PDA

View Full Version : Nissan Almera Pilihan Anda?


tanabe07
31-10-2012, 10:50 PM
Antara kereta sedan Jualan terlaris didunia,JIMAT MINYAKserta LEBIH MURAH dari Vios Dan City.. Terbaik:)cgrock
http://s1.paultan.org/image/DSC_1655.jpg
http://s3.paultan.org/image/DSC_1671.jpg
http://s1.paultan.org/image/DSC_1689.jpg
http://s1.paultan.org/image/DSC_1702.jpg


OyysizawDE0

Harga OTR Dari RM67,407.18 - RM80,427.46 :)cgrock

myvi sporty
31-10-2012, 10:53 PM
Dashboard cam kureng aje..lawa civic aku lagi..haha

eday84
31-10-2012, 11:20 PM
hurm boleh la jgk luaran dia

KZ5
31-10-2012, 11:26 PM
muka depan ala2 ke vios sket

rasyid9449
31-10-2012, 11:39 PM
Ok le bagi aku model ni...;)

Chainsaw
31-10-2012, 11:46 PM
Ok gak la bagi aku..dashboard kurang menarik..

acolyteV284
31-10-2012, 11:51 PM
ada iras2 vios

dr_zool
01-11-2012, 12:00 AM
kembar vios....

azam575
01-11-2012, 12:07 AM
Nissan tiru Toyota ... kekekeke ....

mcm Proton lah ... tiru sana sini ... hahahahaha

sarah ali khan
01-11-2012, 12:08 AM
Yesss on the way hujung tahun ni :D

akusS
01-11-2012, 12:10 AM
lawa jgk...rege x sampai 70k...lg berbaloi berbanding PREVE....kalu dh beli preve msti menyesal.....hahaha

dr_zool
01-11-2012, 12:11 AM
dashboard kureng....gear dy pon nmpk murah jek design

WoRRioR TPG
01-11-2012, 12:12 AM
Belakang lawa.. dashboard tarak hal laa..

phreak.kid
01-11-2012, 12:33 AM
Antara kereta pilihan ni tapi reject sebab specs kosong sangat berbanding dengan city, forte dan fiesta. Harga masa promo aritu kata dalam RM83000-RM85000 untuk VL. Sekali dah launch harga RM79800 plak.

Tapi exterior memang cantik. Cuma interior nampak kosong.

tanabe07
01-11-2012, 01:58 AM
Harga OTR Dari RM67,407.18 - RM80,427.46 Terbaik :)

sarah ali khan
01-11-2012, 02:00 AM
Dekat thailand lebih kurang rm 45k je..awat malaysia ni mahal sgt..

Raykie
01-11-2012, 02:08 AM
Dekat thailand lebih kurang rm 45k je..awat malaysia ni mahal sgt..

tunggu awal tahun depan beli. :D

jack & jones
01-11-2012, 02:12 AM
menarik ni...

sarah ali khan
01-11-2012, 02:16 AM
tunggu awal tahun depan beli. :D

Knp tahun depan lg murah ke? Ayah sy nk tempah kt siam, sbb dia duduk sane..terkejut harga sini lebih kurang bahagi dua..

fadzilul
01-11-2012, 10:42 AM
comei la... brapa harga ek..

WoRRioR TPG
01-11-2012, 10:44 AM
Knp tahun depan lg murah ke? Ayah sy nk tempah kt siam, sbb dia duduk sane..terkejut harga sini lebih kurang bahagi dua..
buat2 terkejut pulak... mcm sehari dua jer dok malaysia... cukai laa apa lagi... nak pkai keta import murah kat malaysia ni ada 2 tempat jer.. labuan n langkawi... duty free...

anuar_8083
01-11-2012, 11:22 AM
luar kira ok ler..dalam kureng sikit....:)cgrock:)cgrock:)cgrock

lursa
01-11-2012, 11:38 AM
kalau murah boleh le sambar sejibik.

alonso
01-11-2012, 11:50 AM
murah gak rege dia kan?

luqalief
01-11-2012, 11:52 AM
Dugong versi nissan telah dilahirkan
Lps nie mkn byk la dugong di jalan raye
:D

Insan Berkecuali
01-11-2012, 11:58 AM
interior design mcm pasca perang dunia ke 2 jer..lagi cantik dashboard keta kancil..

miloais
01-11-2012, 02:17 PM
Berapa riyal nih?

tanabe07
01-11-2012, 07:28 PM
Berapa riyal nih?

Harga OTR Dari RM67,407.18 - RM80,427.46 :)

ilhamic
01-11-2012, 07:46 PM
kelebaranya ak rasa sama dgn saga FL nieh...

ilhamic
01-11-2012, 07:48 PM
Knp tahun depan lg murah ke? Ayah sy nk tempah kt siam, sbb dia duduk sane..terkejut harga sini lebih kurang bahagi dua..

kita tukar pemerintah kak... :D:D:D:D

ronaldinhood
01-11-2012, 07:50 PM
Kalau lepas PR menang PRU, lagi murah le kan?

speciosa
01-11-2012, 07:59 PM
di langkawi harga RM56k mahal dari thailand RM45 jer..duty free atok lu

pressuresprayer
01-11-2012, 08:06 PM
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/560850_430780323638202_2104205758_n.png

fxjaybee.co
01-11-2012, 08:16 PM
mesti kualiti cam tin coke...cam vios...:))

adzzha
01-11-2012, 08:29 PM
semua orang ada minat n kemampuan sendiri....

balang
01-11-2012, 08:39 PM
cantik jugak bila da pasang impul ni..

