PDA

View Full Version : Lenguh dan Sakit Belakang


WAN_GHOST
10-11-2012, 11:26 PM
Assalam kwn2....saya di sini mohon pertolongan atau bantuan rakan-rakan yg taw ape2 info yg bley di kongsi dgn saya....

Saya mengalami sakit dan lenguh di blakang badan dekat 2 - 3 tahun dah...xsembuh2 sakit dn lenguh nie....Sakit nie bermula masa saya start berulang alik dr umh ke tempat kerja...saya hnya menaiki motosikal...perjalanan smpai ke tempat bekerja dlm masa sejam...

Start dari tur blakang saya terasa amat lenguh dan sakit....terutama apabila saya bekerja mengadap komputer 8 jam setiap hari...dan awal2 dlu..sait nya bley tahan lg...Then sakit mkin menyengat pulak...pnjg sgt saya nk crita tentang sakit nie...

Mohon kwn2 ade cadangan atau bantuan pada saya?...berbekam, akupancur, fisioterapi suma dh buat...blum ade perubahan lg.:((:(( bila dduk 30minit blakang rse lenguh yg amat....

Niduramak
10-11-2012, 11:38 PM
Cuba google UBAT URAT HJH ROKIAH....... Manalah tahu serasi dgn tt

murasame_85
11-11-2012, 12:05 AM
tilam boleh jadi sbb sakit blakang juga

yuu
11-11-2012, 12:14 AM
Tt cuba mengurut dgn id antu air dlm cg ni..nnt dia ajar cara exercise utk sakit belakang..aku pun selalu sakit belakang gak..alhamdulillah skrg dh ok sket..jrg2 tu ada la jgk sakit sket..

WAN_GHOST
11-11-2012, 01:56 AM
dh beli tilam dan bantal yg baik pn sama jer..xde kesan...nk google dkt internet pn terpaksa tahan sakit yg menekam nie...kerja pn dh terabur skrang nie...bla g kerja terasa sakit yg amat...smpai mengganggu dari segi emosi saya....

Saya dh google UBAT URAT HJH ROKIAH...tur nk taw ubat nie ade kesan sampingan tak?

Yuu : saya dh g byk tempat mengurut...mcm2 jgak depa ckap..sruh exercise berbagai...saya dh cuba bt blum nmpak perubahan....yuu ckap g mengurut dkt mana? antu air

akas6754
12-11-2012, 06:51 PM
ade jin kot dlm belikat?

skYnEt-gEnIUs
12-11-2012, 07:36 PM
pi urut je la tt,cari tukang urut yg berpengalaman n tererr...

yid
12-11-2012, 07:43 PM
pegi cari chiropractic....saya rekemen yg dekat bandar sg long....

WAN_GHOST
15-11-2012, 12:27 AM
mmg dok cari...lum jmpa lg tukang urut yg dpt sembuhkn saket nie....dah g perubatan islam dia ckap xde bnda2 halus...

Saya mencari rawatan sekitar alor setar dan jitra sebab saya xde kenderaan skrang nie...

adamdaniel81
15-11-2012, 12:40 AM
Assalam kwn2....saya di sini mohon pertolongan atau bantuan rakan-rakan yg taw ape2 info yg bley di kongsi dgn saya....

Saya mengalami sakit dan lenguh di blakang badan dekat 2 - 3 tahun dah...xsembuh2 sakit dn lenguh nie....Sakit nie bermula masa saya start berulang alik dr umh ke tempat kerja...saya hnya menaiki motosikal...perjalanan smpai ke tempat bekerja dlm masa sejam...

Start dari tur blakang saya terasa amat lenguh dan sakit....terutama apabila saya bekerja mengadap komputer 8 jam setiap hari...dan awal2 dlu..sait nya bley tahan lg...Then sakit mkin menyengat pulak...pnjg sgt saya nk crita tentang sakit nie...

Mohon kwn2 ade cadangan atau bantuan pada saya?...berbekam, akupancur, fisioterapi suma dh buat...blum ade perubahan lg.:((:(( bila dduk 30minit blakang rse lenguh yg amat....

dah pernah g check kat klinik???

umur brapa? berat?

pernah jatuh?

hrp2 tt jgn kena PID sudah.

