PDA

View Full Version : KELAB KTM Duke Bikers


Pay-Bux
30-10-2012, 10:20 PM
Sudah jadi TRENDING mat motor di Mesia skrg nie... selepas Zulfahmi naik podium...minat gila motor nie


http://www.asphaltandrubber.com/wp-content/uploads/2010/08/KTM-125-Duke-orange-4.jpg
KTM 125 Duke (http://www.ktm.com/125/125-duke-eu/highlights.html#.UI_iXt5Fu30)

http://www.bikez.com/pictures/ktm/2012/34928_0_1_4_200%20duke_Image%20credits%20-%20KTM.jpg
KTM 200 Duke (http://www.ktm.com/my/naked-bike/200-duke/highlights.html#.UI_i095Fu30)

http://bikeglam.com/wp-content/uploads/2012/03/690DukeStunt_frontsm-bbbbbbb-630x481.jpg
KTM 690 Duke (http://www.ktm.com/my/naked-bike/690-duke-eu/highlights.html#.UI_i195Fu30)

http://2.bp.blogspot.com/-1a1WmxKo4vM/T6pORYP5QiI/AAAAAAAAA28/7BWliZ68LTI/s1600/2012+KTM+990+Duke+2.jpg
KTM 990 Super Duke R (http://www.ktm.com/my/naked-bike/990-super-duke-r-eu/highlights.html#.UI_i195Fu30)

http://www.youtube.com/watch?v=1jDcxc7lbgw&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=Q-abUiXwoVQ&feature=related

maxbiz77
30-10-2012, 10:26 PM
kalu duke 690 tu bulih pasang topbox tak ngan tall windscreen?

nastrade
30-10-2012, 10:34 PM
Berapa harga ni?

-RIZUAN-
30-10-2012, 10:36 PM
terkono bandwith aku...adeshhhh

anbusan
30-10-2012, 10:41 PM
dpt yg 200 pun mantop juge....rege berape?

Abdul wahob
30-10-2012, 10:41 PM
cun jgk moto ktm ni....

bowthugz69
30-10-2012, 10:41 PM
maxspeed utk duke 200 brape ye?

TT
30-10-2012, 10:44 PM
Duke 200 speed bole pg 135 je ak dengar

elnino25
30-10-2012, 10:52 PM
135 je? ok la tu bawa nk style je nie..rege dia 18.5K tgk kt mudah..

Mycyber
30-10-2012, 10:54 PM
duke 125 x masuk malaysia kot.

Abdul wahob
30-10-2012, 11:10 PM
nampak ramai pakai 200cc tu kt kl ni

TT
30-10-2012, 11:14 PM
http://www.ontheroad.com.my/admin/media/article_image/details_big_image/IMG_4364_1340780374_62331.jpg

S.Y.E.D
30-10-2012, 11:20 PM
aku da tessh bawak.. speeding ok tp bunyi ekjos x brapa nk ok.. preh preh preh prehh .. hahaha

syahays
30-10-2012, 11:21 PM
lawa hak 690 tu...

malayleaks
30-10-2012, 11:21 PM
Motor jenis macam nie sesuai ke nak tunggang untuk kegunaan harian?
Biasa tengok yang pakai pun cuma untuk bersiar2 dihujung minggu.
Kalau guna hari2 mungkin kos selenggara tinggi?Saya tak pasti-mungkin yang pernah guna motor jenis nie boleh bagi komen.

bowthugz69
31-10-2012, 02:07 AM
utk 200 aku rase sesuai utk daily... utk 690 sesuai utk weekend...

tp bg aku dgn hrga 18k mcm x berbaloi lak utk yg bleh pergi 135kmh jek..

18k.. ambik r1 singapore.. coe abis 2022 ke... puas ati... desup kat highway,... hehee :)


z750 jgk idaman hatiku... huhu.....

Raykie
31-10-2012, 02:30 AM
lawa hak 690 tu...

jom kita layannnnnn ~

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/KTM_690_Duke.JPG

http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/2009-ktm-690-duke-17.jpg

XcaLiBuR
31-10-2012, 10:42 AM
gores dan menang moto KTM...

muridmurid
31-10-2012, 10:48 AM
zulfahmi dapat yang berapa cc ye?

michael scotfield
31-10-2012, 11:22 AM
zulfahmi dapat yang berapa cc ye?

dapat 690 cc

elnino25
31-10-2012, 11:26 AM
utk 200 aku rase sesuai utk daily... utk 690 sesuai utk weekend...

tp bg aku dgn hrga 18k mcm x berbaloi lak utk yg bleh pergi 135kmh jek..