puyol
01-11-2012, 08:57 PM
Knp tahun depan lg murah ke? Ayah sy nk tempah kt siam, sbb dia duduk sane..terkejut harga sini lebih kurang bahagi dua..

nanti kastam mai rumah rampas kereta. dorang cakap kereta piang macam kereta temasik. :D

puyol
01-11-2012, 08:59 PM
di langkawi harga RM56k mahal dari thailand RM45 jer..duty free atok lu

memang duty free bro, cuma kat sana market kecik then pengeluar boleh kaut untung kaw2 lah.

sama jer macam kereta hybrid walaupun duty free still mahal jugak sebab profit margin.

puyol
01-11-2012, 08:59 PM
mesti kualiti cam tin coke...cam vios...:))

semua kereta hang cakap tin milo kecuali proton kan?

nak bangga kereta nasional tak perlu nak kutuk brand lain sebab sakit hati.

zamm36
01-11-2012, 10:39 PM
pagi tadi pergi tengok model ni.. depan cun, tapi bahagian belakang dan dashboard buruk benar rupa nyer.. glove box pun kecik je. hand rest takde. stering simple sgt, lagi cun stering gen2,, ini just pandangan sy dan rakan sy yg tengok pagi tadi.. kesimpulan reka bentuk kereta ni memang hodoh...

nitestalker
01-11-2012, 11:15 PM
exterior just nice la..tp interior buruk betul..

arisya
02-11-2012, 07:47 AM
Hubby aku baru ckp nk angkat sebijik..

ketabaru
02-11-2012, 11:33 AM
keta ni pd aku external ok dah...internal je 'semacam' sket...mungkin konsep baru nissan ko main bulat2 kt interior..boleh bandingkan dgn vios, city, mahupun saga flx..dr segi hrga boleh kacau market preve/forte ni...

zamm36
02-11-2012, 11:50 AM
keta ni pd aku external ok dah...internal je 'semacam' sket...mungkin konsep baru nissan ko main bulat2 kt interior..boleh bandingkan dgn vios, city, mahupun saga flx..dr segi hrga boleh kacau market preve/forte ni...

rasa nyer kacau market preve mungkin boleh. tapi forte rasa nnyer susah sikit. forte lagi cun :)

myrul369
02-11-2012, 12:32 PM
luar gempak, dlm...... agak kurg memberansangkan ar.. especially dasboard... kalo buh shiftronic cun gak... ni 0 je mcm vios...

dejavu
02-11-2012, 12:37 PM
ok gak ni...janji rega xmahal sgt

iamloco
02-11-2012, 12:41 PM
internal mcm cacat sgt laa. kalau tak mmg ok dah keta ni

GASTER123
02-11-2012, 12:45 PM
dengan harga camtu kira ok la.

bintang4
02-11-2012, 12:45 PM
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/560850_430780323638202_2104205758_n.png

yg VL 79800 tu dah siap impul bodykit ke?
kat mane pulak nak jual persona aku ni..:D

rosli4465
02-11-2012, 12:50 PM
berbaloi-baloi...yg pntg jimat minyak n murah...

nav_6142
02-11-2012, 02:55 PM
abg aku de sembang ngn salesman nissan ni dulu..dia ckp almera sepatutnya lg murah drpd harga sekarang ne..sebabnya,takut preve xlaku..huahuahuahuahua

senyum je la aku dengar..:D:D

puyol
02-11-2012, 03:07 PM
abg aku de sembang ngn salesman nissan ni dulu..dia ckp almera sepatutnya lg murah drpd harga sekarang ne..sebabnya,takut preve xlaku..huahuahuahuahua

senyum je la aku dengar..:D:D

bukan tan chong kata kalau duti eksais turun nanti menjejaskan industri automotif negara?:-?

http://paultan.org/2012/08/07/reducing-auto-and-excise-duties-will-bring-negative-impact-on-industry-says-tan-chong/

bintang4
03-11-2012, 01:28 PM
Dah pegi tgk kat showroom tadi..
bagi pendapat aku,
spec yg murah sekali mmg just utk nyonya gi pasar..
nak yg impul specs harga rm91k..haram x berbaloi utk kete 1500cc..

puyol
03-11-2012, 09:57 PM
baru tengok dan test drive kat showroom petang tadi.
Nasib baik SA kasi test drive kat highway. lenjan sampai 130km/h.
handling kurang sikit dari Saga BLM. steering rasa ringan. tapi engine rasa smooth. belakang luas dengan bonet pun luas.

faizal
04-11-2012, 09:27 PM
Perbandingan sama dgn toyota vios..honda city lg jimat minyak tp maintenance tinggi..almera kedua jimat minyak bg kategori kereta segmen b 1.5cc..

hum
04-11-2012, 11:04 PM
boleh tahan..masukkan dalam watchlist dulu la..

scharger101
04-11-2012, 11:10 PM
pada yg menyampah tunggu vios x turun2 harga ngan accessories mahal ..baik amik ni je,aircon digital tuuu..paling mahal pon x semahal vios E,enjin pon baru tapi lum proven lagi dia punye performance,takut jadi cam late model sentra,underpower,minyak of coz la kuat

fatahfarihu
05-11-2012, 11:54 AM
depan macam grand livina...ok la berpatutan dgn harga..

kawebiz
06-11-2012, 05:38 PM
kalau sapai yg mampu..boleh laa mabil keta nie
nak banding dgn vios dan city..yg ni lagi murah
spec n condition pun lebih kurang jer dgn vios dn city
tp rega..lebih muroh..

lg pun..baru lg..city n vios..dah berlambak atas jalan....