PID-----> Prolapse Intervebral Disc

darkkiller
15-11-2012, 12:40 AM
Aku pernah kena macam TT, ni cadangan aku

1.Tidur di tilam keras atau atas karpet je
2.Kalau tidur telentang letak kain baju atau bantal kecik kat pinggang
3.JANGAN pakai kasut ada heel..kasut office tu tukar...aku recommend kasut BATA reflexology..kalau yg brand lain mahal..Sakit belakang boleh berpunca dari kasut yg kita pakai..Hari2 biasa pakai selipar jepun je
4.Rajin2 gi urut..jgn urut Thai yg patah2..urutan melayu..bekam pun aku amalkan selalu
5.Kalau bawa kereta,,beli support belakang pinggang
6.Kalau masuk dalam kereta dahulukan ponggong dulu baru masuk kaki...selalu kita masuk kaki dahulu tu yg ada effect
7.Jangan letak wallet tebal2 kat ponggong tu.lepas tu duduk..nanti tak sekata...elok letak wallet kat kocek depan masa sakit ni

itu jelah yg aku dapat share

WAN_GHOST
15-11-2012, 12:56 AM
Cuma Pnah Accident Tercampak 4 tahun yg lepas....Sakit+Lenguh Blakang nie mula terasa bila saya berulang alik ke tempat kerja....Pedihnya seperti ade bnda dok cucuk2 kt blakang nie....

Umur 24 baru....sekarang nie saket nie dh mula effect pekerjaan saya...saya xdpt dduk lepas dari 30 minit ats kerusi....blakang dn kaki nie akan terasa sgt lenguh....dan dduk baring atau exercise xdpt hilangkn rse saket tur....

miichan
15-11-2012, 01:02 AM
elok pi check ke doktor..
rase2nye mmg mslh tulang blkng tu

WAN_GHOST
15-11-2012, 01:03 AM
Tido dekat tilam keras bley...cuma kdg2 tulang rusuk nie akn rse saket...then buat saya xdpt tido dgn baik...sebab saya tido mengiring ke sbelah kanan..

WAN_GHOST
10-12-2012, 12:33 PM
cdhnyaaa...jmpa doctor dia bagi ubat kebas dan ubat ape ntah satu lg...dia utk utk redakan stress muscle....tp ubat tur lgsung xberkesan...dan dia xbgtaw ape penyebab sakit nie...maybe doctor tur pn xpe xtaw....

Anybody can help me.....Dah lama sakit nie...nk msuk 3 taun lbh dh....cdhnyaaa nk buat ape dh stress sgt skrang...xlrat...ltih...sakit...hmmmm...

WAN_GHOST
10-12-2012, 12:35 PM
Plzz help me.....ade ke tukang urut yg pengalaman yg buleh kesan ape masalah sakit saya nie...saya buntu lah...duit pn xda nk p dekat hospital swasta yg pakar2..

mydeuter
10-12-2012, 04:15 PM
ni mungkin saraf tertekan dgn tulang atau bersimpul ....

kebabom
10-12-2012, 04:30 PM
da try urut ngn mmbr cg - antu air....

koboygurun
10-12-2012, 05:01 PM
kalau sakit yg terlalu kerap,

kemungkinan tulang belakang tt

mengalami regangan yg terlalu kuat..

perlu dapatkan nasihat doktor kalau

tt dah cube mengurut sana sini xberkesan...

Nurin_Irdina
10-12-2012, 11:16 PM
ikhtiarlah guna produk sne

Luqmanul Hakim
10-12-2012, 11:25 PM
ikhtiarlah guna produk sne

Tuan, ini PERATURAN AM CARIGOLD FORUM


Spam, mencelah dengan kata-kata berbentuk promosi atau provokasi (hijack), berbual kosong atau lari dari tajuk topik (offtopic) adalah tidak dibenarkan.