18k.. ambik r1 singapore.. coe abis 2022 ke... puas ati... desup kat highway,... hehee :)


z750 jgk idaman hatiku... huhu.....

btol jgk..tp x semua org nk speeding, ade yg nk look stylo jer..

MOD jr.
31-10-2012, 11:40 AM
bukan zulfahmi je ada... nah ustaz kesayangan ambe ada sutir ngeh ngeh!

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427466_415828115129737_355770560_n.jpg

butterfingers
31-10-2012, 11:42 AM
jom kita layannnnnn ~

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/KTM_690_Duke.JPG

http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/2009-ktm-690-duke-17.jpg

mcm handle basikal la plak..

mfazy121
31-10-2012, 11:48 AM
zulfahmi ni siapa? dia dpt knp?

nakar
31-10-2012, 11:52 AM
Adeh smart giler duke 690r....cair luluh hati menengokkan nya pon.....

XcaLiBuR
31-10-2012, 12:15 PM
zulfahmi ni siapa? dia dpt knp?

zulfahmi pun ko tak kenal??? dia tu member kt CG nie... femes dia tue... top post... :eek:

elnino25
31-10-2012, 12:25 PM
zulfahmi pun ko tak kenal??? dia tu member kt CG nie... femes dia tue... top post... :eek:

:eek::eek::)):eek:

ezeynet
31-10-2012, 01:01 PM
duke 200 nak buat bangga kat trepik lait bolehla..
lepas tu jangan cuba mencabar kapcai2 lain..
takut makan asap..:))

juweialhaj
31-10-2012, 01:09 PM
zulfahmi ni siapa? dia dpt knp?

jangan la bro tak kenal. patriotik sket :D

ada ke kat cg yg dah beli motor2 ni?

muzica
31-10-2012, 01:30 PM
duke 200 design cantik,tp bunyi xde umppphhh.hrga 23k otr.berbaloi untuk yg ada byk duit lebih.

my pren
31-10-2012, 01:44 PM
wat drif pon best ni:D

joee
31-10-2012, 01:50 PM
hrp2 dlm masa 3thn bole pakai robot ni..hahaha..amin

http://2.bp.blogspot.com/-1a1WmxKo4vM/T6pORYP5QiI/AAAAAAAAA28/7BWliZ68LTI/s1600/2012+KTM+990+Duke+2.jpg

XcaLiBuR
31-10-2012, 02:49 PM
zulfahmi ni siapa? dia dpt knp?

kompem lepas ni kenal zulfahmi.. jgn marah yer... gurau jer..

TT
31-10-2012, 03:01 PM
mcm handle basikal la plak..

aah..sebijik hendal basikal

tp okla..kena jugak..dr hendal yamaha xj6 yg "mnjadi kebanggan kami" katanye :))

nakar
31-10-2012, 03:47 PM
MN CLUBNYA ? DKT TAJOK TULIS CLUB..karam singh walia betul la......mana ada pokok takan angin bergoyang.......

butterfingers
31-10-2012, 10:39 PM
for those of you who said thi bike is slow, have you ever compared this bike side by side with the ever popular yamaha 135 Lc? 135kmH with this bike is equal to 160kmH on yamaha 135Lc. beleive me, I've compared it.

owner duke 200 yg ckp..

fakhrun
31-10-2012, 10:43 PM
duke 200 idaman kalbu :)
duke 200 topspeed 135 jea ke?
aku dgr 160km/j
jgn compare dgn moto lc.
lc lama meter ringan la.
lc baru meter berat.
bila la nk merasa mencuba duke 200 ni :(

WoRRioR TPG
01-11-2012, 12:34 PM
duke 200 idaman kalbu :)
duke 200 topspeed 135 jea ke?
Aku dgr 160km/j
jgn compare dgn moto lc.
Lc lama meter ringan la.
Lc baru meter berat.
Bila la nk merasa mencuba duke 200 ni :(

jgn compare dgn meter, kita race jer....

eunos
01-11-2012, 09:01 PM
tu la pasat, mcm x caya jer 200cc leh dpt 135kmh...klu 160kmh dah molek dah tu...handling hiway camne..ade goyang ke..and lg satu nak cecah 160kmh tuh cepat ke lmbt..?

michael scotfield
17-04-2013, 09:58 PM
dah boli ke tt?

rezcreep
17-04-2013, 10:27 PM
duke 200 mmg tak laju..paling2 145 jerk..scoter buruk aku pun laju...dr maen 200 better maen duke690..tuh top dlm 210..kalu ambek sm 690 lg best dr duke..paling haven super duke..mmg betol2 stim

TT
17-04-2013, 10:31 PM
yg putih abs tu smart r tgk aritu

rakcacer
17-04-2013, 10:52 PM
ktm punye yg ada fullfairing tu mmg ngancam... tp sparepart kt malaysia ssh nk cr... harga after market down abis...

