PDA

View Full Version : Ask/Help nk tanya kedai repair beg ada kt mana area selangor atau kl


ocean gurl80
06-11-2012, 09:19 PM
salam,,

ada esapa kat sini tahu tk kedai nk repair beg..

beg travel aku rosak kt zip..nak jahit dan nk gantikan zip..

susah nk cari kedai repair beg..kedai jahit baju banyak la aku tgk,,

aku kat area putrajaya..
tak semestinya nk cari kedai kt putrajaya gak, kt mana mana pun blkh asalkan kedai tu blh repair beg..

ada sesapa kt sini tahu tk,,?kalau ada,,mintak tlg bg location or alamat ke,,


dah penat cari dah ni,,cari kat google pun tkde gak,,

kalau ada pun jauh kat kuala selangor sana atau pun shah alam,,

bonneyan13
06-11-2012, 10:17 PM
kasi upload gambar beg tu.....nak tgk zipnya jenis mcm mn dan berapa panjang zip tu.
nak cepat ke?
kedai yg boleh repair zip ni adalah kedai repair kasut/buat kasut baru.
cuba usyah kat pertama tu atau tukang kasut di kaki lima.

ocean gurl80
07-11-2012, 08:11 PM
kasi upload gambar beg tu.....nak tgk zipnya jenis mcm mn dan berapa panjang zip tu.
nak cepat ke?
kedai yg boleh repair zip ni adalah kedai repair kasut/buat kasut baru.
cuba usyah kat pertama tu atau tukang kasut di kaki lima.



emm,,ok bro,,thnaks for ur commment...

nanti ada masa minggu ni saya ambik picture beg tu..

ada sesapa lg kt sini yg tahu tk kedai repair beg

malayleaks
07-11-2012, 10:50 PM
Bookmark thread nie.Saya pun ada bag backpack nak kena baiki zipnya.Bag saya jenama Eastpak.Dah tanya kat mana2 kedai yang jual jenama sama,kata mereka takder perkhidmatan nak baiki zip.Kalau tengok dalam laman web memang ada,tapi kena shipping ke US laa....tak sanggup pula nak hantar dengan kos yang pelbagai.

Menunggu komen dan input dari forumer CG.

bonneyan13
07-11-2012, 11:19 PM
Senang mcm ni lah bro(dua2 org ni)....biar saya repairkan je.
Sabtu dan ahad ni saya ada kat kl....klu berhajat nak repair sila pm saya.
Harga mmg dijamin berpatutan :-) kualiti? Tak puas hati tak perlu bayar,amacam?
Jangka masa siap? Sambil2 bro minum kopi beg tu siap....mau kasi upload gambar beg supaya zip tu saya boleh cari seakan2 yg asal :-)

silverchair959
07-11-2012, 11:21 PM
kedai alter jeans pun kekadang bleh buat

ocean gurl80
08-11-2012, 07:04 AM
Senang mcm ni lah bro(dua2 org ni)....biar saya repairkan je.
Sabtu dan ahad ni saya ada kat kl....klu berhajat nak repair sila pm saya.
Harga mmg dijamin berpatutan :-) kualiti? Tak puas hati tak perlu bayar,amacam?
Jangka masa siap? Sambil2 bro minum kopi beg tu siap....mau kasi upload gambar beg supaya zip tu saya boleh cari seakan2 yg asal :-)

salam,,

saya bg kt bro je la beg tu untuk repair,,

ada 2 beg nk repair ni,,

satu nk jahit je,,satu lg nk gantikan zip

nanti malam ni saya ambik picture beg beg tu,,

bro kl area mana? num hp?

skYnEt-gEnIUs
08-11-2012, 07:38 AM
den x tahu pulok...

jimbajimbi
08-11-2012, 10:08 AM
kat One Utama ada...kat sederet dgn news.com Basement 1,...:)

bonneyan13
08-11-2012, 10:22 AM
salam,,

saya bg kt bro je la beg tu untuk repair,,

ada 2 beg nk repair ni,,

satu nk jahit je,,satu lg nk gantikan zip

nanti malam ni saya ambik picture beg beg tu,,

bro kl area mana? num hp?

