suar tu..

beli kat bundle thn 2013 rm210.. mmg rare..

arecong
02-04-2014, 10:25 AM
koyak kat peha akibat nipis/tetas, bila nak repair dipanggil zigzag

Kbyne
02-04-2014, 08:48 PM
501 hitam,501 warna cokelat,512 corduroy cokelat gelap dan corduroy 512 terang,503 cotton jeans,503&505 jeans,buat pakai kerja...

Dah kurang minat nak pakai seluar GQ menyemat,sebab naik motor tiap hari...

tyco
02-04-2014, 08:50 PM
aku pilih g.a blue ...hehehe

ipp
02-04-2014, 09:06 PM
awek hadiahkan levis sehelai masa birthday bulan lepas..
1st time pakai levis ori, kalau dianggap levis beli kat bundle tu tak ori la..
:D