CLIFF 'EM ALL
17-04-2013, 10:57 PM
ni kelab owner ke kelab bincang2 neh...herher

KOME82
18-04-2013, 12:11 AM
design mantap top speed plak kureng,maklum le aku jiwa kelajuan he.
ktm duke 200 top speed 135km/j, compare dgn LC 160km/j..kalau nk lebih setting spoket kecik dpt le top speed 180km/j..pickup dah mencanak motor ni

mr_x6006
18-04-2013, 09:36 AM
http://s18.postimg.org/lhrak059l/20121011_110622.jpg

http://s14.postimg.org/4u6totv9d/20121011_110716.jpg

tomio
19-04-2013, 10:44 AM
design mantap top speed plak kureng,maklum le aku jiwa kelajuan he.
ktm duke 200 top speed 135km/j, compare dgn LC 160km/j..kalau nk lebih setting spoket kecik dpt le top speed 180km/j..pickup dah mencanak motor ni



lc 135cc tu lahir taun 2006..skang tahun 2013 (dah diketahui umum meter lc version lama tu weng)
135kmj duke 200 tu mungkin meter lc version lama tu dah pusing lepas 180kmj ke 20kmj plak la kot :eek:

satanic
22-04-2013, 03:53 PM
jom kita layannnnnn ~

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/KTM_690_Duke.JPG

http://images.motorcycle-usa.com/PhotoGallerys/2009-ktm-690-duke-17.jpg

model 690 ni kalau 2nd hand market price berapa?
Tgk dalam Mudah mcm mahal lagi. Kalau dapat direct owner mungkin bulih citer harga. Ada sapa sapa tau

TT
22-04-2013, 03:58 PM
model 690 ni kalau 2nd hand market price berapa?
Tgk dalam Mudah mcm mahal lagi. Kalau dapat direct owner mungkin bulih citer harga. Ada sapa sapa tau

teruk harga..sbb tu ramai xberani tolak..ada tu sebiji 2011 rm33k

michael scotfield
22-04-2013, 06:32 PM
http://www.rg-racing.com/images/products/large/img1281_1.jpg

kat mana nak cari ekor macam ni ek?

satanic
22-04-2013, 11:56 PM
teruk harga..sbb tu ramai xberani tolak..ada tu sebiji 2011 rm33k

owh...mmg teringin nak pakai. Tunggu org sakit perot memulas..kita sambaq la. hahahahaha
Bro rider KTM ke? Boleh la berkawan dan bertanya selok belok Ketam ni...Hati nak 690, tp Duke 390 dok bakar line pulak. Hihihihhi

TT
23-04-2013, 12:16 AM
owh...mmg teringin nak pakai. Tunggu org sakit perot memulas..kita sambaq la. hahahahaha
Bro rider KTM ke? Boleh la berkawan dan bertanya selok belok Ketam ni...Hati nak 690, tp Duke 390 dok bakar line pulak. Hihihihhi

xdela..masih berangan nak beli..aritu tgk 200 abs putih tu smart pulak..690 ni dh over budget ha

michael scotfield
29-04-2013, 07:50 AM
www.youtube.com/watch?v=RT_dGjYup7U

satanic
14-05-2013, 11:40 AM
sejuk ja thread ni...........semua x berminat ka dengan Ketam ni

kurakuraganas
14-05-2013, 11:50 AM
duke 390 dah msk sini ka?

michael scotfield
14-05-2013, 12:25 PM
duke 390 dah msk sini ka?

katenya bulan 6 sampai

satanic
14-05-2013, 01:18 PM
Duke 390...

michael scotfield
18-05-2013, 11:45 PM
http://www.redlineoil.com/content/images/products/117.png

ada sapa guna coolant ni tak?

azryn81
18-05-2013, 11:50 PM
aku beli ktm ni raya thn lepas hehe so far ok je, nk tau byk benda join mana2 grup fb, so mana yg x faham, boleh share. Nanti ada yg tolong.