Klu nak jumpa,pilih kat mn2 stesen komuter/lrt/monorel sbb saya pengguna rasmi pengangkutan awam :-)

Siang kat pandan indah(axis mall),mlm kat chow kit.
MMS kat nombor 018 tu(saya dah pm )

bonneyan13
08-11-2012, 10:34 AM
Saje bagi tau.....tak lama lg nak naik sekolah kan?
Mn2 beg sekolah anak yg masih elok keadaannya cuma kerosakan zip atau terputus/terlucut kat tali penyandang beg masih boleh digunakan(bayaran yg dikenakan berpatutan je).
klu diikutkan tukang kasut mmg boleh buat tukar zip beg ni cuma kerjanya remeh.

rasanya ramai menyangka tukang kasut hanya membaiki kasut :-) sebenarnya asal benda boleh dijahit tu semua tukang kasut boleh bikin.

ocean gurl80
08-11-2012, 11:06 AM
Saje bagi tau.....tak lama lg nak naik sekolah kan?
Mn2 beg sekolah anak yg masih elok keadaannya cuma kerosakan zip atau terputus/terlucut kat tali penyandang beg masih boleh digunakan(bayaran yg dikenakan berpatutan je).
klu diikutkan tukang kasut mmg boleh buat tukar zip beg ni cuma kerjanya remeh.

rasanya ramai menyangka tukang kasut hanya membaiki kasut :-) sebenarnya asal benda boleh dijahit tu semua tukang kasut boleh bikin.

tq bro,,insyallah saya akan bawak apa apa brg lain yg perlu dijahit,,senang sekali bawak :)

kalau deepavali ni kerja tak? saya deepalvali ni akan ke kl,,saya duduk putrajaya

bonneyan13
08-11-2012, 11:26 AM
Nnt hari sabtu/ahad saya gi putrajaya - memudahkan bg pihak bro :-)

ocean gurl80
08-11-2012, 11:54 AM
Nnt hari sabtu/ahad saya gi putrajaya - memudahkan bg pihak bro :-)


jap,,,nk tnaya dulu,,bro mmg ada g putrajaya dlm waktu tu or camner? saya tknk susahkan tuan..

TagterAgent
08-11-2012, 11:55 AM
lOR... Bro.. kat alamanda ade kedai repair beg... Depan MCD ade satu escalator.. turun jer kt ctu ade nampak kedai repair beg.. :-)

ocean gurl80
08-11-2012, 12:09 PM
lOR... Bro.. kat alamanda ade kedai repair beg... Depan MCD ade satu escalator.. turun jer kt ctu ade nampak kedai repair beg.. :-)

mmg ada,,,saya tahu kt sana..tp sgtt mhal,,huhu..harga dia repair mcm beli beg baru je..hihi

bonneyan13
08-11-2012, 12:11 PM
jap,,,nk tnaya dulu,,bro mmg ada g putrajaya dlm waktu tu or camner? saya tknk susahkan tuan..

mmg ada buat lintas hormat(singgah) kat situ seblm bergerak ke axis :-)

bonneyan13
08-11-2012, 12:14 PM
mmg ada,,,saya tahu kt sana..tp sgtt mhal,,huhu..harga dia repair mcm beli beg baru je..hihi

nnt boleh bandingkan dgn harga saya :-) mesti mcm langit dgn bumi.

Erazer
08-11-2012, 12:15 PM
Bro duduk axis mall ke? saya dulu duduk tingkat 13 dekat axis mall:)) , taktau la ada repair bag, kalau tau jumpa bro dulu..

bonneyan13
08-11-2012, 12:25 PM
Bro duduk axis mall ke? saya dulu duduk tingkat 13 dekat axis mall:)) , taktau la ada repair bag, kalau tau jumpa bro dulu..

bukan stay situ,sabtu /ahad mmg turun situ jumpa dgn sorang sifu :-) tak pe lain kali klu ada beg/kasut yg rosak boleh pm saya :-)

fatahfarihu
08-11-2012, 12:26 PM
dah jumpa ke tempatnye?

ocean gurl80
08-11-2012, 01:18 PM
nnt boleh bandingkan dgn harga saya :-) mesti mcm langit dgn bumi.

ok,,jumpa hari ahad..blh? tuan duduk kt mana?

khairuls
08-11-2012, 01:30 PM
TT, kat teras jernang bangi pon ada satu kedai repair bag, jacket, kasut dll... harga berpatutan.

aku pernah tukar zip jeket kulit kat sana. workmanship pon bagus. klu dari putrajaya pon tak jauh.
tapi alang2 bro bonneyan nk ke putrajaya tu, biar dia je repair, takyah susah2 nk gi jauh2 :D

aku pon ada 1 beg sekolah anak aku nk kena tukar zip.

TagterAgent
08-11-2012, 02:30 PM
mmg ada,,,saya tahu kt sana..tp sgtt mhal,,huhu..harga dia repair mcm beli beg baru je..hihi

Owh... ye ker.. hehe.. idak la plak teman tahu.. :D

ocean gurl80
08-11-2012, 02:33 PM
TT, kat teras jernang bangi pon ada satu kedai repair bag, jacket, kasut dll... harga berpatutan.

aku pernah tukar zip jeket kulit kat sana. workmanship pon bagus. klu dari putrajaya pon tak jauh.
tapi alang2 bro bonneyan nk ke putrajaya tu, biar dia je repair, takyah susah2 nk gi jauh2 :D

aku pon ada 1 beg sekolah anak aku nk kena tukar zip.

emm,thanks for the info,,,

tapi rasnaya nk wat dgn bro bonneyan tu la..:)

bonneyan13
08-11-2012, 04:10 PM
ok,,jumpa hari ahad..blh? tuan duduk kt mana?