Sumber :
http://www.carigold.com/portal/forums/rules.html (http://www.carigold.com/portal/forums/rules.html)

Luqmanul Hakim @ CariGold.com

jimbajimbi
11-12-2012, 11:38 AM
cuba TT makan Calsium(vitamin) n multivitamin plus minum susu yg hi calsium..kadang factor umur meningkat mmg kita kekurangan semua tu...:)

WAN_GHOST
11-12-2012, 11:57 AM
dh jmpa doktor..dia sruh scan and dia ckap tulang blakang ok....hmm...cmne tur...bagaimana saya nak taw ape yg sebenar nya punca kepada saket blakang saya nie

malikul_malik
11-12-2012, 12:54 PM
salam..cian kat tt ek. mude2 lagi dah sakit balakang...kalau tua cam saya ni x heran le gak...sbb saya pon mmg sakit blakang sama cam tt cakap tu..kadang bila tido pastu nak bangun balik..ya allah skit punyer seksa...sampai rasa sesak nafas pon ada..apa yg saya cadangkan en tt cari org yg pandai berurut..biasanyer org tua yg otai2 dlm kpg tu terer..kalau nak senang balik kpg tya kat mak ayah kat kpg tu sapa pandai urut..(urut ni plak x bleh slalu sebab nanti bleh rosak urat..ada ngerti)then jaga pemakanan(paling mustahak)tya kat mak tt makanan apa yg ada angin dsbagainyer..then amalkan berendam dalam air panas cam hot spring sebulan 2 or 3 kali, senaman lak jgn luper...bgn tido wat senaman asas utk pinggang dsbgainyer..cara berjalan juga kena amik kira..jgn jlan bongkok..kalau bleh biasakan tegakkan badan,,emm apa lagi ekk...tu jerlah kowt yg saya amalkan...insya allah boleh beransur balik...aaaa luper tp yg penting tu solat jgn tinggal..kalau bleh wat solat hajat lagi elok...tu jerlah dari sya...hope menbantu..

Jess.Malik
11-12-2012, 01:22 PM
Plzz help me.....ade ke tukang urut yg pengalaman yg buleh kesan ape masalah sakit saya nie...saya buntu lah...duit pn xda nk p dekat hospital swasta yg pakar2..

kau dah jumpa pakar2 dari hospital Kerajaan? kalau belum pernah, gi sana dulu...

mungkin tt dah gi kot....

Jedi
12-12-2012, 09:03 AM
(Salam)

Try Alga Mekah.

Aku pernah makan 5 bulan.

Sakit2 lutut dan pinggang takde.

Dah stop makan...sakit balik ^^

Nak kena beli semula.

http://iklancun.com/images/2012/04/25/294/pati-alga-mekah_1.jpg

WAN_GHOST
15-12-2012, 01:05 PM
umo baru 24...pernah accident tercampak 4 tahun lepas...Dah g check kt doktor...12/12/12 aritur bru doktor bgtaw kata tulang blakang ade terhimpit........Jadi ape rawatan yg dpt membantu saya yea.....Sebab doktor tur tak beri penjelasan yg jelas pada saya...cuma dia ckap klau dh kronik bru kita buat operation....Padahal saya mmg dh dok tahan sakit tp2 ari...bila saya bgtaw pada doktor...Doktor just bagi pain killer pada saya.....hmm....

kidomaru
02-01-2013, 02:26 AM
TT cuba try rawatan alternatif kat sini http://www.mychiro.com.my/ . Ni klinik pakar rawatan sakit belakang tanpa pembedahan.

akuslamberjer
02-01-2013, 09:32 AM
TT cuba try rawatan alternatif kat sini http://www.mychiro.com.my/ . Ni klinik pakar rawatan sakit belakang tanpa pembedahan.

Berapa kos rawatan kat sini bro?

akuslamberjer
02-01-2013, 09:33 AM
Cuba google UBAT URAT HJH ROKIAH....... Manalah tahu serasi dgn tt

Ada kelulusan KKM x bro?

msapar
03-01-2013, 10:00 AM
aku klu sakit belakang or pinggang, aku akan urut kaki kanan bahagian atas diantara tulang 2 jari kecil tue ada urat yang akan sakit bila ditekan, itu menandakan pinggang kita sakit, or bila lepas solat biarkan kaki kita dilipat lama2 jangan ubah posisi tahiyat akhir. insyallah aku terasa benar sakit pinggang ada kurang. nie tukang urut kg aku yang ajar. rasanya TT sakit urat belikat, pi mengurut ja maybe dah lari dari trecknya tue.