michael scotfield
18-05-2013, 11:54 PM
aku beli ktm ni raya thn lepas hehe so far ok je, nk tau byk benda join mana2 grup fb, so mana yg x faham, boleh share. Nanti ada yg tolong.

nak tanya la.normal temperature berapa bro? kalau 8 bar,normal ke?

azryn81
19-05-2013, 10:18 AM
nak tanya la.normal temperature berapa bro? kalau 8 bar,normal ke?

normal tu. Yg coolant tu betul, aku guna yg itu gak.

ir mizan
19-05-2013, 10:37 AM
duke 200 nak buat bangga kat trepik lait bolehla..
lepas tu jangan cuba mencabar kapcai2 lain..
takut makan asap..:))

Duke 200 ni leh tahan pikap nyer.. Tapi top speed mmg lemau..

Dgn 135LC pun x leh p.. :D

moolaswiss
19-05-2013, 10:45 AM
Ye ke 200 lemau?dgn LC kena titik?ke duke 200 ada cut off gile2 kot....
Tapi yg pasti kalu 690 or 990 mmg cam harem style ride depa...selalu aku trkejut beruk kena pancung dgn depa...mmg style poyo ke kalu bawa supermoto ni? :eek:

zam2010
19-05-2013, 10:52 AM
Ye ke 200 lemau?dgn LC kena titik?ke duke 200 ada cut off gile2 kot....
Tapi yg pasti kalu 690 or 990 mmg cam harem style ride depa...selalu aku trkejut beruk kena pancung dgn depa...mmg style poyo ke kalu bawa supermoto ni? :eek:


bulan2 bayar mahal... kena la poyo skit... :eek:

moolaswiss
19-05-2013, 11:03 AM
bulan2 bayar mahal... kena la poyo skit... :eek:

Haha...ada logik gak bro.... :eek:

azrul7238
19-05-2013, 11:32 AM
Ye ke 200 lemau?dgn LC kena titik?ke duke 200 ada cut off gile2 kot....
Tapi yg pasti kalu 690 or 990 mmg cam harem style ride depa...selalu aku trkejut beruk kena pancung dgn depa...mmg style poyo ke kalu bawa supermoto ni? :eek:

duke 200 mmg cutoff....

x berbaloi beli....masuk highway....sesaje kena racun ngan geng 600 n above...:p

member den x sampai 6 bulan pakai, terus jual....katanya nak angkut duke cc besau sikit....

azrul7238
19-05-2013, 11:33 AM
bulan2 bayar mahal... kena la poyo skit... :eek:

kalu yg below rm21k, better cash je.....:p

clorox_bersih
19-05-2013, 11:52 AM
www.youtube.com/watch?v=RT_dGjYup7U

speedo tunjuk 160..tapi rasanya macam baru 120/130 je

michael scotfield
19-05-2013, 11:57 AM
speedo tunjuk 160..tapi rasanya macam baru 120/130 je

sepatutnya kalau speed 160 camna gayanya bro?

aku_anak_nelayan
19-05-2013, 12:03 PM
Duke 200 speed bole pg 135 je ak dengar

duke punye 135 top speed x mcm lc punye, dgr kata moto 250cc pun dia blh tapau....pick kuat moto nie:)cgrock

clorox_bersih
19-05-2013, 12:12 PM
sepatutnya kalau speed 160 camna gayanya bro?

mungkin camera dia lag..ala bro, biasa bawak kereta, kita boleh perasan environment macam mana..

clorox_bersih
19-05-2013, 12:37 PM
http://www.ktm.com/my/naked-bike/390-duke/390-duke.html#.UZcFnbVHLl4

duke 390..
single cylinder 375cc

azryn81
20-05-2013, 09:37 AM
duke 200 mmg cutoff....

x berbaloi beli....masuk highway....sesaje kena racun ngan geng 600 n above...:p

member den x sampai 6 bulan pakai, terus jual....katanya nak angkut duke cc besau sikit....

duke mmg bukan utk kelajuan, tp kesantaian hehe.

sape yg suka laju, cr cc besar habis citer.

cut-off boleh buang, aku pun dah buat. senang je pun :D

azrul7238
20-05-2013, 09:48 AM
duke mmg bukan utk kelajuan, tp kesantaian hehe.

sape yg suka laju, cr cc besar habis citer.

cut-off boleh buang, aku pun dah buat. senang je pun :D

sebab itu kalu nak beli mcm duke 200, kena make sure utk ape....lepas tu kena le KALIS RACUN....hahaha....