Ahad ada kat chow kit :-) ....apapun bg tau melalui sms awal2(no. 018 saya tu).

bonneyan13
08-11-2012, 04:16 PM
TT, kat teras jernang bangi pon ada satu kedai repair bag, jacket, kasut dll... harga berpatutan.

aku pernah tukar zip jeket kulit kat sana. workmanship pon bagus. klu dari putraj
Jaya pon tak jauh.
tapi alang2 bro bonneyan nk ke putrajaya tu, biar dia je repair, takyah susah2 nk gi jauh2 :D

aku pon ada 1 beg sekolah anak aku nk kena tukar zip.

mcm saya ckp seblm ni,kedai baiki kasut/tukang kasut kaki lima mmg boleh tukar zip beg :-).....dan tak dinafikan kdg2 pelanggan kena "sembelih",klu kualiti ok tu berbaloi jgk byr mahal2 tp klu sebaliknya?

ocean gurl80
08-11-2012, 04:59 PM
mcm saya ckp seblm ni,kedai baiki kasut/tukang kasut kaki lima mmg boleh tukar zip beg :-).....dan tak dinafikan kdg2 pelanggan kena "sembelih",klu kualiti ok tu berbaloi jgk byr mahal2 tp klu sebaliknya?

insyalah, kita akan jumpa sabtu or ahad ni,,,:)..saya nk cari lg brg brg untuk dijahit oleh tuan,,sekali jalan :)

by the way,,tuan blh tukar zip seluar tk? tanya je..kalau ada,..nk bg gak seluar sikit

bonneyan13
08-11-2012, 05:34 PM
insyalah, kita akan jumpa sabtu or ahad ni,,,:)..saya nk cari lg brg brg untuk dijahit oleh tuan,,sekali jalan :)

by the way,,tuan blh tukar zip seluar tk? tanya je..kalau ada,..nk bg gak seluar sikit

klu dah mcm tu seboleh mungkin pilih hari sabtu(tak kira waktunya supaya saya ada ruang masa utk siapkan)

ttg seluar lbh baik hantar kedai alter jeans sbb zip seluar lbh cantik dijahit guna mesin jahit :-)

ocean gurl80
09-11-2012, 07:25 AM
klu dah mcm tu seboleh mungkin pilih hari sabtu(tak kira waktunya supaya saya ada ruang masa utk siapkan)

ttg seluar lbh baik hantar kedai alter jeans sbb zip seluar lbh cantik dijahit guna mesin jahit :-)

ok bro..malam ni saya call tuan :)

bonneyan13
09-11-2012, 10:46 AM
ok bro..malam ni saya call tuan :)

klu nak call selps kul 9 mlm ye,bro :D

ocean gurl80
10-11-2012, 09:38 PM
klu nak call selps kul 9 mlm ye,bro :D

salam bro..tq sudi jumpa kt kl td..
esok jgn lupa jmpa lt lrt sg besi ek,,tk larat nk bawak motor g kl dr putRajaya..hihi


apa apa roger k

bonneyan13
10-11-2012, 09:44 PM
salam bro..tq sudi jumpa kt kl td..
esok jgn lupa jmpa lt lrt sg besi ek,,tk larat nk bawak motor g kl dr putRajaya..hihi


apa apa roger k

tu lah,saya nak dtg putrajaya hari ni tak mau...bfo nak jgk dtg kl :D
tgh buat ni,dah siap saya sms.

ocean gurl80
10-11-2012, 09:54 PM
tu lah,saya nak dtg putrajaya hari ni tak mau...bfo nak jgk dtg kl :D
tgh buat ni,dah siap saya sms.

hihi..saya rasa mcm tk patut kalau bro dtg putrajaya semata mata untuk repair 3 bijik beg tu..

ye la, masa bro,, duit tambang ke putrajaya lg...tk best la camtu kan,,

takpe,,esok kita jumpa kt lrt sg besi...:)

Shoppe Mj
14-04-2013, 05:07 PM
Salam..sy baru register and takbley nak PM. Sy nk hantar bag utk repair. Area wangsa maju. Sape2 leh tolong dptkan or bg contact no brader Boonneyan13 ni amatla di alu-alukan. T.kasih :)

No sy : 013-283 6901.

hafdi
31-10-2013, 05:36 PM
Bro booneyan ni apa no.fon dia. Beg aku rosak zip

TT
31-10-2013, 05:39 PM
hntr kt brader repair kasut je

bonneyan13
31-10-2013, 07:23 PM
Bro booneyan ni apa no.fon dia. Beg aku rosak zip

area mana bro?
mau cepat ke?
beg mcm mn tu?