diaboliq
03-01-2013, 10:13 AM
g berurut je..betulkan urat..
pastu g bekam 2 bulan sekali...mmg rasa lain badan..

kidomaru
07-01-2013, 02:27 PM
Berapa kos rawatan kat sini bro?

bergantung atas berapa sesi rawatan bro. Try ar pergi dulu untuk consultation. nanti dia akan terang r macam mana rawatan ni.. consultation lebih kurang rm50 je.:D

rmbiz
09-01-2013, 05:54 PM
g berurut je..betulkan urat..
pastu g bekam 2 bulan sekali...mmg rasa lain badan..

ye betul tu..pergi bekam..lega sikit..

khai1001
11-01-2013, 07:42 AM
cdhnyaaa...jmpa doctor dia bagi ubat kebas dan ubat ape ntah satu lg...dia utk utk redakan stress muscle....tp ubat tur lgsung xberkesan...dan dia xbgtaw ape penyebab sakit nie...maybe doctor tur pn xpe xtaw....

Anybody can help me.....Dah lama sakit nie...nk msuk 3 taun lbh dh....cdhnyaaa nk buat ape dh stress sgt skrang...xlrat...ltih...sakit...hmmmm...

saya pun tanggung masalah ni juga. pergi hospital besar doktor pakar kata tak boleh buat apa2 selagi masih boleh berjalan. kalau dah sakit teruk baru dipikir apa rawatan selanjutnya. no operation 50 50. makan ubat tahan sakit dan sedikit supliment.

khai1001
11-01-2013, 07:47 AM
(Salam)

Try Alga Mekah.

Aku pernah makan 5 bulan.

Sakit2 lutut dan pinggang takde.

Dah stop makan...sakit balik ^^

Nak kena beli semula.

http://iklancun.com/images/2012/04/25/294/pati-alga-mekah_1.jpg

cuba makan alga sabah..rebus buat macam jelly campur gula batu sikit dan sunquick limau utk hilang bau.

WAN_GHOST
14-01-2013, 12:04 PM
dh berurut dan mkan2 mcm2 ubat...masih belum berkesan lah....rasa doktor aritu ckap masalah dekat tulang....tulang terhimpit...ape yg perlu saya buat...hmm....sekarang nk keja pn dh tertekan sebab sakit....gangguan emosi dn saya nie....pls help me...

berbekam + mengurut + fisio (pad pemanas) + ubat2 supliment (SNE dan berbagai lg...) belum lg berkesan....kdg2 mental jadi down skit...dok umh tanpa buat ape2 pn bdan sakit...bgun tido mcm saket buat keja berat...tp xbt ape2 pn...

Green Apple
14-01-2013, 12:12 PM
tt dok kl ke?cuba tanya Cikgu Anuar belacak.aku cuba makan makjun tongkat ali ,ade perubahan ,sakit belakang byk kurang..mungkin pasal salah tidur@duduk(2minggu gak sakit)
-banyak tempat aku urut lutut 10++ mungkin tak serasi.kat cheras ade sorang pakcik PAK ZAKI..urut lutut aku sampai sekang main futsal tak pernah unjured lagi.
-aku rekemen kat member sakit belakang 1thn lebih.(tukang urut dah 5orang+masih sakit lagi)cuba kat pak zaki ,dapat kesan punca sakit.

cili api
14-01-2013, 12:19 PM
pengalaman aku sakit pinggang.. gi klinik pastu doktor suruh cek air kencing.. kencing kotor dan suspek batu karang.. so doktor inject ubat + makan antibodi.. minum air banyak2 untuk flesh air kencing..
wasalam

lampor_2003
29-01-2013, 11:48 AM
salam..

try yg nih..

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/555415_434661549938638_455366008_n.jpg

Kenapa kalsium?
Sememangnya badan kita amat perlukan kalsium kerana kalsium merupakan mineral paling banyak dalam badan. Dianggarkan kira-kira 99% kalsium terkandung dalam tulang dan gigi.