bila TT...mesti akan ade je yg abang akak pada Duke 200 akan join....sekali masuk highway....makan asap le...

ni den post atas luahan kawan den le....:p

Mycyber
20-05-2013, 09:55 AM
biar moto x laju asalkan selesa bawak ke destinasi yang dituju.

mollucs
20-05-2013, 10:16 AM
Mmg teringin agkt duke 200..ble tgk review,byk la yg rosak..trus x jd..walau ape pn,bentuk duke mmg mencengkam kalbu..

azryn81
20-05-2013, 10:19 AM
sebab itu kalu nak beli mcm duke 200, kena make sure utk ape....lepas tu kena le KALIS RACUN....hahaha....

bila TT...mesti akan ade je yg abang akak pada Duke 200 akan join....sekali masuk highway....makan asap le...

ni den post atas luahan kawan den le....:p

hehe, tau sesangat tu. tp geng2 yg aku join ni suka tambah accesories, tu pun bahaya gak. kena jiwa kental.

duke 200 ni buat gi balik keje ok la, balik kg pun aku lepas dah. sape yg suka laju tu, kalau ada duit lebih tangkap la mana yg patut :)paid

azryn81
20-05-2013, 10:20 AM
Mmg teringin agkt duke 200..ble tgk review,byk la yg rosak..trus x jd..walau ape pn,bentuk duke mmg mencengkam kalbu..

mmg betul, mcm2 problem. tp alhamdulillah motor aku ok je setakat ni. kalau dah beli, nekad je la jaga. dah itu yg kita pilih :D

azrul7238
20-05-2013, 10:37 AM
hehe, tau sesangat tu. tp geng2 yg aku join ni suka tambah accesories, tu pun bahaya gak. kena jiwa kental.

duke 200 ni buat gi balik keje ok la, balik kg pun aku lepas dah. sape yg suka laju tu, kalau ada duit lebih tangkap la mana yg patut :)paid

bila dah masuk arena bikers ni.....tahap keracunan mmg tinggi....huhu

siap ekzos pakai yg akrapovic...riban le....

sekali test abang pada Duke 200....terus jual....ni tgh aim nak angkut yang abang tu....:D

michael scotfield
20-05-2013, 10:42 AM
hehe, tau sesangat tu. tp geng2 yg aku join ni suka tambah accesories, tu pun bahaya gak. kena jiwa kental.

duke 200 ni buat gi balik keje ok la, balik kg pun aku lepas dah. sape yg suka laju tu, kalau ada duit lebih tangkap la mana yg patut :)paid

berapa jam kalau balik muar?

azryn81
20-05-2013, 11:20 AM
berapa jam kalau balik muar?

shah-alam ke muar dlm 2 jam setgh.

satanic
20-05-2013, 04:09 PM
bila dah masuk arena bikers ni.....tahap keracunan mmg tinggi....huhu

siap ekzos pakai yg akrapovic...riban le....

sekali test abang pada Duke 200....terus jual....ni tgh aim nak angkut yang abang tu....:D

390 atau 690?

azrul7238
20-05-2013, 04:11 PM
390 atau 690?

atas pada tu kot.....

satanic
21-05-2013, 04:31 PM
atas pada tu kot.....

kalo atas pada tu..memang meletop la bro!
Angkat 1...nanti ramai la geng Cg follow.

azrul7238
21-05-2013, 04:53 PM
kalo atas pada tu..memang meletop la bro!
Angkat 1...nanti ramai la geng Cg follow.

meletop2 sampai kembang kempis hidung....:p

mr_x6006
22-05-2013, 05:38 PM
atas pada tu kot.....

yg ni ke bro?

http://motomalaya.net/blog/wp-content/uploads/2012/09/KTMDuke690Sport-640x426.jpg

:)cgrock :)cgrock

faris_sn
22-05-2013, 05:40 PM
shah-alam ke muar dlm 2 jam setgh.

lebey kurang rxz aku jerk zaman bujang2 dulu :D:D:D:)cgrock

michael scotfield
23-05-2013, 01:43 PM
normal tu. Yg coolant tu betul, aku guna yg itu gak.

ingatkan boleh turun temperature kalau pakai yg tu, kalau sama je tak jadi la tukar coolant

michael scotfield
24-07-2013, 03:30 PM
http://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p320x320/968863_3260149079807_699495458_n.jpg

mohdsyafiq2913
24-07-2013, 04:02 PM
duke 200 ni laju..aku pernah kejar dgn LC standard ku yg baru dekat highway..haha meter LC ku dekat 140km xdapat nak kejar lg..jadi agak2 berapa lajunya.. mungkin 160km

FaZiL^aFiZi
04-09-2013, 07:59 PM
baru beli Duke 200 .... kira bole join ini club la...

GhostTrader
04-09-2013, 08:05 PM
baru beli Duke 200 .... kira bole join ini club la...

masta masyukk popit..syukurlah ek dpt bli Duke 200. :)cgrock

FaZiL^aFiZi
04-09-2013, 08:06 PM
masta masyukk popit..syukurlah ek dpt bli Duke 200. :)cgrock

Alhamdulillah nk merasa pakai ... :">

radsan85
17-02-2014, 06:32 PM
moto ni tak laju pun...aku punya maks sampai 138kmj je....tapi boleh lg sampai 165kmj...tukar sprocket muffler ekzos akra etc2 habis la ribu gak...boleh angkat satu moped lain

Toshinoda
17-02-2014, 06:37 PM
moto ni tak laju pun...aku punya maks sampai 138kmj je....tapi boleh lg sampai 165kmj...tukar sprocket muffler ekzos akra etc2 habis la ribu gak...boleh angkat satu moped lain



Kalo,bleh laju mcm tu aku pn berminat...

radsan85
17-02-2014, 06:42 PM
Kalo,bleh laju mcm tu aku pn berminat...

yelah...laju2 pun merbahaya gak sebab moto duke 200 ni ringan...tukar ekzos akrapovic @ yoshimura...tukar sprocket TYGA...tukar air filter K&N....buang cut off limiter dia...tukar cdi racing....mahal semua brg ni bro huhu:)paid

TT
17-02-2014, 06:49 PM
yelah...laju2 pun merbahaya gak sebab moto duke 200 ni ringan...tukar ekzos akrapovic @ yoshimura...tukar sprocket TYGA...tukar air filter K&N....buang cut off limiter dia...tukar cdi racing....mahal semua brg ni bro huhu:)paid

berapa k ni sume habis bro?

radsan85
17-02-2014, 06:54 PM
berapa k ni sume habis bro?

aku tukar K&N air filter je rm280...lain2 tu tak mampu le sekarang ni:))....member kilang ada buat habis dekat 4-5 k...akrapovic tu yg mahal

TT
17-02-2014, 06:56 PM
aku tukar K&N air filter je rm280...lain2 tu tak mampu le sekarang ni:))....member kilang ada buat habis dekat 4-5 k...akrapovic tu yg mahal

klo buang cut off meter tu bape? klo maintain ekzos stock bole pg gak ke

eceh tgh berangan ni

mr_turner
17-02-2014, 06:58 PM
bila la dapat rasa superduke 1290...manyak jahat oo design dia...

:">:">:">:">

radsan85
17-02-2014, 07:01 PM
klo buang cut off meter tu bape? klo maintain ekzos stock bole pg gak ke

eceh tgh berangan ni

bunyi ekzos standart dia tak sedap langsung....tapi aku nye bole pegi sampai 138kmj kat highway...lepas tu dia mcm mati2 pulak sebab ada cut off....tak tahu la tak buat lagi sebab org ckp jgn buang sampai warranty habis 2tahun...lepas cukup 2tahun aku buang la cut off tu...buat kat kedai lain:-?

TT
17-02-2014, 07:05 PM
bila la dapat rasa superduke 1290...manyak jahat oo design dia...

:">:">:">:">

aiseh yg ni super over budget

http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=481779&highlight=+zizan+test+ride

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/945180_613403105381814_1741024739_n.jpg

FaZiL^aFiZi
17-02-2014, 08:27 PM
Ok join ..... Hehehe

chor kueyteaw
17-02-2014, 08:58 PM
http://i.cubeupload.com/YrCP1T.jpg

dinario
17-02-2014, 09:40 PM
http://i.cubeupload.com/YrCP1T.jpg

moto champion

michael scotfield
17-02-2014, 09:55 PM
www.youtube.com/watch?v=WW36lv46-hU

superbikekids
18-02-2014, 02:12 AM
www.youtube.com/watch?v=WW36lv46-hU

berlagak champion sangat..last2 terbang moto tu
dah la harga basic dekat 130k~X(

michael scotfield
18-02-2014, 06:04 AM
berlagak champion sangat..last2 terbang moto tu
dah la harga basic dekat 130k~X(

dgr kate yg bawa tu org besar dlm ktm malaysia gak