Kekurangan kalsium akan menyebabkan masalah seperti berikut:
- sakit tulang belakang dan pinggang
- badan mudah lenguh-lenguh
- sakit kepala
- kaki mudah kebas

Nizam Safuan
29-01-2013, 09:49 PM
Salam. tuan boleh cuba lingzhi dan pollen. boleh dapatkan dari saya. Fanpage FB kami - Raja Lingzhi Shuang Hor. Boleh call utk set temujanji. TQ

http://www.facebook.com/RajaLingzhiShuangHor

firdaus90
11-03-2013, 10:43 PM
cer try berurut...

Tok DEMANG EDAR
13-03-2013, 09:53 AM
:-?Pertamanya ;Wan pun dah nama GHOST..memang hantu suka pada wan.
2. Wan , anda tiada slip disc.
3. Wan saya syor minyak gosok "tok demang".nanti lenguh dan sakit akan hilang.Nanti wan tahu...hantu melekatpun lari...nama wan- Ghost kene tukar wan Malaysia.,,heehehe
Sia layari ; http://www.tokdemangedar.com @ fb : tokdemangedar

faizol5015
18-05-2013, 08:52 AM
saya pernah jadi, saya urut dekat orang indon.. lepas 2 kali dia urut ok terus.tapi kat bayan baru, penang.kalau nak try boleh la fon dia. 0175980433.sebelum ni merata tempat saya pergi semuanya sama,segala macam ubat saya telan pun sama jugak, saya tahan sakit selama 8 tahun,masalah ni percaya la, ia diluar bidang doktor,kalau jumpa doktor mana pon dia akan bagi ubat tahan sakit aja, sementara tu try minum air masak banyak2. sehari paling kurang air masak 2 liter. kalau terasa sakit aja terus minum air kosong setengah liter. saya buat macam tu saja. ok ajer. nampak simple tapi 8 tahun baru saya jumpa jawapan ni. ingat sakit ajer terus minum air masak setengah liter. sumbat aja kalau perut buncit pon xpa. lenguh, sakit urat, mengantuk siang hari, cepat lesu,semua ni disebabkan kurang air kosong dalam badan...pasti ada kelainan selepas ini, insyaAllah......

denzy81
18-05-2013, 09:18 AM
dah pernah g check kat klinik???

umur brapa? berat?

pernah jatuh?

hrp2 tt jgn kena PID sudah.

PID-----> Prolapse Intervebral Disc

Assalam tt...saya rasa tt ada simptom PID...dulu saya pun mcm tt gak ....berdiri 2 minit da sakit....last2 p check klinik pakar dan buat mri scan doktor sah kan kena PID...
Pastu doktor kata kena buat pembedahn kalau nk pulih tp mamber keja kat fisiterapi x galakn...dia suru buat rawatan fisioterapi dulu....lpas 2 thn buat rawatn fisioterapi..Alhamdulillah sakit belakng da ok...cuma x bole angkat berat nanti sakit dtg lg....
Harap tt p check doktor dan bt mri scan....tq

tweet
18-05-2013, 09:23 AM
cuba biasakan minum susu segar setiap hari

kalams
19-05-2013, 04:44 PM
Tn juga boleh cuba produk double stem cell. Yang mana ianya akan mengaktifkan smula sel2 badan kita untuk berfungsi sebaik mungkin..insyallah. Jangan bimbang produk ni halal, 100%tumbuhan, ada KKM, sirim, dan pemenang anugerah nobel dan inovasi eropah. Just sharing..

Atan Urut
25-05-2013, 09:43 AM
wan.. sikit info .. jika rasa sesuai boleh cuba...jika tak...diam2 aje lah...tp ramai yg dah cuba n berkesan positif.. u beli bag air garam yg ada di jual di pasaran..RM20 aje kot.. panaskan dan tuamkan di bhgian belakang tu selalu..terutama selepas mandi balik dari kerja.. bukan saja murah tapi mudah dan boleh di buat selalu dan sendiri... selamat mencuba..In Sha Allah.

kotakfx
25-05-2013, 11:58 PM
pengalaman ni bukan dari mulut org lain,saya sendiri..
10 tahun dah,sejak umur 22 thn...punca kemalangan & kerja angkat barang2 berat...sakit saya pada 2 perkara,belikat pinggang & tulang belakang...sebelum ni,ubat sakit urat la jadi peneman...
sakit mula sembuh bila saya makan 2 benda ni...
PRODUK 1: mula2 makan ,sembuh sakit lenguh belikat belakang...
PRODUK 2 : baru settle masalah sakit tulang belakang...

sekarang nak duduk ka,drive ka,meniarap ka..dah tak jadi masalah...kalo tidak saya dah hampir2 nak tukar tiam baru,sebab ingatkan tilam yg jadi masalah pada saya...

2 produk ni pun saya cuma belanja rm138 saja...
nak tau benda apa call saya... fauzi 0175362710 (kulim)

Dr Wan
24-09-2013, 04:50 PM
Jgn tunggu lama2 nanti boleh jadi lebih kronik.Datang ke klinik saya utk FREE scanning dikhuatiri ada masalah gangguan.Pusat Rawatan Fitrah Healthcare Centre No 7 Jln SG 3/1 Pusat Bdr Sri Gombak.Rawatan dijamin berkesan. appointment 0196676236 -DR WAN

onelegteam
29-10-2013, 10:15 PM
Assalamualaikum...
hanya nak share...ade pesakit yg ada slipped disc sembuh tanpa operation hanya dgn dsc

Dapatkan DOUBLE STEMCELL SEKARANG DGN HARGA AHLI YG SUPER DUPER JIMAT!!!!

Ramuan Utama:
Sel Stem Epal PhytoCellTec™, Sel Stem Anggur PhytoCellTec™, Ekstrak Acaiberry, Blueberry.

Apa DOUBLE STEMCELL boleh bantu Anda?

[?] Memutih & menggebukan kulit wajah dan badan.
[?] Membantu mengurangkan kedutan pada kulit
[?] Menghapuskan jerawat.
[?] Mengaktifkan sel-sel badan dan kulit
[?] Membantu menjadikan kulit halus, licin dan anjal
[?] Menghilangkan minyak berlebihan
[?] Melembapkan kulit.
[?] Menigkatkan daya penyerapan kolegen oleh badan
[?] Merangsang badan bagi menghasilkan lebih kolegen
[?] Membantu menguatkan sendi dan tulang
[?] Membantu bertindak sebagai anti penuaan
[?] Agen antioksidan
[?] Menjaga kesihatan dan jantung
[?] Mengurangkan risiko kanser & penyakit lain.

Kuantiti:
1 Pek (Kotak) - 14 Sachets
Harga Pasaran:
RM250 Untuk Setiap Pek

NAK LEBIH JIMAT?????

2 KOTAK RM270....FREE POSTAGE....automatik jadi ahli

*****keistimewaan ahli???.....

- dapat REPEAT ODER dgn harga lebih jimat!!!.....
1 KOTAK RM150 atau 2 KOTAK RM190...free postage!
- dapat bonus BESAR!...serendah RM100!!!

SMS/ 0194772490
Temui saya di fb http://www.facebook.com/paisya
(http://www.facebook.com/paisya).... boleh sembang2 utk dapat income BESARRR!!!....hanya bermodal RM270!
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1377111_434710736641053_1009316475_n.png

Ada byk testimonial disini
https://www.facebook.com/pages/Doctor-Online-Free-Consultation/347090645403063

adisman
29-10-2013, 11:29 PM
Tt dah p spital ke..xray ke apa yg patut

onelegteam
30-10-2013, 05:58 PM
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1378539_437867132992080_943609343_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1381963_429222487189878_379813958_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1383629_427358370709623_2140402912_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600759_423124674466326_1073104062_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1069306_423124754466318_617141407_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1379583_423124777799649_1803432878_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1378606_423124827799644_2130136150_n.jpg


https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/559396_423124867799640_860523128_n.jpg

LAINLAIN TESTIMONIAL
https://www.facebook.com/pages/Doctor-Online-Free-Consultation/347090645403063

sms 0194772490 utk order

NAK ORDER SMS 0194772490

cili api
15-11-2013, 11:55 AM
bukan nak ngata tapi kalau benda double stem cell bagos ngapa ia tak dijual kat farmasi dan ngapa doktor tak syorkan benda ni.. bagi sy kalau produk tu dijual seakan2 menggunakan sistem mlm atau seangkatan dengannya memang sy tak nak cuba sebab ia biasanya diiklankan secara berlebihan dan 1 testimoni akan dicopy paste di seantero dunia.. sorry to say it quite fishy..